View Full Version : Καταδίωξη με ασχημη κατάληξη
Vstrommer71
24/10/2021, 13:40
Αμα μου βρεις ενα περιπολικο να εχει καρφια θα σε συγχαρω.
Απαγορευονται.
Το ξαναλεω... Βλεπετε πολλες ταινιες
Κι όμως τα βλέπουμε πολύ συχνά εδώ.Και χωρίς Netflix.
431449
AristidisZ
24/10/2021, 13:43
Μόνο που εν προκειμένω αρκούσε ένα κανονικό περιπολικό να μπει πίσω από το καταδιωκόμενο όχημα για να φυλάξει τις μηχανές
Ούτε Netflix ούτε τίποτα
Τις οποίες μηχανές δεν τις βγάζανε νύχτα τόσα χρόνια, για τους απλούστατους λόγους ότι
1. Δεν είναι ασφαλείς για τους αναβάτες τους
2. Το επιχειρησιακό τους πλεονέκτημα (ταχύτητα) ουσιαστικά μετά τη μία το βράδυ εκμηδενίζεται. Το αμάξι το ίδιο γρήγορα πάει τέτοια ώρα, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβαίνοντες
Και ξεκαθαρα πισω βλεπουμε το σημα της Ελληνικης Αστυνομιας.
Λιγο σοβαροτητα παιδια
AristidisZ
24/10/2021, 13:44
Και ξεκαθαρα πισω βλεπουμε το σημα της Ελληνικης Αστυνομιας.
Λιγο σοβαροτητα παιδια
Vstrommer71
Stockholmare
Ενα αυτοκινητακι πηραν τα παιδια μωρε ,τι κανανε.
https://www.gazzetta.gr/plus/2054367/orgi-tis-oikogeneias-gia-ton-thanato-toy-20hronoy-sto-perama-ego-tha-ton-skotoso-ferte
Dant3 πρόσεχε..
Θεώρησε οτι έχεις κίτρινη κάρτα απ' το σχόλιο στην 3 σελίδα.
Μόνο που εν προκειμένω αρκούσε ένα κανονικό περιπολικό να μπει πίσω από το καταδιωκόμενο όχημα για να φυλάξει τις μηχανές
Ούτε Netflix ούτε τίποτα
Τις οποίες μηχανές δεν τις βγάζανε νύχτα τόσα χρόνια, για τους απλούστατους λόγους ότι
1. Δεν είναι ασφαλείς για τους αναβάτες τους
2. Το επιχειρησιακό τους πλεονέκτημα (ταχύτητα) ουσιαστικά μετά τη μία το βράδυ εκμηδενίζεται. Το αμάξι το ίδιο γρήγορα πάει τέτοια ώρα, με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβαίνοντες
Δεν βαρεθηκε ο συναδελφος να σου λεει μ@..ες?
Αυτα που δεν σου εχει πει ο εμπειρος ειναι οτι η ΔΙΑΣ με την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ εχουν τεραστια κοντρα γιατι οταν δημιουργηθηκε η ΔΙΑΣ η Α.Δ επεσε σε αριθμους αποδοσης λογω πιο γρηγορης ανταποκρισης της ΔΙΑΣ σε περιστατικα.
Νυχτα δεν δουλευανε για να μην αντικαταστησουν την Ζ η οποια λογω κοντρας και παλι φυλαγε σταθερους στοχους. Ομως οταν περιπολικα δεν βγαζουν πλεον τα τμηματα λογω ελλειψης πληρωματων και η ΑΔ αντικαθιστα με 1-2 οχηματα ανα περιοχη η και 2 περιοχες τότε καταλαβαινεις οτι αυτα που ζητας δεν γινονται απο την μια στιγμη στην αλλη. Πλεον η ΔΙΑΣ εκτελει και νυχτερινα κυριως επειδη ειναι παιδι του ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ και φυσικα θα την στηριζε. Μην μπλεκεις περισσοτερο σε πραγματα που αγνοεις η δεν γνωριζεις.
Αν εγκλωβιστηκε και εμενε εκει ο μακαριτης θα ερχοταν ολοι μετα και γινοταν κανονικη συλληψη.
Αυτα.
Δεν σε καλυπτω το ξερω.
Τηλεφωνο στον εμπειρο να σε κατατοπισει.
AristidisZ
24/10/2021, 13:57
Άρα η ΑΔ έχει πληθώρα οχημάτων και προσωπικού σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, απλά δε τα βγάζει το βράδυ ή δεν συνδράμει οταν απαιτείται επειδή έχει κόντρα με την Δίας
Οκ πάμε παρακάτω
Δεν υπαρχει το δεν συνδραμω. Σου απαντησα στο γιατι βγαινουν η οχι οι μηχανες της το βραδυ. Δεν υπαρχει αρκετο προσωπικο και στην ΑΔ δυστυχώς για να απαντησω στο ερωτημα σου.
Νομίζω πως λίγοι μέσα σε αυτή τη συζήτηση δε βλέπουν τα πράγματα άσπρο μαύρο.
Επίσης λίγοι βγάζουν τόσο απροκάλυπτα τον ρατσισμό τους απέναντι σε κοινωνικές ομάδες και εύχονται το θάνατο 20χρονων.
Επίσης πολύ λίγοι δε βλέπουν την κατάσταση πίσω απ' τον εαυτό τους αλλά πίσω απ' το κοινωνικό σύνολο. Πχ αυτός που λέει καλά έκαναν και έριξαν 40 σφαίρες μπορεί να το λέει γιατί η συμπεριφορά αυτή δεν κανένα αρνητικό αντίκτυπο στον ίδιο, ενώ αν μια απ' αυτές τις σφαίρες έπεφτε στο παρακείμενα σταθμευμένο όχημά του, να ήταν αντίθετος. Δλδ μια τρύπα σε μια λαμαρίνα που μας ανήκει vs η ζωή ενός 20χρονου. Χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, που είναι και ο κύριος λόγος της "ασπρόμαυρης" άποψης. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από εμάς και όχι απ' τον πολιτισμό, τους νόμους, τις αξίες.
Παραβιάζονται τα δικαιώματα ενός εγκληματία? Αδιαφορούμε γιατί ο εγκληματίας μπορεί να δράσει εις βάρος μας. Αισθανόμαστε οτι απειλούμαστε απ' αυτόν, οπότε παραβλέπουμε την αδικία και την παραβίαση των νόμων. Κοιτάμε τη δουλειά μας.
Ήταν σωστή η κρίση και η αντίδραση των αστυνομικών? Από τι θα το κρίνουμε? Από το πως επηρεάζει εμάς, άμεσα ή έμμεσα? Από το ποιον είχε απέναντί της (ρομά ή το παιδί μας)? Ή από αντικειμενικά κριτήρια αφού γίνει έρευνα του περιστατικού και έχουμε όλα τα στοιχεία? Και όταν λέω όλα τα στοιχεία εννοώ απ' τον φωτισμό που υπήρχε και τον "ανθρώπινο παράγοντα", μέχρι τις ενέργειες πριν τη συμπλοκή. Και αφού βγάλουμε το συμπέρασμα θα οδηγήσουμε τη συζήτηση στο γιατί έγινε (ή δεν έγινε) το οποιοδήποτε λάθος? Πχ φταίει η εκπαίδευση? Οι εντολές στον ασύρματο? Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η μεροληψία? Η έλλειψη προσωπικού?
Απ' ότι βλέπω κάποιοι κρίνουν μόνο με βάση τους δύο πρώτους τρόπους.
Εγώ που απόλαυσα το θάνατο του 20χρονου κλέφτη - οτιδήποτε και εύχομαι να έριχναν και στον 3ο που διέφυγε, θα έλεγα το ίδιο αν μέσα στο αμάξι ήταν το παιδί μου? Αν το παιδί μου ήταν κλέφτης και σεσημασμένος και έκανε ότι ακριβώς έκαναν και οι 3 ρομά, θα έλεγα καλά του έκαναν του κερατά ή θα έψαχνα να δω αν οι αστυνομικοί είχαν καλύτερη επιλογή? Ή θα ήθελα να στήσω τους αστυνομικούς στα 3 μέτρα, πριν καν εξετάσω το οτιδήποτε?
Αυτά τα "ΑΝ" μελλοντικά βίαζαν την κόρη σας τι θα κάνατε, να τα πείτε αλλού, όσοι τα είπατε. Αν βίαζαν την κόρη μου, πιθανότατα θα τους εκτελούσα δίχως να βλεφαρίσω. Και θα ήταν τόσο σωστή και νόμιμη συμπεριφορά, όσο ορίζουν οι νόμοι για τέτοιες πράξεις εν βρασμό ψυχής. Το να κάθομαι όμως ήρεμος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και να εύχομαι την εκτέλεση αυτού που διέφυγε, επειδή "μπορεί", κάποια στιγμή στο μέλλον, να απειλήσει την περιουσία μου, είναι εντελώς διαφορετικό. Την περιουσία μου και και την οικογένειά μου, μπορεί να την απειλήσει ο αστυνομικό της γειτονιάς, μέχρι ο παπάς του χωριού.
Κάποιοι, λίγοι μάλλον, αντί για μια αστυνομία που να ενεργει σωστά σε τέτοιες περιστάσεις, θέλετε απλά την εξόντωση κάθε "πιθανής" απειλής.
Ποιος μπορεί να πει αν η αντίδραση των αστυνομικών ήταν η βέλτιστη, δεδομένων των συνθηκών? Ήταν σωστή, λάθος, υπερβολική? Μπορεί να ήταν σωστή αλλά τα πάντα μέχρι τότε να είχαν γίνει λάθος. Μπορεί να ήταν σωστή αλλά όχι η βέλτιστη.
Τα ψεύδη πάντως, στις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, δικαίως κατευθύνουν τον κόσμο ενάντια στο "όλα έγιναν όπως έπρεπε, κοιμηθείτε ήσυχοι"!
η οικογενεια λεει θελει δικαιοσυνη............
που αν υπηρχε δικαιοσυνη στα 14 που πιασαν το θυμα για κλοπες θα ειχαν μπει οι γονεις φυλακη κι αυτος μπορει να ζουσε τωρα
Τι να λέμε, ο άλλος παραπάνω μίλησε για τους τσιγγάνους ότι είναι τα σκουπίδια της κοινωνίας, θεωρώντας προφανώς τον εαυτό του αξιόλογο μέλος της.
DRAKONET
24/10/2021, 14:30
Απο το <<καντε πως κοιμαστε>>στο <<αφηστε τους να φυγουν>>.Ρε αι στο διάολο λεω εγω.
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 14:31
Μερικοί μερικοί δεν βλέπετε ούτε την μύτη σας από την ''αντιμπατσίλα-αριστερίλα-συριζίλα-αναρχοκατουραναφύγουμε'' φάση σας.
Ντροπή λίγο.
+1.299
για τη σωστη η λαθος αντιδραση των αστυνομικων θα γινει ερευνα και μακαρι να αποδοθουν ευθυνες αν και οπου υπαρχουν
για τη διαπαιδαγωγηση με βαση την κλεψια και την απειθια δε χρειαζεται καμμια ερευνα.........
Οποτε ας περιμένουμε τον Εισαγγελεα να δουμε τι θα αποφανθεί. Μετα συζηταμε ποιος ειναι ο σοβαρος.
Συμφωνεις?
Εγώ πάντως δε συμφωνώ.
Θα συμφωνούσα αν ο εισαγγελέας ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και αν μέσα στο αμάξι, ήταν ο γιος του εκάστοτε εν' ενεργεία υπουργού δημόσιας τάξης. Πιστεύεις οτι η έρευνα θα ήταν ίδια και στις δυο περιπτώσεις?
Εγώ πάντως δε συμφωνώ.
Θα συμφωνούσα αν ο εισαγγελέας ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και αν μέσα στο αμάξι, ήταν ο γιος του εκάστοτε εν' ενεργεία υπουργού δημόσιας τάξης. Πιστεύεις οτι η έρευνα θα ήταν ίδια και στις δυο περιπτώσεις?
Δυστυχως εχουμε περιορισμενη γνωση τι ακριβως συνεβη. Στον εισαγγελεα θα ακουστουν ολα και θα βγει συμπερασμα. Στα υπολοιπα που λες φυσικα και συμφωνω.
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 14:43
Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, οι κακοποιοί διέφυγαν και σήμερα συζητάμε για το ότι η αστυνομία δεν κάνει σωστά την δουλειά της.
1) Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε πιάσει ποτέ όπλο στα χέρια σας.
2) Η μοναδική απειλή κατά της ζωής σας που έχετε δεχτεί, είναι όταν κάποιος αφηρημένος έσφαξε το Stop.
3) Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να αποφασίσετε επί τόπου αν πρέπει ή όχι να πυροβολήσετε.
Κατόπιν των παραπάνω, είστε παντελώς ακατάλληλοι να εκφράσετε γνώμη για το πώς αντέδρασε η ΔΙΑΣ.
Έχω δηλώσει πολλάκις ότι απεχθάνομαι οποιαδήποτε μορφή ψυχολογικής και σωματικής βίας. Αλλά ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Όταν ξέρεις ότι ο άλλος έχει όπλο, μην είσαι πάντα σίγουρος ότι δεν θα πυροβολήσει. Έχετε δει ποτέ εξημερωμένο ζώο το οποίο να είσαι σίγουρος ότι δεν θα δαγκώσει;
Να σκοτωθεί ο γύφτος δεν έπρεπε, αλλά δεν στεναχωρήθηκα κιόλας.
Καλή συνέχεια!
Δε στεναχωρήθηκες!
Δε προβληματίστηκες τουλάχιστον?
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 14:51
Όχι, γιατί ποτέ δεν θα βρεθώ στην θέση του.
Ε δεν απέχεις και πολύ από τον γύφτο, αυτός στα @@ του που έκλεψε και σένα στα @@ σου που πέθανε.
Δε στεναχωρήθηκες!
Ο προβληματισμος θα πρεπει να ειναι προς τους πολιτικους που διαχρονικα σιγονταρουν ολους αυτους εκει στο Ζεφυρι...Ασπροπυργο για λογους ψηφοθηριας.
Επισης προβληματισμος προς τους νομοθετες που για λογους χωροταξικους των φυλακων σκαρφιζονται ενα σωρο δικαιολογιες και ουσιαστικα επιβραβευουν την "ηπια" αυτη μορφη εγκληματικοτητας. Την κλοπη εννοω.
Σαν τον αλλον τον χαλβα τον δικο μας που ελεγε στην υποθεση των Γλυκων Νερων οτι ηταν βλακας ο Μπαμπινο γιατι δεν πηρε αμεσως τηλ να φαει 4 χρονια.
Σωστά!
Επιβεβαιώνεις όσα έγραψα παραπάνω δλδ..
Δε σε αφορά γιατί δε σε επηρεάζει κάπως ο θάνατος ενός 20χρονου και δεν είχες να περιμένεις κάτι καλό απ' αυτόν. Οπότε ο πόνος στο μικρό σου δαχτυλάκι σου προκαλεί περισσότερη δυσφορία. Δε σε προβληματίζει αν δικαίως έπεσαν τόσοι πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή, αν παραβιάστηκαν νόμοι και δικαιώματα και άλλα τέτοια όμορφα.
Σωστά?
Ο προβληματισμος θα πρεπει να ειναι προς τους πολιτικους που διαχρονικα σιγονταρουν ολους αυτους εκει στο Ζεφυρι...Ασπροπυργο για λογους ψηφοθηριας.
Επισης προβληματισμος προς τους νομοθετες που για λογους χωροταξικους των φυλακων σκαρφιζονται ενα σωρο δικαιολογιες και ουσιαστικα επιβραβευουν την "ηπια" αυτη μορφη εγκληματικοτητας. Την κλοπη εννοω.
Σαν τον αλλον τον χαλβα τον δικο μας που ελεγε στην υποθεση των Γλυκων Νερων οτι ηταν βλακας ο Μπαμπινο γιατι δεν πηρε αμεσως τηλ να φαει 4 χρονια.
Το ότι με προβληματίζουν αυτά που αναφέρεις, δε σημαίνει οτι δε πρέπει να με προβληματίζουν και όσα έγιναν.
Ρε μάγκες τι συζητάτε τόσες σελίδες.. Επιλογή του γύφτου κ του κάθε εγκληματία είναι να ζει έτσι με το ρίσκο.. Δηλαδή οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να είμαστε νομοταγείς τι είμαστε; Μαλακές?Αν δεν υπήρχε ανέχεια δεν θα υπήρχε κ εγκληματικότητα η τουλάχιστον θα ήταν ελάχιστη..Αν βγαίνει το κάθε γίδι κ λέει να κάνετε πως κοιμαστε ε λογικό είναι ότι θα έρθει η μέρα που θα σε γαμησουν κ θα πεις κ ευχαριστώ..
Tallyban
24/10/2021, 15:09
Χωρίς ονόματα δε πιστεύω τίποτα.
Τις σφαίρες που έπεσαν, τις φοβάμαι λιγότερο απ' τους "καλά τους έκαναν" και τους "και τι με νοιάζει εμένα".
Εντωμεταξύ αναφέρεστε κάποιοι τόσο ισοπεδωτικά για τον σκοτωμένο λες και ο γύφτος εξισώνεται με καμιά μαιμού ξερωγω. Έλληνας ήταν ο σκοτωμένος, Έλληνας τσιγγάνος που τον σκότωσαν Έλληνες αστυνομικοί, για να είμαστε σωστοί. Οι τσιγγάνοι πάνε στρατό και είναι πολίτες της κοινωνίας μας. Όπως όλοι.
o_gavros
24/10/2021, 15:23
Τις σφαίρες που έπεσαν, τις φοβάμαι λιγότερο απ' τους "καλά τους έκαναν" και τους "και τι με νοιάζει εμένα".
φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
"κυρπαντελήδες" και "νοικοκυραίοι" παντού γύρω μας.
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 15:26
Ε δεν απέχεις και πολύ από τον γύφτο, αυτός στα @@ του που έκλεψε και σένα στα @@ σου που πέθανε.
Για εμένα η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, όποτε αυτό το "στα @@ σου", το λες εσύ, εγώ ουδέποτε εκφραστικά έτσι για θάνατο ανθρώπου.
Μάλλον άλλος είναι ο όμοιος....
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 15:28
Εντωμεταξύ αναφέρεστε κάποιοι τόσο ισοπεδωτικά για τον σκοτωμένο λες και ο γύφτος εξισώνεται με καμιά μαιμού ξερωγω. Έλληνας ήταν ο σκοτωμένος, Έλληνας τσιγγάνος που τον σκότωσαν Έλληνες αστυνομικοί, για να είμαστε σωστοί. Οι τσιγγάνοι πάνε στρατό και είναι πολίτες της κοινωνίας μας. Όπως όλοι.
Τώρα αλήθεια τρολαρεις, έτσι???
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 15:31
Σωστά!
Επιβεβαιώνεις όσα έγραψα παραπάνω δλδ..
Δε σε αφορά γιατί δε σε επηρεάζει κάπως ο θάνατος ενός 20χρονου και δεν είχες να περιμένεις κάτι καλό απ' αυτόν. Οπότε ο πόνος στο μικρό σου δαχτυλάκι σου προκαλεί περισσότερη δυσφορία. Δε σε προβληματίζει αν δικαίως έπεσαν τόσοι πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή, αν παραβιάστηκαν νόμοι και δικαιώματα και άλλα τέτοια όμορφα.
Σωστά?
Δεν με αφορά, διότι δεν κλέβω αυτοκίνητα, δεν οδηγάω κλεμμένα οχήματα, σταματώ στις υποδείξεις τις αστυνομίας, δεν κάνω ενέργειες απειλητικές προς την ζωή τρίτων κλπ.
Άρα δεν θα βρεθώ με στην θέση του.
Όσο για τον αν καλώς ή κακώς πυροβόλησαν, υπάρχουν αρμόδιοι να το κρίνουν.
o_gavros
24/10/2021, 15:32
είναι πασιφανές πόση αξία δίνετε στην ανθρώπινη ζωή όλοι εσείς εδώ οι "καλά του κάνανε"...
Μας έχει κατακλύσει ο ανθρωπισμός σας.
Δε στεναχωρήθηκες!
Για εμένα η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη,
:lol:
maniatiakos
24/10/2021, 15:37
Έτσι είναι...
Έλληνας φορολογούμενος ο γύφτος...και φυσικά όλοι στο στρατό είχαμε καμιά 10αρια σειρούλες γύφτους όταν υπηρετήσαμε στα σύνορα...
Τι ακούμε σήμερα...
o_gavros
24/10/2021, 15:40
Ξέρετε όλοι (αν όχι, μάθετε το) ότι υπάρχει μηδενική ανέχεια σε ρατσιστικό λόγο εδώ πέρα έτσι;
Χαλαρώστε λίγο με τους ρατσιστικούς εμετούς που βρίσκετε ευκαιρία να ξερνάτε φάτσα φόρα, αμα θέλετε να συνεχίσετε να γράφετε τις όποιες απόψεις σας εδώ.
maniatiakos
24/10/2021, 15:41
είναι πασιφανές πόση αξία δίνετε στην ανθρώπινη ζωή όλοι εσείς εδώ οι "καλά του κάνανε"...
Μας έχει κατακλύσει ο ανθρωπισμός σας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για πολύ κόσμο δεν έχει καμία αξία η ζωή των "μπάτσων".
@ gavros
Aπό πότε η αποτύπωση της αλήθειας είναι ρατσισμός?
συνάντησες εσύ ή κάποιος που ξέρεις, Ρομά να υπηρετεί στο στρατό?
Είναι ψέμα ότι είναι είναι η πλέον παραβατική κοινωνική ομάδα?
Είναι ψέμα ότι τους δίνουν ένα σκασμό επιδόματα προκειμένου να μην χρειάζεται να κλέβουν, ληστεύουν κλπ, να βάλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο?
Και αντ' αυτού εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι το datsun έγινε Ι.Χ και τα σίδερα τα μαζεύουν οι πακιστανοί.
Έτσι είναι...
Έλληνας φορολογούμενος ο γύφτος...και φυσικά όλοι στο στρατό είχαμε καμιά 10αρια σειρούλες γύφτους όταν υπηρετήσαμε στα σύνορα...
Τι ακούμε σήμερα...
Σε εμενα παντως σειρα 2002Α στη Θηβα...οι γυφτοι και οι Ρωσοποντιοι απειλησαν με πραξικοπημα και την υγεια αλλων Φανταρων ασχετων αν δεν τους αφηνανε να φυγουν 15μερες πριν την Ορκομωσια γιατι ειχαν δουλειες και οικογενειες.
Κλεισανε το κεντρο και λεγανε θα σφαξουνε οποιον τους καπνισει.
Τωρα εμεις κατι αλλοι Ελληνες φορολογουμενοι απλα καναμε το υπολοιπο της 14μηνης θητειας μας.
Αυτοι δεν πατησαν μερα σε μοναδα.
Πραγματικα μας κανετε πλακα μερικοι...
Ομως ξαναλεω...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΟΤΩΜΑ.
Μην παρεξηγηθω...
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 15:44
:lol:
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να δείξεις παραθέτοντας σκόρπιες προτάσεις μου.
ΓιώργοςΤΤ
24/10/2021, 15:46
Επίσης:
Ανέχεια = φτώχεια.
Ανοχή είναι η σωστή λέξη κύριε moderator.
Ξέρετε όλοι (αν όχι, μάθετε το) ότι υπάρχει μηδενική ανέχεια σε ρατσιστικό λόγο εδώ πέρα έτσι;
Χαλαρώστε λίγο με τους ρατσιστικούς εμετούς που βρίσκετε ευκαιρία να ξερνάτε φάτσα φόρα, αμα θέλετε να συνεχίσετε να γράφετε τις όποιες απόψεις σας εδώ.
Το μπατσος δεν βγαζει ρατσισμο κυριε διαχειριστα???:bawl:
τα παιδια αυτα εστησαν ενα σκηνικο στο οποιο θα μπορουσαν να σκοτωθουν:
α)οι ιδιοι
β)οι αστυνομικοι
γ)καποιος περαστικος λογω τροχαιου
ειχαν πρωτη επιλογη να μην κλεψουν δευτερη να φυγουν τρεχοντας και τριτη να παραδοθουν
γιατι κρινουμε το περιστατικο με βαση το τυχαιο τελικο αποτελεσμα;
τι γνωμες θα ακουγαμε αν:
ειχαν διαφυγει
ειχαν σκοτωσει καποιον αθωο στο δρομο
ειχαν σκοτωσει αστυνομικους
αν βρισκονταν στο αμαξι οπλα η ναρκωτικα;
αν ειχαν μαζι μια κοπελιτσα προς κακοποιηση;
σε ολα τα παραπανω δεν εχει καμμια σημασια αν ειναι τσιγγανοι ελληνες ελβετοι η εξωγηινοι
o_gavros
24/10/2021, 15:49
Το μόνο σίγουρο είναι ότι για πολύ κόσμο δεν έχει καμία αξία η ζωή των "μπάτσων".
εδώ είναι που είστε τελείως για τελείως λάθος!
Δεν εύχομαι (εγω προσωπικά,δεν μιλάω εκ μέρους αλλων) σε κανέναν να πεθάνει.
Όσο κι αν εναντιώνομαι στις πρακτικές και τα πιστεύω τους, όσο κι αν "πλακωνομαι" ιντερνετικά με τον κάθε τζιεμ, ΔΕΝ του εύχομαι να πεθάνει!
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου σε κάθε παρεμφερές θεμα να λέω ότι στέλνετε τη μπάλα στην εξέδρα.
Αυτό ακριβώς εννοώ.
Το συμπέρασμα ,βασικά δεν είναι συμπέρασμα, άλμα λογικής δικό σας είναι ότι επειδή δεν συμφωνεί κάποιος με τις αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές (malpractice στα Αγγλικά) των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του Νόμου τότε αυτομάτως δικαιολογεί και τη θανάτωση τους, είναι κάτι που μόνοι σας δημιουργείτε.
Η Αστυνομία ως ο φορέας του κράτους επιφορτισμένη με το δικαίωμα στη βία εν ανάγκη τρόπου επίτευξης του στόχου, έχει διαχρονικά καταχραστεί αυτή την ιδιότητα.
Και σκηνικά σα το χθεσινό είναι μια ακόμα απόδειξη.
Ολα λάθος.
Δηλαδή αν οι δράστες ήταν όντως οπλισμένοι, τι θα γινόταν το Πέραμα; Κόσοβο; κι όποιον πάρει ο χάρος;;;κι αυτό είναι οκ απλά επειδή δεν μας αφορά καθότι εμείς νομοταγείς;;; τι λετε ρε;;;
o_gavros
24/10/2021, 15:53
Το μπατσος δεν βγαζει ρατσισμο κυριε διαχειριστα???:bawl:
μάθετε να μιλάτε, να διαβάζετε και να κατανοείτε τις λέξεις.
το μπάτσος βγάζει προκατάληψη.
Έχει ουσιώδη διαφορά απο το ρατσισμό.
Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, ξανά θρανίο.
Δεν με αφορά, διότι δεν κλέβω αυτοκίνητα, δεν οδηγάω κλεμμένα οχήματα, σταματώ στις υποδείξεις τις αστυνομίας, δεν κάνω ενέργειες απειλητικές προς την ζωή τρίτων κλπ.
Άρα δεν θα βρεθώ με στην θέση του.
Πάλι γύρω απ' τον εαυτό σου φέρνεις τη συζήτηση. :lol:
Έτσι! Πολύ σωστά! Δε σε αφορά αν έπεσαν δικαίως ή αδίκως 38 σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή. Γιατί να σε αφορά? Σε σένα τις έριξαν? Όχι! Οπότε στ' @@ σου!
Καμία δε χτύπησε το αμάξι σου, ή το τζάμι του σπιτιού σου. Αυτή τη φορά!
Τώρα αν παραβιάστηκαν ή όχι νόμοι και δικαιώματα απ' αυτούς που πληρώνεις για να τους επιβάλουν και να τα προστατεύουν, πάλι στ' @@ σου. Γιατί δεν είχες καμία ανάμιξη. Εσύ είσαι καθώς πρέπει και κοιτούσες τη δουλειά σου.
basilis_k6
24/10/2021, 15:57
Επρεπε να ειχε αυτος οπλο, να σκοτωνε εναν της Δίας και μετα στην προσπαθεια να φυγει να πάταγε κανεναν αθωο. Οχι, η καταληξη αυτη ηταν η καλυτερη δυνατη. Ισως αν ειχαν σημαδι λουκυ λουκ να τον τραυματιζαν μονο ωστε να ειμαστε ολοι χαρουμενοι.
Η αστυνομια επρεπε να τον σταματησει. Δεν ηξεραν γιατι φευγει, δεν ηξεραν αν εχει οπλο, πηγε να τους πατησει, εεε αρκετα τον αφησαν πιστευω. Αν στην καταδιωξη ειχε σκοτωσει αθωο πολιτη θα τους κρεμαγαμε σαν αχρηστους τωρα. Κανενας δεν λυπηθηκε για τον 20χρονο εγκληματια, μην κρυβόμαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Ούτε εγω θελω νεκρους αλλα αναμεσα σε αυτόν και εμενα η αστυνομια θελω να επιλεγει εμενα. Γιατι εγω ειμαι αθωος.
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να δείξεις παραθέτοντας σκόρπιες προτάσεις μου.
Δεν είναι σκόρπιες. Ειναι η συζήτηση όπως ακριβώς έγινε απλά τα έβαλα σε ένα ποστ. Και δείχνει πόσο μεγάλη αξία έχει για σένα η ανθρώπινη ζωή.
Όλα καλά! Δεν υπάρχει τίποτε παράλογο. :beer:
εδώ είναι που είστε τελείως για τελείως λάθος!
Δεν εύχομαι (εγω προσωπικά,δεν μιλάω εκ μέρους αλλων) σε κανέναν να πεθάνει.
Όσο κι αν εναντιώνομαι στις πρακτικές και τα πιστεύω τους, όσο κι αν "πλακωνομαι" ιντερνετικά με τον κάθε τζιεμ, ΔΕΝ του εύχομαι να πεθάνει!
Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου σε κάθε παρεμφερές θεμα να λέω ότι στέλνετε τη μπάλα στην εξέδρα.
Αυτό ακριβώς εννοώ.
Το συμπέρασμα ,βασικά δεν είναι συμπέρασμα, άλμα λογικής δικό σας είναι ότι επειδή δεν συμφωνεί κάποιος με τις αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές (malpractice στα Αγγλικά) των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του Νόμου τότε αυτομάτως δικαιολογεί και τη θανάτωση τους, είναι κάτι που μόνοι σας δημιουργείτε.
Η Αστυνομία ως ο φορέας του κράτους επιφορτισμένη με το δικαίωμα στη βία εν ανάγκη τρόπου επίτευξης του στόχου, έχει διαχρονικά καταχραστεί αυτή την ιδιότητα.
Και σκηνικά σα το χθεσινό είναι μια ακόμα απόδειξη.
Ολα λάθος.
Δηλαδή αν οι δράστες ήταν όντως οπλισμένοι, τι θα γινόταν το Πέραμα; Κόσοβο; κι όποιον πάρει ο χάρος;;;κι αυτό είναι οκ απλά επειδή δεν μας αφορά καθότι εμείς νομοταγείς;;; τι λετε ρε;;;
Δηλαδη με την λογικη σου οι κλεφτες και οι καθε λογης εγκληματιες απλα πρεπει να ενημερωνουν οτι οπλοφορουν ωστε να σταματα καθε καταδιωξη και να τους αφηνουμε να πανε στην ευχη της Παναγιας.
Ολα στο βωμο του ΜΗΝ και ΑΝ...
Γιαυτο σας ξαναλεω.
Δεν θα σας πω πως να κανετε οτι δουλεια κανετε...μην μου λετε πως να κανω την δικια μου ειδικα οταν γινεται κριτικη παντα μετα απο καποιο περιστατικο.
Κραταμε παντα τις επιφυλαξεις μας για το σκηνικο...αλλα...
Δεν υπαρχει αν στο επρεπε να ξερουν αν ειναι οπλισμενος...
Αν ειχε θανατηφορο προθεση η οχι
Αν ηταν γυφτος η αλλοδαπος η Ελληνας απο αρχαια blood line
Aν και αν και αν που μπορει να ακυρωσουν μια καταδιωξη κλεφτη η ανηψιου...
Επισης μαλλον για να βγουνε τα οπλα τον εγκλωβισαν σε αλανα γιατι το σημειο δειχνει μαντροτοιχο. Οποτε παει και το σεναριο πυκνοκατοικημενης περιοχης.
Δειτε την οδο Ελπιδος στο Περαμα και θα καταλαβετε.
Μου το χαλας.
Μια χαρα μας εχεις πει συναφι...μια χαρα χαρακτηριζεις οτι κι αν γινει απο αστυνομια...
Ενταξει μην εκτιθεσαι αλλο.
Ερμηνευεις οπως σε συμφερει και φυσικα δεν κρατω καμμια κακια.
Δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου...απλα μονος σου τα λες
Στη επόμενη βέβαια μπορεί να είναι το ανιψακι σου που δεν είχε δίπλωμα και χέστηκε πάνω του και δε σταμάτησε στο μπλόκο
Στην επόμενη μπορεί ο κλέφτης να πέσει επάνω στο ανιψάκι σου όπως θα τρέχει να ξεφύγει.
o_gavros
24/10/2021, 16:20
νομίζω ότι απλά δε θες να καταλάβεις κάτι πολύ απλό.
Να στο παω αλλιώς μηπως και.
"Εγω" προφανώς και δε γνωρίζω απο τακτικές και σχέδια και όπλα και πως προσεγγίζετε υποπτους κλπ.
"Εσείς" λοιπόν, ως θεωρητικά καταρτισμένοι, εκπαιδευμένοι και πειθαρχημένοι υπάλληλοι του Νόμου, με κλίμακα ιεραρχίας που είναι απαραβίαστη, με αρκετό οπλοστάσιο στη φαρέτρα σας, θεωρείς ότι η μόνη ενδεδειγμένη προσέγγιση για να γίνει αποκλιμάκωση στο συμβάν είναι το στριμωγμα με μηχανάκια και το άδειασμα γεμιστήρων εναντίον αόπλων;
Δεν λέω πουθενά αφήστε τους να κλέβουνε.
Δεν λέω πουθενά πετάξτε τους λουλούδια.
Δεν λέω πουθενά μπράβο στα καλόπαιδα.
Λέω ότι δεν νοείται να γίνονται όλα τόσο λάθος και να φτάνουμε να σκοτώνονται άοπλοι μεσα σε γειτονια και να βγαίνετε κάποιοι και να επικροτείτε!
o_gavros
24/10/2021, 16:26
Μου το χαλας.
Μια χαρα μας εχεις πει συναφι...μια χαρα χαρακτηριζεις οτι κι αν γινει απο αστυνομια...
Ενταξει μην εκτιθεσαι αλλο.
Ερμηνευεις οπως σε συμφερει και φυσικα δεν κρατω καμμια κακια.
Δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου...απλα μονος σου τα λες
είδες να κρύβω πουθενά την προκατάληψη μου απέναντι στην αστυνομία;;;
νομίζω όχι.
Δεν εχει σταματήσει να επενδύει όμως πάνω σε αυτη την πρακτική που οδηγεί σε προκατάληψη. Οπότε ναι, και συνάφι και χαρακτηρισμούς και όπως νομίζω θα κρίνω τα πεπραγμένα οργάνων του κράτους που ΔΕΝ κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Θεωρείς όμως ότι είμαι ρατσιστής απεναντι σου; Απέναντι στον Γιωργο,Τάσο, Δημητρη,δενξερωπςσελενε, που είναι πίσω απο το ψευδώνυμο;
Αν ναι, τότε έχεις σοβαρότατο πρόβλημα κατανόησης των όρων και δε μπορώ να σε βοηθησω και, επίσης, είναι ακυρο εντελώς σαν ισχυρισμός.
Στην επόμενη μπορεί ο κλέφτης να πέσει επάνω στο ανιψάκι σου όπως θα τρέχει να ξεφύγει.
Αν στην επόμενη, καμιά απο τις δεκάδες σφαίρες ξεφύγει και χτυπήσει το ανιψάκι κάποιου; Αυτό το μετράμε;
ή μπροστά στο καουμποιλικι δεν μασάμε τίποτα;
PaNick67
24/10/2021, 16:28
Το προβλημα ξεκινά από την στιγμή που φέρουν όπλο κάποιοι που δεν έχουν περασει εκπαίδευση αστυνομικου. Που διορίστηκαν, περασαν μία βασική τρίμηνη εκπαίδευση και αμοληθηκαν στο δρόμο φέροντας οπλισμό.
Οι κανονικοί αστυνομικοί αυτοί που μπαίνουν με πανελληνιες και περνούν χρόνια στα θρανία ξέρουν τον νόμο τουλάχιστον. Επειδή δε έχουν δώσει εξετάσεις έχουν και μία Α αντίληψη.
Οι άλλοι είναι απλώς στρατοκαυλοι που είδαν φως και μπήκαν, πηραν σήμα και όπλο για να το παιζουν καουμπόηδες. Η συμπεριφορά τους είναι αντίστοιχη σε κάθε περίσταση, υφος, τουπέ, τσαμπουκάς και αμορφωσιά μαζί. Τέλεια συνταγή.
Τριάντα οκτώ κάλυκες συνελεξαν από το σημείο όλους από την ίδια μεριά για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να λήξει αναίμακτα. Πώς; Πυροβολώντας τα λάστιχα. Αν δεν είχαν την ψυχραιμία, την εκπαίδευση και την γνώση, γιατί φέρουν όπλο τότε;
basilis_k6
24/10/2021, 16:29
"Εγω" προφανώς και δε γνωρίζω απο τακτικές και σχέδια και όπλα και πως προσεγγίζετε υποπτους κλπ.
"Εσείς" λοιπόν, ως θεωρητικά καταρτισμένοι, εκπαιδευμένοι και πειθαρχημένοι υπάλληλοι του Νόμου, με κλίμακα ιεραρχίας που είναι απαραβίαστη, με αρκετό οπλοστάσιο στη φαρέτρα σας, θεωρείς ότι η μόνη ενδεδειγμένη προσέγγιση για να γίνει αποκλιμάκωση στο συμβάν είναι το στριμωγμα με μηχανάκια και το άδειασμα γεμιστήρων εναντίον αόπλων;
Λέω ότι δεν νοείται να γίνονται όλα τόσο λάθος και να φτάνουμε να σκοτώνονται άοπλοι μεσα σε γειτονια και να βγαίνετε κάποιοι και να επικροτείτε!
δεν ξερουν οτι ειναι αοπλοι. αν εγω ημουν στη μηχανη και με πεταγε κατω στα 5 μετρα απο την πορτα του θα τραβαγα οπλο ΑΜΕΣΩΣ και θα εριχνα και στους 3. γιατι απλα ειμαι πλέον σε μειονεκτική θέση πολύ κοντα σε αποσταση να με εκτελέσουν. τα λόγια του γαυρου και του μπασιλι_κ6 δεν έχουν καμια σημασια μετά. Κατόπιν εορτης όλοι ξέρουμε τι ειναι σωστο και τι οχι. σημασια εχει ποιος ειναι ζωντανος την επόμενη μερα και στην θέση του πρωτου που τραβηξε οπλο βαζω τον εαυτο μου και λεω δεν ανέχομαι ουτε 1% να ειμαι εγω στο χωμα. οι πιθανοτητα να τους γάζωναν ήταν πολύ μεγαλύτερη απο 1%.
Αν στην επόμενη, καμιά απο τις δεκάδες σφαίρες ξεφύγει και χτυπήσει το ανιψάκι κάποιου; Αυτό το μετράμε;
ή μπροστά στο καουμποιλικι δεν μασάμε τίποτα;
οκ έπεσαν 20 παραπάνω γιατί προφανώς δεν πέτυχαν κεφάλι
αν έπεφταν 3 στα 3 κεφάλια θα ήταν όλα καλά?
Προφανώς και δεν προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν.
Οταν εγκλωβισεις το αυτοκινητο σε σημειο να κινηθει προς τα πανω σου τοτε σημαινει οτι εχεις κανει σωστα την δουλεια σου εστω και με αυτα τα εργαλεια που οκ δεν κανουν για τα συγκρουομενα που βλεπετε να παιζουν στις ταινιες αλλα για να οδηγησουν σε αδιεξοδο τους δραστες μια χαρα ηταν.
Επισης ηταν 5 μηχανες. Ικανος ογκος για φραγμο δεν συμφωνεις?
Ποιος ειπε οτι δεν οπλοφορουσαν οι δραστες?
Οπλοφορουσαν με 4τροχο ενος τονου το οποιο και ριξανε πανω στους αστυνομικους γιαυτο και φαγανε καταιγισμο πυρων!!
Στις εκπαιδευσεις το ποσοστο που θα κανει κατι τετοιο ειναι στο 20%.Δηλαδη θα γυρισει το αυτοκινητο καταπανω τους.
Ενα 70% θα δεχθει την συλληψη γιατι εχει καταλαβει οτι θα βγουνε οπλα οποτε θα φοβηθουν
Ενα 10% θα κανει κινηση με το αυτοκινητο καταπανω στους αστυνομικους αλλα θα οπλοφορει κιολας.
Πιο παλια στον Ασπροπυργο σε ιδια καταδιωξη ειχανε ριξει χειροβομβιδα.
Πολυ οργανωμενοι οι ανηψιοι δεν συμφωνεις??
Οποτε καλυψαμε και το μερος της εκπαιδευσης στο οποιο δεν συμφωνεις φυσικα ...
Το προβλημα ξεκινά από την στιγμή που φέρουν όπλο κάποιοι που δεν έχουν περασει εκπαίδευση αστυνομικου. Που διορίστηκαν, περασαν μία βασική τρίμηνη εκπαίδευση και αμοληθηκαν στο δρόμο φέροντας οπλισμό.
Οι κανονικοί αστυνομικοί αυτοί που μπαίνουν με πανελληνιες και περνούν χρόνια στα θρανία ξέρουν τον νόμο τουλάχιστον. Επειδή δε έχουν δώσει εξετάσεις έχουν και μία Α αντίληψη.
Οι άλλοι είναι απλώς στρατοκαυλοι που είδαν φως και μπήκαν, πηραν σήμα και όπλο για να το παιζουν καουμπόηδες. Η συμπεριφορά τους είναι αντίστοιχη σε κάθε περίσταση, υφος, τουπέ, τσαμπουκάς και αμορφωσιά μαζί. Τέλεια συνταγή.
Τριάντα οκτώ κάλυκες συνελεξαν από το σημείο όλους από την ίδια μεριά για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να λήξει αναίμακτα. Πώς; Πυροβολώντας τα λάστιχα. Αν δεν είχαν την ψυχραιμία, την εκπαίδευση και την γνώση, γιατί φέρουν όπλο τότε;
Παλι το θεμα εκπαιδευσης? Κατι αλλο? Παλια καραμελα αυτη.
PaNick67
24/10/2021, 16:36
Ε, τι να κάνουμε g_m900, από εκεί ξεκινάνε όλα και αν δεν το καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ. Όσους φίλους εχω αστυνομικούς το ίδιο λένε.
τα παιδια αυτα εστησαν ενα σκηνικο στο οποιο θα μπορουσαν να σκοτωθουν:
α)οι ιδιοι
β)οι αστυνομικοι
γ)καποιος περαστικος λογω τροχαιου
ειχαν πρωτη επιλογη να μην κλεψουν δευτερη να φυγουν τρεχοντας και τριτη να παραδοθουν
γιατι κρινουμε το περιστατικο με βαση το τυχαιο τελικο αποτελεσμα;
τι γνωμες θα ακουγαμε αν:
ειχαν διαφυγει
ειχαν σκοτωσει καποιον αθωο στο δρομο
ειχαν σκοτωσει αστυνομικους
αν βρισκονταν στο αμαξι οπλα η ναρκωτικα;
αν ειχαν μαζι μια κοπελιτσα προς κακοποιηση;
σε ολα τα παραπανω δεν εχει καμμια σημασια αν ειναι τσιγγανοι ελληνες ελβετοι η εξωγηινοι
Toyar πολλά τα ΑΝ. Και δεν έχουν κανένα νόημα.
Η κάθε περίπτωση χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτός που βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να ξέρει πως θα συμπεριφερθεί για να προλάβει ανεπιθύμητες εξελίξεις. Και όσο αφορά την δική του ασφάλεια και των πολιτών.
Αλλά δε γίνεται να γράφουμε στ' @@ μας την αρχή της αναλογικότητας με δικαιολογία μερικά "αν". Η αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη της δράσης. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πρέπει να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με την μικρότερη δυνατή άσκηση βίας. Η άσκηση βίας πρέπει να είναι τόση όση απαιτείται στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Τέλος! Αυτό ισχύει βάσει συντάγματος και όχι επειδή το ψυχανεμίστηκα και είναι το νούμερο 1 που η ΕΑ κάνει γαργάρα στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν έχει σημασία ποιον έχεις απέναντί σου και τι έκανε.
Σταματάς αυτοκίνητα για έλεγχο ναρκωτικών. Κάνεις ένα τυπικό έλεγχο και τα διώχνεις ένα ένα. Κάποιος δυσανασχετεί, μπορεί να γίνει και προσβλητικός ή αντιδραστικός χωρίς να παρεμβαίνει στη διαδικασία ελέγχου. Ε, δε μπορείς να του κάνεις το αμάξι φύλλο και φτερό, γι' αυτό το λόγο. Το ότι δυσανασχετεί δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να αρχίσεις να ξηλώνεις ταπετσαρίες, ούτε πρέπει να ενεργήσεις εκδικητικά.
o_gavros
24/10/2021, 16:46
ότι τους δόθηκε εντολή να μην εμπλακούν εξαρχής, γιατι το αφήνεις εσκεμμένα απέξω;
Αν εκει στην αρχη στο πρώτο σημα, έμπαινε ενα ή και δυο αυτοκινητα να τους μπλοκάρουν, θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί το πράμα καλύτερα;
χωρίς να κινδυνέψουν τόσοι πολλοι (ενστολοι,περαστικοί,οδηγοί στην καταδίωξη,κλπ). Δεν δέχομαι ότι η μόνη λύση εκτόνωσης είναι το γάζωμα με σφαίρες.
Και προφανώς δε το δέχεται και η εισαγγελία...
Σε αυτόν που σου πετάει χειροβομβίδα προφανώς δεν πετάς ευχολόγια. Ξέρεις όμως ότι το επάγγελμα σου μπορεί να σε φέρει και προ τέτοιων συμβάντων.
Για αυτα σε οπλίζει το κράτος. Για αυτα σε χρειάζεται ο πολίτης ή μάλλον και για αυτά, όχι μόνο.
Εσύ πας τωρα να τα βγαλεις ως καλώς καμωμένα ολα. Ε κάτσε, κάπου μπάζει νερά η ιστορία σου.
Ε, τι να κάνουμε g_m900, από εκεί ξεκινάνε όλα και αν δεν το καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ. Όσους φίλους εχω αστυνομικούς το ίδιο λένε.
Ειδικα οι ΔΙΑΣ...ΟΠΚΕ που καθε λιγο και λιγακι πανε για σεμιναρια...ποσο πια περισσοτερο .
Οι εκπαιδευσεις να γνωριζεις ειναι θεωρητικη ενημερωση περιστατικων με τραυματιες η νεκρους αστυνομικους και πολιτες και αναλυση λαθων.
Βαση αυτων σας απανταω. Οποτε τι συζηταμε?
Απλα το σοκ για τους περισσοτερους ειναι ο αριθμων των βληματων που φυγανε απο τα οπλα.
Το απλο υπηρεσιακο 9αρι δεν σταματαει μηχανη αυτοκινητου ουτε τα λαστιχα ειναι ευκολο να σημαδευτουν εν κινησει οπως λετε μερικοι.
ότι τους δόθηκε εντολή να μην εμπλακούν εξαρχής, γιατι το αφήνεις εσκεμμένα απέξω;
Αν εκει στην αρχη στο πρώτο σημα, έμπαινε ενα ή και δυο αυτοκινητα να τους μπλοκάρουν, θα μπορούσε να έχει ελεγχθεί το πράμα καλύτερα;
χωρίς να κινδυνέψουν τόσοι πολλοι (ενστολοι,περαστικοί,οδηγοί στην καταδίωξη,κλπ). Δεν δέχομαι ότι η μόνη λύση εκτόνωσης είναι το γάζωμα με σφαίρες.
Και προφανώς δε το δέχεται και η εισαγγελία...
Σε αυτόν που σου πετάει χειροβομβίδα προφανώς δεν πετάς ευχολόγια. Ξέρεις όμως ότι το επάγγελμα σου μπορεί να σε φέρει και προ τέτοιων συμβάντων.
Για αυτα σε οπλίζει το κράτος. Για αυτα σε χρειάζεται ο πολίτης ή μάλλον και για αυτά, όχι μόνο.
Εσύ πας τωρα να τα βγαλεις ως καλώς καμωμένα ολα. Ε κάτσε, κάπου μπάζει νερά η ιστορία σου.
Δεν μπαζει πουθενα η ιστορια μου .Απλως δεν λες να δεχθεις οτι ισχυει.
Επισης ξαναλεω...αυτο με την εντολη παυσης της καταδιωξης...δεν φαινεται να προκρινεται διοτι ο εκφωνητης παει κατηγορουμενος σαν πιθανος συνεργος.
Απλα ερχονται οι κρισεις σε 2 μηνακια και καποιοι αξιωματικοι φοβουνται μην πανε σπιτι τους ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ....ΟΧΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣ.
o_gavros
24/10/2021, 16:52
Δε το λέω εγω επειδή δεν σας γουστάρω και για να βγω νικητής.
Σε όποιο Μέσο άνοιξα για να ενημερωθω για το συμβάν, αυτό αναφέρουν.
ε τωρα απο κει και επειτα εισαγγελέας δεν είμαι να σου πω τι και πως.
Δε το λέω εγω επειδή δεν σας γουστάρω και για να βγω νικητής.
Σε όποιο Μέσο άνοιξα για να ενημερωθω για το συμβάν, αυτό αναφέρουν.
ε τωρα απο κει και επειτα εισαγγελέας δεν είμαι να σου πω τι και πως.
Γιαυτο και ειπα πριν να πανε ολα τα στοιχεια στον εισαγγελεα. η συλληψη των 7 αστυνομικων ειναι στανταρ διαδικασια μετα απο περιστατικο με απωλεια ζωης.
Επισης τα μεσα που λες ειναι το MEGA και αναφερεται στο οτι ζητηθηκε απο την ΔΙΑΣ Πειραια να μην συνδραμει . Τα παιδια που αρχισαν την καταδιωξη και την τελειωσαν ηταν της ΔΙΑΣ Δυτικης Αττικης.
Οποτε μην αναπαραγουμε οτι μας εξοργιζει.
Ας αφησουμε να παρατεθουν ολα τα στοιχεια...αληθινοι διαλογοι ασυρματου και οτι αλλο εγινε και μετα ας κριθουν ολοι
o_gavros
24/10/2021, 17:17
Άμα εγώ περνάω για τηλεθεατής του Μέγκα, τότε κάθε συζήτηση είναι ματαιη καθώς είναι προφανές ότι μιλάμε άλλη γλώσσα.
CorpseAlive
24/10/2021, 17:18
Γιαυτο και ειπα πριν να πανε ολα τα στοιχεια στον εισαγγελεα. η συλληψη των 7 αστυνομικων ειναι στανταρ διαδικασια μετα απο περιστατικο με απωλεια ζωης.
Επισης τα μεσα που λες ειναι το MEGA και αναφερεται στο οτι ζητηθηκε απο την ΔΙΑΣ Πειραια να μην συνδραμει . Τα παιδια που αρχισαν την καταδιωξη και την τελειωσαν ηταν της ΔΙΑΣ Δυτικης Αττικης.
Οποτε μην αναπαραγουμε οτι μας εξοργιζει.
Ας αφησουμε να παρατεθουν ολα τα στοιχεια...αληθινοι διαλογοι ασυρματου και οτι αλλο εγινε και μετα ας κριθουν ολοι
Συνήθως βέβαια , και για αυτό κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το θέμα, αυτό που γίνεται σε καταδιώξεις με μηχανές και το ξέρεις καλά , είναι πως οι μηχανές συλλέγουν στοιχεία του καταδιωκόμενου Ι.Χ. δίνουν κατευθύνσεις και το σταματάνε πιο κάτω περιπολικά σε κανονικό μπλόκο ενώ αυτές παραμένουν σε απόσταση από πίσω.
Τώρα γιατί δεν ακολούθησαν το σύνηθες πλάνο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν και ένα μέτρο στο οποίο θα μετρηθεί η όποια υπέρβαση ορίου αμύνης.
Ένα ερώτημα με κατακλύζει βέβαια , ο Χορχόδειλος που είναι ? Χρειάζομαι Blitzer σε τέτοια θεματολογία να κλείσει το καρέ .
motojojo
24/10/2021, 17:19
Εγω βλέπω διαχρονικά πως η αστυνομία σπάνια εμπλέκεται σε περιστατικά χωρίς να απειλειται η ίδια.
Έδωσες μπάτσα σε αστυνομικό; Θα πέσουν 10 πάνω σου και θα σε τουλουμιάσουν στο ξύλο επειδή τόλμησες να σηκώσεις χέρι επάνω σε αστυνομικό, άσχετα αν σε έδερνε αυτός πρώτα.
Έριξαν τα κλεφτρόνια τις μηχανές της ΔΙΑΣ κάτω? Απειλή κατά αστυνομικού. Γάζωσαν το αμάξι.
Πέρισυ κλωτσούσαν το Ζακ. Μέχρι θανάτου. Οι αστυνομικοι κοίταζαν. Και οι οποίοι πιθανόν να βγουν και λάδι στη δικη που γίνεται αυτές τις μέρες.
Έχει καμιά σχέση το συμβάν αυτό με το χθεσινό; Προφανώς καμία. Αλλά οι αστυνομικοί δεν απειλούνταν από το πρεζάκι και χέστηκαν, άφησαν έναν άνθρωπο να πεθάνει μπροστά στα μάτια τους.
Και τώρα μιλάμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Παραδέχομαι ότι ουτε εμένα με ενδιαφέρει αν σκότωσαν το γύφτο (δεν ήξερα ότι ηταν γυφτοι, εδώ το ειδα αλλά μικρή σημασία έχει) γιατί δεν με αφορά και όπως είπε κάποιος δεν πρόκειται να βρεθω στη θέση του.
Είναι πολύ εύκολο όμως να βρεθώ στη θέση του Ζακ, ή στη θέση του κάθε νέου που έφαγε ξύλο στη Ν. Σμύρνη και αλλού και ακριβώς αυτό ειναι που με τρομάζει πιο πολύ, στο γεγονός πως η ίδια η αστυνομία δίνει διαφορετική αξία στην ανθρώπινη ζωή κατά πως τη συμφέρει.
Θαυμάζω πάντως την ευθύτητα του g_m900 που κάθεται και απαντάει μόνος του, υπερασπιζόμενος το σώμα στο οποίο εργάζεται. Ας τον σεβαστούμε λίγο, είναι ωραίο να έχουμε εδώ μέσα και μία εικόνα εκ των έσω.
Η δική μου άποψη δεν είναι εμπεριστατωμένη. Είμαι γεμάτος ερωτηματικά και όχι σαφείς θέσεις. Σίγουρα δεν θέλω να πληγώνεται ή να σκοτώνεται κάποιος, σε όποια ομάδα κι αν κατατάσσεται βάσει εργασίας ή εθνικότητας.
Επίσης σκέφτομαι ότι είναι ρίσκο να περιορίζεις επιχειρησιακά τους αστυνομικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν εγκληματίες με κίνδυνο της ζωής τους. Καλός ο πολιτικός λόγος, με κοινωνικές αξίες, ωραίοι και οι λόγοι των δικηγόρων. Αλλά πώς θα στείλεις τον άλλο να αντιμετωπίσει εγκληματία, αν ξέρει ότι αφενός κινδυνεύει η ζωή του αν δεν δράσει με βία, αφετέρου κινδυνεύει η ελευθερία του αν δράσει κατά τρόπο που οι νομικοί θα κρίνουν υπερβολικό;
Αν τον στέλνεις χωρίς επαρκή μέσα καταδίωξης; Να σηκώσει τα χέρια ψηλά, να ακολουθεί από απόσταση ασφαλείας και να αφήσει αμάξια και περιουσίες να κλέβονται καθημερινά; Θα το καταχραστούν οι κλέφτες, αφού θα ξέρουν ότι η πολιτική και αστυνομική ηγεσία θέλει πάση θυσία να αποφευχθεί η εμπλοκή.
Πολιτική ορθότητα σε καταδίωξη κλεφτών ή εγκληματιών; Να ακούγεται από τα μεγάφωνα του περιπολικού, σε χαμηλή ισχύ για να μην ξυπνήσει ο κόσμος περασμένα μεσάνυχτα:
"Παρακαλούμε όπως σταματήσετε το όχημα, διότι μπορεί να κάνετε μεγάλο κακό, περνώντας με κόκκινο. Συνετιστείτε και παραδοθείτε εν ειρήνη."
"Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε όσο μπορείτε να κάνετε όπισθεν με φόρα προς τα πάνω μας, γιατί είμαστε με μηχανές και θα μας τραυματίσετε, ενδεχομένως και θανάσιμα."
Από τον πυροβολισμό μέχρι τις γραφικότητες που έγραψα, υπάρχει χάσμα, το οποίο λύνεται με οργάνωση και κυρίως με επένδυση χρημάτων σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι να βρεθεί αυτό, τι θα έχουμε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, δεν ξέρω την απάντηση. Αλλά οι επιλογές φαίνονται λίγες και μάλλον η κοινωνικά αποδεκτή είναι να αφήνονται οι κλέφτες ανενόχλητοι, αφού δεν έχουμε τα μέσα να τους περιορίσουμε με τρόπο που να προασπίζει τα δικαιώματά τους. Οπότε επικρατεί ο πιο θρασύς.
CorpseAlive
24/10/2021, 17:24
Γαύρε , φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως η προκατάληψη είναι μια βασική αιτία της δημιουργίας ρατσιστικών αντιλήψεων . Επομένως, το να έχεις σταθερά μια προκατάληψη απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων , μην αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο τους διαφορετικότητα και ποικιλομορφία αλλά αντιμετωπίζοντας τους ομαδικώς ως φέροντες ίδια χαρακτηριστικά μόνο και μόνο από την συμμετοχή τους στην παραπάνω ομάδα αναγκαστικά καταλήγει σε ρατσιστική συμπεριφορά και αντίληψη έτσι ? Με την προκατάληψη που ομολογείς ότι έχεις, δημιουργείς από το δικό σου μετερίζι μια σταθερότητα στην ιδέα του ''μπάτσου'' που την μεταφέρεις στα κοινωνικά σου φορι και δυστυχώς καταλήγεις να κάνεις αυτό που ο ίδιος κρίνεις.
Θαυμάζω πάντως την ευθύτητα του g_m900 που κάθεται και απαντάει μόνος του, υπερασπιζόμενος το σώμα στο οποίο εργάζεται. Ας τον σεβαστούμε λίγο, είναι ωραίο να έχουμε εδώ μέσα και μία εικόνα εκ των έσω.
Η δική μου άποψη δεν είναι εμπεριστατωμένη. Είμαι γεμάτος ερωτηματικά και όχι σαφείς θέσεις. Σίγουρα δεν θέλω να πληγώνεται ή να σκοτώνεται κάποιος, σε όποια ομάδα κι αν κατατάσσεται βάσει εργασίας ή εθνικότητας.
Επίσης σκέφτομαι ότι είναι ρίσκο να περιορίζεις επιχειρησιακά τους αστυνομικούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν εγκληματίες με κίνδυνο της ζωής τους. Καλός ο πολιτικός λόγος, με κοινωνικές αξίες, ωραίοι και οι λόγοι των δικηγόρων. Αλλά πώς θα στείλεις τον άλλο να αντιμετωπίσει εγκληματία, αν ξέρει ότι αφενός κινδυνεύει η ζωή του αν δεν δράσει με βία, αφετέρου κινδυνεύει η ελευθερία του αν δράσει κατά τρόπο που οι νομικοί θα κρίνουν υπερβολικό;
Αν τον στέλνεις χωρίς επαρκή μέσα καταδίωξης; Να σηκώσει τα χέρια ψηλά, να ακολουθεί από απόσταση ασφαλείας και να αφήσει αμάξια και περιουσίες να κλέβονται καθημερινά; Θα το καταχραστούν οι κλέφτες, αφού θα ξέρουν ότι η πολιτική και αστυνομική ηγεσία θέλει πάση θυσία να αποφευχθεί η εμπλοκή.
Πολιτική ορθότητα σε καταδίωξη κλεφτών ή εγκληματιών; Να ακούγεται από τα μεγάφωνα του περιπολικού, σε χαμηλή ισχύ για να μην ξυπνήσει ο κόσμος περασμένα μεσάνυχτα:
"Παρακαλούμε όπως σταματήσετε το όχημα, διότι μπορεί να κάνετε μεγάλο κακό, περνώντας με κόκκινο. Συνετιστείτε και παραδοθείτε εν ειρήνη."
"Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε όσο μπορείτε να κάνετε όπισθεν με φόρα προς τα πάνω μας, γιατί είμαστε με μηχανές και θα μας τραυματίσετε, ενδεχομένως και θανάσιμα."
Από τον πυροβολισμό μέχρι τις γραφικότητες που έγραψα, υπάρχει χάσμα, το οποίο λύνεται με οργάνωση και κυρίως με επένδυση χρημάτων σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι να βρεθεί αυτό, τι θα έχουμε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, δεν ξέρω την απάντηση. Αλλά οι επιλογές φαίνονται λίγες και μάλλον η κοινωνικά αποδεκτή είναι να αφήνονται οι κλέφτες ανενόχλητοι, αφού δεν έχουμε τα μέσα να τους περιορίσουμε με τρόπο που να προασπίζει τα δικαιώματά τους. Οπότε επικρατεί ο πιο θρασύς.
Εδω εγινε για 1η φορα στην ιστορια ορθολογικη ανανεωση στολου οχηματων και αμεσως βγηκανε να κραξουνε. Μεσω κεφαλαιων ΕΣΠΑΑ και Leasing ενω πιο παλια μας φερνανε ρημαδια απο πλημμυρισμενα εργοστασια της Σιτροεν.
Δεν παρεξηγω οποιον δεν καταλαβαινει...απλα θελω να κραταει και την πισινη που στην εδω περιπτωση οσοι κραζουν το κανουν γιατι ετσι νομιζουν η τους ειπαν αλλοι
o_gavros
24/10/2021, 17:35
Γαύρε , φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως η προκατάληψη είναι μια βασική αιτία της δημιουργίας ρατσιστικών αντιλήψεων . Επομένως, το να έχεις σταθερά μια προκατάληψη απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων , μην αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο τους διαφορετικότητα και ποικιλομορφία αλλά αντιμετωπίζοντας τους ομαδικώς ως φέροντες ίδια χαρακτηριστικά μόνο και μόνο από την συμμετοχή τους στην παραπάνω ομάδα αναγκαστικά καταλήγει σε ρατσιστική συμπεριφορά και αντίληψη έτσι ? Με την προκατάληψη που ομολογείς ότι έχεις, δημιουργείς από το δικό σου μετερίζι μια σταθερότητα στην ιδέα του ''μπάτσου'' που την μεταφέρεις στα κοινωνικά σου φορι και δυστυχώς καταλήγεις να κάνεις αυτό που ο ίδιος κρίνεις.
Ναι σαφώς.
Δεν λέω όλους τους αστυνόμους μπάτσους όμως.
Αυτό "εσυ" δε το ξέρεις γιατί το όποιο συμπέρασμα σου, πηγάζει από δέκα ποστ που διάβασες σε ένα φόρουμ.
Και στην τελική, δεν μπορεί να μιλάμε για ρατσισμό όταν το αντικείμενο της όποιας προκατάληψης,αρνητικοτητας, κριτικής,είναι κρατικοί λειτουργοί, ναι;
Πόσο μάλλον όταν αυτοί διαχρονικά σκοτώνουν.
Κράτει λίγο στη νουθεσία λοιπόν γιατί δεν είμαι εγώ στο σκαμνί και σημαντικότερο,δεν σκότωσα κανένα
CorpseAlive
24/10/2021, 17:47
Ναι σαφώς.
Δεν λέω όλους τους αστυνόμους μπάτσους όμως.
Αυτό "εσυ" δε το ξέρεις γιατί το όποιο συμπέρασμα σου, πηγάζει από δέκα ποστ που διάβασες σε ένα φόρουμ.
Και στην τελική, δεν μπορεί να μιλάμε για ρατσισμό όταν το αντικείμενο της όποιας προκατάληψης,αρνητικοτητας, κριτικής,είναι κρατικοί λειτουργοί, ναι;
Πόσο μάλλον όταν αυτοί διαχρονικά σκοτώνουν.
Κράτει λίγο στη νουθεσία λοιπόν γιατί δεν είμαι εγώ στο σκαμνί και σημαντικότερο,δεν σκότωσα κανένα
Η κοινωνική μου διάδραση μαζί σου είναι αυτά τα 100 πόστ που λες και εσύ, στα 100/100 δείχνεις μια καθ'ομολογία σου προκατάληψη απέναντι σε ένα επάγγελμα.
Σύμφωνα με τις προκαταλήψεις που έχεις , καθ' ομολογίαν σου πάντα, θα μπορούσε κάποιος τρίτος πιο πονηρός να σου απαντήσει πως ακόμα δεν έχεις σκοτώσει κάποιον αλλά λόγω του ότι είσαι π.χ. αριστερός είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάψεις κάποιον με μολώτοφ και να βρεθείς στο σκαμνί, γιατί διαχρονικά οι αριστεροί είναι μπαχαλάκιδες και πετάνε μολώτοφ.
Μια πεποίθηση που σε καμία περίπτωση δεν έχω αλλά πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στις απόψεις που μέχρι τώρα μοιράζεσαι μαζί μας και αναγκαστικά βγάζω τα όποια συμπεράσματα μέσα από αυτές.
Ο ορισμός της προκατάληψης είναι αυτός , έχεις δικαίωμα να ανασκευάσεις την πρώτη σου απάντηση σχετικά και να προχωρήσουμε παρακάτω, ίσως το ξανά θρανίο να μην είναι τελικά μια κακή ιδέα.
''Προκατάληψη είναι η πεποίθηση εκείνη που δεν στηρίζεται σε λογική επιχειρηματολογία προς την οποία μάλιστα και αντιπαρατίθεται ανυποχώρητα. Υπολαμβάνεται ως μια γνώμη ή ένα σύνολο γνωμών ή ακόμα και ως ολόκληρη θεωρία η οποία έχει σχηματισθεί κατά έναν μη επιστημονικό τρόπο κοινώς αποδεκτό, αλλά και μια τοποθέτηση που περιλαμβάνει συναισθήματα όπως η περιφρόνηση και η απέχθεια. Δεν πρόκειται για άποψη γιατί κάθε άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένη αλλά για στέρεα πεποίθηση.''
Εγώ θα προτιμούσα πάντως μία Ελλάδα που να μήν διανοείτε κανείς να φύγει απο σήμα αστυνομικού.
Κάμερες σε όλους και μετά η σύλληψη να γίνεται χωρίς πολλά πολλά. Όποιος αντιστέκεται ας τις τρώει. Επιλογή του.
Κάμερες όμως πρώτα να μήν φτάσουμε στο άλλο άκρο.
Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας σε αυτή τη χώρα δεν ξεκινάει απο τον "μπάτσο" αλλά απο πολύ πιο ψηλά.
CorpseAlive
24/10/2021, 17:58
Εγώ θα προτιμούσα πάντως μία Ελλάδα που να μήν διανοείτε κανείς να φύγει απο σήμα αστυνομικού.
Κάμερες σε όλους και μετά η σύλληψη να γίνεται χωρίς πολλά πολλά. Όποιος αντιστέκεται ας τις τρώει. Επιλογή του.
Το πρόβλημα που έχουμε όλοι μας σε αυτή τη χώρα δεν ξεκινάει απο τον "μπάτσο" αλλά απο πολύ πιο ψηλά.
Μέχρι κάποιοι να αντιληφθούν τι πραγματικά είναι το κοινωνικό συμβόλαιο και πως στην πράξη λειτουργεί , δεν πρόκειται να έχουμε κοινωνική αρμονία.
Έτσι είναι...
Τι ακούμε σήμερα...
Δε ξέρω για σένα αλλά εγώ είχα στη σειρά τη δική μου δύο.
Μέχρι κάποιοι να αντιληφθούν τι πραγματικά είναι το κοινωνικό συμβόλαιο και πως στην πράξη λειτουργεί , δεν πρόκειται να έχουμε κοινωνική αρμονία.
Πες τα για κάποιους εδώ μέσα που βγάζουν απέχθεια για τους συνανθρώπους τους, όσο παρίες και να είναι και που δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
o_gavros
24/10/2021, 18:09
Η κοινωνική μου διάδραση μαζί σου είναι αυτά τα 100 πόστ που λες και εσύ, στα 100/100 δείχνεις μια καθ'ομολογία σου προκατάληψη απέναντι σε ένα επάγγελμα.
Σύμφωνα με τις προκαταλήψεις που έχεις , καθ' ομολογίαν σου πάντα, θα μπορούσε κάποιος τρίτος πιο πονηρός να σου απαντήσει πως ακόμα δεν έχεις σκοτώσει κάποιον αλλά λόγω του ότι είσαι π.χ. αριστερός είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάψεις κάποιον με μολώτοφ και να βρεθείς στο σκαμνί, γιατί διαχρονικά οι αριστεροί είναι μπαχαλάκιδες και πετάνε μολώτοφ.
Μια πεποίθηση που σε καμία περίπτωση δεν έχω αλλά πλησιάζει επικίνδυνα κοντά στις απόψεις που μέχρι τώρα μοιράζεσαι μαζί μας και αναγκαστικά βγάζω τα όποια συμπεράσματα μέσα από αυτές.
Ο ορισμός της προκατάληψης είναι αυτός , έχεις δικαίωμα να ανασκευάσεις την πρώτη σου απάντηση σχετικά και να προχωρήσουμε παρακάτω, ίσως το ξανά θρανίο να μην είναι τελικά μια κακή ιδέα.
''Προκατάληψη είναι η πεποίθηση εκείνη που δεν στηρίζεται σε λογική επιχειρηματολογία προς την οποία μάλιστα και αντιπαρατίθεται ανυποχώρητα. Υπολαμβάνεται ως μια γνώμη ή ένα σύνολο γνωμών ή ακόμα και ως ολόκληρη θεωρία η οποία έχει σχηματισθεί κατά έναν μη επιστημονικό τρόπο κοινώς αποδεκτό, αλλά και μια τοποθέτηση που περιλαμβάνει συναισθήματα όπως η περιφρόνηση και η απέχθεια. Δεν πρόκειται για άποψη γιατί κάθε άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένη αλλά για στέρεα πεποίθηση.''
εχει πλάκα και θα παίξω το παιχνίδι σου.
Η όποια μου αρνητική διάθεση απεναντι στην αστυνομία ξεπερνά τα όρια της προκατάληψης.
Αν δεν απατώμαι η προκατάληψη κρύβει μέσα της και λαθεμένες ενδείξεις που σε οδηγούν στα όποια συμπεράσματα σου,σωστά;
Εγω στα όσα χρόνια καταλαβαίνω το τι συμβαίνει γύρω μου, απο την αστυνομία βλέπω κυρίως κακώς κείμενα. Να μην τα απαριθμήσω, ελπίζω δεν χρειάζεται.
Και έχω δει και εχω διαβάσει και έχω ζήσει και στο πετσί μου ακόμα, τα ανδραγαθήματα του ευγενούς κλάδου που με εγκαλείς ότι είμαι προκατειλημμένος απέναντι του.
Για εμένα το στάδιο αυτό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι πεποίθηση μου πλέον το ποιόν του Σώματος και αυτό είναι προϊόν των δικών τους πράξεων. Το δυστυχημα σε όλο αυτό είναι ότι δεν είναι όλοι εκει μέσα μπάτσοι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαταστήσω την φήμη τους.
Τις γελοιότητες των αλμάτων λογικής επιπεδου Σεργκέι Μπούμπκα που κάνεις, απλά και μόνο για να αποδώσεις ένα πόιντ, ελπίζω να μην τις ενστερνίζεσαι και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αναφέρομαι στα περί αριστερού και μολότοφ και το πως νομοτελειακά θα καψω κάποιον άνθρωπο.
Θεωρώ ότι σου απευθύνομαι αν μη τι άλλο με σοβαρότητα,αν θες να συνεχίσω, περιμένω να κάνεις το ίδιο απεναντι μου.
Ξεφύγαμε όμως.
για την ταμπακιέρα έχεις κάτι να μας πεις;
o_gavros
24/10/2021, 18:12
Εχει πλάκα να γίνεται λόγος για κοινωνικό συμβόλαιο και ρήξη αυτού σε ένα θέμα που πραγματεύεται το θάνατο του ανένταχτου παρία απο 40 σφαίρες ένστολων κρατικών λειτουργων.
Εχουμε ξανακάνει βέβαια κάποιοι, λόγο για το κοινωνικό συμβόλαιο και πως όταν αυτό δεν γίνεται αμοιβαία αποδεκτό, κάτι κόβει στη συνταγή...
Mε τις καμερες στη συγκεκριμενη περιπτωση τι θεωρεις οτι θα γινοταν?
Θα βλεπαν πινακιδες η που θα πηγαινε.Ε και?Θεωρεις οτι θα εκανε ντου η αστυνομια σε καταυλισμο για να παρει ενα κλεμμενο huyndai accent?
Ειχα ακουσει περιστατικο απο γνωστο που κλεψανε αυτοκινητο και ειδε απο το gps οτι ηταν σε καταυλισμο.Παει αστυνομια και του λενε οτι δε μπαινουν εκει.
Τους απαντησε οτι το αυτοκινητο θα το παρει πισω.Αν δε μπουν αυτοι,θα παρει 5 καλοπαιδα με πιου πιου και θα μπει και οτι γινει.Αναγκαστηκαν και μπηκαν.Το μισο αυτοκινητο ειχε γινει τευχη βεβαια μεχρι τοτε...
CorpseAlive
24/10/2021, 18:33
εχει πλάκα και θα παίξω το παιχνίδι σου.
Η όποια μου αρνητική διάθεση απεναντι στην αστυνομία ξεπερνά τα όρια της προκατάληψης.
Αν δεν απατώμαι η προκατάληψη κρύβει μέσα της και λαθεμένες ενδείξεις που σε οδηγούν στα όποια συμπεράσματα σου,σωστά;
Εγω στα όσα χρόνια καταλαβαίνω το τι συμβαίνει γύρω μου, απο την αστυνομία βλέπω κυρίως κακώς κείμενα. Να μην τα απαριθμήσω, ελπίζω δεν χρειάζεται.
Και έχω δει και εχω διαβάσει και έχω ζήσει και στο πετσί μου ακόμα, τα ανδραγαθήματα του ευγενούς κλάδου που με εγκαλείς ότι είμαι προκατειλημμένος απέναντι του.
Για εμένα το στάδιο αυτό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Είναι πεποίθηση μου πλέον το ποιόν του Σώματος και αυτό είναι προϊόν των δικών τους πράξεων. Το δυστυχημα σε όλο αυτό είναι ότι δεν είναι όλοι εκει μέσα μπάτσοι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαταστήσω την φήμη τους.
Τις γελοιότητες των αλμάτων λογικής επιπεδου Σεργκέι Μπούμπκα που κάνεις, απλά και μόνο για να αποδώσεις ένα πόιντ, ελπίζω να μην τις ενστερνίζεσαι και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αναφέρομαι στα περί αριστερού και μολότοφ και το πως νομοτελειακά θα καψω κάποιον άνθρωπο.
Θεωρώ ότι σου απευθύνομαι αν μη τι άλλο με σοβαρότητα,αν θες να συνεχίσω, περιμένω να κάνεις το ίδιο απεναντι μου.
Ξεφύγαμε όμως.
για την ταμπακιέρα έχεις κάτι να μας πεις;
Όλα όσα λες θα ήταν αλήθεια αν όντως σου απέδιδα εγώ την προκατάληψη που έχεις απέναντι στο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Όταν όμως ο ίδιος αποδίδεις στον εαυτό σου την προκατάληψη αυτή τίποτα από όσα λες δεν έχει σταθερή βάση .
Εγώ δεν είπα ότι έχεις προκατάληψη, το πήρα ως δεδομένο από την στιγμή που το λες εσύ για τον εαυτό σου , που φαντάζομαι σε γνωρίζεις καλύτερα.
Excibit 1
Τώρα πάμε για ένα ταχύρυθμο τεστ οράσεως.
Δεν είναι δική μου η πεποίθηση, είναι η στερεοτυπική μέση αντίληψη που έχει κάποιος δεξίος για κάποιον αριστερό , όπως και η αντίληψη κάποιου που γράφει ACAB σε τοίχους ,με εσένα, για τους αστυνομικούς αποκαλώντας τους μπάτσους.
θα μπορούσε κάποιος τρίτος πιο πονηρός να σου απαντήσει πως ακόμα δεν έχεις σκοτώσει κάποιον αλλά λόγω του ότι είσαι π.χ. αριστερός είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα κάψεις κάποιον με μολώτοφ και να βρεθείς στο σκαμνί, γιατί διαχρονικά οι αριστεροί είναι μπαχαλάκιδες και πετάνε μολώτοφ.
Το κοινωνικό συμβόλαιο βέβαια ισχύει για όσους το υπογράφουν με την κοινωνική τους στάση. Οι ρομά δεν είναι παρίες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους να είναι εκτός κοινωνικού συνόλου , είναι κομμάτι της εν γένει ταυτότητας τους όντας λαός φύσει και ιστορικά νομαδικός.
CorpseAlive
24/10/2021, 18:38
Εχει πλάκα να γίνεται λόγος για κοινωνικό συμβόλαιο και ρήξη αυτού σε ένα θέμα που πραγματεύεται το θάνατο του ανένταχτου παρία απο 40 σφαίρες ένστολων κρατικών λειτουργων.
Εχουμε ξανακάνει βέβαια κάποιοι, λόγο για το κοινωνικό συμβόλαιο και πως όταν αυτό δεν γίνεται αμοιβαία αποδεκτό, κάτι κόβει στη συνταγή...
Και για να το κλείσω και να μην επανέλθω γιατί κουράζω με το Spam μου , Γαύρε θεωρώ πως εδώ μέσα είσαι από τα άτομα που έχουν μια αντιληπτική δυνατότητα. Ξέρεις ότι είπες χαζομάρα και μάλιστα χαζομάρα που αυτοαναιρείς τους ίδιους κανόνες που προσπαθείς να υπερασπιστείς. Το να πεις μια χαζομάρα δεν σε κάνει χαζό. Το να επιμένεις σε αυτή είναι που ξεκινά το πρόβλημα. Ανασκεύασε το όλο θέμα περί ''μπάτσων'' ή αλλάξτε τον κανονισμό σε σχέση με τον ρατσισμό , από το απαγορεύεται ο ρατσισμός , στο ''απαγορεύεται ο ρατσισμός εκτός αν αφορά ομάδες που και οι ίδιοι είμαστε ρατσιστές απέναντι τους'' και ανεβάστε ένα Excell με τις ομάδες που μπορούμε να γιουχάρουμε .
o_gavros
24/10/2021, 18:55
Ρε παίχτη νομίζω χάνεσαι στη δυιλιση.
Το αν είναι χαζομάρα ή όχι η άποψη μου για την αστυνομία,θα μου επιτρέψεις να το ορίσω εγώ.
Οι κανόνες του φόρουμ δεν είναι το Σύνταγμα της χώρας. Ένας μπουσουλας είναι για να κρατιέται η φάση σε σχετική τάξη.
Ξαναλέω, και δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν καταλαβαίνεις, ότι ρατσισμός δεν υφίσταται απέναντι σε κρατικούς λειτουργούς.
Την ξεχειλωνουμε την έννοια του όρου, απλά και μόνο για να τι;
Δεν έχουμε λίστες τύπου "Μπόχουμ δέρνουμε;" εδώ ρε συ.
Μίλα όμορφα και πες ότι θες για τον καθένα μας.
Θες να κραξεις το γαύρο; Μπαη όλ μηνς, αρκεί να μη γίνεσαι προσβλητικός.
Θες να τα χωσεις στις νυχουδες; Κι εκεί έχεις το ελεύθερο αν και θα παραεισαι εκτός θέματος. Δεν υπάρχουν γκρουπ εύνοιας και μη. Καλώς ή κακώς η αστυνομία μας έχει δώσει αμέτρητα δείγματα γραφής. Ε σόρρυ κιόλας,αλλά δε θα απολογηθω εγώ για το πόσο σκατα τα έχουν κάνει αυτοί. Δημιούργημα τους είναι όλος αυτός ο αρνητισμος.
Προσπαθείς να με παρουσιάσεις ως ρατσιστή μάταια.
Δεν πείθεις.
Άντε παμ παρακάτω τώρα γιατί ήδη έγινε ένα χαητζακ σε θρεντ το πρωί,μην κάνουμε χαητζακ στο χαητζακντ,δηλαδή κάπου ώπα.
stefanos
24/10/2021, 18:56
Επειδή διαβάζω δεκάδες σελίδες, νόημα δεν βγάζω, και δεν είμαι χαζός.
Τελικά υπάρχει κάποιος κανόνας εμπλοκής στην περίπτωση που κάποιος την κοπανήσει από μπλόκο
ή το κάθε όργανο κάνει ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ?
stefanos
24/10/2021, 19:04
Καλώς ή κακώς η αστυνομία μας έχει δώσει αμέτρητα δείγματα γραφής.
Δηλαδή τι δείγματα να περιμέναμε να δώσει η αστυνομία?
Σκοτωμούς συλλήψεις ξυλοδαρμούς κλήσεις κλπ.
Αν διοργανώνανε εξαιρετικές εκθέσεις ζωγραφικής ή απογευματινά τσάγια μάλλον δεν θα κάναν σωστά τη δουλειά τους.
o_gavros
24/10/2021, 19:10
Νά και κάτι που δεν βλέπαμε ως τωρα.
Ο πολιτικός τους προϊστάμενος, επισκέφτηκε "συμβολικά" & "ανθρώπινα" τους 7 κρατούμενους (https://thepressproject.gr/paremvasi-theodorikakou-me-episkepsi-symvolikou-charaktira-stous-kratoumenous-astynomikous/?fbclid=IwAR2qklMcqyJol3jzTrR-S79n35cyPvAwRvvP7llqm0tipLSVRWXDx8p67d4)!!!
Γιατί αν κάτι μας έχει δείξει η κυβέρνηση, είναι το πόσο δίπλα στον άνθρωπο βρίσκονται :rolleyes:
Αρχισε το ξέπλυμα. Δεν πέφτεις κι απο τα σύννεφα αλλά όσο να πεις τετοια κίνηση δεν έχεις ξαναδει.
Αν μεθαυριο, ο εισαγγελέας τους κρίνει ένοχους (λέμε και καμια μαλακία ρε παιδί μου) τότε τι ακριβως θα έχει να λέει ο υπουργός;
Η είδηση που παρέθεσες επίσης αναφέρει:
"Ο Υπουργός σημειώνει πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του θύματος, εκφράζοντάς του συλλυπητήρια."
Ουσιαστικά προσπαθεί να μετριάσει την κατάσταση, δείχνοντας συμπαράσταση και στις δύο πλευρές. Δεν ήταν μονομερής η πολιτική τοποθέτηση.
Vstrommer71
24/10/2021, 19:21
Νά και κάτι που δεν βλέπαμε ως τωρα.
Ο πολιτικός τους προϊστάμενος, επισκέφτηκε "συμβολικά" & "ανθρώπινα" τους 7 κρατούμενους (https://thepressproject.gr/paremvasi-theodorikakou-me-episkepsi-symvolikou-charaktira-stous-kratoumenous-astynomikous/?fbclid=IwAR2qklMcqyJol3jzTrR-S79n35cyPvAwRvvP7llqm0tipLSVRWXDx8p67d4)!!!
Γιατί αν κάτι μας έχει δείξει η κυβέρνηση, είναι το πόσο δίπλα στον άνθρωπο βρίσκονται :rolleyes:
Αρχισε το ξέπλυμα. Δεν πέφτεις κι απο τα σύννεφα αλλά όσο να πεις τετοια κίνηση δεν έχεις ξαναδει.
Αν μεθαυριο, ο εισαγγελέας τους κρίνει ένοχους (λέμε και καμια μαλακία ρε παιδί μου) τότε τι ακριβως θα έχει να λέει ο υπουργός;
Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.Θα γίνει και ΕΔΕ.
(Πολύ καλά τα λέει τελικά ο Ζαρα,είναι ψυλλιασμένος:Καλωσήρθατε στο 2011)
o_gavros
24/10/2021, 19:25
Η είδηση που παρέθεσες επίσης αναφέρει:
Ουσιαστικά προσπαθεί να μετριάσει την κατάσταση, δείχνοντας συμπαράσταση και στις δύο πλευρές.
Ρε νεοσσέ ισαποστασάκιας σε ενοχλητικό βαθμό τείνεις να είσαι!Αμάν δηλαδη!
έχει κάποιο νόημα η επισήμανση σου αυτή;;;
εβαλα το λινκ για να το διαβάσει οποιος θελει.
το κομμάτι του άρθρου που ξεχώρισα, έχει και παραέχει νόημα θεσμικά.
Αν θες εσύ να βλέπεις μετρίασμα και συμπαράσταση, τότε δε θα σκουντήξω εγω απο το λήθαργο.
Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.Θα γίνει και ΕΔΕ.
(Πολύ καλά τα λέει τελικά ο Ζαρα,είναι ψυλλιασμένος:Καλωσήρθατε στο 2011)
Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε...ξέρουμε,το'χουμε δει το έργο ξανα και ξανά.
Γαυρε ηδη δικαιολογεις οτι πιστευεις αφου εδω σου παρεθεσα τα της εκπαίδευσης που συνεχιζεις να μην δεχεσαι. Καλα κανεις.
Οποτε αφου δεν στα λεω εγω καλα... Να και μια αναλυση απο εναν πολιτη εκπαιδευτη που εγραψε στο Face
Φυσικα δεν πρόκειται να δεχθεις ουτε αυτο αλλα παλι δεν υπαρχει προβλημα.
"1-0-1 INCIDENT HANDLING PROCEDURE (HIGH RISK LEVEL)
Ας μιλήσουμε λίγο για το τι συμβαίνει όταν είσαι σε κατάσταση υψηλού ρίσκου και απειλείσαι ο ίδιος.
1. Ταχεία Ανάσα. Η αντίδραση μας απέναντι στην εικόνα μιας απειλής δημιουργούν και το αίσθημα του φόβου/πανικού, Αυτό επιταχύνει την ανάσα μας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή είσοδο σωστής ποσότητας οξυγόνου μέσα στο αίμα και να δημιουργεί με την σειρά του μια αίσθηση ναυτίας και ζαλάδας μην κατορθώνοντας έτσι να έχουμε ορθή σκέψη.
2. Tunnel Visioning ή ελληνιστί "οπτική τούνελ". Η αντίδραση αυτή οφείλεται στην αύξηση αισθητηρίων που θα εστιάζουν στην απειλή και δεν θα έχουν ικανότητα αντίληψης οτιδήποτε άλλου. Είναι κάτι φυσιολογικό και γίνεται όπως ανέφερα για να μπορεί ο οργανισμός να αποφύγει όσο το δυνατόν καλύτερα ότι τον απειλεί.
3. Υπερτόνωση μυικού συστήματος. Όπως εξήγησα και πριν , η ενίσχυση του τόνου του μυικού συστήματος είναι μια φυσιολογική αντίδραση έναντι απειλής. Αυτό σημαίνει πώς έχεις ουσιαστικά αποκτήσει μια ένταση που δύσκολα μπορείς να διαχειριστείς πόσο μάλλον όταν η ταχεία ανάσα έχει σταματήσει και την ικανότητα σκέψης λόγω μείωσης οξυγόνου προς παροχή στο αίμα , άρα και στον εγκέφαλο μας.
Τώρα λοιπόν που ελπίζω να είναι αντιληπτά αυτά, η εικόνα μπορεί να βγεί ώς ενός όντος που είναι κάτω από επήρρεια ισχυρού ναρκωτικού (αδρεναλίνη) και έχει περιορισμένα αισθητήρια απέναντι σε μια απειλή. Η χαρακτηριστικότερη ίσως εικόνα για όλους θα είναι πώς κινείται μια αντιλόπη ενώ την καταδιώκουν λιοντάρια.
Στους ανθρώπους τώρα, είναι μια άλλη περίπτωση. Ο λόγος έχει να κάνει φυσικά με το οτι μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση λόγω ανεπτυγμένης ευφύιας και της ικανότητας να διαχειριστεί τα συναισθήματα του με την λογική του αλλά και την ικανότητα να διαχειριστεί αυτοματισμούς κινήσεων μέσω του εγκεφάλου του. Η διαδικασία αυτή λέγεται ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Μέσα από την εκπαίδευση μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα παραπάνω μέσα από αυτοματισμούς αλλά και ανάπτυξη ελέγχου της ανάσας. Όσοι έχουν κάνει πρωταθλητισμό ειδικά, θα ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει "ανάσες" και πώς διαχειρίζεσαι έτσι την όλη κατάσταση έντασης του οργανισμού σου προς όφελος σου.
Κλείνω τώρα το σεντόνι του τι σημαίνει κατάσταση υψηλού ρίσκου/απειλής.
Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν είχαμε ένα επεισόδιο με σύγκρουση μεταξύ αστυνομικών και παραβατικών στοιχείων. Εκεί οι αστυνομικοί ήταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλή ένταση σε μια καταδίωξη για να σταματήσουν όχημα που ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ τι είχε εντός του. (σ.σ. κάποιοι άλλοι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν σκοτωθεί στου Ρέντη σε όμοια κατάσταση να θυμίσω). Όταν κατάφεραν και μπλόκαραν κάπως τους εγκληματίες αυτοί θέλησαν να αντιδράσουν και να σκοτώσουν τους αστυνομικούς. Τι λέει η εκπαίδευση εκεί λοιπόν;
Λέει πώς όταν απειλείσαι με όπλο (εδώ είναι ένα όχημα κατά πάνω τους) τότε αμύνεσαι και ρίχνεις. Τι λέει επίσης η εκπαίδευση;... ότι όταν είσαι ομάδα, λειτουργείς και ως ομάδα. Οπότε αυτό σημαίνει πώς όλα τα πληρώματα εκεί λειτούργησαν ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΑ για να σταματήσουν την απειλή τόσο έναντι αυτών όσο και έναντι άλλων παρεβρισκόμενων στην περιοχή.
Πώς σταματάς μια απειλή;.. την εξουδετερώνεις σε βαθμό να μην μπορεί να κινηθεί.
- Μπορεί να κινηθεί ένα όχημα αν του ρίξουν στα λάστιχα;... φυσικά και μπορεί και γίνεται μάλιστα και πιο επικίνδυνο καθώς χάνεται ο έλεγχος του.
- Μπορεί ένα άτομο να συνεχίσει να λειτουργεί αν φάει μια σφαίρα;.. μέσα στην ένταση της αδρεναλίνης , υπάρχουν πολλαπλές περιπτώσεις όπου θα δεχτεί άνθρωπος ως και 5 σφαίρες και θα συνεχίσει να λειτουργεί λόγω αδρεναλίνης έστω και για 1-2 λεπτά.
- Πώς αδρανοποιείται ένα άτομο υπό ένταση που κρατάει όπλο (εν προκειμένω το τιμόνι ενός Ι.Χ.;;; --- Ρίχνεις ότι έχεις μέχρι να σταματήσει να υφίσταται η απειλή.
Αρα όλα όσα ξέρουμε σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία αλλά και με μάρτυρες που ήταν εκεί και μίλησαν και στα ΜΜΕ, οι αστυνομικοί ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΨΟΓΑ και μάλιστα άρτια όπως είχαν εκπαιδευτεί να κάνουν , σύμφωνα με κανόνες εμπλοκής του εξωτερικού σε αντίστοιχες συνθήκες. Ήταν αποτελεσματικοί, ήταν εστιασμένοι σε αυτό που έκαναν και λειτούργησαν άρτια.
καταθέτω με την ιδιότητα μου στο κομμάτι της ασφάλειας, ως εκπαιδευμένος με αρκετά σχολεία για τέτοιες συνθήκες, ως άνθρωπος με ικανότητες εκπαιδευτή σε βασικές αρχές χειρισμού όπλων και ως άνθρωπος που έχει βρεθεί υπό απειλή και λειτουργεί εντός ομάδος για να ανταπεξέρθει.
Τα υπόλοιπα περί πολιτικού κόστους, νομικών πλαισίων κτλ τα αφήνω σε άλλους που παίζουν παιχνιδάκια πάνω στις πλάτες πολιτών και αστυνομικών για να εξευμενίσουν μια μικρή μερίδα ξεγάνωτων τενεκέδων που είναι οι πρώτοι που φωνάζουν όταν τους απειλήσουν για το που είναι η αστυνομία."
Ρε νεοσσέ ισαποστασάκιας σε ενοχλητικό βαθμό τείνεις να είσαι!Αμάν δηλαδη!
Δεκτός ο χαρακτηρισμός, διότι αυτό προσπαθώ να πετύχω. :)
Άμα δεν έχεις επαρκή δεδομένα και κυρίως αν κρίνονται κοινωνικές ισορροπίες, χρειάζονται οι ίσες αποστάσεις, η διαλλακτικότητα και η διάθεση να δεχθείς την αντίθετη άποψη, αν στηριχθεί με επιχειρήματα.
Πώς να το κάνουμε; Δε θέλω να μου κλέψουν το αμάξι, αλλά αν τελικά το πάρει κάποιος, δεν θα ήθελα να τον στείλουν στον άλλο κόσμο, ούτε να τραυματιστεί ο αστυνομικός που θα σπεύσει να προστατεύσει την περιουσία μου. Πρέπει να βρεθεί μία μέση λύση.
peterTHErider
24/10/2021, 19:32
H μολότωφ σου χαρίζει φρικτό θάνατο, όσο και η φούντα από υπερβολική δόση.
Τι ειπες τωρα ρε φωστηρα;;;;
Καταλαβαινεις τη διαφορα η εχεις μηδενικο iq???
Την μολοτωφ στην πεταει ΑΛΛΟΣ και σε σκοτωνει φρικτα ενω την υπερβολικη δοση φουντας την κανεις μονος ΣΟΥ.
τι ειπε ρε παιδια η διανοια...:moutza:
Mε τις καμερες στη συγκεκριμενη περιπτωση τι θεωρεις οτι θα γινοταν?
Δεν ανέφερα τις κάμερες για την καταδίωξη. Η καταδίωξη θα έπρεπε να μήν ξεκινάει καν.
Όλα τα κακά του τόπου ξεκινάνε επειδή δε φοβόμαστε τις συνέπειες.
Γιατροί, πολιτικοί, κλέφτες, οδηγοί... ΟΛΟΙ
Αν πάμε το χρόνο πίσω και τα παιδιά ήξεραν ότι θα φάνε σφαίρες θα το έκαναν?
εχω αφησει απ εξω το κομματι που λεει για αδρεναλινη και αλλα που δεν με αφηνει λογω 5000 χαρακτηρων οριου.
Πώς να το κάνουμε; Δε θέλω να μου κλέψουν το αμάξι, αλλά αν τελικά το πάρει κάποιος, δεν θα ήθελα να τον στείλουν στον άλλο κόσμο, ούτε να τραυματιστεί ο αστυνομικός που θα σπεύσει να προστατεύσει την περιουσία μου. Πρέπει να βρεθεί μία μέση λύση.
Μήπως να φοβάται να το κλέψει εξ αρχής? :p
o_gavros
24/10/2021, 19:38
Τζιεμ περιμένεις να πω τι ακριβώς;
Να αξιολογήσω τα γραπτά του κυρίου;
Που ξέρω εγώ τι χρειάζεται;
Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μπορείς να επικαλεισαι μόνιμα τις δυσκολίες του επαγγέλματος σου κάθε φορά που κάτι στραβωνει.
Άμα δε μπορείς,γίνε κομμωτής.
Εγώ στη δουλειά μου, αν προταξω τις δυσκολίες της στον πελάτη, τότε θα με σχολασει και θα βρει άλλον.
The_Scientist
24/10/2021, 19:43
Αγαπητοί σοβαρά τι συζητάμε τώρα??
Αν ήταν στοιχειωδώς ικανοί όσοι ενεπλακησαν (οι 7 συν το κέντρο που έδινε εντολές) το περιστατικό θα έπρεπε να λήξει χωρίς να απειληθεί η ζωή ούτε των αστυνομικών ούτε των υπόπτων.
Υλικές ζημιές θα ήταν οι maximum απώλειες αν είχαν εμπλακεί 2-3 αυτοκίνητα της Αστυνομίας.
Δηλαδή σοβαρά τώρα 30 σφαίρες σε μια "καταδίωξη" αοπλων μπορεί να είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα?
stefanos
24/10/2021, 19:53
Ας μιλήσουμε λίγο για το τι συμβαίνει όταν είσαι σε κατάσταση υψηλού ρίσκου και απειλείσαι ο ίδιος.
Το θέμα είναι όταν απειλείται άλλος τι γίνεται
Το θέμα είναι όταν απειλείται άλλος τι γίνεται
Παντως οχι μοτοδικαστηρια μοτο . gr....
Oi γυφτοι ειχαν οπλο και εχουν ξανασκοτωσει με αυτο.....
https://www.protothema.gr/greece/article/953196/friki-stous-agious-theodorous-me-auto-to-autokinito-skotosan-oi-roma-tin-ilikiomeni/
tzimidis
24/10/2021, 20:09
Άμα δεν έχεις επαρκή δεδομένα και κυρίως αν κρίνονται κοινωνικές ισορροπίες, χρειάζονται οι ίσες αποστάσεις, η διαλλακτικότητα και η διάθεση να δεχθείς την αντίθετη άποψη, αν στηριχθεί με επιχειρήματα.
Καντο ρε συ πιο λιανά αυτο που θέλεις να πετύχεις?
θέλεις να είσαι 50% με αυτόν που φταίει, και 50% με αυτόν που δεν φταίει?
Ο ισαποστακισμός το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει δίκαιολογιες και άλλοθι εκεί που δεν πρέπει.
Καντο ρε συ πιο λιανά αυτο που θέλεις να πετύχεις?
θέλεις να είσαι 50% με αυτόν που φταίει, και 50% με αυτόν που δεν φταίει?
Ο ισαποστακισμός το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει δίκαιολογιες και άλλοθι εκεί που δεν πρέπει.
Σε μερικές καταστάσεις οι πρωταγωνιστές δεν είναι πάντοτε εκείνοι που φαίνονται στο προσκήνιο.
Για παράδειγμα ένα ενδεχόμενο θα ήταν να μην φταίνε ούτε οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, αν αναγκάστηκαν να εμπλακούν χωρίς επαρκή μέσα, ούτε οι κλέφτες αν βρέθηκαν να πρέπει να μεγαλώσουν παιδιά σε περιβάλλον που δεν τους παρέχει τα μέσα για να το κάνουν με θεμιτό τρόπο ή να τους δώσει τα εφόδια για να κάνουν οικογενειακό προγραμματισμό.
"Ουδείς εκών κακός" έλεγε κάποιος, κάποτε.
rainmike
24/10/2021, 20:16
Εμένα προσώπικά άμα μου κλέψουν τη μηχανη ,στα @@ρια μου τι θα πάθει ο άλλος.
Εδώ δηλαδή είσαι στα @@ρια σου για τον άστεγο που πεθαίνει δίπλα σου απο ασιτια , δεν θα είσαι για έναν κλέφτη που μεταξύ μας τα θελε ο κώλος του.
Εκτος αν είσαι ο τοσο αλτρουιστής οπότε πάω πάσο.