View Full Version : Honda CB750 Hornet 2023
Το πλαίσιο και τα περιφερειακά του μοιάζουν σαν να ήρθαν από το cb500 , αυτούσια :p
Η φωτό σύγκριση μεταξύ των δύο που έβαλε ο συμφορουμιτης πριν από μερικές σελίδες ήταν απίστευτη!
Νομίζω ότι στα 8000€ θα ήταν ασυναγώνιστη πρόταση παρά τα όσα μειονεκτήματα λένε οι δημοσιογράφοι ότι έχει
doctoras
21/12/2022, 07:31
λογική φαίνεται τελικά η τιμή με βάση αυτό που ζούμε
η κατηγορία που συναγωνίζεται εκτός απο το mt07 (που θα συμπαρασυρθει και αυτού η τιμή προσεχώς) είναι και το trident. Ενώ τόσο κοστολογούσαν το cb650r που θα αντικαταστήσει. Ναι δεν συγκρινεται κοστολογικά I4 vs I2 αλλά θα έρθουν και αυτοί και θα σου πουν σου πουλήσαμε 100cc παραπάνω.
Φαντάζομαι και το νεό sv800 σε αυτή την κλίμακα θα τιμολογηθεί
mr.mister
31/01/2023, 18:56
Και αυτό δικαιολογεί 1500ε πάνω; Δεν νομίζω ότι ο ανταγωνιστής του είναι μια μοτό 10ετίας, το gsx800s είναι πολύ πιο κοντά
και έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα σαν σχέδιο.
Της honda ξεκινά με φάουλ την ονοματοδοσία του, κάτι που επηρεάζει πολύ το ήδη υπάρχον κοινό του hornet και είναι αδιάφορο,
σαν να είχε βγει παλαιότερα και δεν πήγε.
Χωρίς πλάκα δεν ξέρω πως δικαιολογούν τις επιλογές τους, είναι σαν αποτέλεσμα κάποιου συμβουλίου.
GSX-8S=10Κ
doctor_john
31/01/2023, 21:25
Τι να σου πω mister, βάλτε τα δίπλα και αποφασίστε. Δεν γίνεται να επιβάλω άποψη και δεν πρέπει, αλλοιώνω την εξέλιξη.
Το πήρα σοβαρά όλο αυτό το διάστημα, το μελετάω όπου το πετύχω προσπαθώντας να βρω αξίες πάνω του για να στηριχθώ.
Δεν τα έχω καταφέρει.
Αν τώρα οι φίλοι που κοιτάνε για αντίστοιχη μοτό μπορούν να παραβλέψουν τον σχεδιασμό του γιατί βρίσκουν αξίες στην λειτουργία
του έναντι της λειτουργίας κάποιων άλλων.. ότι κάνει τον καθένα χαρούμενο.
Εμένα μου δείχνει φτηνό, όχι απλά χωρίς ιδιαιτερότητες - χαρακτήρα αλλά περνώντας σε "αρνητική" κλίμακα προβάλλοντας τα βασικά χαρακτηριστικά
ουδέτερα. Σαν να συγκρίνω μια κούκλα βιτρίνας με κοπέλες.
Ίσως είμαι περίεργος, ίσως όχι. Ενώ έχω μεγάλο εύρος μοτό που μου αρέσουν, όταν παρατηρώ άτολμα δημιουργήματα που δανείζονται χαρακτηριστικά
από άλλα κάνοντας εμφανή και την οικονομία παραγωγής, αρχίζει και με προσβάλει η φάση.
Δεν είναι να πεις είδος πρώτης ανάγκης η κατηγορία του, θα το έβλεπα πιο χαλαρά, όπως τα παπούτσια, τα αυτοκίνητα, τις πόρτες κ.λπ.
Να θεωρήσω λογικό να δώσω ένα ποσό γι' αυτό ενώ θα μπορούσα να πάρω κάτι άλλο μου είναι δύσκολο.
πυξιδας990
03/02/2023, 12:27
το cf ειναι πιο ομορφο
https://www.youtube.com/watch?v=8ZrN2P62XJs
γιατί βάλανε ένα tamagochi για οθόνη στο CF ?
πυξιδας990
03/02/2023, 12:40
γιατί βάλανε ένα tamagochi για οθόνη στο CF ?
και το ducati scrambler πρωτης γενιας,παρομοιο εχει
του 2015 ? Ναι , αλήθεια λες.
πυξιδας990
03/02/2023, 15:50
του 2015 ? Ναι , αλήθεια λες.
φετος το αλλαξε,το 2023
doctor_john
03/02/2023, 20:20
το cf ειναι πιο ομορφο
https://www.youtube.com/watch?v=8ZrN2P62XJs
γουέστερν ρεμπέτικο μουστάκι :roflmao:
το cf ειναι πιο ομορφο
Περάστε έξω κύριε.....
πυξιδας990
06/02/2023, 08:09
Περάστε έξω κύριε.....
:D αφου ειναι
mr.mister
13/02/2023, 23:07
https://www.youtube.com/watch?v=ce9pkZEdWrw&list=FL7Ig_qxsnZ5_jBDsJnNmGHA&index=3
Ηρθε για να μεινει αυτος ο κινητηρας
240 άγγιξε εδώ.
https://youtu.be/1V6-RlzAi2E
BabisStinson
14/02/2023, 11:21
Πολλή δύναμη. Το ΜΤ-07 θα το περνάει από πάνω άνετα. Με ένα καλό αεροδυναμικό fairing σε έκδοση "CBR" θα είναι το νέο "CBR600" της εποχής. Προφανώς αναφέρομαι στο ότι θα είναι ένα σπορτιφ μηχανάκι SS, όχι ότι είναι ανστίχοι. Αντίπαλο δέος στο νέο R7 της Yamaha.
Το Transalp ξεκινάει δυνατά πάντως από θέμα ισχύος.
skritikos
14/02/2023, 12:34
Θα ρίξει την τιμή η Yamaha στα 7000κάτι και όλα μια χαρά. Με σχεδόν 2000 διαφορά μεταξύ τους θα είναι μια διαφορετική κατηγορία με άλλους στόχους.
BabisStinson
14/02/2023, 13:17
Θα ρίξει την τιμή η Yamaha στα 7000κάτι και όλα μια χαρά. Με σχεδόν 2000 διαφορά μεταξύ τους θα είναι μια διαφορετική κατηγορία με άλλους στόχους.
Πότε έριξε τιμές για να ρίξει τώρα; H Yamaha ξεκινάει από χαμηλά ώστε να κυκλοφορήσει το μηχανάκι και μετά ανεβάζει. Παραδείγματα που μου έρχονται εύκολα:
Το ΜΤ-07 ξεκίνησε 6000 (5500 χωρίς ABS) και έφτασε 7500, ίδιο ακριβώς μηχανικά, απλά με άλλο φανάρι και πλαστικά. Το πήρα το καλοκαίρι του 2015 με 6200.
Το Tracer 900 ξεκίνησε με 9900 και τώρα βλέπω το Tracer 9 από 12500.
Πότε έριξε τιμές για να ρίξει τώρα; H Yamaha ξεκινάει από χαμηλά ώστε να κυκλοφορήσει το μηχανάκι και μετά ανεβάζει. Παραδείγματα που μου έρχονται εύκολα:
Το ΜΤ-07 ξεκίνησε 6000 (5500 χωρίς ABS) και έφτασε 7500, ίδιο ακριβώς μηχανικά, απλά με άλλο φανάρι και πλαστικά. Το πήρα το καλοκαίρι του 2015 με 6200.
Το Tracer 900 ξεκίνησε με 9900 και τώρα βλέπω το Tracer 9 από 12500.
Δεν είναι επακριβώς ίδια τα ΜΤ07 του 2014 με του 2023. Euro 5, φρένα, ανάρτηση, οθόνη και πολλές ακόμη μικροαλλαγές και φυσικά η τεράστια επιτυχία που είχε (στη Γαλλία σε πούμε, που έχει ρίξει όλο το βάρος της προώθησης της η Honda για το εν λόγω Hornet....) παίξανε ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής, που πλέον έχει φτάσει τα 8100€ για 2023
Για το Tracer 900 νομίζω ότι έχουμε και μεγαλύτερο μοτέρ πλέον , adaptive cruise κλπα
Έχει δίκιο ο φίλος, άμα δε ρίξει τη τιμή η Yamaha, αντέχει ή δεν αντέχει τη σύγκριση με το cb750 , και μόνο βάσει χαρακτηριστικών, ο αγοραστής εύκολα μπορεί να πει ότι δίνω τα 8750€ για το Honda
BabisStinson
14/02/2023, 16:06
Στο μοτέρ τι άλλαξε? Το ίδιο είναι ακριβώς, κάλυπτε το Euro 5 εξαρχής.
Φρένα τα ίδια είναι/φαίνονται..
Ανάρτηση οκ αλλάξαν τα ελατήρια για να είναι πιο σκληρά? Μην μου πει κανείς ότι αυξήθηκε τόσο το κόστος. Έχω βάλει K-Tech πίσω, η οριτζιναλ ήταν μάπα απλά.
ΟΚ η οθόνη, που προσωπικά αυτή που έχει το μοντέλο 2015 μου φαίνεται καλύτερη.
Έφτασε 8100 το ΜΤ? Ω Θεέ..
Για να μην πούμε για ποιότητα βαφών, αλυσίδας κλπ. Στα 8750 ένα Honda με 90 άλογα στο δυναμόμετρο, την ποιότητα Honda, ανάποδο μπροστινό, ακτινικές, μεγαλύτερο ντεπόζιτο και ζύγισμα καλό σίγουρα θα είναι λόγος προτίμησης από το ΜΤ-07.
Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν καν.
basilis_k6
14/02/2023, 16:42
εχει φτάσει 8100 το μτ? χαχαχαχαχαχα
και καποιοι το αγοράζουν δηλαδη?
Ω ρε φίλε 8100;;; Ξαφνικά τα 6000 για το 500αρι του μπολενο φαίνονται λουκούμι.
doctoras
14/02/2023, 17:26
Καλά ρε παιδιά δε έγινε από μια στιγμή στην άλλη η αύξηση, αυξάνεται γραμμικά κάθε χρόνο (και τα τελευταία 3 χρόνια εκθετικά με τις μάγκες του οικονομικού μοντέλου).
mr.mister
15/03/2023, 13:34
Competition's funeral
https://www.youtube.com/watch?v=zvjGkpYh8aw
Ωραίος ήχος. https://youtu.be/kotcTcy_5l4
αν μιλαμε για ηχο.......https://www.youtube.com/watch?v=a4pgpx-TJLc
Είχε πλάκα σαν duel , το αποτέλεσμα νομίζω απολύτως αναμενόμενο βάσει των χαρακτηριστικών.
Λίγο απρόσμενο στο handling ή στην αίσθηση ποιότητας (για Honda).
Hornet vs MT07 by Michael Neeves-MCN
https://www.youtube.com/watch?v=DHYPu8E7GSo
mr.mister
13/04/2023, 11:26
Τι να κλασει το MT 07
Hornet 750 vs Suzuki GSX-8S:
https://www.youtube.com/watch?v=ppC31wW-KsE
Νικητής και νέος βασιλιάς το Suzuki, πιο ώριμο, πιο ολοκληρωμένο και σουζομηχάνημα κατά τους Εγγλέζους!
mr.mister
19/05/2023, 19:02
:p:p:pΟυτε Καν
Να μας πουν απο MCN ποσα τσεπωσαν απο την Suzuki.
Επισης πρεπει να ειναι καποιος κολλημενος με Suzuki η' μουρλος για να δωσει 10Κ για να παρει το GSX-8S σε σχεση με το Hornet 750 στα 8.750
Επισης πρεπει να ειναι καποιος κολλημενος με Suzuki η' μουρλος για να δωσει 10Κ για να παρει το GSX-8S σε σχεση με το Hornet 750 στα 8.750
Εντάξει, σε όλο το βίντεο λένε ότι είναι πολύ κοντά και ότι εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός πριν το στέψουν βασιλιά στο τέλος :a15:
Money talks πάντως, όπως και να το πάρει κανείς ;)
Το Suzuki δείχνει σαν το KTM 890 του φτωχού και ο κυβισμός του το πλησιάζει , είναι σχεδόν 800άρι !! :lol:
Tallyban
19/05/2023, 19:49
Όπως το'πε ο από πάνου,για να βγάλουν οι Εγγλέζοι σουτζούκι καλύτερο από Ντόχα πρέπει να παντελονιασαν τρελά πακέτα ή είναι όντως πολύ καλύτερο .
basilis_k6
19/05/2023, 20:18
δεν χρειάζεται καν να δεις το βιντεο για να ξερεις οτι ειναι καλυτερο μηχανακι το suzuki. δεν εχουμε 1996 και το Hornet σαν μοντελο δεν εχει καμια σχεση με τα τοτε μοντελα. το χορνετ κερδιζει κυριως επειδη γραφει χοντα και λεει 90 αλογα. τελευταια φορά που σε απευθειας συγκρινόμενα μοντέλα η honda κερδισε την suzuki στα τεστ και στα review ηταν πανω απο 15 χρονια πριν.
kyriakosrod
19/05/2023, 22:26
Όσα reviews έχω δει βγάζουν το σουζουκι καλύτερο. Και γιατί να μην είναι άλλωστε. Και πιο όμορφο. Πιο αρμονική σχεδίαση. Με ωραίο ψαλίδι
Hornet vs MT07 by Michael Neeves-MCN
https://www.youtube.com/watch?v=DHYPu8E7GSo
Μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τονίζουν τη χρήση κράνους και γενικότερα προστατευτικού εξοπλισμού, με την πράξη τους και τη σκηνοθεσία. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται σωστά πρότυπα.
AUFGEBRACHT
20/05/2023, 20:06
Γνωστός μου-βαμμένος Hondaκιας- πήγε για test ride της Transalp και επί τη ευκαιρία, έριξε μια ματιά και στο νέο Hornet που ήταν δίπλα...η απτή ποιότητα κατασκευής δεν τον ενθουσίασε...
strokt up
21/05/2023, 08:31
Ποιότητα κατασκευής δεν έχει σίγουρα, αλλά ποιος έχει πλέον; Πάντως βάσει ίππων και στησίματος και το τιμής είναι το πιο vfm
doctor_john
21/05/2023, 09:15
Στην πράξη όμως πρέπει να έχεις ανοικτά τα μάτια οπότε...
Οι ποιότητα κατασκευής μιας μοτοσυκλέτας γίνεται αντιληπτή μόνο με το πέρασμα του χρόνου και όχι με το μάτι. Εκτός αν κάποιος ξύνει π.χ. τις βαφές με έναν σουγιά, ή ρίχνει τη μοτοσυκλέτα κάτω και βλέπει την ευαισθησία των πλαστικών. Εγώ δεν βρίσκω άλλο τρόπο. Ακόμη και το αν οι κολλήσεις του πλαισίου είναι καλές ή όχι πως μπορεί να γίνει αντιληπτό από ένα μη εξειδικευμένο μάτι, εκτός αυτού αυτές πλέον γίνονται από robot με απίθανη περίπτωση να μην είναι σωστές.
Κάθε φορά που διαβάζω για σχόλια που αφορούν τη ποιότητα κατασκευής είτε αυτά είναι αρνητικά είτε θετικά αυτό που "διαβάζω" εγώ... είναι αν ο σχολιαστής είναι φιλικά προσκείμενος στην εταιρεία ή το μοντέλο ή όχι, τίποτα άλλο. Κάποιες φορές μάλιστα διαβάζω κάπως αστείες προσεγγίσεις στις οποίες δε θέλω να αναφερθώ γιατί σκοπός μου δεν είναι να στοχοποιήσω πρόσωπα αλλά κάποια στιγμή να κάνουμε κριτική η οποία να έχει βάση και όχι θεωρητική προσέγγιση.
Τα μέταλλα των πλαισίων είναι πάνω/κάτω ίδια αναλόγως της επιλογής που κάνει κάθε εταιρεία συγκρινόμενα μεταξύ τους (π.χ. κράματα αλουμινίου ή χρωμομολυβδένια). Τα μέταλλα κινητήρων είναι ακόμη πιο κοντά. Μένουν βαφές και πλαστικά που είναι και πάλι σε παρόμοιο οπτικό επίπεδο, ειδάλλως σας προσκαλώ να βάλλετε συγκριτικές φωτό με close up να μου αποδείξετε το αντίθετο εστιάζοντας σε τέτοια σημεία.
Εκεί που μπορεί κανείς να δει μια διαφορά είναι σε παρελκόμενα των μοτοσυκλετών όπως είναι τα πατητά, οι διακόπτες, οι ακτίνες ή οι ζάντες, ο φωτισμός τα οποία είναι εντελώς προσαρμοσμένα με τη τιμή της μοτοσυκλέτας και συνήθως και εκεί χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και έκθεση σε καιρικές συνθήκες για τις ανάλογες διαπιστώσεις.
Μα δεν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα κατασκευής; Τέτοια που στην ίδια κατηγορία τιμής να την αντιλαμβάνεται το μάτι, όχι! Και ξέρουμε πολλές περιπτώσεις όπου premium Μοτοσυκλέτες με αξία κτήσης άνω των 20.000€ έχουν δείξει μέσα στη 5ετία χρήσης πως ο θησαυρός είναι άνθρακας και το μόνο που είχε "αξία" ήταν το λογότυπο της μοτοσυκλέτας (δεν αναφέρομαι σε αστοχίες αλλά σε περιστατικά που ο χρόνος ανέδειξε τη φτωχή ποιότητα κατασκευής έστω και σε επιμέρους τμήματα μιας μοτοσυκλέτας).
Άρα, κύριο μέσο ελέγχου της ποιότητας μιας μοτοσυκλέτας είναι ο χρόνος και όχι το μάτι.
basilis_k6
21/05/2023, 10:45
Οι ποιότητα κατασκευής μιας μοτοσυκλέτας δε μπορεί παρά να γίνεται αντιληπτή παρά μόνο με το πέρασμα του χρόνου και όχι με το μάτι. Εκτός αν κάποιος ξύνει π.χ. τις βαφές με έναν σουγιά, ή ρίχνει τη μοτοσυκλέτα κάτω και βλέπει την ευαισθησία των πλαστικών. Εγώ δεν βρίσκω άλλο τρόπο. Ακόμη και το αν οι κολλήσεις του πλαισίου είναι καλές ή όχι πως μπορεί να γίνει αντιληπτό από ένα μη εξειδικευμένο μάτι, εκτός αυτού αυτές πλέον γίνονται από robot με απίθανη περίπτωση να μην είναι σωστές.
Κάθε φορά που διαβάζω για σχόλια που αφορούν τη ποιότητα κατασκευής είτε αυτά είναι αρνητικά είτε θετικά αυτό που "διαβάζω" εγώ... είναι αν ο σχολιαστής είναι φιλικά προσκείμενος στην εταιρεία ή το μοντέλο ή όχι, τίποτα άλλο. Κάποιες φορές μάλιστα διαβάζω κάπως αστείες προσεγγίσεις στις οποίες δε θέλω να αναφερθώ γιατί σκοπός μου δεν είναι να στοχοποιήσω πρόσωπα αλλά κάποια στιγμή να κάνουμε κριτική η οποία να έχει βάση και όχι θεωρητική προσέγγιση.
Τα μέταλλα των πλαισίων είναι πάνω/κάτω ίδια αναλόγως της επιλογής που κάνει κάθε εταιρεία συγκρινόμενα μεταξύ τους (π.χ. κράματα αλουμινίου ή χρωμομολυβδένια). Τα μέταλλα κινητήρων είναι ακόμη πιο κοντά. Μένουν βαφές και πλαστικά που είναι και πάλι σε παρόμοιο οπτικό επίπεδο, ειδάλλως σας προσκαλώ να βάλλετε συγκριτικές φωτό με close up να μου αποδείξετε το αντίθετο εστιάζοντας σε τέτοια σημεία.
Εκεί που μπορεί κανείς να δει μια διαφορά είναι σε παρελκόμενα των μοτοσυκλετών όπως είναι τα πατητά, οι διακόπτες, οι ακτίνες ή οι ζάντες, ο φωτισμός τα οποία είναι εντελώς προσαρμοσμένα με τη τιμή της μοτοσυκλέτας και συνήθως και εκεί χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και έκθεση σε καιρικές συνθήκες για τις ανάλογες διαπιστώσεις.
Μα δεν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα κατασκευής; Τέτοια που στην ίδια κατηγορία τιμής να την αντιλαμβάνεται το μάτι, όχι! Και ξέρουμε πολλές περιπτώσεις όπου premium Μοτοσυκλέτες με αξία κτήσης άνω των 20.000€ έχουν δείξει μέσα στη 5ετία χρήσης πως ο θησαυρός είναι άνθρακας και το μόνο που είχε "αξία" ήταν το λογότυπο της μοτοσυκλέτας (δεν αναφέρομαι σε αστοχίες αλλά σε περιστατικά που ο χρόνος ανέδειξε τη φτωχή ποιότητα κατασκευής έστω και σε επιμέρους τμήματα μιας μοτοσυκλέτας).
Άρα, κύριο μέσο ελέγχου της ποιότητας μιας μοτοσυκλέτας είναι ο χρόνος και όχι το μάτι.
η ποιοτητα μιας μοτοσυκλέτας ειναι συναρτηση της τιμης. ποιοτητα κατασκευης σσυγκεκριμενα, ειναι μονο το ποσο καλα φτιαχτηκε (υλικα και δεσιμο) και ναι, με το ματι δεν καταλαβαινεις πολλα. παιρνεις μια αισθηση ομως ειδικα απο πλαστικα, κουμπια, καντραν, βιδες κτλ.
giannis323
21/05/2023, 11:08
Και η ποιότητα των υλικών και η συναρμολόγηση και ο ποιοτικός έλεγχος είναι ο ορισμός της ποιότητας κατασκευής ενός προϊόντος και η αποτελεσματικότητα τους την δείχνει η απτή ποιότητα,το φινίρισμα και φυσικά η νεκροψία ,η αντοχή στον χρόνο,στην χρήση και στις καιρικές συνθήκες.Οτι κάποια ευρωπαϊκά εργοστάσια κ ειδικά γερμανικά κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πχ στα περισσότερα ακριβά ιταλικά και σε ορισμένα ιαπωνικά που παράγονται ακόμη στην Ιαπωνία πχ.vstrom 1050.Για τους παλιότερους θυμούνται την παχιά βαφή στα ντεπόζιτα των ιαπωνικών γυμνών και πως είναι τώρα που χαράζονται και με ένα φερμουάρ παντελονιού.Αυτο είναι φυσικά πτώση της ποιότητας.
Κ το Yamaha MT-07 ανέβασε τη ποιότητα της βαφής του και γενικότερα δίνει μια πιο ιλουστρασιόν αίσθηση , το Suzuki φαίνεται πιο ακριβό και όφειλε να το κάνει δεδομένου της τιμής του.
Δείτε μερικά φθηνότερα (ξαναλέω , μερικά ) κινέζικα πως φαίνονται και καταλαβαίνεις τη ποιότητα της βαφής των π.χ CL-700X , το δερμάτινο υλικό της σέλας φαίνεται της πλάκας , η οθόνη τίποτα το ιδιαίτερο , η εξάτμιση πίσω φαίνεται φτηνό αφτερ-μάρκετ τελικό , το οπτικό αποτέλεσμα δηλαδή το ρίχνει λίγο.
Φυσικά η ποιότητα δεν είναι μόνο ότι φαίνεται ή "άπτεται" άμεσα αλλά μια πρώτη εντύπωση μετράει απουσία δεδομένων αξιοπιστίας σε νεοεισερχόμενους της κατηγορίας.
Η λέξη ποιότητα χρησιμοποιείται με διττό τρόπο εδώ και δεκαετίες και μας δυσκολεύει στη συνεννόηση. Ενίοτε συνδέεται με την πολυτέλεια, άλλοτε με την αντοχή στο χρόνο, άλλοτε με την αίσθηση αφής και άλλοτε με συνδυασμό των προαναφερθέντων.
Για παράδειγμα ένα σκληρό πλαστικό μπορεί να φαίνεται κακό στην αίσθηση, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πάντα ότι θα χαλάσει γρήγορα. Π.χ. τα ταμπλό των ιαπωνικών αυτοκινήτων ήταν παλαιότερα σκληρά και έδειχναν φτωχά. Θα έλεγε κανείς χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Αλλά 10 χρόνια μετά τα ευρωπαϊκά, ωραία σε αίσθηση, υλικά άρχισαν να αποσυντίθενται, ενώ τα ιαπωνικά άντεχαν διπλάσια χρόνια χωρίς αισθητή φθορά.
Μπορώ να διακρίνω άμεσα έναν κακό σε αίσθηση διακόπτη που μου θυμίζει φθηνό ταπεράκι. Γι' αυτόν ξέρω ότι δεν θα απολαμβάνω να τον ακουμπάω και ίσως αποτελέσει κριτήριο απόρριψης. Δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέξει στο χρόνο. Επίσης, αν έχει μπόσικα, επίσης δεν θα μου αρέσει. Αλλά ούτε αυτό είναι ένδειξη ότι τα μπόσικα θα αυξηθούν ή ότι ένας πιο σφικτός διακόπτης δεν θα αποκτήσει μπόσικα μετά από 200 πατήματα.
Αναγκαστικά παίρνεις το ρίσκο να υποθέσεις ότι μία εταιρεία που στο παρελθόν έχει δείξει ότι προσέχει τα προϊόντα της, το ίδιο θα κάνει και με κάποιο νέο προϊόν. Ή περιμένεις μερικά χρόνια να δοκιμαστεί η μοτοσυκλέτα, διαβάζεις απόψεις και τελικά αποφασίζεις.
basilis_k6
21/05/2023, 12:28
Η λέξη ποιότητα χρησιμοποιείται με διττό τρόπο εδώ και δεκαετίες και μας δυσκολεύει στη συνεννόηση. Ενίοτε συνδέεται με την πολυτέλεια, άλλοτε με την αντοχή στο χρόνο, άλλοτε με την αίσθηση αφής και άλλοτε με συνδυασμό των προαναφερθέντων.
Για παράδειγμα ένα σκληρό πλαστικό μπορεί να φαίνεται κακό στην αίσθηση, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πάντα ότι θα χαλάσει γρήγορα. Π.χ. τα ταμπλό των ιαπωνικών αυτοκινήτων ήταν παλαιότερα σκληρά και έδειχναν φτωχά. Θα έλεγε κανείς χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Αλλά 10 χρόνια μετά τα ευρωπαϊκά, ωραία σε αίσθηση, υλικά άρχισαν να αποσυντίθενται, ενώ τα ιαπωνικά άντεχαν διπλάσια χρόνια χωρίς αισθητή φθορά.
Μπορώ να διακρίνω άμεσα έναν κακό σε αίσθηση διακόπτη που μου θυμίζει φθηνό ταπεράκι. Γι' αυτόν ξέρω ότι δεν θα απολαμβάνω να τον ακουμπάω και ίσως αποτελέσει κριτήριο απόρριψης. Δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέξει στο χρόνο. Επίσης, αν έχει μπόσικα, επίσης δεν θα μου αρέσει. Αλλά ούτε αυτό είναι ένδειξη ότι τα μπόσικα θα αυξηθούν ή ότι ένας πιο σφικτός διακόπτης δεν θα αποκτήσει μπόσικα μετά από 200 πατήματα.
Αναγκαστικά παίρνεις το ρίσκο να υποθέσεις ότι μία εταιρεία που στο παρελθόν έχει δείξει ότι προσέχει τα προϊόντα της, το ίδιο θα κάνει και με κάποιο νέο προϊόν. Ή περιμένεις μερικά χρόνια να δοκιμαστεί η μοτοσυκλέτα, διαβάζεις απόψεις και τελικά αποφασίζεις.
το ταμπλο ειναι ενα καλο παράδειγμα. ενα πιο ευκολο ειναι ενα ηχειο. αν παράγει πολύ καλη μουσική αλλα χαλάσει σε ενα χρονο ειναι πιό ποιοτικό απο ενα που παράγει μετριο ήχο αλλα παίζει 10 χρόνια ασταμάτητα? Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτο. Αν το ήχειο πρέπει να μπει σπιτι μου και να παιζει τοτε το πρωτο ειναι κακο ποιοτικά. Αν πρέπει να το βάλεις στο μέγαρο για μια μεγάλη σειρά συναυλιών τοτε το δεύτερο δεν σε ενδιαφέρει αν θα παιζει 10 η 50 χρόνια γιατι απλα δεν κάνει την δουλεια που θέλεις. δεν περνάει τα στανταρ που εχεις θέσει ΕΣΥ.
Γι' αυτό δεν εξυπηρετεί πάντοτε η λέξη "ποιότητα", αφού δεν είναι σαφής.
Πολλές φορές είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τις λέξεις "αίσθηση", "πολυτέλεια", "συναρμογή", "απόδοση" ή φράσεις όπως "αντοχή στο χρόνο", "αξιοπιστία".
Κάποιες φορές όμως υπάρχουν εμφανή σημάδια ποιότητας κατασκευής
Για παράδειγμα σε αυτοκίνητο βερνίκι σε μη εμφανείς επιφάνειες διπλές τσιμουχες σε πόρτες ηχομονωτικα υλικά μικροί αρμοί κλπ..
Θα αναφέρω το παράδειγμα μίας σέλας. Την ακουμπάς και σου αρέσει το υλικό, δείχνει και αντιολισθητικό. Κάθεσαι πάνω είναι και ανατομική, ενώ και το πάχος της επένδυσης σε κάνει να νομίζεις ότι θα αντέξει. Ωραία, λες.
Είναι όμως αρκετά αδιάβροχη ή έχει πόρους και θα γίνει σφουγγάρι στη βροχή; Το αφρώδες υλικό πόσα χρόνια θα διατηρήσει τον όγκο και την ελαστικότητά του; Η επένδυση σκίζεται εύκολα; Αντέχει παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο πριν γίνει φυτίλια;
Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στον ασαφή όρο "ποιότητα", αλλά θα μπορούσαν να διακριθούν καλύτερα, εάν στην πρώτη παράγραφο βάζαμε "αίσθηση", "εργονομία", ενώ στη δεύτερη, "αντοχή στον χρόνο" και "αξιοπιστία". Τα τελευταία είναι δυσδιάκριτα κατά την πρώτη επαφή, αλλά παραμένουν πολύ σημαντικά για κάποιον που σκοπεύει να κρατήσει τη μοτοσυκλέτα μετά τη λήξη της εγγύησης ή αν θέλει να έχει καλή αξία μεταπώλησης.
stefanos
21/05/2023, 15:35
Τα παραπάνω είναι θέματα σχεδιασμού.
Η επιλογή υλικών η εργονομία το αισθητικό αποτέλεσμα.
Ποιότητα είναι η δυνατότητα του εργοστασίου να αναπαράγει με ακρίβεια το προϊόν που έχει σχεδιαστεί χωρίς σφάλματα.
Ο άθλιος διακόπτης και τα πλαστικά που διαλύονται είναι θέμα σχεδιασμού.
Το ελάττωμα στη βαφή η την συναρμογή είναι θέμα ποιότητας.
Tallyban
21/05/2023, 19:47
Από θαμπωμενο χρώμα,σκισμένη σέλα ή ξεραμένο ταμπλό δεν έμεινε ποτέ κανείς στο δρόμο να περιμένει την ωδική.
patsavour
21/05/2023, 22:09
Από θαμπωμενο χρώμα,σκισμένη σέλα ή ξεραμένο ταμπλό δεν έμεινε ποτέ κανείς στο δρόμο να περιμένει την ωδική.
Γιατί σου τραγουδάνε κι όλας όταν σε κουβαλάνε;
giannis323
22/05/2023, 20:30
Το είδα σήμερα από κοντά.Ομορφο,ψιλομαζεμενο στριτ αλλά τέτοιες κολλήσεις στο πλαίσιο απαγορεύεται για Χόντα και σε αυτή την τιμη.Τραγικη ειρωνία ένα sym κάτι ον οφ έδειχνε πιο προσεγμένο στο πλαίσιο.
telegonos
22/05/2023, 21:26
Το είδα σήμερα από κοντά.Ομορφο,ψιλομαζεμενο στριτ αλλά τέτοιες κολλήσεις στο πλαίσιο απαγορεύεται για Χόντα και σε αυτή την τιμη.Τραγικη ειρωνία ένα sym κάτι ον οφ έδειχνε πιο προσεγμένο στο πλαίσιο.
Τραγική ειρωνία, δεν είναι μια ειρωνία που είναι...τραγική. Είναι όρος της λογοτεχνίας, που σημαίνει ότι ο ήρωας του έργου δεν ξέρει κάτι, που το κοινό ξέρει.
Π.χ. ο ήρωας ψάχνει την μητέρα του, αλλά εμείς οι θεατές ξέρουμε ότι η μάνα του έχει πεθάνει και την ψάχνει τζάμπα.
Αυτό που περιγράφεις εσύ, λέγεται σκέτο ''τραγικό'' (αν ισχύει)
DoctoR_k6
22/05/2023, 23:44
Τραγική ειρωνία, δεν είναι μια ειρωνία που είναι...τραγική. Είναι όρος της λογοτεχνίας, που σημαίνει ότι ο ήρωας του έργου δεν ξέρει κάτι, που το κοινό ξέρει.
Π.χ. ο ήρωας ψάχνει την μητέρα του, αλλά εμείς οι θεατές ξέρουμε ότι η μάνα του έχει πεθάνει και την ψάχνει τζάμπα.
Αυτό που περιγράφεις εσύ, λέγεται σκέτο ''τραγικό'' (αν ισχύει)
Για τον Γιάννη είναι τραγική ειρωνεια ότι ο άλλος έδωσε τόσα λεφτά κ στα μάτια του οι κολλήσεις είναι χειρότερες από του sym παραδίπλα που μπορεί να κοστίζει στα μισά...
Βέβαια ο σκοπός του ποστ δεν ήταν για να κάνουμε μάθημα...
Την βρίσκεις με κάτι τέτοια τελεγονε...σου αρέσει να διορθώνεις τον άλλο . Βέβαια ο καθένας όπως την βρίσκει!!
doctor_john
23/05/2023, 07:24
Εντάξει, δεν είναι διόρθωση, πληροφορίες που συμπληρώνουν την παιδεία είναι.
Σα να μου αρέσουν τα λάστιχα με έντονη κορώνα και να πει κάποιος πως τα εμπνεύστηκαν κ.λπ.
Χωρίς πλάκα, δεν έχω συναντήσει οικογένεια που να ευημερεί και να μην το κάνει πράξη.
Έχουμε και μεγάλα παραδείγματα με χώρες - κοινωνίες: όσες επιτρέπουν να αλλάζει το νόημα λέξεων ή φράσεων
με τα χρόνια, γίνονται έρμαια συμφερόντων και δεν ευημερούν..
patsavour
23/05/2023, 08:30
Αλλο η φαινομένη ποιοτητα,και αλλο η πραγματικη ποιοτητα.Η πραγματικη ποιοτητα συνηθως πιστοποιηται μεσω της αντοχης στον χρονο.
SeniorCanardo
23/05/2023, 09:44
Εντάξει, δεν είναι διόρθωση, πληροφορίες που συμπληρώνουν την παιδεία είναι.
Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις μου φάινεται...:bawl:
Τραγική ειρωνεία είναι σχήμα που συναντάται στον αρχαίο γραπτό λόγο, ξεκινώντας από τα Ομηρικά έπη, μέχρι της τραγωδίες του Σοφοκλή.
Ως όρος της λογοτεχνίας εισάγεται κάπου στα 1800 και αμφισβητείται ακόμα από ποιόν, άρα μια αναφορά στην αρχαιοελληνική της προέλευση θα ήταν ακριβέστερη και ορθότερη, κατά την γνώμη μου.
"Η τραγική ειρωνεία μπορεί να παρουσιάζεται με δύο μορφές: τη λεκτική και την ειρωνεία της κατάστασης ή καταστασιακή.
Η πρώτη μορφή στηρίζεται στο γεγονός ότι οι λέξεις και οι φράσεις που χρησιμοποιεί ένα πρόσωπο της τραγωδίας, έχουν διαφορετικό νόημα για το ίδιο και διαφορετικό για τους θεατές. Πρόκειται, δηλαδή, για περίπτωση στην οποία οι χρησιμοποιούμενες λέξεις έχουν διφορούμενη σημασία και το βαθύτερο νόημα είναι διαφορετικό από το προφανές."
Παράδειγμα: Κορυφαία ποιότητα λέει ο κατασκευαστής, ή ο "μουτζαχεντίν" της εταιρείας (fanboy κατά τους millennials), "σκ@τά" ποιότητα και φτηνοδουλειά βλέπει ο υποψήφιος αγοραστής.
Άρα πιθανότατα σωστά, υπό αυτή την έννοια να το χρησιμοποίησε ο φίλος.
Τηλεδιοίκηση βλέπει το κομματόσκυλο, ένα πίνακα με φωτάκια βλέπουμε εμείς.
"Η δεύτερη μορφή τραγικής ειρωνείας (η λεγόμενη καταστασιακή) απορρέει από την ίδια την πλοκή του έργου. Ο μύθος δηλαδή της τραγωδίας εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θεατές να γνωρίζουν περισσότερα από τον ίδιο τον ήρωα: ο θεατής γνωρίζει την αλήθεια, ενώ ο τραγικός ήρωας την αγνοεί ή βρίσκεται σε μια κατάσταση αυταπάτης. Ουσιαστικά πρόκειται για μιαν αντίθεση ανάμεσα στη γνώση (που την κατέχουν οι θεατές) και στην άγνοια (που τη ζει ο τραγικός ήρωας)."
Για παράδειγμα είσαι "μαστοράκος του κώλου", που κατσαβιδιάζει σκούτερ και παπιά όλη μέρα, φαντασιώνεσαι όμως πως είσαι αρχιμηχανικός στο HRC και επίτημος διδάκτωρ του MIT.
Εμείς γνωρίζουμε, εσύ νομίζεις.:roflmao:
Πηγές:
https://e-didaskalia.blogspot.com/2019/03/blog-post.html
https://www.greelane.com/el/%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC/what-is-dramatic-irony-1690483/
giannis323
23/05/2023, 11:51
Ήθελα να τονίσω την αντίθεση,δεν ήμουν και τόσο καλος στα φιλολογικά όντως.Τελος πάντων ναι,μου έκανε τρομερή εντύπωση οι κόλλησεις ίσως επειδή ήταν και στο χρώμα το κόκκινο που τις έκαναν εντονοτερες κάτι σαν του er6 και του βερσυς που ειχα.Μερικοι έλεγαν και εγώ ανάμεσα τους για το πώς είναι το ψαλίδι του Μπενελι 502χ όταν είχε πρωτοβγει.Θα ήταν καλό να τα λέμε όλα,ίσα ίσα καλό είναι να βγαίνουν τα κακώς κείμενα στην φορά για βελτίωση των προϊόντων.
Ήθελα να τονίσω την αντίθεση,δεν ήμουν και τόσο καλά στα φιλολογικά όντως.Τελος πάντων ναι,μου έκανε τρομερή εντύπωση οι κόλλησεις ίσως επειδή ήταν και στο χρώμα το κόκκινο που τις έκαναν εντονοτερες κάτι σαν του er6 και του βερσυς που ειχα.Μερικοι λέγαμε και εγώ ανάμεσα τους για το πώς είναι το ψαλίδι του Μπενελι 502χ όταν είχε πρωτοβγει.θα τα λέμε όλα.
Ήμουν σίγουρος ότι θα είδες αυτό με το κόκκινο πλαίσιο. Είναι λάθος επιλογή χρώματος γιατί μας πετάει όλες τις ατέλειες φινισρίσματος στα μούτρα. Αν έβλεπες αυτό με το μαύρο πλαίσιο λίγα θα διάβαζε το μάτι σου.
Όπως έγραψα και νωρίτερα, από τότε που ανέλαβαν τα robot τις κολλήσεις καμία εταιρεία δεν ασχολείται με το φινίρισμα τους (πλην εξωτικών μοντέλων), καθώς το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό και μειώνει δραματικά το κόστος στη γραμμή παραγωγής. Το σημαντικό είναι να μη κόβεται το πλαίσιο και να μην έχουμε "πετάγματα" στις βαφές με τον καιρό στα σημεία των κολλήσεων. Αποφάσισε η Honda να μη βάλει αφαιρούμενο υποπλαίσιο που επίσης έχει εξοικειωθεί το μάτι μας να βλέπει, αντί για κολλήσεις. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλής κατασκευής ή όχι.
Θα βελτιωθεί στη πορεία λογικά , η τιμή του είναι πολύ καλή για αρχικό πλασάρισμα στην αγορά
mangelasakis
23/05/2023, 22:39
Εγώ να ρωτήσω το εξής. Αν είχατε το παλιό hornet 600 του 2007 με τους 102 ίππους θα αγοράζατε το καινούριο hornet, θα αγοράζατε το cb650r ή θα κρατούσατε το παλιό; Ποιο από τα τρία θα προτειμουσατε και αν θεωρείτε ότι αξίζει να δώσω το παλιό και να βάλω έξτρα χρήματα για να αγοράσω ένα από τα cb650r η το καινούριο Hornet. Η αυτά τα χρήματα να τα δώσω στο παλιό και να του βελτιώσω αναρτήσεις να του βάλω quick sifter και traction control;
Εγώ να ρωτήσω το εξής. Αν είχατε το παλιό hornet 600 του 2007 με τους 102 ίππους θα αγοράζατε το καινούριο hornet, θα αγοράζατε το cb650r ή θα κρατούσατε το παλιό; Ποιο από τα τρία θα προτειμουσατε και αν θεωρείτε ότι αξίζει να δώσω το παλιό και να βάλω έξτρα χρήματα για να αγοράσω ένα από τα cb650r η το καινούριο Hornet. Η αυτά τα χρήματα να τα δώσω στο παλιό και να του βελτιώσω αναρτήσεις να του βάλω quick sifter και traction control;
Είχα το hornet το παλιό (2010). Το καινούριο χορνετ δεν θα το έπαιρνα γιατί πρώτον είναι κακάσχημο και δεύτερον τι νόημα έχει να λες χορνετ και να μην είναι τετρακύλινδρο. Το cb650r μ αρέσει περισσότερο απ το hornet που είχα λόγω στρογγυλού φαναριού. Βελτίωση στις αναρτήσεις θέλουν όλα. Quick shifter αν δεν μπαίνεις πίστα δε σου χρειάζεται θεωρώ. Traction control δεν ένιωσα ποτε να μου λείπει.
telegonos
23/05/2023, 23:39
Ήθελα να τονίσω την αντίθεση,δεν ήμουν και τόσο καλος στα φιλολογικά όντως.
;) ε στο εξής, θα ξέρεις τι σημαίνει.
Το παλιό είναι παλιό αλλά δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο ικανό. Αν το βελτιώσεις κιόλας θα είναι ικανότερο από οποιοδήποτε εργοστασιακό βγαίνει τώρα στην ίδια κατηγορία. Το δικύλινδρο είναι διαφορετικό από το τετρακύλινδρο. Έχει λιγότερο γκάζι αλλά περισσότερο εκμεταλλεύσιμο στα χαμηλομεσαία, πιο ελαφριά αίσθηση, μικρότερη κατανάλωση, ''πέφτει'' πιο εύκολα στη στροφή, έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης αλλά και οικονομικής διαφοράς. Πόσο δίνεις το δικό σου και πόσα βάζεις για να πάρεις το καινούργιο? Αν μιλάμε για διαφορά 5 χιλιάρικα ας πούμε και δε σου περισσεύουν θεωρώ πως δεν αξίζει να κάνεις την κίνηση καθώς σχεδόν με το 1\5 των χρημάτων βελτιώνεις το δικό σου στα σημεία και έχεις μια καλύτερη μοτοσυκλέτα τουλάχιστον σε οδική συμπεριφορά.
mangelasakis
24/05/2023, 14:24
Το παλιό είναι παλιό αλλά δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο ικανό. Αν το βελτιώσεις κιόλας θα είναι ικανότερο από οποιοδήποτε εργοστασιακό βγαίνει τώρα στην ίδια κατηγορία. Το δικύλινδρο είναι διαφορετικό από το τετρακύλινδρο. Έχει λιγότερο γκάζι αλλά περισσότερο εκμεταλλεύσιμο στα χαμηλομεσαία, πιο ελαφριά αίσθηση, μικρότερη κατανάλωση, ''πέφτει'' πιο εύκολα στη στροφή, έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης αλλά και οικονομικής διαφοράς. Πόσο δίνεις το δικό σου και πόσα βάζεις για να πάρεις το καινούργιο? Αν μιλάμε για διαφορά 5 χιλιάρικα ας πούμε και δε σου περισσεύουν θεωρώ πως δεν αξίζει να κάνεις την κίνηση καθώς σχεδόν με το 1\5 των χρημάτων βελτιώνεις το δικό σου στα σημεία και έχεις μια καλύτερη μοτοσυκλέτα τουλάχιστον σε οδική συμπεριφορά.
To παλιό σκέφτομαι να του βάλω Ohlins πίσω ανάρτηση και μπροστά να αναβαθμίσω σε ρυθμιζόμενη με το κιτ της Andreani συνολικό κόστος περίπου 1200-1300 ευρώ. Επίσης σκέφτομαι να το εξυγχρονίσω λίγο βάζοντας από την healtech traction control κυρίως για περισσότερη ασφάλεια γιατί πλέον είμαι και μπαμπας. Συν κάποια έξτρα που του έχω βάλει τα 6 χρόνια που το έχω . Όμως δεν ξέρω αν αξίζει να του κάνω αυτές τις αναβαθμίσεις ή αν αξίζει καλύτερα να το πουλήσω και να πάρω το καινούριο hornet ή το cb650r. Επειδή όμως και το δικό μου είναι σε άριστη κατάσταση με μόλις 25000 χλμ φοβάμαι μήπως αν το πουλήσω το μετανιώσω και τελικά με τις παραπάνω αναβαθμίσεις να είναι καλύτερο από τα καινούρια. Το καινούριο hornet από την άλλη έχει και μοχλικό (το cb650r νομίζω δεν έχει) με big piston αναρτήσεις έχουν και τετραπίστονες δαγκάνες εχουν μαμα traction control και αναβαθμισένο πλαίσιο. Δεν ξέρω αν όλα αυτά εν τέλη κάνουν καλύτερο μηχανάκι από ότι το παλιό hornet.
Dimmanoukas
24/05/2023, 14:48
Δεν το έχω, αλλά το hornet του 2007 το έχω σε πολύ εκτίμηση για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, καθώς ήταν η πρώτη μου επαφή με μηχανή και με αυτή έβγαλα το δίπλωμα.
Για μένα το πιο όμορφο είναι το μοντέλο του 2006, με δύο σημαντικά μείον όμως.
Απουσία abs και υψηλή κατανάλωση.
Αν βέβαια το τελευταίο αυτό μοντέλο του 2006 είχε και τα αναλογικά όργανα του μοντέλου του 2002, τότε θα ήταν αισθητικά άρτιο για τα γούστα μου.
Ήχος, εμφάνιση και επιδόσεις to die for.
Επίσης εικάζω ότι σε λόγια χρόνια θα αρχίζει να ανεβάζει την τιμή του, ειδικά όσα είναι σε μαμά κατάσταση.
Κάπως σαν την bmw e30 m3 όπου πωλείται περισσότερο από την e46 παρότι είναι παλαιότερη.
Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάει αγγελίες για το cb, αλλά αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.
Οπότε στη θέση σου θα το σκεφτόμουν δίπλα και τριπλά και θα πήγαινα οπωσδήποτε να οδήγησε σε test ride τα καινούργια για να έχω πλήρη άποψη.
To παλιό σκέφτομαι να του βάλω Ohlins πίσω ανάρτηση και μπροστά να αναβαθμίσω σε ρυθμιζόμενη με το κιτ της Andreani συνολικό κόστος περίπου 1200-1300 ευρώ. Επίσης σκέφτομαι να το εξυγχρονίσω λίγο βάζοντας από την healtech traction control κυρίως για περισσότερη ασφάλεια γιατί πλέον είμαι και μπαμπας. Συν κάποια έξτρα που του έχω βάλει τα 6 χρόνια που το έχω . Όμως δεν ξέρω αν αξίζει να του κάνω αυτές τις αναβαθμίσεις ή αν αξίζει καλύτερα να το πουλήσω και να πάρω το καινούριο hornet ή το cb650r. Επειδή όμως και το δικό μου είναι σε άριστη κατάσταση με μόλις 25000 χλμ φοβάμαι μήπως αν το πουλήσω το μετανιώσω και τελικά με τις παραπάνω αναβαθμίσεις να είναι καλύτερο από τα καινούρια. Το καινούριο hornet από την άλλη έχει και μοχλικό (το cb650r νομίζω δεν έχει) με big piston αναρτήσεις έχουν και τετραπίστονες δαγκάνες εχουν μαμα traction control και αναβαθμισένο πλαίσιο. Δεν ξέρω αν όλα αυτά εν τέλη κάνουν καλύτερο μηχανάκι από ότι το παλιό hornet.
Το Traction Control το θεωρώ υπερβολή σε 600αρι. Τζάμπα λεφτά. Με ohlins πίσω και Cartridge μπροστά δε θα έχει επαφή με ένα απλό εργοστασιακό μηχανάκι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με 25.000km το Χορνετ σου είναι σχεδόν καινούργιο και από τα 1200 ευρώ θα πάρεις τουλάχιστον τα 600 πίσω αν αποφασίσεις να το πουλήσεις με τα έξτρα ξεχωριστά. Οικονομικά σίγουρα σε συμφέρει να κρατήσεις αυτό που έχεις. Από την άλλη όμως, κανόνισε ένα test ride και ίσως αλλάξεις γνώμη.
Tallyban
24/05/2023, 19:34
Από τη στιγμή που δεν έχει μοχλικο ,και pds (.....) να βάλεις θα βαράει στη μέση.
Σουτάρέ το και χτύπα το καινούριο.
Το Traction Control το θεωρώ υπερβολή σε 600αρι. Τζάμπα λεφτά. Με ohlins πίσω και Cartridge μπροστά δε θα έχει επαφή με ένα απλό εργοστασιακό μηχανάκι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με 25.000km το Χορνετ σου είναι σχεδόν καινούργιο και από τα 1200 ευρώ θα πάρεις τουλάχιστον τα 600 πίσω αν αποφασίσεις να το πουλήσεις με τα έξτρα ξεχωριστά. Οικονομικά σίγουρα σε συμφέρει να κρατήσεις αυτό που έχεις. Από την άλλη όμως, κανόνισε ένα test ride και ίσως αλλάξεις γνώμη.
Υπερβολή το traction? Όχι βέβαια με τους ίππους που έχει, τους δρόμους που έχουμε και το γεγονός ότι δε θα έχουμε πάντα καινούρια λάστιχα στη μοτό ανά πάσα στιγμη
Υπερβολή το traction? Όχι βέβαια με τους ίππους που έχει, τους δρόμους που έχουμε και το γεγονός ότι δε θα έχουμε πάντα καινούρια λάστιχα στη μοτό ανά πάσα στιγμη
Δεν είναι απαραίτητα θέμα ιπποδύναμης όσο το πόσο ομαλά βγαίνει στο δρόμο αυτή. Συγκεκριμένα σε αυτό το μοτέρ βγαίνει ψηλά και χωρίς ξεσπάσματα. Να πέσεις από highside είναι εώς πολύ δύσκολο. Τώρα σε συνθήκες βρεγμένου-ολισθηρού οδοστρώματος σε συνδυασμό με ταλαιπωρημένα λάστιχα θα συμφωνήσω. Εκεί μπορεί να προλάβει μια κατάσταση, όμως πόσοι θα βγουν βόλτα σε τέτοιες συνθήκες και δε θα πηγαίνουν και σαν κότες στο βρεγμένο? Ανεξάρτητα από αυτά, είναι διαφορετικό να παίρνεις μια μοτοσυκλέτα έτοιμη με traction control και διαφορετικό να βάλεις άφτερμαρκετ και να μπλέξεις με παραμετροποιήσεις κλπ. Δεν υπάρχει έτοιμη συνταγή από όσο γνωρίζω.
Έβαλε καινούργιο test ride (https://www.youtube.com/watch?v=-x6twYx5Bm4) το moto in action
doctoras
25/05/2023, 01:42
Δε συγκρίνονται, αλλο το ένα αλλο το αλλο.
Με τις προσθήκες των περισσότερων ηλεκτρονικών παρεμβάσεων τα μηχανάκια εκτοξεύθηκαν τεχνολογικά συγκριτικά με αυτά μέχρι 10 χρόνια πριν, που παρείχαν ηλεκτρονική διαχείρηση για το ιντζεκσιον και το αβς(μαξ).
Η σημερινή δοαφορα γενεών είναι περισσότερο εμφανή.
Το μοτερ του φαίνεται πολύ τσαμπουκάλεμενο στο σύνολο πιο παιχνιδιάρικο που συνεπάγεται τελικά πιο σπορ.
Συνολικά πιο ελαφρύ, πιο άμεσο και πιο γρήγορο
Από την άλλη ο τετρακύλινδρος είναι η παγκόσμια κληρονομιά των Ιαπώνων στις μοτοσυκλετες δρόμου και γέφυρα του τότε με το σήμερα.
Έχει ήχο γαματο και διάρκεια ψηλά που σε τρακντεις θυμίζει ss καταβολές
Ένα προσεγμένο με στρογγυλόφαναρο ακόμη και το πρώτης γενιάς ‘98 με τα δίπλα όργανα παραμένει γοητευτικό και ελκυστικό
doctor_john
25/05/2023, 08:12
Έβαλε καινούργιο test ride (https://www.youtube.com/watch?v=-x6twYx5Bm4) το moto in action
Έχει την εντύπωση πως το τιμόνι της ιντσας είναι ένας συμβιβασμός λόγο κόστους. Είναι φθηνότερο αλλά έχει και διαφορετικές επιδόσεις.
Δεν είναι απαραίτητο κάτι λόγο του ότι είναι ακριβότερο. "Ρυθμίζεις" το σύνολο του μπροστινού με την επιλογή των χαρακτηριστικών του τιμονιού.
Όταν το υπόλοιπο είναι αρκετά άκαμπτο, συχνά θέλουμε την ελάχιστη ενδοτικότητα* του λιγότερο στιβαρού.
* δεν κατάλαβα πως χρησιμοποιεί την ίδια λέξη ο φίλος στο βίντεο για την πίσω ανάρτηση.
mangelasakis
25/05/2023, 23:03
Το ίδιο με το παλιό review είναι και απλά το ξαναανεβασε.
mangelasakis
25/05/2023, 23:31
Από τη στιγμή που δεν έχει μοχλικο ,και pds (.....) να βάλεις θα βαράει στη μέση.
Σουτάρέ το και χτύπα το καινούριο.
Πιστεύω το μολχικο βοηθάει περισσότερο σε on- off που έχουν μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης. Σε ένα street πόση διαφορά να κάνει;
Το μεγάλο ερώτημα είναι να επενδύσω 1-2 χιλιάρικα να αναβαθμίσω το παλιό η να το πουλήσω και να βάλω αλλά 5 χιλιάρικα να πάρω το καινούριο; Σίγουρα με συμφέρει οικονομικά να επενδύσω στο παλιό αλλά μήπως τελικά πετάξω τα χρήματα μου και ειναι καλύτερα να πάρω το καινούριο; Θα ειναι το καινούριο μαμά καλύτερο από το αναβαθμισμένο παλιό; Η θα το μετανιώσω που πούλησα το παλιό; Σίγουρα θα το κάνω test drive και το καινούριο για να δω πως είναι αλλά το παλιό αναβαθμισμένο δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλό θα είναι. Επίσης στο παλιό ήδη έχω δώσει χρήματα σε αρκετά αξεσουάρ τα οποία δεν ταιριάζουν στο καινούριο όπως πχ κάγκελα και σχάρα για βαλίτσες προστατευτικά ζελατίνα κλπ κλπ.
telegonos
26/05/2023, 00:55
Που είδατε ότι το νέο Hornet δεν έχει μοχλικό; Αυτό τι είναι;
443618
Ή λέτε για παλιότερο μοντέλο;
PaNick67
26/05/2023, 08:08
Το μεγάλο ερώτημα είναι να επενδύσω 1-2 χιλιάρικα να αναβαθμίσω το παλιό η να το πουλήσω και να βάλω αλλά 5 χιλιάρικα να πάρω το καινούριο; Σίγουρα με συμφέρει οικονομικά να επενδύσω στο παλιό αλλά μήπως τελικά πετάξω τα χρήματα μου και ειναι καλύτερα να πάρω το καινούριο; Θα ειναι το καινούριο μαμά καλύτερο από το αναβαθμισμένο παλιό; Η θα το μετανιώσω που πούλησα το παλιό; Σίγουρα θα το κάνω test drive και το καινούριο για να δω πως είναι αλλά το παλιό αναβαθμισμένο δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλό θα είναι. Επίσης στο παλιό ήδη έχω δώσει χρήματα σε αρκετά αξεσουάρ τα οποία δεν ταιριάζουν στο καινούριο όπως πχ κάγκελα και σχάρα για βαλίτσες προστατευτικά ζελατίνα κλπ κλπ.
Αυτο μονο η τσεπη σου μπορει να στο πει. Τα χιλιομετρα που εχεις κανει ειναι λιγα. Το παλιο λεφτα δεν χανει πλεον, ειναι απο τα τελευταια δειγματα 4κυλικυνδρων σε σειρα, το νεο θα απαξιωθει γρηγοροτερα καθως ολο και περισσοτερα ηλεκτρονικα θα προστιθενται καθε 1-2 χρονια.
Εγω θα το κρατουσα σε τελεια κατασταση και σε 10 χρονια απο τωρα θα καμαρωνα σαν το γυφτικο σκεπαρνι σε καθε βολτα που θα μαγευε ολα τα βλεμματα.
ΥΓ. Η εννοια της επενδυσης δεν υιπαρχει στα μαζικης παραγωγης. Αυτα που βαζεις επανω τα βαζεις για εσενα και μονο. Αν οταν το πουλησεις τα εκτιμησει κι ο επομενος, μια χαρα θα πουληθει ευκολοτερα. Αλλα λεφτα πισω δεν παιρνεις.
Το νέο χορνετ είναι εντελώς διαφορετικό όχημα , το μόνο κοινό που βλέπω είναι η έλλειψη fairing,μάσκας.
Πολύ μοντέρνο και μάλλον καλύτερη μοτοσυκλέτα σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το παλιό.
Το cb650 από την άλλη είναι μπιμπελό και σίγουρα future classic, 4κ,στρογγυλοφάναρο και όχι transformer ,παλιάς κοπής :wave2:
Το αν θα μετανιώσεις εσύ το ξέρεις όπως και το πόσο δεμένος είσαι με το όχημα σου,προσωπικά μου αρέσουν όλες οι επιλογές σου,είναι αποδεκτές !
Το ίδιο με το παλιό review είναι και απλά το ξαναανεβασε.
πέφτει πολύ προμόσιον η αλήθεια είναι αλλά λίγα σχετικά συγκριτικά. Ίσως βέβαια να είναι απλά νωρίς ακόμα.
basilis_k6
26/05/2023, 15:29
πέφτει πολύ προμόσιον η αλήθεια είναι αλλά λίγα σχετικά συγκριτικά. Ίσως βέβαια να είναι απλά νωρίς ακόμα.
Υπερβολικα πολυ κουβέντα σε παγκόσμιο επιπεδο για ενα μεσαιο γυμνο που αλλωτε δεν θα προσεχαμε καν οτι ανακοινωθηκε. Οταν βγηκε το προηγουμενο χορνετ ουτε μιση γραμμη δεν γραφτηκε και τωρα μονο ντοκυμαντερ δεν γυρισανε. Ασημαντη μοτοσυκλετα, ειδικα εφοσον μιλαμε για χοντα.
mangelasakis
26/05/2023, 15:42
Αυτο μονο η τσεπη σου μπορει να στο πει. Τα χιλιομετρα που εχεις κανει ειναι λιγα. Το παλιο λεφτα δεν χανει πλεον, ειναι απο τα τελευταια δειγματα 4κυλικυνδρων σε σειρα, το νεο θα απαξιωθει γρηγοροτερα καθως ολο και περισσοτερα ηλεκτρονικα θα προστιθενται καθε 1-2 χρονια.
Εγω θα το κρατουσα σε τελεια κατασταση και σε 10 χρονια απο τωρα θα καμαρωνα σαν το γυφτικο σκεπαρνι σε καθε βολτα που θα μαγευε ολα τα βλεμματα.
ΥΓ. Η εννοια της επενδυσης δεν υιπαρχει στα μαζικης παραγωγης. Αυτα που βαζεις επανω τα βαζεις για εσενα και μονο. Αν οταν το πουλησεις τα εκτιμησει κι ο επομενος, μια χαρα θα πουληθει ευκολοτερα. Αλλα λεφτα πισω δεν παιρνεις.
Αυτο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχω καλύτερο μηχανάκι. Για αυτό ρωτάω είναι καλύτερο το καινούριο μαμα σε σχέση με το αναβαθμισμένο παλιό ή θα μετανιώσω στο μέλλον που έδωσα το παλιο για να πάρω το καινούριο; Αυτο με αγχώνει περισσότερο γιατί αν το πουλήσω και τελικά μετανιώσω δεν νομίζω να ξαναβρώ εύκολα το παλιό στην κατάσταση που ειναι το δικό μου.
Που είδατε ότι το νέο Hornet δεν έχει μοχλικό; Αυτό τι είναι;
443618
Ή λέτε για παλιότερο μοντέλο;
Για το παλιό λέμε ότι δεν έχει σε σχέση με το καινούριο που έχει. Αλλά για street χρήση πόσο πλεονέκτημα δίνει το μοχλικό; Από όσο ξέρω το μοχλικό χρησιμοποιείται κυρίως για να αυξήσει την διαδρομή της ανάρτησης κυρίως στα on off και τα off road χρησιμοποιώντας αμορτισέρ με μικρότερη διαδρομή και για λόγους χωροταξικούς. Πιστεύω ότι το να πιάνει απευθείας το αμορτισέρ πάνω στο ψαλίδι χωρίς να παρεμβάλεται άλλος μηχανισμός θα μεταφέρει πιο άμεσα τους κραδασμούς στο αμορτισερ με πιο άμεση απόκριση. Μπορεί να κάνω και λάθος δεν έχω οδηγήσει μοτοσυκλέτα με μοχλικό οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά και αν ειναι αισθητή και ουσιαστική. Το ίδιο πιστεύω και με τις ακτινικές δαγκάνες που πιο πολυ μου φαίνεται σαν μαρκετίστικο τρικ παρα κάτι ουσιαστικό. Αφου και χωρίς ακτινικές δαγκάνες η διάμετρος του δίσκου είναι ίδια και η δαγκάνα είτε είναι ακτινική είτε όχι και πάλι στην άκρη του δίσκου θα πιάσει και την ίδια δύναμη θα εφαρμόσει. Οπότε που είναι το πλεονέκτημα; Το μόνο πλεονέκτημα όπως το βλέπω εγώ είναι χωροταξικό και ομορφιάς ξεκάθαρα. Για αυτό λεω ότι έχω αμφιβολίες αν τελικά το καινούριο θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που έχω ήδη και αν τελικά δεν αξίζει να δώσω τα έξτρα χρήματα για το καινούριο και απλά να αναβαθμίσω το παλιό.
Πολύ μοντέρνο και μάλλον καλύτερη μοτοσυκλέτα σε αρκετούς τομείς σε σχέση με το παλιό.
προσωπικά μου αρέσουν όλες οι επιλογές σου,είναι αποδεκτές !
Είναι όντως το καινούριο καλύτερο σε αρκετούς τομείς όπως αναφέρεις ώστε να αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα ή να αναβαθμίσω και να κρατήσω το παλιό; Και τα 3 μηχανάκια που έχω στις επιλογές μου αρέσουν. Ο προβληματισμός μου είναι με πιο απο τις 3 επιλογές θα έχω καλύτερο μηχανάκι.
mangelasakis
26/05/2023, 16:05
Υπερβολικα πολυ κουβέντα σε παγκόσμιο επιπεδο για ενα μεσαιο γυμνο που αλλωτε δεν θα προσεχαμε καν οτι ανακοινωθηκε. Οταν βγηκε το προηγουμενο χορνετ ουτε μιση γραμμη δεν γραφτηκε και τωρα μονο ντοκυμαντερ δεν γυρισανε. Ασημαντη μοτοσυκλετα, ειδικα εφοσον μιλαμε για χοντα.
Μπορεί εσένα να μην σε ενδιαφέρουν και να τα απαξιώνεις τα Honda αλλά αυτό ουτε τα υποβαθμίζει ούτε τα κάνει χειρότερα μηχανάκια. Το νέο hornet όπως και το παλιό τότε στην κατηγορία του στα κυβικά του και στα χρήματα του είναι από τα καλύτερα μηχανάκια που υπάρχουν αυτή την στιγμή είτε αρέσει είτε όχι σε μερικούς. Ακόμη και 16 χρόνια μετά δεν βρίσκεις naked μηχανάκι που να βγάζει 103 ιππους στα 599 κυβικά και να έχει την αξιοπιστία του hornet. Όπως επίσης και με το καινούριο hornet δεν υπάρχει καινούριο μηχανάκι που να βγάζει 92 ίππους στα 750 κυβικά και να στοιχίζει κάτω απο 9000χιλιάρικα και να προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει. Σε αυτά τα κυβικά μόνο tuono και triple street 750 βγάζουν παραπάνω δυναμη αλλά η τιμή τους ξεπερνάει τα 10000 και 12000 χιλιάρικα αντίστοιχα και απο αξιοπιστία κάνεις τον σταυρό σου.
stefanos
26/05/2023, 16:06
Το μοχλικό δίνει προοδευτικά αυξανόμενες αποσβέσεις όσο καταναλώνεται η διαδρομή της ανάρτησης και αντίστοιχα προοδευτικότητα στην αντίδραση του ελατήριο.
Δηλαδή στην αρχή της διαδρομής έχεις γρήγορες αποσβέσεις για τις μικρές ανωμαλίες ,άνεση ,καλή επαφή με το οδόστρωμα ενώ όσο καταναλώνεται η διαδρομή αυξάνει η απόσβεση ώστε να μην τερματίζει.
Η ohlins και η wp δημιουργήσαν αμορτισέρ στην προσπάθεια να πετύχουν παρόμοια συμπεριφορά, δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα.
basilis_k6
26/05/2023, 16:15
Μπορεί εσένα να μην σε ενδιαφέρουν και να τα απαξιώνεις τα Honda αλλά αυτό ουτε τα υποβαθμίζει ούτε τα κάνει χειρότερα μηχανάκια. Το νέο hornet όπως και το παλιό τότε στην κατηγορία του στα κυβικά του και στα χρήματα του είναι από τα καλύτερα μηχανάκια που υπάρχουν αυτή την στιγμή είτε αρέσει είτε όχι σε μερικούς. Ακόμη και 16 χρόνια μετά δεν βρίσκεις naked μηχανάκι που να βγάζει 103 ιππους στα 599 κυβικά και να έχει την αξιοπιστία του hornet. Όπως επίσης και με το καινούριο hornet δεν υπάρχει καινούριο μηχανάκι που να βγάζει 92 ίππους στα 750 κυβικά και να στοιχίζει κάτω απο 9000χιλιάρικα και να προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει. Σε αυτά τα κυβικά μόνο tuono και triple street 750 βγάζουν παραπάνω δυναμη αλλά η τιμή τους ξεπερνάει τα 10000 και 12000 χιλιάρικα αντίστοιχα και απο αξιοπιστία κάνεις τον σταυρό σου.
δεν υπαρχει κανενα θαυμα στο οτι βγάζει σχεδον 90 ιππους στα 750. αν δεν ηταν χοντα που συνηθως παιζει σε ιπποδυναμεις σκουτερ δεν θα μας εκανε εντύπωση το νουμερο. πιο σημαντικη μοτοσυκλέτα ειναι το nc και τα μισα κινεζικα που βγηκαν φετος παρα το χορνετ. δεκα χρονια μετά το mt-07 βγηκε ενα mt-07 απο τη χοντα. αυτο ακριβως, τιποτε αλλο.
stefanos
26/05/2023, 16:44
δεκα χρονια μετά το mt-07 βγηκε ενα mt-07 απο τη χοντα. αυτο ακριβως, τιποτε αλλο.
Το οποίο μπορεί να είναι και η είδηση της χρονιάς για την Ελλάδα:)
telegonos
26/05/2023, 19:14
Από όσο ξέρω το μοχλικό χρησιμοποιείται κυρίως για να αυξήσει την διαδρομή της ανάρτησης κυρίως στα on off και τα off road χρησιμοποιώντας αμορτισέρ με μικρότερη διαδρομή και για λόγους χωροταξικούς. Πιστεύω ότι το να πιάνει απευθείας το αμορτισέρ πάνω στο ψαλίδι χωρίς να παρεμβάλεται άλλος μηχανισμός θα μεταφέρει πιο άμεσα τους κραδασμούς στο αμορτισερ με πιο άμεση απόκριση. Μπορεί να κάνω και λάθος δεν έχω οδηγήσει μοτοσυκλέτα με μοχλικό οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά και αν ειναι αισθητή και ουσιαστική.
A ok, λαθος μου, δεν είχα παρακολουθήσει όλη την συζήτηση.
Το μοχλικό, κυρίως, κάνει ΑΛΛΗ δουλεια από αυτήν που νομίζεις. Το μοχλικό μεταβάλει την κίνηση, από το ψαλίδι προς το αμορτισέρ, με διαφορετική σχέση, όσο συμπιέζεται το ψαλίδι. Με ένα απλό παράδειγμα θα το καταλάβεις καλύτερα:
Στην αρχή της διαδρομής, 1 πόντος κίνησης του ψαλιδιού στον άξονα του τροχού, φτάνεει να γίνεται 0.25 πόντοι κίνηση στο άκρο του αμορτισερ. Λίγο παραπάνω στην διαδρομή π.χ. στο 1/4 της διαδρομής, ο ίδιος 1 πόντος κίνησης στο ψαλίδι, γίνεται 0.3 πόντοι στο αμορτισέρ. Στο μισό της διαδρομής έχει φτάσει να γίνει 0.4 πόντοι, στα 3/4 της διαδρομής έχει φτάσει 0.55 πόντοι, και στο τέλος της διαδρομής, φτάνει στο 0.75 πόντοι.
Αυτό επιτυγχάνει, η ανάρτηση, να γίνεται όλο και ''αυστηρότερη'' όσο συμπιέζεται και πλησιάζει το τέλος της διαδρομής της. Ετσι, έχουμε χαλαρότητα και άνεση της ανάρτησης στις μικροανωμαλίες, που δουλεύει η ανάρτηση στα αρχικά στάδια, και αυστηρότητα και σκληρότητα όσο πάμε στα στάδια που τρώει μεγάλο ζόρι όπως δυνατές ανωμαλίες, μεγάλο φορτίο, πολύ γκάζι, μεγάλες ταχύτητες και ότι άλλο σημαίνει μεγάλες δυνάμεις.
Αυτό κάνει το μοχλικό. Ανάλογα την σχεδίασή του (είναι ολόκληρη επιστήμη η κινηματική) μπορεί να είναι από σχεδόν γραμμικό, μέχρι εντελώς εκθετικό, στον τρόπο που αλλάζει την σχέση κίνησης από το ψαλίδι στο αμορτισέρ.
Υπόψιν βέβαια, υπάρχει μια παρανόηση εδώ. ΚΑΙ τα συστήματα ανάρτησης ΧΩΡΙΣ μοχλικό, μπορούν να είναι μη-γραμμικά, τοποθετώντας το αμορτισέρ με μεγάλη γωνία ως προς το ψαλίδι, οπότε η σχέση μετάδοσης από το ψαλίδι στο αμορτισέρ, αυξάνεται, γιατί η βάση του ψαλιδιού όσο το ψαλίδι συμπιέζεται, ''στριμώχνει'' όλο και περισσότερο το αμορτισέρ, οπότε...μη-γραμμική σχέση και πάλι.
Τα συστήματα με μοχλικό, το κάνουν αυτό καλύτερα. Είναι όμως πιο περίπλοκα και πιο ακριβά. Τα συστήματα χωρίς μοχλικό, το κάνουν αυτό λίγο χειρότερα. Είναι όμως πιο απλά και πιο φτηνά.
Tallyban
26/05/2023, 20:00
Όποιος έχει μηχανάκι χωρίς μοχλικο,πχ Χόρνετ,ας βρει ένα μηχανάκι αντίστοιχης κατηγορίας,πχ. Μπαντιντ,και ας περάσει ένα εγκάρσιο σαμαράκι με ταχύτητα πάνω από 20χλμ(με την ίδια πίεση στο λάστιχο πίσω).
Πιστεύω το μολχικο βοηθάει περισσότερο σε on- off που έχουν μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης. Σε ένα street πόση διαφορά να κάνει;
To ερώτημα είναι για πιο λόγο να κάνεις την επόμενη αγορά ,αφού τα χλμ που κανείς με βάση τα χρόνια που την έχεις και τα 25000 χλμ που έχει δεν ξεπερνά τα 2000 χλμ το χρόνο ,
Την μηχανή σου την έχει ο γαμπρός μου και εγώ προσωπικά είχα του 2006 με το ανάποδο και τα καρμπυρατέρ και τώρα το 900 το 650 που το έχει πάρει ένας φίλος μου φάνηκε πολύ μικρό και ο συνεπιβάτης έχει ελάχιστο χώρο για να κάτσει άνετα σε ταξίδι ακόμα και μικρό σε σχέση με τα παραπάνω.
Τώρα για το 750 εμφανισιακά μου είναι εντελώς αδιάφορο και ανιαρό, φωτοτυπία του παλιού 650f
To ερώτημα είναι για πιο λόγο να κάνεις την επόμενη αγορά ,αφού τα χλμ που κανείς με βάση τα χρόνια που την έχεις και τα 25000 χλμ που έχει δεν ξεπερνά τα 2000 χλμ το χρόνο ,
..
Ορθολογιστικά φαίνεται λανθασμένη επιλογή. Πιθανώς έχει βαρεθεί τη μοτοσυκλέτα που έχει, έχει και περισσευούμενα χρήματα και ψάχνει τρόπο να αισθανθεί κάποια αλλαγή προς το καλύτερο.
Πολλοί έχουν πέσει σε τέτοιο δίλημμα και καταλήγουν με κάτι χειρότερο, επειδή έχει πάψει να τους ενθουσιάζει το ήδη πολύ καλό όχημα που έχουν βαρεθεί. Ή δίνουν πολύ περισσότερα χρήματα για την αλλαγή προς κάτι καλύτερο, τα οποία ενίοτε είναι δυσανάλογα με την ευχαρίστηση που εισπράττουν.
Μου αρέσει πολύ το Hornet 600 του 2009, το μη στρογγυλοφάναρο με το ABS. Σκεφτόμουν να το πάρω πριν από αρκετά χρόνια, αλλά με απώθησε η αστική χρήση που θα έκανα, όπου δεν ενδείκνυται τετρακύλινδρο, λόγω θερμοκρασίας που ανεβάζει, κατανάλωσης και βάρους.
Η Yamaha πούλησε πάρα πολλά MT-07 και αυτό το θεσπέσιο μοτέρ αποτέλεσε τη βάση για μια σειρά απο μοντέλα με πλέον πρόσφατο το Tenere και το Fantic Caballero 700.
Εγώ απορώ πως δεν έκανε κίνηση η Honda νωριτερα για αντίστοιχη κίνηση με τη Yamaha όπως πλέον έπραξε, αφού το CB 650 της δεν τράβηξε ιδιαίτερα νομίζω.
Οπότε συμφωνώ μαζί σου οτι συνοδεύτηκε απο πολύ δράμα αλλά οι πωλήσεις έχουν το πρώτο λόγο και νομίζω οτι η Honda θα έχει αντίστοιχη επιτυχία , αν όχι μεγαλύτερη.
ΥΓ Οι δικύλινδροι εν σειρά στη μεσαία κατηγορία είναι πλέον η νόρμα και βλέπεις γυμνά, σούπερσπορ, adventure κλπα με αυτά τα μοτέρ. Θα έλεγα οτι αξίζει η επένδυση απο μια εταιρία.
mangelasakis
27/05/2023, 00:17
δεν υπαρχει κανενα θαυμα στο οτι βγάζει σχεδον 90 ιππους στα 750. αν δεν ηταν χοντα που συνηθως παιζει σε ιπποδυναμεις σκουτερ δεν θα μας εκανε εντύπωση το νουμερο. πιο σημαντικη μοτοσυκλέτα ειναι το nc και τα μισα κινεζικα που βγηκαν φετος παρα το χορνετ. δεκα χρονια μετά το mt-07 βγηκε ενα mt-07 απο τη χοντα. αυτο ακριβως, τιποτε αλλο.
Απλά έχω διαφορετική άποψη για την honda. Οι κινητήρες τις με μικροβελτιωσεις μπόρεσαν και άντεξαν τις νέες προδιαγραφές ρύπων για μια δεκαετία παραπάνω από ότι άντεξαν της yamaha και δεν προτίμησε να πάει πιο νωρίς στον υποκυλινδρισμο όπως οι άλλες εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο που μόνο η honda έχει στα 650 κυβικά αυτή τη στιγμη τετρακύλινδρο που παιρνει έγκριση euro5. Αν εξαιρέσεις τα 1-2 τελευταία χρόνια που είχε μείνει με τους 750 των 56 ιππων από τότε που απέσυρε τους v4 των vfr ποτέ ξανά δεν είχε η Honda κινητήρες με ιπποδύναμη scouter όπως λες. Από κινητήρες ειδικά η honda πάντα ήταν και από ότι φαίνεται και με τον καινούριο 750 του hornet είναι ακόμη ένα σκαλί τεχνολογικα πιο πάνω από τις άλλες ιαπωνικές εταιρείες. Και από όσο γνωρίζω και θυμάμαι τα τελευταία 20χρονια τουλάχιστον πάντα η honda είχε αν όχι τα πιο δυνατά αρκετά δυνατα μηχανάκια στην κάθε κατηγορία με κινητήρες μικρότερου κυβισμού από όλα τα άλλα ιαπωνικά με ελάχιστες εξαιρέσεις.Για πες μου μια κατηγορία που η honda τα τελευταία 10 χρόνια έχει μηχανάκια με ιπποδυνάμεις scouter όπως λες; Πχ στην μεσαία naked κατηγορία που μιλάμε σε αυτό το θεμα ποτέ το mt07 δεν ήταν πιο γρήγορο και δυνατό από το τετρακύλινδρο cb650 που βγάζει σχεδόν 20 παραπάνω ίππους. Ούτε το mt09 είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο από το cb1000r που παίζουν στην ίδια κατηγορια. Τα mt απλά είναι πιο φτηνά και πιο μοντέρνα-καγκουρικα σχεδιαστικά (κάτι που εμένα δεν μου αρεσει και προτείμω τα πιο κλασικά και διαχρονικά σχέδια) σε σχέση με τα αντίστοιχα honda στην ίδια κατηγορία για αυτό έχουν περισσότερες πωλήσεις κατά την γνώμη μου.
basilis_k6
27/05/2023, 00:42
Απλά έχω διαφορετική άποψη για την honda. Οι κινητήρες τις με μικροβελτιωσεις μπόρεσαν και άντεξαν τις νέες προδιαγραφές ρύπων για μια δεκαετία παραπάνω από ότι άντεξαν της yamaha και δεν προτίμησε να πάει πιο νωρίς στον υποκυλινδρισμο όπως οι άλλες εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο που μόνο η honda έχει στα 650 κυβικά αυτή τη στιγμη τετρακύλινδρο που παιρνει έγκριση euro5. Αν εξαιρέσεις τα 1-2 τελευταία χρόνια που είχε μείνει με τους 750 των 56 ιππων από τότε που απέσυρε τους v4 των vfr ποτέ ξανά δεν είχε η Honda κινητήρες με ιπποδύναμη scouter όπως λες. Από κινητήρες ειδικά η honda πάντα ήταν και από ότι φαίνεται και με τον καινούριο 750 του hornet είναι ακόμη ένα σκαλί τεχνολογικα πιο πάνω από τις άλλες ιαπωνικές εταιρείες. Και από όσο γνωρίζω και θυμάμαι τα τελευταία 20χρονια τουλάχιστον πάντα η honda είχε αν όχι τα πιο δυνατά αρκετά δυνατα μηχανάκια στην κάθε κατηγορία με κινητήρες μικρότερου κυβισμού από όλα τα άλλα ιαπωνικά με ελάχιστες εξαιρέσεις.Για πες μου μια κατηγορία που η honda τα τελευταία 10 χρόνια έχει μηχανάκια με ιπποδυνάμεις scouter όπως λες; Πχ στην μεσαία naked κατηγορία που μιλάμε σε αυτό το θεμα ποτέ το mt07 δεν ήταν πιο γρήγορο και δυνατό από το τετρακύλινδρο cb650 που βγάζει σχεδόν 20 παραπάνω ίππους. Ούτε το mt09 είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο από το cb1000r που παίζουν στην ίδια κατηγορια. Τα mt απλά είναι πιο φτηνά και πιο μοντέρνα-καγκουρικα σχεδιαστικά (κάτι που εμένα δεν μου αρεσει και προτείμω τα πιο κλασικά και διαχρονικά σχέδια) σε σχέση με τα αντίστοιχα honda στην ίδια κατηγορία για αυτό έχουν περισσότερες πωλήσεις κατά την γνώμη μου.
δεν ειχε ποτε δυνατες μοτοσυκλέτες ουτε κυνηγουσε τις ιπποδυνάμεις. τα τελευταια μοτερ της ειναι αν θυμαμαι καλα το 500c/f/r (ουτε 50 ιππους)και το 1000-1100 που φορεσε το αφρικα/nt (πλέον με το ζόρι 100ιππους). και τα δύο έχουν πολύ χαμηλη ιπποδύναμη για τα κυβικα τους. εξου και η έκπληξη μας που το 750 δεν εχει 75 άλογα αλλα 90. συγκριση με 4κ-2κ δεν γινετε.το μτ και το cb δεν συγκρινονται, ουτε το μτ με το cb1000r που φοράει "περσινο" sbk μοτερ. το αν αντεξε οικονομικά να κρατάει το 4κ 650 ειναι κατι που μπορει να το κανει γιατι ειναι η χοντα.
Η Yamaha πούλησε πάρα πολλά MT-07 και αυτό το θεσπέσιο μοτέρ αποτέλεσε τη βάση για μια σειρά απο μοντέλα με πλέον πρόσφατο το Tenere και το Fantic Caballero 700.
Εγώ απορώ πως δεν έκανε κίνηση η Honda νωριτερα για αντίστοιχη κίνηση με τη Yamaha όπως πλέον έπραξε, αφού το CB 650 της δεν τράβηξε ιδιαίτερα νομίζω.
Οπότε συμφωνώ μαζί σου οτι συνοδεύτηκε απο πολύ δράμα αλλά οι πωλήσεις έχουν το πρώτο λόγο και νομίζω οτι η Honda θα έχει αντίστοιχη επιτυχία , αν όχι μεγαλύτερη.
ΥΓ Οι δικύλινδροι εν σειρά στη μεσαία κατηγορία είναι πλέον η νόρμα και βλέπεις γυμνά, σούπερσπορ, adventure κλπα με αυτά τα μοτέρ. Θα έλεγα οτι αξίζει η επένδυση απο μια εταιρία.
οτι θα πουλησει θα πουλησει. και ασφαλως καλα εκανε και εφερε ενα 750 μοτερ.
Bill το NC είναι στην αγορά από το 2012. Τότε ναι ήταν πολύ σημαντική μοτοσυκλέτα καθώς έφερε καινοτομίες στον χώρο όμως τώρα καινοτομία είναι τα 92 άλογα από 750cc στους Γιαπωνέζους που σκόπιμα ποτέ δεν κυνηγάνε ιπποδυνάμεις σε αυτές τις κατηγορίες. Το αν θα είναι σημαντικό το Χορνετ και το Τρανσαλπ θα το δείξει ο χρόνος. Αν μοσχοπουλήσουν βγουν αξιόπιστα σε βάθος χρόνου τότε θα μιλάμε για δύο από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες της Honda της τρέχουσας δεκαετίας. Γιατί το γκάζι από μόνο του δεν αρκεί, αυτα τα μηχανάκια τα παίρνει κόσμος που γράφει Km δεν είναι όπως τα αντίστοιχα ευρωπαϊκα που ο άλλος έχει και παπί ή προτιμά να πάρει το αμάξι για να μην τα φορτώσει km.
πυξιδας990
27/05/2023, 11:05
υπαρχει..
το καινουριο nk 800 της cf που σε ενα μηνα θα ειναι ελλαδα και με εξοπλισμο φουλ...
https://www.youtube.com/watch?v=Tbc3Y1FwiG4&t=26s
Γιατί το γκάζι από μόνο του δεν αρκεί, αυτα τα μηχανάκια τα παίρνει κόσμος που γράφει Km δεν είναι όπως τα αντίστοιχα ευρωπαϊκα που ο άλλος έχει και παπί ή προτιμά να πάρει το αμάξι για να μην τα φορτώσει km.
Αυτό ξαναπές το. Έχει μεθοδευτεί από το εμπορικά τμήματα των εταιρειών να πουλάνε άλογα και κυλίνδρους, τη στιγμή που η ουσία είναι σε άλλα χαρακτηριστικά. Όπως αξιοπιστία, καμπύλη ροπής, ασφάλεια. Έρχεται μετά και η ειδική διαφήμιση από τον ειδικό τύπο, με τους αρθρογράφους να πουλάνε χαμόγελα και ενθουσιασμό, για να σπρώξουν τις πωλήσεις και εκεί μπερδεύεται τελείως ο υποψήφιος αγοραστής, μην ξέροντας τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του ή τι θα του προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση.
Βγαίνει μία εταιρεία και διαφημίζει νέα τεχνολογία, π.χ. διπλά δισκόφρενα, ακτινικές δαγκάνες ή ηλεκτρονικές αναρτήσεις και μετά από λίγο καιρό γίνεται κλισέ η φράση στα εμπορικά τμήματα, με έρμαιο τον καταναλωτή να μην καταλαβαίνει ότι ένας όρος από μόνος του δεν έχει αξία, αν δεν ληφθεί υπόψη το σύνολο της μοτοσυκλέτας και η συγκεκριμένη υλοποίηση.
mangelasakis
27/05/2023, 17:32
Αυτό ξαναπές το. Έχει μεθοδευτεί από το εμπορικά τμήματα των εταιρειών να πουλάνε άλογα και κυλίνδρους, τη στιγμή που η ουσία είναι σε άλλα χαρακτηριστικά. Όπως αξιοπιστία, καμπύλη ροπής, ασφάλεια. Έρχεται μετά και η ειδική διαφήμιση από τον ειδικό τύπο, με τους αρθρογράφους να πουλάνε χαμόγελα και ενθουσιασμό, για να σπρώξουν τις πωλήσεις και εκεί μπερδεύεται τελείως ο υποψήφιος αγοραστής, μην ξέροντας τι χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του ή τι θα του προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση.
Βγαίνει μία εταιρεία και διαφημίζει νέα τεχνολογία, π.χ. διπλά δισκόφρενα, ακτινικές δαγκάνες ή ηλεκτρονικές αναρτήσεις και μετά από λίγο καιρό γίνεται κλισέ η φράση στα εμπορικά τμήματα, με έρμαιο τον καταναλωτή να μην καταλαβαίνει ότι ένας όρος από μόνος του δεν έχει αξία, αν δεν ληφθεί υπόψη το σύνολο της μοτοσυκλέτας και η συγκεκριμένη υλοποίηση.
Παιδιά έχει γίνει μια παρανόηση με την δύναμη και την ροπή και έχει γίνει πλέον μόδα να ψάχνουμε όλοι την ροπή σε κάθε μηχανάκι. Η δύναμη-ισχυς του κινητήρα όμως μετριέται σε ίππους και όχι σε ροπή. Το έργο που παράγει ένας κινητήρας δηλαδή η ισχύς η αλλιώς η ενεργεια είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και όχι η ροπή. Βέβαια η ισχύς είναι ανάλογο μέγεθος με την ροπή και εξαρτάται από αυτήν. Οπότε δεν γίνεται ένας κινητήρας να έχει ίππους χωρίς καθολου ροπή .Όμως ένας κινητήρας που βγάζει 100 ιππους και 60Νm ροπή παράγει περισσότερη ισχύ η αλλιώς έργο η αλλιώς ενέργεια και άρα είναι πιο δυνατος από ότι ένας κινητήρας που έχει 70Nm ροπή και 75 ίππους. Το θέμα είναι αυτή την ισχύ πως θα την αξιοποιήσει ο κατασκευαστής με το κιβώτιο ταχυτήτων και το γρανάζομα και τι σκοπό εξυπηρετεί στο εύρος στροφών που την αποδίδει. Προσωπικά μου αρέσει ο τετρακύλινδρος που χαμηλά είναι εύκολο μηχανάκι χωρίς ξεσπάσματα και νεύρο και ψηλά όταν θέλω να οδηγήσω πιο επιθετικά είναι πολύ δυνατός. Έτσι συνδιαζω ασφάλεια ευχαρίστηση καλό ήχο και μεγάλες επιδόσεις με μεγάλη ιπποδύναμη που πλέον λίγοι δυκυλινδροι έχουν.
Σχετικά με τον 750 του hornet δεν είναι απλά ένας κινητήρας που παράγει 92 ίππους και 76Νm ροπή που είναι απο τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του και στα κυβικά του αλλά η honda έχει καταφέρει με μονό εκεντροφορο να φτιάξει έναν δυκιλινδρο εν σειρα κινητήρα που σε κάθε κύλινδρο έχει 4 βαλβίδες και στροφαρει πάνω από τις 10000 στροφές. Αυτό δεν το έχει καταφερει νομίζω καμία άλλη εταιρεία μέχρι τώρα. Με τον μονό εκεντροφορο για λόγους χωροταξικους είναι πολύ δύσκολο να βάλεις 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο (δύο εισαγωγής και 2 εξαγωγής). Για αυτό όλα έχουν διπλό εκεντροφορο. Όμως με τον μονο εκεντροφορο γλυτώνεις βάρος ,τριβές και απώλεια ενέργειας , γλυτώνεις όγκο και πολυπλοκότητα που συνεπάγεται και μειωμενο κόστος κατασκευής και συντήρησης και κερδίζεις σε κατανάλωση και ρύπους. Όλα αυτά χάρη στο unicam της honda. Ο νέος 750αρις της honda ειναι πραγματικό διαμάντι όχι μόνο στα νούμερα αλλά και σε τεχνολογία και σε σχεδίαση. Τέτοιους κινητήρες διαμαντια με τεχνολογίες όπως το unicam , το vtec που είχε στο vfr crossrunner , το αερόψυκτο εν σειρά τετρακύλινδρο cb1100 που περνουσε παρακαλώ και τις προδιαγραφές ρύπων εν έτη 2017+ η honda έχει αρκετούς έχοντας τα πρωτεία θα έλεγα.. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα . Και η honda δεν είναι μόνο ιπποδύναμη. Οδηγικα όλα της τα μηχανάκια ειναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο συνδιάζοντας παράλληλα και ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία που λίγες εταιρίες στο προσφέρουν αυτό.
mangelasakis
27/05/2023, 17:39
υπαρχει..
το καινουριο nk 800 της cf που σε ενα μηνα θα ειναι ελλαδα και με εξοπλισμο φουλ...
https://www.youtube.com/watch?v=Tbc3Y1FwiG4&t=26s
Έχει και αυτό τον γνωστό 790cc κινητηρα του ktm;
Παιδιά έχει γίνει μια παρανόηση με την δύναμη και την ροπή και έχει γίνει πλέον μόδα να ψάχνουμε όλοι την ροπή σε κάθε μηχανάκι. Η δύναμη-ισχυς του κινητήρα όμως μετριέται σε ίππους και όχι σε ροπή. Το έργο που παράγει ένας κινητήρας δηλαδή η ισχύς η αλλιώς η ενεργεια είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και όχι η ροπή. Βέβαια η ισχύς είναι ανάλογο μέγεθος με την ροπή και εξαρτάται από αυτήν. Οπότε δεν γίνεται ένας κινητήρας να έχει ίππους χωρίς καθολου ροπή .Όμως ένας κινητήρας που βγάζει 100 ιππους και 60Νm ροπή παράγει περισσότερη ισχύ η αλλιώς έργο η αλλιώς ενέργεια και άρα είναι πιο δυνατος από ότι ένας κινητήρας που έχει 70Nm ροπή και 75 ίππους. Το θέμα είναι αυτή την ισχύ πως θα την αξιοποιήσει ο κατασκευαστής με το κιβώτιο ταχυτήτων και το γρανάζομα και τι σκοπό εξυπηρετεί στο εύρος στροφών που την αποδίδει.
Δεν είναι ίδια τα φυσικά μεγέθη που συγκρίνεις. Η ισχύς αντιστοιχεί σε ενέργεια ανά μονάδα χρόνου.
Φυσικά δεν κοιτάζουμε τη ροπή μόνο ως μέγιστη τιμή. Καμπύλη ροπής ανάφερα κι αυτή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη με το σύνολο της μοτοσυκλέτας. Γενικά τα εμπορικά τμήματα τείνουν να παίρνουν ένα νούμερο ή περιγραφή από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να το τονίζουν, ενώ αυτό μπορεί να απέχει από την ουσία.
Υπάρχουν μοτοσυκλέτες με μικρότερη ισχύ που όμως την αποδίδουν πολύ καλύτερα στο δρόμο. Άλλες με καμπύλη ροπής που χαρίζει περισσότερα χαμόγελα σε κάποιους. Άλλοι θέλουν γραμμικότητα, άλλοι ξέσπασμα. Άλλος ζητάει αξιοπιστία και οικονομική λειτουργία σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με κινητήρα που δεν είναι πιεσμένος και άλλος αγοράζει μηχανάκι με αγωνιστική συμπίεση που θέλει μάστορα μετά από μερικές ώρες λειτουργίας και είναι αναξιόπιστο. Το θέμα είναι να είναι ξεκάθαρο στον αγοραστή τι παίρνει, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.
Οι τετρακύλινδροι 600-1000cc ήταν της μόδας την εποχή που η βενζίνη κόστιζε 0,63€/L, αλλά πλέον καθίστανται ασύμφοροι αν κάποιος τους χρησιμοποιεί ενδοαστικά. Σε ταξίδια και πίστα διατηρούν όμως την αξία τους.
Έχει και αυτό τον γνωστό 790cc κινητηρα του ktm;
Έχεις ακούσει κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας από ΚΤΜ φίλε?
ειναι σαφες οτι η παραγωγη σημερα κινειται σε δυο αξονες
στην ικανοποιηση αυστηρων οριων εκπομπων CO2 και στη μειωση κοστους λογω κινεζικου ανταγωνισμου
αυτο μετετρεψε τα 4Κ σε 2Κ και μετεφερε την παραγωγη σε χωρες με φθηνοτερα εργατικα
οι σημερινες μηχανες περα απο τα ηλεκτρονικα μπλιμπλικια ειναι σαφως υποδεεστερες μηχανολογικα και φθηνοτερες στην κατασκευη τους
δυστυχως δεν εγινε το ιδιο με τις λιανικες τιμες τους
προφανως αν εβαζες καινουρια διπλα διπλα τα hornet στην ιδια τιμη κανεις δεν θα αγοραζε το τωρινο
Tallyban
27/05/2023, 19:25
Η Ντόχα καλύπτει άνετα τις προδιαγραφές ρύπων;Αστειευομαστε έτσι ;
Κλειστό υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας που πάρκαρε ένα φρηγουιντ γνωστού και μεταξύ άλλων ένα σιμπιαρ600εφ, το πρώτο ψεκαστο.
Έβαζε μπροστά το φρηγουιντ δε μύριζε τίποτα,έβαζε μπροστά το Ντόχα βρωμαγε υδρογονάνθρακες όλη η πολυκατοικία.