PDA

View Full Version : Γιατι δεν βλεπουμε mv agusta στους δρομους;

Σελίδες : 1 [2] 3 4

DrBig
23/03/2021, 16:30
Το σωστό και λάθος στα μαθηματικά υπάρχει επειδή υπάρχουν καποια αξιώματα τα οποία τα δέχεσαι ετσι χωρίς περαιτερω εξηγήσεις.
Αλλιώς δε θα μπορούσες να στηρίξεις τη θεωρία.
Παρόλα αυτα ένας λόγος να πιστεύουμε οτι είναι σωστά ,είναι γιατι περιγράφουν σωστά τη φύση κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εκτός απο ακραίες καταστάσεις μοναδικότητα στο εσωτερικό μιας μελανής οπής απροσδιοριστία σωματιδίων κτλ.
Κατα τα αλλα σωστό και λάθος δεν υπάρχει,τις ταμπέλες τις βάζουμε εμείς

Μπερδευεις τη φυσικη με τα μαθηματικα. Τα αξιωματα στη φυσικη βασιζονται σε πειραματα, αποσκοπουν να εξηγησουν την φυση και μπορουν να χαρακτηρισθουν ως σωστα η λαθος (με καποια χαλαροτητα στην εννοια των λεξεων αυτων) χωρις ομως να υπαρχει αποδειξη της ορθοτητας τους. Τα αξιωματα στα μαθηματικα βασιζονται στην οικονομια λογικης, αποσκοπουν στο να "κλεισει" ενα νοητικο οικοδομημα και δεν μπορουν να χαρακτηρισθουν ως σωστα η λαθος. Αυτο που μπορει να χαρακτηρισθει ως σωστο η λαθος στα μαθηματικα (και να αποδειχθει) ειναι λογικες προτασεις βασιζομενες στα αξιωματα, αλλα και παλι, οχι παντα.

rainmike
23/03/2021, 16:56
Μπερδευεις τη φυσικη με τα μαθηματικα. Τα αξιωματα στη φυσικη βασιζονται σε πειραματα, αποσκοπουν να εξηγησουν την φυση και μπορουν να χαρακτηρισθουν ως σωστα η λαθος (με καποια χαλαροτητα στην εννοια των λεξεων αυτων) χωρις ομως να υπαρχει αποδειξη της ορθοτητας τους. Τα αξιωματα στα μαθηματικα βασιζονται στην οικονομια λογικης, αποσκοπουν στο να "κλεισει" ενα νοητικο οικοδομημα και δεν μπορουν να χαρακτηρισθουν ως σωστα η λαθος. Αυτο που μπορει να χαρακτηρισθει ως σωστο η λαθος στα μαθηματικα (και να αποδειχθει) ειναι λογικες προτασεις βασιζομενες στα αξιωματα, αλλα και παλι, οχι παντα.

Μα η γλώσσα της φυσικής είναι τα μαθηματικά,εξηγούμε φαινόμενα που παρατηρούμε μέσω των μαθηματικών και λειτουργεί μάλιστα πολύ καλά. Παρατήρηση-Μοντέλο-Πείραμα-Θεωρία.
Οι 4 εξισώσεις του Maxwell για τον ηλεκτρομαγνητισμό είναι κλασσικό παράδειγμα του πώς τα μαθηματικά ερμηνεύουν καλά τα φαινόμενα που συμβαίνουν.

panavour
23/03/2021, 17:01
https://www.youtube.com/watch?v=J70qtrDl08Q

DrBig
23/03/2021, 17:09
Μα η γλώσσα της φυσικής είναι τα μαθηματικά,εξηγούμε φαινόμενα που παρατηρούμε μέσω των μαθηματικών και λειτουργεί μάλιστα πολύ καλά. Παρατήρηση-Μοντέλο-Πείραμα-Θεωρία.
Οι 4 εξισώσεις του Maxwell για τον ηλεκτρομαγνητισμό είναι κλασσικό παράδειγμα του πώς τα μαθηματικά ερμηνεύουν καλά τα φαινόμενα που συμβαίνουν.

Το οτι η γλωσσα της φυσικης ειναι τα μαθηματικα δε σημαινει πως η φυσικη και τα μαθητικα ειναι εννοιολογικα αντιστοιχα οικοδομηματα.

rainmike
23/03/2021, 17:17
Το οτι η γλωσσα της φυσικης ειναι τα μαθηματικα δε σημαινει πως η φυσικη και τα μαθητικα ειναι εννοιολογικα αντιστοιχα οικοδομηματα.

Δεν διαφωνούμε πουθενά εγώ στα μαθηματικά αναφέθηκα στο ποσο σωστο-αληθές μπορεί να είναι κάτι που ξεκίνησε σαν ανθρώπινη επιννόηση εμηνεύει όμως πολύ καλά τις παρατηρήσεις μας για τον φύσικό κόσμο
Αρα το να πει καποιος ότι τα μαθηματικά είναι σωστά σε ένα βαθμό είναι δόκιμο.

panavour
23/03/2021, 17:29
Δεν διαφωνούμε πουθενά εγώ στα μαθηματικά αναφέθηκα στο ποσο σωστο-αληθές μπορεί να είναι κάτι που ξεκίνησε σαν ανθρώπινη επιννόηση εμηνεύει όμως πολύ καλά τις παρατηρήσεις μας για τον φύσικό κόσμο

Τα αξιωματα ειναι απαραιτητα,διοτι παντα η ανθρωπινη λογικη φτανει σε καποια αρχη ,που ΔΕΝ μπορει να εξηγησει με την λογικη, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αποδειξει.
Π.Χ. η εννοια της αρχης του χρονου,η εννοια του θεου,η εννοια της δημιουργιας απ το 0 ,η εννοια του απειρου τοπου και χρονου.
Το ιδιο και στην ευκλειδιο ,αλλα και τις αλλες γεωμετριες.
Στην παρουσα φαση της εξελιξης μας ,μας εχουν εξυπηρετησει πολυ.
Αργοτερα βλεπουμε.

πυξιδας990
23/03/2021, 17:51
long test 50000 km
https://www.youtube.com/watch?v=s0CORk3vCCs

thunder ace
23/03/2021, 17:57
Κάπου το 99 ή το 2000.. δεν θυμάμαι ακριβώς.
Πάω σε μια έκθεση μοτοσυκλέτας και βλέπω για πρώτη φορά το 1000f4.
Περιτο νά πω ότι ήταν και είναι η πιο όμορφη μοτοσυκλέτα που έχω δει ποτέ μου.
Αν θα την αγόραζα;
Ναι αν ειμουν από αρχ...δια εφοπλιστή.
Όμως επειδή είμαι αφραγκομπατιρης ,πήρα ένα yamaha και έχω εδώ και 20 χρόνια το κεφάλι μου ήσυχο.

DoctoR_k6
23/03/2021, 18:00
long test 50000 km

Του πηρε γυρω στο λεπτο-εναμιση να αναφερει ολες τις βλαβες.
Αλλα μετα απ ολα αυτα...πηγε καλα. :lol:

karellen
23/03/2021, 18:18
long test 50000 km
Επιτέλους ρε Μάνο γιατί σε λίγο η κουβέντα θα κατέληγε στο σωματίδιο Odderon. :lol:

DrBig
23/03/2021, 18:31

Ακριβως γι αυτο τα μαθηματικα ειναι το μονο οικοδομημα στο οποιο οι εννοιες του αληθους και του ψευδους ειναι αποδειξιμες, γιατι ειναι εσωτερικες ενος αυτοσυνεπους σχηματος. Πχ αν ορισω την μοναδα, την πραξη της προσθεσης και καποιες αλλες βαρια θεωρητικες εννοιες, τοτε το 1+1=2 αποδεικνυεται οτι ειναι αληθες. Με αλλη αλγεβρα και αλλες ιδιοτητες προσθεσης, μπορω να αποδειξω πως 1+1=3. Και τα δυο αποτελεσματα μπορει να ειναι αληθη, αναλογα τα αξιωματα και τους ορισμους που εχω επιλεξει. Αν καπου καταληξω σε καποιο ατοπημα, τοτε οι αξιωματικες επιλογες μου δεν ειναι συνεπεις μεταξυ τους, δεν παραγουν δηλαδη κατι εννοιολογικα κλειστο.

Τωρα το αν τα μαθηματικα ειναι ανθρωπινη επινοηση η οχι ειναι debatable. Κατα την γνωμη μου και πιστευω και των περισσοτερων φυσικων και μαθηματικων, δεν ειναι ανθρωπινη επινοηση.

toyar
23/03/2021, 18:32
Υπήρξε ποτέ στην ιστορία των οχημάτων οτιδήποτε ιταλικό και ακριβό που να άξιζε τα λεφτά του;

stefanos
23/03/2021, 18:34
εδω προφανως τα παιδια στο μουσειο μοντερνας τεχνης δεν ξερουν, καλο ειναι να μπουν στο φορουμ να ενημερωθουν περι τεχνης

https://www.sfmoma.org/artwork/99.427.A-B/

Δηλαδή ο Tamburini τελικά είναι καλλιτέχνης.
Οπότε ανοίγει ο δρόμος στον κάθε
άσχετο με την μηχανολογία ,με πέντε εργαλεία να αρχίσει να δημιουργεί παγκόσμιες
πρωταθλήτριες.
Το 916 είναι σε μουσείο επειδή είναι όμορφο ή επειδή αναγνωρίζεται ώς μια κορυφαίων επιδόσεων στον τομέα της
σχεδίαση?
Μάλλον το 2ο αν και τυχαίνει να είναι και ωραίο.
Σε χρηστικά αντικείμενα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το εικαστικό μέρος της σχεδίασης
αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την "λειτουργία".

DrBig
23/03/2021, 18:38
Υπήρξε ποτέ στην ιστορία των οχημάτων οτιδήποτε ιταλικό και ακριβό που να άξιζε τα λεφτά του;

Αναλογα τα κριτηρια, τα δικα σου η αυτουνου που αγορασε την veyron πχ?

πυξιδας990
23/03/2021, 19:18
Επιτέλους ρε Μάνο γιατί σε λίγο η κουβέντα θα κατέληγε στο σωματίδιο Odderon. :lol:
ελα μου ντε...

Του πηρε γυρω στο λεπτο-εναμιση να αναφερει ολες τις βλαβες.
Αλλα μετα απ ολα αυτα...πηγε καλα. :lol:
για πρωτη γενια και με τα γνωστα παιδικα,μια χαρα πηγε,ολες οι εταιριες εχουν τετοια..μετα εχει βλετιωση

panavour
23/03/2021, 19:28
το video με τις βλαβες στα 50000 χλμ μου θυμισε το ανεκδοτο
που ο πρωταγωνιστης ελεγε ''ευτυχως που δεν παθαμε τιποτα''
:lol::lol::lol::lol::lol:

Και το σχετικό ανέκδοτο:
Κάποτε κάποιος στο γυρισμό του στο χωριό απο τη πόλη συνάντησε έναν συγχωριανό του να του κάνει οτοστόπ.
«Χαίρετε πατριώτή».
«Γειά σου και σένα πατριώτη. Στο χωριό πάς;»
«Ναι, εσύ;»
«Στο χωριό πάω, έλα μέσα να μη τυρανιέσαι εκεί έξω στη ζέστη.»

Καθοδόν, ξαφνικά πετιέται στη μέση του δρόμου ένας σκύλος. Ο οδηγός προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά ήταν αδύνατον και έτσι μοιραία επήλθε η σύγκρουση.Ο σκύλος όμως δεν πέθανε αλλά έμεινε να χαροπαλεύει στη μέση του δρόμου. Κατεβαίνοντας ο οδηγός βγάζει ένα μαχαιρι και «αποτελείώνει» τον άτυχο σκύλο μπροστά στα μάτια του έκπληκτου συνχωριανού.
«Για να μήν τυρανιέται το καημένο!»

Ξαναεπιβιβάζονται στο όχημα και πιο πάνω σε μιά στροφή πετιέται στη μέση του δρόμου ένα πρόβατο. Χωρίς να το θέλει ο οδηγός τρακάρει με το πρόβατο με αποτέλεσμα να το αφήσει και αυτό να χαροπαλέυει στη μέση του δρόμου.
Χωρίς να χάσει ώρα κατεβαίνει απο το όχημα και βγάζοντας το μαχαίρι του σφάζει το πρόβατο.
«Για να μη τυρανιέται το καημένο», λέει πάλι στον τρομαγμένο συγχωριανό του.

Σε μία στροφή πιο πάνω ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να καταλήξουν αναποδογυρισμένοι μέσα σε ένα χωράφι.
-Ο οδηγός χωρίς να πάθει τίποτα καταφέρνει να βγεί απο το αυτοκίνητο και πάει να βοηθήσει τον συνεπιβάτη του.
«Φίλε μου είσαι καλά, έπαθες τίποτα; Θεέ μου παραλίγο να μας σκοτώσω.»

Και ο συγχωριανός, βάζοντας εντόσθια του μέσα στη κοιλιά του:
«Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα!

giannis21
23/03/2021, 20:13
Από τα πιο ενδιαφέροντα thredακια τελευταία..:D
Περιμένω να δω πώς θα γυρίσει σε conflict ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και πως θα εμπλακεί και η εκκλησία καθως και άλλοι διάφοροι..
:a014:

νεοσσός
23/03/2021, 20:47
Τωρα το αν τα μαθηματικα ειναι ανθρωπινη επινοηση η οχι ειναι debatable. Κατα την γνωμη μου και πιστευω και των περισσοτερων φυσικων και μαθηματικων, δεν ειναι ανθρωπινη επινοηση.
Εδώ σε έχασα.

Πάντως μου άρεσε η παρένθεση με τη φιλοσοφία των επιστημών.

DrBig
23/03/2021, 20:58
Εδώ σε έχασα.

Πάντως μου άρεσε η παρένθεση με τη φιλοσοφία των επιστημών.

Τι εχασες.....ο,τι θες.
Αρκει μονο να μη μας ενοχλησουν οι αλλοι με τα πεζα θεματα που τους απασχολουνε :bawl:

nikonian
23/03/2021, 21:13

Μας αφήνεις πάνω στο καλό...

doctor_john
23/03/2021, 21:15

Tα τρακτέρ της Lamborghini νομίζω

DrBig
23/03/2021, 22:37

Μας αφήνεις πάνω στο καλό...

Τεραστιο θεμα. Προτεινω ενα ψαξιμο στο yt οπως: "are mathematics invented or discovered?". Υπαρχουν μεταξυ πολλων αλλων και δυο συνεντευξεις των Roger Penrose και Steven Weinberg νομπελιστες αμφοτεροι.

Το σιγουρο ειναι πως οπουδηποτε κι αν κοιταξει κανεις στο συμπαν απο μαυρες τρυπες μεχρι το dna και τον υποατομικο κοσμο θα δει δομη που μπορει να περιγραφει μαθηματικα με πολυ απλους ορους, τα δε μαθηματικα δεν ειναι κατι αλλο απο την αναλυση της λογικης της αλληλοσυσχετισης των επιμερους στοιχειων μιας δομης. Με αλλα λογια μπορει να πει κανεις πως μαθηματικα και λογικη ειναι πολυ συγγενεις εννοιες. Τωρα ο απλοικος νους θα πει, αφου εχω λογικη μεσα και βλεπω και λογικη απ'οξω, τοτε μαλλον η λογικη ειναι παντου. Κριτηριο του οτι η λογικη αυτη δουλευει δεν ειναι τιποτε αλλο απο την δυνατοτητα προβλεψης του μελλοντος που η χρηση αυτης μας επιτρεπει.

νεοσσός
23/03/2021, 22:42
Τεραστιο θεμα. Προτεινω ενα ψαξιμο στο yt οπως: "are mathematics invented or discovered?". Υπαρχουν μεταξυ πολλων αλλων και δυο συνεντευξεις των Roger Penrose και Steven Weinberg νομπελιστες αμφοτεροι.

Το σιγουρο ειναι πως οπουδηποτε κι αν κοιταξει κανεις στο συμπαν απο μαυρες τρυπες μεχρι το dna και τον υποατομικο κοσμο θα δει δομη που μπορει να περιγραφει μαθηματικα με πολυ απλους ορους, τα δε μαθηματικα δεν ειναι κατι αλλο απο την αναλυση της λογικης της αλληλοσυσχετισης των επιμερους στοιχειων μιας δομης. Με αλλα λογια μπορει να πει κανεις πως μαθηματικα και λογικη ειναι πολυ συγγενεις εννοιες. Τωρα ο απλοικος νους θα πει, αφου εχω λογικη μεσα και βλεπω και λογικη απ'οξω, τοτε μαλλον η λογικη ειναι παντου.
Οπότε να πάρουμε MV Agusta ή όχι;

DrBig
23/03/2021, 22:49
Οπότε να πάρουμε MV Agusta ή όχι;

Αν μπορειτε, να μη παρετε. Αν παλι δε μπορειτε, να παρετε!

contes di Zante
24/03/2021, 06:40
Ρε παιδιά, είναι κανείς απο 'σάς ο οδηγός του Autobianchi? (με χιουμοριστική και όχι προσβλητική διάθεση πάντα)

https://www.youtube.com/watch?v=klLuejuCA3I

toyar
24/03/2021, 06:43
Αναλογα τα κριτηρια, τα δικα σου η αυτουνου που αγορασε την veyron πχ?

Το veyron είναι ιταλικό;

Bowleno
24/03/2021, 06:47
Το veyron είναι ιταλικό;

Γαλλικό....

afasias
24/03/2021, 07:02
Ωραία συζήτηση. Συμπληρωματικά να πω καταρχάς πως η φυσική, τα μαθηματικά, η αστρονομία, η βιολογία, η ιατρική κλπ. θεωρούνται περιοχές της φιλοσοφικής δραστηριότητας οι οποίες αργότερα διαχωρίστηκαν από τη φιλοσοφία αλλά ποτέ δεν έπαψαν ανά ιστορική περίοδο να "ελέγχονται" από αυτή. Για παράδειγμα η έννοια του ενός και του μηδενός δεν αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό των μαθηματικών αλλά και της φιλοσοφίας. Οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι φερ ειπείν μέχρι και τα ελληνιστικά χρόνια (Στωικοί, Μεγαρίτες κλπ.) θεωρούνται φυσικοί φιλόσοφοι.
Ως αναφορά τη συζήτηση για το ωραίο διαχρονικά υπήρξαν πολλές θεωρίες για τη θεώρηση του ωραίου. Ο φιλοσοφικός κλάδος που ασχολείται γενικά με την ομορφιά λέγεται Αισθητική. Στην εποχή της Αναγέννησης και του Μπαρόκ η έννοια του ωραίου στηρίζονταν σε αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια (κανόνες). Αργότερα το ωραίο στηρίζονταν αποκλειστικά σε υποκειμενικά κριτήρια, δηλαδή στο πως μιλούσε στο εσωτερικό του υποκειμένου και τα αισθήματα ευφορίας ή απέχθειας του εκκινούσε. Ένας φιλόσοφος ονόματι Καντ δέχτηκε μεν το προηγούμενο αλλά είπε επίσης πως αν η (με ανιδιοτέλεια) "κοινή αίσθηση" όλων των ανθρώπων κρίνει κάτι ως ωραίο αυτό μπορεί να έχει χαρακτηριστικά a priori. Μπορεί δηλαδή να μου αρέσει εμένα ο Τερλέγκας αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ πως ο Bach δεν θεωρείται κλασσικός καλλιτέχνης αφού εκτιμάται σε όλους αυτούς τους αιώνες από την "κοινή αίσθηση" εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο παράδειγμα των μηχανών, χοντρικά, κάποιες στην κοινή αίσθηση των ανθρώπων θεωρούνται αθάνατες και κάποιες για επισκέψεις στο συνεργείο.

Αυτά τα ολίγα κι αν θέλετε το συνεχίζουμε!

Bowleno
24/03/2021, 07:04
Ρε παιδιά, είναι κανείς απο 'σάς ο οδηγός του Autobianchi? (με χιουμοριστική και όχι προσβλητική διάθεση πάντα)

https://www.youtube.com/watch?v=klLuejuCA3I

Δεν ξεχνάω εκείνο το παγωμένο και βροχερό βράδυ κάπου το '88 όπου ανέβαινα την Κηφισίας με το polski 125 του πατέρα μου και στο ύψος του σταθμού ΗΣΑΠ Κηφισιάς βλέπω μια κόκκινη Φερράρι με ανοικτό το καπό της μηχανής και πίσω της μια ίδια μαύρη, και να έχουν σκύψει 2 μουκεμένοι τύποι να ψαχουλεύουν... Κατεβάζω τι παράθυρο και τους λέω.... "Ρε σεις, πετάξτε τα Magneti marelli που φοράει το μπουρδέλο και βάλτε bosh, εγώ αυτό έκανα και ησύχασα" το βλέμμα αγελάδας όλα τα λεφτά :bawl:

katsar
24/03/2021, 07:13

https://www.thebikemarket.co.uk/aprilia/rs/rs250 :wave2:

toyar
24/03/2021, 09:14
It's a tuned Suzuki RGV250 engine.:bawl:

Akalestos
24/03/2021, 10:23
να το ξέρεις με στεναχωρησες τώρα.

Ενταξει απο kawasaki μ αρεσει πολυ το z 900 RS γιατι ειμαι και λιγο ρετρολαγνος.

sapila racing
24/03/2021, 10:32

Πολύ ισοπεδωτικός είσαι βρε παιδι μου.

Το Ducati 916 ας πούμε θεωρείς οτι δεν τα αξιζε τα λεφτά του?

ΟΚΤΑΝΙΟ
24/03/2021, 12:36
Λεμε για τα MV οτι δε πολυκΕκλοφορουν, που να λεγαμε για τα bimota δηλαδη :lol:

sapila racing
24/03/2021, 12:42
Λεμε για τα MV οτι δε πολυκΕκλοφορουν, που να λεγαμε για τα bimota δηλαδη :lol:

Κρύβε λόγια κι εσυ! :bawl:

rainmike
24/03/2021, 12:44
Να ανοιχτεί ένα αντιστοιχο thread γιατι βλεπουμε συχνά οδηγούς tdm με σαγιοναρες.:lol:

Johny the Fox
24/03/2021, 12:46
Για να εννοησει καποιος εαν αξιζει ενα mv ,φτανει να παρατηρησει ποσο θα χρειαζοταν για να εξαφανιστει απο τον δρομο ενα τετοιο παρατημενο .

426716

DrBig
24/03/2021, 13:08
Για να εννοησει καποιος εαν αξιζει ενα mv ,φτανει να παρατηρησει ποσο θα χρειαζοταν για να εξαφανιστει απο τον δρομο ενα τετοιο παρατημενο .

426716

Να εξαφανιστει απο σκουρια η απο κλοπη?

Johny the Fox
24/03/2021, 13:16
Να εξαφανιστει απο σκουρια η απο κλοπη?

Ας καταθεσουν την εμπειρια τους οι ιδιοκτητες....... τι οχι ;

panavour
24/03/2021, 13:25
Ας καταθεσουν την εμπειρια τους οι ιδιοκτητες....... τι οχι ;

Ποιοι ιδιοκτητες??
Σιγα μην κατσουν οι 20 ιδιοκτητες στην ΕΛΛΑΔΑ και οι 5000 (πολλους λεω?)σε ολο τον κοσμο να καταθεσουν την εμπειρια τους ,σε ολους τους υπολοιπους.
Κι αμα τους παρουν στο ψιλό οι υπολοιποι?:bawl:
Για χαζους τους παιρνεις?:cry:
Ασε ρε που θ ασχοληθουν με τους ανουσιους προβληματισμους της πτωχαντζας.

BLiTzER
24/03/2021, 13:45

Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο θα χρειαζόταν για να γίνει παρατημένο ένα τέτοιο καινούριο. :lol:

Johny the Fox
24/03/2021, 13:57
Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσο θα χρειαζόταν για να γίνει παρατημένο ένα τέτοιο καινούριο. :lol:

.Το προσπαθουν φιλοτιμα οι ιταλοι δεν λεω,αλλα θα επρεπε το εργοστασιο να τα πουλαει κατευθειαν χαλασμενα στον αντιπροσωπο για να απαντηθει κατι τετοιο.

doctor_john
24/03/2021, 14:18
Ποιοι ιδιοκτητες??
Σιγα μην κατσουν οι 20 ιδιοκτητες στην ΕΛΛΑΔΑ και οι 5000 (πολλους λεω?)σε ολο τον κοσμο να καταθεσουν την εμπειρια τους ,σε ολους τους υπολοιπους.

https://www.bikeit.gr/gia-moto/item/24003-mv-agusta-neos-timokatalogos-anakoinothike-i-timi-tou-rush-stin-ellada-simantikes-meioseis-timon-se-arketa-montela

γιατί τους αναφέρεις σαν ακριβούς; τόσες μοτό είναι στο ίδιο επίπεδο τιμών..

maniatiakos
24/03/2021, 19:03
Ποιοι ιδιοκτητες??

Σωστά μιλάς.

Θα κάτσει να γράψει ένας ιδιοκτήτης MV την εμπειρία του, για να την ακούσει κάποιος που κατέχει cb500, sym wolf και er500 και έχει ήδη βγάλει συμπέρασμα από τις πληκτρολογικές γνώσεις του και όχι από προσωπική εμπειρία, ότι τα MV ανατινάσσονται...

Σαν να λέμε ότι ένας ιδιοκτήτης yaris, picanto κάνει αντίστοιχη συζήτηση για ferrari και lamborghini και έχει και γνώμη για αυτοκίνητα που πριν το youtube, τα έβλεπε σε αφίσα μόνο,,,:bawl:

panavour
24/03/2021, 19:19
Σωστά μιλάς.

Θα κάτσει να γράψει ένας ιδιοκτήτης MV την εμπειρία του, για να την ακούσει κάποιος που κατέχει cb500, sym wolf και er500 και έχει ήδη βγάλει συμπέρασμα από τις πληκτρολογικές γνώσεις του και όχι από προσωπική εμπειρία, ότι τα MV ανατινάσσονται...

Σαν να λέμε ότι ένας ιδιοκτήτης yaris, picanto κάνει αντίστοιχη συζήτηση για ferrari και lamborghini και έχει και γνώμη για αυτοκίνητα που πριν το youtube, τα έβλεπε σε αφίσα μόνο,,,:bawl:

Οπως τοπες ακριβως ειναι.Αλλού η πτωχαντζα κι αλλου η γλαμουραντζα.
Κι εγω αν ημουν στην θεση τους το ιδιο θα εκανα.
Ε οχι και η μυλωνου τον αντρα της ,με τους πραματευταδες. :lol:

toyar
24/03/2021, 20:05
παντως στο youtube ferrari λαμπαδιαζουν στο φαναρι κι οχι yaris

rainmike
24/03/2021, 20:40
παντως στο youtube ferrari λαμπαδιαζουν στο φαναρι κι οχι yaris

Προφανώς και βλέπεις ferrari να λαμπαδιάζουν γιατι εκεί είναι το ενδιαφέρον.
Γιατο αν θα λαμπαδιάσει το yaris ποιος χέστηκε?

panavour
24/03/2021, 20:46
Προφανώς και βλέπεις ferrari να λαμπαδιάζουν γιατι εκεί είναι το ενδιαφέρον.
Γιατο αν θα λαμπαδιάσει το yaris ποιος χέστηκε?

Οταν το πουλ-μουρ γινεται πουλ-φλαμουρ

maniatiakos
24/03/2021, 21:26
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά...

π.χ.

Αprilia = ζημιάρικα

Ducati=ανατίναξη

Ρωτήστε το διαχειριστή που όχι μόνο κάνει tds αλλά και κλάσικ αγώνες με ducati 35+ ετών αν όντως είναι έτσι και αν πίνει καφέ στο γνωστό συνεργείο στη Μιχαλακοπούλου.

Το 80% των προβλημάτων στις ιταλικές μοτοσυκλέτες των τελευταίων 25 ετών προέρχεται κυρίως από ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να βάλουν "χέρι" χωρίς να γνωρίζουν ή τα πήγαν στα μαστόρια της γειτονιάς. Βέβαια, αυτό δεν το λένε. Προφανώς και δεν έχουν την αξιοπιστία ενός c 50, μην τρελαθούμε κιόλας.

Από κει και πέρα έχει το ελεύθερο ο καθένας να λέει για ευρωπαϊκά "τσάλεντζερ", εφ' όσον νιώθει καλύτερα γιατί προφανώς και δε μπορεί να αγοράσει/συντηρήσει ευρωπαϊκό.

Όσο για πουλ-μουρ κλπ, το 90% των μοτοσυκλετών στην Ελλάδα έξω από καφετέριες αράζουν...γιαπωνέζικες και ευρωπαϊκές...

Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους:

- δεν υπάρχει αρχικά μοτοσυκλετιστική παιδεία αλλά η μηχανή έχει εξελιχθεί σε ένα γκάτζετ του μέσου μικροαστού Έλληνα για να είναι "δροσερός" και ντεμέκ αντισυμβατικός (α ρε Κωστόπουλε...). Εκεί κολλάει ο στίχος "πλούσιοι επαρχιώτες μηχανόβιοι" του λαϊκού άσματος.

- δεν υπάρχει χρήμα όχι για ταξίδι αλλά ούτε για ημερήσια εκδρομή ή βασική συντήρηση της μοτοσυκλέτας. Καλά για tds ούτε λόγος...ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν 4-5 το χρόνο. Οπότε autoglym και καφετέρια...ξεχειλωμένη αλυσίδα με κόμπους, λάστιχα στα λινά αλλά το εργαλείο αστραφτερό...

doctor_john
24/03/2021, 21:34
απενοχοποίηση της έκφρασης μέσω της μοτοσυκλέτας!
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΒΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ • ΑΝΕΣΗ • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

νεοσσός
25/03/2021, 10:49
Το 80% των προβλημάτων στις ιταλικές μοτοσυκλέτες των τελευταίων 25 ετών προέρχεται κυρίως από ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να βάλουν "χέρι" χωρίς να γνωρίζουν ή τα πήγαν στα μαστόρια της γειτονιάς. Βέβαια, αυτό δεν το λένε. Προφανώς και δεν έχουν την αξιοπιστία ενός c 50, μην τρελαθούμε κιόλας.

Γιατί το συνεργείο της γειτονιάς προκαλεί ζημιές μόνο σε ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες και όχι σε ιαπωνικές;

- Έχει να κάνει με σχολή μηχανικών που ασχολούνται μόνο με ιαπωνικά;
- Μήπως οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν έχουν φροντίσει να εξετάσουν το ζήτημα της συντήρησης, κάνοντάς τη πολύπλοκη και άρα δίνοντας λιγότερες επιλογές συντήρησης στους αγοραστές;
- Τα ευρωπαϊκά έχουν πολύ υψηλότερες απαιτήσεις σε ακριβείς εργασίες, μικρότερες ανοχές, αυξάνοντας την πιθανότητα φθοράς, αν κάποια εργασία δεν τηρηθεί ευλαβικά;

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω είναι πόντοι υπέρ των ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Οι μοτοσυκλέτες χρειάζονται τακτική συντήρηση, οπότε ένας κατασκευαστής πρέπει να φροντίσει και για την εξυπηρέτηση του πελάτη στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Αντίστοιχα, ένας αγοραστής καινούριας ή μεταχειρισμένης ευρωπαϊκής μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να έχει υπόψη τα παραπάνω ζητήματα, όταν φθάσει η στιγμή να επιλέξει μοτοσυκλέτα. Δηλαδή να αναλάβει το ρίσκο του πλημμελώς συντηρημένου μεταχειρισμένου ή τη δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου συνεργείου, καθώς και το κόστος αυτού.

toyar
25/03/2021, 11:04
η αξιοπιστια και η αντοχη ενος προιοντος εχουν σχεση με τον ποιοτικο ελεγχο
ο ποιοτικος ελεγχος ειναι θεμα νοοτροπιας και κεφαλαιων τομεις που οι ιαπωνες δεν εχουν αντιπαλο οχι τους ιταλους αλλα ουτε καν τους γερμανους
στα ιταλικα οχι ο μαστορας της γειτονιας αλλα ουτε οι κατασκευαστες τους δεν μπορουν να τους δωσουν μακροζωια κι αυτο ειναι φανερο αν μετρησει κανεις στους δρομους κυκλοφορουντα ιταλικα πανω απο 10 ετων
προφανως οταν δεν βλεπεις στο δρομο το πιο λαικο aprilia πως θα δεις mv και bimota;

rainmike
25/03/2021, 11:12
Γιατί το συνεργείο της γειτονιάς προκαλεί ζημιές μόνο σε ευρωπαϊκές μοτοσυκλέτες και όχι σε ιαπωνικές;

- Μήπως οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δεν έχουν φροντίσει να εξετάσουν το ζήτημα της συντήρησης, κάνοντάς τη πολύπλοκη και άρα δίνοντας λιγότερες επιλογές συντήρησης στους αγοραστές;
- Τα ευρωπαϊκά έχουν πολύ υψηλότερες απαιτήσεις σε ακριβείς εργασίες, μικρότερες ανοχές, αυξάνοντας την πιθανότητα φθοράς, αν κάποια εργασία δεν τηρηθεί ευλαβικά;

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω είναι πόντοι υπέρ των ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Οι μοτοσυκλέτες χρειάζονται τακτική συντήρηση, οπότε ένας κατασκευαστής πρέπει να φροντίσει και για την εξυπηρέτηση του πελάτη στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Αντίστοιχα, ένας αγοραστής καινούριας ή μεταχειρισμένης ευρωπαϊκής μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να έχει υπόψη τα παραπάνω ζητήματα, όταν φθάσει η στιγμή να επιλέξει μοτοσυκλέτα. Δηλαδή να αναλάβει το ρίσκο του πλημμελώς συντηρημένου μεταχειρισμένου ή τη δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου συνεργείου, καθώς και το κόστος αυτού.

Νομίζω δεν κατάλαβες τι θέλει να πεί ο φίλος.
Δεν πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση στο σέρβις των μοτοσικλετών?
Δηλαδή εσύ το ktm σου ή το yamaha σου που θα το πήγαινες? Δεν θα επέλεγες καποιο εξουσιοδοτημένο που έχει δουλέψει τα μηχανακια αυτά και
έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία η σε όποιο συνεργείο έβρισκες?
Οσον αφορά την ευλαβικότητα οποιοδήποτε σερβις πρέπει να γίνεται ευλαβικά και με προσοχή,ακόμα και μια απλή αλλαγή λαδιών.
Σκέψου δηλαδή να μην είναι καλά βιδωμένη η τάπα και να χάνεις λάδια.

telegonos
25/03/2021, 11:16

Σε κάποιες περιπτώσεις συγκρίσεων, το ευρωπαικό είναι πιο απαιτητικό σε συντήρηση, γιατί είναι πιο υψηλών επιδόσεων και πιο πιεσμένο το μοτέρ του.

Ένα κλασσικό παράδειγμα, είναι τα μονοκύλινδρα της δεκαετίας του ΄90. Οι Ιάπωνες είχαν ΧΤ600 και NX600 Dominator με 30κάτι, 40παρά, άλογα τροχό. Οι Ευρωπαίοι είχαν π.χ. KTM 640 με 50 άλογα τροχό. Τα Ιαπωνικά, λάδια άλλαζες, άιντε και κανά μπουζί αραιά. Ο Ευρωπαίος όμως ήθελε συντήρηση τακτική γιατί το μοτέρ ήταν πολύ πιο υψηλής απόδοσης. Όταν ο Νεοέλληνας πήρε το 640 και άρχισε να το συντηρεί λες και είχε ΧΤ, άρχισε κι αυτό να σκορπάει, λογικό κι αναμενόμενο και δεν φταίει κάτι το ίδιο.

panavour
25/03/2021, 11:17
ο ποιοτικος ελεγχος ειναι θεμα νοοτροπιας και κεφαλαιων τομεις που οι ιαπωνες δεν εχουν αντιπαλο οχι τους ιταλους αλλα ουτε καν τους γερμανους
στα ιταλικα οχι ο μαστορας της γειτονιας αλλα ουτε οι κατασκευαστες τους δεν μπορουν να τους δωσουν μακροζωια κι αυτο ειναι φανερο αν μετρησει κανεις στους δρομους κυκλοφορουντα ιταλικα πανω απο 10 ετων
προφανως οταν δεν βλεπεις στο δρομο το πιο λαικο aprilia πως θα δεις mv και bimota;

και οχι μονο ,αλλα και στην σχεδιαση ,στην τεχνολογια,στα υλικα,στον τροπο κατασκευης.
ποιοτικος ελεγχος νοειται,ο ελεγχος των προμηθευτων σου,σε ηδη Ορισμενο εξαρτημα που εχεις αποφασισει να βαλεις (που μπορει ομως σχεδιαστικα να ειναι εξαρχης ανεπαρκες,αλλα ο προμηθευτης σου να στο εχει φτιαξει οπως το ζητησες) ,οπως και ποιοτικος ελεγχος συναρμολογησης ειναι να δεις αν ολα εχουν μπει σωστα.
Και οι ΒMW εχουν εξαιρετικο ελεγχο παραγωγης(ποιος μπορει να το αμφισβητησει αλλωστε)αλλα ακομα δεν εχουν καταφερει σχεδιαστικα να φτιαξουν εναν αξονα ,και ενα ABS αντιστοιχα αξιοπιστο με τα γιαπωνεζικα σε βαθος χρονου.Αρα κατι κανουν λαθος στην σχεδιαση,αν θεωρησουμε οτι εχουν εφαμιλλα μεταλλα.

stefanos
25/03/2021, 11:23

Διαφωνώ. Ποιοτικός έλεγχος σημαίνει ότι όλα τα προιόντα που βγαίνουν από την παραγωγή έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και είναι ίδια.
Αυτό σημαίνει απλά ότι όποιο μηχανάκι αγοράσεις θα έχεις ακριβώς τα ίδια προβλήματα.
Η αντοχή και η αξιοπιστία οφείλεται στο σχεδιασμό και στις σωστές επιλογές υποκατασκευαστών πλέον.

stefanos
25/03/2021, 11:31
Σε κάποιες περιπτώσεις συγκρίσεων, το ευρωπαικό είναι πιο απαιτητικό σε συντήρηση, γιατί είναι πιο υψηλών επιδόσεων και πιο πιεσμένο το μοτέρ του.

Ένα κλασσικό παράδειγμα, είναι τα μονοκύλινδρα της δεκαετίας του ΄90. Οι Ιάπωνες είχαν ΧΤ600 και NX600 Dominator με 30κάτι, 40παρά, άλογα τροχό. Οι Ευρωπαίοι είχαν π.χ. KTM 640 με 50 άλογα τροχό. Τα Ιαπωνικά, λάδια άλλαζες, άιντε και κανά μπουζί αραιά. Ο Ευρωπαίος όμως ήθελε συντήρηση τακτική γιατί το μοτέρ ήταν πολύ πιο υψηλής απόδοσης. Όταν ο Νεοέλληνας πήρε το 640 και άρχισε να το συντηρεί λες και είχε ΧΤ, άρχισε κι αυτό να σκορπάει, λογικό κι αναμενόμενο και δεν φταίει κάτι το ίδιο.

Δεν είναι θέμα συντήρησης τα ρουλεμάν στροφάλου ούτε οι προβληματικές κεφαλές όσο και να θέλουν να μας πείσουν τα εργοστάσια γι αυτό.
Απόδειξη ότι μετέπειτα τα πράγματα διορθώθηκαν.

doctor_john
25/03/2021, 11:35

(Γενικεύουμε μόνο για την κουβέντα.)

Τα "ευρωπαϊκά" είναι διαφορετικής φιλοσοφίας, δηλαδή η "έμπνευση" τους στηρίζεται σε πολύ διαφορετικές αρχές και στόχους.
Παράλληλα, κατασκευάζονται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, νομοθεσία, εργασιακά, πρώτες ύλες, συντονισμός βιοτεχνιών κ.λπ.

Πολλά παραδείγματα, θα προσπαθήσω να τα αποφύγω προς το παρόν αφήνοντας τα να συζητηθούν συγκεκριμένα αν αναφερθεί κάποιο.

αυτό που ίσως θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτο για να στηθεί κάποιο πλαίσιο που θα μπορεί να κρατήσει αποδοτική την κουβέντα
είναι η διαφορά της βιοτεχνίας από την βιομηχανία.

Όπως επίσης και το τι είναι "καλό" στην αντίληψη του καθενός μας.
Είναι διαφορετικά προϊόντα. Οι εντυπώσεις και τα "κακά" του καθενός τους, αρχίζουν να φαίνονται όταν εμείς τα βάζουμε σε σύγκριση
αγνοώντας την διάθεση ή το πνεύμα αν θες, του κατασκευαστή τους.

Ίσως αν χρησιμοποιήσω τα διαφορετικά είδη σαν παράδειγμα είναι ευκολότερο να δούμε την διαφορετικότητα τους σαν προϊόντα
και την διαφορά φιλοσοφίας του τελικού χρήστη.

πχ εμείς οι δύο επιλέγουμε μία μοτό γενικής χρήσης και καλύπτουμε τις ανάγκες μας με αυτήν ενώ κάποιος άλλος επιλέγει μια πολύ εξειδικευμένη
και ένα σκουτερ. Δεν έχει λάθος" κάποιος, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης.
απολαμβάνουμε διαφορετικά ερεθίσματα και κάνουμε διαφορετικούς "συμβιβασμούς" για να το πετύχουμε αυτό.

toyar
25/03/2021, 12:01
να διορθωσω κατι που εγραψα λαθος και ο stefanos εχει δικιο
γραφοντας ποιοτικο ελεγχο εννοουσα δοκιμες εξελιξης πριν κατι μπει στην παραγωγη
αν η καθε bmw διεθετε τα κεφαλαια να κανει ακραιες δοκιμες στους αξονες της θα διορθωνονταν πριν μπουν σε παραγωγη και ετσι δεν θα εσπαγαν
επειδη δεν τα διαθετει αναθετει αυτη τη δουλεια στους αγοραστες-πελατες συμμετεχοντας καποιες φορες με ανακλησεις και εγγυησεις

panavour
25/03/2021, 12:07

Τα "ευρωπαϊκά" είναι διαφορετικής φιλοσοφίας, δηλαδή η "έμπνευση" τους στηρίζεται σε πολύ διαφορετικές αρχές και στόχους.
Παράλληλα, κατασκευάζονται σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, νομοθεσία, εργασιακά, πρώτες ύλες, συντονισμός βιοτεχνιών κ.λπ.

Πολλά παραδείγματα, θα προσπαθήσω να τα αποφύγω προς το παρόν αφήνοντας τα να συζητηθούν συγκεκριμένα αν αναφερθεί κάποιο.

αυτό που ίσως θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτο για να στηθεί κάποιο πλαίσιο που θα μπορεί να κρατήσει αποδοτική την κουβέντα
είναι η διαφορά της βιοτεχνίας από την βιομηχανία.

Όπως επίσης και το τι είναι "καλό" στην αντίληψη του καθενός μας.
Είναι διαφορετικά προϊόντα. Οι εντυπώσεις και τα "κακά" του καθενός τους, αρχίζουν να φαίνονται όταν εμείς τα βάζουμε σε σύγκριση
αγνοώντας την διάθεση ή το πνεύμα αν θες, του κατασκευαστή τους.

Ίσως αν χρησιμοποιήσω τα διαφορετικά είδη σαν παράδειγμα είναι ευκολότερο να δούμε την διαφορετικότητα τους σαν προϊόντα
και την διαφορά φιλοσοφίας του τελικού χρήστη.

πχ εμείς οι δύο επιλέγουμε μία μοτό γενικής χρήσης και καλύπτουμε τις ανάγκες μας με αυτήν ενώ κάποιος άλλος επιλέγει μια πολύ εξειδικευμένη
και ένα σκουτερ. Δεν έχει λάθος" κάποιος, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία διαχείρισης.
απολαμβάνουμε διαφορετικά ερεθίσματα και κάνουμε διαφορετικούς "συμβιβασμούς" για να το πετύχουμε αυτό.

γενικοτητες και ασαφειες.
οπως το γνωστο γνωμικο ''της κοντης ψω.........ς'' της φταινε οι τριχες.
ουτε νομοθεσια ουτε γραμμες παραγωγης ,ουτε εργασιακα,ουτε τιποτα.
οι γιαπωνεζοι ξεκινησαν την αυτοκρατορια τους με το ταπεινο ''ΠΑΠΑΚΙ'' που ηταν 1000 φορες πιο αξιοπιστο απο τοτε που βγηκε ,απ ΟΛΑ τα ευρωπαικα,ανεξαρτητως ΚΥΒΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ εσταζε σταγονα λαδι -οχι οπως καποιες φημισμενες μαρκες της εποχης που ηθελες λεκανη εκει που το παρκαρες-και ηταν φτηνο κι ολας.Απευθυνοταν μαλιστα στο πιο ασχετο και απληροφορητο με μηδενικη μοτοσυκλεττιστικη κουλτουρα κοινο ,που ηταν νεοεισερχομενοι στον χωρο,γυναικες,παπαδες,εργατικη ταξη,και οτι αλλο μπορουσες να φανταστεις.
Τετοιο κοινο ειχαν και οι βεσπες και οι λαμπρεττες και τα ζουνταπ,και τα κραιντλερ ,αλλα ησουνα σ αυτα καθε τριτη μαστορα.
Επισης και οι γιαπωνεζοι φτιαχνουν και αυτοι μηχανακια ''ειδικων'' κατηγοριων,οπως R1,GSXR,GPZ,CBR,αλλα και αυτα τα ατιμα χαλανε -γιατι αραγε- λιγωτερο απο τα αντιστοιχα ευρωπαικα.
Και για να τελειωσω και να μην κουρασω,καποτε κυκλοφορησε μια ιστορια για μια γνωστη ευρωπαικη εταιρεια σπορ μοτοσυκλεττων ''ειδωλων'' ,που εκανε μια παραγγελια αναρτησεων σε γνωστη γιαπωνεζικη εταιρεια.
Στο κειμενο της παραγγελιας,-και εχοντας συνηθισει στην ''ευρωπαικη'' νοοτροπια και πραγματικοτητα ελεγχου ποιοτητας- τους γραφει: ΔΕΝ θα ανεχθουμε ελλατωματικα ανω του 10%
Οταν παρελαβαν τα κιβωτια,ειδαν και ενα κιβωτιο με ξεχωριστη ενδειξη ,και με ξεχωριστο σημειωμα που τους εγραφε μεσα σας παραδιδουμε και τα ελλατωματικα που ζητησατε.:lol:
Δεν εμπαινε στο μυαλο των γιαπωνεζων οτι μπορουσαν να στειλουν στην παρτιδα ελλατωματικα,και υπεθεσαν οτι θα ηθελαν εξτρα και καποια ελλατωματικα που οι γιαπωνεζοι τα ειχαν για πεταμα.:cry::bawl:

stefanos
25/03/2021, 12:45

To sh μου είναι honda italia το πλαίσιο φτιάχτηκε στην Ιταλία από ιταλό κατασκευαστή πλαισίων, εκεί βάφτηκε συναρμολογήθηκε συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα
που τα μέρη του κατασκευάστηκαν σε κάποιο χυτήριο στην Ασία και στην Ιταλία ελέγχθηκε ποιοτικά.
Επίσης πολύ πετυχημένα "ιαπωνικά" μηχανάκια όπως το TDM ή το ΤΤ είναι ΚΑΙ σχεδιασμένα στην Ευρώπη όχι απλώς κατασκευασμένα στην Ευρώπη.
Δεν είναι θέμα Ευρώπης ή Ιαπωνίας η Αμερικής πλέον έτσι όπως γίναν τα πράγματα.
Με εξαίρεση τα "παιδικά" προβλήματα όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα κόστους και κέρδους κλίμακας παραγωγής.
Υπάρχουν επίσης πολλά παραδείγματα Ευρωπαϊκών μοτοσυκλετών με παροιμιώδη αξιοπιστία.

panavour
25/03/2021, 13:07
Υπάρχουν επίσης πολλά παραδείγματα Ευρωπαϊκών μοτοσυκλετών με παροιμιώδη αξιοπιστία.

Για πες οχι ολες απ τις πολλες, αλλα λιγες.
Και με ποιους ορους χρησης ,και εξοδα συντηρησης.
Περιμενουμε με ανυπομονησια.

doctor_john
25/03/2021, 13:11
Έχε λίγο αυτοσεβασμό, δεν σου χρωστάω κατι. Υπάρχουν και νυχτερινά να το τελειώσεις το ρημάδι.

Είσαι συμπαθέστατος και δεν έχω λόγο να αλλάξει αυτό.

Διάβαζε τι γραφω και κανε αντίλογο με κάποια δεδομένα έστω.
Με κατηγορείς για γενικότητες επειδή πιστεύεις ότι δεν θα κάτσω να παραθέσω τις λεπτομέρειες των τεράστιων διαφορών που είχε η Ευρώπη
με μία χώρα, σχεδόν αποκλεισμένη, που ανέπτυξε διαφορετικών στόχων παραγωγή πανω σε δημιουργήματα ευρωπαίων;
Ενώ ταυτόχρονα παραδέχεσαι τους διαφορετικούς χρήστες που στόχευαν να καλύψουν σαν κοινό;

Σου έχουν σπάσει τα μπαμπαλού οι διάφοροι "ευρωπαίοι" των καφενείων και παρόλα αυτά τους επιτρέπεις να σου διαμορφώνουν
την δική σου άποψη που φοβάσαι να διευρύνεις;

Όλοι χωράνε, παρε χαμπάρι τι γραφω.

panavour
25/03/2021, 13:32
Έχε λίγο αυτοσεβασμό, εχω λιγο δεν σου χρωστάω κατι. εννοειται Υπάρχουν και νυχτερινά να το τελειώσεις το ρημάδι. πολυ αργα εχει σκληρυνει ο σκληρος

Είσαι συμπαθέστατος ευχαριστω και συ και δεν έχω λόγο να αλλάξει αυτό. οχι βεβαιως

Διάβαζε τι γραφω και κανε αντίλογο με κάποια δεδομένα έστω.
Με κατηγορείς για γενικότητες επειδή πιστεύεις ότι δεν θα κάτσω να παραθέσω τις λεπτομέρειες των τεράστιων διαφορών που είχε η Ευρώπη
με μία χώρα, σχεδόν αποκλεισμένη, που ανέπτυξε διαφορετικών στόχων παραγωγή πανω σε δημιουργήματα ευρωπαίων; ασχετο με το ζητουμενο ή μη, της ποιοτητος και του τελικου αποτελεσματος που συζηταμε.Οσον αφορα το χωρα αποκλεισμενη κλπ που λες ,τιμη τους που αντεγραψαν,και καταφεραν και το βελτιωσαν.τιποτα δεν γινεται με παρθενογεννεση ολοι αντιγραφουν αλλος λιγο αλλος πολυ,το θεμα ειναι να κανεις κατι σωστοτερο απ τον προηγουμενο,και να μπορει να ειναι και προσιτό για αγορα.Την ΔΟΞΑ την παιρνει ο ΠΡΩΤΟΣ ,τις πωλησεις ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ.
Ενώ ταυτόχρονα παραδέχεσαι τους διαφορετικούς χρήστες που στόχευαν να καλύψουν σαν κοινό; ανεφερα ιδιους χρηστες βεσπων ,λαμπρεττων κλπ ιδιας κατηγοριας

Σου έχουν σπάσει τα μπαμπαλού οι διάφοροι "ευρωπαίοι" των καφενείων και παρόλα αυτά τους επιτρέπεις να σου διαμορφώνουν
την δική σου άποψη που φοβάσαι να διευρύνεις; δεν μου εσπασε κανεις τιποτα ,οδηγω 42 χρονια μηχανακια ολων των προελευσεων και εχω διαμορφωσει ιδιαν γνωμην.Αλλωστε τοχω πει επανειλλημενως εδω μεσα.Στα οδικα χαρακτηριστικα και στην ομορφια οι ευρωπαιοι ΔΕΝ παιζονται.Περαν τουτου ΟΥΔΕΝ.

Όλοι χωράνε, Αφου χωραω εγω με τα κιλα μου ,σιγουρα χωρανε ολοι παρε χαμπάρι τι γραφω. προσπαθω και ενιοτε τα καταφερνω.:beer:

ΟΚΤΑΝΙΟ
25/03/2021, 15:25
....καποτε κυκλοφορησε μια ιστορια για μια γνωστη ευρωπαικη εταιρεια σπορ μοτοσυκλεττων ''ειδωλων'' ,που εκανε μια παραγγελια αναρτησεων σε γνωστη γιαπωνεζικη εταιρεια.....

Η ιστορία έγινε ως εξης:
Στη παραγγελια ζητήθηκε από τους Ιάπωνες να μην είναι πάνω από 10% τα ελαττωματικά προϊόντα
Αφού αυτό δεν έγινε κατανοητο από τους Ιάπωνες, ζήτησαν διευκρίνηση απαντώντας τους "θελετε το 10% ξεχωριστά η αναμειγμενο με την ιππολοιπη παραγγελια?"

stefanos
25/03/2021, 16:14
Για πες οχι ολες απ τις πολλες, αλλα λιγες.
Και με ποιους ορους χρησης ,και εξοδα συντηρησης.
Περιμενουμε με ανυπομονησια.

Ναι υπάρχουν και όροι χρήσης και έξοδα συντήρησης και δίκτυο πωλήσεων και service.
Υπάρχουν παραδείγματα αναξιόπιστων κατασκευών, αλλά πρέπει να υπάρχει και
στοιχειώδης αντίληψη από τον καταναλωτή.
Για να γίνω και λίγο κακός δεν φταίει πάντα το προϊόν εάν ο καταναλωτής
είναι βαθύτατα άσχετος θύμα τα marketing και μοναδικό κριτήριό του είναι η ομορφιά και το ΝΕΟ μοντέλο.
και οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα καλοί στο marketing.:)
Ένας τέτοιος καταναλωτής και honda να αγοράσει θα διαπιστώσει ότι η συντήρηση του 1000 κοστίζει εξίσου.
Από εκεί και πέρα ξέρω πολλά bmw με εκατοντάδες χιλ χιλ και αερόψυκτα ducati και τα guzzi μια χαρά είναι
να μη πάω σε vespa και ταπεινά που πλέον δεν υπάρχουν.
Τα περισσότερα πεθαίνουν από έλλειψη ανταλλακτικών και μαστόρων στα χέρια ιδιοκτητών που κάναν το κέφι τους και μετά παρατήσαν την μοτοσυκλέτα
για το αυτοκίνητο.
Και αν το δείς ιστορικά, πρόχειρα αναφέρω VF 750F NS250R μηχανάκια Κυριακή χαρά Δευτέρα λύπη.

bulmont
25/03/2021, 17:50
Τελικά ΜV AGUSTA βλέπουμε ή όχι στους δρόμους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

RaGe_Raptor
25/03/2021, 18:15
Εγώ ένα F4 1ης γενιάς το έβαζα άνετα στο σαλόνι μου,παντως

DrBig
25/03/2021, 18:41

Το 640 μιας και το ανεφερες, για να αλλαξεις λαδια πρεπει να εχεις πνευματικο βουδιστη. Πως να μην σκορπησουν μετα απο 2-3 ιδιοκτητες?
Εγω παντως ειμαι της γνωμης πως αν ενα μηχανακι στα κανει δυσκολα ειναι γιατι αυτοι που το σχεδιασαν δεν καναν καλα την δουλεια τους.

oti nanai
25/03/2021, 18:53

και εγώ μετά από 12 σελίδες αυτή την απορία έχω .

μήπως θα έπρεπε να αλλάξει όνομα το ποστ και να γίνει ευρώπη vs ιαπωνία ?

DrBig
25/03/2021, 18:57

0-1

thunder ace
25/03/2021, 19:07

Εγώ πάντως πριν 21 χρόνια είδα ένα στην έκθεση....στον δρόμο ακόμα.
Θα μου πεις και αυτήν ΔΕΝ πρόκειται να την δω στο δρόμο:
426767

doctoras
25/03/2021, 19:21
μετά απο τόσα χρόνια τόσες αναθεωρήσεις θα ήταν μεγάλο κρίμα να έμπαιναν διλήμματα σε καταναλωτικά προιόντα και να αναγάγωνται μέχρι και σε οπαδισμό..

Όλα είναι ωραία, αν είχες την πολυτέλεια να κατέχεις διάφορα μοντέλα θα αγόραζες μια από όλα έτσι για την δοκιμή.

Η mv agusta πάσχιζαν όπως πολλά δίκτυα κατασκευαστών απο aftersales. Αν έδιναν λύση σε αυτό μια στις 10 ducati θα ήταν agusta.
ένα αυτό, ένα η φτωχοποιημένη ελληνική αγορά, πως να δεις?

αισθητικά εννοείται οτι είναι χαρμα οφθαλμών κατατάσσοντας το στην κορυφή αισθητικής δημιουργίας (ανεξάρτητα απο τα γούστα μου που είναι λίγο πιο παλαιομοδίτικα)

bulmont
25/03/2021, 19:26
Εγώ πάντως πριν 21 χρόνια είδα ένα στην έκθεση....στον δρόμο ακόμα.
Θα μου πεις και αυτήν ΔΕΝ πρόκειται να την δω στο δρόμο:
426767

Βλέπεις όμως τέτοιες, επειδή οι περισσότεροι θέλουν καλό μουσακά και να χουν το κεφάλι τους ήσυχο......

426768

rainmike
26/03/2021, 07:24
Βλέπεις όμως τέτοιες, επειδή οι περισσότεροι θέλουν καλό μουσακά και να χουν το κεφάλι τους ήσυχο......

426768
Ενας σοφός γέρος μου χε πει κάποτε.
Καλύτερα να μοιράζεσαι μια τούρτα παρά να τρώς ένα κουβά σκατά μόνος σου.:D

KAWAMANRIDER
26/03/2021, 17:24
ο λόγος που δεν βλέπουμε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό , τουλάχιστον στην Ελλάδα , υπάρχει έλλειψη αντιπροσωπείας και εξουσιοδοτημένων συνεργείων και προφανώς πολλοί σκέφτονται το θέμα αξιοπιστίας , ναι μια f4 δεν θα μου έπεφτε άσχημη , του εναντίον , υπάρχουν όμως πολλά αλλά

Parking
26/03/2021, 20:35
μηχανες για πολυ λιγους
ακριβες,ευαισθητες
με ελαχιστους εως ανυπαρκτους μαστορες να ξερουν να τις συντηρησουν
με σχεδον ανυπαρκτο δικτυο στην αθηνα,και ανυπαρκτο στην επαρχια
με απολυτα εξειδικευμενη χρηση
Οπως μια φερραρι ή μια λαμποργκινι
Ποσες δηλαδη θα βλεπατε να κυκλοφορουν??

Κάποιο λάθος κάνεις.
Το δίκτυό στην Αθήνα είναι μια χαρά.
Παραπάνω από μια χαρά θα έλεγα.

Οι μηχανές είναι πολύ ακριβές και οι εποχές
που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα ΤΕΛΟΣ

panavour
26/03/2021, 23:22
Κάποιο λάθος κάνεις.
Το δίκτυό στην Αθήνα είναι μια χαρά.
Παραπάνω από μια χαρά θα έλεγα.

Ενας ο ευθυμιου που ειναι ο αντιπροσωπος

Οι μηχανές είναι πολύ ακριβές και οι εποχές
που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα ΤΕΛΟΣ

Ενω πριν την κριση βαριομαστε να τις βλεπουμε.Αληθεια μια μπεμπα αντβεντσουρ 1200 φουλ εχτρα ποσο κανει?Γιατι απ αυτες βλεπω δεκαδες.

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/03/2021, 23:30
Οι μηχανές είναι πολύ ακριβές και οι εποχές που δέναμε τους σκύλους με τα λουκάνικα ΤΕΛΟΣ

Δε νομίζω ρε συ :(
Στη καρδιά της κρίσης, τα μηχανάκια^ των 15 χιλιάδων ξεκινούσαν από τα 20 κ ανέβαιναν, και οι ιπππολοιπες κατηγορίες εκτοξεύτηκαν και αυτές στα ιππση.... και το αστείο? Οτι πουλάνε μια χαρα

(^ μηχανάκια λέω εννοωντας τα 1000 ss & sbk, όλα τα ιππολοιπα μου ήταν κ ειναι αδιαφορα)

Bowleno
27/03/2021, 07:17
Ενω πριν την κριση βαριομαστε να τις βλεπουμε.Αληθεια μια μπεμπα αντβεντσουρ 1200 φουλ εχτρα ποσο κανει?Γιατι απ αυτες βλεπω δεκαδες.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης αγοράς κάνει άριστα την δουλειά του...:winka:

Parking
27/03/2021, 12:22

όταν πάρεις MV την πας για σέρβις και δεν είσαι ευχαριστημένος μας λες τη γνώμη σου
για την επιχείρηση
Τα περί BMW μου είναι εντελώς αδιάφορα για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν
και πραγματικά βαριέμαι να γράφω.
Δεν είναι ανάγκη όμως να έχεις γνώμη γνώμη για τα πάντα
ειδικά για θέματα για τα οποία δεν έχεις καμία σχέση και ούτε θα αποκτήσεις ποτέ.

Αυτό και καλή συνέχεια
:D

o_gavros
27/03/2021, 12:58
Πάρκιν πάρε λίγο αλλιώς όμως και άλλαξε υφακι.
Γιατί θα έχει δίκιο να θέλει να σου απαντήσει ανάλογα και να έχουμε πάλι δουλίτσα εμείς οι μαύροι κλεφται, ναι;

maniatiakos
27/03/2021, 17:32
Πάρκιν πάρε λίγο αλλιώς όμως και άλλαξε υφακι.
Γιατί θα έχει δίκιο να θέλει να σου απαντήσει ανάλογα και να έχουμε πάλι δουλίτσα εμείς οι μαύροι κλεφται, ναι;

Δεν έχει άδικο όμως.
Δε μπορεί να εκφέρει άποψη κάποιος που δεν είχε ποτέ τέτοια μηχανάκια. Παλιότερα έγραφε κάποιος αντίστοιχα πράγματα δω μέσα , επειδή είχε πάρει moto guzzi v65 lario και του χάλασε...και έλεγε ότι τα ιταλικά ήταν αναξιόπιστα, με κριτήριο την εμπειρία του με ιταλικό μηχανακι 30 ετων που είχε αλλάξει 10 ιδιοκτήτες...

Για κάθε ΜV F4 312 R που λιώνει πλαϊνά Φέρινγκ, υπάρχει ένα R1 που βαράει μπιελες...

Επίσης δε νομίζω κάποιος να πήρε multistrada, 1290 adventure και να ψωριασαν τα καλάμια, όπως στο καινούριο africa.

Το 2021 κανένα μηχανάκι δε μένει στο δρόμο.
Οποιος έχει παίρνει ευρωπαϊκό, οποίος δεν έχει πάει σε γιαπωνέζικο η σε μεταχειρω μηχανάκι προηγούμενων δεκαετιών...

o_gavros
27/03/2021, 18:05
Τι λέτε ρε; Για κοιταχτειτε λίγο γιατί σαν να το έχουμε χάσει λίγο έτσι;
Όποιος θέλει, μπορεί να έχει άποψη για ότι θέλει και να την εκφέρει όταν και όσο θέλει.
Από τη στιγμή που δεν προσβάλει κανέναν, το μόνο που μένει είναι το πόσο βαρύτητα δίνουμε σε αυτήν.
Αυτά τα ελιτιστικα δεν έχουν χώρο εδώ.
Εγώ με τον παναβουρ γενικά διαφωνώ, αλλά όσο δεν προσβάλει κανέναν, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να του λέει τι επιτρέπεται να πει και τι όχι. Αυτό ισχύει για τον κάθε παναβουρ και τον κάθε χρήστη.
Αν θεωρώ την άποψη του "παναβουρ" ανάξια, τότε είτε την προσπερνώ είτε την αντικρουω.

BLiTzER
27/03/2021, 18:48
Τι λέτε ρε; Για κοιταχτειτε λίγο γιατί σαν να το έχουμε χάσει λίγο έτσι;
Όποιος θέλει, μπορεί να έχει άποψη για ότι θέλει και να την εκφέρει όταν και όσο θέλει.
Από τη στιγμή που δεν προσβάλει κανέναν, το μόνο που μένει είναι το πόσο βαρύτητα δίνουμε σε αυτήν.
Αυτά τα ελιτιστικα δεν έχουν χώρο εδώ.
Εγώ με τον παναβουρ γενικά διαφωνώ, αλλά όσο δεν προσβάλει κανέναν, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να του λέει τι επιτρέπεται να πει και τι όχι. Αυτό ισχύει για τον κάθε παναβουρ και τον κάθε χρήστη.
Αν θεωρώ την άποψη του "παναβουρ" ανάξια, τότε είτε την προσπερνώ είτε την αντικρουω.

Αν δεν έχεις σοβαρή φορολογική δήλωση, δε μας λες τίποτα.

:lol:

o_gavros
27/03/2021, 18:48
:moutza:

DrBig
27/03/2021, 19:51
Οποιος έχει παίρνει ευρωπαϊκό, οποίος δεν έχει πάει σε γιαπωνέζικο η σε μεταχειρω μηχανάκι προηγούμενων δεκαετιών...

Το τραγικο ειναι πως ενω εμεις κανουμε πλακα, εσυ μιλας σοβαρα.

panavour
27/03/2021, 20:01
Για κάθε ΜV F4 312 R που λιώνει πλαϊνά Φέρινγκ, υπάρχει ένα R1 που βαράει μπιελες...

Δεν χρειαζεται βεβαιως να σου αναλυσω οτι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ,αυτο που μολις ειπες ,ενισχυει τα επιχειρηματα μου.
Aν λοιπον εχουν λιωσει 10 πλαινα φερινγκ σε πουλημενες αγκουστα 312R,τοτε εχουν βαρεσει μπιελα και 10 γιαμαχα r1 κατα τα λεγομενα σου. Mονο που στην μια περιπτωση εχουν πουληθει παγκοσμιως 100 αγκουστα 312R, και 10000 R1 αντιτοιχως.Αρα και παλι η συγκριση ειναι συντριπτικη.

Johny the Fox
27/03/2021, 20:34
https://www.youtube.com/watch?v=HXOcZi-4Igs
:hunter:

peterTHErider
27/03/2021, 21:44
όταν πάρεις MV την πας για σέρβις και δεν είσαι ευχαριστημένος μας λες τη γνώμη σου
για την επιχείρηση
Τα περί BMW μου είναι εντελώς αδιάφορα για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν
και πραγματικά βαριέμαι να γράφω.
Δεν είναι ανάγκη όμως να έχεις γνώμη γνώμη για τα πάντα
ειδικά για θέματα για τα οποία δεν έχεις καμία σχέση και ούτε θα αποκτήσεις ποτέ.

Αυτό και καλή συνέχεια
:D

φίλε με τους καλούς τρόπους και την ευγένεια δεν έχεις συστηθεί ε?
εδώ έρχεστε μερικοί να βγάλετε τα ψυχολογικά σας?

dorso
28/03/2021, 11:37
Απλά γιατί δεν έχουμε λεφτά..Αν σας χάριζαν ένα agusta η ένα τζαπαν κ δώρο η συντήρηση δεν νομίζω κάποιος να έπαιρνε το τζαπαν..

BLiTzER
28/03/2021, 12:12
Ναι, επειδή το κόστος είναι το πρόβλημα. Το να μένεις χωρίς όχημα 2 φορές τον μήνα είναι οκ. Βέβαια, για κατόχους ευρωπαϊκών αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά κάποιοι έχουν τις μοτοσικλέτες τους για να τις χρησιμοποιούν.

Shinigami Ryuk
28/03/2021, 12:14
Ναι, επειδή το κόστος είναι το πρόβλημα. Το να μένεις χωρίς όχημα 2 φορές τον μήνα είναι οκ. Βέβαια, για κατόχους ευρωπαϊκών αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά κάποιοι έχουν τις μοτοσικλέτες τους για να τις χρησιμοποιούν.

Αμα ξερεις οτι οταν πας θα γυρισεις καβαλα και οχι συνοδηγος σε οδικη δεν εχει φαση

thunder ace
28/03/2021, 12:16
Απλά γιατί δεν έχουμε λεφτά..Αν σας χάριζαν ένα agusta η ένα τζαπαν κ δώρο η συντήρηση δεν νομίζω κάποιος να έπαιρνε το τζαπαν..

Καλοοοοοοο!!!!!!!!!!!

telegonos
28/03/2021, 12:17

Εξαρτάται το Agusta, εξαρτάται το Japan. Μην γράφουμε και ότι θέλουμε.

Ένα F3 με αυτό το τρελλλά στενό σουλούπι, τόθελα πάντως, ποτέ δεν μου άρεσαν τα φάρδη.

426814

rainmike
28/03/2021, 12:18

Αστο ρε φιλαράκι τι το ψάχνεις μετά απο 13 σελίδες έχουμε καταλήξει στο γεγονός ότι δεν κυκλοφορούν πολλά agusta στους δρόμους γιατί είναι χρέπια και χαλάνε και
ο κόσμος δεν τα εμπιστεύεται.
Κατα τα άλλα επειδή προφανώς μιλάμε για τούς ελληνικούς δρόμους, ό μέσος Ελληνας προφανώς και μπορεί να διαθέσει εικοσι με εικοσιπεντε χιλιάρικα για ένα agusa αλλα προτιμάει ένα
άσπαστο παπί για να κάνει απλά τη δουλεία του.Ακόμα απο τη φύση μας σαν λαός δεν είμαστε καθόλου του φαίνεσθαι οποτε τι να ασχοληθούμε με χρέπια απο εκεί,μπορεί
όλοι να έχουμε άφθονα φράγκα αλλά τα διαθέτουμε εκεί που αξίζει.:rolleyes:

dorso
28/03/2021, 12:44
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είμαστε κομπλεξικοι κ το μεγαλύτερο κόμπλεξ το έχουν αυτοί που δεν έχουν οικονομική άνεση δυστυχώς..Μην πεις σε αυτόν με το tdm ότι τα Ducati η τα bmw είναι καλύτερα,στην καλύτερη θα σου κόψει την καλημέρα.. Έχουμε πολύ κόμπλεξ σαν λαός δυστυχώς..Πιο εύκολα κανείς κουβέντα με bmwδακιδες η ducataκιδες παρά με γιαπωνεζοφιλους που στην πλειοψηφία τους είναι κομπλεξικοι κ αν αρχίσεις κουβέντα για μηχανές το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν τα ευρωπαϊκά κ αν το ρωτήσεις τ καλό έχει η μηχανή σου θα σου πει δεν χαλάει σαν τα bmw..

thunder ace
28/03/2021, 12:55
Το μολογαω: ειμαι ενας κομπλεξικος japanοφιλος.

maniatiakos
28/03/2021, 13:00
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είμαστε κομπλεξικοι κ το μεγαλύτερο κόμπλεξ το έχουν αυτοί που δεν έχουν οικονομική άνεση δυστυχώς..

Mα αυτός που έχει χρήμα (σχετικό το "έχω χρήμα"), δεν έχει κανένα λόγο να ναι κομπλεξικος και δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν.

Ο Καρμοιρης όταν πέσουν δύο λεφτά στα χέρια του πιστεύετε ότι θα πάρει corolla και νοge 500???

Θα σκάσει χρήμα να "δειχτεί" στη γειτονιά και θα μένει στο σπίτι με το μωσαϊκό.... Όλοι έχουμε πλείστα τέτοια παραδείγματα.

Αναξιοπιστες μοτοσυκλετες το 2021, δε βγαίνουν και υπάρχουν για όλα τα βαλαντια.
Το πιο βασικό είναι να υπάρχει χρόνος και όσο χρήμα χρειάζεται να τα χαιρόμαστε.

toyar
28/03/2021, 13:04
Η σύγκριση καταναλωτικών προϊόντων βγάζοντας εκτός τα έξοδα αγοράς και συντήρησης είναι πρωτοποριακη
Δηλώνω κι εγώ κομπλεξικός!!