Σύνδεση

View Full Version : Ενδιαφέρον συγκριτικό V4S vs K5

Σελίδες : 1 2 [3] 4

BLiTzER
29/09/2020, 09:07
το ρολόι δεν είναι προϊόν το οποίο υπόσχεται καλύτερη ένδειξη ώρας. Είναι προϊόν επίδειξης πλούτου. Η μοτοσυκλέτα δεν είναι τέτοια (κατα κύριο λόγο). μήλα με πορτοκάλια

Ναι, αλλά, όπως αποδεικνύεται στο παρόν, τόσο όσοι αγοράζουν πανάκριβα ρολόγια, όσο και όσοι αγοράζουν πανάκριβες μοτοσικλέτες, είναι ηλίθιοι. Οπότε είναι λίγο μήλα με μήλα από μια άποψη. :p

katsar
29/09/2020, 09:12
Ίσως δεν λαμβάνεις υπόψιν κάτι άλλο όμως.
Πως το ''πανάκριβο'' δεν ισχύει για όλους ,απλά είναι λίγο πιο ακριβή η Ducati για αρκετούς και όχι ένα πανάκριβο όνειρο .Το ίδιο και το ρολεξ.

edit Η τελευταία ''μόδα'' στο χωριό που μένω είναι τα αγροτικά mercedes.Κάνουν κάτι καλύτερα από το Hilux;Όχι.
live and let die.

nikonian
29/09/2020, 09:31
το ρολόι δεν είναι προϊόν το οποίο υπόσχεται καλύτερη ένδειξη ώρας. Είναι προϊόν επίδειξης πλούτου. Η μοτοσυκλέτα δεν είναι τέτοια (κατα κύριο λόγο). μήλα με πορτοκάλια

Δε βαριέσαι, όσοι αγόρασαν Rolex για να ανέβουν στο Έβερεστ, άλλοι τόσοι αγόρασαν BMW Adventure για να κάνουν το γύρο του κόσμου.

p@nos
29/09/2020, 09:34
"αφού είναι 30% ακριβότερο =>θα είναι 30% γρηγορότερο"

Το Rolex των 20.000 δεν είναι ακριβέστερο από το casio των 20 ευρώ, κάθε άλλο.

Τα προϊόντα που θεωρούνται κορυφαία, έστω από μια μερίδα καταναλωτών, τιμολογούνται "όσο διατίθενται να πληρώσουν οι καταναλωτές", για να αποκτήσουν ό,τι θεωρούν κορυφαίο.

Δεν εχει τιποτα κορυφαιο το ρολεξ, ειναι απλα ενα εργαλειο ωστε να επιδεικνυει οποιος επιθυμει το οτι μπορει να πεταξει λεφτα σε ενα τοσο αχρηστο και υπερτιμημενο πραγμα σαν αυτο το status symbol.

Κανεις δεν ειπε οτι το ν4 πρεπει να ειναι 30% πιο γρηγορο απο το Κ5, ολοι λεμε οτι απλα πρεπει να ειναι τουλαχιστον ελαχιστα πιο γρηγορο. Το οτι ειναι πιο αργο στην πιστα απλα δειχνει οτι απλα πουλανε πλεον ομορφα μηχανακια με το κιλο, και με την προφαση των ηλεκτρονικων και των ψευτικων υποσχεσεων για επιδοσεις, κοροιδευουν τον κοσμο. Ειμαι σιγουρος οτι ειδικα απο την μερια της αμερικης, αν βρεθει κανα γατονι δικηγορος θα μπορεσει ανετα να τους τραβηξει στα δικαστηρια για απατη.

spyro
29/09/2020, 09:42
παιδιά μη μπερδεύεστε δεν αντιλέγω οτι υπάρχον και θα υπάρχουν θύματα καταναλωτισμού στων αιώνων αμήν.
Είναι διαφορετικό όμως γιατί η Rollex υπόσχεται status, ενώ το V4 ταχύτητα.
Δε κατηγορεί κανείς τη Bentley για performance issues. Status υπόσχεται και αυτή. Δεν είναι το ίδιο με τη Ducati όμως.

lospsi
29/09/2020, 09:43
Κατά μια έννοια δηλαδή, ότι είναι το Ρόλεξ από το σχιστό είναι και το Κ5, n' est-ce pas?

nikonian
29/09/2020, 09:55
παιδιά μη μπερδεύεστε δεν αντιλέγω οτι υπάρχον και θα υπάρχουν θύματα καταναλωτισμού στων αιώνων αμήν.
Είναι διαφορετικό όμως γιατί η Rollex υπόσχεται status, ενώ το V4 ταχύτητα.
Δε κατηγορεί κανείς τη Bentley για performance issues. Status υπόσχεται και αυτή. Δεν είναι το ίδιο με τη Ducati όμως.

Εντελώς μεταξύ μας (δεν μας ακούνε), όλες οι εταιρίες που υπόσχονται status , υπόσχονται και κάτι ακόμα, έστω και προσχηματικά. Συνήθως αυτό το κάτι που τις ανέδειξε.
Πχ Ducati-ταχύτητα, Bentley-πολυτέλεια, άνεση , Rolex- αιώνια αντοχή κλπ

spyro
29/09/2020, 10:00
Εντελώς μεταξύ μας (δεν μας ακούνε), όλες οι εταιρίες που υπόσχονται status , υπόσχονται και κάτι ακόμα, έστω και προσχηματικά. Συνήθως αυτό το κάτι που τις ανέδειξε.
Πχ Ducati-ταχύτητα, Bentley-πολυτέλεια, άνεση , Rolex- αιώνια αντοχή κλπ

και όμως τελικά ήρθες και συμφώνησες και δε το κατάλαβες.

στα άνω παραδείγματα σου ΚΑΙ Η BENTLEY KΑΙ Η ROLEX ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ

:wave2:

RaGe_Raptor
29/09/2020, 10:06
Κατά μια έννοια δηλαδή, ότι είναι το Ρόλεξ από το σχιστό είναι και το Κ5, n' est-ce pas?

Το Κ5 είναι το Seiko Sportura ,κατ'αντιστοιχιση ;)

nikonian
29/09/2020, 10:17
και όμως τελικά ήρθες και συμφώνησες και δε το κατάλαβες.

στα άνω παραδείγματα σου ΚΑΙ Η BENTLEY KΑΙ Η ROLEX ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ

:wave2:

Ναι. Όπως γράφω παραπάνω:

"έστω και προσχηματικά":lol:

byron
29/09/2020, 10:58
Ξεφεύγετε από το θέμα που αφορά γιατί ΔΕΝ είναι πιο γρήγορο ένα μηχανάκι του 20 από ένα του 05 και μπαίνετε σε κοινωνικοψυχολογικές αρχέγονες επιθυμίες του ανθρώπου.
Δεν μετράνε όλοι την ζωή τους με το VFM, αλλά με ότι τους κάνει να νιώθουν καλύτερα/ξεχωριστοί/όμορφοι/ευτυχισμένοι. Και καλά κάνουν βέβαια, αλλιώς υπάρχει και η άλλη πλευρά του να αφήνεις άλλους να αποφασίζουν τι χρειάζεσαι, αν το χρειάζεσαι και κάπως έτσι καταλήγουν όλοι με Trabant και Lada.

Στο προκείμενο θέμα, χωρίς να αλλάξω γνώμη για ότι έγραψα, θα είχε ενδιαφέρον κάποιο αντίστοιχο τεστ του Κ5 ή ενός ΖΧ10 του 2010 vs των υπολοίπων SS του 2020.

RaGe_Raptor
29/09/2020, 11:03
.

Στο προκείμενο θέμα, χωρίς να αλλάξω γνώμη για ότι έγραψα, θα είχε ενδιαφέρον κάποιο αντίστοιχο τεστ του Κ5 ή ενός ΖΧ10 του 2010 vs των υπολοίπων SS του 2020.

Έχω μια μικρή υποψία ότι εργοστάσια, αντιπροσωπείες και λοιποί δεν θα το ήθελαν.

buckley
29/09/2020, 11:59
Έχω μια μικρή υποψία ότι εργοστάσια, αντιπροσωπείες και λοιποί δεν θα το ήθελαν.

Είμαι βέβαιος όπως έγραψα και παραπάνω ότι οι μάγκες θα κάνουν πολλά τέτοια τεστ, κάποια θα τα δούμε και μεις :smokin:

RaGe_Raptor
29/09/2020, 12:05
Είμαι βέβαιος όπως έγραψα και παραπάνω ότι οι μάγκες θα κάνουν πολλά τέτοια τεστ, κάποια θα τα δούμε και μεις :smokin:

Έτσι πιστεύω .
Αλλά από την άλλη δες το RSV4 . Πότε με αύξηση ιπποδύναμης, πότε με αύξηση κυβικών, πότε με βελτίωση ηλεκτρονικών και φυσικά με τα άκρως απαραίτητα φτερά για το 2020, κρατιέται κοντά στην κορυφή ενώ έχει βγει στην παραγωγή το 2009!

rock n rolla
29/09/2020, 12:27
Μονο σε ελληνικο φορουμ θα εβλεπες να συγκρινουν
αυτο 421271
με αυτο 421272
σε θεμα για Ducati vs Suzuki :lol::lol::lol:
Ελληνικη λογικη σε ολο της το μεγαλειο.

nikonian
29/09/2020, 13:26
Όταν βαριέμαι να διαβάσω 15 σελίδες, προτιμώ να σιγήσω, παρά να εκτεθώ. Αλλά αυτός πάλι είμαι εγώ.

rock n rolla
29/09/2020, 13:48
Όταν βαριέμαι να διαβάσω 15 σελίδες, προτιμώ να σιγήσω, παρά να εκτεθώ. Αλλά αυτός πάλι είμαι εγώ.

Το γεγονος οτι επιλεγω να απαντησω σε ενα συγκεκριμενο post δε σημαινει πως δεν εχω διαβασει τα υπολοιπα.
Απλα σε ολα τα Ελληνικα φορουμ παντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ ομως υπαρχουν καποιοι που αδυνατουν να καταλαβουν την εννοια ενος premium προιοντος και τη τιμολογηση του. Παντα καποιος θα υπαρχει που δε θα καταλαβαινει γιατι οι Ferrari ειναι πιο ακριβες απο ενα GTR παρολο που ειναι πιο αργες.
Επελεξα να απαντησω στο συγκεκριμενο και οχι στο γενικο θεμα παρολο που εχω στη κατοχη μου ενα V4:wave2:

RaGe_Raptor
29/09/2020, 13:53
Το γεγονος οτι επιλεγω να απαντησω σε ενα συγκεκριμενο post δε σημαινει πως δεν εχω διαβασει τα υπολοιπα.
Απλα σε ολα τα Ελληνικα φορουμ παντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ ομως υπαρχουν καποιοι που αδυνατουν να καταλαβουν την εννοια ενος premium προιοντος και τη τιμολογηση του. Παντα καποιος θα υπαρχει που δε θα καταλαβαινει γιατι οι Ferrari ειναι πιο ακριβες απο ενα GTR παρολο που ειναι πιο αργες.
Επελεξα να απαντησω στο συγκεκριμενο και οχι στο γενικο θεμα παρολο που εχω στη κατοχη μου ενα V4:wave2:

Α, δηλαδή είναι αλήθεια, αισθάνεστε ότι πήρατε το rolex των 2κύκλων! Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι τρολλιά :bawl:

rock n rolla
29/09/2020, 14:14
Α, δηλαδή είναι αλήθεια, αισθάνεστε ότι πήρατε το rolex των 2κύκλων! Κι εγώ που νόμιζα ότι είναι τρολλιά :bawl:

Ουτε κατα διανοια. Καποιος πιο πανω εκανε συγκριση Rolex με Casio εξου και το σχολιο.

Ετσι κι αλλιως βεβαια παντα μεγαλυτερο κομπλεξ ειχαν αυτοι που δεν εχουν Ρολεξ παρα αυτοι που εχουν. Τα ιδια ελεγα κι εγω οταν ειχα ενα Vstrom γι αυτους που ειχαν GS. Κακο δεν ειναι να κραζουμε ενα οχημα. Κακο και αγενεια ειναι να κραζουμε αυτους που αγοραζουν αυτο το οχημα.

εφγουαιαι: Με διαφορα το πιο γαματο και fun μηχανακι που ειχα ποτε ηταν ενα Γιαπωνεζικο των 10.000€.

RaGe_Raptor
29/09/2020, 14:29
Ουτε κατα διανοια. Καποιος πιο πανω εκανε συγκριση Rolex με Casio εξου και το σχολιο.

Ετσι κι αλλιως βεβαια παντα μεγαλυτερο κομπλεξ ειχαν αυτοι που δεν εχουν Ρολεξ παρα αυτοι που εχουν. Τα ιδια ελεγα κι εγω οταν ειχα ενα Vstrom γι αυτους που ειχαν GS. Κακο δεν ειναι να κραζουμε ενα οχημα. Κακο και αγενεια ειναι να κραζουμε αυτους που αγοραζουν αυτο το οχημα.

εφγουαιαι: Με διαφορα το πιο γαματο και fun μηχανακι που ειχα ποτε ηταν ενα Γιαπωνεζικο των 10.000€.

Αυτό το ποστ , ο ορισμός του κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.

spyro
29/09/2020, 14:35
this is getting better and better

rock n rolla
29/09/2020, 14:48
Αυτό το ποστ , ο ορισμός του κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ενω το απο κατω δειχνει το αντιθετο. Αν δεν ελεγα οτι εχω V4 η απαντηση σου θα ηταν η ιδια?

Whatever παυω να ασχολουμαι. Ενα ωραιο και ενδιαφερον θεμα του γιατι το μπουρδελακι που κοστιζει τοσα λεφτα ειναι πιο αργο απο το ακομα πιο μεγαλο μπουρδελακι που κοστιζει μεταχειρισμενο οσο ενα monster 620 κατεληξε πριν 1-2 σελιδες εκει που καταληγουν ολα αυτα τα θεματα. Οτι τα Ευρωπαικα ειναι μπουρδελα και κοροιδευουν τον κοσμακη και τα Γιαπωνεζικα ειναι το φως, η αληθεια κτλ κτλ. Το γαματο ειναι οτι δε προκειται ποτε κανεις με μηχανακι αντιστοιχης χρονολογιας και τεχνολογιας (R1M κτλ) να ακολουθησει το ανωτερο υφος. Παντα αυτοι που εχουν τις αρχαιολογιες ασχολουνται :lol:

spyro
29/09/2020, 14:53
... Παντα καποιος θα υπαρχει που δε θα καταλαβαινει γιατι οι Ferrari ειναι πιο ακριβες απο ενα GTR παρολο που ειναι πιο αργες.

να το χαίρεσαι φίλος. Πάντα όρθιος εύχομαι. Μακάρι να είχαμε όλοι τη δυνατότητα να παίρναμε ένα V4. Δε το χρειάζομαι πραγματικά αλλά και τι δε θα δινα απλά να το χα. :beer:

μια ερώτηση όμως αν επιτρέπεται για να είμαστε και εντός θέματος. Ξέρεις πολλά Ferrari SP90 Stradale που να τον πίνουν στη πίστα απο το EVO VIII του 2005?

RaGe_Raptor
29/09/2020, 14:59
Ενω το απο κατω δειχνει το αντιθετο. Αν δεν ελεγα οτι εχω V4 η απαντηση σου θα ηταν η ιδια?

Whatever παυω να ασχολουμαι. Ενα ωραιο και ενδιαφερον θεμα του γιατι το μπουρδελακι που κοστιζει τοσα λεφτα ειναι πιο αργο απο το ακομα πιο μεγαλο μπουρδελακι που κοστιζει μεταχειρισμενο οσο ενα monster 620 κατεληξε πριν 1-2 σελιδες εκει που καταληγουν ολα αυτα τα θεματα. Οτι τα Ευρωπαικα ειναι μπουρδελα και κοροιδευουν τον κοσμακη και τα Γιαπωνεζικα ειναι το φως, η αληθεια κτλ κτλ. Το γαματο ειναι οτι δε προκειται ποτε κανεις με μηχανακι αντιστοιχης χρονολογιας και τεχνολογιας (R1M κτλ) να ακολουθησει το ανωτερο υφος. Παντα αυτοι που εχουν τις αρχαιολογιες ασχολουνται :lol:

Είναι λίγο αντιφατικά τα λόγια σου.

"Αυτοί αισθάνονται ανώτεροι. Εμείς δεν ασχολούμαστε καν."

Βέβαια επιμένεις να γενικεύεις τις δικές σου πεποιθήσεις.

Anyways.

RaGe_Raptor
29/09/2020, 15:01
να το χαίρεσαι φίλος. Πάντα όρθιος εύχομαι. Μακάρι να είχαμε όλοι τη δυνατότητα να παίρναμε ένα V4. Δε το χρειάζομαι πραγματικά αλλά και τι δε θα δινα απλά να το χα. :beer:

?

Μα ακριβώς! Σιγά μην ασχολιόμουν με τα τέστ. :lol:

rock n rolla
29/09/2020, 15:10
μια ερώτηση όμως αν επιτρέπεται για να είμαστε και εντός θέματος. Ξέρεις πολλά Ferrari SP90 Stradale που να τον πίνουν στη πίστα απο το EVO VIII του 2005?

Αν και η V4S δεν ειναι ουτε κατα διανοια η SP90 των 2 τροχων εαν συνεβαινε κατι τετοιο ειμαι 100% σιγουρος οτι θα εμφανιζοντουσαν οι κλασσικοι γραφικοι τυποι που θα εφερναν σαν παραδειγμα οτι το Casio που εχουν ειναι καλυτερο απο ενα IWC γιατι κανουν την ιδια δουλεια στο 1/100 της τιμης. Στα του θεματος μου αρεσουν οι τοποθετησεις του Sapila. Δεν εχω κανενα θεμα με αυτους που κραζουν αλλα μηχανακια. Εχω θεμα με αυτους που κραζουν αυτους που αγοραζουν αυτα τα μηχανακια.
Live and let live.

Disclaimer: Ειχα και Κ7. Ωραιο μηχανακι

DoctoR_k6
29/09/2020, 15:13
Εν τω μεταξυ ο Rock n Rolla που εχει V4 καθεται κ αναφερει περι ιδιοκτητων κ οχι περι μοτοσυκλετων...
Αφου δεν σε απασχολει το θεμα με τους κατοχους γιατι δεν συζητας για την καθε αυτη συγκριση των μοτοσυκλετων?

Οπως εγραψε ο Βυρωνας παραπανω...Ξεφεύγετε από το θέμα που αφορά γιατί ΔΕΝ είναι πιο γρήγορο ένα μηχανάκι του 20 από ένα του 05 και μπαίνετε σε κοινωνικοψυχολογικές αρχέγονες επιθυμίες του ανθρώπου.

RaGe_Raptor
29/09/2020, 15:17
Αν και η V4S δεν ειναι ουτε κατα διανοια η SP90 των 2 τροχων εαν συνεβαινε κατι τετοιο ειμαι 100% σιγουρος οτι θα εμφανιζοντουσαν οι κλασσικοι γραφικοι τυποι που θα εφερναν σαν παραδειγμα οτι το Casio που εχουν ειναι καλυτερο απο ενα IWC γιατι κανουν την ιδια δουλεια στο 1/100 της τιμης. Στα του θεματος μου αρεσουν οι τοποθετησεις του Sapila. Δεν εχω κανενα θεμα με αυτους που κραζουν αλλα μηχανακια. Εχω θεμα με αυτους που κραζουν αυτους που αγοραζουν αυτα τα μηχανακια.
Live and let live.

Disclaimer: Ειχα και Κ7. Ωραιο μηχανακι

Μια διόρθωση, Seiko ήταν :bawl:

spyro
29/09/2020, 15:22
.. Εχω θεμα με αυτους που κραζουν αυτους που αγοραζουν αυτα τα μηχανακια.
..

πίστεψε με και εγώ αλλά δε ρώτησα αυτό.

ποιο πιστεύεις εσύ κατα την ταπεινή και ανιδιοτελή άποψη σου, 2020 μοντέλο ferrairi αντιστοιχεί με το v4, το οποίο δε ρίχνει στα αφτιά για πλάκα (δεδομένης της τεράστιας εξέλιξης που είχαν τα αυτοκίνητα ολα αυτά τα χρόνια) στο EVO VIII

rock n rolla
29/09/2020, 15:35
Εν τω μεταξυ ο Rock n Rolla που εχει V4 καθεται κ αναφερει περι ιδιοκτητων κ οχι περι μοτοσυκλετων...
Αφου δεν σε απασχολει το θεμα με τους κατοχους γιατι δεν συζητας για την καθε αυτη συγκριση των μοτοσυκλετων?

Οπως εγραψε ο Βυρωνας παραπανω...Ξεφεύγετε από το θέμα που αφορά γιατί ΔΕΝ είναι πιο γρήγορο ένα μηχανάκι του 20 από ένα του 05 και μπαίνετε σε κοινωνικοψυχολογικές αρχέγονες επιθυμίες του ανθρώπου.
Εαν γνωριζα τι και πως θα συζητουσα. Γενικα παρολο που μου αρεσει αυτο το διδυμο και τους παρακολουθω εδω και πολλα χρονια το συγκεκριμενο βιντεο νιωθω οτι εχει φτιαχτει για να γινει viral.
Πιθανο να ειχαμε το ιδιο αποτελεσμα αν βαζαμε σε μια καρτοπιστα ενα WRF του '07 με ενα 690 SMC R του '20. Ισως κερδιζε το Yamaha. Αυτο κανει το Yamaha καλυτερο?

Barcelona 2020.
WSBK best lap ο Rea στο 1'42.797
MotoGP 1'40.142

2,5 δευτερολεπτα διαφορα μεταξυ πρωτοτυπου με πνευματικες βαλβιδες κτλ και μηχανης με βελτιωμενο μοτερ παραγωγης.

buckley
29/09/2020, 15:36
Διάνα έκαναν οι γιουτιουμπάδες ,σας έκαναν και αντιπαλεύετε και όχι μόνο αυτό αλλά έκαναν την φρατέρνιτυ των κοκκίνων να λέει τους απέναντι γραφικούς :eleison:

rock n rolla
29/09/2020, 15:39
πίστεψε με και εγώ αλλά δε ρώτησα αυτό.

ποιο πιστεύεις εσύ κατα την ταπεινή και ανιδιοτελή άποψη σου, 2020 μοντέλο ferrairi αντιστοιχεί με το v4, το οποίο δε ρίχνει στα αφτιά για πλάκα (δεδομένης της τεράστιας εξέλιξης που είχαν τα αυτοκίνητα ολα αυτά τα χρόνια) στο EVO VIII

Εξαρταται της πιστας. Στα Μεγαρα προσωπικα πιστευω οτι το Evo θα ειναι μπροστα παντα. Στο Mugello δε θα προλαβαινει να μετραει τους γυρους που θα τρωει. Αλλα και παλι. Δε δικαιολογω το V4. Δε θα επρεπε καν να γινεται αυτη η κουβεντα ομως. Μιλαμε για διαφορα εξελιξης και ηλεκτρονικων 15 χρονια και 50 αλογα τροχο. Μονο σε μενα βρωμαει το αποτελεσμα? Σα να λεμε να τρεχει καποιος με μια GP του 2005 και μια το 2020 και να χασει του '20. Υπαρχει καποιος που πιστευει οτι υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο?

p@nos
29/09/2020, 16:06
rock n rolla εισαι αυτος που εγραφες στο ducatisti? αν ναι ποτε τα πηρες ολα αυτα τα μηχανακια που λες ? :confused: αν οχι προσπερασε την ερωτηση

Στα των χρονων τωρα, 2.5 δευτερολεπτα σε αγωνιστικο επιπεδο ειναι απλα χαος, οχι μικρη διαφορα. Ειναι σαν να λες οτι ο Bolt τρεχει μονο μισο δευτερολεπτο πιο γρηγορα απο τους αλλους αρα σιγα τη διαφορα. Στην προκειμενη περιπτωση ομως, εχουμε τον ορισμο των diminishing returns, δηλαδη για μεγαλο κοστος εχεις μικρη βελτιωση, κατι που ισχυει παντου και παντα.

Εδω ομως βλεπουμε το αντιθετο και αυτο ειναι το παραξενο, αρα το σεναριο, βγαζω κατι ωραιο και γυαλιστερο στην παραγωγη κανοντας τους οδηγους beta testers μιας και δεν ενδιαφερονται για ουσια αλλα για μπλινκ παιζει πολυ δυνατα, και ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο, ειδικα οταν πουλας ταχυτητα, χρονους και επιδοσεις. Επισης, δεν καταλαινω γιατι θεωρεις οτι οσοι δεν εχουν ν4 δε μπορουν να εχουν αποψη γιατι απλα δε μπορουν να το αγορασουν οποτε αναγκαστικα το θαβουν, τι σοι συλλογισμος ειναι αυτος? Πεταχτε τον νεοπλουτισμο απο πανω σας, δεν ζουν ολοι με 800ε οποτε λιγο ηρεμια μιας και εδω συζηταμε για τα μηχανακια για να περναει η ωρα, αμα ειναι να το κοψουμε και αυτο να τελειωνουμε με το θεμα μια και καλη.

Και κατι ακομα, κατα κυριο λογο σχολιαζουμε εδω μεσα για το τι ντουβαρι εβγαλε η ντουκατι στην παραγωγη που το γλεντανε παλτα 15ετιας, οχι με το τι κανουν αυτοι που πηγαν και τα αγορασαν. Και δε νομιζω να ρισκαραν να βγαλουν μαπα το ντουκατι οι δημοσιογραφοι χωρις να υπαρχει λογος.

rock n rolla
29/09/2020, 16:19
rock n rolla εισαι αυτος που εγραφες στο ducatisti? αν ναι ποτε τα πηρες ολα αυτα τα μηχανακια που λες ? :confused: αν οχι προσπερασε την ερωτηση
Οχι δεν ειμαι εγω, δε ξερω καν τι ειναι το ducatisti.

Επισης, δεν καταλαινω γιατι θεωρεις οτι οσοι δεν εχουν ν4 δε μπορουν να εχουν αποψη γιατι απλα δε μπορουν να το αγορασουν οποτε αναγκαστικα το θαβουν, τι σοι συλλογισμος ειναι αυτος? Πεταχτε τον νεοπλουτισμο απο πανω σας, δεν ζουν ολοι με 800ε οποτε λιγο ηρεμια μιας και εδω συζηταμε για τα μηχανακια για να περναει η ωρα, αμα ειναι να το κοψουμε και αυτο να τελειωνουμε με το θεμα μια και καλη.
Κουοταρισε μου σε παρακαλω παρα πολυ που το εχω γραψει ή υπονοησει αυτο. Γραφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι αυτο που με ενοχλει ειναι αυτοι που χαρακτηριζουν οχι τα οχηματα αλλα τους ανθρωπους που αγοραζουν τα οχηματα. 99% θα κραξει αυτος που εχει μηχανακι των 5000 αυτον που εχει μηχανακι των 25000. Σπανια το αντιστροφο. Πες οτι ειναι μπουρδελο το μηχανακι δε με νοιαζει. Αλλα το να λες καποιον κοροιδο ή θυμα που αποφασισε να κανει στον εαυτο του ενα ακριβο δωρο ειναι το λιγοτερο αγενεια. Αλλος τα σκαει για σπιτι, αλλος για ρολοι, αλλος στις πουτανες κι αλλος τα φυλαει στο στρωμα. Κανεις δεν ειναι πιο εξυπνος απο τον αλλο. Απλα εχουν ολοι διαφορετικη αντιληψη.

Χαρακτηρισμοι τυπου νεοπλουτισμος να περισσευουν, ευχαριστω πολυ.

p@nos
29/09/2020, 16:30
Οχι δεν ειμαι εγω, δε ξερω καν τι ειναι το ducatisti.

Κουοταρισε μου σε παρακαλω παρα πολυ που το εχω γραψει ή υπονοησει αυτο. Γραφω ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι αυτο που με ενοχλει ειναι αυτοι που χαρακτηριζουν οχι τα οχηματα αλλα τους ανθρωπους που αγοραζουν τα οχηματα. 99% θα κραξει αυτος που εχει μηχανακι των 5000 αυτον που εχει μηχανακι των 25000. Σπανια το αντιστροφο. Πες οτι ειναι μπουρδελο το μηχανακι δε με νοιαζει. Αλλα το να λες καποιον κοροιδο ή θυμα που αποφασισε να κανει στον εαυτο του ενα ακριβο δωρο ειναι το λιγοτερο αγενεια. Αλλος τα σκαει για σπιτι, αλλος για ρολοι, αλλος στις πουτανες κι αλλος τα φυλαει στο στρωμα. Κανεις δεν ειναι πιο εξυπνος απο τον αλλο. Απλα εχουν ολοι διαφορετικη αντιληψη.

Χαρακτηρισμοι τυπου νεοπλουτισμος να περισσευουν, ευχαριστω πολυ.

ο χαρακτηρισμος ειναι αυτος που πρεπει, απο την στιγμη που αρχιζεις να μιλας για κομπλεξ, για το πως ''αυτα μονο στα ελληνικα φορουμ'' και λοιπα ωραια...οποτε, καλο ειναι να θεωρησεις σαν πιθανοτητα οτι αυτοι που κραζουν το ντουκατι, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ουτε κομπλεξικοι, ουτε πτωχοι πληβιοι...επισης, οι περισσοτεροι εδω περα, λεω ξανα, μιλαμε για την εταιρεια και για αυτο που εβγαλε, οχι για αυτους που το ψωνιζουν

BLiTzER
29/09/2020, 16:30
99% θα κραξει αυτος που εχει μηχανακι των 5000 αυτον που εχει μηχανακι των 25000. Σπανια το αντιστροφο.

Επειδή 99% θα έχει δίκιο. Γιατί να κράξεις κάποιον που αγόρασε ένα μηχανάκι των 5000 και το εκμεταλλεύεται ΠΛΗΡΩΣ (ή έστω αρκετά); Ενώ το αντίστροφο...

byron
29/09/2020, 16:34
Επειδή 99% θα έχει δίκιο. Γιατί να κράξεις κάποιον που αγόρασε ένα μηχανάκι των 5000 και το εκμεταλλεύεται ΠΛΗΡΩΣ (ή έστω αρκετά); Ενώ το αντίστροφο...

Και γιατί δεν μπορεί να ισχύει το αντίστροφο δηλαδή; Το σωστό μηχανάκι για την σωστή χρήση, έχει τιμή;

Τι λέτε ρε παίδες; Δλδ αν γούσταρα τώρα να πάρω ένα Tuono 1100 γιατί αυτό είναι το σωστό μηχανάκι μηχανάκι για να κάνω καφρίλες (σωστή χρήση), θα μου έλεγε ο καθείς ψαράς πως θα έπρεπε να είχα πάρει Ζ ή ΜΤ;

BLiTzER
29/09/2020, 16:35
Και γιατί δεν μπορεί να ισχύει το αντίστροφο δηλαδή; Το σωστό μηχανάκι για την σωστή χρήση, έχει τιμή;

Τι λέτε ρε παίδες; Δλδ αν γούσταρα τώρα να πάρω ένα Tuono 1100 γιατί αυτό είναι το σωστό μηχανάκι μηχανάκι για να κάνω καφρίλες (σωστή χρήση), θα μου έλεγε ο καθείς ψαράς πως θα έπρεπε να είχα πάρει Ζ ή ΜΤ;

Αν τις έκανες, όχι.

:p

Μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο. Κατά 1% περίπου. Βγες στον δρόμο και δες.

rock n rolla
29/09/2020, 16:39
...

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ. Κραξε τα Ducati οσο θες. Το να κραξεις πχ καποιον επειδη εχει Ducati ή Ρολεξ ειναι σα να κραζει αυτος εσενα επειδη εχεις Casio και Yamaha αντι για Rolex και Ducati. Το πρωτο ειναι αποδεκτο το δευτερο κατακριτεο ενω και τα 2 θα επρεπε να ειναι κατακριτεα.
LIVE AND LET LIVE. Ασχολουμαστε με οχηματα οχι ανθρωπους.

Α με συγχωρειτε αλλα πιο πανω ειδα απλα μια γενικευση. Δε καταλαβα οτι αναφερομαστε σε συγκεκριμενα παραδειγματα.

BLiTzER
29/09/2020, 16:41
Α με συγχωρειτε αλλα πιο πανω ειδα απλα μια γενικευση. Δε καταλαβα οτι αναφερομαστε σε συγκεκριμενα παραδειγματα.

Δεν έχω ιδέα για τι μιλάτε καν. Απλά βρήκα ευκαρία να κράξω. :lol:

harris_x
29/09/2020, 17:04
Δεν πα' να είναι πύραυλος το Κ5, για εμένα θα είναι πάντα αδιάφορο (εκτός από όταν κόβει πλαίσιο, εκεί κεντρίζει λιγάκι το ενδιαφέρον μου).

BLiTzER
29/09/2020, 17:06
Δεν πα' να είναι πύραυλος το Κ5, για εμένα θα είναι πάντα αδιάφορο (εκτός από όταν κόβει πλαίσιο, εκεί κεντρίζει λιγάκι το ενδιαφέρον μου).

Καλά, εσύ οδηγείς και SUV, δε μετράει η γνώμη σου. :lol:

harris_x
29/09/2020, 17:08
Καλά, εσύ οδηγείς και SUV, δε μετράει η γνώμη σου. :lol:

Σωστά και είναι και ακριβό :p

Είναι όμως αγγλικό, δεν φεύγω από την χώρα :lol:

tuning
29/09/2020, 17:09

243 απαντησεις χωρις νοημα και ουσια,η δικια σου τα ειπε ολα σε 10 λεξεις ευγε συμφωνω απολυτα

RaGe_Raptor
29/09/2020, 17:12

Χμμμ.... Εξηγείται έτσι το ενδιαφέρον σου για τα σουτιέν?:p
https://www.thetriumphforum.com/threads/check-your-frames-for-cracks.24583/

harris_x
29/09/2020, 17:12
243 απαντησεις χωρις νοημα και ουσια,η δικια σου τα ειπε ολα σε 10 λεξεις ευγε συμφωνω απολυτα

240, αλλά νταξ...

harris_x
29/09/2020, 17:13
Χμμμ.... Εξηγείται έτσι το ενδιαφέρον σου για τα σουτιέν?:p
https://www.thetriumphforum.com/threads/check-your-frames-for-cracks.24583/

Το δικό μου είναι από τα παλιά τα καλά :smokin:

RaGe_Raptor
29/09/2020, 17:13

Καλά εσύ πονάς,σε δικαιολογώ :bawl:

RaGe_Raptor
29/09/2020, 17:14
Το δικό μου είναι από τα παλιά τα καλά :smokin:

Παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα. Τι λέμε εδώ και 244 ποστ! :lol:

harris_x
29/09/2020, 17:16
Παλιά τα έφτιαχναν καλύτερα. Τι λέμε εδώ και 244 ποστ! :lol:

Εγώ είδα να συγκρίνετε την απόλυτη αδιαφορία με το απόλυτο ενδιαφέρον, τίποτα παραπάνω...

RaGe_Raptor
29/09/2020, 17:18
Εγώ είδα να συγκρίνετε την απόλυτη αδιαφορία με το απόλυτο ενδιαφέρον, τίποτα παραπάνω...

Στο "εγώ είδα" βρίσκεται η απάντηση.

harris_x
29/09/2020, 17:21
Στο "εγώ είδα" βρίσκεται η απάντηση.

Ισχύει, ο καθένας μπορεί να έχει την δική του οπτική ;)

Maradi
29/09/2020, 17:21
Δηλ κάθε φορά που αγοράζω καινούργια μηχανή να περιμένω κράξιμο; Για κάντε μου μια ανάλυση της λογικής αυτής παρακαλώ γιατί έχασα τη μπάλα.

BLiTzER
29/09/2020, 17:25
Δηλ κάθε φορά που αγοράζω καινούργια μηχανή να περιμένω κράξιμο; Για κάντε μου μια ανάλυση της λογικής αυτής παρακαλώ γιατί έχασα τη μπάλα.

Ανάλογα. Είναι ντουκάτι; :lol:

harris_x
29/09/2020, 17:26

Εννοείται, ειδικά αν είναι πάνω από τις οδηγικες σου ικανότητες

RaGe_Raptor
29/09/2020, 17:27

Α ρε κφαλα,δεν θα το πάρεις εκείνο το hyper...! :cry:

Maradi
29/09/2020, 17:27
Μη σκας, και οι μπέμπες το ίδιο κράξιμο τρώνε.

bulmont
29/09/2020, 20:05
Εννοείται, ειδικά αν είναι πάνω από τις οδηγικες σου ικανότητες

:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

harris_x
30/09/2020, 11:25
:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

Τι; Όλοι ξέρουν ότι αν δεν είσαι ο ροσσης δεν αγοράζεις supersport γιατι πεφτει δούλεμα.
Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και στα on off

:whistle:

tuning
30/09/2020, 11:43
Καλά εσύ πονάς,σε δικαιολογώ :bawl:

μια χαρα νιωθω δοξα τον θεο,για σενα δεν ξερω....

peterTHErider
30/09/2020, 11:48
εγω παλι εκανα για αλλη μια φορα μια διαπιστωση.
πολλοι με κομπλεξ και συνδρομα κατωτεροτητας εδω μεσα.δεν ειναι κακο να μην εχεις τα μπιμπικινια να αγορασεις κατι μοναδικο.αλλα να κραζεις την ρολεξ και την καθε ρολεξ επειδη δεν εχεις την ικανοτητα να το εκτιμησεις και φυσικα να το αγορασεις σε κανει απλα κομπλεξικο.
και συνηθως αυτοι φορανε ρεπλικες και νιωθουν ωραια...

spyro
30/09/2020, 11:57
παιδιά είστε εκτός θέματος

είδατε φως και μπήκατε να βγάλετε προσωπικά στερεότυπα, ιδεοληψίες και αντιλήψεις για τα υλικά αγαθά του γένους μας (στων αιώνων αμήν)

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

FOCUS

λοιπόν στο θέμα μας

ξέρετε πολλές ferrari μοντέλα 2020 που τον πίνουν απο ένα EVO VIII του 2005 οπως τον ήπιε στην πίστα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ένα πανάκριβο σύγχρονο "όπλο" όπως το V4 απο ένα Κ5?

υπάρχει πραγματική τεχνολογική εξέλιξη που σε βοηθάει στους χρόνους στη κατηγορία SS πλέον όπως σε άλλα μηχανοκίνητα?

απλό είναι το θέμα

RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:11
Παιδιά , newsflash: το "δεν ξέρετε να εκτιμάτε" δεν ισχύει όταν υπάρχει αντικειμενικότατο μέτρο σύγκρισης,ο χρόνος.

Η ευλογία των συγκριτικών στην πίστα.

BLiTzER
30/09/2020, 12:12
Ναι, αλλά είναι όμορφο. Τι εννοείς "είναι μοτοσικλέτα, όχι βάζο";!

DoctoR_k6
30/09/2020, 12:15

είδατε φως και μπήκατε να βγάλετε προσωπικά στερεότυπα, ιδεοληψίες και αντιλήψεις για τα υλικά αγαθά του γένους μας (στων αιώνων αμήν)

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

FOCUS

λοιπόν στο θέμα μας

ξέρετε πολλές ferrari μοντέλα 2020 που τον πίνουν απο ένα EVO VIII του 2005 οπως τον ήπιε στην πίστα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ένα πανάκριβο σύγχρονο "όπλο" όπως το V4 απο ένα Κ5?

υπάρχει πραγματική τεχνολογική εξέλιξη που σε βοηθάει στους χρόνους στη κατηγορία SS πλέον όπως σε άλλα μηχανοκίνητα?

απλό είναι το θέμα

Κ τωρα θα μπει ενας παρεξηγημενος ιδιοκτητης Ferrari για να κραξει εσενα το λαικατζη με το EVO. :lol:
Οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει...

Aς περιμενουμε κανα καινουριο βιντεο με κανα αλλο sbk 15ετιας η κανα Ducati του 2005 με ενα SBK του 2020 (japan κατα προτιμηση).

BLiTzER
30/09/2020, 12:16
...κανα Ducati του 2005 με ενα SBK του 2020 (japan κατα προτιμηση).

:lol: :lol: :lol:

DoctoR_k6
30/09/2020, 12:17
:lol: :lol: :lol:

Εισαι ρηχος...:lol:

THRESH
30/09/2020, 12:19
evo όχι , impreza που συνέχισε να εξελίσσεται , ναι

https://www.evo.co.uk/subaru/wrx-sti/19727/subaru-breaks-the-nurburgring-saloon-car-record-with-highly-modified-wrx-sti

πριν πεις , ειναι ειδικά εξελιγμένο κλπα, έτσι είναι(ήταν) και η Ferrari 599XX

δεν είναι το ίδιο με τη σύγκριση εδώ όμως , το k5 είναι πλέον supersport 15ετίας και με 90Κ χλμ με κάποιες βελτιώσεις και
το V4S το supersport της εταιρίας σήμερα , κανένα απο τα 2 δεν είναι μόνο για πίστα.

το τελικό συμπέρασμα : η Ducati φτιάχνει μια σπορ ναυαρχίδα με προβληματική πίσω ανάρτηση για πίστα , όχι αρκετή για να ανταγωνιστεί το foreamentioned K5.
Αν αυτό μειώνει τη ζήτηση του ή το κάνει ένα συνολικά χειρότερο μηχανάκι , αμφιβάλλω.

RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:19
Κ τωρα θα μπει ενας παρεξηγημενος ιδιοκτητης Ferrari για να κραξει εσενα το λαικατζη με το EVO. :lol:
Οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει...

Aς περιμενουμε κανα καινουριο βιντεο με κανα αλλο sbk 15ετιας η κανα Ducati του 2005 με ενα SBK του 2020 (japan κατα προτιμηση).

ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ δίκαιος αντίπαλος για το 999 του 2005 θα ήταν ένα GSXR 750T του 1996. Μικρή διαφορά σε άλογα ≈10 :D

DoctoR_k6
30/09/2020, 12:23
θα τσιμπήσω εγώ :)

https://www.evo.co.uk/subaru/wrx-sti/19727/subaru-breaks-the-nurburgring-saloon-car-record-with-highly-modified-wrx-sti

δεν είναι το ίδιο με τη σύγκριση εδώ όμως , το k5 είναι πλέον supersport 15ετίας και με 90Κ χλμ με κάποιες βελτιώσεις και
το V4S το supersport της εταιρίας σήμερα , κανένα απο τα 2 δεν είναι μόνο για πίστα.

το τελικό συμπέρασμα : η Ducati φτιάχνει μια σπορ ναυαρχίδα με προβληματική πίσω ανάρτηση για πίστα , όχι αρκετή για να ανταγωνιστεί το foreamentioned K5.
Αν αυτό μειώνει τη ζήτηση του ή το κάνει ένα συνολικά χειρότερο μηχανάκι , αμφιβάλλω.

Πιστευω πως πολλοι κολλησανε στο θεμα/ονομα Ducati παρα στο ενα SS του 2020 με καμια 40 χιλιαδες ευρω (απο τα ακριβοτερα) που χανει σε μια πιστα (οσο πιο convenient μπορει να ειναι για το Κ5 (λεμε τωρα)) απο ενα 15ετιας SBK.
Ποση διαφορα εχει προκυψει αυτα τα χρονια σε εξελιξη (παντου) για να δικαιολογει την τιμη...αυτο λενε μερικοι.

spyro
30/09/2020, 12:24

θεωρείς οτι υπάρχει κάποιο sport/racing/ bla bla super car σήμερα που δεν πάει κατα πολύ γρηγορότερα σε μια πίστα απο οποιοδήποτε sport/racing/ bla bla super car προ 15ετίας;

RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:26
Εγώ πάντως ξέρω 2 άτομα που πήγαιναν για panigale V4 και τώρα ψάχνουν για Κ5 πένα :bawl:

DoctoR_k6
30/09/2020, 12:26
ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ δίκαιος αντίπαλος για το 999 του 2005 θα ήταν ένα GSXR 750T του 1996. Μικρή διαφορά σε άλογα ≈10 :D

Eγω προτεινω αυτουνουνα...

421294

RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:32
θεωρείς οτι υπάρχει κάποιο sport/racing/ bla bla super car σήμερα που δεν πάει κατα πολύ γρηγορότερα σε μια πίστα απο οποιοδήποτε sport/racing/ bla bla super car προ 15ετίας;

Για να μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά,
Θεωρώ ότι σε αυτό συμβάλλει και το ότι στα αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο να βάλεις στην άσφαλτο τα επιπλέον άλογα ενώ στις μοτοσικλέτες υπάρχουν περιορισμοί λόγω της single track 2τροχης φύσης τους.
Οι συμβιβασμοί στο στήσιμο είναι περισσότεροι, θες πιο μακρύ ψαλίδι, ανεβαίνει το μεταξόνιο (1.470 vs 1.405! ) , γίνεται πιο "αργό" κτλ κτλ.

RaGe_Raptor
30/09/2020, 12:33
Eγω προτεινω αυτουνουνα...

421294

Κρυφοχοντάκιας. Ξεκάθαρα. :bawl:

buckley
30/09/2020, 12:52

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

FOCUS

λοιπόν στο θέμα μας

απλό είναι το θέμα

Απαραίτητη προυπόθεση να μην πάρουν φωτιά, πάρουν ε, όχι βάλουν (στην άσφαλτο :a7: )

buckley
30/09/2020, 12:56
Πιστευω πως πολλοι κολλησανε στο θεμα/ονομα Ducati παρα στο ενα SS του 2020 με καμια 40 χιλιαδες ευρω (απο τα ακριβοτερα) που χανει σε μια πιστα (οσο πιο convenient μπορει να ειναι για το Κ5 (λεμε τωρα)) απο ενα 15ετιας SBK.
Ποση διαφορα εχει προκυψει αυτα τα χρονια σε εξελιξη (παντου) για να δικαιολογει την τιμη...αυτο λενε μερικοι.

Εγώ θέλω να μου πεις ποιοί , οι κομπλεξικοί ή οι άλλοι ήταν :smokin:

buckley
30/09/2020, 13:06

Ρε φίλε όχι και το srad ,όχι να κλέψουμε εκκλησία πια :bawl:

rock n rolla
30/09/2020, 13:16
Ναι, αλλά είναι όμορφο. Τι εννοείς "είναι μοτοσικλέτα, όχι βάζο";!

Αν δεν ειχαν σημασια τα looks θα ειχαμε ολοι γιαπωνεζικα :lol:

sapila racing
30/09/2020, 13:32

Δες ενα συγκριτικό τεστ από σοβαρό περιοδικό στην πίστα με το GSXR1000 K5 και με ενα 999R που κόστιζε τότε λίγο περισσότερο απο τα διπλά χρήματα.
Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά στο οτι ο συγγραφέας του άρθρου ήταν πιο γρήγορος με το GSXR.
Σε απόλυτους χρόνους όμως με τον πολύ γρήγορο οδηγό που είχαν φέρει το Ducati ηταν 1,2 sec πιο γρήγορο.
To 999R να θυμήσουμε οτι ηταν η ακριβότερη έκδοση του μοντέλου, και ηταν κάμποσα κιλά βαρύτερο (καπου 8 κιλά) απο το GSXR αλλά και αρκετούς ίππους (περίπου 30) πιο αδύναμο.
Αυτα στην πίστα Ledenon στην Γαλλία, μια αρκετά ενδιαφέρουσα πίστα με πολύ ανηφόρα κατηφόρα.

Βλέπουμε λοιπόν οτι με εναν σχετικά γρήγορο οδηγό (το υποθέτω αφού δεν ξερω ποιός είναι και δεν έχω πρόσβαση στο πλήρες αρθρο χωρίς πληρωμη) , το GSXR ειναι το πιο γρήγορο. Με πολύ γρήγορο οδηγό όμως τα πράγματα αλλάζουν κατα πολύ και το GSXR χάνει 1,2 sec στον γύρο απο το 999R.

Γερμανικά δεν ξέρω, αλλά με google translate το διαβαζεις μια χαρα.

https://www.motorradonline.de/supersportler/track-test-ducati-999-r-suzuki-gsx-r-1000-es-geht-um-mehr/

p@nos
30/09/2020, 13:47
Δες ενα συγκριτικό τεστ από σοβαρό περιοδικό στην πίστα με το GSXR1000 K5 και με ενα 999R που κόστιζε τότε λίγο περισσότερο απο τα διπλά χρήματα.
Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά στο οτι ο συγγραφέας του άρθρου ήταν πιο γρήγορος με το GSXR.
Σε απόλυτους χρόνους όμως με τον πολύ γρήγορο οδηγό που είχαν φέρει το Ducati ηταν 1,2 sec πιο γρήγορο.
To 999R να θυμήσουμε οτι ηταν η ακριβότερη έκδοση του μοντέλου, και ηταν κάμποσα κιλά βαρύτερο (καπου 8 κιλά) απο το GSXR αλλά και αρκετούς ίππους (περίπου 30) πιο αδύναμο.
Αυτα στην πίστα Ledenon στην Γαλλία, μια αρκετά ενδιαφέρουσα πίστα με πολύ ανηφόρα κατηφόρα.

Βλέπουμε λοιπόν οτι με εναν σχετικά γρήγορο οδηγό (το υποθέτω αφού δεν ξερω ποιός είναι και δεν έχω πρόσβαση στο πλήρες αρθρο χωρίς πληρωμη) , το GSXR ειναι το πιο γρήγορο. Με πολύ γρήγορο οδηγό όμως τα πράγματα αλλάζουν κατα πολύ και το GSXR χάνει 1,2 sec στον γύρο απο το 999R.

https://www.motorradonline.de/supersportler/track-test-ducati-999-r-suzuki-gsx-r-1000-es-geht-um-mehr/

βεβαια το 999r(s) πηρε και ενα σκασμο πρωταθληματα σε αγωνιστικο επιπεδο, αντιθετως το ν4 δεν τα παει ιδιαιτερα καλα ουτε εκει...

edit: επισης το 999r ηταν πολυ δυνατο, συμφωνα με το σιτε της factory pro που ειναι και πολυ αυστηρα δυναμομετρα, λεει οτι στοκ εχει ιδια αλογα με το Κ5
http://www.factorypro.com/dyno/true1.html

rock n rolla
30/09/2020, 14:02
βεβαια το 999r(s) πηρε και ενα σκασμο πρωταθληματα σε αγωνιστικο επιπεδο, αντιθετως το ν4 δεν τα παει ιδιαιτερα καλα ουτε εκει...

998, 999 και 1Χ98 ηταν φανταστικα μηχανακια πραγματι. Στα Panigale κατι δε τους εχει βγει σωστα..

RaGe_Raptor
30/09/2020, 14:03

Το προφανές είναι το σπέσιαλ της κατασκευής του rs (ομολογκασιόν για sbk νομίζω?) ,η διαφορά στην τότε τιμή τους και το πόση βελτίωση χωράει στο GSXR με αφτερ αναρτήσεις, φρένα με λίγα (σχετικά) λεφτά.

Ωραίο τεστ:beer:

sapila racing
30/09/2020, 14:18
Το προφανές είναι το σπέσιαλ της κατασκευής του rs (ομολογκασιόν για sbk νομίζω?) ,η διαφορά στην τότε τιμή τους και το πόση βελτίωση χωράει στο GSXR με αφτερ αναρτήσεις, φρένα με λίγα (σχετικά) λεφτά.

Ωραίο τεστ:beer:

Φυσικά το GSXR χωράει πολύ βελτίωση.
Βέβαια όπως διάβασα στο τεστ οι Γερμανοί για να είναι πιο δίκαια η σύγκριση, το Ducati το είχαν με απλή εξάτμιση και EPROM αντί για την Racing εξατμιση και αντίστοιχη EPROM που περιλαμβάνονται στην αγορά του.
Ετσι το Ducati ηταν κατα τι πιο βαρύ αλλά και πιο αδύναμο απ όσο θα μπορούσε.

Το βασικό συμπέρασμα είναι οτι για να παει το Ducati όσο γρήγορα μπορεί να πάει θέλει πολύ καλούς οδηγούς, το GSXR το πανε σχετικά γρήγορα όλοι γιατί έχει πλαίσιο και στήσιμο που συγχωρεί λάθη και ανακρίβειες απο τον αναβάτη.

THRESH
30/09/2020, 14:45

Η σύγκριση των παιδιών (Ari & Zach) δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με το Ducati όσο μια ακριβή τελευταίας τεχνολογίας supersport.

Τέλοσπάντων, βλέπω σήμερα τον Motrizzle του motorcycle.com, έχει ένα V4R και μια GSXR1000R , λογικά θα παίξει κάνα video.

ρε, είναι τόσο γενικό και απροσδιόριστο αυτο που ρωτάς που η απάντηση είναι πολύ απλή και είναι ΝΑΙ

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times

δεν έχει όμως σχέση με το τωρινό θέμα

spyro
30/09/2020, 15:02
Η σύγκριση των παιδιών (Ari & Zach) δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με το Ducati όσο μια ακριβή τελευταίας τεχνολογίας supersport.

Τέλοσπάντων, βλέπω σήμερα τον Motrizzle του motorcycle.com, έχει ένα V4R και μια GSXR1000R , λογικά θα παίξει κάνα video.

ρε, είναι τόσο γενικό και απροσδιόριστο αυτο που ρωτάς που η απάντηση είναι πολύ απλή και είναι ΝΑΙ

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times

δεν έχει όμως σχέση με το τωρινό θέμα

ρε αγορίνα είναι απλό (αρκετά στοχευμένο και καθόλου γενικό) γιατί αλλιώς μου μπαίνουν σφήνα όλοι όσοι θέλουν να βροντοφωνάξουν στο κόσμο (κυρίως στον εαυτό τους) οτι
"μαγκιά μου που πήγα και έσκασα μια περιουσία, δικά μου είναι ότι θέλω τα κάνω και λογαριασμό δεν θα δώσω σε κανέναν"
(τα ίδια μου λεει και ο θειος μου που έχει φάει τα λεφτά του στον τζόγο και ο ένας φίλος μου στα off road jeep και ένας άλλος στο ψαροντούφεκο και ένας τρίτος στο ποτό.
Και εγώ α ίδια κάνω μη με παρεξηγείς.

Για να μη πάει εκεί η κουβέντα και παραμείνει όπως πολυ σωστά είπες οτι του Ari & Zach το τέστ έχει να κάνει με την έννοια της ακριβής τεχνολογίας κάνω την συγκεκριμένη υπεραπλουστευμένη ερώτηση.

Στο δια ταύτα στη σελ που μου παρέθεσες στη λίστα με τα ρεκορ όλα σχεδόν τα αμάξια στη πρώτη δεκαπεντάδα είναι τελευταίας τεχνολογίας εκτός απο ένα, το οποίο όμως ήταν κονσεπτ car.

Αυτά

buckley
30/09/2020, 15:14
Θέλω οι γιουτιουμπάδες να είναι αδέκαστοι ,να ρίξουν στη μάχη ντουκάτι της προηγούμενης χιλιετίας με ντουκάτι φρέσκο.
Επίσης το Κ5 να κοντράρει και άλλα φρέσκα φρούτα.
Έγραψα και παραπάνω ,θα γυρίσουν κι άλλα βίντεο.Αυτά που κερδίζει το underdog θα τα δούμε όλα θέλω να πιστεύω...

THRESH
30/09/2020, 15:16
ρε αγορίνα είναι απλό (αρκετά στοχευμένο και καθόλου γενικό) γιατί αλλιώς μου μπαίνουν σφήνα όλοι όσοι θέλουν να βροντοφωνάξουν στο κόσμο (κυρίως στον εαυτό τους) οτι
"μαγκιά μου που πήγα και έσκασα μια περιουσία, δικά μου είναι ότι θέλω τα κάνω και λογαριασμό δεν θα δώσω σε κανέναν"
(τα ίδια μου λεει και ο θειος μου που έχει φάει τα λεφτά του στον τζόγο και ο ένας φίλος μου στα off road jeep και ένας άλλος στο ψαροντούφεκο και ένας τρίτος στο ποτό.
Και εγώ α ίδια κάνω μη με παρεξηγείς.

Για να μη πάει εκεί η κουβέντα και παραμείνει όπως πολυ σωστά είπες οτι του Ari & Zach το τέστ έχει να κάνει με την έννοια της ακριβής τεχνολογίας κάνω την συγκεκριμένη υπεραπλουστευμένη ερώτηση.

Στο δια ταύτα στη σελ που μου παρέθεσες στη λίστα με τα ρεκορ όλα σχεδόν τα αμάξια στη πρώτη δεκαπεντάδα είναι τελευταίας τεχνολογίας εκτός απο ένα, το οποίο όμως ήταν κονσεπτ car.

Αυτά

Η 15άδα απο που προκύπτει ? Εϊπες οτιδήποτε , οποιοδήποτε.

Το Nissan GTR του 2009 γράφει καλύτερο χρόνο απο την Ferrari 812 , με τη Ferrari να φορά πολύ πολύ καλύτερα λάστιχα, 11 χρόνια αργότερα.
Τελειώσαμε.

Τo LFA για παράδειγμα , κάνει οριακά καλύτερο χρόνο απο το GTR και τιμολογούνταν τα 4πλάσια λεφτά. Εμπόδισε τους 500 που το αγόρασαν αυτό το fact ? Όχι , καθόλου.

RaGe_Raptor
30/09/2020, 15:17

Don't hold your breath, στο USA τα 2017 και μετά GSXR 1000 ανοίγουν τις πεταλούδες του ψεκασμού τους 68% στο τέρμα γκάζι αν δεν flashάρεις την ecu τους , νομίζω επειδή δεν περνάνε κάποια noise regulations.

buckley
30/09/2020, 15:19
Don't hold your breath, στο USA τα 2017 και μετά GSXR 1000 ανοίγουν τις πεταλούδες του ψεκασμού τους 68% στο τέρμα γκάζι αν δεν flashάρεις την ecu τους , νομίζω επειδή δεν περνάνε κάποια noise regulations.

Ναι οκ ,φαντάζεσαι να άνοιγαν στο 69 :bawl:

RaGe_Raptor
30/09/2020, 15:20

Το Nissan GTR του 2009 γράφει καλύτερο χρόνο απο την Ferrari 812 , με τη Ferrari να φορά πολύ πολύ καλύτερα λάστιχα, 11 χρόνια αργότερα.
Τελειώσαμε.

Τo LFA για παράδειγμα , κάνει οριακά καλύτερο χρόνο απο το GTR και τιμολογούνταν τα 4πλάσια λεφτά. Εμπόδισε τους 500 που το αγόρασαν αυτό το fact ? Όχι , καθόλου.

Έχω την πεποίθηση ότι η πράσινη κόλαση δεν είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Θυμάστε το GOLF II ενός Άγγλου που έχει κάνει ΤΙΣ κηδείες εκεί μέσα?

spyro
30/09/2020, 15:22

Τελειώσαμε.

οκ έχεις δίκιο

sapila racing
30/09/2020, 15:25
Έχω την πεποίθηση ότι η πράσινη κόλαση δεν είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Θυμάστε το GOLF II ενός Άγγλου που έχει κάνει ΤΙΣ κηδείες εκεί μέσα?

Ναι μόνο που στο pinderwagen απο το αρχικό Golf II είχαν μείνει μόνο τα φαναρια και κατι αλλα ψιλα.
Εχει παει τελείως αλλού το θέμα όμως και ετοιμαζεται για αντιπαραθέσεις όπως παει.

THRESH
30/09/2020, 15:53

όλα ενδείξεις είναι , όπως και η σύγκριση ενός Suzuki GSXR Κ5 15ετίας με ένα Ducati V4S :lol:

byron
30/09/2020, 16:01
Θέλω οι γιουτιουμπάδες να είναι αδέκαστοι ,να ρίξουν στη μάχη ντουκάτι της προηγούμενης χιλιετίας με ντουκάτι φρέσκο.
Επίσης το Κ5 να κοντράρει και άλλα φρέσκα φρούτα.

Κάπου παίζει το Youtube videaκι me Pantah-600 SR του 1826 (Ibrahim Pasha Performance), που τσαγιάζει Gixxer, Ducati, ZXR και RC8 στα Μεγαρα...:D

p@nos
30/09/2020, 16:01

Τελειώσαμε.

συγκρινεις διαφορετικες κατηγοριες αυτοκινητων

το gtr ειναι μπροστομηχανο supercar, η 812 ειναι grand coupe...ειναι σαν να συγκρινεις ενα touring μηχανακι με ενα σουπερσπορτ...αμα θες να συγκρινεις θα πρεπει να το κανεις με την 488 και τα αντιστοιχα μοντελα

αν δε μιλαμε για ειδικες κατασκευες, σημερα καθε αυτοκινητο παραγωγης αντιστοιχης κατηγοριας ειναι γρηγοροτερο απο το αυτοκινητο που αντικατεστησε, οχι το αντιστοιχο του πριν 15 χρονια...τα δε ρεκορ στα αυτοκινητα πεφτουν σε δευτερολεπτα λες και ειναι στραγαλια

τα σημερινα hatchback γραφουν καλυτερους χρονους απ οτι κορυφαια σουπερκαρ 15 χρονων πισω...

THRESH
30/09/2020, 17:14
συγκρινεις διαφορετικες κατηγοριες αυτοκινητων

το gtr ειναι μπροστομηχανο supercar, η 812 ειναι grand coupe...ειναι σαν να συγκρινεις ενα touring μηχανακι με ενα σουπερσπορτ...αμα θες να συγκρινεις θα πρεπει να το κανεις με την 488 και τα αντιστοιχα μοντελα

αν δε μιλαμε για ειδικες κατασκευες, σημερα καθε αυτοκινητο παραγωγης αντιστοιχης κατηγοριας ειναι γρηγοροτερο απο το αυτοκινητο που αντικατεστησε, οχι το αντιστοιχο του πριν 15 χρονια...τα δε ρεκορ στα αυτοκινητα πεφτουν σε δευτερολεπτα λες και ειναι στραγαλια

τα σημερινα hatchback γραφουν καλυτερους χρονους απ οτι κορυφαια σουπερκαρ 15 χρονων πισω...

grand coupe είναι μόνο στα χαρτιά και στο press kit του Maranello όταν έχει t vectoring, 20άρες, 800 άλογα, κεραμικά , τετραδιεύθυνση. Ο Clarkson χαρακτήρισε το πρόγονο του, την F12 ότι έχει υπερβολική δύναμη και υπερβολικά γρήγορο τιμόνι. Μιλούσε για 70 άλογα λιγότερα ε ?
Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά ενός grand coupe. Η μάλλον με τέτοια χαρακτηριστικά, και το GTR grand coupe το λες :lol:

το point ήταν ότι δεν βολεύουν συγκρίσεις τέτοιες για να μιλήσουμε για την ουσία του ξεκατινιάσματος Suzuki GSXR K5 με Ducati V4S

p@nos
30/09/2020, 17:30
Μόνος σου λες αυτό που λέμε τόση ώρα. Ένα grand coupe του σήμερα είναι όσο γρήγορο ήταν ένα supercar 15 χρόνια πριν. Ειδικά στα αυτοκίνητα οι διαφορές είναι χαοτικές. Τα χατσμπακ πλέον κάνουν χρόνους σουπερκαρ 15 χρόνων. Εδώ μιλάμε για ίδια κατηγορία, 15 χρόνια εξελιξης, και μείον 1.5ς στο πηλικο. Πώς βλέπεις εσύ ανόμοια πράγματα δε μπορώ να το καταλάβω.

Έιχα ντουκατι στο παρελθόν και είμαι ακόμα φαν της φίρμας, αλλά τέτοιον φανατισμό δε τον καταλαβαίνω.

sapila racing
30/09/2020, 18:00
Κάπου παίζει το Youtube videaκι me Pantah-600 SR του 1826 (Ibrahim Pasha Performance), που τσαγιάζει Gixxer, Ducati, ZXR και RC8 στα Μεγαρα...:D

:lol: Αφού ηταν κουλάδια οι άλλοι ρε φίλε!

Παρακαλώ η ιστορία με τα αυτοκίνητα να σταματήσει.

RaGe_Raptor
30/09/2020, 18:55
Buttonwillow Raceway το West Loop χρησιμοποίησαν

421314