View Full Version : Γιατι δεν βλεπουμε mv agusta στους δρομους;
Δηλαδή ρε παιδιά τα γιαπωνέζικα είναι φτηνοδουλειές για μπατήριδες ;Δηλαδή τα 16-17 χιλιάρικα που κοστίζει μια Αφρικα είναι επιλογή χαμηλόμισθου.
Από την άλλη δεν βρίσκεις ντουκάτι 20τίας με 2 χιλιάρικα ,μόνο χρέπια τζαπάν έχεις σαν επιλογή με αυτό το μπάτζετ;
Φιλικά πάντα ,εγώ βλέπω εμπάθεια και από τα 2 ''στρατόπεδα''.
Dr.Monty
28/03/2021, 13:08
Παιδιά για μηχανές μιλάτε. Τι κακομοίρηδες και μη. Αν ο κακομοίρης διαχωριζόταν απο τον πλούσιο με 5kiloeuro, θα ζούσαμε σε μια ευτυχισμένη κοινωνία.
maniatiakos
28/03/2021, 13:11
Δηλαδή ρε παιδιά τα γιαπωνέζικα είναι φτηνοδουλειές για μπατήριδες ;Δηλαδή τα 16-17 χιλιάρικα που κοστίζει μια Αφρικα είναι επιλογή χαμηλόμισθου.
Από την άλλη δεν βρίσκεις ντουκάτι 20τίας με 2 χιλιάρικα ,μόνο χρέπια τζαπάν έχεις σαν επιλογή με αυτό το μπάτζετ.
Φιλικά πάντα ,εγώ βλέπω εμπάθεια και από τα 2 ''στρατόπεδα''.
Kαι τα Άφρικα χρεπια, θα τα βγάλουν μην ανησυχείς...Δεν είναι σαν τα παλιά Χοντα...αχαχα..
Να ρωτήσω κάτι?
Έχει πάει κανείς σε εξουσιοδοτημένο να κάνει σέρβις σε Ιάπωνα και μάλιστα 1000ρι? Γιατί νομίζετε όλοι ότι είναι πιο φτηνά?
panavour
28/03/2021, 13:11
η ολη κουβεντα συνοψιζεται στα εξης γνωμικα
1)τα μεταξωτα βρακια ,θελουν και επιδεξιους κωλους
2)οποιος εχει τα γενια ,εχει και τα χτενια
3)καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε,
4)οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια
5)καλλιο πεντε και στο χερι,παρα δεκα και καρτερει
6)τα στερνα τιμουν τα πρωτα
7)στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο
8)απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα
1,2,3,6,7 για την αξιοπιστια της μαρκας.
4,5, για την φτωχια που μας δερνει.
8 ,για την πορεια των περισσοτερων συζητησεων,αυτου του ειδους στο φορουμ
telegonos
28/03/2021, 13:15
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είμαστε κομπλεξικοι κ το μεγαλύτερο κόμπλεξ το έχουν αυτοί που δεν έχουν οικονομική άνεση δυστυχώς..Μην πεις σε αυτόν με το tdm ότι τα Ducati η τα bmw είναι καλύτερα,στην καλύτερη θα σου κόψει την καλημέρα.. Έχουμε πολύ κόμπλεξ σαν λαός δυστυχώς..Πιο εύκολα κανείς κουβέντα με bmwδακιδες η ducataκιδες παρά με γιαπωνεζοφιλους που στην πλειοψηφία τους είναι κομπλεξικοι κ αν αρχίσεις κουβέντα για μηχανές το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν τα ευρωπαϊκά κ αν το ρωτήσεις τ καλό έχει η μηχανή σου θα σου πει δεν χαλάει σαν τα bmw..
Πρόσεχέ τα αυτά που λες και γράφεις, γιατί σε ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΠΟΣΤ εδώ στο moto.gr, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λες και περιστρέφεσαι από κάτι του στυλ ''το ιταλικό έτσι αλλοιώς, τα άλλα μάπες''. Κι αυτό χωρίς να στο ζητήσει κανείς, σαν τους βίγγαν ένα πράγμα, που σε ότι παρέα σταθούν και βρεθούν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ξεκινάνε το τροπάρι του βιγγανισμού.
Εγώ προσωπικά, από την δική μου μικρή εμπειρία του ενός ανθρώπου, δεν έχω δει και πολλούς γιαπωνεζάκηδες να το κάνουν αυτό. Τους ευρωπαιοδάκηδες βλέπω να το κάνουν όλη την ώρα, καλή ώρα. Οι τζαπανεδάκηδες το πολύ-πολύ, άμα κάποιος γίνεται πολύ κουραστικός, να του απαντήσουν κάποια στιγμή, αλλά γενικά δεν έχω δει να ασχολούνται.
Κατά τα άλλα, έχω ένα RVF400R. Για πες μου ένα ιταλικό-ευρωπαικό στην κατηγορία του, που είναι θέμα χρημάτων και δεν προτίμησα αυτό αντί του RVF.
(μια πρόταση για να είναι σωστή-αληθής, πρέπει να επαληθεύει όλα τα πιθανά παραδείγματα εφαρμογής της. Αν υπάρχει έστω και ένα παράδειγμα που μια πρόταση δεν επαληθεύεται, τότε η πρόταση είναι ψευδής, και το συγκεκριμένο παράδειγμα λέγεται αντιπαράδειγμα)
thunder ace
28/03/2021, 13:19
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου:
Αν ένα ευρωπαϊκό κάνει 20Κ και ένα japan κάνει και αυτό 20Κ, πάλι japan θα έπαιρνα.
Γιατί;
Γιατί γουστάρω (και μου έχει αποδειχθεί) να αγοράζω μηχανάκι και να μου κρατάει στο χρόνο ,χωρίς να βγάζει συνεχεια προβλήματα,μικρά ή μεγάλα.
Μιλάω ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ.
Και είναι η ΔΙΚΗ μου άποψη........δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σωστή.
maniatiakos
28/03/2021, 13:43
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου:
Αν ένα ευρωπαϊκό κάνει 20Κ και ένα japan κάνει και αυτό 20Κ, πάλι japan θα έπαιρνα.
Γιατί;
Γιατί γουστάρω (και μου έχει αποδειχθεί) να αγοράζω μηχανάκι και να μου κρατάει στο χρόνο ,χωρίς να βγάζει συνεχεια προβλήματα,μικρά ή μεγάλα.
Μιλάω ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ.
Και είναι η ΔΙΚΗ μου άποψη........δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σωστή.
Το σκεπτικό της επιλογής σου, καθοδηγείται από τις προσωπικές σου εμπειρίες και είναι απόλυτα κατανοητό.
Μη νομίζεις όμως ότι είναι 100% σίγουρο και με japan ότι δε θα χρειαστείς να πας σε εξειδικευμένο να σου κάνει μια αναβάθμιση, με τόσα ηλεκτρονικά που καβαλάνε πλέον.
Αυτοί πάντως που δίνουν σήμερα 20κ για μηχανή, δεν τα κρατάνε πάνω από 5 χρόνια..
Δίνουν ξανά λεφτά και παίρνουν πάλι καινούριο, όπως γίνεται και στην Ευρώπη.
Δείτε πόσα μεταχειρισμένα μηχανάκια από το πάνω ράφι είναι προς πώληση.
stefanos
28/03/2021, 13:45
Εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να διαλέγει κάτι που θα αγοράσει
λόγω καταγωγής.
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του άσχετα από το χρήμα.
΄Αλλος καθημερινή άλλος για βόλτες άλλος για ταξίδια άλλος για χώμα άλλος για άσφαλτο άλλος για ΜΟΣΤΡΑ και άλλος για ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ και άλλος ΦΤΗΝΗ και άλλος μια ΟΜΟΡΦΗ.
Όλες οι ανάγκες σεβαστές.
Το τσουβάλιασμα Ευρώπη japan μόνο ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ δείχνει.
Δεν είναι κριτήριο η καταγωγή ούτε η φίρμα.
ΚΑΠΟΤΕ ήταν.Το 70 και το 80.
Τώρα όχι.
Πρόσεχέ τα αυτά που λες και γράφεις, γιατί σε ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΠΟΣΤ εδώ στο moto.gr, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λες και περιστρέφεσαι από κάτι του στυλ ''το ιταλικό έτσι αλλοιώς, τα άλλα μάπες''. Κι αυτό χωρίς να στο ζητήσει κανείς, σαν τους βίγγαν ένα πράγμα, που σε ότι παρέα σταθούν και βρεθούν, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ξεκινάνε το τροπάρι του βιγγανισμού.
Εγώ προσωπικά, από την δική μου μικρή εμπειρία του ενός ανθρώπου, δεν έχω δει και πολλούς γιαπωνεζάκηδες να το κάνουν αυτό. Τους ευρωπαιοδάκηδες βλέπω να το κάνουν όλη την ώρα, καλή ώρα. Οι τζαπανεδάκηδες το πολύ-πολύ, άμα κάποιος γίνεται πολύ κουραστικός, να του απαντήσουν κάποια στιγμή, αλλά γενικά δεν έχω δει να ασχολούνται.
Κατά τα άλλα, έχω ένα RVF400R. Για πες μου ένα ιταλικό-ευρωπαικό στην κατηγορία του, που είναι θέμα χρημάτων και δεν προτίμησα αυτό αντί του RVF.
(μια πρόταση για να είναι σωστή-αληθής, πρέπει να επαληθεύει όλα τα πιθανά παραδείγματα εφαρμογής της. Αν υπάρχει έστω και ένα παράδειγμα που μια πρόταση δεν επαληθεύεται, τότε η πρόταση είναι ψευδής, και το συγκεκριμένο παράδειγμα λέγεται αντιπαράδειγμα)
Δεν ήξερα ότι πρέπει να μας δώσουν την άδεια για να μηλισουμε.. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο μεγάλος για να ξέρω τι μηχανές βγαίναν τότε,αλλά από αυτά τα λίγα που γνωρίζω οι Ιάπωνες τότε βγάζανε φοβερά μηχανάκια κάτι δίχρονα 2κ,4κ κάτι 400.Δυστυχως από τότε έχουν να βγάλουν κανονικές μηχανές..Δες τι καλύτερο υπάρχει από το δικό σου κ από πολλά άλλα που βγάζανε τότε οι Ιάπωνες κ θα καταλάβεις..
stefanos
28/03/2021, 14:59
Δεν ήξερα ότι πρέπει να μας δώσουν την άδεια για να μηλισουμε.. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο μεγάλος για να ξέρω τι μηχανές βγαίναν τότε,αλλά από αυτά τα λίγα που γνωρίζω οι Ιάπωνες τότε βγάζανε φοβερά μηχανάκια κάτι δίχρονα 2κ,4κ κάτι 400.Δυστυχως από τότε έχουν να βγάλουν κανονικές μηχανές..Δες τι καλύτερο υπάρχει από το δικό σου κ από πολλά άλλα που βγάζανε τότε οι Ιάπωνες κ θα καταλάβεις..
Ούτε τότε βγάζαν τέτοια μηχανάκια, αυτά ήταν για τη γιαπωνέζικη αγορά μόνο και ήρθαν μεταχειρισμένα στην Ελλάδα.
Ήταν μοντέλα που δεν έγιναν εξαγωγή πουθενά καινούργια μιας και η τσέπη του υπόλοιπου κόσμου δεν αρκούσε να τα αγοράσει.
Ουσιαστικά εκείνη την εποχή τα 400 στην Ιαπωνία ήταν λόγω διπλωμάτων πολύ δημοφιλής κατηγορία
και υπήρχε τεράστιος ανταγωνισμός.
Αυτές οι ανούσιες "κόντρες" δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν, το ίδιο ακριβώς γίνεται και στους 4 τροχούς. Παιδιά, απλά σεβαστείτε τη γνώμη των άλλων όσο λανθασμένη και να σας φαίνεται, δεν σημαίνει ότι η δική σας είναι σωστή ή πιο σωστή. Αν απευθυνθείτε στον άλλον με ειρωνεία/εμπαιγμό επειδή πιστεύετε ότι είστε ειδικοί ή ότι αυτός στον οποίο απευθύνεστε είναι άσχετος θα λάβετε απάντηση σε ανάλογο ύφος, η κουβέντα θα ξεφύγει και δεν θα καταλήξει πουθενά. Ακόμα και να εκφραστεί κάποιος σε τέτοιο ύφος δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντήσετε και εσείς με αυτό τον τρόπο, στην τελική κάποιος που θα το κάνει αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη ό,τι και να του πείτε, οπότε για μένα απλά μην ασχολείστε.
nikonian
28/03/2021, 16:55
Εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να διαλέγει κάτι που θα αγοράσει
λόγω καταγωγής.
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του άσχετα από το χρήμα.
΄Αλλος καθημερινή άλλος για βόλτες άλλος για ταξίδια άλλος για χώμα άλλος για άσφαλτο άλλος για ΜΟΣΤΡΑ και άλλος για ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ και άλλος ΦΤΗΝΗ και άλλος μια ΟΜΟΡΦΗ.
Όλες οι ανάγκες σεβαστές.
Το τσουβάλιασμα Ευρώπη japan μόνο ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ δείχνει.
Δεν είναι κριτήριο η καταγωγή ούτε η φίρμα.
ΚΑΠΟΤΕ ήταν.Το 70 και το 80.
Τώρα όχι.
Κύριε, κύριε, ΕΓΩ. Εγώ είμαι ο άσχετος που περιγράφεις.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου 30 μηχανάκια, μόνο ένα σκούτερ ήταν ιταλικό, που το επισκεύασα και το έδιωξα στους 2 μήνες.
Ναι, επειδή το κόστος είναι το πρόβλημα. Το να μένεις χωρίς όχημα 2 φορές τον μήνα είναι οκ. Βέβαια, για κατόχους ευρωπαϊκών αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά κάποιοι έχουν τις μοτοσικλέτες τους για να τις χρησιμοποιούν.
:bawl::bawl::bawl::bawl:
Το πρόγραμμα χρηματοδότησης αγοράς κάνει άριστα την δουλειά του...:winka:
Αυτό νομίζω ότι δεν έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Αν ασχοληθείς σοβαρά θα δεις ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι καλό μόνο για όσους ενώ έχουν μετρητά να αγοράσουν μια μοτό, τελικά την αγοράζουν με δόσεις (προκειμένου να μεταθέσουν τον χρόνο εξόφλησης 33 μήνες μετά). Ουσιαστικά όμως... πρέπει να έχεις το 66% της προκαταβολής στη διάθεση σου.. και αυτό για μοτοσυκλέτες που έχουν αλμυρή τιμή (απλά δίνεις το 33% μπροστά και το υπόλοιπο 33% στην ξόφληση). Συν ότι σε υποχρεώνουν σε ασφάλεια κλοπής το α' εξάμηνο θες δε θες (επιπλέον κόστος που πρέπει να αντέχεις).
Δεν έχει πλεονεκτήματα για όλους μια τέτοια δανειακή συμφωνία.
Αυτές οι ανούσιες "κόντρες" δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν, το ίδιο ακριβώς γίνεται και στους 4 τροχούς. Παιδιά, απλά σεβαστείτε τη γνώμη των άλλων όσο λανθασμένη και να σας φαίνεται, δεν σημαίνει ότι η δική σας είναι σωστή ή πιο σωστή. Αν απευθυνθείτε στον άλλον με ειρωνεία/εμπαιγμό επειδή πιστεύετε ότι είστε ειδικοί ή ότι αυτός στον οποίο απευθύνεστε είναι άσχετος θα λάβετε απάντηση σε ανάλογο ύφος, η κουβέντα θα ξεφύγει και δεν θα καταλήξει πουθενά. Ακόμα και να εκφραστεί κάποιος σε τέτοιο ύφος δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντήσετε και εσείς με αυτό τον τρόπο, στην τελική κάποιος που θα το κάνει αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη ό,τι και να του πείτε, οπότε για μένα απλά μην ασχολείστε.
Ακριβώς έτσι.
Εγώ κάνω μια διάκριση στη φιλοσοφία μεταξύ μοτοσυκλετών εξ Ανατολών και Ευρωπαϊκών. Φιλοσοφία που αφορά τους πελάτες (εμάς) αλλά και τους κατασκευαστές. Αυτά υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Το έχω απομυθοποιήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει σημασία όμως μόνο για τις εταιρείες και όχι για εμάς τους αναβάτες. Εγώ Yamaha ο διπλανός μου KTM και όλα καλά.
Κάποτε στη χώρα μας ήταν γενική παραδοχή πως η καλύτερη αντιπροσωπεία από άποψη υποστήριξης ήταν η Yamaha. Αυτό δεν είχε να κάνει με την καταγωγή αλλά με τον αντιπρόσωπο. Σήμερα αυτό δεν ισχύει πλέον και όχι γιατί ανέβηκe τόσο το επίπεδο άλλων αντιπροσώπων όσο επειδή έπεσε το επίπεδο της Yamaha. Αλλάξαν πολλά. Άλλαξε ο τρόπος προώθησης της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας, άλλαξαν πολλοί νόμοι και άλλαξε η οικονομική κατάσταση σε πολλές χώρες όπως και σε πολλές εταιρείες. Ο όρος στοκ ανταλλακτικά τείνει να εξαφανιστεί από τη παγκόσμια αγορά. Λίγα από αυτά υπάρχουν και τα οποία είναι κυρίως τα στατιστικά κινήσιμα. Κάποτε ήταν απίστευτο το τι ανταλλακτικό μπορούσες να βρεις ετοιμοπαράδοτό.
Προσωπικά στα 32 χρόνια που ασχολούμαι με τη μοτοσυκλέτα έχω υπάρξει ιδιοκτήτης κυρίως Ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο κάποιων στερεότυπων που είτε είχαν... είτε δεν είχαν βάσει. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι είχα συνδεθεί στενά με ανθρώπους μιας συγκεκριμένης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Έτσι αν μου άρεσαν δυο μοτοσυκλέτες και η μία ήταν Honda και η άλλη Yamaha... θα έπαιρνα τη Yamaha. Αν η μια ήταν BMW και η άλλη Yamaha θα έπαιρνα Yamaha. Αυτό συνέβαινε γιατί είχε για μένα μεγάλη σημασία η ευκολία με την οποία αντιμετώπιζα κάθε πρόβλημα -αν προέκυπτε- μέσω των γνωριμιών μου. Γενικότερα ήταν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα μεταξύ μοτοσυκλετών που στη σύγκριση μπορεί να μου αρέσαν εξίσου.
Αυτό δε με εμπόδιζε να αγοράσω και άλλες μοτοσυκλέτες που μου αρέσαν, αφού... όπως γράφω "μου αρέσαν περισσότερο". Έτσι και δυο Honda περάσαν από τα χέρια μου και δυο Kawasaki και δυο Husqvarna (μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, όχι παπιά και σκούτερ). Κανένα παράπονο δεν είχα από τα δυο Ιταλικά Husqvarna (τώρα συνειδητοποιώ ότι έχω αγοράσει MV Agusta και δυο φορές μάλιστα :lol: )
Το σημαντικό είναι ότι όλες οι μου οι μοτοσυκλέτες ήταν συνειδητοποιημένες αγορές με βασικό χαρακτηριστικό ότι μου άρεσαν και ταίριαζαν στη πραγματική χρήση που ήθελα να κάνω.
Ναι μάλλον "κουμπώνω" καλύτερα με προτάσεις των Ιαπωνικών εταιρειών αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν με εμποδίζει να θαυμάζω πολλές μοτοσυκλέτες Ευρωπαϊκής καταγωγής. Αλλιώς ο ισχυρισμός ότι αγαπώ τον μοτοσυκλετισμό δε θα είχε βάση. Μάλιστα στη κορυφή της λίστας των επιθυμιών μου είναι μια Ευρωπαϊκή μοτό που δεν υπάρχει πια ως καινούρια και η απόκτηση της δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως εκτός από οδηγική απόλαυση. Οπότε... μακάρι να βοηθήσουν οι συνθήκες και να μπορώ να κάνω αυτή τη τρέλα. Μέχρι τότε...
https://youtu.be/EdZvF38D_vc
Ξέρω ναι τα Ferrari παίρνουν φωτιά..
Ακριβώς έτσι.
Εγώ κάνω μια διάκριση στη φιλοσοφία μεταξύ μοτοσυκλετών εξ Ανατολών και Ευρωπαϊκών. Φιλοσοφία που αφορά τους πελάτες (εμάς) αλλά και τους κατασκευαστές. Αυτά υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε τοπικό. Το έχω απομυθοποιήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει σημασία όμως μόνο για τις εταιρείες και όχι για εμάς τους αναβάτες. Εγώ Yamaha ο διπλανός μου KTM και όλα καλά.
Κάποτε στη χώρα μας ήταν γενική παραδοχή πως η καλύτερη αντιπροσωπεία από άποψη υποστήριξης ήταν η Yamaha. Αυτό δεν είχε να κάνει με την καταγωγή αλλά με τον αντιπρόσωπο. Σήμερα αυτό δεν ισχύει πλέον και όχι γιατί ανέβηκe τόσο το επίπεδο άλλων αντιπροσώπων όσο επειδή έπεσε το επίπεδο της Yamaha. Αλλάξαν πολλά. Άλλαξε ο τρόπος προώθησης της βιομηχανίας της μοτοσυκλέτας, άλλαξαν πολλοί νόμοι και άλλαξε η οικονομική κατάσταση σε πολλές χώρες όπως και σε πολλές εταιρείες. Ο όρος στοκ ανταλλακτικά τείνει να εξαφανιστεί από τη παγκόσμια αγορά. Λίγα από αυτά υπάρχουν και τα οποία είναι κυρίως τα στατιστικά κινήσιμα. Κάποτε ήταν απίστευτο το τι ανταλλακτικό μπορούσες να βρεις ετοιμοπαράδοτό.
Προσωπικά στα 32 χρόνια που ασχολούμαι με τη μοτοσυκλέτα έχω υπάρξει ιδιοκτήτης κυρίως Ιαπωνικών μοτοσυκλετών. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο κάποιων στερεότυπων που είτε είχαν... είτε δεν είχαν βάσει. Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι είχα συνδεθεί στενά με ανθρώπους μιας συγκεκριμένης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα. Έτσι αν μου άρεσαν δυο μοτοσυκλέτες και η μία ήταν Honda και η άλλη Yamaha... θα έπαιρνα τη Yamaha. Αν η μια ήταν BMW και η άλλη Yamaha θα έπαιρνα Yamaha, γιατί είχε για μένα μεγάλη σημασία η ευκολία με την οποία αντιμετώπιζα κάθε πρόβλημα -αν προέκυπτε- μέσω των γνωριμιών μου. Γενικότερα ήταν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας που ένιωθα μεταξύ μοτοσυκλετών που στη σύγκριση μπορεί να μου αρέσαν εξίσου.
Αυτό δε με εμπόδιζε να αγοράσω και άλλες μοτοσυκλέτες που μου αρέσαν, αφού... όπως γράφω "μου αρέσαν περισσότερο". Έτσι και δυο Honda περάσαν από τα χέρια μου και δυο Kawasaki και δυο Husqvarna (μιλάμε πάντα για μοτοσυκλέτες, όχι παπιά και σκούτερ). Το σημαντικό είναι ότι όλες οι αγορές ήταν συνειδητοποιημένες αγορές με βασικό χαρακτηριστικό ότι μου άρεσαν και ταίριαζαν στη πραγματική χρήση που ήθελα να κάνω.
Ναι μάλλον "κουμπώνω" καλύτερα με προτάσεις των Ιαπωνικών εταιρειών αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν με εμποδίζει να θαυμάζω πολλές μοτοσυκλέτες Ευρωπαϊκής καταγωγής. Αλλιώς ο ισχυρισμός ότι αγαπώ τον μοτοσυκλετισμό δε θα είχε βάση. Μάλιστα στη κορυφή της λίστας των επιθυμιών μου είναι μια Ευρωπαϊκή μοτό που δεν υπάρχει πια ως καινούρια και η απόκτηση της δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως εκτός από οδηγική απόλαυση. Οπότε... μακάρι να βοηθήσουν οι συνθήκες και να μπορώ να κάνω αυτή τη τρέλα. Μέχρι τότε...
Είμαι νέος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω βασιζόμενος στη δική μου εμπειρία, αλλά απ' όσο έχω συζητήσει με φίλους και γνώστες μπορώ να πω ότι συμφωνώ! Στην τελική εσύ παίρνεις κάτι που σου αρέσει και σε ικανοποιεί και κάνω και εγώ το ίδιο! Γιατί πρέπει να τρωγόμαστε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη; Για παράδειγμα εγώ περιμένω από βδομάδα να παραλάβω το F900R, στην ίδια κατηγορία και χρήματα είναι το MT09 και το Ζ900 το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό. Είναι πιο δυνατά και πιο "καθαρόαιμα" μηχανάκια; Ναι. Έχουν κατά πάσα πιθανότητα μικρότερο κόστος συντήρησης; Ναι. Εμένα όμως ρε φίλε δεν μου αρέσουν καθόλου οπτικά τα άλλα δυο (ειδικά το καινούργιο ΜΤ09), θέλω όταν το παρκάρω να γυρνάω πίσω να το κοιτάω και να καυλώνω! Επίσης θεωρώ ότι το 2κυλινδρο και πιο εξευγενισμένο-προβλέψιμο F900R ταιριάζει πιο πολύ στη χρήση που θέλω να κάνω αλλά και στην οδηγική μου εμπειρία. Το να σε κοροϊδεύει και να σε ειρωνεύεται όμως κάποιος επειδή θεωρεί ότι σε έπιασαν κότσο επειδή με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες καλύτερο -για τον ίδιο- μηχανάκι, ε εκεί δείχνει λίγο το επίπεδό του. Όταν θα αγοράσεις εσύ φίλε μου πάρε ό,τι θες και παράτα με. Άλλο πράγμα το καλοπροαίρετο πείραγμα και άλλο το να θέλεις να μειώσεις κάποιον.
Είμαι νέος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω βασιζόμενος στη δική μου εμπειρία, αλλά απ' όσο έχω συζητήσει με φίλους και γνώστες μπορώ να πω ότι συμφωνώ! Στην τελική εσύ παίρνεις κάτι που σου αρέσει και σε ικανοποιεί και κάνω και εγώ το ίδιο! Γιατί πρέπει να τρωγόμαστε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη; Για παράδειγμα εγώ περιμένω από βδομάδα να παραλάβω το F900R, στην ίδια κατηγορία και χρήματα είναι το MT09 και το Ζ900 το οποίο είναι λίγο πιο ακριβό. Είναι πιο δυνατά και πιο "καθαρόαιμα" μηχανάκια; Ναι. Έχουν κατά πάσα πιθανότητα μικρότερο κόστος συντήρησης; Ναι. Εμένα όμως ρε φίλε δεν μου αρέσουν καθόλου οπτικά τα άλλα δυο (ειδικά το καινούργιο ΜΤ09), θέλω όταν το παρκάρω να γυρνάω πίσω να το κοιτάω και να καυλώνω! Επίσης θεωρώ ότι το 2κυλινδρο και πιο εξευγενισμένο-προβλέψιμο F900R ταιριάζει πιο πολύ στη χρήση που θέλω να κάνω αλλά και στην οδηγική μου εμπειρία. Το να σε κοροϊδεύει και να σε ειρωνεύεται όμως κάποιος επειδή θεωρεί ότι σε έπιασαν κότσο επειδή με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες καλύτερο -για τον ίδιο- μηχανάκι, ε εκεί δείχνει λίγο το επίπεδό του. Όταν θα αγοράσεις εσύ φίλε μου πάρε ό,τι θες και παράτα με. Άλλο πράγμα το καλοπροαίρετο πείραγμα και άλλο το να θέλεις να μειώσεις κάποιον.
Αν και μικρός, ωραίος.:beer:
Όμως ρε φίλε, αν δεν την βγάζουμε έξω να την μετρήσουμε μια στο τόσο, τι φόρουμ είμαστε; Που πάμε; Τι κάνουμε;:lol:
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις διαφορετικές ταμπέλες και χρώματα σε μια παρέα. Αυτή είναι η άποψη μου.
Αν και μικρός, ωραίος.:beer:
Όμως ρε φίλε, αν δεν την βγάζουμε έξω να την μετρήσουμε μια στο τόσο, τι φόρουμ είμαστε; Που πάμε; Τι κάνουμε;:lol:
Για αυτό έχω στο τέλος του nickname το μήκος, για να μην μπαίνω κάθε φορά στη διαδικασία! :p Πέρα από την πλάκα, να 'σαι καλά :beer:
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις διαφορετικές ταμπέλες και χρώματα σε μια παρέα. Αυτή είναι η άποψη μου.
Αυτές είναι οι καλύτερες παρέες! :D
stefanos
28/03/2021, 19:18
Κύριε, κύριε, ΕΓΩ. Εγώ είμαι ο άσχετος που περιγράφεις.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου 30 μηχανάκια, μόνο ένα σκούτερ ήταν ιταλικό, που το επισκεύασα και το έδιωξα στους 2 μήνες.
Καλά μη στεναχωριέσαι ...στο τέλος θα βρείς μια να σου αρέσει.:D
Για αυτό έχω στο τέλος του nickname το μήκος, για να μην μπαίνω κάθε φορά στη διαδικασία! :p Πέρα από την πλάκα, να 'σαι καλά :beer:
Τον παλιο καιρο που οι αντρες ηταν αντρες, οσοι την ειχαν μικρη το εκρυβαν!
Η σύγκριση καταναλωτικών προϊόντων βγάζοντας εκτός τα έξοδα αγοράς και συντήρησης είναι πρωτοποριακη
Δηλώνω κι εγώ κομπλεξικός!!
Αν κράζεις αυτά που δεν μπορείς να αγοράσεις κ συντήρησης για να νιώθεις καλύτερα,ναι είσαι κομπλεξικος..Αν ξέρεις τι έχεις και γιατί,δεν είσαι.. Κρίναι μόνος σου..
nikonian
28/03/2021, 19:55
Καλά μη στεναχωριέσαι ...στο τέλος θα βρείς μια να σου αρέσει.:D
Κι αν αυτή είναι στο λάθος στρατόπεδο; Δεν θα την βρω ποτέ. Θα παραμείνω άσχετος. Δεν βοηθάς κι εσύ... Ducati, Morini, ή να μην κοιτάξω καθόλου μάρκα, όπως είπες;
Αν κράζεις αυτά που δεν μπορείς να αγοράσεις κ συντήρησης για να νιώθεις καλύτερα,ναι είσαι κομπλεξικος..Αν ξέρεις τι έχεις και γιατί,δεν είσαι.. Κρίναι μόνος σου..
Να κάνω μια παρατήρηση. Βλέπεις ότι το ύφος της συζήτησης έχει αλλάξει. Γιατί συνεχίζεις να τρώγεσαι; Στο λέω γιατί βλέπω ότι προσπερνάς τις τελευταίες απαντήσεις και επανέρχεσαι στη διαδικασία μιας κόντρας. Έχεις πραγματικό λόγο να αποδείξεις κάτι; Νομίζω πως όχι.
Για σκέψου το και εσύ λίγο.
φυσικα μπορω και μπορεις να κραζουμε οτιδηποτε θελουμε βασιζομενοι σε πραγματικα περιστατικα
εννοειται οτι δεν χρειαζεται να το αγορασουμε πρωτα
stefanos
28/03/2021, 21:15
Δεν βοηθάς κι εσύ... Ducati, Morini, ή να μην κοιτάξω καθόλου μάρκα, όπως είπες;
Τι νόημα θα έχει εφόσον αγοράζεις μόνο japan άσχετα με αυτό που χρειάζεσαι?
nikonian
28/03/2021, 21:35
Γνώρισες λοιπόν , έστω και τώρα, τον πρώτο άνθρωπο που κοιτάζει εθνικότητα, πριν ψωνίσει. Japan, Korea,Taiwan.
Ίσως όμως στο μέλλον να αγοράσω και ιταλικό, αν καλύπτει τις ανάγκες μου.Αν κατασκευάσουν κάτι αξιόπιστο, οικονομικό και σβέλτο (σωρευτικά)...
Ποτέ δεν ξέρεις, αλλάζουν οι άνθρωποι. Οι εταιρείες δεν ξέρω αν αλλάζουν. Θα δούμε, νέοι είμαστε ακόμα.
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν αγοράζουν τη μάρκα τους είναι επειδή δεν έχουν αρκετά λεφτά είναι διασκεδαστικότατο να το παρακολουθεί κανείς. :lol:
RaGe_Raptor
28/03/2021, 21:55
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν αγοράζουν τη μάρκα τους είναι επειδή δεν έχουν αρκετά λεφτά είναι εκπληκτικό. :lol:
Άσε τον κόσμο να αισθάνεται όμορφα,ρε φίλε. Μια χαρά είναι στη φούσκα τους :lol:
Όταν είχα πρωτοδεί το θέμα δεν πίστευα ότι θα πάει στην 2η σελίδα :lol:
Λοιπόν, ας πω κι εγώ: αγκούστα δεν βλέπουμε στους δρόμους γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά :D
Όταν είχα πρωτοδεί το θέμα δεν πίστευα ότι θα πάει στην 2η σελίδα :lol:
Λοιπόν, ας πω κι εγώ: αγκούστα δεν βλέπουμε στους δρόμους γιατί δεν κυκλοφορούν πολλά :D
Κι εγώ δεν βλέπω πολλά στους δρόμους, έχουν βγει καλά αυτά;:D
stefanos
28/03/2021, 22:55
Γνώρισες λοιπόν , έστω και τώρα, τον πρώτο άνθρωπο που κοιτάζει εθνικότητα, πριν ψωνίσει. Japan, Korea,Taiwan.
Ίσως όμως στο μέλλον να αγοράσω και ιταλικό, αν καλύπτει τις ανάγκες μου.Αν κατασκευάσουν κάτι αξιόπιστο, οικονομικό και σβέλτο (σωρευτικά)...
Ποτέ δεν ξέρεις, αλλάζουν οι άνθρωποι. Οι εταιρείες δεν ξέρω αν αλλάζουν. Θα δούμε, νέοι είμαστε ακόμα.
Άρα δεν γνώρισα, καλύπτεις κάποιες ανάγκες θέλεις κάτι αξιόπιστο οικονομικό και σβέλτο.
Τυχαίνει τις ανάγκες σου να τις καλύπτουν Γιαπωνέζικα κατά τη γνώμη σου.
Εάν ήθελες δίχρονο 300 αρι enduro για να τρέχεις αγώνες δεν νομίζω να έλεγες
"Α δεν υπάρχει γιαπωνέζικο ας παρατήσω τους αγώνες και ας ασχοληθώ με την μαγειρική γιατί δεν αγοράζω ισπανικό ή
αυστριακό"
Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν αγοράζουν τη μάρκα τους είναι επειδή δεν έχουν αρκετά λεφτά είναι διασκεδαστικότατο να το παρακολουθεί κανείς. :lol:
Είτε άμεσα είτε έμμεσα έχει να κάνει με το χρήμα,δεν μπορώ να βρω κάποιο άλλο λόγω.. Εκτός αν μιλάμε για συλλέκτες που μπορεί ν πάρουν οτιδήποτε..Αυτό που λες ακούγεται σαν να λες πως υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για το χρήμα..Ναι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για το χρήμα..Το 99,999% αν μπορούσε οικονομικά θα είχε μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο,καλύτερη μηχανή κτλ, πιστεύω ο καθένας μας το καταλαβαίνει..
Κι εγώ δεν βλέπω πολλά στους δρόμους, έχουν βγει καλά αυτά;:D
Λογικά τριμπούρδελα ιταλικά και αυτά.
Έχοντας περάσει από κάβα, χόντα, απρίλια (επί 2), πήρα μπεμβέ να ξενοιάσω :bawl:
:beer:
Είτε άμεσα είτε έμμεσα έχει να κάνει με το χρήμα,δεν μπορώ να βρω κάποιο άλλο λόγω.. Εκτός αν μιλάμε για συλλέκτες που μπορεί ν πάρουν οτιδήποτε..Αυτό που λες ακούγεται σαν να λες πως υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για το χρήμα..Ναι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για το χρήμα..Το 99,999% αν μπορούσε οικονομικά θα είχε μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο,καλύτερη μηχανή κτλ, πιστεύω ο καθένας μας το καταλαβαίνει..
Το χρήμα μπορεί να είναι ένας λόγος, αλλά όχι με τον τρόπο που πιστεύεις. Δεν κοστίζει 400 χιλιάρικα ένα mv, οι περισσότεροι μπορούν να αγοράσουν ένα. Δεν το κάνουν επειδή δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει. Ή την ταλαιπωρία.
Το χρήμα μπορεί να είναι ένας λόγος, αλλά όχι με τον τρόπο που πιστεύεις. Δεν κοστίζει 400 χιλιάρικα ένα mv, οι περισσότεροι μπορούν να αγοράσουν ένα. Δεν το κάνουν επειδή δεν αξίζει τα λεφτά που κοστίζει. Ή την ταλαιπωρία.
Το κατάλαβα πως το είπες για αυτό σου είπα είτε άμεσα είτε έμμεσα,αν είσαι οικονομικά ανετως δεν σε νοιάζουν αυτά, γιατί θα έχεις την οικονομική άνεση να έχεις ένα σπίτι με δικό σου πάρκινγκ,να την στείλεις με μεταφορική στο καλύτερο συνεργείο, προφανώς θα έχεις κ άλλες μηχανές κ δεν θα σε νοιάζει ο χρόνος επισκευής κτλ.Πολλοι μπορούμε να την αγοράσουμε αλλά λίγοι αντιπροσωπεύουν μια τέτοια αγορά..Έχω ταξιδέψει Βιέννη όπου οι μισθοί είναι αλλού κ όπως είναι λογικό δεν βλέπεις αυτό το χάλι που γίνεται εδώ που έχουμε γεμίσει παλιατζουρες..
Το κατάλαβα πως το είπες για αυτό σου είπα είτε άμεσα είτε έμμεσα,αν είσαι οικονομικά ανετως δεν σε νοιάζουν αυτά, γιατί θα έχεις την οικονομική άνεση να έχεις ένα σπίτι με δικό σου πάρκινγκ,να την στείλεις με μεταφορική στο καλύτερο συνεργείο, προφανώς θα έχεις κ άλλες μηχανές κ δεν θα σε νοιάζει ο χρόνος επισκευής κτλ.Πολλοι μπορούμε να την αγοράσουμε αλλά λίγοι αντιπροσωπεύουν μια τέτοια αγορά..Έχω ταξιδέψει Βιέννη όπου οι μισθοί είναι αλλού κ όπως είναι λογικό δεν βλέπεις αυτό το χάλι που γίνεται εδώ που έχουμε γεμίσει παλιατζουρες..
Δηλαδή η Βιέννη ήταν γεμάτη αγκούστα? :a014:
Είχα πάει χειμώνα, μπορεί να μην είδα ούτε μια μηχανή..Ήταν γεμάτη Porsche..Κ γενικά τα αυτοκίνητα ήταν το πολύ 5ετιας κ όλα η φουλ έκδοση..
Είχα πάει χειμώνα, μπορεί να μην είδα ούτε μια μηχανή..Ήταν γεμάτη Porsche..Κ γενικά τα αυτοκίνητα ήταν το πολύ 5ετιας κ όλα η φουλ έκδοση..
Δεν πουλάνε πολύ γενικά και ο Μπλίτζερ έχει δίκιο. Απλά δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
Για τον γενικά γερασμένο "στόλο" στη χώρα μας και τον πολυτελή και ακριβό "στόλο" της Ευρώπης, να σου θυμίσω ότι κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις.
Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αγκούστα είναι μπουρδέλα :lol:
Το νόημα που χάνετε ορισμένοι είναι ότι τα αντικείμενα είναι για να σε υπηρετούν κι όχι να σε σκλαβωνουν
Ανεξαρτήτως οικονομικής ανεσης
Δεν πουλάνε πολύ γενικά και ο Μπλίτζερ έχει δίκιο. Απλά δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
Για τον γενικά γερασμένο "στόλο" στη χώρα μας και τον πολυτελή και ακριβό "στόλο" της Ευρώπης, να σου θυμίσω ότι κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις.
Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα αγκούστα είναι μπουρδέλα :lol:
Το ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους συμφωνώ,δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι το tracer που έχει γεμίσει η Ελλάδα είναι καλύτερο η ομορφότερο από το veloce που είναι ίδια κατηγορία..
Το κατάλαβα πως το είπες για αυτό σου είπα είτε άμεσα είτε έμμεσα,αν είσαι οικονομικά ανετως δεν σε νοιάζουν αυτά, γιατί θα έχεις την οικονομική άνεση να έχεις ένα σπίτι με δικό σου πάρκινγκ,να την στείλεις με μεταφορική στο καλύτερο συνεργείο, προφανώς θα έχεις κ άλλες μηχανές κ δεν θα σε νοιάζει ο χρόνος επισκευής κτλ.
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά μιλάμε για τον μέσο, σχετικά άνετο οικονομικά, μοτοσικλετιστή, όχι για τον πολυεκατομμυριούχο.
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και ο μοτοσικλετιστικός κόσμος έχει κατακλυστεί από τον τύπο που περιγράφεις.
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά μιλάμε για τον μέσο, σχετικά άνετο οικονομικά, μοτοσικλετιστή, όχι για τον πολυεκατομμυριούχο.
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι και ο μοτοσικλετιστικός κόσμος έχει κατακλυστεί από τον τύπο που περιγράφεις.
Οπότε έμμεσα είναι το οικονομικό για το μέσο άνετο μοτοσυκλετιστη,που πλέον ούτε αυτοί υπάρχουν..Οι περισσότεροι με συμβιβασμούς κρατάμε τις μηχανές,και για τους περισσότερους άμεσα είναι το οικονομικό..
H MV που μετράει η 1000 κάνει 35 000
Τ άλλα δεν έχουν σημασία
Και λέει ο παθιασμένος, γιατί να μην πάρω απρίλια ν4?
και η απάντηση είναι γιατί η αγκούστα έχει πολλά κομμάτια φτιαγμένα στο χέρι.
Σε καλύπτει η απάντηση?
Οι πιο πολλοί δεν θα φτάσουν ούτε στην ερώτηση
Κι εγώ μαζί σ αυτούς. είναι 10 000 παραπάνω από ότι θα μπορούσα να σκεφτώ
να μαζέψω.
Παραμένει όμως μια τοπ μοτοσυκλέτα με πολύ τεχνολογία επάνω
που όπως και να το κάνουμε είναι τραγικά μακριά από την Ελληνική
πραγματικότητα
Αν έμενα στο Μιλάνο και καθάριζα 4 5 χιλιάρικα το μήνα το κόλπο θα ήταν αλλιώς
Δεν μένω όμως
Οπότε έμμεσα είναι το οικονομικό για το μέσο άνετο μοτοσυκλετιστη,που πλέον ούτε αυτοί υπάρχουν..Οι περισσότεροι με συμβιβασμούς κρατάμε τις μηχανές,και για τους περισσότερους άμεσα είναι το οικονομικό..
και να μην ξέρεις και τι σου ξημερώνει έτσι?
Το ότι δεν αξίζουν τα λεφτά τους συμφωνώ,δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι το tracer που έχει γεμίσει η Ελλάδα είναι καλύτερο η ομορφότερο από το veloce που είναι ίδια κατηγορία..
Στην ίδια κατηγορία κυβικών είναι.
Τώρα εσύ πες μου έναν λόγο αν θέλεις να παίξεις στα 20000+ και σε αυτήν την κατηγορία, γιατί να μην πάρεις το μούλτι το βε4 (ή και πολλές άλλες σε αυτήν την κατηγορία, που μπορεί να κοστίζουν και λιγότερο) που και πιο όμορφο είναι και από γκάζι σκίζει κτλ κτλ.
Θα την πάρεις μόνο αν σε τρελαίνει το μονόμπρατσο, σε τρελαίνει η σχεδίαση (σόρυ, για μένα είναι πολύ φλύαρη, μεμονωμένα σημεία της μοτό είναι ωραία, συνολικά είναι μπούγιο) και όχι απλά επειδή έχεις την οικονομική άνεση.
Ειλικρινά αυτός που έχει την οικονομική άνεση και θέλει να πάρει τέτοιο μηχανάκι, δεν πάει καν να κοιτάξει το αγκούστα (το βελότσε ντε). Αυτός που πάει να κοιτάξει το αγκούστα είναι αυτός που (για κάποιον περίεργο και ανεξήγητο λόγο) του αρέσει πάρα πολύ.
Αν έμενα στο Μιλάνο και καθάριζα 4 5 χιλιάρικα το μήνα το κόλπο θα ήταν αλλιώς
Δεν μένω όμως
Αν είχες 35 χιλιάρικα να διαθέσεις, δε θα έπαιρνες MV. Θα έπαιρνες κάποιο μπιστόλι που πραγματικά αξίζει τα 35 σκληρά δουλεμένα χιλιάρικά σου. Αυτό λέω. ;)
Άνθρωποι με πολύ γερές τσέπες, που δεν τους νοιάζει να πετούν κάθε μήνα 50 χιλιάρικα στα σκουπίδια, παίζουν σε άλλο γήπεδο. Πιθανότατα ούτε αυτοί θα αγόραζαν MV για να τη χρησιμοποιούν, βέβαια. :p
Στην ίδια κατηγορία κυβικών είναι.
Τώρα εσύ πες μου έναν λόγο αν θέλεις να παίξεις στα 20000+ και σε αυτήν την κατηγορία, γιατί να μην πάρεις το μούλτι το βε4 (ή και πολλές άλλες σε αυτήν την κατηγορία, που μπορεί να κοστίζουν και λιγότερο) που και πιο όμορφο είναι και από γκάζι σκίζει κτλ κτλ.
Θα την πάρεις μόνο αν σε τρελαίνει το μονόμπρατσο, σε τρελαίνει η σχεδίαση (σόρυ, για μένα είναι πολύ φλύαρη, μεμονωμένα σημεία της μοτό είναι ωραία, συνολικά είναι μπούγιο) και όχι απλά επειδή έχεις την οικονομική άνεση.
Ειλικρινά αυτός που έχει την οικονομική άνεση και θέλει να πάρει τέτοιο μηχανάκι, δεν πάει καν να κοιτάξει το αγκούστα (το βελότσε ντε). Αυτός που πάει να κοιτάξει το αγκούστα είναι αυτός που (για κάποιον περίεργο και ανεξήγητο λόγο) του αρέσει πάρα πολύ.
Άμα βάλουμε παράγοντα την ιπποδύναμη εννοείται θα έπαιρνα κ εγώ κάνα ν4 η s1000xr..Αλλά το brutale 1000 δεν το άλλαζα με κανένα κ ας έχει 34000€ κ 208hp κ ας με πιάναν κορόιδο..
Αν είχες 35 χιλιάρικα να διαθέσεις, δε θα έπαιρνες MV. Θα έπαιρνες κάποιο μπιστόλι που πραγματικά αξίζει τα 35 σκληρά δουλεμένα χιλιάρικά σου. Αυτό λέω. ;)
Άνθρωποι με πολύ γερές τσέπες, που δεν τους νοιάζει να πετούν κάθε μήνα 50 χιλιάρικα στα σκουπίδια, παίζουν σε άλλο γήπεδο. Πιθανότατα ούτε αυτοί θα αγόραζαν MV για να τη χρησιμοποιούν, βέβαια. :p
καλά όταν θα έχω θα το σκεφτώ σοβαρά
:lol:
καλά να είμαστε να βγούμε γεροί απ την παλιαρρώστια
Άμα βάλουμε παράγοντα την ιπποδύναμη εννοείται θα έπαιρνα κ εγώ κάνα ν4 η s1000xr..Αλλά το brutale 1000 δεν το άλλαζα με κανένα κ ας έχει 34000€ κ 208hp κ ας με πιάναν κορόιδο..
γούστα είναι αυτά..
Μακάρι να το πάρεις!
Αλλά αν το πάρεις ρε μπαγάσα, θα μπεις εδώ και θα γράψεις λόνγκ τερμ τεστ :D
(προσωπικά τα naked με πάνω από 100 άλογα μου φαίνονται άχρηστα ούτως ή άλλως)
Κάποτε το 0-300 έδινε δώρο μια μπλούζα με σλόγκαν real men go naked
Κάποτε το 0-300 έδινε δώρο μια μπλούζα με σλόγκαν real men go naked
Πέρα για πέρα αληθινό. Τα κοριτσίστικα σβερκάκια πονάνε μετά τα 120 χωρίς ζελατινούλα. :smokin:
contes di Zante
29/03/2021, 06:19
Χθές είχε πολύ κόσμο στην παραλιακή στο νησί και οι "γρήγοροι" είχαν σε παράταξη τα εργαλεία στο γνωστό πόστο τους....Γιαπωνέζικα SS, TDM και TMAX παραταγμένα στη σειρά δίπλα στα τετράτροχα και το βλέμμα προς τη διάβαση ελπίζοντας να κλέψουν ματιές από τους (βασικά "τις") διερχόμενους. Συνάντησα και τον τύπο με το παλιό Brutale αλλά αυτός πήγαινε τη βόλτα του, όπως συνήθως άλλωστε....
....τελικά ξέρετε γιατί πιστεύω ότι δεν κυκλοφορούν πολλά MV στους δρόμους? Απλά γιατί τα γκομενάκια δεν την ξέρουν τη μάρκα και δε μετράνε στον δείκτη πουλ-μούρ
giorgos.boun
29/03/2021, 08:05
Χθές είχε πολύ κόσμο στην παραλιακή στο νησί και οι "γρήγοροι" είχαν σε παράταξη τα εργαλεία στο γνωστό πόστο τους....Γιαπωνέζικα SS, TDM και TMAX παραταγμένα στη σειρά δίπλα στα τετράτροχα και το βλέμμα προς τη διάβαση ελπίζοντας να κλέψουν ματιές από τους (βασικά "τις") διερχόμενους. Συνάντησα και τον τύπο με το παλιό Brutale αλλά αυτός πήγαινε τη βόλτα του, όπως συνήθως άλλωστε....
....τελικά ξέρετε γιατί πιστεύω ότι δεν κυκλοφορούν πολλά MV στους δρόμους? Απλά γιατί τα γκομενάκια δεν την ξέρουν τη μάρκα και δε μετράνε στον δείκτη πουλ-μούρ
Αν περιμενει καποιος να βγαλει γκομενα απο το μηχανακι, το εχει χασει προ πολλου!
Ποιο ευκολο ειναι να βγαλεις γκομενο....:D
KAWAMANRIDER
29/03/2021, 08:16
ο BLiTzER έχει πολύ δίκιο , δεν είναι ο παράγοντας το κόστος αγοράς και συντήρησης της mv , αρκετοί Έλληνες μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα αυτά για την αγορά μιας ευρωπαϊκής μοτοσυκλέτας ή ενός ακριβού γιαπωνέζικου , όπως έγραψα όμως και νωρίτερα , οι λόγοι που δεν βλέπουμε mv είναι γιατί λείπει από την Ελλάδα ένα σοβαρό δίκτυο της αντιπροσωπείας με συνεργάτες και εξουσιοδοτημένα συνέργεια και δεν εννοώ να έχει σε κάθε χωριό αντιπρόσωπο αλλά τουλάχιστον σε δέκα βασικά σημεία , και πολυεκατομμυριούχος να είναι κάποιος αυτό που έχει αγοράσει δεν νομίζω να το πάει για σέρβις σε όποιον τυχαίο μάστορα βρεθεί στον δρόμο του , θα θέλει επαφή με την αντιπροσωπεία για ότι χρειάζεται και σίγουρα η συντήρηση της μοτοσυκλέτας , αυτοκινήτου , αεροπλάνου , να γίνεται από γνώστες , το θέμα αξιοπιστία είναι σχετικό , δεν νομίζω ότι θεωρεί κανείς , οι περισσότεροι τουλάχιστον , τα mv και γενικά τα ευρωπαϊκά χρέπια , σου προσφέρει σίγουρα ψυχολογικά μια ασφάλεια να ξέρεις ότι αγοράζεις μια μοτοσυκλέτα από μια εταιρεία που σε βάθος χρόνων έχει αποδειχτεί αξιόπιστη και έχεις και την πληροφόρηση ότι το συγκεκριμένο μοντέλο που θα αγοράσεις δεν έχει παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα , αλλά ότι και να πάρεις και ειδικά στα καινούρια μπορεί να τύχει να είσαι εσύ ο άτυχος και να σου βγει ελαττωματικό , ακόμα και αν στο σύνολο είναι οκ από προηγούμενες πωλήσεις , για αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι εγγυήσεις , οι αντιπροσωπείες και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία , με την αγορά εννοείται πρέπει η εταιρεία να σε καλύπτει σε αυτόν τον τομέα , επίσης η mv υστερεί πολύ και στο θέμα marketing και επικοινωνίας με τον καταναλωτή , αυτό η ίδια η εταιρεία πρέπει να φροντίσει να το αναπτύξει για την προώθηση των προϊόντων της. Οπότε γράφω και πάλι , οι λόγοι που δεν βλέπουμε mv , είναι η αντιπροσωπεία , το δίκτυο πωλήσεων και σέρβις , η σχεδόν άγνωστη μάρκα στο ευρύ κοινό . Από εκεί και πέρα όλοι γουστάρουμε λίγο ή πολύ μια συγκεκριμένη εταιρεία ή προσανατολιζόμαστε σε ευρωπαικά ή γιαπωνέζικα αλλά νομίζω ότι οι "βαμμένοι" και φανατικοί είναι απειροελάχιστοι , νομίζω ότι είναι θέμα της ίδιας της mv αν θα την βλέπουμε περισσότερο στον δρόμο .
doctor_john
29/03/2021, 08:57
Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα;
Αν θέλετε, απαντήστε αυθόρμητα, χωρίς να χρειάζεται σχόλιο κ.λπ. α ή β, έτσι για την απλότητα της έρευνας.
θα φόραγες ένα T shirt με το λογότυπο της ΜV Αgustα;
Α: μάλλον ναι
Β: μάλλον όχι
doctor_john: B
giorgos.boun
29/03/2021, 09:09
τι σχεση εχει το μπλουζακι με μια μηχανη?
και μοτο γκούτσι θα φορούσα :bawl:
doctor_john
29/03/2021, 09:33
τι σχεση εχει το μπλουζακι με μια μηχανη?
φέρουν το ίδιο λογότυπο, είναι ξεκάθαρο στην ερώτηση.
απαντήστε, μην το φοβάστε, δεν προσπαθώ να στηρίξω κατι που έχω αποφασίσει, θα είναι ρεαλιστικό στοιχείο στην κουβέντα.
Γιατί να μην φορέσω μπλουζάκι μιας ιστορικής φίρμας
πολυπρωταθλήτριας με θρυλικούς αναβάτες στην εποχή της; :confused:
doctor_john
29/03/2021, 09:41
ρωτάει κατι τέτοιο; :)
να θεωρώ katsar: Α ;
PaNick67
29/03/2021, 09:48
Αν θέλετε, απαντήστε αυθόρμητα, χωρίς να χρειάζεται σχόλιο κ.λπ. α ή β, έτσι για την απλότητα της έρευνας.
Μπλουζάκι θα φορουσα, αλλά δεν θα αγόραζα ποτε μάλλον μοτοσικλέτα MV Agusta.
Γιατί ανήκει σε μία niche market που η σχεδίαση, τα υλικά, τα χειροποίητα τμήματα, ο όγκος παραγωγής, ανεβάζουν την τιμή και δεν είμαι τυπος που θα αγόραζε προϊόν της κατηγορίας.
Δε θα φορούσα επειδή δεν έχω τα χρήματα να την αποκτήσω. Όπως δε θα φορούσα φερράρι, μερσεντες, χάρλει για τον ίδιο λόγο. Νομίζω πως αυτό είναι και το νόημα της ερώτησης του doctor john. Αν θα φορούσε κάποιος ένα λογότυπο που τον εκφράζει ή για να πουλήσει, ας πούμε, μούρη. Ελπίζω να το έχω πιάσει στη σωστή του βάση... :blush:
Γιατί;
Ξηλώνουν τα μανίκια;
atom_smasher
29/03/2021, 10:36
όχι. Εδω δεν φοράμε πλέον μπλούζες από συγκροτήματα που ακούμε, όχι να φοράμε και διαφημιστικά εταιριών που δεν καβαλάμε. Τι είμαστε harley wanabe?
panavour
29/03/2021, 10:36
αν το μπλουζακι το πουλαγε η ΑΓΚΟΥΣΤΑ, ΟΧΙ ,γιατι θα ηταν πανακριβο
αν το εβρησκα στο μοναστηρακι με 5-10 ευρω ΝΑΙ
Γιατί;
Ξηλώνουν τα μανίκια;
Μα έχει βγεί ανάκληση... :p
Όχι δεν θα φόραγα T-shirt MV.
Για τον ίδιο λόγο που δε φοράω Ducati, η που δεν θα φόραγα καμίας μάρκας.
Τα μπλουζάκια είναι οκ και μπορεί να αγόραζα οποιασδήποτε μάρκας (εκτός των γνωστών 1-2 σιχαμένων).
Ωστόσο τα μπουφάν, παντελόνια, κράνη, γάντια, μπότες με λόγκο εταιρειών είναι τραγωδία, και δεν είμαι σίγουρος αν είναι χειρότερο το να είσαι κάτοχος της αντίστοιχης μοτοσικλέτας ή όχι. :lol:
Τα σιγουρα ΝΑΙ και ΟΧΙ ..... δεν?
thunder ace
29/03/2021, 11:05
Για να τελειώνουμε με το θέμα Νο 2:
ΑΝ ειμουν φραγκατος(πολύ φραγκατος) οπωσδήποτε
θα αγόραζα μια f4 για να την βλέπω να την θαυμάζω και να πηγαίνω βόλτα μια φορά το μήνα.
Κατανοητόν ;
sapila racing
29/03/2021, 11:44
Το δικό μου το θέλω XL αλλά σε στενή φόρμα.
Σαν αυτό το original αλλά με μεγαλύτερο το Logo πίσω.
https://mvagusta.store/collections/t-shirts-polos/products/mv-agusta-v-neck-t-shirt#gallery-blue-3
19 Ευρώ + ΦΠΑ κάνει το original.
Aν κανουμε ομαδική στο μαγαζι που μας έχει φτιάξει τα μπλουζακια στο παρελθόν, θα βγεί γυρω στα 10-12 υπολογιζω.
Ας λέει απο κάτω και
'I wear it beacause we don't see MVs on the street!'
Ευχαριστώ! :D
ΥΓ: Φοραω μπλουζακια απ ολες τις μαρκες χωρίς πρόβλημα. Και Kawasaki, και Ducati, και Triumph έχω. Harley δεν θέλω ευχαριστώ, δεν με εκπροσωπεύει.
Το δικό μου το θέλω XL αλλά σε στενή φόρμα.
Σαν αυτό το original αλλά με μεγαλύτερο το Logo πίσω.
https://mvagusta.store/collections/t-shirts-polos/products/mv-agusta-v-neck-t-shirt#gallery-blue-3
19 Ευρώ + ΦΠΑ κάνει το original.
Aν κανουμε ομαδική στο μαγαζι που μας έχει φτιάξει τα μπλουζακια στο παρελθόν, θα βγεί γυρω στα 10-12 υπολογιζω.
Ας λέει απο κάτω και
'I wear it beacause we don't see MVs on the street!'
Ευχαριστώ! :D
ΥΓ: Φοραω μπλουζακια απ ολες τις μαρκες χωρίς πρόβλημα. Και Kawasaki, και Ducati, και Triumph έχω. Harley δεν θέλω ευχαριστώ, δεν με εκπροσωπεύει.
Κοίτα να δεις που μας βγήκε πιο φθηνή από τη Ducati! Εγώ ένα Scrambler t-shirt που είχα πάρει αναμνηστικό από την αντιπροσωπεία στο Borgo Panigale το 2015 έκανε 30 ευρώ :p
sapila racing
29/03/2021, 11:57
Κοίτα να δεις που μας βγήκε πιο φθηνή από τη Ducati! Εγώ ένα Scrambler t-shirt που είχα πάρει αναμνηστικό από την αντιπροσωπεία στο Borgo Panigale το 2015 έκανε 30 ευρώ :p
Ασε γιατί ακόμα και τα Yamaha πιο ακριβά είναι! :bawl:
panavour
29/03/2021, 11:58
και το επισημο σαιτ για τους μερακληδες εχοντες.
https://mvagusta.store/
Ασε γιατί ακόμα και τα Yamaha πιο ακριβά είναι! :bawl:
Που βαδίζουμε κύριοι; :lol:
doctor_john
29/03/2021, 12:02
....Harley δεν θέλω ευχαριστώ, δεν με εκπροσωπεύει.
Aυτή την οπτική βοηθά να ξεχωρίσουμε η συγκεκριμένη ερώτηση.
Ούτε πως, ούτε γιατί, την βρίσκεις στα σιδερωμένα ψάχνοντας ένα t shirt..
Γι' αυτό και το αποδεσμευτικό μάλλον, γι' αυτό και η παρότρυνση χωρίς να χρειάζεται σχόλιο.
απλά είναι τα πράγματα, την φοράς ή όχι;
Αφού δε μπορώ να ταυτιστώ με την αγορά μιας MV Agusta (γιατί δε βλέπω πως μπορεί να με υπηρετήσει, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο toyar κατά τη γνώμη μου) γιατί να αγοράσω μπλούζα;
Όχι δε θα αγόραζα ούτε μπλούζα.
rainmike
29/03/2021, 12:30
Αυτή η συσχέτιση της μηχανής με την μπλούζα με κάνει να θυμάμαι το ανέκδοτο με το ενυδρείο
giorgos.boun
29/03/2021, 12:39
φέρουν το ίδιο λογότυπο, είναι ξεκάθαρο στην ερώτηση.
απαντήστε, μην το φοβάστε, δεν προσπαθώ να στηρίξω κατι που έχω αποφασίσει, θα είναι ρεαλιστικό στοιχείο στην κουβέντα.
μπλουζακι θα φορουσα απο ολες τις μαρκες. Τζαμπα εννοειτε... Δεν θα πληρωνα για καμια.
Mv agusta δεν θα επερνα, αν και το σκευτομουν πριν, γιατι εχω δει να σπαει το ιδιο f3 2 φορες...
Αυτό που δεν θέλεις να δεχθείς είναι ότι αυτό που περιγράφεις είναι αποδεκτό αλλά είναι η δική σου αλήθεια και μερικών άλλων.
Η δική μου αλήθεια και μερικών άλλων είναι η εξής: ακόμη και αν είχα τα λεφτά δε με ενδιαφέρει να πάρω απλώς κάτι όμορφο ή αν θες και κάτι εξαιρετικά ικανό. Αφού οι δυνατότητες του Tracer 9 με υπερκαλύπτουν και κάνει κάποια πράγματα καλύτερα (που ενδιαφέρουν προσωπικά εμένα) θα πάρω αυτό. Όχι επειδή κάνει 14 χιλιάρικα αλλά επειδή ΑΥΤΟ χρειάζομαι και αυτό μου εξασφαλίζει λιγότερους πονοκεφάλους. Ούτε το ένα είναι κακό ούτε το άλλο. Απλά εγώ μπορώ να καταλάβω τη θέση και το τρόπο που σκέφτονται όσοι μπορούν και θέλουν το καλύτερο (άσχετα από τις πραγματικές τους οδηγικές δυνατότητες) ενώ βλέπω πως εσύ δε θέλεις να δεχθείς ότι υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτό μόνο.
Να στο πω και αλλιώς με ενδο-οικογενειακό παράδειγμα. Είχα Yamaha Tenere 660 (on/off) το οποίο αγόρασα σε προσφορά 7350 ευρώ. Το πούλησα και πήρα Yamaha WR250R (on/off) με 7000 ευρώ, πάλι σε τιμή προσφοράς. Το ένα ήταν 660cc το άλλο είναι 250cc. Θεωρητικά ακριβό το δεύτερο. Στη πραγματικότητα έδωσα τα ίδια λεφτά όμως. Και τώρα με τα ίδια λεφτά κάνω τη χρήση που πραγματικά έχω ανάγκη και μου χαρίζει χαμόγελα. Με το πρώτο στην ίδια χρήση πάλευα, δεν ευχαριστιόμουν και η χρήση για την οποία πραγματικά προοριζόταν έπαψε να υπάρχει. Αυτό (το Tenere 660) ήταν το πραγματικά ακριβό, γιατί απλά δεν χρησιμοποιούταν για το σκοπό που μπορούσε να υπηρετήσει.
Άρα, αν μου αρέσει και με καλύπτουν οι δυνατότητες του Yamaha ΜΤ-09SP θα μείνω με αυτό, όσο και να μου αρέσει το MV Agusta Brutale. Αυτό είναι μια ειλικρινής τοποθέτηση, δεν έχει να κάνει με το Japan VS Italia. Κάποιος άλλος θέλει το MV Agusta μόνο και μόνο επειδή θέλει να το χαζεύει. Για μένα είναι αποδεκτό. Δε θα κοροϊδέψω, δε θα χλευάσω. ίσως θα ζηλέψω (με την καλή έννοια) αλλά... δε θα είναι ποτέ μια προσωπική επιλογή.
Η στιγμή κατά την οποία φτάνεις πολύ κοντά στο ταμείο είναι από αυτές που με κάνουν να σκέφτομαι: "το έχω πραγματικά ανάγκη;". Και επειδή σίγουρα μια ζωή την έχουμε και μερικά πράγματα τα κάνουμε και ας μην τα έχουμε πραγματική ανάγκη, τουλάχιστον ας είναι τέτοια που δεν επηρεάζουν την υπόλοιπη οικογένεια, αυτό... θα ήταν πρόβλημα.
Με άλλα λόγια, η αγορά μιας μοτοσυκλέτας είναι πολυσύνθετη υπόθεση. Κάποιοι ενισχύουν τις αποφάσεις τους για διαφορετικούς λόγους από κάποιους άλλους. Τι είναι σωστό και τι είναι λάθος είναι προσωπική υπόθεση. Όμως δεν μπορούμε να εκλογικεύουμε τη κάβλα. Μπορούμε να το δεχθούμε ως μια πραγματικότητα, αλλά με το ζόρι αυτό να γίνει ορθότητα... όχι. Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, ναι.
Αυτό που δεν θέλεις να δεχθείς είναι ότι αυτό που περιγράφεις είναι αποδεκτό αλλά είναι η δική σου αλήθεια και μερικών άλλων.
Η δική μου αλήθεια και μερικών άλλων είναι η εξής: ακόμη και αν είχα τα λεφτά δε με ενδιαφέρει να πάρω απλώς κάτι όμορφο ή αν θες και κάτι εξαιρετικά ικανό. Αφού οι δυνατότητες του Tracer 9 με υπερκαλύπτουν και κάνει κάποια πράγματα καλύτερα (που ενδιαφέρουν προσωπικά εμένα) θα πάρω αυτό. Όχι επειδή κάνει 14 χιλιάρικα αλλά επειδή ΑΥΤΟ χρειάζομαι και αυτό μου εξασφαλίζει λιγότερους πονοκεφάλους. Ούτε το ένα είναι κακό ούτε το άλλο. Απλά εγώ μπορώ να καταλάβω τη θέση και το τρόπο που σκέφτονται όσοι μπορούν και θέλουν το καλύτερο (άσχετα από τις πραγματικές τους οδηγικές δυνατότητες) ενώ βλέπω πως εσύ δε θέλεις να δεχθείς ότι υπάρχει και η άλλη άποψη. Αυτό μόνο.
Να στο πω και αλλιώς με ενδο-οικογενειακό παράδειγμα. Είχα Yamaha Tenere 660 (on/off) το οποίο αγόρασα σε προσφορά 7350 ευρώ. Το πούλησα και πήρα Yamaha WR250R (on/off) με 7000 ευρώ, πάλι σε τιμή προσφοράς. Το ένα ήταν 660cc το άλλο είναι 250cc. Θεωρητικά ακριβό το δεύτερο. Στη πραγματικότητα έδωσα τα ίδια λεφτά όμως. Και τώρα με τα ίδια λεφτά κάνω τη χρήση που πραγματικά έχω ανάγκη και μου χαρίζει χαμόγελα. Με το πρώτο στην ίδια χρήση πάλευα, δεν ευχαριστιόμουν και η χρήση για την οποία πραγματικά προοριζόταν έπαψε να υπάρχει. Αυτό (το Tenere 660) ήταν το πραγματικά ακριβό, γιατί απλά δεν χρησιμοποιούταν για το σκοπό που μπορούσε να υπηρετήσει.
Άρα, αν μου αρέσει και με καλύπτουν οι δυνατότητες του Yamaha ΜΤ-09SP θα μείνω με αυτό, όσο και να μου αρέσει το MV Agusta Brutale. Αυτό είναι μια ειλικρινής τοποθέτηση, δεν έχει να κάνει με το Japan VS Italia. Κάποιος άλλος θέλει το MV Agusta μόνο και μόνο επειδή θέλει να το χαζεύει. Για μένα είναι αποδεκτό. Δε θα κοροϊδέψω, δε θα χλευάσω. ίσως θα ζηλέψω (με την καλή έννοια) αλλά... δε θα είναι ποτέ μια προσωπική επιλογή.
Η στιγμή κατά την οποία φτάνεις πολύ κοντά στο ταμείο είναι από αυτές που με κάνουν να σκέφτομαι: "το έχω πραγματικά ανάγκη;". Και επειδή σίγουρα μια ζωή την έχουμε και μερικά πράγματα τα κάνουμε και ας μην τα έχουμε πραγματική ανάγκη, τουλάχιστον ας είναι τέτοια που δεν επηρεάζουν την υπόλοιπη οικογένεια, αυτό... θα ήταν πρόβλημα.
Με άλλα λόγια, η αγορά μιας μοτοσυκλέτας είναι πολυσύνθετη υπόθεση. Κάποιοι ενισχύουν τις αποφάσεις τους για διαφορετικούς λόγους από κάποιους άλλους. Τι είναι σωστό και τι είναι λάθος είναι προσωπική υπόθεση. Όμως δεν μπορούμε να εκλογικεύουμε τη κάβλα. Μπορούμε να το δεχθούμε ως μια πραγματικότητα, αλλά με το ζόρι αυτό να γίνει ορθότητα... όχι. Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι, ναι.
Εννοείται πως δέχομαι κ την άλλη άποψη,αλλά πιστεύω αυτοι που έχετε άλλη άποψη οι περισσότεροι είστε 40+..Δεν ξέρω αν το tracer κάνει κάτι καλύτερο από το veloce..
thunder ace
29/03/2021, 13:52
Dorso προσπαθησε να καταλαβεις για τι μιλαμε και μετα τα ξαναλεμε...........θα ειναι και αυτο μια βελτιωση.............αν το καταφερεις.
contes di Zante
29/03/2021, 14:09
Όχι δεν θα φόραγα γιατί δεν έχω MV Agusta....αλλά και Ducati δε νομίζω να φορέσω γιατί με το μυαλό που έχετε (οι περισσότεροι) θα νομίζετε ότι το κάνω για επίδειξη....το παλιό των apriliabikers το φοράω στη θάλασσα ακόμα πάντως
το παλιό των apriliabikers το φοράω στη θάλασσα ακόμα πάντως
Για τη θάλασσα είναι σούπερ όλα τα ιταλικά.
Σόρι, δεν άντεξα. :lol:
Τα μπλουζάκια είναι οκ και μπορεί να αγόραζα οποιασδήποτε μάρκας (εκτός των γνωστών 1-2 σιχαμένων).
Ωστόσο τα μπουφάν, παντελόνια, κράνη, γάντια, μπότες με λόγκο εταιρειών είναι τραγωδία, και δεν είμαι σίγουρος αν είναι χειρότερο το να είσαι κάτοχος της αντίστοιχης μοτοσικλέτας ή όχι. :lol:
Honda και τι άλλο?? :D
maniatiakos
29/03/2021, 14:46
Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν κάποιοι γνώμη, αν μάθουν ότι το turismo veloce στη βασική έκδοση του κοστιζει 13800 στην υπόλοιπη Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα, χάρη στο ελληνικό κράτος, κοστίζει 17900.
DoctoR_k6
29/03/2021, 15:08
Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν κάποιοι γνώμη, αν μάθουν ότι το turismo veloce στη βασική έκδοση του κοστιζει 13800 στην υπόλοιπη Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα, χάρη στο ελληνικό κράτος, κοστίζει 17900.
Περισσοτερο θα τους ενοιαζε αυτο (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159885&page=8&p=3092021&viewfull=1#post3092021) παρα τα 4 χιλιαρικα της διαφορας.
Ουτως η αλλως δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που συμβαινει αυτο σε καποια μοτοσυκλετα.
Μια παρόμοια τιμή θα βοηθούσε σίγουρα τις πωλήσεις. Αλλά δε θα αρκούσε για να αλλάξει την εικόνα στη χώρα μας.
Γιατί όμως λες "χάρη στο Ελληνικό κράτος;".
Δε νομίζω ότι η διαφορά στη τιμή που αντιστοιχεί σε 30% προσαύξηση, οφείλετε σε φόρους και δασμούς. Είναι ξεκάθαρα εμπορική πολιτική του αντιπροσώπου. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά η MW Agusta στα τέλη του 2019 για τα μοντέλα Turismo Veloce Rosso του 2020 -με πολλά ταρατατζούμ- ανακοίνωνε πως θα έχει εννιαία τιμή στην Ευρώπη τις 14000, που σημαίνει ότι το ίδιο το εργοστάσιο θα "φρόντιζε" για αυτό. Μπορεί να θυμάμαι λάθος, δεν επιμένω.
Σιγουρα δεν ειναι θεμα ελληνικου κρατους. Το απριλια rs660 εχει πολυ μικροτερη διαφορα με ευρωπη.
Μαλλον ο εδω αντιπροσωπος δε θελει να πουλαει μπας και του σπασουν το μαγαζι :lol:
rainmike
29/03/2021, 16:04
MV agusta παίρνεις Κυριος εννοείται πως θα σκάσεις 17 χιλιαρικάκια.
Δηλαδή στν μυκονο την μακαρονάδα ποσο την τρώς?
Οχι 17 27 χιλιάρικα έπρεπε να κανει για να μην πώ 37:lol:
https://www.youtube.com/watch?v=zqghKhDHn60
:cool:
panavour
29/03/2021, 16:28
Εννοείται πως δέχομαι κ την άλλη άποψη,αλλά πιστεύω αυτοι που έχετε άλλη άποψη οι περισσότεροι είστε 40+..Δεν ξέρω αν το tracer κάνει κάτι καλύτερο από το veloce..
εγω ειμαι 60,5,εσυ ποσο εισαι ???
Εσένα σου έκαναν και κοπλιμαν... τυχεράκια!
Εγώ ότι έκλεισα τα 50.
Πλάκα-πλάκα ο μοτοσυκλετισμός έχει καταλήξει υπόθεση δεινοσαύρων.
32:smokin:
thunder ace
29/03/2021, 16:53
Θες πολύ φρουτοκρεμα ακόμα.
panavour
29/03/2021, 16:57
32:smokin:
ενταξει ωρε,για τα χρονια σου καλος εισαι.
εγω ημουν χειροτερος.:D
rainmike
29/03/2021, 17:03
Εχει μαζευτει πολυ πιτσιρικαρία στο forum:p
ενταξει ωρε,για τα χρονια σου καλος εισαι.
εγω ημουν χειροτερος.:D
Το θέμα είναι ότι εσείς που ζήσατε τον ιαπωνικό μοτοσυκλετισμο στα φόρτε του μείνατε εκεί..Άλλαξαν τα πράγματα..Οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ήταν μέχρι την δεκαετία του 90..Δες τι μηχανές βγάζανε τότε κ δες τώρα.. Αλλάζουν τα πράγματα,εδώ εσείς οι έμπειροι κ καλά μηλατε για αξιοποιστεια το 2021..Την τελευταία δεκαετία έχουν κάνει άλματα σε αξιοποιστεια κ τεχνολογία οι Ευρωπαίοι, δείτε λίγο την πραγματικότητα.. Αλλάζουν οι καιροί, αλλάζουν οι καταστάσεις..Σε 20 χρόνια μπορεί να είναι οι Κινέζοι οι καλύτεροι κ πάει λέγοντας.. Αυτό συμβαίνει σε πολλά πράγματα στην ζωή όχι μόνο στις μηχανές..Στα κινητά κάποτε τα νοκια ήταν τα καλύτερα,τώρα δεν νομίζω να έπαιρνε κάποιος νοκια..Τα ίδια κ με το abs, στην αρχή δεν το ήθελε κανείς,τώρα 9 στους 10 νέους θέλουν μόνο με abs..Προσαρμοστείτε στους καιρούς,δεν είναι κακό..Φιλικά πάντα..
thunder ace
29/03/2021, 17:24
Έχεις δίκιο.