PDA

View Full Version : Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα, ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά;

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

ggs
05/04/2017, 10:52
ναι... ολοι εχουμε αναμνησεις απο παπια , παντοφλα , σορτσακι μπλαμπλαμπλα... βλεπαμε και bonanza...

ετος 2017....

τα δυο κορυφαια στα ιδια περιπου κυβικα

380781

380782

τωρα , πραγματικα, αν το θεμα δεν ειναι τα 600 ευρω διαφορα (που τα αξιζει απολυτα το sh) και , γενικα η ΑΠΟΛΥΤΗ οικονομια (που τα παπια κερδιζουν κατα κρατος) το sh ειναι πολυ καλυτερο στα παντα.

devil's animal
05/04/2017, 10:54
Δεν υποστήριξε κανείς ότι πρέπει να έχεις ένα μηχανάκι για την πόλη, ένα για τις εκδρομές, ένα για την πίστα, ένα για το βουνό, ένα για κλειστό στροφιλίκι, ένα για ανοιχτό.

εεχμ...εγω αυτο υποστηριζω...ακριβως!
οτι το ένα μηχανακι θα κανει μετρια και ισως σε πολλες περιπτωσεις "κακα" πολλα πραγματα/διαδρομες, τα πολλα μηχανακια θα κανουν τελεια την δουλεια που θελουμε εκαστοτε...
μιλ μερσι...
:D

amyroukai
05/04/2017, 10:55
ναι... ολοι εχουμε αναμνησεις απο παπια , παντοφλα , σορτσακι μπλαμπλαμπλα... βλεπαμε και bonanza...

ετος 2017....

380781

380782

τωρα , πραγματικα, αν το θεμα δεν ειναι τα 600 ευρω διαφορα (που τα αξιζει απολυτα το sh) και , γενικα η ΑΠΟΛΥΤΗ οικονομια (που τα παπια κερδιζουν κατα κρατος) το sh ειναι πολυ καλυτερο στα παντα.

εσένα σου μετέφεραν την Σαββατιάκικη συζήτηση, δεν εξηγείται αλλιώς. Μετέλαβες σοφία από τον μάστερ.

sapila racing
05/04/2017, 10:56
αγαπητε μου γιωργο εσενα καθυστερουν αλλα μετα απο ποσα gs adv, vstrom και ποσα αλλα 650αρια και ανω στα φαναρισ, ολοι αυτοι οι αναβατες γιωργο μου εχουν αντιθετη αποψη..ελπιζω και εσυ να μην ισχυριστεις οτι δεν ειναι καθημερινη πραγματικοτητα..

και ελπιζω να μην υποστηριζειις οτι ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται και πληρωνουν τη χρηση τους χωρις λογο..γιατι γιωργο κου υπαρχει και η αλλη οπτικη γωνια: καποιος δεν θελει να παει μονο γρηγορα αλλα και πιο ασφαλης και πιο ανετα..και επειδη η κριση εχει κτυπησει τπυς περισσοτερους αναγκαστηκαμε πολλοι να αγορασουμε σκουτερ η παπι μονο για λογους κοστους..αν δεν υπηρχε η κριση θα κυκλοφορουσαν πολλα περισσοτερα μικρο-μαστοδοντα ηδη στα φαναρια που ειμαι ολη μερα ο αριθμος τους αντιστοιχει στα παπια..ολοι αυτοι ειναι μακακες;

προσωπικα , αν δεν υπηρχε η κριση που δυστυχως επιδενωνεται,δεν υπηρχε περπτωση να αλλαζα την αισθηση ενος μαστοδοντου με την ανασφαλεια ενος παπιου, 8 χρονια αυτο εκανα..

δεν ειναι κακο να εχει καποιος αλλος διαφορετικη αποψη αλλωστε και εσυ 700σαρα κυκλοφορεις...οποτε καλο ειναι να κανεις συστασεις οχι σε μενα αλλα στους ειρωνες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..

γιατι γιωργο μου και ο τερενς και εγω σπαγαμε τα 6βολτα 50αρια σε νησια οταν ειχαν πρωτοβγει και οι περισσοτεροι απο εσας δεν ειχατε καν γεννηθει και εχουμε εκατονταδες χιλιαδες χλμ στην πλατη μας, εεε..τουλαχιστον να εχουμε τη γνωμη μας χωρις ειρωνιες απο σημερινα παιδακια που μαλλον αγορασαν κανα z750 για κοντρες με τα λεφτα του μπαμπα τους και διαβασαν κανα περιοδικο και νομιζουν οτι εγιναν και ειδικοι..

σεβασμος λοιπον στην αλλη αποψη και την ανωριμοτητα την αφηνουμε σπιτι μας..

Κι εμένα με καθυστερούν, όχι μόνο τον Γιώργο.

Και δεν είμαι παιδάκι, ίσως ούτε κι ο Γιώργος βέβαια, αλλά μια και σου φάνηκε καλό να αναφέρεις οτι καβαλαγες τα 6volt και εχεις πολλά χλμ στην πλάτη σου, θα σου πω οτι εγώ έχω μάλλον περισσότερα.
Καθε μέρα καβαλάω 900ρι γυμνό, κανονικά χωράω σχεδόν οπου και το παπί, αλλά μπλέκω με τα mega scooter και τα μαστόδοντα στα λούκια της Αθήνας αλλά και της ΕΟ ακόμα.

Εχω λοιπόν την απαίτηση να μου κάνεις χώρο να περνάω και να φεύγω άμεσα οταν έρχομαι απο πίσω σου, αντί να κλείνεις τον δρόμο με το Varkadero σου.
Αμα θέλεις εσυ να σουλατσάρεις με το κτήνος στην πολη και να σφηνώνεις παντού, κατσε πίσω απο τα αυτοκίνητα τουλάχιστον.

BLiTzER
05/04/2017, 11:00
εεχμ...εγω αυτο υποστηριζω...ακριβως!
οτι το ένα μηχανακι θα κανει μετρια και ισως σε πολλες περιπτωσεις "κακα" πολλες πραγματα/διαδρομες, τα πολλα μηχανακια θα κανουν τελεια την δουλεια που θελουμε εκαστοτε...
μιλ μερσι...
:D

Ναι, ντεβιλάκο, ιδανικά αυτό θα θέλαμε όλοι, αλλά μιλάμε για ρεαλιστικές καταστάσεις. Ο μέσος Έλληνας μοτοσικλετιστής δε μπορεί να έχει 5 μηχανάκια, ούτε 4, ούτε 3. Και για 2, το συζητάμε.

Κι εμένα με καθυστερούν, όχι μόνο τον Γιώργο.

Όλους με μικρότερα μηχανάκια τους καθυστερούν. Δεν υπονόησα ότι είμαι γρήγορος ή κάτι. Απλά ότι είναι θέμα μοτοσικλέτας.

Υπέθεσα ότι τα "παιδάκια" κτλ δεν αναφέρονταν σε μένα, καθώς ούτε παιδάκι είμαι, ούτε είχα μοτοσικλέτα σαν παιδάκι, ούτε μου αγόρασε ποτέ κανείς τις μοτοσικλέτες μου. ;)

sniper
05/04/2017, 11:01
αγαπητε μου γιωργο εσενα καθυστερουν αλλα μετα απο ποσα gs adv, vstrom και ποσα αλλα 650αρια και ανω στα φαναρισ, ολοι αυτοι οι αναβατες γιωργο μου εχουν αντιθετη αποψη..ελπιζω και εσυ να μην ισχυριστεις οτι δεν ειναι καθημερινη πραγματικοτητα..

και ελπιζω να μην υποστηριζειις οτι ολοι αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται και πληρωνουν τη χρηση τους χωρις λογο..γιατι γιωργο κου υπαρχει και η αλλη οπτικη γωνια: καποιος δεν θελει να παει μονο γρηγορα αλλα και πιο ασφαλης και πιο ανετα..και επειδη η κριση εχει κτυπησει τπυς περισσοτερους αναγκαστηκαμε πολλοι να αγορασουμε σκουτερ η παπι μονο για λογους κοστους..αν δεν υπηρχε η κριση θα κυκλοφορουσαν πολλα περισσοτερα μικρο-μαστοδοντα ηδη στα φαναρια που ειμαι ολη μερα ο αριθμος τους αντιστοιχει στα παπια..ολοι αυτοι ειναι μακακες;

προσωπικα , αν δεν υπηρχε η κριση που δυστυχως επιδενωνεται,δεν υπηρχε περπτωση να αλλαζα την αισθηση ενος μαστοδοντου με την ανασφαλεια ενος παπιου, 8 χρονια αυτο εκανα..

δεν ειναι κακο να εχει καποιος αλλος διαφορετικη αποψη αλλωστε και εσυ 700σαρα κυκλοφορεις...οποτε καλο ειναι να κανεις συστασεις οχι σε μενα αλλα στους ειρωνες που νομιζουν οτι κατεχουν την μονη αληθεια..

γιατι γιωργο μου και ο τερενς και εγω σπαγαμε τα 6βολτα 50αρια σε νησια οταν ειχαν πρωτοβγει και οι περισσοτεροι απο εσας δεν ειχατε καν γεννηθει και εχουμε εκατονταδες χιλιαδες χλμ στην πλατη μας, εεε..τουλαχιστον να εχουμε τη γνωμη μας χωρις ειρωνιες απο σημερινα παιδακια που μαλλον αγορασαν κανα z750 για κοντρες με τα λεφτα του μπαμπα τους και διαβασαν κανα περιοδικο και νομιζουν οτι εγιναν και ειδικοι..

σεβασμος λοιπον στην αλλη αποψη και την ανωριμοτητα την αφηνουμε σπιτι μας..

Ναι, αλλά δεν βλέπω πολλή ωριμότητα στα παραπάνω...

Και τι σημαίνει έχεις 100δες χιλιάδες χλμ; Είναι δείγμα γνώσης; Ξέρω ανθρώπους με τόσα χλμ που παραμένουν το ίδιο κουλοί κι αργοί από τότε μέχρι και σήμερα.

devil's animal
05/04/2017, 11:08
Ναι, ντεβιλάκο, ιδανικά αυτό θα θέλαμε όλοι, αλλά μιλάμε για ρεαλιστικές καταστάσεις. Ο μέσος Έλληνας μοτοσικλετιστής δε μπορεί να έχει 5 μηχανάκια, ούτε 4, ούτε 3. Και για 2, το συζητάμε.

ε, να παει να παρει ενα v-strom ο μεσος ελληνας μοτοσικλετιστης και να μας κανει την χαρη...:D
ουτε να στραβωνει αν του κορναρει παπακι γιατι τον καθυστερει, στην πηγμενη κηφισιας ουτε να τρομαζει αν τον περναει με +100 το ss στην εθνικη...
οριστε μας...:tooth::tooth:

buckley
05/04/2017, 11:13

ετος 2017....

380781

380782

Αρχηγέ μου περί ορέξεως κολοκυθόπιτα κατά βάση, εσύ οκ θα καβάλαγες το 21% ακριβότερο σκούτερ ,εγώ το παπί δεν έχει σημασία.
Η άποψή σου ότι παντού (πλην οικονομίας) το παπί είναι χειρότερο είναι υποκειμενική σόρρυ.
Bonanza ε ? εγώ ήμουν του High Chaparral...

BLiTzER
05/04/2017, 11:14
Προτείνω να στηθεί ραντεβού και να τις μετρήσετε στην πράξη. Από λόγια έχουμε χορτάσει!

AristidisZ
05/04/2017, 11:22
Track day πότε έχει ;

amyroukai
05/04/2017, 11:24
θα βγει διαδρομή cannonball run μεσημέρι Αθήνα και θα βγάλουμε νικητή.

ggs
05/04/2017, 11:27
Αρχηγέ μου περί ορέξεως κολοκυθόπιτα κατά βάση, εσύ οκ θα καβάλαγες το 21% ακριβότερο σκούτερ ,εγώ το παπί δεν έχει σημασία.
Η άποψή σου ότι παντού (πλην οικονομίας) το παπί είναι χειρότερο είναι υποκειμενική σόρρυ.
Bonanza ε ? εγώ ήμουν του High Chaparral...

βρε , προφανως περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.. εγω ας πουμε δεν θα καβαλαγα κανενα απο τα δυο ...ειχα δυο παπια παλιοτερα ,ειχα και ενα φεγγαρι (μικρο) ενα pcx..δεν..

και πάλι λέω ότι αν η οικονομία είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα , το παπι είναι βασιλιάς.
Σε όλα τα αλλα όμως (ή στα περισσότερα) , τα σύγχρονα σκούτερ είναι πολύ καλά.
Μιλαμε για πραγματα που θα σου χρειαστούν στην καθημερινότητα σου μέσα στην πολη όπως ανεση , χώρους , ασφάλεια – φρενα, φωτα , αυτόματό , ευκολο κλπ .

Τωρα , αν ψάχνουμε τις επιδόσεις και το πώς ο καγκουρας στην κοντοβαζαινα στιβει το glx οποτε ..ουαου.. κανένα απ αυτά τα μηχανακια δεν κανει γι αυτό..
Παίρνεις ένα μοταρντακι και ράβεις…

buckley
05/04/2017, 11:29
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όσο έχω εγώ crypton άλλο τόσο έχει ο ggs SH οπότε οι ματάκηδες να περιμένουν ...
Εντιτ δεν είχα προλάβει να διαβάσω τ' από πάνω του ψηλού λέμε.

AristidisZ
05/04/2017, 11:32
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όσο έχω εγώ crypton άλλο τόσο έχει ο ggs SH οπότε οι ματάκηδες να περιμένουν ...
Εντιτ δεν είχα προλάβει να διαβάσω τ' από πάνω του ψηλού λέμε.

Τι crypton και SH, με Dio & γλάρο θα γίνει η δουλειά...

amyroukai
05/04/2017, 11:33
με Dio & γλάρο θα γίνει η δουλειά...

κάτσε ρε μαν, ο Dio πέθανε και ο γλάρος σύμφωνα με την υπογραφή σου επίσης... The walking dead moto race?

Ζεύκας
05/04/2017, 11:36

ετος 2017....

380781

380782

το crypton r κάνει 1800.

το sh125 κάνει 2800. ένα χιλιάρικο διαφορά.
βέβαια σαν αρκετά βαρύτερο είναι ψιλοψώφιο άρα αν κάποιος θέλει επιδόσεις παπιού θα πάει σε sh150 at least.
το sh150 κάνει 3400.

άρα άμα είναι να συγκρίνουμε ένα κορυφαίο παπί με ένα αντίστοιχο σκούτερ ίδιων επιδόσεων βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαφορά 1600 ευρώ.
ή να το θέσω αλλιώς αντί να πάρεις ένα σκουτερ αγοράζεις σχεδόν δύο παπιά. χαοτική διαφορά στην τιμή.

(σημ: crypton x αγοράζουν τα καυλωμένα πιτσιρίκια, ο άνθρωπος που θέλει ένα παπί για commuter δεν το σκέφτεται καν)

irinia
05/04/2017, 11:36
Ε ναι μια ανωριμότητα την έχω
Κοντά 30 χρόνια (απ το 89 ) καβαλαω παπί ανελλιπώς.
Και κοντά στα 20 χρόνια δουλεύω με μεσαία μαστόδοντα

ΟΙ ΦΛΟΡΕΤΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΝΤΑΠ..............ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ..???

Για να υπολογίσω από πότε καβαλάω αυτά τα μικρά.
Αγαπητέ Ζόπα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πιο ασφαλές και καλύτερο στην πόλη ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ
κανένα από τα μηχανάκια που αναφέρεις σε σχέση με ένα παπάκι...!!
Ειδικά δε το ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ που έτυχε να έχω.............απλά ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ στην πόλη.
Δε γίνεται να ωραιοποιούμε κάθε φορά την δική μας επιλογή.
Ακόμα και το βεστρομάκι είναι ένα μηχανάκι δύσχρηστο και ΒΑΡΥ για την πόλη..!!
Εννοείται πως οτιδήποτε είναι χαμηλό και ελαφρύ μέχρι 120-130 κιλά είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Κοντά στο νου κι η γνώση,δεν χρειάζονται μαθηματικά.
Το ότι κάποιοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να συντηρούν 2 μηχανάκια είναι άλλο θέμα.
Για τον φίλο μου τον Αριστείδη έχω να πω ότι...........
Μάλλον δεν έκανε καλούς υπολογισμούς,για να μην κουράσω εδώ μέσα αν κάτσεις φίλε και υπολογίσεις
καύσιμα,σέρβις,ακόμα και έξοδα γκαράζ για ένα παπάκι θα δεις ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ θα κάνεις απόσβεση σε σχέση
με ένα χιλιάρι μηχανάκι...!!!
Τι φθορά θα γλυτώσεις,πόσα από καύσιμα σέρβις κ.λ.π.
Κάτσε και μέτρα τα,θα εκπλαγείς...!!! Υπολογίζω ένα παπάκι των 1700-1800 ευρώ με περίπου 2 λίτρα στα 100 καύσιμα.
Το αστρέα που έχω αυτή τη στιγμή καίει περίπου στα πρώτα 1000 χλμ. που μέτρησα 1,6-1,7 με τάση βελτίωσης
καθώς ανοίγει το μοτέρ και στρώνει και μία μοτό πάνω από 650 κυβικά περίπου 5-6 λίτρα στα 100 χλμ.
Δε μιλάμε για το σούπερ τενερέ.........τον βούβαλο..!!
Θα γράψω απλά ότι η επιβάρυνση του παπιού είναι 70 ευρώ η ασφάλεια το χρόνο +22 τα τέλη βάλτα 100.
Βάλε και 500 χλμ. το μήνα 6000 το χρόνο, 4 λίτρα στα 100 να γλυτώνει στο καύσιμο είναι 40 λίτρα στα 1000 χλμ.+
επί 6 μα κάνουν 240 λίτρα καύσιμο λιγότερο το χρόνο με μόνο 6000 χλμ.
240Χ 1,55 τιμή βενζίνης σήμερα κάνει 370 ευρώ διαφορά με μέτριους υπολογισμούς το χρόνο.
Βάλε τη διαφορά από το σέρβις στη μεγάλη μοτό ,τη φθορά των ελαστικών κ.λ.π.πάει για πλάκα στα 500 ευρώ κέρδος
ανά έτος μετρημένο ΚΑΡΑΝΤΙ..!!
Βάλε τώρα τα έξοδα ενός παπιού και θα δεις ότι σε 4 το πολύ χρόνια θα έχεις ένα ΠΑΠΙ ΔΩΡΟ..!!!
Θα κινείσαι πολύ πιο εύκολα,θα παρκάρεις πολύ πιο εύκολα κ.λ.π.....κ.λ.π.....
Αν τα χλμ.που διανύεις κάθε χρόνο φτάνουν στα 10000 ,μέτρα πόσο γρήγορα κάνεις ΑΠΟΣΒΕΣΗ..!!!
Δεν ξέρω ειλικρινά με ποια λογική κάποιοι ισχυρίζεστε ότι.........ένα μηχανάκι 650-1000 ή και παραπάνω κυβικά
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ,ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΙΚΡΟ ..!!

buckley
05/04/2017, 11:38
κάτσε ρε μαν, ο Dio πέθανε και ο γλάρος σύμφωνα με την υπογραφή σου επίσης... The walking dead moto race?

Νεούδι ρε μας το παίζεις ???

amyroukai
05/04/2017, 11:42
Νεούδι ρε μας το παίζεις ???

όχι αφήνω τους πρώην/νυν/αεί παποσκουτερόβιους να βγάλετε βίτσια διότι δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα από τέτοια. Καλύτερα μιά ώρα το fazer στην Ερμού παρά σαράντα χρόνια του σκούτερ και παπιού.

ggs
05/04/2017, 11:42
το crypton r κάνει 1800.

το sh125 κάνει 2800. ένα χιλιάρικο διαφορά.
βέβαια σαν αρκετά βαρύτερο είναι ψιλοψώφιο άρα αν κάποιος θέλει επιδόσεις παπιού θα πάει σε sh150 at least.
το sh150 κάνει 3400.

άρα άμα είναι να συγκρίνουμε ένα κορυφαίο παπί με ένα αντίστοιχο σκούτερ ίδιων επιδόσεων βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαφορά 1600 ευρώ.
ή να το θέσω αλλιώς αντί να πάρεις ένα σκουτερ αγοράζεις σχεδόν δύο παπιά. χαοτική διαφορά στην τιμή.

ααααχ... τα νιατα.... βιάστηκα και επιπόλαια...:lol:

Παπη παιδι μου , το crypton x 135 εβαλα στην φωτο …3100-3200 τιμουλα …110 κιλα γιωματο , 12 αλογατα

Το sh to 150i 3700-3800 τιμουλα , 135 κιλα γιωματο , 15 αλογατα..

Και έβαλα αυτά τα δυο ως κορυφαία των κατηγοριών τους.

Ζεύκας
05/04/2017, 11:45
τζιτζι ξαναδιάβασε τη σημειωση που προσθεσα. crypton x αγοράζουν μόνο τα καυλωμενα πιτσιρικια

το χ δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο αναφοράς

AristidisZ
05/04/2017, 11:46
Για τον φίλο μου τον Αριστείδη έχω να πω ότι...........
Μάλλον δεν έκανε καλούς υπολογισμούς,για να μην κουράσω εδώ μέσα αν κάτσεις φίλε και υπολογίσεις
καύσιμα,σέρβις,ακόμα και έξοδα γκαράζ για ένα παπάκι θα δεις ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ θα κάνεις απόσβεση σε σχέση
με ένα χιλιάρι μηχανάκι...!!!
Τι φθορά θα γλυτώσεις,πόσα από καύσιμα σέρβις κ.λ.π.
Κάτσε και μέτρα τα,θα εκπλαγείς...!!! Υπολογίζω ένα παπάκι των 1700-1800 ευρώ με περίπου 2 λίτρα στα 100 καύσιμα.
Το αστρέα που έχω αυτή τη στιγμή καίει περίπου στα πρώτα 1000 χλμ. που μέτρησα 1,6-1,7 με τάση βελτίωσης
καθώς ανοίγει το μοτέρ και στρώνει και μία μοτό πάνω από 650 κυβικά περίπου 5-6 λίτρα στα 100 χλμ.
Δε μιλάμε για το σούπερ τενερέ.........τον βούβαλο..!!
Θα γράψω απλά ότι η επιβάρυνση του παπιού είναι 70 ευρώ η ασφάλεια το χρόνο +22 τα τέλη βάλτα 100.
Βάλε και 500 χλμ. το μήνα 6000 το χρόνο, 4 λίτρα στα 100 να γλυτώνει στο καύσιμο είναι 40 λίτρα στα 1000 χλμ.+
επί 6 μα κάνουν 240 λίτρα καύσιμο λιγότερο το χρόνο με μόνο 6000 χλμ.
240Χ 1,55 τιμή βενζίνης σήμερα κάνει 370 ευρώ διαφορά με μέτριους υπολογισμούς το χρόνο.
Βάλε τη διαφορά από το σέρβις στη μεγάλη μοτό ,τη φθορά των ελαστικών κ.λ.π.πάει για πλάκα στα 500 ευρώ κέρδος
ανά έτος μετρημένο ΚΑΡΑΝΤΙ..!!
Βάλε τώρα τα έξοδα ενός παπιού και θα δεις ότι σε 4 το πολύ χρόνια θα έχεις ένα ΠΑΠΙ ΔΩΡΟ..!!!
Θα κινείσαι πολύ πιο εύκολα,θα παρκάρεις πολύ πιο εύκολα κ.λ.π.....κ.λ.π.....
Αν τα χλμ.που διανύεις κάθε χρόνο φτάνουν στα 10000 ,μέτρα πόσο γρήγορα κάνεις ΑΠΟΣΒΕΣΗ..!!!
Δεν ξέρω ειλικρινά με ποια λογική κάποιοι ισχυρίζεστε ότι.........ένα μηχανάκι 650-1000 ή και παραπάνω κυβικά
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ,ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΜΙΚΡΟ ..!!

Σχετικά είναι όλα, ο υπολογισμός σου είναι σωστός, όμως αν δε κάνεις πολλά χλμ ετησίως (κάνα 6άρι κάνω προσωπικά) και θες να έχεις και τα δύο οχήματα σωστά συντηρημένα, θα δεις ότι τελικά η διαφορά στο κόστος δεν είναι τόσο μεγάλη, υπό την έννοια ότι και τα δύο θα χρειαστούν κάποια πράγματα σε αυτό το διάστημα, ασχέτως χιλιομέτρων

Ο βασικός λόγος πάντως που τελικά μάλλον δε θα πάρω 2ο μικρό μηχανάκι είναι ότι δε μπορώ να τα χωρέσω όλα στο γκαράζ...

ggs
05/04/2017, 11:49
τζιτζι ξαναδιάβασε τη σημειωση που προσθεσα. crypton x αγοράζουν μόνο τα καυλωμενα πιτσιρικια

το χ δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο αναφοράς

ε ναι , αλλα πρεπει καπως η συγκριση να ειναι στο ιδιο επιπεδο..
τωρα , αν συγκρινουμε απο την μια τσονγκτσενγζιουζιτοσου και απο την αλλη τατανικαβαμητσου δεν βγαινει ακρη ...

τελος παντων , ο καθενας ας κανει οτι τον φωτισει το καντηλι φως των παπιωνΕ....:bawl:

irinia
05/04/2017, 11:49

ετος 2017....

380781

380782

ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..............ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Το άλλο παπάκι της Γιαμάχα που κάνει 1650 ευρώ και με αυτό κάνουν οι ντελιβεράδες 100000 χλμ.
για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!
Φίλε μου με το να παίρνεις σαν παράδειγμα ΝΤΕΜΕΚ το πιο ακριβό παπί και το μοναδικό ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ
που απλά η φιλοσοφία του είναι εκτός παπιού.........ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ..!!
Επίσης wave honda και astrea honda με 1800 και 1900 ευρώ σε χαλάνε..?? ΠΡΩΤΗ ΜΑΡΚΑ.
Το keeway με 1250 ευρώ..??
Τα άλλα παπιά με 1400-1500 ευρώ..?? Που βρωμάει η αγορά..??
ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.............αλλιώς το λένε ,αλλά δεν θα το πω...!!!!

buckley
05/04/2017, 11:51
όχι αφήνω τους πρώην/νυν/αεί παποσκουτερόβιους να βγάλετε βίτσια διότι δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα από τέτοια. Καλύτερα μιά ώρα το fazer στην Ερμού παρά σαράντα χρόνια του σκούτερ και παπιού.

Και γω μέχρι να γεράσω (βλέπε Τέρενς) ένα 1100 με αμερικάνικο τιμόνι έχω για παπί μην νομίζεις.

Ζεύκας
05/04/2017, 11:54
ε ναι , αλλα πρεπει καπως η συγκριση να ειναι στο ιδιο επιπεδο..
τωρα , αν συγκρινουμε απο την μια τσονγκτσενγζιουζιτοσου και απο την αλλη τατανικαβαμητσου δεν βγαινει ακρη ...

τελος παντων , ο καθενας ας κανει οτι τον φωτισει το καντηλι φως των παπιωνΕ....:bawl:

οκ με την ίδια λογική ας συγκρίνουμε το κορυφαίο σε επιδόσεις παπί με το κορυφαίο σε επιδόσεις σκούτερ.
ίδιο επίπεδο. το κορυφαίο κάθε κατηγορίας.

ένα crypton x των 3200 με ένα t max των 12000

buckley
05/04/2017, 11:55

Το άλλο παπάκι της Γιαμάχα που κάνει 1650 ευρώ και με αυτό κάνουν οι ντελιβεράδες 100000 χλμ.
για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!
Φίλε μου με το να παίρνεις σαν παράδειγμα ΝΤΕΜΕΚ το πιο ακριβό παπί και το μοναδικό ΥΔΡΟΨΥΚΤΟ
Επίσης wave honda και astrea honda με 1800 και 1900 ευρώ σε χαλάνε..?? ΠΡΩΤΗ ΜΑΡΚΑ.
ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.............αλλιώς το λένε ,αλλά δεν θα το πω...!!!!

Ρε ψυχραιμία τι τρελαίνεσαι αφού του τα πα το 150ρι sh (3420) είναι 21 % ακριβότερο από το crypton (2820) και πάλι...

amyroukai
05/04/2017, 11:55
οκ με την ίδια λογική ας συγκρίνουμε το κορυφαίο σε επιδόσεις παπί με το κορυφαίο σε επιδόσεις σκούτερ.

νομίζω πλέον το tmax είναι 12500 και φτάνει 14κάτι;

buckley
05/04/2017, 11:58

Ένα γιατρό χριστιανοί...

irinia
05/04/2017, 11:58
Σχετικά είναι όλα, ο υπολογισμός σου είναι σωστός, όμως αν δε κάνεις πολλά χλμ ετησίως (κάνα 6άρι κάνω προσωπικά) και θες να έχεις και τα δύο οχήματα σωστά συντηρημένα, θα δεις ότι τελικά η διαφορά στο κόστος δεν είναι τόσο μεγάλη, υπό την έννοια ότι και τα δύο θα χρειαστούν κάποια πράγματα σε αυτό το διάστημα, ασχέτως χιλιομέτρων

Ο βασικός λόγος πάντως που τελικά μάλλον δε θα πάρω 2ο μικρό μηχανάκι είναι ότι δε μπορώ να τα χωρέσω όλα στο γκαράζ...

ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ

Θέλει μόνο βενζινούλα και 0,8-1 λίτρο λαδάκι με 5-6 ευρώ κόστος το λίτρο κάθε 2500-3000 χλμ.
Οι υπολογισμοί ήταν για 6000 χλμ. γιατί τόσο κάνω και εγώ και τόσος είναι και ο μέσος όρος.
Δηλαδή θα δίνεις 10 ευρώ το χρόνο έξοδα παπιού,ενώ ένα σέρβις μοτό κάνει περίπου 100 και λίγα λέω.
Άντε στα 2-3 χρόνια και κανένα μπουζί με 5 ευρώ,αλυσίδα..?? Στα 5-6 χρόνια και βλέπουμε με πολύ μικρό κόστος.
Λάστιχα ..? Επίσης στην πενταετία με κόστος 50 ευρώ...!!!
Το έχω μετρημένο......πίστεψε με.

ggs
05/04/2017, 11:59

για πλάκα ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ...!!

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ !!ΔΙΑΓΔΩΣΤΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ !!:bawl:

Βρε συ Τερενς αμα θες να συγκρίνουμε παπιοσκουτερακια μέχρι 2000 χιλιαρικα , θα μπουν στο παιχνιδι ταιβανεζοι, κορεατες , ιταλοι κλπ με τα abs – cbs , led , nicasil , 16ρες , κλπ κλπ και παλι θα χαθει η μπάλα..

ας κρατησουμε οτι τα παπια ειναι τα πιο οικονομικα διτροχα και ..μακρια απο μας...:lol:

buckley
05/04/2017, 12:03
Ρε μιλάμε ότι gamaei το θρεντάκι...

ggs
05/04/2017, 12:04

α, τωρα μιλας λογικα...:bawl:

irinia
05/04/2017, 12:05
Ρε ψυχραιμία τι τρελαίνεσαι αφού του τα πα το 150ρι sh (3420) είναι 21 % ακριβότερο από το crypton (2820) και πάλι...

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ...........

http://www.honda-motorcycles.gr/model.php?model=sh150_2017

Πόσο είπατε κάνει το sh150..??
EIΠΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΡΕ ΡΕ ΦΙΛΕ..........ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ....!!!!
Ευτυχώς έχω πάρει τα χάπια μου το πρωί...!!!!
Αυτό λέγεται.........ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ..!!

ΥΓ.Καλά εγώ είμαι συνταξιούχος αργόσχολος,εσείς όλοι πως τα καταφέρνετε ...??
ΜΠΑΚΛΕΥ..... http://www.aek365.com/a-513401/ekeino-to-magiko-bradu-pou-h-aek-mphke-sthn-aiwniothta-video.htm

Ζεύκας
05/04/2017, 12:08

δε γαμιέ. όποιος έχει 12χήνες για σκούτερ σιγά μην τον νοιάξουν άλλα δυό ψωροχιλιάρικα.:lol:

AristidisZ
05/04/2017, 12:10
ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ

Θέλει μόνο βενζινούλα και 0,8-1 λίτρο λαδάκι με 5-6 ευρώ κόστος το λίτρο κάθε 2500-3000 χλμ.
Οι υπολογισμοί ήταν για 6000 χλμ. γιατί τόσο κάνω και εγώ και τόσος είναι και ο μέσος όρος.
Δηλαδή θα δίνεις 10 ευρώ το χρόνο έξοδα παπιού,ενώ ένα σέρβις μοτό κάνει περίπου 100 και λίγα λέω.
Άντε στα 2-3 χρόνια και κανένα μπουζί με 5 ευρώ,αλυσίδα..?? Στα 5-6 χρόνια και βλέπουμε με πολύ μικρό κόστος.
Λάστιχα ..? Επίσης στην πενταετία με κόστος 50 ευρώ...!!!
Το έχω μετρημένο......πίστεψε με.

Σου είπα ότι ο υπολογισμός σου είναι μια χαρά

Το θέμα είναι ότι, όπως έγραψα, θεωρητικά τουλάχιστον, και η μηχανή σε αυτή την τριετία θα χρειαστεί 3 φορές λάδια και μια φορά λάστιχα κατ' ελάχιστον (χωρίς να μετράω σέρβις), έστω και αν δε τη κινείς σχεδόν καθόλου

Άρα πρέπει να βάλουμε και αυτά τα κόστη στην - όποια - εξίσωση

ggs
05/04/2017, 12:12

τερενς , κουλαρε και μην πιεζεσαι... τιμουλες υπαρχουν στο car και για τα δυο...

Τωρα , αν εχετε μετανιώσει που πήρατε ένα πράμα που δεν εχει , φωτα, φρενα, χωρους, σχεδιαση κλπ για να κανετε 1000 χλμ τον χρονο μέσα στην πολη ,επειδη κανουν την δουλεια τους μ αυτά πολλοί εππαγγελματιες που κανουν χιλιαδες χλμ και βγαζουν το ψωμι τους με τα παπιά και τους νοιάζει μόνο η οικονομία , δε πειραζει …έχουν καλη τιμη μεταπωλησης ….(όχι σαν κατι 1200ρια…):bawl:

buckley
05/04/2017, 12:22

ΜΠΑΚΛΕΥ..... http://www.aek365.com/a-513401/ekeino-to-magiko-bradu-pou-h-aek-mphke-sthn-aiwniothta-video.htm

Spam
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου παρ' ότι φανατικός γαύρος ήταν παρών και στα δύο ιστορικά ματσάκια της ΑΕΚ ,68 Καλλιμάρμαρο μαζί με τον Κωνσταντινουπολίτη μπάρμπα μου και μπατζανάκη του και το 77 με QPR συνοδευόμενος από την αφεντιά μου στη Φιλαδέλφεια. Δεν πειράζει ρε φίλε λίγα και καλά...

buckley
05/04/2017, 12:24
Για να το λήγουμε ε ...
https://www.slang.gr/lemma/10779-kalytera-papaki-para-ton-mitsotaki

amyroukai
05/04/2017, 12:28
Για να το λήγουμε ε ...
https://www.slang.gr/lemma/10779-kalytera-papaki-para-ton-mitsotaki

παπάκι είχε και ο Αλέξης όμως. χαΐρι δεν είδαμε.

irinia
05/04/2017, 12:30
ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ !!ΔΙΑΓΔΩΣΤΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ !!:bawl:

Βρε συ Τερενς αμα θες να συγκρίνουμε παπιοσκουτερακια μέχρι 2000 χιλιαρικα , θα μπουν στο παιχνιδι ταιβανεζοι, κορεατες , ιταλοι κλπ με τα abs – cbs , led , nicasil , 16ρες , κλπ κλπ και παλι θα χαθει η μπάλα..

ας κρατησουμε οτι τα παπια ειναι τα πιο οικονομικα διτροχα και ..μακρια απο μας...:lol:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΘΑ..........

Χρησιμοποιείς την λογική του...........ο χωροφύλαξ είναι όργανο,
το μπουζούκι είναι όργανο, ΑΡΑ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ..!!

:a25::a25::a25::a022::a022::a022::a54::a54::a54:

Panos76
05/04/2017, 12:32
παπάκι είχε και ο Αλέξης όμως. χαΐρι δεν είδαμε.

μήπως επειδή μεγαλοπιάστηκε και αυτός και κατέληξε σε πεμφέ; :bawl:

amyroukai
05/04/2017, 12:33
μήπως επειδή μεγαλοπιάστηκε και αυτός και κατέληξε σε πεμφέ; :bawl:

ε όχι ρε, το μονοκύλινδρο είχε, οι πεμφεδαίοι δεν το θεωρούν καν "αυθεντικό" της μάρκας.

BLiTzER
05/04/2017, 12:34
Τα σκούτερ είναι πιο πρακτικά. Τα παπιά, πιο οικονομικά.

Βέβαια, όποιος το ξεκίνησε, έγραψε στον τίτλο μόνο για "οδική συμπεριφορά", αλλά ποιος νοιάζεται; :lol:

amyroukai
05/04/2017, 12:35

Βέβαια, όποιος το ξεκίνησε, έγραψε στον τίτλο μόνο για "οδική συμπεριφορά", αλλά ποιος νοιάζεται; :lol:

ε αφού από εκεί ξεκίνησε, ότι το παπί ξύνει αυτιά και το σκούτερ μόνο τσέπες.

ggs
05/04/2017, 12:37

εχει και μοτοσικλετα ο τιτλος ,οπότε η απάντηση για τν οδική συμπεριφορά είναι προφανής…:lol:

BLiTzER
05/04/2017, 12:38
ε αφού από εκεί ξεκίνησε, ότι το παπί ξύνει αυτιά και το σκούτερ μόνο τσέπες.

Ναι, εννοούσα ότι οι μεν βγάζουν τα παπιά ανώτερα, βάσει οικονομίας και αξιοπιστίας, οι δε κάνουν το ίδιο για τα σκούτερ, εκθειάζοντας χώρους, πρακτικότητα, φώτα, ποδιές, αλλά κανείς δεν έχει γράψει λέξη επί του θέματος. :p

irinia
05/04/2017, 12:40

ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Είναι πλέον στο ότι,το ξαναέγραψα,σε περίπτωση βροχής,δεν βρέχονται τα πόδια και τα παπούτσια.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,τα παπάκια πλέον έχουν κρεμάστρες μπροστά,και πολλά από αυτά παίρνουν κράνος full
κάτω από τη σέλλα,άντε να κουβαλάνε και κανέναν τενεκέ λάδι μπροστά αν χρειαστεί τα σκουτεράκια,και όχι όλα βέβαια.
Ούτε στο παρκάρισμα είναι πρακτικά,ούτε στην κυκλοφορία,ούτε στο πέρασμα ανάμεσα από αυτοκίνητα.

buckley
05/04/2017, 12:41
Ναι, εννοούσα ότι οι μεν βγάζουν τα παπιά ανώτερα, βάσει οικονομίας και αξιοπιστίας, οι δε κάνουν το ίδιο για τα σκούτερ, εκθειάζοντας χώρους, πρακτικότητα, φώτα, ποδιές, αλλά κανείς δεν έχει γράψει λέξη επί του θέματος. :p

Τι λε ρε ,έγραψε ο Ζόπας...

amyroukai
05/04/2017, 12:44

ε όχι, έχει γράψει ο λαζαροτερίνιας ότι με 12ρηδες τροχούς δεν πορεύτηκε κανείς, ξεχνώντας τις βέσπες. Βέβαια και ένα SYM KXCT που έχω οδηγήσει μιά χαρά ήταν στην εθνική, μιά χαρά και στα στενά του Ταύρου/Μοσχάτου παρά το μπανιεροειδές του οχήματος και παρά τους μικρούς τροχούς. Εδώ ολόκληρος Παπ και του άρεσε το PCX... Δεν είναι τόσο άθλια τα πράγματα από οδική συμπεριφορά όσο θέλουν να τα λένε οι παπόφσκι.

δεν ξέρω, εγώ άρχισα να γελάω μέχρι δακρύων με το πρώτο Γιώργο μου και δεν μπόρεσα να διαβάσω το υπόλοιπο. Καλά τα είπε;

sniper
05/04/2017, 12:45

Ποιος;

ggs
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΘΑ..........

Χρησιμοποιείς την λογική του...........ο χωροφύλαξ είναι όργανο,
το μπουζούκι είναι όργανο, ΑΡΑ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ..!!

:a25::a25::a25::a022::a022::a022::a54::a54::a54:

δεν ειναι?

:bawl:

Τερενς , γενικα τσιμπας ευκολα... καταλαβε οτι εδω μεσα κατ αρχην δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα οικοπεδα ..χαλαρα και στην πλακα να τα παιρνεις..:beer:

επι του θεματος ,εκθιαζεις την απιστευτη οικονομια του παπιου ... και καλα κανεις μιας και ολοι συμφωνουμε σε αυτο..

αυτο που δεν θες να καταλαβεις ειναι οτι αν η Α Π Ο Λ Υ Τ Η οικονομια δεν ειναι το μονο ζητουμενο , τα συγχρονα σκουτερ παρεχουν πολυ περισσοτερα πραγματα και ευκολιες για την αστικη μετακινηση.

sniper
ε όχι, έχει γράψει ο λαζαροτερίνιας ότι με 12ρηδες τροχούς δεν πορεύτηκε κανείς, ξεχνώντας τις βέσπες. Βέβαια και ένα SYM KXCT που έχω οδηγήσει μιά χαρά ήταν στην εθνική, μιά χαρά και στα στενά του Ταύρου/Μοσχάτου παρά το μπανιεροειδές του οχήματος και παρά τους μικρούς τροχούς. Εδώ ολόκληρος Παπ και του άρεσε το PCX... Δεν είναι τόσο άθλια τα πράγματα από οδική συμπεριφορά όσο θέλουν να τα λένε οι παπόφσκι.

Ο Παπ δεν μετράει, όλα του αρέσουν.

irinia
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ

Δεν εξηγείται αλλιώς............

sniper
05/04/2017, 12:46
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ

Δεν εξηγείται αλλιώς............

Ναι, και τρώμε απο τα ΕΤΟΙΜΑ.

amyroukai
05/04/2017, 12:47
Ο Παπ δεν μετράει, όλα του αρέσουν.

Κάτι έλεγε ότι θέλει νέο όχημα πόλης, ένα 1290 SD...

sniper
05/04/2017, 12:48
Κάτι έλεγε ότι θέλει νέο όχημα πόλης, ένα 1290 SD...

Ναι ρε σου λέω, είναι βλαμμένο το παιδί.

irinia
05/04/2017, 12:48
δεν ειναι?

:bawl:

Τερενς , γενικα τσιμπας ευκολα... καταλαβε οτι εδω μεσα κατ αρχην δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα οικοπεδα ..χαλαρα και στην πλακα να τα παιρνεις..:beer:

επι του θεματος ,εκθιαζεις την απιστευτη οικονομια του παπιου ... και καλα κανεις μιας και ολοι συμφωνουμε σε αυτο..

αυτο που δεν θες να καταλαβεις ειναι οτι αν η Α Π Ο Λ Υ Τ Η οικονομια δεν ειναι το μονο ζητουμενο , τα συγχρονα σκουτερ παρεχουν πολυ περισσοτερα πραγματα και ευκολιες για την αστικη μετακινηση.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Επί αυτού κάνεις εκπτώσεις..??
Και ποια είναι η άποψη σου..??

irinia
05/04/2017, 12:50

ΦΙΛΑΡΑΚΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ...??

Τώρα τάιζε με.........όπως τάισα και εγώ κάποιους άλλους που παράφαγαν και ΕΣΚΑΣΑΝ..!!

sniper
05/04/2017, 12:50

Να κυκλοφορούμε τότε με Μ113.

2τροχα καβαλάμε, δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

buckley
05/04/2017, 12:51

Ωπα ωπα πάμε για συγχώνευση φοβάμαι...

AristidisZ
05/04/2017, 12:52
Να κυκλοφορούμε τότε με Μ113.

Εγώ βάζω στοίχημα πάντως ότι υπάρχουν κάποιοι που θα σου πούνε ότι με Μ113 βρίσκουνε κάθε μέρα 20 κουλούς στην Καλλιρόης και τους παίζουν φώτα να κάνουν στην άκρη για να περάσουν

amyroukai
05/04/2017, 12:54
Εγώ βάζω στοίχημα πάντως ότι υπάρχουν κάποιοι που θα σου πούνε ότι με Μ113 βρίσκουνε κάθε μέρα 20 κουλούς στην Καλλιρόης και τους παίζουν φώτα να κάνουν στην άκρη για να περάσουν

περνάς από πάνω. problem? solved.

buckley
05/04/2017, 12:54
Ποιος;

Γειτονάκι σου ρε , Κηφισίας ανεβοκατεβαίνει...

irinia
05/04/2017, 12:55

δεν ξέρω, εγώ άρχισα να γελάω μέχρι δακρύων με το πρώτο Γιώργο μου και δεν μπόρεσα να διαβάσω το υπόλοιπο. Καλά τα είπε;

ΞΕΡΕΙΣ...........

ΑΠΟ ΒΕΣΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....????
Είχα 200σάρα δίχρονη με........ΠΑΡΜΠΡΙΖ 1981..!!
Εκεί να δεις οδική συμπεριφορά.........ΟΝΕΙΡΟ,
στα 60 απογείωση........ΝΤΑΚΟΤΑ..!!!
ΡΕΛΑΝΤΙ.........7 ρίχτερ..!!

zopas
05/04/2017, 12:56
τερενς μου πραγματικα χαιρομαι να σε διαβαζω, ελπιζω να κανεις αυτα που πρεπει για την υγεια σου, εστω και αν διαφωνω καθετα με καποιες απο τις αποψεις σου..ετσι ειναι η ζωη...επικινδυνο το μαστοδοντο για σενα μεσα στην πολη, σωτηριο για πολλους αλλους οπως βλεπω συνεχεια στα φαναρια και σε μενα μου λειπει πολυ..η διαφορες που εχει ο καθε ενας απο εμας στην αισθηση της μηχανης κανει την ιδεα του μοτοσυκλετισμου πιο ελκυστικη..

Επισης αγαπητε μου φιλε γιωργο θα ηταν καλο να εκτιμησεις οτι οταν καποιος μας λεει "παπι στην πολη" δεν κυριολεκτει...απλα επειδη εξαφανιζεται το βαρος γρηγορα με την κινηση μπορει σε πολυ ανεκτα επιπεδα να μανουβραρει και στην κινηση, αλλωστε το βλεπεις και εσυ συνεχεια στο δρομο..και σου ειπα καποια στιγμη να κανονισουμε να παμε βολτα με το μαμμουθ μεσα απο την αθηνα για να εχεις μια πιο αντικειμενικη αποψη, πιθανον αυτη η βολτα να σε βοηθησει να καταλαβεις γιατι τοσα πολλα μαμμουθ βρισκονται διπλα σου στο καθε φαναρι και μερικα απο αυτα κοστιζουν μια περιουσια για απλες βολτες στην κινηση..

Επαναλαμβανω χαιρομαι που ο τερενς μας ειναι ζωντανος οχι μονο στο σωμα αλλα και στην ψυχη...του ευχομαι να αποκτησει ενα γιαμαχα 135 για να εχει να μας γραφει..

ggs
05/04/2017, 12:57

η αποψη μου ειναι οτι και τα δυο ειναι για τον π@@τσο...

ομως , εχω δει παπι να αφηνιαζει στα χερια επιφανους μελους τουτου του φορουμ λες και τον κυνηγαγαν τσετσενοι αυτονομιστες , όπως εχω δει κι άλλο επιφανες μελος τουτου του φορουμ να ξυνει μεχρι και τας φλας του pcx κατω από την γεφυρα της χαμοσταιρνας με τα ΜΑΜΑ ναυλον λαστιχα και να αναβλυζει δακρυ από δυο 750ρια naked που τα περασε πανω στην στροφη..

τι καταλαβαινεις απ αυτό? Ότι τα παπια και τα σκουτερ γμανε και είναι για πιστα ή ότι απλως οποις εχει χερια θα παει το οτιδηποτε?

Για τους νορμαλ οδηγους , και τα δυο θέλουν μεγάλη προσοχή λογω γεωμετριας – κατασκευης και βελτιώσεις σε αναρτήσεις και λαστιχα για να είναι αξιοπρεπή .
Οσα έχουν abs έχουν ένα + στην ασφαλεια.

amyroukai
05/04/2017, 13:00
τερενς μου

Επισης αγαπητε μου φιλε γιωργο

Επαναλαμβανω χαιρομαι που ο τερενς μας ειναι ζωντανος οχι μονο στο σωμα αλλα και στην ψυχη...του ευχομαι να αποκτησει ενα γιαμαχα 135 για να εχει να μας γραφει..

Love is in the air, everytime you look around!

μπήκε η άνοιξη (και εδώ στα υπερβόρεια ξεκίνησε η βροχή).

teogtp
05/04/2017, 13:09
Χρονια χρησιμοποιουσα παπί για τις διανομές στο μαγαζί μέχρι που ήρθε η στιγμή να αντικατασταθει με άλλο.
Αποφάσισα να δώσω κατιτίς παραπάνω (καλά. ...αρκετά παραπάνω )για να πάρω το σκούτερ που έχω ακόμα.
Εννοείται ότι σε ασφάλεια (φρένα -κράτημα )είναι κλασεις ανώτερο από τις πάπιες που είχα.
Απλά θεωρώ ότι τα χρήματα που ζητούσαν (τότε, τώρα δεν γνωρίζω )ήταν υπερβολικά πολλά για αυτά που αγοραζες.

buckley
05/04/2017, 13:11
Χρονια χρησιμοποιουσα παπί για τις διανομές στο μαγαζί μέχρι που ήρθε η στιγμή να αντικατασταθει με άλλο.
Αποφάσισα να δώσω κατιτίς παραπάνω (καλά. ...αρκετά παραπάνω )για να πάρω το σκούτερ που έχω ακόμα.
Εννοείται ότι σε ασφάλεια (φρένα -κράτημα )είναι κλασεις ανώτερο από τις πάπιες που είχα.
Απλά θεωρώ ότι τα χρήματα που ζητούσαν (τότε, τώρα δεν γνωρίζω )ήταν υπερβολικά πολλά για αυτά που αγοραζες.

Εσύ εμπίπτεις στην κατηγορία ΠΑΠ μη σου πω ΓΑΠ...

kostas777
05/04/2017, 13:15
Το τσουβάλιασμα συνεχίζεται επ'αόριστον. :smokin:

ΟΛΑ τα παπιά το ίδιο, ΟΛΑ τα σκούτερ το ίδιο, ΟΛΕΣ οι μοτοσυκλέτες το ίδιο. Βασικά ο κάθε αναβάτης έχει μόνο 3 επιλογές: παπί, σκούτερ, μοτοσυκλέτα. Αν κάνει μια από τις τρεις επιλογές, μπαίνει στην αντίστοιχη κατηγορία. Αν κάνει ΚΑΙ τις 3 επιλογές, μπαίνει στην κατηγορία του: μαλάκα, ανένταχτου, απολιτίκ, αγκνοστίκ, αδιάφορου, αγνώμονος.

Παρόλα αυτά, όποια επιλογή και να κάνει από τις παραπάνω, το γεγονός είναι ένα: Είναι κουλός; Η οδική συμπεριφορά του μοτοσακού του είναι άθλια. Είναι χεράς; Η οδική συμπεριφορά του μοτοσακού του είναι ικανοποιητική. Είναι αδιάφορος; Η οδική συμπεριφορά του μοτοσακού του είναι ανύπαρκτη (δηλαδή: «Τι εννοείς οδική συμπεριφορά, ηλίθιος είσαι; Έχεις δει μηχανάκι να βρίζει και να μουτζώνει;»)

teogtp
05/04/2017, 13:16
Εχω να πω ότι τα παπιά σκορπουσαν στην διετία.
Πλαστικά, στεφάνια αλλά και μοτέρ (supra ) .....κλαφτα.
Να τονίσω ότι η συντηρηση τους ήταν σχολαστικη.

BLiTzER
05/04/2017, 13:17
ΟΛΑ τα παπιά το ίδιο, ΟΛΑ τα σκούτερ το ίδιο, ΟΛΕΣ οι μοτοσυκλέτες το ίδιο.

Όχι, βέβαια. Ξεκαθαρίσαμε ότι οι μοτοσικλέτες χωρίζονται σε αυτές που μπορούν να κινηθούν σβέλτα μέσα στην πυκνή κίνηση και σε αυτές που δε μπορούν. Και οι αναβάτες το ίδιο. :lol:

kostas777
05/04/2017, 13:22
Όχι, βέβαια. Ξεκαθαρίσαμε ότι οι μοτοσικλέτες χωρίζονται σε αυτές που μπορούν να κινηθούν σβέλτα μέσα στην πυκνή κίνηση και σε αυτές που δε μπορούν. Και οι αναβάτες το ίδιο. :lol:

Οπότε ίσως πρέπει να διορθωθεί ο τίτλος της αντιπαράθεσης σε:

Παπί VS scooter VS μοτοσικλέτα (που μοιάζει λίγο με τα προηγούμενα, όχι πολύ μεγάλη, όχι εκτός δρόμου ή εντός-εκτός, όχι κάστομ, όχι βέστρομ), ποιό έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά εντός πόλης, δεδομένου ότι ο αναβάτης του δεν είναι κάγκουρας, χεράς ή κουλάδι, αλλά κάτι άλλο -συμπληρώστε;

BLiTzER
05/04/2017, 13:23
Εντάξει, πέρα από την πλάκα τώρα, όταν συγκρίνουμε 2 μηχανάκια, εννοείται ότι συγκρίνονται υπό ίδιες συνθήκες και ικανότητες. Όλα πάνε στα κατάλληλα χέρια. Αλλά στα ίδια χέρια, αλλιώς θα πάει ένα XT κι αλλιώς θα πάει ένα 999.

kostas777
05/04/2017, 13:27
Εντάξει, πέρα από την πλάκα τώρα, όταν συγκρίνουμε 2 μηχανάκια, εννοείται ότι συγκρίνονται υπό ίδιες συνθήκες και ικανότητες. Όλα πάνε στα κατάλληλα χέρια. Αλλά στα ίδια χέρια, αλλιώς θα πάει ένα XT κι αλλιώς θα πάει ένα 999.

Αααααααααααααααααααααααααααααα, εντάξει τώρα κατάλαβα το θέμα.

Λοιπόν έχω superbike, naked street και scooter, το μόνο που μου λείπει από την εξίσωση είναι το παπί και εφόσον τα οδηγώ εγώ ο ίδιος και όχι εγώ ένας άλλος, μπορώ να κρίνω και να συγκρίνω, επειδή είμαι και πολύ έμπειρος και οδηγώ μοτοσυκλέτα από τότε που οδηγούσα ποδήλατο.

Λοιπόν: Και τα τρία καλά είναι, αλήθεια. Μια χαρά. :D

PaNick67
05/04/2017, 13:37
Εδω και 9,5 χρονια εχω ενα 250αρι σκουτερ μαρκας Aprilia. Του εχω κανει 40000χλμ και δεν εχει βγαλει καμμια ζημια εκτος απο 2 καμμενες λαμπες. Μεχρι και την μπαταρια στα 7 χρονια την αλλαξα προληπτικα.
Παπι εχω οδηγησει 2 φορες και τις δυο τρομαξα απο την μη υπαρξη φρενων και δυναμης :lol:
Πιστευω πως στις συνθηκες κυκλοφοριας δεν ταιριαζει πλεον το παπι. Μηχανακι με 100-110 τελικη να πηγαινει στον Κηφισο, Συγγρου, Βουλιαγμενης με 80-90 για να ακολουθει την κινηση ειναι λιγο, πως να το πω, επικινδυνο;
Ενα σκουτερ 300αρι, αν δεν θελουμε μηχανη, ειναι πιο ταιριαστο, ΙΜΗΟ.

Πριν το σκουτερ ειχα Africa για 11 χρονια και 120000χλμ. Προφανως ηταν λιγοτερο ευελικτη απο το σκουτερ αλλα ποιος χεστηκε; Αλλες ηταν οι χαρες της!

Αν μπορουσα θα αγοραζα μοτοσυκλετα αυριο κιολας και ας εχει μεγαλυτερο κοστος χρησης. Οι μηχανες ειναι κ@υλα!!

Επειδη μαλιστα βγηκε τεφαρικι το Ιταλικο σκουτερ θα κοιταζα ενα Ducati 696 για καθημερινη μετακινηση και σβολτες ( σβελτη βολτα σημαινει :lol:)

sniper
05/04/2017, 13:43
Υπόθεση εργασίας: 40.000χλμ σε 9,5 χρονια δεν το λες και σκληρή καθημερινή χρήση.

PaNick67
05/04/2017, 13:50
Υπόθεση εργασίας: 40.000χλμ σε 9,5 χρονια δεν το λες και σκληρή καθημερινή χρήση.

Προφανως! Αλλα αυτη ειναι η τυπικη χρηση που του κανω, 15 χλμ την ημερα για το πηγαινε-ελα στην δουλεια. Δεν με τραβαει για περισσοτερα να πω την αληθεια λογω δυναμης.

irinia
05/04/2017, 14:20
Α ΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣΤΕ...........

Με αυτά τα ΜΟΥΝΟγκαζα.....σκούτερ,σκούτερ,εγώ θα σας βάλω μυαλό..??
Μη με ζορίζετε γιατί είμαι και καρδιακός άνθρωπος...!!!!

Ζεύκας
05/04/2017, 14:25
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Είναι πλέον στο ότι,το ξαναέγραψα,σε περίπτωση βροχής,δεν βρέχονται τα πόδια και τα παπούτσια.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,τα παπάκια πλέον έχουν κρεμάστρες μπροστά,και πολλά από αυτά παίρνουν κράνος full
κάτω από τη σέλλα,άντε να κουβαλάνε και κανέναν τενεκέ λάδι μπροστά αν χρειαστεί τα σκουτεράκια,και όχι όλα βέβαια.
Ούτε στο παρκάρισμα είναι πρακτικά,ούτε στην κυκλοφορία,ούτε στο πέρασμα ανάμεσα από αυτοκίνητα.

και στο παρκάρισμα μια χαρά είναι και στο κόψιμο του τιμονιού κ σε όλα. (δεν αναφέρομαι στα megascooter)

Επίσης το χειμώνα το σκούτερ είναι μακράν καλύτερα γτ σου προστατεύουν τα πόδια από το κρύο
άσε που μπορείς να βάλεις κ μια κουβέρτα ή ένα μεγάλο ανεμοθώρακα και είσαι βασιλιάς.

και με το που μπει η άνοιξη τα βγάζεις. πόσο τα ζήλευα φέτος το χειμώνα.
κάθε μέρα ήθελα να πουλήσω το δικό μου να πα να πάρω σκούτερ.

basilis_k6
05/04/2017, 14:30
οι πάπιες ειναι ενα σχέδιο με ελάχιστες παραλλαγές ενω τα σκουτερ μια μεγάλη κατηγορία με τεράστιες διαφορες. Καμια λογική στη συγκριση.

Bob_o_mastoras
05/04/2017, 15:25
Tι λεει..;;
Βγηκα απο την χειμερια ναρκη μου (σαν αρκουδα) και ειπα να γραψω.. :p

Το εχω ξαναπει.. Οποιος εχει αμφιβολια για την καταληλοτητα του παπακίου σε συνθηκες ελληνικης μεγαλουπολης τον προσκαλω σε αγωνα μεσα στο κεντρο της πολης σε ωρα αιχμης, χωρις παραβασεις του κοκ.
Εγω με KazeR 115 μαμα. Φερτε οτι θελετε, απο σκουτερ μεχρι Hayabusa. O αγωνας θα ειναι σε στυλ top gear και θα περιλαμβανει και στασεις και παρκαρισμα-ξεπαρκαρισμα.
:smokin:

THEOD
05/04/2017, 16:57
Το εχω ξαναπει.. Οποιος εχει αμφιβολια για την καταληλοτητα του παπακίου σε συνθηκες ελληνικης μεγαλουπολης τον προσκαλω σε αγωνα μεσα στο κεντρο της πολης σε ωρα αιχμης, χωρις παραβασεις του κοκ.
Χωρίς παραβιάσεις του κοκ (βλέπε διήθηση) όλα το ίδιο πάνε στην κίνηση ...:D

Bob_o_mastoras
05/04/2017, 18:05
Χωρίς παραβιάσεις του κοκ (βλέπε διήθηση) όλα το ίδιο πάνε στην κίνηση ...:D

H διηθηση απαγορευεται...;;;; :uplate:

:look:

Χωρις παραβασεις του κοκ, εκτος διηθησης, λοιπον!! :D (ουτως ή αλλως εννοουσα τα "χοντρα", μονοδρομους, κοκκινα, οδηγηση σε πεζοδρομια κλπ)

devil's animal
05/04/2017, 18:48
Tι λεει..;;
Βγηκα απο την χειμερια ναρκη μου (σαν αρκουδα) και ειπα να γραψω.. :p

Εγω με KazeR 115 μαμα. Φερτε οτι θελετε, απο σκουτερ μεχρι Hayabusa. O αγωνας θα ειναι σε στυλ top gear και θα περιλαμβανει και στασεις και παρκαρισμα-ξεπαρκαρισμα.
:smokin:

αληθεια τωρα?:rolleyes:
θες να βαλεις το παπι σου διπλα σε ενα μοταρντ?

SHOOTER045
05/04/2017, 18:56
αληθεια τωρα?:rolleyes:
θες να βαλεις το παπι σου διπλα σε ενα μοταρντ?

Δεν τα στήνεται οι δυο σας και εγώ κριτής?
Απο πλατεια Βαρδάρη μέχρι Χαριλάου στο τέρμα των αστικών.
Εγώ πάντως πονταρω στον devil

devil's animal
05/04/2017, 19:06
Δεν τα στήνεται οι δυο σας και εγώ κριτής?
Απο πλατεια Βαρδάρη μέχρι Χαριλάου στο τέρμα των αστικών.
Εγώ πάντως πονταρω στον devil

ειπαμε να μην κλεψουμε εκκλησιες αλλα εσυ το παρακανες...εβαλες και ανηφορες μεσα...:bawl::bawl:

εγω λεω να παμε απο βιλκα (αρχη λιμανιου) ολη την πηγμενη Νικης μεχρι Αρετσου...ολο ισιαδι...γιατι αν πουμε να παμε μεχρι το στρ. Νταλιπη, εκει που ειναι πηγμενη η Ανθεων, εχει παλι ανηφορα και δεν τον συμφερει...καθημερινη μεσημερι 3:30-4...
ή μια πηγμενη Τσιμισκη...αλλα ακομα και πηγμενη εχει την λεωφορειολωριδα και ειναι ευκολακι...
Νικης που ειναι 3 λωριδες και με τα παρκαρισμενα στις καφετεριες γινεται 2 και να τυχει φορτηγο για φορτοεκφτορτωση γινεται 1,5 λωριδα...και ακομα και εκει στριμωχνονται 2 αμαξια...:smokin:

buckley
05/04/2017, 19:26
ειπαμε να μην κλεψουμε εκκλησιες αλλα εσυ το παρακανες...εβαλες και ανηφορες μεσα...:bawl::bawl:

εγω λεω να παμε απο βιλκα (αρχη λιμανιου) ολη την πηγμενη Νικης μεχρι Αρετσου...ολο ισιαδι...γιατι αν πουμε να παμε μεχρι το στρ. Νταλιπη, εκει που ειναι πηγμενη η Ανθεων, εχει παλι ανηφορα και δεν τον συμφερει...καθημερινη μεσημερι 3:30-4...
ή μια πηγμενη Τσιμισκη...αλλα ακομα και πηγμενη εχει την λεωφορειολωριδα και ειναι ευκολακι...
Νικης που ειναι 3 λωριδες και με τα παρκαρισμενα στις καφετεριες γινεται 2 και να τυχει φορτηγο για φορτοεκφτορτωση γινεται 1,5 λωριδα...και ακομα και εκει στριμωχνονται 2 αμαξια...:smokin:

Φέρε τη βέσπα ,φέρνω μπιτόνι...

BLiTzER
05/04/2017, 19:30
H διηθηση απαγορευεται...;;;; :uplate:

:look:

Χωρις παραβασεις του κοκ, εκτος διηθησης, λοιπον!! :D (ουτως ή αλλως εννοουσα τα "χοντρα", μονοδρομους, κοκκινα, οδηγηση σε πεζοδρομια κλπ)

Άσε μας, ρε Μπομπ. :p Μπορώ να ξετρυπώσω οποιοδήποτε βιντεάκι μου, καθημερινό, πηγαίνοντας στη δουλειά, απλά θα διαλέξω ένα στην τύχη και θα περνάω από πάνω καμιά 30αριά παπιοσκούτερ, σε απόσταση μόλις 10-12 λεπτών. Μην παίζεις με μεγάλα παιχνίδια. :p Βολέψου στο ότι περνάς τις μπανιέρες. :smokin:

devil's animal
05/04/2017, 19:31
Φέρε τη βέσπα ,φέρνω μπιτόνι...

θα την καψουμε??:look:

buckley
05/04/2017, 19:39
θα την καψουμε??:look:

Πάμε άλλη μία...
Φέρε ΤΗ βέσπα ,φέρνω το μπιτόνι χαχαχα (στην επόμενη προσπάθεια θα φέρω και περούκα...)

buckley
05/04/2017, 19:42
Άσε μας, ρε Μπομπ. :p Μπορώ να ξετρυπώσω οποιοδήποτε βιντεάκι μου, καθημερινό, πηγαίνοντας στη δουλειά, απλά θα διαλέξω ένα στην τύχη και θα περνάω από πάνω καμιά 30αριά παπιοσκούτερ, σε απόσταση μόλις 10-12 λεπτών. Μην παίζεις με μεγάλα παιχνίδια. :p Βολέψου στο ότι περνάς τις μπανιέρες. :smokin:

Κάτσε ρε για να καταλάβω ,εσύ τώρα σα να λέμε τραβιέσαι κάθε μέρα βίδεο γιατί είχα μείνει στις σέλφις...

BLiTzER
05/04/2017, 20:25
Ε όχι, βαριέμαι να το κάνω αυτό, αλλά όταν πρωτοπήρα την κάμερα, τράβηξα 4-5 βιντεάκια πηγαινοερχόμενος, για να τη δοκιμάσω.

tzimidis
05/04/2017, 21:05
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.........

πλησιάζω,

σε 30 χρόνια δικυκλισμού,
και 2 φορές έχω πέσει,
αμφότερες και τις δύο..........

με scooter

SHOOTER045
05/04/2017, 21:13

Πειτε μου
Που
Και πότε

Stefanos73
05/04/2017, 21:15
Τελικά όταν ο irinia ανοίγει topic το 'χει. Ζούμε την "Τόλμη και γοητεία". Ατελείωτες σελίδες προβληματισμού και συζητήσεις. Άμα είσαι της κουβέντας... όρεξη να υπάρχει.

tzimidis
05/04/2017, 21:25
Τελικά όταν ο irinia ανοίγει topic το 'χει. Ζούμε την "Τόλμη και γοητεία". Ατελείωτες σελίδες προβληματισμού και συζητήσεις. Άμα είσαι της κουβέντας... όρεξη να υπάρχει.

Το βλέπω να ανοίγει άλλο θρεντ,
γιατί είναι κορόίδα όσοι βλέπαν Τόλμη και γοητεία, ενώ τα γατόνια έβλεπαν Ατίθασα νιάτα.

Stefanos73
05/04/2017, 21:26
Τί ήθελα και το άνοιγα το ρημάδι το στόμα μου; Παπαριά είπα, ε;

teogtp
05/04/2017, 21:29
Πειτε μου
Που
Και πότε

Για να μην μπορέσεις .......

:lol: