Σύνδεση

View Full Version : το abs σώζει ζωές και στην επόμενη αγορά σας προτιμήστε να εχει abs απαραιτήτως

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

rainmike
12/11/2018, 15:41
Αυτό που βγάζουν μηχανάκια 200+ άλογα και μετά τους βάζουν ηλεκτρονικά που κόβουν τα μισά, γιατί δεν οδηγούνται αλλιώς, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της σύγχρονης μηχανοκίνησης μετά το dieselgate. :lol:

Σημασία έχει το potential:D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/11/2018, 15:53
Μια ερωτηση.
Ενας οδηγος που εχει μηχανακια απο το 98(10 χρονια 12 διαφορετικα μηχανακια)και το 2008 παιρνει μηχανακι καινουριο με abs. Θεωρειτε εμπειρος η απειρος???
Που αρχιζει το "εμπειρος" και που τελειωνει το "απειρος"????

taisteal
12/11/2018, 15:56
Μια ερωτηση.
Ενας οδηγος που εχει μηχανακια απο το 98(10 χρονια 12 διαφορετικα μηχανακια)και το 2008 παιρνει μηχανακι καινουριο με abs. Θεωρειτε εμπειρος η απειρος???

Εμπειρία δεν σημαίνει να είχες πολλά μηχανάκια,αλλά το τι έκανες με αυτά.
Μπορεί να είχες 10 μοτό αλλά να είχες σύνολο 20.000 χλμ με όλα,αυτό δεν είναι
εμπειρία αλλά οικονομική ένεση στην αγορά :lol:

sniper
12/11/2018, 16:05
Μια ερωτηση.

Αν θεωρούμε το freewind μηχανάκι; Αυτό ρωτάς; Ναι, μέχρι ενός σημείου. Το ίδιο και τα ΧΤ.

sniper
12/11/2018, 16:07
Αυτό που βγάζουν μηχανάκια 200+ άλογα και μετά τους βάζουν ηλεκτρονικά που κόβουν τα μισά, γιατί δεν οδηγούνται αλλιώς, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη κομπίνα της σύγχρονης μηχανοκίνησης μετά το dieselgate. :lol:

Φαντάζομαι ένα νέο TZR250 με ABS και TC. :tooth:

karateo
12/11/2018, 16:25
Δεν κάνω κανένα λάθος και ξέρω απολύτως καλά τι λέω. Μιλάω για αρχάριους οδηγούς, αυτους που παίρνουν κάτι με ABS και νομίζουν ότι θα λειτουργήσει όπως στο αυτοκίνητο και δεν θα πέσει ποτέ η μηχανή.

Απλά ξανα, μανά τονίζω ότι έχουμε πάρει την πιπίλα του ABS και νομίζουμε ότι είναι πανάκεια, ειδικά οι νέοι οδηγοί.

Οι παλιότεροι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και τι όχι.

Όπως ότι το TC δεν θα σε αφήσει να φας η χάι, really?

Δηλαδή ο έμπειρος δε το χρειάζεται? Είναι πιο γρήγορος απο το abs?
Σε κατάσταση πανικού και με συνεχώς μεταβλητή πρόσφυση (δε μιλάμε για πίστα).

sniper
12/11/2018, 16:33
Δηλαδή ο έμπειρος δε το χρειάζεται? Είναι πιο γρήγορος απο το abs?
Σε κατάσταση πανικού και με συνεχώς μεταβλητή πρόσφυση (δε μιλάμε για πίστα).

Σε ποιο λουνα παρκ οδηγείς; Δεν αλλάζει η προσφρυση κάθε 5μ. Αν πανικοβληθείς και καταφέρεις να κοκκαλώσεις τον μπροστά, ΙΣΩΣ καταφέρεις και στρίψεις κι αποφύγεις το εμπόδιο.
Τι να σου πω, δεν μου έχει γλυστρήσει ποτέ το μπροστά, και πρέπει να έχω γράψει πάνω απο 500.000 χλμ στους δρόμους. Όταν ξαφνικά δεν έχω που να πάω, συνήθως γυρίζω το βλέμμα μου εκεί που έχει κάποιο άνοιγμα κι ανοίγω ελαφρά το γκάζι ή φρενάρω κανονικά.

Μέχρι στιγμής έχει βγει πιο σωτήριο από το ABS. Αλλά μπορεί απλά να είμαι και τυχερός.

karateo
12/11/2018, 17:04
Σε ποιο λουνα παρκ οδηγείς; Δεν αλλάζει η προσφρυση κάθε 5μ.

Τώρα εσύ οδηγείς και τα λές αυτά?
Υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί ότι η πρόσφυση είναι η ίδια συνέχεια?
Χαλίκια, σκόνη, λακούβες, λιωμένη άσφαλτος, νερό, λάδι, διαγραμμίσεις πράγματα που αλλάζουν σε κάθε εκατοστό του δρόμου.
Και βάλε να πηγαίνεις με 50χλμ/ώρα δηλαδή 13μέτρα/δευτερόλεπτο.

Προφανώς και δε σου έχει πεταχτεί κάποιος ώστε να λές τώρα τράκαρα γιατί 1) δεν προλαβαίνω να σταματήσω και 2) δε προλαβαίνω να τον αποφύγω.
Εκεί το ABS σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να τη γλιτώσεις γιατί θα το πλακώσεις τέρμα και παράλληλα θα πλαγιάσεις να στρίψεις.

Ποιός το κάνει αυτό καλύτερα απο το ABS??????????

Έλεος!!!!

TIP: Σύγκρινε το δρόμο κάτω απο το σπίτι σου με την πίστα του Ελευθέριος Βενιζέλος :p

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/11/2018, 17:04
Εμπειρία δεν σημαίνει να είχες πολλά μηχανάκια,αλλά το τι έκανες με αυτά.
Μπορεί να είχες 10 μοτό αλλά να είχες σύνολο 20.000 χλμ με όλα,αυτό δεν είναι
εμπειρία αλλά οικονομική ένεση στην αγορά :lol:

Ενας οδηγος που εχει πανω απο 200.000χλμ.Τι ειναι αν παρει ενα μηχανακι με abs?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/11/2018, 17:09
Μέχρι στιγμής έχει βγει πιο σωτήριο από το ABS. Αλλά μπορεί απλά να είμαι και τυχερός.

οχι μπορει.Συγουρα εισαι τυχερος.Ποιος δεν εχει χασει ποτε μπροστινο?

devil's animal
12/11/2018, 17:15
Ενας οδηγος που εχει πανω απο 200.000χλμ.

και παλι δεν λεει τιποτα...
μου θυμιζετε τον πατερα μου που ειναι 72 και λεει "εγω ειμαι καλυτερος οδηγος απ'ολους γιατι οδηγαω 55+ χρονια" με αυτη την λογικη ενας παγκοσμιος της F1 ή του wrc ειναι κουλατζα γιατι μπορει να οδηγαει 10-15 χρονια ξερω 'γω......:rolleyes:

αν τα 200Κ χλμ τα εκανες πηγαινοντας με 30-40χλμ/ωρα (μεσο ορο) δεν λεει απολυτως τιποτα...και δεν κανω πλακα...
ετσι μπορει να οδηγαει παραπληγικος με συνδρομο down και με 2-3 εγκεφαλικα και να μην εχει και ποτε εμπλοκη σε ατυχημα...
θα τον θεωρησουμε εμπειρο οδηγο μηχανης?

Ποιος δεν εχει χασει ποτε μπροστινο?

αυτος που εχει abs...
και αυτος που ξερει να φρεναρει...
και πιστεψε με ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει ο ενας με τον αλλον...

βασικα το να μπλοκαρεις τον μπροστα τροχο θα επρεπε να ειναι ασκηση στις σχολες οδηγησης...
και σας προτρεπω να παρετε κατι ελαφρυ που να μην σας νοιαζει πολυ και να μπλοκαρετε τον μπροστινο ελεγχομενα μεχρι που να σας γινει βιωμα πριν διπλωσει να αφηνετε το φρενο και να επανερχεται....
να κυνηγατε να δειτε με ποση πιεση και κατω απο ποιες συνθηκες μπλοκαρει πιο ευκολα ή πιο δυσκολα...

προτεινω να ξεκινησετε κανοντας το σε ανηφορες και σε χαμηλης προσφυσης οδοστρωμα και μετα περαστε και στο advanced κομματι...κατηφορα και καλης ποιοτητας ασφαλτο...:smokin:

kerasaki
12/11/2018, 17:49
αυτος που εχει abs...
και αυτος που ξερει να φρεναρει...
και πιστεψε με ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει ο ενας με τον αλλον...

Αν λέγοντας χάνω το μπροστινό μου εννοούμε 'το χάνω στιγμιαία, μειώνω την πίεση στη μανέτα και ξαναπαταω' νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν το έχει χάσει. Ειτε ξέρει να φρενάρει είτε όχι. Ακριβώς επειδή όπως προανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω ο συντελεστής τριβής μεταβάλλεται κάθε λίγα μέτρα. Εδώ σε μια διασταύρωση βγαίνεις από έναν δρόμο και στρίβεις στον επόμενο κι έχει διαφορετική στρώση η άσφαλτος. Βάλε τη γύρη, σκόνη, νερά, υγρασίες, μπαλώματα κτλ θα πρέπει να προσαρμόζεις την πίεση στη μανέτα ανάλογα με τις συνθήκες που αλλάζουν κάθε λιγα μέτρα. Οπότε εδω μπαίνει το ΑBS και τη διαδικασια πιέζω, αφήνω, ξαναπιεζω την πραγματοποιεί 5-6-10 φορές μέσα σε ένα δευτερολεπτο, κάτι που ούτε ο MM93 δεν μπορεί να πετυχει.
Ο 93 ωστόσο έχει πολύ ανεπτυγμένη κι εκπαιδευμένη την αίσθηση του πότε έρχεται το σημείο στη φάση του φρεναρίσματος που λέμε ότι είμαστε ένα κλικ πριν μπλοκάρει.
Εσείς που βρίσκεστε σε σχέση με τον ΜΜ?

taisteal
12/11/2018, 18:02
και παλι δεν λεει τιποτα...
μου θυμιζετε τον πατερα μου που ειναι 72 και λεει "εγω ειμαι καλυτερος οδηγος απ'ολους γιατι οδηγαω 55+ χρονια" με αυτη την λογικη ενας παγκοσμιος της F1 ή του wrc ειναι κουλατζα γιατι μπορει να οδηγαει 10-15 χρονια ξερω 'γω......:rolleyes:

αν τα 200Κ χλμ τα εκανες πηγαινοντας με 30-40χλμ/ωρα (μεσο ορο) δεν λεει απολυτως τιποτα...και δεν κανω πλακα...
ετσι μπορει να οδηγαει παραπληγικος με συνδρομο down και με 2-3 εγκεφαλικα και να μην εχει και ποτε εμπλοκη σε ατυχημα...
θα τον θεωρησουμε εμπειρο οδηγο μηχανης?

Νομίζω ότι το παράδειγμα σου είναι ακραίο και δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ας πούμε ότι έχουμε δύο 30ρηδες που έχουν μοτοσικλέτα 10 χρόνια,ο ένας έχει κάνει
10Κ χλμ και ο άλλος 100Κ,δεν είναι αυτονόητο ότι ο δεύτερος έχει περισσότερη
εμπειρία σαν αναβάτης;
ΔΕΝ λέμε ο ένας να είναι ταλεντάρα και να ξύνει αγκώνα,ούτε να είναι παραπληγικός,
μιλάμε για τον μέσο όρο.

AUFGEBRACHT
12/11/2018, 18:24
Ευτυχώς βλέπω δεν έχασα και πολλά... είχα πάει το αμάξι μωρέ στο συνεργείο, να μου βγάλουν τις ζώνες ασφαλείας. Οι τύποι είναι αλήτες και άσχετοι, ρώτησα με την ευκαιρία κι αν μπορούν να αλλάξουν τα δισκόφρενα με ταμπούρα και πόσο θα πάει το μαλλί, και μου είπαν κατηγορηματικά όχι!

telegonos
12/11/2018, 18:50
Κι αυτό με την αντλία λαδιού, αυτόματη κι ενσωματωμένη στον κινητήρα, μια μαλακία και μισή είναι.

Ο πραγματικός οδηγός, πρέπει να έχει αντλία λαδιού στο χέρι, όπως είχαν στις ασπρόμαυρες ταινίες με τον χονδρό-λιγνό, που τρομπάρανε στο κέντρο του τιμονιού.

Οι αυτόματες αντλίες έσωσαν ποτέ κανά κινητήρα από το κόλημα;;;; Σάμπως δεν κολλάνε και σήμερα οι κινητήρες;

Μη πούμε και το άλλο:

Έμπειρος οδηγός με χειροκίνητη τρόμπα και αρχάριος με αυτόματη. Ποιός λιπαίνει καλύτερα τον κινητήρα του;

Μην θεοποιούμε την αυτόματη λίπανση του κινητήρα, ΒΟΗΘΗΜΑ είναι....

o_gavros
12/11/2018, 18:57
Φίλαθλοι,
αντιλαμβάνομαι πόσο πρόσφορο είναι το χώμα στο παρόν νήμα για ειρωνεία/σαρκασμό/κλπ κλπ, αλλά μην πάρουμε αυτό το δρόμο.
Ξεκίνησε μεν λίγο έτσι αλλά τέλος πάντων η κουβέντα κρατιέται σε ένα σχετικό επίπεδο.
Αλλοι συμφωνούν άλλοι διαφωνούν, ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματα του (και κανέναν δεν πιέζει κανείς για να συμμετάσχει).
Βλέπω όμως οτι παει αλλού. Ας το αποφύγουμε.

devil's animal
12/11/2018, 19:02
Νομίζω ότι το παράδειγμα σου είναι ακραίο και δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ας πούμε ότι έχουμε δύο 30ρηδες που έχουν μοτοσικλέτα 10 χρόνια,ο ένας έχει κάνει
10Κ χλμ και ο άλλος 100Κ,δεν είναι αυτονόητο ότι ο δεύτερος έχει περισσότερη
εμπειρία σαν αναβάτης;

αναλογως....θεωρητικα ναι...
αλλα αν τα 10Κ χλμ ο ενας τα εχει κανει με ss σε πιστα και δρομο με την ταυτοτητα στο στομα ξεροντας τι να κανει και ποτε και ο αλλος τα 100Κ τα εχει κανει με cbf500 πηγαινοντας καθημερινα στην δουλεια του και το περισσοτερο που εχει δει στο κοντερ ειναι 120-130χλμ/ωρα σε ΕΟ χωρις κινηση, οχι (κατ'εμε) δεν εχουν την ιδια εμπειρια...
αλλα εγω ειμαι εγω και μπορει να κανω και λαθος...

o_gavros
12/11/2018, 19:10
Οποιος οπότε δεν γράφει τα χλμ του με ss, μπαίνει σε υποδεέστερο καλάθι.
Ρε παλίκαρε, αλήθεια, σταμάτα λίγο με αυτό το τροπάρι.
Πλέον αρχίζω να νομίζω ότι απλά ψάχνεις να προκαλέσεις.

devil's animal
12/11/2018, 19:13
Οποιος οπότε δεν γράφει τα χλμ του με ss, μπαίνει σε υποδεέστερο καλάθι.
Ρε παλίκαρε, αλήθεια, σταμάτα λίγο με αυτό το τροπάρι.
Πλέον αρχίζω να νομίζω ότι απλά ψάχνεις να προκαλέσεις.

βλεπεις οτι εγω προκαλω αναφεροντας απλα την αποψη μου και οχι οι υπολοιποι εκτοξευοντας ειρωνιες με αστεια παραδειγματα?
οκ...
αντικειμενικοτητα...
:beer::beer:

επισης δεν νομιζω οτι μπορεις να μου πεις ποτε θα σταματησω...
αλλωστε το ειπα και πιο πανω...οποιος δεν συμφωνει με την αποψη μου, ας μην συμφωνει...δεν με απασχολει...ολοι εχουμε απο μια αποψη αλλωστε...εγω την εκφερω κοσμια...αλλοι παλι οχι...
αλλα οχι να παιρνω και συμβουλες για stop απο την στιγμη που δεν ειρωνευομαι, δεν προσβαλω και γενικα δεν προκαλω...

ευχαριστω και καλη βραδια...

taisteal
12/11/2018, 19:16
αναλογως....θεωρητικα ναι...
αλλα αν τα 10Κ χλμ ο ενας τα εχει κανει με ss σε πιστα και δρομο με την ταυτοτητα στο στομα ξεροντας τι να κανει και ποτε και ο αλλος τα 100Κ τα εχει κανει με cbf500 πηγαινοντας καθημερινα στην δουλεια του και το περισσοτερο που εχει δει στο κοντερ ειναι 120-130χλμ/ωρα σε ΕΟ χωρις κινηση, οχι (κατ'εμε) δεν εχουν την ιδια εμπειρια...
αλλα εγω ειμαι εγω και μπορει να κανω και λαθος...

Αν όμως και οι δύο οδηγούν στο ίδιο μοτίβο,ανεξάρτητα αν πάνε γρήγορα ή αργά
τότε εμπειρικά υπερέχει ο 100Κ.
Για να γυρίσουμε και στο θέμα,πιστεύω ότι το abs θα βοηθούσε και στις δύο περιπτώσεις αλλά
κρίνω με βάση αυτά που ξέρω εγώ,για αυτό και έγραψα πιo πίσω ότι αν ξαναγόραζα μοτό
θα είχε abs.

o_gavros
12/11/2018, 19:25
βλεπεις οτι εγω προκαλω αναφεροντας απλα την αποψη μου και οχι οι υπολοιποι εκτοξευοντας ειρωνιες με αστεια παραδειγματα?
οκ...
αντικειμενικοτητα...
:beer::beer:

επισης δεν νομιζω οτι μπορεις να μου πεις ποτε θα σταματησω...
αλλωστε το ειπα και πιο πανω...οποιος δεν συμφωνει με την αποψη μου, ας μην συμφωνει...δεν με απασχολει...ολοι εχουμε απο μια αποψη αλλωστε...εγω την εκφερω κοσμια...αλλοι παλι οχι...
αλλα οχι να παιρνω και συμβουλες για stop απο την στιγμη που δεν ειρωνευομαι, δεν προσβαλω και γενικα δεν προκαλω...

ευχαριστω και καλη βραδια...

ποστ #116, βλέπεις τι έγραψα;;;
προτού γράψεις ένα ακόμα ποστ που με τρόπο να "φωνάζεις" πόσο τιμονάρα είσαι και να μας προτρέπεις όλους εμάς της πλέμπας να μάθουμε μπαλίτσα...

Και μπάστα λιγο γιατι μου το γυρνάς σε κλαίουσα και δεν με ψήνει.
Νομίζεις φίλε ότι δεν προκαλείς.Νομίζεις.
Γιατι είσαι αρκετά παλιός ώστε να ξέρεις που είναι η οριογραμμή της ανοχής εδώ.
Δεν θέλω να (και δεν θα) σου κάνω επίθεση σε κοινή θέα, για όσα κατα καιρούς γράφεις.
Ξέρω, γιατι σε έχω διαβάσει, ότι μπορείς να έχεις και διαφορετικό ύφος γραφής.Επιλέγεις όμως το τσιγκλισμα.
Εκεί λοιπόν έχω και παραέχω δικαιωμα να σου πω στοπ. οχι ως χρήστης του φόρουμ,ως διαχειριστης του.
Προσωπικό μαζί σου δεν έχω κανένα. Δεν ξύπνησα σήμερα και είπα σε ποιον θα την πέσω.
Κάτσε και αναλογίσου τι και κυρίως ΠΩΣ το γράφεις.
Καλη βραδιά και σε σένα.

devil's animal
12/11/2018, 19:48
ποστ #116, βλέπεις τι έγραψα;;;

εγω βλεπω τον τροπο που εγραψες το #116...
δες και εσυ τωρα τον τροπο που εγραψες το #118...

και εσυ ξερεις επειδη εισαι παλιος πως ο τροπος που αναφερεσαι σε κατι ή καποιον εχει τεραστια σημασια...ποσο δε μαλλον οταν το κανεις σαν διαχειριστης και οχι σαν χρηστης...

προτού γράψεις ένα ακόμα ποστ που με τρόπο να "φωνάζεις" πόσο τιμονάρα είσαι και να μας προτρέπεις όλους εμάς της πλέμπας να μάθουμε μπαλίτσα...

δεν φωναζω τιποτα...
θεωρω τον εαυτο μου μετριο αναβατη...και πιθανοτατα ειμαι κιολας...υπαρχουν πολλα τιμονια εδω μεσα που απλα επιλεγουν να μην μιλανε...καποιοι εχουν εξαφανιστει κιολας...

αλλα αν διαβαζες προσεκτικοτερα θα εβλεπες οτι κυριολεκτικα ΦΩΝΑΖΩ να προσπαθησουν να μαθουν ολοι να φρεναρουν καλυτερα, να δοκιμαζουν πραγματα με το φρενο και γενικοτερα με το μηχανακι...
και οχι για να μπουν πιστα ή να πανε τεζα ή να γινουν Μαρκεζ αλλα για να γινουν οι ιδιοι καλυεροι απ'οτι ειναι και παραλληλα να κινουνται ασφαλεστερα στους δρομους...και τοτε..ισως τοτε σταταματησουν και τα threads για το "abs που σωζει"...

Και μπάστα λιγο γιατι μου το γυρνάς σε κλαίουσα και δεν με ψήνει.

δεν ειχα καμια προθεση...απαντω (σχεδον) στο ιδιο υφος που μου απαντανε...

Νομίζεις φίλε ότι δεν προκαλείς.Νομίζεις.

και εσυ νομιζεις το αντιθετο..οκ...δικαιωμα σου...

Γιατι είσαι αρκετά παλιός ώστε να ξέρεις που είναι η οριογραμμή της ανοχής εδώ.
Δεν θέλω να (και δεν θα) σου κάνω επίθεση σε κοινή θέα, για όσα κατα καιρούς γράφεις.

μια χαρα κανεις επιθεση...και δεν ειναι η πρωτη φορα...

Ξέρω, γιατι σε έχω διαβάσει, ότι μπορείς να έχεις και διαφορετικό ύφος γραφής.Επιλέγεις όμως το τσιγκλισμα.
Εκεί λοιπόν έχω και παραέχω δικαιωμα να σου πω στοπ. οχι ως χρήστης του φόρουμ,ως διαχειριστης του.

Προσωπικό μαζί σου δεν έχω κανένα. Δεν ξύπνησα σήμερα και είπα σε ποιον θα την πέσω.
Κάτσε και αναλογίσου τι και κυρίως ΠΩΣ το γράφεις.
Καλη βραδιά και σε σένα.

επαναλαμβανω οτι δεν τσιγκλαω κανεναν...ισα ισα, οι ειρωνιες...απο την αρχη του thread ΔΕΝ ειναι δικες μου...ειναι των υπολοιπων...
λες και δεν μπορουμε να εκφρασουμε την γνωμη μας εδω...
προφανως ομως και υπαρχει προβλημα με την "κοινως αποδεκτη γνωμη"...
δεν μπορειτε να δεχτειτε το αντιθετο απο οτι εσεις (και ισως οι περισσοτεροι εδω μεσα) πιστευετε...
αλλα αυτο δεν δινει το δικαιωμα (ακομα και σε διαχειριστη) να πει σε μελος να σταματησει επειδη εκφερει την γνωμη του...
και σε προκαλω να μου βρεις ενα ποστ που ειναι εκτος των οριων...και αυτα τα ορια τα εχετε βαλει εσεις (διαχειριστες και admin)...δεν τα εχω βαλει εγω...
εγω απλα τα ακολουθω και ειμαι ειτε εκτος...ειτε εντος...
αν νομιζεις λοιπον οτι ειμαι εκτος, εχεις καθε δικαιωμα να πραξεις τα δεοντα...αιτιολογωντας ομως παρακαλω...

καληνυχτες....

o_gavros
12/11/2018, 19:59
Την κολοκυθιά θες να παιξουμε.
ποστ #6

...ή μαθετε απλα να φρεναρετΕ...

μπορείς να αντιληφθείς ότι απο εδώ ξεκινάει η όλη μου παρατήρηση;
γιατι δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω να παίξω σε αυτό το σήριαλ.
Αυτα που τωρα γράφεις σε ύφος περιπεσούσας, αντικρούουν το ύφος που διάλεγες σε όλες τις προηγουμενες σελίδες.

Και όχι φίλε,επιθεση δεν έχω κάνει σε κανέναν.Μην μπερδεύεσαι.
Επίσης μη μπερδεύεις το στοπ στο υφάκι,με το στοπ απο το χωρο.
Να μη σωσω να ξανακαβαλήσω αμα σε "στείλω" απλά και μόνο επειδή μπορεί να διαφωνω με όσα λες.Δεν είμαι εγω αυτός.

devil's animal
12/11/2018, 20:16
Την κολοκυθιά θες να παιξουμε.
ποστ #6

μπορείς να αντιληφθείς ότι απο εδώ ξεκινάει η όλη μου παρατήρηση;
γιατι δεν έχω καμία όρεξη να κάτσω να παίξω σε αυτό το σήριαλ.
Αυτα που τωρα γράφεις σε ύφος περιπεσούσας, αντικρούουν το ύφος που διάλεγες σε όλες τις προηγουμενες σελίδες.

Και όχι φίλε,επιθεση δεν έχω κάνει σε κανέναν.Μην μπερδεύεσαι.
Επίσης μη μπερδεύεις το στοπ στο υφάκι,με το στοπ απο το χωρο.
Να μη σωσω να ξανακαβαλήσω αμα σε "στείλω" απλά και μόνο επειδή μπορεί να διαφωνω με όσα λες.Δεν είμαι εγω αυτός.

πιστεψε με, ουτε εγω θελω να το συνεχισω...εχω καλυτερα πραγματα να κανω...
ειλικρινα καποια στιγμη ειπα να μην ξαναγραψω, αφου οτι ηταν να πω το εχω πει...απο καποιο σημειο και μετα απλα επαναλαμβανομαι...
αλλα δυστυχως δεν το τηρησα γιατι ηθελα να απαντησω σε 1-2 ποστ...

εντελως επιγραμματικα...το #6 ειναι η αποψη μου...λιγο αποτομη μεν...αλλα παραμενει η αποψη μου, χωρις να θιγω...μετα την δικαιολογω και επιχειρηματολογω ...αυτο ηταν απλα η πρωτη κουβεντα στα γρηγορα..
οσο για το ορθογραφικο στο ggs οκ...ενταξει...απειρα τετοια ποστ απο πλιτσερ και λοιπους...δεν το εκανα με καμια κακη προθεση και ο Γιωργος το ξερει...

τελος, για να το κλεισουμε...δεν νομιζω οτι εχω κανενα υφος περιπεσουσας...
πιθανοτατα ο γραπτος λογος παρεξηγειται αλλα εγω γραφω ακριβως οπως θα μιλουσα σε ενα καφε εξω με 5-10-20 μοτοσυκλετιστες...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/11/2018, 20:16
Δεν υπαρχει 100.000 χλμ η 200.000χλμ η 10.000χλμ σε εναν αναβατη.Οταν σου τηχει η στραβη θα εχεις μια πιθανοτητα παραπανω να το σωσεις οταν εχεις αβς απο τον αλλο που δεν εχει.Ειναι απλα τα πραγματα ρε παιδια...

o_gavros
12/11/2018, 20:28
πιστεψε με, ουτε εγω θελω να το συνεχισω...εχω καλυτερα πραγματα να κανω...
ειλικρινα καποια στιγμη ειπα να μην ξαναγραψω, αφου οτι ηταν να πω το εχω πει...απο καποιο σημειο και μετα απλα επαναλαμβανομαι...
αλλα δυστυχως δεν το τηρησα γιατι ηθελα να απαντησω σε 1-2 ποστ...

εντελως επιγραμματικα...το #6 ειναι η αποψη μου...λιγο αποτομη μεν...αλλα παραμενει η αποψη μου, χωρις να θιγω...μετα την δικαιολογω και επιχειρηματολογω ...αυτο ηταν απλα η πρωτη κουβεντα στα γρηγορα..
οσο για το ορθογραφικο στο ggs οκ...ενταξει...απειρα τετοια ποστ απο πλιτσερ και λοιπους...δεν το εκανα με καμια κακη προθεση και ο Γιωργος το ξερει...

τελος, για να το κλεισουμε...δεν νομιζω οτι εχω κανενα υφος περιπεσουσας...
πιθανοτατα ο γραπτος λογος παρεξηγειται αλλα εγω γραφω ακριβως οπως θα μιλουσα σε ενα καφε εξω με 5-10-20 μοτοσυκλετιστες...
Ωραία,ακριβως επειδή κι εγω γραφω όπως μιλάω έξω, και για να το κλείνουμε.
Το #6 και τα συναφή ποστ δεν πέφτουν στον χαρακτηρισμό απότομα.
Είναι η επιτομή του "σας κατουράω". Για αυτό και η όλη "μανούρα". Αυτό σου λέω κόψε.
Αυτό είναι που κούρασε.Αυτό είναι που δεν είναι ανεκτό.
Δε μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι σου λέω,χαζός δεν είσαι.

Το ύφος σου τωρα σε σχέση με των προηγουμένων σελίδων, έχει διαφορά και το ξέρεις.
Η αναφορά σε μπλιτζ και λοιπούς είναι άτοπη.
ο μπλιτζ πχ, ξέρει και δεν ξεπερνά ποτέ το όριο της πλάκας ακόμα και στο τσιγκλιμα.
Να με συμπαθάς αλλά εσύ δεν το κάνεις.
όχι μόνο στο παρόν. και στα θρεντ π.χ. των αγώνων την ίδια βιόλα παίζεις ρε συ.
Ε κατσε,νισάφι.
Αυτά τα ολίγα.
Ελπίζω ότι καταλαβαινόμαστε.

mikes
12/11/2018, 20:40
συμφωνω οτι το abs ειναι ενα χρησιμοτατο βοηθημα που καλο ειναι να υπαρχει..

ΑΛΛΑ

το ποσο θα ηταν χρησιμο αν υπηρχε στη περιπτωση που δεν υπαρχει, η κατα ποσο εκανε καλα τη δουλεια του οταν υπαρχει μονο ενας "εμπειρος"
αναβατης μπορει να το κρινει που εχει γραψει καμποσα χλμ με διαφορα μηχανακια ειτε με ειτε χωρις abs, οπως λεει πχ ο taisteal στο σχολιο 67

για τον απειρο αρχαριο αναβατη, που η υπαρξη του abs του δινουν μεγαλυτερη σιγουρια και ασφαλεια, παιζουν δυο θεματακια:

1ον το καλυτερο και πιο εξελιγμενο συστημα να εχει το μηχανακι, ετσι και ο αναβατης παθει target fixation (πολυ πιο πιθανο σε εναν αρχαριο)
ουτε ελιγμο αποφυγης δε θα προλαβει να κανει ουτε τιποτα.. θα παει (φρεναριστος μεν) κατ'ευθειαν πανω στο στοχο οποτε τη στουκα την
εχει σιγουρακι

2ον ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ηλεκτρονικο βοηθημα δεν υπερνικα η καταργει τους νομους της φυσικης..

συνεπως ο αρχαριος ΑΝ το σωσει, θα ειναι απο καθαρη τυχη και δε πα να εχει τα καλυτερα βοηθηματα πανω στο μηχανακι του..
τον εμπειρο σαφως και θα τον βοηθησουν αρκετα..

ptc
12/11/2018, 21:03
Πάντως αυτά τα νήματα για το abs μαζί με κάτι αλλά για το με τι λιπαίνουμε την αλυσίδα μας πχ είναι σιγουράκια για επιτυχία στο φόρουμ. Η πλάκα είναι πως σχεδόν όλοι όπως μπαίνουμε στο νήμα έτσι βγαίνουμε κιόλας, με την ίδια γνώμη δηλαδή. Τουλάχιστον ελπίζω να διαβάζει και κανείς καινούριος. :D

bmwr1100gs
12/11/2018, 23:43
Πάντως για να πω και εγώ την π@π@ρι@ μου, ως άκρως συντηρητικός αναβάτης και οδηγός.

Θεωρώ πως είναι μεγάλη ύβρις, με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης, όποιος πιστεύει πως ξέρει να οδηγεί στους ελληνικούς δρόμους και με τους Έλληνες οδηγούς και αναβάτες δίπλα του.

Όταν οι μεν πρώτοι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, με ένα κινητό για σκουλαρίκι και οι μεν δεύτεροι που πιστεύουν πως είναι το alter ego του ΡΟΣΣΙ και περιμένουν να τους δώσουν σαμπάνια με τα 2μετρα μοντέλα για κάθε μαγκιά που κάνουν στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Σε αυτές τις συνθήκες ναι, και ABS θέλω και φουλ προστατευτικά θέλω. Γιατί τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά την στιγμή που κάποιος θεωρεί οτι είναι πάνω από το παιχνίδι και τους κανόνες του.

Και όπως έγραφε κάποιος από εδώ στην υπογραφή του "παιδιά χαλαρώστε, η περιπέτεια πέθανε"

7Tolis
13/11/2018, 08:21
Περισσότερο σημαντικό νομίζω είναι να μάθουμε να "διαβάζουμε" τη ποιότητα της ασφάλτου που οδηγούμε ώστε να φέρουμε την ταχύτητά μας σε ασφαλή επίπεδα βάσει αυτής σε σχέση με το τι οδηγούμε συν τη δεξιότητά μας. Πλέον και εγώ θα ήθελα μηχανάκι με abs έτσι για το about. Χρήσιμο το θεωρώ αν και δεν το έχω ζήσει. Επίσης, ποτέ δε φταίει ο δρόμος, αλλά ο οδηγός.

katsar
13/11/2018, 08:34
Πάντως αυτά τα νήματα για το abs μαζί με κάτι αλλά για το με τι λιπαίνουμε την αλυσίδα μας πχ είναι σιγουράκια για επιτυχία στο φόρουμ.

Να πιάσουμε και ένα καρμπυρατερ vs ψεκασμος;; :D

PaNick67
13/11/2018, 09:34
Υπαρχουν μοτοσυκλετιστες που καβαλουν μονο με λιακαδα. Αλλοι που το κανουν καθε ΣΚ και οδηγουν πολεμικα. Υπαρχουν αλλοι που επελεξαν να καβαλουν μονο σε πιστα και να χαιρονται εκει.
Υπαρχουν και οι αλλοι που καβαλουν καθε μερα, βρεχει η οχι, με καυσωνα η ψωφοκρυο!

Για τους πρωτους μπορει το abs να ειναι περιττο η και αχρηστο.
Για τους δευτερους ειναι σωτηριο στο λαθος, ειτε το δικο τους ειτε του αλλου. Γιατι οταν οδηγας καθε μερα σε ολες τις συνθηκες θα οδηγησεις νυσταγμενος, κουρασμενος, με συναχι, παραφαγωμενος η νηστικος. Γιατι τα λαστιχα που τα τσεκαρες προχτες μπορει να εχασαν 2-3-4 psi λογω βιδας που πατησες και δεν πηρες χαμπαρι η λογω πτωσης θερμοκρασιας περιναλλοντος. Γιατι ο δρομος που περασες το πρωι τωρα εχει χωματα, νερα, σαπουναδες η φυλλα δενδρων.

Καβαλαω μηχανη πολλα χρονια σε ολες τις συνθηκες και το abs μου χρειαστηκε καμια 10ρια φορες απο τις οποιες την μια ειχα ατυχημα. Αν το ειχα το 2007 δεν θα ειχα λαμα και 7 βιδες τωρα στο χερι. Για εμενα αυτο αρκει να το κανει απαραιτητο.

Μεχρι στιγμης κανενα μηχανακι μου δεν το ειχε. Θα το εχει σιγουρα το επομενο.

sniper
13/11/2018, 09:50
Τώρα εσύ οδηγείς και τα λές αυτά?

Ναι, καθημερινά.

Υπάρχει άνθρωπος που θεωρεί ότι η πρόσφυση είναι η ίδια συνέχεια?

Οχι

Χαλίκια, σκόνη, λακούβες, λιωμένη άσφαλτος, νερό, λάδι, διαγραμμίσεις πράγματα που αλλάζουν σε κάθε εκατοστό του δρόμου.

Είσαι λιγο υπερβολικός, σιγά μην βρέχει και ανά 10μ

Και βάλε να πηγαίνεις με 50χλμ/ώρα δηλαδή 13μέτρα/δευτερόλεπτο.

:tooth:

Προφανώς και δε σου έχει πεταχτεί κάποιος ώστε να λές τώρα τράκαρα γιατί 1) δεν προλαβαίνω να σταματήσω και 2) δε προλαβαίνω να τον αποφύγω.

Δεν υπαρχει κάποιος που δεν του έχει συμβει αυτό. Και μου πετάχτηκαν και φρέναρα.
Άλλες φορές πρόλαβα, άλλες όχι, αλλά δεν μου έχει μπλοκάρει ποτέ. Ίσως το μηχανάκι μου να μην έχει καλά φρένα :tooth:

Εκεί το ABS σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να τη γλιτώσεις γιατί θα το πλακώσεις τέρμα και παράλληλα θα πλαγιάσεις να στρίψεις.

Χρειάζεται να μάθεις να φρενάρεις.

Ποιός το κάνει αυτό καλύτερα απο το ABS??????????

Να στρίβει; Το τιμόνι.

Έλεος!!!!

TIP: Σύγκρινε το δρόμο κάτω απο το σπίτι σου με την πίστα του Ελευθέριος Βενιζέλος :p

Προτιμώ την Τανάγρα.

ΤάκηςΜπ
13/11/2018, 09:55
Off topic:Πάντως,για μένα,ο καλύτερος οδηγός μηχανής στους ελληνικούς δρόμους είναι αυτός που ΔΕΝ πιέζει.Παθητική οδήγηση,συνεχόμενο τσεκ καθρέφτες,χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα από τα αμάξια,φλας ΠΑΝΤΑ και μια γενικότερη αρνητική στάση απέναντι σε όσους μοιράζονται τον δρόμο μαζί του.Μπορεί μπροστά μου να έχω τον καλύτερο οδηγό στον πλανήτη,εγώ τον θεωρώ τον χειρότερο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.Προσωπικά,αν θέλω να κάνω μια γρήγορη βόλτα πάω Πεντέλη.Το επόμενο βήμα είναι η πίστα για κάποιον που ξέρει ότι θέλει να πάει γρήγορα με την περισσότερη δυνατή ασφάλεια.

On topic:Πριν από περίπου έναν χρόνο,γυρνούσα από την δουλειά με βροχή.Μόλις είχα ξεκινήσει οπότε φρένα και λάστιχα κρύα.Μου πετάγεται ένας τύπος με ένα panda και κάνω ό,τι μπορώ για να φρενάρω.Ευτυχώς δεν έτρεχα,κανένας τροχός δεν μπλόκαρε,αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι πρόλαβα και να φρενάρω.Έπεσα πάνω του μετωπικά,χτύπησα,η μηχανή βγήκε ολική.Στο δια ταύτα:θα ήθελα να έχω abs ενώ δεν μπλόκαρε κανένας τροχός,ενώ έκοψα αρκετή ταχύτητα και ενώ το οποιοδήποτε μοιραίο αποφεύχθηκε; προφανώς και ναι. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα μπορούσα να είχα φρενάρει 5% παραπάνω; Ή 10%; Το ότι ξέρεις την τεχνική του φρεναρίσματος και το πως λειτουργούν τα φρένα σου δεν πάει να πει ότι με μαθηματική ακρίβεια θα υπολογίσεις όλες τις μεταβλητές(οδόστρωμα,θερμοκρασία,λάστιχα κλπ κλπ) την στιγμή που θα σου πεταχτεί ο χ κακός οδηγός την ακριβή δύναμη που πρέπει να βάλεις στην μανέτα και στο ποδόφρενο για να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.Όποιος τα λέει αυτά για μένα είναι παράλογος και ζει σε έναν ουτοπικό κόσμο,αλλά παράλληλα τον ζηλεύω και λίγο για την αυτοπεποίθησή του.

tl;dr Μάθετε να φρενάρετε,δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση,προσπαθείτε με καλές συνθήκες να βρίσκετε τα όρια των φρένων σας,αλλά όταν βρέχει,όταν έχει πολύ κρύο,όταν,όταν,όταν...να προτιμήσετε το abs...

karateo
13/11/2018, 10:37
Ν
Δεν υπαρχει κάποιος που δεν του έχει συμβει αυτό. Και μου πετάχτηκαν και φρέναρα.
Άλλες φορές πρόλαβα, άλλες όχι, αλλά δεν μου έχει μπλοκάρει ποτέ. Ίσως το μηχανάκι μου να μην έχει καλά φρένα :tooth:

Χρειάζεται να μάθεις να φρενάρεις.

Τις φορές που δε πρόλαβες αν είχες abs μπορεί να προλάβαινες. Μπορεί και όχι αλλά σίγουρα θα είχες περισσότερες πιθανότητες.
Αν δε σου μπλόκαρε ο τροχός τότε δεν έχεις φρενάρει στο όριο. Και ότι και να πείς αφού δεν έφτασες στο όριο τότε δε ξέρεις πού ήταν.

Με ABS σε κατάσταση πανικού που ξέρεις ότι δε τη γλιτώνεις πατάς τέρμα, το abs θα προλάβει το μπλοκάρισμα και στην ουσία θα κρατήσει το φρενάρισμα συνέχεια στο όριο (που κανένας άνθρωπος δε μπορεί να το κάνει με την ίδια ταχύτητα) (δε μπλοκάρει ο τροχός το βλέπεις και απο το λάστιχο και απο την άσφαλτο) και παράλληλα έχεις ελεύθερο το μυαλό να ασχοληθεί με το εμπόδιο και τί μπορείς να κάνεις.

ΥΓ. Τραβάς σε ακραία παραδείγματα αυτά που γράφω γιατί ξέρεις (ελπίζω δηλαδή) ότι έχεις άδικο.
Παράδειγμα το θέμα της βροχής ανα 10 μέτρα που και καλά είπα εγώ.

Δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο.

karateo
13/11/2018, 10:45
Πάρτε και ένα HOW TO BRAKE WITH ABS να μάθετε όσοι δεν το έχετε και όχι μόνο.

Emergency braking practice with an ABS-equipped V-strom 650 K7, with tips & slow replays.

https://www.youtube.com/watch?v=3d6iu-1WFxw

sniper
13/11/2018, 11:05
Τις φορές που δε πρόλαβες αν είχες abs μπορεί να προλάβαινες. Μπορεί και όχι αλλά σίγουρα θα είχες περισσότερες πιθανότητες.
Αν δε σου μπλόκαρε ο τροχός τότε δεν έχεις φρενάρει στο όριο. Και ότι και να πείς αφού δεν έφτασες στο όριο τότε δε ξέρεις πού ήταν.

Με ABS σε κατάσταση πανικού που ξέρεις ότι δε τη γλιτώνεις πατάς τέρμα, το abs θα προλάβει το μπλοκάρισμα και στην ουσία θα κρατήσει το φρενάρισμα συνέχεια στο όριο (που κανένας άνθρωπος δε μπορεί να το κάνει με την ίδια ταχύτητα) (δε μπλοκάρει ο τροχός το βλέπεις και απο το λάστιχο και απο την άσφαλτο) και παράλληλα έχεις ελεύθερο το μυαλό να ασχοληθεί με το εμπόδιο και τί μπορείς να κάνεις.

ΥΓ. Τραβάς σε ακραία παραδείγματα αυτά που γράφω γιατί ξέρεις (ελπίζω δηλαδή) ότι έχεις άδικο.
Παράδειγμα το θέμα της βροχής ανα 10 μέτρα που και καλά είπα εγώ.

Δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο.

Ξαναλέω, δεν είπα πουθενά ότι είναι άχρηστο, είπα ότι δεν είναι απαραίτητο. Ειδικά όταν το κάνουμε θεό και δεν μαθαίνουμε να φρενάρουμε.

Άσε εμένα, ναι δεν ξέρω να φρενάρω και δεν ξέρω και τα όρια των φρένων μου. :tooth:

karateo
13/11/2018, 11:07
Δυστυχώς τα πιστεύεις και τα λές.
Καλή τύχη!

Vice
13/11/2018, 11:23
Μια μηχανή με ABS δεν μπορεί να βοηθήσει στον αναβάτη να μάθει με ασφάλεια της ποιά είναι τα όρια της πρόσφυσης; Δεν μπορεί δηλαδη ο αναβάτης να καταλάβει ότι όταν εμπλέκεται το σύστημα σημαίνει οτι έχει φρενάρει λάθος; Πρέπει να διπλώσει το τιμόνι και να κινδυνέψει να τσακιστεί για να το καταλάβει;

sapila racing
13/11/2018, 11:31

Μια διόρθωση.
Αν σου μπλοκάρει τότε έχεις ξεπεράσει το όριο και χάνεις σε μέτρα αφού η τριβή ολίσθησης έχει πολύ χαμηλότερο συντελεστή τριβής. Πρέπει να είσαι στο όριο της πρόσφυσης, ακριβώς πριν μπλοκάρει ο τροχός.

karateo
13/11/2018, 11:41
Μια διόρθωση.
Αν σου μπλοκάρει τότε έχεις ξεπεράσει το όριο και χάνεις σε μέτρα αφού η τριβή ολίσθησης έχει πολύ χαμηλότερο συντελεστή τριβής. Πρέπει να είσαι στο όριο της πρόσφυσης, ακριβώς πριν μπλοκάρει ο τροχός.

Συμφωνούμε.
Το οποίο δε το ξέρεις αν δεν το φτάσεις χωρίς ABS.
Οπότε πάντα χωρίς ABS δεν φρενάρεις στο μέγιστο δυνατό (συν όλα τα άλλα!).

Αν έχεις ABS ο σένσορας βλέπει την απότομη μείωση της ταχύτητας της ρόδας και το καταλαβαίνει ΠΡΙΝ μπλοκάρει ο τροχός.

BLiTzER
13/11/2018, 11:48
Off topic:Πάντως,για μένα,ο καλύτερος οδηγός μηχανής στους ελληνικούς δρόμους είναι αυτός που ΔΕΝ πιέζει.Παθητική οδήγηση,συνεχόμενο τσεκ καθρέφτες,χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα από τα αμάξια[...]

Αυτός είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος μελλοθάνατος.

ptc
13/11/2018, 11:50

Γιώργο βάλε τώρα και τους καθρέφτες στη συζήτηση να έρθουμε να γίνουμε... :lol:

ΤάκηςΜπ
13/11/2018, 11:55

cool,την είπες την φανταχτερή σου λέξη για bonus style points,θέλεις τώρα να γίνεις και λίγο πιο συγκεκριμένος;

sniper
13/11/2018, 11:56
Συμφωνούμε.

Αν έχεις ABS ο σένσορας βλέπει την απότομη μείωση της ταχύτητας της ρόδας και το καταλαβαίνει ΠΡΙΝ μπλοκάρει ο τροχός.

Μπαίνεις (όχι εσύ ο χ αναβάτης) σε στροφή, σβέλτα, ούτε καν γρήγορα, και μπροστά σου βλέπεις ενα αμαξάκι που φρενάρει απότομα γιατί δεν ξέρω, του έπεσε το τσιγάρο στα @@.
Βλέπεις λοιπόν έναν τοίχο από λαμαρίνα να ερχεται πανω σου και τι κάνεις; Ενστικτωδώς με το ΑΒS θα φρενάρεις απότομα. Μπορεί να πέσεις; Ναι, γιατί φρένα υπο κλιση δεν ειναι το καλυτερο. Μπορεί και όχι όμως, οπότε και φρεναρεις δυνατα και μπλοκάρει ο μπροστινός (ή οχι, αφου έχεις ABS) και φυσικά σου ανοίγει η τροχιά, σε πετάει στο αντίθετο ρεύμα; Πιθανό. Αν ερχεται από την άλλη κάτι, θα το συναντήσεις; Πιθανό.

Αν δεν έχεις ABS, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις στην ίδια περίπτωση, έχει να κάνει με την ικανότητα του αναβάτη.

BLiTzER
13/11/2018, 12:00
cool,την είπες την φανταχτερή σου λέξη για bonus style points,θέλεις τώρα να γίνεις και λίγο πιο συγκεκριμένος;

Ε είναι μεγάλη κουβέντα. Η παθητική οδήγηση σπάνια βοηθάει στους ελληνικούς δρόμους, δίπλα σε Έλληνες οδηγούς. Προτιμώ την ενεργητική. Οι καθρέπτες δεν πρέπει να ελέγχονται κάθε 2 δευτερόλεπτα, καθώς είναι πιο πιθανό να σε σκοτώσουν, παρά να σε σώσουν. Αλλά ΠΑΝΤΑ πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου. Αυτό είναι θέμα εμπειρίας. Χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα στα αμάξια είναι ένας σίγουρος τρόπος να πεθάνεις (εκτός αν αναφέρεσαι στη διήθηση μεταξύ ακινητοποιημένων, τότε δεκτό). Δίπλα σε αυτοκίνητο εν κινήσει μένεις το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Αλλά όλα αυτά είναι λίγο γενικολογίες, δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος και δεν έχουν εφαρμογή σε όλους. Ας πούμε ότι είναι η δική μου άποψη, από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην πόλη της Αθήνας. Μεγάλη κουβέντα όμως, μην ανοίξουμε ΚΑΙ αυτή. Οδηγείτε όπως νιώθετε εσείς ασφαλείς. :)

ΤάκηςΜπ
13/11/2018, 12:03
Ε είναι μεγάλη κουβέντα. Η παθητική οδήγηση σπάνια βοηθάει στους ελληνικούς δρόμους, δίπλα σε Έλληνες οδηγούς. Προτιμώ την ενεργητική. Οι καθρέπτες δεν πρέπει να ελέγχονται κάθε 2 δευτερόλεπτα, καθώς είναι πιο πιθανό να σε σκοτώσουν, παρά να σε σώσουν. Αλλά ΠΑΝΤΑ πρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου. Αυτό είναι θέμα εμπειρίας. Χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα στα αμάξια είναι ένας σίγουρος τρόπος να πεθάνεις. Δίπλα σε αυτοκίνητο μένεις το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Αλλά όλα αυτά είναι λίγο γενικολογίες, δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος και δεν έχουν εφαρμογή σε όλους. Ας πούμε ότι είναι η δική μου άποψη, από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην πόλη της Αθήνας. Μεγάλη κουβέντα όμως, μην ανοίξουμε ΚΑΙ αυτή. Οδηγείτε όπως νιώθετε εσείς ασφαλείς. :)

Συνεχόμενο τσεκ καθρέφτες=κάθε κάποια δευτερόλεπτα,όχι όντως συνεχόμενο.
Χαμηλή ταχύτητα ανάμεσα απ'τα αμάξια=Χαμηλή ταχύτητα στην διήθηση γιατί ναι μεν είσαι ανάμεσα από 2 αμάξια εκείνη τη χρονική στιγμή,αλλά στα επόμενα 2 δεύτερα μπορεί να θέλει κάποιος μπροστά σου να αλλάξει λωρίδα χωρίς φλας και χωρίς να τσεκάρει καθρέφτη,οπότε καλύτερα να πηγαίνεις σιγά δίπλα σε κάποιον παρά γρήγορα πάνω σε κάποιον.

STOYBI
13/11/2018, 12:18
Δεν μπορω να καταλαβω.......

Διαβαζω ...διαβαζω για την χρησιμοτητα του αβς......

Και δεν μπορω να καταλαβω......Ολοι αυτοι οι χιλιαδες που τρεχουν καθε σκ σε ολο τον κοσμο....

Σε βρεγμενες πιστες , λασπες ,χιονια.... Χωματινοι, ασφαλτινοι....

Ηλιθιοι ειναι και δεν φοραει κανεις .... Μα κανεις αβς...??

Παντως κατα την προσωπικη μου γνωμη ...

Σε αναποφευκτη...... συγκρουση ( που ναι μεν θα γλυτωσεις την πτωση αλλα θα σε οδηγησει το αβς με λιγοτερα χιλμ....)

Θα προτιμησω την πτωση απο το μπλοκαρισμα του τροχου.....;)

Και ο νοων νοειτω...

:wave2:

thunder ace
13/11/2018, 12:21
Για εμένα που οδηγάω κοντά 40 χρόνια,δεν με ενδιαφέρει να πάρω μοτό με abs(φρενάρω με την ---οποια---εμπειρια έχω.)
Αν είναι για τον γιό μου,θα ήθελα να έχει η μοτό abs.
Το θέμα είναι , τελικά ποιος θα εχει μάθει να φρενάρει μετά από χρόνια.

sapila racing
13/11/2018, 12:29
Συμφωνούμε.

Sorry αλλά κάνεις λάθος. :wave2:

STOYBI
13/11/2018, 13:02
Συμφωνούμε.

Πολλες φορες ο σενσορας που λες το καταλαβαινει πολυ πριν....Μπλοκαρει ο τροχος απο τον πολυ καλλυτερο σενσορα των δαχτυλων σου.....

( Το πολυ πριν... Ερμηνευσε το καποιο μισο δευτερολεπτο νωριτερα με συνεπεια καμμια 10αρια μετρα περισσοτερο αποσταση στο φρεναρισμα...)

devil's animal
13/11/2018, 13:26
ισως το μετανιωσω που γραφω αλλα παμε ενα αλλο παραδειγμα...
προς τους υπερμαχους του συστηματος:

εχετε σκεφτει οτι οι κατασκευαστες του abs μπορει να το εχουν κανει να εχει μηδαμινη (σχεδον) ανοχη στο αποτομο φρεναρισμα ανεξαρτητα αν ο τροχος μπλοκαρει ή οχι?

εμενα μου εχει τυχει να παρω βολτα μοτοσυκλετα με abs και πατωντας το πισω φρενο με αστεια δυναμη εμπαινε το συστημα...
ειμαι πεπεισμενος οτι δεν υπηρχε περιπτωση σε ιδια μηχανη, με τα ιδια χλμ, στην ιδια ασφαλτο να πατουσα με την ιδια δυναμη το φρενο και να μπλοκαριζε ο πισω...
ηταν αστεια κυριολεκτικα η ευαισθησια του... το μπροστινο τελειως διαφορετικη ευαισθησια και αισθηση...

αλλωστε για να μπλοκαρει ο τροχος παιζει ρολο εκτος απο την δυναμη που βαζουμε στην μανετα, παιζει ρολο και πως ειναι το ελαστικο, και πως ειναι ο δρομος σε σχεση με την προσφυση και σε τι κατασταση ειναι η αναρτηση, κλπ...

δεν νομιζω οτι οι κατασκευαστες (ειδικα των φτηνιαρικων) abs να τα λαμβανουν ολα αυτα υποψιν τους...απλα φτιαχνουν υπερευαισθητα συστηματα και τα κοτσαρουν πανω στα μηχανακια επειδη πλεον ειναι υποχρεωτικα απο την Ε.Ε....και φυσικα οι απλοι χρηστες νομιζουν οτι εχουν το υπερσυστημα που σωνει οποιαδηποτε κατασταση χρειαστει φρενα...

στα μαθηματα ασφαλους οδηγησης η οδηγια να φρεναρετε με 80% μπροστινο φρενο προϋπεθετε την διαδικασια να βυθιστει την μπροστινη αναρτηση οσο το δυνατον περισσοτερο...και με αυτο τον τροπο θα μπορουσες να φρεναρεις αποτελεσματικα...

αλλα ξαναλεω...αυτη ειναι η δικη μου απλη, ταπεινη, γνωμη...

karateo
13/11/2018, 13:58
Μπαίνεις (όχι εσύ ο χ αναβάτης) σε στροφή, σβέλτα, ούτε καν γρήγορα, και μπροστά σου βλέπεις ενα αμαξάκι που φρενάρει απότομα γιατί δεν ξέρω, του έπεσε το τσιγάρο στα @@.
Βλέπεις λοιπόν έναν τοίχο από λαμαρίνα να ερχεται πανω σου και τι κάνεις; Ενστικτωδώς με το ΑΒS θα φρενάρεις απότομα. Μπορεί να πέσεις; Ναι, γιατί φρένα υπο κλιση δεν ειναι το καλυτερο. Μπορεί και όχι όμως, οπότε και φρεναρεις δυνατα και μπλοκάρει ο μπροστινός (ή οχι, αφου έχεις ABS) και φυσικά σου ανοίγει η τροχιά, σε πετάει στο αντίθετο ρεύμα; Πιθανό. Αν ερχεται από την άλλη κάτι, θα το συναντήσεις; Πιθανό.

Αν δεν έχεις ABS, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις στην ίδια περίπτωση, έχει να κάνει με την ικανότητα του αναβάτη.

Αν δεν έχεις ABS είτε θα πέσεις κάτω και θα βγείς στο αντίθετο ρεύμα ξαπλωμένος, είτε θα πέσεις επάνω στο αμάξι είτε θα θα βγείς στον αντίθετο με φουλ ταχύτητα.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!

Άστο σου λέω. Τί το συνεχίζεις?

Sorry αλλά κάνεις λάθος. :wave2:

(στο ίδιο ύφος)
Όχι εσύ κάνεις λάθος!

Πολλες φορες ο σενσορας που λες το καταλαβαινει πολυ πριν....Μπλοκαρει ο τροχος απο τον πολυ καλλυτερο σενσορα των δαχτυλων σου.....

( Το πολυ πριν... Ερμηνευσε το καποιο μισο δευτερολεπτο νωριτερα με συνεπεια καμμια 10αρια μετρα περισσοτερο αποσταση στο φρεναρισμα...)

Αυτό είναι ανάλογα το ABS και τον κατασκευαστή. Συμφωνώ γιατί χτές το δοκίμασα για πλάκα.
Σε BEV350 φουλ φρένο μόνο στον πίσω τροχό και άνοιξε το ABS. Ήταν πραγματικά σα να φρέναρα με τα πόδια μου στο δρόμο.
Αν το σβήσεις για να μήν ανοίξει το ABS και φρενάρεις το ίδιο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση.

Εκεί μιλάμε για προβληματικό ABS και καλύτερα να το πετάξεις στα σκουπίδια.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο στο SH300 μου ούτε και στο vstrom στο βίντεο παραπάνω.

ισως το μετανιωσω που γραφω αλλα παμε ενα αλλο παραδειγμα...
προς τους υπερμαχους του συστηματος:

εχετε σκεφτει οτι οι κατασκευαστες του abs μπορει να το εχουν κανει να εχει μηδαμινη (σχεδον) ανοχη στο αποτομο φρεναρισμα ανεξαρτητα αν ο τροχος μπλοκαρει ή οχι?

εμενα μου εχει τυχει να παρω βολτα μοτοσυκλετα με abs και πατωντας το πισω φρενο με αστεια δυναμη εμπαινε το συστημα...
ειμαι πεπεισμενος οτι δεν υπηρχε περιπτωση σε ιδια μηχανη, με τα ιδια χλμ, στην ιδια ασφαλτο να πατουσα με την ιδια δυναμη το φρενο και να μπλοκαριζε ο πισω...
ηταν αστεια κυριολεκτικα η ευαισθησια του... το μπροστινο τελειως διαφορετικη ευαισθησια και αισθηση...

αλλωστε για να μπλοκαρει ο τροχος παιζει ρολο εκτος απο την δυναμη που βαζουμε στην μανετα, παιζει ρολο και πως ειναι το ελαστικο, και πως ειναι ο δρομος σε σχεση με την προσφυση και σε τι κατασταση ειναι η αναρτηση, κλπ...

δεν νομιζω οτι οι κατασκευαστες (ειδικα των φτηνιαρικων) abs να τα λαμβανουν ολα αυτα υποψιν τους...απλα φτιαχνουν υπερευαισθητα συστηματα και τα κοτσαρουν πανω στα μηχανακια επειδη πλεον ειναι υποχρεωτικα απο την Ε.Ε....και φυσικα οι απλοι χρηστες νομιζουν οτι εχουν το υπερσυστημα που σωνει οποιαδηποτε κατασταση χρειαστει φρενα...

στα μαθηματα ασφαλους οδηγησης η οδηγια να φρεναρετε με 80% μπροστινο φρενο προϋπεθετε την διαδικασια να βυθιστει την μπροστινη αναρτηση οσο το δυνατον περισσοτερο...και με αυτο τον τροπο θα μπορουσες να φρεναρεις αποτελεσματικα...

αλλα ξαναλεω...αυτη ειναι η δικη μου απλη, ταπεινη, γνωμη...

Το ABS βλέπει την ταχύτητα του τροχού.
Δε το ενδιαφέρει τίποτα άλλο απο αυτά.
Αν πάει να μπλοκάρει το καταλαβαίνει και ανάλογα μειώνει την πίεση λαδιού.

devil's animal
13/11/2018, 14:11
Το ABS βλέπει την ταχύτητα του τροχού.
Δε το ενδιαφέρει τίποτα άλλο απο αυτά.
Αν πάει να μπλοκάρει το καταλαβαίνει και ανάλογα μειώνει την πίεση λαδιού.

exactly my point...
το φρεναρισμα ΔΕΝ ειναι μονοδιαστατο...
οποιος το βλεπει μονοδιαστατα απλα δεν ξερει τι του γινεται...

karateo
13/11/2018, 14:14
exactly my point...
το φρεναρισμα ΔΕΝ ειναι μονοδιαστατο...
οποιος το βλεπει μονοδιαστατα απλα δεν ξερει τι του γινεται...

ε...ανάποδα!
τα λαμβάνει όλα υπόψιν αφού η ταχύτητα του τροχού στο φουλ φρενάρισμα εξαρτάται απο την πρόσφυση δηλαδή απο όλα όσα ανέφερες!

sapila racing
13/11/2018, 14:17
(στο ίδιο ύφος)
Όχι εσύ κάνεις λάθος!

Οπως νομίζεις.
Αν μπορέσεις να φρενάρεις με μπροστινό φρένο και φτάσεις στο σημείο να νιώσεις το λάστιχο να παραμορφώνεται και τελικά να έχει αρχίσει να 'υποχωρεί' χωρίς να έχει μπλοκάρει ακόμα, τότε θα καταλάβεις οτι έχω δίκιο.
Και μια φωτό στις Σέρρες με το bimota σε ακριβώς αυτή την κατάσταση.

devil's animal
13/11/2018, 14:21
ε...ανάποδα!
τα λαμβάνει όλα υπόψιν αφού η ταχύτητα του τροχού στο φουλ φρενάρισμα εξαρτάται απο την πρόσφυση δηλαδή απο όλα όσα ανέφερες!

οχι αγαπητε...
δεν λαμβανει την βυθιση της αναρτησης...ουτε διαβαζει σωστα (σε πολλες περιπτωσεις) αν θα μπλοκαρει ο τροχος...βλεπει ταχυτητα, βλεπει και πιεση στην μανετα και οντας υπερευαισθητο απλα ενεργοποιειται για να αποτρεψει το μπλοκαρισμα...που ομως αν ξερεις να πατας φρενο, δεν ερχεται...

karateo
13/11/2018, 14:23
Οπως νομίζεις.
Αν μπορέσεις να φρενάρεις με μπροστινό φρένο και φτάσεις στο σημείο να νιώσεις το λάστιχο να παραμορφώνεται και τελικά να έχει αρχίσει να 'υποχωρεί' χωρίς να έχει μπλοκάρει ακόμα, τότε θα καταλάβεις οτι έχω δίκιο.

Το υποχωρεί ξέρεις τί σημαίνει?
Ε αυτό βλέπει το ABS πολύ πιο γρήγορα απο εσένα!!!!

RaGe_Raptor
13/11/2018, 14:24
Το υποχωρεί ξέρεις τί σημαίνει?
Ε αυτό βλέπει το ABS πολύ πιο γρήγορα απο εσένα!!!!

Υποχώρηση = παραμόρφωση =φάση μέγιστης προσφυσης.

Το "μάθετε να φρεναρετε" δεν είναι ειρωνικό

karateo
13/11/2018, 14:27
οχι αγαπητε...
δεν λαμβανει την βυθιση της αναρτησης...ουτε διαβαζει σωστα (σε πολλες περιπτωσεις) αν θα μπλοκαρει ο τροχος...βλεπει ταχυτητα, βλεπει και πιεση στην μανετα και οντας υπερευαισθητο απλα ενεργοποιειται για να αποτρεψει το μπλοκαρισμα...που ομως αν ξερεις να πατας φρενο, δεν ερχεται...

Ότι πείς!
Κάνεις όμως λάθος και δε θα σου κάνω εγώ μάθημα.
Ξεκίνα απο εδώ
https://www.vicroads.vic.gov.au/safety-and-road-rules/motorcyclist-safety/how-abs-works-on-motorcycles

buckley
13/11/2018, 14:27
Οπως νομίζεις.

Ποιο είναι αυτό ρε αθεόφοβε ?

RaGe_Raptor
13/11/2018, 14:29
Ποιο είναι αυτό ρε αθεόφοβε ?

Ο καθένας με τον πόνο του :lol:

buckley
13/11/2018, 14:30
Ο καθένας με τον πόνο του :lol:

Όχι θα κάτσω να σκάσω :tooth:

karateo
13/11/2018, 14:30
Υποχώρηση = παραμόρφωση =φάση μέγιστης προσφυσης.

Το "μάθετε να φρεναρετε" δεν είναι ειρωνικό

Υποχωρεί μπορεί να σημαίνει ότι χάνει πρόσφυση.
Ας το πάρουμε με αυτό που λές, το ABS θα συνεχίσει το φρενάρισμα μέχρι να αρχίσει να χάνει την πρόσφυση και θα μειώσει την πίεση και θα το ξανακάνει 5-10 φορές το δευτερόλεπτο.

Εσύ εκτός πίστας σε κατάσταση πανικού μέσα στην Αθήνα είσαι καλύτερος? (μήν απαντήσεις!)

Ούτε και το "μάθετε τί κάνει το ABS και πόσο το χρειάζονται ΟΛΟΙ" είναι ειρωνικό :p

buckley
13/11/2018, 14:34
Ας το πάρουμε με αυτό που λές, το ABS θα συνεχίσει το φρενάρισμα μέχρι να αρχίσει να χάνει την πρόσφυση και θα μειώσει την πίεση και θα το ξανακάνει 5-10 φορές το δευτερόλεπτο.

Εσύ εκτός πίστας σε κατάσταση πανικού μέσα στην Αθήνα είσαι καλύτερος? (μήν απαντήσεις!)

Ούτε και το "μάθετε τί κάνει το ABS και πόσο το χρειάζονται ΟΛΟΙ" είναι ειρωνικό :p

Αγόρι ,βάστα λίγο να μάθουμε για το μοτόρι και συνεχίζετε μετά ρε :cool:

basilis_k6
13/11/2018, 14:35
σας τα έγραψα και πριν. δεν ειναι το θέμα αν αξιζει το abs η το tc αλλα γιατι πληρώνουμε τα abs της πλάκας που δεν δουλευουν σωστα ενω υπάρχουν abs που δουλευουν ΑΨΟΓΑ. θα μου πεις αγοράζουμε μηχανάκια που δεν μας τα δίνουν καν για test ride...

RaGe_Raptor
13/11/2018, 14:36
Αγόρι ,βάστα λίγο να μάθουμε για το μοτόρι και συνεχίζετε μετά ρε :cool:

Δεν έχει αβς, πάντως :tooth:

BLiTzER
13/11/2018, 14:37

Έτσι ακριβώς είναι. Όπως ΟΛΟΙ χρειάζονται τον κύριο υμών ιησού χριστό. Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν, αλλά εγώ ξέρω καλύτερα.

Και όχι, δεν έκανα λάθος.

RaGe_Raptor
13/11/2018, 14:45

Εγώ εξασκουμαι συχνά ΚΑΙ στο φρεναρισμα. Δεν λέω ότι εγώ ξέρω κι εσείς πρέπει να μάθετε. Καλό είναι να διατηρουμε το μυαλό "ανοιχτό".

Θα ήθελα ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ cornering ABS που λαμβάνει δεδομένα και από την imu.

rainmike
13/11/2018, 14:51
Εγώ εξασκουμαι συχνά ΚΑΙ στο φρεναρισμα. Δεν λέω ότι εγώ ξέρω κι εσείς πρέπει να μάθετε. Καλό είναι να διατηρουμε το μυαλό "ανοιχτό".

Θα ήθελα ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ cornering ABS που λαμβάνει δεδομένα και από την imu.

Εγώ πάλι θα θελα μια panigale με abs έτσι ,μη στουκάρω απο φρένα πανικού πάνω σε κάνα πλυντήριο:D

sniper
13/11/2018, 14:56
....

Σωστά. Αν είσαι τρένο. Αν έχεις ελαστικά το παραπάνω το δεχόμαστε σαν ανέκδοτο.

sniper
13/11/2018, 14:56
Εγώ πάλι θα θελα μια panigale με abs έτσι ,μη στουκάρω απο φρένα πανικού πάνω σε κάνα πλυντήριο:D

Κι εγώ.

kerasaki
13/11/2018, 14:59
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Κανονίστε να φέρουμε μια μηχανή με ένα νορμάλ ABS (απενεργοποιουμενο) και να το οδηγήσουν(να το φρενάρουν) δύο αναβάτες από δω μέσα. Ένας έμπειρος κι ένας στο μέσο όρο.
Από στάνταρ χιλιόμετρα (ας πούμε 80) μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση και με μια μεζούρα μας λύνονται όλες οι απορίες. Μετά επαναλαμβάνουμε αφού ποτίσουμε τη διαδρομή με 3-4 ποτιστηρια.

BLiTzER
13/11/2018, 15:00
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Κανονίστε να φέρουμε μια μηχανή με ένα νορμάλ ABS (απενεργοποιουμενο) και να το οδηγήσουν(να το φρενάρουν) δύο αναβάτες από δω μέσα. Ένας έμπειρος κι ένας στο μέσο όρο.
Από στάνταρ χιλιόμετρα (ας πούμε 80) μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση και με μια μεζούρα μας λύνονται όλες οι απορίες. Μετά επαναλαμβάνουμε αφού ποτίσουμε τη διαδρομή με 3-4 ποτιστηρια.

Θα ήθελα πολύ να δω άπειρο αναβάτη να πιάνει 80 σε βρεγμένο οδόστρωμα. :lol: :lol:

karateo
13/11/2018, 15:03
Σωστά. Αν είσαι τρένο. Αν έχεις ελαστικά το παραπάνω το δεχόμαστε σαν ανέκδοτο.

Πάμε Βουλιαγμένης με βροχή επάνω στις διαγραμμίσεις σε χαρώ :p

Christos ktm R
13/11/2018, 15:06
ρε παιδια τι κουλαμάρες διαβαζω εδώ,,,,νεοι ανθρωποι και να είναι τοσο αδιάβαστοι...υπαρχη και ιντερνετ εκτος αν δεν μαθανε ολιγα αγγλικα...είμαι 54 με εκατοντάδες χιλ χιλ ..εδώ και σε ολη την ευρωπη..η αληθεια είναι ότι το αβς στην ευρωπη αν εχει λειτουργηση 5 -10 φορες ισως να λεω και πολλα ...δρομοι με ασφαλτο φοβεροι,ακομα και οι επαρχιακοι,εν αντιθεση εδώ που οι δρομοι μας -εκτος από τις εθνικες-κανεις μαλλον πατινάζ....εδώ το συστημα δουλεύει υπερωρίες ακομα και όταν οδηγεις νορμαλ,δεν συζητω για την καφριλα αυτων που βλέπουμε καθημερινα,μακαρι να το βαζανε από τα 50κυβικα και σε συνδιασμο με cbs και τετοια συστηματα και σε σωζουν από τουμπα και φρεναρεις σε σωστη αποσταση..τωρα κατι ENTI LOWNSON,KAI ROSSI ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΑΞΙΖΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. το 1996 απεκτησα την BMW με abs οντως ηταν μια άλλη εμπειρεια,επισης να ρωτησω τον φιλο που του μπλοκαρησε ο τροχος αν εφταιγε το abs η η δαγκανα,να ξερετε και είναι το πιο συνηθες μλοκαρει η δαγκανα γιατι κατά την γνωμη μου θα μλοκαριζε και ο πισω τροχος, εχει μπλοκαρει και σε μενα αλλα ηταν η δαγκανα,θελει και αυτή συντηρηση καπου καπου....

Το μηχανάκι φορτώθηκε κ πήγε σε αντιπροσωπεία κ εκεί του είπαν ότι κλείδωσε το abs.

Christos ktm R
13/11/2018, 15:09
Φάουλ ο γνωστός σου,κι εσύ κακώς την οδήγησες αντί να πάει κατευθείαν σε συνεργείο.
Η μοτοσικλέτα έχει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες parts που μπορεί να χαλάσουν,με αυτό
το σκεπτικό καλύτερα να μην καβαλάμε ή να γυρίσουμε σε παλαιότερες τεχνολογίες.
Πέρυσι μού κόπηκε ολοκαίνουργια αλυσίδα στο tenere και σφήνωσε στον τροχό,έχοντας
πάνω από 120 χλμ στο κοντέρ,με αποτέλεσμα να τον φρενάρει και να καταλήξω εκτός δρόμου
χωρίς να πέσω,καθαρά από τύχη.
Ήταν αστοχία υλικού και μπορεί να παρουσιαστεί σε οτιδήποτε,αυτός δεν μπορεί να είναι
αποτρεπτικός λόγος για να μην καβαλάμε μοτοσικλέτες ή άλλου είδους όχηματα..

Επειδή ήταν Κυριακή κ εγω δούλευα τότε σε συνεργείο κ είμασταν φίλοι πέρασε να πάρει μια γνώμη κ να του φύγει το άγχος μέχρι την επόμενη μέρα.Δεν νομίζω να είπα πουθενά να μην καβαλάμε κ να γυρίσουμε σε παλαιότερες τεχνολογίες..

sniper
13/11/2018, 15:13
Πάμε Βουλιαγμένης με βροχή επάνω στις διαγραμμίσεις σε χαρώ :p

Γουστάρεις να πατας φρένα πάνω σε βρεγμένες διαγραμμίσεις; Deathwish?

STOYBI
13/11/2018, 15:17
Γουστάρεις να πατας φρένα πάνω σε βρεγμένες διαγραμμίσεις; Deathwish?

Οπως καταλαβαινεις.....:lol:

Τους κοβω να πατανε επιτηδες φρενο σε βρεγμενες διαγραμισεις πεζων ( για να μην αστοχησουν ) για να δουν ποιανου το αβς την εχει μεγαλυτερη.....:lol::lol::lol:

karateo
13/11/2018, 18:49
Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε επιχειρήματα και λέτε ασυναρτησίες :p

Δε νομίζω κανείς να μιλάει για την αναγκαιότητα του abs στην πίστα.

Στο δημόσιο δρόμο σε απρόβλεπτη κατάσταση είναι που σώζει ζωές.

agamoi-thytai
13/11/2018, 19:00
Δεν μπορω να καταλαβω.......

Διαβαζω ...διαβαζω για την χρησιμοτητα του αβς......

Και δεν μπορω να καταλαβω......Ολοι αυτοι οι χιλιαδες που τρεχουν καθε σκ σε ολο τον κοσμο....

Σε βρεγμενες πιστες , λασπες ,χιονια.... Χωματινοι, ασφαλτινοι....

Ηλιθιοι ειναι και δεν φοραει κανεις .... Μα κανεις αβς...??

Παντως κατα την προσωπικη μου γνωμη ...

Σε αναποφευκτη...... συγκρουση ( που ναι μεν θα γλυτωσεις την πτωση αλλα θα σε οδηγησει το αβς με λιγοτερα χιλμ....)

Θα προτιμησω την πτωση απο το μπλοκαρισμα του τροχου.....;)

Και ο νοων νοειτω...

:wave2:
Να υποθέσω ότι τρολλαρεις.
Αν όχι, θεωρείς ίδιες τις συνθήκες στην πίστα με τον δρόμο έξω ;

RaGe_Raptor
13/11/2018, 20:32
...
Και όχι, δεν έκανα λάθος.
μέχρι να φρενάρεις χωρίς αβς σε βρεγμένη διαγράμμιση. :bawl:

πλυντήριο?:eek:

Κι εγώ.

κι εσύ πανιγκάλε ή φοβάσαι τα πλυντήρια?:p

STOYBI
13/11/2018, 21:03
Να υποθέσω ότι τρολλαρεις.
Αν όχι, θεωρείς ίδιες τις συνθήκες στην πίστα με τον δρόμο έξω ;

Οχι δεν τρολλαρω....

Στις πιστες δηλαδη δεν υπαρχουν φρεναρισματα σε φουρκετες..??

Σε βρεγμενο..??

Δεν υπαρχουν μπλοκαρισματα μπροστινου με πτωσεις.....( Μονο εγω βλεπω αγωνες με σχεδον στον καθενα αγωνα ενα δυο περιστατικα....??

Και μετα... Αγωνες ειναι μονο πιστα .....??

Εντουρο....??

Isle of Man...??

Ανθρωποι που μεσα σε μια ωρα αντιμετωπιζουν το ενδεχομενο πτωσης απο μπλοκαρισμα τροχου..

οσες φορες δεν αντιμετωπιζει ενας οδηγος στην πολη ουτε σε ενα χρονο...!!

( Στο χωμα ειδικα πολλαπλασιαζεται.....)

Οποτε ξαναρωταω....Γιατι οι χιλιαδες παραπανω δεν φορανε ποτε και πουθενα αβς..??

Δεν μπορω να καταλαβω... τοσο δυσκολη ερωτηση εκανα...???

( Μην ακουσω τιποτα πρωτοκλασατα ονοματα...Μιλαω απο τους πρωτους μεχρι και τους τελευταιους.....)

karateo...

Παντα με επιχειρηματα μιλαω.......

Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...

Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...και μαλιστα με τεστ στις διαγραμισεις των δρομων οταν βρεχει...!

rainmike
13/11/2018, 21:11
μέχρι να φρενάρεις χωρίς αβς σε βρεγμένη διαγράμμιση. :bawl:

πλυντήριο?:eek:

κι εσύ πανιγκάλε ή φοβάσαι τα πλυντήρια?:p
Μέσα στο σπίτι θα την οδηγώ ρε αγορίνα ,ασε εχουν μετακομίσει και κάτι φοιτήτριες απέναντι και
είμαι επιρρεπής στο target fixation :D

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 21:14
Και μετα... Αγωνες ειναι μονο πιστα .....?? Εντουρο....??

Ακόμα κι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του ABS, δε νομίζω να υποστηρίξει ότι το ABS είναι για χώμα και μάλιστα για enduro…

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/11/2018, 21:21
Ακόμα κι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος του ABS, δε νομίζω να υποστηρίξει ότι το ABS είναι για χώμα και μάλιστα για enduro…

Στη κυριολεξια.Πηγα να πεσω απο γκρεμο σε μια στροφη οταν θελησα να στριψω σε φλαταδουρα.Με ενα βεστρομ 2008 ειμουν.Το ειχα παρει καινουριο τοτε με αβς πισω μπροστα.
ΟΧΙ.Το αβς δε κανει για χωμα.

STOYBI
13/11/2018, 21:23

Δεν σε καταλαβα ....:)

Ειδικα σε γλιτσιασμενο τερραιν....

Φρεναρισμα παρα φρεναρισμα......Μπλοκαρισμα του μπροστινου υπαρχει ....

Γιατι να μην ειναι χρησιμο το αβς...???

Η καταληξη σε μπλοκαρισμα τροχου οτι μηχανη και να οδηγας ειναι παντα η ιδια νομιζω....!!

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 21:28
Στη κυριολεξια.Πηγα να πεσω απο γκρεμο σε μια στροφη οταν θελησα να στριψω σε φλαταδουρα.Με ενα βεστρομ 2008 ειμουν.Το ειχα παρει καινουριο τοτε με αβς πισω μπροστα.
ΟΧΙ.Το αβς δε κανει για χωμα.

Μία από τα ίδια... Στα Γεράνεια, στο σχολείο του Σπανού, είχα-δεν είχα 2 βδομάδες τη μηχανή, είχαμε κάνει φρενάρισμα με και χωρίς ABS σε ένα γήπεδο και μετά ανηφορίσαμε στο βουνό, ξέχασα να το απενεργοποιήσω και σε κάποια φάση έβλεπα με τρόμο το γκρεμό να έρχεται με δρασκελιές σε μια στροφή με φλαταδούρα επίσης. Πρέπει να σταμάτησα 40 πόντους πριν το γκρεμό...

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 21:31
Δεν σε καταλαβα ....:)

Ειδικα σε γλιτσιασμενο τερραιν....

Φρεναρισμα παρα φρεναρισμα......Μπλοκαρισμα του μπροστινου υπαρχει ....

Γιατι να μην ειναι χρησιμο το αβς...???

Η καταληξη σε μπλοκαρισμα τροχου οτι μηχανη και να οδηγας ειναι παντα η ιδια νομιζω....!!

Τι να σου πω, είναι σα να με ρωτάς γτ μια μοτοσυκλέτα του MotoGP να μη μπορεί να κάνει enduro… Γιατί τότε να υπάρχουν ασφάλτινα ελαστικά και χωμάτινα;

Γλίτσα σε χώμα; Μάλλον λάσπη ή πηλός...

BLiTzER
13/11/2018, 21:38
Στις πιστες δηλαδη δεν υπαρχουν φρεναρισματα σε φουρκετες..??

Σε βρεγμενο..??

Δεν υπαρχουν μπλοκαρισματα μπροστινου με πτωσεις.....( Μονο εγω βλεπω αγωνες με σχεδον στον καθενα αγωνα ενα δυο περιστατικα....??

Αν είχαν abs, δε θα έπεφταν.

STOYBI
13/11/2018, 21:43
Τι να σου πω, είναι σα να με ρωτάς γτ μια μοτοσυκλέτα του MotoGP να μη μπορεί να κάνει enduro… Γιατί τότε να υπάρχουν ασφάλτινα ελαστικά και χωμάτινα;

Γλίτσα σε χώμα; Μάλλον λάσπη ή πηλός...

Τι να σου πω..... Εγω μια ερωτηση εκανα...:) ( Ασε το χωμα απ εξω αφου σε μπερδευει...:lol:)

* Γλιτσα σε χωμα..... Φιλμ λασπης που εμφανιζεται σε σκληρα τερραιν . Συνηθως στο φορτε τις ... Τις πρωτες πρωινες ωρες η περνωντας απο κομματια με πυκνη βλαστηση...!

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 21:57
Τι να σου πω..... Εγω μια ερωτηση εκανα...:) ( Ασε το χωμα απ εξω αφου σε μπερδευει...:lol:)

* Γλιτσα σε χωμα..... Φιλμ λασπης που εμφανιζεται σε σκληρα τερραιν . Συνηθως στο φορτε τις ... Τις πρωτες πρωινες ωρες η περνωντας απο κομματια με πυκνη βλαστηση...!

Κοίτα, τις πρώτες πρωινές ώρες κάνω άλλα πράγματα, δεν κόβω βόλτες σε σκληρά τεραίν με φιλμ λάσπης ή κομμάτια πυκνής βλάστησης, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό. Για να επανέλθουμε στα του ABS, φαντάζομαι για να έλεγε ο Σπανός και ο Χούντρας πχ στην άσφαλτο πάντα ABS, στο χώμα το απενεργοποιούμε, κάτι παραπάνω από εμένα ξέρουν...

STOYBI
13/11/2018, 22:10
Κοίτα, τις πρώτες πρωινές ώρες κάνω άλλα πράγματα, δεν κόβω βόλτες σε σκληρά τεραίν με φιλμ λάσπης ή κομμάτια πυκνής βλάστησης, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό. Για να επανέλθουμε στα του ABS, φαντάζομαι για να έλεγε ο Σπανός και ο Χούντρας πχ στην άσφαλτο πάντα ABS, στο χώμα το απενεργοποιούμε, κάτι παραπάνω από εμένα ξέρουν...

Tι να σου πω...

Δεν σε ρωτησα τι κανεις τα πρωινα... Εσυ εξεφρασες απορια για την γλιτσα... Ετσι δεν ειναι....?

Οπως επισεις... Οταν σου ελεγε ο Σπανος και ο Χουντρας "στην άσφαλτο πάντα ABS, στο χώμα το απενεργοποιούμε"

Επρεπε να ρωτησεις το γιατι....

Οπως ρωταω και εγω....

Το να ξερουν μονο αυτοι....

Δεν λεει κατι...!!!

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 22:14
Tι να σου πω...

Δεν σε ρωτησα τι κανεις τα πρωινα... Εσυ εξεφρασες απορια για την γλιτσα... Ετσι δεν ειναι....?

Οπως επισεις... Οταν σου ελεγε ο Σπανος και ο Χουντρας "στην άσφαλτο πάντα ABS, στο χώμα το απενεργοποιούμε"

Επρεπε να ρωτησεις το γιατι....

Οπως ρωταω και εγω....

Το να ξερουν μονο αυτοι....

Δεν λεει κατι...!!!

Μα δεν είπα τι κάνω συγκεκριμένα... Η απορία ήταν εσωτερικής φύσεως... Και βέβαια μας είπαν το γιατί...

STOYBI
13/11/2018, 22:19
Μα δεν είπα τι κάνω συγκεκριμένα... Η απορία ήταν εσωτερικής φύσεως... Και βέβαια μας είπαν το γιατί...

Γιατι δεν μας το λες και εμας τοτε.......

AUFGEBRACHT
13/11/2018, 22:25

Γτ στο χώμα χρησιμοποιούσε κυρίως το πίσω φρένο κι ήθελε να το μπλοκάρει για να πασάρεται στις στροφές, γούσταρε να κάνει κωλιές και να παίζει με τον πίσω τροχό μπλοκαρισμένο. Σε καλύπτει η απάντηση αυτή;

Edit: Όταν λέμε χώμα εννούμε βαρβάτο χώμα με κροκάλες, νεροφαγώματα κτλ, δε μιλάμε για απλό χώμα σε δρόμο που μπορείς να διαβείς με προσοχή ακόμα και με SS. Εκεί το ABS ενεργοποιημένο εννοείται. Οπότε απαντά εν μέρει και στην αρχική σου απορία ίσως...

STOYBI
13/11/2018, 22:39
Γτ στο χώμα χρησιμοποιούσε κυρίως το πίσω φρένο κι ήθελε να το μπλοκάρει για να πασάρεται στις στροφές, γούσταρε να κάνει κωλιές και να παίζει με τον πίσω τροχό μπλοκαρισμένο. Σε καλύπτει η απάντηση αυτή;

Οχι.....Καταρχην...

Δεν παιζουμε....

Οδηγαμε...!! Βγαζουμε πορεια.....!!

Προσπαθω να κανω την απλη χωματινη διαδρομη μου με ασφαλεια.....!!

Υγ,,,. ( και στο χωμα τον κυριως λογο και για να κανεις κωλια..... Τον πρωτο ρολο παλι το μπροστινο φρενο τον παιζει σε συνεργασια με τις μεγαλες διαδρομες της μπροστινης αναρτησης... το πισω ειναι απλα βοηθημα....!! )

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/11/2018, 22:42

Ειναι προφανες οτι δεν μπαινεις χωμα.Δε το λεω ηρωνεικα ουτε με μαγκια.
Θα σου δωσω να καταλαβεις οσο πιο απλα μπορω(και αν καταλαβεις φτυξε με.:lol:Ως γνωστον δε το χω με το γραπτο λογο).Το αβς ενεργοποιειτε πριν μπλοκαρει ο τροχος.Στο χωμα ο τροχος τινει να μπλοκερνει σηνεχεια.Ητε εισαι σε μια στροφη και θες να μπεις με αναποδα(κανονικα αυτο δεν γινεται με το φρενο αλλα με κατεβασμα ταχυτητας και μουρωμα του κινητηρα)ητε εχεις περασει καποιο σαμαρακη και ακολουθει στροφη.Οταν περασεις το σαμαρακι ο τροχος θα σηκωθει καποιους ποντους στον αερα.Ενστικτοδος τσιμπας το φρενο γιατι ακολουθει στροφη.Το αβς ομως εχει ενεργοποιηθει γιατι η προσφηση ειναι μηδενικη και εση βρισκεσαι με ενα τροχο που αρνειτε να μπλοκαρει για να σου δωσει τη επιθημητη γονια για να μπεις στη στροφη και ετσι πρεπει να πας ευθεια καιθα βγεις απο τη στροφη.
Παιδια διορθωστε με και βοηθηστε να καταλαβει ο φιλος τι ακριβως ενοω.

karateo
13/11/2018, 22:58
karateo...

Παντα με επιχειρηματα μιλαω.......

Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...

Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...και μαλιστα με τεστ στις διαγραμισεις των δρομων οταν βρεχει...!

μου συγκρίνεις πίστα με 99% προβλέψιμο παιχνίδι είτε σε εμπόδια είτε στην άσφαλτο με τους δημόσιους δρόμους?
μου συγκρίνεις τους αγώνες που αγωνίζονται οι άνθρωποι στις ικανότητες τους με τη βόλτα στο δημόσιο δρόμο?

τα επιχειρήματα ψάχνω βασισμένα σε δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες δημόσιων δρόμων ;)

είπα για τεστ στις διαγραμμίσεις των δρόμων?
ο άλλος έγραψε ότι αν έχει καλά λάστιχα φρενάρει τέλεια και του έδειξα παράδειγμα που ΔΕΝ θα φρενάρει τέλεια
αλλιώς δε θα μιλούσαμε για ABS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το (σωστό - έδωσα παράδειγμα παραπάνω) ABS μπορεί να φρενάρει πολύ καλύτερα απο τον οποιοδήποτε σε δημόσιους δρόμους
τώρα όσοι επιμένετε με τόσα δεδομένα που υπάρχουν ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ κάνετε λάθος!

κανένας εγκέφαλος και καμία εμπειρία δε μπορεί να ξεπεράσει τις δυνατότητες του ABS

πραγματικά είναι για γέλια η συζήτηση!

STOYBI
13/11/2018, 23:10
Ειναι προφανες οτι δεν μπαινεις χωμα.Δε το λεω ηρωνεικα ουτε με μαγκια.
Θα σου δωσω να καταλαβεις οσο πιο απλα μπορω(και αν καταλαβεις φτυξε με.:lol:Ως γνωστον δε το χω με το γραπτο λογο).Το αβς ενεργοποιειτε πριν μπλοκαρει ο τροχος.Στο χωμα ο τροχος τινει να μπλοκερνει σηνεχεια.Ητε εισαι σε μια στροφη και θες να μπεις με αναποδα(κανονικα αυτο δεν γινεται με το φρενο αλλα με κατεβασμα ταχυτητας και μουρωμα του κινητηρα)ητε εχεις περασει καποιο σαμαρακη και ακολουθει στροφη.Οταν περασεις το σαμαρακι ο τροχος θα σηκωθει καποιους ποντους στον αερα.Ενστικτοδος τσιμπας το φρενο γιατι ακολουθει στροφη.Το αβς ομως εχει ενεργοποιηθει γιατι η προσφηση ειναι μηδενικη και εση βρισκεσαι με ενα τροχο που αρνειτε να μπλοκαρει για να σου δωσει τη επιθημητη γονια για να μπεις στη στροφη και ετσι πρεπει να πας ευθεια καιθα βγεις απο τη στροφη.
Παιδια διορθωστε με και βοηθηστε να καταλαβει ο φιλος τι ακριβως ενοω.

Θα σε φτυξω μου φαινετε...... :lol:

Ολα αυτα με το vstrom...??? :lol:

Aν και περιμενα να απαντησουν αλλοι και μαλιστα τεκμηριωμενα.....

Και αφου υπενθυμισω οτι....Το αβς ειναι ενα βοηθημα στα φρενα, στο βρεγμενο και στην αφηρημαδα και μονο...

Και οχι απαραιτητο αξεσουαρ εφυσηχασμου στο φρεναρισμα , σε μια μοτο οπως θελετε να το παρουσιασετε καποιοι...

Να σου πω με λιγα λογια οτι δεν εχει ... Ουτε ποτε θα εφευρεθει ο σενσορας που μπορει να αντικαταστησει τα δαχτυλα σου στην μανετα του φρενου.....

Στο χωμα ειδικα ειναι τοσες οι απωλειες προσφυσης στον τροχο ( και ειδικα οι αναιπεσθητες ) που ο καθε σενσορας οσο καλος και να ειναι συμπεριφερετε σαν να εχει πιει τρια μπουκαλια τζωνυ στην καθισια του.....

Για αυτο και εσυ και το αλλο το παλικαρι οταν πατησατε φρενο πηγαινατε για γκρεμο κατευθειαν.....

Αυτα οσο αφορα το χωμα...!!