View Full Version : Ντελιβεραδες : νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Φίλε μου δεν συγκρίνω 2 δουλειές διαφορετικες απλά λέω ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις χαμαλοδουλεια για να πεις ότι είναι δύσκολη. γιατί ο ταξιτζής κολλάει βαρέα ανθυγιεινα ένσημα ; Αφού δεν ειναι δύσκολη δουλειά όπως λες. Εντάξει άλλο δουλειά γραφείου να χαλάς μελάνι και το πολύ πολύ να χτυπήσεις κάνα δάχτυλο στο πληκτρολόγιο. Άλλο ταξί άλλο ντιλιβερας η κάθε δουλειά έχει διάφορες δυσκολίες το να υποτιμήσω πχ ότι σιγά τι κάνεις παραγγελίες πάς δεν είσαι σε κάνα χωράφι . Τραβά με χιόνια και 8 9 μποφόρ να περνάνε κάδοι δίπλα σου και να λες ποτέ θα πέσω.. για 4 ευρώ η περνά δίπλα από παλιό ντίζελ φορτηγό που το ανοίγει και ρουφας όλο τον μαύρο καρκίνο .
Πάντως Δεν νομίζω να έχει νόημα να συγκρίνουμε διαφορετικές δουλειές
mia_zoi_kawa
03/03/2019, 15:20
[QUOTE=katsar;2982378]Συμφωνώ φίλε αλλά εσύ αμείβεσαι πολύ καλύτερα από έναν εργάτη γης.Από τα λεγόμενα δηλαδή αυτό βλέπω.Τώρα το να συγκρίνεις προβλήματα στην μέση οδηγού με χαμάλη είναι κάπως.
[Ξαναλέω μαζί σας είμαι αλλά πολύ γκρίνια βλέπω,δεν δουλεύετε και στα κάτεργα.[B
Δηλαδή εγώ που είμαι μηχανικός και η κάθε απόφαση και υπογραφή μου αν γίνει λάθος θα έχει σοβαρές συνέπειες θα πρέπει να λέω ότι κουράζομαι περισσότερο (ή το ίδιο) από έναν εργάτη για ψυχολογικούς λόγους και άγχος;Όχι ρε αδερφέ,πάω στο γραφείο μου με το a/c μου και φεύγω ατσαλάκωτος για τσίπουρα μετά την δουλειά άμα θέλω,όταν δούλευα οικοδομή ήθελα ένα κρεβάτι και πάγο στα γόνατα.
@ΜΑΙΚ τα καρπούζια τα είπα σαν παράδειγμα και δεν είναι μόνο το μάζεμα,έχει στα συσκευαστήρια χαμαλίκι όλο το καλοκαίρι μετά,πηγαινοέρχονται τα φορτηγά ασταμάτητα ,και οι φράουλες π.χ δεν είναι όλο τον χρόνο αλλά έτσι πάνε οι περισσότεροι,φράουλες,ελιές,καρπούζια,ζαρζαβατικά, ανάλογα με την εποχή.Δεν έχω κάνει αυτή την δουλειά (ευτυχώς) αλλά έχω περάσει από πολλές άλλες χαμαλοδουλειές.Ε ναι λοιπόν όταν έπιανα κάπου ντελιβεράς σχολούσα ξεκούραστος τι να κάνουμε.Το καλοκαίρι το θερμοκήπιο ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες,από έξω περνάς και σε χτυπάει η ζέστη.22-25 ευρό παίρνουν για εργασία εκεί μέσα οι εργάτες γης στην περιοχή μου.[/QUOTE
Προσωπικά δεν παρατηρώ γκρίνια. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως το σκεπτικό σου. Θα έπρεπε να δουλευουν πχ σε διαλυτηρια πλοίων κάπου στο Μπαγκλαντές για να έχουν απαίτησεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας;
Επισης αντιλαμβάνεσαι ότι τα περισσότερα παιδιά εδώ μέσα δεν δουλεύουν 8ωρο αλλά φτάνουν και διπλή βαρδια;
Ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό μου.Επειδή ΔΕΝ δουλευουν σε συνθήκες Μπαγκλαντές ας μην κάνουν σαν να δουλεύουν σε τέτοιες.Με την ώρα δεν πληρώνονται;Οπότε διπλή βάρδια = tips+ωρομίσθιο οπότε γιατί το αναφέρεις;
mia_zoi_kawa
03/03/2019, 16:08
Katsar η κουβέντα δεν γίνεται για τα λεφτά αλλά κυρίως για τις συνθήκες εργασίας. Ξέρεις δικά τους μηχανάκια, ανασφαλιστοι με απλήρωτες υπερωρίες και πολλά άλλα. Να μου πεις πολλά από τα προβλήματα που έχει ο κλάδος ισχύουν σήμερα και σε άλλα επαγγέλματα. Σωστά αλλά εδώ συζητάμε μόνο για τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλων.
Φυσικά για όσους μπαίνουν στην δουλειά για ένα τρίμηνο το καλοκαίρι για να μαζέψουν λίγο χαρτζιλίκι δεν τρέχει τίποτα. Κάποιοι όμως άνθρωποι ζούνε την οικογένεια τους από αυτές τις εξωτερικές δουλειές για πολλά χρόνια και προσπαθούν να κάνουν μια προκοπή στην ζωή τους με αυτόν τον τρόπο ξέρεις.
Βγαίνουμε αρκετά εκτός θέματος αλλά να σου πω κάτι;Οι συνθήκες εργασίας είναι κανονικές.Πληρώνονται και δουλεύουν κανονικό ωράριο.Δεν είναι χαζοί όπως νομίζουμε να τους εκμεταλλεύονται και να αυτοί να γουστάρουν και να μένουν εδώ.
Το ότι ζούνε σε παραπήγματα στα χωράφια είναι επιλογή τους,μένουν δωρεάν ή με 30 ευρό τον μήνα.Η φύση της δουλειάς είναι όμως είναι τόσο δύσκολη που ειλικρινά νομίζω είναι πολύ δύσκολο να αντέξεις μέσα στο θερμοκήπιο.Δεν έχουν απαιτήσεις;Επειδή έτσι λένε στην tv;
Εγώ τους παραδέχομαι που αντέχουν.
Από εκεί και πέρα ,ειλικρινά όποιος νομίζει ότι τους μαστιγώνουν,τους βρίζουν ή τους εκμεταλλεύονται τον προσκαλώ ένα ΣΚ ,τον φιλοξενώ και του κάνω και τραπέζι αν θέλει να δει με τα μάτια του τι συμβαίνει.Εγώ όταν κάποιος πυροβόλησε μερικούς έβλεπα αυτά που έλεγαν στις ειδήσεις και πραγματικά γελούσα.Αυτά και ας μείνει εδώ,είναι πολύ οφτοπικ ( ότι παίρνουν(ετε) - δεν είμαι αγρότης,δεν παίρνω κανέναν προσωπικά .Δεν είμαι καν από εδώ,έτυχε και βρέθηκα).
Καταλαβαίνεις τι γράφεις? Δεν στέκουν. Το μόνο που βλέπω είναι άθλια εκμετάλλευση. Κουράγιο όμως υπάρχουν και χειρότερες κατστάσεις από ανασφάλιστους εργάτες που ζουν σε κοτέτσια με ενοίκιο.
Στο Πακιστάν όταν κάποιος χρωστάει τον βάζουν και υπογράφει σύμφωνο εκμετάλλευσης και εκδούλευσης στον δανειστή του για 1 2 χρόνια.Αναλόγως το χρέος,Το σύμφωνο αυτό μπορεί να μεταβιβαστεί στον επόμενο τσέλιγκα ή βοσκό. Αν ο οφειλέτης το σκάσει τον κυνηγάει όλο το επιστατικό.
Στο Ντουμπάι στον τομέα της κατασκευής επικρατούν σύνθηκες δουλεμπορίου και αιχμαλωσίας. Ελληνικές κατασκευστικές παρακαλώ, κρατούν τα χαρτιά των αλλοδαπών εργατών εώς ότου ολοκληρωθεί ο ουρανοξύστης του εμίρη, διαμένουν 20 άτομα σε ένα κοντέινερ χωρίς ac(!!),έχουν αμοιβή 100 ευρώ μηνιαιώς . Το μόνο σίγουρο είνα ότι τέτοιου είδους σκεπτικά και μέτρα σύγκρισης πρέπει να εξαλειφθούν γιατί είναι άκρως επικίνδυνα.
basilis_k6
03/03/2019, 16:27
Katsar η κουβέντα δεν γίνεται για τα λεφτά αλλά κυρίως για τις συνθήκες εργασίας. Ξέρεις δικά τους μηχανάκια, ανασφαλιστοι με απλήρωτες υπερωρίες και πολλά άλλα. Να μου πεις πολλά από τα προβλήματα που έχει ο κλάδος ισχύουν σήμερα και σε άλλα επαγγέλματα. Σωστά αλλά εδώ συζητάμε μόνο για τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλων.
Φυσικά για όσους μπαίνουν στην δουλειά για ένα τρίμηνο το καλοκαίρι για να μαζέψουν λίγο χαρτζιλίκι δεν τρέχει τίποτα. Κάποιοι όμως άνθρωποι ζούνε την οικογένεια τους από αυτές τις εξωτερικές δουλειές για πολλά χρόνια και προσπαθούν να κάνουν μια προκοπή στην ζωή τους με αυτόν τον τρόπο ξέρεις.
δεν υπάρχουν ομως. πρεπει να θεσπιστεί επαγγελματικό δίπλωμα. να έχεις δηλαδη τουλάχιστον 1 έτος το κανονικό 2τροχου, να δίνεις ψευτολεφτα και ψευτογραπτες εξετάσεις και να παιρνεις ενα διπλωμα/αδεια εξασκήσεως. Επικύρωση απο το σωματειο τους (με αδεια να το ανακαλεί για δικους τους λόγους) και να στο παίρνει η τροχαία με συνοπτικές διαδικασίες αν παραβεις το νόμο. εδω γελάμε γιατί η τροχαία ειναι φανταστική και όχι υπαρκτή υπηρεσία. Συλλογική σύμβαση aka ο κατώτατος/βασικός συν βράδια/κυριακές και ένσημα/άδειες. Μετα αναλαμβάνει το υπουργείο εργασίας και η επιθεώρηση εργασίας για παρατυπίες. ενα χρονο να βγουνε εξω να αρχίσουν να κόβουν κώλους και θα ξυπνήσεις σε άλλη χωρα το 2020. Το τυλιχτό ομως θα παει 2.80-3.20. Θα πλερώσεις και εσύ το τίμημα σαν πελάτης. Όλα αυτα ομως θέλουν αφενός κρατική πρωτοβουλία και μετά στήριξη απο τον κλάδο.
Και αν θεσπιστεί κάτι τέτοιο,κοπεί και ο ''μαύρος'' μισθός με αποτέλεσμα αρκετοί να χάσουν και το αφορολόγητο γιατί π.χ δουλεύει και η γυναίκα τους εκεί να δεις κλάμα.
Επαγγελματίες ποιους λες,αυτούς που καβαλάνε πεζοδρόμια/μονόδρομους/κόκκινα φανάρια;Όχι όλοι φυσικά αλλά πολύ μεγάλο ποσοστό.
ΜΑΙΚ72 δεν απαντάω άλλο ,να είσαι καλά και όποτε θέλεις έλα να τα δεις από κοντά,να μιλήσεις με τους ίδιους και να σχηματίσεις άποψη.Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό και όχι το να εξαλείψω ότι δεν μου αρέσει να ακούω.
TsoliasGR
04/03/2019, 00:21
Επαγγελματίες ποιους λες,αυτούς που καβαλάνε πεζοδρόμια/μονόδρομους/κόκκινα φανάρια;Όχι όλοι φυσικά αλλά πολύ μεγάλο ποσοστό.
Έχεις δουλέψει ντελιβερυ αδερφέ;
Γιατι ρε παιδια κανετε παντα συγκριση με το χειροτερο?
Οποτε και οι υπαλληλοι γραφειου που λεγαν καποιοι πιο πανω να κανουν τουμπεκα γιατι υπαρχουν καποιοι που δουλευουν οικοδομη αγροτες κ.α.
Το νημα μιλαει καθαρα για τους ντελιβεραδες,ας το κρατησουμε εκει.
Και αν θεσπιστεί κάτι τέτοιο,κοπεί και ο ''μαύρος'' μισθός με αποτέλεσμα αρκετοί να χάσουν και το αφορολόγητο γιατί π.χ δουλεύει και η γυναίκα τους εκεί να δεις κλάμα.
.
θέλετε να μας πείτε αν οι μηχανικοί κόβουν αποδείξεις? Μιλήστε μας για μαύρα στις εργολαβίες αλλά και από ποιούς εργάτες φράουλας κόβονται .Εκτός κι αν είστε του δημοσίου ή ιδιωτικός υπάλληλος με τις σχετικές προσαυξήσεις ανά έτος.
θέλετε να μας πείτε αν οι μηχανικοί κόβουν αποδείξεις? Μιλήστε μας για μαύρα στις εργολαβίες αλλά και από ποιούς εργάτες φράουλας κόβονται .Εκτός κι αν είστε του δημοσίου ή ιδιωτικός υπάλληλος με τις σχετικές προσαυξήσεις ανά έτος.
Φίλε Μάικ έχει πλάκα που ψάχνουν να πούνε για ''μαυρα" λεφτά λες και όλοι τους είναι νόμιμοι σε όλα και σωστοί.Αυτό που τούς ενοχλεί πιστεύω περισσότερο είναι το πουρπουαρ που βγάζουμε..
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τα κρύψεις... Δηλαδή σας ζητούσε τα πουρπουαρ; Για να μην ξέρει τι βγάζεις; Άμα έχεις εργοδότη που σε κάνει να κρύβεις τα πουρπουαρ τότε καλύτερα βρες σε άλλο μαγαζί..
Λίγο που έχω συναναστραφεί με τους μαγαζατορες η πλειοψηφία είναι μαλακές και μας έχουν γραμμένους νομίζουν ότι είναι εύκολο να πας παραγγελίες με βροχές κτλπ και να κινδυνευεις ανά πάσα στιγμή.ασε που πολλοί πονηροί επειδή βγάζουμε πουρπουαρ νομίζουν ότι μπορούν να τρώνε ώρες και λεφτά. Η αλήθεια είναι ότι και οι ντιλιβεραδες είμαστε λίγο μαλακές γιατί δεν μιλάμε..
Φίλε Μάικ έχει πλάκα που ψάχνουν να πούνε για ''μαυρα" λεφτά λες και όλοι τους είναι νόμιμοι σε όλα και σωστοί.Αυτό που τούς ενοχλεί πιστεύω περισσότερο είναι το πουρπουαρ που βγάζουμε..
Επειδή αν το δω άλλη μια φορά γραμμένο έτσι, θα πάθω σύφιλη, "πουρμπουάρ" είναι.
:D
Επειδή αν το δω άλλη μια φορά γραμμένο έτσι, θα πάθω σύφιλη, "πουρμπουάρ" είναι.
Ένας λιγότερος λοιπόν! Πουρπουαρ
:lol:
Στην προφορά πάντως δεν έχει καμία διαφορά με η χωρίς Μ
συγνώμη κιόλας με κάτι καλύτερο δεν έχεις να ασχοληθείς;
Bob_o_mastoras
04/03/2019, 01:50
https://sveod.gr/
Οργανωθειτε μπας και δειτε ασπρη μερα. Αλλος τροπος βελτιωσης του κλαδου και προστασιας των εργαζομενων δεν υπαρχει. Μονο η οργανωση σε σωματεια βασης εργαζομενων καθως και στα ελαχιστα, μη ξεπουλημενα, μαχητικα συνδικατα που απεμειναν.
:wave2:
Μια ερώτηση στους σχετικούς. Ισχύει κάτι τέτοιο;
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/ti-simainei-ena-g-simeiomeno-sto-koudouni-sas/
Περιληπτικά, το άρθρο υποστηρίζει πως διανομείς σημειώνουν ένα Γ (εκ του γύφτος) δίπλα στο κουδούνι από παραλήπτες πακέτου που δε δίνουν τιπς.
(Σόρι αν έχει ήδη συζητηθεί, δεν παρακολουθώ το νήμα τον τελευταίο καιρό.)
TsoliasGR
04/03/2019, 10:26
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/ti-simainei-ena-g-simeiomeno-sto-koudouni-sas/
Περιληπτικά, το άρθρο υποστηρίζει πως διανομείς σημειώνουν ένα Γ (εκ του γύφτος) δίπλα στο κουδούνι από παραλήπτες πακέτου που δε δίνουν τιπς.
Δεν έχω προσεξει μέχρι τωρα κατι αλλα μιας και το ανέφερες...θα εχω το νού μου...
Αλλα το να μην έχει την οικονομικη δυνατοτητα να αφησει 10-20 λεπτα...ειναι λιγο δύσκολο...Ειδικά οταν προκειται για παραγγελιες άνω των 25-30 ευρώ...Ειναι πχ 26,90 και περιμενει το 10λεπτο...Οκ θα το δωσω απο μονος μου αλλα ρε γυφτο...με φερνεις μεσα στο κρυο και την βροχη 2-3 χιλιομετρα μακρυα και χαλάς 25+++ ευρω να μασαμπουκιάσεις...και δεν έχεις να αφησεις 10 λεπτα;Οχι δεν είναι στις πιο πολλες περιπτωσεις λοιπον οτι δεν έχουν.Δεν θελουν.Δικαιωμα τους βεβαια...Αλλα οπως ειπαμε και πιο πανω...δεν εγγυάται κανεις οτι το φαγητο τους δεν θα παει τελευταιο στο δρομολογιο η οτι δεν θα κάνει στο κουτι παρκουρ το σουβλάκι του ή η σαλατα του, οτι δεν θα κοψει ο καφες στον δρόμο επειδη ...αποφασίσαμε να περιμενουμε σε ολα τα φαναρια...Οχι...
Η ζωη είναι ενα συνεχές δούναι και λαβειν...Πχ...χτεσινο...Νεος Κοσμος-Βυρωνας και παλι πισω...περιπου 6 το απογευμα...και μεσα σε αυτο τον χρονο και ο χρονος παράδοσης...8 λεπτα...Και Νεος Κοσμος απο την μια μεριά στην αλλη και παλι πισω περιπου ιδια ωρα...15 λεπτα ιδια ωρα πάντα....
o_gavros
04/03/2019, 12:21
Εσύ φίλε που θεωρείς κανονικές τις συνθήκες εργασίες των αλλοδαπών εργατών γης (!!!!!!), δεν μας λες και τι χρώμα να την βάψουμε τη γαλέρα;
Ρε φίλε ειλικρινά άκου λίγο τι λες.
Δεν θέλω να το πάμε σε αντιπαράθεση γιατί αλλο είναι το νόημα στο παρόν θέμα, αλλά δεν είναι δυνατόν νέος άνθρωπος να ξεστομίζει έτσι τέτοιες κουβέντες.
https://sveod.gr/
Οργανωθειτε μπας και δειτε ασπρη μερα. Αλλος τροπος βελτιωσης του κλαδου και προστασιας των εργαζομενων δεν υπαρχει. Μονο η οργανωση σε σωματεια βασης εργαζομενων καθως και στα ελαχιστα, μη ξεπουλημενα, μαχητικα συνδικατα που απεμειναν.
:wave2:
Συνέλευση.
όχι σωματείο.
όχι συνδικάτο.
Κάτι λέει αυτό.
Δεν είναι καθόλου εύκολο να στρέψεις όσους ασχολούνται στο επαγγελμα στο συνδικαλισμό.
Στα όρια του ανέφικτου.
μιλάω εκ πείρας.
ε τωρα αυτά είναι και σα τους κορκόδειλες (όχι το μπλιτζ) στους υπονόμοι...
να'χαμε να λέγαμε και να'χαμε να πούμε.
Παίδες επειδή διαφαίνεται ότι πάει σε dog eat dog η κουβέντα, κάντε λίγο παύση.
Το νόημα δεν είναι γιατί εσύ τόσα ενώ εγώ λιγοτερα.
Μα φυσικά https://www.youtube.com/watch?v=U3zW5utKASg
:tooth:
Ναι, κι εγω θελω να πιστευω πως δεν ισχυει κατι τετοιο. Δε βλεπω και τη χρησιμοτητα βασικα. Αν γραφανε ενα Χ για να μαρκαρουν τους "χουβαρνταδες" θα ειχε περισσοτερη λογικη. Να εισαι εξτρα περιποιητικος πχ για να μεγιστοποιησεις το τιπ.
Ας μας πει κι ο bob που ειναι καρντασης αν εχει παρει κατι το αυτι του. Γιατι βλεπω πως το οριτζιναλ αρθρο δημοσιευτηκε στο thestival.gr (http://www.thestival.gr/xalllara/item/438934-ti-simainei-to-g-sto-thyrotilefono-sas), αρα το (υποτιθεμενο?) ρεπορταζ εχει γινει στη συμπρωτευουσα.
Είναι όπως το -Ν- για τους νέους οδηγούς. Το κακό είναι ότι δεν βγαίνει και το γράμμα -Μ- για την γνωστή κατηγορία οδηγών :lol:
basilis_k6
04/03/2019, 13:40
:lol:
Δεν έχω προσεξει μέχρι τωρα κατι αλλα μιας και το ανέφερες...θα εχω το νού μου...
Αλλα το να μην έχει την οικονομικη δυνατοτητα να αφησει 10-20 λεπτα...ειναι λιγο δύσκολο...Ειδικά οταν προκειται για παραγγελιες άνω των 25-30 ευρώ...Ειναι πχ 26,90 και περιμενει το 10λεπτο...Οκ θα το δωσω απο μονος μου αλλα ρε γυφτο...με φερνεις μεσα στο κρυο και την βροχη 2-3 χιλιομετρα μακρυα και χαλάς 25+++ ευρω να μασαμπουκιάσεις...και δεν έχεις να αφησεις 10 λεπτα;Οχι δεν είναι στις πιο πολλες περιπτωσεις λοιπον οτι δεν έχουν.Δεν θελουν.Δικαιωμα τους βεβαια...Αλλα οπως ειπαμε και πιο πανω...δεν εγγυάται κανεις οτι το φαγητο τους δεν θα παει τελευταιο στο δρομολογιο η οτι δεν θα κάνει στο κουτι παρκουρ το σουβλάκι του ή η σαλατα του, οτι δεν θα κοψει ο καφες στον δρόμο επειδη ...αποφασίσαμε να περιμενουμε σε ολα τα φαναρια...Οχι...
Η ζωη είναι ενα συνεχές δούναι και λαβειν...Πχ...χτεσινο...Νεος Κοσμος-Βυρωνας και παλι πισω...περιπου 6 το απογευμα...και μεσα σε αυτο τον χρονο και ο χρονος παράδοσης...8 λεπτα...Και Νεος Κοσμος απο την μια μεριά στην αλλη και παλι πισω περιπου ιδια ωρα...15 λεπτα ιδια ωρα πάντα....
Υπάρχει και η άλλη πλευρά ξέρω ντιλιβεραδες που εάν δεν τους δώσεις ευρώ και πάνω την λένε στον πελάτη. Και εμένα μου την σπάει εάν δεν μου αφήσουν τιπς αλλά δεν θα πω κάτι ούτε θα αργήσω την παραγγελία η δουλειά μας είναι να πάμε παραγγελίες απλά. Και ούτε θ βάλω φτερά στο παπί ούτε θα παραβιάσω όλο τον ΚΟΚ για ένα ευρώ η 50 λεπτά...
GiorgosLa
05/03/2019, 06:45
Κανονικά, ωχρά σπειροχαίτη είναι. :p
doctoras
05/03/2019, 06:47
Κανονικά, ωχρά σπειροχαίτη είναι. :p
μπαντάρα!!
Bob_o_mastoras
05/03/2019, 17:58
Ναι, κι εγω θελω να πιστευω πως δεν ισχυει κατι τετοιο. Δε βλεπω και τη χρησιμοτητα βασικα. Αν γραφανε ενα Χ για να μαρκαρουν τους "χουβαρνταδες" θα ειχε περισσοτερη λογικη. Να εισαι εξτρα περιποιητικος πχ για να μεγιστοποιησεις το τιπ.
Ας μας πει κι ο bob που ειναι καρντασης αν εχει παρει κατι το αυτι του. Γιατι βλεπω πως το οριτζιναλ αρθρο δημοσιευτηκε στο thestival.gr (http://www.thestival.gr/xalllara/item/438934-ti-simainei-to-g-sto-thyrotilefono-sas), αρα το (υποτιθεμενο?) ρεπορταζ εχει γινει στη συμπρωτευουσα.
Δεν γνωριζω κατι σχετικο αν και εχω προυπηρεσια στον κλαδο. Εγω αυτο που εβλεπα συνηθως ειναι γραμμενα στο ασανσερ διαφορα τυπου:
"αφηστε μπουρμπουαρ ρε γυφτοι"
"στον 4ο μενουν γυφτοι"
"γυφτοι φοιτητες τηγανιστε κανα αυγο"
o_gavros
10/03/2019, 11:15
ένα ακόμα (https://www.thepressproject.gr/article/139189/Akoma-enas-nteliberas-exase-ti-zoi-tou-en-ora-ergasias?fbclid=IwAR29TpLACxSyIzCJXGmEjSgAyM0bMDKJeYJRnwj492sZgoo6XlTm2lAHNJA#.XIOepTB2dj4.facebook) θύμα.
το υπ'αριθμόν 15 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μόνο.
"Εύκολη δουλειά το ντιλίβερι"... ατάκα που επανειλημμένα διαβάσαμε εδώ.
Αναρωτιέμαι πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να αρχίσει το ανέκδοτο που ονομάζουμε κράτος να αρχίσει να ρεγουλάρει τους εργοδότες;;;
Και λιγο ινσαηντ γκέημ.
Στην τελευταία μου δουλεια ως διανομέας σε καφε, μπορεί να πήγαινα και 90 παραγγελίες την ημέρα οδηγόντας σχεδόν αποκλειστικά με το ένα χέρι και ακράνωτος.
Αν νομίζει κάποιος ότι τέτοια νούμερα βγάινουν τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. και πηγαίνοντας κυριλέ σα να πηγαίνεις σε βόλτα, τότε το μόνο που έχω να του πω είναι να σκεπάζεται. Ελπίζω να καταλαβαίνετε αρκετά ώστε να μη ρωτήσει κανείς "γιατί".
το ''καθως ΔΕΝ φορουσε κρανος" το διαβασε κανεις στο αρθρο καθως το παλικαριχτυπησε στο κεφαλι;Φταιει ο φορτος εργασιας η καποιο κακο αφεντικο στην συγκεκριμενη περιπτωση;Εκτος φυσικα απο τον ιδιο και πιθανοτατα τον οδηγο του ημιφορτηγου.Φυσικα και ειναι λυπηρο να διαβαζεις για οποιονδηποτε θανατο...
Κατα τα αλλα ,πολυ σωστα τα αιτηματα για εργασιακα δικαιωματα,δεν νομιζω πως κσποιος θελει το αντιθετο.
TsoliasGR
10/03/2019, 12:13
ένα ακόμα (https://www.thepressproject.gr/article/139189/Akoma-enas-nteliberas-exase-ti-zoi-tou-en-ora-ergasias?fbclid=IwAR29TpLACxSyIzCJXGmEjSgAyM0bMDKJeYJRnwj492sZgoo6XlTm2lAHNJA#.XIOepTB2dj4.facebook) θύμα.
Αναρωτιέμαι πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να αρχίσει το ανέκδοτο που ονομάζουμε κράτος να αρχίσει να ρεγουλάρει τους εργοδότες;;;
Και λιγο ινσαηντ γκέημ.
Στην τελευταία μου δουλεια ως διανομέας σε καφε, μπορεί να πήγαινα και 90 παραγγελίες την ημέρα οδηγόντας σχεδόν αποκλειστικά με το ένα χέρι και ακράνωτος.
Αν νομίζει κάποιος ότι τέτοια νούμερα βγάινουν τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. και πηγαίνοντας κυριλέ σα να πηγαίνεις σε βόλτα, τότε το μόνο που έχω να του πω είναι να σκεπάζεται. Ελπίζω να καταλαβαίνετε αρκετά ώστε να μη ρωτήσει κανείς "γιατί".
Eπειδη έγινε ένας καυγας στο μαγαζι προχτές...για άσχετο θεμα...μεταξυ ντελιβεράδων...μιας και ειμαστε 7 νοματαίοι...
Αναγκαστηκε να πάρει θέση ο εργοδοτης.Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρθηκαν ειναι το εξης (για μενα προσωπικα)...
(Οπου Ε=Εργοδοτης Δ=Εγώ)
Ε:Και εισαστε ολοι ιδιοι...
Δ:Οχι Πέτρο δεν ειμαστε.Ο Κωστας και ο θοδωρας είναι πιο γρηγοροι απο μενα.Απλα δεν οδηγαω σαν μαλακας και δεν σφαζω κοκκινο και στοπ και στο ειχα πει απο την αρχη.Μπορει να κανω 1-2 λεπτα να φτασω πιο πολυ αλλα θα φτασω σιγουρα.
Ε:Ναι το ξερω.Κοιτα κατι που δεν ξερεις.Το μαγαζι μπηκε μεσα 5χιλιαρικα Γεναρη και Φλεβαρη αλλα εσεις πληρωνεστε κανονικα.Δεν μπορουσα να σας διωξω οταν δεν εχω τοση δουλεια;Μπορουσα.Αλλα σας θελω εδω για την στιγμη που θα σας χρειαστω.Για πανε οι παραγγελιες στην ωρα τους χωρις να τρεχετε σαν παλαβοι.
Σε αυτο του βγαζω το καπελο.
mia_zoi_kawa
10/03/2019, 12:25
Βασικά μαθαίνουμε μόνο για τους νεκρούς. Δεν μαθαίνουμε για τους τραυματίες πόσοι είναι...
Απαράδεκτη κατάσταση.
Bob_o_mastoras
10/03/2019, 15:14
Δεν μπορουσα να σας διωξω οταν δεν εχω τοση δουλεια;Μπορουσα.[/U]
.
Bασικα μπορει να κανει οτι προβλεπει η συμβαση εργασιας σας. Αν λεει πχ 8ωρο, οχι δεν μπορει να σε διωξει πιο νωρις χωρις τουλαχιστον να πληρωθεις.
Επισης το οτι μπηκε το μαγαζι μεσα δεν εχει να κανει με εσας, εργατες στο κερδος και συνεταιροι στη ζημια θα γινετε? Ουτε μπορει να σας απολυσει πριν τη ληξη της συμβασης, χωρις αποζημιωση.
Τελωσπαντων, οτι προβλεπεται απο τη συμβαση εργασιας εκαστου (ή συλλογικη) πρεπει να γινεται, αν υπαρχει φυσικα συμβαση. Αν δεν υπαρχει, υπαρχει το ΙΚΑ, η Επιθεωρηση εργασιας και τα δικαστηρια.
TsoliasGR
10/03/2019, 16:18
Υπασφαλισμενοι.Τα γνωστά.Δουλευουμε 8-10 ωρες και.ειμαστε.ασφαλισμενοι για λιγοτερες οπως ειναι στην πλειοψηφια οποτε μπορουσε να μας διωξει ανετα.
o_gavros
10/03/2019, 18:08
Τσολιά, κάνεις το λάθος και μπαίνεις συνειδητά σε ρόλο υποτακτικού.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη που ωθεί κάποιον να "βγάζει το σκασμό" όταν πρόκειται στο πως θα βγάλει τα προς το ζειν, αλλά να έχουμε την απαραίτητη αντίληψη και διαύγεια να διαβάζουμε τις καταστάσεις για αυτό που είναι.
Για αυτό λοιπόν όχι, κανένα καπέλο να μην βγάζεις στον εργοδότη σου αυτόν.
Δουλεύεις εκεί, δεν στο χαρίζει το μεροκάματο σου. Ίσα ίσα που σε εκμεταλλεύεται.
Όπως πολύ εύστοχα σου έγραψε ο Μπομπ, δε μπορεί στα κέρδη να παραμένουμε εργαζόμενοι αλλά στη χασούρα συνέταιροι.
Το ότι στην ελληνική μαλακισμένη αρπακόλα νοοτροπία του να ανοίξουμε ένα καφε/σουβλατζίδικο δεν ζυγίζουν τα δεδομένα και τα κόστη σωστά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επωμίζονται οι εργαζόμενοι τις όποιες λειτουργικές δυσκολίες.
Για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω απόλυτα απο που προέρχεται αυτό που λες.
Δούλευα κι εγώ υπασφαλισμένος,χωρίς δώρα (γιατί το μαγαζί δεν πάει τάχα καλά...),χωρίς καμία βοήθεια ή συμμετοχή όταν τράκαρα στη δουλειά και το όχημα μου βγήκε οφφ για κάποιες μέρες, με τον εργοδότη μάλιστα να νομίζει ότι μου κάνει και χάρη που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύω στο μαγαζί του.
Την δουλειά την έβγαζα σα σκύλος και ήμουν και πολύ καλός και συμπαθής στους πελάτες, απλά δεν έτρεφα ποτέ μου αυταπάτες για την αντιμετώπιση.
TsoliasGR
10/03/2019, 18:30
Εν μερη εχεις δικιο αλλα θα μπορουσε καλλιστα να παρει 7 πιτσιρικαδες που δεν λογαριαζουν κοκκινα στοπ και γενικα δεν εχουν συναισθηση του κινδυνου οπως και πολλοι απο εμας δενειχαμε και να κανει την δουλεια του.Αντι αυτου εχει εμας και μας λεει μην τρεχετε.Σε αυτο ειναι σωστος τουλαχιστον.Τωρα για δωρα κτλπ επειδη ειχαμε ξηγηθει εξ αρχης οτι ...δεν... δεν μπορω να του πω τωρα κατι.Οταν καναμε την συμφωνια και δωσαμε τα χερια αυτα που ειπαμε θελω.Οχι παραπανω αλλα δεν θα ανεχτω και κατι διαφορετικό.Οσο τα κραταει ειμαστε καλα.
basilis_k6
10/03/2019, 18:34
Και λιγο ινσαηντ γκέημ.
μπορουσες να φορεσεις ενα τζετ. το οτι βάζεις την ζωη σου σε δευτερη μοιρα για να βγαλεις πολύ δουλεια βολευει εμενα που εχω μαγαζι και ξερω οτι θα βρω τέτοιους κασκαντερ σαν εσενα να βγάζουν την δουλεια 2 ανθρώπων ενω θα πληρωνω/απασχολω εναν. Αν ολοι δουλευανε με ρυθμούς φυσιολογικούς και με κρανακι και χωρις παρανομίες στον κοκ δεν θα έκλειναν τα μαγαζια ουτε θα έχανε κανενας την δουλεια του, το αντιθετο.
δεν ειναι δυσκολη δουλεια επειδη κάποιοι σκοτώνονται. Άλλο εχει ρίσκο αλλό ειναι δύσκολη.
Bladerunner
10/03/2019, 19:30
Τωρα για δωρα κτλπ επειδη ειχαμε ξηγηθει εξ αρχης οτι ...δεν... δεν μπορω να του πω τωρα κατι.
Εσύ τιμάς το λόγο σου. Ο εργοδότης όμως ...κλασσικός!
μπορουσες να φορεσεις ενα τζετ. το οτι βάζεις την ζωη σου σε δευτερη μοιρα για να βγαλεις πολύ δουλεια βολευει εμενα που εχω μαγαζι και ξερω οτι θα βρω τέτοιους κασκαντερ σαν εσενα να βγάζουν την δουλεια 2 ανθρώπων ενω θα πληρωνω/απασχολω εναν. Αν ολοι δουλευανε με ρυθμούς φυσιολογικούς και με κρανακι και χωρις παρανομίες στον κοκ δεν θα έκλειναν τα μαγαζια ουτε θα έχανε κανενας την δουλεια του, το αντιθετο.
δεν ειναι δυσκολη δουλεια επειδη κάποιοι σκοτώνονται. Άλλο εχει ρίσκο αλλό ειναι δύσκολη.
λιγο off topic αλλα εγω σε τρακαρισμα με jet οταν καρφωθηκα σε αμαξι πρωτα εφυγε το κρανος απο το κεφαλι μου (δεμενο και σφιγμενο σωστα)και μετα εγω πανω απο το αμαξι.
https://youtu.be/iNnjxrNE-zQ
Τα λέει πολύ σωστά
o_gavros
10/04/2019, 18:55
https://youtu.be/iNnjxrNE-zQ
Τα λέει πολύ σωστά
Μωρέ ναι ωραια τα λέει.
Τυγχάνει όμως στην πραγματικότητα να ειναι λιγο ανεδαφικα και μη εφαρμοσιμα
Ειδα τι του γραφουν ορισμενοι στα σχόλια.
Εχουν ειπωθεί και στο παρόν θρεντ παρομοια.
Μωρέ ναι ωραια τα λέει.
Τυγχάνει όμως στην πραγματικότητα να ειναι λιγο ανεδαφικα και μη εφαρμοσιμα
Ειδα τι του γραφουν ορισμενοι στα σχόλια.
Εχουν ειπωθεί και στο παρόν θρεντ παρομοια.
εντάξει η αλήθεια είναι ότι δύσκολα να βρεις εργοδότες που να σου παρέχουν όλα όσα πρέπει. Εάν όλοι οι ντιλιβεραδες είχαν απαιτήσεις και δεν δούλευαν χώρις κάποια βασικά στάνταρτ τότε θα ήταν εφαρμόσιμα.
Στα σχόλια όλοι μπράβο του λένε που έπιασε το πονεμένο θέμα της δουλειάς του διανομέα. Όπως λέει και ίδιος έλαβε πολλά μυνήματα με παράπονα από ντιλιβεραδες. Καλό είναι να υπάρχουν άνθρωποι να θιγούν θέματα εργασιακής εκμετάλλευσης.
o_gavros
10/04/2019, 19:32
αυτο το 'εάν' είναι τεράστιο όμως.
Σαφως είναι καλό να θίγονται αυτα τα ζητήματα.
Η αναφορά μου ήταν κυρίως στα σχόλια που του λένε γιατί αυτά που λέει είναι ανεφάρμοστα.
Και δεν είναι με υπαιτιότητα των εργαζομένων, όπως έχει πολλάκις γραφτεί κι εδώ.
skylaros
10/04/2019, 19:48
Εν μερη εχεις δικιο αλλα θα μπορουσε καλλιστα να παρει 7 πιτσιρικαδες που δεν λογαριαζουν κοκκινα στοπ και γενικα δεν εχουν συναισθηση του κινδυνου οπως και πολλοι απο εμας δενειχαμε και να κανει την δουλεια του.Αντι αυτου εχει εμας και μας λεει μην τρεχετε.Σε αυτο ειναι σωστος τουλαχιστον.Τωρα για δωρα κτλπ επειδη ειχαμε ξηγηθει εξ αρχης οτι ...δεν... δεν μπορω να του πω τωρα κατι.Οταν καναμε την συμφωνια και δωσαμε τα χερια αυτα που ειπαμε θελω.Οχι παραπανω αλλα δεν θα ανεχτω και κατι διαφορετικό.Οσο τα κραταει ειμαστε καλα.
Δε θα έπαιρνε πιτσιρίκια γιατί το είμαι άρρωστος και το βρήκα αλλού δουλειά κλπ πάει σύννεφο. Για το ότι είσαστε υποασφαλισμένοι είναι λάθος και μάλιστα πολύ. Τέλος αυτό το μπήκα μέσα, ειλικρινά δεν έχω ακούσει μαγαζάτορα να λέει πάμε πολύ καλά, κονομάω σε εργαζόμενους του. Συνέχεια "μπήκαμε μέσα", "δε βγαίνω μάνα μου" ακούω. Το ακούω τόσο συχνά που δε θα έπρεπε να είναι μαγαζί ανοιχτό... Κάνε τη δουλειά σου, σωστά, πρόσεχε πάνω από όλα το εαυτό σου και στα @@ σου αν ο άλλος πάρει το φαγητό του πέντε λεπτά πιο μετά και στην πρώτη ευκαιρία ζήτα να σου βάζει σωστά τα ένσημα σου ή βρες κάτι άλλο ή αλλού. Δηλαδή αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τον εργοδότη, ευεργέτη στις μέρες μας, πολύ με νευριάζει.
αυτο το 'εάν' είναι τεράστιο όμως.
Σαφως είναι καλό να θίγονται αυτα τα ζητήματα.
Η αναφορά μου ήταν κυρίως στα σχόλια που του λένε γιατί αυτά που λέει είναι ανεφάρμοστα.
Και δεν είναι με υπαιτιότητα των εργαζομένων, όπως έχει πολλάκις γραφτεί κι εδώ.
λέω το εξής απλό ότι
Πχ δουλεύει κάποιος full time και του κολανε part time ένσημο το ξέρει και δεν αντιδράει για να μην χάσει την δουλειά του άμα αντιδρούσαν όλοι τότε απλά θα αναγκάζοντουσαν οι εργοδότες να φερθούν όπως πρέπει . Εγώ που έχω αντιδράσει όταν μου ζητούσαν να καίω κόκκινα.. και επειδή μου κολλούσαν ένσημο πάρτι ταιμ για φουλ ταιμ δουλειά.. και ναι έχασα την δουλειά μου γιατί οι υπόλοιποι ντιλιβεραδες καιγανε κόκκινα μπροστά στο εργοδότη ήταν φιλαράκια και από πίσω τον θαβανε.. τους ενοχλούσε που δεν τους κολλάει τα προβλεπόμενα ένσημα αλλά έκαναν τα στραβά μάτια και ο κυρ τάδε μπροστά του τον είχαν θεό και από πίσω τον μαλακά αφεντικό.
skylaros
10/04/2019, 20:02
λέω το εξής απλό ότι
Πχ δουλεύει κάποιος full time και του κολανε part time ένσημο το ξέρει και δεν αντιδράει για να μην χάσει την δουλειά του άμα αντιδρούσαν όλοι τότε απλά θα αναγκάζοντουσαν οι εργοδότες να φερθούν όπως πρέπει . Εγώ που έχω αντιδράσει όταν μου ζητούσαν να καίω κόκκινα.. και επειδή μου κολλούσαν ένσημο πάρτι ταιμ για φουλ ταιμ δουλειά.. και ναι έχασα την δουλειά μου γιατί οι υπόλοιποι ντιλιβεραδες καιγανε κόκκινα μπροστά στο εργοδότη ήταν φιλαράκια και από πίσω τον θαβανε.. τους ενοχλούσε που δεν τους κολλάει τα προβλεπόμενα ένσημα αλλά έκαναν τα στραβά μάτια και ο κυρ τάδε μπροστά του τον είχαν θεό και από πίσω τον μαλακά αφεντικό.
Ταξική συνείδηση το λένε, αν είχαμε όλοι, αυτά μας τα προβλήματα θα τα είχαμε λύσει. Μπορεί να είχαν προκύψει άλλα, αλλά αυτά θα είχαν λυθεί.
mia_zoi_kawa
10/04/2019, 22:03
λέω το εξής απλό ότι
Σε αυτήν την παράγραφο περιγράφεις με ακρίβεια το θλιβερό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην χώρα σήμερα... Όσον αφορά τα μισά ένσημα μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία σημερα(....) για την Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι αν μπορουσαν θα μας είχαν ανασφαλιστους....Απλά τα τελευταία χρόνια τα νούμερα της ανεργίας ήταν τραγικά και ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...
Σε αυτήν την παράγραφο περιγράφεις με ακρίβεια το θλιβερό εργασιακό κλίμα που επικρατεί στην χώρα σήμερα... Όσον αφορά τα μισά ένσημα μπορώ να πω ότι είναι επιτυχία σημερα(....) για την Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι αν μπορουσαν θα μας είχαν ανασφαλιστους....Απλά τα τελευταία χρόνια τα νούμερα της ανεργίας ήταν τραγικά και ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...
Γι'αυτό σε έχουν αναγκαστικά ασφαλισμένο γιατί το πρόστιμο είναι μεγάλο.. σε βάζουν 2 ώρες το μεσημέρι και καλά 2 ώρες το βράδυ ώστε να είναι καλυμμένοι σε ελενχο άσχετα που δουλεύεις 12 ώρες.. μην το θεωρούμε καλό ότι είμαστε μισό ασφαλισμένοι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μαγαζιά που κάνουν καλή είσπραξη και άνετα θα μπορούσαν να κολλάνε ολόκληρο ένσημο να πληρώνουν τα δώρα κανονικά, να έχουν τουλάχιστον ένα μηχανάκι καβατζα η ένα αφρό fast σε περίπτωση λάστιχου.. λέω το πιο απλό
Δε θα έπαιρνε πιτσιρίκια γιατί το είμαι άρρωστος και το βρήκα αλλού δουλειά κλπ πάει σύννεφο. Για το ότι είσαστε υποασφαλισμένοι είναι λάθος και μάλιστα πολύ. Τέλος αυτό το μπήκα μέσα, ειλικρινά δεν έχω ακούσει μαγαζάτορα να λέει πάμε πολύ καλά, κονομάω σε εργαζόμενους του. Συνέχεια "μπήκαμε μέσα", "δε βγαίνω μάνα μου" ακούω. Το ακούω τόσο συχνά που δε θα έπρεπε να είναι μαγαζί ανοιχτό... Κάνε τη δουλειά σου, σωστά, πρόσεχε πάνω από όλα το εαυτό σου και στα @@ σου αν ο άλλος πάρει το φαγητό του πέντε λεπτά πιο μετά και στην πρώτη ευκαιρία ζήτα να σου βάζει σωστά τα ένσημα σου ή βρες κάτι άλλο ή αλλού. Δηλαδή αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε τον εργοδότη, ευεργέτη στις μέρες μας, πολύ με νευριάζει.
Και εμένα με εκνευρίζει πολύ που τον θεωρούνε ευεργέτη δεν υπάρχουν ευεργέτες. Δουλεύεις πληρώνεσαι για την εργασία σου. Δεν σε πληρώνει κανένας τσάμπα. Ίσα ίσα που σε εκμεταλλεύονται βάζοντας σε να κάνεις τελείως άσχετες δουλειές από την ιδιότητα σου. εάν ήταν καλό επάγγελμα του διανομέα δεν θα έβρισκες πανευκολα δουλειά.
... ξεκίνησαν να ρίχνουν πρόστιμα της τάξης των 11.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο με κίνητρο φυσικά περισσότερο να βελτιώσουν τους δείκτες εργασιας παρά για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους...
Εγώ γιατί πιστευώ πώς το έκαναν γιατί χρειάζονται τα μπικικίνια και χέστηκαν γιά τους δείκτες
ανεργίας, τους δείκτες εργασίας αλλά και γιά όλους μας......
Ένα χιούμορ πάντως το έχουν :lol:
405979
o_gavros
11/04/2019, 09:28
Ταξική συνείδηση το λένε, αν είχαμε όλοι...
Χο χο χο, όλο αστεία είσαι σήμερα, όλο αστεία...:(
PaNick67
11/04/2019, 09:38
Δηλαδη ειναι σωστος σε αυτα που δεν του κοστιζουν τιποτα και λαθος, μαζι και παρανομος, σε αυτα που εχουν κοστος οπως τα δωρα.
Δεν θα τον ελεγα σωστο, συμφεροντολογο ναι.
Επισης τι θα πει "οχι δωρα γιατι ετσι ειχαμε πει" ? Αν του ελεγες τα θελω θα σε προσλαμβανε; ΟΧΙ. Αρα δεν ειχες επιλογη, εκβιασμος ηταν απο μεριας του και τον αποδεχτηκες για να βρεις δουλεια.
Σε καταλαβαινω αλλα μην τον δικαιολογεις!
405979
Θα μπορούσαν πάντως να κάνουν απεργία χωρίς να μας πουν μαλάκες. Επίσης λένε για τη μακαρονάδα τη συνταγή και δε λένε να βάλεις αλάτι, δε θα τρώγεται αυτό το πράμα. Ταξικό εντελώς το περιεχόμενό τους και η επιλογή τους να μας βάλουν απέναντι δεν είναι σωστή. Εγώ πάντως θα παραγγείλω απόψε γιατί δε διαθέτω τα 20 λεπτά της ώρας για να φάω τα ανάλατα μακαρόνια τους. Και δεν είναι μόνο 20 λεπτά, με το πλύσιμο και τα όλα του για καμιά ώρα το κόβω (αν υποθέσουμε ότι είχα όλα τα υλικά στη διάθεσή μου, γιατί αν βάλω και το super market μέσα τότε θες ένα διωράκι στο νερό).
o_gavros
11/04/2019, 11:11
Δικαίωμα σου αναφαίρετο να κοιτάς το δάχτυλο.
Ασε κάποιους να βλέπουν και το δάσος όμως.
Δικαίωμα σου αναφαίρετο να κοιτάς το δάχτυλο.
Ασε κάποιους να βλέπουν και το δάσος όμως.
Κάπως αλλιώς νομίζω πάει η φράση, με δέντρο και δάσος κάτι λέει, για δάχτυλο δε θυμάμαι, μπορεί να κάνω και λάθος.
Αν είναι αληθινή αυτή η αφίσα είναι απλά απαράδεκτη. Δε μπορούν να μας λένε να μην παραγγείλουμε για να τους στηρίξουμε και ταυτόχρονα να μας λένε μαλάκες.
Εγώ δεν το ανέχομαι που προσωπικά τους έχω συμπληρώσει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ το εισόδημά τους, όλη μου τη ζωή, και δεν είμαι ο μόνος, ελάχιστο είναι το ποσοστό των ανθρώπων που δεν αφήνει φιλοδώρημα (αν όχι ελάχιστο, σίγουρα είναι η μειονότητα). Όλες οι δουλειές που δεν απαιτούν κάποιο πτυχίο και μπορείς να τις κάνεις με ένα χαρισμένο απολυτήριο Γυμνασίου είναι δύσκολες, επικίνδυνες και πληρώνονται λίγο. Τουλάχιστον αυτοί παίρνουν τα φιλοδωρήματα.
o_gavros
11/04/2019, 11:31
Οσο επιτρέπει η εμπιστοσύνη σε καποιο άγνωστο προφίλ στο ιντερνετ, πίστεψε με οταν σου λεω οτι λαθευεις στα οσα πιστεύεις περι ποσοστού αυτων που αφήνουν φιλοδώρημα.
Στα υπολοιπα διακρίνω χάσμα ιδεολογικό οπότε δεν επεκτεινομαι παραπέρα .
Ο γκόμενος της αδερφής μου είναι ντελιβεράς, πιτσιρικάς, και μου λέει ότι 4/5 αφήνουν φιλοδώρημα, ακόμα και αν είναι τα 30 λεπτά στο λογαριασμό 9,70€. Δουλεύει σε σουβλατζίδικο στο Αιγάλεω. Αν είναι ψεύτης αυτός τότε είμαι και γω. Και από τον κοινωνικό μου περίγυρο όλοι αφήνουν, και όταν ανεβεί ο λογαριασμός σε τίποτα γιορτές τότε αφήνουν αξιοπρεπέστατα ποσά. Ίσως οι φοιτητές να μην πολυαφήνουν αλλά πίστεψέ με, ο εργαζόμενος αφήνει κατά κύριο λόγο. Ίσως στη Θεσσαλονίκη που είναι φοιτητούπολη να είναι χειρότερα τα πράματα, ή στου Ζωγράφου, εκεί δεν έχω άποψη.
Το ιδεολογικό χάσμα που λες δε γίνεται να είναι τόσο μεγάλο που να μην επιτρέπει τον πολιτισμένο διάλογο με επιχειρήματα.
o_gavros
11/04/2019, 11:42
Δεν ειναι οτι δε θελω να κανω διάλογο μαζί σου.
Απλα τα εχω επαναλάβει πολλες φορές σε αυτο το νημα.
Θα κουράσω και θα κουραστώ.ελπιζω να με πιανεις.
Α και δε σε λεω ψεύτη.
Ειπα οτι κάνεις λάθος.απο προσωπικη εμπειρία μιλώντας.αλλο ψεύτης αλλο λαθος.
Α και δε σε λεω ψεύτη.
Ειπα οτι κάνεις λάθος.απο προσωπικη εμπειρία μιλώντας.αλλο ψεύτης αλλο λαθος.Το κατάλαβα, δεν το πήρα έτσι. Απλά μου βγήκε εμένα αυτή η έκφραση επειδή βασίζομαι σε μαρτυρία αλλουνού.
Εγώ πάντως θα παραγγείλω απόψε γιατί περιμένω κόσμο. Ελπίζω να βρεθεί άκρη, στην τελική πάω και τα παίρνω ο ίδιος από το μαγαζί.
Από προσωπική εμπειρία στο χώρο του delivery θα σας πω " Μη κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια ". Όχι μόνο δεν αφήνουν όλοι αλλά ούτε καν το μεγαλύτερο ποσοστό.Φυσικά το tip έχει να κάνει και με την εκάστοτε πελατεία του μαγαζιού,την περιοχή και άλλες παραμέτρους.Σε κάποιες περιπτώσεις μαγαζιών αφήνουν όντως ΟΛΟΙ! Οπότε απ'όποια πλευρά κι αν το δεις κ οι δυο δίκιο έχετε..
Τι να πω, φαντάζομαι έχεις δίκιο. Ξέρω αρκετό κόσμο λόγω επαγγέλματος και οι γύφτοι ανάμεσά τους που ξέρω ότι δεν αφήνουν τίποτα είναι ελάχιστοι. Βέβαια όσο κόσμο και να ξέρω το δείγμα μου είναι πολύ μικρό για να βγάλω συμπέρασμα για το γενικό σύνολο, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι ο κόσμος αφήνει. Σίγουρα από μαγαζί σε μαγαζί και από περιοχή σε περιοχή θα υπάρχουν διαφορές.
405979
Συζητήσιμο. Το να λένε μαλάκα τον οποιοδήπτε έτσι αδιακρίτως πώς σας φαίνετε;
Αφήστε και το άλλο. Είναι λίγο σαν όταν γίνεται γενική απεργία κι απεργούν κι οι δημοσιογράφοι, μα τότε είναι που πρέπει να δουλέψουν, ειδικά,αν συμφνωνούν για να καλύψουν την απεργία.
Εδώ σου λέει μην παραγγείλεις. Μα τώρα είναι που πρέπει όλοι να παραγγείλουν για να αναγκάζονται τα μαγαζιά να λένε δεν γίνεται δεν έχω οδηγό ή αν θέλουν να τρέχουν οι ίδιοι για να καταλάβουν την κατάσταση.
Όπως και να 'χει το τιπ δεν αντισταθμίζει την ασφάλιση ούτε δικαιολογεί τη μη καταβολή των αυτονόητων οφειλών από τη μεριά του εργοδότη(δώρα,επιδόματα κτλ).
Προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου τους είναι η απεργία και φυσικά καλά κάνουν κι απεργούν.
Κακώς βέβαια εμπλέκουν όλους εμάς, προτείνοντάς μας τη συνταγή με την ανάλατη μακαρονάδα όπως λες και αποκαλώντας μας εμμέσως μαλάκες που παραγγέλνουμε, στην αφίσα-πρόσκληση στήριξης του αγώνα τους.
edit: Εννοείται πως όλοι όσοι θέλουν μπορούν να παραγγείλουν και μόνο όφελος μπορεί να αποτελέσει αυτό για του ίδιους όπως πολύ σωστά λέει κι ο city fly
mia_zoi_kawa
11/04/2019, 17:28
Τελικά τι έγινε σήμερα στην πορεία. Πήγε κανείς;
Κάτι τύποι με παπιά.
Nostradamus
11/04/2019, 18:20
Είναι αστείο να κατεβαίνεις σε πορεία και να ζητάς - μεταξύ άλλων- βαρέα και ανθυγιεινα και εξοπλισμό ασφαλείας από τον εργοδότη και να είσαι ξεκρανωτος... Χάνεις την οποία σοβαρότητα θες να παρουσιάσεις..
Κατά τα άλλα έδειξε να έχει κόσμο. Ελπίζω να οργανωθούν και να πετύχουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Είναι από τους πιο απροστάτευτους κλάδους εργαζομένων .
Επίσης είναι αστείο να ζητάνε δημιουργία ειδικότητας
Κι εγώ οδηγαω μηχανάκι 25 χρόνια....αν βάλω ένα κουτί πίσω θα είμαι ειδικός σε κάτι;
yannis24
11/04/2019, 19:54
Εγώ που ήμουν κέντρο πάντως κατα τις 1.00..... Δεν υπήρχε ψυχή πουθενά ....
Ίσως τους έδωσαν τιπς για να το διαλύσουν.
ηταν κολοφτιαγμενα και περασαν γρηγορα
Εγω παντως οταν πηγα να παρω την μηχανη απο το συνεργειο και ειπα οτι σημερα εχουν απεργια...γελασανε ολοι γιατι ολοι ηπιανε καφε με ντελιβερι...
Εικάζω ότι η προτροπή "μην παραγγείλεις σήμερα" γράφτηκε ακριβώς επειδή το να απεργήσουν οι ντελιβεράδες οργανωμένα και χωρίς να ρισκάρουν τη δουλειά τους είναι δύσκολο. Οπότε ζήτησαν τη συμπαράσταση των πελατών, με τον πιο ανώριμο/ανόητο τόπο: αν παραγγείλεις είσαι μαλάκας.
sanctusan
11/04/2019, 22:44
Η αφίσα έχει την υπογραφή hrwas.wordpress.com
και όχι κάποιο σωματείο.
Απλά μια παρατήρηση γιατί έχει διαφορά.
Kas_Tracer
11/04/2019, 22:58
Ένας που δεν απεργούσε έχασε την ζωή του σήμερα.
Το περίεργο είναι ότι δεν είχε ατύχημα με το μηχανάκι , αλλά πεζός προσπαθώντας να περάσει τον δρόμο!!!!
Το ΟΧΙ-περίεργο είναι τα σχόλια των ζώων στο πρώτο-θέμα (που αλλού φυσικά?) που μάλλον απλώς διάβασαν τον τίτλο της δημοσίευσης και μόνο και όχι το υπόλοιπο άρθρο
εκθειάζοντας φυσικά τις δικές τους ικανότητες.
https://www.protothema.gr/greece/article/881367/nekros-se-trohaio-24hronos-deliveras-stin-agia-paraskeui/
Πολύ Θλιβερό γεγονός κρίμα δεν υπάρχουν λόγια. Από ότι διάβασα ηταν γερή η σύγκρουση μια και έξω ..
Το μόνο που έχω να πω σαν ντιλιβερας είναι πρώτα από όλα ένας αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε τον εαυτό μας και αυτό που κάνουμε.
φοροντας κράνος ξέρω το βάλε βγάλε είναι κουραστικό αλλά πλέον χωρίς κράνος δεν πάω πουθενά είναι θέμα ασφάλειας μου έχει γίνει συνήθεια το βάλε βγάλε δεν μου κακοφαινεται ,ίσα ίσα άμα ξεχάσω το κράνος μου κακοφαινεται. Βράδυ χωρίς φώτα; Το έχω δει πολλές φορές.. δυσκολεύονται που δυσκολεύονται μερικοί να μας δουν το βράδυ.. πόσο μάλλον χωρίς φώτα..
Και το πιο βασικό να τηρούμε τα φανάρια και όχι σε μονόδρομους.. και εγώ βιάζομαι πολλές φορές οδηγάω πιο σβέλτα αλλά Φανάρι κόκκινο δεν θα περάσω δεν πα να έχει αργήσει 3 ώρες η παραγγελία. Φλας;; Πολύ βασικό και αυτό άμα δεν βγάλεις φλας να πεις στον από πίσω σου οτι θα στρίψεις τότε υπάρχει περίπτωση εάν είναι λίγο αφηρημένος να σου δώσει φιλάκι...
o_gavros
11/04/2019, 23:50
Επίσης είναι αστείο να ζητάνε δημιουργία ειδικότητας
Κι εγώ οδηγαω μηχανάκι 25 χρόνια....αν βάλω ένα κουτί πίσω θα είμαι ειδικός σε κάτι;
νομίζω λογιστικά υπάρχει ήδη ειδικότητα. δεν είναι "διανομέας εστιάσης" επακριβως αλλά κάτι στο στυλ εξωτερικές εργασίες ή κατι τετοιο.
να μας πουν οι εν ενεργεία για πιο έγκυρα.
Ρε συ μη γίνεσαι προπέτης, έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι.
Γιατι είναι αστείο, δεν καταλαβαίνω.
Δεν απασχολεί κάποιες χιλιάδες (παραπάνω ίσως?) ανθρώπους ο κλάδος;
Η αφίσα έχει την υπογραφή hrwas.wordpress.com
και όχι κάποιο σωματείο.
Απλά μια παρατήρηση γιατί έχει διαφορά.
ψιλά γράμματα για κάποιους.
εντωμεταξύ,ολα αυτά που λέγαμε στην αρχή του θρεντ για το πόσο δύσκολο είναι να συνασπιστούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, κάνουν ηχηρό μπαμ (σε αυτιά ικανά να ακούσουν) σήμερα που έγινε έστω και αυτό το κάλεσμα.
νομίζω λογιστικά υπάρχει ήδη ειδικότητα. δεν είναι "διανομέας εστιάσης" επακριβως αλλά κάτι στο στυλ εξωτερικές εργασίες ή κατι τετοιο.
να μας πουν οι εν ενεργεία για πιο έγκυρα.
Ρε συ μη γίνεσαι προπέτης, έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι.
Γιατι είναι αστείο, δεν καταλαβαίνω.
Δεν απασχολεί κάποιες χιλιάδες (παραπάνω ίσως?) ανθρώπους ο κλάδος;
ψιλά γράμματα για κάποιους.
εντωμεταξύ,ολα αυτά που λέγαμε στην αρχή του θρεντ για το πόσο δύσκολο είναι να συνασπιστούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο, κάνουν ηχηρό μπαμ (σε αυτιά ικανά να ακούσουν) σήμερα που έγινε έστω και αυτό το κάλεσμα.
επειδη προφανως αναφερθηκες σε μενα προσωπικα και μαλιστα με χαρακτηρισμο.....
δεν εχω κατι με τους ανθρωπους ισα ισα σεβομαι τον κοπο τους
η αποκτηση ειδικοτητας ομως και η δημιουργια επαγγελματικων δικαιωματων σχετιζεται με κατοχη ειδικων γνωσεων και δεξιοτητων η οποια κατοχυρωνεται με σχετικο τιτλο σπουδων
ντελιβερας μπορει να γινει ο καθενας αυριο το πρωι μονο με ενα διπλωμα για 50αρι
αλλο η λογιστικη ενταξη κι αλλο η ειδικοτητα
Πάντως ακόμα και στις φωτογραφίες της πορείας οι περισσότεροι ξεκράνωτοι είναι και κάποιοι
το φοράνε στον αγκώνα......Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ..........
Λυπηρό το θέμα του νεκρού, αλλά δυστυχώς σε κάποιες απεργίες πάντα κάποιοι
απεργοσπάστες γίνονται θύματα με κάποιο τρόπο.......
επειδη προφανως αναφερθηκες σε μενα προσωπικα και μαλιστα με χαρακτηρισμο.....
δεν εχω κατι με τους ανθρωπους ισα ισα σεβομαι τον κοπο τους
η αποκτηση ειδικοτητας ομως και η δημιουργια επαγγελματικων δικαιωματων σχετιζεται με κατοχη ειδικων γνωσεων και δεξιοτητων η οποια κατοχυρωνεται με σχετικο τιτλο σπουδων
ντελιβερας μπορει να γινει ο καθενας αυριο το πρωι μονο με ενα διπλωμα για 50αρι
αλλο η λογιστικη ενταξη κι αλλο η ειδικοτητα
Αν υπήρχε ειδικότητα προφανώς και θα υπήρχε κάποια εξιδίκευση. Θα υπήρχαν και οι απαραίτητες υποχρεώσεις συμπεριφορές εκατέρωθεν και δεν θα μπορούσε ο καθέ ακράνωτος κασκαντέρ να γίνει ντελιβεράς .¨Οπως υπάρχει και η ανάλογη ειδικότητα του σερβιτόρου. Τώρα απλά θεωρείσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ,ο αναλώσιμος με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το ακράνωτοι στην μοτοπορεία αν και δεν ήμουν παρών ,ούτε εργαζόμουν εχθές , υποψιάζομαι ότι μπορεί να έγινε και εσκεμμένα εφόσον διεκδικούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας να τα παρέχει ο εργοδότης Αλλά και να μην έγινε εσκεμμένα αναδεικνύει ακριβώς το πρόβλημα που υπάρχει ;)
o_gavros
12/04/2019, 13:10
@toyar
Προπετης= απερισκεπτος,φλύαρος.
Αν θεωρείς οτι σε προσεβαλα (!!!) με αυτη μου την κουβέντα, τότε τι να πω;
Θα το γυρίσω στο πλέξιμο μου φαίνεται γιατι εδω η δουλειά έχει αρχίσει και χαλαει.
Nostradamus
12/04/2019, 13:46
Το ακράνωτοι στην μοτοπορεία αν και δεν ήμουν παρών ,ούτε εργαζόμουν εχθές , υποψιάζομαι ότι μπορεί να έγινε και εσκεμμένα εφόσον διεκδικούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας να τα παρέχει ο εργοδότης Αλλά και να μην έγινε εσκεμμένα αναδεικνύει ακριβώς το πρόβλημα που υπάρχει ;)
Μόνο σε αυτή την χώρα θα δικαιολογούσε κάποιος την δική του παρανομία και απερισκεψία/αδιαφορία ως αποτέλεσμα παρανομίας άλλων..
Κατά τα λοιπά ότι είπα πιο πριν. Μακάρι να οργανωθεί αυτό το μπουρδέλο κλάδος προς όφελος των υπαλλήλων του...
Αλλο τι σου παρέχει ο εργοδότης για την ώρα που εργάζεσαι, άλλο τι φοράς εσύ στον δρόμο όταν οδηγάς, ακόμα και σαν απεργός.
Ο εργοδότης μπορεί να σου δώσει ακόμα και αδιάβροχο ....(λέμε τώρα).
Δεν θα κατέβεις στην απεργία ηλιόλουστη μέρα φορώντας τ' αδιάβροχο.....
Κι' αν σε σταματήσει τροχαίος για μην χρήση κράνους να του πείς πώς ''δεν μου 'χει δώσει τ' αφεντικό''
Φορώντας όμως κράνος ΟΛΟΙ σε πορεία απεργίας, θα τόνιζαν την αναγκαιότητα της χρήσης του, με το να τα φοράνε όμως στον αγκώνα ή
να μην φορούν καθόλου, γιά μένα δείχνει, ότι και να τους τ' αγοράσουν οι εργοδότες τους, παραπεταμένα θα τα 'χουν.....
Φίλος διανομέας δεν καταδέχεται κάν να φορέσει το φτηνιάρικο κράνος που τους παρέχει η
επιχείρηση που δουλεύει και φοράει μόνιμα το δικό του προσωπικό κράνος......
Μόνο σε αυτή την χώρα θα δικαιολογούσε κάποιος την δική του παρανομία και απερισκεψία/αδιαφορία ως αποτέλεσμα παρανομίας άλλων..
Κατά τα λοιπά ότι είπα πιο πριν. Μακάρι να οργανωθεί αυτό το μπουρδέλο κλάδος προς όφελος των υπαλλήλων του...
Δεν είχαν λεφτά να πρσλάβουν τις femen να οδηγούν τσίτσιδες τα παπιά, χωρίς δίπλωμα... μπορεί και ακράνωτες :bawl:
@toyar
Προπετης= απερισκεπτος,φλύαρος.
Αν θεωρείς οτι σε προσεβαλα (!!!) με αυτη μου την κουβέντα, τότε τι να πω;
Θα το γυρίσω στο πλέξιμο μου φαίνεται γιατι εδω η δουλειά έχει αρχίσει και χαλαει.
εσενα σου φαινεται για φιλοφρονηση;:smokin:
Απ' ότι διαβάζω εδώ
https://www.protothema.gr/economy/article/881643/nomoshedio-upourgeiou-ergasias-ti-allazei-gia-deliverades-pos-tha-ginodai-oi-apoluseis/
κάποια βήματα προς την σωστή κατεύθυνση γίνονται.
Καθιερώνεται μια εξτρά αμοιβή-αποζημίωση για όσους χρησιμοποιούν δικό τους όχημα (φαντάζομαι η πλειοψηφία) και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει εξοπλισμό προστασίας. Σαφώς και δεν λύνονται τα προβλήματα τύπου γαλέρας και δεν ξέρω στην πράξη αν και τι από αυτά θα ισχύσουν (ήδη κάνω μερικές καραμπόλες στο μυαλό μου με όχι επιθυμητά αποτελέσματα), αλλά εδώ θα παίξει ρόλο και η ατομική ευθύνη και αποφασιστικότητα του κάθε εργαζόμενου.
ΥΓ Επι τη ευκαιρία.... Μόλις είδα ότι σήμερα κλείνω 16 χρόνια στο φόρουμ... Απίστευτο πόσο γρήγορα κυλάνε τα άτιμα...
Να είμαστε καλά να τα λέμε για άλλα τόσα :beer::beer::beer:
TsoliasGR
15/04/2019, 12:26
Έλα πές μου εσύ ποιο μαγαζι (όχι μέρος αλυσιδας) θα σου δώσει το 15% του κατωτατου μισθού σαν αποζημιωση για το οχημα σου.
Θα τα δώσουν οσο δινουν και το 2% για τους ταμιες και εν γενη αυτους που χειριζονται χρηματα της επιχειρησης κτλπ...
Και αν υποθεσουμε οτι ο κατωτατος μισθος ειναι 586 καθαρα (650 μικτα) αυτο μας κανει 87,9 ευρω σαν εξοδα κινησης/συντηρησης κτλπ.Με κοστος χοντρικα στο 0,09 ευρω το χιλιομετρο θα μου καλυψει 976,66 χλμ διανομης (συντηρηση και βενζινες) ενω γράφω πάνω απο 1200 κάθε μηνα.
Και πάμε παρακάτω...Αν σου δωσει (λεμε τωρα) τα έξοδα κινησης θα σου πει οκ αλλα παιρνεις και εσυ τον κατωτερο μισθο άρα για 5ημερη εργασια 586 ευρω.
Σημερα ομως ειναι με 4ευρω την ωρα*8ωρες*5ημερες...640 ευρω
ενω για 3,5ευρω την ωρα*8ωρες*5ημερες...560 ευρω
Και στις 2 περιπτώσεις οι αποδοχές ανεβαινουν μιας και καλυπτεται πληρως το μεχρι σημερα προσωπικο κοστος συντηρησης.Αλλά κανεις δεν θα το δώσει.
Και για να απαντησω στον φιλο που λεει οτι αμα βάλει κουτι θα γινει ντελιβεράς...καπου πιο πισω...
Ο ντελιβερας δεν ειναι αυτος που θα βαλει κουτι και σου φέρει το φαι η τον καφε στο σπιτι φίλτατε...Αυτο ειναι που βλεπεις εσυ αλλα δεν ειναι τοσο απλο.Για να γίνεις ντελιβερας θέλει πολλα πράγματα.
Θέλεις
1)χαρτι υγειονομικού
2)Πιστοποιηση ΕΦΕΤ (ειδικα μαθηματα)
3)Γερο στομάχι
4)Ευγενεια
και αυτα μονο για αρχη...
Πολλοι έχουν ενα κουτι απανω και το παιζουν ντελιβεραδες.Ε και;
Και γω παω και μπαινω πιστα και το παιζω γρηγορος.Αλλα ειμαι πιο αργος απο την καθυστερηση.
Υ.Γ. Καλος ντελιβερας δεν ειναι αυτος που θα παει πιο γρηγορα την παραγγελια στον πελατη.Καλος ντελιβερας ειναι αυτος που θα μεινει ο πελατης ευχαριστημενος ακομα και αν αργησει η παραγγελια.Υπάρχουν τροποι για ολα.
Το να βγαινω στο δρόμο και να σφαζω τα κοκκινα σαν να μην υπάρχει αυριο...ισως οντως δεν υπαρξει αυριο καποια στιγμη...Πρεπει να μπορεις να λυνεις πολλα προβληματα επιτοπου χωρις να χρονοτριβεις και χωρις να χανεις πολυ χρονο.
Ενα παραδειγμα προσφατο...Ερχεται παραγγελια τηλεφωνικη απο πελατη που αγοραζει πρωτη φορα απο εμας.Διευθυνση Δηλμπου μαγαζι δεξια τζαμαρια.Η εν λογω οδος εχει μηκος 1 μονο οικοδομικου τετραγώνου και εχει 7-8 μαγαζια.Ωρα περιπου 7 το απογευμα καθημερινης.Ξερεις που να πας να παραδώσεις;Προφανώς οχι.Μπορεις να το λυσεις ευκολα με κοστος σε χρονο κατω απο 1 λεπτό;Σκέψου μονος σου.Στα υποψιν το ένα μαγαζι ειναι γωνιακο καφενειο.
Μ΄αρέσουν :kiss:οι νέοι πελάτες που είναι σαν παραγγέλνουν πρώτη φορά από ντελίβερι.Σου βάζουν σπαζοκεφαλιές ή ελλιπείς οδηγίες για να σε τεστάρουν τόσο σε φυσική κατάσταση αλλά και ψυχολογικά. Συνήθως δε δεν αφήνουν τίποτα. :D
GogosLux
15/04/2019, 13:07
AN και την εχω κανει την συγκεκριμένη δουλειά στο πολυ παρελθόν, ΑΝ και δεν αφηνω ποτε κάτω απο €1 φιλοδώρημα (οταν ημουν/ειμαι Ελλαδα), αξίζει πιστεύω να γινόταν η παρακάτω σύγκριση:
- Μέσο όρο φιλοδώρημα / κόστος παραγγελίας για Delivery / τεμ βάρδιας
- Μέσο όρο φιλοδώρημα / τραπέζι ταβέρνας για 4 άτομα / τεμ βάρδιας
Ο ενας παραδίδει με τα πόδια αλλα πολλα πιατα, ποτήρια, πολλές φορές, οτι του ζητήσουν, μαζεύει, κλπ
Ο άλλος παραδίδει μια παραγγελία ΑΛΛΑ οδηγώντας και πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες φορές κατω απο αντίξοες συνθηκες (κρυο-ζεστη-βροχή-βραδυ-κλπ).
Ποιος ειναι αραγε ρηγμένος :rolleyes:
Από προσωπική εμπειρία και στα δύο, στο τέλος της βραδιάς ήμουν ένα αυτοκινούμενο ράκος.
Δεν έχω απάντηση, εξαρτάται από πολλά.
o_gavros
15/04/2019, 16:55
AN και την εχω κανει την συγκεκριμένη δουλειά στο πολυ παρελθόν, ΑΝ και δεν αφηνω ποτε κάτω απο €1 φιλοδώρημα (οταν ημουν/ειμαι Ελλαδα), αξίζει πιστεύω να γινόταν η παρακάτω σύγκριση:
Ο ενας παραδίδει με τα πόδια αλλα πολλα πιατα, ποτήρια, πολλές φορές, οτι του ζητήσουν, μαζεύει, κλπ
Ο άλλος παραδίδει μια παραγγελία ΑΛΛΑ οδηγώντας και πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες φορές κατω απο αντίξοες συνθηκες (κρυο-ζεστη-βροχή-βραδυ-κλπ).
Για τι ακριβώς αξίζει να γίνει η σύγκριση;
Το τελικό ερώτημα τι νόημα/σκοπό έχει; με δεδομένο ότι συγκρίνεις μήλα με αχλάδια. φρούτα μεν και τα δυο αλλά...
GogosLux
15/04/2019, 17:07
Για τι ακριβώς αξίζει να γίνει η σύγκριση;
Το τελικό ερώτημα τι νόημα/σκοπό έχει; με δεδομένο ότι συγκρίνεις μήλα με αχλάδια. φρούτα μεν και τα δυο αλλά...
Δεν ξερω αν ειναι μηλα με αχλάδια μιας και οι 2 περιπτώσεις ειναι στην εστίαση, σερβίρουν και μερος του αναμενόμενου εισοδηματος ειναι απο τα φιλοδωρήματα.
Η συγκριση ισως δειξει οτι δεν ειναι και τοσο μαυρα τα πραγματα, λεω ίσως - δεν ξέρω ......................
o_gavros
15/04/2019, 17:11
Ξέρεις πολλούς σερβιτόρους που σκοτώθηκαν δουλεύοντας;
για να στο πω όσο πιο ευθέως μπορώ.
Εγώ που είμαι διανομέας δεν αφήνω σε σερβιτόρους.
Αμα ήμουν σερβιτόρος δεν θα άφηνα σε διανομείς.
Αμα δεν κάνω καμία απ΄τις 2 δουλειές , σε κανέναν.
Και τις παραγγελίες τις παραδίδω όλες με τα πόδια, όχι καβάλα :D
Δεν την παλεύετε μερικοί:cool:
GogosLux
15/04/2019, 17:20
Ξέρεις πολλούς σερβιτόρους που σκοτώθηκαν δουλεύοντας;
για να στο πω όσο πιο ευθέως μπορώ.
Το τελευταιο παλικάρι στην Αγια Παρασκευή που με τα ποδια πηγε τον καφε στο ΙΚΑ απενταντι και απο οτι διαβασα εκανε παραδόσεις μονο με τα ποδια στα περιξ :(
Δεν ειναι εκει ομως το θεμα .................. Αλλωστε δεν διαβασα καπου οτι το προβλημα ειναι οτι ειναι επικίνδυνο παρα μονο στο να τιμολογηθεί με εξτρα λεφτα.
Αυτο που κυρίως διαβασα ειναι για χαμηλο ωρομίσθιο, ελλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, αποζημίωση για χρηση ιδίου οχήματος, ελλειψη ασφάλισης.
Τεσπα, αν οι ειδικοί θεωρουν ακυρη την συγκριση αστο να παει :beer:
Για να γίνεις ντελιβερας θέλει πολλα πράγματα.
Θέλεις
1)χαρτι υγειονομικού
2)Πιστοποιηση ΕΦΕΤ (ειδικα μαθηματα)
3)Γερο στομάχι
4)Ευγενεια
και αυτα μονο για αρχη...
Πολλοι έχουν ενα κουτι απανω και το παιζουν ντελιβεραδες.Ε και;
Και γω παω και μπαινω πιστα και το παιζω γρηγορος.Αλλα ειμαι πιο αργος απο την καθυστερηση.
Υ.Γ. Καλος ντελιβερας δεν ειναι αυτος που θα παει πιο γρηγορα την παραγγελια στον πελατη.Καλος ντελιβερας ειναι αυτος που θα μεινει ο πελατης ευχαριστημενος ακομα και αν αργησει η παραγγελια.Υπάρχουν τροποι για ολα.
Το να βγαινω στο δρόμο και να σφαζω τα κοκκινα σαν να μην υπάρχει αυριο...ισως οντως δεν υπαρξει αυριο καποια στιγμη...Πρεπει να μπορεις να λυνεις πολλα προβληματα επιτοπου χωρις να χρονοτριβεις και χωρις να χανεις πολυ χρονο.
Ενα παραδειγμα προσφατο...Ερχεται παραγγελια τηλεφωνικη απο πελατη που αγοραζει πρωτη φορα απο εμας.Διευθυνση Δηλμπου μαγαζι δεξια τζαμαρια.Η εν λογω οδος εχει μηκος 1 μονο οικοδομικου τετραγώνου και εχει 7-8 μαγαζια.Ωρα περιπου 7 το απογευμα καθημερινης.Ξερεις που να πας να παραδώσεις;Προφανώς οχι.Μπορεις να το λυσεις ευκολα με κοστος σε χρονο κατω απο 1 λεπτό;Σκέψου μονος σου.Στα υποψιν το ένα μαγαζι ειναι γωνιακο καφενειο.
Σε πια χώρα θέλει χαρτί ΕΦΕΤ και χαρτί υγειονομικού;;
Πολύ βασικό η Ευγενία δυστυχώς πολλοί ντιλιβεραδες δεν την έχουν θυμάμαι είχα αφήσει 2 ευρώ φιλοδώρημα και δεν είπε ένα ευχαριστώ.. εμένα 10 λεπτά μου αφήνουν και λέω ευχαριστώ.. πραγματικά μου την έσπασε ο τύπος.. είχε το στυλ μαγκια κλανιά
Συμφωνώ δεν είναι επαγγελματίας αυτός που σφάζει κόκκινα και πάει σαν τον τρελό άμα έχεις έναν Ρυθμό και σκέφτεσαι την καλύτερη διαδρομή τότε δεν χρειάζεται καμία παράβαση για να φτάσεις στην ώρα σου.
για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει πρώτα να γίνουμε σωστοί οι ίδιοι.
Πολύ βασικό η Ευγενία δυστυχώς πολλοί ντιλιβεραδες δεν την έχουν θυμάμαι είχα αφήσει 2 ευρώ φιλοδώρημα και δεν είπε ένα ευχαριστώ.. εμένα 10 λεπτά μου αφήνουν και λέω ευχαριστώ.. πραγματικά μου την έσπασε ο τύπος.. είχε το στυλ μαγκια κλανιά
πρέπει πρώτα να γίνουμε σωστοί οι ίδιοι.
Oταν μου αφήνουν 10 λεπτά τους επιστρέφω 20 και λέω :ευχαστώ πολύ Κύριε. Μετά ξαναπαραγγέλνουν για να επιστρέψουν τα 10 λεπτά στον επόμενο διανομέα:lol:
GogosLux
15/04/2019, 17:38
Φιλε αυτο να το απαντήσει αυτος που το εγραψε μιας και εγω το διαβασα και δεν το πιστευω να ειμαι ειλικρινής - κατι λαθος εγινε στην παραθεση που εκανες και εβγαλε το ονομα μου μιας και δεν το εγραψα εγω ;)
Συμφωνώ δεν είναι επαγγελματίας αυτός που σφάζει κόκκινα και πάει σαν τον τρελό άμα έχεις έναν Ρυθμό και σκέφτεσαι την καλύτερη διαδρομή τότε δεν χρειάζεται καμία παράβαση για να φτάσεις στην ώρα σου.
για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει πρώτα να γίνουμε σωστοί οι ίδιοι.
Κατα τα αλλα συμφωνω 100%, προσωπικά δινω το φιλοδώρημα για τον εαυτό μου αλλα καλο θα ειναι ο διανομέας (οχι το "παιδι" που λενε ολοι και με κανει εξαλο) να εχει αυτα που περιγράφεις οπως καθε ανθρωπος που προσφέρει μια υπηρεσία (της μεταφοράς στην προκειμένη περίπτωση)
Oταν μου αφήνουν 10 λεπτά τους επιστρέφω 20 και λέω :ευχαστώ πολύ Κύριε. Μετά ξαναπαραγγέλνουν για να επιστρέψουν τα 10 λεπτά στον επόμενο διανομέα:lol:
εντάξει λίγο γραφικό ότι θέλει αφήνει ο καθένας. Εγώ λέω ευχαριστώ γιατί κάτι άφησε άμα είναι 4.90 και μου δίνει 5 ευρώ το ευχαριστώ είναι ότι είμαι ευγενικός δεν του το παίζω ιστορία.εκει που δεν μιλάω καθόλου είναι όταν ρίχνει καρέκλες δεν αφήνει τίποτα από φιλοδώρημα και με γεμίζει 20 λεπτά 50 λεπτά.. εκεί τρώει πολύ βρισιμο χωρίς να το ακούει χαχα
gogoslux ναι έγραψα αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το έδειξε σωστά είμαι από το κινητό έγραψα για το φιλοδώρημα ότι στον ντιλιβερα έπρεπε να αφήνουν παραπάνω γιατί βάζει βενζίνη συντήρηση και είναι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα αλλά και στον δρόμο.. γι'αυτα και μόνο θα έπρεπε να του δίνουν πιο πολλά.
o_gavros
15/04/2019, 18:17
Το τελευταιο παλικάρι στην Αγια Παρασκευή που με τα ποδια πηγε τον καφε στο ΙΚΑ απενταντι και απο οτι διαβασα εκανε παραδόσεις μονο με τα ποδια στα περιξ :(
Δεν ειναι εκει ομως το θεμα .................. Αλλωστε δεν διαβασα καπου οτι το προβλημα ειναι οτι ειναι επικίνδυνο παρα μονο στο να τιμολογηθεί με εξτρα λεφτα.
Αυτο που κυρίως διαβασα ειναι για χαμηλο ωρομίσθιο, ελλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, αποζημίωση για χρηση ιδίου οχήματος, ελλειψη ασφάλισης.
Τεσπα, αν οι ειδικοί θεωρουν ακυρη την συγκριση αστο να παει :beer:
Δεν σου έγραψα ως "ειδικός" σε οτιδήποτε, δεν ξέρω γιατι το αναφέρεις.
ότι έχω γραψει εδώ μέσα, είναι βασισμένο ΚΑΙ στην προσωπική μου εμπειρία στο επάγγελμα. Αυτό δεν με καθιστά ειδικό σε εισαγωγικά, μου δίνει όμως μια έξτρα γνώση που "εσύ" που δεν το εξάσκησες δεν μπορείς να την έχεις. Τόσο απλά.Λογικό δεν είναι;
Συνεχίζω να θεωρώ άκυρη τη σύγκριση και το παράδειγμα που σου έδωσα πριν με τα δυο φρούτα το περιγράφει όσο καλύτερα μπορώ.
Το θρεντ δεν μιλάει για όλα τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Αν πιστεύεις ότι δεν διάβασες για την επικινδυνότητα, τότε ή δε τα διάβασες όλα ή δεν έδωσες βάση σε όλα.
Nostradamus
15/04/2019, 18:21
έγραψα για το φιλοδώρημα ότι στον ντιλιβερα έπρεπε να αφήνουν παραπάνω γιατί βάζει βενζίνη συντήρηση και είναι εκτεθειμένος σε καιρικά φαινόμενα αλλά και στον δρόμο.. γι'αυτα και μόνο θα έπρεπε να του δίνουν πιο πολλά.
Εδώ διαφωνώ.. δεν υπάρχει πρέπει στο φιλοδώρημα.. Αν είναι πρέπει, γίνεται μπαχτσισι...
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πουρμπουάρ
Είναι επίσης λάθος κατά την γνώμη μου να περιμένει ο διανομέας να "συμπληρώσει" το εισόδημα του από τα φιλοδωρήματα. Πρέπει ο μισθός του να είναι "σωστός" εξ αρχής. Πρέπει οι συνθήκες εργασίας να είναι σωστές και πρέπει ο ίδιος πάνω απ' όλα να φροντίσει για την προσωπική του ασφάλεια.
Εδώ διαφωνώ.. δεν υπάρχει πρέπει στο φιλοδώρημα.. Αν είναι πρέπει, γίνεται μπαχτσισι...
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πουρμπουάρ
Ε
Εγώ πάλι διαφωνώ γιατί είμαι Αμερικάνος και εμείς στο χωρίο μου στο μισσισιπη που ομιλούμε και Γαλλικά φαρσί το λέμε Tip ...Obligatory :p
GogosLux
15/04/2019, 19:48
Δεν σου έγραψα ως "ειδικός" σε οτιδήποτε, δεν ξέρω γιατι το αναφέρεις.
ότι έχω γραψει εδώ μέσα, είναι βασισμένο ΚΑΙ στην προσωπική μου εμπειρία στο επάγγελμα.
Φιλε (χωρις εισαγωγικά) gavre, δεν σε ειπα ειδικό μιας και δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλα εγραψα γενικώς ας εκφερουν γνώμη οι ειδικοί.
Αυτό δεν με καθιστά ειδικό σε εισαγωγικά, μου δίνει όμως μια έξτρα γνώση που "εσύ" που δεν το εξάσκησες δεν μπορείς να την έχεις. Τόσο απλά.Λογικό δεν είναι;
Εγω το εξασκησα το επαγγελμα στο παρελθόν, 1996 - 2000, μαλιστα σε διπλοβαρδια απο το πρωί 8-4 εξωτερικές εργασίες σε λογιστική εταιρία και μετά 20:00 με 1-2 το βαρδυ σε πιτσαρία και τα Σαββατο πρωι παραδόσεις telemarketing.
Απλα το εκανα "περιστασιακά" για καποια χρόνια μονο μιας και ηταν το μεσο και οχι ο σκοπός - πες οτι ειχα την ευκαρία μετα να βρω πιο κυριλέ δουλεια στον ιδιωτικο τομέα.
Συνεχίζω να θεωρώ άκυρη τη σύγκριση και το παράδειγμα που σου έδωσα πριν με τα δυο φρούτα το περιγράφει όσο καλύτερα μπορώ.
Το οτι θεωρείς ακυρη την σύγκριση ειναι γνώμη σου και σεβαστή, δεν επιδιώκω να στην αλλαξω - αλλωστε οπως εγραψα και εγω αναρωτιέμαι ΚΑΙ δεν εγραψα καμια βεβαιότητα αποψης
Το θρεντ δεν μιλάει για όλα τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Αυτο ειναι το κακο, αν δεν τα δουμε ολα συνολικά δεν βλεπω γιατι ενας κλαδος μισθωτής εργασίας ιδιωτικού δικαίου να παει καλυτερα απο εναν αλλον, αν ειναι ζουγλα ειναι για ολους απλα καποιους τρωνε γρηγορότερα τα θηρία.
Οσα μετρα και αν νομοθετήσουν δεν γινεται τιποτα αν δεν ελέγχονται, αν δεν ελέγχονται οι ΜΕΝ επιχειρήσεις δεν θα ελεγθούν και οι ΔΕ, οποτε ολοι στο ιδιο καζανι βράζουν
ΟΚ το θρεντ λεει για τον συγκεκριμένο κλάδο και δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει ποιο ειναι το σωστό να γίνει αλλα αν δεν ανοιξει η ομπρέλα δεν νομιζω να γινει κατι
Αν πιστεύεις ότι δεν διάβασες για την επικινδυνότητα, τότε ή δε τα διάβασες όλα ή δεν έδωσες βάση σε όλα.
Ειπα οτι διαβασα αλλα οτι την μεταφράζουν σε χρημα, αρα αν πληρώνεται λιγο περισσότερο ειναι ΟΚ ?
Και στο κάτω κατω της γραφής και αλλα επαγγελματα ειναι ακρως πιο επικίνδυνα και χειρότερα πληρωμενα, βλεπε δικυκλα αστυνομιας που ανεξαρτήτως συμπάθειας παιρνουν 3,60 και ειναι σε χειρότερη μοιρα, θεωρώ.
Αρα οποιος αποφασίζει να το κανει το ξέρει και το ζυγίζει, ή δεν το ζυγίζει γιατι εχει ανάγκη.
Η απαντηση σε αυτο ειναι η βελτίωση της παιδείας της οδηγίκής αλλα και συνολικά, σαμπως σκοτώνονται λιγοι απο αυτοκίνητα ή μηχανες χωρις κουτί πίσω???
ΑΥΤΑ και κουβεντα κανουμε .............. :D
φιλικά ;)