PDA

View Full Version : Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7

noodles
15/01/2019, 17:18
προσωπικα οταν δεν εχω ιδεα για κατι ρωταω τους αλλους που εχουν για να μαθω. ολοι μπορουμε να εχουμε αποψη για το οτιδηποτε χωρις να εχουμε την παραμικρη ιδεα γιαυτο, θα εχεις ομως βαση αυτη η αποψη?

ημουν ντελιβερας 2.5 χρονια σε γυραδικο, 1.5 σε καφε. οσοι δουλευετε-εχετε δουλεψει γραψατε τι πραγματικα ισχυει και συμφωνω.

ειναι μια δουλεια σην οποια οσο ευκολα ξεκινας τοσο ευκολα σταματας. δεν ηταν επιλογη-σκοπος μου να το κανω, απλα αναγκαστηκα μεχρι να βρω κατι καλυτερο.
πρωτα απο ολα σεβομουν και σεβομαι τον εαυτο μου, πραγμα το οποιο δημιουργει προβλημα στη δουλεια (λογο εξοπλισμου, λογο οτι δεν ηθελα να κανω παραβασεις του κοκ κτλ).

οτι συνθηκες και να επικρατουν ο ντελιβερας ειναι εκεινος που θα ειναι εκει 24/7, ασχετως αν ολη η χωρα πεσει σε "shutdown", γι'αυτο φταιμε ολοι...
δυσκολο να βρεθει ακρη και να ξεκινησει κατι σωστο, απαιτει θεληση και "δουλεια" απο πολλους...

MG-KTiNoS
15/01/2019, 17:25
Κάθε φορά που θα επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά ορίζονται από την ΕΜΥ πρέπει να οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο απαγόρευση, κάτι σαν τον απόπλου των πλοίων.
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ διότι οι καταστηματάρχες αποτελούν μια μεγάλη βάση ψήφων.Και οι συν αυτών κάγκουρες και οι λοιποί ευρωκυνηγοί καγκουροδιανομείς.

Οι ντελιβεράδες δεν ψηφίζουν?
(ή μήπως ψηφίζουν μλκιες οπότε δε μετράει)
Από περιέργεια ρωτάω.

υγ
Κανένας δεν θα σου χαρίσει τίποτα. Κάθε άλλο μάλιστα.
Αν θέλεις κάτι το διεκδικείς και το παίρνεις
Ούτε κατανόηση να περιμένεις.
Ο άλλος θέλει να φάει φτηνά και γρήγορα
ότι ώρα και μέρα γουστάρει.
Στ @@ του δηλαδή -στο λέω χοντρά- αν τσακιστείς
με το μηχανάκι ΕΣΥ
Σιγά μη βγει στη βροχή για ψώνια.
Αν πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις κατανόηση εδώ είσαι πολύ γελασμένος.
Ότι είναι εκεί έξω είναι και εδώ μέσα. Το ίδιο ακριβώς.,

telegonos
15/01/2019, 20:48

Μια μαυρίλα, μια σκοτεινιά με κατέλαβε διαβάζοντας αυτές τις δυο γραμμές σου. Γιατί είσαι -δυστυχώς- 100% σωστός.

:(

basilis_k6
15/01/2019, 20:49
έεεετσι όποιος αργει να μου φέρει το σουβλάκι να περνάει αυτα! https://www.huffingtonpost.gr/entry/kina-yenaikes-anaykastekan-na-mpoesoelesoen-yiati-den-etan-kales-ste-doeleia-toes_gr_5c3df3ece4b0922a21d8c654?4y9&utm_source=News247&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3

αντε πολύ αέρα πηραμε!!!!!!111111:lol:

TsoliasGR
16/01/2019, 07:27
Οι ντελιβεράδες δεν ψηφίζουν?
(ή μήπως ψηφίζουν μλκιες οπότε δε μετράει)
Από περιέργεια ρωτάω.

υγ
Κανένας δεν θα σου χαρίσει τίποτα. Κάθε άλλο μάλιστα.
Αν θέλεις κάτι το διεκδικείς και το παίρνεις
Ούτε κατανόηση να περιμένεις.
Ο άλλος θέλει να φάει φτηνά και γρήγορα
ότι ώρα και μέρα γουστάρει.
Στ @@ του δηλαδή -στο λέω χοντρά- αν τσακιστείς
με το μηχανάκι ΕΣΥ
Σιγά μη βγει στη βροχή για ψώνια.

Aπό τους 6 (πλέον) που είμαστε στο μαγαζί μόνο εγώ ψηφίζω.Οι υπόλοιποι δεν μπαίνουν στο παραβάν.
Ίσως είναι τυχαίο ίσως όχι αν και σε γενικές γραμμές λογικά ψηφίζουν ΟΤΙ ο υπόλοιπος κόσμος.Όχι πως έχει και καμιά σημασία τι ψηφίζεις μιας και τα ίδια θα γενούν...
Προσωπικά δεν έχω ψηφήσει ΠΟΤΕ κάποιον ο οποίος έχει κυβερνήσει σε καμία περίοδο της ιστορίας αλλά θα ψήφιζα πολύ ευχαρίστως αυτόν που θα έκανε πράξη την δημοκρατία.Δεν τον βρίσκω όμως...

Μιλας με γερους γριφοντα....
Ο Buckley και εγώ; (Παραβλέπω το υπογραμμισμένο :bawl: )

γραψατε τι πραγματικα ισχυει και συμφωνω.

Όμορφος κόσμος ηθικός...αγγελικά πλασμένος....

korkod
18/01/2019, 19:43
Πρόσφατα ξεκίνησα ντιλιβερυ Οι δουλειές που κάνει ο ντιλιβερας είναι τα πάντα όλα σε λίγο το κόβω να κάνουμε μέχρι και λάντζα.. στο συγκεκριμένο μαγαζί τα 4 ευρώ την ώρα είναι τίποτα για της φθορές και την επικυνδινοτητα των ατυχημάτων συν το έξτρα χαμαλικι. Το χειρότερο είναι ότι σε βλέπουν σαν τον χαμάλη που βγάζει φράγκα από το πουρπουαρ. Δεν πα να σκοτωθείς χεστηκαν μόνο η παραγγελία έχει σημασία.. άμα σπας και το παπί και πας γρήγορα είσαι καλός.. άμα σέβεσαι τον εαυτό σου και πας ανθρώπινα δεν είσαι
καλός.εδω στραβωνουν επειδή βρέχει και χάνεις χρόνο μέχρι να βάλεις τα αδιάβροχα.. 2000 2500 3000 ευρώ είσπραξη καθημερινά και ο ιδιοκτήτης δεν έχει ούτε ένα μηχανάκι καβατζα σε περίπτωση βλάβης.. απλά καραγκιοζηδες.. που έχουν απαιτήσεις χωρίς να προσφέρουν αυτά που πρέπει.. ελπίζω να μήν είναι έτσι σε όλα τα μαγαζιά

Bowleno
19/01/2019, 17:41
Δυστυχώς, Αθήνα τουλάχιστον, στο 99% έτσι είναι....

faithless
20/01/2019, 23:42
Δυστυχώς, Αθήνα τουλάχιστον, στο 99% έτσι είναι....

Παντως επειδη ερχομαι συχνα στη κυπρο οι ντελιβεραδες εδω δουλευουν με μηχανακιντου εργοδοτη φορανε παντα διακριτικο στο δρομο κρανος και δε κανουν καγκουριλικια στο δρομο.Επισης η παραγγελια που κανεις εχει εξτρα χρεωση για να πληρωθει ο ντελιβερας.Σαν ντελιβερας 3 χρονια ποτε δεν ετρεξα για κανεναν και με το πρωτο κιχ η απαντηση ηταν"αν πεθανω τι θα πεις στη μανα μου?για να μην αργησει η παραγγελια"?Δυστηχως η αθηνα γενικοτερα ειναι η εκμεταλλευση της εκμεταλλευσης και ια προτεινα οποιος εχει την ευκαιρια να φυγει εστω και επαρχια να το κανει αμεσα.Ontopic ναι ο νομος να γινει γιατι λεφτα βγαζουνε οποιος δε μπορει να εχει επιχειρηση να κλεισει απλα και ωραια δε γεννηθηκαμε ολοι για επιχειρηματιες.

toyar
21/01/2019, 04:46
το διαχρονικο προβλημα του ελληνα επιχειρηματια ειναι οτι θεωρει οτι ο τζιρος της επιχειρησης ειναι κερδος του
τα εξοδα οπως δεη ικα ασφαλιστικα ταμεια συντηρησεις επισκευες κλπ δεν θεωρουνται παγια για τη λειτουργια της επιχειρησης αλλα βαρος που προσπαθουμε να αποφυγουμε

Panos76
21/01/2019, 08:18
το διαχρονικο προβλημα του ελληνα επιχειρηματια ειναι οτι θεωρει οτι ο τζιρος της επιχειρησης ειναι κερδος του
τα εξοδα οπως δεη ικα ασφαλιστικα ταμεια συντηρησεις επισκευες κλπ δεν θεωρουνται παγια για τη λειτουργια της επιχειρησης αλλα βαρος που προσπαθουμε να αποφυγουμε

χαχα, εδώ θεωρεί και το φπα δικό του :lol:

Bowleno
21/01/2019, 15:35
403142 Άνευ σχολίων....:D

MAIK72
21/01/2019, 15:40
Πλάκα κάνεις τώρα .:eek::uplate: :facepalm::facepalm:

korkod
21/01/2019, 16:52
403142 Άνευ σχολίων....:D

Χαχαχα επικό χαρτάκι. Τουλάχιστον σου άφησε καλό πουρπουαρ;

Bowleno
21/01/2019, 17:45
Χαχαχα επικό χαρτάκι. Τουλάχιστον σου άφησε καλό πουρπουαρ;

Δεν λέω γιατί εδω μέσα κυκλοφορούν κάτι περίεργοι μηχανόβιοι που νομίζουν ότι κονομάω μαύρα διχίλιαρα κάθε μήνα και απειλούν να με καταδώσουν στην εφορία :cry:

(δεν είναι δικό μου, στο νετ παίζει...έχω χρόνια να κάνω αυτην την δουλειά) :lol:

viper1
21/01/2019, 22:11
Δεν λέω γιατί εδω μέσα κυκλοφορούν κάτι περίεργοι μηχανόβιοι που νομίζουν ότι κονομάω μαύρα διχίλιαρα κάθε μήνα και απειλούν να με καταδώσουν στην εφορία :cry:

(δεν είναι δικό μου, στο νετ παίζει...έχω χρόνια να κάνω αυτην την δουλειά) :lol:

Δεν βγάζεις δηλαδή διχιλιαρα? Καλά το έλεγα εγώ ότι καθαρίζεις τουλάχιστον 3000χιλιαρο

Bowleno
21/01/2019, 22:29
Δεν βγάζεις δηλαδή διχιλιαρα? Καλά το έλεγα εγώ ότι καθαρίζεις τουλάχιστον 3000χιλιαρο

:moutza::moutza: Αν καθάριζα τόσα λες να παντρευόμουν; :lol:

1,5 χρόνο άνεργος....:( γιαυτό σκοτώνω την ώρα μου εδώ μιας και φράγκα για βόλτες πλέον....

Nostradamus
23/01/2019, 14:10
https://www.news247.gr/epixeiriseis/wolt-finlandoys-allaxoyn-to-delivery-stin-ellada.6687291.html

MAIK72
23/01/2019, 15:04
https://www.news247.gr/epixeiriseis/wolt-finlandoys-allaxoyn-to-delivery-stin-ellada.6687291.html

https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/h-wolt-epixeirei-na-ferei-tin-oymperopoiisi-toy-delivery-stin-athina
Αντί για έναν σταθερό μισθό, όσοι δουλεύουν σε αυτήν, πληρώνονται ανά πρότζεκτ. Ως αυταπασχολούμενοι δεν έχουν δικαίωμα στον εθνικό κατώτατο μισθό ή τις παροχές ασθενείας, το επίδομα αδείας ή την αποζημίωση απόλυσης και δεν έχουν καθορισμένο ωράριο». Και απότι μαθαίνω διαθέτοuν και ρομποτ. Μάλλον θα τα χρειαστούν

mia_zoi_kawa
23/01/2019, 15:22
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/h-wolt-epixeirei-na-ferei-tin-oymperopoiisi-toy-delivery-stin-athina
Αντί για έναν σταθερό μισθό, όσοι δουλεύουν σε αυτήν, πληρώνονται ανά πρότζεκτ. Ως αυταπασχολούμενοι δεν έχουν δικαίωμα στον εθνικό κατώτατο μισθό ή τις παροχές ασθενείας, το επίδομα αδείας ή την αποζημίωση απόλυσης και δεν έχουν καθορισμένο ωράριο». Και απότι μαθαίνω διαθέτοuν και ρομποτ. Μάλλον θα τα χρειαστούν

Καλά έχω μείνει μαλ@κας....

kerasaki
23/01/2019, 19:14

Το καθεστως που περιγραφεις παραπανω ισχυει για τη συντρηπτικη πλειοψηφία των ντελιβεραδων (στην Αθηνα τουλαχιστον που εχω εργαστεί κι εγω) πολυ πριν ερθει η οποια wolt. Ανασφάλιστοι ήμασταν, χωρις ενσημα, με δικα μας οχηματα, με δικές μας βλάβες, σερβις, χωρις περιθαλψη αν χτυπαγαμε κτλ

kerasaki
23/01/2019, 19:16
Αντε αντι για δωρο χριστουγενων να μας εδινε ο εργοδότης ενα κρασί για το σπίτι αξιας 3 ευρω

o_gavros
23/01/2019, 19:33
σταρτ-απ (αλήθεια ζούν ακόμα; ) ,ευέλικτοι συνεργάτες, γίνε τ'αφεντικό του εαυτού σου, μπι ολ γιου καν μπι , και λοιπό αμερικανοθρεμμένο πουτσιλίκι για να χρυσωθεί το χάπι της εκάστοτε γαλέρας.
είναι η εποχή που τα ευνοεί αυτά φαίνεται.

taisteal
21/02/2019, 16:16
Δεν ξέρω αν είναι έγκυρο το site,τυχαία το είδα..

https://www.alfavita.gr/koinonia/281623_thessaloniki-ergodotis-zita-800000-eu-apo-dianomeis-gia-dysfimisi?fbclid=IwAR3YNqp-adL-aCsOMnaKh7h9iByhq8UHecQmYrNeuFjbJeRVLrOBV2qlZvs

lleonidas
21/02/2019, 16:24
Έγκυρο το alfavita, παλιότερα ήταν αμιγώς εκπαιδευτικό δίκτυο...τελευταία έχει διευρύνει τη θεματολογία του.
Προχθές κατέληξε ένα ακόμα νεαρό παλικάρι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης...νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. από τις 12 Φεβρουαρίου μετά από τροχαίο (https://www.makthes.gr/nekros-19chronos-dianomeas-sti-thessaloniki-199262) εν ώρα εργασίας.

Bowleno
21/02/2019, 19:23
Έγκυρο το alfavita, παλιότερα ήταν αμιγώς εκπαιδευτικό δίκτυο...τελευταία έχει διευρύνει τη θεματολογία του.
Προχθές κατέληξε ένα ακόμα νεαρό παλικάρι στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης...νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. από τις 12 Φεβρουαρίου μετά από τροχαίο (https://www.makthes.gr/nekros-19chronos-dianomeas-sti-thessaloniki-199262) εν ώρα εργασίας.

..........

TsoliasGR
22/02/2019, 00:02
Δεν ξέρω αν είναι έγκυρο το site,τυχαία το είδα..

https://www.alfavita.gr/koinonia/281623_thessaloniki-ergodotis-zita-800000-eu-apo-dianomeis-gia-dysfimisi?fbclid=IwAR3YNqp-adL-aCsOMnaKh7h9iByhq8UHecQmYrNeuFjbJeRVLrOBV2qlZvs

Kαι πώς θα βρεί το πόσα φιλοδωρήματα πήρε ο κάθε διανομέας;Θα κάνει σωματικό έλενχο;Μάλλον σαν βαβούρα το βλέπω....

korkod
22/02/2019, 05:45
μουφα είδηση φαίνεται

o_gavros
23/02/2019, 14:43
μουφα είδηση φαίνεται

όχι και τόσο (https://www.news247.gr/koinonia/idioktitis-patsatzidikoy-zita-apozimiosi-800-000-apo-4-nteliverades.6696808.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos1)

Panos76
25/02/2019, 08:00
Kαι πώς θα βρεί το πόσα φιλοδωρήματα πήρε ο κάθε διανομέας;Θα κάνει σωματικό έλενχο;Μάλλον σαν βαβούρα το βλέπω....

Και όμως, το μακρινό '97 αυτοί εδώ (https://www.frankieandbennys.com/restaurants/search) τα ζητούσαν όλα στο τέλος κάθε βάρδιας και έδιναν το 50% στην κουζίνα :mad:

TsoliasGR
25/02/2019, 16:55
Και όμως, το μακρινό '97 αυτοί εδώ (https://www.frankieandbennys.com/restaurants/search) τα ζητούσαν όλα στο τέλος κάθε βάρδιας και έδιναν το 50% στην κουζίνα :mad:

Και πως μπορει να βρει ποσα τιπς πηρες σε ξαναρωτάω.Απλα απο περιεργεια διοτι μπορω να σκεφτω 1002 τροπους να μην τα βρει...

Panos76
26/02/2019, 08:47
Και πως μπορει να βρει ποσα τιπς πηρες σε ξαναρωτάω.Απλα απο περιεργεια διοτι μπορω να σκεφτω 1002 τροπους να μην τα βρει...

Προφανώς και δεν μπορούσε, για αυτό σε κάθε ευκαιρία έχωνα και μερικά λιρόνια σε δεύτερη - κρυφή τσέπη, χωρίς να το παρακάνω όμως και εμφάνιζα στο τέλος της βάρδιας τα υπόλοιπα :D .

katsar
26/02/2019, 08:56
https://www.youtube.com/watch?v=06iw9V0zmDI
Μα είναι εύκολη δουλειά και κονομάνε μαύρα αφού.Άντε κάνε το,χωρίς ασφάλεια,χωρίς τίποτα.

MAIK72
26/02/2019, 13:17

Λογικό μου ακούγεται :a21:

Panos76
26/02/2019, 13:19
Λογικό μου ακούγεται :a21:

εντελώς, για αυτό και εγώ έκανα τις απαραίτητες τροποποιήσεις (μου) :D

ptc
26/02/2019, 13:25
Το τι γινεται στα εστιατορια ειναι ασχετο με τη συζητηση. Πληροφοριακα παντως δεν ειναι λιγα τα μαγαζια σε τουριστικα μερη οπου οι ιδιοκτητες κρατανε ποσοστο επι των τιπς για την ιδια την επιχειρηση. Γνωριζω και επιχειρηματια που τα κρατουσε ολα. Βεβαια εκει τα ποσα ειναι τεραστια, οποτε και το 50% των τιπς ειναι παλι πολυ καλα λεφτα. Δε μιλαμε για τα κερματα που αφηνουν στο ντελιβερι.

MAIK72
26/02/2019, 13:34
εντελώς, για αυτό και εγώ έκανα τις απαραίτητες τροποποιήσεις (μου) :D
Συνθήκες γαλέρας έχω να πω.Σε ένα γνωστό ψαράδικο που με φώναξε για δουλειά ,όταν ρώτησα για δώρα η απάντηση ήταν : από αυτά που βγάζεις ! Καθε Χριστούγεννα και Πάσχα αλλάζει διανομείς φυσικά . Μια χαρά ξέρουν τι βγάζεις ;)
ramming speed
https://www.youtube.com/watch?v=ax7wcShvrus

Panos76
26/02/2019, 13:46
Μια χαρά ξέρουν τι βγάζεις ;)
ramming speed
https://www.youtube.com/watch?v=ax7wcShvrus

εννοείται, από τα χαρτάκια των παραγγελιών υποθέτω βγάζουν έναν μέσο όρο, οπότε σου λέει έκανε 30 τραπέζια = πχ 30£, κλπ.

Μια διευκρίνηση: Δεν ήμουν διανομέας στην επιχείρηση που παρέθεσα το link αλλά γκαρσόνι.

TsoliasGR
26/02/2019, 14:12
εννοείται, από τα χαρτάκια των παραγγελιών υποθέτω βγάζουν έναν μέσο όρο, οπότε σου λέει έκανε 30 τραπέζια = πχ 30£, κλπ.

Μια διευκρίνηση: Δεν ήμουν διανομέας στην επιχείρηση που παρέθεσα το link αλλά γκαρσόνι.

Είναι τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο.Σαν delivery ΔΕΝ μπορεί να ελένξει ΠΟΤΕ το συνολο των tips.

Panos76
26/02/2019, 14:31
Σαν delivery ΔΕΝ μπορεί να ελένξει ΠΟΤΕ το συνολο των tips.

Δεν ξέρει πόσες παραγγελίες έχει πάει ο κάθε υπάλληλος ώστε στο περίπου να ξέρει τι να περιμένει από τον καθένα;

TsoliasGR
26/02/2019, 15:21
Δεν ξέρει πόσες παραγγελίες έχει πάει ο κάθε υπάλληλος ώστε στο περίπου να ξέρει τι να περιμένει από τον καθένα;

Πολλες φορές οι πελάτες δίνουν σε κάποιους ενώ σε άλλους όχι.
Υ.Γ. Σταματαω να βαζω τονους λογω βλαβης πληκτρολογιου.

Ο εργοδοτης μπορει να εχει στα χερια του το συνολο των παραγγελιων και τον πελατη αλλα πολλες φορες συμβαινει να δινει ο πελατης σε καποιον διανομεα και σε αλλον οχι.
Παραδειγμα εχουμε σαν πελατη ενα studio (καλα οχι μονο ενα αλλα ας πιασουμε αυτο επι του παροντος) που τσατσα εκει ειναι μια γυναικα που δινει μονο σε εναν απο μας διοτι δουλευαν πιο πριν μαζι ντελιβερυ σε αλλο μαγαζι.
Αλλο παραδειγμα εχουμε πελατισσα που δινει μονο σε μενα και σε κανεναν αλλο απο το μαγαζι
Αλλο παραδειγμα...εχουμε πελατες που αλλοτε δινουν και αλλοτε οχι και το ποσο δεν ειναι σταθερο και αυτο συμβαινει σε ολους μας.
Δεν ειναι λοιπον στανταρ το 1 ευρω ανα παραγγελια η εστω τα 50 λεπτα.Υπαρχει μερα που στο 10 ωρο εχω φυγει με 83 ευρω και αλλη μερα με 55 και αλλη μέρα με 3,2 και 4,1 ευρω (παντα 10ωρο).Εξαρταται απο πολλά πραγματα.
Τωρα αν καποιος εργοδοτης θελει και την πιττα ακοπη και το σκυλο χορτατο απλα δεν θα βρει ποτε διανομεις (τουλαχιστον σωστους) να δουλεψει.Αν του κανει ενας διανομεας που θελει 40 λεπτα να παει και να γυρισει σε παραγγελια 1 χλμ πασο.
Αν θελει μπεκρηδες και πρεζακια παλι πασο.Σταδιακα θα χασει την πελατεια του και θα κλεισει διοτι η εξυπηρετηση δεν θα ειναι η αναμενομενη και οι πελατες θα μενουν δυσαρεστημενοι.C'est la vie mon ami.
Και οσον αφορα παλι τα τιπς αν θελει ας δοκιμασει να τα ζητησει.Παιρνω 4 την ωρα και στην κουζινα παιρνουν τοσα επισης.Εχω τους κινδυνους και τα εξοδα τα γνωστα και αυτοι τιποτα.Θα παρει μεγαλοπρεπως τα μεζεα μου και ας τολμησει να απλωσει χερι να με ψαξει για τα τιπς.Θα πλερωνει μια ζωη μετα.

Bowleno
26/02/2019, 15:52
Στα 4 μαγαζιά που είχα δουλέψει εγώ δεν είχε προκύψει ποτέ τέτοιο πράγμα...αν είναι δυνατόν δηλαδή, έλεος λέμε

cityfly
26/02/2019, 17:49
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά στα εστιατόρια είναι λογικό να παίρνει μερίδιο του φιλοδωρήματος από το σέρβις και η κουζίνα. Τώρα να πρέπει να είναι 50-50 70-30 ή κάτι άλλο είναι συζητήσιμο

Bowleno
26/02/2019, 18:20
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά στα εστιατόρια είναι λογικό να παίρνει μερίδιο του φιλοδωρήματος από το σέρβις και η κουζίνα. Τώρα να πρέπει να είναι 50-50 70-30 ή κάτι άλλο είναι συζητήσιμο

Άλλο σέρβις στην σάλα του μαγαζιού και άλλο η διανομή στο σπίτι...

korkod
26/02/2019, 18:49
Φυσικά και ξέρει περίπου τι βγάζει ο κάθε ντιλιβερας από τα τιπς. Έναν μέσο όρο ξέρει.. τα τιπς είναι τιπς και ανήκουν στον ντιλιβερυ ξεκάθαρα. Εάν τολμήσει και τα ζητήσει ο εργοδότης απλά άντε γεια ντιλιβερυ βρίσκεις για πλάκα. Δεν τους έχουμε ανάγκη αυτοί μας έχουνε

korkod
26/02/2019, 18:58
Προφανώς και δεν μπορούσε, για αυτό σε κάθε ευκαιρία έχωνα και μερικά λιρόνια σε δεύτερη - κρυφή τσέπη, χωρίς να το παρακάνω όμως και εμφάνιζα στο τέλος της βάρδιας τα υπόλοιπα :D .
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τα κρύψεις... Δηλαδή σας ζητούσε τα πουρπουαρ; Για να μην ξέρει τι βγάζεις; Άμα έχεις εργοδότη που σε κάνει να κρύβεις τα πουρπουαρ τότε καλύτερα βρες σε άλλο μαγαζί..

Panos76
26/02/2019, 19:05
Όπως είπα και παραπάνω, μας κρατούσαν το 50% των τιπς και το έδιναν στη κουζίνα. Επιπλέον, τα επιδόρπια και τους καφέδες τους φτιάχναμε εμείς (τα γκαρσόνια) και γενικά η δουλειά δεν ήταν εύκολη για έναν τότε 21χρονο, οπότε θεωρούσα τραγικό να μου κρατούν τα μισά. Ας ήταν 70-30 Κ βλέπαμε :D

korkod
26/02/2019, 19:11
Α οκ σε πέρασα για ντιλιβερα:p

Bowleno
26/02/2019, 19:38
Όπως είπα και παραπάνω, μας κρατούσαν το 50% των τιπς και το έδιναν στη κουζίνα. Επιπλέον, τα επιδόρπια και τους καφέδες τους φτιάχναμε εμείς (τα γκαρσόνια) και γενικά η δουλειά δεν ήταν εύκολη για έναν τότε 21χρονο, οπότε θεωρούσα τραγικό να μου κρατούν τα μισά. Ας ήταν 70-30 Κ βλέπαμε :D

Ε, πες το ρε ότι ήσουν γκαρσόνι :moutza:
Και λέγαμε τι γίνεται....
Και που σαι παιδί, όπως έρχεσαι πιάσε 2 παγωμένες :lol:

korkod
26/02/2019, 19:45
Ε, πες το ρε ότι ήσουν γκαρσόνι :moutza:
Και λέγαμε τι γίνεται....
Και που σαι παιδί, όπως έρχεσαι πιάσε 2 παγωμένες :lol:

Μην του λες τέτοια.. γιατί θα σε στείλει για τσιγάρα :lol:

spyrval
26/02/2019, 20:26
Παραδειγμα εχουμε σαν πελατη ενα studio (καλα οχι μονο ενα αλλα ας πιασουμε αυτο επι του παροντος) που τσατσα εκει ειναι μια γυναικα που δινει μονο σε εναν απο μας διοτι δουλευαν πιο πριν μαζι ντελιβερυ σε αλλο μαγαζι.

Δηλαδή η τσατσά δούλευε ντελίβερυ και μετά άνοιξε "στούντιο"; Μπορώ να στείλω την ιδέα στον Αλμοδόβαρ;

:lol::lol:

toyar
26/02/2019, 20:34
οι τσατσαδες ειναι πρωην ''κοπελες''
μηπως ντελιβερυ εννοει βιζιτα;:p

νεοσσός
26/02/2019, 21:02
Για να θυμηθούμε κάτι που λέγαμε νωρίτερα. Η θέση μου βάσει συζητήσεων με διανομείς:

Δυστυχώς συμφωνώ.

Έχω μιλήσει με αρκετούς που κάνουν delivery και όσοι μιλάνε ανοικτά είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις αποδοχές. Αρκετοί φθάνουν τα 1300€ μήνα με εξαήμερη εργασία. Άλλοι κρύβουν το εισόδημά τους, για να δικαιολογούν την επιθυμία για φιλοδώρημα. Στις καλές μέρες βγαίνουν 60€ με 90€ φιλοδώρημα σε 10ωρη βάρδια. Στις κακές μέρες θα βγουν 20€. Τα 4 ευρώ την ώρα με δικό τους μηχανάκι, υπερκαλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης, εξοπλισμού ασφαλείας και συντήρησης (και αντικατάστασης ανά μερικά χρόνια) του δικού τους οχήματος. Επιπλέον, ανάλογα το μαγαζί, έχουν δωρεάν φαγητό τους ίδιους, ενώ πιο σπάνια κάποιοι παίρνουν και για το σπίτι για άλλα γεύματα.
...

Η αντίθεση:

Μερικοι εδω μεσα αναπωλουν και κανουν συγκριση ντελιβερυ 2008 vs υπαλληλος 2018......
Καλα οσο για τα 60-90 ευρω τιπς στις 10 ωρες τσουζουν τα ματια μου ακομα.
Ας το αναλυσουμε κιολας μαθηματικα.Με 5 παραγγελιες την ωρα max δλδ στις 10ωρες 50delivery 90€ σχεδον 1.8€ φιλοδωρημα/παραγγελια,πιο καλα και απο στριπτιτζου :D:D:D
Πρωτου πεταχτουν καποιοι τα λεω αυτα με την ιδιοτητα του πακετα απο το 2003 μεχρι 2016 που σταματησα σε καλη αλυσιδα πιτσαριας και σε καλη περιοχη.
Και οποιος απο εσας θελει μου στελνει μηνυμα,ψαχνει το μαγαζι που ειμαι ατομα για delivery μερικης απασχολησης κανονικη ασφαλεια,μηχανακι βενζινα της εταιρειας,βραδυνα αργιες πληρωμενες.

...και η επιβεβαίωση:

...
Δεν ειναι λοιπον στανταρ το 1 ευρω ανα παραγγελια η εστω τα 50 λεπτα.Υπαρχει μερα που στο 10 ωρο εχω φυγει με 83 ευρω και αλλη μερα με 55 και αλλη μέρα με 3,2 και 4,1 ευρω (παντα 10ωρο).Εξαρταται απο πολλά πραγματα.
...

νεοσσός
26/02/2019, 21:09
Αυτό το κατεστημένο με την εκμετάλλευση της νεολαίας σε αυτή τη χώρα, πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω. Το εργατικό δυναμικό, στο ζενίθ της παραγωγικότητάς του, εισπράττει εκμετάλλευση. Λέει ο επιχειρηματίας "Να πάρω έναν πιτσιρικά/μία κοπελίτσα/ένα φοιτητή" και εννοεί ότι θα μεγιστοποιήσει την υπεραξία. Το παράξενο είναι ότι η κατάσταση διαιωνίζεται. Όταν ο άλλος βρεθεί τελικά σε θέση ισχύος και έχει φάει τόση εκμετάλλευση στο παρελθόν, αντί να είναι ευαισθητοποιημένος και να προσέξει περισσότερο τους νέους, προσπαθεί να βγάλει σπασμένα και απωθημένα.

TsoliasGR
26/02/2019, 23:25
Για να απαντησω λοιπον στον φιλο νεοσσο, ο μέσος ορος μου ειναι 15-17 ευρω την μέρα.Οτι μια δυο φορες έβγαλα πολλά και αλλες 5-10 φορες λιγα δεν ειναι ο κανονας.

Και να απαντησω και για την κοπελα....Η κοπελα δουλευε σε παρακειμενο καφέ-ξεπλυμα χρήματος με δικο της μοτοσακο για 2,7 την ώρα και δικά της σερβις και βενζινες... και μετα λογω εμφανισης έγινε τσατσα.Μιας και δεν μπορούσε να δουλεψει ως κονσομασιον.

korkod
26/02/2019, 23:28
10 ώρες δουλεύω σε 2 μαγαζιά ο μέσος όρος είναι 15 με 20 ευρώ Μαξ την ημέρα. Στης γιορτες έτυχε μέρα με 40 45 ευρώ τιπς. Μια μέρα ήταν..

viper1
26/02/2019, 23:49
Αυτό το κατεστημένο με την εκμετάλλευση της νεολαίας σε αυτή τη χώρα, πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω. Το εργατικό δυναμικό, στο ζενίθ της παραγωγικότητάς του, εισπράττει εκμετάλλευση. Λέει ο επιχειρηματίας "Να πάρω έναν πιτσιρικά/μία κοπελίτσα/ένα φοιτητή" και εννοεί ότι θα μεγιστοποιήσει την υπεραξία. Το παράξενο είναι ότι η κατάσταση διαιωνίζεται. Όταν ο άλλος βρεθεί τελικά σε θέση ισχύος και έχει φάει τόση εκμετάλλευση στο παρελθόν, αντί να είναι ευαισθητοποιημένος και να προσέξει περισσότερο τους νέους, προσπαθεί να βγάλει σπασμένα και απωθημένα.

Ρώτησε τους γονείς σου (Χωρίς παρεξήγηση). Θα ξέρουν να σου απαντήσουν γιατί η νέα γενιά έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης

gasto
27/02/2019, 01:27
@ νοεσσε παρατα οτι κανεις και γινε ντελιβερας τοτε

o_gavros
27/02/2019, 10:19
Νεοσσε,κανεις αλματα επιπέδου Μπουμπκα προκειμένου να "επαληθευθεις".

cityfly
27/02/2019, 10:20
Άλλο σέρβις στην σάλα του μαγαζιού και άλλο η διανομή στο σπίτι...

Για σέρβις έγγραψα. Συμφωνώ

cityfly
27/02/2019, 10:23

Από τη στιγμή που έφτιαχνες επιδόρπισα και καφέδες είναι σαν να έκανες και δουλειά κουζίνας οπότε το 50-50 στην πράξη είναι περισσότερα τιπς στην κουζίνα

Panos76
27/02/2019, 10:37
Από τη στιγμή που έφτιαχνες επιδόρπισα και καφέδες είναι σαν να έκανες και δουλειά κουζίνας οπότε το 50-50 στην πράξη είναι περισσότερα τιπς στην κουζίνα

Αυτό θεωρούσα και εγώ για αυτό μου φαινόταν υπερβολή το σύστημα.

PS: Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε αλυσίδα εστίασης του εξωτερικού όπου δούλεψα σαν φοιτητής (γκαρσόν και όχι διανομέας) 20 χρόνια πριν και μίλησα για τις ''κρατήσεις'' που γινόντουσαν στα τιπς, ορμώμενος από τo post (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=156128&page=29&p=2981443&viewfull=1#post2981443) του tsoliasgr

Bowleno
27/02/2019, 13:01
Πάντως, ένα "πουρμπουάρ" σε στούντιο δεν θα μου κακόπεφτε:D

Panos76
27/02/2019, 13:12
Πάντως, ένα "πουρμπουάρ" σε στούντιο δεν θα μου κακόπεφτε:D

έτσι όπως το ριξες πάει σε πολλά το μυαλό μου :bawl:

mia_zoi_kawa
27/02/2019, 15:19
Οσοι πιστεύουν ότι αυτες οι δουλειές αμοίβονται καλά σε σχέση με άλλες ας σταματήσουν να κλαψουριζουν και ας πάνε να δουλέψουν και αυτοι εκεί έξω με ένα παπάκι με βροχή με χιόνια και με καύσωνες. Είναι δε τόσο καλή δουλειά που στα περισσότερα μαγαζιά εστίασης υπάρχει και μια ταμπελα ότι ψάχνουν διανομέα....
Έχουμε ανοίξει ένα νήμα για κούριερ ντελιβερυ και εξωτερικούς και συζητάμε συνεχώς για το δέντρο και όχι για το δάσος. Αναρωτιέμαι κανεις από όλους σας δεν έχει δει τα συνθήματα στους τοίχους για την απεργία στις 11 Απριλίου που έχουν γέμισει την Αθηνα ;

TsoliasGR
27/02/2019, 17:39
Από σένα το ακούω για την απεργία εγώ.

o_gavros
27/02/2019, 18:12
mia_zoi_kawa για να φτάσει κάποιος κλάδος οργανωμένα και συνολικά στην απεργία, πρέπει να ισχύουν και κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις οργάνωσης, αντίληψης και ρεαλιστικών συνθηκών.
Όπως έχω ξαναναφέρει στο νήμα, ελάχιστα απο αυτά τα κουτάκια τικάρονται όταν μιλάμε για διανομείς.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο επάγγελμα που το διαίρει και βασίλευε, να λειτουργεί τόσο καθολικά αποτελεσματικά.

TsoliasGR
28/02/2019, 08:23
Μακάρι να είχε άδικο ο γαύρος αλλα αυτή είναι η τραγική αλήθεια.

gasto
01/03/2019, 20:49
και μη ξεχνιομαστε
http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/article/1330153/ntiliveras-voytixe-ta-gennitika-toy-organa-mesa-se-saltsa-epeidi-toy-edosan-mikro-poyrmpoyar-vid?fbclid=IwAR3DYzvmqeYTrdiS7qmPm-LSyTJ5wSgDMcLINLjXjmEONK3SUnkfyMALmaE

o_gavros
01/03/2019, 21:26
και μη ξεχνιομαστε
http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/article/1330153/ntiliveras-voytixe-ta-gennitika-toy-organa-mesa-se-saltsa-epeidi-toy-edosan-mikro-poyrmpoyar-vid?fbclid=IwAR3DYzvmqeYTrdiS7qmPm-LSyTJ5wSgDMcLINLjXjmEONK3SUnkfyMALmaE

Και τι ακριβώς μας θυμίζεις εδω δηλαδη;

gasto
01/03/2019, 21:27
Και τι ακριβώς μας θυμίζεις εδω δηλαδη;

οτι καποιοι δυσκολευοταν να δεχτουν οτι συμβαινουν τετοια πραγματα

o_gavros
01/03/2019, 21:29
Ρε φιλε πλακα κανεις;
Πιάνεις να φερεις παράδειγμα απο μια χωρα που στο βαθμο παρανοιας βαραει κοφτες;

gasto
01/03/2019, 22:00
προσπαθω να αναψω τα αιματα μπας και βγαλουν και αλλη χολη για τους πακεταδες :D:D:D:D

o_gavros
01/03/2019, 22:13
Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι αυτο είναι ορισμός του φλεημ,έτσι;

mia_zoi_kawa
01/03/2019, 22:34
mia_zoi_kawa για να φτάσει κάποιος κλάδος οργανωμένα και συνολικά στην απεργία, πρέπει να ισχύουν και κάποιες μίνιμουμ προϋποθέσεις οργάνωσης, αντίληψης και ρεαλιστικών συνθηκών.
Όπως έχω ξαναναφέρει στο νήμα, ελάχιστα απο αυτά τα κουτάκια τικάρονται όταν μιλάμε για διανομείς.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο επάγγελμα που το διαίρει και βασίλευε, να λειτουργεί τόσο καθολικά αποτελεσματικά.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Απο οτι έχω διαβάσει υπάρχει μια οργάνωση βάσης για τους διανομείς που κάνει κατά καιρούς κάποιες δράσεις αλλά στην απεργία του Απρίλιου νομίζω ότι λαμβάνει μέρος και η ΓΣΕΕ. ( Όλα αυτά τα λέω με μεγάλη επιφύλαξη γιατί απλά αναμετάδιδω ότι βλέπω να γράφεται σε τοίχους.. )

gasto
01/03/2019, 22:51
Εννοει οτι αυτος που δουλευει 12ωρες διανομη στο συνοικιακο σουβλατζιδικο για να ταισει την οικογενεια του δυσκολα θα αφησει το μεροκαματο και ακομα πιο δυσκολα θα πει στο αφεντικο του σημερα δεν ερχομαι γιατι απεργω.Γιατι αν απολυθει στη καλυτερη το σωματειο να διαμαρτυρυθει εξω απο το σουβλατζιδικο για την επαναπροσληψη του.

BLiTzER
01/03/2019, 23:11
Εννοει οτι αυτος που δουλευει 12ωρες διανομη στο συνοικιακο σουβλατζιδικο για να ταισει την οικογενεια του δυσκολα θα αφησει το μεροκαματο και ακομα πιο δυσκολα θα πει στο αφεντικο του σημερα δεν ερχομαι γιατι απεργω.Γιατι αν απολυθει στη καλυτερη το σωματειο να διαμαρτυρυθει εξω απο το σουβλατζιδικο για την επαναπροσληψη του.

Μπα, αφού λίγα ποστ πριν, γράφτηκε ότι τα αφεντικά έχουν ανάγκη τους ντελιβεράδες, όχι το αντίστροφο. Δεν παρακολουθείς.

o_gavros
02/03/2019, 18:09
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς. Απο οτι έχω διαβάσει υπάρχει μια οργάνωση βάσης για τους διανομείς που κάνει κατά καιρούς κάποιες δράσεις αλλά στην απεργία του Απρίλιου νομίζω ότι λαμβάνει μέρος και η ΓΣΕΕ. ( Όλα αυτά τα λέω με μεγάλη επιφύλαξη γιατί απλά αναμετάδιδω ότι βλέπω να γράφεται σε τοίχους.. )
για αρχη ξαναδες τα ποστ #88 & #90 και εδώ είμαστε να κουβεντιάσουμε.
Όσο για την οργάνωση βάσης που λες, νομίζω είναι ακόμα πολύ αφηρημένη έννοια.
Δεν ξέρω αν όντως πρόκειται για θεσμοθετημένο όργανο ή απλά κάποια ομάδα στο φατσοτέφτερο για να σου δώσω να καταλάβεις.
Το αστείο με τα αρχικά ΓΣΕΕ ας μη το πιάσουμε.

Μπα, αφού λίγα ποστ πριν, γράφτηκε ότι τα αφεντικά έχουν ανάγκη τους ντελιβεράδες, όχι το αντίστροφο. Δεν παρακολουθείς.

ρε Γιώργη μη γίνεσαι κακιά πεθερά.

mia_zoi_kawa
02/03/2019, 18:42
Ειδα το ποστ 88 και 90 στα οποια αναφερεις οτι το επαγγελμα ειναι για οσους αντιμετωπιζουν αμεσα βιοποριστικο προβλημα και οτι ειναι ευκαιριακο και ως εκ τουτου ειναι δυσκολο να αλλαξουν καποιες συνθηκες....

Δεν αντιλεγω σε αυτα. Απλα νομιζω οτι το δυσκολο δεν σημαινει και ακατορθωτο. Και το επαγγελμα του ταξιτζη ειναι ευκαιριακο ομως χρειαζεσαι καποιου ειδους αδεια για να το ασκησεις (σημειιωση....επειδη κατεχω αδεια οδηγησης ταξι θεωρω οτι οι απαιτουμενες γνωσεις/εξετασεις που ζητουνται απο το κρατος δεν ειναι σοβαρες και επαρκεις αλλα...υπαρχουν) .

Οπως και να χει νομιζω την κουβεντα την κανουμε για να διερευνησουμε αν υπαρχει τροπος να αυξηθει ο επαγγελματισμος , η ασφαλεια και η αξιοπρεπεια των εργαζομενων και οχι να αναλωνομαστε σε clickbaits της gazzeta. Θεωρω οτι οποιαδηποτε κινηση καποιας συνδικαλιστικης βασης των εργαζομενων ή της ΓΣΕΕ δεν ειναι ασημαντη κινηση...

Το καλυτερο για εμενα θα ηταν να γινει μια ενεργεια συνολικα απο τον κοσμο της μοτοσυκλετας (λεσχες) για να αναδειχθουν καποια ζητηματα και να υπαρξουν καποια αιτηματα για ενα νεο πλαισιο εργασιας. Αυτο θα επρεπε να ειναι στοχευμενο σε τρεις αποδεκτες : Kρατος - Εργοδοτες - Εργαζομενους. Και αυτο γιατι θεωρω οτι και οι τρεις εχουν ευθυνη για την κατασταση του επαγγελματος

viper1
02/03/2019, 20:46
Ειδα το ποστ 88 και 90 στα οποια αναφερεις οτι το επαγγελμα ειναι για οσους αντιμετωπιζουν αμεσα βιοποριστικο προβλημα και οτι ειναι ευκαιριακο και ως εκ τουτου ειναι δυσκολο να αλλαξουν καποιες συνθηκες....

Δεν αντιλεγω σε αυτα. Απλα νομιζω οτι το δυσκολο δεν σημαινει και ακατορθωτο. Και το επαγγελμα του ταξιτζη ειναι ευκαιριακο ομως χρειαζεσαι καποιου ειδους αδεια για να το ασκησεις (σημειιωση....επειδη κατεχω αδεια οδηγησης ταξι θεωρω οτι οι απαιτουμενες γνωσεις/εξετασεις που ζητουνται απο το κρατος δεν ειναι σοβαρες και επαρκεις αλλα...υπαρχουν) .

Οπως και να χει νομιζω την κουβεντα την κανουμε για να διερευνησουμε αν υπαρχει τροπος να αυξηθει ο επαγγελματισμος , η ασφαλεια και η αξιοπρεπεια των εργαζομενων και οχι να αναλωνομαστε σε clickbaits της gazzeta. Θεωρω οτι οποιαδηποτε κινηση καποιας συνδικαλιστικης βασης των εργαζομενων ή της ΓΣΕΕ δεν ειναι ασημαντη κινηση...

Το καλυτερο για εμενα θα ηταν να γινει μια ενεργεια συνολικα απο τον κοσμο της μοτοσυκλετας (λεσχες) για να αναδειχθουν καποια ζητηματα και να υπαρξουν καποια αιτηματα για ενα νεο πλαισιο εργασιας. Αυτο θα επρεπε να ειναι στοχευμενο σε τρεις αποδεκτες : Kρατος - Εργοδοτες - Εργαζομενους. Και αυτο γιατι θεωρω οτι και οι τρεις εχουν ευθυνη για την κατασταση του επαγγελματος

Κράτος ανύπαρκτο που αφήνει τους εργοδότες να δρουν κατά βούληση χωρίς ελέγχους και τους εργαζόμενους να παλεύουν όπως μπορούν με ότι μπορούν να βγάλουν το μεροκάματο. ΓΣΣΕ και μ@λακιες δουλεύουν σε κράτη που λειτουργούν όχι σε κράτη που είναι σε βαθύ κώμα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
02/03/2019, 21:45
ρε Γιώργη μη γίνεσαι κακιά πεθερά.

Το συνηθηζει ο χορχες αυτο:lol:

korkod
03/03/2019, 05:40

Γιατί ψέματα λέω; Λίγους μήνες εχω που κάνω αυτή την δουλειά έχω αλλάξει 4 μαγαζιά επειδή δεν μου άρεσε το κλίμα..τώρα δουλεύω σε 2 διαφορετικά μαγαζιά πού μου αρέσει το κλίμα.. και πληρώνουν στην ώρα τους και όλα οκ. μέσα σε 2 μέρες έβρισκα δουλειά. Αρα ποιός έχει "ανάγκη" ποιόν; Οκ και εγώ έχω "ανάγκη" το μεροκάματο γι'αυτό είμαι σωστός απέναντι στην δουλειά Μου.

Αλλά σε μια χώρα με βασικό 400 ευρώ και την φορολογία στον Θεό λογικό είναι να σε κάνουν να θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου που σου κολανε 4 Ώρο ένσημο για 12ωρη εργασια. η που καθυστερούν να σε πληρώσουν.. η τα λεφτά που σου δίνουν δεν αντιπροσωπεύουν αυτά που πρέπει να περνεις κανονικά.. δουλεύω από τα 16 είμαι 30 ετών έχω κάνει δύσκολες αλλά πάντα σχετικά κερδοφόρες δουλειές.. οπότε δεν ανέχομαι αυτά που θεωρείται κάποιοι δεδομένα.. δεν είμαι κοπρόσκυλο ούτε βολεμενος συνδικαλιστής..και ούτε επαναστάτης - παντογνώστης του πληκτρολογίου. απλά ψάχνω βρίσκω δουλειές και εργοδότες που σέβονται περισσότερο τον εργαζόμενο τους..από άλλους που τον θεωρούν δούλο.

mia_zoi_kawa
03/03/2019, 08:48
Μπράβο σου korkod και έτσι πρέπει να είσαι στην ηλικία σου. Παρά την κλάψα πάντα πίστευα ότι οι νέοι άνθρωποι είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας αρκεί φυσικά να υπάρχει αγορά εργασίας.....Απλά δεν είμαστε όλοι 30 . Αν δεν είσαι 30 αλλά 50 ( δηλαδή με φαλακριτσα και κοιλίτσα κτλ) δεν είσαι και το κελεπουρι για να πας να ζητήσεις δουλειά σαν delivery και προσοχή όχι μόνο εκει. Ακόμα και βοηθός φούρναρη να ζητήσεις εργασία ο άλλος θα σε θεωρήσεις κουρασμένο και ότι δεν αντέχεις όσο ένας νέος (και ειναι μια σκληρή πραγματικότητα αυτό) Εκει λοιπόν το πάνω χέρι θα το έχει ο εργοδότης. Και οσο και αν δεν το πιστεύεις και εσυ κάποια στιγμή θα βρεθείς σε αυτήν την θεση. Αυτος είναι ένας πανανθρώπινος νόμος.

korkod
03/03/2019, 09:05
Μπράβο σου korkod και έτσι πρέπει να είσαι στην ηλικία σου. Παρά την κλάψα πάντα πίστευα ότι οι νέοι άνθρωποι είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας αρκεί φυσικά να υπάρχει αγορά εργασίας.....Απλά δεν είμαστε όλοι 30 . Αν δεν είσαι 30 αλλά 50 ( δηλαδή με φαλακριτσα και κοιλίτσα κτλ) δεν είσαι και το κελεπουρι για να πας να ζητήσεις δουλειά σαν delivery και προσοχή όχι μόνο εκει. Ακόμα και βοηθός φούρναρη να ζητήσεις εργασία ο άλλος θα σε θεωρήσεις κουρασμένο και ότι δεν αντέχεις όσο ένας νέος (και ειναι μια σκληρή πραγματικότητα αυτό) Εκει λοιπόν το πάνω χέρι θα το έχει ο εργοδότης. Και οσο και αν δεν το πιστεύεις και εσυ κάποια στιγμή θα βρεθείς σε αυτήν την θεση. Αυτος είναι ένας πανανθρώπινος νόμος.

Φίλε μου καράφλα δεν έχω αλλά κοιλιά έχω και με το παραπάνω χαχα έχω βάλει αρκετά κιλά τα τελευταία χρόνια κάτι που δεν με εμπόδισε να βρω δουλειά θα σου πω γιατί γιατί φαίνεται ότι είμαι τύπος που δεν βαριέται. Και όντως δεν βαριέμαι και επειδή δεν είμαι στα @@ μου βγάζω δουλειά κατι που ο εργοδότης μπορεί να το καταλάβει.επίσης όταν μιλάς με ειλικρίνεια το εκτιμάνε όλοι . Δεν έχει σημασία εάν είσαι καραφλος χοντρός η 50 αρης σημασία έχει να μπορείς και θεςνα δουλέψεις . Περνεις σβαρνα όλα τα μαγαζιά και ζητάς δουλειά σίγουρα κάπου θα βρεις

mia_zoi_kawa
03/03/2019, 09:17
Λέω τα αυτονόητα. Τώρα αν εσύ αλλαξες 4 δουλειές μέσα σε λίγους μήνες όπως μας λες και θεωρείς ότι έχεις κατάφερει να έχεις μια επαγγελματική σταθερότητα , σε ένα αποδεκτό περιβάλλον και να βάζεις εσύ τους κανόνες σαν εργαζόμενος μπράβο σου.

Το θέμα του νήματος όμως δεν είναι τι γίνεται σε ατομικό επίπεδο αλλά ποια είναι η συνολική εικόνα του κλάδου.

korkod
03/03/2019, 09:23
Λέω τα αυτονόητα. Τώρα αν εσύ αλλαξες 4 δουλειές μέσα σε λίγους μήνες όπως μας λες και θεωρείς ότι έχεις κατάφερει να έχεις μια επαγγελματική σταθερότητα , σε ένα αποδεκτό περιβάλλον και να βάζεις εσύ τους κανόνες σαν εργαζόμενος μπράβο σου.

Το θέμα του νήματος όμως δεν είναι τι γίνεται σε ατομικό επίπεδο αλλά ποια είναι η συνολική εικόνα του κλάδου.

Τελευταίο οφφ τοπικ από εμένα κανόνες δεν έβαλα εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτο ο εργοδότης βάζει τους κανόνες του εγώ απλά άλλαξα εργοδότες μέχρι να βρω αυτούς που ταιριάζω περισσότερο. Εφυγα από μαγαζί που έκανα λιγότερες δουλειές γιατί ο ιδιοκτήτης μιλούσε με άσχημο τρόπο βρήκα σε μαγαζι που κάνω περισσότερες δουλειές αλλά ο ιδιοκτήτης και τα υπόλοιπα παιδιά είναι μια χαρά.

BLiTzER
03/03/2019, 10:21
Γιατί ψέματα λέω; Λίγους μήνες εχω που κάνω αυτή την δουλειά έχω αλλάξει 4 μαγαζιά επειδή δεν μου άρεσε το κλίμα..τώρα δουλεύω σε 2 διαφορετικά μαγαζιά πού μου αρέσει το κλίμα.. και πληρώνουν στην ώρα τους και όλα οκ. μέσα σε 2 μέρες έβρισκα δουλειά. Αρα ποιός έχει "ανάγκη" ποιόν; Οκ και εγώ έχω "ανάγκη" το μεροκάματο γι'αυτό είμαι σωστός απέναντι στην δουλειά Μου.

Καλά κάνεις (κι εγώ μαζί σου σε όσα γράφεις παρακάτω) και μακάρι να σε έχουν "ανάγκη" τα αφεντικά μια ζωή. Αλλά αυτό δε νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την πραγματική σχέση εργοδοτών/εργαζομένων στην Ελλάδα του σήμερα, γι'αυτό σχολίασα.

TsoliasGR
03/03/2019, 10:57
Πλάκα κάνετε ρε;Εδώ μολις πηρε γραμμη ο δικος μας οτι έχουμε καλα πουρμπουαρ έβγαλε νέα φυλλάδια και ανεβασε τις τιμές 10 λεπτα σε ολα (σε γιγας ανέβασε 0,3 και σε ατομικες μερίδες σως 0,20).
Και φυσικά έχουμε πέσει τραγικα στα τιπς αυτο το διάστημα...Απο την μέρα που το ανέβασε δεν έχω φτάσει ακομα τα 12 ευρω στο 10ωρο και οι αλλοι καπου εκει είναι...(Οκ τσικνοπεμπτη εφτασα το τρομερο ποσο των 22 ευρω το ολο τρέξιμο που έχει η τσικνοπεμπτη)...Με βλεπω οσονουπω για άλλο μαγαζι...

ΤάκηςΜπ
03/03/2019, 12:01
Πλάκα κάνετε ρε;Εδώ μολις πηρε γραμμη ο δικος μας οτι έχουμε καλα πουρμπουαρ έβγαλε νέα φυλλάδια και ανεβασε τις τιμές 10 λεπτα σε ολα (σε γιγας ανέβασε 0,3 και σε ατομικες μερίδες σως 0,20).
Και φυσικά έχουμε πέσει τραγικα στα τιπς αυτο το διάστημα...Απο την μέρα που το ανέβασε δεν έχω φτάσει ακομα τα 12 ευρω στο 10ωρο και οι αλλοι καπου εκει είναι...(Οκ τσικνοπεμπτη εφτασα το τρομερο ποσο των 22 ευρω το ολο τρέξιμο που έχει η τσικνοπεμπτη)...Με βλεπω οσονουπω για άλλο μαγαζι...

Επειδή ο δικός σου είναι μ@λακας δεν πάει να πει πως όλοι είναι. Μην τσουβαλιάζουμε. Όπως η περίπτωση του παιδιού παραπάνω δεν αποδεικνύει κάτι, έτσι κι η δική σου δεν αποδεικνύει κάτι. Μεμονωμένες περιπτώσεις είναι.

TsoliasGR
03/03/2019, 12:33
Επειδή ο δικός σου είναι μ@λακας δεν πάει να πει πως όλοι είναι. Μην τσουβαλιάζουμε. Όπως η περίπτωση του παιδιού παραπάνω δεν αποδεικνύει κάτι, έτσι κι η δική σου δεν αποδεικνύει κάτι. Μεμονωμένες περιπτώσεις είναι.

Χμμμμ οχι και τοσο μεμονωμενη.Το έχω ακουσει να συμβαινει σε αλλα 3 μαγαζια τώρα τελευταια (απο αρχες του ετους...)...Μακαρι να μεινουν μονο αυτές...
Κατα τα άλλα επειδη δεν μπορεις να του πεις κάτι αμα ανεβάσει τιμες...μιας και έχουμε ελευθερη αγορα...Σκεφτομαστε απο τους 7 ντελιβεραδες που ειμαστε εκει...οι 5 να φυγουμε...

MAIK72
03/03/2019, 12:44
Αύξηση πήρατε ;Αυξήθηκε ο μισθός !!:a8: Αλλά εδώ κάθε φορά κοιτάει πως θα μας κλέψει ώρες. Κάτσε σε λίγο που του ετοιμάζουμε το ομαδικό σεξ τι καλά που θα περάσει.Δυστυχώς θα τα τσουβαλίασουμε γιατί η πλειοψηφία των εργοδοτών σε αυτήν την δουλειά είναι για κλωτσιές.

korkod
03/03/2019, 13:03
Καλά κάνεις (κι εγώ μαζί σου σε όσα γράφεις παρακάτω) και μακάρι να σε έχουν "ανάγκη" τα αφεντικά μια ζωή. Αλλά αυτό δε νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την πραγματική σχέση εργοδοτών/εργαζομένων στην Ελλάδα του σήμερα, γι'αυτό σχολίασα.
Θεωρώ οποις έχει παπί και πάει σε καμία 20αρια μαγαζιά θα βρει δουλειά ντιλιβερυ γιατί φεύγουν δεν κάθονται είναι επάγγελμα με ζήτηση η εκτός εάν ειμουν συνεχόμενα τυχερός που το αποκλείω . όπως λέει και ο τσολιάς 5 στους 7 σκέφτονται να φύγουν..

Λίγο που έχω συναναστραφεί με τους μαγαζατορες η πλειοψηφία είναι μαλακές και μας έχουν γραμμένους νομίζουν ότι είναι εύκολο να πας παραγγελίες με βροχές κτλπ και να κινδυνευεις ανά πάσα στιγμή.ασε που πολλοί πονηροί επειδή βγάζουμε πουρπουαρ νομίζουν ότι μπορούν να τρώνε ώρες και λεφτά. Η αλήθεια είναι ότι και οι ντιλιβεραδες είμαστε λίγο μαλακές γιατί δεν μιλάμε..

MAIK72
03/03/2019, 13:06
ΧΣκεφτομαστε απο τους 7 ντελιβεραδες που ειμαστε εκει...οι 5 να φυγουμε...
οργανωθείτε και πάρτε του και τα σώβρακα. :a014:

katsar
03/03/2019, 13:20
@TsoliasGR
Αδερφέ χωρίς παρεξήγηση, 22ε+ το μεροκάματο σε 10 ώρες ας πούμε;Κοντά στο 50ρικό δηλαδή.Τις άλλες ημέρες ας πούμε 10+μεροκάματο;ΟΚ,έχει τα ζόρια του ο κλάδος,την έχω κάνει και εγώ αλλά δεν κάνεις και την δυσκολότερη δουλειά,εδώ παίρνουν 25ε και κάποιοι 22-23 για 8 ώρες στο θερμοκήπιο ή 8 ώρες να φορτώνουν καρπούζια στα συσκευαστήρια.

korkod
03/03/2019, 13:35
@TsoliasGR
Αδερφέ χωρίς παρεξήγηση, 22ε+ το μεροκάματο σε 10 ώρες ας πούμε;Κοντά στο 50ρικό δηλαδή.Τις άλλες ημέρες ας πούμε 10+μεροκάματο;ΟΚ,έχει τα ζόρια του ο κλάδος,την έχω κάνει και εγώ αλλά δεν κάνεις και την δυσκολότερη δουλειά,εδώ παίρνουν 25ε και κάποιοι 22-23 για 8 ώρες στο θερμοκήπιο ή 8 ώρες να φορτώνουν καρπούζια στα συσκευαστήρια.

Δεν είναι απαραίτητο να κουράζεσαι σωματικά για να πεις ότι κανείς δύσκολη δουλειά πχ και ο ταξιτζής είναι από της δύσκολες δουλειές ψυχολογικά να είσαι κολλημένος στο κέντρο της Αθήνας να έχεις περίεργους πελάτες αναδουλεια μελλοντικά προβλήματα με προστάτη πόδια Μέση κτλπ

MAIK72
03/03/2019, 13:39
@TsoliasGR

τα καρπούζια δεν βγαίνουν όλον τον χρόνο και το μάζεμα είναι 2 3 φορές (?) τον χρόνο.Αυτές οι δουλειές είναι κάτι σαν το ''μάζεμα φράουλας '' ή κάνω λάθος?:lol:

katsar
03/03/2019, 13:54
Συμφωνώ φίλε αλλά εσύ αμείβεσαι πολύ καλύτερα από έναν εργάτη γης.Από τα λεγόμενα δηλαδή αυτό βλέπω.Τώρα το να συγκρίνεις προβλήματα στην μέση οδηγού με χαμάλη είναι κάπως.
Ξαναλέω μαζί σας είμαι αλλά πολύ γκρίνια βλέπω,δεν δουλεύετε και στα κάτεργα.
Δηλαδή εγώ που είμαι μηχανικός και η κάθε απόφαση και υπογραφή μου αν γίνει λάθος θα έχει σοβαρές συνέπειες θα πρέπει να λέω ότι κουράζομαι περισσότερο (ή το ίδιο) από έναν εργάτη για ψυχολογικούς λόγους και άγχος;Όχι ρε αδερφέ,πάω στο γραφείο μου με το a/c μου και φεύγω ατσαλάκωτος για τσίπουρα μετά την δουλειά άμα θέλω,όταν δούλευα οικοδομή ήθελα ένα κρεβάτι και πάγο στα γόνατα.

@ΜΑΙΚ τα καρπούζια τα είπα σαν παράδειγμα και δεν είναι μόνο το μάζεμα,έχει στα συσκευαστήρια χαμαλίκι όλο το καλοκαίρι μετά,πηγαινοέρχονται τα φορτηγά ασταμάτητα ,και οι φράουλες π.χ δεν είναι όλο τον χρόνο αλλά έτσι πάνε οι περισσότεροι,φράουλες,ελιές,καρπούζια,ζαρζαβατικά, ανάλογα με την εποχή.Δεν έχω κάνει αυτή την δουλειά (ευτυχώς) αλλά έχω περάσει από πολλές άλλες χαμαλοδουλειές.Ε ναι λοιπόν όταν έπιανα κάπου ντελιβεράς σχολούσα ξεκούραστος τι να κάνουμε.Το καλοκαίρι το θερμοκήπιο ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες,από έξω περνάς και σε χτυπάει η ζέστη.22-25 ευρό παίρνουν για εργασία εκεί μέσα οι εργάτες γης στην περιοχή μου.

MAIK72
03/03/2019, 14:00
Συμφωνώ φίλε αλλά εσύ αμείβεσαι πολύ καλύτερα από έναν εργάτη γης.Από τα λεγόμενα δηλαδή αυτό βλέπω.Τώρα το να συγκρίνεις προβλήματα στην μέση οδηγού με χαμάλη είναι κάπως.
Ξαναλέω μαζί σας είμαι αλλά πολύ γκρίνια βλέπω,δεν δουλεύετε και στα κάτεργα.
Δηλαδή εγώ που είμαι μηχανικός και η κάθε απόφαση και υπογραφή μου αν γίνει λάθος θα έχει σοβαρές συνέπειες θα πρέπει να λέω ότι κουράζομαι περισσότερο (ή το ίδιο) από έναν εργάτη για ψυχολογικούς λόγους και άγχος;Όχι ρε αδερφέ,πάω στο γραφείο μου με το a/c μου και φεύγω ατσαλάκωτος για τσίπουρα μετά την δουλειά άμα θέλω,όταν δούλευα οικοδομή ήθελα ένα κρεβάτι και πάγο στα γόνατα.

@ΜΑΙΚ τα καρπούζια τα είπα σαν παράδειγμα και δεν είναι μόνο το μάζεμα,έχει στα συσκευαστήρια χαμαλίκι όλο το καλοκαίρι μετά,πηγαινοέρχονται τα φορτηγά ασταμάτητα ,και οι φράουλες π.χ δεν είναι όλο τον χρόνο αλλά έτσι πάνε οι περισσότεροι,φράουλες,ελιές,καρπούζια,ζαρζαβατικά,αν λογα με την εποχή.Δεν έχω κάνει αυτή την δουλειά (ευτυχώς) αλλά έχω περάσει από πολλές άλλες χαμαλοδουλειές.Ε ναι λοιπόν όταν έπιανα κάπου ντελιβεράς σχολούσα ξεκούραστος τι να κάνουμε.Το καλοκαίρι το θερμοκήπιο ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες,από έξω περνάς και σε χτυπάει η ζέστη.22-25 ευρό παίρνουν για εργασία εκεί μέσα οι εργάτες γης στην περιοχή μου.

https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%B9 τίποτα άλλο.Της Μανωλάδας γίνεται.

katsar
03/03/2019, 14:06
Εκεί ακριβώς μένω και επέτρεψε μου να τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.

MAIK72
03/03/2019, 14:17
Εκεί ακριβώς μένω και επέτρεψε μου να τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.

ναι το γνωρίζουμε ότι παίρνουν(ετε) αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες οι οποίοι δεν έχουν απαιτήσεις και δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και στην δουλειά του διανομέα για αυτό τους προτιμούν οι εργοδότες. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα των κατασκευών, της οικοδομής;)

katsar
03/03/2019, 14:30
Βγαίνουμε αρκετά εκτός θέματος αλλά να σου πω κάτι;Οι συνθήκες εργασίας είναι κανονικές.Πληρώνονται και δουλεύουν κανονικό ωράριο.Δεν είναι χαζοί όπως νομίζουμε να τους εκμεταλλεύονται και να αυτοί να γουστάρουν και να μένουν εδώ.
Το ότι ζούνε σε παραπήγματα στα χωράφια είναι επιλογή τους,μένουν δωρεάν ή με 30 ευρό τον μήνα.Η φύση της δουλειάς είναι όμως είναι τόσο δύσκολη που ειλικρινά νομίζω είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις μέσα στο θερμοκήπιο.Δεν έχουν απαιτήσεις;Επειδή έτσι λένε στην tv;
Εγώ τους παραδέχομαι που αντέχουν.
Από εκεί και πέρα ,ειλικρινά όποιος νομίζει ότι τους μαστιγώνουν,τους βρίζουν ή τους εκμεταλλεύονται τον προσκαλώ ένα ΣΚ ,τον φιλοξενώ και του κάνω και τραπέζι αν θέλει να δει με τα μάτια του τι συμβαίνει.Εγώ όταν κάποιος πυροβόλησε μερικούς έβλεπα αυτά που έλεγαν στις ειδήσεις και πραγματικά γελούσα.Αυτά και ας μείνει εδώ,είναι πολύ οφτοπικ ( ότι παίρνουν(ετε) - δεν είμαι αγρότης,δεν παίρνω κανέναν προσωπικά .Δεν είμαι καν από εδώ,έτυχε και βρέθηκα).