PDA

View Full Version : Suzuki GSX250R

Σελίδες : 1 2 [3] 4

kyriakosrod
12/06/2020, 11:09
Ένας την πουλάει ήδη 4000 στο καρ. 10 μερών μηχανάκι

doctoras
12/06/2020, 11:16
Ένας την πουλάει ήδη 4000 στο καρ. 10 μερών μηχανάκι
Εντάξει τραγικος και προκλητικός θα ελεγα μιας και ειναι σε ισχυ η προσφορα της σουζουκι ανεξαρτητα αν εχουν εξαντληθεί όλα

zannisvel
12/06/2020, 11:25
Φοράει το ίδιο μοτέρ με το V strom?
Έτυχε και το οδήγησα πριν μερικές μέρες και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Αν εξαιρέσεις ότι του λείπει η άνεση στα τριψήφια χιλιόμετρα. Δε καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο 250cc

panavour
12/06/2020, 11:30
Εντάξει τραγικος και προκλητικός θα ελεγα μιας και ειναι σε ισχυ η προσφορα της σουζουκι ανεξαρτητα αν εχουν εξαντληθεί όλα

business is business.
To ξερει οτι εχουν εξαντληθει.
Προσφορα και ζητηση λεγεται.

THRESH
12/06/2020, 12:00
δεν είναι επακριβώς έτσι όμως

προσφορά βγήκε γιατί δεν πουλούσε το μηχανάκι στα 4750Ε και ήδη διατίθεται σε άλλες αγορές ο φθηνότερος αντικαταστάτης του σε αυτά τα κυβικά ενώ έρχεται και η πιο ακριβή εκδοχή με 300 κυβικά
Ποια θα έρθει στη χώρα μας, είναι ένα ερώτημα αλλά κάτι θα έρθει.

γιαυτό και κατακρημνίστηκε η τιμή του

οπότε ο τύπος είναι σαν κάτι παλικάρια σε παραδίπλα φόρουμ που πουλάν pc hardware 10 Ε κάτω απο την επίσημη τιμή και όταν τους λες
οτι δεν έχει και πολύ νόημα , σου απαντούν "ναι αλλά έχουμε ένα κούτελο σε αυτό το φόρουμ" :lol:

μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μοτοσυκλέτας-αγγελίας , το πουλά 1200Ε πιο ακριβά απο το καινούργιο, τρέχουσες τιμές.

Αυτό λέγεται απατεωνιά , όχι ευκαιρία ή να καλυφθεί η ζήτηση ή κάτι ανάλογο

Βέβαια, αυτά στις αγγελίες παίζουν , παραδείγματα πολλά όπως τα Benelli TK251, Husqvarna TR 650 παλαιότερα κλπα

Ελεύθερη αγορά όμως οπότε ο καθένας μπορεί να παίξει στις τιμές που θέλει , άσχετα αν καλυφθούν ή όχι

panavour
12/06/2020, 12:44
δεν είναι επακριβώς έτσι όμως

προσφορά βγήκε γιατί δεν πουλούσε το μηχανάκι στα 4750Ε και ήδη διατίθεται σε άλλες αγορές ο φθηνότερος αντικαταστάτης του σε αυτά τα κυβικά ενώ έρχεται και η πιο ακριβή εκδοχή με 300 κυβικά
Ποια θα έρθει στη χώρα μας, είναι ένα ερώτημα αλλά κάτι θα έρθει.

γιαυτό και κατακρημνίστηκε η τιμή του

οπότε ο τύπος είναι σαν κάτι παλικάρια σε παραδίπλα φόρουμ που πουλάν pc hardware 10 Ε κάτω απο την επίσημη τιμή και όταν τους λες
οτι δεν έχει και πολύ νόημα , σου απαντούν "ναι αλλά έχουμε ένα κούτελο σε αυτό το φόρουμ" :lol:

μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μοτοσυκλέτας-αγγελίας , το πουλά 1200Ε πιο ακριβά απο το καινούργιο, τρέχουσες τιμές.

Αυτό λέγεται απατεωνιά , όχι ευκαιρία ή να καλυφθεί η ζήτηση ή κάτι ανάλογο

Βέβαια, αυτά στις αγγελίες παίζουν , παραδείγματα πολλά όπως τα Benelli TK251, Husqvarna TR 650 παλαιότερα κλπα

Ελεύθερη αγορά όμως οπότε ο καθένας μπορεί να παίξει στις τιμές που θέλει , άσχετα αν καλυφθούν ή όχι

Απατεωνια λεγεται αν σου αποκρυπτει στοιχεια,η σου προσαπτει αναληθη στοιχεια,
πραγμα που ο τυπος δεν κανει.Ο τυπος το πηρε προσφορα απο 4750 σε 2750 και μετα απο 10 μερες το πουλαει 750 ευρω κατω απο το καινουργιο προ προσφορας.Αν καποιος το θελει πολυ και δεν προλαβε ή δεν ειδε την προσφορα οταν εγινε ,θα το παρει,αν παλι αισθανεται ριγμενος ή αδικημενος δεν θα το παρει.Απατεωνας παντως ο πωλητης ΔΕΝ ειναι.Αντιθετως ειναι ενας ΕΞΥΠΝΟΣ αλλα και ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ πωλητης, αν δεν του βγει η κινηση του..

ptc
12/06/2020, 12:46
Πολλά τα τέσσερα. 3500 συζητήσιμη να κατέβει στα 3300 είναι καλά. :p

Χθες μου ήρθε η βάση της βαλίτσας (shad). Πολύ καλή κατασκευή και εύκολη εγκατάσταση. Το έξτρα βάρος πίσω θα βοηθήσει και στη σούζα πιστεύω. Δεν ανεβάζω φωτογραφία για να μην σκανδαλιστούν οι purists. :D

THRESH
12/06/2020, 13:46
Απατεωνια λεγεται αν σου αποκρυπτει στοιχεια,η σου προσαπτει αναληθη στοιχεια,
πραγμα που ο τυπος δεν κανει.Ο τυπος το πηρε προσφορα απο 4750 σε 2750 και μετα απο 10 μερες το πουλαει 750 ευρω κατω απο το καινουργιο προ προσφορας.Αν καποιος το θελει πολυ και δεν προλαβε ή δεν ειδε την προσφορα οταν εγινε ,θα το παρει,αν παλι αισθανεται ριγμενος ή αδικημενος δεν θα το παρει.Απατεωνας παντως ο πωλητης ΔΕΝ ειναι.Αντιθετως ειναι ενας ΕΞΥΠΝΟΣ αλλα και ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ πωλητης, αν δεν του βγει η κινηση του..

απατεωνιά , ως ανήθικο.

Ανηθικο είναι να δίνεις μτχ μηχανάκι 1200Ε παραπάνω απο το καινούργιο ( η προσφορά συναντάται ακόμα) , τώρα.

Εσύ τον χαρακτηρίζεις έξυπνο, εγώ τον λέω πονηρό.

Έξυπνη κίνηση , για μένα, θα ήταν να βάλει 1-2 χρειαζούμενα σε αυτό το μηχανάκι (π.χ soft βαλίτσες , ψηλότερα κλιπ ον που για τον ίδιο για χ,ψ λόγους θα τα έπαιρνε σε χαμηλές τιμές και να πουλήσει με το κέρδος που επιθυμεί μετά αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

SeniorCanardo
12/06/2020, 14:04
Καλά ούτε απατεώνας είναι, ούτε έξυπνος, κουτοπόνηρος είναι.
Βασικό εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν.

Το μηχανάκι είναι μπάνικο, ψάχνει να βρει κανέναν "ασχετόπουλο" να το σπρώξει, να βγάλει εύκολο κέρδος.
Αν κάποιος ήθελε πολύ αυτό το μηχανάκι και δεν το πήρε με την προσφορά, ε τότε δεν το ήθελε πολύ εξ' αρχής.
Αν κάποιος δεν το πήρε με τα 4750 δεν θα το πάρει ούτε με τα 4000.
Εδώ ψήθηκε και το πήρε κόσμος που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κοίταγε καν.

sapila racing
12/06/2020, 14:08
Ωραίος ο τύπος :yuck:.

Βασικά απάτη ειναι γιατί αφού το αγόρασε κι έκανε και 265 χλμ το μηχανάκι δεν είναι πλέον καινούριο αλλά μεταχειρισμένο αλλά αυτός το πουλάει σαν καινούριο.
Ετσι κι εγω του έκανα παρατηρηση στην αγγελία στο car.gr με ακριβώς αυτη την αιτιολογία 'Τοποθέτηση μεταχειρισμένου στα καινούργια'.
Εχει κουμπακι στο car πανω δεξια.

Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία αλλά ειναι όσο ναναι απάτη και λαμογιά.

panavour
12/06/2020, 14:39
Αναφερει ολοκαινουργια στις σημειωσεις και οχι στην κατηγορια της αγγελιας, και αναφερει τα 265 χιλιομετρα και την ημερομηνια αγορας.
Ο ορος ολοκαινουργιο, που ολοι αναφερουμε οταν κατι πουλαμε και ειναι του κουτιου,δεν νομιζω οτι ειναι αδόκιμος ,ουτε νομιζω θα εξαπατησει κανεναν,στην συγκεκριμμενη αγγελια.Και για του λογου το αληθες.

https://www.car.gr/29220110-suzuki-gsx-250-r

sapila racing
12/06/2020, 14:48
Αναφερει ολοκαινουργια στις σημειωσεις και οχι στην κατηγορια της αγγελιας, και αναφερει τα 265 χιλιομετρα και την ημερομηνια αγορας.
Ο ορος ολοκαινουργιο, που ολοι αναφερουμε οταν κατι πουλαμε και ειναι του κουτιου,δεν νομιζω οτι ειναι αδόκιμος ,ουτε νομιζω θα εξαπατησει κανεναν,στην συγκεκριμμενη αγγελια.Και για του λογου το αληθες.

https://www.car.gr/29220110-suzuki-gsx-250-r

Μέχρι πριν λίγο η αγγελία ηταν στην κατηγορία 'Καινούρια΄ και στην λίστα αγγελιών του car σε αυτην την αγγελία πριν το μοντέλο κλπ εμφανιζόταν και η λεζάντα σε μπλέ χρώμα με την ένδειξη 'Καινούριο'.
Τωρα η ένδειξη αυτη εξαφανίστηκε και η αγγελία ειναι στα μεταχειρισμένα μετα την παρατηρηση που έκανα στο car . :wave2:

ptc
15/06/2020, 19:19
Μετα τη σημερινη βολτα φτασαμε αισιως τα 800χλμ και το μεγαλο βασανιστηριο τελειωσε. Το manual λεει πλεον οριο στροφων οι 8500, το οποιο μεταφραζεται σε ταχυτητα ~110χαω. Επισης μεσα σε αυτο το φασμα στροφων βρισκεται το peak ροπης και ισχυος του μοτερ.

Η αγορα ηταν πετυχημενη, αναμφισβητητα. Τα λαστιχα δεν προκειται να αλλαχτουν συντομα, δε μου εχουν δωσει καποιο αρνητικο δειγμα ακομα και σε μεγαλυτερες κλισεις σε κλειστα κομματια.

In other news:

Πολλά τα τέσσερα. 3500 συζητήσιμη να κατέβει στα 3300 είναι καλά. :p

418923

vour55
18/06/2020, 11:52
Δεν εχω ακουσει τα καλυτερα παντως για το μηχανακι ,βαρυ 180 κιλα και μονο 25 αλογα με το ζορι θα παει 140,λογικο ειναι να μην πουλαει και καλα κανουν που δεν το αγοραζουν

sapila racing
18/06/2020, 11:57
Δεν εχω ακουσει τα καλυτερα παντως για το μηχανακι ,βαρυ 180 κιλα και μονο 25 αλογα με το ζορι θα παει 140,λογικο ειναι να μην πουλαει και καλα κανουν που δεν το αγοραζουν

E ναι, δεν το αγοράζουν πια αφού ήδη ξεπουλήθηκαν όλα με την νεα χαμηλή τιμή της προσφοράς.

Pew
18/06/2020, 12:17
Υπαρχει και σε 170kg εκδοση με 42 αλογα που τελικιαζει 180km/h, αλλα δεν κανει 3 χιλιαρικακια με το κλειδι στο χερι, ουτε το λενε Gsx-250r

You point is???

ptc
18/06/2020, 12:23

Ρε φίλε τώρα που το πήραμε μας το λες; Μας γάμησες... :cry:

Πάντως έχω όντως παρατηρήσει πως έχει μια τάση να έλκεται στα νεκροταφεία. Φταίει λες που είναι τάφος;

418949

doctor_john
18/06/2020, 12:41
:lol: πόσα λιτρα είναι αυτή η μπαγκαζιερα;

ptc
18/06/2020, 12:46
:lol: πόσα λιτρα είναι αυτή η μπαγκαζιερα;

39 λιτρα απολαυσης... :winka:
Μπηκε κυριως για να μου πιανουν κουβεντα στα φαναρια. Αν χρεωνω ενα ευρω στον καθενα που θα μου λεει οτι δεν μπαινει μπαγκαζιερα σε τετοιο μηχανακι υπολογιζω σε κανα διμηνο να το εχω ξεπληρωσει το μηχανημα.

THRESH
18/06/2020, 12:48
Ωραίο αλλά το φόντο το αδικεί λίγο :lol:

Λες καλύτερα η μπαγκαζιέρα παρά πλαινά βαλιτσάκια ?

ptc
18/06/2020, 12:58
Ωραίο αλλά το φόντο το αδικεί λίγο :lol:

Λες καλύτερα η μπαγκαζιέρα παρά πλαινά βαλιτσάκια ?

Περι ορεξεως... Για καποιον σαν κι εμενα που δε δινει βαρυτητα στο θεμα εμφανιση σιγουρα η πρακτικοτητα της μπαγκαζιερας δε συγκρινεται με τιποτα αλλο.
Τωρα αν σε χαλαει αισθητικα ή σε απασχολει η γνωμη του καθενος πας σε αλλες λυσεις.

THRESH
18/06/2020, 13:01
βασικά δεν το πάω στο αισθητικό κομμάτι αλλά στο συγκεντρωμένο βάρος στην ουρά ενός σπορ μοντέλου

ίσως το ξεψαχνίζω πολύ , έχεις δίκιο

doctor_john
18/06/2020, 13:07
Μη δίνεις σημασία, σε βολεύει, τι να συζητήσεις..
Δείχνει μεγάλη, γι' αυτό σε ρώτησα, έχω συνηθίσει σε μεγάλες πλαϊνές αλλά τέτοιο ύψος δεν είχα προσέξει.
Θα 'ναι το κοντράστ με τη σπορ σιλουέτα που τη δείχνει έτσι.
Ο βασικός λόγος που την έχεις είναι να χωρά το κράνος;

buckley
18/06/2020, 13:09
βασικά δεν το πάω στο αισθητικό κομμάτι αλλά στο συγκεντρωμένο βάρος στην ουρά ενός σπορ μοντέλου

:bawl:

ptc
18/06/2020, 13:10

Καλα τωρα, το σπορ ας μπει σε πολλα εισαγωγικα. Μεταξυ μας ειμαστε... Σπορ λεμε το μπασκετ, σπορ λεμε και το σκακι. :lol:
Το μηχανακι ειναι το v-strom 250 με αλλα πλαστικα και κλιπ ον. Για μενα θα επρεπε να γραφει GSX250F στο πλαι, θα ηταν πιο τιμιο.

Για να απαντησω και πρακτικα, δε διαπιστωσα καποια διαφορα στη συμπεριφορα. Στα 180 αρχικα κιλα του δεν φανηκε και καμια μεγαλη διαφορα. Αν ηταν 150 κιλα ισως να φαινοταν καποια αλλαγη.

Ο βασικός λόγος που την έχεις είναι να χωρά το κράνος;

Ακριβως. Οταν οδηγαω εχω μεσα το σακιδιο πλατης (μεγαλη διαφορα το καλοκαιρι, δεν ιδρωνει η πλατη) και οταν κατεβω αφηνω μεσα γαντια και κρανος. Επισης μπορω να εχω μεσα και τα αδιαβροχα αν δω περιεργο καιρο. Και παντα υπαρχει μεσα ενα χταποδι για καμια εκτακτη αναγκη μεταφορας.

RaGe_Raptor
18/06/2020, 13:28

Πάντως έχω όντως παρατηρήσει πως έχει μια τάση να έλκεται στα νεκροταφεία. Φταίει λες που είναι τάφος;

418949

Στο πιστάκι με την μπαγκαζιέρα πάνω, Πέτρο. Μην πω Σέρρες :D

giorgos.boun
18/06/2020, 14:20
Μην πω Σέρρες :D

Δεν τον δέχονται πια.
Δια βίου αποκλεισμός μετά το λάθος...

THRESH
18/06/2020, 14:24
Καλα τωρα, το σπορ ας μπει σε πολλα εισαγωγικα. Μεταξυ μας ειμαστε... Σπορ λεμε το μπασκετ, σπορ λεμε και το σκακι. :lol:
Το μηχανακι ειναι το v-strom 250 με αλλα πλαστικα και κλιπ ον. Για μενα θα επρεπε να γραφει GSX250F στο πλαι, θα ηταν πιο τιμιο.

Για να απαντησω και πρακτικα, δε διαπιστωσα καποια διαφορα στη συμπεριφορα. Στα 180 αρχικα κιλα του δεν φανηκε και καμια μεγαλη διαφορα. Αν ηταν 150 κιλα ισως να φαινοταν καποια αλλαγη.

Σπορ ως θέση οδήγησης κυρίως, για όνομα ρε σεις , δεν είναι adventure το μηχανάκι :lol:

Το σημαντικό είναι οτι σε βόλεψε η μπαγκαζιέρα και δεν έχεις κουνήματα στο τιμόνι κλπα

doctor_john
18/06/2020, 16:08
Δεν σε πιάνει και ο Ήλιος όταν τον έχεις πλάτη..

ΟΚΤΑΝΙΟ
18/06/2020, 19:14
39 λιτρα απολαυσης... :winka:

Μια χαρα. Αν το ιπποπλαισιο αντεχει, βαζεις μπολικο βαρος στο μπαγκαζι και μετα θα εισαι οο σουζ, χωρις καν να ζοριστει το μοτερ :D

Και παντα υπαρχει μεσα ενα χταποδι

Ξυδατο η στο καρβουνο? :beer:

ptc
18/06/2020, 20:39
Με βρήκατε μικρό και με δουλεύετε. :D

Υπόσχομαι φωτογραφία στην πίστα και σε σούζα με την μπαγκαζιέρα. Μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο.

:beer:

domwat
19/06/2020, 00:12
Ερώτηση προς τους κατόχους..
Η πίσω ανάρτηση, αν δεν κάνω λάθος, έχει προφορτιση. Αν την ρυθμίσεις πόσο κάθεται η μηχανή σε σχέση με την αρχική ρύθμιση;

vour55
19/06/2020, 17:16
Υπαρχει και σε 170kg εκδοση με 42 αλογα που τελικιαζει 180km/h, αλλα δεν κανει 3 χιλιαρικακια με το κλειδι στο χερι, ουτε το λενε Gsx-250r

You point is???
Οτι ρε φιλε μας δουλευουν στην suzuki,ναι αμα ειχε 42 αλογα και 170κιλα τοτε ναι υπαρχει ενδιαφερον,εγω παντως καλυτερη επιλογη θεωρω μια ninja 250

418949

Σορρυ ρε φιλε μπορει και να σου αρεσει το μηχανακι με γεια παντως :rolleyes:

ptc
19/06/2020, 18:02
Σορρυ ρε φιλε μπορει και να σου αρεσει το μηχανακι με γεια παντως :rolleyes:

Πλάκα κάνουμε... Προφανώς και πέντε-έξι αλογάκια ακόμα δε θα μας χαλούσαν αλλά για τα 2800 που έκανε είναι εξαιρετικό.

@Lord84 Έκανες τίποτα με γρανάζια; Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι τελικά το 15αρι. Από βδομάδα πάω για το σέρβις των 1000 και λέω μήπως το φορέσω.

DRAKONET
19/06/2020, 20:04
αληθεια....τι ποσοστο κερδους πιστευεται οτι ειχε η suzuki απο αυτη την προσφορα ?
μου κανει εντυπωση...γιατι λεμε συνεχεια για το εξωτερικο οτι τα δινουν πιθο φθηνα και εμειςτον πινουμε
δλδ...μπορουν πραγματι οι εταιριες και πουλανε τοσο λιγο βγαζοντας κι'ολας.... ?

toyar
19/06/2020, 21:46
αν υποθεσουμε οτι στα 2800 πουλαει στο κοστος.......
βγηκε στον δρομο μεσα σε ελαχιστο χρονο ενας αριθμος μοτοσυκλετων
λογω τετραετους εγγυησης κλειδωνει ολα αυτα τα μηχανακια για 4 χρονια τουλαχιστον στα εξουσιοδοτημενα βγαζοντας κερδη απο το σερβις και τα ανταλλακτικα
ειναι γνωστο οτι τα κερδη του εισαγωγεα στηριζονται στη συντηρηση και οχι στις πωλησεις
χωρις την προσφορα στα 5000 οι περισσοτερες απο αυτες θα εμεναν απουλητες αρα 0 κερδος απο πωληση ανταλλακτικα επισκευες........
στην πραξη εβγαλε στο δρομο ενα μηχανακι που ηταν αντιεμπορικο
βεβαια ολα αυτα δε σημαινουν οτι οι αγοραστες πιαστηκαν κοροιδα αρκει να ξερουν τι θελουν και τι αγοραζουν
κι εγω αν ψαχνομουν θα το επαιρνα χωρις πολυ σκεψη

Pew
19/06/2020, 22:34
Κανας Σαλονικιος απο 'δω σημερα κατα τις 4 στο υψος της Βουλγαρη?
Μαυρο GSXRRRRRR250.

Καλοταξιδος και συ και αν το στρωνες γιατι πηγαινες αργα, υπομονη! :D

panavour
19/06/2020, 22:46
αν υποθεσουμε οτι στα 2800 πουλαει στο κοστος.......
βγηκε στον δρομο μεσα σε ελαχιστο χρονο ενας αριθμος μοτοσυκλετων
λογω τετραετους εγγυησης κλειδωνει ολα αυτα τα μηχανακια για 4 χρονια τουλαχιστον στα εξουσιοδοτημενα βγαζοντας κερδη απο το σερβις και τα ανταλλακτικα
ειναι γνωστο οτι τα κερδη του εισαγωγεα στηριζονται στη συντηρηση και οχι στις πωλησεις
χωρις την προσφορα στα 5000 οι περισσοτερες απο αυτες θα εμεναν απουλητες αρα 0 κερδος απο πωληση ανταλλακτικα επισκευες........
στην πραξη εβγαλε στο δρομο ενα μηχανακι που ηταν αντιεμπορικο
βεβαια ολα αυτα δε σημαινουν οτι οι αγοραστες πιαστηκαν κοροιδα αρκει να ξερουν τι θελουν και τι αγοραζουν
κι εγω αν ψαχνομουν θα το επαιρνα χωρις πολυ σκεψη

αραγε γιατι δεν κανουν το ιδιο καποιοι εμποροι μεταχειρισμενων,που κρατανε σε κατι χρεπια τιμες 5 χρονια στην βιτρινα ,ενω αν τα πουλαγαν ακομα και ΚΑΤΩ απο το κοστος ,με το τζιραρισμα σε κινεζοπαπα θα ειχαν διπλαδιασει το κερδος τους?

doctoras
19/06/2020, 22:49
Κανας Σαλονικιος απο 'δω σημερα κατα τις 4 στο υψος της Βουλγαρη?
Μαυρο GSXRRRRRR250.

Καλοταξιδος και συ και αν το στρωνες γιατι πηγαινες αργα, υπομονη! :D

8 μαυρα πουλήθηκαν φιλε σε 10 μερες στη σαλονικα, σημερα πετυχα και μια κοπέλα αναβατη απο αυτη την οκταδα συνεπώς παντα θα πετυχαινετε και απο ενα να βολταρει

Lord84
20/06/2020, 02:06
Πλάκα κάνουμε... Προφανώς και πέντε-έξι αλογάκια ακόμα δε θα μας χαλούσαν αλλά για τα 2800 που έκανε είναι εξαιρετικό.

@Lord84 Έκανες τίποτα με γρανάζια; Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι τελικά το 15αρι. Από βδομάδα πάω για το σέρβις των 1000 και λέω μήπως το φορέσω.

Μονο το πισω αλλαζουν εξω με 39αρι και χωρις να κρεμαει αποτι λενε.
Έχω κανει λιγα χλμ ακομα γτ έχω φορτωσει το μεγαλο με μακρινα καλοκαιρινα χλμ
Παντως σκεφτομαι στο 1ο σερβις για αλλαγη γραναζιου για να δουλευει σε χαμηλοτερες στροφες .

Lord84
25/06/2020, 19:42
https://www.car.gr/29710573?utm_source=android-app&utm_medium=push-button&utm_campaign=facebook-shareSearchByUrl&utm_content=aggelia

......

doctoras
25/06/2020, 20:00
Μονο το πισω αλλαζουν εξω με 39αρι και χωρις να κρεμαει αποτι λενε.
Έχω κανει λιγα χλμ ακομα γτ έχω φορτωσει το μεγαλο με μακρινα καλοκαιρινα χλμ
Παντως σκεφτομαι στο 1ο σερβις για αλλαγη γραναζιου για να δουλευει σε χαμηλοτερες στροφες .

46 φοράει στοκ είναι πολύ τολμηρή αλλαγή, για μένα άντε να πας 42 μαξ, διαφορετικά περιπτώσεις έντονου φορτίου(συνεπιβάτη, μερικών αποσκευών, οδικές συνθήκες ανηφόρες κλπ) θα ταλαιπωρείς την μπιέλα του

https://www.car.gr/29710573?utm_source=android-app&utm_medium=push-button&utm_campaign=facebook-shareSearchByUrl&utm_content=aggelia

......

το παλιό το καλό το ορθόδοξο (μπασοκ)

ptc
25/06/2020, 20:09
Παρήγγειλα το 15αρι για μπροστά. Θα ενημερώσω όταν μπει. Προς το παρόν αύριο σέρβις χιλίων χλμ.

Lord84
25/06/2020, 21:26
Παρήγγειλα το 15αρι για μπροστά. Θα ενημερώσω όταν μπει. Προς το παρόν αύριο σέρβις χιλίων χλμ.

Ωραια. Γράψε εντυπώσεις και για το 15αρι διφορες με το μαμα και για τα χλμ μετα τα 1000 που θα το ανοιξεις λιγο συνολικες διαφορες

ptc
26/06/2020, 14:04
Πρωτο σερβις στα 73€. Για εμας τους βορειους δεν περιλαμβανει ρυθμιση βαλβιδων, το αναφερω για να μη γινουν λαθος συγκρισεις τιμων.

Με ενημερωσαν οτι για το μηχανακι μου υπαρχουν δυο ανακλησεις, ecu και ενας διακοπτης. Θα γινει παραγγελια των ανταλλακτικων και θα πρεπει να ξαναπαω για να γινει η αντικατασταση.

Στο μηχανακι πριν παω για το σερβις αναψε η ανδειξη FI στο ταμπλο. Η λειτουργια της μηχανης ηταν κανονικη, δεν υπηρχε κανενα αλλο συμπτωμα περα απο την ενδειξη. Το διαγνωστικο εδειξε οτι ηταν θεμα αισθητηρα λ, αλλα ο μηχανικος ειπε πως ο αισθητηρας οταν τον εβγαλε δεν εδειξε να εχει κανενα θεμα, οποτε 99% ειναι ζητημα σχετικο με την ECU (θεμα που θα τακτοποιηθει με την ανακληση δηλαδη). Η ενδειξη δεν ξαναεμφανιστηκε παντως.

Σε αυτο το σημειο να κανω και μια ερωτηση, καθως ειναι το πρωτο καινουριο μου μηχανακι και δεν ξερω τι θεωρειται φυσιολογικο και τι οχι. Η μηχανη απ'οταν ηρθε στην αντιπροσωπεια εμεινε εκει για καμια βδομαδα μεχρι να βγουν οι πινακιδες. Επισης απο τοτε την εχω στην κατοχη μου για λιγο λιγοτερο απο ενα μηνα. Οι ανακλησεις δε θα μπορουσαν να ειχαν τακτοποιηθει πριν παραλαβω τη μηχανη, στο διαστημα που ηταν στην αντιπροσωπεια χωρις πινακιδες; Ή εστω να εχουν γινει παραγγελια τα ανταλλακτικα ωστε να πραγματοποιηθουν οι εργασιες στο πρωτο σερβις; Ειναι παγια στρατηγικη να γινονται τετοιοι ελεγχοι μεταγενεστερα;

Περαν τουτου παντως η Suzuki της πολης μου μου βγαζει πολυ καλο feeling, ο κυριος Γιωργος ειναι εξυπηρετικος και ευγενεστατος και γενικοτερα εχω ακουσει μονο καλα λογια.

doctoras
26/06/2020, 16:13
Διαδικαστικό ειναι, πρεπει το μηχανάκι να ταξινομηθεί και μετα οι αντιπρόσωποι του δικτύου να ζητήσουν ανάκληση για τον πελατη τους.
Η ανάκληση προστατεύει τον αναβατη/πελατη, αν η μηχανη δεν εχει ταξινομηθεί και ειναι στοκαρισμενη στην αποθήκη δεν χρειάζεται να γινει

ptc
26/06/2020, 18:05
Διαδικαστικό ειναι, πρεπει το μηχανάκι να ταξινομηθεί και μετα οι αντιπρόσωποι του δικτύου να ζητήσουν ανάκληση για τον πελατη τους.
Η ανάκληση προστατεύει τον αναβατη/πελατη, αν η μηχανη δεν εχει ταξινομηθεί και ειναι στοκαρισμενη στην αποθήκη δεν χρειάζεται να γινει

Οκ, κατανοητό. Δε θα μπορούσε να είχε προγραμματιστεί ως εργασία να γίνει με το πρώτο σέρβις; Η μηχανή έχει κοντά μήνα που έχει ταξινομηθεί.

Στη θέση σου θα περνούσα μια βόλτα μήπως γλιτώσεις το δεύτερο ραντεβού και υπάρχουν τα ανταλλακτικά σου για την ανάκληση όταν πας για το σέρβις των 1000. Δε χάνεις κάτι.

doctoras
26/06/2020, 18:46
Εγω εχω αλλο projectακι να κανω, οταν ολοκληρωθεί θα σας το παρουσιάσω. Οσο αναφορα την ανάκληση thanks για την ενημερώση δεν το γνωριζα αλλα στην παρουσα φαση δε καίγομαι θεωρω οτι θα το δρομολογήσει ο γιωργος.
Και δεν καίγομαι γιατι ακομη ειμαι κολλημένος στα 200km και πιεσμενα κιολας, ελεω εργασιας φυσικα...τα παλιά τα χρονια σε μια εβδομαδα θα ειχε στρωθεί

νεοσσός
26/06/2020, 19:32
Με γεια τα μοτασακά παιδιά!

Μου κάνει εντύπωση που έδωσε η Suzuki με 2.850€ μία μοτοσυκλέτα που αρχικά κοστολογούσε 4.895€. Έκπτωση 2.045€ είναι 42% επί τις αρχικής τιμής. Προσπαθώ να καταλάβω πόσα βγάζουν οι έμποροι και η αντιπροσωπεία, ώστε να μπορούν να κάνουν τέτοια έκπτωση.

panavour
26/06/2020, 23:51
Με γεια τα μοτασακά παιδιά!

Μου κάνει εντύπωση που έδωσε η Suzuki με 2.850€ μία μοτοσυκλέτα που αρχικά κοστολογούσε 4.895€. Έκπτωση 2.045€ είναι 42% επί τις αρχικής τιμής. Προσπαθώ να καταλάβω πόσα βγάζουν οι έμποροι και η αντιπροσωπεία, ώστε να μπορούν να κάνουν τέτοια έκπτωση.

δεν ειναι απαραιτητο να βγαζεις,χανεις αλλα κανεις stop loss οπως στο χρηματηστηριο για να μην χασεις κι αλλο.

doctoras
27/06/2020, 00:47
δεν ειναι απαραιτητο να βγαζεις,χανεις αλλα κανεις stop loss οπως στο χρηματηστηριο για να μην χασεις κι αλλο.

Αυτο που λεει ο παναβουρης

Επισης εχετε υποψη οτι 31/12/20 θα πρεπει να ταξινομηθούν τα ευρω 4, γιατι απο 1/1/21 δεν θα μπορουν να πωληθούν
Ενδέχεται να υπάρχουν κιαλλες τετοιες προσφορές μεχρι το τελος του ετους. Προετοιμαστείτε οι ενδιαφερόμενοι για παν ενδεχόμενο

Τελος μη ξεχνάς πως ο σφακιανακης(δε κανω διαφήμιση) εχει παραδοση σε τέτοιου υψους προσφορές οταν δε "τραβαει" εμπορικά ενα μοντελο και πρεπει να ξεστοκαριστει αμεσα για χ-ψ λογους

RaGe_Raptor
27/06/2020, 08:15
Αυτο που λεει ο παναβουρης

Επισης εχετε υποψη οτι 31/12/20 θα πρεπει να ταξινομηθούν τα ευρω 4, γιατι απο 1/1/21 δεν θα μπορουν να πωληθούν
Ενδέχεται να υπάρχουν κιαλλες τετοιες προσφορές μεχρι το τελος του ετους. Προετοιμαστείτε οι ενδιαφερόμενοι για παν ενδεχόμενο

Ταξινομούνται πριν πουληθούν και μετά απλώς γίνεται μεταβίβαση στον αγοραστή. Ντρίπλα.

Τελος μη ξεχνάς πως ο σφακιανακης(δε κανω διαφήμιση) εχει παραδοση σε τέτοιου υψους προσφορές οταν δε "τραβαει" εμπορικά ενα μοντελο και πρεπει να ξεστοκαριστει αμεσα για χ-ψ λογους

Ισχύει.
1000 K6 με 11.995 το 2007.
1000 K9 με 10.995 το 2011.
Εποχάρες:(

doctoras
27/06/2020, 09:20
Ταξινομούνται πριν πουληθούν και μετά απλώς γίνεται μεταβίβαση στον αγοραστή. Ντρίπλα.

ναι το γνωρίζω έγινε στα ευρω 3, ο εισαγωγέας πιέζει να αγοράσουν οι αντιπρόσωποι τις μοτοσυκλέτες και να ταξινομηθούν μέχρι να βρουν ιδιοκτήτη. Αν όμως το αποθεματικό του εισαγωγέα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να αναληφθεί απο τις αντιπροσωπείες, πρέπει να βγάλει ένα πρόγραμμα για να τα σπρώξει.
εχετε υποψη

panavour
27/06/2020, 11:25
Η μεγαλυτερη μαλακια μου ηταν, οταν δεν πηρα πριν απο αρκετα χρονια την προσφορα του bandit 1250 στα 5990.Θα ειχα ξεμπερδεψει δια παντος απο μηχανακι .Τωρα δεν υπαρχει διφραγκο ουτε για ταξι που λεει και το τραγουδι.:cry:

νεοσσός
27/06/2020, 11:36
Η μεγαλυτερη μαλακια μου ηταν, οταν δεν πηρα πριν απο αρκετα χρονια την προσφορα του bandit 1250 στα 5990.Θα ειχα ξεμπερδεψει δια παντος απο μηχανακι .Τωρα δεν υπαρχει διφραγκο ουτε για ταξι που λεει και το τραγουδι.:cry:
Πολύ καλή ως τιμή πώλησης, αλλά μην ξεχνάς ότι πρόκειται για βαριά μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με πολλά έξοδα συντήρησης και υψηλή κατανάλωση καυσίμου. Δεν ξέρω αν θα σε κάλυπτε γι' αυτά που θέλεις να κάνεις, αφού έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε ανοικτό δρόμο.

Στα καλά του η άπλετη ροπή χαμηλά, μιας και λένε ότι οδηγείται σβέλτα ακόμα και χωρίς να ξεπερνάς τις 3.000 rpm, το γεγονός ότι δεν είναι εμπορικό, άρα δεν είναι πολύ πιθανός στόχος κλοπής και η καλή ποιότητα.

strokt up
27/06/2020, 12:43
Πολύ καλή ως τιμή πώλησης, αλλά μην ξεχνάς ότι πρόκειται για βαριά μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με πολλά έξοδα συντήρησης και υψηλή κατανάλωση καυσίμου. Δεν ξέρω αν θα σε κάλυπτε γι' αυτά που θέλεις να κάνεις, αφού έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε ανοικτό δρόμο.

Στα καλά του η άπλετη ροπή χαμηλά, μιας και λένε ότι οδηγείται σβέλτα ακόμα και χωρίς να ξεπερνάς τις 3.000 rpm, το γεγονός ότι δεν είναι εμπορικό, άρα δεν είναι πολύ πιθανό στόχος κλοπής και η καλή ποιότητα.

Αν εξαιρέσεις την κίνηση στην πόλη είναι παντού πιο οικονομικό απο το δικό μας σε καύσιμο, έχει αρκουδόγκαζο και φορτώνεται σαν σκανια 43

sapila racing
27/06/2020, 12:52
Αν εξαιρέσεις την κίνηση στην πόλη είναι παντού πιο οικονομικό απο το δικό μας σε καύσιμο, έχει αρκουδόγκαζο και φορτώνεται σαν σκανια 43

Eσυ που έχεις ήδη Bandit 650 απ οτι βλεπω δεν θα είχες θέμα, ετσι κι αλλώς και τα 2 το ίδιο βαρος εχουν σχεδόν.
Βάρος φορτηγού. :cry:

strokt up
27/06/2020, 13:00
Eσυ που έχεις ήδη Bandit 650 απ οτι βλεπω δεν θα είχες θέμα, ετσι κι αλλώς και τα 2 το ίδιο βαρος εχουν σχεδόν.
Βάρος φορτηγού. :cry:

Το ίδιο βάρος έχουν. Βάρος φορτηγού οκ, δεν είναι σπορ μηχανή. Προορίζεται για ταξίδια με τριβαλιτσο. Δεν νομίζω να το έσωζαν 10 κιλά λιγότερα.

ptc
14/07/2020, 21:58
Την περασμενη βδομαδα εγιναν οι ανακλησεις. Τρεις τελικα στον αριθμο: ECU, διακοπτης φισω φρενου και χειριστηριο μιζας.

Σημερα ειχαμε πρωτη επισκεψη στην πιστα καρτ του Ρυσιου για μια χαλαρη πρωτη γνωριμια. Δεν μπηκα για να πιεσω, οδηγηση με ροη και χωρις αποτομα φρενα και ανοιγματα γκαζιου (το οριο στροφων των 7500 τηρειται ακομα). Πιο πολυ ηθελα να δω τη συμπεριφορα της σε μεγαλυτερες κλισεις καθως και να πατηθει ολο το λαστιχο. Εχουμε και λεμε: ενιωσα πολυ γρηγορα ανετα μαζι της, γενικα ουδετερη και προβλεψιμη συμπεριφορα. Τα ορια κλισης δεν αργησαν να ερθουν. Πρωτα βρηκαν τα μαρσπιε για να συναντησουμε σχετικα γρηγορα το δευτερο οριο που ηταν το προστατευτικο της εξατμισης. Σε αυτην την κλιση (που ειναι δηλαδη και το οριο για στοκ μηχανη) το μπροστα λαστιχο εχει τελειωσει ολο ενω το πισω εχει καπου δυο χιλιοστα υπολοιπο. Αν και δεν μπορουσα να παω πιο χαμηλα, η αισθηση που ειχα ηταν οτι το επομενο οριο θα ηταν η μπροστα αναρτηση και τελευταιο το μπροστα λαστιχο. Τα λαστιχα σταθηκαν στο υψος τους και μου εφυγε καθε αμφιβολια σχετικα με το αν υπαρχει λογος αλλαγης.

Μαρσπιε και εξατμιση

419623

Μπροστα λαστιχο

419624

Πισω λαστιχο

419625

Οπως ειχα υποσχεθει: Οταν εχεις πιστα στις 7 και ντελιβερι στις 9. :lol:

419626

Δεν μπορω να μιλησω για συμπεριφορα μοτερ και επιδοσεις ή φρενα καθως οπως ειπα κινηθηκα σε ρυθμους βολτας. Γενικα παντως περασαμε ωραια...:)

419627

Sebastian1980
14/07/2020, 22:44
Πάντως ωραία είσοδο, στην στροφή.
Το έχεις.
Και σημασία έχει ότι πέρασες ωραία. Αυτό μετράει.

billy84
14/07/2020, 23:21
Ετσι γινόταν και στο Ninja 250.Τερμάτιζε το μπροστά και το πίσω είχε ενα περιθώριο.Αναμενόμενο να βρίσκει σιγα σιγά όλο κάτω.Διασκέδαση το Ρύσιο για μικρά μηχανάκια!:beer:

ptc
28/07/2020, 13:58
Μια ενημερωση στο θεμα του γραναζιου, μιας και απ΄ο,τι ειδα ενδιαφερει και τουλαχιστον εναν ακομα ιδιοκτητη. Ειχα ζητησει απο το μηχανικο μου να παραγγειλει 15αρι μπροστινο κανα μηνα πριν, μου ειπε οκ και πως θα με ενημερωσει οταν το παραλαβει. Χθες τον ρωτησα τι γινεται με την παραγγελια και μου ειπε οτι τελικα η JT με την οποια δουλευει δε βγαζει 15αρι και πως πρεπει να το βρω εγω απο καπου αλλου. Μπηκα σε οσες εταιρειες γραναζιων γνωριζα και 15αρι πουθενα. Παντου μονο το στοκ 14. Τελικα με ψαξιμο σε φορουμ για Inazuma ειδα οτι οντως το συγκεκριμενο γραναζι το εβρισκαν μονο απο Aliexpress. Εγω το παρηγγειλα, οποτε ξανα στην αναμονη. Το προϊον ειναι αυτο (https://www.aliexpress.com/item/32328758783.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.74054c4dhverxe) για οποιον μπορει να ενδιαφερεται.

Κατα τ'αλλα το στρωσιμο τελειωσε και χθες μπηκαμε και Ρυσιο χωρις περιορισμους. Εβγαλα και προστατευτικο καπακι εξατμισης, feeler και αντιβαρα μαρσπιε για να κερδισουμε κανα εκατοστο κλισης. Πλεον το μπροστινο λαστιχο καποιο παραπονο σα να εχει αρχισει να μου κανει... :p

ptc
28/07/2020, 23:04
Και κατι ακομα προς τους ιδιοκτητες. Αν δεν το εχετε κανει ακομα, ασχοληθειτε με την πισω προφορτιση. Το ειχα αμελησει και το ειχα αφησει οπως το πηρα. Ειναι στο 3 απο το 7, που ειναι μαλακο για τους περισσοτερους ανδρες. Ειμαι 80 κιλα, συν η μπαγκαζιερα & τσαντα κανενα εφτακιλο και βρηκα οτι στο 5 δουλευει πολυ καλα για μενα. Σημαντικη διαφορα, αξιζει να ασχοληθειτε.

Για να κανετε τη ρθμιση: με το κλειδι ανοιγετε το πισω καθισμα- απο κατω υπαρχει ενα αλενακι (Νο5 ειναι νομιζω). Με αυτο ξεβιδωνετε τις δυο βιδες που κρατανε το καθισμα του οδηγου. Κατω απο το καθισμα υπαρχει εργαλειοθηκη με τον ειδικο γαντζο καθως και καλη προσβαση στην αναρτηση. Το manual λεει οτι για να κανεις τη ρυθμιση χρειαζεται να βγει και η μπαταρια αλλα εγω ρυθμισα χωρις να τη βγαλω. Απλα βαλτε τον γαντζο στο πιο ψηλο σημειο της εγκοπης που εχει. Για να σφιξει τραβας με τη φορα του ρολογιου.

ptc
17/09/2020, 00:34
Ηρθε επιτελους και το γραναζι μετα απο μπολικη αναμονη (50 μερες απο τη μερα που εγινε η παραγγελια στο Ali). Χωρις πολλα πολλα, το 15αρι μπροστα ειναι απλα το σωστο γραναζωμα για το μηχανακι. Η πρωτη ταχυτητα εχει πλεον λογο υπαρξης και η μηχανη εγινε απο πενταταχυτη εξαταχυτη. Πραγματικα μονο θετικα πραγματα εχω να πω. Δεν εχει κατι να σκεφτειτε οι κατοχοι, απλα κανετε την παραγγελια και περιμενετε. Ενημερωτικα, υπαρχει και η λυση για 41 πισω απο την JT (κωδικος προϊοντος JTR823.41- παραγγελια μπορει να γινει στην Bike alert που ειναι επισημος εισαγωγεας, με τιμη 27.80€). Απο την εικονα που εχω πλεον με το 15αρι (ειναι ισοδυναμο με -3.3 πισω δοντια) πιστευω πως θα ειναι κι αυτο βιωσιμη λυση, αλλα μαλλον οχι η ιδανικη. Η αλλαγη γραναζωματος παντως δεν επηρεαζει το κοντερ, το οποιο παιρνει δεδομενα απο τον μπροστα αισθητηρα του abs...

...αυτο ομως που επηρεαζει το κοντερ ειναι η αλλαγη διαστασης στο μπροστα λαστιχο. :rolleyes:
Δευτερη αλλαγη λοιπον που εκανα στη μηχανη ηταν να βαλω ενα S22 μπροστα (110/70R17). Να πω για αρχη πως για μενα η αλλαγη στη διασταση ειναι σωστη κινηση. Διορθωνει αρκετα τα αρνητικα της αργης γεωμετριας που εχει η μηχανη. Ακομα λοιπον κι αν δεν ψαχνει κανεις για ss λαστιχο (οπου το 70αρι προφιλ ειναι μονοδρομος), γνωμη μου ειναι οτι αξιζει το επομενο ελαστικο σας να μην ειναι στη μαμα διασταση. Μοναδικο αρνητικο που βλεπω εγω η μικρη αλλαγη στην ενδειξη του κοντερ, αφου το 70αρι εχει 3.3% μικροτερη περιμετρο και φερνει αντιστοιχη "αισιοδοξια" στο κοντερ. Για προσωπικους λογους και ιδιαιτεροτητες χρησης δεν αλλαξα και το πισω λαστιχο. Ξερω πως ειναι λιγο θεμα ταμπου να μπερδευουμε ειδη ελαστικων και δεν ειναι κατι που θα το προτεινω και σε αλλους. Εγω το μονο που εχω να πω ειναι πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου και οτι τα 25 αλογα του μοτερ δεν ειναι σε θεση να δημιουργησουν προβληματα στο μαμα πισω λαστιχο. Γενικα παντως θα επιμεινω στην αρχικη μου αποψη οτι τα IRC ειναι πολυ τιμια λαστιχακια και ειναι επαρκεστατα για το 99% των ιδιοκτητων που θα επιλεξουν μια τετοια μηχανη. For the record: τιμη μπροστα S22 80€ τοποθετημενο. :D

Τελευταια αλλαγη (οχι χρονικα), η smoke ζελατινα double bubble του ebay. Εντυπωσιαστηκα με την ποιοτητα και τη λειτουργια της, γεγονος που εξηγειται απο το οτι ειναι σχεδιαστικο αντιγραφο του αντιστοιχου προϊοντος της Puig. Το χρωμα της νομιζω πως δενει με τη μαυρη σιλουετα της μηχανης και δινει ακομα περισσοτερο ενα χαρακτηρα touring στο συνολο.

420992

Περιμενω τα νεα και των αλλων ιδιοκτητων. Εγω αισιως εχω φτασει τις 3500χλμ και εχω μονο καλα λογια να λεω για τη μηχανη. Εχει αποδειχτει ανελπιστα καλη αγορα. Προσωπικα το ρισκο που πηρα αγοραζοντας μια μηχανη που δεν ειχα οδηγησει ποτε πιστευω οτι μου βγηκε και με το παραπανω. Καλα χιλιομετρα σε ολους.

doctoras
17/09/2020, 09:03
τι ωραίο μηχανάκι έχεις ρε φίλε!
like! του πάει η smoke ζελατίνα!

καλό αυτό με το ότι κοντέρ παίρνει απο μπροστά διότι θα δεις με την προσθήκη του γραναζιού στα ίδια km/h την διαφορά των rpm
+ ότι μικρότερο λάστιχο θα σου εμφανίζει στο κοντέρ 150km/h τελικής άνετα, κάνε κομεντ στους youtuber που λυσσάνε με τα γραναζώματα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο :D

ptc
17/09/2020, 09:29

Επανέρχομαι στην ερώτηση για να συμπληρώσω μια παρατήρηση που έχω κάνει για την μπαγκαζιέρα μετά από κάποια χιλιόμετρα. Σε συγκεκριμένο φάσμα ταχύτητας (~65-80χαω) υπάρχει η τάση για κοσκίνισμα του τιμονιού. Το φαινόμενο είναι πιο αισθητό με φορτωμένη τη βαλίτσα και με δυνατό αέρα. Όχι κάτι ενοχλητικό εξού και άργησα να το καταλάβω. Το εντόπισα σε συγκεκριμένο σημείο της καθημερινής διαδρομής μου όπου όταν με πιάνει φανάρι μπορεί να αφήσω για λίγο τα χέρια απ' το τιμόνι ενώ το μοτέρ φρενάρει τη μηχανή. Αν οδηγάς κανονικά δύσκολα να το εντοπίσεις, ενώ εμφανίζεται μόνο στο φάσμα που ανέφερα. Δεν έχει να κάνει με την αλλαγή διάστασης ελαστικού, το είχα παρατηρήσει και πριν απ' την αλλαγή.

Αυτό με την τελική το σκέφτηκα κι εγώ δόκτορα.:lol:
143 είχε μαμά, +3,3% πάμε στα 148, συν 5-6 απ'το γρανάζι... Πάμε για ρεκόρ. :lol:

Pew
17/09/2020, 09:52
Πέτρο, η ζελατινα εδειξε πολυ! Τη χρειαζοταν! Κουκλι τωρα, δεν φαινεται τοσο "αδειο" μπροστά!!

0-100 ποσο να εχει αραγε εχει με το αλλαγμενο γραναζωμα;;

ptc
17/09/2020, 10:08
Πέτρο, η ζελατινα εδειξε πολυ! Τη χρειαζοταν! Κουκλι τωρα, δεν φαινεται τοσο "αδειο" μπροστά!!

0-100 ποσο να εχει αραγε εχει με το αλλαγμενο γραναζωμα;;

Thanks φιλε. Συμφωνω, δεν το περιμενα πως θα κανει τοσο διαφορα η ζελατινα. Ισορροπησε λιγο και με τον ογκο της μπαγκαζιερας πισω.

Χωρις προφανως να εχω κατσει να μετρησω χρονους, η αισθηση που εχω ειναι οτι σε επιταχυνση απο σταση δεν εχω χασει κατι. Ο πιο αργος ρυθμος φορτωματος στροφων εχει αντισταθμιστει απ'το γεγονος οτι η πρωτη ταχυτητα πλεον εχει λογο υπαρξης. Τα 100 ερχονται με μια σχεση κατω στο κιβωτιο οποτε ο,τι χανεις απο ρυθμο επιταχυνσης χονδρικα το κερδιζεις απ'την μια λιγοτερη αλλαγη σχεσης. Ακομα κι αν υποθεσουμε πως εχει χασει καποια κλασματα, η αισθηση που παιρνεις στην επιταχυνση ειναι τωρα πολυ πιο "φυσικη". Ειλικρινα δεν τιθεται θεμα συζητησης, η αλλαγη ειναι ξεκαθαρα θετικη συνολικα. Μια μικρη πτωση των ρεπριζ ειναι αναμενομενη φανταζομαι, αλλα κι εκει η ηλεκτρικη λειτουργια του μοτερ σε ξελασπωνει (εννοωντας οτι δεν υπαρχει αναγκη για κατεβασματα ταχυτητων).

strokt up
17/09/2020, 10:33
Ηρθε επιτελους και το γραναζι μετα απο μπολικη αναμονη (50 μερες απο τη μερα που εγινε η παραγγελια στο Ali). Χωρις πολλα πολλα, το 15αρι μπροστα ειναι απλα το σωστο γραναζωμα για το μηχανακι. Η πρωτη ταχυτητα εχει πλεον λογο υπαρξης και η μηχανη εγινε απο πενταταχυτη εξαταχυτη. Πραγματικα μονο θετικα πραγματα εχω να πω. Δεν εχει κατι να σκεφτειτε οι κατοχοι, απλα κανετε την παραγγελια και περιμενετε. Ενημερωτικα, υπαρχει και η λυση για 41 πισω απο την JT (κωδικος προϊοντος JTR823.41- παραγγελια μπορει να γινει στην Bike alert που ειναι επισημος εισαγωγεας, με τιμη 27.80€). Απο την εικονα που εχω πλεον με το 15αρι (ειναι ισοδυναμο με -3.3 πισω δοντια) πιστευω πως θα ειναι κι αυτο βιωσιμη λυση, αλλα μαλλον οχι η ιδανικη. Η αλλαγη γραναζωματος παντως δεν επηρεαζει το κοντερ, το οποιο παιρνει δεδομενα απο τον μπροστα αισθητηρα του abs...

...αυτο ομως που επηρεαζει το κοντερ ειναι η αλλαγη διαστασης στο μπροστα λαστιχο. :rolleyes:
Δευτερη αλλαγη λοιπον που εκανα στη μηχανη ηταν να βαλω ενα S22 μπροστα (110/70R17). Να πω για αρχη πως για μενα η αλλαγη στη διασταση ειναι σωστη κινηση. Διορθωνει αρκετα τα αρνητικα της αργης γεωμετριας που εχει η μηχανη. Ακομα λοιπον κι αν δεν ψαχνει κανεις για ss λαστιχο (οπου το 70αρι προφιλ ειναι μονοδρομος), γνωμη μου ειναι οτι αξιζει το επομενο ελαστικο σας να μην ειναι στη μαμα διασταση. Μοναδικο αρνητικο που βλεπω εγω η μικρη αλλαγη στην ενδειξη του κοντερ, αφου το 70αρι εχει 3.3% μικροτερη περιμετρο και φερνει αντιστοιχη "αισιοδοξια" στο κοντερ. Για προσωπικους λογους και ιδιαιτεροτητες χρησης δεν αλλαξα και το πισω λαστιχο. Ξερω πως ειναι λιγο θεμα ταμπου να μπερδευουμε ειδη ελαστικων και δεν ειναι κατι που θα το προτεινω και σε αλλους. Εγω το μονο που εχω να πω ειναι πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την επιλογη μου και οτι τα 25 αλογα του μοτερ δεν ειναι σε θεση να δημιουργησουν προβληματα στο μαμα πισω λαστιχο. Γενικα παντως θα επιμεινω στην αρχικη μου αποψη οτι τα IRC ειναι πολυ τιμια λαστιχακια και ειναι επαρκεστατα για το 99% των ιδιοκτητων που θα επιλεξουν μια τετοια μηχανη. For the record: τιμη μπροστα S22 80€ τοποθετημενο. :D

Τελευταια αλλαγη (οχι χρονικα), η smoke ζελατινα double bubble του ebay. Εντυπωσιαστηκα με την ποιοτητα και τη λειτουργια της, γεγονος που εξηγειται απο το οτι ειναι σχεδιαστικο αντιγραφο του αντιστοιχου προϊοντος της Puig. Το χρωμα της νομιζω πως δενει με τη μαυρη σιλουετα της μηχανης και δινει ακομα περισσοτερο ενα χαρακτηρα touring στο συνολο.

420992

Περιμενω τα νεα και των αλλων ιδιοκτητων. Εγω αισιως εχω φτασει τις 3500χλμ και εχω μονο καλα λογια να λεω για τη μηχανη. Εχει αποδειχτει ανελπιστα καλη αγορα. Προσωπικα το ρισκο που πηρα αγοραζοντας μια μηχανη που δεν ειχα οδηγησει ποτε πιστευω οτι μου βγηκε και με το παραπανω. Καλα χιλιομετρα σε ολους.
Πολύ ωραίο Πέτρο, σωστή η αλλαγή του γραναζώματος. Ψήνεσαι για ανταλλαγή με το bandit;

kouk
17/09/2020, 10:52
Για το κοσκίνισμα. Βρες βαρύτερα αντίβαρα τιμονιού, κλιπ ον, τι έχει και βάλε. Μέτρα τα με μια ζυγαριά ακριβείας και βάλε διπλό βάρος, μετά με δοκιμές θα δεις πιο το εξαλείφει

Pew
17/09/2020, 11:11
Για το κοσκίνισμα. Βρες βαρύτερα αντίβαρα τιμονιού, κλιπ ον, τι έχει και βάλε. Μέτρα τα με μια ζυγαριά ακριβείας και βάλε διπλό βάρος, μετά με δοκιμές θα δεις πιο το εξαλείφει
Τα αντιβαρα δεν εξυπηρετουν αυτο το σκοπο, δουλεια τους ειναι να μειωνουν κραδασμους.
Ουσιαστικα, αλλαζουν τη συχνοτητα ταλαντωσης, σε υψηλοτερη η χαμηλοτερη, αναλογα το βαρος τους.

ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, αν μπορουσαν να εξαλειψουν το κουνημα, στην ουσια θα το μασκαρευαν σε χαμηλοτερη η υψηλοτερη ταχυτητα...

Τετοιες λυσεις, ειναι τυπου "τσιροτο".
Οπως για παραδειγμα, το να προσπαθησεις να σταματησεις ταλαντωση του τιμονιου σε υψηλη ταχυτητα, εχοντας αχρηστα τουλεμαν λαιμου, βαζοντας σταμπιλιζατερ.

Το κουνημα ειναι φυσιολογικο, η μπαγαζιερα και καθε μπαγαζιερα ειναι ο χειροτερος και απο το χειροτερο συνεπιβατη! Ειδικα σε καποιες περιπτωσεις σαν και του Πετρου. Ειναι ομως χρηστικη γιατι κουβαλαει το αγαπημενο του μιξερ :D

ptc
17/09/2020, 11:24
Πολύ ωραίο Πέτρο, σωστή η αλλαγή του γραναζώματος. Ψήνεσαι για ανταλλαγή με το bandit;

Σ'ευχαριστω Κωστα. Ξερω πως κανεις πλακα, αλλα η αληθεια ειναι πως θα σκεφτομουν να το δωσω μονο για >4000€ στην παρουσα φαση. Δεν ειναι λεφτα που θα μου τα δωσει κανεις φυσικα, απλα δεν υπαρχει κατι αλλο στην αγορα που να καλυπτει τοσο καλα τις αναγκες μου αυτη τη στιγμη με λιγοτερα χρηματα. Παρεμπιπτοντως, ο λογαριασμος ειναι στα 3160€ για αγορα + οσα εχει πανω το μηχανακι (σχαρα, tank pads, γραναζι, ζελατινα, λαστιχο). Πραγματικα ο Σφακιανακης μας εκανε δωρο...

Σ'ευχαριστω Στεφανε για την προταση, αλλα ειλικρινα ειναι ανεπαισθητο και περιοριζεται σε συγκεκριμενη και κυριως irrelevant ταχυτητα. Σκεψου πως ειχα την μπαγκαζιερα φορεμενη για πανω απο μηνα μεχρι να το εντοπισω. Αν ηταν κατι που το εκανε σε ταχυτητα ταξιδιου ισως και να ασχολιομουν.

strokt up
17/09/2020, 13:30
Σ'ευχαριστω Κωστα. Ξερω πως κανεις πλακα, αλλα η αληθεια ειναι πως θα σκεφτομουν να το δωσω μονο για >4000€ στην παρουσα φαση. Δεν ειναι λεφτα που θα μου τα δωσει κανεις φυσικα, απλα δεν υπαρχει κατι αλλο στην αγορα που να καλυπτει τοσο καλα τις αναγκες μου αυτη τη στιγμη με λιγοτερα χρηματα. Παρεμπιπτοντως, ο λογαριασμος ειναι στα 3160€ για αγορα + οσα εχει πανω το μηχανακι (σχαρα, tank pads, γραναζι, ζελατινα, λαστιχο). Πραγματικα ο Σφακιανακης μας εκανε δωρο...

Όταν είδα την τιμή της προσφοράς είχα δύο μηχανάκια ήδη και το σκέφτηκα σοβαρά και για το τρίτο. Τώρα που έδωσα το freewind σκέφτομαι τι μαλακία έκανα που δεν πήρα τρίτο μηχανάκι. Καλόμαθα με το freewind στο χάος της Αθήνας και το bandit μου φαίνεται δεξαμενόπλοιο πλέον εντός των τειχών.

Lord84
28/09/2020, 09:23
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους .

1. Έχει παραγγελθεί και από εμένα το 15αρι μπροστά γρανάζι όπως και ο ptc .

2. Μόλις παρήγγειλα και φιλτράκι dna στα 49euro https://www.e-dnafilters.gr/product/%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82/Suzuki/DNA-1530/SZK-GSX250/Suzuki-GSX-250-R-Series-(17-19)-DNA-Air-Filter-P-S2N13-01

3. Όπως περιμένω και για το μικρο σελακι του συνοδηγου μια moto centric tail bag https://www.aliexpress.com/item/4000203361338.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.309057abM2gLZE&algo_pvid=428dc5c6-d585-4366-9717-98c22a6f4ea9&algo_expid=428dc5c6-d585-4366-9717-98c22a6f4ea9-2&btsid=0bb0623216012774367077826e67ca&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Λίγα χλμ έως στιγμής .

Εν αναμονή να έρθουν τα πραγματάκια και να τοποθετηθούν

Σερβις 1000χλμ κανονισμένο την επόμενη δευτέρα .

Σύντομα θα γίνουν 2-3 μικρές ακόμα αλλαγές και έτοιμο .

Καλά χιλιόμετρα σε όλους !

doctor_john
28/09/2020, 10:01
Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους .

1. Έχει παραγγελθεί και από εμένα το 15αρι μπροστά γρανάζι όπως και ο ptc .

2. Μόλις παρήγγειλα και φιλτράκι dna στα 49euro https://www.e-dnafilters.gr/product/%CE%A6%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%9C%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82/Suzuki/DNA-1530/SZK-GSX250/Suzuki-GSX-250-R-Series-(17-19)-DNA-Air-Filter-P-S2N13-01

3. Όπως περιμένω και για το μικρο σελακι του συνοδηγου μια moto centric tail bag https://www.aliexpress.com/item/4000203361338.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.309057abM2gLZE&algo_pvid=428dc5c6-d585-4366-9717-98c22a6f4ea9&algo_expid=428dc5c6-d585-4366-9717-98c22a6f4ea9-2&btsid=0bb0623216012774367077826e67ca&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Λίγα χλμ έως στιγμής .

Εν αναμονή να έρθουν τα πραγματάκια και να τοποθετηθούν

Σερβις 1000χλμ κανονισμένο την επόμενη δευτέρα .

Σύντομα θα γίνουν 2-3 μικρές ακόμα αλλαγές και έτοιμο .

Καλά χιλιόμετρα σε όλους !

Θα χρειαστεί να δει κάποιος τα μίγματα αν είναι να έχεις ανοικτό φίλτρο.
Είναι σημαντικότερο από το φίλτρο, ειδικά αν στρώνεις ακόμα.

Lord84
28/09/2020, 10:26
@doctor_john Την δευτέρα θα γίνει το 1ο σερβις στην σουζουκι οπου θα αλλαξουν και το φιλτρακι αντί για μαμά , στο dna .

Μετα προσεχως και συντομα χιλιομετρικα θα παει για τσεκ απ στον μηχανικο μου να δω τι θα πει για περαιτερω ( ειδικευεται σε μιγματα-dynojet-velocity stacks κτλ ) .

Lord84
05/10/2020, 17:57
https://imgur.com/gallery/nDpRiww
Μαζί με 3 Ανακλήσεις
Ecu - Διακόπτη φρένου + Διακόπτη Μίζας

ptc
15/10/2020, 15:42
Φτάσαμε αισίως στα 5000 χλμ. Δεύτερο σέρβις με λάδια /φίλτρο/ ρύθμιση βαλβίδων στα 89,5€.

Με το 15αρι γρανάζι και με το μοτέρ να δείχνει ότι ανοίγει η συμβίωση πάει απ'το καλό στο καλύτερο. Και πόσο βολικό πράγμα να έχεις μηχανάκι με 400 χλμ αυτονομία. :)

ptc
17/02/2021, 18:43
Προλαβα να της κανω 6800χλμ τελικα. Μονο καλα λογια εχω να λεω για το μηχανακι, απο εμενα ναι με κλειστα ματια σε οποιον μπορει να το διαβαζει αυτο και το σκεφτεται. Αρκει να μην εχει βλεψεις για σπορ καταστασεις. Ειπαμε, το μηχανακι ειναι ενα gsx250f και ειναι εξαιρετικο commuter με ποιοτητα κυλισης και συμπεριφορα μεγαλυτερης μηχανης. Οικονομικο, ανετο και συγχρονο. Δεν του λειπουν 5 αλογα, απλα του περισσευουν καμια 15αρια κιλα. Αλλα αυτο εχει και τα θετικα του.

425610

Μια τελευταια σημειωση, βρηκα και αλλο 15αρι μπροστινο γραναζι απο τουρκικη εταιρεια (https://sfsbrake.com/Production/more/12629). Για οποιον δε θελει να περιμενει δυο μηνες για να του ερθει απο το Αλι.

doctoras
27/02/2021, 18:17
Όσοι θυμάστε, όταν αγόραζα το μηχανάκι(και όπως κάνω σε όλα μου τα μηχανάκια) ήθελα να το φέρω στα μέτρα μου. Στην προκειμένη να αντικαταστήσω τα κλιπονς με τιμόνι κανονικό.
Μπήκα λοιπόν στον κόπο να βάλω παραγγελία για τα parts που ήθελα να έχω όπως και κάποιες προσθήκες απο μηχανουργείο για να ενσωματωθούν όπως θα έπρεπε.

Μετά απο καιρό βρήκα λιγο χρόνο και ασχολήθηκα και ενώ διαβασμένος (για το τι παω να κάνω), στο customizing ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να κολλήσεις.

Ορίστε το αποτέλεσμα(όχι ολοκληρωμένο)
Έχω δουλειά ακόμη, κάποιες ατέλειες θα γίνουν εν καιρό, θα το πάω βόλτα άυριο να αποκομίσω το οδηγικό φιντμπακ της νέας θέσης οδήγησης.
Ένα τετράγωνο που έκανα είσαι κορδωμένος κανονικά. Αλλά ήδη σε πρωτη φάση θέλω να το χαμηλώσω λίγο και παιρνει γιατι έχει έξτρα αποστάτη 2-3 αλλα για αφαιρέσω χρειάζεται μηχανουργείο το σπείρωμα των καβαλέτων
Θα γίνει όμως όπως το έχω στο μυαλό μου, αισθητικά δε μου κάθετε άσχημα, ίσα που φαίνεται διαφορετικό. Ενώ η πρακτικότητα του handlebar αναντικατάστατη

425916
425917
425918
425919
425920

ptc
27/02/2021, 18:36
Ωραιο Χρηστο! Περα απο το οτι το θελεις λιγο χαμηλοτερο, ειχες καμια αλλη δυσκολια; Καλωδια, σωληνακια, ντιζες ολα κομπλε, δεν τεντωνει τιποτα; Στο στριψιμο υπαρχει καθολου επαφη τιμονιου με ζελατινα; Τα αντιβαρα δεν ταιριαξαν; Αν εχεις και καμια πιο μακρινη φωτο ανεβασε αν θες (οπως η πιο πανω η δικια μου πχ), δεν μπορω να καταλαβω καλα πώς δειχνει στο συνολο της μηχανης. Γενικα δε φαινεται να χτυπαει ιδιαιτερα παντως στο ματι.

Ρε συ και μια ακομα ερωτηση. Εκανες κατι με κεντρικο σταντ που ελεγες; Με ρωτησε ο αγοραστης της σχαρας αν ξερω κατι (μιας και του ειπα κι αλλα πραγματα για τη μηχανη και καταλαβε πως το εχω ψαξει λιγο παραπανω). Του ειπα οτι ενας φιλος σκοπευε να βαλει το σταντ του v-strom, αλλα ο μηχανικος του του ειπε πως δε βλεπει απο κατω να υπαρχουν οι βασεις που εχει το v-strom για να μπει.

Η νεα ιδιοκτητρια του δικου μου ειναι κατενθουσιασμενη παντως, της εχει αρεσει πολυ.

doctoras
27/02/2021, 19:11
Αντιβαρα δε ταιριάζουν τα δικα του, το ειχα προβλέψει και αγορασα αφτερμαρκετ, αλλα θελουν οι εσωτερικες κοντρες τους τορνο για να ενσωματωθούν στην εσωτερικη διάμετρο του τιμονιού.
Στην ζελατινα δεν υπαρχει προβλημα ακουμπάει ελάχιστα στο τερμα του τιμονιού, ομως για την ζελατινα θα φτιάξω κωνικου στιλ αποστατες για να αλλαξω λιγο την γωνια σε πιο αμβλεια.
Λύθηκαν ολα πλαστικα απο μπροστά πισω, οπως επισης καποια tie wraps. Ο συμπλεκτης αλλαξε path για να μπορέσει να δουλέψει.

Για τον μπροστινό σωληνα φρενου ηταν κατι που δεν ειχα λυση, παραδόξως ομως εκατσε και δε δυσκολεύει πουθενα. Οπως επισης συνολικα σε πρωτη φαση δε φαινεται να υπαρχει θεμα απο τερμα σε τερμα.
Ωστόσο εχω καβατζα ντιζα συμπλέκτη και γκαζιου απο vstrom250 που εν καιρο αναλογα θα πράξω.

Για το σταντ δικο του ανακλινομενο δε γίνεται τίποτα. εναλλακτική λυση μονο μεσω lift stand
Και ο λόγος οφείλεται στο πλαίσιο ειναι διαφορετικό στα δυο μοντελα.

Μονο αν εχεις εικονα και απο τα δυο μοντελα και εχεις γατο σε μηχανουργειο να ενσωματώσει με ηλεκτροκολληση μια κόντρα για να πιάσουν τα ελατηρια και αξονα του μαμα σταντ του vstrom250. Αλλα ειναι αρκετα πειραματικό για να το προτείνω

lospsi
27/02/2021, 21:15
Ωραίος!
Τέτοιες μετατροπές κάνουν πολύ στο εξωτερικό σε SS. Προσωπικά δεν με χαλάνε καθόλου και μάλιστα είχα κάνει και εγώ έτσι το GSXR που είχα.

νεοσσός
27/02/2021, 21:25
Κατά βάθος είστε κρυφοσκουτεράκηδες, αλλά δεν θέλετε να το αποδεχθείτε. :p

doctoras
27/02/2021, 22:15
Κατά βάθος είστε κρυφοσκουτεράκηδες, αλλά δεν θέλετε να το αποδεχθείτε. :p

Πέραν του χαβαλέ, με ενδιαφερει απο που έβγαλες το συμπέρασμα περι σκουτερ?

doctoras
12/08/2021, 14:17
καλησπέρα σε όλους
όσοι θυμάστε αγόρασα το μηχανάκι για να το αλλάξω γωνία οδήγησης καθότι κλιπον(παρότι πάνω απο την τιμονόπλακα) και εγώ δεν ταιριάζουμε λόγω του εντουράδικου παρελθόν μου
συνεπώς όταν υπήρξε η ευκαιρία αυτή της αγοράς, τι ίδια ώρα παρατηρούσα τι ταιριάζει απο το ονοφ αδερφακι του (βστρομ250) για να το διαμορφώσω στα μέτρα μου.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέριες που δεν έχουν ολοκλήρωθεί δε επιρεάζουν την λειτουργία του αλλά και το αισθητικό κομμάτι
οπότε σας το παρουσιάζω παρακάτω

πριν δείξω την τελική εικόνα, στο ali υπήρξαν πολλά αξεσουαρ για το μοντέλο που μου έλυσαν τα χέρια
-όπως η βάση για την ζελατίνα η οποία προσαρμόζει μια οριζόντια μπαρα για gps όπως λέει, σε εμένα έδωσε ένα αέρα 3-4εκ. τόσο για να μη βρίσκει το τιμόνι στην άκρη της ζελατίνας
430098
430099

-επειδή ανέβηκε η τιμονόπλακα στο ύψος των ταπών του πιρουνιού αυτό έδωσε μεγαλύτερη κλίση και φόρτο στο σταντ, συνεπώς η λύση ήρθε με αυτα τα ωραία stand shoes δύο στον αριθμό που ενώθηκαν για να δώσουν το χαμένο ύψος στο σταντ και να έρθει στα ισα του
430101

- το αλουμινένιο rizoma τιμονι πολύ ωραίο και τα bar ends χρειάστηκαν μηχανουργείο για να ταιριάξουν
430102

-επισης έφτιαξα αντάπτορες 3εκ στο μηχανουργείο για να πάρουν ύψος οι καθρέπτες
430103

doctoras
12/08/2021, 14:35
στο διατάυτα

430104
430105
430106
430107

doctoras
12/08/2021, 14:37
430108
430109

doctoras
12/08/2021, 14:41
και εδώ πλάι σε ένα αδερφάκι του για να βγάλετε κάποια επιπλέον συμπεράσματα

430110
430111
430112
430113
430114

Thats all folks

karellen
12/08/2021, 14:41
Κούκλα! :beer:

ptc
12/08/2021, 14:42
Εξαιρετικη δουλεια Χρηστο! Ειχες ενα σχεδιο στο μυαλο σου και το εκτελεσες αψογα μπορω να πω. Πρεπει να ειναι απιστευτα ανετο το μηχανακι. Γενικα χαιρομαι να βλεπω ανθρωπους που φερνουν τη μηχανη στα μετρα τους. :beer:

Θελω βολτα... :rolleyes:

giorgosb
12/08/2021, 14:46
Πολύ όμορφο, μπράβο! :beer:

KotsosDR
12/08/2021, 14:52
"Εργοστασιακή" εικόνα και η μπάρα ότι πρέπει για να τοποθετήσεις μια βάση κινητού πχ !

doctoras
12/08/2021, 15:40
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! ανταποδίδω!

Πέτρο σε βόλτες και ένα track day (σε riding school) μπορώ να πω απολαυστικό σε άνεση. Εννοείται να το πάρεις η οδηγική άποψη σου χρήσιμη για όλους

κάτι που παρέλειψα να αναφέρω παραπάνω και ειναι δεδομένο για το εγχείρημα, ειναι να βρεις μακρύτερες ντίζες(συμπλέκτη-γκαζιού) στην προκειμένη είχα αγοράσει ήδη απο του vstrom250

για το μπροστινό φρένο βρήκα και αγόρασα το παρακάτω extender(δε πρόλαβα να το βάλω ακόμη)
430121
430122

strokt up
12/08/2021, 16:43
Ωραίος, εργοστάσιο το έκανες. Ερώτηση. Τις τιμονόπλακες γιατί τις σήκωσες και δεν τις άφησες στην προηγούμενη θέση; Δεν επηράζεις πολύ την κατανομή του βάρους έτσι;

azar41
12/08/2021, 18:17
Ωραίο και εργονομικό,μου αρέσει που έκανες όλες τις αλλαγές σωστά χωρίς πατέντες.Καλά χιλιόμετρα, να το χαίρεσαι!

McGyver
12/08/2021, 18:40
Μπράβο!

Έκανες το GSX-R, GSX-F!!!

doctoras
12/08/2021, 22:39
Thanks guys!

Κωστα για μενα 3 λόγοι
α) το μηχανάκι ενω φοράει kayaba μπρος πισω, το πιρούνι αψογο σε αποσβέσεις, το αμορτισέρ λογο της κλισης μπροστα λιγο απότομο στις εγκαρσιες επαναφορες, θεωρουσα πως δε φορτιζεται οσο θα επρεπε. Οπότε ηθελα ριξω λιγο βαρος πισω χάνοντας λιγο απο κατευθυντικοτοτητα που ουτως η αλλως ειχε αργη γεωμετρία.
β) ηθελα αισθητικά αυτο το βύθισμα που εχει μπροστα με τα πλαινα φερινκ αισθητικα να χωνονται στο μπροστινό τροχο να ομαλοποιηθει(αισθητικα παντα)
γ) τα πιρουνια θα εξειχαν 5cm σα "κερατα" με την απουσία των κλιπονς

doctor_john
12/08/2021, 22:58
Ωραίο! δες αρχικα αν συμπεριφερεται σαν ενα σωμα η μπροστά με την πίσω σε βύθισμα της μοτό.

doctoras
29/12/2021, 14:42
433185

Σήμερα βρήκα χρονο να παω στην αντιπροσωπεία για μια ανάκληση της λαμπας που ειχε ερθει εδω και αρκετο καιρο.

Ενα review για το μπροστα μεγαλύτερο γραναζι που ολοι ενδιαφέρθηκαν να το αλλαξουν λαμβάνοντας χαμηλοτερες στροφες και περισσοτερη τελικη.
Το εβαλα πριν ενάμιση μηνα και διανυσα περιπου 600χλμ.
Σημερα με την ανάκληση εβαλα ξανα πισω το εργοστασιακό.
Να αρχισω να πω για καποια θετικα. Ναι θα πεσει λιγο η κατανάλωση τοσο εντος οσο και εκτος. Ναι θα φτασει τελικη μεχρι και 10km παραπανω στο κοντερ παντα. Ναι θα εχει 500-700 χαμηλοτερες στροφες σε ενδεχονενη ταχυτητα ταξιδιου.
Και καπου εδω τελειώνουν οσα θετικα και αντιπαρεχεται το κυρίως αρνητικο θεμα..
Το μηχανακι ως αίσθηση αισθάνεσαι οτι χανει τουλαχιστο 10 αλογα απο την συγκεκριμένη δυναμική του ελαστικου μοτερ.
Χανει την οποια αμεσότητα εχει να ανεβασει στροφες σε ρεπριζ κυριως απο 3 και πανω. Δηλαδη 3-4-5-6.
Και επειδή ειναι ενα μοτερ με χαρακτηριστική γραμμικότητα, δε εχει το μπαμ στις ψηλες οπως τα dohc 4v με αποτελεσμα να περιμενεις να πιασει τις στροφες.

Διαφορετικα, το μοτερ επειδή ειναι καθεαυτου ευστροφο και αρκετα ελαστικο, την σηκώνει την μετατροπη. Ομως ειναι γραμμικο με έμφαση στις χαμηλομεσαιες, συνεπως με την αλλαγη απλώνει χανει το κεφι του την διασκέδαση του και απλα αναμενεις να πιασει τις στροφες μεχρι την επομενη αλλαγη.

Ξερω ειναι ευκολο να μπερδευτει καποιος και να πει μα αφου πιανει κοφτη με 6τη ειναι οκ να το μακρυνω λιγο. Στην ουσία για ακομη μια φορα η στοκ επιλογη ειναι ιδανικα ισορροπημένη επιλογη γραναζωματος, ενω οποιος θελει να το κανει πιο σπορτιβ (trackday σε καρτοπιστα) θα πρέπει να το κοντυνει.

Οπότε κατι δοκιμες ειδικου τυπου που γραφτηκαν ειτε ηλεκτρονικα ειτε εντυπα περι της μετατροπής αυτης απλως χαντακωσαν την αισθηση του αναβατη για οποιους ιδιοκτήτες το δοκίμασαν. Και ισως να οφειλεται εκει η αμεση πωληση αρκετων μετα την αγορα του.