Σύνδεση

View Full Version : Ενδιαφέρον συγκριτικό V4S vs K5

Σελίδες : [1] 2 3 4

p@nos
31/08/2020, 07:14
Ένα πραγματικά ενδιαφέρον αλλά και απολαυστικό συγκριτικό, που μάλλον περισσότερο έχει σκοπό να προβληματίσει, παρά να βάλει κόσμο σε στρατόπεδα.

Από τους γνωστούς έγκριτους πρώην του motorcyclist, που πλέον ξεκίνησαν από ότι φαίνεται στο RevZilla

https://youtu.be/q0O8Q0x38mI

DrBig
31/08/2020, 07:35
Σπουδη στο placebo effect!

Πολυ διαφωτιστικο :beer:

DoctoR_k6
31/08/2020, 11:18
Οπως ειπαμε κ στο αλλο θεμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150400&page=103&p=3062336&viewfull=1#post3062336) legendary...

Θεωρω πως θα υπαρξει κ αλλος αντιπαλος...να αποδειξουν το αυτονοητο.

p@nos
31/08/2020, 11:36
Οπως ειπαμε κ στο αλλο θεμα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150400&page=103&p=3062336&viewfull=1#post3062336) legendary...

δεν το ειχα δει, ας το συγχωνεψει καποιος μοντ :beer:

το θεμα ειναι ποσο εχει σταματησει η πραγματικη εξελιξη υπο το πεπλο των ηλεκτρονικων, των αλογων (πρασινων) και τα πανακριβα φυκια που πουλανε πλεον οι κατασκευαστες για μεταξωτες κορδελες...

zannisvel
31/08/2020, 12:23
Το παρακολούθησα πολύ ευχάριστα το video!! Κάνουν πολύ καλή δουλεία και είναι πολύ ευχάριστο που γύρισαν στο youtube.
Τώρα όσο για τη σύγκριση, νομίζω σε προσωπικό επίπεδο, δεν έχει και τόση σημασία. Ο,τι σε σηκώνει από τον καναπέ και σου δίνει χαμόγελα.
:beer:

Και το σηκώνει η τσέπη σου.

toyar
31/08/2020, 14:30
να πουμε επισης οτι με το suzuki αν θες δουλευεις και delivery:D....
o κοσμος -εκπαιδευτηκε να- ζηταει οχηματα smartphone
στα αυτοκινητα εδω και χρονια η αξιολογηση γινεται με το μεγεθος και τον αριθμο των οθονων
....δυστυχως

Bowleno
31/08/2020, 14:32
:beer:

Και το σηκώνει η τσέπη σου.

Αυτό.....:cry:

ptc
31/08/2020, 14:55
Απο ενα σημειο και μετα το οριο το βαζουν οι νομοι της φυσικης. Ειναι συγκεκριμενη η δυναμη, η κλιση και η ταχυτητα που μπορει να διαχειριστει το λαστιχο. Η διαφορα στα συγχρονα μηχανακια που ειναι φορτωμενα στα ηλεκτρονικα (tc, αναρτησεις, κτλ) νομιζω πως ειναι περισσοτερο οτι επιτρεπουν και σε μεσους αναβατες να τα πανε σχετικα γρηγορα. Οι αναβατες του βιντεο ειναι αγωνιζομενοι. Για να πας το ξερο (απο βοηθηματα) 1000αρι οπως το παει ο Ari δεν ειναι απλη υποθεση, μιλαμε για αναβατη που κατεχει καποια ρεκορ πιστας.

Ετυχε να εχω την ευκαιρια να οδηγησω ενα XR1000 στην πιστα και ειχα εντυπωσιαστει απ΄το ποσο ευκολο και διαχειρισιμο ηταν. Απο την εμπειρια μου αν με βαλεις στις Σερρες με ενα τετοιο μηχανακι και με ενα παλιο ss πιστευω πως η διαφορα θα ειναι πολλα δευτερολεπτα υπερ του συγχρονου. Οποτε πιστευω πως οντως το συγχρονο ειναι πιο γρηγορο για το 99% των αναβατων. Κατα τ'αλλα το νοημα ειναι ο,τι ειπε ο zannisvel πιο πανω.

DoctoR_k6
31/08/2020, 15:02
Απο ενα σημειο και μετα το οριο το βαζουν οι νομοι της φυσικης. Ειναι συγκεκριμενη η δυναμη, η κλιση και η ταχυτητα που μπορει να διαχειριστει το λαστιχο. Η διαφορα στα συγχρονα μηχανακια που ειναι φορτωμενα στα ηλεκτρονικα (tc, αναρτησεις, κτλ) νομιζω πως ειναι περισσοτερο οτι επιτρεπουν και σε μεσους αναβατες να τα πανε σχετικα γρηγορα. Οι αναβατες του βιντεο ειναι αγωνιζομενοι. Για να πας το ξερο (απο βοηθηματα) 1000αρι οπως το παει ο Ari δεν ειναι απλη υποθεση, μιλαμε για αναβατη που κατεχει καποια ρεκορ πιστας.

Ετυχε να εχω την ευκαιρια να οδηγησω ενα XR1000 στην πιστα και ειχα εντυπωσιαστει απ΄το ποσο ευκολο και διαχειρισιμο ηταν. Απο την εμπειρια μου αν με βαλεις στις Σερρες με ενα τετοιο μηχανακι και με ενα παλιο ss πιστευω πως η διαφορα θα ειναι πολλα δευτερολεπτα υπερ του συγχρονου. Οποτε πιστευω πως οντως το συγχρονο ειναι πιο γρηγορο για το 99% των αναβατων. Κατα τ'αλλα το νοημα ειναι ο,τι ειπε ο zannisvel πιο πανω.

Το θεμα ειναι πως ο ιδιος ο αγωνιζομενος πηγαινε καλυτερα με το 15ετιας μοτο παρα με το καινουριο που θεωρητικα επρεπε να ειναι 1-2 δευτερα γρηγοροτερο κ χωρις καρδιοχτυπι μην κλασουν τα φρενα, φας κανα high κ.ο.κ.
Οπως ειπε κ ο Πανος χωρις τα ηλεκτρονικα ποσο εξελιγμενα ειναι τα μοτο σε αλλα θεματα σε σχεση με το παρελθον.
Εκτος κ αν πιασανε ταβανι κ τωρα ασχολουνται με τα ηλεκτρονικα μονο.

zannisvel
31/08/2020, 15:03
Αν έχεις να διαθέσεις 30Κ και σε ευχαριστεί χτυπάς ένα τουμπανάκι V4S που σίγουρα είναι πιο τεχνολογικά εξελιγμένο και καλύτερο μηχανάκι, αλλά αν έχεις 5Κ πάλι μπορείς να παίξεις στην ίδια παιδική χαρά χωρίς να μειονεκτείς.

toyar
31/08/2020, 15:06
ταβανι δεν υπαρχει...
ολα ειναι θεμα κοστους
αν μπορεις να πουλησεις το επομενο μοντελο ακριβοτερα αλλαζοντας τα modes στα μπιμπλικια χωρις κοστος γιατι να μπλεκεσαι με μοτερ φρενα κι αναρτησεις των οποιων η εξελιξη ειναι πανακριβη;

ptc
31/08/2020, 15:23
Ας μην ξεχνάμε κι αυτό πάντως.

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/espase-rekor-stis-serres-apogeiothike-voylgariko-v4r-117614

GogosLux
31/08/2020, 15:37
Ας μην ξεχνάμε κι αυτό πάντως.

https://www.motomag.gr/news/epikairotita/espase-rekor-stis-serres-apogeiothike-voylgariko-v4r-117614

Φυσικο ειναι σε απολυτες τιμές στα χερια εωος καλου οδηγου αγώνων να φαίνονται τα 15 χρονια διαφορά τεχνολογίας και +30 αλογα.

Το θεμα ειναι αν υπάρχει διαφορα στα χέρια ενος εμπειρου μέσου αναβάτη οπως των παλικαρίων απο το Αμερικα ;)

p@nos
31/08/2020, 16:01

Το θεμα ειναι οτι καταληγεις να πληρωνεις τις οθονες και μια ηλεκτρονικη μοναδα που μπορει να τοποθετηθει εν δυναμει σε οποιοδηποτε μηχανακι, τα διπλα λεφτα, απ οτι ειχαν τα αντιστοιχα μηχανακια καινουρια τοτε. Και η δυναμικη συμπεριφορα του συνολου, καταληγει τελικα να ειναι χειροτερη απ οτι ηταν τα μηχανακια, περισσοτερο απο μια δεκαετια πριν.

Εν ολιγης, με δικαιολογια τα ηλεκτρονικα, οι κατασκευαστες εχουν ριξει εντελως το κοστος της εξελιξης, και απλα βγαζουν ''σχεδον'' οτι να ναι στην παραγωγη, μιας και ο κοσμος, ψωνιζει πλεον μονο με βαση το χρωμα, το ποσο γυαλιζουν τα περιφεριακα και τα ποσα χρωματα εχουν οι οθονες...

Αγωνιζομενοι η οχι, οπως ειπαν και οι δυο, το gixxer ηταν πιο ευκολοδηγητο, πιο σταθερο, εβγαζε περισσοτερη εμπιστοσυνη, και γι αυτο εκανε και καλυτερους χρονους...Και να το λεμε αυτο για ενα μηχανακι του 2005 στην κατηγορια που καθε χρονο παιρνει την περισσοτερη εξελιξη, ειναι λιγο τραγικο, ειδικα οταν με προφαση την τελευταια, οι κατασκευαστες εχουν παει τις τιμες στο θεο

DrBig
31/08/2020, 17:15
Το θεμα ειναι οτι καταληγεις να πληρωνεις τις οθονες και μια ηλεκτρονικη μοναδα που μπορει να τοποθετηθει εν δυναμει σε οποιοδηποτε μηχανακι, τα διπλα λεφτα, απ οτι ειχαν τα αντιστοιχα μηχανακια καινουρια τοτε. Και η δυναμικη συμπεριφορα του συνολου, καταληγει τελικα να ειναι χειροτερη απ οτι ηταν τα μηχανακια, περισσοτερο απο μια δεκαετια πριν.

Εν ολιγης, με δικαιολογια τα ηλεκτρονικα, οι κατασκευαστες εχουν ριξει εντελως το κοστος της εξελιξης, και απλα βγαζουν ''σχεδον'' οτι να ναι στην παραγωγη, μιας και ο κοσμος, ψωνιζει πλεον μονο με βαση το χρωμα, το ποσο γυαλιζουν τα περιφεριακα και τα ποσα χρωματα εχουν οι οθονες...

Αγωνιζομενοι η οχι, οπως ειπαν και οι δυο, το gixxer ηταν πιο ευκολοδηγητο, πιο σταθερο, εβγαζε περισσοτερη εμπιστοσυνη, και γι αυτο εκανε και καλυτερους χρονους...Και να το λεμε αυτο για ενα μηχανακι του 2005 στην κατηγορια που καθε χρονο παιρνει την περισσοτερη εξελιξη, ειναι λιγο τραγικο, ειδικα οταν με προφαση την τελευταια, οι κατασκευαστες εχουν παει τις τιμες στο θεο

Εγω το βλεπω απο αλλη οπτικη.
1. Αυτο που λενε οι αγγλοι "greater than the sum of its parts". Το ενα μηχανακι ειναι greater ενω το αλλο δεν ειναι.
2. Με δεδομενη την πολυ μικρη εξελιξη περαν των ηλεκτρονικων και των αλογων, η πολιτικη της δουκατι ειναι να βαζει ο,τι πιο ακριβο πανω στις ναυ-αρχιδες της ωστε να πουλαει πολυ ακριβα γιατι αυτο ειναι το μπιζνες μοντελ. Οι δε δημοσιογραφοι ειναι βερυ χαπυ να το υποστηριξουν. Κατι μου λεει πως και η πραγματικη αιτια των προδιαγραφων γιουρο ειναι καπου εκει. Να σπρωχνει την βιωσιμοτητα της παγκοσμιας βιομηχανιας οτο/μοτο για να μη καταρευσει το μοντελακι.

ptc
31/08/2020, 17:52

Το προβλημα που βρισκω στο συλλογισμο ειναι οτι συγκρινουμε τιμες και επιδοσεις Ducati με Suzuki.

Το 2005 το κορυφαιο Ducati ηταν νομιζω το 999. Ποσο φθηνο ηταν εκεινο τοτε; Αν το βαλουμε σημερα διπλα στο V4 μπορει να σταθει μαζι του σε μια πιστα;

DrBig
31/08/2020, 18:16
Το προβλημα που βρισκω στο συλλογισμο ειναι οτι συγκρινουμε τιμες και επιδοσεις Ducati με Suzuki.

Το 2005 το κορυφαιο Ducati ηταν νομιζω το 999. Ποσο φθηνο ηταν εκεινο τοτε; Αν το βαλουμε σημερα διπλα στο V4 μπορει να σταθει μαζι του σε μια πιστα;

Η συγκριση ειναι μεταξυ των best value for money ss του 2005 και best ss του 2020. Ασχετως αν το ενα ειναι σουζ και το αλλο ντουκ, το συμπερασμα ειναι απογοητευτικο για την βιομηχανια που στηριζουμε.

basilis_k6
31/08/2020, 18:31
ανεξάρτητα απο το ποιο μηχανάκι ηταν το "παλιο", ειναι ξεφτύλα για ενα top line 30κ ευρω μηχανάκι να έχει τις ίδιες η χειρότερες επιδόσεις στα χέρια έμπειρου αναβάτη μέσα σε πιστα κιόλας. μπορεί το duc και το κάθε 2020 ss1000 να κατεβάζει πολλα άλογα και να ειναι πιο γρήγορο σε ευθεια ή να έχει πολλά ηλεκτρινικα αλλα αν ολα αυτα δεν βγαινουν στο χρονομετρο δεν εχει αξια. αξια ομως εχει και μάλιστα αρκετή οτι μπορείς εσυ ο άμπαλος να πας πιο γρηγορα και πιο έυκολα μεσα σε μια πιστα. ομως αυτο δεν έπρεπε να στοιχίζει ουτε 5 ουτε 10 χιλιάρικα παραπάνω. ειναι φυσική εξέλιξη και αυτη τη στιγμή τα ηλεκτρονικα βοηθηματα (οτι πιο φθηνο δηλαδη) δεν υπάρχει λογος να στοιχίζουν χιλιάδες ευρω.

παραδειγμα απο το παρελθόν που κάποιοι ίσως εχουν ξεχάσει. το abs το χρεώνανε έως και 1500 ευρω καποιες εταιρίες. έβγαινε το απλο και το abs μοντέλο. όταν έγινε υποχρεωτικο απο την εε να έχει καθε μηχανη abs ξαφνικα το abs έγινε στανταρ και μάλιστα χωρις να ακριβύνουν οι μοτοσυκλέτες. προφανώς γιατι δεν ειχε και κανα σημαντικό κοστος. αστεία πράγματα. τώρα πουλάνε πακέτα αισθητήρων και λογισμικού. έχει κοστος εξέλιξης προφανώς αλλα +2000 ή +3000 ευρω για ηλεκτρονικά ειναι απλά άρμεγμα.

motojojo
31/08/2020, 22:10
Δυστηχως το μεγαλύτερο κόστος εξέλιξης έχουν πλεον τα ηλεκτρονικά. Η επίπτωση όμως που θα έχει στην τελική τιμή εξαρτάται και από τα κομμάτια που θα πουληθουν.

Ένα πολύ premium μηχανάκι είναι προφανές ότι δεν θα κάνει τις απειρες πωλήσεις. Και σε συνδυασμό με τα πιο καλά υλικά στο hardware που πιθανον να απαιτησε η εταιρεια, δυστηχώς τέτοια "καπέλα" είναι αναμενόμενα.

p@nos
31/08/2020, 22:20
Δυστηχως το μεγαλύτερο κόστος εξέλιξης έχουν πλεον τα ηλεκτρονικά. Η επίπτωση όμως που θα έχει στην τελική τιμή εξαρτάται και από τα κομμάτια που θα πουληθουν.

Ένα πολύ premium μηχανάκι είναι προφανές ότι δεν θα κάνει τις απειρες πωλήσεις. Και σε συνδυασμό με τα πιο καλά υλικά στο hardware που πιθανον να απαιτησε η εταιρεια, δυστηχώς τέτοια "καπέλα" είναι αναμενόμενα.

Τα ηλεκτρονικά στοιχίζουν πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζετε. Επίσης είναι πολυ μαζικής παραγωγής και 2-3 μονάδες φοράνε όλοι οι κατασκευαστές.

Τώρα στο θέμα των υλικών, μοτοσυκλέτες είναι και όχι κοσμήματα, πρέπει να έχουν λογο ύπαρξης και αν δεν προσφέρουν κάτι είναι άχρηστα. Όσο για το premium της τιμής, τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω για ολους τους κατασκευαστές πλέον και όχι μόνο για την ντουκατι. Απλά μερικοί που γουστάρουμε το άθλημα, περιμένουμε να δούμε κάποια σοβαρή εξέλιξη στα 15 χρόνια, και όχι τέτοιου επιπέδου στασιμότητα.

STF
31/08/2020, 22:26
Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα συγκριτικό μιας σύγχρονης GSX-R 1000 με αυτήν του 2005 ή ακόμη και της σύγχρονης GSX-R 1000 με την Panigale.

Δεν είχα ποτέ SS οπότε δε ξέρω πόσο δικαιούμαι να έχω άποψη αλλά νομίζω στη Ducati η τιμή περισσότερο αντικατοπτρίζει τη Premium κατασκευή (και προώθηση) παρά τις απόλυτες επιδόσεις. Δε ξέρω και πόσο εύκολα θα τη βάλει κάποιος στις πίστες χωρίς την ανάλογη "υποστήριξη" ενός σπόνσορα, μου φαίνεται σχεδόν ανέφικτο. Όπως είπα, δεν είμαι και γνώστης του χώρου.

kons
31/08/2020, 22:45
Παιδιά νομίζω το παιχνίδι με την 4s χάθηκε κάπου στο σεταρισμα της αφού το έχασαν το σενάριο με τις πολυσύνθετες λειτουργίες καθώς και με το ελατήριο στο πίσω αμορτισέρ που δεν ταίριαζε στο βάρος του αναβάτη.
Εγώ θα έβαζα μια διαφορετική οπτική γωνία που ταιριάζει και με τα λεγόμενα φίλων παραπάνω. Πολλά μπλιμπλίκια φουρφουρου και αρώματα για να γίνουν πιο ελκυστικά στα μάτια συγκεκριμένου πελατολογίου με ανάλογες τσέπες. Μην παραβλέπουμε ότι τα τάμπλετ κλπ. πλέον με το που μπουν σε ένα μοτέρ, με την αμέριστη στήριξη των αγαπητών "δημοσιογράφων" μετατρέπονται σε σουπερ ουα εργαλεία έτοιμα να καταπιούν τον πλανήτη....... με χιλιομετροφάγους οδηγούς, στις διαφημίσεις πάντα......
Έχουν υπερκοστολογηθεί και πάντα έδιναν τεράστια κέρδη, δυσανάλογα με το πραγματικό κόστος.

RaGe_Raptor
31/08/2020, 23:36

Ari Henning: "this is a legendary model,the K5"
:a25::wlae::heartpound::a08::smokin:

RaGe_Raptor
31/08/2020, 23:38
Ένα πραγματικά ενδιαφέρον αλλά και απολαυστικό συγκριτικό, που μάλλον περισσότερο έχει σκοπό να προβληματίσει, παρά να βάλει κόσμο σε στρατόπεδα.

Από τους γνωστούς έγκριτους πρώην του motorcyclist, που πλέον ξεκίνησαν από ότι φαίνεται στο RevZilla

https://youtu.be/q0O8Q0x38mI

Υπό κσ θα το είχα ποσταρει εγώ,απλά πνιγομαι λίγο τελευταία :D:beer:

peterTHErider
31/08/2020, 23:38
μπορει να μην ειμαι ειδικος αλλα μια v4 μπηκε στις σερρες στα χερια ενος βουλγαρου και διελυσε τα ρεκορ σχεδον αρυθμιστη απο οτι λεγανε.οποτε το τι κανει ο αρι και ο καθε αρι δεν λεει πολλα και το τι θελει να δειξει ειναι συζητησιμο και αμφισβητησιμο.δεκαδες αγωνιζομενοι τρεξανε με ολα τα gsxr της ιστοριας και βλεπουνε το χρονο του ν4 με το μακαρονι.

BLiTzER
31/08/2020, 23:39
Μπορεί να έτρεχε να προλάβει τις ανακλήσεις.

peterTHErider
31/08/2020, 23:44

με bmw ετρεχε?ααα μπορει με γιαμαχα και τρεχει να αλλαξει τα ψωριασμενα μεταλλα....:wave2:

DoctoR_k6
31/08/2020, 23:50

Κ έβαζα στοίχημα ότι εννοούσες το λετζενταρι παλιό...αλήτη. :lol:

Ωραίο θα ήταν να βλέπαμε το ντουκατι μετά από 15 χρόνια...:bawl:

p@nos
31/08/2020, 23:57
μπορει να μην ειμαι ειδικος αλλα μια v4 μπηκε στις σερρες στα χερια ενος βουλγαρου και διελυσε τα ρεκορ σχεδον αρυθμιστη απο οτι λεγανε.οποτε το τι κανει ο αρι και ο καθε αρι δεν λεει πολλα και το τι θελει να δειξει ειναι συζητησιμο και αμφισβητησιμο.δεκαδες αγωνιζομενοι τρεξανε με ολα τα gsxr της ιστοριας και βλεπουνε το χρονο του ν4 με το μακαρονι.

Ήταν ν4r που κάνει σχεδον 50 χιλιαρικα, όχι μια απλή v4, και επίσης δε μπήκε καθόλου αρρυθμιστο το μηχανάκι, και ο χρόνος κατέβηκε μετά από πολύ προσπάθεια και από πολύ ικανό αναβάτη.

Επίσης, το βερντικτ του βίντεο είναι ότι τα μηχανακια από δυνατότητες είναι ακριβώς τα ίδια τα τελευταία κοντά 20 χρόνια, και αν είναι σεταρισμενα σωστά, τη διαφορά θα την κάνουν μόνο τα άλογα αν έχει καβαλάρη που μπορεί να τα παει.

RaGe_Raptor
01/09/2020, 00:05
Zack Courts : "maybe the legend of the K5 has some truth to it"
Καλά, ποιός μας πιάνει , τώρα :bawl::a9::a09:

billy84
01/09/2020, 00:06
Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ένα συγκριτικό μιας σύγχρονης GSX-R 1000 με αυτήν του 2005 ή ακόμη και της σύγχρονης GSX-R 1000 με την Panigale.

Δεν είχα ποτέ SS οπότε δε ξέρω πόσο δικαιούμαι να έχω άποψη αλλά νομίζω στη Ducati η τιμή περισσότερο αντικατοπτρίζει τη Premium κατασκευή (και προώθηση) παρά τις απόλυτες επιδόσεις. Δε ξέρω και πόσο εύκολα θα τη βάλει κάποιος στις πίστες χωρίς την ανάλογη "υποστήριξη" ενός σπόνσορα, μου φαίνεται σχεδόν ανέφικτο. Όπως είπα, δεν είμαι και γνώστης του χώρου.

Παρόλο που δεν είχες ποτέ SS,μίλησες σοφά σαν να είχες χρόνια και να είσαι γνώστης του χώρου.;)

Τα Ντουκάτι ποτέ δεν ήταν ''καβαλάς και πας''.Είναι ''ιδιαίτερα'' και θέλουν άριστη γνώση μάλλον απο ολοκληρο team για να αποδώσουν τα μέγιστα .Ακόμα θυμάμαι τον Κοντομάρο σε μια προπόνηση να παλεύει να πάει το 1098R(ή κάτι τέτοιο που είχε τότε).

Δυστυχώς δεν έχω προσωπική άποψη για τα σύγχρονα SS καθώς είχα μόνο παλιότερης γενιάς αλλά φίλοι που έχουν παίξει και στις 2 γενιές μιλάνε για μεγάλες διαφορές υπέρ των σύγχρονων.Τους εμπιστεύομαι γιατί γνωρίζω πως οδηγούν.Σίγουρα όμως η αύξηση που έχουν πάρει τα σύγχρονα SS(κοντεύουν διπλάσια τιμή) δε δικαιολογείται καθώς δεν αντικατοπτρίζεται και στις δυνατότητες τους.

Kas_Tracer
01/09/2020, 06:58
Τα R6 και Z6R δεν έχουν ούτε πολύχρωμες οθόνες , ούτε τίποτα περίεργες ηλεκτρονικές αναρτήσεις. Παρ'ολα αυτά το 1ο έχει 15 και το 2ο 13 χιλιάρικα.
Το R6 είχε 10-11 χρόνια χωρίς καμία αλλαγή και πάλι στην κορυφή της κατηγορίας
Η ανανεωμένη του έκδοση το μόνο πρόσθετο που έχει είναι ένα βασικό αντισπιν 2 θέσεων και ABS.

Μετά το μπαμ του 1ου R1 τα βάρη και οι διαστάσεις είναι λίγο-πολύ ίδιες για τα superbikes.
Οι ιπποδυνάμεις έχουν ανέβει , αλλά η πίστα δεν είναι μόνο μία ευθεία .

Τα ηλεκτρονικά είναι βοηθήματα και πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και όχι βελτιωτές επιδόσεων.

Οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν , η τεχνολογία των κινητήρων λίγο πολύ ίδια είναι (μεγάλη βελτίωση υπάρχει στην διαχείριση και στην οικονομία σε μικρομεσαία ανοίγματα του γκαζιού)
Βελτίωση έχουν τα λάστιχα (αλλά αυτά μπαίνουν σε όλα τα μηχανάκια , όχι μόνο στα ντουκάτια)

Τώρα σε σχέση με την τιμή αγοράς η σύγκριση είναι άδικη Η δεκαετία(2000) των δανεικών ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Ειδικά στην Ελλάδα πριν το Ευρώ ήταν πολύ δυσκολότερη
η αγορά τέτοιων μοτοσυκλετών , αλλά οι περισσότεροι δεν το ξέρουν και οι μεγαλύτεροι από ότι φαίνεται έχουν αδύνατη μνήμη.

πυξιδας990
01/09/2020, 07:57
αυτο ειναι δουλεια του cbr1000 τελευταια:D:D

buckley
01/09/2020, 08:32
Εγώ είδα ένα βίντεο με πρωταγωνιστές από την μία ένα premium μηχανάκι βιτρίνας της μάρκας κιόλας που οι fans της δεν καταδέχονται να ομιλούν με την πλέμπα.Από την άλλη ένα μηχανάκι 15ετίας με 80000 + χλμ στο κοντέρ που έτσι όπως ήταν εξωτερικά ουδείς ,ξαναλέω ουδείς από δω μέσα θα το αγόραζε.
Αποτέλεσμα υπέρ του δεύτερου ,ποιος ξέρει μπορεί το άλλο να ήταν άστρωτο :look:

nikonian
01/09/2020, 08:59
Μπράβο! Δεν μας είπαν ότι ήταν άστρωτο, ούτε ότι το 2020 εκπέμπει λιγότερους ρύπους. Τι σημαντικότερο άλλωστε;:facepalm:

ΟΚΤΑΝΙΟ
01/09/2020, 09:48
.....αλλα μια v4 μπηκε στις σερρες στα χερια ενος βουλγαρου και διελυσε τα ρεκορ σχεδον αρυθμιστη .....

Αυτα δε γινονται να ξερεις ;)

Ps.Επισης, το "'ενας βουλγαρος" δε λεει κατι. Ειναι σα να λεμε οτι μπηκε "ενας ιταλος" στις σερρες και γυρισε 1.16,78
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
αλλα αυτος ο ιταλος να ειναι ο ροσσι :bawl:

peterTHErider
01/09/2020, 10:19
Αυτα δε γινονται να ξερεις ;)

Ps.Επισης, το "'ενας βουλγαρος" δε λεει κατι. Ειναι σα να λεμε οτι μπηκε "ενας ιταλος" στις σερρες και γυρισε 1.16,78
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
αλλα αυτος ο ιταλος να ειναι ο ροσσι :bawl:

το αρυθμιστη δεν το λεω εγω αλλα κατα τους μαρτυρες ο πιππος...οτι ακομα ψαχνεται στις ρυθμισεις...ισως κατι ξερει παραπανω...ισως...

DrBig
01/09/2020, 10:27
το αρυθμιστη δεν το λεω εγω αλλα κατα τους μαρτυρες ο πιππος...οτι ακομα ψαχνεται στις ρυθμισεις...ισως κατι ξερει παραπανω...ισως...

Ισως με τις σουπερ ηλ αναρτησεις παντα ψαχνεις "την ρυθμιση"

RaGe_Raptor
01/09/2020, 10:47
Ήταν ν4r που κάνει σχεδον 50 χιλιαρικα, όχι μια απλή v4, και επίσης δε μπήκε καθόλου αρρυθμιστο το μηχανάκι, και ο χρόνος κατέβηκε μετά από πολύ προσπάθεια και από πολύ ικανό αναβάτη.

Επίσης, το βερντικτ του βίντεο είναι ότι τα μηχανακια από δυνατότητες είναι ακριβώς τα ίδια τα τελευταία κοντά 20 χρόνια, και αν είναι σεταρισμενα σωστά, τη διαφορά θα την κάνουν μόνο τα άλογα αν έχει καβαλάρη που μπορεί να τα παει.

Για ρέφερενς μόνο,να πούμε πως ένα αντίστοιχο συγκριτικό θα ήταν το Κ5 vs 1000/1100 του 1990. :uplate:

buckley
01/09/2020, 10:56
Για ρέφερενς μόνο,να πούμε πως ένα αντίστοιχο συγκριτικό θα ήταν το Κ5 vs 1000/1100 του 1990. :uplate:

Ρε μπαγάσα το 90 ο κινητήρας του 1100 ήταν ακόμα αερόψυκτος :cry:
ΥΓ τέλος πάντων παρ' ότι σουζουκάκιας μάλλον κάποια μλκ παίχτηκε στο βίντεο στο ντουκάτι :facepalm:
Αλλιώς ...

DoctoR_k6
01/09/2020, 10:59
ΥΓ τέλος πάντων παρ' ότι σουζουκάκιας μάλλον κάποια μλκ παίχτηκε στο βίντεο στο ντουκάτι :facepalm:
Αλλιώς ...

Τι να παιχτηκε...? Εδω το πηγανε στην αντιπροσωπεια να το τσεκαρουνε! :lol:

RaGe_Raptor
01/09/2020, 11:01
Αλλιώς ...

Μην το περιορίζεις μόνο στις Σουζουκάρες του '90 ρε Μπάκλη,είχαν και οι άλλοι :D
Χρονολογικά,'90 μας βγαίνει ρε

BLiTzER
01/09/2020, 11:01
Ακόμα και κάτι να πήγε "στραβά" και η λαδιέρα να έκανε ελαφρώς καλύτερους χρόνους, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Παραμένει το γεγονός ότι η διαφορά τους ΔΕΝ είναι 20 χιλιάρικα. Όπως και το ότι αν έχεις χέρια, πας. Αν δεν έχεις, πληρώνεις. Τίποτα που δε γνωρίζαμε ήδη δηλαδή.

RaGe_Raptor
01/09/2020, 11:02
Τι να παιχτηκε...? Εδω το πηγανε στην αντιπροσωπεια να το τσεκαρουνε! :lol:

Μα δεν το πίστευαν, έπρεπε να αποκλείσουν όλα τα ενδεχόμενα, αλλιώς το κράξιμο θα πήγαινε σύννεφο.

buckley
01/09/2020, 11:07
Τι να πω ρε μάγκες εγώ παλιά μηχανάκια γουστάρω και πίστα δεν έχω μπει ποτέ, εσείς ξέρετε :rolleyes:
ΥΓ θα ήθελα πάντως να άκουγα και την άποψη του ψηλού.

lospsi
01/09/2020, 11:12
Πάντως εγώ αν είχα τα φράγκα, το Ντουκάτι θα έπαιρνα και ας με πέρναγε το παλιό στην πίστα.

buckley
01/09/2020, 11:13
Ακόμα και κάτι να πήγε "στραβά" και η λαδιέρα να έκανε ελαφρώς καλύτερους χρόνους, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Παραμένει το γεγονός ότι η διαφορά τους ΔΕΝ είναι 20 χιλιάρικα. Όπως και το ότι αν έχεις χέρια, πας. Αν δεν έχεις, πληρώνεις. Τίποτα που δε γνωρίζαμε ήδη δηλαδή.

Ρε μικρέ αυτό είναι θεμελιώδες πάμε παρακάτω, ας επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι ένα γιαπωνέζικο "μπουρδέλο" * 15ετίας με κοντά 90000 χλμ αν άκουσα καλά έκλεισε το σπιτάκι της σύγχρονης Ιταλίδας...
* Ακόμα και για μένα έτσι που το χαν βάψει έτσι έμοιαζε :facepalm:

RaGe_Raptor
01/09/2020, 11:14
Ρε μικρέ αυτό είναι θεμελιώδες πάμε παρακάτω, ας επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι ένα γιαπωνέζικο "μπουρδέλο" * 15ετίας με κοντά 90000 χλμ αν άκουσα καλά έκλεισε το σπιτάκι της σύγχρονης Ιταλίδας...
* Ακόμα και για μένα έτσι που το χαν βάψει έτσι έμοιαζε :facepalm:

Αν είχε και ροζ μονόκερους θα ήταν ολοκληρωμένο :bawl:

BLiTzER
01/09/2020, 11:16
Πάντως εγώ αν είχα τα φράγκα, το Ντουκάτι θα έπαιρνα και ας με πέρναγε το παλιό στην πίστα.

Εννοείται. Κι εγώ.

:lol:

RaGe_Raptor
01/09/2020, 11:20
Εννοείται. Κι εγώ.

Μέχρι και σωβρακα 100 το τεμάχιο θα έπαιρνα. Δε συζητάμε για στολές, κράνη κτλ όλα Δουκάτι

buckley
01/09/2020, 11:20
Εννοείται. Κι εγώ.

Εγώ μόνο αν μου έλεγαν ,ποιο θες από τα δύο ? :p

peterTHErider
01/09/2020, 12:17
Ισως με τις σουπερ ηλ αναρτησεις παντα ψαχνεις "την ρυθμιση"

το R δεν εχει ηλεκτρονικες.
αλλα και του s που εχει στην πιστα χρησιμοποιεις το fix suspension που παυει να λειτουργει ημιενεργητικα και να αυτορυθμιζεται αλλα κραταει τις στανταρ ρυθμισεις που εσυ του εχεις δωσει.η μονη διαφορα σε αυτη τη ρυθμιση ειναι πως τις ρυθμισεις αντι να τις κανεις με κατσαβιδακια και κλικ τα κανεις ολα ψηφιακα και εχεις τη δυνατοτητα αποθηκευσης διαφορων σεναριων.αλλα φυσικα και θελει αυτο ψαξιμο και ρυθμιση απλα εχεις πολυ πιο ευκολη ρυθμιση.

rainmike
01/09/2020, 13:22
Πω ρε παιδί μου αυτά τα ducati χάλι μαύρο και να μου χαρίζανε ένα v4s αφού δεν πατάει gixxer 15 ετίας ούτε που
θα το έπαιρνα:rolleyes:

RaGe_Raptor
01/09/2020, 13:41
Πω ρε παιδί μου αυτά τα ducati χάλι μαύρο και να μου χαρίζανε ένα v4s αφού δεν πατάει gixxer 15 ετίας ούτε που
θα το έπαιρνα:rolleyes:

έλα ρε ,πως κάνεις έτσι, με ένα σκληρότερο ελατήριο μπορεί και να το ισοφαρίσει.... ίσως. :bawl:

toyar
01/09/2020, 14:07
δηλωνω παντελως ασχετως με την κατηγορια και το αθλημα αλλα οταν ακουω για ηλεκρονικα σε ιταλικα οχηματα μου ερχονται στα μυαλο οι λαμπες στοπ απο φιατ πουντο που ακομα δεν εχουν καταφερει να τις κανουν να μην καιγονται για πλακα:look:

Acacius
01/09/2020, 14:10
Δεν ξέρω αρκετά, ειδικά από SS, αλλά το αποτέλεσμα μου φένεται τόσο αναπάντεχο που θα με ενδιέφερε να το επανεξετάσουν, είτε με άλλους αναβάτες, είτε με άλλα μηχανάκια σε περίπτωση που το ένα είχε πρόβλημα ή το άλλο άγνωστες βελτιώσεις.

15 χρόνια εξέλιξη, +πόσα άλογα και δε μπορεί ο Ντούκος να κάνει έστω τον ίδιο χρόνο με ένα σχετικά ταλαιπωρημένο Τζίξερ; Που υποτίθεται μάλιστα ότι τα Ντουκάτια είναι γΛήγορα και με λιγότερα άλογα (στήσιμο, πλαίσιο, αναρτήσεις κλπ)

Κατά τα άλλα, έμπαινε Σουζουκάρα!

BLiTzER
01/09/2020, 14:10
δηλωνω παντελως ασχετως με την κατηγορια και το αθλημα αλλα οταν ακουω για ηλεκρονικα σε ιταλικα οχηματα μου ερχονται στα μυαλο οι λαμπες στοπ απο φιατ πουντο που ακομα δεν εχουν καταφερει να τις κανουν να μην καιγονται για πλακα:look:

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο αξιόπιστα ντουκάτι είναι τα αερόψυκτα με 0 ηλεκτρονικά. Οτιδήποτε πιο πολύπλοκο από αυτό καλύτερα να το αφήνουν σε κάποιους που κατέχουν.

Acacius
01/09/2020, 14:11

Δεν καίγονται πάντα, μερικές φορές απλά για να ανάψει στοπ πρέπει να βγάλεις φλας :lol:

rainmike
01/09/2020, 14:16
Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο αξιόπιστα ντουκάτι είναι τα αερόψυκτα με 0 ηλεκτρονικά. Οτιδήποτε πιο πολύπλοκο από αυτό καλύτερα να το αφήνουν σε κάποιους που κατέχουν.

Χαχα νιώθω περήφανος που έχω αερόψυκτο :smokin:

peterTHErider
01/09/2020, 14:25

να ξες εισαι πολυ προκατειλημμενος.εγω δεν ειμαι με καμια εταιρια και στα π@π@ρι@ μου αλλα τυχαινει να εχω φιλους με μουλτι(950-1200-1260) απο το 15 και μετα και διαφορα μονστερ με 0 στην κυριολεξια προβληματα.τωρα ισως ξερεις καλυτερα.

RaGe_Raptor
01/09/2020, 14:28
Δεν ξέρω αρκετά, ειδικά από SS, αλλά το αποτέλεσμα μου φένεται τόσο αναπάντεχο που θα με ενδιέφερε να το επανεξετάσουν, είτε με άλλους αναβάτες, είτε με άλλα μηχανάκια σε περίπτωση που το ένα είχε πρόβλημα ή το άλλο άγνωστες βελτιώσεις.

15 χρόνια εξέλιξη, +πόσα άλογα και δε μπορεί ο Ντούκος να κάνει έστω τον ίδιο χρόνο με ένα σχετικά ταλαιπωρημένο Τζίξερ; Που υποτίθεται μάλιστα ότι τα Ντουκάτια είναι γΛήγορα και με λιγότερα άλογα (στήσιμο, πλαίσιο, αναρτήσεις κλπ)

Κατά τα άλλα, έμπαινε Σουζουκάρα!

Δεν έψαξα αλλά φαντάζομαι η πίστα στην οποία έγινε το τεστ είναι σχετικά σφικτή. Θα εκπλαγώ² αν δεν είναι έτσι.

Ανέφερε ο Henning ότι θα το κρατήσουν το Κ5 ,του έδωσε μάλιστα και παρατσούκλι ( Ντάννυ νομίζω?). Οπότε ελπίζω ότι θα υπάρξει και συνέχεια με τα σύγχρονα SBK

Αν είδες ολόκληρο το βίντεο,θα είδες ότι τα καβάλησαν εναλλάξ,έβαλαν ίδια λάστιχα και στο Κ5, πήγαν το Ducati για έλεγχο σε αντιπροσωπεία , έκαναν ότι μπορούσαν για να αποκλείσουν διάφορα ενδεχόμενα.

BLiTzER
01/09/2020, 14:29
να ξες εισαι πολυ προκατειλημμενος.εγω δεν ειμαι με καμια εταιρια και στα π@π@ρι@ μου αλλα τυχαινει να εχω φιλους με μουλτι(950-1200-1260) απο το 15 και μετα και διαφορα μονστερ με 0 στην κυριολεξια προβληματα.τωρα ισως ξερεις καλυτερα.

Αν έχεις φίλους με Multi από το '15 και μετά, τότε σίγουρα είναι τα πιο αξιόπιστα. Γενικά το επιχείρημα "έχω φίλους που..." είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό για την παγκόσμια αγορά και οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις. Μην ξεχνάτε να το αναφέρετε σε κάθε σχετικό thread ώστε να μαθαίνεται επιτέλους η αλήθεια!

Δεν είμαι καθόλου προκατειλημμένος. Απλά παραθέτω τα γεγονότα. Και το γεγονός είναι ότι τα πιο αξιόπιστα ντουκάτι είναι τα παλιά αερόψυκτα με 0 ηλεκτρονικά.

Parking
01/09/2020, 14:40
Εγώ είμαι γύφτος και χωρίς κανένα στιλ
Φτωχομπινές κανονικός
και με αλλεργία στα κωλομέρια
(όταν μου τα πιάνουν βγάζω σπυράκια)

Για αυτό γιαμάχα

Να αφιερώσω κι ένα τραγουδάκι
(κορόιδα αλλού να βρείτε)
https://youtu.be/fVTcg3ZWlS0

peterTHErider
01/09/2020, 14:50
Αν έχεις φίλους με Multi από το '15 και μετά, τότε σίγουρα είναι τα πιο αξιόπιστα. Γενικά το επιχείρημα "έχω φίλους που..." είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό για την παγκόσμια αγορά και οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις. Μην ξεχνάτε να το αναφέρετε σε κάθε σχετικό thread ώστε να μαθαίνεται επιτέλους η αλήθεια!

Δεν είμαι καθόλου προκατειλημμένος. Απλά παραθέτω τα γεγονότα. Και το γεγονός είναι ότι τα πιο αξιόπιστα ντουκάτι είναι τα παλιά αερόψυκτα με 0 ηλεκτρονικά.

ποια λες αυτα που χανανε λαδια απο παντου?που ειχαν το πλαινο σταντ πανω στο καρτερ και η επισημη ντουκατι ελεγε πως ειναι φυσιολογικο να χανει λαδια??ναι οκ...
οσο ειρωνικος και να προσπαθεις να γινεις γινεσαι μονο αντιπαθητικος και δεν μπορεις ΠΟΤΕ να κανεις μια κουβεντα χωρις να προσβαλεις εστω και με το γαντι τον αλλο.μπραβο για τους τροπους σου.(μπορει να μην σε νοιαζει αλλα το αναφερω).

μπορει για την παγκοσμια αγορα να μην ειναι σημαντικο αλλα για την δικη μου αγορα αποτελει κριτηριο οτι εχω στον ευρυτερο κυκλο μου 7-8 μουλιστραντα που παμε τακτικα βολτες μαζι με 0 προβληματα.εαν για σενα δεν αποτελει κριτηριο τοτε συμβουλευσου τον ειδικο απο την ταιβαν που γραφει σε καποιο φορουμ η τον κυρ γιαννη το μαστορα της γειτονιας σου.

υγ.ειδα με τα ματια μου κροσρανερ 800 made in japan 9 μηνων σε σπιτι μακρια απο θαλασσα ολο σκουριαστο και τραισερ 700 2 φορες αντικασταση ψαλιδιου απο ψωριασμα.

BLiTzER
01/09/2020, 15:03
ποια λες αυτα που χανανε λαδια απο παντου?που ειχαν το πλαινο σταντ πανω στο καρτερ και η επισημη ντουκατι ελεγε πως ειναι φυσιολογικο να χανει λαδια??ναι οκ...
οσο ειρωνικος και να προσπαθεις να γινεις γινεσαι μονο αντιπαθητικος και δεν μπορεις ΠΟΤΕ να κανεις μια κουβεντα χωρις να προσβαλεις εστω και με το γαντι τον αλλο.μπραβο για τους τροπους σου.(μπορει να μην σε νοιαζει αλλα το αναφερω).

μπορει για την παγκοσμια αγορα να μην ειναι σημαντικο αλλα για την δικη μου αγορα αποτελει κριτηριο οτι εχω στον ευρυτερο κυκλο μου 7-8 μουλιστραντα που παμε τακτικα βολτες μαζι με 0 προβληματα.εαν για σενα δεν αποτελει κριτηριο τοτε συμβουλευσου τον ειδικο απο την ταιβαν που γραφει σε καποιο φορουμ η τον κυρ γιαννη το μαστορα της γειτονιας σου.

υγ.ειδα με τα ματια μου κροσρανερ 800 made in japan 9 μηνων σε σπιτι μακρια απο θαλασσα ολο σκουριαστο και τραισερ 700 2 φορες αντικασταση ψαλιδιου απο ψωριασμα.

Αν θέλω, μπορώ, αλλά δε θέλω. :p

Αν "ειδικο από την ταιβαν" και "κυρ γιαννη το μαστορα της γειτονιας" εννοείς το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, τότε ναι, αυτούς θα εμπιστευτώ. Αν το V4 έκανε 6 ανακλήσεις μέσα σε μόλις ένα χρόνο πέρσι (ίσως 5, να μην ακουστώ και προκατειλημμένος :lol: ), τότε σίγουρα δε θα ακούσω τη γνώμη του Μητσάρα του φίλου μου που έχει ένα σούπερ αξιόπιστο V4 που δεν του έχει κάψει ούτε λάμπα. Σόρι. Ο καθένας, βέβαια, κάνει τις επιλογές του, αλλά τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα.

ΥΓ. Δε λέει κανείς ότι τα γιαπωνέζικα δεν παθαίνουν ποτέ τίποτα. Κι εγώ ένα μηχανάκι έχω σπάσει μόνο και ήταν γιαπωνέζικο. Και; Οι περιπτώσεις που γνωρίζουμε εγώ και εσύ αποτελούν ίσως το 0,00000000000000000000000000000000000000000001% της αγοράς. Κανείς δε νοιάζεται. Το σύνολο κοιτάζουμε.

RaGe_Raptor
01/09/2020, 15:06
Αν πάρει έκταση το πράμα, η Ντουκατι στέλνει τον Ρέντινγκ για τέστ σ' αυτή την πίστα.:bawl:

peterTHErider
01/09/2020, 15:24
Αν θέλω, μπορώ, αλλά δε θέλω. :p

Αν "ειδικο από την ταιβαν" και "κυρ γιαννη το μαστορα της γειτονιας" εννοείς το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, τότε ναι, αυτούς θα εμπιστευτώ. Αν το V4 έκανε 6 ανακλήσεις μέσα σε μόλις ένα χρόνο πέρσι (ίσως 5, να μην ακουστώ και προκατειλημμένος :lol: ), τότε σίγουρα δε θα ακούσω τη γνώμη του Μητσάρα του φίλου μου που έχει ένα σούπερ αξιόπιστο V4 που δεν του έχει κάψει ούτε λάμπα. Σόρι. Ο καθένας, βέβαια, κάνει τις επιλογές του, αλλά τα γεγονότα παραμένουν γεγονότα.

ΥΓ. Δε λέει κανείς ότι τα γιαπωνέζικα δεν παθαίνουν ποτέ τίποτα. Κι εγώ ένα μηχανάκι έχω σπάσει μόνο και ήταν γιαπωνέζικο. Και; Οι περιπτώσεις που γνωρίζουμε εγώ και εσύ αποτελούν ίσως το 0,00000000000000000000000000000000000000000001% της αγοράς. Κανείς δε νοιάζεται. Το σύνολο κοιτάζουμε.

ναι το ν4 εκανε τις ανακλησεις του,(κατι που δειχνει σοβαροτητα και οχι αναξιοπιστια γιατι στο φτιαχνουν για να ΜΗ χαλασει).και τωρα ειναι σε ενα παραπολυ καλο επιπεδο.αλλα μιλαμε για ενα καινουργιο μοτερ και εσυ αναφερεσαι συνολικα στα ντουκατι με ηλεκτρονικα.και το μουλτι εδωσε 4 χρονια εγγυηση.αλλοι το βλεπουν οτι ετσι παει να καμουφλαρει τα προβληματα αλλοι οτι απλα πλεον ειναι ενα αξιοπιστο συνολο.η εμπειρια μου στο θεμα ειναι οτι απλα δεν βγαζει προβληματα.

υγ.τελικα τα ντουκ ειναι πανω απο 10 φιλων και γνωστων που παμε βολτα και ειναι αριστα.
ααα...εχω και ενα γνωστο που πηρε το 950 αστρωτο και με 200-300 χιλιομετρα στο κοντερ εκανε ολη μερα παντηλικια στους κοφτες και καρφωτες αλλαγες πανω κατω(χωρις σιφτερ) και του επαθε ζημια.μπορει να φταιει το μηχανακι...

Acacius
01/09/2020, 16:06
Δεν έψαξα αλλά φαντάζομαι η πίστα στην οποία έγινε το τεστ είναι σχετικά σφικτή. Θα εκπλαγώ² αν δεν είναι έτσι.

Ανέφερε ο Henning ότι θα το κρατήσουν το Κ5 ,του έδωσε μάλιστα και παρατσούκλι ( Ντάννυ νομίζω?). Οπότε ελπίζω ότι θα υπάρξει και συνέχεια με τα σύγχρονα SBK

Αν είδες ολόκληρο το βίντεο,θα είδες ότι τα καβάλησαν εναλλάξ,έβαλαν ίδια λάστιχα και στο Κ5, πήγαν το Ducati για έλεγχο σε αντιπροσωπεία , έκαναν ότι μπορούσαν για να αποκλείσουν διάφορα ενδεχόμενα.

Μωρέ είδα τις απόπειρες να εξισώσουν τις υπόλοιπες παραμέτρους, απλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω... και 1.5secs διαφορά ( τόσο ήταν; ), αν η πίστα δεν έχει μήκος όσο το Spa, μου φαίνεται πολύ μεγάλη.

Περιμένω τεστ των δύο μοτο με CBR 900RR που θα τους πάρει τα σώβρακα :D

p@nos
01/09/2020, 16:18
Μωρέ είδα τις απόπειρες να εξισώσουν τις υπόλοιπες παραμέτρους, απλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω... και 1.5secs διαφορά ( τόσο ήταν; ), αν η πίστα δεν έχει μήκος όσο το Spa, μου φαίνεται πολύ μεγάλη.

και οι δυο ανεφεραν οτι το τζιξερ ηταν πιο σταθερο, πιο ανετο και απεπνεε περισσοτερη εμπιστοσυνη...περα απο τα γκαζια που θα κανουν μικρη διαφορα στην ευθεια (βεβαια μιλαμε για το Κ5 που ηταν και 165 τροχο, δηλαδη εναν πυραυλο εδαφους εδαφους με εναν λιγο πιο γρηγορο πυραυλο ε-ε) το συνολο του τζιξερ, ηταν καλυτερο για οδηγηση στην πιστα...

εν ολιγης, το συμπερασμα ειναι μαλλον οτι τα μηχανακια εχουν παρει σχεδον μηδεν εξελιξη τα τελευταια χρονια, και απλα εχουν φορτωθει με ηλεκτρονικα και λοιπα γυαλιστερα καλουδια για να γουσταρουν οι εν δυναμει αγοραστες, οι οποιοι τελικα αδιαφορουν για τις τελικες επιδοσεις...

οπως ειπε και καποιος παραπανω, το αποτελεσμα ειναι πραγματικα ντροπιαστικο, οχι για τη ντουκατι μονο αλλα για ολη τη βιομηχανια (μιας και ολοι πανω κατω στα ιδια ειναι)...

ειναι σα να παρουμε ενα τζιξερ του '90 η το πρωτο cbr και στην πιστα να κανει τα ιδια γυρολογια με το Κ5....

lospsi
01/09/2020, 16:31

Χωρίς παρεξήγηση αλλά λίγο Ντουκάτι lover μου το βγάζεις από τα γραφόμενα σου, εδώ και σε άλλα ποστ. Δεν είναι κακό, απλά το γράφω σαν παρατήρηση στα λεγόμενα σου.

Όσο για τον Blitz, είναι γενικότερα προκατειλημμένος με καθετί ευρωπαϊκό. Πίτσα, σπαγγέτι ρίχνει άκυρο. Μόνο σούσι, τζατζίκι, χωριάτικη:D

BLiTzER
01/09/2020, 16:39
Χωρίς παρεξήγηση αλλά λίγο Ντουκάτι lover μου το βγάζεις από τα γραφόμενα σου, εδώ και σε άλλα ποστ. Δεν είναι κακό, απλά το γράφω σαν παρατήρηση στα λεγόμενα σου.

Όσο για τον Blitz, είναι γενικότερα προκατειλημμένος με καθετί ευρωπαϊκό. Πίτσα, σπαγγέτι ρίχνει άκυρο. Μόνο σούσι, τζατζίκι, χωριάτικη:D

:lol: :lol:

Δεδομένου ότι τώρα έχω ευρωπαϊκό, και περίπου 40% των μηχανακίων που αγόρασα ποτέ ήταν ευρωπαϊκά, ενώ έφτασα πολύ κοντά στην αγορά ενός ντουκάτι πριν λίγους μήνες, δε θα με έλεγα ιδιαίτερα προκατειλημμένο. :) Αυτό δε σημαίνει ότι θα καταπίνω αμάσητο ό,τι υπερτιμημένο δίκυκλο κυκλοφορεί στην αγορά.

buckley
01/09/2020, 16:44

Και συ ? κι άλλον έναν ξέρω :bawl::bawl:
ΥΓ Που να ναι η κφλα άραγε :hmm:

peterTHErider
01/09/2020, 18:12

οτι ισως τη συμπαθω τη ντουκατι λιγο παραπανω μπορει,αλλα δεν ειχα ποτε.ειχα κτμ,2 bmw,γιαμαχα και τωρα εχω ξεμεινει με ενα χοντα.
οτι μου αρεσουν δεν το κρυβω αλλα γενικα ειμαι φιλος των ευρωπαικων αλλα τις μαλακιες τους θα τις πω.
οπως θα πω πως και η ντουκατι και η κτμ σαν εταιριες δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με πριν 10 περιπου χρονια. η μια απο τοτε που αγοραστηκε απο τους γερμανους και η αλλη απο τοτε που πεσανε τα δις των ινδων.

Parking
01/09/2020, 19:05
οτι ισως τη συμπαθω τη ντουκατι λιγο παραπανω μπορει,αλλα.....

Μόλις φτάσεις στην 1η ρύθμιση βαλβίδων θα σου γεννηθούν κι εσένα οι παρακάτω απορίες
όπως και σε άλλους πολλούς

Μήπως πληρώνω πολλά?
Μήπως ν άλλαζα μηχανάκι?
Μήπως έκανα μαλακία??

nikonian
01/09/2020, 19:14
Την είχα ξεχάσει αυτή την παλιά κόντρα.
Στη δεκαετία του 2000 είχαμε συχνές τέτοιες κόντρες. Τι θυμάμαι:

1. Εγώ τότε μιλούσα σταθερά για την ιδιότυπη ομερτά των Ducatisti.
Όλοι τους στα φόρα έλεγαν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα, για να μπορέσουν κάποτε να πουλήσουν το μηχανάκι τους, αλλά ανακάλυψα ότι τα άπειρα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα συζητούσαν με π.μ.

2. Το καλοκαίρι του 2005 νομίζω, έγινε κάτι πρωτόγνωρο για το MOTO.gr Μπήκε κάποιος άνθρωπος που είχε πάρει πριν λίγο καιρό ένα Multi 1100 (αν θυμάμαι καλά) και πριν το στρώσει καλά καλά , ξεκινώντας ταξίδι του έμεινε στα πρώτα διόδια. Το πήγε με την οδική στο εξουσιοδοτημένο, όπου με τα πολλά βρήκαν ότι από το εργοστάσιο είχαν βάλει άτσαλα τη φλατζόκολλα, είχαν φράξει κάποιες τρύπες, δεν κυκλοφορούσε το λάδι και κυριολεκτικά έλιωσαν τα μέταλλα. (Σημ. Του απαγόρευσαν να φωτογραφήσει το κινητήρα της μηχανής του, έλεγε)
Ο άνθρωπος έγραφε την ταλαιπωρία του για αρκετές μέρες, προσπαθώντας να πάρει νέο μηχανάκι , αφού όλα έγιναν πριν από το πρώτο σέρβις και εκεί που ήταν λάβρος κατά της αντιπροσωπείας, ξαφνικά εξαφανίστηκε και ο ίδιος, αλλά και ολόκληρο το ποστ του από το φόρουμ. Η φήμη που κυκλοφόρησε τότε μεταξύ μας, έλεγε ότι τελικά η αντιπροσωπεία του έδωσε καινούριο μηχανάκι με τον όρο να κατεβάσει από το φόρουμ όλα όσα είχαν γραφτεί, μιας και το φόρουμ τότε το διάβαζαν πάνω από 15.000 μέλη .

2.Όταν έκλεισε το περιοδικό 0-300 , κάποιος από τους συντάκτες , προφανώς αγανακτισμένος , έγραψε εδώ μέσα για τις συναλλαγές που έπαιζαν μεταξύ περιοδικού και της γνωστής αντιπροσωπείας με αποτέλεσμα, να παρουσιάζονται άριστα όλα τα μηχανάκια της. Και των δυο εταιριών.

3. Σε γνωστό καφενείο των Εξαρχείων που συχνάζαμε πριν από -+10 χρόνια, άλλος γνωστός συντάκτης, άλλου γνωστού περιοδικού μας αποκάλυψε ότι το πρώτο ΚΤΜ Αdv. 950 τους έσπασε την πρώτη μέρα του τεστ και τους έδωσαν άλλο για να τελειώσουν το τεστ που θα δόξαζε την εταιρεία.

4. Ο ίδιος ο εκδότης γνωστού περιοδικού σε εκδήλωση στο club22 , πήρε το μικρόφωνο και μεταξύ άλλων μας αποκάλυψε την υποχρέωση που ένοιωθε τότε για τις αντιπροσωπείες που έσωσαν το ίδιον και το περιοδικό όταν τους κυνήγησε η ΕΛΠΑ με αγωγές (και τις κέρδισε).

Αξιολογείστε, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω, τι αξία έχουν τα λόγια κάποιων φίλων, που λένε "δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα το μηχανάκι"

basilis_k6
01/09/2020, 19:22
ο ειδικός τύπος παγκοσμίως λειτουργεί κάπως έτσι. αλλιώς δεν βρίσκεις μηχανάκι να κάνεις τεστ ουτε απο φίλο σου.

rainmike
01/09/2020, 19:30
Μόλις φτάσεις στην 1η ρύθμιση βαλβίδων θα σου γεννηθούν κι εσένα οι παρακάτω απορίες

Μήπως πληρώνω πολλά?
Μήπως ν άλλαζα μηχανάκι?
Μήπως έκανα μαλακία??
Εχω ξεπεράσει την πρώτη ρύθμιση προπολου ,εχω αλλάξει και ιμάντες και δεν ισχύει αυτό που λες.
To μεγάλο σερβις σε παρομοια κυβικά και σε ιδιας κατηγορίας μηχανάκια είναι περιπου τα ίδια.
Ακριβά είναι ίσως τα αναλώσιμα αλλά σε αυτό δε φταίει εξολοκλήρου η ντουκάτι.
Οι μαρκεζίνι είναι ακριβές σε ότι μηχανάκι και να τις βάλεις το ίδιο και τα μπρέμπο το ίδιο και οι αναρτήσεις ολινς και πάει λέγοντας.
Υπάρχει πάντα η λύση του αφτερμαρκετ.

buckley
01/09/2020, 20:18
ο ειδικός τύπος παγκοσμίως λειτουργεί κάπως έτσι. αλλιώς δεν βρίσκεις μηχανάκι να κάνεις τεστ ουτε απο φίλο σου.

Ναι ρε και βγαίνουν κάτι "τυχάρπαστοι" γιουτιουμπάδες και τα κάνουν όλα ποτάνα :uplate:

GogosLux
01/09/2020, 20:34
Γρηγορος δεν ειμαι αλλα εχω οδηγήσει back to back το 2019 V4s της Δουκάτι απο φίλο για να το συγκρίνω με το δικο μου ταπεινο V4 1000 Tuono 2014 των 160 αλόγων.

Το μηχανάκι ειναι πύραυλος, γραμμικό και σχεδόν ηλεκτρικό :rolleyes:
Επίσης καμια σχεση με ηχο και συμπεριφορα V4 αφου δεν εχει engine brake αναλογο που θα περιμενα συνηθισμένος απο το δικό μου.

Προσωπικά θεωρώ οτι 200+ αλογα δεν οδηγούνται χωρις ηλεκτρονικά και τα πολλα αλογα δεν σημαίνει εισαι και γρήγορος μιας και δεν εχουν ολοι την δυνατότητα να τα διαχειριστούν (εκτος οδηγών αγώνων).

ΠΧ ο φίλος σε πίστα με παλιο R1 παει λιγο πολυ οσο και εγω με το Tuono ενω στον δρόμο με το V4 ειναι πιο αργος και ολο κατι του φταιει με το μπροστινο, με τις ρυθμίσεις, με τα λάστιχα κλπ κλπ.

Τωρα που θα έδινε ο καθενας τα λεφτα του ειναι σχετικό, το συγκεκριμενο δεν το αγοράζουν πυρόκαυλοι να το βαλουν πίστα, στην καλυτερη ποζεράδες για κυριακάτικη βόλτα :p

ΑΡΑ αυτα τα εργαλεια τα αγοραζεις για την μοστρα και τα Κ5 / ZX10 για την καύλα της οδήγησης και ας ειναι απο το 2005 ή το 2008 ;)

ΥΓ το μεγαλο σερβις σε αυτα κάνει 2κ ευρος
ΥΓ1 τα φρενα εμπρος ειναι μαλακα και δεν εχουν το αρπαγμα που θα περιμενες, το δικο μου ειναι καλυτερο κατ' ομολογία του Δουκατίστι
ΥΓ2, ειχε προβλημα με τον υδραυλικο συμλέκτη και μετα απο μεγαλη γκρίνια και 2 φορες πηγαινε ελα βρηκαν οτι εχανε υγρα εντος κινητήρα.
Το αλλαξαν με εξαρτημα απο αλλο μηχανακι, δεν ειπαν απο πιο :p
ΥΓ3, για να αλλαξεις λαδια σε αυτο το πραγμα πρεπει λεει να περιμενεις 5 ωρες γιατι να κατεβουν τα λαδια κατω απο οπου στο διαολο εχουν παει :lol:

peterTHErider
01/09/2020, 20:42

Μήπως πληρώνω πολλά?
Μήπως ν άλλαζα μηχανάκι?
Μήπως έκανα μαλακία??

μπορει...αλλα δεν εφτασε ποτε μηχανακι μου στα χιλιομετρα για ρυθμιση βαλβιδων...

billy84
01/09/2020, 21:24

Βασικά το πρόβλημα εδώ είναι οτι και να πληρώσεις ΔΕΝ πας!:bawl::bawl::bawl:

RaGe_Raptor
01/09/2020, 21:34
που να το'ξερα όταν άνοιξα το 8 χρόνια μετά... (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=134592) πως θα μπορούσα να είχα ανοίξει και το "15 χρόνια μετά..." :bawl:

basilis_k6
01/09/2020, 21:59
ίσως το δευτερο πιο ενυπωσιακο αποτέλεσμα της συγκρισης ειναι οτι το μοτερ του κ5 είχε σχεδόν 90.000χλμ. με την τεχνολογία του 2005, έφτιαξαν ενα μοτερ που μετά απο 90κ χλμ και 15 έτη στην πλάτη του είχε την δύναμη να παίξει στα ίσα ενα σημερινο χιλιάρι. φοβερο..

RaGe_Raptor
01/09/2020, 22:01
ίσως το δευτερο πιο ενυπωσιακο αποτέλεσμα της συγκρισης ειναι οτι το μοτερ του κ5 είχε σχεδόν 90.000χλμ. με την τεχνολογία του 2005, έφτιαξαν ενα μοτερ που μετά απο 90κ χλμ και 15 έτη στην πλάτη του είχε την δύναμη να παίξει στα ίσα ενα σημερινο χιλιάρι. φοβερο..

Βασικά ο χιλιομετρητής δεν δούλευε,ποιός ξέρει από πότε, άρα είχε τουλάχιστον 90.000km

ratamahatta
01/09/2020, 22:11

Μήπως πληρώνω πολλά?
Μήπως ν άλλαζα μηχανάκι?
Μήπως έκανα μαλακία??

Ψάχνωτας κάποια στιγμή για ένα Ντουκατι,τσεκαρα τιμές σέρβις-βαλβιδες και μου έπεσε το σαγόνι.

DoctoR_k6
01/09/2020, 23:21
Βασικά ο χιλιομετρητής δεν δούλευε,ποιός ξέρει από πότε, άρα είχε τουλάχιστον 90.000km

Για να ακούγεται κ ο τεντωτηρας θα έχει κ κάνα 100αρι χιλιάδες.
Όπου να ναι κ ο δικός μου πάει για αλλαγή.
Μπ@υρδελα...

Volpad
01/09/2020, 23:24
Ειδες;
Ενώ στα ducati? Έχεις ακούσει ποτέ να χαλάει ο τεντωτηρας;
Βρήκανε λύση και εξαλειψανε τυχών προβλήματα απο τεντωτηρα...

lospsi
02/09/2020, 06:45

Δεν νομίζω, γράφουν καθαρά ότι το Ντουκάτι εξαφανίζεται στις ευθείες. Απλά στην πίστα το V4 δεν αποδίδει σωστά σαν σύνολο. Σίγουρα είναι εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα (και όντως είναι λίγο ρεζίλι για το Ντουκάτι να αποδίδει χειρότερα ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ από ένα ΣΣ 15ετιας, μτχ) αλλά για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στα δυο μηχανάκια.

Ούτε φυσικά να τρέξουν όλοι να πάρουν Κ5/Κ6 για να κάνουν πλάκα στα V4:D:D

DrBig
02/09/2020, 06:55
... αλλά για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στα δυο μηχανάκια.

Εδω που τα λεμε ομως, τα μονα συγκριτικα αναμεσα σε μηχανακια που εχουν απολυτη αντικειμενικοτητα διοτι καταληγουν σε ενα νουμερο, ειναι τα ss σε πιστα.

RaGe_Raptor
02/09/2020, 07:17
Εδω που τα λεμε ομως, τα μονα συγκριτικα αναμεσα σε μηχανακια που εχουν απολυτη αντικειμενικοτητα διοτι καταληγουν σε ενα νουμερο, ειναι τα ss σε πιστα.

Ακριβώς.
"Numbers don't l1e" που έγραφε κι ο σχωρεμένος ο Nicky.

RaGe_Raptor
02/09/2020, 07:20
Ούτε φυσικά να τρέξουν όλοι να πάρουν Κ5/Κ6 για να κάνουν πλάκα στα V4:D:D
Ήδη έχουν ανέβει οι τιμές τους :bawl:

lospsi
02/09/2020, 07:26

Σωστά αλλά πέρα από τα γυρολόγια, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να γουστάρει κάποιος σε ένα SS.

p@nos
02/09/2020, 09:35
Σωστά αλλά πέρα από τα γυρολόγια, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να γουστάρει κάποιος σε ένα SS.

μπορεις να γουσταρεις πολλα πραγματα, αλλα ο σκοπος υπαρξης των sbk ειναι η πιστα, και αυτο πρεπει να ειναι το κυριαρχο προτερημα τους...γι αυτο αλλωστε ανεχεσαι και ενα σωρρο πραγματα οπως θεση οδηγησης, ζεστη, μηδενικοι χωροι, διοτι ειναι φτιαγμενα για να πανε γρηγορα...αμα λοιπον δεν τα πανε τοσο καλα εκει, τοτε υπαρχει σοβαρο θεμα

DoctoR_k6
02/09/2020, 09:38
Ήδη έχουν ανέβει οι τιμές τους :bawl:

Πουλας...? :lol:

RaGe_Raptor
02/09/2020, 09:45
Πουλας...? :lol:

Ανταλλάσσεται με V4S. Διαφορά από μέρους σας.:bawl:

DrIoannis
02/09/2020, 10:26
Να γράψω και εγώ τις σκέψεις μου λοιπόν...
Το αποτέλεσμα πραγματικά με ξάφνιασε και δεν το περίμενα. Στο Κ5/Κ6 έχω απεριόριστο σεβασμό και το θεωρώ το καλύτερο GSXR ανάλογα με την εποχή που έχει βγάλει η Suzuki. Όσο καλό και να είναι όμως δεν παύει να είναι μία μηχανή 15 ετών με τεχνολογία του 2005. Το Ducati V4 είναι μία μηχανή σύγχρονη με πολλά ηλεκτρονικά, δύναμη, καλές αναρτήσεις και εξαιρετικά φρένα σε σχέση με το Κ5. Τονίζω τα φρένα γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πίστα και τους χρόνους, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο σε αυτό το συγκριτικό. Δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα διότι ξεκινάμε με την υπόθεση ότι υπάρχει αξιοπιστία από αυτούς που έκαναν το τεστ. Πρέπει να δούμε λοιπόν "τις πταίει" και μία μηχανή από το "ανφάν-γκατέ" της σημερινής 2τροχης κουλτούρας έκανε χαμηλότερο χρόνο από μία μηχανή 15ετίας.
Μία πιθανή εξήγηση είναι όπως κατέληξαν τελικά, το λάθος ελατήριο. Αν δεν σου δίνει εμπιστοσύνη η μηχανή δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς κατάλληλα ειδικά στο απαιτητικό περιβάλλον μίας πίστας. Αν δείτε το βίντεο το Κ5 είχε αναβαθμισμένες αναρτήσεις και όχι μόνο. Δεν ήταν stock με άλλα λόγια. Οι αναρτήσεις σου δίνουν το θάρρος ν'ανοίξεις το γκάζι και να γράψεις χρόνο. Η άλλη εξήγηση έχει σχέση πάλι με τις αναρτήσεις. Πιθανόν η εμπειρία του αναβάτη στον πολύπλοκο τρόπο για τη ρύθμιση της ανάρτησης του V4 να μην ήταν αρκετή και αυτό να περιόρισε σημαντικά τη δυνατότητα να γράψει χρόνο.
Τονίζω και πάλι τον σεβασμό μου απέναντι στο δημιούργημα των Ιαπώνων αλλά δεν με πείθει ότι είναι καλύτερο και ικανότερο στο να γράψει χρόνο σε μία πίστα από το V4S. To λέω από την δική μου εμπειρία ως χρήστη μηχανής ίδιας γενιάς αλλά και μεταγενέστερης γενιάς από το Κ5. Ίσως να το επαναλάβουν ξανά κάποια στιγμή που θα έχουν μάθει καλύτερα το Ducati.

viper1
04/09/2020, 15:06
Μπορεί και να φοβόταν να το σφίξει παραπάνω το ducati γιατί αν το χάσει άλλο κόστος έχουν τα πλαστικά του Κ5 αλλο του V4S.....

LOUKILOUK
04/09/2020, 20:25
Μπορεί και να φοβόταν να το σφίξει παραπάνω το ducati γιατί αν το χάσει άλλο κόστος έχουν τα πλαστικά του Κ5 αλλο του V4S.....

Πρέπει να φοβήθηκαν και οι 2..., αλλά δεν είναι και απίθανο.

Νομίζω ότι μόνο οι αναρτήσεις μοιάζουν να είναι πιθανή αιτία που είδαμε αυτά τα αποτελέσματα.
ίσως επίσης η πίστα (σχεδιάση) να μην επέτρεψε να φανεί η διαφορά στη ιπποδύναμη που είναι και κάτι πολύ συγκεκριμένο και μετρημένο με νούμερα...
ΈΝΑ τεστ σε ΜΙΑ πίστα δεν φτάνει πάντως.
Κατά τα άλλα ενδιαφέρον πείραμα, ελπίζω να υπάρχουν και άλλα.

ptc
05/09/2020, 01:45
ίσως επίσης η πίστα (σχεδιάση) να μην επέτρεψε να φανεί η διαφορά στη υποδύναμη

Αν το δει αυτο ο Οκτανιος θα εχουμε φασαριες... :D

p@nos
05/09/2020, 10:06
Να γράψω και εγώ τις σκέψεις μου λοιπόν...
Το αποτέλεσμα πραγματικά με ξάφνιασε και δεν το περίμενα. Στο Κ5/Κ6 έχω απεριόριστο σεβασμό και το θεωρώ το καλύτερο GSXR ανάλογα με την εποχή που έχει βγάλει η Suzuki. Όσο καλό και να είναι όμως δεν παύει να είναι μία μηχανή 15 ετών με τεχνολογία του 2005. Το Ducati V4 είναι μία μηχανή σύγχρονη με πολλά ηλεκτρονικά, δύναμη, καλές αναρτήσεις και εξαιρετικά φρένα σε σχέση με το Κ5. Τονίζω τα φρένα γιατί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πίστα και τους χρόνους, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο σε αυτό το συγκριτικό. Δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα διότι ξεκινάμε με την υπόθεση ότι υπάρχει αξιοπιστία από αυτούς που έκαναν το τεστ. Πρέπει να δούμε λοιπόν "τις πταίει" και μία μηχανή από το "ανφάν-γκατέ" της σημερινής 2τροχης κουλτούρας έκανε χαμηλότερο χρόνο από μία μηχανή 15ετίας.
Μία πιθανή εξήγηση είναι όπως κατέληξαν τελικά, το λάθος ελατήριο. Αν δεν σου δίνει εμπιστοσύνη η μηχανή δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς κατάλληλα ειδικά στο απαιτητικό περιβάλλον μίας πίστας. Αν δείτε το βίντεο το Κ5 είχε αναβαθμισμένες αναρτήσεις και όχι μόνο. Δεν ήταν stock με άλλα λόγια. Οι αναρτήσεις σου δίνουν το θάρρος ν'ανοίξεις το γκάζι και να γράψεις χρόνο. Η άλλη εξήγηση έχει σχέση πάλι με τις αναρτήσεις. Πιθανόν η εμπειρία του αναβάτη στον πολύπλοκο τρόπο για τη ρύθμιση της ανάρτησης του V4 να μην ήταν αρκετή και αυτό να περιόρισε σημαντικά τη δυνατότητα να γράψει χρόνο.
Τονίζω και πάλι τον σεβασμό μου απέναντι στο δημιούργημα των Ιαπώνων αλλά δεν με πείθει ότι είναι καλύτερο και ικανότερο στο να γράψει χρόνο σε μία πίστα από το V4S. To λέω από την δική μου εμπειρία ως χρήστη μηχανής ίδιας γενιάς αλλά και μεταγενέστερης γενιάς από το Κ5. Ίσως να το επαναλάβουν ξανά κάποια στιγμή που θα έχουν μάθει καλύτερα το Ducati.

ειπαν οτι το μηχανακι δεν ηταν εντελως στοκ, και οτι απλα ο henning το ειχε φερει στα μετρα του...εν ολιγης μιλαμε για μικρες μετατροπες στην χαμηλη μερια του κοστους. Στο θεμα των φρενων, ειπε οτι ειχε κανει μικρες αλλαγες και με μια γρηγορη ματια φαινεται μια τρομπα brembo απο καποιο ευρωπαικο sbk της εποχης (προφανως δηλαδη μεταχειρισμενη και οχι κατι ακριβο), μαλλον καλυτερα τακακια και ισως αλλους δισκους. Με αυτα εχεις το φρενο που θες, με πολυ μικρο κοστος