PDA

View Full Version : Πάμε σιγά σιγά για την αλλαγή.

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12

gior-gos
27/02/2023, 21:52
Εντός του μήνα μπαίνει πωλητήριο για την τρανσαλπ.

Από αντιπροσωπείες και επίσημα Service , από ποια εταιρεία έχετε μείνει περισσότερο ικανοποιημένοι?
Μιλάω πάντα για επώνυμες .
Είναι πλέον μέσα στα πολύ βασικά μου κριτήρια και αυτό και θα ήθελα να ακούσω απόψεις σας.

Τα συνεργεία είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη· ο καθένας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του κι εσύ θα τα κάνεις ακόμα πιο κουλουβάχατα στο μυαλό σου.
Θα σε προέτρεπα να μήν αγοράσεις μηχανή βάσει συνεργείου.
Κάπου παραπάνω έγραψα ότι μπορεί να μην αγόραζα χόντα λόγω χαμηλής ποιότητας στην υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι τα χόντα είναι μηχανάκια που εκτιμώ μεν, αλλά ποτέ δεν τα ερωτεύτηκα· οπότε μπορώ εύκολα να τ απορρίψω.
Όταν όμως μιλάμε για πιο "παθιασμένα" μηχανάκια (ducati, triumph) τότε το συνεργείο, η υποστήριξη, κι όλα αυτά τα "χαρακώματα" που μας κάνουν και νιώθουμε πιο ασφαλείς με την μοτοσικλέτα που αγοράζουμε πάνε περίπατο.
Τα 3 γιαπωνέζικα που παραθέτεις είναι καλές λύσεις.
Και μιά χαρά υποστήριξη έχουν (όχι ότι την χρειάζονται και πολύ, και τα 3 έχουν αποδείξει την αξία και την αξιοπιστία τους).
:)

CorpseAlive
27/02/2023, 22:06
Τα συνεργεία είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία, δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη· ο καθένας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του κι εσύ θα τα κάνεις ακόμα πιο κουλουβάχατα στο μυαλό σου.
Κάπου παραπάνω έγραψα ότι μπορεί να μην αγόραζα χόντα λόγω χαμηλής ποιότητας στην υποστήριξη. Η αλήθεια είναι ότι τα χόντα είναι μηχανάκια που εκτιμώ μεν, αλλά ποτέ δεν τα ερωτεύτηκα· οπότε μπορώ εύκολα να τ απορρίψω.
Όταν όμως μιλάμε για πιο "παθιασμένα" μηχανάκια (ducati, triumph) τότε το συνεργείο, η υποστήριξη, κι όλα αυτά τα "χαρακώματα" που μας κάνουν και νιώθουμε πιο ασφαλείς με την μοτοσικλέτα που αγοράζουμε πάνε περίπατο.
Και μιά χαρά υποστήριξη έχουν (όχι ότι την χρειάζονται και πολύ, και τα 3 έχουν αποδείξει την αξία και την αξιοπιστία τους).

Τα Ιαπωνικά , με ζορίζουν μόνο από άποψη ότι φοβάμαι ότι θα τα βαρεθώ γρήγορα. Αλλά θέλω να τα δοκιμάσω για να έχω σοβαρή άποψη.

doctoras
28/02/2023, 08:36
Τα Ιαπωνικά , με ζορίζουν μόνο από άποψη ότι φοβάμαι ότι θα τα βαρεθώ γρήγορα. Αλλά θέλω να τα δοκιμάσω για να έχω σοβαρή άποψη.

συζητήσεις επι συζητήσεων...... βρε συ, πανε πάρε ένα μηχανάκι που "σου αρέσει" , δεν μπορεί κάποιο απο όλα σου αρέσει περισσότερο... η ταβλα κρατάει περισσότερο (μέχρι να σου έρθει ο επόμενος χωρισμός....;) )

Αν μπορείς να τιθασεύσεις το μυαλό σου απο τα μεσαία ιαπωνικα παρε το tracer700 στην έκδοση GT που είναι το πιο γεμάτο εξοπλιστικά είναι και το πιο διασκεδαστικό απο τα 3 και τέλος.

Αν δε μπορείς να τιθασεύσεις το μυαλό σου πάρε το πιο σουπερ ντουπερ που μπορείς να δώσεις(φραγκα). Έτσι ώστε να προστεθεί και το : τοσα λεφτά έδωσα κρίμα είναι να το σκοτώσω.

:wave2:

PaNick67
28/02/2023, 08:51
Στα του θέματος .
Ρωτάω συγκεκριμένα, αν μια μάρκα/ αντιπροσωπεία θα προτείνατε για την παρουσία της στην χώρα μας και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων ή επίσημων για Service ποια θα ήταν?
Θέλω να έχω το κεφάλι μου και τον χρόνο όσο το δυνατόν πιο ήσυχο.

.
Αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο παρε μια μοτοσυκλετα που γενικα ειναι αξιοπιστη και το συνεργειο που θα την πηγαινεις να ειναι στην διαδρομη σπιτι-δουλεια, εστω με μια μικρη παρακαμψη.

Γιατι αν ειναι στην αλλη ακρη της πολης ο,τι μα ο,τι και να σου βγαλει, οσο ασημαντο και να ειναι, θα σου σπαει τα νευρα να την πας να την δουν και αν θυμαμαι καλα δηλωνεις ψειρας με την μηχανη σου.

Δεν θα σου πω για στερεοτυπα, πλεον ολα χαλανε και ειδικα αυτα που ειναι φορτωμενα με ηλεκτρονικα, για αυτον τον λογο ομως το μεγεθος του δικτυου παιζει ρολο, οπως και το ποσο κοντα σου ειναι.

Tracer 900 GT , ε; :pink:

AristidisZ
28/02/2023, 09:04

Ρε συ αγορίνα, με όλο το σεβασμό δηλαδή, κάπου ώπα...

Καβαλάς μηχανή ένα χρόνο και κάτι ψιλά, μήπως υπερβάλλεις λίγο ;

husky21
28/02/2023, 09:27
πλεον ολα χαλανε

Αν εχει γραφτει μια αληθεια σε αυτο το νημα,ειναι αυτη
Λιγο βελτιωθηκαν οι Ευρωπαιοι,αρκετα εχασαν οι Γιαπωνες
και φτασαμε εδω που φτασαμε
Στις τιμες βεβαια ανεβηκαν κ οι 2
λιγο οι ευρωπαιοι,πολυ οι Γιαπωνες

STF
28/02/2023, 09:49
Αν εχει γραφτει μια αληθεια σε αυτο το νημα,ειναι αυτη
Λιγο βελτιωθηκαν οι Ευρωπαιοι,αρκετα εχασαν οι Γιαπωνες
και φτασαμε εδω που φτασαμε
Στις τιμες βεβαια ανεβηκαν κ οι 2
λιγο οι ευρωπαιοι,πολυ οι Γιαπωνες

Έχει δόση αλήθειας αυτό αλλά υπάρχουν ακόμη παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτόν τον κλασικό κανόνα. Οι περισσότερες μεγάλες μοτοσυκλέτες εξ Ανατολών συνεχίζουν να είναι περισσότερο αξιόπιστες και περισσότερο καλές κατασκευές. Δεν είναι του παρόντος να αναπτύξουμε αντίλογο για αυτό το θέμα γιατί με τα χρόνια έχω καταλάβει πως πέραν των αντικειμενικών κριτηρίων αναπτύσσουμε μέσα μας -όλοι μας- έναν τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, συνηθίζουμε, απολαμβάνουμε συγκεκριμένες εταιρείες που έχουν ταιριάξει στη φιλοσοφία μας. Έτσι για μένα οι Made in Japan (κυριολεκτικά όμως) παραμένουν πάντα πιο αξιόπιστες όπως για έναν άλλο ισχύει για τις Made in Germany (και πάλι κυριολεκτικά).

Για να μη μείνω με το Spam να δώσω και ένα σχόλιο στον Corps...

Και από τις 7 μοτοσυκλέτες που έβαλες σε συνδυασμό με το θέμα των συνεργείων, με σκέψεις για αποδεδειγμένη αξιοπιστία (και άρα λιγότερο απαιτητική συντήρηση) και γενικά με τάση για fun to ride αλλά και εκπλήρωση επαγγελματικών μετακινήσεων ασφαλώς η μόνη μοτοσυκλέτα που μου κάθεται είναι το Tracer 9.

Δύσκολο να το βαρεθείς ( αλήθεια κατάφερες να το οδηγήσεις; ), αξιόπιστο, πλούσια ηλεκτρονικά (ειδικά όταν έρθει το Tracer 9 GT+(plus) αλλά και τσιμπημένο στα 17 χιλιάρικα. Από την άλλη στο δικό μου μυαλό φοράει έναν αρμονικό συγκερασμό μεταξύ premium μοτοσυκλετών, ικανοποίησης με μπόλικο γκάζι (σε βαθμό που σκέφτομαι αν είναι κατάλληλη για εσένα που προέρχεσαι από ΤΑ700) και διεκπαιρέωση εργασίας.

Δεν ξέρω πόσο ψηλά είναι στις σκέψεις των προτιμήσεων σου, ξέρω πως ο CP3 είναι ένας από τους καλύτερους, δυνατότερους και ποιο διασκεδαστικούς κινητήρες που έχει παράγει η Yamaha. Και το λέω αυτό έχοντας τον οδηγήσει σε όλες του τις προτάσεις (παλιά Tracer 900, MT900SP, XSR900 και νέο XSR900). Και πρόκειται για Made in Japan κατασκευή με αποδεδειγμένη αξιοπιστία στο μοτέρ.

CorpseAlive
28/02/2023, 13:01
Ρε συ αγορίνα, με όλο το σεβασμό δηλαδή, κάπου ώπα...

Καβαλάς μηχανή ένα χρόνο και κάτι ψιλά, μήπως υπερβάλλεις λίγο ;

Καβαλάω από το 2020 και έχω διανύσει περίπου 30.000 χλμ .
Δεν είναι θέμα υπερβολής ούτε είμαι ο πιο χεράς .
Απλά θέλω να αγοράσω κάτι να το κρατήσω για αρκετό καιρό γιατί μου τρώει χρόνο και ενέργεια όλη η φάση πουλάω αγοράζω κλπ

patsavour
28/02/2023, 13:10
Καβαλάω από το 2020 και έχω διανύσει περίπου 30.000 χλμ .
Δεν είναι θέμα υπερβολής ούτε είμαι ο πιο χεράς .
Απλά θέλω να αγοράσω κάτι να το κρατήσω για αρκετό καιρό γιατί μου τρώει χρόνο και ενέργεια όλη η φάση πουλάω αγοράζω κλπ
Ότι καί νά πάρεις πάρτο γρήγορα ΠΡΙΝ ,τον γάμο.Μην ρωτήσεις γιατί.Χαχα.

CorpseAlive
28/02/2023, 13:19
Έχει δόση αλήθειας αυτό αλλά υπάρχουν ακόμη παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτόν τον κλασικό κανόνα. Οι περισσότερες μεγάλες μοτοσυκλέτες εξ Ανατολών συνεχίζουν να είναι περισσότερο αξιόπιστες και περισσότερο καλές κατασκευές. Δεν είναι του παρόντος να αναπτύξουμε αντίλογο για αυτό το θέμα γιατί με τα χρόνια έχω καταλάβει πως πέραν των αντικειμενικών κριτηρίων αναπτύσσουμε μέσα μας -όλοι μας- έναν τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, συνηθίζουμε, απολαμβάνουμε συγκεκριμένες εταιρείες που έχουν ταιριάξει στη φιλοσοφία μας. Έτσι για μένα οι Made in Japan (κυριολεκτικά όμως) παραμένουν πάντα πιο αξιόπιστες όπως για έναν άλλο ισχύει για τις Made in Germany (και πάλι κυριολεκτικά).

Για να μη μείνω με το Spam να δώσω και ένα σχόλιο στον Corps...

Και από τις 7 μοτοσυκλέτες που έβαλες σε συνδυασμό με το θέμα των συνεργείων, με σκέψεις για αποδεδειγμένη αξιοπιστία (και άρα λιγότερο απαιτητική συντήρηση) και γενικά με τάση για fun to ride αλλά και εκπλήρωση επαγγελματικών μετακινήσεων ασφαλώς η μόνη μοτοσυκλέτα που μου κάθεται είναι το Tracer 9.

Δύσκολο να το βαρεθείς ( αλήθεια κατάφερες να το οδηγήσεις; ), αξιόπιστο, πλούσια ηλεκτρονικά (ειδικά όταν έρθει το Tracer 9 GT+(plus) αλλά και τσιμπημένο στα 17 χιλιάρικα. Από την άλλη στο δικό μου μυαλό φοράει έναν αρμονικό συγκερασμό μεταξύ premium μοτοσυκλετών, ικανοποίησης με μπόλικο γκάζι (σε βαθμό που σκέφτομαι αν είναι κατάλληλη για εσένα που προέρχεσαι από ΤΑ700) και διεκπαιρέωση εργασίας.

Δεν ξέρω πόσο ψηλά είναι στις σκέψεις των προτιμήσεων σου, ξέρω πως ο CP3 είναι ένας από τους καλύτερους, δυνατότερους και ποιο διασκεδαστικούς κινητήρες που έχει παράγει η Yamaha. Και το λέω αυτό έχοντας τον οδηγήσει σε όλες του τις προτάσεις (παλιά Tracer 900, MT900SP, XSR900 και νέο XSR900). Και πρόκειται για Made in Japan κατασκευή με αποδεδειγμένη αξιοπιστία στο μοτέρ.

Δεν υπάρχει μηχανή ούτε για δείγμα, αναμονή 2 μηνών + και αν τύχει και στην σειρά προτεραιότητας δεν το θέλει ο προηγούμενος που δήλωσε ενδιαφέρον το παίρνεις εσύ.

rainmike
28/02/2023, 13:41

Εχω και ducati και triumph και ποτε δεν ειχα προβλημα στο να βρώ ανταλλακτικα.
Εδω Θεσσαλονική υπάρχουν πέραν του ενος αξιοπιστα συνεργεια που φτιαχνουν και ducati και triumph οποτε λογικά Αθήνα θα έχει ακόμα περισσοτερα.
Για το θέμα επιλογής της μηχανης ουτε ο συντάκτης δεν θέλει να βγάλει ακρη.
Καταρχας δεν ξεκινάει κανεις με τη λογική,πρεπει να αλλάξω μοτοσικλέτα γιατι την οδηγώ 2 χρονια και τη βαρεθηκα εκτος και αν εχεις
τοσα φραγκα που δε σε νοιάζει, ομως σε αυτή την περιπτωση δεν διυλιζεις τον κωνωπα.
Μιλαμε για μοτοσικλετες 15000 ευρώ και ανω ,για ακριβα παιχνιδια που πας σε αγορά γιατι έχεις δει πιο μοντελο σου εχει γυαλισει το σκεφτεσαι το ξανασκεφτεσαι το εχεις ερωτευτει
και πας και το παιρνεις.
Δε λέμε για ενα παλικάρι που κάνει ντελιβερυ και ψαχνει το πιο αξιπιστο παπι να κανει τη δουλεια του και να του καιει οσο το δυνατον λιγότερο,μιλαμε για θηρια 1000 κυβικών.
Εκει οι γνωμες θα μετρουσαν εδώ νομιζω τζαμπα τα λετε.

CorpseAlive
28/02/2023, 13:55
Εχω και ducati και triumph και ποτε δεν ειχα προβλημα στο να βρώ ανταλλακτικα.
Εδω Θεσσαλονική υπάρχουν πέραν του ενος αξιοπιστα συνεργεια που φτιαχνουν και ducati και triumph οποτε λογικά Αθήνα θα έχει ακόμα περισσοτερα.
Για το θέμα επιλογής της μηχανης ουτε ο συντάκτης δεν θέλει να βγάλει ακρη.
Καταρχας δεν ξεκινάει κανεις με τη λογική,πρεπει να αλλάξω μοτοσικλέτα γιατι την οδηγώ 2 χρονια και τη βαρεθηκα εκτος και αν εχεις
τοσα φραγκα που δε σε νοιάζει, ομως σε αυτή την περιπτωση δεν διυλιζεις τον κωνωπα.
Μιλαμε για μοτοσικλετες 15000 ευρώ και ανω ,για ακριβα παιχνιδια που πας σε αγορά γιατι έχεις δει πιο μοντελο σου εχει γυαλισει το σκεφτεσαι το ξανασκεφτεσαι το εχεις ερωτευτει
και πας και το παιρνεις.
Δε λέμε για ενα παλικάρι που κάνει ντελιβερυ και ψαχνει το πιο αξιπιστο παπι να κανει τη δουλεια του και να του καιει οσο το δυνατον λιγότερο,μιλαμε για θηρια 1000 κυβικών.
Εκει οι γνωμες θα μετρουσαν εδώ νομιζω τζαμπα τα λετε.

Από τι προκύπτει ότι δεν θέλω να βγάλω άκρη?
Το αν έχω και τι έχω επίσης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία , δεν θα το οδηγήσουμε παρέα .

Είναι η 2η μηχανή μου, βασικό μου όχημα που πηγαινόερχομαι δουλειά και το κύριο πλέον χόμπι μου.
Για μένα είναι σημαντική η αγορά αυτή και το υπεραναλύω για να κλείσω κενά και να μάθω πράγματα που δεν θα μπορούσα να ξέρω λόγω εμπειρίας.
Τα τόσα φράγκα ποια είναι? Τα 15000 που έχω θέσει ως Budget (που εκεί παίζουν πάνω κάτω ΟΛΕΣ οι μηχανές 800-900 κυβικά σήμερα σε καινούρια?
Take a chill pill , μια χαρά πάει το νήμα , μην εισάγουμε αρνητικότητα λες και σου καταλαμβάνω χώρο στο Forum.

patsavour
28/02/2023, 14:00
Παντού μετράνε οι γνώμες καί στα ακριβά καί στα φθηνά.Το ότι ο άλλος διαθέτει 15000 καί άνω δεν λέει πολλά πράγματα, διότι κανείς μας δεν γνωρίζει,με ποιους κόπους καί θυσίες τα έχει βγάλει, καί πόσο εύκολα η δύσκολα τα διαθέτει γι'αυτό που αγαπάει.Οπως καί ναχει,για αυτό είναι το φόρουμ,για να ρωτάμε και να απαντάμε.Το τι θα την κάνει ο καθένας την γνώμη, είναι δικό του θέμα και μόνον.

peterTHErider
28/02/2023, 14:14
Χάρη ακόμα παιδέυεσαι???
Για μένα 2 είναι οι δρόμοι,ή ν2 950 ή tracer 900 gt.
Και τα 2 με γκαζάκι και σύγχρονα που θα τα καταευχαριστηθείς!
Και τα 2 είναι λίιιιγο υπερβολικά για τη καθημερινή χρήση χωρίς να είναι φυσικά απαγορευτικά!
Όσο το κουβεντιάζεις χάνεις χρόνο!πχ οι 2-3 μήνες του γιαμαχα θα είχαν περάσει αν είχες βάλει παραγγελία όταν άνοιξες το θέμα!

Volpad
28/02/2023, 14:33
Γενικά, το θέμα της αντιπροσωπίας και του συνεργείου είναι μία περίεργη φάση.

Ο κάθε ένας έχει θετικές και αρνητικές εμπειρίες απο κάθε ένα που έχει πάει και άμα τους ρωτήσεις όλους, δεν θα βγάλεις καμία άκρη. Όλοι θα είναι σκάρτοι και όλοι θα είναι καλοί.

Όταν είχες ξεκινήσει να κοιτάς το multi, αν δεν κάνω λάθος, σου είχα στειλει ένα πμ, στο οποίο σου είχα πεί τις δικές μου εμπειρίες και τα δικά μου "ακούσματα" όσον αφορά τα εξουσιοδοτημένα της Ducati.
Το καλό σε αυτή τη περίπτωση, είναι οτι τα συνεργεία μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οπότε άμα δεν σου αρέσει ο ένας, πάς στον άλλο και δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι πολύ.
Απο αυτούς, 2 είναι που έχουν το καλύτερο όνομα.
Εγώ έχω συνεργαστεί με τον έναν απο τους 2 και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Σε κοπή πίτας που είχα πάει το 2020 με τους ντουκατέους, είχα ακούσει καλά και κακά λόγια για όλα τα εξουσιοδοτημένα... Αν έψαχνα να συνεργείο, δεν θα ήξερα πού να το πάω...
Απο θέμα ανταλλακτικών, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν έχουν κάνει ποτέ πάνω απο 1 βδομάδα (στη χειρότερη) να μου φέρουν ανταλλακτικό, ούτε έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παραπονιέται για καθυστέρηση σε αυτό το τομέα.

Τα πράγματα είναι ίδια και για τις υπόλοιπες εταιρίες, ανεξάρτητα αν είναι ευρωπαικές, γιαπωνέζικες ή κινέζικες. (με μία επιφύλαξη στο χρόνο παράδοσης των ανταλλακτικών, τον οποίο δεν μπορώ να τον ξέρω σε άλλες εταιρίες).

Δεν θεωρώ πως είναι παράγοντας που πρέπει να σε απασχολεί για την επιλογή της μοτοσυκλέτας.
Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες και δεν υπάρχει περίπτωση απο ένα φόρουμ να καταλάβεις ποιός είναι ο καλός και ποιός ο κακός.

Πώς μπορείς να αποφασίσεις ποιανού η άποψη είναι βάσιμη χωρίς να ακούσεις και τις 2 πλευρές?
Αν για παράδειγμα εγώ σου πώ οτι το Χ συνεργείο είναι απατεώνες, γιατι με χρέωσαν 30€ παραπάνω απότι μου είχαν πεί αρχικά οτι θα κοστίσει μία εργασία και με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν οτι θα χρειαστεί αυτό το έξτρα κόστος αφού το είχαν λύσει, φέρνοντάς με προ τετελεσμένων, χωρίς να σου πώ οτι το μηχανάκι μου είναι 30 χρόνων και μου αντικατέστησαν 50 λαστιχοπαξίμαδα σε όλες τις βίδες των πλαστικών που είχαν γίνει πέτρες και έσπαγαν στο ξεβίδωμα, τι συμπέρασμα θα βγάλεις?

CorpseAlive
28/02/2023, 14:50
Χάρη ακόμα παιδέυεσαι???
Και τα 2 είναι λίιιιγο υπερβολικά για τη καθημερινή χρήση χωρίς να είναι φυσικά απαγορευτικά!
Όσο το κουβεντιάζεις χάνεις χρόνο!πχ οι 2-3 μήνες του γιαμαχα θα είχαν περάσει αν είχες βάλει παραγγελία όταν άνοιξες το θέμα!

Έχεις τρομερό δίκιο σε αυτό.
Btw για το άλλο θέμα, χαζομάρα του μάστορα στο ντεπόζιτο ήταν, φτιάχτηκε.

lospsi
28/02/2023, 16:37
Χάρη ακόμα παιδέυεσαι???

Σωστός !

TONYBANDIT
28/02/2023, 16:57
Tracer 9 από εμένα αλλά βασική προϋπόθεση ασφάλεια κλοπής η να το ανεβάσεις στην κρεβατοκάμαρα σου.καθως είναι το πρώτο στις προτιμήσεις των κλεφτών στην Ελλάδα.

rainmike
28/02/2023, 20:29
Από τι προκύπτει ότι δεν θέλω να βγάλω άκρη?
Το αν έχω και τι έχω επίσης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία , δεν θα το οδηγήσουμε παρέα .

Είναι η 2η μηχανή μου, βασικό μου όχημα που πηγαινόερχομαι δουλειά και το κύριο πλέον χόμπι μου.
Για μένα είναι σημαντική η αγορά αυτή και το υπεραναλύω για να κλείσω κενά και να μάθω πράγματα που δεν θα μπορούσα να ξέρω λόγω εμπειρίας.
Τα τόσα φράγκα ποια είναι? Τα 15000 που έχω θέσει ως Budget (που εκεί παίζουν πάνω κάτω ΟΛΕΣ οι μηχανές 800-900 κυβικά σήμερα σε καινούρια?
Take a chill pill , μια χαρά πάει το νήμα , μην εισάγουμε αρνητικότητα λες και σου καταλαμβάνω χώρο στο Forum.

Δεν εχω καμμια αρνητικοτητσ και ουτε το ψωμι μου τρως.
Λεω απλα τη γνωμη μου
Αν δεν παρεις τη μηχανη που αρεσει σε σενα θα λαβεις σοβαρα υποψιν τη μηχανη που αρεσει σε μενα η στον οποιονδηποτε εδω μεσα?
Αν δεν εισαι σιγουρος γιατι να αλλαξεις?
Οταν πηρα το μονστερ ηξερα οτι ηθελα το μονστερ δεν ημουν αναμεσα σε cb gsr hornet brutale και οτι αλλο γυμνο υπαρχει το ηθελα το πηρα.
Το μονο που σου ειπα ειναι οτι ακουγωντας 1500 διαφορετικες αποψεις πως θα βγαλεις ακρη?
Παρε αυτο που σου αρεσει και θα σε κανει να αισθανεσαι ομορφα οταν το καβαλας,απλα πραγματα.

Garfield
28/02/2023, 22:02
Πάντως βλέπω σε λίγο να μην κάνουμε τέτοιες αναλύσεις στα διάφορα φόρουμ αλλά τις λύσεις στις αναζητήσεις μας να την δίνουν A.I. (Artificial Intelligence). Παρακάτω η απάντηση που μου έδωσε το ChatGPT.

441736

Sorry για το off topic αλλά...

AristidisZ
28/02/2023, 22:05
Πάντως βλέπω σε λίγο να μην κάνουμε τέτοιες αναλύσεις στα διάφορα φόρουμ αλλά τις λύσεις στις αναζητήσεις μας να την δίνουν A.I. (Artificial Intelligence). Παρακάτω η απάντηση που μου έδωσε το ChatGPT.

441736

GTP, οι 3 στις 4 είναι πάνω από 600

toyar
28/02/2023, 22:08
ειναι η εκδοση GTP kavala ειδικη για moto

doctoras
28/02/2023, 22:12
GTP, οι 3 στις 4 είναι πάνω από 600

Gia ton pouts#@ :lol:

Δεν μπορεί αντικατασταθεί ο άνθρωπος, όσο και αν προσχώρησε η τεχνική νοημοσύνη στα μηχανήματα

Bowleno
28/02/2023, 22:28

441736

Αυτό που λέμε, Α.Ι. για τον μΠ@υτσ@; :cry:

:bawl:

panos1050
01/03/2023, 15:40
Moto morini x-cape 650

Moto guzzi v85

CorpseAlive
01/03/2023, 21:40
Moto morini x-cape 650

Moto guzzi v85

Το Moto Morini είναι πανέμορφο αλλά από Κίνα και αυτό είναι No Go για μένα σε αυτή την φάση.

Το Moto Guzzi με χαλάει το ''χωμάτινο'' μπροστά φτερό, αν το έβγαζε με πολιτικό φτερό μπροστά θα με έψηνε.

doctor_john
01/03/2023, 22:21
Πολύ δύσκολο.. τα διπλά φωτιστικά θα μοιάζανε σα να τράκαρε με lancia..

Eίναι περίεργη η αγάπη με τέτοιο επίπεδο σχεδιασμού. Έρχεται με την επαφή, θέλει και λίγο να αναγνωρίζεις τις καταβολές.. παλιοαγάπη :lol:

sam4g
01/03/2023, 22:29
Από ότι έχω καταλάβει από αυτά που λες, έρωτας σου είναι το Ducati. Οπότε, ή παίρνεις το Ducati και λες μια ζωή την έχουμε ή πας με τη λογική και επιλέγεις ένα ιαπωνικό (αφού είσαι και ψειρας) που θα σε βολέψει στην καθημερινότητα.

Επίσης, το ντουκατι δεν θα το έπαιρνα αν δεν είχα στο μυαλό μου, ότι τουλάχιστον 1 φορά το 3μηνο θα έκανα ένα καλό ταξιδάκι να το χαρώ. Να πάρεις το Multi για πήγαινε-έλα κέντρο Αθήνας με 40αρια το καλοκαίρι, θεωρώ, ότι δεν έχει κανενα απολύτως νόημα.

Αν ήμουν στη θέση σου, και είχα τα χρήματα για το μουλτι, θα έδινα το τρανσαλπ και θα έπαιρνα το Ducati + ένα σκούτερ μαξ 200cc για κάθε μέρα.

parkaris
02/03/2023, 18:39
Το Moto Morini είναι πανέμορφο αλλά από Κίνα και αυτό είναι No Go για μένα σε αυτή την φάση.

Το Moto Guzzi με χαλάει το ''χωμάτινο'' μπροστά φτερό, αν το έβγαζε με πολιτικό φτερό μπροστά θα με έψηνε.

https://i.ibb.co/HK7Q8GB/Harry-fender.jpg

billy84
03/03/2023, 08:50

441736

Το πιο αστείο είναι ότι κατά καιρούς στα διάφορα φόρουμ έχουν γραφτεί πολύ χειρότερα απο αυτήν την ομολογουμένως κακή απάντηση του ΑΙ. :D

Βέβαια είναι αξιοθαύμαστο όπως και να έχει και παρακολουθώ το θέμα. Σίγουρα θα βελτιωθεί τουλάχιστον στις ερωτήσεις γενικού περιεχομένου.

Corpse πάρε το καινούργιο Τρανσαλπ που μετά από τόσο καιρό που έχει ανοιχτεί το θέμα, θα έρθει σύντομα πια. Θα είναι πολύ σοβαρή αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα από αυτό που έχεις ήδη. Και αν δε σου αρέσει στις φωτογραφίες, από κοντά μπορεί να αλλάξεις γνώμη!

panos1050
03/03/2023, 08:59
Triumph scrambler 900 έτσι για την αλητεία και το κλασικό της υπόθεσης

DoctoR_k6
03/03/2023, 10:00
ΤΑ750 κ για την υπερβολη ΑΤ1100.
Γι αυτα τα μοτο ειναι ο Corpse κ δεν το ξερει η εχει καταλαβει ακομα.

CorpseAlive
03/03/2023, 11:00
Λοιπόν, κατάφερα να ανεβώ σε Tracer900 του 2020.
Εντάξει προφανώς δεν έχω σοβαρή άποψη αλλά δεν τρελάθηκα.
Επίσης τι σκατά πάθανε και βγάλανε τις οθόνες έτσι? Εντελώς μη χρηστικό.

Μια τελευταία δοκιμή θα γίνει στο V85TT και V100 από Moto guzzi (είναι πανέμορφες στα μάτια μου) μαζί με γυναίκα και θα κλείσω το θέμα αυτό με την απόφαση μου.

Μέχρι τώρα ο καθαρός νικητής ότι και αν λέω είναι το V2 .
Έχω φόβο για το ότι θα το ταλαιπωρήσω αλλά εκεί τείνω.
Κοιτάω και τα Moto Guzzi το επόμενο Σάββατο που θα έχω πολύ παραπάνω χρόνο να τα δοκιμάσω και να τα δω με ησυχία γιατί είχα πάει σκαστός την τελευταία φορά.
Αλλά έχω καταλάβει ότι λατρεύω την Ιταλική αισθητική.

Το Africa μου φαίνεται πάρα πολύ ογκώδες. Το είδα και από κοντά και δεν με τρέλανε .
Το Transalp θα το δω απλά για την τιμή του ονόματος αλλά δεν με πολύ ψήνει. Τι να πω τώρα αν κάνει την τρελή ανατροπή από κοντά.
Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω και το θέμα.

panos1050
03/03/2023, 11:15
Αν σου αρέσουν τα ιδιαίτερα μηχανάκια με χαρακτήρα,που δεν τα βλέπεις συχνά στο δρόμο νομίζω το v85 θα σε καλύψει αρκεί να ξέρεις τι παίρνεις.
Μηχανάκι που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο

CorpseAlive
03/03/2023, 11:22
Αν σου αρέσουν τα ιδιαίτερα μηχανάκια με χαρακτήρα,που δεν τα βλέπεις συχνά στο δρόμο νομίζω το v85 θα σε καλύψει αρκεί να ξέρεις τι παίρνεις.
Μηχανάκι που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο

Επειδή πρέπει να λέμε και τα θετικά πέρα από Γκρίνια και ας με συγχωρήσουν οι διαχειριστές , δεν πληρώθηκα για διαφήμιση:
O Λυμπερόπουλος και ειδικότερα το παιδί που είναι στην έκθεση στην Μεσσογείων στην Αγ.Παρασκευή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Αν και ρώτησα για το V85 για να ρωτήσω , με έκανε να το σκεφτώ σοβαρά, μου πρότεινε να πάρω την V100 ξανά γιατί μπορεί να μου έκατσε λάθος από χαζή στάση σώματος μου και με έβαλε στην διαδικασία να το βάλω στα φαβορί μου.
Γενικά εξαιρετική συμπεριφορά , γνώστης και πολλά μπράβο στο παιδί.
Σε 2 Ιταλικές αντιπροσωπείες πήγα και ήταν και οι δύο εξαιρετικές στα όλα τους .
Στον Σαρακάκη μόνο την μηχανή δεν με έβαλαν να περάσω ένα πλύσιμο για να μου μιλήσουν.

Το V85 μου είπε υπάρχει μόνταρισμα με φτερό από το Dorsoduro (νομίζω) για το μπροστά φτερό γιατί πολλοί στο εξωτερικό το έχουν αλλάξει και μου είπε θα το ψάξει να μάθει πως και τι .
Το Μαύρο το Guardia με ψήνει αρκετά και θα το οδηγήσω δικάβαλος!

AristidisZ
03/03/2023, 11:24
Επειδή πρέπει να λέμε και τα θετικά πέρα από Γκρίνια και ας με συγχωρήσουν οι διαχειριστές , δεν πληρώθηκα για διαφήμιση:
O Λυμπερόπουλος και ειδικότερα το παιδί που είναι στην έκθεση στην Μεσσογείων στην Αγ.Παρασκευή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Αν και ρώτησα για το V85 για να ρωτήσω , με έκανε να το σκεφτώ σοβαρά, μου πρότεινε να πάρω την V100 ξανά γιατί μπορεί να μου έκατσε λάθος από χαζή στάση σώματος μου και με έβαλε στην διαδικασία να το βάλω στα φαβορί μου.
Γενικά εξαιρετική συμπεριφορά , γνώστης και πολλά μπράβο στο παιδί.
Σε 2 Ιταλικές αντιπροσωπείες πήγα και ήταν και οι δύο εξαιρετικές στα όλα τους .
Στον Σαρακάκη μόνο την μηχανή δεν με έβαλαν να περάσω ένα πλύσιμο για να μου μιλήσουν.

Μάλλον έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι ιταλικές πουλάνε το χρόνο όσα μηχανάκια πουλάει η Honda την μέρα :bawl:

CorpseAlive
03/03/2023, 12:01
Μάλλον έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι ιταλικές πουλάνε το χρόνο όσα μηχανάκια πουλάει η Honda την μέρα :bawl:

Να το χέσω να πουλάνε και 2.000.000 κομμάτια την μέρα αν έχουν τέτοια συμπεριφορά στην έκθεση.
Και λέω έκθεση γιατί στα ανταλλακτικά είναι νορμάλ οι άνθρωποι.

AristidisZ
03/03/2023, 12:04
Να το χέσω να πουλάνε και 2.000.000 κομμάτια την μέρα αν έχουν τέτοια συμπεριφορά στην έκθεση.

Καλύτερα να πήγαινες σε ένα dealer νομίζω (εκτός βέβαια αν μόνο εκεί είχαν για test ride αυτό που ήθελες)

PaNick67
03/03/2023, 13:53

Οι πωλητες στον Σ ειναι διαχρονικα σαν ΔΥ. Αραχτοι, καφεδακι κι αν πας απο εκει και κλεισουν το τηλεφωνο θα σου πουν καποια πληροφορια. Ειναι καλοι σε 2 πραγματα, να κλεινουν ραντεβου για test ride και να σου λενε ποτε θα ερθει το μοντελο που σε ενδιαφερει.

Για Honda στον Πετσα, στον Γκινοσατη.... Ειναι κι αλλοι στην Νεα Μακρη πχ, αλλα τους 2 πρωτους τους εχω επισκεφτει και εχω αγορασει απο τον 2ο

peterTHErider
03/03/2023, 15:13
Να ξέρεις ότι του χρόνου θα υπάρξει νέο guzzi stelvio με το μοτερ του ν100 και ολα τα σύγχρονα καλούδια!
Σίγουρα με χαρακτήρα,ωραίο μοτέρ και ονοφ βολικό για όλα!
Αλλά επειδή δεν μπορείς να περιμένεις το ν2 είναι λίρα 100...
Υγ.το τουόνο γαμεί...:evil:

Nitse3
03/03/2023, 15:43
Ααα βάλε καμία φωτογραφία!!!

Nostradamus
03/03/2023, 16:04
Προσωπικα το V85 το θεωρω πολυ ομορφο και εξω απο τις συνηθισμενες επιλογες. Ειχα δει το κιτρινο που δινει ο Λυμπεροπουλος, αλλα μου φανηκαν πολλα τοτε τα χρηματα για μεταχειρισμενο και σε χρωμα που δεν ηταν και πολυ του γουστου μου.

Ανετα σε καινουργιο θα το ειχα ψηλα στην λιστα.

CorpseAlive
03/03/2023, 20:23
Να ξέρεις ότι του χρόνου θα υπάρξει νέο guzzi stelvio με το μοτερ του ν100 και ολα τα σύγχρονα καλούδια!
Σίγουρα με χαρακτήρα,ωραίο μοτέρ και ονοφ βολικό για όλα!
Αλλά επειδή δεν μπορείς να περιμένεις το ν2 είναι λίρα 100...
Υγ.το τουόνο γαμεί...:evil:

Έχουμε κανένα Spoil για το Stelvio να το χαζέψουμε?
Χρόνο έχω δεν με βιάζει κάτι πέρα από την επιθυμία μου να βοηθήσω οικονομικά τις άπορες Ιταλικές αντιπροσωπείες( όπως ενημερώθηκα πρόσφατα από τα μέλη του Moto.gr)

CorpseAlive
03/03/2023, 20:24
Προσωπικα το V85 το θεωρω πολυ ομορφο και εξω απο τις συνηθισμενες επιλογες. Ειχα δει το κιτρινο που δινει ο Λυμπεροπουλος, αλλα μου φανηκαν πολλα τοτε τα χρηματα για μεταχειρισμενο και σε χρωμα που δεν ηταν και πολυ του γουστου μου.

Ανετα σε καινουργιο θα το ειχα ψηλα στην λιστα.

Είναι 3ο ή 2ο στην λίστα μου παίζει κονταρομαχίες με το Mandello (αν καταφέρω να βολευτώ πάνω της) .
Το 1ο παραμένει το V2S που οδήγησα.
Έκανα μαλακία βέβαια που ξεκίνησα το Test Drive με αυτό γιατί τα υπόλοιπα μετά μου φαίνονταν 1-2 επίπεδα κάτω. (εκτός Mandello που ήταν Premium αλλά άλλου τύπου μηχανή)

STF
03/03/2023, 21:15
Λοιπόν, κατάφερα να ανεβώ σε Tracer900 του 2020.
Εντάξει προφανώς δεν έχω σοβαρή άποψη αλλά δεν τρελάθηκα.
Επίσης τι σκατά πάθανε και βγάλανε τις οθόνες έτσι? Εντελώς μη χρηστικό.

Μια τελευταία δοκιμή θα γίνει στο V85TT και V100 από Moto guzzi (είναι πανέμορφες στα μάτια μου) μαζί με γυναίκα και θα κλείσω το θέμα αυτό με την απόφαση μου.

Μέχρι τώρα ο καθαρός νικητής ότι και αν λέω είναι το V2 .
Έχω φόβο για το ότι θα το ταλαιπωρήσω αλλά εκεί τείνω.
Κοιτάω και τα Moto Guzzi το επόμενο Σάββατο που θα έχω πολύ παραπάνω χρόνο να τα δοκιμάσω και να τα δω με ησυχία γιατί είχα πάει σκαστός την τελευταία φορά.
Αλλά έχω καταλάβει ότι λατρεύω την Ιταλική αισθητική.

Το Africa μου φαίνεται πάρα πολύ ογκώδες. Το είδα και από κοντά και δεν με τρέλανε .
Το Transalp θα το δω απλά για την τιμή του ονόματος αλλά δεν με πολύ ψήνει. Τι να πω τώρα αν κάνει την τρελή ανατροπή από κοντά.
Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω και το θέμα.

Tracer 9 GT+ (plus). Θα έχει άλλη οθόνη. 17 χιλιάρικα τα δίνεις όμως; Τα ηλεκτρονικά που φοράει όμως είναι σε Ευρωπαϊκές άνω των 22-23 χιλιάδων.
Δεν λέει τίποτα να καβαλήσεις στατικά. Το μοτέρ είναι αλλού.

https://www.youtube.com/watch?v=6v4jN3V2j5M

BabisStinson
04/03/2023, 14:54
Έχουμε κανένα Spoil για το Stelvio να το χαζέψουμε?
Χρόνο έχω δεν με βιάζει κάτι πέρα από την επιθυμία μου να βοηθήσω οικονομικά τις άπορες Ιταλικές αντιπροσωπείες( όπως ενημερώθηκα πρόσφατα από τα μέλη του Moto.gr)

Δεν έχει βγει κάποιο νέο ακόμα για το Stelvio.
Με την Guzzi πάντως εμείς από το 2010 δεν βοηθάμε οικονομικά την αντιπροσωπεία. Πιο στάνταρ σέρβις δεν γίνεται. Για το νέο μοτέρ δεν γνωρίζω που έχει το V100, αλλά του V85 είναι εξέλιξη του V7/V9, άσπαστο.

doctoras
04/03/2023, 15:11
Δεν έχει βγει κάποιο νέο ακόμα για το Stelvio.
Με την Guzzi πάντως εμείς από το 2010 δεν βοηθάμε οικονομικά την αντιπροσωπεία. Πιο στάνταρ σέρβις δεν γίνεται. Για το νέο μοτέρ δεν γνωρίζω που έχει το V100, αλλά του V85 είναι εξέλιξη του V7/V9, άσπαστο.

Μπαμπη, γράψε λίγο περισσότερα στοιχεία (δεν έχουμε άλλους ενεργούς MG κατόχους εδώ μέσα), μοντελο, χλμ, χρήση, συντηρήσεις και το κοστος τους

CorpseAlive
05/03/2023, 14:14
Το αστείο είναι ότι ο γείτονας μου πουλάει ένα gs lc 1200 Adventure το Full extra (χωρίς την οθόνη) με τα πάντα όλα μέσα και βαλίτσες ...νομίζω του 2016-2018 μοντέλο...χλμ κλπ δεν ξέρω ακόμα.
Τι τιμή θεωρείται καλή για αυτό το μοντέλο?
Γιατί το έχει και κάθεται στο γκαράζ μου και ξέρω ότι το προσέχει πολύ όπως και εγώ και θα είχε πλάκα να το κοιτάξω.

Μήπως και γδύσω την δική μου και την κρατήσω για μέσα στην πόλη και πάρω αυτό για ταξίδια.

karellen
05/03/2023, 14:17
Το αστείο είναι ότι ο γείτονας μου πουλάει ένα gs lc 1200 Adventure το Full extra (χωρίς την οθόνη) με τα πάντα όλα μέσα και βαλίτσες ...νομίζω του 2016-2018 μοντέλο...χλμ κλπ δεν ξέρω ακόμα.
Γιατί το έχει και κάθεται στο γκαράζ μου και ξέρω ότι το προσέχει πολύ όπως και εγώ και θα είχε πλάκα να το κοιτάξω.

Μήπως και γδύσω την δική μου και την κρατήσω για μέσα στην πόλη και πάρω αυτό για ταξίδια.

Αν το δίνει 15-16.000 πάρτο τώρα.

patsavour
05/03/2023, 14:17
Το αστείο είναι ότι ο γείτονας μου πουλάει ένα gs lc 1200 Adventure το Full extra (χωρίς την οθόνη) με τα πάντα όλα μέσα και βαλίτσες ...

και δεν τοχεις ακομα κανει βολτα?????????:ufo:

CorpseAlive
05/03/2023, 15:17
και δεν τοχεις ακομα κανει βολτα?????????:ufo:

Δεν κάνω βόλτα με μηχανές άλλων εκτός αν είναι πολύ φίλος μου ο άλλος.
Ποτέ όμως.

toyar
05/03/2023, 16:03
Οι καλύτερες αγορές μεταχειρισμένων είναι από γνωστο

CorpseAlive
05/03/2023, 16:20
Οι καλύτερες αγορές μεταχειρισμένων είναι από γνωστο

Γενικά δεν με ψήνει σαν ιδέα εκτός αν μου κάνει κάποια τρελή τιμή ας πούμε και το δω πιο σοβαρά.
Αλλά ναι την έχει σαν καινούρια κια την χρησιμοποιεί μια φορά το μήνα Σαββατοκύριακο μόνο για να πάει μέχρι Ναύπακτο και γυρίζει.

lospsi
05/03/2023, 16:33

Αν σου πει καλή τιμή (ποιά είναι αυτή δεν ξέρω όμως), χτύπα το. Χωρίς την οθόνη βγαίνανε μέχρι 2016 ή 2017, δεν θυμάμαι.

CorpseAlive
05/03/2023, 16:49
Αν το δίνει 15-16.000 πάρτο τώρα.

16 την είχε πάρει το 2019.
Θα την πουλήσει στα ίδια χρήματα 4 χρόνια μετά?
Ακραία ανατίμηση. (ισχύει και για μένα με την μηχανή μου το ξέρω).

toyar
05/03/2023, 16:55
Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις τον ιδιοκτήτη και το πώς έχει δουλευτεί το μηχανακι

karellen
05/03/2023, 16:59
Εννοείς ότι πρέπει να την πουλήσει φτηνότερα?

Πρώτα πρώτα άλλο το μοντέλο 16 και άλλο το 18,υπάρχουν διαφορές σε κόστος κυρίως και όχι τόσο λειτουργικές,γι αυτό είπα αυτό το ποσόν.
Όμως είναι μέσα τα τριβάλιτσα και τα εξτρά που γράφεις.

Μακάρι να την δίνει λιγότερο από 16.000.

CorpseAlive
05/03/2023, 17:01
Εννοείς ότι πρέπει να την πουλήσει φτηνότερα?

Πρώτα πρώτα άλλο το μοντέλο 16 και άλλο το 18,υπάρχουν διαφορές σε κόστος κυρίως και όχι τόσο λειτουργικές,γι αυτό είπα αυτό το ποσόν.
Όμως είναι μέσα τα τριβάλιτσα και τα εξτρά που γράφεις.

Μακάρι να την δίνει λιγότερο από 16.000.

Με την λογική αυτή εγώ πόσο πρέπει να πουλήσω την τρανσαλπ, που έχει ότι After βγαίνει για αυτή πέρα από ανεμοθώρακα. ?

Γιατί το λέω αυτό,
Το να πουλάς την μηχανή σου από το 2016-17 (6-7 χρόνια μτχ) 3.500 κάτω από την τιμή καινούριας είναι λίγο οξύμωρο.

patsavour
05/03/2023, 17:08
Με την λογική αυτή εγώ πόσο πρέει να πουλήσω την τρανσαλπ, που έχει ότι After βγαίνει για αυτή πέρα από ανεμοθώρακα. ?

Ακομα και μ αυτην την συνθηκη λιγοτερα απ οτι την αγορασες.ειδικα σε μηχανη 20ετιας,οπως ειναι το δικο σου.Οι μπεμπες ομως ειναι αλλιως,γιατι μαζευουν τα εντομα-αγοραστες ,οπως το σκατό την μυγα,και το μελι την μελισσα. C est la vie,που λενε κι οι κουτοφραγκοι.

patsavour
05/03/2023, 17:21
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/36436964-honda-transalp-700

H μονη στην ιστορια περιπτωση που χοντα τρανσαλπ 700 ,καινουργια σε στοκ εικοσαετιας σχεδον ,πωλειται περισσοτερο απο την αρχικη τιμη πωλησης του μοντελου.Βεβαια ο εν λογω πωλητης, ειναι Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.Μετα εσπασε το καλουπι.

CorpseAlive
05/03/2023, 17:51
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/36436964-honda-transalp-700

H μονη στην ιστορια περιπτωση που χοντα τρανσαλπ 700 ,καινουργια σε στοκ εικοσαετιας σχεδον ,πωλειται περισσοτερο απο την αρχικη τιμη πωλησης του μοντελου.Βεβαια ο εν λογω πωλητης, ειναι Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.Μετα εσπασε το καλουπι.

Προφανώς δεν κάνω σύγκριση την τρανσαλπ με το 1200.
Απλά αν υποθέσουμε ότι η αγορά κινείται με ανωδικούς ρυθμούς
Είναι πιο πιθανό να αγοραστεί ένα πιο ''φθηνό'' μηχανάκι με πιο φθηνή συντήρηση παρά ένα τόσο ακριβό.
Άρα αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν
Χ πιθανοί αγοραστές για το 1200.
Θα πρέπει να υπάρχουν 3Χ πιθανοί αγοραστές για το τρανσαλπ λόγω και μόνο τιμής.
(3 φορές πιο πιθανό για 4-5 φορές χαμηλότερη τιμη΄).
Άρα η ζήτηση υπερκαλύπτεται.
Επομένως είτε δεν χάνω χρήματα είτε η τιμή της LC είναι τσιμπημένη.

Όπως και να έχει ας περιμένω να δω τι θα μου πει.
Να δω και τι Service έχει περάσει τι θα χρειαστεί και πότε και το κοιτάω ξανά.

patsavour
05/03/2023, 18:03
Είναι πιο πιθανό να αγοραστεί ένα πιο ''φθηνό'' μηχανάκι με πιο φθηνή συντήρηση παρά ένα τόσο ακριβό.

ολες οι μπεμπες,ειτε καινουργιες ,ειτε μετχ/νες,ειναι τσιμπημενες,διοτι καλυπτουν και τον παραγοντα ''πουλ-μουρ''που το ταπεινο χοντα υστερει διαχρονικα.Εξ ου και οι πωλησεις,που με κανενα λογο δεν δικαιολογουνται,ειδικα σε μια χωρα σαν την δικη μας.Ειναι οπως τα ''μπερμπερι'' στα ρουχα,που με ενα μοναδικο σχεδιο αντιγραφο λινου τραπεζομαντηλου χασαποταβερνας του 70,πουλαει εδω και χρονια σαν τρελο.

PaNick67
05/03/2023, 18:20
Αν την δίνει κάτω από 16Κ παρ' την χθες. Στο car έχει μία μόνο και οι περισσότερες είναι πάνω από 17,5Κ.

Μοτοσυκλέτες με εξοπλισμό ειδικά ηλεκτρονικό, τριβαλιτσα, λίγα χιλιόμετρα, σχολαστική συντήρηση, κλπ κρατάνε τιμή. Ειδικά αν στα χρόνια τους ήταν κορυφαίες στην κατηγορία.

Το transalp δεν ήταν ποτέ τέτοιο. Εκτός από ένα abs που έχει είναι και παλιό.

CorpseAlive
05/03/2023, 18:36
Αν την δίνει κάτω από 16Κ παρ' την χθες. Στο car έχει μία μόνο και οι περισσότερες είναι πάνω από 17,5Κ.

Μοτοσυκλέτες με εξοπλισμό ειδικά ηλεκτρονικό, τριβαλιτσα, λίγα χιλιόμετρα, σχολαστική συντήρηση, κλπ κρατάνε τιμή. Ειδικά αν στα χρόνια τους ήταν κορυφαίες στην κατηγορία.

Το transalp δεν ήταν ποτέ τέτοιο. Εκτός από ένα abs που έχει είναι και παλιό.

Αυτό το καταλαβαίνω.
Να δω τι θα μου πει και ενημερώνω!

STF
05/03/2023, 22:41

Καμία σχέση δυστυχώς σε κάποιες μοτοσυκλέτες δεν επικρατεί η αρχή της τετράγωνης λογικής. Αν θέλεις είναι μια καλή ευκαιρία να το τεστάρεις (βάλτε ταυτοχρόνως αγγελίες με τον γείτονα σου).
Το δικό σου (μιλάμε συγκεκριμένα για το ΤΑ700) είναι η αποθέωση του αντι-εμπορικού, σε αντίθεση με τα BMW R12XXGS που είναι κάτι σαν τα Rolex στα ρολόγια, στη χειρότερη των περιπτώσεων κρατάνε την αξία τους και έχουν μεγάλο πηγάδι να αντλήσουν πελατεία.
Σόρυ για την ωμή τοποθέτηση.

CorpseAlive
05/03/2023, 22:59
Καμία σχέση δυστυχώς σε κάποιες μοτοσυκλέτες δεν επικρατεί η αρχή της τετράγωνης λογικής. Αν θέλεις είναι μια καλή ευκαιρία να το τεστάρεις (βάλτε ταυτοχρόνως αγγελίες με τον γείτονα σου).
Το δικό σου (μιλάμε συγκεκριμένα για το ΤΑ700) είναι η αποθέωση του αντι-εμπορικού, σε αντίθεση με τα BMW R12XXGS που είναι κάτι σαν τα Rolex στα ρολόγια, στη χειρότερη των περιπτώσεων κρατάνε την αξία τους και έχουν μεγάλο πηγάδι να αντλήσουν πελατεία.
Σόρυ για την ωμή τοποθέτηση.

Κανένα θέμα!
Δεν το συμμερίζομαι βέβαια...αλλά οκ!
Δεν θεωρώ αντιεμπορική την ΤΑ700.
Είναι χαμηλότερη σε Budget από V-strom 650 και σε πολλά πιο εύχρηστο!
Γενικά το θεωρώ πολύ καλό Entry Bike .
Σου ανοίγει πολλά μονοπάτια να δοκιμάσεις και τελικά να καταλήξεις που θες να κινηθείς όταν πάρει λίγη εμπειρία !

Bowleno
06/03/2023, 00:38

Δεν είναι έτσι ακριβώς, οι "μπέμπες" έχουν μοσχοπουλήσει τα τελευταία χρόνια λόγω του πολύ καλού χρηματοδοτικού της εταιρίας.
Πόσοι θαρρείς, αν δεν υπήρχε αυτό θα αγόραζαν;
Και οι περισσότεροι που τις έχουν πάρει είναι δουλειά-καφετέρια/πουλ μουρ......

CorpseAlive
06/03/2023, 00:51
Δεν είναι έτσι ακριβώς, οι "μπέμπες" έχουν μοσχοπουλήσει τα τελευταία χρόνια λόγω του πολύ καλού χρηματοδοτικού της εταιρίας.

Ναι δε μιλάω όμως για αγορά καινούριου .
Μιλάω αποκλειστικά για αγορά μεταχειρισμένου.

Αν τα βάλεις κάτω το Tracer 900/Africa 1100 σε πλάνο δόσεων 4ετίας βγαίνουν πιο ακριβά ή ίδια τιμή με την αγορά Bmw /Ducati λόγω του διπλάσιου τόκου που έχουν .

stefanos
06/03/2023, 01:20

Χρηματοδοτικό ναι πουλ μουρ ναι αλλά δεν παύει να είναι καμιά εικοσαριά χρόνια κορυφή στην κατηγορία της.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταγωνιστής.
Και πολύ λογικά κρατάνε τιμές. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο να αγοράσεις.

doctor_john
06/03/2023, 08:29

Θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό το μοντέλο ενδιαφερομένων που παρουσιάζεις.
Νομίζω λογικά θα πρέπει να υπολογίσουμε πως από τους ενδιαφερόμενους ένα ποσοστό αδυνατεί να κάνει την αγορά για διάφορους λόγους.

@panavour
το "ταπηνό" χόντα είχε όλα τα εχέγγυα να πουλήσει υπεραξία αλλά επιλέγουν να το κρατάνε σε χαμηλότερο στάτους με τιμές premium
εξαργυρώνοντας την καλή υστεροφημία που έχουν πετύχει.
Τα burberry ήταν γερά και καλοραμμένα, έχουν χαρακτηριστικά γήινα χρώματα συγκεκριμένης οικογένειας που αποφεύγονται στην εστίαση.
Λινά είχαν στο zonars, τα καρό είναι διάφοροι τύποι φανέλας.

peterTHErider
06/03/2023, 09:19
Χρηματοδοτικό ναι πουλ μουρ ναι αλλά δεν παύει να είναι καμιά εικοσαριά χρόνια κορυφή στην κατηγορία της.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταγωνιστής.
Και πολύ λογικά κρατάνε τιμές. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ανάλογο να αγοράσεις.

Δεν είναι έτσι ακριβώς πλέον.στα μεταχειρισμένα ίσως,αλλά από 21 που το μούλτι έγινε ν4,απέκτησε 19αρη και έγινε πολύ άνετο είναι με διαφορά η κορυφή της κατηγορίας.ακόμα και το νέο triumph 1200 είναι απίστευτο και πλέον ίσως ανώτερο από το bmw...

CorpseAlive
06/03/2023, 10:35
Μπήκε η αγγελία !
Let the Games Begin.
Πουλάω την Transalp , αγοράζω με έναν συνάδελφο ένα σκούτερ που θα μένει μόνιμα κέντρο για τις δουλείες μας και περιμένω 2 πράγματα στο άμεσο
1. Εκθεση μοτο.
2. Τεστ Drive στα Guzzi
3. Τιμή για το GS

STF
06/03/2023, 10:51
Μπήκε η αγγελία !
Let the Games Begin.
Πουλάω την Transalp , αγοράζω με έναν συνάδελφο ένα σκούτερ που θα μένει μόνιμα κέντρο για τις δουλείες μας και περιμένω 2 πράγματα στο άμεσο
1. Εκθεση μοτο.
2. Τεστ Drive στα Guzzi
3. Τιμή για το GS

Τρία πράγματα.... :D

Σωστή στρατηγική!

CorpseAlive
06/03/2023, 10:54
Τρία πράγματα.... :D

Σωστή στρατηγική!

2 είναι γιατί το GS δεν το σκέφτομαι σοβαρά , είναι εκτός αισθητικής μου , μόνο σε καμία τρελή τιμή/προσφορά θα το έβλεπα που δεν νομίζω κιόλας.

STF
06/03/2023, 10:56
Κανένα θέμα!
Δεν το συμμερίζομαι βέβαια...αλλά οκ!
Δεν θεωρώ αντιεμπορική την ΤΑ700.
Είναι χαμηλότερη σε Budget από V-strom 650 και σε πολλά πιο εύχρηστο!
Γενικά το θεωρώ πολύ καλό Entry Bike .
Σου ανοίγει πολλά μονοπάτια να δοκιμάσεις και τελικά να καταλήξεις που θες να κινηθείς όταν πάρει λίγη εμπειρία !

Είναι άλλο πράγμα το τι σημαίνει αντιεμπορικό στη πράξη και άλλο αν μια μοτοσυκλέτα θεωρείται καλή για αυτό που είναι και αυτά που ζητάει. Το ΤΑ650 είναι 100 φορές πιο εμπορικό από το ΤΑ700. Αυτά τα πράγματα πρωτίστως αποδεικνύονται από τις πωλήσεις τους ως καινούρια. Και στη περίπτωση της εσωτερικής σύγκρισης (650 vs 700) αλλά και με τα αναφερθέντα BMW, τα ΤΑ700 συγκριτικά έχουν πουλήσει παγκοσμίως πολύ-πολύ-πολύ λιγότερο. Άρα... ΔΕΝ είναι ένα εμπορικό μοντέλο.

Από εκεί και πέρα για όλα υπάρχουν πελάτες.

SeniorCanardo
06/03/2023, 11:00
Μπήκε η αγγελία !
Let the Games Begin.
1. Εκθεση μοτο.
2. Τεστ Drive στα Guzzi
3. Τιμή για το GS

Νομίζω ότι τώρα είσαι στην σωστή κατεύθυνση.
Δεν ήμουν ποτέ οπαδός της μιας μηχανής για όλες τις δουλειές, ειδικά όταν υπάρχει χώρος φύλαξης και σχετική χρηματική άνεση.
Πάρε τον εργάτη σου για το καθημερινό χαμαλίκι και πάρε και αυτό που γουστάρεις και μπορείς για τις βόλτες, ταξίδια, χώματα, πίστες, ξυσίματα, you name it.

STF
06/03/2023, 11:00
2 είναι γιατί το GS δεν το σκέφτομαι σοβαρά , είναι εκτός αισθητικής μου , μόνο σε καμία τρελή τιμή/προσφορά θα το έβλεπα που δεν νομίζω κιόλας.

Ρε 'συ... μην το αναφέρεις τότε. Τεσπα... μη το μεγαλοποιούμε.

CorpseAlive
06/03/2023, 11:02
Ρε 'συ... μην το αναφέρεις τότε. Τεσπα... μη το μεγαλοποιούμε.

Μου έγινε η νύξη την Κυριακή.
Είναι ένα πολύ προσεγμένο μηχανάκι αλλά η τιμή του ως μεταχειρισμένο είναι No go για μένα. Όχι ως Budget αλλά με τα ίδια χρήματα και 1 χιλιάρικο πάνω παίρνω κούτα Multi.
Ωστόσο αναμένω την προσφορά του πωλητή να δω τι σκέφτεται.

PaNick67
06/03/2023, 12:12
Μου έγινε η νύξη την Κυριακή.
Είναι ένα πολύ προσεγμένο μηχανάκι αλλά η τιμή του ως μεταχειρισμένο είναι No go για μένα. Όχι ως Budget αλλά με τα ίδια χρήματα και 1 χιλιάρικο πάνω παίρνω κούτα Multi.
Ωστόσο αναμένω την προσφορά του πωλητή να δω τι σκέφτεται.

Το πιθανοτερο να σου πει τιμη σε σχεση με τις αγγελιες που υπαρχουν +500€ γιατι το δικο του ειναι καλυτερο.

Εκτος αν εχει βαλει κατι στο ματι, θελει το χρημα γρηγορα χωρις την βασανο των αγγελιων ( φιλαρακι στα μισα λεφτα το παιρνω τωρα, ή ανταλλαγη με ποδηλατο, 25 κιλα μπανανες και τα υπολοιπα γραμματια :bawl: ) που ακους συνηθως

patsavour
06/03/2023, 12:16
@panavour
το "ταπηνό" χόντα είχε όλα τα εχέγγυα να πουλήσει υπεραξία αλλά επιλέγουν να το κρατάνε σε χαμηλότερο στάτους με τιμές premium
εξαργυρώνοντας την καλή υστεροφημία που έχουν πετύχει.
Τα burberry ήταν γερά και καλοραμμένα, έχουν χαρακτηριστικά γήινα χρώματα συγκεκριμένης οικογένειας που αποφεύγονται στην εστίαση.
Λινά είχαν στο zonars, τα καρό είναι διάφοροι τύποι φανέλας.
Ρε γιατρογιαννη για αυτό είναι :"ταπεινό" άλλιως δεν θαταν.Γιατι είναι προσιτό και γερό.Αλλιως θα ήταν "κόκορας λυρατος" και με ανακλήσεις μετά από 40 χρόνια εξέλιξης,για να κάνουν "τρύπες"στον αξονα για να μην μπαζει νερά.
Όσο για τα μπερμπερι,ένα χρώμα είχαν ,και ένα σχήμα.Καλοραμμενα και με καλά υλικά όπως και χιλιάδες άλλες μάρκες,που δεν μοιαζανε με τραπεζομάντηλο.Περι ορεξεως όμως καρπουζοπιτα.

CorpseAlive
06/03/2023, 15:10
Επειδή μου το ζητούν τελικά αρκετοί και θέλουν έλεγχο σε συνεργείο κλπ.
Τι είθισται σε αυτά?
Το συνεργείο μέχρι ποιο βαθμό μπορεί να ανοίξει?
π.χ. εγώ δεν ψήνομαι να τρώω 2 ώρες κάθε φορά αν θέλει ο άλλος να λύνει φειρινγκ κλπ. ούτε τον εμπιστεύομαι κιολας.

Προφανώς δνε δινω σε κανεναν να καβαλήσει μηχανή (πέραν του μάστορα ίσως)

doctor_john
06/03/2023, 15:27
Συνήθως δεν ανοίγει τίποτα, για αυτό το βλέπει μηχανικός.
Αν διακρίνει καποια στοιχεία που δείχνουν πρόβλημα το αναφέρει και στους δύο.

sam4g
06/03/2023, 15:29
Προσωπικά όσες φορές ζήτησα εγώ να ελέγξει δικός μου μάστορας, αλλά και όσες φορές μου ζήτησαν να πάω δικό μου όχημα σε μάστορα, δεν βγήκε ούτε βίδα. Ο μάστορας απλά κοιτάζει εμφανή σημάδια που μπορεί να προδώσουν στούκι, τη λειτουργία του κινητήρα, σημάδια διαρροών, αριθμό άδειας να συμβαδίζει με αριθμό πλαισίου, και το παίρνει και μια βολτίτσα να δει αν λειτουργεί σωστά, αν μπερδεύει, αν τραβάει δεξιά αριστερά κλπ.

Δεν έχω ακούσει ποτέ να γδύνουν μηχανή σε έλεγχο.

AristidisZ
06/03/2023, 15:30
Επειδή μου το ζητούν τελικά αρκετοί και θέλουν έλεγχο σε συνεργείο κλπ.
Τι είθισται σε αυτά?
Το συνεργείο μέχρι ποιο βαθμό μπορεί να ανοίξει?
π.χ. εγώ δεν ψήνομαι να τρώω 2 ώρες κάθε φορά αν θέλει ο άλλος να λύνει φειρινγκ κλπ. ούτε τον εμπιστεύομαι κιολας.

Προφανώς δνε δινω σε κανεναν να καβαλήσει μηχανή (πέραν του μάστορα ίσως)

Ξεκίνα να φιλτράρεις για αρχή, γνώμη μου είναι όσοι ενδιαφέρονται να το βλέπουν πρώτα μόνοι τους, και συνεργείο να πηγαίνεις μόνο όταν έχεις συμφωνήσει με κάποιον ότι θα το πάρει, και ο έλεγχος να είναι το τελευταίο κομμάτι της πράξης

Αλλιώς θα σου πρήξουν τα ούμπαλα...

CorpseAlive
06/03/2023, 15:33
Ξεκίνα να φιλτράρεις για αρχή, γνώμη μου είναι όσοι ενδιαφέρονται να το βλέπουν πρώτα μόνοι τους, και συνεργείο να πηγαίνεις μόνο όταν έχεις συμφωνήσει με κάποιον ότι θα το πάρει, και ο έλεγχος να είναι το τελευταίο κομμάτι της πράξης

Αλλιώς θα σου πρήξουν τα ούμπαλα...

Ένας μένει επαρχία αλλά θέλει να το δει ο μάστορας/φίλος του.
Το σέβομαι απλά και εγώ έχω πολύ περιορισμένο χρόνο για να φάω + ότι δεν μου έκανε παζάρι επομένως δνε έχουμε καταλήξει στην τιμή(θεωρώ απίθανο να μην με παζαρέψει , όλοι παζαρεύουν )
Επομένως θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρόνου...και ο χρόνος μου δεν είναι για χάσιμο.

AristidisZ
06/03/2023, 15:44
Ένας μένει επαρχία αλλά θέλει να το δει ο μάστορας/φίλος του.
Το σέβομαι απλά και εγώ έχω πολύ περιορισμένο χρόνο για να φάω + ότι δεν μου έκανε παζάρι επομένως δνε έχουμε καταλήξει στην τιμή(θεωρώ απίθανο να μην με παζαρέψει , όλοι παζαρεύουν )
Επομένως θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρόνου...και ο χρόνος μου δεν είναι για χάσιμο.

Για αυτό σου λέω, θα του λες "έλα εδώ να το δεις", θα του πεις αν χρείαζεται κάτι (π.χ. λάστιχα, τακάκια κτλ.), θα τα βρείτε στη τιμή και μάστορας στο τέλος (φυσικά εάν ξέρεις ότι το μηχανάκι σου είναι ΟΚ)

CorpseAlive
06/03/2023, 15:46
Για αυτό σου λέω, θα του λες "έλα εδώ να το δεις", θα του πεις αν χρείαζεται κάτι (π.χ. λάστιχα, τακάκια κτλ.), θα τα βρείτε στη τιμή και μάστορας στο τέλος (φυσικά εάν ξέρεις ότι το μηχανάκι σου είναι ΟΚ)

Τακάκια θα θελήσει το καλοκαίρι περίπου (μόνο τα μπροστινά) θα κόψω τιμή για 4 μήνες μπροστά?
Τα υπόλοιπα είναι ολοκαίνουρια (λάστιχα τον Νοέμβριο του 2022) Bridgestone Adventuretrail

Nostradamus
06/03/2023, 15:48
Θεωρω οτι ενας σοβαρος πωλητης, θα πρεπει να εχει και την αναλογη σοβαρη αντιμετωπιση απο τον αγοραστη.. Και αναποδα...

Οτι λεει και ο Αριστος.. Ενα πρωτο φιλτραρισμα στο τηλεφωνο, αν θελουν συνεργειο της επιλογης τους, τους εξηγεις οτι οτι θα ειναι η επομενη κινηση, αφου το δουν απο κοντα οι ιδιοι (βοηθαει αυτο στο φιλτραρισμα παντα), και θα καταλληξεις να εχεις λιγοτερα "ραντεβου" απο οσα παρουσιαζονται..

Εσυ ελεγχεις απολυτα την διαδικασια οποτε μπορεις να βαλεις τους ορους... Δεν εχω τυχει σε καμια αγοροπωλησια, να λυνεται κατι στην μηχανη... Ενας αξιολογος τεχνικος μπορει να διαπιστωσει αρκετα..Αυτα που μπορει να τυχουν, ακομη και να λυσεις πραγματα μπορει να μην φανουν.

Αγορασα προσφατα απο μελος την μοτοσυκλετα του. Θεωρω οτι ειχαμε μια αψογη συναλλαγη.. Βοηθουσε οτι τον εκτιμουσα απο τα γραφομενα του πολυ πριν συνδιαλλαγούμε.. Το "γνωστος γνωστου" παντα βοηθαει...

Καλη πωληση ευχομαι και συντομα στα καινουργια...

DoctoR_k6
06/03/2023, 16:20
Εχεις ξαναπουλησει ποτε μοτο η πρωτη σου φορα? :D
Το νου σου σε κατι ''παλικαρακια''..

PaNick67
06/03/2023, 16:36
Όταν πούλησα το δικό μου είχα πολλά μηνύματα, παζάρια πριν το δουν, ανταλλαγή με οτιδήποτε ενώ το έγραφα ότι δεν ενδιαφέρομαι και μόνο ένας μου είπε να το πάω σε συνεργείο, χωρίς να το δει πρώτα.
Το πήγα, το είδε ο μηχανικός, το έκλεισε επιτόπου.
Δύο μέρες μετά έγινε η μεταβίβαση.

zpaf
06/03/2023, 16:56
Μπήκε η αγγελία !
Let the Games Begin.
1. Εκθεση μοτο.
2. Τεστ Drive στα Guzzi
3. Τιμή για το GS

Δοκίμασε να πάρεις και μια τιμή ως ανταλλαγή για το Guzzi που θες.
Ίσως γλιτώσεις αρκετά πήγαινε έλα στα συνεργεία με τους ενδιαφερόμενους και η διαφορά δεν είναι τόσο σημαντική για την τσέπη σου.

CorpseAlive
06/03/2023, 17:17
Εχεις ξαναπουλησει ποτε μοτο η πρωτη σου φορα? :D
Το νου σου σε κατι ''παλικαρακια''..

Moto δεν έχω πουλήσει.
Έχω αγοράσει μια φορά :P

DoctoR_k6
06/03/2023, 17:35
Moto δεν έχω πουλήσει.
Έχω αγοράσει μια φορά :P

:welcome:

AristidisZ
06/03/2023, 18:26
Τακάκια θα θελήσει το καλοκαίρι περίπου (μόνο τα μπροστινά) θα κόψω τιμή για 4 μήνες μπροστά?
Τα υπόλοιπα είναι ολοκαίνουρια (λάστιχα τον Νοέμβριο του 2022) Bridgestone Adventuretrail

Δεν μίλησα για ψαλίδι στην τιμή, εννοώ να πεις εσύ από πριν τι χρειάζεται (ή αν χρειάζεται) η μηχανή χωρίς να τη δει μηχανικός, δε ξέρω τι λάστιχα ή τι αλυσιδογραναζα έχεις, απλώς αυτά μπορεί να τα δει ένας «τυπικός» αναβάτης, δε χρειάζεται να φτάσεις στο συνεργείο για να δεις αν μια μοτοσυκλέτα χρειάζεται τέτοια πράγματα :)

CorpseAlive
06/03/2023, 22:23
Δεν μίλησα για ψαλίδι στην τιμή, εννοώ να πεις εσύ από πριν τι χρειάζεται (ή αν χρειάζεται) η μηχανή χωρίς να τη δει μηχανικός, δε ξέρω τι λάστιχα ή τι αλυσιδογραναζα έχεις, απλώς αυτά μπορεί να τα δει ένας «τυπικός» αναβάτης, δε χρειάζεται να φτάσεις στο συνεργείο για να δεις αν μια μοτοσυκλέτα χρειάζεται τέτοια πράγματα :)

Δεν έχω βιβλίο ΄σερβις.
Αλλά διατηρώ Excel με όλες τις δουλειές ανά χιλιόμετρα χρήσης.
Επομένως ο επόμενος έχει λεπτομερώς όλες τις πληροφορίες για το πότε θα χρειαστεί τι.

Στα υστερόγραφα, με πιάνει μια μικρή θλιψη που την πουλάω.

Taz
07/03/2023, 10:12
Ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει F750/850GS που θεωρώ πως θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.
Μην ξεχνάς και τα 5 χρόνια εγγύηση που μπορείς να έχεις με αυτά.

peterTHErider
07/03/2023, 15:47
Το f750 πολύ τίμιο και πλούσιο για την τιμή του!πολύ μανιτζέβελο και ευκολοδήγητο.
Απλά ίσως του πέσει λίγο μικρό και του λείπουν 15-20 άλογα ώστε να είναι και σβέλτο!

CorpseAlive
07/03/2023, 21:55
Ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει F750/850GS που θεωρώ πως θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα.
Μην ξεχνάς και τα 5 χρόνια εγγύηση που μπορείς να έχεις με αυτά.

Αν πάω σε 750, παραδόξως το πιο γλήγορο είναι το Transalp.
92 αλόγα ...
Το έχω τσεκάρει το 750 το GS , καλό φαίνεται , αλλά όντως λίγα άλογα.

Taz
07/03/2023, 22:56
Το F750GS είναι 853cc.
Τα άλογα δεν λένε πάντα όλη τη αλήθεια. Το μηχανάκι μέχρι τις 7500rpm έχει την ίδια απόδοση με το F850GS (μην σου πω πως στις μεσαιοχαμηλές ο κινητήρας φαίνεται πιο γεμάτος).
Τώρα αν κάποιον τον ενδιαφέρει τι κάνει μεταξύ 7.5-10 μάλλον κοιτάει σε λάθος κατηγορία.

doctoras
08/03/2023, 07:30
διόρθωση στους αποπάνω
τα 750gs/850gs είναι και τα δύο 853cc οπότε υπολογίζετε ροπή απο 850cc, το πρώτο που το έχουν πιο "κλειστό" έχει μέγιστη ισχύ έχει 77hp, το δεύτερο 95hp(όσα έχει το tiger900) και είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία.
Και αν αυτά φαίνονται λίγα για την κατηγορία για κάποιους, το xr900 με ίδιο μοτέρ ελάχιστα υπερκυβισμένο (893cc) παράγει 105hp