Σύνδεση

View Full Version : Αγόρασα ένα FZR 1000 '95 (το οποίο θα κρατήσω σε γνήσια κατάσταση)

Σελίδες : [1] 2 3

csofos
16/07/2020, 13:21
Πέρασαν αρκετά χρόνια... καμιά δεκαριά νομίζω. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω? Αλλά καλύτερα να μην αρχίσω καν με το πως ήταν τα πράγματα στην αρχή, πως εξελίχθηκαν, πως άλλαξαν, τι έγεινε και τι δεν έγεινε. Άλλο κεφάλαιο αυτό!

Στο θέμα της μοτοσικλέτα λοιπόν:
Πριν 5 χρόνια είχα αγοράσει ένα Suzuki Burgman 400 K7. Πάντα όμως, είχα την επιθυμία να αγοράσω μια μεγάλη sport, sport-touring μοροσικλέτα από τα παλιά καλά χρόνια! Και όπως ίσως μερικοί παλαιοί του site μπορεί να θυμούνται, έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη σειρά FZR!!!

Το μάτι μου λοιπόν έπεσε πριν κάνα δυο μήνες σε μια αγγελία όπου κάποιος από το Aulbery της Νέας Νότιας Ουαλίας πουλόυσε ένα FZR 1000 του '95. Ήταν μια μοτοσικλέτα που πάντα ήθελα να αγοράσω κι επιθυμούσα! Ίσως να θυμάστε μερικοί ότι πριν δεκα περίπου χρόνια μετακόμισα από το χωριό μου την Κυανή (10χλμ έχω από το Διδυμότειχο), στη Μελβούρνη της Βικτώριας, της Αυστραλίας. Το Aulbery λοιπόν βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Βικτώριας. Ήταν καμιά 4 ώρες οδήγηση, αλλά δε με πείραζε. Πήγα εκεί, είδα τη μοτοσικλέτα, παζάρεψα, έδωσα προκαταβολή και μια βδομάδα μετά, ξαναπήγα με τρέιλερ και την έφερα στο σπίτι μου!!!

Είναι γενικά σε πολύ καλή κατάσταση, όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες. Πέρα από το σπάσιμο στη δεξιά πλευρά της μάσκας (η οποία κολλήθηκε με πλαστικοκόλληση αλλά θέλει ξύσιμο-βαψιμο) και ένα χτύπημα στην πίσω ζάντα, δεν θα έλεγα ότι έχει κάποιο άλλο σοβαρό θέμα. Ο κινητήρας λειτουργεί άψογα, τα πλαστικά είνια όλα γνήσια, δε φαίνεται να έχει πέσιμο και στην οδήγησή της, παρά τα παλιά της ελαστικά, δείχνει να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτή τη μοτοσικλέτα λοιπόν μάγκες, θέλω να την κρατήσω σε όσο πιο γνήσια κατάσταση μπορώ. Ήδη έχω αγοράσει πολλά μεταχειρισμένα και καιννούρια ανταλλακτικά. Τόσο εδώ στην Αυστραλία, όσο και εκεί στην Ελλάδα, με τη βοήθεια του φίλου μου του Χρήστου που μένει στο Διδυμότειχο. Και μιας και το ανέφερα το θέμα των ανταλλακτικών, όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω κάτι, ας μη διστάσει. Ας μου ρίξει ένα "σύρμα"!!

Και μόλις ανακάλυψα ένα πρόβλημα: δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες!!! Υπάρχει κάποιος περιορισμός σε Mb???

azar41
16/07/2020, 13:33
Mε γειά το εργαλείο,κατέβασε την ανάλυση για να ανέβουν οι φωτό.

sniper
16/07/2020, 13:37
Πέρασαν αρκετά χρόνια... ....

Που σαι ρε Χριστόδουλε;;; Ακόμα στα εξωτερικά;

csofos
16/07/2020, 13:44
Το νέο κουκλί!!!
419714

419715

419716

csofos
16/07/2020, 13:45
Mε γειά το εργαλείο,κατέβασε την ανάλυση για να ανέβουν οι φωτό.

Ευχαριστώ πολύ!!! Μόλις το έκανα και δούλεψε! Χίλια ευχαριστώ!!!

csofos
16/07/2020, 13:47
Που σαι ρε Χριστόδουλε;;; Ακόμα στα εξωτερικά;

Φίλε ακόμα Αυστραλία. Για τα επόμενα 13-14 χρόνια θα είμαι εδώ. Μετά... είδωμεν! Μάλλον με βλέπω μισό χρόνο Ελλάδα, μισό χρόνο Αυστραλία.

Parking
16/07/2020, 13:47
άμα το δει ο θείος μου αυτό θα πάθει πλάκα

Με γεια

csofos
16/07/2020, 13:49
άμα το δει ο θείος μου αυτό θα πάθει πλάκα

Με γεια

Δείξε του τις φωτογραφίες λοιπόν!!

Σε ευχαριστώ πολύ!! :wave2:

buckley
16/07/2020, 13:51
Ευχαριστώ πολύ!!! Μόλις το έκανα και δούλεψε! Χίλια ευχαριστώ!!!

Ρε πατρίδα που σαι συ ,καλά για το μηχανάκι μάλλον μας δουλεύεις ότι θες πράγματα.
Αυτό είναι καινούργιο σε σύγκριση με τα Ελληνικά :eek:

katsar
16/07/2020, 13:54
Κ-Ο-Υ-Κ-Λ-Α!!!

csofos
16/07/2020, 14:02
Η μοτοσικλέτα αυτή, θα γίνει 25 ετών τον επόμενο μήνα (Αύγουστο '20). Όταν ένα όχημα (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) είναι 25 χρονών και άνω, θεωρείται κλασσικό και μπορεί να βγάλει άδεια κλασσικού οχήματος.
Τι σημαίνει αυτό?
Στη Βικτώρια (αλλά και σε όλες τις άλλες πολιτείες το ίδιο ισχύει πάνω-κάτω), πληρώνουμε την άδεια οχήματος κάθε χρόνο. Όπως στην Ελλάδα έχουμε τα τέλη κυκλοφορίας ένα πράμα! Η άδεια αυτοκινήτου, είναι περίπου $840 το χρόνο. Και είναι το ίδιο ποσό για όλα τα αυτοκίνητα (ανεξαρτήτου κυβισμού). Οι μοτοσικλέτες έχουν κάποιες διαφορές στην τιμή αδείας, ανάλογα με τον κυβισμό. Αυτές άνω των 500 κ.εκ. νομίζω ότι πληρώνουν κάπου κοντά στα $750 ετησίως.
Όταν όμως το όχημα (μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο) μπορεί να βγάλει άδεια παλαιού οχήματος, τότε η ετήσια άδεια είναι $70 ή $150 (περίπου). Με την πρώτη τιμή έχει κανείς δικαίωμα κυκλοφορίας του οχήματος για 45 μέρες το χρόνο, ενώ με τη δεύτερη τιμή 90 μέρες το χρόνο. Εννοείται ότι σου δίνεται από το μηχανολογικό γραφείο ένα βιβλιάριο το οποίο συμπληρώνεις ΠΡΙΝ βγάλεις το όχημά σου από την αυλή. Και εννοείται ότι επειδή οι πινακίδες κυκλοφορίας παλαιού οχήματος έχουν ιδιαίτερο χρώμα, οι αστυνομία με το που σε βλέπει, θα σε σταματήσει και θα ζητήσει το βιβλιάριο αυτό για έλεγχο. Το πρόστιμο είναι τσουχτερό αν δεν το έχεις συμπληρωμένο ή λάθος ή ατελώς συμπληρωμένο.

csofos
16/07/2020, 14:05
Ρε πατρίδα που σαι συ ,καλά για το μηχανάκι μάλλον μας δουλεύεις ότι θες πράγματα.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είμαι πολύ ψείρρας!!!
Θέλω να το κάνω σε κατάσταση βιτρίνας! Αλλά από την άλλη, ο λόγος που αγοράζω πράγματα, είναι επειδή, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο δυσεύρετα γίνονται τα ανταλλακτικά. Οπότε μαζεύω τώρα που υπάρχουν. :)

csofos
16/07/2020, 14:05
Κ-Ο-Υ-Κ-Λ-Α!!!

:beer:

sapila racing
16/07/2020, 14:20
Μεγειά το εργαλείο!
Φαίνεται σε άψογη κατάσταση, σου εύχομαι να την χαρείς για χρόνια. :beer:

csofos
16/07/2020, 14:23
Μεγειά το εργαλείο!
Φαίνεται σε άψογη κατάσταση, σου εύχομαι να την χαρείς για χρόνια. :beer:

Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ!
Άντε να τα λέμε πιο συχνά τώρα. Θα ανεβάζω φωτογραφίες με ότι εργασίες θα του κάνω!

Nitse3
16/07/2020, 14:52
Πανέμορφο πραγματικά. Να το χαρείς όσο δεν πάει.

doctoras
16/07/2020, 15:31
Καλοριζικο πραγματικα φαίνεται σουπερ!!
Λυση στο θεμα σου ειναι να χτυπήσεις καμια διεγραμενη μοτοσυκλετα ολόκληρη για ανταλλακτικά

thunder ace
16/07/2020, 15:39
Πρίν πάρω το THUNDERACE ήθελα να πάρω αυτό το μοντέλο και μάλιστα σε αυτό το χρώμα.
Πανέμορφο μηχανάκι...(στα δικά μου μάτια)
Καλόταξιδο

katsar
16/07/2020, 15:40
To fzr,gsxr11,ninja9, ωραίες μηχανές,τέλεια αναλογία sport με touring.
Καλές βόλτες :wave2:

Lioulios
17/07/2020, 00:38
Γεια σου ρε Χριστόφορε !!!
Καλα να περνας στα ξενα .
Θυμαμαι τον πρωτο καιρο που μας ελεγες για τις δυσκολιες .
Πρεπει να πηρες σιγα σιγα τα πανω σου .
Το κοριτσι το παντρευτηκες ,τι εκανες ;

csofos
17/07/2020, 03:33
Πανέμορφο πραγματικά. Να το χαρείς όσο δεν πάει.

Καλοριζικο πραγματικα φαίνεται σουπερ!!
Λυση στο θεμα σου ειναι να χτυπήσεις καμια διεγραμενη μοτοσυκλετα ολόκληρη για ανταλλακτικά

Πρίν πάρω το THUNDERACE ήθελα να πάρω αυτό το μοντέλο και μάλιστα σε αυτό το χρώμα.
Πανέμορφο μηχανάκι...(στα δικά μου μάτια)
Καλόταξιδο

To fzr,gsxr11,ninja9, ωραίες μηχανές,τέλεια αναλογία sport με touring.
Καλές βόλτες :wave2:

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
Για εδώ Αυστραλία, είναι γενικότερα πολύ σπάνιο μοντέλο, όπως και κάθε άλλη παλιά μοτοσικλέτα. Οι Αυστραλοί ότι παλιό, το εκτιμάνε και το κυνηγάνε να το αποκτήσουν. Έτσι, αυτό το κάνει ακόμα πιο σπάνιο, όπως και τα ανταλλακτικά του.
Αν βρω κάτι στην Ελλάδα μόνο και να το κάνω κομάτια εκεί και να το φέρω εδώ σε ανταλλακτικά.
Ξέρουμε σε τι άλλο χρώμα έβγαινε το 1000 αυτής της χρονιάς? Νόμιζα ότι ήταν μόνο αυτό (το άλλο με τις μωβ ζάντες είναι του '94)
Τόσο τα FZR, όσο και τα GSXR11, αλλά και τα NINJA 9 είναι μοτοσικλέτες που μου αρέσουν και μένα. Αργότερα μπορεί να κάνω την κίνηση και στις άλλες δύο :)

csofos
17/07/2020, 03:38
Γεια σου ρε Χριστόφορε !!!
Καλα να περνας στα ξενα .
Θυμαμαι τον πρωτο καιρο που μας ελεγες για τις δυσκολιες .
Πρεπει να πηρες σιγα σιγα τα πανω σου .
Το κοριτσι το παντρευτηκες ,τι εκανες ;

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ καλά, Δόξα το Θεό!
Ναι, είχαμε παντρευτεί στις αρχές ακόμα που είχα φτάσει εκεί. Βέβαια, μετά από μερικά χρόνια, καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί και πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε (πριν 3 χρόνια).
Είμαστε πολύ καλοί φίλοι μέχρι και σήμερα. Μπορώ να σου πω, ότι είναι ο καλύτερός μου φίλος! Σπάνιο άτομο!!! Απλά δεν κάναμε μαζί για οικογένεια!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/07/2020, 05:36
Πραγματικά πολύ όμορφο μηχανάκι. Σε κατάσταση βιτρίνας. Σού εύχομαι να το χαρείς.
Μία ένσταση έχω στο ότι το έφερες με τρέιλερ και όχι οδηγώντας.
Και μια συμβουλή. ΜΗΝ τού βγάλεις πινακίδες κλασικού. Γιατί να το φαει το γκαράζ και το ξεσκονοπανο? Πιες του το αίμα.

turogalos
17/07/2020, 06:56
Καλορίζικο! Αν θέλεις κάποια βοήθεια σε ανταλλακτικά ή οτιδήποτε από Brisbane, στείλε μήνυμα. Εδώ είμαι.

Καλή δύναμη με το lockdown.

csofos
17/07/2020, 07:40
Πραγματικά πολύ όμορφο μηχανάκι. Σε κατάσταση βιτρίνας. Σού εύχομαι να το χαρείς.
Μία ένσταση έχω στο ότι το έφερες με τρέιλερ και όχι οδηγώντας.
Και μια συμβουλή. ΜΗΝ τού βγάλεις πινακίδες κλασικού. Γιατί να το φαει το γκαράζ και το ξεσκονοπανο? Πιες του το αίμα.

Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Θα προσπαθήσω να το οδηγήσω όσο πιο πολύ γίνεται!
Το έφερα με τρέιλερ μόνο και μόνο γιατί εκείνη τη μέρα είχε βροχοπτώσεις και δεν ήθελα να γίνω μούσκεμα! Επίσης το γεγονός ότι δεν είχε ασφάλεια...(άσε μη γίνει τίποτα στο δρόμο).
Θα σου πω για ποιο λόγο θέλω να του βγάλω πινακίδα κλασσικού:
1) Γιατί δεν θα πληρώνω άδεια ένα σκασμό λεφτά
2) Γιατί, πέρυσι, το Burgman που έχω το περπάτησα ΜΟΝΟ 2 φορές σε ένα χρόνο
Πλέον έχω πολύ δουλειά (2 δουλειές κάνω) και δεν έχω χρόνο για να καβαλήσω μοτοσικλέτα. Τώρα θα μου πεις "και τι την αγόρασες ρε Χριστόδουλε αφού ήξερες ότι δε θα την περπατήσεις πολύ?" Ε....ψώρα είναι. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις :D

csofos
17/07/2020, 07:41
Καλορίζικο! Αν θέλεις κάποια βοήθεια σε ανταλλακτικά ή οτιδήποτε από Brisbane, στείλε μήνυμα. Εδώ είμαι.

Καλή δύναμη με το lockdown.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Σου στέλνω προσωπικό μήνυμα

kordix
17/07/2020, 08:10
Ωραία μοτοσυκλέτα το FZR 1000 και πολυτάλαντη. Το δικό σου είναι σε άψογη κατάσταση, να είσαι καλά να το χαρείς.

Παλιότερα ήμουν στο τσακ να πάρω ένα 1000 ασημί exup, με το διπλό φανάρι αλλά δεν έκατσε τελικά και μου έχει μείνει. Ήταν πιο ανθρώπινες οι μηχανές του τότε, μπορούσες να βάλεις και δεύτερο άτομο.

csofos
17/07/2020, 08:27
Ωραία μοτοσυκλέτα το FZR 1000 και πολυτάλαντη. Το δικό σου είναι σε άψογη κατάσταση, να είσαι καλά να το χαρείς.

Παλιότερα ήμουν στο τσακ να πάρω ένα 1000 ασημί exup, με το διπλό φανάρι αλλά δεν έκατσε τελικά και μου έχει μείνει. Ήταν πιο ανθρώπινες οι μηχανές του τότε, μπορούσες να βάλεις και δεύτερο άτομο.

Σε ευχαριστώ πολύ! Θέλει κάποιες εργασίες και θα ανεβάσω φωτιγραφίες σε μερικές μέρες όταν αρχίσω να ξηλώνω πράγματα και θα δείτε τι εννοώ.
Το μοντέλο που εννοείς πρέπει να είναι αυτό του 1989! Πολύ όμορφο!!! Δε θα έλεγα όχι με τίποτα! :beer:

sapila racing
17/07/2020, 09:10
Χριστόδουλε ανέφερες οτι εχει παλιά λάστιχα οπότε φαντάζομαι οτι θα τα αλλάξεις σύντομα.
Εδώ λοιπόν θέλει προσοχή στις διαστάσεις!
Αυτη η μοτοσυκλέτα έχει διαστάσεις που δύσκολα θα βρείς σήμερα.
Οι original διαστάσεις είναι 130/60 17 εμπρός και 170/60 17 πίσω.
Το πίσω δεν ειναι πρόβλημα, μπορείς να βαλεις 180/50 17 που ειναι πολύ συμηθισμένο λάστιχο και βρίσκεις τα πάντα.
Εμπρός θα πας μαλλον σε 120/70 17 αλλά θα πρέπει να το χαμηλώσεις λίγο απο τις τιμονόπλακες για να έρθει στα ίσια του και να έχει σωστή γεωμετρία.
Το 130/60 17 εχει υψος 78mm ενω το 120/70 17 εχει 84mm άρα θα το χαμηλώσεις 6mm.

Αν είναι ήδη αλλαγμένα με αυτές τις διαστάσεις, που ειναι πολύ πιθανόν, δες αν είναι χαμηλωμένο. Αλλάζει πολύ η μηχανή με αυτή την αλλαγή!

csofos
17/07/2020, 09:26
Χριστόδουλε ανέφερες οτι εχει παλιά λάστιχα οπότε φαντάζομαι οτι θα τα αλλάξεις σύντομα.
Εδώ λοιπόν θέλει προσοχή στις διαστάσεις!

Ναι, πρέπει να της αλλάξω λάστιχα. Η ημερομηνία κατασκευής τους έγραφε κάποια εβδομάδα του 2008!! Και τα καταλαβαίνεις ότι είναι σκληρά πλέον. Θα το κοιτάξω αυτό με τις διαστάεις. Κάτι θυμόμουνα ότι είχε περίεργες διαστάσεις το 1000.
Να φανταστώ ότι 130 για μπροστά δε βγάζουν πλέον οι εταιρείες??

Το άλλο που θέλω να κάνω, είναι να ισιάξω την πίσω ζάντα που έχει ένα μικρό στράβωμα (φώτο). Θέλω να την πάω σε κάποιον εδώ να τη φτιάξει, μετά να τη βάψω στο γνήσιο χρώμα της, επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όπως βλέπεις στη φώτο αφαίρεσε το χρώμα από τα χείλη της και τη γυάλισε. Και μετά φυσικά, λάστιχα!!!

419725

vaska
17/07/2020, 09:38
Κούκλα η γριούλα. Να την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει
:)

csofos
17/07/2020, 10:01
Κούκλα η γριούλα. Να την ευχαριστηθείς όσο δεν πάει
:)

Σε ευχαριστώ πολύ!!! :beer:

Grafton 505
17/07/2020, 20:39
Γειά σου ρε Εβρίτη με τα ωραία σου !!!

Nostradamus
17/07/2020, 21:36
Είμαστε συγχωριανοι... όχι που λέει ο λόγος.. Κυριολεκτικά... Και έχουμε και κοινο γνωστό...

Να περνάς καλά down under, και να χαίρεσαι την γριούλα που πήρες με υγεία.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/07/2020, 22:00
Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Θα προσπαθήσω να το οδηγήσω όσο πιο πολύ γίνεται!
Το έφερα με τρέιλερ μόνο και μόνο γιατί εκείνη τη μέρα είχε βροχοπτώσεις και δεν ήθελα να γίνω μούσκεμα! Επίσης το γεγονός ότι δεν είχε ασφάλεια...(άσε μη γίνει τίποτα στο δρόμο).
Θα σου πω για ποιο λόγο θέλω να του βγάλω πινακίδα κλασσικού:
1) Γιατί δεν θα πληρώνω άδεια ένα σκασμό λεφτά
2) Γιατί, πέρυσι, το Burgman που έχω το περπάτησα ΜΟΝΟ 2 φορές σε ένα χρόνο
Πλέον έχω πολύ δουλειά (2 δουλειές κάνω) και δεν έχω χρόνο για να καβαλήσω μοτοσικλέτα. Τώρα θα μου πεις "και τι την αγόρασες ρε Χριστόδουλε αφού ήξερες ότι δε θα την περπατήσεις πολύ?" Ε....ψώρα είναι. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις :D

Με καλυψες σε όλα. Να σαι καλά φίλε...

csofos
18/07/2020, 09:34
Γειά σου ρε Εβρίτη με τα ωραία σου !!!

Γεια σου και σένα!!! :beer:

Είμαστε συγχωριανοι... όχι που λέει ο λόγος.. Κυριολεκτικά... Και έχουμε και κοινο γνωστό...

Να περνάς καλά down under, και να χαίρεσαι την γριούλα που πήρες με υγεία.
Σε ευχαριστώ πολύ! Μόνο στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα να μου πεις ποιος και τι, γιατί... που να ξέρω? :)

csofos
23/07/2020, 08:40
Ξέρω ότι μπορεί να ζητάω πολλά, αλλά αν δεν κάνεις την ερώτηση... πως να μάθεις? :D
Θέλω να αλλάξω κάποια στιγμή, όλα τα λαστιχάκια στις δαγκάνες των φρένων στο 1000. Για την πίσω δαγκάνα βρήκα κιτ, όλα καλά. Για τις εμπρός, που είναι 6πίστονες, δεν μπόρεσα να βρω κιτ.
Βρήκα μόνο σε ένα site και πουλάνε κάθε λαστιχάκι χωριστά. Υπάρχουν δύο λαστιχάκια σύμφωνα με το site: ένα με διάμετρο 27χιλ και ένα με 25,5χιλ.
Συμπεραίνω λοιπόν, πως η δαγκάνα, δεν έχει όλα τα πιστόνια στην ίδια διάμετρο, αλλά υπάρχει ένας συνδυασμός των παραπάνω διαμέτρων.
Η ερώτησή μου είναι: μήπως γνωρίζει κανείς, πόσα πιστόνια είναι των 27χιλ και πόσα των 25,5χιλ σε κάθε δαγκάνα?
Αυτές τις δαγκάνες (6πίστονες) τις φοράνε τα μοντέλα '94 και '95 FZR1000

toyar
23/07/2020, 08:58
αυτο φαινεται απλα αν βγαλεις τα τακακια

csofos
23/07/2020, 09:10
αυτο φαινεται απλα αν βγαλεις τα τακακια

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Ήθελα να ξηλώνω μόνο μια φορά και να έχω τα ανταλλακτικά δίπλα μου και να τα αλλάξω. Βρήκα όμως εδώ:
https://www.ebay.com.au/itm/Yamaha-FZR-1000-R-EXUP-1994-1995-94-95-front-brake-caliper-seal-kit-6-pot-set/164030975658
Όλα καλά :wave2:

kordix
23/07/2020, 09:16
Ξέρω ότι μπορεί να ζητάω πολλά, αλλά αν δεν κάνεις την ερώτηση... πως να μάθεις? :D
Θέλω να αλλάξω κάποια στιγμή, όλα τα λαστιχάκια στις δαγκάνες των φρένων στο 1000. Για την πίσω δαγκάνα βρήκα κιτ, όλα καλά. Για τις εμπρός, που είναι 6πίστονες, δεν μπόρεσα να βρω κιτ.
Βρήκα μόνο σε ένα site και πουλάνε κάθε λαστιχάκι χωριστά. Υπάρχουν δύο λαστιχάκια σύμφωνα με το site: ένα με διάμετρο 27χιλ και ένα με 25,5χιλ.
Συμπεραίνω λοιπόν, πως η δαγκάνα, δεν έχει όλα τα πιστόνια στην ίδια διάμετρο, αλλά υπάρχει ένας συνδυασμός των παραπάνω διαμέτρων.
Η ερώτησή μου είναι: μήπως γνωρίζει κανείς, πόσα πιστόνια είναι των 27χιλ και πόσα των 25,5χιλ σε κάθε δαγκάνα?
Αυτές τις δαγκάνες (6πίστονες) τις φοράνε τα μοντέλα '94 και '95 FZR1000

Βγαλε την μια δαγκάνα, βγάλε τα τακάκια και βάλε ένα κομμάτι ξύλο στην θέση τους αν είναι καινουργια. Αν είναι φαγωμένα προς το οριο δεν χρειάζεται. Τρομπαρε να βγουν προς τα έξω τα πιστονακια.

Θα έχεις την δυνατότητα να τα μετρήσεις και θα τσεκάρεις πιο κολλάει για να καθαρίσεις μεεγαλυτερη σχολαστικότητα όταν λύσεις τις δαγκάνες

csofos
26/07/2020, 12:16
Άρχισα ξήλωμα και πλύσιμο. Πάω αργά, αλλά σταθερα :D
419900

csofos
28/07/2020, 15:48
Σήμερα ξήλωσα το πίσω υπο-πλαίσιο και τη μπροστινή βάση φαναριών. Αύριο πάω για να τσεκάρω ένα μηχάνημα αμμοβολής που θέλω να αγοράσω εδώ και καιρό. Θα γίνει αμμοβολή σε ότι χρειάζεται και βαφή από την αρχή. Να κάνουμε σωστές δουλειές ντε!

419933

419935

419934

KotsosDR
28/07/2020, 16:12
Καλή αρχή !

toyar
29/07/2020, 20:28
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι αυτά που θες να βάψεις αλλά μήπως η εργοστασιακή βαφή είναι ανθεκτικότερη όλων;

mankam
30/07/2020, 18:41
Κούκλα το εργαλειο!

csofos
31/07/2020, 15:10
Καλή αρχή !
Ευχαριστώ πολύ!

Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι αυτά που θες να βάψεις αλλά μήπως η εργοστασιακή βαφή είναι ανθεκτικότερη όλων;
Έχεις απόλυτο δίκιο! Είναι η αυθεντικότερη όλων. Αλλά έχουν σκουριές. Θέλω να το κάνω σε κατάσταση βιτρίνας!

Κούκλα το εργαλειο!
Η κούκλα ευχαριστεί για το κοπλιμάν!

Επίσης, ερώτηση προς όλους (τουλάχιστον σε αυτούς που κάνουν ανακατασκευές):
Πως μπορώ να γυαλίσω τα πλαστικά της μοτοσικλέτας. Δε μιλάω για τα φέρινγκ. Για ότι άλλο πλαστικό μέρος έχει. Καλύματα στο μέσα μέρος της μάσκας, το στέλεχος των φλας, το πίσω φτερό, λασποτήρα κλπ

GogosLux
31/07/2020, 15:31
Πως μπορώ να γυαλίσω τα πλαστικά της μοτοσικλέτας. Δε μιλάω για τα φέρινγκ. Για ότι άλλο πλαστικό μέρος έχει. Καλύματα στο μέσα μέρος της μάσκας, το στέλεχος των φλας, το πίσω φτερό, λασποτήρα κλπ

Σε μαυρα πλαστικά εγω εχω χρησιμοποιήσει αυτο και κάνει πολύ καλή δουλεια:

419994

katsar
31/07/2020, 15:46
Εγώ στα μαύρα,άβαφα πλαστικά βάζω ένα γαλάκτωμα της ArmorAll.
Στα αντίστοιχα βαμμένα πάλι της ίδιας εταιρίας αλλά για βαμμένα,το gloss που λέει.
Να πω την αλήθεια με το βρεγμένο πανί περνάω μετά και μια το τεπόζιτο,γίνεται μια χαρά και εκείνο.
Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά αντίστοιχα , στο παρελθόν είχα ψεκάσει την βαλίτσα με noname σπρει γυαλιστικό ταμπλό από βενζινάδικο και είχε γίνει μια χαρά.

csofos
01/08/2020, 00:01
Σε μαυρα πλαστικά εγω εχω χρησιμοποιήσει αυτο και κάνει πολύ καλή δουλεια:

Εγώ στα μαύρα,άβαφα πλαστικά βάζω ένα γαλάκτωμα της ArmorAll.
Στα αντίστοιχα βαμμένα πάλι της ίδιας εταιρίας αλλά για βαμμένα,το gloss που λέει...

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα ψάξω να βρω τα συγκεκριμένα :beer:

katsar
01/08/2020, 01:18
Αν πέσεις απάνω στο armorall προτίμησε το gloss για τα φτερά μπρος-πίσω,προφυλακτήρα αλυσίδας,λασπωτήρα κτλ.
Και η δικιά μου συνομήλικη είναι περίπου και τα συγκεκριμένα κομμάτια λάμπουν σαν καινούργια.
Αν και πιστεύω πως αφού δεν έχουν ασπρίσει και με ένα σπρει σιλικόνης ή με ένα σπρει αυτοκινήτου για προφυλακτήρες πάλι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Καλές δουλειές μάστορα!

csofos
04/08/2020, 08:13
Καλές δουλειές μάστορα!

Να είσαι καλά! Ευχαριστώ!

Αγόρασα μια μικρή καμπίνα αμμοβολής για να κάνω σωστές δουλειές. Μου βγήκε η πίστη για να τη συναρμολογήσω!!! Δεν θα τη χρησιμοποιήσω μόνο για αυτή τη μοτοσικλέτα... κάτι μου λέει πως του χρόνου θα πάρω κι άλλη για ανακατασκευή και πούλημα.

420031

420030

turogalos
05/08/2020, 06:19
Ωραίος! Από supercheap την χτύπησες; Όταν με το καλό την χρησιμοποιήσεις, πες μου αν αξίζει.

csofos
05/08/2020, 06:41
Ωραίος! Από supercheap την χτύπησες; Όταν με το καλό την χρησιμοποιήσεις, πες μου αν αξίζει.

Θα αργήσω μέχρι να τη χρησιμοποιήσω, αλλά μόλις το κάνω θα σε ενημερώσω.
Την αγόρασα από ένα μαγαζί της γειτονιάς που πουλά εργαλεία (όχι κάποια αλυσίδα). Πριν την αγοράσω, έκανα μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο για να δω πόσο καλά λειτουργεί. Χρειάζεται αρκετές αναβαθμίσεις. Ο άσπρος σωλήνας που βλέπεις στη φωτογραφία, αγοράστηκε ξεχωριστά. Απορροφά τις σκόνες με βοήθεια ηλεκτικής σκούπας. Αλλά μεταξύ του σωλήνα αυτού και της σκούπας, παρεμβαίνει ένας συλλέκτης και απορροφά το 90% της σκόνης για να μη στομώνει η σκούπα.
Σε ότι αφορά το υλικό τριβής, μάλλον θα χρησιμοποιήσω μπίλιες γυαλιού (glass beads). Φαίνεται να είναι πιο ήπιο σε αλουμινένια μέρη.
Πολύ αργότερα, θα αναβαθμίσω και την παροχή του υλικού τριβής προς το πιστόλι. Αυτοί που τις κάνανε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις, αναφέρουν αισθητή διαφορά!
Αν κανείς με εμπηρεία στο θέμα μπορεί να δώσει φώτα...ευπρόσδεκτος!

buckley
05/08/2020, 07:05
Θα αργήσω μέχρι να τη χρησιμοποιήσω, αλλά μόλις το κάνω θα σε ενημερώσω.
Την αγόρασα από ένα μαγαζί της γειτονιάς που πουλά εργαλεία (όχι κάποια αλυσίδα). Πριν την αγοράσω, έκανα μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο για να δω πόσο καλά λειτουργεί. Χρειάζεται αρκετές αναβαθμίσεις. Ο άσπρος σωλήνας που βλέπεις στη φωτογραφία, αγοράστηκε ξεχωριστά. Απορροφά τις σκόνες με βοήθεια ηλεκτικής σκούπας. Αλλά μεταξύ του σωλήνα αυτού και της σκούπας, παρεμβαίνει ένας συλλέκτης και απορροφά το 90% της σκόνης για να μη στομώνει η σκούπα.
Σε ότι αφορά το υλικό τριβής, μάλλον θα χρησιμοποιήσω μπίλιες γυαλιού (glass beads). Φαίνεται να είναι πιο ήπιο σε αλουμινένια μέρη.
Πολύ αργότερα, θα αναβαθμίσω και την παροχή του υλικού τριβής προς το πιστόλι. Αυτοί που τις κάνανε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις, αναφέρουν αισθητή διαφορά!
Αν κανείς με εμπηρεία στο θέμα μπορεί να δώσει φώτα...ευπρόσδεκτος!

Αν έχει κάποιος εμπειρία από σοδοβολή ας γράψει επίσης.Καλη συνέχεια. ΥΓ future classic είναι το μηχανάκι που πηρες το ξέρεις και τα κλασικά για να κρατάνε την αξία τους δεν τα πειράζουν ...

csofos
05/08/2020, 07:10
Αν έχει κάποιος εμπειρία από σοδοβολή ας γράψει επίσης.Καλη συνέχεια. ΥΓ future classic είναι το μηχανάκι που πηρες το ξέρεις και τα κλασικά για να κρατάνε την αξία τους δεν τα πειράζουν ...

Από αυτό το μήνα έχει γίνει κλασσικό εδώ στην Αυστραλία. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να το πειράξω. Αλλά δεν πρόκειται τα μέρη που σκούριασαν, να τα αφήσω να σαπίσουν κιόλας.

Bowleno
05/08/2020, 08:14
Από αυτό το μήνα έχει γίνει κλασσικό εδώ στην Αυστραλία. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να το πειράξω. Αλλά δεν πρόκειται τα μέρη που σκούριασαν, να τα αφήσω να σαπίσουν κιόλας.

Ωραίος, Αλλά..πως ακριβώς σκουριάζει το αλουμίνιο; :confused:

Να το χαρείς :beer:

PortisHead
05/08/2020, 10:10

Αυτο θα ελεγα κι εγω....το μηχανακι μοιαζει λες και παγωσε ο χρονος, πλάκα μας κανεις ?
Μεγεια !!!!

csofos
05/08/2020, 18:12
Ωραίος, Αλλά..πως ακριβώς σκουριάζει το αλουμίνιο; :confused:

Να το χαρείς :beer:

Σε ευχαριστώ!
Μιλούσα αποκλειστικά και μόνο για τα σίδερα. Δηλαδή τα υποπλαίσια εμπρός και πίσω.
Ωστόσο, τα αλουμινένια μέρη του κινητήρα παθαίνουν και αυτά κάποια οξείδωση και χαλάει η εμφάνισή τους. Όταν κατεβάσω κινητήρα, θα χαρτώσω τα βαμμένα τμήματα για να μην πειραχτούν και θα κάνω με άλλο πιστόλι αμμοβολής, στο οποίο θα μπει μέσα μαγειρική σόδα. Με τον ίδιο τρόπο θα κάνω και τα καρμπυρατέρ. Γίνονται πεντακάθαρα και δεν τους αφαιρείται καθόλου υλικό. Ίσα ένα ελαφρύ γυάλισμα. Θα δεις τι εννοώ, όταν με το καλό το κάνω.

csofos
05/08/2020, 18:27
Προς αποφυγή παρεξηγήσεως:
Όταν -πιο πάνω- έγραψα ότι θα χρησιμοποιήσω την καμπίνα αμμοβολής περισσότερο σε αλουμινένια τμήματα, δεν εννοούσα φυσικά σε αυτή τη μοτοσικλέτα. Όπως έγραψα πιο πριν, με βλέπω να αγοράζω και άλλη μοτοσικλέτα του χρόνου (πιθανόν μη κλασσική) η οποία θα χρειάζεται ανακατασκευή και πούλημα. Υπάρχουν εδώ μερικές καλές ευκαιρίες που μπορείς να κάνεις βαρβάτο μεροκάματο!

mankam
05/08/2020, 19:14
Σε ευχαριστώ!
Μιλούσα αποκλειστικά και μόνο για τα σίδερα. Δηλαδή τα υποπλαίσια εμπρός και πίσω.
Ωστόσο, τα αλουμινένια μέρη του κινητήρα παθαίνουν και αυτά κάποια οξείδωση και χαλάει η εμφάνισή τους. Όταν κατεβάσω κινητήρα, θα χαρτώσω τα βαμμένα τμήματα για να μην πειραχτούν και θα κάνω με άλλο πιστόλι αμμοβολής, στο οποίο θα μπει μέσα μαγειρική σόδα. Με τον ίδιο τρόπο θα κάνω και τα καρμπυρατέρ. Γίνονται πεντακάθαρα και δεν τους αφαιρείται καθόλου υλικό. Ίσα ένα ελαφρύ γυάλισμα. Θα δεις τι εννοώ, όταν με το καλό το κάνω. το γυάλισμά στα καρμπιρατέρ θα ειναι προσωρινό, παλι θα οξειδωθεί το αλουμίνιο, σε ενα δυο χρονια ισως γινει και χειροτερα.

csofos
15/08/2020, 07:08
Ερώτηση:
Θέλω να βάψω το καπάκι βαλβίδων, το οποίο είναι από μαγνήσιο. Πήγα και έβγαλα χρώμα ίδιο με το παλιό. Το παλιό χρώμα θα ξυθεί. Χρειάζεται ειδικό αστάρι για το μαγνήσιο? Έχει βάψει κανείς?

mankam
15/08/2020, 10:29
Ασταρι αλουμινίου υπάρχει και σε σπρευ ,ένα πολύ λεπτό στρώμα θέλει, και όταν βάψεις με το χρώμα μην το "φορτώνεις" πολύ γιατί μπορει να στο πετάξει,δύο ψιλά χεράκια είναι αρκετά, το ποιο ανθεκτικό χρώμα για κινητήρες είναι το χρώμα πολυουρεθάνης, πάνω από 30 ευρώ το κιλό με το αντίστοιχο διαλυτικο.

csofos
15/08/2020, 18:08
Ασταρι αλουμινίου υπάρχει και σε σπρευ ,ένα πολύ λεπτό στρώμα θέλει, και όταν βάψεις με το χρώμα μην το "φορτώνεις" πολύ γιατί μπορει να στο πετάξει,δύο ψιλά χεράκια είναι αρκετά, το ποιο ανθεκτικό χρώμα για κινητήρες είναι το χρώμα πολυουρεθάνης, πάνω από 30 ευρώ το κιλό με το αντίστοιχο διαλυτικο.

Θα κάνω ακριβώς ότι με συμβούλεψες! Σε ευχαριστώ πολύ :beer:

doctor_john
17/08/2020, 10:14
Προσεχε όταν θα έχεις καθαρίσει το καπάκι, μη το αφήσεις ώρες εκτεθειμένο.
Καθαρίζεις άμεσα και βάφεις το συντομότερο.

Θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα και με υαλοβολή.

csofos
17/08/2020, 12:36
Προσεχε όταν θα έχεις καθαρίσει το καπάκι, μη το αφήσεις ώρες εκτεθειμένο.
Καθαρίζεις άμεσα και βάφεις το συντομότερο.

Θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα και με υαλοβολή.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα δω πως και τι, μιας και έχουμε περιοριστικά μέτρα "stage 4" αυτό τον καιρό και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Οπότε τα πράγματα θα προχωρήσουν πολύ αργά! Και πάλι ευχαριστώ!

csofos
24/08/2020, 02:29
Ο κινητήρας είναι κάτω πλέον για καθάρισμα και αλλαγή φλάντζας καπακιού βαλβίδων.
420425

420426

Και με την ευκαιρία, έβγαλα και το ψαλίδι για καθάρισμα και έλεγχο ρουλεμάν στο σύνδεσμό της ανάρτησης.
420427

katsar
24/08/2020, 11:46
Καλημέρα μάστορα!
Απλά το αναφέρω αφού πιάστηκες ,τα συγκεκριμένα θέλουν και μια συντήρηση-ρύθιμσμα στην βαλβίδα exup :wave2:

csofos
25/08/2020, 18:02
Καλημέρα μάστορα!
Απλά το αναφέρω αφού πιάστηκες ,τα συγκεκριμένα θέλουν και μια συντήρηση-ρύθιμσμα στην βαλβίδα exup :wave2:

Καλημέρα κι από εδώ! Εννοείται!!!!! :beer:

csofos
28/08/2020, 05:46
Καθάρισα τον κινητήρα και έβαλα το φρεσκοβαμένο καπάκι βαλβίδων με καινούρια φλάντζα αλλά και καινούρια λαστιχάκια στις βίδες του.
420546

420547

thunder ace
28/08/2020, 06:58
Με τι τον καθαρισες;

csofos
28/08/2020, 07:09
Με τι τον καθαρισες;

Με αυτό εδώ.
https://www.supercheapauto.com.au/p/septone-septone-ali-brite-aluminium-cleaner---1-litre/1747.html

Αλλά δεν ακολούθησα τις οδηγίες που λένε ότι απλά ψεκάζεις, αφήνεις μερικά λεπτά και μετά πλένεις. Μετά το πλύσιμο πήρα κόκκινο σκοτς μπράιτ και το έτριψα καθώς το ξέβγαζα με νερό.

thunder ace
28/08/2020, 07:58
Eυχαριστω...καλη συνεχεια.

turogalos
28/08/2020, 08:25
Ωραία δουλειά!

Με αυτό εδώ.
https://www.supercheapauto.com.au/p/septone-septone-ali-brite-aluminium-cleaner---1-litre/1747.html

Αλλά δεν ακολούθησα τις οδηγίες που λένε ότι απλά ψεκάζεις, αφήνεις μερικά λεπτά και μετά πλένεις. Μετά το πλύσιμο πήρα κόκκινο σκοτς μπράιτ και το έτριψα καθώς το ξέβγαζα με νερό.

Ωραίο μοιάζει αυτό αν κάνει τόσο καλή δουλειά. Θα το έχω υπόψιν.

csofos
28/08/2020, 10:04
Ωραία δουλειά!

Ωραίο μοιάζει αυτό αν κάνει τόσο καλή δουλειά. Θα το έχω υπόψιν.

Έβαλα το υγρό σε ένα άδειο μπουκάλι Άζαξ και το ψέκασα. Μόλις ξεπλύνεις τον κινητήρα μετά από 5 λεπτά και τον δεις, θα πεις "τι βλακεία έκανα" και θα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που το έριξες πάνω του. Σκουραίνει πολύ το χρώμα του αλουμινίου και νομίζεις ότι το κατέστρεψες. Αλλά μόλις αρχίσεις να τρίβεις με σκοτς μπράιτ, θα καταλάβεις τη διαφορά! Και μη νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ιδιαίτερη προσπάθεια στο τρίψιμο. Ένα ελαφρύ χάιδεμα.

Επίσης...επειδή όπως (πολύ σωστά) ανάφερε πιο πριν ο mankam ότι τα αλουμίνια σε κάνα δυο χρόνια θα οξειδωθούν και μπορεί να γίνουν χειρότερα, για να αποφύγω όλο αυτό, πήγα και αγόρασα μετά από έρευνα αυτό εδώ
420549

Προλαμβάνει τη διάβρωση σε όλες τις επιφάνειες (κατάλληλο και για καλώδια) Αντέχει σε θερμοκρασίες κινητήρα. Όταν τη βάλω μπρος και δουλέψει για κάνα χρόνο με αυτό το υλικό, θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Προς το παρόν, ακούω αυτά που μου λένε άλλοι.

S705
28/08/2020, 17:10
στα εξωτερικάς έχετε ωραία προϊόντα!!!!!
πολύ ωραία δουλειά:beer:,συνέχισε να μας δίνεις την δόση μας !

cityfly
28/08/2020, 18:39
Έβαλα το υγρό σε ένα άδειο μπουκάλι Άζαξ και το ψέκασα. Μόλις ξεπλύνεις τον κινητήρα μετά από 5 λεπτά και τον δεις, θα πεις "τι βλακεία ένακα" και θα καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που το έριξες πάνω του. Σκουραίνει πολύ το χρώμα του αλουμινίου και νομίζεις ότι το κατέστρεψες. Αλλά μόλις αρχίσεις να τρίβεις με σκοτς μπράιτ, θα καταλάβεις τη διαφορά! Και μη νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ιδιαίτερη προσπάθεια στο τρίψιμο. Ένα ελαφρύ χάιδεμα.

Επίσης...επειδή όπως (πολύ σωστά) ανάφερε πιο πριν ο mankam ότι τα αλουμίνια σε κάνα δυο χρόνια θα οξειδωθούν και μπορεί να γίνουν χειρότερα, για να αποφύγω όλο αυτό, πήγα και αγόρασα μετά από έρευνα αυτό εδώ
420549

Προλαμβάνει τη διάβρωση σε όλες τις επιφάνειες (κατάλληλο και για καλώδια) Αντέχει σε θερμοκρασίες κινητήρα. Όταν τη βάλω μπρος και δουλέψει για κάνα χρόνο με αυτό το υλικό, θα σας πω τις εντυπώσεις μου. Προς το παρόν, ακούω αυτά που μου λένε άλλοι.

Το αριστερό είναι για να ξαναγεμίσει το δεξί ή είναι διαφορετικά και χρησιμοποιούνται συνδυαστικά;

motojojo
29/08/2020, 10:22
Μάλλον το ιδιο ειναι σε διαφορετικές συσκευασιες.

csofos
29/08/2020, 11:24
Το αριστερό είναι για να ξαναγεμίσει το δεξί ή είναι διαφορετικά και χρησιμοποιούνται συνδυαστικά;

Είναι και τα δύο στην ίδια συσκευασία. το ένα είναι το υγρό και το άλλο είναι το μπουκαλάκι για να το ψεκάσεις.
Βγαίνει και σε σπρέι και για να πω την αλήθεια, θα το προτιμούσα, μιας και ο ψεκασμός είναι πιο εύκολος με εκείνο.

csofos
01/09/2020, 11:56
Σήμερα δοκίμασα για πτώτη φορά την αμμοβολή με το νέο κομφλέρ!

420593

Για να πω την αλήθεια "υαλοβολή" μιας και χρησιμοποίησα αυτό

420594

Τα αποτελέσματα λοιπόν:

420595

420596

belo
03/09/2020, 13:37
υαλοβολη ειδικα σε αλουμινοκεφαλες κανει θαυματα.....εργοστασιο της κανει.....πολυ καλη δουλεια φιλε

csofos
05/09/2020, 09:26
Και επιτέλους έβαλα τον κινητήρα πάνω. Με Ελληνική πατέντα φυσικά!!!

420697

420698

Τώρα με τους περιορισμούς, θα καθυστερήσουν να έρθουν κάποια πράγματα. Έχω παραγγείλει από Ιαπωνία (Megazip.net) κάποια ανταλλακτικά και η Japan Airlines έχει κάνει ακύρωση όλες τις πτήσεις της. Το επόμενο με το οποίο θα πιαστώ, θα είναι το μπροστινό. Αλλαγή τσιμουχών.
Επίσης να κοιτάξω να κάνω κάποιες αναβαθμίσεις στην καμπίνα αμμοβολής για καλύτερα αποτελέμσατα. Αντιμετώπισα κάποια μικρο-προβληματάκια. Μόλις τα κάνω θα ανεβάσω τις ανάλογες φωτογραφίες.

doctor_john
05/09/2020, 10:38
Εχε υπόψιν ότι η καμπίνα έχει νόημα όταν υφίστανται τα παρακάτω:
Εισαι αφαλής, δεν χαλάς τα κομμάτια, δεν χαλάς το ακροφύσιο κάθε λίγο.

Στην φάση που είσαι τώρα καλύτερα να σου κοστίζει λίγο παραπάνω σε χρόνο και αλλαγή γυαλιού
όταν είναι από σκουριές (πολλές, υπολόγιζε πάνω από 5μ2).

Αν σου μένουν λεκέδες λαδιου στο αλουμίνιο είναι θέμα θερμοκρασίας να φύγουν, νομίζω 20' στους 250C.

Πολύ ωραίο που μπορείς και επισκευάζεις μόνος τέτοιο θηρίο :a013:

cityfly
05/09/2020, 16:33
Ωραία προχωράει. :wave2:

Και μιας και σε βλέπω να είσαι λίγο ... ψείρας.
Τις βίδες των εξατμίσεων που δείχνουν σκουριασμένες θα τις αλλάξεις ή με κάποιον τρόπο θα τις καθαρίσεις;

csofos
07/09/2020, 05:07
Εχε υπόψιν ότι η καμπίνα έχει νόημα όταν υφίστανται τα παρακάτω:
Εισαι αφαλής, δεν χαλάς τα κομμάτια, δεν χαλάς το ακροφύσιο κάθε λίγο.

Στην φάση που είσαι τώρα καλύτερα να σου κοστίζει λίγο παραπάνω σε χρόνο και αλλαγή γυαλιού
όταν είναι από σκουριές (πολλές, υπολόγιζε πάνω από 5μ2).

Αν σου μένουν λεκέδες λαδιου στο αλουμίνιο είναι θέμα θερμοκρασίας να φύγουν, νομίζω 20' στους 250C.

Πολύ ωραίο που μπορείς και επισκευάζεις μόνος τέτοιο θηρίο :a013:
Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Το μεγάλο πρόβλημα που εντόπισα είναι με την παροχή υλικού στο πιστόλι. Δεν είναι συνεχόμενη. Πολλές φορές σταματάει και δεν τραβάει ή τραβάει διακοπτόμενα. Πολλοί αλλάξανε την παροχή αέρα από σωλήνα 1/4 σε 3/8 και είδανε σημαντική διαφορά! Επίσης, θα αλλάξω το σωλήνα παροχής υλικού στο πιστόλι, με αυτόν μάλλον:
420733
Και τέλος να βάλω μια νεροπαγίδα στον αέρα που βγάζει το κομφλέρ για να μην έχουμε επισόδεια! Με μερικές ώρες χρήση μόνο, όταν άνοιξα την τάπα διαφυγής νερού από κάτω, έβγαλε κάμποσο νερό. Είμαστε σε φθινόπωρο τώρα και η υγρασία είναι αυξημένη.

Ωραία προχωράει. :wave2:

Και μιας και σε βλέπω να είσαι λίγο ... ψείρας.
Τις βίδες των εξατμίσεων που δείχνουν σκουριασμένες θα τις αλλάξεις ή με κάποιον τρόπο θα τις καθαρίσεις;
Και έλεγα: "δε θα το προσέξει κανείς?" :lol: Φυσικά και θα καθαριστούν. Και μάλλον βαφή με σπρέι υψηλής θερμοκρασίας.

doctor_john
07/09/2020, 05:26
Eτσι δουλεύουν και θα αλλάξει λίγο με τον σωλήνα, εκείνη την ώρα φυσάς γύρω γύρω στον θάλαμο και σκουντάς την γλύστρα στα πόδια σου και επανέρχεται.

Το νερό στο σύστημα σου δεν επηρεάζει πολύ. Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να αδειάζεις το κομπρεσέρ κάθε φορά.

csofos
16/09/2020, 05:04
Ξήλωσα χτες τα καλάμια για να αλλάξω τις τσιμούχες και το λάδι. Το αριστερό μόλις το άνοιξα, έπαθα πλάκα! Το λάδι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν κατάμαυρο και μύριζε καμμένο λάδι κινητήρα!!! Είχε αφήσει αρκετά κατάλοιπα σε όλα τα μέρη του καλαμιού! Τι στο καλό είχαν κάνει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.... δεν έχω ιδέα!
Εννοείται πως έπεσε το ανάλογο καθάρισμα και αλλαγή σε τσιμούχες-ξυστρες. Τώρα περιμένω να μου στείλουν email για να πάω να πάρω το λάδι από το μαγαζί που το παρήγγειλα.
420933

420934

420935

420936

csofos
19/09/2020, 05:45
Μπήκε και το λάδι και όλα δείχνουν να είναι καλά (δεν έχουμε διαρροές). Αν και αυτό θα φανεί με τη μοτοσικλέτα εν δράση και όχι από μερικές πιέσεις που έκανα στα καλάμια με τα χέρια!
Σήμερα καθάρισα τις μπροστινές δαγκάνες φρένου, αφού αφαίρεσα τα τακάκια
421062

Έβαλα καινούρια τακάκια της SBS. Ήταν δώρο του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Το μόνο που δε μου αρέσει με αυτά, είναι ότι είναι μεταλικά και δε θέλω να μου φάνε τους δίσκους.
421063

Επίσης έβαψα και αυτές τις ρημάδες τις βίδες της πολλαπλής εξαγωγής για να μη τις ξεχάσω :D
421064

Και μερικές μέρες πριν, είχα γυαλίσει ελαφρώς την τιμονόπλακα γιατί είχε πολλές γρατζουνιές. Αυτά για την ώρα...
421065

daculas
20/09/2020, 08:35
Πολύ ωραία το πας, και αφού ασχολείσαι με τα φρένα, ευκαιρία για αναβάθμιση στα σωληνάκια:beer:

sapila racing
20/09/2020, 09:55
Πολύ ωραία το πας, και αφού ασχολείσαι με τα φρένα, ευκαιρία για αναβάθμιση στα σωληνάκια:beer:

Πολύ καλή παρατήρηση.
Τα εχουν φάει τα ψωμιά τους ήδη λόγω ηλικίας έτσι κι αλλιώς.

csofos
26/09/2020, 04:54
Πολύ καλή παρατήρηση.
Τα εχουν φάει τα ψωμιά τους ήδη λόγω ηλικίας έτσι κι αλλιώς.

Θα με βάλετε σε έξοδα ρε κουφάλες πάλι :D
Αλλά όπως και να έχει, ξέρω ότι έχετε δίκιο

csofos
26/09/2020, 09:05
Λοιπόν... το στράβωμα της ζάντας, φτιάχτηκε σε ειδικό. Δεν φαίνεται τίποτα πλέον.
421167

Και μόλις την έφερα σπίτι, μπήκε στην υαλοβολή. Κουκλί έγινε! Εδώ να αναφέρω, πως το καινούριο πιστόλι που αγόρασα για την καμπίνα, έκανε άψογη και γρήγορη δουλειά!!! Δεν έχει καμιά σχέση με το στάνταρ που σου δίνουν με την καμπίνα! Έβγαζε το χρώμα από τη ζάντα άμεσα!!!

421168

421169

421170

doctor_john
26/09/2020, 09:33
Κάτι κάνεις με το upload... του λές ποιο αρχείο θέλεις και μετά πατάς να το ανεβάσει σε δεύτερη κίνηση. Μην αντιγράφεις το λίνκ αναφοράς απο κάτω.

Κάποια χρώματα, συνήθως σκούρα χωρίς να δείχνουν μεταλλικά, καθαρίζουν και με αγριοκοιτάγματα.
Άλλα σε κάνουν να ζηλεύεις το Τσερνομπιλ, συνήθως βαριά μεταλλικά όπως το τιτανίου...

csofos
26/09/2020, 10:00
Κάτι κάνεις με το upload... του λές ποιο αρχείο θέλεις και μετά πατάς να το ανεβάσει σε δεύτερη κίνηση. Μην αντιγράφεις το λίνκ αναφοράς απο κάτω.

Κάποια χρώματα, συνήθως σκούρα χωρίς να δείχνουν μεταλλικά, καθαρίζουν και με αγριοκοιτάγματα.
Άλλα σε κάνουν να ζηλεύεις το Τσερνομπιλ, συνήθως βαριά μεταλλικά όπως το τιτανίου...

Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό τώρα. Όταν τις πρωτοανέβασα, δεν το έκανε. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από ότι κάνω πάντα. Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσα να συνδεθώ επί 6 μέρες στο moto.gr??? Μου έβγαζε ότι το site δεν υπάρχει ή ότι δεν ανταποκρίονεται. Σήμερα κατάφερα να συνδεθώ.

csofos
30/09/2020, 12:34
Σήμερα ξήλωσα το λάστιχο από το μπροστινό τροχό και έβγαλα και τα ρουλεμάν του. Θα αλλαχτούν ρουλεμάν και τσιμούχες και στους δύο τροχούς. Θα γίνει υαλοβολή και σε αυτόν τον τροχό, αλλά πρώτα πρέπει να βγάλω χρώμα.
421295

Καθάρισα το μηχανισμό του ταχύμετρου και το γέμισα με ολόφρεσκο γράσσο.
421296

Πριν μερικές μέρες είχα καθαρίσει και αυτό το ρημαδιασμένο το EXUP
421297

Τα άσχημα νέα όμως, είναι πως οι δίσκοι είναι πολύ κοντά στο όριό τους. Η Yamaha λέει πως το ελάχιστο πάχος των μπροστινών δίσκων είναι τα 4χιλ. Οι δικοί μου έχουν 4,18χιλ ο ένας και 4,51 ο άλλος!!! Πάμε για καινούριους δίσκους λοιπόν. Έχει κανείς να προτείνει κάτι?
421298

csofos
15/10/2020, 00:10
Μερικές μέρες πριν, έκανα αμμοβολή και το πλαίσιο της ουράς. Μόνο που αυτή τη φορά, το γυαλί, δεν μπορούσε να βγάλει το χρώμα και δοκίμασα λυχνίτη ως υλικό τριβής.
Το αποτέλεσμα πριν και μετά.

421833

thunder ace
15/10/2020, 05:49
Δισκους,ΜΟΝΟ μαμα.

cityfly
15/10/2020, 08:32
Επίσης έβαψα και αυτές τις ρημάδες τις βίδες της πολλαπλής εξαγωγής για να μη τις ξεχάσω :D
421064

:D :beer:

doctor_john
15/10/2020, 09:20
Πριν μερικές μέρες είχα καθαρίσει και αυτό το ρημαδιασμένο το EXUP
421297

Τα άσχημα νέα όμως, είναι πως οι δίσκοι είναι πολύ κοντά στο όριό τους. Η Yamaha λέει πως το ελάχιστο πάχος των μπροστινών δίσκων είναι τα 4χιλ. Οι δικοί μου έχουν 4,18χιλ ο ένας και 4,51 ο άλλος!!! Πάμε για καινούριους δίσκους λοιπόν. Έχει κανείς να προτείνει κάτι?
421298

Aν έχεις ακόμα προσβάσιμο το exup θα ήταν καλό να το λιπάνεις με ένα γράσο που αντέχει θερμοκρασίες, δεν θυμάμαι το όνομα αυτή την στιγμή.

Οι οι δικοί του δίσκοι είναι καλής ποιότητας και του ταιριάζουν, απο τιμή δεν ξέρω αν είναι λογική. Σε γενικές γραμμές είναι λίγο φθηνότεροι
από τους σύγχρονους. Άλλη μια λύση με καλή ποιότητα και σχεδιασμό που να ταιριάζει, είναι οι TRW απο Lucas αλλά και αυτοί 330 ΑUτS!..

Aν βρείς κάποια άκρη με δίσκους ανακοίνωσε το γιατί ψάχνω καιρό και παρόλο το ότι τους φοράμε 3-4 μοντέλα για 15 χρόνια
δυσκολεύομαι πολύ να βρω σε χαμηλότερη τιμή από EBC.

csofos
15/10/2020, 09:59
Aν έχεις ακόμα προσβάσιμο το exup θα ήταν καλό να το λιπάνεις με ένα γράσο που αντέχει θερμοκρασίες, δεν θυμάμαι το όνομα αυτή την στιγμή.

Οι οι δικοί του δίσκοι είναι καλής ποιότητας και του ταιριάζουν, απο τιμή δεν ξέρω αν είναι λογική. Σε γενικές γραμμές είναι λίγο φθηνότεροι
από τους σύγχρονους. Άλλη μια λύση με καλή ποιότητα και σχεδιασμό που να ταιριάζει, είναι οι TRW απο Lucas αλλά και αυτοί 330 ΑUτS!..

Aν βρείς κάποια άκρη με δίσκους ανακοίνωσε το γιατί ψάχνω καιρό και παρόλο το ότι τους φοράμε 3-4 μοντέλα για 15 χρόνια
δυσκολεύομαι πολύ να βρω σε χαμηλότερη τιμή από EBC.

Αυτό με τη λίπανση με χαλκόγρασο (copper grease) το έκανα ήδη. Τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Σε βίδες πολλαπλής εξαγωγής, σε πάσσα μπουζί και μπουλόνια τροχών. Όντως πολύ καλός!!!

Και εγώ Γιάννη μέχρι στιγμής, τους μόνους φτηνούς της προκοπής που έχω βρει, είναι της EBC. Μετά έχουμε Κινέζικους, αλλά φυσικά αμφιβάλουμε για την ποιότητά τους. Οφείλω να πω όμως, πως πολλοί Αυστραλοί που βάλανε έμειναν ικανοποιημένοι...(!)
Δε συζητώ για τους γνήσιους......!!!! Το κόστος στο MegaZip.net που είδα ήταν $733 Αμερικής Ο ΕΝΑΣ!!!! :eyepop::eyepop:

doctor_john
15/10/2020, 10:21
Ψάξε μήπως βρεις στο ebay εργοστασιακούς ή αναπαραγωγές.
Δεν αμφιβάλω καθόλου για τους κινέζικους, απλά είναι 5mm οι περισσότεροι αντί 5.5 και δεν βρίσκω το σχέδιο που θέλω.
Το μόνο που έχει φανεί σε μερικούς είναι να σου κάνει λίγο θόρυβο στα πρώτα χλμ.
Τους πας και πρεσάρεις ξανά τα μπουντούζια σαν να ελέγχεις ροπες και τελειώνει εκεί το θέμα.