PDA

View Full Version : Suzuki GSX250R

Σελίδες : 1 [2] 3 4

sapila racing
16/05/2020, 14:42
Τυπος απο Νεα Ζηλανδια με σκετο τελικο και 39γραναζι πισω ανεβαζε ανετα μετα τα 140 και εως τα 164 τελικης.

Θα θέλει γκρεμό βέβαια για να γίνει αυτό εκτός κι αν τα 164 ειναι στο κοντέρ.
Διάβασα που εγραψες για πίσω απο 46 σε 39 κι εμπρός απο 15 σε 14.
Αν αλλάξεις μόνο το πίσω απο 46 σε 39 είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που δικάβαλο θα έχει πρόβλημα.
Γιατί να αλλάξεις και τα δύο με αυτα τα νούμερα? Η μια αλλαγή αναιρεί την άλλη στην ουσία.
Το πιο εύκολο είναι να βαλεις 16 απο 15 εμπρός, αν χωράει. Αλλιώς 3 κάτω πίσω

ptc
16/05/2020, 14:54
Το στοκ γραναζωμα νομιζω ειναι 14/46. Πιο καλα δεν ειναι να πας σε 15 μπροστα; Θα σου κοντυνει λιγο και το μεταξονιο, που για καλο το βλεπω.
Εγω παντως στα περισσοτερα μηχανακια μου πηγαινα ενα δοντι κατω στο μπροστα, οποτε κατι μου λεει πως θα μου ταιριαξει το "μοτοκροσαδικο" γραναζωμα.
Παρεμπιπτοντως, λογικα η αλλαγη γραναζιου δεν επηρεαζει και την ενδειξη κοντερ; Δλδ ο τυπος που το μακρυνε δε θα βλεπει στο κοντερ νουμερα κοντα στου gps;

doctoras
16/05/2020, 15:41
Καλορίζικο ptc επραξες ορθά, νομιζω σε πέτυχα μποτσαρη/ολγας 10:30am

Lord84
16/05/2020, 15:43
Παιδιά 10+ μοτοσικλετες μικρες και μεγαλες δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με γραναζωματα.
Στο συγκεκριμενο όμως θα αλλαχτεί να απλωσει το μοτερ οσο μπορεί

Το γραναζωμα του ειναι 14/46

Μπροστά αν αλλαχτει απο 14 πας σε 15 οχι το αναποδο φυσικα.

Πισω πιο λογικο ναι να πας στο 42 αντι 39

Δεν ξερω βεβαια μετα ποσο αντικτυπο θα εχει η αλλαγη αυτη

Εδώ ειμαστε να τα λέμε στις σκεψεις αλλα.και στις αλλαγες οταν γίνουν

Καλοριζικο σε Όλους με Πολλα Χιλιόμετρα

Υ.Γ. Βάλτε Φωτογραφίες στις παραλαβες !

https://youtu.be/FETGf0y9zoo

doctoras
16/05/2020, 16:20
Δειτε το παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι για τους υπολογισμούς σας(προσθετοντας το μοντελο στη πανω στήλη).
https://www.gearingcommander.com/
Προσωπικά επειδη ειπαμε εχει φορτιο να υπερνικήσει το μοτερ, θα πήγαινα μαξιμουμ μια λύση μεχρι -3 δόντια πισω (δηλαδή 14/43). Δεδομένο οτι οι αναβατες δε ξεπερνανε τα 80kg (κσι ειδικότερα για περιπτώσεις που βολταρει μόνιμα με συνεπιβατη).

DRAKONET
16/05/2020, 16:23
Στην τοσο τσαμπα τιμη μενουν πολλα Ρεστα που αξιζει να επενδυσεις στο μηχανακι.
Με το καλημερα λάστιχα φυσικα καθοτι τα ναυλον irc ειναι dot16

1: Βρηκα Pirelli Angel στα 160€ περασμενα στις μαμα διαστασεις.

2: Κάνεις 1000χλμ στρωσιματος και καπακια αλλαζεις πισω γραναζι σε 39αρι να μακρυνει (για μπροστα κραταω ακομα επιφυλαξη και θα επανερθω).

3: Ένα ελευθερο φίλτρο Dna Bmc η παρομοιο

4: Βάζεις και ενα τελικό απλο φτηνο

Με λιγότερο απο 500€ μαζι με τα λάστιχα έχεις τελειώσει *!

Όχι τρελα πραγματα , απλά , αξιόπιστα για ανάσα και να μακρυνει επειδη ειναι κοντο οσο δεν παει.

Τυπος απο Νεα Ζηλανδια με σκετο τελικο και 39γραναζι πισω ανεβαζε ανετα μετα τα 140 και εως τα 164 τελικης.

Με πατημα το σχολιο και χωρις να αναφερομαι σε σενα...γιατι παντα οταν γινεται κουβεντα για τοσο λιγα κυβικα παντα κυνηγαμε τελικη?
Μονο αυτο δεν υπαρχει σε λιγα κυβικα.....πιστευω αλλο πρεσβευουν..και οχι τελικη

Lord84
16/05/2020, 16:35
Με πατημα το σχολιο και χωρις να αναφερομαι σε σενα...γιατι παντα οταν γινεται κουβεντα για τοσο λιγα κυβικα παντα κυνηγαμε τελικη?
Μονο αυτο δεν υπαρχει σε λιγα κυβικα.....πιστευω αλλο πρεσβευουν..και οχι τελικη

Μα φυσικα για να εχει μια αξιοπρεπη και Ασφαλή σταθερή ταχυτητα σε ανοικτο δρομο βολτας η καποιου ταξιδιού της ταξης των 120-140km .

Αν θες ταχυτητα δεν παιρνεις αυτο το 2μισαρακι .

Οποιος το οδηγησει καταλαβαινει οτι το γραναζωμα θελει αμεσα αλλαγη .

PaNick67
16/05/2020, 17:46
1: Βρηκα Pirelli Angel στα 160€ περασμενα στις μαμα διαστασεις.

.
Καλησπέρα φίλε μου. Μπορείς να μου πεις που τα βρήκες σε 110/80r17, γιατί όσο έψαξα δεν βρηκα;

Επίσης αν αλλάξει η διάσταση σε 120/70r17 που υπάρχουν τα πάντα είναι πολύ κακό;

Σκέφτομαι κι εγώ για αλλαγή μετά από 13 χρόνια με σκουτερ αλλά επειδή λόγω 15ρηδων τροχών τόσα χρόνια μόνο ένα αξιοπρεπές λάστιχο εχω βρει, δεν θέλω να έχω τα ίδια.

Lord84
16/05/2020, 17:50
Καλησπέρα φίλε μου. Μπορείς να μου πεις που τα βρήκες σε 110/80r17, γιατί όσο έψαξα δεν βρηκα;

Επίσης αν αλλάξει η διάσταση σε 120/70r17 που υπάρχουν τα πάντα είναι πολύ κακό;

Σκέφτομαι κι εγώ για αλλαγή μετά από 13 χρόνια με σκουτερ αλλά επειδή λόγω 15ρηδων τροχών τόσα χρόνια μόνο ένα αξιοπρεπές λάστιχο εχω βρει, δεν θέλω να έχω τα ίδια.

Καλησπέρα !

2109854501 Fokas Tyres

Σημερα μου ειπε εχει και σε Pirelli. + σε Michelin

yellowdeer34
16/05/2020, 18:48
Τη συγκεκριμένη μηχανή πόσο εύκολα θα την αφήνατε βράδυ εκτός γκαράζ;
Ή γενικά θα την αφήνατε σε εξωτερικό χώρο, για να πάτε να κάνετε τις δουλειές σας π.χ, χωρίς να ανησυχείτε ότι όταν θα γυρίσετε θα λείπει;
Ρωτάω γιατί είναι ένας από τους παράγοντες που με αποτρέπουν στην αγορά καινούριας μηχανής.

PaNick67
16/05/2020, 18:49
Καλησπέρα !

2109854501 Fokas Tyres

Σημερα μου ειπε εχει και σε Pirelli. + σε Michelin

Σε ευχαριστώ πολύ!

ptc
16/05/2020, 19:25
Άλλες αμφιβολίες που έχω είναι σχετικά με τη θέση οδήγησης, το ποσό σκυφτη και κουραστική μπορεί να είναι...
Και τα clip ons και τι διαφορές έχουν με τα συμβατικά τιμόνια....

Στατικα καθησα πανω της, δε μου φανηκε ουτε σουπερ ανετη η σταση αλλα ουτε και σπορ. Εχει κλιπ ον που ειναι πανω απο την τιμονοπλακα μεν αλλα δεν εχουν σχημα Γ οπως σε αλλα μηχανακια της κατηγοριας. Πεφτει λιγο βαρος και στα χερια δηλαδη. Εμενα ενταξει μου φανηκε παντως.

Τη συγκεκριμένη μηχανή πόσο εύκολα θα την αφήνατε βράδυ εκτός γκαράζ;
Ή γενικά θα την αφήνατε σε εξωτερικό χώρο, για να πάτε να κάνετε τις δουλειές σας π.χ, χωρίς να ανησυχείτε ότι όταν θα γυρίσετε θα λείπει;
Ρωτάω γιατί είναι ένας από τους παράγοντες που με αποτρέπουν στην αγορά καινούριας μηχανής.

(Σημειωση: Προφανως απανταω για μενα, κανεις δεν μπορει να σου δωσει αντικειμενικη απαντηση σε αυτο που ρωτας ή εγγυησεις.)

Προσωπικα σκοπευω να το αφηνω εξω σκεπασμενο, με αλυσιδα και συναγερμο. Το νουμερο ενα ατου ειναι οτι δεν ειναι εμπορικο μοντελο. Δεν πουλησε καθολου, οποτε η λογικη λεει πως δε θα υπαρχει και ζητηση στη μαυρη αγορα (ως συνολο ή για ανταλλακτικα). Καποιας ιδιαιτερης αξιας δεν ειναι. Επισης στο μαυρο του δεν ειναι ιδιαιτερο μπανικο μηχανακι, δε χτυπαει στο ματι δηλαδη απο μακρια. Το μπλε αντιθετα ειναι πολυ εντυπωσιακο, αλλα ετσι κι αλλιως τα μπλε τελος. Πιστευω πως ειναι απο τις πιο safe επιλογες σε καινουριο. Αν σε αγχωνει τοσο ή ζεις σε ζορικη περιοχη υπαρχει παντα και η λυση της ασφαλειας κλοπης. Το ζυγιζεις και αποφασιζεις. Παντως ο,τι κι αν παρεις 100% σιγουρος δε θα νοιωσεις ποτε. Παντα υπαρχει ο φοβος, ακομα και για μηχανακια του χιλιαρικου. Εδω μου ειπε γειτονας οτι ειχε δει γυφτο να τσεκαρει το GN250 μου για να δει αν ειναι κλειδωμενο. Βεβαια μπορει να το περασε για σκραπ και να ηθελε να το παρει για ανακυκλωση. :p

mia_zoi_kawa
16/05/2020, 19:27
Εξαρτάται την περιοχή. Κέντρο Αθήνας το αφήνεις δεμένο με δύο καλές αλυσίδες σε σταθερό σημείο. Ο λόγος που δεν θα κλαπεί είναι όχι γιατί δεν μπορεί να κλαπεί αλλά επειδή δεν είναι αρκετά εμπορικό και ακριβό. Δηλαδή αν είναι ενα παπάκι καινούργιο γιαπωνέζικο δίπλα του ο κλέφτης θα προτιμήσει. ξεκάθαρα το παπί. Το ότι μπορεί να σου ψειρισουν κάνα πλαστικό πάντα παίζει. Να θυμάσαι ότι βάζουμε μηχανή σε γκαράζ όχι μόνο για τον φόβο κλοπής αλλά και για την προστασία. Ειναι κρίμα να παίρνεις κούτα μηχανάκι με ωραία βερνίκια κτλ και να το αφήνεις έξω στο χαλάζι και στους 45 βαθμούς.

Κατά τα άλλα οποίος μου πει πως μπορώ να κουβάλησω (όχι στην πλάτη) έναν μεγάλο επαγγελματικό χαρτοφύλακα με το gsxr 250 έχω πάει έξω από την suzuki το πρωί και περιμένω να ανοίξει για να το πάρω.

Συμπαθής κατηγορία μοτοσυκλετών αλλά μη χρηστική. Θα τολμούσα να πω για καφετέριακηδες...

mia_zoi_kawa
16/05/2020, 19:31
Οκ το αδικώ λίγο. Αν ήμουν νέος άπειρος και έβαζα την (ομολογουμένως σούπερ) τιμή πάνω από τις ανάγκες μου θα το έπαιρνα.

billy84
16/05/2020, 19:32
Καλορίζικο και καλοτάξιδο στον PTC.:beer:

Πρόκειται για την απόλυτη VFM επιλογή!

Περι γραναζώματος,θεωρώ δεδομένο οτι το μηχανάκι με -6 δόντια πίσω θα κρεμάσει τόσο πολύ που θα καίει πολύ παραπάνω για να κρατήσει km.Θα δοκίμαζα -2 πίσω και αυτό με επιφύλαξη.Τα μικρά κυβικά είναι αναγκαστικά κοντά σε γρανάζωμα και δουλεύουν ψηλά για να βγάλουν κάποια αξιοπρεπή ιπποδύναμη.

yellowdeer34
16/05/2020, 21:25
Να 'στε καλά, ευχαριστώ πολύ για τις βοήθειες.

Να πω την αλήθεια η περιοχή που είμαι δεν είναι πολύ ζόρικη απ' ότι νομίζω και γενικά βλέπω εντελώς ξεκλείδωτα cb500x, mt-07, ducati κλπ αλλά όσο να 'ναι όταν είναι πρώτη σου μηχανή και ιδιαίτερα καινούργια το σκέφτεσαι κάπως παραπάνω. Το ότι δεν είναι εμπορικό το μοντέλο είναι όντως θετικό. Αν τελικά την πάρω συναγερμός θα μπει σίγουρα και θα ψαχτώ και για γκαράζ.

Συμπαθής κατηγορία μοτοσυκλετών αλλά μη χρηστική. Θα τολμούσα να πω για καφετέριακηδες...
Οκ το αδικώ λίγο. Αν ήμουν νέος άπειρος και έβαζα την (ομολογουμένως σούπερ) τιμή πάνω από τις ανάγκες μου θα το έπαιρνα.
Ακριβώς ανάμεσα σε αυτές τις δύο φράσεις βρίσκομαι.

doctoras
16/05/2020, 22:13
Ειχα την εντύπωση οτι ειναι πολλα τα τεμαχια αλλα μαλλον συνολικα πρεπει να ειναι καμια 30ρια, λογικα μεχρι τελη ιουνιου θα παει σολντ αουτ

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 00:02
Εγώ νομίζω ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεπουλήσει. Έκαναν λίγο μλκια με την προσφορά. Είναι αρκετά μεγάλη. Μάλλον (ε δηλαδή βέβαια) είναι πιεσμένοι να ξεστοκαρουν.

Λόγω των περίεργων καιρών που ζούμε θα δούμε τέτοια ξεβρακωματα από όλους.

ptc
17/05/2020, 00:06
Κατά τα άλλα οποίος μου πει πως μπορώ να κουβάλησω (όχι στην πλάτη) έναν μεγάλο επαγγελματικό χαρτοφύλακα με το gsxr 250 έχω πάει έξω από την suzuki το πρωί και περιμένω να ανοίξει για να το πάρω.

Τροπος υπαρχει. Αλλα δεν ξερω αν θα σου αρεσει.

https://www.motocard.com/en/fitment-kits/shad-s0gs27st.aspx

418274

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 00:11
Ναι φυσικά το σκέφτηκα αλλά ο χαρτοφύλακας χωράει μόνο σε 45 λίτρα βαλίτσα. Θα είναι παραφωνία μια τόσο μεγάλη μπαγκαζιερα σε ένα τέτοιο μηχανάκι...

Πάντως σήμερα ήθελα να πάω να το ξαναδώ. Άργησα και δεν τους πρόλαβα ανοιχτούς.

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 00:16
Το σημαντικό με αυτήν την προσφορά είναι ότι αγοράζεις ένα μηχανάκι που όταν αποφασίσεις να το δώσεις δεν θα χάσεις λεφτά. Θα έχεις μια πολυ μικρή απώλεια χρημάτων. Δηλαδή οι αποσβέσεις από την χρήση της θα είναι οι ελάχιστες δυνατές .

ποπαϋ
17/05/2020, 11:31
Το σημαντικό με αυτήν την προσφορά είναι ότι αγοράζεις ένα μηχανάκι που όταν αποφασίσεις να το δώσεις δεν θα χάσεις λεφτά. Θα έχεις μια πολυ μικρή απώλεια χρημάτων. Δηλαδή οι αποσβέσεις από την χρήση της θα είναι οι ελάχιστες δυνατές .

Περιμένω να δω "ευκαιρίες" σε λίγους μήνες στα 3300 (όπως λέει κι ένας φίλος)...

doctor_john
17/05/2020, 12:05
Εξαρτάται την περιοχή. Κέντρο Αθήνας το αφήνεις δεμένο με δύο καλές αλυσίδες σε σταθερό σημείο. Ο λόγος που δεν θα κλαπεί είναι όχι γιατί δεν μπορεί να κλαπεί αλλά επειδή δεν είναι αρκετά εμπορικό και ακριβό. Δηλαδή αν είναι ενα παπάκι καινούργιο γιαπωνέζικο δίπλα του ο κλέφτης θα προτιμήσει. ξεκάθαρα το παπί. Το ότι μπορεί να σου ψειρισουν κάνα πλαστικό πάντα παίζει. Να θυμάσαι ότι βάζουμε μηχανή σε γκαράζ όχι μόνο για τον φόβο κλοπής αλλά και για την προστασία. Ειναι κρίμα να παίρνεις κούτα μηχανάκι με ωραία βερνίκια κτλ και να το αφήνεις έξω στο χαλάζι και στους 45 βαθμούς.

Eίναι πολύ εύκολο να τον έχεις αριστερά σε βάση για πλαϊνή βαλίτσα.
Μπορείς ή να του προσθέσεις μικρά πλαστικά τμήματα για πιάνει, χωρίς να καταστρέψεις την εμφάνιση του.
Ή να φτιάξεις μια βάση που θα τον ασφαλίζει με quick release αν έχεις πολύ ακριβό χαρτοφύλακα ή πρέπει
να φαίνεσαι πολύ επίσημα στην εργασία σου.

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 12:28
Σίγουρα doctor αλλά όλα αυτά για να αγοραστούν, να σχεδιαστούν, να φτιαχτούν και να τεσταριστουν θέλουν κάνα δίμηνο...

patsavour
17/05/2020, 12:39
Σίγουρα doctor αλλά όλα αυτά για να αγοραστούν, να σχεδιαστούν, να φτιαχτούν και να τεσταριστουν θέλουν κάνα δίμηνο...

βαλε κατι μεγαλυτερο απ αυτο:)418293

KotsosDR
17/05/2020, 12:42
https://aliexpress.ru/item/32895557536.html

Η πολύ απλά αγοράζεις ενα back pack briefcase και ξεμπέρδεψες

Στο παπί που τον τοποθετούσες ?

Sebastian1980
17/05/2020, 19:28
Ναι φυσικά το σκέφτηκα αλλά ο χαρτοφύλακας χωράει μόνο σε 45 λίτρα βαλίτσα. Θα είναι παραφωνία μια τόσο μεγάλη μπαγκαζιερα σε ένα τέτοιο μηχανάκι...

Εγω στην θέση σου θα έψαχνα για μια βιοτεχνία τσαντών. Θα έπαιρνα τον χαρτοφύλακα μαζί μου , έτσι ώστε να πάρει μέτρα και θα παράγγειλα μια τσάντα πλάτης με αδιάβροχο υλικό, ψιλό σε πάχος.
Φτάνεις στην δουλειά σου, βγάζεις τον χαρτοφύλακα από την τσάντα πλάτης, καλό δίπλωμα και κάτω από το κάθισμα η τσάντα.
Νομίζω είναι μια λύση. Απλά το υλικό της τσάντας πρεπει να είναι αρκετά ψιλό για να μην έχει όγκο όταν διπλώνει.

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 22:09
Παιδιά με 7 μέρες σχεδόν εργάσιμη εβδομάδα δεν παίζει να πάω να αγοράσω κούτα μηχανή και να τρέχω σε μηχανουργεία να φτιάχνω λάμες και λαμακια για να κρεμασω έναν ποδηλατικο χαρτοφύλακα με αμφιβολο το αισθητικό αποτέλεσμα. Backpack δεν παίζει επ ουδενί. Το backpack δεν είναι για να βγάζεις ολοήμερη εργασία. Είναι απλά για να πηγαίνεις μέχρι το πανεπιστήμιο.

Το ίδιο πρόβλημα το έχει όλη αυτή η κατηγορία. Cbr 300 ninja 300, μέχρι και τα Baja τα pulsar. Τα εργοστάσια κάνουν μισή δουλειά. Βγάζουν μηχανάκια πόλης (δεν νομίζω ότι είναι πίστας όλα αυτά) και δεν βγάζουν και τα αντίστοιχα αξεσουάρ να τα υποστηρίξουν. Να μου πεις αν βγαζαν θα χτυπούσαν κατηγορίες όπως τα σκούτερ ή δεν θα ήταν πιστευτό το αφήγημα του R. Δεκτό. Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει ένα μηχανάκι πόλης να έχει ένα R στο φαιρινγκ. Με ενδιαφέρει να με κρατάει ξεκούραστο.

Πέρα από τις αντιρρήσεις μου η τιμή είναι πολύ καλή. Και εγώ θα πάω να το ξαναδώ.

mia_zoi_kawa
17/05/2020, 22:24
Εγω στην θέση σου θα έψαχνα για μια βιοτεχνία τσαντών. Θα έπαιρνα τον χαρτοφύλακα μαζί μου , έτσι ώστε να πάρει μέτρα και θα παράγγειλα μια τσάντα πλάτης με αδιάβροχο υλικό, ψιλό σε πάχος.
Φτάνεις στην δουλειά σου, βγάζεις τον χαρτοφύλακα από την τσάντα πλάτης, καλό δίπλωμα και κάτω από το κάθισμα η τσάντα.
Νομίζω είναι μια λύση. Απλά το υλικό της τσάντας πρεπει να είναι αρκετά ψιλό για να μην έχει όγκο όταν διπλώνει.

Δεν χρειάζεται να πας σε καμία βιοτεχνία. Εταιρείες που φτιάχνουν ακριβο ορειβατικό εξοπλισμό (πχ vaude) φτιάχνουν μαλακους ποδηλατικούς χαρτοφύλακες (ιδιαίτερα ανθεκτικούς αδιάβροχους και φυσικά λίγο ακριβούς(60-70)) που κρεμιουνται στο πλάι στα ποδήλατα.
Για να μπει σε ένα gsxr 250 ή πχ σε ένα Honda gtr 150 θα πρρπει να αγοράσεις και μια ποδηλατική σχάρα (25 με 30 ευρώ) την οποία θα την πας σε ένα μηχανουργο που θα στην κοψει και θα κρατήσει τα απαραίτητα. Μετά μπορεί να στην συνδέσει με λαμάκια (πιθανότατα) πάνω στα μπράτσα που θα έχεις βάλει ήδη για την πίσω βαλίτσα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μπορεί.

toyar
18/05/2020, 06:59
Tankbag νομίζω θα βόλευε χωρίς να είναι άσχημο αισθητικα

PaNick67
18/05/2020, 12:19
Παιδιά με 7 μέρες σχεδόν εργάσιμη εβδομάδα δεν παίζει να πάω να αγοράσω κούτα μηχανή και να τρέχω σε μηχανουργεία να φτιάχνω λάμες και λαμακια για να κρεμασω έναν ποδηλατικο χαρτοφύλακα με αμφιβολο το αισθητικό αποτέλεσμα. Backpack δεν παίζει επ ουδενί. Το backpack δεν είναι για να βγάζεις ολοήμερη εργασία. Είναι απλά για να πηγαίνεις μέχρι το πανεπιστήμιο.

Το ίδιο πρόβλημα το έχει όλη αυτή η κατηγορία. Cbr 300 ninja 300, μέχρι και τα Baja τα pulsar. Τα εργοστάσια κάνουν μισή δουλειά. Βγάζουν μηχανάκια πόλης (δεν νομίζω ότι είναι πίστας όλα αυτά) και δεν βγάζουν και τα αντίστοιχα αξεσουάρ να τα υποστηρίξουν. Να μου πεις αν βγαζαν θα χτυπούσαν κατηγορίες όπως τα σκούτερ ή δεν θα ήταν πιστευτό το αφήγημα του R. Δεκτό. Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρει ένα μηχανάκι πόλης να έχει ένα R στο φαιρινγκ. Με ενδιαφέρει να με κρατάει ξεκούραστο.

Πέρα από τις αντιρρήσεις μου η τιμή είναι πολύ καλή. Και εγώ θα πάω να το ξαναδώ.

Κοιταξε, επειδη ειναι καλη η προσφορα δεν σημαινει οτι κανει για ολους. Αν θες χωρους για τα πραγματα που κουβαλας και σε βολευει σκουτερ με ισιο πατωμα τετοιο πρεπει να παρεις και οχι το GSX εν προκειμενω. Αν πρεπει να κανεις καρναβαλο ενα μηχανακι το οποια δεν εχεις ηδη, δεν αξιζει να το αγορασεις.
Οταν βγηκε αυτο οπως και ολα στην κατηγορια δεν σκεφτηκε ο κατασκευαστης του "πως θα βολευτει ο τεχνικος που γυριζει ολη την πολη με τις τσαντες του". Υπαρχουν μοτο χρηστικοτερες, σκουτερ, παπια, κλπ για δουλεια. Αυτο ειναι μοτοσυκλετα βολτας, απλης μετακινησης, αναψυχης, μοστρας αν θες, αλλα οχι εργαλειο δουλειας. :)

Σκεφτομουν να αλλαξω το δικο μου σκουτερ με αυτοι ή να αγορασω το SYM HD300 το οποιο κοστιζει 900€ περισσοτερα. Απο την μια δεν θα εχω τους χωρους του σκουτερ οπως και την αυτοματη μεταδοση, απο την αλλη θα εχω μοτοσυκλετα και ασφαλεστερη συμπεριφορα οπως και οικονομια στην αγορα και την συντηρηση. Το σκεφτομαι...

THRESH
18/05/2020, 12:43
αν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με 2 πλαινές βαλίτσες (η Nordcap έχει 40λιτρες σε καλή τιμή) ,μάλλον λάθος κατηγορία κοιτάς

ptc
18/05/2020, 13:01
Το Σαββατο που πηγα και το εκλεισα ειχα ρωτησει για το τι αποθεμα υπαρχει, γιατι εχω ενα φιλο που το σκεφτοταν κι αυτος σοβαρα και ηθελε να ξερει αν πρεπει να βιαστει ή οχι. Μου ειπε ο ανθρωπος οτι θα ρωτουσε τη Δευτερα στα κεντρικα και θα με ενημερωνε. Πριν λιγο με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε πως αυτη τη στιγμη εχουν μεινει δεκα τεμαχια στα κεντρικα, τα τεσσερα εκ των οποιων τα εχει κλεισει ο ιδιος (μετα απο το δικο μου πουλησε αλλα τρια). Δηλαδη με βαση ο,τι μου ειπε υπαρχουν εξι διαθεσιμα αυτη τη στιγμη. Κοινως οποιος το σκεφτεται σοβαρα ας κινηθει λιγο πιο γρηγορα, γιατι μαλλον δυσκολο να εξαντληθει χρονικα το περιθωριο που ειχε ανακοινωθει για την προσφορα.

Στο θεμα της πρακτικοτητας, οντως για καποιον που δεν εχει προβλημα να κυκλοφορει με σκουτερ και εχει αναγκη απο χωρους ισως δεν ειναι η καλυτερη κινηση. Ειπαμε, επειδη ειναι καλη η προσφορα δεν ειναι και μονοδρομος. Για μενα που το σκουτερ δεν ηταν ποτε επιλογη, αν δω οτι μου χρειαζεται θα τη βαλω την μπαγκαζιερα. Και αν πληγωθει η αισθητικη κανενος τριτου θα το αντεξω... :p

Lord84
18/05/2020, 13:41
Ως κάτοχος πλεον , προλαβαινοντας την Παρασκευή και κράτησα το τελευταίο μπλε , δεν παίζει να μπει βαλιτσα σε αυτο το μηχανάκι. Θα το χαλασει όλο.
Λύσεις υπαρχουν και για καθημερινοτητα οπως ενα καλο backpack + tanklock tankback .

Αν καποιος δεν ειναι διατεθειμενος να αρκεστει σε αυτά τοτε απλα πρεπει να κοιταξει στην κατηγορια αυτόματου.

doctoras
18/05/2020, 14:43
Περασα και εγω μια βολτα σημερα να το δω απο κοντα, αλλα δε υπηρχε, μου ειπε και εμενα οτι εχει εναπομείναντα 10 στην αθηνα, λιγα μου φαίνονται για να προβει ο εισαγωγεας σε τετοια προσφορά, τα περινενα περισσοτερα. Btw αλήθεια η μη οποιος ειναι υποψήφιος πρεπει να βιαστει μη μείνει ξεκρεμαστος

ptc
18/05/2020, 15:12
Περασα και εγω μια βολτα σημερα να το δω απο κοντα, αλλα δε υπηρχε, μου ειπε και εμενα οτι εχει εναπομείναντα 10 στην αθηνα, λιγα μου φαίνονται για να προβει ο εισαγωγεας σε τετοια προσφορά, τα περινενα περισσοτερα. Btw αλήθεια η μη οποιος ειναι υποψήφιος πρεπει να βιαστει μη μείνει ξεκρεμαστος

Απλα Χρηστο να πω οτι ο ιδιος την προηγουμενη βδομαδα που περασα μου ειχε πει οτι τα μπλε ειναι κανα δυο αλλα μαυρα υπαρχουν (post #51). Δεν ηταν δηλαδη της τακτικης "τρεξε να προλαβεις γιατι θα τελειωσουν" για να εκβιασει την αγορα. Ο ιδιος ανθρωπος σημερα με πηρε τηλεφωνο για να μου πει ο,τι ειπε και σε σενα. Ειδικα σε μενα δε βλεπω λογο να πουλησει παπα ΑΦΟΥ εκλεισε την πωληση.

strokt up
18/05/2020, 16:13
Λογικό παιδιά να παίξει sold out γιατί και να μην θέλει μηχανή ο άλλος το σκέφτεται με αυτή την τιμή ακόμα και για να δοκιμάσει αν τελικά μπορεί να γίνει μηχανόβιος. Τον χειμώνα που μας έρχεται πιστεύω θα έχει μερικά μεταχειρισμένα με ελάχιστα χιλιόμετρα στο car.gr, τώρα για τις τιμές που θα παίζουν, θα δείξει :D

yellowdeer34
18/05/2020, 18:03
Πέρασα κι εγώ από τη σουζούκι στην Μπότσαρη το μεσημεράκι.
Μου είπε ότι δεν την έχει διαθέσιμη για να την δω και ότι έχει παραγγείλει 5 μηχανές και μέσα στη βδομάδα θα τις έχει διαθέσιμες και για να τις δεις. Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι ότι τις έχει πουλήσει ήδη. Οπότε η φάση δεν είναι τρέξτε να προλάβετε.
Όπως και να έχει θα περάσω και πάλι τέλος της βδομάδας για να την δω από κοντά και να αποφασίσω.

ΥΓ Για συναγερμό έχετε να προτείνεται τίποτα;

doctoras
18/05/2020, 18:17
Απλα Χρηστο να πω οτι ο ιδιος την προηγουμενη βδομαδα που περασα μου ειχε πει οτι τα μπλε ειναι κανα δυο αλλα μαυρα υπαρχουν (post #51). Δεν ηταν δηλαδη της τακτικης "τρεξε να προλαβεις γιατι θα τελειωσουν" για να εκβιασει την αγορα. Ο ιδιος ανθρωπος σημερα με πηρε τηλεφωνο για να μου πει ο,τι ειπε και σε σενα. Ειδικα σε μενα δε βλεπω λογο να πουλησει παπα ΑΦΟΥ εκλεισε την πωληση.

συμφωνώ και εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσε ο άνθρωπος
Για την κουβέντα τώρα, μου κάνει εντύπωση ο εισαγωγέας(σφακιανάκης) γιατί είναι κολοσσός επιχειρηματικά, να είχε δηλαδή 20-25 τεμάχια και να έβγαλε τέτοια προσφορά? Απο την αναγγελία της προσφοράς μέχρι σήμερα είναι 5μέρες ποσα να πουλήθηκαν, παραπάνω απο 10? Δε θα υπήρχε λόγος, αν ήταν 100 στοκαρισμένα είναι μεγάλο πάγιο στην εταιρεία αν δεν πουληθούν και επιχειρηματική τακτική
anyway ο καταναλωτής βγαίνει 101% κερδισμένος

Του άφησα τηλέφωνο όταν φέρει κάποιο να παω να το δω απο κοντά

doctoras
18/05/2020, 18:18
Πέρασα κι εγώ από τη σουζούκι στην Μπότσαρη το μεσημεράκι.
Μου είπε ότι δεν την έχει διαθέσιμη για να την δω και ότι έχει παραγγείλει 5 μηχανές και μέσα στη βδομάδα θα τις έχει διαθέσιμες και για να τις δεις. Απ' ότι κατάλαβα δεν είναι ότι τις έχει πουλήσει ήδη. Οπότε η φάση δεν είναι τρέξτε να προλάβετε.
Όπως και να έχει θα περάσω και πάλι τέλος της βδομάδας για να την δω από κοντά και να αποφασίσω.

ΥΓ Για συναγερμό έχετε να προτείνεται τίποτα;

αν ψήνεσαι μη ρισκάρεις, αν είσαι ντεμί οκ

mia_zoi_kawa
18/05/2020, 20:56
συμφωνώ και εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσε ο άνθρωπος
Για την κουβέντα τώρα, μου κάνει εντύπωση ο εισαγωγέας(σφακιανάκης) γιατί είναι κολοσσός επιχειρηματικά, να είχε δηλαδή 20-25 τεμάχια και να έβγαλε τέτοια προσφορά? Απο την αναγγελία της προσφοράς μέχρι σήμερα είναι 5μέρες ποσα να πουλήθηκαν, παραπάνω απο 10? Δε θα υπήρχε λόγος, αν ήταν 100 στοκαρισμένα είναι μεγάλο πάγιο στην εταιρεία αν δεν πουληθούν και επιχειρηματική τακτική
anyway ο καταναλωτής βγαίνει 101% κερδισμένος

Του άφησα τηλέφωνο όταν φέρει κάποιο να παω να το δω απο κοντά

Πιθανότατα γιατί προ κορονοιου είχε προπαραγγειλει τα επόμενα και το εργοστάσιο τα παρήγαγε πριν διακόψει λόγο υγειονομικής κρίσης την παραγωγή. Δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες έπρεπε να ξεστοκαρει γιατί περιμένει το βαπόρι με τα νέα που πιθανότατα να είναι και ανανεωμένα.

Β σενάριο είναι τα νούμερα πωλησεων του να είναι τόσο χάλια σε αυτά τα κυβικά και να έπεσε πίεση από εξωτερικό.

Γ σενάριο να έχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Δ Για κάποιο λόγο που μόνο αυτοί ξέρουν.πχ μπορεί να ετοιμάζεται να παρουσιαστεί ένα τετρακυλινδρο 250 έκπληξη.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Σφακιανάκης δεν πουλάει μόνο suzuki. Πουλάει από Fiat μέχρι BMW. Χρωστάει και πολλά στις τράπεζες.

patsavour
18/05/2020, 21:39
Μακαρι να ξεστοκαρει το vestrom 1000 στα 5 χιλιαρικα, να πουλησω και εγω το all time vintage classic er-5 στα 3 χιλιαρικα,(μονο σοβαραι προτασεις) για να το παρω.:cry::cry::cry::lol::lol::lol::lol:

THRESH
18/05/2020, 21:45
αφού οι προσφορές της Suzuki είναι μέχρι 31/7 , άρα λογικά υπάρχει στοκ ακόμα παγκοσμίως σε GSX250R

Δεδομένου οτι στην Ινδία έχει παρουσιαστεί , τρόπον τινά, ο αντικαταστάστης του εκεί , αεροελαιόψυκτο 250άρι Gixxer και μάλλον το επόμενο
για Ευρώπη κ άλλες αγορές, θα βασίζεται στο 300άρι που βγάζει ήδη ο κινέζος κατασκευαστής που συνεργάζεται η Suzuki ,
ίσως έχει λόγο ύπαρξης η προσφορά αυτή για αρκετές μοτοσυκλέτες ακόμη για να φύγει η τωρινή γενιά.

Μάλλον περίμενε να πάει καλύτερα το μηχανάκι αυτό αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες της εταιρίας
γιατί πριν απο 1-2 χρόνια είχα δει παρουσίαση μέχρι και Αμερική , λέγαν καλά λόγια για "ήπιο" μηχανάκι, γενικά έπεσε προώθηση.

buckley
18/05/2020, 21:51
Μακαρι να ξεστοκαρει το vestrom 1000 στα 5 χιλιαρικα, να πουλησω και εγω το all time vintage classic er-5 στα 3 χιλιαρικα,(μονο σοβαραι πρατασεις) για να το παρω.:cry::cry::cry::lol::lol::lol::lol:

Δεν το πας κατευθείαν στα πέναλτυ :bawl:

cityfly
19/05/2020, 13:03

Υποθέτοντας ότι μιλάμε για μονοκάβαλο, κι ανάλογα βέβαια και το χαρτοφύλακα και πόσο κινδυνεύει ο ίδιος από ζημιές, θα μπορούσες να τον ποιάσεις στην πίσω σέλα με λάστιχα ή χταπόδι
Φαντάζομαι όλο και κάτι θα έχει να τα στερεώσεις

ptc
21/05/2020, 14:01
@ doctoras & yellowdeer34

Παρελαβε ο Πρεβεδουρακης αυτα που περιμενε απο Αθηνα, μιλησαμε σημερα. Λογικα θα μπορειτε να το δειτε πλεον κι απο κοντα.
Καντε κι ενα τηλεφωνο πρωτα βεβαια, μην τα εχει ακομα στα κουτια.

doctoras
21/05/2020, 14:38
@ doctoras & yellowdeer34

Παρελαβε ο Πρεβεδουρακης αυτα που περιμενε απο Αθηνα, μιλησαμε σημερα. Λογικα θα μπορειτε να το δειτε πλεον κι απο κοντα.
Καντε κι ενα τηλεφωνο πρωτα βεβαια, μην τα εχει ακομα στα κουτια.

με κάλεσε, κύριος δεν μπορώ να πω
θα παω να το δω αυριο απο κοντά, έιμαι έτοιμος ο μαλέας να κάνω την τρέλα(με δυο μηχανάκια ήδη, χρήση 1000 χλμ και με τα δύο ανά χρόνο)....
:cry: :a018: :pantofla: :boxing: :priest:
:a42:
:a30:

:tooth:

patsavour
21/05/2020, 14:54
με κάλεσε, κύριος δεν μπορώ να πω
θα παω να το δω αυριο απο κοντά, έιμαι έτοιμος ο μαλέας να κάνω την τρέλα(με δυο μηχανάκια ήδη, χρήση 1000 χλμ και με τα δύο ανά χρόνο)....
:cry: :a018: :pantofla: :boxing: :priest:
:a42:
:a30:

:tooth:

https://www.youtube.com/watch?v=jq5SRq5wrK4

doctoras
22/05/2020, 21:41
τα μπουμπούκια ήρθαν!
ο ptc πρέπει να παραλαμβάνει σήμερα αύριο, τέσσερα είδα να προετοιμάζονται από τις συσκευασίες τους

418422
418423

Lord84
23/05/2020, 12:20
http://imgur.com/a/HH3TPCj

ptc
23/05/2020, 12:26
http://http://imgur.com/a/HH3TPCj

Κουκλα, καλοταξιδη!
Το link για οποιον θελει να τη δει ειναι αυτο (https://imgur.com/a/HH3TPCj). (σου προσθεσε ενα http:// οταν πατησες το κουμπι για εισαγωγη link στο φορουμ και τωρα δε βγαινει σωστα)

Εγω ειμαι στην αναμονη για πινακιδα. Καμια βδομαδα θα παρει λογικα, λογω COVID στο μεταφορων μονο με ραντεβου οποτε υπαρχουν καθυστερησεις. Παντως και το μαυρο απο κοντα μου αρεσε παρα πολυ. Δειχνει πιο μηχανη. Το μπλε βεβαια εχει το blink του.

@Lord84 Ψαξου να δεις πώς προγραμματιζεται το shifting light. Νομιζω πως θα ειναι πρακτικο για το στρωσιμο να το ρυθμισεις να αναβει στις 5500rpm.

katsar
23/05/2020, 12:34
Με γεια φίλε!Μπιμπελό είναι το άτιμο.

ptc
23/05/2020, 12:39
Και μια ερωτηση. Στην εκτη στα ποσα χαω εισαι στις στροφες στρωσιματος; Για να δω ποσο πολυ θα υποφερουμε. (προσεξε τι θα πεις :lol:)

Lord84
23/05/2020, 12:50
Καλά Στρωσιματα σε ολους !
Στην τιμή αυτή φυσικά και αξίζει το μηχανακι .
Η ελλειψη χώρου θελει ενα tankbag ή backpack πανω του ο οδηγος αναγκαστικά .
Το rpm shift light το ρυθμισα στις 10.000 , αλλωστε τωρα και εως τα 1000 χλμ το οριο ειναι στις 5.000 και
στιγμιαία 6000 rpm , δλδ 75-80km κοντέρ.
Το γραναζωμα θα αλλαξει σιγουρα να μακρυνει μετα το στρώσιμο όπως του πηγαίνει μια ζελατινα ιριδιζουσα η μαύρη.
Αν και μικροσκοπικο και σφηνοειδες τα 180kg ειναι οντως πολλά .
Λάστιχα αλλαγή καθοτι τα irc ειναι dot2016 σε όλα .
Εδω ειμαστε να τα λέμε για αλλαγες , κριτικη και οτιδηποτε άλλο.

ptc
23/05/2020, 13:01
εως τα 1000 χλμ το οριο ειναι στις 5.000 και στιγμιαία 6000 rpm , δλδ 75-80km κοντέρ

Ω ρε φιλε, θα πηξει το νιμου μας... :cry: Τελος παντων, θα περασει κι αυτο.
Το μαυρο παντως φορουσε dot17 (ειναι 18αρια μοντελα, ενω τα μπλε 17αρια). Θα τα δω στο στρωσιμο πώς συμπεριφερονται και αναλογως θα πραξω. Οριακα μπορει και να την παλευουν.

Στο θεμα των αποσκευων εκανα ηδη την παραγγελια για τη σχαρα της SHAD (142€ απο xmoto). Φυσικα δεν υπηρχε εδω, οποτε αρχες Ιουνιου θα την εχω. Μου ειπαν πως ειναι η πρωτη παραγγελια που γινεται στη SHAD απο Ελλαδα. Δεν εξεπλαγην... :p

Lord84
23/05/2020, 13:07
Ω ρε φιλε, θα πηξει το νιμου μας... :cry: Τελος παντων, θα περασει κι αυτο.
Το μαυρο παντως φορουσε dot17 (ειναι 18αρια μοντελα, ενω τα μπλε 17αρια). Θα τα δω στο στρωσιμο πώς συμπεριφερονται και αναλογως θα πραξω. Οριακα μπορει και να την παλευουν.

Στο θεμα των αποσκευων εκανα ηδη την παραγγελια για τη σχαρα της SHAD (142€ απο xmoto). Φυσικα δεν υπηρχε εδω, οποτε αρχες Ιουνιου θα την εχω. Μου ειπαν πως ειναι η πρωτη παραγγελια που γινεται στη SHAD απο Ελλαδα. Δεν εξεπλαγην... :p

Σχαρα shad ? Ενα λινκ η φωτο να δουμε ?
Ανεξαρτητα αν ειναι 16 η 17 δεν εχω εμπιστοσυνη στα irc , θα παω για τα pirelli angel μετα το στρωσιμο σε λιγο καιρο .
Θα πρεπει να βρεθει σωστο γραναζωμα μετα το στρωσιμο μεταξυ σταθερης ικανοποιητικης ταχυτητας & να μην κρεμάσει

Αλλο 1 σημαντικό και πιο δυσκολο απο αλλες κατηγοριες moto ειναι η βαση για κινητο-gps

BLiTzER
23/05/2020, 13:11
Μην ξεχάσετε διπλό σταντ, τριβάλιτσο, κάγκελα και ψηλή ζελατίνα.

BLiTzER
23/05/2020, 13:12
Μεγειές και καλόστριφτα κατά τ'άλλα! ^^ Όντως είναι πανέμορφα για 250.

ptc
23/05/2020, 13:14
Σχαρα shad ? Ενα λινκ η φωτο να δουμε ?

Ειναι η σχαρα που ποσταρα πιο πανω (σχολιο #119). Οι περισσοτεροι θα πουν οτι δεν ταιριαζει στο στιλ της μηχανης, αλλα προσωπικα δεν εχω τετοιες ευαισθησιες. Τη μηχανη την παιρνω για να τη χαιρομαι εγω και να με εξυπηρετει. Οποιος τραβαει ζορι, περαστικα του. :D
Στο μαυρο παντως νομιζω πως δειχνει λιγοτερο παραταιρη.

418435

Kickstart
23/05/2020, 13:18
Καλοτάξιδα και πάντα όρθιοι... Εγώ τελικά δεν το προχώρησα και λοξοκοιτάζω κι άλλες επιλογές που ειχα έτσι κι αλλιώς ως κατά νου.. Παντως το gsx αξίζει και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταευχαριστηθειτε οι νέοι κάτοχοι.. Μεγειές λοιπόν φίλοι και να ανεβάζετε καμία φώτο να παίρνουμε μάτι που και που.

Lord84
23/05/2020, 13:22
Καλοτάξιδα και πάντα όρθιοι... Εγώ τελικά δεν το προχώρησα και λοξοκοιτάζω κι άλλες επιλογές που ειχα έτσι κι αλλιώς ως κατά νου.. Παντως το gsx αξίζει και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταευχαριστηθειτε οι νέοι κάτοχοι.. Μεγειές λοιπόν φίλοι και να ανεβάζετε καμία φώτο να παίρνουμε μάτι που και που.

Nα σε καλα.
Αλλες επιλογες οπως ?

Lord84
23/05/2020, 13:25

Μέσα στην ειρωνεία σου πάντως συμφωνώ

zannisvel
23/05/2020, 13:50
Με ‘γεια παιδιά !!!!
Καλοτάξιδες να είναι!!!
:beer:
Αναμένουνε reviews και εντυπώσεις
Αν δεν είχα ήδη 2 μηχανάκια θα έκανα κι εγώ την κίνηση αλλά μετά με βλέπω να ψάχνω σπίτι, να πληρώνω διατροφή και να δημιουργώ λογαριασμό στο tinder ...:lol:

doctoras
23/05/2020, 16:58

Παρον! Για μενα μιλαει
Ειδα απο κατω(τραβηξα και φωτο) τις διαφορες vstrom250 vs gsx250r για το κεντρικο σταντ.
Ενω επισης εχω εντοπίσει απομίμηση shad panniers απο ali
Και μια σχαριτσα(χωρις τοπ κεισ) για να δένω κανα λουκάνικο πάνω

Τι να κανουμε εγω ειμαι ταξιδιαρης, οτι δίκυκλο και να παρω το σεταπ μου ειναι να μπορω να φορτώνω.

Εντάξει η κατασκευή συνολικά (ως αισθηση,θεση οδήγησης/ μοτερ/ μεταξόνιο)πιο πολυ τουριστική ειναι(παρόλο που δεν εχει καν γατζους να δεσεις μια τσαντα) παρα σπορ.

Καλοριζικα παιδια!!

doctoras
23/05/2020, 17:00
Με ‘γεια παιδιά !!!!
Καλοτάξιδες να είναι!!!
:beer:
Αναμένουνε reviews και εντυπώσεις
Αν δεν είχα ήδη 2 μηχανάκια θα έκανα κι εγώ την κίνηση αλλά μετά με βλέπω να ψάχνω σπίτι, να πληρώνω διατροφή και να δημιουργώ λογαριασμό στο tinder ...:lol:

Ειμαι στην ιδια φαση ακριβώς..το συζήτησα με την παντοφλα και με κοιτούσε....καταλαβα.. :) :)
Αλλα ειμαι ακομη 50/50

patsavour
23/05/2020, 17:42
Ειμαι στην ιδια φαση ακριβώς..το συζήτησα με την παντοφλα και με κοιτούσε....καταλαβα.. :) :)
Αλλα ειμαι ακομη 50/50

Μολις εκτοξευτει ο παντοφλ-εξοσέτ τοτε θαρθεις στα ισα σου 0/0.:lol::lol:

Kickstart
23/05/2020, 18:03
Αλλες επιλογες οπως ?σκουτερ...άστα...με βαριά καρδιά μάλλον προς τα κει θα κινηθώ.\\

από τα αρκετουτσικα χρόνια σε χώματα εχω κονομησει ενα ανατομικό πρόβλημα το οποιο επιδεινώνεται σε συγκεκριμένες μοτο με συγκεκριμένη σταση-θεση οδήγησης...αν και μου άρεσε πάρα πολύ το σουζουκακι δυστυχώς ακόμα και μετα απο το ελάχιστο μισάωρο που οδήγησα αν και η σελίτσα ήταν ανετη σε σχεση με παπιά που δοκιμασα τελευταια, εντούτοις αισθάνθηκα να με τσιμπάει το θέμα που προανέφερα.
Αρχικά σκέφτηκα να το παρω κι οτι γινει κι όπως ειχα πει σε αλλο ποστ να προσπαθήσω να παίξω μετατροπή στη σελα, αλλα κατόπιν σκέψεως εγκατέλειψα το σενάριο και στράφηκα πάλι σε σκουτερ που έχουν πιο όρθια στάση οδήγησης και ξεκάθαρα μεγαλύτερη άνεση.

όπως και να χει αυτό έχει να κάνει με εμένα που είμαι ιδιαίτερη περίπτωση,,,όσοι το πάρετε θα το χαρείτε είμαι σίγουρος.

ptc
23/05/2020, 18:19
σκουτερ...άστα...με βαριά καρδιά μάλλον προς τα κει θα κινηθώ.\\

από τα αρκετουτσικα χρόνια σε χώματα εχω κονομησει ενα ανατομικό πρόβλημα το οποιο επιδεινώνεται σε συγκεκριμένες μοτο με συγκεκριμένη σταση-θεση οδήγησης...αν και μου άρεσε πάρα πολύ το σουζουκακι δυστυχώς ακόμα και μετα απο το ελάχιστο μισάωρο που οδήγησα αν και η σελίτσα ήταν ανετη σε σχεση με παπιά που δοκιμασα τελευταια, εντούτοις αισθάνθηκα να με τσιμπάει το θέμα που προανέφερα.
Αρχικά σκέφτηκα να το παρω κι οτι γινει κι όπως ειχα πει σε αλλο ποστ να προσπαθήσω να παίξω μετατροπή στη σελα, αλλα κατόπιν σκέψεως εγκατέλειψα το σενάριο και στράφηκα πάλι σε σκουτερ που έχουν πιο όρθια στάση οδήγησης και ξεκάθαρα μεγαλύτερη άνεση.

όπως και να χει αυτό έχει να κάνει με εμένα που είμαι ιδιαίτερη περίπτωση,,,όσοι το πάρετε θα το χαρείτε είμαι σίγουρος.

Η θεση οδηγησης ειναι κατι το οποιο μπορει να ερθει στα μετρα σου. Ειχα πουλησει στο παρελθον 636 για αντιστοιχο λογο (αβολη σταση σε συνδιασμο με προβλημα τενοντιτιδας). Περσι αφου ψαχτηκα για aftermarket λυσεις ξαναπηρα το ιδιο μηχανακι και με ρυθμιζομενα κλιπ ον το εφερα ακριβως εκει που ηθελα, χωρις να με ενοχλει καθολου πλεον.

Το λεω γιατι το σκουτερ και το παπι οσο ορθια θεση κι αν εχουν, απο πλευρας αναρτησεων θα ειναι χειροτερα (εκτος κι αν μιλαμε για σκουτερ 2 με 3 φορες πιο ακριβα). Τι να την κανεις την ορθια σταση αμα κοπανας τη σπονδυλικη σου στηλη σε καθε λακουβα.

giorgosb
23/05/2020, 18:26
Καλορίζικα! Περιμένουμε φώτος.. :beer:

DRAKONET
24/05/2020, 12:14
Κουκλα, καλοταξιδη!
Το link για οποιον θελει να τη δει ειναι αυτο (https://imgur.com/a/HH3TPCj). (σου προσθεσε ενα http:// οταν πατησες το κουμπι για εισαγωγη link στο φορουμ και τωρα δε βγαινει σωστα)

Εγω ειμαι στην αναμονη για πινακιδα. Καμια βδομαδα θα παρει λογικα, λογω COVID στο μεταφορων μονο με ραντεβου οποτε υπαρχουν καθυστερησεις. Παντως και το μαυρο απο κοντα μου αρεσε παρα πολυ. Δειχνει πιο μηχανη. Το μπλε βεβαια εχει το blink του.

@Lord84 Ψαξου να δεις πώς προγραμματιζεται το shifting light. Νομιζω πως θα ειναι πρακτικο για το στρωσιμο να το ρυθμισεις να αναβει στις 5500rpm.

φαναρι ιδιο με sym 185 :p

DRAKONET
24/05/2020, 12:17
καλοριζικες να ειναι...
Α-πεφτες !:lol:
οτι καλυτερο

DRAKONET
24/05/2020, 12:19
ΛΕΩΝΙΔΑ...15% προμηθεια ειπες οτι πηρες ?

johnnybond
24/05/2020, 15:52
Καλορίζικα τα σουζούκια σας παιδιά, εύχομαι πάντα καλά χιλιόμετρα!

PaNick67
24/05/2020, 16:26
Καλοριζικα και καλοβολτα τα μικρά GSΧ! Να τα χαρείτε.

Θα μείνω με το σκουτερ προς το παρον διότι σε μία εβδομάδα μέσα χάλασε το κλιματιστικό στην δουλειά και το λάπτοπ στο σπίτι ήπιε χυμό αφού το κέρασε ο γιόκας μου.

yellowdeer34
24/05/2020, 18:56
Πήγα κι εγώ να το δω χθες.. Μου φάνηκε αρκετά ογκώδης και βαριά και δίνει την αίσθηση περισσότερο για μηχανή 600cc παρά για 250.
Μάλλον δεν θα προχωρήσω στην αγορά κυρίως λόγω του βάρους της.
Όσοι την πήρατε να έχετε καλά χιλιόμετρα.

lleonidas
24/05/2020, 20:01
ΛΕΩΝΙΔΑ...15% προμηθεια ειπες οτι πηρες ?

Σε ποιον Λεωνίδα αναφέρεσαι; :)

DRAKONET
24/05/2020, 21:13
Σε ποιον Λεωνίδα αναφέρεσαι; :)

Σε σενα...εσυ εβαλες την φωτια:D
(χαριτολογω βεβαια)

doctoras
25/05/2020, 21:10
Ptc παμε για club gsx250r ιδρυτικά μελη και ετσι :)

patsavour
25/05/2020, 21:30

2 κλαμπ,το ενα αυτοι που το πηραν προσφορα .:lol:

ptc
25/05/2020, 22:05

Ωπ!! Την έκανες την κουτσουκέλα τελικά; Άντε, διδυμάκια... :D
Με το καλό να παραλάβεις.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για τις ευχές!:beer:

sapila racing
26/05/2020, 08:23
Μεγειά σας !! :beer:

doctoras
26/05/2020, 20:58
Απο το car έχουν κατέβει οι αγγελίες των αντιπρόσωπων, φαίνεται μόνο ένας στον πύργο(δεν ξέρω αν έχει ξεμείνει πάνω) και ένας στο ηράκλειο(αλλά όχι με τιμή προσφοράς) συνεπώς ως εδώ ήταν, τα κουτάβια βρήκαν σπίτι :D

Nitse3
26/05/2020, 22:14
Ναι ισχύει μου το επιβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος στη Μπότσαρη σήμερα το απόγευμα που πέρασα και εγώ να ρωτήσω και να το δω. Εξαντλήθηκαν!!! Από κοντά που είδα ένα μαύρο που είχε στην έκθεση μου φάνηκε μεγάλο για 250 σε σχέση με ένα nintzaπχ.

ptc
26/05/2020, 22:30
Είναι διασταυρωμένο; Μπορώ να ανεβάσω αγγελία για ελαφρώς μεταχειρισμένο στα 3300 που λέγαμε; :p

Lord84
27/05/2020, 00:40
Είναι διασταυρωμένο; Μπορώ να ανεβάσω αγγελία για ελαφρώς μεταχειρισμένο στα 3300 που λέγαμε; :p
4000 εντός 2020 ευκολα

SeniorCanardo
27/05/2020, 10:32

Με τη μια όμως!
Παραλαβή-Αγγελία (από πριν)-Πώληση και έχεις κάνει νέο ρεκόρ και άσε τον άλλο με τις 4 μέρες στη δεύτερη θέση.:bawl:

ptc
01/06/2020, 01:20
Πρωτη βολτα, με το που την πηρα απο τον εμπορο.

418604

418605

418606

Προφανως υπαρχει ο περιορισμος του στρωσιματος αλλα καποιες πρωτες εντυπωσεις... Η suzuki σε αυτο το μοντελο πηρε μια καθαρη αποφαση να κανει ενα μικρο sport tourer. Και η αποφαση αυτη εκτελεστηκε πολυ καλα. Κακως λοιπον γινεται η συγκριση με τα υπολοιπα μικρα ss. Ουσιαστικα δεν ανηκουν στην ιδια κατηγορια. Κατα τη γνωμη μου το μοντελο θα επρεπε να λεγεται GSX250F και οχι R. Η γεωμετρια του και γενικα το στησιμο του, του δινουν την αισθηση μεγαλης μηχανης. Πολυ σταθερο στην πορεια, αρκετα εως πολυ αργο -αλλα σιγουρο και σαφες- στις αλλαγες κατευθυνσης. Μοτερ ξεκαθαρα φτιαγμενο για ευκολια και ροπη σε ολο το φασμα, χωρις ξεσπασματα και τρελες επιδοσεις. Πας ανετα με μια ταχυτητα πανω, ενω η αισθηση της αποκρισης στο γκαζι ειναι σχεδον ηλεκτρικη. Εξαιρετικα ομαλη και η λειτουργια με πολυ χαμηλο επιπεδο δονησεων.

Πολυ καλη αισθηση του μπροστινου, το πισω επισης καλο αλλα ισως λιγο υποδεεστερο (θα κοιταξω και την προφορτιση παντως). Υπερπληρη και ομορφα τα οργανα, με αψογη ορατοτητα ακομα και κατω απο δυνατο ηλιο. Απογοητευτικη η αισθηση και αποδοση του μπροστινου φρενου, ευχομαι να ειναι κατι που θα βελτιωθει οσο πατιουνται τα τακακια. Το πισω ικανοποιητικο, με ηπια παρεμβαση απο το ABS. Για μενα λαθος η επιλογη των χαμηλων (για την κατηγορια) κλιπ ον. Η μηχανη ειναι ξεκαθαρα στημενη ως σπορ τουρερ, δεν υπαρχει λογος να στερεις απο ανεση για λιγους ποντους "σπορ" μοστρας. Μαλλον το μονο στοιχειο R της μηχανης ειναι αυτο. Θα προτιμουσα να εμεναν πιστοι στην πιο ωριμη φιλοσοφια του συνολου και να βαζανε ενα ψηλο κλιπ ον σε σχημα Γ. Σελα σκληρη, αρχιζει να κουραζει μετα το μισαωρο. Θετικη πινελια το αντιολισθητικο υλικο της με υφη snakeskin. Πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το κιβωτιο, οι ταχυτητες κουμπωνουν με κρυσταλλινη ευκρινεια ενω ευκολα βρισκεις και την νεκρα (σταματησα πολυ γρηγορα να κοιταω το ταμπλο για να βεβαιωθω πως μπηκε νεκρα στο φαναρι).

Τα λαστιχα ηταν ευχαριστη εκπληξη, αφου ημουν προετοιμασμενος για τα χειροτερα. Σε κλιση δε με φοβισαν, αν και ισως ενα μερος της αισθησης να πηγαζει απο την καλη λειτουργια του μπροστινου. Για μενα δε βλεπω να υπαρχει σοβαρος λογος αμεσης αντικαταστασης (ειδικα αν σκεφτει κανεις και το χαρακτηρα του συνολου).

Αυτα τα λιγα για αρχη. Θα προσπαθησω να τελειωσω γρηγορα με το κατεργο που λεγεται στρωσιμο για να χαρω λιγο και το κυνηγι στις ψηλοτερες στροφες. Γενικα πολυ ευχαριστημενος με την αγορα μου. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι αυτο που εψαχνα οταν ξεκινησα να κοιταω στην κατηγορια (ελαφρυ παιχνιδι) αλλα φαινεται να εχει τα φοντα να με κερδισει κανοντας πολυ καλα αυτο για το οποιο σχεδιαστηκε να κανει. Καλα χιλιομετρα σε ολους. :beer:

Nitse3
01/06/2020, 11:33
Ωραίο review. Καλόστριφτο!!!

strokt up
01/06/2020, 12:25
Πρωτη βολτα, με το που την πηρα απο τον εμπορο.

418604

418605

418606

Προφανως υπαρχει ο περιορισμος του στρωσιματος αλλα καποιες πρωτες εντυπωσεις... Η suzuki σε αυτο το μοντελο πηρε μια καθαρη αποφαση να κανει ενα μικρο sport tourer. Και η αποφαση αυτη εκτελεστηκε πολυ καλα. Κακως λοιπον γινεται η συγκριση με τα υπολοιπα μικρα ss. Ουσιαστικα δεν ανηκουν στην ιδια κατηγορια. Κατα τη γνωμη μου το μοντελο θα επρεπε να λεγεται GSX250F και οχι R. Η γεωμετρια του και γενικα το στησιμο του, του δινουν την αισθηση μεγαλης μηχανης. Πολυ σταθερο στην πορεια, αρκετα εως πολυ αργο -αλλα σιγουρο και σαφες- στις αλλαγες κατευθυνσης. Μοτερ ξεκαθαρα φτιαγμενο για ευκολια και ροπη σε ολο το φασμα, χωρις ξεσπασματα και τρελες επιδοσεις. Πας ανετα με μια ταχυτητα πανω, ενω η αισθηση της αποκρισης στο γκαζι ειναι σχεδον ηλεκτρικη. Εξαιρετικα ομαλη και η λειτουργια με πολυ χαμηλο επιπεδο δονησεων.

Πολυ καλη αισθηση του μπροστινου, το πισω επισης καλο αλλα ισως λιγο υποδεεστερο (θα κοιταξω και την προφορτιση παντως). Υπερπληρη και ομορφα τα οργανα, με αψογη ορατοτητα ακομα και κατω απο δυνατο ηλιο. Απογοητευτικη η αισθηση και αποδοση του μπροστινου φρενου, ευχομαι να ειναι κατι που θα βελτιωθει οσο πατιουνται τα τακακια. Το πισω ικανοποιητικο, με ηπια παρεμβαση απο το ABS. Για μενα λαθος η επιλογη των χαμηλων (για την κατηγορια) κλιπ ον. Η μηχανη ειναι ξεκαθαρα στημενη ως σπορ τουρερ, δεν υπαρχει λογος να στερεις απο ανεση για λιγους ποντους "σπορ" μοστρας. Μαλλον το μονο στοιχειο R της μηχανης ειναι αυτο. Θα προτιμουσα να εμεναν πιστοι στην πιο ωριμη φιλοσοφια του συνολου και να βαζανε ενα ψηλο κλιπ ον σε σχημα Γ. Σελα σκληρη, αρχιζει να κουραζει μετα το μισαωρο. Θετικη πινελια το αντιολισθητικο υλικο της με υφη snakeskin. Πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το κιβωτιο, οι ταχυτητες κουμπωνουν με κρυσταλλινη ευκρινεια ενω ευκολα βρισκεις και την νεκρα (σταματησα πολυ γρηγορα να κοιταω το ταμπλο για να βεβαιωθω πως μπηκε νεκρα στο φαναρι).

Τα λαστιχα ηταν ευχαριστη εκπληξη, αφου ημουν προετοιμασμενος για τα χειροτερα. Σε κλιση δε με φοβισαν, αν και ισως ενα μερος της αισθησης να πηγαζει απο την καλη λειτουργια του μπροστινου. Για μενα δε βλεπω να υπαρχει σοβαρος λογος αμεσης αντικαταστασης (ειδικα αν σκεφτει κανεις και το χαρακτηρα του συνολου).

Αυτα τα λιγα για αρχη. Θα προσπαθησω να τελειωσω γρηγορα με το κατεργο που λεγεται στρωσιμο για να χαρω λιγο και το κυνηγι στις ψηλοτερες στροφες. Γενικα πολυ ευχαριστημενος με την αγορα μου. Για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι αυτο που εψαχνα οταν ξεκινησα να κοιταω στην κατηγορια (ελαφρυ παιχνιδι) αλλα φαινεται να εχει τα φοντα να με κερδισει κανοντας πολυ καλα αυτο για το οποιο σχεδιαστηκε να κανει. Καλα χιλιομετρα σε ολους. :beer:

Πετράν θα πειραματιστείς με ψηλότερα κλιπ ον και κανένα μακρύτερο γρανάζωμα όπως κάνουν έξω;
Στα είπα και δίπλα. Καλοτάξιδο το εργαλείο και σωστή μάρκα. Να το χαρείς όσο δεν πάει. Και τροφοδότησε και εμάς με εντυπώσεις κλπ.

doctoras
01/06/2020, 13:15
πω ρε φίλε πολύ ωραίο μηχανάκι πήρες!! όποιος το παίρνει σε μαύρο ειδικά είναι και ο πρώτος!! :D

συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου, το μοτέρ είναι φουλ βολτάδικο. Για τα κλιπονς λύσεις υπάρχουν, το μονο που δεν ξέρω είναι πως θα φαινεται δεν βρήκα και κάτι σχετικό στο νετ

Οι περιπωσεις "γνήσιου" καστομαρίσματος που εντόπισα (επειδή υπάρχουν αδερφικά μοντέλα που μοιράζονται parts) θα μπορούσε να αλλάξει το εργονομικό είτε με τα ψηλότερα clipons του inazzuma είτε με την διαφορετική άνω τιμονόπλακα του vstrom (που μπορείς να προσαρμόσεις ότι τιμόνι θες).

418621

418622

παράθετω λινκς
https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&BRAND=SUZUKI&MACHINE=2404&NAVGROUP=S_gw1&PNO=068.P2TSUZUKI18187843

https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&BRAND=SUZUKI&MACHINE=2738&NAVGROUP=S_DL250&PNO=068.P2TSUZUKI20384340

Lord84
01/06/2020, 14:19
Το μηχανάκι ειναι ενα Commuter

Καιει εντος Αθηνας με κίνηση και εως τα 80km
μετρημένα απο 3 εως 3.5 λίτρα.
Καταπληκτικο κιβωτιο - βουτυρο με καλη αισθηση στις ταχυτητες (κλασσικο σουζουκι) , εξαιρετικος πινακας οργανων υπερπληρης και ευκρινης.

Η σελα δεν με κουρασε Καθόλου και ειναι μια χαρα για την κατηγορια , όπως και τα υπερυψωμενα κλιπονς δεν ενοχλεί η σταση και η θέση του σωματος και των καρπών.

Το μοτερ ειναι κατασκευασμένο με φιλοσοφια αστικης οικονομικής μετακίνησης , αλλαζεις ολες τις ταχυτητες αμεσως και πηγαινεις απο 4η εως 6η κ με μικρες ταχυτητες , ειναι πολύ κοντο το γραναζωμα .

Ειναι πολύ ανετο και εχει γίνει καλη δουλεια στο στησιμο και στις αναρτησεις , περνας απο ανωμαλιες του οδοστρώματος Αθήνας ικανοποιητικα και οχι ενοχλητικα (πχ με καινουριο σκουτερ που έχω την ακουω πολυ πολυ παραπανω).
Πολυ σταθερο με αργες αλλαγες κατευθυνσης και με μικρο κοψιμο σε επιτοπιους.

Το καλυτερο σημείο του ειναι η εντυπωσιακη ποιοτητα κατασκευης η βαφη και το φινιρισμα του.

1η αλλαγή για μένα αν κάνω και αν την χρειαζεται καποιος και για περιαστικη μετακινηση εκτος πόλης ειναι όπως έχει ξαναειπωθει να μακρυνει το βημα κ το γραναζωμα να δουλευει σε χαμηλοτερες στροφες το μοτερακι.
Κατα τα αλλα το μηχανακι βαση τιμης ειναι Πολύ Καλό.

Υ.Γ. Στην αρχη και πριν τα 100χλμ τα φρενα φαινονται ανυπαρκτα , φυσικα και δεν ισχυει γτ απλα ειναι καινουρια και θελουν καποια χλμ να στρωσουν και να πατησουν ομαλα , χωρις τσαρουχωματα και πίεση , μετα στρωνουν σιγα-σιγα δειξτε υπομονή.

Το μπροστινο και τα φρενα του ειναι επαρκη και μια χαρά

Καλα χλμ σε όλους:)

ΤάκηςΜπ
01/06/2020, 15:58
πω ρε φίλε πολύ ωραίο μηχανάκι πήρες!! όποιος το παίρνει σε μαύρο ειδικά είναι και ο πρώτος!! :D

συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου, το μοτέρ είναι φουλ βολτάδικο. Για τα κλιπονς λύσεις υπάρχουν, το μονο που δεν ξέρω είναι πως θα φαινεται δεν βρήκα και κάτι σχετικό στο νετ

Οι περιπωσεις "γνήσιου" καστομαρίσματος που εντόπισα (επειδή υπάρχουν αδερφικά μοντέλα που μοιράζονται parts) θα μπορούσε να αλλάξει το εργονομικό είτε με τα ψηλότερα clipons του inazzuma είτε με την διαφορετική άνω τιμονόπλακα του vstrom (που μπορείς να προσαρμόσεις ότι τιμόνι θες).

418621

418622

παράθετω λινκς
https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&BRAND=SUZUKI&MACHINE=2404&NAVGROUP=S_gw1&PNO=068.P2TSUZUKI18187843

https://www.suzuki-motorrad-ersatzteile.de/d2p/d2p?ALIAS=25213&BRAND=SUZUKI&MACHINE=2738&NAVGROUP=S_DL250&PNO=068.P2TSUZUKI20384340

Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι μήπως ενοχλούν τα fairings και δεν φτάνει στο στοπ το τιμόνι.

kalimera8764
01/06/2020, 16:29
Και εμεις το πηραμε ενα μικρο test ride. Ειναι οπως τα λενε τα παιδια απο πανω.

* Μοτερ με ωραια λειτουργια, χωρις κραδασμους, ωραια λειτουργια απο χαμηλες στροφες.
* Σασμαν κοντο, φαινεται να υποστηριζει ανετα γενναιο μακρυμα, δεδομενου οτι φαινεται να εχει απλωμενο δουλεμα.
* Εντυπωσιάστηκα θετικα με την ποιοτητα αναλογιζομενος την κατηγορια. Οπως και με τα επιμερους μπλιμπλικια (led, δεικτης σχεσης ταχυτητων, δεικτης βενζινης, swift light κτλ.)
* Παρα το μεγαλο σχετικο του βαρος στα χαρτια, ειχε αναλαφρη αισθηση.
* Μου αρεσει που ειναι full size, ενω ο ανταγωνισμος τεινει να κανει downsizing στις διαστασεις.
* Μολις ειχε αρχισει να βρεχει, οποτε λαστιχα - φρενα δε δοκιμασαμε.
** Σαν σχολια μονο για τα φρενα: Σε αισθηση και προοδευτικοτητα ηταν ΟΚ το μπροστινο οπως και το πισω. Το ABS το δοκιμασαμε λιγο στο πισω φρενο, ηταν οντως ηπιο, μαλλον ενεργοποιηθηκε λιγο πιο νωρις απο οσο θα περιμενα.
** Και για την αναρτηση: Στις χαμηλες ταχυτητες που πηγαμε και δικαβαλο η μπροστινη αναρτηση ειχε καλο δουλεμα υπο ελαφρυ φρεναρισμα και σε ανωμαλιες. ΟΚ η πισω στο δικαβαλο (130-140 kg).
* Τα ποδια του οδηγου ειχαν ξεκουραστη γωνια. Το υψος των κλιπ ον μου φανηκε ΟΚ. Οπως και η σελα μου φανηκε ΟΚ.
* Σε σχεση με το cbr600f, που οδηγω και θεωρειται απο πολλους οτι τεινει σε sport touring, εχει μαλλον 5-10 εκατοστα πιο χαμηλη σελα, πιο στενο, πιο μπροστα τα πατηρακια και μαλλον αποσταση σελας-κλιπν ειναι μικροτερη. Οποτε πιθανον να ειναι λιγο πιο ανετο - βολικο για καθημερινη μετακινηση.
* Μεση καταναλωση το μηχανακι της δοκιμης εγραφε 3,7l/100km. Τιμιο, θεωρωντας οτι τα χιλιομετρα εγιναν με αφετηρια σε μερος με κινηση και υποθετω

Μας εκανε ενα μικρο "λοξιγκα" απο ελαχιστα ανοιχτο γκαζι σε 50% πχ. (Tο ιδιο βιωσα και σε ενα τελευταιας γενιας Versys προσφατα).
Η συνεπιβατρια (και μελλοντικη ιδιοκτητρια), παραπονεθηκε για το μεγεθος της σελας της.
Το αναμενουμε και εμεις απο μερα σε μερα!!! :)

Τιμιο για την τιμη της προσφορας.
Μαλλον μου φαινονται πολλα τα κοντα 5000Ε που κοστιζει κανονικα.
Εδω που το μεγαλυτερο ποσοστο των μοτοσυκλετων (καινουριων και μεταχειρισμενων), μου φαινονται overpriced γι αυτο που ειναι.

ptc
01/06/2020, 21:07
Ευχαριστω και παλι ολα τα παιδια για τις ευχες, στα σχολια και τα vrooms. :beer:

Σημερα ρεπο και ευκαιρια για φορτωμα χιλιομετρων σε επαρχιακο δικτυο. Ακομα και λιγο χωμα πατησαμε.

418624

Πετράν θα πειραματιστείς με ψηλότερα κλιπ ον και κανένα μακρύτερο γρανάζωμα όπως κάνουν έξω;
Στα είπα και δίπλα. Καλοτάξιδο το εργαλείο και σωστή μάρκα. Να το χαρείς όσο δεν πάει. Και τροφοδότησε και εμάς με εντυπώσεις κλπ.

Να'σαι καλα Κωστα. Σχετικα με την αλλαγη κλιπ ον, δεν ειμαι κανενας χιλιομετροφαγος γενικα οποτε δε νομιζω πως αξιζει για μενα. Απλα σχολιασα τα κλιπ ον και το καθισμα γιατι πιστευω οτι στον χαρακτηρα του συγκεκριμενου θα ταιριαζαν πιο πολυ οι λυσεις του Inazuma πχ. Τα ειπαμε, το μηχανακι ειναι ενα GSX250F. Ως τετοιο εχει σχεδιαστει και ολες οι επιλογες που εχουν γινει (σκελετος, γεωμετρια, μοτερ) εξυπηρετουν αυτο το στοχο. Απλα ειπαν στη σουζουκι να το πασαρουν ως gsxr με χρωματα motogp μπας και τσιμπησει και κανενας πιτσιρικας με Α2 που ονειρευεται k9 οταν μεγαλωσει. Καλυτερα για μας βεβαια γιατι αν δεν καναν αυτο το λαθος δε θα το ειχαμε αγορασει εμεις στη μιση τιμη. :p

:lol:

Μιας και λες για μαυρα, δες διπλα σε ποιο μηχανακι παρκαρα στη σταση μου στα Πετροκερασα! Το παιδι το ειχε αγορασει μια μερα μετα απο εμενα, οποτε οι πινακιδες βγηκαν στο ιδιο ραντεβου στο συγκοινωνιων. Να παιξω και κανα Τζοκερ...

418625

Υ.Γ. Στην αρχη και πριν τα 100χλμ τα φρενα φαινονται ανυπαρκτα , φυσικα και δεν ισχυει γτ απλα ειναι καινουρια και θελουν καποια χλμ να στρωσουν και να πατησουν ομαλα , χωρις τσαρουχωματα και πίεση , μετα στρωνουν σιγα-σιγα δειξτε υπομονή.

Το μπροστινο και τα φρενα του ειναι επαρκη και μια χαρά

Προφανως και περιμενω μια βελτιωση στα φρενα αλλα η εντυπωση μου σχηματιστηκε συγκρινοντας και με το πισω. Κι εκεινο καινουριο ειναι και μου φανηκε μια χαρα. Θα φανει στο μελλον, μακαρι να εχω αδικο. Σημερα εφτασα στα 300χλμ και εξακολουθει να μη με πειθει.

Στο θεμα της ανεσης ισως παιζει ρολο και το υψος μου (1,90). Δεν ειναι ασχημα τα πραγματα, απλα πιστευω πως θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερα.

Ας πουμε και κανα αρνητικο ρε συ Γιωργο γιατι στο τελος θα μας περασουν για πληρωμενους πρακτορες της Suzuki. :lol:

Lord84
01/06/2020, 21:30
Τι να πω. Εμενα πριν τα 100 στρωσανε αρκετα και περνανε τα χλμ το δαγκωμα τους βελτιωνεται εμφανως. Ακομα στο τεστ ραιντ αθηνα με το τεσταδορικο μηχανακι και με πανω απο τα 10.000χλμ ηταν πολυ καλα τα φρενα και σε αισθηση και σε δύναμη . Θα δειξει η πορεια , υπομονη και αν ειναι το λες στο 1ο σερβις στα 1000χλμ στην σουζουκι.
Καλα χλμ

doctoras
01/06/2020, 23:13
Ξεσκόνισα κατι τεύχη moto με το συγκριτικο των μικρων αντβε (versys300/crf250 rally/300gs/vstrom250).
Το vstrom στα υποψιν ειχε την καλυτερη επιδοση στο φρενάρισμα απο ολα.
Επίσης ασχετο/σχετικο, και συνάμα εντυπωσιακό για το μοτερ του vstrom250(/gsx250r), ειχε την υψηλοτερη τιμη ροπης απο 0-6rpm με γεμάτη καμπύλη και ισάξια με του gs παρα τα 313cc)
Ενω στο δυναμομετρο ειχε τις μικροτερες απώλειες(23.5hp)

ptc
01/06/2020, 23:19
Ξεσκόνισα κατι τεύχη moto με το συγκριτικο των μικρων αντβε (versys300/crf250 rally/300gs/vstrom250).
Το vstrom στα υποψιν ειχε την καλυτερη επιδοση στο φρενάρισμα απο ολα.
Επίσης ασχετο/σχετικο, και συνάμα εντυπωσιακό για το μοτερ του vstrom250(/gsx250r), ειχε την υψηλοτερη τιμη ροπης απο 0-6rpm με γεμάτη καμπύλη και ισάξια με του gs παρα τα 313cc)
Ενω στο δυναμομετρο ειχε τις μικροτερες απώλειες(23.5hp)

Αν ειναι ευκολο ανεβασε μια φωτογραφια του γραφηματος. Θα με ενδιεφερε.

doctoras
02/06/2020, 08:00
Αν ειναι ευκολο ανεβασε μια φωτογραφια του γραφηματος. Θα με ενδιεφερε.

see below

418641
418642
418643

ptc
03/06/2020, 00:56
418666

Βλεποντας την καμπυλη της ροπης , η οποια κορυφωνεται πολυ νωρις και μετα τις ~8000 στροφες πεφτει πολυ αποτομα, μου δημιουργηθηκε ο προβληματισμος μηπως το συγκεκριμενο μηχανακι δεν εχει νοημα να πιεζεται μεχρι τα κοκκινα πριν το ανεβασμα ταχυτητας. Η υποψια μου αυτη εγινε πιο εντονη βλεποντας και την πολυ κοντη κλιμακωση του κιβωτιου (1:2,146 - 2:1,529 - 3:1,181 - 4:1,043 - 5:0,909 - 6:0,807). Χωρις να μπαινω σε λεπτομερειες, εκανα καποιους υπολογισμους και διαπιστωνω οτι -με εξαιρεση τις πρωτες δυο ταχυτητες- οντως δεν υπαρχει οφελος απο το να ανεβαζεις τις στροφες του κινητηρα κοντα στον κοφτη. Η πτωση της ροπης ψηλα ειναι τοσο αποτομη και η κλιμακωση του κιβωτιου τοσο κοντη που χονδρικα μετα τις ~8400 στροφες θα εχεις μεγαλυτερο οφελος ανεβαζοντας ταχυτητα στο κιβωτιο, βαζοντας το μοτερ στο ευρος λειτουργιας του οπου βγαζει τη μεγαλυτερη ροπη (6000-8000 στροφες). Δηλαδη για μεγιστη επιταχυνση γεμιζουμε πρωτη και δευτερα και απο εκει και περα 3η, 4η και 5η αλλαζονται στις ~8400 σαλ. Οποτε η ρυθμιση του shift light στις 8500 (ανα 500 ρυθμιζεται) ισως ειναι καλη ιδεα.

Για οποιον θελει να κανει ο ιδιος τους υπολογισμους μπορει να δει αυτο το βιντεο (https://www.youtube.com/watch?v=zZBqb0ZJSwU&feature=youtu.be). Με τα στοιχεια του γραφηματος ροπης και την κλιμακωση του κιβωτιου που παρεθεσα πιο πανω (απο το owners manual τα νουμερα) λογικα θα καταληξει στο ιδιο συμπερασμα.

doctoras
03/06/2020, 07:37
Ενδιαφέρον ανάλυση του βίντεο, συμφωνώ με την προτροπή.
Προσωπικά την εφαρμόζω σε όλα τα οχήματα μου η μέθοδος μου είναι να κρατάω τα δυο νούμερα, το ένα της μέγιστης ισχύς 7900-8000 στην προκειμένη και το άλλο η ωφέλιμη περιοχή απο το γράφημα της ροπής 2500-7500, αυτά τα νούμερα συνδυαστικά με την αποδιδόμενη αίσθηση σου δείχνουν πως να το δουλεύεις. Η αίσθηση ξεγελάει λίγο λόγω της αρκετά κοντής κλιμάκωσης