View Full Version : Τέλη κυκλοφορίας
Σωστά,φτιάχτε δρόμο στην Πατρών-Πύργου γιατί ο Τάκης αναγκάζεται να σπάει το χαγιαμπούσα στον κωλόδρομο και αν πάθει τίποτα ποιος θα φταίει; το κράτος και οι πολιτικοί φυσικά :bawl:
Shinigami Ryuk
15/11/2020, 11:06
Οχι ρε παιδια.
Εννοειται οτι φταινε και οι οδηγοι.
Ομως επειδη ειμαστε στο 2020 και δεν ειναι νορμαλ να κινουμαστε σε δρομους που εχουν σχεδιαστει και κατασκευαστει το 1950 αλλα κυριως επειδη στην Ελλαδα ειναι πιο ευκολο να φτιαχτει δρομος παρα να αλλαξει η νοοτροπια νομιζω οτι παιζει μεγαλυτερο ρολο η κατασκευη δρομων για την μειωση των θανατηφορων τροχαιων
Lioulios
15/11/2020, 21:18
Το μεγαλο σοκ το παθαινει κανεις οταν φυγει απο Κρητη αερ/κος για ευρωπη και οδηγησει εκει και μετα πρεπει οταν επιστρεψει να παρει το αμαξι απο αερ/μιο για το σπιτι του .
doctoras
16/11/2020, 06:50
Οχι ρε παιδια.
Εννοειται οτι φταινε και οι οδηγοι.
Ομως επειδη ειμαστε στο 2020 και δεν ειναι νορμαλ να κινουμαστε σε δρομους που εχουν σχεδιαστει και κατασκευαστει το 1950 αλλα κυριως επειδη στην Ελλαδα ειναι πιο ευκολο να φτιαχτει δρομος παρα να αλλαξει η νοοτροπια νομιζω οτι παιζει μεγαλυτερο ρολο η κατασκευη δρομων για την μειωση των θανατηφορων τροχαιων
απο οσο γνωρίζω το κομμάτι ηράκλειο-αγιος νικόλαος κάτι γίνεται και έχουν δώσει πολλά κομμάτια δρόμου διπλής κυκλοφορίας
το κομμάτι ηράκλειο-χανιά είναι θέμα.. τόσο κατασκευάστικα όσο και σχεδιαστικά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες που συμβαίνουν καταστρέφουν έυκολα κάτι που θα έχει σχετικά ευκαιριακή σχεδίαση, οπότε θα χρειαστούν τουνελ, πέρασμα απο τα βουνά κλπ αυτό είναι τεράστιο κονδύλι για νησί (που δεν έχει αντίστοιχη κυκλοφορία οχημάτων όπως στην ενδοχώρα - λιγότερα έσοδα απο διόδια), πρέπει να βρεθούν ειδικά ευρωπαικά κονδύλια-προγράμματα για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο
DrIoannis
18/11/2020, 15:22
Θα το τελειώσουν κατά 90% και μετά θα το παραχωρήσουν σε ιδιώτες να το ολοκληρώσουν 100% και θα βάλουν διόδια...δυστυχώς. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και με το αεροδρόμιο Χανίων όπου έγινε η επέκταση το ολοκλήρωσαν και ήρθαν οι Γερμανοί και έβαλαν τις ταμπέλες Fraport.
O BOAK θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πλήρως εδώ και 20 έτη. Γενικά μεγάλα έργα Κρήτη δεν γίνονται. Δεν ξέρω γιατί αλλά ελπίζω στο μέλλον...
Καμια επιστροφη μερους των τελων κυκλοφορίας του 2020 λογω απαγορευσης κυκλοφορίας, παιζει να εχουμε..??
ΜΟΝΟ σοβαρες απαντησεις, παρακαλω..!!!!
panavour
18/11/2020, 15:32
Θα το τελειώσουν κατά 90% και μετά θα το παραχωρήσουν σε ιδιώτες να το ολοκληρώσουν 100% και θα βάλουν διόδια...δυστυχώς. Ακριβώς το ίδιο έκαναν και με το αεροδρόμιο Χανίων όπου έγινε η επέκταση το ολοκλήρωσαν και ήρθαν οι Γερμανοί και έβαλαν τις ταμπέλες Fraport.
O BOAK θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πλήρως εδώ και 20 έτη. Γενικά μεγάλα έργα Κρήτη δεν γίνονται. Δεν ξέρω γιατί αλλά ελπίζω στο μέλλον...
Γιατι οι κρητικαροι αντιδρουν σε οτιδηποτε θιγει τα μικροσυμφεροντα τους.Βλεπε ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ που τις ακουνε οι τραγοι και δεν μαρκαλιάζουν τις κατσικες.:lol:
AUFGEBRACHT
18/11/2020, 17:03
Καμια επιστροφη μερους των τελων κυκλοφορίας του 2020 λογω απαγορευσης κυκλοφορίας, παιζει να εχουμε..??
ΜΟΝΟ σοβαρες απαντησεις, παρακαλω..!!!!
Βεβαίως θα έχουμε, πρέπει όμως πρώτα να ολοκληρωθεί η επιστροφή των ποσών από τα αναδρομικά των διοδίων και από τις μίζες της Siemens, του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2020, 19:01
Ρε παιδιά είσαστε από την Κρήτη και ξέρετε?
Έχουν γίνει έργα. Και μάλιστα μέσα στο 20 τελείωσε ένα τεράστιο εργο.Οδος Ηρακλείου μοιρών που έπρεπε να περνάς μέσα από τα χωριά για να φτασεις σε 40 λεπτά μοίρες τώρα με μια ευθεία είσαι εκεί σε 10 λεπτά.
Γίνεται τώρα διάνοιξη της εθνικής οδού Ηρακλείου Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκεί.
Μην μιλάμε χωρίς να ξέρουμε. Έλληνες είμαστε όλοι.
panavour
18/11/2020, 20:27
Έχουν γίνει έργα. Και μάλιστα μέσα στο 20 τελείωσε ένα τεράστιο εργο.Οδος Ηρακλείου μοιρών που έπρεπε να περνάς μέσα από τα χωριά για να φτασεις σε 40 λεπτά μοίρες τώρα με μια ευθεία είσαι εκεί σε 10 λεπτά.
Γίνεται τώρα διάνοιξη της εθνικής οδού Ηρακλείου Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκεί.
οχι φιλε μου κανεις λαθος.υπαρχουν 3 ειδη ανθρωπων στην γη.
Οι κανονικοι
Οι γιαπωνεζοι
ΟΙ κρητικοι
:lol::lol:
o_gavros
18/11/2020, 20:33
ρε συ πάτερ, μην βλέπεις φαντάσματα αφενός (είπε κανείς ότι δεν είμαστε όλοι Έλληνες;;;) και μην θεωρείς εκ προοιμίου ότι ο κόσμος δεν ξερει/διαβάζει/ενημερωνεται/καταγεται για/απο το νησι.
Οι κανονικοι
Οι γιαπωνεζοι
ΟΙ κρητικοι
να χαρείτε, όχι καινούριο πεδίο διαμάχης.
Οι κανονικοι
Οι γιαπωνεζοι
ΟΙ κρητικοι
:lol::lol:
これは戦争を意味 :a52: :a016:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2020, 22:17
これは戦争を意味 :a52: :a016:
Ρε συ. Να ενωθούμε να μας μαμισουνε:lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2020, 22:18
ρε συ πάτερ, μην βλέπεις φαντάσματα αφενός (είπε κανείς ότι δεν είμαστε όλοι Έλληνες;;;) και μην θεωρείς εκ προοιμίου ότι ο κόσμος δεν ξερει/διαβάζει/ενημερωνεται/καταγεται για/απο το νησι.
να χαρείτε, όχι καινούριο πεδίο διαμάχης.
Κανένα πρόβλημα :beer:
Lioulios
18/11/2020, 22:38
Tελικα πως θα γινει με τα τελη κυκλοφορίας ;
panavour
18/11/2020, 22:52
θα τα πληρωσεις και ολα Ο.Κ.:lol:
Οδος Ηρακλείου μοιρών που έπρεπε να περνάς μέσα από τα χωριά για να φτασεις σε 40 λεπτά μοίρες τώρα με μια ευθεία είσαι εκεί σε 10 λεπτά.
Οι Τυμπακιανοι το ξερουν..??
Ή κανουν ακομη χειροφρενατη αναστροφη για τα Ανω-Κατω Μουλια..??
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/11/2020, 21:36
Οι Τυμπακιανοι το ξερουν..??
Ή κανουν ακομη χειροφρενατη αναστροφη για τα Ανω-Κατω Μουλια..??
Ενήμερο σε βρίσκω γέροντα :smokin:
gior-gos
19/11/2020, 23:33
Θέλοντας σήμερα να πληρώσω τα τέλη, κατέβασα το ειδοποιητήριο από την αδαε, διάβασα για τον νέο τρόπο πληρωμής με qr code (για mobile banking) αλλά από κει και πέρα δεν βρήκα πύλη εισόδου για πληρωμή των τελών ούτε στην αδαε ούτε πουθενά. Σκάναρα και το qr code από το ειδοποιητήριο με το κινητό και απλά μου βγάζει τον κωδικό RF. Τελικά πλήρωσα μέσω λογαριασμού, έλαβα το αποδεικτικό πληρωμής από την τράπεζα αλλά τώρα δεν ξέρω από πού / πότε θα λάβω το έντυπο τελών κυκλοφορίας (το σήμα). Θα μου το στείλει η τράπεζα μόλις καταχωρηθεί η συναλλαγή; θα μου το στείλει η αδαε; Δοκίμασα να κατεβάσω από την αδαε το περσινό σήμα και απλά μου βγάζει το περσινό ειδοποιητήριο με την ένδειξη "τα τέλη έχουν καταβληθεί". Πέρυσι θυμάμαι είχα μπει στην αδαε και είχα πληρώσει τσακ μπαμ με κάρτα και κατευθείαν μου ήρθε το σήμα. :confused:
Έχει πληρώσει τα τέλη κάνας άλλος να μας πει; ή κάτι έχω χάσει;
Πληρώνω εδώ και μερικά χρόνια μέσω e-banking για 3-4 οχήματα, και σήμα δε μου έχει έρθει ποτέ για κανένα. Τυπώνεις/αποθηκεύεις τις αποδείξεις πληρωμής αν θέλεις να είσαι σίγουρος, αλλά το σύστημα ήταν πάντα ενήμερο όποτε ήλεγχα.
gior-gos
20/11/2020, 06:21
Στην περσινή απόδειξη πληρωμής, έγραφε την πινακίδα του οχήματος. Στην φετινή δεν γράφει την πινακίδα, έχει βέβαια τον κωδικό rf που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας. Πιο πολύ για το τυπικό του θέματος ρωταω· τα χαρτιά που έχω πάνω μου είναι η άδεια και το δίπλωμα (το οποίο δεν μου το ζητάνε σε έλεγχο). Τα άλλα χαρτιά τα χω σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό. Έτσι θα ήθελα να το έχω κι αυτό και όχι μόνο την απόδειξη από την τράπεζα.
ratamahatta
20/11/2020, 06:34
Κρατάς το χαρτί που εκτυπώσεις μαζί με την απόδειξη πληρωμής και είσαι οκ
sapila racing
20/11/2020, 07:57
Στην περσινή απόδειξη πληρωμής, έγραφε την πινακίδα του οχήματος. Στην φετινή δεν γράφει την πινακίδα, έχει βέβαια τον κωδικό rf που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας. Πιο πολύ για το τυπικό του θέματος ρωταω· τα χαρτιά που έχω πάνω μου είναι η άδεια και το δίπλωμα (το οποίο δεν μου το ζητάνε σε έλεγχο). Τα άλλα χαρτιά τα χω σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό. Έτσι θα ήθελα να το έχω κι αυτό και όχι μόνο την απόδειξη από την τράπεζα.
Γραφει και την πινακίδα στο νέο ειδοποιητήριο, μαλλον δεν το πρόσεξες.
Κρατας αυτό μαζι με την απόδειξη πληρωμής και εισαι ΟΚ. Δεν σου έρχεται κάποιο σημα πλέον εδω και χρόνια.
gior-gos
20/11/2020, 09:44
Πέρυσι μου είχε έρθει αυτό (το οποίο το ονομάζω σήμα) . Φέτος έχω μόνο την ειδοποίηση και την απόδειξη της τράπεζας.
422952
giorgosb
20/11/2020, 10:25
Πέρυσι μου είχε έρθει αυτό (το οποίο το ονομάζω σήμα) . Φέτος έχω μόνο την ειδοποίηση και την απόδειξη της τράπεζας.
Φέτος δεν υπάρχει το απόκομμα για την τράπεζα ή ΕΛΤΑ. Κρατάμε μόνο το ειδοποιητήριο με την απόδειξη πληρωμής.
gior-gos
20/11/2020, 10:31
Οκ. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις :beer:
@gior-gos, να κανω μια ισως χαζη ερωτηση. Ποιος ο λογος να πληρωσεις τα τελη απο τοσο νωρις; Υπαρχει καποιο οφελος που μου διαφευγει;
Εννοω σε 40 μερες που εχουμε μεχρι το τελος της χρονιας πολλα μπορουν να συμβουν. Γιατι να δεσμευεις τα λεφτα σου απο τωρα;
gior-gos
20/11/2020, 11:45
:lol: δεν είναι χαζή ερώτηση, πολλοί με έχουν ρωτήσει γι αυτό. Ο λόγος είναι ότι αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω να ξεμπερδεύω μιά ώρα αρχύτερα. Ναι, τα δεσμεύω για 40 μέρες, οκ, δεν είναι κάτι τραγικό για μένα. Ναι, κάτι μπορεί να συμβεί, αλλά αν μου συμβεί κάτι, θα είναι τόσο σοβαρό που πιο πολύ θα με απασχολήσει αυτό πάρα τα 30 - 100 - 150€ που έχασα.
Πιο πολύ προσωπικό κόλλημα είναι :)
doctor_john
20/11/2020, 11:59
Nαι αλλά χρηματοδοτείς το κράτος να κινείται εναντίον σου και αναιρείς τον μοχλό πίεσης που θα μπορούσαμε να έχουμε...
gior-gos
20/11/2020, 12:17
Είμαι βιτσιόζος και... φουλ συστημικός :D
panavour
20/11/2020, 12:25
Nαι αλλά χρηματοδοτείς το κράτος να κινείται εναντίον σου και αναιρείς τον μοχλό πίεσης που θα μπορούσαμε να έχουμε...
βαστατε τουρκοι τ αλογα
https://www.youtube.com/watch?v=dFQ7OeA1nT0
@gior-gos, να κανω μια ισως χαζη ερωτηση. Ποιος ο λογος να πληρωσεις τα τελη απο τοσο νωρις; Υπαρχει καποιο οφελος που μου διαφευγει;
Εννοω σε 40 μερες που εχουμε μεχρι το τελος της χρονιας πολλα μπορουν να συμβουν. Γιατι να δεσμευεις τα λεφτα σου απο τωρα;
Οκ 40 μέρες πριν δεν έχει νόημα, το λες και υπερβολή ή "προσωπικό κόλλημα", αλλά από την άλλη αυτό που επί 10ετίες γίνεται (και όχι μόνο στα τέλη) να τρέχουν όλοι τις τελευταίες 1-2 ημέρες και μετά να γκρινιάζουν για "το μεροκάματο που χάνουν στην ουρά" ούτε αυτό έχει νόημα...
panos_zip
20/11/2020, 13:20
Βασικά πληρώνοντας τα τέλη το Νοέμβρη ξαλαφρώνεις και το μπάτζετ του Δεκέμβρη, ο οποίος έχει έτσι και αλλιώς πολλά έξοδα.
Βασικά πληρώνοντας τα τέλη του Νοέμβρη ξαλαφρώνεις και το μπάτζετ του Δεκέμβρη, ο οποίος έχει έτσι και αλλιώς πολλά έξοδα.
Σωστο κι αυτο.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν ηθελα να κανω κριτικη σε κανεναν. Ηταν ειλικρινης απορια, μηπως υπηρχαν πχ δοσεις ή καποιο αντιστοιχη ελαφρυνση στους καλοπληρωτες.
Κατα τ'αλλα προς Θεου, ο καθενας κουμαντο στο πορτοφολι του κανει.
George_M.
20/11/2020, 15:37
Βασικά πληρώνοντας τα τέλη το Νοέμβρη ξαλαφρώνεις και το μπάτζετ του Δεκέμβρη, ο οποίος έχει έτσι και αλλιώς πολλά έξοδα.
σωστα αλλα ο Δεκέμβρης βασταει -ακομα- το δωρο….για μερικους….:smokin:
ratamahatta
20/11/2020, 16:51
Και εγώ τα πλήρωσα από την στιγμή που τα είχα υπολογίσει και καβαντζαρει στην άκρη για αυτό τον λόγο....να παίρνουν σειρά οι ασφάλειες.
Κι εγώ εκεί γύρω τα πληρώνω, τέλος Νοέμβρη με αρχή Δεκέμβρη.... Είναι 55 ευρώ, σιγά την δέσμευση, δηλαδή. Άλλωστε δεν τα πληρώνω εγώ πλέον:D
Πλήρωσα τα 55 ευρώ και έχω μια σκοτούρα λιγότερη.Του χρόνου δεν θα πληρώσω και μ'αυτά τα 55 ευρώ θα αγοράσω οικόπεδο
Συνήθως πληρώνω αρχές Δεκέμβρη. Με τον τρόπο αυτό δεν επιβαρύνω το σύστημα στα τέλη του μήνα που μπαίνουν πολλοί και επιπλέον έχω εξασφαλίσει ότι έχουν περάσει μερικές εβδομάδες, ώστε να λυθούν ενδεχόμενα θέματα στο σύστημα και τη γραφειοκρατία.
Στα τέλη κυκλοφορίας δεν παρουσιάζονται συνήθως προβλήματα, αλλά στις φορολογικές δηλώσεις και τις εξοφλήσεις φόρων (εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ) είναι ουσιώδες: Δεν πρέπει να πληρώνεις τις πρώτες εβδομάδες, διότι συχνά διαπιστώνουν λάθη και χάνεις χρόνο για την επίλυσή τους, ούτε βέβαια την τελευταία εβδομάδα που καταρρέει το σύστημα. Θα έλεγα ότι το ιδανικό είναι στα μισά της ανακοινωμένης προθεσμίας.
Αυτά για τις κρατικές υποθέσεις. Τα μηχανογραφικά συστήματα των ΔΕΚΟ και ιδιωτικών εταιρειών είναι αρκετά αξιόπιστα, οπότε βάζω πάγια εντολή και απλώς ελέγχω τις χρεώσεις.
AUFGEBRACHT
20/11/2020, 21:19
Καθαρά από περιέργεια...ποιος είναι ο μοχλός πίεσης που θα μπορούσαμε να έχουμε;...το περί χρηματοδότησης δεν ρωτάω...άστο να πάει...
doctor_john
20/11/2020, 23:47
Τι δεν κατάλαβες; αν δεν είναι υπολογίσιμα γιατί τα ζητάνε;
Σου φαίνεται υπερβολικό να ζητούσαμε μείωση στα επόμενα γιατί δεν κυκλοφορήσαμε μισό χρόνο;
Αν απλά αρνούμασταν την καταβολή τους με σκοπό να φτάσουν στα χέρια τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση
τι πιστεύεις ότι θα έκαναν; όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, με 55ε δεν παίρνεις οικόπεδο, παίρνεις με 110ε;
Άστους να ωρύονται στα ΜΜΕ και να απειλούν τον κόσμο...
Θέλουν να τα διπλασιάσουν και να θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο;
Να το κάνουν, να ενημερώσουν τις ΔΟΥ, τις τράπεζες, να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις καταθέσεων,
ενώ θα πρέπει και να μπορούμε να τα ρυθμίσουμε σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Το θέμα είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην τα έχουν όταν τα έχουν υπολογίσει.
AUFGEBRACHT
21/11/2020, 00:20
Σου φαίνεται υπερβολικό να ζητούσαμε μείωση στα επόμενα γιατί δεν κυκλοφορήσαμε μισό χρόνο;
Αν απλά αρνούμασταν την καταβολή τους με σκοπό να φτάσουν στα χέρια τους με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση
τι πιστεύεις ότι θα έκαναν; όπως λέει και ο φίλος παραπάνω, με 55ε δεν παίρνεις οικόπεδο, παίρνεις με 110ε;
Θέλουν να τα διπλασιάσουν και να θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο;
Να το κάνουν, να ενημερώσουν τις ΔΟΥ, τις τράπεζες, να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις καταθέσεων,
Το θέμα είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην τα έχουν όταν τα έχουν υπολογίσει.
Βασικά δεν κατάλαβα τον τρόπο διατύπωσης, ή μάλλον το ερώτημα που απεύθυνες στον συμφορουμίτη, "κατηγορώντας" τον πως επειδή τα πλήρωσε νωρίς χάθηκε ο μοχλός πίεσης...
Μυρίζομαι διασκευούλα, ένδεκα χιλιάδαι δίσκοι:
"Άργησα την πληρωμή των τε-λών,
Άι φωτ δε λω αν δε λω γουον" :a49::rockon:
doctor_john
21/11/2020, 08:57
Δηλαδή; λες ότι θα έχει διαφορά απο όσα αναφέρω;
gior-gos
21/11/2020, 09:06
Βασικά δεν κατάλαβα τον τρόπο διατύπωσης, ή μάλλον το ερώτημα που απεύθυνες στον συμφορουμίτη, "κατηγορώντας" τον πως επειδή τα πλήρωσε νωρίς χάθηκε ο μοχλός πίεσης...
Εγώ νόμιζα ότι έκανε πλάκα
τωρα αν όντως εννοούσε ότι ασκείς μοχλό πίεσης στο κράτος πληρώνοντας τα τέλη 31/12 23:59:59
..τι να πω..
δεν γνωρίζω τις σύγχρονες μεθόδους αντάρτικου
motojojo
21/11/2020, 11:09
Ακούω πολλές φορές για μη εξοφληση των τελών ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση να τα μειώσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ρεαλιστικό είναι ένα τετοιο σενάριο.
Καταρχήν είναι απίθανο να παραδώσουν όλοι πινακίδες. Δυστηχώς το αυτοκίνητο είναι εργαλείο για πολλούς και η καθημερινότητα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτό. Επομένως ακινητοποίηση δεν παίζει. Το καλύτερο που μπορεί να κανει καποιος είναι να πάρει κάποιο μικρότερο να κάνει τη δουλειά του.
Να μην τα εξοφλήσουμε χωρίς να παραδώσουμε πινακίδες? Έχουν προβλεφτεί ήδη οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Καμία πίεση δεν ασκείται, το κράτος δεν θα πέσει έξω αν δεν εισπραχθουν μερικά εκατομύρια άμεσα ενώ τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους κατόχους θα είναι πολύ σημαντικότερα (βλ και πρώτη περίπτωση επάνω)
Δεν έχω δει ποτέ να θίγεται αυτό το θέμα προεκλογικά. Υποσχέσεις δίνονται μόνο για τον ενφια, για τα τέλη και το φόρο πολυτελείας δεν έχει πει κανείς τίποτα.
Το ενδεχόμενο να δείξουμε και με την ψήφο μας στις εκλογές πόσο δυσαρεστημένοι είμαστε ΚΑΙ με αυτό το νταβατζιλίκι προφανώς δεν παίζει.
doctor_john
21/11/2020, 12:32
Κανείς δεν μπορεί να δει αν είναι ρεαλιστικό σενάριο γιατί κανείς δεν γνωρίζει τα "λογιστικά" του κράτους.
Με κάνετε και φαίνομαι σαν κάποιο είδος περιθωριακού που γράφει εναντίον σας, δεν είναι έτσι.
Νομότυπη κίνηση προτείνω, με ήδη υπάρχουσες νομοθετημένες κινήσεις που μπορεί να κάνει το κράτος.
1 εκατομμύριο x 55e είναι τα χρήματα που έχουμε δει να δίνονται νομότυπα τον τελευταίο χρόνο σε διάφορες
αναδοχές που δεν μας ρώτησε κανείς..
Το να καθυστερήσουμε την καταβολή τους, είναι ουσιαστικό για τον προϋπολογισμό που θέλουν να δείξουν
καλύπτοντας αυτά που έχουν κάνει.
Δεν είναι κάτι ανήθικο απο μέρους μας.
Για τους λόγους του ο καθένας αποφασίζει ότι δεν έχει προτεραιότητα η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Θα πρέπει να εκκινήσουν διαδικασίες για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν, ανάλογα με το πλήθος που δεν μπόρεσε να τα καταβάλει.
Θα πρέπει να απασχολήσουν προσωπικό στις ΔΟΥ και στις τράπεζες και να ορίσουν 24 δόσεις αποπληρωμής.
Με λίγα λόγια, όπως όλοι ξέρουμε, ένα ποσό που σπάει σε μικρότερα χάνει την δυναμική του.
Όταν μας χρωστάει το κράτος τι κάνει; μας πληρώνει άμεσα ή μήπως υπολογίζει και το δεκαπενθήμερο καθυστέρησης που μπορεί
να εκμεταλλευτεί;
Εμείς απέναντι στο κράτος θα είμαστε παραπάνω απο σωστοί, τελικά θα δώσουμε τα διπλά στην χώρα μας.
Απλά δεν τους γεμίζουμε το πορτοφόλι να μπορούν να κάνουν όλα αυτά που βλέπουμε ότι κάνουν με άνεση και
αφαιρούμε το δικαίωμα σε κάποιους να βλέπουν την προσπάθεια μας να ανταπεξέλθουμε και να την χρησιμοποιούν
εναντίον μας.
Βγαίνει ο κάθε υπάλληλος μας και μας λέει: ορίστε που δεν είχατε χρήματα, πως επιβιώσατε;
Πονάει και είναι ισχνή η αγελάδα αλλά δεν προσπαθεί καν να κλωτσήσει και ο βοσκός την χλευάζει χρησιμοποιώντας
το γεγονός ότι κατάφερε να βγάλει γάλα..
Δίκιο έχεις αλλά το Ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί έτσι.
Πρώτα διορίζει τους πελάτες μετά πληρώνει γνωστούς και φίλους (καναλάρχες και τράπεζες)
και τέλος σε ......ληστεύει για να βρει λεφτά για τα παραπάνω
Οτιδήποτε κάνεις για να γλυτώσεις τη ληστεία αυτή είναι θεμιτό
ότι θα πειστούν αυτοί ν αλλάξουν μυαλά και να μην σε ληστεύουν....
Δεν θα γίνει γιατί μας θεωρούν ραγιάδες. (Και μπορεί και να είμαστε)
motojojo
21/11/2020, 14:14
doctor John εγω δεν σε θεωρω ούτε περιθωριακό ούτε εναντίον μου, δεν μου έχεις δώσει καμία αφορμή. Απλά διαφωνω (νομίζω έχω το δικαίωμα :) ) και το εκφράζω με τα δικά μου επιχειρήματα.
Δεν είναι ανήθικο να τα πληρώσεις τελευταία στιγμή. Άλλωστε γι αυτό δίνεται "προθεσμία". Είτε στην αρχή είτε στο τέλος το κράτος θα τα πάρει. Ο προυπολογισμός έχει ήδη αποφασιστεί και ξέρουν ότι θα εισπράξουν 1 εκατομύριο Χ 55 ευρω είτε πληρώσεις 1/11 είτε 31/12. Με εκπρόθεσμες εξοφλήσεις το πολύ-πολύ να βγει η εφορία στο δρόμο και να στέλνει αβέρτα προστιμα. Κατά τα άλλα μια τρύπα στο νερό.
Και ξαναθυμίζω. Προεκλογικά δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι για τα τέλη. Ποτέ. Ή μήπως κάνω λάθος?
Και σχετικά με τη ληστεία του κράτους.....100% αλήθεια. Γιατί μπορεί. Άργησες να εξοφλήσεις? Πληρώνεις καπέλα. Αργεί το κράτος? Χέστηκε αν καιγεσαι. Δεν μπορει να πληρώσει και ζητά την κατανόηση σου. Και φυσικα η δικαιοσύνη στο γκιώνη της. Δεν βρίσκεις το δικιο σου πουθενα.
PaNick67
21/11/2020, 15:28
Δεν υπάρχει καμία πιεση στο κράτος με την καθυστέρηση στην πληρωμη των τελών. Τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται στο επόμενο έτος βάση προυπολογισμού.
Όταν είναι πολλοι αυτοί που δεν έχουν πληρωσει δίνει παράταση. Όταν μείνουν λίγοι πεφτει το προστιμο του διπλασιασμού και ακόμα και αυτός που πληρωσε την τελευταία στιγμή λέει "ας προσεχες ανθρωπε μου, τόσο καιρό σου έδωσε το κράτος, ακόμα και παράταση, καλά να παθεις. "
doctor_john
21/11/2020, 18:01
Φίλε Νίκο, χωρίς να θέλω να σε εκνευρίσω, υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αυτό που λες;
δηλαδή έχουμε τρόπο να ελέγξουμε ότι τα έσοδα του κράτους μέσα στο 2020 δεν θα υπολογιστούν ως πλεόνασμα
του '20 ακόμα και για μικρό διάστημα;
tzimidis
21/11/2020, 22:46
Δημιουργική λογιστική λέγεται αυτο.
Εξω το λένε Greek statistics.
https://www.newsit.gr/oikonomia/pros-paratasi-ta-teli-kykloforias-katathesi-pinakidon-apo-to-spiti/3146857/amp/
panavour
23/11/2020, 18:45
https://www.newsit.gr/oikonomia/pros-paratasi-ta-teli-kykloforias-katathesi-pinakidon-apo-to-spiti/3146857/amp/
τωρα φοβηθηκαν:lol::lol:
εχει να γινει της ποπης
PaNick67
23/11/2020, 18:53
Φίλε Νίκο, χωρίς να θέλω να σε εκνευρίσω, υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί αυτό που λες;
δηλαδή έχουμε τρόπο να ελέγξουμε ότι τα έσοδα του κράτους μέσα στο 2020 δεν θα υπολογιστούν ως πλεόνασμα
του '20 ακόμα και για μικρό διάστημα;
Γιατί να με εκνευρίσεις;
Κοίταξε, είμαι από κινητό και δεν μπορώ να σου βρω πηγές αλλά αν ψάξεις το προσχέδιο του προυπολογισμού θα δεις ότι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται παντα στο ερχόμενο έτος. Μπορεί να εισπράττονται στο τέλος του έτους αλλά μετράνε στο επόμενο.
Οπότε δεν παίζει κανένα ρόλο αν τα εισπράξει την 31/12 ή την 7/1.
Επίσης τα κράτη μπορούν να δανείζονται με βάση μελλοντικά έσοδα, εδώ το κάνουν επιχειρήσεις, κόμματα.
motojojo
23/11/2020, 18:58
Όσο τσουχτερά και να είναι τα πρόστιμα, χωρίς έλεγχο...... χαιρετα μου τον πλάτανο.
Και τι να πρωτοελέγξεις? Καθόλου ρεαλιστικό. Ας προέβλεπαν ταχυδρομική παράδοση (ή σε κάποιο διαμορφωμένο κουτί) σε συγκεκριμένη προθεσμία.
Ότι ναναι.
Αν δεν κάνω λάθος, μη καταβεβλημένα τέλη κυκλοφορίας περνάνε απ'ευθείας στο ΑΦΜ οπότε τα χρωστάς μέχρι να τα πληρώσεις. Το πρόστιμο είναι έξτρα.
doctor_john
23/11/2020, 19:51
Απο όσο ξέρω διπλασιάζονται αλλά είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 24 δόσεις.
panavour
23/11/2020, 21:12
Αν δεν κάνω λάθος, μη καταβεβλημένα τέλη κυκλοφορίας περνάνε απ'ευθείας στο ΑΦΜ οπότε τα χρωστάς μέχρι να τα πληρώσεις. Το πρόστιμο είναι έξτρα.
Δεν μιλαμε γι αυτο,αυτο ολοι το ξερουν,μιλαμε οτι θα δηλωνεις ακινησια ,και ενω θα επρεπε να εχεις τις πινακιδες στο σπιτι ,θα τις φορας και θα κυκλοφορεις,αντε να σε ελεγξουν μετα.Εδω κυκλοφορουνε 1.500.000 ανασφαλιστα και αλλα τοσα χωρις ΚΤΕΟ.Τι να λεμε τωρα.
Δεν μιλαμε γι αυτο,αυτο ολοι το ξερουν,μιλαμε οτι θα δηλωνεις ακινησια ,και ενω θα επρεπε να εχεις τις πινακιδες στο σπιτι ,θα τις φορας και θα κυκλοφορεις,αντε να σε ελεγξουν μετα.Εδω κυκλοφορουνε 1.500.000 ανασφαλιστα και αλλα τοσα χωρις ΚΤΕΟ.Τι να λεμε τωρα.
Αν θέλουν μπορούν να κάνουν διασταύρωση με τις ασφαλιστικές ποια είναι ασφαλισμένα και ποια όχι. Και εκεί θα πρέπει να ρίξουν 2 καμπάνες
doctor_john
23/11/2020, 22:00
3 και μια απο μένα που μ' αρέσουν
panavour
23/11/2020, 22:18
Αν θέλουν μπορούν να κάνουν διασταύρωση με τις ασφαλιστικές ποια είναι ασφαλισμένα και ποια όχι. Και εκεί θα πρέπει να ρίξουν 2 καμπάνες
δεν θελουν
Ε, ρε, Λιάπικο που έχει να πέσει.....
motojojo
23/11/2020, 23:18
Αυτό ακριβώς!
Η διασταυρωση έχει νόημα για ανασφάλιστα οχήματα με πινακίδες. Για αυτα που στο σύστημα φαίνονται σε ακινησία ενώ κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους η διασταυρωση στοιχείων θα δείξει το προφανές: ότι είναι σε ακινησια!
Δεν ελέγχονται αυτά τα οχήματα. Δεν παίζει. Αμφιβάλω αν το κάνουν και άλλα πιο προηγμένα κράτη.
Λάθος κατάλαβα. Όσο γι'αυτό που λες, σαν Κρητικός μετά βεβαιότητος δηλώνω ότι δε γίνονται τέτοια πράγματα, να κυκλοφορείς και να μην έχεις πληρώσει τέλη, ή ασφάλεια, ή ακόμα και να κυκλοφορείς για χρόνια χωρίς πινακίδα και να μη σου έχουν καν αερίσει τους όρχεις. Δε γίνονται λέμε, jamais.
Υ.Γ: Όπως σχολίασε ο motojojo, ο έξυπνος θα κυκλοφορεί με απλήρωτα και τέλη και ασφάλεια, ώστε να είναι συνεπής στην ηλεκτρονική διασταύρωση ότι κατέθεσε πινακίδες. Μέχρι να πετύχει μπλόκο χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Μα αν δηλώσεις ηλεκτρονικά ακινησία ξενοιαζεις από ΚΤΕΟ και ασφάλεια
Και εχεις και τις πινακίδες σου
Ζάχαρη.....
Ειδικά για κάτι χωριά στο πουθενα όπως ορεινή Κρήτη η Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας
Αυτό ακριβώς!
Η διασταυρωση έχει νόημα για ανασφάλιστα οχήματα με πινακίδες. Για αυτα που στο σύστημα φαίνονται σε ακινησία ενώ κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους η διασταυρωση στοιχείων θα δείξει το προφανές: ότι είναι σε ακινησια!
Δεν ελέγχονται αυτά τα οχήματα. Δεν παίζει. Αμφιβάλω αν το κάνουν και άλλα πιο προηγμένα κράτη.
Αν γίνεται τακτικός έλεγχος στοιχείων με τις ασφαλιστικές τα οχήματα που δεν είναι ασφαλισμένα θα ελέγχονται και για το αν έχουν δηλώσει ακινησία για το τρέχων έτος. Αν όχι τότε θα πρέπει το πρόστιμο να είναι διπλό.
Στην τελική πιο σημαντικό είναι να είναι ασφαλισμένο το όχημα από το μην έχει πληρώσει τα τέλη. Και εν πάση περιπτώσει ας αυξηθούν οι έλεγχοι από την τροχαία. 100% έλεγχος δεν μπορεί να γίνει
panavour
24/11/2020, 10:05
Ολα αυτα που λεμε ,ειναι ΟΛΑ θεμα ελεγχου.ΕΚΕΙ πασχει το συστημα.Τεχνολογια μεσω της ηλεκτρονικης διασταυρωσης υπαρχει.Και για ΚΤΕΟ,και για ΑΣΦΑΛΕΙΑ και για ΤΕΛΗ.Δεν μπορει ομως ΠΡΑΚΤΙΚΑ το συστημα να ανταποκριθει.Για τους ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ λογους.
telegonos
24/11/2020, 16:12
Τα οχήματα της ασφάλειας έχουν κάμερα και σύστημα αναγνώρισης πινακίδας, που δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ όσο κινείται το όχημα σε ότι άλλο όχημα βλέπει στο οπτικό πεδίο, ΧΩΡΙΣ να κάνει κάτι ο οδηγός, και μόλις διαβάσει το σύστημα πινακίδα που απασχολεί (κλεμμένο, τελεσίδικα χρέη ή καταδίκες στο Δημόσιο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο μέλλον ακινητοποιημένο) βαράει καμπανάκι στον οδηγό, να προβεί σε έλεγχο, σύλληψη ή ότι άλλο χρειαστεί.
Οπότε όποιος έχει σκοπό να κυκλοφορεί όχημα δηλωμένο ως ακινησία, ειδικά σε περιοχή Αθηνών, Αττική οδό και μεγάλες λεωφόρους της Αθηνας, ας έχει και 5000 ευρώ στην τράπεζα, γιατί θα τα χρειαστεί πολύ γρήγορα.
Σε περίπτωση ατυχήματος, είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, το καταλαβαίνουμε αυτό τι σημαίνει ε;
Τα οχήματα της ασφάλειας έχουν κάμερα και σύστημα αναγνώρισης πινακίδας, που δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ όσο κινείται το όχημα σε ότι άλλο όχημα βλέπει στο οπτικό πεδίο, ΧΩΡΙΣ να κάνει κάτι ο οδηγός, και μόλις διαβάσει το σύστημα πινακίδα που απασχολεί (κλεμμένο, τελεσίδικα χρέη ή καταδίκες στο Δημόσιο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο μέλλον ακινητοποιημένο) βαράει καμπανάκι στον οδηγό, να προβεί σε έλεγχο, σύλληψη ή ότι άλλο χρειαστεί.
Οπότε όποιος έχει σκοπό να κυκλοφορεί όχημα δηλωμένο ως ακινησία, ειδικά σε περιοχή Αθηνών, Αττική οδό και μεγάλες λεωφόρους της Αθηνας, ας έχει και 5000 ευρώ στην τράπεζα, γιατί θα τα χρειαστεί πολύ γρήγορα.
Σε περίπτωση ατυχήματος, είναι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, το καταλαβαίνουμε αυτό τι σημαίνει ε;
Μωρέ εμείς το καταλαβαίνουμε, κάτι Λιάπηδες που δεν νιώθουν, μας ανησυχούν.....
panavour
24/11/2020, 19:05
Πιθανως να ειναι ετσι που λες ,δεν το γνωριζω δεν το αμφισβητω,πιθανολογω οτι το συστημα το εχουν ελαχιστα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ περιπολικα που εχω δει-κυριως ΣΚΟΝΤΑ.
Ευελπιστω να τοποθετηθει σε ολα τα καινουργια γαλλικα περιπολικα που αγορασε η αστυνομια.Παντως ο αριθμος τους πρεπει να ειναι πολυ μικρος για να εχουμε ΟΡΑΤΟ αποτελεσμα.Ας μας πουν οι αστυνομικοι του φορουμ.
Ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λέει ο Τηλέγονος, στην Ελλάδα δε θα δουλεύει γιατί δεν έχουν κάρτα για 4g. :lol:
https://www.newsauto.gr/specials/video-etsi-skanari-tis-pinakides-mas-i-asfalia/
doctoras
24/11/2020, 21:20
Ελεγκτικοί μηχανισμοι θα υπαρχουν λογικα, δε μπορεί να περιμένεις απο τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της τροχαίας να ξεσκεπασουν τον ασυνείδητο.
Οι δικλίδες θα πρεπει να εφαρμόζεται κατα διαδικασία ηλεκτρονικής παράδοσης πινακίδων
Πιθανως να ειναι ετσι που λες ,δεν το γνωριζω δεν το αμφισβητω,πιθανολογω οτι το συστημα το εχουν ελαχιστα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ περιπολικα που εχω δει-κυριως ΣΚΟΝΤΑ.
Ευελπιστω να τοποθετηθει σε ολα τα καινουργια γαλλικα περιπολικα που αγορασε η αστυνομια.Παντως ο αριθμος τους πρεπει να ειναι πολυ μικρος για να εχουμε ΟΡΑΤΟ αποτελεσμα.Ας μας πουν οι αστυνομικοι του φορουμ.
Και στα γαλλικά περιπολικά μας το έχουν βάλει αλλά λόγω ηλεκτρικών, όποτε διαβάζει πινακίδα παράνομου αντί να ειδοποιήσει δίνει κανονάκι στο Candy Crush
Γαλλικά περιπολικά......
Χαχαχαχαχαχα
Tallyban
25/11/2020, 07:07
Άμα σε πιάσουν να κυκλοφορείς με κατατετεθειμενες τις πινακίδες αλλά είσαι ασφαλισμένος τι γίνεται;
doctor_john
25/11/2020, 08:01
Σε πάνε για χρήση ουσιών..
contes di Zante
25/11/2020, 09:07
Το θέμα του ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (δηλαδή φέρουν πινακίδες) είχε ξεκινήσει από το 2012 με ψήφισμα νομοθετικής τροπολογίας στις 26 Μαρτίου και με διορία για τους ανασφάλιστους μέχρι 15 Απριλίου....το θυμάμαι γιατί βάρεσα πολλές υπερωρίες. Ήδη από τότε είχαν δημιουργηθεί οι βάσεις δεδομένων με συνεχή πλέον ενημέρωση από τις ασφαλιστικές, πράγμα το οποίο φυσικά εξακολουθεί να ισχύει. Ο πρώτος ηλεκτρονικός έλεγχος και επιβολή προστίμου έγινε τον Απρίλη του 2017 και μετά άλλος ένας τον Ιούνιο του 2018. Φυσικά το 2019 δεν έγινε, θεωρώ λόγω εκλογών και επίσης το 2020 δεν έγινε θεωρώ λόγω της κρίσης που βιώνουμε. Ας μη γελιώμαστε, ο μόνος ηλεκτρονικός έλεγχος που δεν είναι εφικτός είναι για αυτούς που κυκλοφορούν με κατατεθημένες πινακίδες (ή με πλαστές) και χωρίς ασφάλεια, πολύ σωστά όπως αναφέρθηκε παραπάνω το κράτος "βλέπει" αυτά τα όχημα σε ακινησία. Όσο για το θέμα εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο, είτε έχεις έιτε δεν έχεις πινακίδες....απλά κλείνουν σπίτια!!
Tallyban
25/11/2020, 10:44
Συγγνώμη,αλλά δεν καταλαβαίνω.Απο τη στιγμή που καταθέσεις πινακίδες ηλεκτρονικα,ενημερώνει το κράτος τις εταιρείες ότι κατατέθηκαν,η είσαι ο ίδιος υποχρεωμένος να το δηλώσεις στην εταιρεία;
contes di Zante
25/11/2020, 11:04
Το ανάποδο γίνεται. Οι ασφαλιστικές ενημερώνουν ώστε η κρατική υπηρεσία να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιός είναι ανασφάλιστος, ακόμα και σε παρελθοντικό χρόνο
Tallyban
25/11/2020, 11:14
Άρα το κράτος γνωρίζει ποια οχήματα έχουν καταθέσει πινακίδες και είναι ακόμα ασφαλισμενα.
doctoras
25/11/2020, 11:34
Άρα το κράτος γνωρίζει ποια οχήματα έχουν καταθέσει πινακίδες και είναι ακόμα ασφαλισμενα.
το κράτος μπορεί να ξέρει πόσοι είναι ανασφάλιστοι, με πινακίδες
Γιαυτούς που είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν παραδώσει με τον νέο νομο ηλεκτρονικά πινακίδες και παραυτα κυκλοφορήσουν το όχημα τους, θα βγάλουν έναν νόμο κανα πεντοχίλιαρο, ενώ αν ο ασυνείδητος εμπλακεί σε ατύχημα θα του παιρουν το σπίτι και όσοι δεν έχουν την @@τριπίδα(μεταφορικά).
Η ψευτομαγκιά και απερισκεψία κάποια στιγμή πρέπει να πλΕρώνεται
Ξερει κανεις αν γινεται να θεσεις σε ακινησια οχημα (ηλεκτρονικα εννοειται) που χρωσταει τελη κυκλοφορίας..??
Tallyban
25/11/2020, 11:51
Οι εταιρείες έχουν επίσημα πρόσβαση στο ποια οχήματα έχουν καταθέσει πινακίδες;
contes di Zante
25/11/2020, 12:15
Οι εταιρείες έχουν επίσημα πρόσβαση στο ποια οχήματα έχουν καταθέσει πινακίδες;
Δε νομίζω και δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι ελεκτικό όργανο. Οι ασφαλιστικές απλά ασφαλίζουν και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις αποζημιώνουν
το κράτος μπορεί να ξέρει πόσοι είναι ανασφάλιστοι, με πινακίδες
Γιαυτούς που είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν παραδώσει με τον νέο νομο ηλεκτρονικά πινακίδες και παραυτα κυκλοφορήσουν το όχημα τους, θα βγάλουν έναν νόμο κανα πεντοχίλιαρο, ενώ αν ο ασυνείδητος εμπλακεί σε ατύχημα θα του παιρουν το σπίτι και όσοι δεν έχουν την @@τριπίδα(μεταφορικά).
Η ψευτομαγκιά και απερισκεψία κάποια στιγμή πρέπει να πλΕρώνεται
Το ίδιο ισχύει άν σε πιάσουν με πλαστές πινακίδες (πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου), όμως κάποιοι το έκαναν, πόσο μάλλον τώρα όταν θα έχουν στην κατοχή τους τις γνήσιες.
doctoras
25/11/2020, 14:58
Το ίδιο ισχύει άν σε πιάσουν με πλαστές πινακίδες (πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου), όμως κάποιοι το έκαναν, πόσο μάλλον τώρα όταν θα έχουν στην κατοχή τους τις γνήσιες.
Ναι όμως "αυτοί" δεν είναι ο μέσος πολίτης ούτε καν κάποιο ποσοστό απερίσκεπτων που λογω πενιχρών οικονομικών τους αψηφά τους κινδύνους.. Αυτοί είναι παραβατικοί και το λιγότερο παράνομο που ενδέχεται να κάνουν είναι να κυκλοφορούν παράνομα
panavour
25/11/2020, 18:15
Ναι όμως "αυτοί" δεν είναι ο μέσος πολίτης ούτε καν κάποιο ποσοστό απερίσκεπτων που λογω πενιχρών οικονομικών τους αψηφά τους κινδύνους.. Αυτοί είναι παραβατικοί και το λιγότερο παράνομο που ενδέχεται να κάνουν είναι να κυκλοφορούν παράνομα
1.500.000
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ειναι αλλοι πολιτες απ τον ΑΡΗ.
Tallyban
26/11/2020, 08:06
Συμπερασματικά:
Το κράτος γνωρίζει ποια οχήματα έχουν καταθέσει πινακίδες και είναι ακόμη ασφαλισμένα ενώ οι εταιρείες μόνο αν είναι ασφαλισμένα η όχι.
doctoras
26/11/2020, 12:01
1.500.000
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ειναι αλλοι πολιτες απ τον ΑΡΗ.
παναγή αναφερόμουν στην ομάδα μαφιόζων που χρησιμοποιούν πλαστές πινακίδες
Το νούμερο των ανασφάλιστων που αναφέρεις δεν είναι μονο ενεργοί που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι αλλά και αυτοί που έχουν ακινητοποιημένο-εγκαταλελειμμένο όχημα αλλά δεν έχουν παραδώσει πινακίδα, τι ποσοστά είναι αυτές οι δύο ομάδες δε ξέρουμε, το γιατί δε τους βάζει χέρι η πολιτεία μάλλον έχουν τους λόγους τους
Θα μΕ πειτε ρε τσογλανια αν μπορω να κανω δηλωση ακινησίας ενω χρωσταω τελη κυκλοφορίας παρελθοντων ετων..?? :D
Θα μΕ πειτε ρε τσογλανια αν μπορω να κανω δηλωση ακινησίας ενω χρωσταω τελη κυκλοφορίας παρελθοντων ετων..?? :D
Βάσει 'λογικής' θεωρώ πως δεν γίνεται. Λογικά πληρώνεις κάποιο πρόστιμο, εξοφλείς τα παλιά τέλη και μετά καταθέτεις.
Καλύτερα ένα τηλ. στη ΔΟΥ για σιγουριά.
Παλιοτερα παντως γινοταν με δελτιο ποραγματογνωμοσύνης..
(αλλα ηθελε κοντα στο κατοσταρικο ο υπογραφων το δελτιο..)
karellen
26/11/2020, 12:33
Παλιοτερα παντως γινοταν με δελτιο ποραγματογνωμοσύνης..
(αλλα ηθελε κοντα στο κατοσταρικο ο υπογραφων το δελτιο..)
Για πε καμμιά λεπτομέρεια γιατί χρωστάω κάμποσα έτη για το Μερσεντέ το 913 και τα 300άρια γίνονται 600άρια.
Μπας και γλυτώσω τίποτα.
panavour
26/11/2020, 13:00
Βάσει 'λογικής' θεωρώ πως δεν γίνεται. Λογικά πληρώνεις κάποιο πρόστιμο, εξοφλείς τα παλιά τέλη και μετά καταθέτεις.
Καλύτερα ένα τηλ. στη ΔΟΥ για σιγουριά.
Aυτο ηταν το ανεκδοτο της ημερας.2 μηνες προσπαθω να παρω για υποθεση μου και ΔΕΝ απανταει κανενα τηλεφωνο σε ΚΑΝΕΝΑ τμημα.:lol::cry:
Τότε σε κάποια ΔΟΥ επαρχιακής πόλης.
υποτίθεται πως κλείνεις ραντεβού για να πας και μένουν ανοιχτά εως τις 17:00!
Πως το κλείνεις αυτό το ραντεβού;
Ξερει κανεις αν γινεται να θεσεις σε ακινησια οχημα (ηλεκτρονικα εννοειται) που χρωσταει τελη κυκλοφορίας..??
Για πε καμμιά λεπτομέρεια γιατί χρωστάω κάμποσα έτη για το Μερσεντέ το 913 και τα 300άρια γίνονται 600άρια.
Μπας και γλυτώσω τίποτα.
Tι έγινε ρε μανταρίστρες, πάλι οικονομικά προβλήματα το φόρουμ και σας έχει απλήρωτους;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:
Tallyban
27/11/2020, 07:32
Δε νομίζω και δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι ελεκτικό όργανο. Οι ασφαλιστικές απλά ασφαλίζουν και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις αποζημιώνουν
Δε νομίζω και δεν υπάρχει λόγος, δεν είναι ελεκτικό όργανο. Οι ασφαλιστικές απλά ασφαλίζουν και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις αποζημιώνουν.
Δεν είναι οι ασφαλιστικές ελεγκτικό όργανο;
Συγγνώμη αλλά οι ασφαλιστικές δεν είναι που στέλνουν τα στοιχεία σου στο κράτος αν είσαι ανασφαλιστος;
karellen
27/11/2020, 09:36
Tι έγινε ρε μανταρίστρες, πάλι οικονομικά προβλήματα το φόρουμ και σας έχει απλήρωτους;;;;;;;;;;;;:bawl::bawl:
Και μανταρίστρες που γίναμε και φρακοράφτρες που ήμασταν πάλι πείνα και των γονέων.
Άστα.
Μπας και γλυτώσω τίποτα.
Δεν το εκανα ποτε, αλλα στο τσακ ήμουνα προπερσι..
Ειναι κατι κουφαλες που το παιζουν πραγματογνωμονες ασφαλιστικων εταιρειων και υπογραφουν δήλωση ακινησίας οχήματος..
(και καλα λογω μηχανικης βλαβης ασυμφορης στην επισκευη της κ.λ.π. κ.λ.π...)
Αν ρωτησεις τον ασφαλιστη σου, θα σε κανει πασα..
(με το αζημιωτο βεβαια, γιατι δεν τον συμφερει η διακοπη της αφαλισης..)