View Full Version : Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
Bladerunner
05/01/2019, 15:51
Στην πρώτη μου δουλειά σε λογιστήριο μεγάλης εισαγωγικής, την πρώτη μου μέρα, έγινα μάρτυρας πολύ άσχημου επεισοδίου μεταξύ γενικού διευθυντή και ενός υπαλλήλου, τον Βαγγέλη.
Το απόγευμα με ρώτησε ο γενικός πώς μου φαίνεται το περιβάλλον. Απάντησα πως όλα καλά, αλλά αν ήμουν στη θέση του παιδιού που έφαγε το βρίσιμο εκείνος θα ήταν νοσοκομείο τώρα.
Όταν ρώτησα τον Βαγγέλη γιατί τον ανέχτηκε, με ρώτησε αν έχω οικογένεια και πού μένω. Μόνος μου ήμουν και έμενα ακόμα με τον πατέρα μου. "Δεν θα καταλάβεις", μου είπε.
lleonidas
05/01/2019, 18:15
https://www.facebook.com/paris.kagias.7/videos/10218736438304331/
TsoliasGR
05/01/2019, 18:35
θα σε στενοχωρησω, αλλα μπορει καποιος να σε εκτιμαει και να μην σου δινει λεφτα...μαυρα...
εσυ βεβαια, θες τα λεφτα γιατι "φαινεται η εκτιμηση"...:rolleyes:
το γεγονος οτι ειναι δουλεια σου επειδη την επελεξες κλπ...κλπ...σημαινει οτι θα την κανεις με τον ιδιο τροπο ανεξαρτητως τι σου αποδιδει σε χρημα...και ετσι θα επρεπε να ειναι ολες οι δουλειες...
αλοιμονο αν ο δασκαλος εδινε περισσοτερο βαση σε καποια παιδακια στο σχολειο επειδη οι μαναδες τους, του εκαναν δωρα...μαθημα θα εκανε σε ολα αλλα σε καποια θα εκανε περισσοτερο μαθημα επειδη θα ειχε οικονομικο οφελος...
την ιδια συμπεριφορα θα επρεπε να εχεις και σε εναν μαλακα...που μπορει να παραγγελνει ενα σουβλακι ανα 1 ωρα, ετσι επειδη μπορει, για να σε τρεχει...
επισης μπορει καποιος να σε σεβεται περισσοτερο αν ΔΕΝ παραγγειλει οταν βρεχει...και ας πειναει...αλλα εκει δεν θα το εκτιμησεις γιατι δεν θα τον δεις καθολου και δεν θα παρεις τα λεφτα...τα μαυρα...
οποτε μην πετατε ετσι απλα λεξεις (εκτιμηση, σεβασμος) και τις συγχεετε με το χρημα...
α)Eδώ έχεις κάποιους που σε φωνάζουν με κρύο-βροχή-ζέστη κτλπ κάθε 2-3 μέρες ανεβαίνεις στον 4ο με τα ποδάρια γιατί η πολυκατοικία δεν έχει ασανσέρ,είσαι εκεί στα 15-20 λεπτά απο την ώρα που έχουν παραγγείλει και είσαι πάντα ευγενικός και με το χαμόγελο...δεν αφήνουν ποτέ τίποτα.
Εκεί και τα σουβλάκια θα κάνουν παρκούρ μεσα στο κουτί και τελευταίοι στο δρομολόγιο θα είναι.Γιατί δεν σε σέβονται.
β)Έχεις αυτούς που παραγγέλνουν πχ 49,80 ευρώ παραγγελία, 39,90ευρώ παραγγελία και πάλι είσαι εκεί στα 2-3-5 λεπτά απο την ώρα που ετοιμάστηκε η παραγγελία και περιμένουν το δεκάλεπτο.Και εκεί είσαι ευγενικός κτλπ.Και κουβαλάς σαν γαιδούρι τις τσάντες με το φαί και σου μιλάνε λες και είσαι σκουπίδι, και σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα.Όχι δεν σε σέβονται.
Θα πάρουν τα ρέστα τους σε χάλκινα, και την επόμενη θα αργήσει και λίγο παραπάνω το φαί.
Εν αντιθέση όμως κάποιοι που ξέρεις οτι ΔΕΝ έχουν να αφήσουν (και το ξέρεις αν είσαι λίγο παρατηρητικός) αλλά σε αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και ευγένεια, μπαίνουν στην λίστα αυτών που θα πάς από τους πρώτους.
Αλλά γενικά όποιος αφήνει τιπ θεωρητικά σε σέβεται είτε για το κρύο που τρώς είτε για τις γενικά κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν.Αν θέλουν να φορολογήσουν τα τιπ ας το κάνουν.Μπορούν να το κάνουν;Μπορούν.Αλλά ας βρούν τρόπο πρώτα να επιβάλλουν σε όλα τα καταστήματα ότι αναφέρει η νέα εγκύκλιος και μετά ας τα φορολογήσουν.
Τώρα για το αν σε σέβεται ο άλλος που παραγγέλνει όταν βρέχει είναι σχετικό.Όταν εσύ κανονίζεις να κάνεις ένα τραπέζι η μια συνάντηση σπίτι σου κοιτάς τι καιρό θα κάνει;
Και απο την στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις αυτή την δουλειά ξέρεις οτι είτε βρέχει είτε όχι θα πας την παραγγελία.Είναι στα πλαίσια της εργασίας σου όπως και του μηχανικού είναι να γεμίζει μουτζούρα και λάδια και να αναπνέει αναθυμιάσεις.Αλλά δυστηχώς ο μηχανικός δεν παίρνει τιπς αν και κινδυνεύει να χτυπήσει και μακροχρόνια να αναπτύξει καρκίνο.Όμως όταν πας και του λές λύσε μου μοτέρ σου λέει 150-200 ανεβα-κατέβα-λυσε-δεσε.Για μια μέρα δουλειά.Είναι ανόμοια τα μεγέθη.Βέβαια στον δικό μου μηχανικό όποτε πάω (κάθε Τρίτη συνήθως) παίρνω τηλέφωνο πρώτα και του λέω έρχομαι και φέρνω καφέ, και στο τέλος ενίοτε θα πιούμε και καμια μπύρα κερασμένη απο μένα.
Εν κατακλείδι τιπ αφήνεις όταν γουστάρεις την εξυπηρέτηση και τον διανομέα.όποιος με γουστάρει τον γουστάρω και εγώ.
basilis_k6
05/01/2019, 18:39
https://www.facebook.com/paris.kagias.7/videos/10218736438304331/
χαχαχα φοβερο :lol:
(δεν εχω fb) :D
α)Eδώ έχεις κάποιους που σε φωνάζουν με κρύο-βροχή-ζέστη κτλπ κάθε 2-3 μέρες ανεβαίνεις στον 4ο με τα ποδάρια γιατί η πολυκατοικία δεν έχει ασανσέρ,είσαι εκεί στα 15-20 λεπτά απο την ώρα που έχουν παραγγείλει και είσαι πάντα ευγενικός και με το χαμόγελο...δεν αφήνουν ποτέ τίποτα.
.[/B]
Είχαμε έναν τέτοιον και δεν άφηνε ποτέ τίποτα. Στο τέλος δεν ανέβαινε κανένας. ¨Η θα είχε χτυπήσε το πόδι του ή έκανες 5 ώρες να ανέβεις. Οταν ανεβάινεις 2 και 3 σκάλες υποχρεωτικά ,είναι 50 50 να σου αφήσουν να μην πω και λιγότερες πιθανότητες. Υπάρχουν βέβαια και αυτόι που σε συναντουν κάπου στην μέση και κατεβαίνουν έστω 1 όροφο. Θα το εκτιμήσω περισσότερο ακόμα κι αν δεν βγάλω τίποτα:blush:
Ειπα να μην γραψω αλλα με.αυτα που βλεπω.. εχω κανει ντελιβερι για δυο χρονια και κατι. Αυτα που γραφεται ρε παιδια απο που τα βλεπεται? Παρτε χαμπαρι οτι πρεπει να κανεις την δουλεια σου κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει τιποτα και ας μενει και στο μπουρτζ καλιφα πως το λενε χωρις ασανσερ.
Δεν ειναι κατι ξεχωριστο απο αλλα επαγγελματα οπως και στα πλυντηρια αυτοκίνητου που περιμενουν το μπουρμπουρι απο καλο καθαρισμα η αν σου βαλουν αερα στα λαστιχα καμμια φορα!
Σε λιγο θα μας πειτε γιατι καταργήθηκε τα 2 3 ευρο δωρο που περνανε οι ταριφες με το ετσι θελω.
Η νομίζεται οτι νοιαζει την επι/ηση αν θα παρετε μπουρμπουαρ η ξερω γω. και ο ποιο καρμηρς να περνει ενα καφε θα τον πας γιατι στο ειπανε οκ ριξε καμμια καταρα απο μεσα σου και αστο να παει.
Ειναι κολοδουλεια οκ αλλα αυτο ειναι δεν αλλαζει δεν καταλαβαινω γιατι ειναι ξεχωριστη περιπτωση το ντελιβερι απο αλλες.δουλειες και κλαιγομαστε ομαδικα
mia_zoi_kawa
05/01/2019, 21:37
Βρε Φαρισαιοι και Υποκριτες ....σε μια χωρα που εχει φλομωσει ολος ο ιδιωτικος τομεας σε ολους τους κλαδους απο "ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΕΝΔΥΣΗΣ κτλ κτλ" που τις χρησιμοποιουν οι εργοδοτες για να πληρωνουν μερος των μισθων των εργαζομενων ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ εχει κανεις κρατησεις.... σε αυτην την χωρα λοιπον κανουμε κριτικη στα τιπς των ντελιβεραδων ....και οτι αυτο ειναι μαυρο χρημα;
Μπραβο παιδια συνεχιστε ετσι..εγω λεω να φωναξουμε και την Αρχη Καταπολεμησης Μαυρου Χρηματος για κατι επικινδυνα παρασιτα της εθνικης οικονομιας οπως ειναι ο Τσολιας ή ο εκαστοτε Παπασουζας...
Η συζήτηση δεν αφορά το φιλοδώρημα (πουρμπουάρ < pour boire = για να πιεις, όχι μπουρμπουάρ), αλλά τη συμπεριφορά μερικών διανομέων όταν δεν το λαμβάνουν. Τονίζω το "μερικών" για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Υπάρχει διαφορά στο να ονειρεύεσαι κάτι, στο να ελπίζεις, να προσδοκάς και τέλος στο να απαιτείς, αλλάζοντας τη συμπεριφορά σου προς το χειρότερο, όταν δεν ικανοποιείται η απαίτηση.
Είτε είσαι διανομέας και ελπίζεις σε φιλοδώρημα, είτε είσαι υπάλληλος και ελπίζεις σε bonus, είτε είσαι στέλεχος και ελπίζεις σε μέρισμα. Όσο εργάζεσαι σε κάποιο χώρο, οφείλεις να κάνεις τη δουλειά σου καλά. Το αν θα κάνεις το παραπάνω, που δεν προβλέπεται από τη θέση εργασίας σου, είναι στη διακριτική σου ευχέρεια. Άλλος θέλει ως έναυσμα τα επιπλέον χρήματα (από τον πελάτη ή τον εργοδότη), άλλος ένα κέρασμα, άλλος έναν καλό λόγο. Η διατήρηση όμως καλού επιπέδου στην εργασία σου, είναι υποχρέωσή σου, ακόμα κι αν πρόκειται για εθελοντική εργασία.
Για να καταλάβετε τις συνέπειες που έχει αυτό μακροοικονομικά, σκεφθείτε τη διαφορά στην ποιότητα των προϊόντων που παράγονται στην Ιαπωνία και τη Γερμανία, σε σχέση με την Ινδία και την Κίνα. Ο κύριος παράγοντας είναι ο εκτενής ποιοτικός έλεγχος στη γραμμή παραγωγής (συνεπάγεται αυξημένο κόστος), αλλά ο αμέσως επόμενος είναι η ιδιοσυγκρασία του εργαζόμενου που θέλει να κάνει τη δουλειά του πολύ καλά, ανεξάρτητα από το πώς πληρώνεται (έχει περάσει μεγάλη κρίση η Ιαπωνία, αλλά διατηρούν υψηλό επίπεδο εργασίας ακόμα και οι χαμηλόμισθοι). Εμείς ως πελάτες, τι εκτιμούμε λοιπόν και τελικά πληρώνουμε;
Αν λοιπόν κάποιος εργαζόμενος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, επειδή θεωρεί ότι δεν αμείβεται όσο αξίζει (κάτι στο οποίο δεν αμφισβητώ στην ελληνική πραγματικότητα), μακροπρόθεσμα βλάπτει αυτόν που τον πληρώνει.
Βέβαια στον δικό μου μηχανικό όποτε πάω (κάθε Τρίτη συνήθως) παίρνω τηλέφωνο πρώτα και του λέω έρχομαι και φέρνω καφέ, και στο τέλος ενίοτε θα πιούμε και καμια μπύρα κερασμένη απο μένα.
Εν κατακλείδι τιπ αφήνεις όταν γουστάρεις την εξυπηρέτηση και τον διανομέα.όποιος με γουστάρει τον γουστάρω και εγώ.
Έβγαλε η ΚΤΜ παπί; :confused:
:p
rainmike
05/01/2019, 22:38
Η συζήτηση δεν αφορά το φιλοδώρημα (πουρμπουάρ < pour boire = για να πιεις, όχι μπουρμπουάρ), αλλά τη συμπεριφορά μερικών διανομέων όταν δεν το λαμβάνουν. Τονίζω το "μερικών" για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Υπάρχει διαφορά στο να ονειρεύεσαι κάτι, στο να ελπίζεις, να προσδοκάς και τέλος στο να απαιτείς, αλλάζοντας τη συμπεριφορά σου προς το χειρότερο, όταν δεν ικανοποιείται η απαίτηση.
Είτε είσαι διανομέας και ελπίζεις σε φιλοδώρημα, είτε είσαι υπάλληλος και ελπίζεις σε bonus, είτε είσαι στέλεχος και ελπίζεις σε μέρισμα. Όσο εργάζεσαι σε κάποιο χώρο, οφείλεις να κάνεις τη δουλειά σου καλά. Το αν θα κάνεις το παραπάνω, που δεν προβλέπεται από τη θέση εργασίας σου, είναι στη διακριτική σου ευχέρεια. Άλλος θέλει ως έναυσμα τα επιπλέον χρήματα (από τον πελάτη ή τον εργοδότη), άλλος ένα κέρασμα, άλλος έναν καλό λόγο. Η διατήρηση όμως καλού επιπέδου στην εργασία σου, είναι υποχρέωσή σου, ακόμα κι αν πρόκειται για εθελοντική εργασία.
Για να καταλάβετε τις συνέπειες που έχει αυτό μακροοικονομικά, σκεφθείτε τη διαφορά στην ποιότητα των προϊόντων που υπάρχει στην Ιαπωνία και τη Γερμανία, σε σχέση με την Ινδία και την Κίνα. Ο κύριος παράγοντας είναι ο εκτενής ποιοτικός έλεγχος στη γραμμή παραγωγής (συνεπάγεται αυξημένο κόστος), αλλά ο αμέσως επόμενος είναι η ιδιοσυγκρασία του εργαζόμενου που θέλει να κάνει τη δουλειά του πολύ καλά, ανεξάρτητα από το πώς πληρώνεται (έχει περάσει μεγάλη η Ιαπωνία, αλλά διατηρούν υψηλό επίπεδο οι χαμηλόμισθοι). Εμείς ως πελάτες, τι εκτιμούμε λοιπόν και τελικά πληρώνουμε;
Αν λοιπόν κάποιος εργαζόμενος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, επειδή θεωρεί ότι δεν αμείβεται όσο αξίζει (κάτι στο οποίο δεν αμφισβητώ στην ελληνική πραγματικότητα), μακροπρόθεσμα βλάπτει αυτόν που τον πληρώνει.
Η συζήτηση έχει να κάνει με μία εγκύκλιο,όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.Οσο για τη συμπεριφορά των ντελιβεράδων για το τι αξιώνουν τι παίρνουν η το τι θα θέλανε να παίρνουν,
οι μόνοι που μπορούν να μιλάνε γιαυτά είναι τα παιδιά που δούλεψαν η δουλέυουν ντελίβερυ.Οι υπόλοιποι όλοι έχουμε μια άποψη αλλά μας λείπει η πρακτική εξάσκηση.
kerasaki
05/01/2019, 23:56
Εκεί και τα σουβλάκια θα κάνουν παρκούρ μεσα στο κουτί και τελευταίοι στο δρομολόγιο θα είναι.Γιατί δεν σε σέβονται.
β)Έχεις αυτούς που παραγγέλνουν πχ 49,80 ευρώ παραγγελία, 39,90ευρώ παραγγελία και πάλι είσαι εκεί στα 2-3-5 λεπτά απο την ώρα που ετοιμάστηκε η παραγγελία και περιμένουν το δεκάλεπτο.Και εκεί είσαι ευγενικός κτλπ.Και κουβαλάς σαν γαιδούρι τις τσάντες με το φαί και σου μιλάνε λες και είσαι σκουπίδι, και σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα.Όχι δεν σε σέβονται.
Θα πάρουν τα ρέστα τους σε χάλκινα, και την επόμενη θα αργήσει και λίγο παραπάνω το φαί.
Εν αντιθέση όμως κάποιοι που ξέρεις οτι ΔΕΝ έχουν να αφήσουν (και το ξέρεις αν είσαι λίγο παρατηρητικός) αλλά σε αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και ευγένεια, μπαίνουν στην λίστα αυτών που θα πάς από τους πρώτους.
Αλλά γενικά όποιος αφήνει τιπ θεωρητικά σε σέβεται είτε για το κρύο που τρώς είτε για τις γενικά κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούν.Αν θέλουν να φορολογήσουν τα τιπ ας το κάνουν.Μπορούν να το κάνουν;Μπορούν.Αλλά ας βρούν τρόπο πρώτα να επιβάλλουν σε όλα τα καταστήματα ότι αναφέρει η νέα εγκύκλιος και μετά ας τα φορολογήσουν.
Τώρα για το αν σε σέβεται ο άλλος που παραγγέλνει όταν βρέχει είναι σχετικό.Όταν εσύ κανονίζεις να κάνεις ένα τραπέζι η μια συνάντηση σπίτι σου κοιτάς τι καιρό θα κάνει;
Και απο την στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις αυτή την δουλειά ξέρεις οτι είτε βρέχει είτε όχι θα πας την παραγγελία.Είναι στα πλαίσια της εργασίας σου όπως και του μηχανικού είναι να γεμίζει μουτζούρα και λάδια και να αναπνέει αναθυμιάσεις.Αλλά δυστηχώς ο μηχανικός δεν παίρνει τιπς αν και κινδυνεύει να χτυπήσει και μακροχρόνια να αναπτύξει καρκίνο.Όμως όταν πας και του λές λύσε μου μοτέρ σου λέει 150-200 ανεβα-κατέβα-λυσε-δεσε.Για μια μέρα δουλειά.Είναι ανόμοια τα μεγέθη.Βέβαια στον δικό μου μηχανικό όποτε πάω (κάθε Τρίτη συνήθως) παίρνω τηλέφωνο πρώτα και του λέω έρχομαι και φέρνω καφέ, και στο τέλος ενίοτε θα πιούμε και καμια μπύρα κερασμένη απο μένα.
Επειδη εχω κανει περιπου 2 χρονια ντελιβερι στη ζωη μου οταν ημουν φοιτητης, νομιζω ξεχασες να αναφέρεις αυτους που στελνουν τα παιδάκια τους 5-6 χρονων να σου πάρουν την παραγγελια και να σε πληρωσουν για να μην αφησουν ουτε δεκάλεπτο ενω οι ιδιοι κρύβονται πισω απο την πορτα.
Ειναι αλλοι που δεν τους έφταναν 30-40-50 λεπτα, 1 ευρω καμια φορα και τα εβαζες απο την τσεπη σου.
Φυσικα το οσκαρ επαιρναν αυτοι που αναφέρεις με τα 19,90 και τα 29,90 που περιμεναν το δεκαλεπτο. Ντροπη. Οταν σου λειπουν 10 λεπτα δεν παραγγελνεις απεξω να φας. Τρως μακαρόνια.
Φυσικα κρατας ενα στάνταρ επιπεδο επαγγελματια ειτε σου αφηνει ο άλλος τιπς ειτε οχι αλλα οσο να'ναι στον αλλον που σου αφηνει και κάτι, με τον καιρο θα αποκτησεις πιο ζεστη σχεση, πες ενα χαμόγελο, μια κουβεντα παραπανω κάτι.
Δεν ειναι ευκολο, ειδικα οταν εξω εχει παγωνια να σου άνοιγε ο αλλος την πορτα και να βλεπεις ολη την οικογενεια μαζεμενη, στα ζεστα, να ετοιμάζονται να φάνε ολοι μαζι. Ειναι Κυριακη βραδυ κι εσυ να εισαι στους δρομους.
Νομιζω αν αφησουν ολοι απο 40-50 λεπτα ειναι ενα τιμιο κοστος για παράδοση κατ'οίκον χωρις να κουνηθεις απο τη θεση σου, ειδικα αν σκεφτούμε οτι ο ντελιβερας, στην Αθηνα τουλαχιστον, ειναι με δικο του μηχανακι, καύσιμα, ζημιές κτλ και η ωριαια αποζημιωση ξεκινάει απο 3 ευρώ.
Επειδη εχω κανει περιπου 2 χρονια ντελιβερι στη ζωη μου οταν ημουν φοιτητης, νομιζω ξεχασες να αναφέρεις αυτους που στελνουν τα παιδάκια τους 5-6 χρονων να σου πάρουν την παραγγελια και να σε πληρωσουν για να μην αφησουν ουτε δεκάλεπτο ενω οι ιδιοι κρύβονται πισω απο την πορτα.
Ναι ρε συ αυτούς τους ξέχασα. Παίζει να έιναι η πιο ηλίθια κατηγορία "πελάτη". 10 χρονών παιδί με 50άρικο στο χέρι 1 η ωρα το πρώι για να το εκπαιδέυσουν πως θα συμπεριφέρεται όταν μεγαλώσει . Πάνε με πλάνο όχι αστεία, κρυμμένοι στην κουζίναΓια κλάμματα είναι . Και την πληρώνει το μικρό:tomates:
κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει τιποτα και ας μενει και στο μπουρτζ καλιφα πως το λενε χωρις ασανσερ.
Η νομίζεται οτι νοιαζει την επι/ηση αν θα παρετε μπουρμπουαρ η ξερω γω. κλαιγομαστε ομαδικα
Αν μένεις στο μπουρτζ καλίφα και δεν αφήνεις ποτέ πουρπουάρ μπορείς να αλλάζεις κάθε μέρα μαγαζί μέχρι να μην φτάνει ποτέ καμία παραγγελία.:lol:
Μόλις ξεμείνεις απο κόλπα μπορείς κάλλιστα να δίνεις ψεύτικο όνομα και να γράφεις ισόγειο. :D Ετσι και τηλεφωνάκι θα τον χρέωσεις τον ντελιβερά επειδή δεν θα σε βρίσκουν και θα του γ@@@σεις την μέρα .Και επειδή είσαι Καλόος πελάτης εννοείται δεν θα αφήσεις ποτέ τίποτα. Εχουμε και τέτοιους. Δεν κλαιγόμαστε .Δεν σε νοιάζει, δεν με νοιάζει και δεν θέλω να σε εξυπηρετήσω.
Δουλέυω στην εστίαση και δεν θα δουλέψω σε επιχείρηση που δεν έχει τιπσ και μάλιστα καλά τιπσ
TsoliasGR
06/01/2019, 04:18
Bασικά κάθε Τρίτη έχω ρεπό αλλά το δικό μου το ρεπό είναι οτι αντί να δουλεύω 1400-0000 δουλεύω 1900-0000.Έτσι επειδή ο εργοδότης δεν βρίσκει άτομο για διανομή 4ωρο απογευμα.Η ΚΤΜ δεν ξέρω αν θα βγάλει παπί αλλά απο την BMW θα ήθελα...
Fact 2:Κατάρα σε άνθρωπο δεν ρίχνω και ας είναι απο αυτούς που βάζουν το παιδάκι μπροστά να πληρώσει (έχουμε 2-3) ή κάνουν παραγγελία πχ (σημερινή 49,90) και δεν αφήνουν δεκάλεπτο.
Fact 3:H το να ΜΗΝ κάνεις την δουλειά σου καλά θα επιφέρει αργά η γρήγορα απόλυση.
Fact 4:Άλλο το να κάνεις την δουλειά σου καλά και άλλο να είσαι τυπικός;Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα που πρέπει να τα ξεχωρίσουμε.
Και για να καταλήγω προς ώρας μιας και κάτι θα έχω ξεχάσει σίγουρα να απαντήσω...
Όταν το κατάστημα θα δώσει:
Εταιρικό κινητό,εταιρικό μηχανάκι,εταιρικό αδιάβροχο/εξοπλισμό όπως προβλέπεται...Και πλήρη ένσημα και δώρα...όπως προβλέπεται...και λογική ωριαία αποζημίωση...όπως προβλέπεται...τότε δεν θα με απασχολούν τα τιπς.Όχι τόσο τουλάχιστον.
Και θα συμπεριφέρομαι όπως και τώρα.
Αν δεν γουστάρει ο ιδιοκτήτης...υπάρχουν ένα σωρό πακιστανοί/αφγανοί/μαύροι εν πάση περιπτώση που περιμένουν στην ουρά να βρούν δουλειά.Δεν είναι το ίδιο όμως.Το γιατί;Επειδή δεν ξέρουν την γλώσσα, έχουν άλλη συμπεριφορά στον πελάτη λόγω κουλτουρας κτλπ...
devil's animal
06/01/2019, 09:45
α) οκ, ειναι η ΔΟΥΛΕΙΑ σου...δεν χρειαζεται να το λες, λες και γινεται το μεγαλυτερο κακο της ανθρωποτητας επειδη δεν σου δινουν τιπ...
πουθενα δεν ειναι γραμμενο το τιπ...ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του πελατη...
β) ξανα μια απο τα ιδια...ειναι η δουλεια σου...το φαγητο/καφες/whatever που μεταφερεις κοστιζει τοσο 49,90...και ο αλλος περιμενει τα ρεστα του...
"κουβαλας σαν γαϊδουρι τις τσαντες με το φαϊ" επειδη ειναι η δουλεια σου...
το οτι σου μιλανε σαν σκουπιδι και σου κλεινουν την πορτα στα μουτρα ειναι τροποι καλης συμπεριφορας και οντως καποιοι δεν τους εχουν..αυτο ομως συμβαινει γενικα στις ανθρωπινες συμπεριφορες...δεν συμβαινει μονο σε εσενα...
και ξαναλεω απαντωντας στα επομενα που γραφεις...
μην συγχεεις την λεξη σεβασμος με το ποσα λεφτα θα σου δωσουν...
ΔΕΝ μετριεται ο σεβασμος με το ποσό του μαυρου χρηματος που θα παρεις...
δυστυχως εσεις το εχετε ετσι στο μυαλο σας...
δλδ καποιος αφηνει 5€ τιπ, σε σεβεται πολυ..
καποιος αφηνει 2€ τιπ, σε σεβεται λιγο...
καποιος δεν αφηνει τιποτα, δεν σε σεβεται καθολου...
οι ιδιες λανθασμενες συμπεριφορες ισχυουν για πολλα επαγγελματα..π.χ. δημοσιους γιατρους με φακελακια...εξεταστες για διπλωματα οδηγησης...ταξιτζηδες που θεωρουν ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι στην κουρσα των 8,8€ θα αφησεις 10ρικο και θα φυγεις...
και δυστυχως ολα αυτα μας εχουν κανει το μπ0υρδελο που ειμαστε...
Εν κατακλειδι, αν καποιος γουσταρει την εξυπηρετηση και τον διανομεα (ή τον οποιοδηποτε επαγγελματια) μπορει να το πει στον εργοδοτη του...
500 καλα σχόλια για καποιον ειναι αποδειξη οτι κανει καλα την δουλεια του και ο εργοδοτης θα σκεφτει 10 φορες πριν τον διωξει...
γιατι αν καποιος ειναι καλος μονο με τους πελατες και παιρνεις τα τιπς αβερτα κουβερτα αλλα δεν ειναι σωστος/καλος με τους συναδεφλους, εργοδοσια κλπ, παιζει πολυ πιο ευκολα με την απολυση και στο τελος θα χασει και τον μισθο και φυσικα τα τιπς που ερχονται σαν επακολουθο...
μην θεωρειτε ΔΕΔΟΜΕΝΑ αυτα που ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του αλλου, κανοντας απλα και μονο την δουλεια σας...την οποια εσεις επιλεξατε και ξερατε απο πριν τα καλα και τα κακα...
α) οκ, ειναι η ΔΟΥΛΕΙΑ σου...δεν χρειαζεται να το λες, λες και γινεται το μεγαλυτερο κακο της ανθρωποτητας επειδη δεν σου δινουν τιπ...
πουθενα δεν ειναι γραμμενο το τιπ...ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του πελατη...
β) ξανα μια απο τα ιδια...ειναι η δουλεια σου...το φαγητο/καφες/whatever που μεταφερεις κοστιζει τοσο 49,90...και ο αλλος περιμενει τα ρεστα του...
"κουβαλας σαν γαϊδουρι τις τσαντες με το φαϊ" επειδη ειναι η δουλεια σου...
το οτι σου μιλανε σαν σκουπιδι και σου κλεινουν την πορτα στα μουτρα ειναι τροποι καλης συμπεριφορας και οντως καποιοι δεν τους εχουν..αυτο ομως συμβαινει γενικα στις ανθρωπινες συμπεριφορες...δεν συμβαινει μονο σε εσενα...
και ξαναλεω απαντωντας στα επομενα που γραφεις...
μην συγχεεις την λεξη σεβασμος με το ποσα λεφτα θα σου δωσουν...
ΔΕΝ μετριεται ο σεβασμος με το ποσό του μαυρου χρηματος που θα παρεις...
δυστυχως εσεις το εχετε ετσι στο μυαλο σας...
δλδ καποιος αφηνει 5€ τιπ, σε σεβεται πολυ..
καποιος αφηνει 2€ τιπ, σε σεβεται λιγο...
καποιος δεν αφηνει τιποτα, δεν σε σεβεται καθολου...
οι ιδιες λανθασμενες συμπεριφορες ισχυουν για πολλα επαγγελματα..π.χ. δημοσιους γιατρους με φακελακια...εξεταστες για διπλωματα οδηγησης...ταξιτζηδες που θεωρουν ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι στην κουρσα των 8,8€ θα αφησεις 10ρικο και θα φυγεις...
και δυστυχως ολα αυτα μας εχουν κανει το μπ0υρδελο που ειμαστε...
Εν κατακλειδι, αν καποιος γουσταρει την εξυπηρετηση και τον διανομεα (ή τον οποιοδηποτε επαγγελματια) μπορει να το πει στον εργοδοτη του...
500 καλα σχόλια για καποιον ειναι αποδειξη οτι κανει καλα την δουλεια του και ο εργοδοτης θα σκεφτει 10 φορες πριν τον διωξει...
γιατι αν καποιος ειναι καλος μονο με τους πελατες και παιρνεις τα τιπς αβερτα κουβερτα αλλα δεν ειναι σωστος/καλος με τους συναδεφλους, εργοδοσια κλπ, παιζει πολυ πιο ευκολα με την απολυση και στο τελος θα χασει και τον μισθο και φυσικα τα τιπς που ερχονται σαν επακολουθο...
μην θεωρειτε ΔΕΔΟΜΕΝΑ αυτα που ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του αλλου, κανοντας απλα και μονο την δουλεια σας...την οποια εσεις επιλεξατε και ξερατε απο πριν τα καλα και τα κακα...
Καταλαβαίνεις ότι με 3-4 ευρώ την ώρα και τα έξοδα δικά σου, ΔΕΝ είναι δουλειά αλλά σκλαβιά που προσπαθεί να γίνει δουλειά από τα τιπς;
Στα τιπς πρώτα βασίζονται οι εργοδότες και μετά οι υπάλληλοι..
Καλά, το άλλο για το "μαύρο" χρήμα, θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό μετά από 10 χρόνια μνημόνιο να πιστεύουμε ακόμα ότι φταίει ο κουλουρτζης.
devil's animal
06/01/2019, 10:50
Καταλαβαίνεις ότι με 3-4 ευρώ την ώρα και τα έξοδα δικά σου, ΔΕΝ είναι δουλειά αλλά σκλαβιά που προσπαθεί να γίνει δουλειά από τα τιπς;
Στα τιπς πρώτα βασίζονται οι εργοδότες και μετά οι υπάλληλοι..
Καλά, το άλλο για το "μαύρο" χρήμα, θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό μετά από 10 χρόνια μνημόνιο να πιστεύουμε ακόμα ότι φταίει ο κουλουρτζης.
ειναι μια χαρα δουλεια που συμφωνειται και απο τα 2 μερη...και τον εργοδοτη και τον εργαζομενο...
τα τιπς δεν αναφερονται ΠΟΥΘΕΝΑ...ουτε σε συμβαση, ουτε σε νομο..ΠΟΥΘΕΝΑ...
ειναι το ιδιο πραγμα που καποιος παει και γινεται γιατρος πιστευοντας οτι θα πλουτισει με τα φακελακια...ενω ο μισθος του θα ειναι 1000 στο νοσοκομειο...και θεωρει ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα τα παιρνει γιατι "πηγα και διαβαζα τα μισα χρονια της ζωης μου για ενα χιλιαρικο?"
το εχω ξαναγραψει και στην αρχη του thread...αν θελουν να αλλαξει κατι στον "κλαδο", ας συνασπιστουν και ας μην ξαναπαει κανενας για δουλεια με λιγοτερα απο 5€ την ωρα...
μεχρι τοτε ομως ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια...και αυτο ξερουν ολοι...
αν στηριζονται λοιπον στα τιπς (οποιος στηριζεται), κακως το κανει...
τωρα για το μαυρο χρημα, μπορει να ειναι οντως αστειο, αλλα αν το καλοσκεφτεις πολλα λιθαρακια φτιαχνουν ενα τεραστιο και απροσπελαστο τοιχο...
tzimidis
06/01/2019, 10:53
Ama kano ena "souvlaki-dare" (kata to pizza dare), metraei gia tip?
ειναι μια χαρα δουλεια που συμφωνειται και απο τα 2 μερη...και τον εργοδοτη και τον εργαζομενο...
τα τιπς δεν αναφερονται ΠΟΥΘΕΝΑ...ουτε σε συμβαση, ουτε σε νομο..ΠΟΥΘΕΝΑ...
ειναι το ιδιο πραγμα που καποιος παει και γινεται γιατρος πιστευοντας οτι θα πλουτισει με τα φακελακια...ενω ο μισθος του θα ειναι 1000 στο νοσοκομειο...και θεωρει ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα τα παιρνει γιατι "πηγα και διαβαζα τα μισα χρονια της ζωης μου για ενα χιλιαρικο?"
το εχω ξαναγραψει και στην αρχη του thread...αν θελουν να αλλαξει κατι στον "κλαδο", ας συνασπιστουν και ας μην ξαναπαει κανενας για δουλεια με λιγοτερα απο 5€ την ωρα...
μεχρι τοτε ομως ΑΥΤΗ ειναι η δουλεια...και αυτο ξερουν ολοι...
αν στηριζονται λοιπον στα τιπς (οποιος στηριζεται), κακως το κανει...
τωρα για το μαυρο χρημα, μπορει να ειναι οντως αστειο, αλλα αν το καλοσκεφτεις πολλα λιθαρακια φτιαχνουν ενα τεραστιο και απροσπελαστο τοιχο...
Δεν υπάρχει "μια χαρά δουλειά" με 3-4 ευρώ την ώρα. Τελεία.
Και στα τσιφλικια, η συμφωνία για ένα πιάτο φαΐ στην δύση του ήλιου, ήταν σύμφωνη και από τα δύο μέρη. Μαντευεις γιατί;
Προφανώς, κάθε κλάδος θα πρέπει να κοιτάζει πως να καλυτερέψει τις συνθηκες του, αλλά άμα έχουμε όλοι την νοοτροπία "αφού με γ@μανε εμένα, ας γ@μησω/γ@μηθουν και οι άλλοι" δεν θα κάνει ποτέ κανείς τίποτα.
Επειδή όμως είναι μεγάλη κουβέντα, ας μείνουμε στους ντελιβεραδες και ας μην το παίζουμε μάγκες και εφοριακοί με αυτούς τουλάχιστον..
devil's animal
06/01/2019, 11:27
Δεν υπάρχει "μια χαρά δουλειά" με 3-4 ευρώ την ώρα. Τελεία.
Και στα τσιφλικια, η συμφωνία για ένα πιάτο φαΐ στην δύση του ήλιου, ήταν σύμφωνη και από τα δύο μέρη. Μαντευεις γιατί;
Προφανώς, κάθε κλάδος θα πρέπει να κοιτάζει πως να καλυτερέψει τις συνθηκες του, αλλά άμα έχουμε όλοι την νοοτροπία "αφού με γ@μανε εμένα, ας γ@μησω/γ@μηθουν και οι άλλοι" δεν θα κάνει ποτέ κανείς τίποτα.
Επειδή όμως είναι μεγάλη κουβέντα, ας μείνουμε στους ντελιβεραδες και ας μην το παίζουμε μάγκες και εφοριακοί με αυτούς τουλάχιστον..
μια χαρα δουλεια υπαρχει... 4€χ8ωρο=32χ5θημερο=160 βδομαδιατικο..640 μηνας...
και μαντεψε? χωρις τιπς...
και μαντεψε ακομα περισσοτερο...τα ιδια λεφτα και ισως και λιγοτερα με περισσοτερες ωρες την ημερα και ισως με 1 ρεπο την εβδομαδα αντι για 2...
αυτα ειναι σε νομους...αυτα ειναι στα χαρτια...πως γινεται να μην τα βλεπετε, δεν μπορω να καταλαβω..
επισης δεν καταλαβαινω σε ποιον απευθυνεται η νοοτροπια "αφού με γ@μανε εμένα, ας γ@μησω/γ@μηθουν και οι άλλοι"?
δλδ το οτι δεν "δινω τιπς" ή "δεν παλευω για τα δικαιωματα του κλαδου των ντελιβεραδων" κανει αυτοματα το συστημα λειψο και "δεν θα κανει κανεις τιποτα"?
συγκεχυμενα τα πραγματα...ή μπορει να προσπαθουμε να επιστρεψουμε στο παλιο καλο Πασοκ..το ορθοδοξο...
και κανεις δεν το παιζει εφοριακος...
αν καποιος δεν βλεπει οτι η παραοικονομια και το μαυρο χρημα "σκοτωνει" εμμεσα και αμεσα την κανονικη οικονομια, δεν βλεπει τιποτα...
χαζοι οι αμερικανοι που η πιο αυστηρη υπηρεσια τους ειναι η εφορια...
Tip=To Improve/d performance
Υπάρχει και η λέξη πατσαβάς στη πιάτσα που σημαίνει ακριβώς το ίδιο.
και μαντεψε ακομα περισσοτερο...τα ιδια λεφτα και ισως και λιγοτερα με περισσοτερες ωρες την ημερα και ισως με 1 ρεπο την εβδομαδα αντι για 2...
αυτα ειναι σε νομους...αυτα ειναι στα χαρτια...πως γινεται να μην τα βλεπετε, δεν μπορω να καταλαβω..
.
https://www.youtube.com/watch?v=AzA8S5HJjqw :lol: :lol:
devil's animal
06/01/2019, 12:15
https://www.youtube.com/watch?v=AzA8S5HJjqw :lol: :lol:
:bawl::bawl:
καπως ετσι ομως λειτουργουσε η Ελλαδα, και συνεχιζει να λειτουργει...
"ελα δωσε τωρα αυτα που σου ζηταω γιατι...σαββατοβραδο/εφαγα κρυο για να ερθω/κωλοδουλεια...και μην το κανεις θεμα"...:rolleyes:
ας καταλαβουμε λοιπον ολοι μας οτι αν ο μισος πληθυσμος της Ελλαδας δωσει απο 1€ σε εναν ανθρωπο, τοτε αυτος ο ανθρωπος αυτοματως θα εχει 5 εκατομμυρια...
καπως ετσι λειτουργουν και οι επαιτες...απειρα λεφτα και αφορολογητα...
συνεχιστε τωρα να θεωρειτε τα τιπς, δεδομενα...:rolleyes:
αν καποιος δεν βλεπει οτι η παραοικονομια και το μαυρο χρημα "σκοτωνει" εμμεσα και αμεσα την κανονικη οικονομια, δεν βλεπει τιποτα...
Κάνενα μπουρδέλο . Σε όλες τι πολιτισμένες χώρες συνηθίζεται να δίνεις τιπς είτε πας για φαγητό ή για καφέ έξω έιτε παραγγέλνεις πίτσα. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις χώρες υπάρχουν αυτοί που δεν γουστάρουν να δίνουν και να τρώνε το φαφητό τους κρύο ή ποτέ
gior-gos
06/01/2019, 12:31
Αλλά ακόμα και σε αυτέ τις χώρες υπάρχουν αυτοί που δεν γουστάρουν να δίνουν και να τρώνε το φαφητό τους κρύο.
Αυτο θα πει επαγγελματισμος :beer:
Αν δωσεις τιπ, θα φας το φαι σου ζεστο. Αν δεν δωσεις, θα φας το φαι σου κρυο. Αν κατ εξακολουθηση δεν δινεις, θα τρως το φαι σου με ροχαλα; :lol:
επισης δεν καταλαβαινω σε ποιον απευθυνεται η νοοτροπια "αφού με γ@μανε εμένα, ας γ@μησω/γ@μηθουν και οι άλλοι"?
δλδ το οτι δεν "δινω τιπς" ή "δεν παλευω για τα δικαιωματα του κλαδου των ντελιβεραδων" κανει αυτοματα το συστημα λειψο και "δεν θα κανει κανεις τιποτα"?
συγκεχυμενα τα πραγματα...ή μπορει να προσπαθουμε να επιστρεψουμε στο παλιο καλο Πασοκ..το ορθοδοξο...
Αμερική λέει... :lol:
Στην χώρα που σχεδόν όλες οι δουλειές βασίζονται και στα τιπς...
Μιας και σου αρέσουν τα εστιατόρια, όταν με το καλό πας δοκίμασε να αφήσεις τιπ λιγότερο από το 10-15% του λογαριασμού... :bawl:
Και δεν θα σου δώσει απόδειξη ο σερβιτόρος ούτε θα φορολογηθεί από το IRS
maniatiakos
06/01/2019, 14:21
Στην Αμερική το tip είναι 10% επί του συνόλου του λογαριασμού...και είναι (σχεδόν) υποχρεωτικό..
Επίσης στην Αμερική το ΦΠΑ είναι 9-10% και ο φόρος εισοδήματος είναι τέτοιος έτσι ώστε ο ελεύθερος επαγγελματίας να μην έχει συνέταιρο το κράτος.
Υ.Γ: Αυτοί που λένε για μαύρα λεφτά του κουλουρτζή, του ντιλιβερά και του καστανά, ή δ/υ είναι ή στρατιωτικοί...δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς..
telegonos
06/01/2019, 14:40
Ναι καλε, ωκεανοί χρημάτων οι ντελιβεράδες, αφού να σκεφτείς εγώ με τα λεφτά του ντελίβερι τότε, αγόρασα το διαμέρισμα που έμενα... :P
Ντελιβεράδες, το μαύρο χρήμα της Ελλάδας, σήμερα, οι νεόπλουτοι του αύριο. :D
Μου κάνει εντύπωση που όταν κρίνουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά, θα βρεθεί κάποιος να το γενικεύσει, ώστε να το κάνει πιο δραματικό. Κατόπιν, αντί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συμπεριφοράς, προτιμά να αλλάξει το θέμα της συζήτησης προς κάτι άλλο, λέγοντας "ναι μεν κάνει ο τάδε εκείνο, αλλά και ο δείνα δεν είναι καλύτερος".
Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να εστιάσουμε μόνο σε μία συμπεριφορά που έχει περιορισμένο πλήθος εργαζομένων ενός κλάδου (όχι όλοι) και μάλιστα όχι πάντοτε; Επιμένω σε αυτό, διότι όταν κρίνεις ανθρώπους, είναι επακόλουθο να νιώσουν προσβολή. Όταν όμως κρίνεις συμπεριφορές, δίνεις το περιθώριο στον άλλο να καταλάβει ότι μια χαρά άνθρωπος είναι, απλώς θα ήταν ακόμα καλύτερα να αποφεύγει να σκέφτεται και να δρα με συγκεκριμένο τρόπο.
Όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156128&p=2969910&viewfull=1#post2969910), θεωρώ τη δουλειά του διανομέα δύσκολη, αλλά όταν ακούω από διάφορους διανομείς για 1.300€ το μήνα μικτά και καλούς μήνες με περισσότερα χρήματα (καθώς και επιπλέον παροχές σε φαγητό), θεωρώ ότι δεν μπορεί να παραπονιέται για χαμηλή αμοιβή και να ζητάει από τους πελάτες να του δώσουν εκείνα που δεν του δίνει ο εργοδότης του. Αν πληροφορηθούν πόσα παίρνει ο κόσμος για να δουλεύει 8ωρα και 10ωρα, είτε στο δρόμο, είτε σε γραφείο, είτε σε χωράφι και οικοδομή, θα καταλάβουν ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από πολλούς.
Έχω γνωστό που δούλευε σερβιτόρος σε ταβέρνα και τη μέρα του Ευαγγελισμού, σε 14ωρη βάρδια, έφυγε με 340€ στην τσέπη (αμοιβή και φιλοδωρήματα μαζί). Καθημερινές τα φιλοδωρήματα δύσκολα να έφθαναν τα 30€, αλλά παρασκευοσαββατοκύριακα, σε 10ωρες και 12ωρες βάρδιες, συχνά ξεπερνούσαν τα 100€. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία του χαμηλά αμειβόμενου, ώστε να απαιτεί οικονομική ενίσχυση προκειμένου να κάνει καλά τη δουλειά του. Αντίστοιχα έχω φίλους γιατρούς, που χτυπάνε 10 εφημερίες το μήνα, χωρίς ρεπό και παίρνουν 1.000€ (με ασφάλιση). Σε ιδιωτικές κλινικές, οι νέοι ιατροί παίρνουν κάτω από 700€ το μήνα για 8ωρη βάρδια. Πολύ μεγαλύτερη ευθύνη προς τρίτους, αλλά και ρίσκο για τους ίδιους. Θα αφήσει λοιπόν ο γιατρός φιλοδώρημα στο σερβιτόρο ή το διανομέα, επειδή ο δεύτερος είναι χαμηλά αμειβόμενος;
rainmike
06/01/2019, 14:49
Μου κάνει εντύπωση που όταν κρίνουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά, θα βρεθεί κάποιος να το γενικεύσει, ώστε να το κάνει πιο δραματικό. Κατόπιν, αντί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συμπεριφοράς, προτιμά να αλλάξει το θέμα της συζήτησης προς κάτι άλλο, λέγοντας "ναι μεν κάνει ο τάδε εκείνο, αλλά και ο δείνα δεν είναι καλύτερος".
Δηλαδή τόσο δύσκολο είναι να εστιάσουμε μόνο σε μία συμπεριφορά που έχει περιορισμένο πλήθος εργαζομένων ενός κλάδου (όχι όλοι) και μάλιστα όχι πάντοτε; Επιμένω σε αυτό, διότι όταν κρίνεις ανθρώπους, είναι επακόλουθο να νιώσουν προσβολή. Όταν όμως κρίνεις συμπεριφορές, δίνεις το περιθώριο στον άλλο να καταλάβει ότι μια χαρά άνθρωπος είναι, απλώς θα ήταν ακόμα καλύτερα να αποφεύγει να σκέφτεται και να δρα με συγκεκριμένο τρόπο.
Όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156128&p=2969910&viewfull=1#post2969910), θεωρώ τη δουλειά του διανομέα δύσκολη, αλλά όταν ακούω από διάφορους διανομείς για 1.300€ το μήνα μικτά και καλούς μήνες με περισσότερα χρήματα (καθώς και επιπλέον παροχές σε φαγητό), θεωρώ ότι δεν μπορεί να παραπονιέται για χαμηλή αμοιβή και να ζητάει από τους πελάτες να του δώσουν εκείνα που δεν του δίνει ο εργοδότης του. Αν πληροφορηθούν πόσα παίρνει ο κόσμος για να δουλεύει 8ωρα και 10ωρα, είτε στο δρόμο, είτε σε γραφείο, είτε σε χωράφι και οικοδομή, θα καταλάβουν ότι είναι σε καλύτερη μοίρα από πολλούς.
Έχω γνωστό που δούλευε σερβιτόρος σε ταβέρνα και τη μέρα του Ευαγγελισμού, σε 14ωρη βάρδια, έφυγε με 340€ στην τσέπη (αμοιβή και φιλοδωρήματα μαζί). Καθημερινές τα φιλοδωρήματα δύσκολα να έφθαναν τα 30€, αλλά παρασκευοσαββατοκύριακα, σε 10ωρες και 12ωρες βάρδιες, συχνά ξεπερνούσαν τα 100€. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία του χαμηλά αμειβόμενου, ώστε να απαιτεί οικονομική ενίσχυση προκειμένου να κάνει καλά τη δουλειά του. Αντίστοιχα έχω φίλους γιατρούς, που χτυπάνε 10 εφημερίες το μήνα, χωρίς ρεπό και παίρνουν 1.000€ (με ασφάλιση). Σε ιδιωτικές κλινικές, οι νέοι ιατροί παίρνουν κάτω από 700€ το μήνα για 8ωρη βάρδια. Πολύ μεγαλύτερη ευθύνη προς τρίτους, αλλά και ρίσκο για τους ίδιους. Θα αφήσει λοιπόν ο γιατρός φιλοδώρημα στο σερβιτόρο ή το διανομέα, επειδή ο δεύτερος είναι χαμηλά αμειβόμενος;
Ρε συ αν αρχίσουμε με τους γνωστούς του ο καθένας δεν θα βγει άκρη.Πήγα σε στοματολογο να δει μια κύστη που ειχα στο στόμα.Την κοιταξε και μου λέει δεν ειναι κάτι
ελα καποια στιγμή να την αφαιρέσουμε.Κάθησα 2 λεπτα μετρημένα πλήρωσα 50 ευρώ.Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλά και οι κακά αμοιβόμενοι τι ψάχνεις.
sanctusan
06/01/2019, 15:12
Και για να μην ξεχνιόμαστε. Το Σωματείο νταλιβεράδων συγχωνεύεται με τον τον Σ.Ε.Β.
Μέχρι και οι καημένοι οι ΔΙΑΣ σκέφτονται να παραιτηθούν από το τμήμα, να κάνουν επίσχεση στα Βεστρόμια και να κάνουν ντελίβερι.
Θέλετε να καλυτέρεψετε την κατάσταση με το μάυρο χρήμα?Απαιτήστε την αποδειξή σας από την επιχείρηση και αν δεν σας την φέρουν φάτε τσάμπα χωρίς να πληρώσετε. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλες το κάνουν.
Αυτός είναι και ένας καλός λόγος να μην σου αφήσει ο πελάτης τιποτα γιατί θεωρείσαι και είσαι συνυπεύθυνος ως ένα βαθμό.Θα βγάζαμε ομολογουμένως τα διπλά αν όλοι κόβανε αποδείξεις. Φυσικά ,ποτέ δεν λέω την έχασα όσες φορές έτυχε.Ελεγχος?? Ποτέ!! Καταγγελία? Καμία!! Ή πολύ σπάνια για το θεαθήναι .Και γιατί πολλοί πελάτες το δέχονται δεν μπορώ να καταλάβω ,ειδικά αν δουλεύεις σε μεγάλη επιχείρηση με τζιρο 3000 την μέρα??
Δεν διακαιολογώ κανέναν αλλά σε αυτήν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί με την υπρεφορολόγηση η κάθε επιχείρηση κάνει ότι της γουστάρει. Αν επικρατήσει η πληρωμή με πλαστικό χρήμα και δεν καλυτερέψουν οι συνθήκες εργασίας και αμοιβής στο συγκεκριμένο επάγγελμα, πολλοί θα σταματήσουν να το εξασκούν. Το πλαστικό ανέπαφο χρήμα δεν έχει φιλοδώρημα αλλά έχει απόδειξη. Και όπως είναι οι τωρινές συνθήκες ,διανομέας χωρίς φιλοδώρημα ,στον τομέα του επιστισμού πάντα, αλλάζει επάγγελμα. Θα σας την φέρνει την παραγγελία το drone ή το αφεντικό το ίδιο με την cayen ή θα την παίρνετε take away να σας έρθει και πιο φθηνά.:D
Και όποιος πει νομίζει η εξτρα χρέωση της επιχείρησης για ντελίβερι χωρίς απόδεξη πάνε στην τσέπη του ντελιβερά γελάται. Ακου δεν ενδιαφέρονται οι επιχειρήσεις για το αν βγάζουμε τιπ. :bawl:
Και κάποιος που μίλησε για Αφγανούς και Πακιστανούς να ξέρεις ότι κάποιες επιχειρήσεις τους προτιμούν γιατί δεν κάνουν ερωτήσεις αν θέλουν να χτίσουν το διώροφο στο Πακιστάν ή στο Ισλαμαμπάντ. :DΔεν έχω κάνενα θέμα που δουλεύον 12 ώρες την μέρα και ταίζουν ολόκληρο χωρίο στο Πακιστάν αλλά έτσι ,μόνο ζημιά κάνουν στο επάγγελμα όταν δεν έχεις απαιτήσεις .Να μην πω για το συνάλλαγμα που διαφέυγει από την χώρα.
rainmike
06/01/2019, 15:46
Και για να μην ξεχνιόμαστε. Το Σωματείο νταλιβεράδων συγχωνεύεται με τον τον Σ.Ε.Β.
Μέχρι και οι καημένοι οι ΔΙΑΣ σκέφτονται να παραιτηθούν από το τμήμα, να κάνουν επίσχεση στα Βεστρόμια και να κάνουν ντελίβερι.
Οι καημενοι οι Δίας που το καλοκαίρι είναι αραχτοι στην παραλία και το χειμωνα στα Μιγκέλ και τα Κόφι αιλαντ
maniatiakos
06/01/2019, 15:47
Αντίστοιχα έχω φίλους γιατρούς, που χτυπάνε 10 εφημερίες το μήνα, χωρίς ρεπό και παίρνουν 1.000€ (με ασφάλιση). Σε ιδιωτικές κλινικές, οι νέοι ιατροί παίρνουν κάτω από 700€ το μήνα για 8ωρη βάρδια. Πολύ μεγαλύτερη ευθύνη προς τρίτους, αλλά και ρίσκο για τους ίδιους. Θα αφήσει λοιπόν ο γιατρός φιλοδώρημα στο σερβιτόρο ή το διανομέα, επειδή ο δεύτερος είναι χαμηλά αμειβόμενος;
Οι νοσοκόμες φαντάζομαι σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές πρέπει να πληρώνουν για να εργάζονται?
Αν υπάρχουν τέτοιοι γιατροί, τα πτυχία τους σίγουρα θα είναι αμφιβόλου προελεύσεως...γιατί όσους συμμαθητές είχα γιατρούς με ελληνικά πτυχία ή έφυγαν στη Γερμανία από την ειδικότητα και παίρνουν πάρα πολύ καλά λεφτά ή είναι γιατροί σε ιδιωτικά νοσοκομεία και μαιευτήρια εδώ και πληρώνονται εξίσου καλά.
Όσο για τα φράγκα που βγάζουν οι σερβιτόροι και οι διανομείς, όποιος πιστός ας προσέλθει...
Η 12ωρη σε ταβέρνα δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά...φοιτητές ήμασταν και μας κούραζε πόσο μάλλον τώρα...
Άλλο το γραφείο και η ζεστασιά του και άλλο να εξυπηρετείς ένα κάρο μλκς που το 30% είναι αγενέστατοι και σου μιλάνε στον ενικό και με το προσωνύμιο "φίλε" ή ακόμα και "παιδί"..
sanctusan
06/01/2019, 16:27
Οι καημενοι οι Δίας που το καλοκαίρι είναι αραχτοι στην παραλία και το χειμωνα στα Μιγκέλ και τα Κόφι αιλαντ
Ναι αλλά τόσο χρήμα που βγάζουν οι ντελιβεράδες τα παιδιά της Δίας τα βγάζουν μόνο με νταβατζιλίκια και προστασίες για να συμπληρώσουν στο μισθό. Οι ντελιβεράδες τα βγάζουν σε ένα 8ωρο πενθήμερο.
Nostradamus
06/01/2019, 16:53
Μια και άνοιξε το θέμα και δεν μένουμε στην εγκύκλιο ας πω και εγώ μια άποψη να βλέπω πράσινο σηματακι στο νήμα.. :lol:
Ο κουνιάδος μου δούλευε 15 χρόνια δεύτερη δουλειά delivery (10 χρόνια ως κύρια, ηταν υπάλληλος γραφείου σε πολυεθνική) και εδώ και ένα χρόνο άφησε την κύρια και έκανε το ντιλιβερι σταθερή (βέβαια έχει τρεις μήνες στο κρεβάτι λόγω τροχαίου αλλά άλλη κουβέντα αυτή).
8ωρη, πλήρες ένσημο, κατά βάση πρωινή βάρδια σε καφέ. Βγάζει πολύ πάνω από 1100 ευρώ καθαρά τον μήνα.
Ο κάθε ενας που κάνει αυτή την δουλειά, λέει, ξέρει από την αρχή ότι θα έχει τιπς. Αυτά χωρίς να γνωρίζει ακριβώς πόσα θα είναι, πολύ σύντομα μπορείς να υπολογίσεις ένα σχετικά ακριβές ελάχιστο ανά κλάδο (καφέ, εστίαση, μεταφορικές, κτλ κτλ). Από εκεί και περα μόνο πάνω παει.
Λανθασμένα λοιπόν αρκετοί διανομείς έχουν μάθει να θεωρούν το τιπ ως "υποχρεωτικό" και μέρος του συνολικού ποσού που περιμένουν το μήνα. Και τον πελάτη ίσως και μ@λακα αν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους και σε κάποιες περιπτώσεις τον "τιμωρούν".
Εδώ έρχομαι και συμφωνώ με αυτό που λέει σε γενικές γραμμές ο Σταύρος. Αντί να οργανωθείς και να διεκδικήσεις μια "σωστή" τιμή/ώρα, ή να βάλεις την διανομή ως % καπέλο στο λογαριασμό με τον νόμο και να περνάει στους διανομείς ας πούμε, κάνεις γαργαρα τα "ψίχουλα" του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, γιατί λογιζεις ότι θα συμπληρώσεις το εισόδημα από τα τιπς.. συνεπακόλουθο να "ζητάς" τα ρέστα (μεταφορικά και κυριολεκτικά :lol:) από τον πελάτη.
Εκεί χάνετε όποια δικιά έχετε.
Και ναι τρεις μήνες στο κρεβάτι είναι ένας από τους βασικούς λόγους και η απόδειξη ότι αυτή η δουλειά είναι μεγάλη πίκρα..
Όποιος έχει περάσει από αυτή τη δουλειά μπορεί να καταλάβει για τι "αγγούρι" μιλάμε.Το ότι θα ερχόταν καιρός που οι ντελιβεράδες θα θεωρούνται "προνομιούχοι" (ως ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι) και "καλοπληρωμένοι" ούτε που το φανταζόμουν ποτέ...
mia_zoi_kawa
06/01/2019, 16:59
Εγώ προτείνω να φτιαχτούν μικτά κλιμάκια με ΔΙΑΣ, ΣΔΟΕ, ΟΠΚΕ και να κάνουν μπλόκα παντού .
Όπου πετυχαίνουν κάνα δήθεν ταλαίπωρο ντελιβερα με κάνα κινέζικο παπί να τον συλλαμβάνουν και να τον γυρνάνε ανάποδα για να πέφτουν τα μαυρα πενήνταλεπτά μπας και πιάσουμε κάνα στόχο στο πλεόνασμα.
Αν δε οδηγαει παπί γιαπωνέζικο να τρώει και ξύλο το κωλοπαιδι γιατί σίγουρα θα τα βγάζει τα 1000+ ευρωπουλα τον μηνα... Α και να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του στο κοινό από την ασφάλεια Αττικής.
ΥΓ Άνοιξε επιτελους ένα ωραίο θέμα για ντελιβεραδες και κούριερ σε αυτό το forum και το γ@μησ@με με αυτά που γράφουμε...
Εγώ προτείνω να φτιαχτούν μικτά κλιμάκια με ΔΙΑΣ, ΣΔΟΕ, ΟΠΚΕ και να κάνουν μπλόκα παντού .
Όπου πετυχαίνουν κάνα δήθεν ταλαίπωρο ντελιβερα με κάνα κινέζικο παπί να τον συλλαμβάνουν και να τον γυρνάνε ανάποδα για να πέφτουν τα μαυρα πενήνταλεπτά μπας και πιάσουμε κάνα στόχο στο πλεόνασμα.
Αν δε οδηγαει παπί γιαπωνέζικο να τρώει και ξύλο το κωλοπαιδι γιατί σίγουρα θα τα βγάζει τα 1000+ ευρωπουλα τον μηνα... Α και να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του στο κοινό από την ασφάλεια Αττικής.
ΥΓ Άνοιξε επιτελους ένα ωραίο θέμα για ντελιβεραδες και κούριερ σε αυτό το forum και το γ@μησ@με με αυτά που γράφουμε...
:bawl: :bawl::bawl::bawl::bawl:
.
Να ήταν μόνο αυτό; πες ένα που δεν το έχουμε ξεσκίσει :cry:
:lol:
devil's animal
06/01/2019, 19:53
Αμερική λέει... :lol:
Στην χώρα που σχεδόν όλες οι δουλειές βασίζονται και στα τιπς...
Μιας και σου αρέσουν τα εστιατόρια, όταν με το καλό πας δοκίμασε να αφήσεις τιπ λιγότερο από το 10-15% του λογαριασμού... :bawl:
Και δεν θα σου δώσει απόδειξη ο σερβιτόρος ούτε θα φορολογηθεί από το IRS
υπαρχει μια φοβερη διαφορα εκει με εδω...
το τιπ στον σερβιτορο ή μπορει και σε αλλα επαγγελματα δεν ξερω, ειναι βαση νομου...εδω ΔΕΝ υπαρχει τετοιος νομος...
αρα ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του πελατη...
πιαστηκες απο την Αμερικη αλλα ολα τα αλλα δεν τα σχολιασες...
basilis_k6
06/01/2019, 19:58
δεν εχει μεγάλη σημασια ποσα χρηματα βγάζει καποιος απο τιπς αλλα αυτη τη στιγμή δουλειές χωρις τιπς παιζουν στα 580 το μήνα. Οι περισσοτερες βεβαια με ασφάλιση, κάτι που δεν παιζει πολύ στα ντελιβερι. Ειναι ενα fair trade για την διαφορά των χρημάτων (και αφορολόγητων, πολύ βασικο) που λαμβάνει ενας ντελιβερας. Το θέμα ειναι αν θα εφαρμοστεί το μέτρο και πόσοι ντελιβεράδες θα "κανιβαλίσουν" την προσπάθεια δεχόμενοι να εργαστούν για 1 ευρω την ώρα σκεπτόμενοι οτι δεν εχουν πλέον εξοδα και θα βγάλουν πολλά τιπς. Ειμαι σιγουρος αρκετοι.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/01/2019, 22:34
Θυμηθηκα οταν ειμουν μικρος στο δημοτικο που στις γιορτες ελεγε ο δασκαλος στην ταξη:Αυριο να φερετε απο χ χρηματα για τη καθαριστρια.Αυτο σε ολες τις ταξεις...Και ετσι η καθαριστρια επερνε το μισθο της,το δωρο της(ισως)και ενα παχυλο βοηθημα απο εμας που ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
Στη περιπτωση του ντελιβερι ειδατε πουθενα τη λεξη υποχρεωτικο???Οτι θελεις κανεις.Ειναι δικαιωμα σου.Οπως προειπα πιο πισω.Αν νομιζει καποιος οτι ειναι ευκολη δουλεια ας παει να τη κανει.Δε νομιζω να μη βρει...
Απο 17 σελιδες που εχουν γραφτει με εχει ενοχλησει ενα σχολιο.Αυτο του σταυρου.
:Καμια λυπηση για τον κλαδο:
Προχτες σκοτωθηκε ενα ντελιβερι στα χανια.Την τελευταια φορα που σκοτωθηκε καποιος γιατρος ή καποιος υπαληλος γραφειου ποτε ητανε?
Χωρις παρεξηγηση σταυρο.Παντα σευομαι τα γραπτα σου...
Προχτες σκοτωθηκε ενα ντελιβερι στα χανια.Την τελευταια φορα που σκοτωθηκε καποιος γιατρος ή καποιος υπαληλος γραφειου ποτε ητανε?
Ένας γιατρός ή ένας υπάλληλος γραφείου έχουν ξοδέψει - συνήθως - τη μισή ζωή τους σπουδάζοντας, διαβάζοντας, αποκτώντας ικανότητες.
Just saying.
rainmike
06/01/2019, 22:49
Θυμηθηκα οταν ειμουν μικρος στο δημοτικο που στις γιορτες ελεγε ο δασκαλος στην ταξη:Αυριο να φερετε απο χ χρηματα για τη καθαριστρια.Αυτο σε ολες τις ταξεις...Και ετσι η καθαριστρια επερνε το μισθο της,το δωρο της(ισως)και ενα παχυλο βοηθημα απο εμας που ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
Στη περιπτωση του ντελιβερι ειδατε πουθενα τη λεξη υποχρεωτικο???Οτι θελεις κανεις.Ειναι δικαιωμα σου.Οπως προειπα πιο πισω.Αν νομιζει καποιος οτι ειναι ευκολη δουλεια ας παει να τη κανει.Δε νομιζω να μη βρει...
O θάνατος πάτερ δεν κάνει διαχωρισμούς σε γιατρούς δικηγόρους ντελιβεράδες απλά οι πακετάδες είναι πιο εκτεθειμένοι
στα τροχαία ένεκα της φύσης της δουλειά τους.
rainmike
06/01/2019, 22:51
Ένας γιατρός ή ένας υπάλληλος γραφείου έχουν ξοδέψει - συνήθως - τη μισή ζωή τους σπουδάζοντας, διαβάζοντας, αποκτώντας ικανότητες.
Just saying.
Καλά μην παίρνεις και όρκο,στην ελλάδα είσαι οπου
το κυριότερο προσόν είναι οι γνωριμίες.
devil's animal
06/01/2019, 22:54
δεν παρεξηγω ρε συ Κωστα...
αλλα δεν χρειαζεται να το κανουμε μελο...
δεν εχει καμια σημασια κατα ποσο "σκοτωνονται" γιατροι ή υπαλληλοι γραφειου...αυτοι στην τελικη εχουν λιωσει και στο διαβασμα και ειχαν σαν σκοπο της ζωης τους απο πιτσιρικαδες να μην κανουν επικινδυνο επαγγελμα...ο ντελιβερας ποσο διαβαζε και τι σκοπο ειχε στα 16-17-18 του? μηπως ειχε σαν σκοπο απλα να κανει βολτες με το παπι του? παλι παμε στο κοντοφθαλμο πλανο...
επισης γιατι να λυπηθω για καποιον που (πιθανοτατα) δεν φοραγε κρανος και γενικα εχει ελλειπεστατο προστατευτικο εξοπλισμο? οι περισσοτεροι του "κλαδου" ετσι ειναι και το ξερεις...
οποτε, πρωτιστως δεν παιρνουν οι ντελιβεραδες στα σοβαρα τους εαυτους τους και το επαγγελμα τους...
αρα ποιος φταιει για τον θανατο του ντελιβερα? ολα επιλογες ειναι στην ζωη...
και ξαναλεω...θελουν να πετυχουν κατι? συσπειρωση, συνασπισμος και αγωνας μεσα απο σοβαρες δρασεις...
και για να μην παρεξηγηθω, ΠΑΝΤΑ δινω τιπ στα ντελιβερι boys...
αναγνωριζω την δυσκολια του επαγγελματος γιατι οδηγω μηχανη και ξερω τι εστι καιρικες συνθηκες επι Χ ωρες...
αλλα δεν γινεται να μην δω και αντικειμενικα καποια πραγματα...
κλεινοντας γραφω το εξης...δεν ειναι καλο να σε λυπουνται...οποτε το "καμια λυπηση για τον κλαδο" δεν ειναι υποτιμητικο...
οταν λυπασαι καποιον παει να πει οτι ειναι στο "τελευταιο σταδιο" και δεν υπαρχει διεξοδος...
και ναι, δεν ειναι ετσι το επαγγελμα των ντελιβερι...
Καλά μην παίρνεις και όρκο,στην ελλάδα είσαι οπου
το κυριότερο προσόν είναι οι γνωριμίες.
Γι'αυτό έγραψα "συνήθως", αλλά, όπως και να'χει, θεωρώ ότι μιλάμε για τον τυχαίο, μέσο άνθρωπο κι όχι τον βυσματία, βολεμένο, ξάδερφο υπουργού ή κάτι. Ένας απλός υπάλληλος γραφείου χωρίς σπουδαίες ικανότητες σίγουρα ΔΕΝ παίρνει όσα ένας ντελιβεράς. Όσοι έχουν αφιερώσει χρόνο, χρήμα και ΚΟΠΟ στο να χτίσουν μια καριέρα, δικαιούνται να παίρνουν πολύ περισσότερα από έναν ανειδίκευτο ντελιβερά ή έναν σερβιτόρο. Τελεία.
Στα "αφού είναι τόσο καλοπληρωμένη δουλειά, ας την κάνεις κι εσύ" ανταπαντώ "αφού δεν είναι τόσο καλή δουλειά, ας ανοίξεις κάνα βιβλίο να βρεις καλύτερη".
Επίσης αυτό που όποιος αναφέρει τα "μαύρα" θεωρείτε αυτόματα ότι πιστεύει ότι πρέπει να προσκυνούμε το κράτος ή ότι φταίει ο "κουλουρτζής" είναι τόσο αστείο, που βαριέμαι καν να το σχολιάσω εδώ και πολλές σελίδες. Όχι, δε φταίει ούτε ο κουλουρτζής, ούτε η καθαρίστρια και σίγουρα ούτε ο ντελιβεράς γι'αυτό το μπουρδέλο, και στα μεγάλα μας τριχωτά για το ελληνικό κράτος, αλλά υπάρχουν καημένοι εργαζόμενοι εκεί έξω που τους πηδάνε από όλες τις μπάντες και ζουν οικογένειες με 500€ ή λιγότερα, και το να κλαίγονται οι ντελιβεράδες που βγάζουν ΚΑΙ καλά λεφτά ΚΑΙ πολλά από αυτά μαύρα ( = ακόμα περισσότερα στην τσέπη) είναι κάπως γραφικό. Αυτός είναι ο λόγος που σχολιάζεται το μαύρο χρήμα και τίποτα παραπάνω.
ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ πάλι, δεν αναφέρομαι σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά, δε θυμάμαι καν τι γράφει ο καθένας, ούτε δίνω βάση. Μιλάω γενικά για το θέμα.
rainmike
06/01/2019, 23:06
Γι'αυτό έγραψα "συνήθως", αλλά, όπως και να'χει, θεωρώ ότι μιλάμε για τον τυχαίο, μέσο άνθρωπο κι όχι τον βυσματία, βολεμένο, ξάδερφο υπουργού ή κάτι. Ένας απλός υπάλληλος γραφείου χωρίς σπουδαίες ικανότητες σίγουρα ΔΕΝ παίρνει όσα ένας ντελιβεράς. Όσοι έχουν αφιερώσει χρόνο, χρήμα και ΚΟΠΟ στο να χτίσουν μια καριέρα, δικαιούνται να παίρνουν πολύ περισσότερα από έναν ανειδίκευτο ντελιβερά ή έναν σερβιτόρο. Τελεία.
Στα "αφού είναι τόσο καλοπληρωμένη δουλειά, ας την κάνεις κι εσύ" ανταπαντώ "αφού δεν είναι τόσο καλή δουλειά, ας ανοίξεις κάνα βιβλίο να βρεις καλύτερη".
Επίσης αυτό που όποιος αναφέρει τα "μαύρα" θεωρείτε αυτόματα ότι πιστεύει ότι πρέπει να προσκυνούμε το κράτος ή ότι φταίει ο "κουλουρτζής" είναι τόσο αστείο, που βαριέμαι καν να το σχολιάσω εδώ και πολλές σελίδες. Όχι, δε φταίει ούτε ο κουλουρτζής, ούτε η καθαρίστρια και σίγουρα ούτε ο ντελιβεράς γι'αυτό το μπουρδέλο, και στα μεγάλα μας τριχωτά για το ελληνικό κράτος, αλλά υπάρχουν καημένοι εργαζόμενοι εκεί έξω που τους πηδάνε από όλες τις μπάντες και ζουν οικογένειες με 500€ ή λιγότερα, και το να κλαίγονται οι ντελιβεράδες που βγάζουν ΚΑΙ καλά λεφτά ΚΑΙ πολλά από αυτά μαύρα ( = ακόμα περισσότερα στην τσέπη) είναι κάπως γραφικό. Αυτός είναι ο λόγος που σχολιάζεται το μαύρο χρήμα και τίποτα παραπάνω.
ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ πάλι, δεν αναφέρομαι σε ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικά, δε θυμάμαι καν τι γράφει ο καθένας, ούτε δίνω βάση. Μιλάω γενικά για το θέμα.
Το να θεωρούμε τα φιλοδωρήματα μαυρο χρήμα είναι το λιγότερο τραγικό.Δεν τα ζήτησε του τα πρόσφεραν.Δηλαδη αν εγώ σου προσφέρω 50 ευρώ στο δρόμο
έτσι επειδη τα έχω θα τα αρνηθείς?Αν δεν τα πάρεις εσύ θα τα πάρει ο επόμενος.Και αν τα πάρεις θα τα δηλώσεις?Ετσι κιαλλιως αν αγοράσεις κατι με αυτά θα αποδώσεις φόρο
στο κράτος απο την αγορά του προιόντος.
Εξαιρετικά όμορφα όλα αυτά που λες, αλλά μιλάμε για ανθρώπους που αρνούνται δουλειές αν δεν έχουν καλά τιπς. Έχει τεράστια διαφορά από αυτά που εννοείς (και, φυσικά, δεν έχεις άδικο). Μη λέμε πάλι τα ίδια και ξεκινάμε από την αρχή. Ξέρουμε πολύ καλά τι εννοώ και αν είμαι λογικός ή όχι. ;)
Έτσι κι αλλιώς το όλο νόημα δεν είναι τα "μαύρα". Ξαναδιάβασε το ποστ μου.
υπαρχει μια φοβερη διαφορα εκει με εδω...
το τιπ στον σερβιτορο ή μπορει και σε αλλα επαγγελματα δεν ξερω, ειναι βαση νομου...εδω ΔΕΝ υπαρχει τετοιος νομος...
αρα ειναι στην ΕΥΧΕΡΕΙΑ του πελατη...
πιαστηκες απο την Αμερικη αλλα ολα τα αλλα δεν τα σχολιασες...
Μην λέμε ότι θέλουμε... Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει "φιλοδώρημα βάση νόμου".
Μπορείς να αφήσεις ότι φιλοδώρημα θες, αν θες. Αν αφήσεις από 10% και κάτω, στην καλύτερη θα έρθουν να σε ρωτήσουν από τι ήσουν δυσαρεστημένος.. Δυτικά του Πεκος ετοιμάζουν το μποντρελι... :lol:
Τα άλλα που έγραψες, τα μαθηματικά του βεγγου δλδ που βγάζουν τους ντελιβεραδες καθηγητές χειρουργικής στην Mayo clinic, τι να σχολιάσω.. :lol:
rainmike
06/01/2019, 23:28
Μην λέμε ότι θέλουμε... Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει "φιλοδώρημα βάση νόμου"
Τα άλλα που έγραψες, τα μαθηματικά του βεγγου δλδ που βγάζουν τους ντελιβεραδες καθηγητές χειρουργικής στην Mayo clinic, τι να σχολιάσω.. :lol:
Βάση νόμου φιλοδώρημα δεν υπάρχει απλά σε πολλές χώρες οι σερβιτόροι πληρώνονται απο τα φιλοδωρήματα δεν παίρνουν δηλαδη ένα στανταρ ημερομισθιο.
Ενα ποσοστο του λογαριασμού είναι ατυπα υποχρεωτικο να πάει στο σερβιτόρο,γιαυτο και προσπαθουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Βάση νόμου φιλοδώρημα δεν υπάρχει απλά σε πολλές χώρες οι σερβιτόροι πληρώνονται απο τα φιλοδωρήματα δεν παίρνουν δηλαδη ένα στανταρ ημερομισθιο.
Ενα ποσοστο του λογαριασμού είναι ατυπα υποχρεωτικο να πάει στο σερβιτόρο,γιαυτο και προσπαθουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Στην Αμερική, το φιλοδώρημα (10-15% του συνόλου, δε θυμάμαι) είναι κατά κάποιο τρόπο "υποχρεωτικό" και μάλιστα το αναγράφεις ξεκάθαρα και στον "λογαριασμό".
rainmike
06/01/2019, 23:33
Στην Αμερική, το φιλοδώρημα (10-15% του συνόλου, δε θυμάμαι) είναι κατά κάποιο τρόπο "υποχρεωτικό" και μάλιστα το αναγράφεις ξεκάθαρα και στον "λογαριασμό".
Εχει ενα ελαχιστο που πρεπει να αφήσεις σιγουρα τώρα αν είσαι buckley αφήνεις μια mv agusta στο τραπέζι :lol:
basilis_k6
06/01/2019, 23:36
βασικά με μια γραμμή νόμου νομίζω τα λύνεις ολα. "Τα ντελίβερι πρεπει να έχουν υποχρεωτικά τρίκυκλο"
PROBLEM SOLVED! Δεν έχει κανενας τους και ουτε προκειται να αγοράσει. τα μαγαζιά θα πρέπει να αγοράσουν δικά τους και ταυτόχρονα λιγοστεύουν αρκετά τα ατυχήματα!
skylaros
06/01/2019, 23:44
Οι ντελιβεράδες είναι μάλλον το επάγγελμα στην Ελλάδα με τους περισσότερους θανάτους εν ώρα εργασίας. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα το Νέο Ηράκλειο είχε τα περισσότερα τροχαία με ντελίβερι κάποτε στον νομό Αττικής. Αυτά που συμβαίνουν σε αυτό τον κλάδο είναι ανεπίτρεπτα και νομικά και ηθικά. Δε παίζει κανέναν ρόλο αν ο άλλος έχει λιώσει κώλο στο διάβασμα, αυτό δε του δίνει κανένα δικαίωμα σε πιο ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να κινδυνεύουν σε καμία δουλειά όποια και αν είναι η φύση της. Το πως θα κινδυνεύουν λιγότερο είναι δουλειά του κράτους και των σωματίων τους, να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λύση. Παραδείγματα υπάρχουν πχ GPS με μέγιστο αριθμό παραγγελιών ανά ώρα, πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, σωστή συντήρηση, αυστηρότητα από την τροχαία στην τήρηση του κοκ κλπ.
Οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να κινδυνεύουν σε καμία δουλειά όποια και αν είναι η φύση της. Το πως θα κινδυνεύουν λιγότερο είναι δουλειά του κράτους και των σωματίων τους, να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λύση.
Εδώ συμφωνούμε απολύτως. Μακάρι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους, κάτι που εύχομαι για όλους τους εργαζομένους έτσι κι αλλιώς.
Αλλά μου επιτρέπετε να πιστεύω ότι το κράτος δε δίνει δεκάρα για το ότι σκοτώνονται ή/και τους εκμεταλλεύονται.
TsoliasGR
06/01/2019, 23:52
Kαι πάμε πάλι στο βασικο στην αρχή...Εάν υπήρχε έλενχος στις επιχειρήσεις....απο το κράτος...Θα μπορούσαν να λυθούν πολλά προβλήματα.Όμως ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θα πάρει ένα τέτοιο πολιτικό κόστος από όποια μεριά και αν προέρχεται.
Γιατί...είμαστε στην μπανανία της Ευρώπης...άσε δε που και κάποιες τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να είναι πιο μπροστά απο μας...
Ίσως αντί να σκαλίζουμε τα τιπς των διανομέων να κοιτάγαμε πως θα αναγκάσουμε το κράτος να ελένξει τις επιχειρήσεις;χωρίς κόστος για τους εργαζόμενους;
rainmike
06/01/2019, 23:56
Kαι πάμε πάλι στο βασικο στην αρχή...Εάν υπήρχε έλενχος στις επιχειρήσεις....απο το κράτος...Θα μπορούσαν να λυθούν πολλά προβλήματα.Όμως ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θα πάρει ένα τέτοιο πολιτικό κόστος από όποια μεριά και αν προέρχεται.
Γιατί...είμαστε στην μπανανία της Ευρώπης...άσε δε που και κάποιες τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να είναι πιο μπροστά απο μας...
Ίσως αντί να σκαλίζουμε τα τιπς των διανομέων να κοιτάγαμε πως θα αναγκάσουμε το κράτος να ελένξει τις επιχειρήσεις;χωρίς κόστος για τους εργαζόμενους;
ρε τσολιά ψιλοπεινάω δε μου φέρνεις κάνα πιτογυρο?:lol:
Ίσως αντί να σκαλίζουμε τα τιπς των διανομέων να κοιτάγαμε πως θα αναγκάσουμε το κράτος...
Βάλε το μπουκάλι, να βάλω το στουπί.
basilis_k6
06/01/2019, 23:57
Οι ντελιβεράδες είναι μάλλον το επάγγελμα στην Ελλάδα με τους περισσότερους θανάτους εν ώρα εργασίας. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα το Νέο Ηράκλειο είχε τα περισσότερα τροχαία με ντελίβερι κάποτε στον νομό Αττικής. Αυτά που συμβαίνουν σε αυτό τον κλάδο είναι ανεπίτρεπτα και νομικά και ηθικά. Δε παίζει κανέναν ρόλο αν ο άλλος έχει λιώσει κώλο στο διάβασμα, αυτό δε του δίνει κανένα δικαίωμα σε πιο ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να κινδυνεύουν σε καμία δουλειά όποια και αν είναι η φύση της. Το πως θα κινδυνεύουν λιγότερο είναι δουλειά του κράτους και των σωματίων τους, να κόψουν το λαιμό τους και να βρουν λύση. Παραδείγματα υπάρχουν πχ GPS με μέγιστο αριθμό παραγγελιών ανά ώρα, πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, σωστή συντήρηση, αυστηρότητα από την τροχαία στην τήρηση του κοκ κλπ.
σενάριο για παραμυθι....
Οι ικανότητες ενος εργαζομένου παντα θα του δινουν την δυνατότητα να αποφυγει τις κακες δουλειες και παντα θα υπαρχουν τετοιες. Σε κάποιες μαλιστα θα υπαρχει κίνδυνος θανάτου. Αυτο δεν θα λυθει ουτε σε 50 χρόνια. Πυροσβέστες δεν θα έχουμε? Κατασκευαστικές? Διυλιστήρια? Ακόμη και να τα έβαζες ολα σε τάξη -και την τροχαια μέσα- οι ίδιοι που τωρα ξέρουν οτι έχουν τέτοιο κίνδυνο ειναι ξεκράνωτοι και οδηγάνε σε φάση "gymkhana με astrea 100" οπότε τα ατυχήματα δεν θα τα γλυτωσεις.
TsoliasGR
07/01/2019, 00:09
Βάλε το μπουκάλι, να βάλω το στουπί.
Βάλε την παρέα να βάλω και μπουκάλι και στουπί και την βενζίνα
Θα το επαναλάβω κανένας δεν κλαίγεται .Νομίζω η όλη συζήτηση ξεκίνησε επειδή βγήκε η νεά εγκύκλιος για το συγκεριμένο επάγγελμα και μερικοι γραφειάδες, γιατροί, δικηγόροι ,μαστόροι και βέγγοι (δεν πάει σε κανέναν προσωπικά ,να εξηγούμαι)
που είναι πνιγμένοι στο μαύρο χρήμα , που έχουν το κράτος γραμμένο (μαύρα είναι αυτά),Κλαίγονται και γκρινιάζουν γιατί ο ντελιβεράς ο αμόρφωτος , ναι αυτός χωρίς αύριο κατ΄εσάς ,θα πρέπει να παίρνει αυτά που δικαιούται λόγω επικινδυνότητας ή γιατί να παίρνει τιπσ, τα χοντρά τα μαύρα για σας.
TsoliasGR
07/01/2019, 00:14
σενάριο για παραμυθι....
Οι ικανότητες ενος εργαζομένου παντα θα του δινουν την δυνατότητα να αποφυγει τις κακες δουλειες και παντα θα υπαρχουν τετοιες. Σε κάποιες μαλιστα θα υπαρχει κίνδυνος θανάτου. Αυτο δεν θα λυθει ουτε σε 50 χρόνια. Πυροσβέστες δεν θα έχουμε? Κατασκευαστικές? Διυλιστήρια? Ακόμη και να τα έβαζες ολα σε τάξη -και την τροχαια μέσα- οι ίδιοι που τωρα ξέρουν οτι έχουν τέτοιο κίνδυνο ειναι ξεκράνωτοι και οδηγάνε σε φάση "gymkhana με astrea 100" οπότε τα ατυχήματα δεν θα τα γλυτωσεις.
Εάν και εφόσον έχουν εφαρμοστεί οι κανόνες επι τω έργω τότε μπορούμε να θεσπίσουμε και άλλους κανόνες που θα τιμωρούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΆ και τους διανομείς.Αλλά όπως κάποιος άλλος είπε πριν από αρκετές σελίδες -και να με συνχωρέσεις μου διαφεύγει το όνομα σου και δεν βρίσκω και το σχόλιο επι του παρόντος- να γίνει ειδικό δίπλωμα για διανομείς...με όριο κατώτερης ηλικίας με ειδικές εξετάσεις κτλπ, ναι.Γιατί όχι δηλαδή;
Θέλεις να σου φέρνει την παραγγελία ένας πιτσιρικάς που πάει στα στενά με το kawasaki max 100 σαν να είναι με 1000 SS στον μπράλο η στις σέρρες?Και να έχεις τύψεις άμα σκοτωθεί στην επόμενη γωνία;Γιατί εγώ θα είχα τύψεις.
Όνειρο θερινής νυκτός-ουτοπία......ίσως και όχι.Στο χέρι μας είναι κύριοι.
Και κάτι ακόμα...ο ντελιβεράς μπορεί να μην είναι αμόρφωτος...μπορεί να έχει φάει χρόνια στα γραφεία απλά να μην θέλει να αφήσει την Πατρίδα του για πολλούς λόγους και παράλληλα να μην έχει κάτι άλλο που να του αποδίδει τα χρήματα προς το ζην...
Και παρακαλώ το τελευταίο να ΜΗΝ σχολιαστεί για να ΜΗΝ αναγκαστώ να αναφερθώ επι προσωπικού.Ας αποτελέσει απλά τροφή για σκέψη.
rainmike
07/01/2019, 00:15
Θα το επαναλάβω κανένας δεν κλαίγεται .Νομίζω η όλη συζήτηση ξεκίνησε επειδή βγήκε η νεά εγκύκλιος για το συγκεριμένο επάγγελμα και μερικοι γραφειάδες, γιατροί, δικηγόροι ,μαστόροι και βέγγοι (δεν πάει σε κανέναν προσωπικά ,να εξηγούμαι)
που είναι πνιγμένοι στο μαύρο χρήμα , που έχουν το κράτος γραμμένο (μαύρα είναι αυτά),Κλαίγονται και γκρινιάζουν γιατί ο ντελιβεράς ο αμόρφωτος , ναι αυτός χωρίς αύριο κατ΄εσάς ,θα πρέπει να παίρνει αυτά που δικαιούται λόγω επικινδυνότητας ή γιατί να παίρνει τιπσ, τα χοντρά τα μαύρα για σας.
Ρε αγόρι δεν υπαρχει έλληνας που δεν συμπαθεί τους πακετάδες.Οι πακετάδες είναι φίλοι μας ,μας φερνουν τα γυρόνια και τις πίτσες στο σπίτι.
Ρε συ για 15 σελιδες σου λενε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που δουλευουν διανομεις βαζουν βενζινη και συντηρηση απο τη τσεπη τους και εσυ εχεις κολλησει.Αλλα μπορει να το συγκρινεις και αυτο με τον υπαλληλο του γραφειου που του τριβονται τα μανικια και πρεπει να αγοραζει πουκαμισα.
basilis_k6
07/01/2019, 00:23
Εάν και εφόσον έχουν εφαρμοστεί οι κανόνες επι τω έργω τότε μπορούμε να θεσπίσουμε και άλλους κανόνες που θα τιμωρούν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΆ και τους διανομείς.Αλλά όπως κάποιος άλλος είπε πριν από αρκετές σελίδες -και να με συνχωρέσεις μου διαφεύγει το όνομα σου και δεν βρίσκω και το σχόλιο επι του παρόντος- να γίνει ειδικό δίπλωμα για διανομείς...με όριο κατώτερης ηλικίας με ειδικές εξετάσεις κτλπ, ναι.Γιατί όχι δηλαδή;
Θέλεις να σου φέρνει την παραγγελία ένας πιτσιρικάς που πάει στα στενά με το kawasaki max 100 σαν να είναι με 1000 SS στον μπράλο η στις σέρρες?Και να έχεις τύψεις άμα σκοτωθεί στην επόμενη γωνία;Γιατί εγώ θα είχα τύψεις.
Όνειρο θερινής νυκτός-ουτοπία......ίσως και όχι.Στο χέρι μας είναι κύριοι.
Και κάτι ακόμα...ο ντελιβεράς μπορεί να μην είναι αμόρφωτος...μπορεί να έχει φάει χρόνια στα γραφεία απλά να μην θέλει να αφήσει την Πατρίδα του για πολλούς λόγους και παράλληλα να μην έχει κάτι άλλο που να του αποδίδει τα χρήματα προς το ζην...
Και παρακαλώ το τελευταίο να ΜΗΝ σχολιαστεί για να ΜΗΝ αναγκαστώ να αναφερθώ επι προσωπικού.Ας αποτελέσει απλά τροφή για σκέψη.
εγω μαζι σου. ειδικο διπλωμα, ολα τα προβλεπόμενα με λεφτα της επιχειρησης, 8ωρο 5ημερο, ενσημα, τηρηση του κοκ γιατι αλλιως αντιο επαγγελματικο διπλωμα κτλ
Και αν ολα αυτα γινουν θα ωφεληθούν αυτοι που κάνουν σωστα και υπευθυνα την δουλεια τους.
εγω μαζι σου. ειδικο διπλωμα...
Προσπαθω να φανταστω τον τροπο εξετασης για επαγγελματικο διπλωμα πακετα. Λογικα θα πρεπει να γινει καποια προσομοιωση των πραγματικων συνθηκων εργασιας. Οποτε, εχουμε και λεμε:
Η πρωτη ασκηση (ευθεια) θα γινεται με σακουλα με καφεδες στο αριστερο χερι.
Η δευτερη ασκηση (ζιγκ ζαγκ) με κινητο στο αριστερο χερι, ενω ο εξεταζομενος μιλαει με τον εξεταστη ο οποιος τον μπινελικωνει και του λεει πως εχει αργησει τις παραγγελιες. Δεν επιτρεπεται να σφηνωθει το κινητο στο κρανος, ουτε η χρηση handsfree.
Η τριτη ασκηση (αποφυγη εμποδιου) εκτελειται ενω ο εξεταζομενος στριβει και αναβει τσιγαρο. Οταν ακινητοποιηθει το οχημα πρεπει ο εξεταζομενος να εχει ηδη τραβηξει και τζουρα.
Στην τελευταια ασκηση (φρεναρισμα πανικου) πρεπει ο εξεταζομενος να ακινητοποιησει το οχημα και μετα να αρχισει να κινειται προς την αλλη κατευθυνση, προσομοιαζοντας την περιπτωση που προσπερασε το νουμερο της οικοδομης και πρεπει να γυρισει κοντρα στο μονοδρομο για να φτασει στον προορισμο του.
Ειπα να κανω μια αποπειρα να ελαφρυνει λιγο το κλιμα. :D
Προσπαθω να φανταστω τον τροπο εξετασης για επαγγελματικο διπλωμα πακετα. Λογικα θα πρεπει να γινει καποια προσομοιωση των πραγματικων συνθηκων εργασιας. Οποτε, εχουμε και λεμε:
Η δευτερη ασκηση (ζιγκ ζαγκ) με κινητο στο αριστερο χερι, ενω ο εξεταζομενος μιλαει με τον εξεταστη ο οποιος τον μπινελικωνει και του λεει πως εχει αργησει τις παραγγελιες. Δεν επιτρεπεται να σφηνωθει το κινητο στο κρανος, ουτε η χρηση handsfree.
Η τριτη ασκηση (αποφυγη εμποδιου) εκτελειται ενω ο εξεταζομενος στριβει και αναβει τσιγαρο. Οταν ακινητοποιηθει το οχημα πρεπει ο εξεταζομενος να εχει ηδη τραβηξει και τζουρα.
Στην τελευταια ασκηση (φρεναρισμα πανικου) πρεπει ο εξεταζομενος να ακινητοποιησει το οχημα και μετα να αρχισει να κινειται προς την αλλη κατευθυνση, προσομοιαζοντας την περιπτωση που προσπερασε το νουμερο της οικοδομης και πρεπει να γυρισει κοντρα στο μονοδρομο για να φτασει στον προορισμο του.
:bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl::bawl: Μα τι γραφετε ρε άνθρωποι.??
TsoliasGR
07/01/2019, 02:01
Νταξ ρε δεν υπάρχεις....Μου φυγε το σαγόνι απο τα γέλια!Αλλά γιατί να έχουν πχ οι ταρίφες ειδικό δίπλωμα και όχι οι πακετάδες-διανομείς-κουρριερ?Έτσι θα βοηθηθεί ο κλάδος μας νομίζω....με πολλούς τρόπους....
devil's animal
07/01/2019, 08:16
Ρε συ για 15 σελιδες σου λενε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που δουλευουν διανομεις βαζουν βενζινη και συντηρηση απο τη τσεπη τους και εσυ εχεις κολλησει.Αλλα μπορει να το συγκρινεις και αυτο με τον υπαλληλο του γραφειου που του τριβονται τα μανικια και πρεπει να αγοραζει πουκαμισα.
ή μπορει να το συγκρινω με καποιον υπαλληλο γραφειου που εχει μια δουλεια στου διαολου τον κωλο και πληρωνει 200-250€ στην βενζινη καθε μηνα...και παιρνει οτι παιρνει και ο πακετας...
και μην μου πεις οτι ειναι υπερβολικο το νουμερο των 200€..
ενα παλιο μπουρδελο 1000αρι να εχεις καιει 6λιτρα στα 100...αν κανεις 50+50 ημεριησιως εισαι στα 6 λιτρα με 22 εργασιμες, 132 λιτρα..με 1,5 το λιτρο...οριστε...
και δεν βαζω τις φθορες που ειναι περισσοτερες απο το παπι ή τα τελη, και τις ασφαλειες...
Εχει ενα ελαχιστο που πρεπει να αφήσεις σιγουρα τώρα αν είσαι buckley αφήνεις μια mv agusta στο τραπέζι :lol:
402601
Να δω πότε θα σας μαζέψουν οι μόδιστροι που το κάνατε best seller ρεεεεεεε
Νταξ ρε δεν υπάρχεις....Μου φυγε το σαγόνι απο τα γέλια!Αλλά γιατί να έχουν πχ οι ταρίφες ειδικό δίπλωμα και όχι οι πακετάδες-διανομείς-κουρριερ?Έτσι θα βοηθηθεί ο κλάδος μας νομίζω....με πολλούς τρόπους....
Καθαρά χιουμοριστικό ήταν το σχόλιο. Δε μου ακούγεται καθόλου λάθος σαν σκέψη το επαγγελματικό δίπλωμα.
TsoliasGR
07/01/2019, 09:31
ή μπορει να το συγκρινω με καποιον υπαλληλο γραφειου που εχει μια δουλεια στου διαολου τον κωλο και πληρωνει 200-250€ στην βενζινη καθε μηνα...και παιρνει οτι παιρνει και ο πακετας...
ενα παλιο μπουρδελο 1000αρι να εχεις καιει 6λιτρα στα 100...αν κανεις 50+50 ημεριησιως εισαι στα 6 λιτρα με 22 εργασιμες, 132 λιτρα..με 1,5 το λιτρο...οριστε...
και δεν βαζω τις φθορες που ειναι περισσοτερες απο το παπι ή τα τελη, και τις ασφαλειες...
Ας πάρει παπί ο υπάλληλος γραφείου φίλτατε να έχει λιγότερα έξοδα.Και εγώ μπορώ να κάνω διανομή με το wolf 250 ή κανένα ΤΑ/ΑΧ1/ΧΤ αλλά ΔΕΝ Συμφέρει.
Οπότε έχουμε και λέμε, ένα παπάκι-μπουφάν-κράνος-γάντια/χούφτες,μπότες,εσωθερμικά και τότε θα τον συγκρίνεις με τον πακετά.Αλλιώς είναι άδικη η σύγκριση.
Τώρα αν θέλει κάποιος να έχει την βολή του και την ζέστα και τα αιρκοντίσια που έλεγε και η γιαγιά μου η συχωρεμένη ας πλερώσει κάτιτις παραπάνω.Εγώ δεν τα έχω.Και έχω και τους γνωστούς κινδύνους.
Μην με αδικείς έτσι σαν κατηγορία σε παρακαλώ.
Έκατσα και διάβασα όλες τις προηγούμενες σελίδες και με τα λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να"λυθεί" το πρόβλημα των πακεταδων από την στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τους θεωρούμε δούλους επί "πληρωμή" ('πουσε καθώς έρχεσαι πάρε μου και τσιγάρα αλλά και κωλοχαρτα και και) αλλά και από τους ίδιους που ανέχονται αυτή την αντιμετώπιση ανάλογα του τιμήματος.....
δεν καταλαβαινω τι συζηταμε
ζουμε σε ελευθερη κοινωνια που ολα ειναι θεμα προσφορας και ζητησης
οποιος θελει δουλευει ντελιβερυ οποιος δεν θελει οχι
εγω που φοβαμαι δεν δουλευω....αν αναγκαστω να το κανω ειμαι αποκλειστικος υπευθυνος για την ασφαλεια μου
κανενα κρατος κανενας εργοδοτης
ο καθενας επιλεγει
αλλος θελει κοστουμι και ζεστασια κι αλλος τιπς
ολα ειναι θεμα επιλογων
το θεμα ειναι να στηριζεις τις επιλογες σου κι οχι να μουρμουρας
devil's animal
07/01/2019, 11:47
Ας πάρει παπί ο υπάλληλος γραφείου φίλτατε να έχει λιγότερα έξοδα.Και εγώ μπορώ να κάνω διανομή με το wolf 250 ή κανένα ΤΑ/ΑΧ1/ΧΤ αλλά ΔΕΝ Συμφέρει.
Οπότε έχουμε και λέμε, ένα παπάκι-μπουφάν-κράνος-γάντια/χούφτες,μπότες,εσωθερμικά και τότε θα τον συγκρίνεις με τον πακετά.Αλλιώς είναι άδικη η σύγκριση.
Τώρα αν θέλει κάποιος να έχει την βολή του και την ζέστα και τα αιρκοντίσια που έλεγε και η γιαγιά μου η συχωρεμένη ας πλερώσει κάτιτις παραπάνω.Εγώ δεν τα έχω.Και έχω και τους γνωστούς κινδύνους.
Μην με αδικείς έτσι σαν κατηγορία σε παρακαλώ.
δεν σε αδικω σαν κατηγορια, αλλα απο την αλλη οπως ειπα δεν σε λυπαμαι κιολας...ηταν και ειναι η επιλογη σου...οπως και του αλλου ειναι η επιλογη να εχει την ζεστη του και να δινει Χ λεφτα στο αυτοκινητο...
αλλα δεν μπορω να γκρινιαζετε ολοι οι πακεταδες οτι αμειβεστε με λιγα και εχετε και τους οποιους κινδυνους εχετε λογω δρομου, συνθηκων, κλπ....
δεν καταλαβαινω τι συζηταμε
ζουμε σε ελευθερη κοινωνια που ολα ειναι θεμα προσφορας και ζητησης
οποιος θελει δουλευει ντελιβερυ οποιος δεν θελει οχι
εγω που φοβαμαι δεν δουλευω....αν αναγκαστω να το κανω ειμαι αποκλειστικος υπευθυνος για την ασφαλεια μου
κανενα κρατος κανενας εργοδοτης
ο καθενας επιλεγει
αλλος θελει κοστουμι και ζεστασια κι αλλος τιπς
ολα ειναι θεμα επιλογων
το θεμα ειναι να στηριζεις τις επιλογες σου κι οχι να μουρμουρας
ακριβως αυτο...
νομιζω κανενας δεν θα ελεγε το παραμικρο και δεν θα γινοταν τοσο μεγαλο θεμα αν οι "κυβερνωντες" δεν εβγαζαν αυτη την εγκυκλιο...
το χειροτερο απ'ολα δεν ειναι οτι καποιοι απο τους επαγγλεματιες γκρινιαζουν...μπορει να γκρινιαζουν και ορθα και απλα μενει να γινουν σωστες δρασεις..
το χειροτερο ειναι οτι καποιοι το παιρνουν το επαγγελμα σοβαρα και καποιοι αλλοι οχι...αρα υπαρχει διχασμος...
γιατι αυτος που το βλεπει ευκαιριακα και ψαχνει κατι αλλο παραλληλα, δεν θα ασχοληθει με το αν αλλαξουν οι συνθηκες...με την πρωτη ευκαιρια θα την κανει και δεν θα ξαναγυρισει πισω...
rainmike
07/01/2019, 12:23
402601
Να δω πότε θα σας μαζέψουν οι μόδιστροι που το κάνατε best seller ρεεεεεεε
Αστειάκι ήτανε για να σπάσει ο πάγος:lol:
Αστειάκι ήτανε για να σπάσει ο πάγος:lol:
Τι μας λες, αλήθεια :tooth:
402606
Τι μας λες, αλήθεια :tooth:
402606
Το επόμενο που θα μας δείξεις είναι το εστιατόριο της Polly pocket;
Το επόμενο που θα μας δείξεις είναι το εστιατόριο της Polly pocket;
Μόνο για πελάτες vip με tip :bawl:
402607
devil's animal
07/01/2019, 13:35
https://www.zougla.gr/greece/article/8esaloniki-den-litourgisan-to-tmima-nteliveri-pola-katastimata-sti-diarkia-tis-kakokerias
Ενω ο ντελιβερας δουλευει στο σουβλατζιδικο κατω απο το σπιτι του.Τι λογικη ειναι αυτη που σκεφτεσαι ρε συ,ειλικρινα δε μπορω να τη καταλαβω.
Το θεμα ανοιχτηκε λογω της εγκυκλιου και της προσπαθειας που γινεται να αναγνωριστει σαν επαγγελμα ή κλαδος με οτι αυτο συνεπαγεται.Δε νομιζω να διαμαρτυτυθηκαν για τα τιπς ή να ζητησαν τα τιπς να γινουν υποχρεωτικα.Αλλα επικρατησε για αλλη μια φορα η ελληνικη νοοτροπια να ψοφησει η κατσικα του γειτονα-αφου βγαζουν ΜΑΥΡΑ τιπς καλα να παθουν να ψοφησουν στους δρομους,ακους εκει εχουν και δικαιωματα οι βρωμοπακεταδες.
Και μετα εχουμε και τη συγκριση με αλλα επαγγελματα.Ειδικα για τους γιατρους με τα 700€ δεν εχω λογια.
Ας συνεχισουμε τη συγκριση με εναν υπαλληλο γραφειου ομως.Δεν ειδα κανεναν να αγοραζει υπολογιστη γραφειο καρεκλα και να τα παρεχει στον εργοδοτη του για να του προσφερει μια θεση εργασιας.Ή με εναν μπουφετζη, μηπως φερνει εσπρεσομηχανη απο το σπιτι του για να φτιαχνει καφεδες?
Με καλυψε πληρως αυτο που ειπε ο teogtp ''από την στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τους θεωρούμε δούλους επί "πληρωμή" ''
Nostradamus
07/01/2019, 14:10
,.....
Ας συνεχισουμε τη συγκριση με εναν υπαλληλο γραφειου ομως.Δεν ειδα κανεναν να αγοραζει υπολογιστη γραφειο καρεκλα και να τα παρεχει στον εργοδοτη του για να του προσφερει μια θεση εργασιας.Ή με εναν μπουφετζη, μηπως φερνει εσπρεσομηχανη απο το σπιτι του για να φτιαχνει καφεδες?
Με καλυψε πληρως αυτο που ειπε ο teogtp ''από την στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς τους θεωρούμε δούλους επί "πληρωμή" ''
Όσο θα ανοίγουν θέματα "ποιο παπι να πάρω για ντιλιβερι" δεν θα αλλάξει κάτι..
Αν θέλουμε αλλαγες, χρειάζεται οργάνωση και διάθεση. Με τις πορδες αυγά δεν βάφονται.
Η Πολιτεία σου έδωσε έναν νόμο (προς την σωστή κατεύθυνση ας πούμε). Μετά θέλει και προσωπική αλλά και συλλογική προσπάθεια. Να οργανωθείς, να έχεις εκπροσώπηση, να έχεις διάθεση να καταγγείλεις εργοδότες, και να βάλεις το συλλογικό πάνω από το ατομικό συμφέρον.
Γίνεται? ΟΧΙ. Ούτε στον κλάδο αυτόν ούτε γενικά. Γιατί?
Γιατί οι μισοί θεωρούν ότι είναι ένα επάγγελμα προσωρινό οπότε δεν γ@μεις.. βέβαια πολλές φορές ουδέν μονιμοτερο του προσωρινού..
Γιατί ας είναι τρία ευρώ η ώρα, από το τίποτα είναι καλύτερα...
Γιατί σιγά μην δώσω 5-10-20 ευρώ τον χρόνο (τυχαία νούμερα ) για ένα σωματείο που θα με εκπροσωπεί σοβαρά/ενεργα με καταγγελίες και δρασεις..που να τρέχω, αφού θα τα τρώνε τα λαμόγια ο πρόεδρος και ο ταμίας..
Γιατί σήμερα να ζήσω την οικογένεια αύριο βλέπουμε...
Τα παραπάνω Με μεγάλη συμπάθεια για μια πολύ δύσκολη δουλειά, όπως και πολλές άλλες, από έναν υπάλληλο γραφείου..
Όσο θα ανοίγουν θέματα "ποιο παπι να πάρω για ντιλιβερι" δεν θα αλλάξει κάτι..
Αν θέλουμε αλλαγες, χρειάζεται οργάνωση και διάθεση. Με τις πορδες αυγά δεν βάφονται.
Η Πολιτεία σου έδωσε έναν νόμο (προς την σωστή κατεύθυνση ας πούμε). Μετά θέλει και προσωπική αλλά και συλλογική προσπάθεια. Να οργανωθείς, να έχεις εκπροσώπηση, να έχεις διάθεση να καταγγείλεις εργοδότες, και να βάλεις το συλλογικό πάνω από το ατομικό συμφέρον.
Γίνεται? ΟΧΙ. Ούτε στον κλάδο αυτόν ούτε γενικά. Γιατί?
Γιατί οι μισοί θεωρούν ότι είναι ένα επάγγελμα προσωρινό οπότε δεν γ@μεις.. βέβαια πολλές φορές ουδέν μονιμοτερο του προσωρινού..
Γιατί ας είναι τρία ευρώ η ώρα, από το τίποτα είναι καλύτερα...
Γιατί σιγά μην δώσω 5-10-20 ευρώ τον χρόνο (τυχαία νούμερα ) για ένα σωματείο που θα με εκπροσωπεί σοβαρά/ενεργα με καταγγελίες και δρασεις..που να τρέχω, αφού θα τα τρώνε τα λαμόγια ο πρόεδρος και ο ταμίας..
Γιατί σήμερα να ζήσω την οικογένεια αύριο βλέπουμε...
Τα παραπάνω Με μεγάλη συμπάθεια για μια πολύ δύσκολη δουλειά, όπως και πολλές άλλες, από έναν υπάλληλο γραφείου..
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Μη παρεξηγηθω οτι εχω κατι με τους υπαλληλους γραφειου.Ουτε ειμαι πλεον διανομεας,ημουν για 14 χρονια σχεδον και την εχω δει και την καλη και την αναποδη.Απλα παλι εδω επαναλαμβανεται αυτο που γινεται παντοτε σε αυτη τη χωρα,διαμαρτυρονται οι σκουπιδιαριδες-ψοφο σε ολους που δουλευουν 3 ωρες μονο.Διαμαρτυρονται οι γιατροι-ψοφο σε ολους που τσεπωνουν φακελακια.Διαμαρτυρονται οι υπαλληλοι γραφειου-ψοφο σε ολους που δουλευουν ενα 8ωρο για να ξυνουν τις μπαλες τους.Ελλαδαρα,σωτηρια καμια.
devil's animal
07/01/2019, 14:29
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Μη παρεξηγηθω οτι εχω κατι με τους υπαλληλους γραφειου.Ουτε ειμαι πλεον διανομεας,ημουν για 14 χρονια σχεδον και την εχω δει και την καλη και την αναποδη.Απλα παλι εδω επαναλαμβανεται αυτο που γινεται παντοτε σε αυτη τη χωρα,διαμαρτυρονται οι σκουπιδιαριδες-ψοφο σε ολους που δουλευουν 3 ωρες μονο.Διαμαρτυρονται οι γιατροι-ψοφο σε ολους που τσεπωνουν φακελακια.Διαμαρτυρονται οι υπαλληλοι γραφειου-ψοφο σε ολους που δουλευουν ενα 8ωρο για να ξυνουν τις μπαλες τους.Ελλαδαρα,σωτηρια καμια.
ρε φιλε, κανεις δεν ειπε ψοφο για κανεναν...
αλλα οταν ακους την γκρινια απο τους ιδιους του ντελιβεραδες για τις συνθηκες + την συγχιση των λεξεων "σεβασμος" και "εκτιμηση" με το χρημα plus το γεγονος οτι συμπεριφερονται αντιεπαγγελματικα επειδη ξερουν οτι δεν θα παρουν το ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ τιπ, δεν μπορεις παρα να πεις τα στραβα που βλεπεις...
αυτο γινεται σε ολο το thread...
και ξαναγραφω, αν και το εγραψα νωριτερα και το ειπε και ο Nostradamus...αν δεν παρουν οι ιδιοι σοβαρα το επαγγελμα τους, δεν θα τους παρει κανενας αλλος...
οσο το αντιμετωπιζουν οι ιδιοι σαν κατι εφημερο και περιστασιακο, ετσι (και χειροτερα) θα το βλεπει και ο υπολοιπος κοσμος...
Stavrakos
07/01/2019, 14:54
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας ρε παιδιά πραγματικά Θεωρείτε δεδομένο να σας δώσει τιπ ο πελάτης και αν δεν σας δώσει είναι ασεβαστος μαλακας.Ειναι η δουλειά σου να πας την παραγγελία από την στιγμή που η επιχείρηση σου είναι ανοικτή χειμώνα καλοκαίρι κρύο ζέστη. Είναι η δουλειά σου να είσαι ευγενικός απέναντι στους πελάτες το έαν θα πάρεις τιπ δεν είναι στην κρίση σου.Χαλαρωστε λίγο ναι σύμφωνω ότι είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά στο κάτω κάτω εσύ το επέλεξες. Φιλικά πάντα από κάποιον που αντιμετωπίζει χειρότερες κατάστασης στην δουλειά του
με το χρημα plus το γεγονος οτι συμπεριφερονται αντιεπαγγελματικα επειδη ξερουν οτι δεν θα παρουν το ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ τιπ, δεν μπορεις παρα να πεις τα στραβα που βλεπεις...
αυτο γινεται σε ολο το thread...
και ξαναγραφω, αν και το εγραψα νωριτερα και το ειπε και ο Nostradamus...αν δεν παρουν οι ιδιοι σοβαρα το επαγγελμα τους, δεν θα τους παρει κανενας αλλος...
οσο το αντιμετωπιζουν οι ιδιοι σαν κατι εφημερο και περιστασιακο, ετσι (και χειροτερα) θα το βλεπει και ο υπολοιπος κοσμος...
Σιγά μην κάνουμε και υπόκλιση σε κάποιον που ξοδεύει συστηματικά 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο και μόνο για να φάει απ΄έξω γιατί βαριέται να παει στο σουπερμάρκετ και σκυλοβαριέται να μαγειρέψει.Και επειδή είναι κακομαθημένος και έχει παρόμοια νοοτροπία δεν θα σ΄αφήσει ποτέ τίποτα. Γιατί το κάνει? -Γιατί μπορεί. Είναι το κόμπλεξ που έχουν. Μόνο πόρτα σε κάτι τέτοιους.
Δεν είμαι ο γραμματέας σου ούτε ο φίλος σου ούτε η γκομενά σου να σου κλείνω ραντεβού τηλεφωνικά, ούτε ο αχθοφόρος σου να να ψάχνω τα κουδούνια σου φορτωμένος σαν το γαιδούρι γιατί έχεις μιτιν ή πιτσα παρτυ στο σπίτι. Να περπαταώ 100 μέτρα με 10 κιλα μόνο τα φαγητά σου. Με μπότες αδιάβροχα κράνη 3 κιλά στην μέση με τα ψιλά λες και είμαι περιπτεράς και να μου λες μισό λεπτό , να με κρα΄τας άλλο μισό λεπτό στην πόρτα για να δώσε 25 λεπα΄τ σε 5λπετα. Αχ δεν έχω άλλα ψιλα. Και αυτό συστηματικά!
rainmike
07/01/2019, 14:58
Σιγά μην κάνουμε και υπόκλιση σε κάποιον που ξοδεύει συστηματικά 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο και μόνο για να φάει απ΄έξω γιατί βαριέται να παει στο σουπερμάρκετ και σκυλοβαριέται να μαγειρέψει.Και επειδή είναι κακομαθημένος και έχει παρόμοια νοοτροπία δεν θα σ΄αφήσει ποτέ τίποτα. Γιατί το κάνει? -Γιατί μπορεί Μόνο πόρτα σε κάτι τέτοιους
Μην ανοίγεις ασκούς του αιολου,υπεραναλυθηκε το thread
Stavrakos
07/01/2019, 15:00
Σιγά μην κάνουμε και υπόκλιση σε κάποιον που ξοδεύει συστηματικά 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο και μόνο για να φάει απ΄έξω γιατί βαριέται να παει στο σουπερμάρκετ και σκυλοβαριέται να μαγειρέψει.Και επειδή είναι κακομαθημένος και έχει παρόμοια νοοτροπία δεν θα σ΄αφήσει ποτέ τίποτα. Γιατί το κάνει? -Γιατί μπορεί. Είναι το κόμπλεξ που έχουν. Μόνο πόρτα σε κάτι τέτοιους.
Ίσα ίσα σε αυτόν πρέπει να κάνεις υπόκλιση που ακουμπάει πενηνταρια για να μπορεί μετά ο εργοδότης σου να σε πληρώσει
Ίσα ίσα σε αυτόν πρέπει να κάνεις υπόκλιση που ακουμπάει πενηνταρια για να μπορεί μετά ο εργοδότης σου να σε πληρώσει
:bawl:
402608
ντελιβεραδες , κανετε οτι σας φωτισει ο όποιος...
μην σκοτώνεστε μόνο στους δρόμους... και μας πιτσιλατε με αιμα.
mia_zoi_kawa
07/01/2019, 15:18
Ναι είναι γνωστό ότι οι ντελιβεραδες φταίνε για τις συνθήκες εργασίας τους. Οπως οι φτωχοί φταίνε για την φτώχεια τους....όπως οι Έλληνες φταινε για την κατάντια τους που είναι τεμπέληδες...αλλά και οι Αφρικανοί για την κατάσταση που βρίσκεται η ήπειρος τους....κτλ κτλ
Ναι είναι γνωστή η σχολή της σκέψης μερικών εδώ μέσα. Είναι δικαίωμα τους να ζούνε σε αυτό το "Μάτριξ" μιας και έτσι τους βολεύει.
Για όλους τους υπόλοιπους που δουλέψαμε , δουλεύουν και θα δουλέψουν στους δρόμους έχω να πω ότι το επάγγελμα πρέπει να αναγνωριστεί και να υπάρξει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Μια επιτροπή από φορείς ,μαζί με ένα δύο πανεπιστήμια μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εκπαιδευτικό και ένα σύστημα εξετάσεων για όλους τους " εξωτερικούς" σε δίκυκλο.
Σε αντίθεση με τις εξετάσεις για τα τα ταξί που οι ερωτήσεις είναι κυρίως μηχανολογίας για τους εξωτερικους δικυκλιστες θα πρέπει να αφορούν την γενικότερη ασφαλεία τους. Δηλαδή θα πρέπει να αφορούν ΚΑΙ θέματα οπως η υποθερμία , η αφυδατωση , ο καρκίνος του δέρματοςκτλ κτλ.
Παράλληλα με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν θα ήταν κακή ιδέα ( αφού υπάρχει αυτή) είναι να συμπεριληφθούν οι κάτοχοι και επαγγελματίες στο σύστημα πολιτικής προστασίας. Δηλαδή σε περίπτωση ενός σεισμόυ στην Αθήνα (τις πρώτες ωρες )θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λογω πείρας σαν τροχονόμοι ή για την μεταφορά προσώπων λογωευελιξιας κτλ κτλ.
Έτσι προχωράνε οι κοινωνίες. Όχι με το να κατηγορείς τους πιτσιρικάδες και τους αδύναμους για την κατάσταση ενος επαγγέλματος.
Θες να μιλήσουμε για συλλογική προσπάθεια? Πολύ ευχαρίστως ,μόλις οργανωθούμε λίγο καλύτερα για το σουρπριζ πάρτυ που ετοιμάζουμε ! θα είστε καλεσμένος. Να ΄φερετ το δικό σας μαγειρευτό φαγητό. Αλλιώς θα χαλάσει το σουρπριζ
Σιγά μην κάνουμε και υπόκλιση σε κάποιον που ξοδεύει συστηματικά 50 ευρώ την εβδομάδα μόνο και μόνο για να φάει απ΄έξω γιατί βαριέται να παει στο σουπερμάρκετ και σκυλοβαριέται να μαγειρέψει.Και επειδή είναι κακομαθημένος και έχει παρόμοια νοοτροπία δεν θα σ΄αφήσει ποτέ τίποτα. Γιατί το κάνει? -Γιατί μπορεί. Είναι το κόμπλεξ που έχουν.
Φίλε μου λάθος λογική... Μπορεί μεν να είναι γαιδουριά του που δεν αφήνει τιπ, αλλά αυτός που συστηματικά ξοδεύει μεγάλα ποσά τον μήνα για να παραγγέλνει συνεχώς φαί ή καφέ "απ' έξω" είναι αυτός που συντηρεί τον κλάδο στον οποίο δουλεύεις και άρα έμμεσα εσένα...Το γιατί το κάνει έτσι και δεν μαγειρεύει δεν σε αφορά και προφανώς δεν είναι υποχρεωμένος να δικαιολογηθεί για αυτό... Τέτοιος τρόπος σκέψης δείχνει ότι το "κόμπλεξ" που του καταλογίζεις μάλλον ψάξτο αλλού...
Stavrakos
07/01/2019, 15:29
Θες να μιλήσουμε για συλλογική προσπάθεια? Πολύ ευχαρίστως ,μόλις οργανωθούμε λίγο καλύτερα για το σουρπριζ πάρτυ που ετοιμάζουμε ! θα είστε καλεσμένος
Εγώ στην δικιά μου δουλειά παρακαλάω να έχει ψάρια και μετά παρακαλάω να τα αγοράζει ο κόσμος. Εσύ στην δικιά σου δουλειά δεν θες να υπάρχουν παραγγελίες για να μπορέσεις να συνεχίζεις να δουλεύεις και να πληρώνεσαι?Δεν ήρθα για αντιπαράθεση ούτε για τούρτες και πάρτυ κουβέντα κάνω προσπαθώντας να κατανοήσω το κυρίως πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο σας
Εγώ στην δικιά μου δουλειά παρακαλάω να έχει ψάρια και μετά παρακαλάω να τα αγοράζει ο κόσμος. Εσύ στην δικιά σου δουλειά δεν θες να υπάρχουν παραγγελίες για να μπορέσεις να συνεχίζεις να δουλεύεις και να πληρώνεσαι?Δεν ήρθα για αντιπαράθεση ούτε για τούρτες και πάρτυ κουβέντα κάνω προσπαθώντας να κατανοήσω το κυρίως πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο σας
402609
Stavrakos
07/01/2019, 15:46
402609
Ώριμη απάντηση σωστά υποστοριξες τα προβλήματα του κλάδου σου μπράβο εσύ μια μέρα θα αναλάβεις πρόεδρος του συνδικάτου σου
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/01/2019, 16:23
Just saying.
Ας προσεχαν...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/01/2019, 16:24
O θάνατος πάτερ δεν κάνει διαχωρισμούς σε γιατρούς δικηγόρους ντελιβεράδες απλά οι πακετάδες είναι πιο εκτεθειμένοι
στα τροχαία ένεκα της φύσης της δουλειά τους.
Αυτο ενοουσα και εγω.