Σύνδεση

View Full Version : Suzuki SV 650X by Ratamahatta

Σελίδες : 1 [2] 3 4

ratamahatta
29/04/2023, 07:53
Σε αναμονή παραλαβής της πίσω ανάρτησης καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη Ελλάδα, λογικά μέσα στην βδομάδα θα έχει έρθει ώστε να τοποθετηθεί .
Δευτέρα θα εχω και την εξατμιση με δώρο φιλτρο dna,θα πάω για δυναμομετρηση - καυσαναλυση και τρία «πατηματα» ,μαμά- με εξατμιση - εξατμιση φιλτρο και βλέπω ανάλογα.
Αυτή είναι η εξατμιση, μτχ, και δεν ακούω κουβέντα…. ταιριάζει.442978

doctor_john
29/04/2023, 08:57
Πολύ ωραία! Συνάδει με τα υπόλοιπα, μια χαρά!
Αν σου λείπει κάτι είναι η αδερφή της στα αριστερά :lol:

H θέση της "είναι θέμα" αν έχεις καφέ και διάθεση.
Έτσι όπως μπήκε, είναι ο πιο λειτουργικός τρόπος και της πάει. Τελειώνει κοντά στην περίμετρο του ελαστικού ενώ στο κάθετο στην εφαπτόμενη
του κέντρου (; ).

Αν το κάνεις σε σχέδιο θα δεις ότι με λίγες μοίρες ακόμα προς τα πίσω και πιο μακριά, να τελειώνει πάλι στην περίμετρο του ελαστικού αλλά προς τα πίσω
βγαίνει πιο αβίαστα, ζυγίζει καλύτερα με μια μοτό με μάσκα - μισό φαίρινγκ.

Μετά αρχίζει το ωραίο, γιατί αν είναι φαρδιά τα τελικά σου κρύβουν τον άξονα και σου την λένε οι φίλοι σου :look:

husky21
29/04/2023, 09:21
καταλαβε κανεις τιποτα??:confused:

ratamahatta
29/04/2023, 09:23
Η φωτο είναι για να φανεί το σχέδιο, δεν έχει μπει ακόμα, όντως λείπει η αριστερή lol
Όταν μπει θα την τσεκάρω, από την φωτο φαίνεται ότι εάν έρθει λιιγο πιο οριζόντια κ πιο χαμηλά θα δείχνει καλύτερα
Will see

doctor_john
29/04/2023, 10:29
442979

442980

motojojo
29/04/2023, 10:43
Τωρα έγινε κατανοητό!

Στη δεύτερη εκδοχή είναι ισοροπημένο αισθητικά.

ratamahatta
29/04/2023, 10:49
442979
Do
442980
Αυτό ακριβώς εννοούσα
Στην ουσία ακολουθεί παράλληλα την γραμμή της ουράς
Θα χρειαστεί να φτιαχτεί μια βάση λίγο πιο μακριά μονο στην πορεία

υγ είσαι πολύ μπροστά λεμε

ioannispar
30/04/2023, 09:19
Αν και στην δευτερη φωτο φαινεται οντως πιο ισοροπημενη στην γεωμετρια της μηχανης, εμενα μου κανει κατι στην πρωτη φωτο. Κατι σαν πιο επιβλητικο - αγριο να το πω. Δεν ξερω αλλα μου αρεσει πολυ και η πρωτη φωτο!

doctor_john
30/04/2023, 10:54
Περισσότερο gp και λιγότερο τουρινγκ. Όντως έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερο το τελικό, το ξέχασα.. Σίγουρα θα του πηγαίνουν και κοντύτεροι σωλήνες απλά τόσο όρθιο όσο
στην πρώτη βγάζει αυτή την αγριάδα των gp και είναι "new school" σε σχέση με το σύνολο.

ioannispar
30/04/2023, 11:03
Περισσότερο gp και λιγότερο τουρινγκ. Όντως έτσι είναι.

Στην πραγματικότητα είναι λίγο μικρότερο το τελικό, το ξέχασα.. Σίγουρα θα του πηγαίνουν και κοντύτεροι σωλήνες απλά τόσο όρθιο όσο
στην πρώτη βγάζει αυτή την αγριάδα των gp και είναι "new school" σε σχέση με το σύνολο.

Ακριβως αυτο εννοω!!! Αλλαζει εστω και οπτικα ο χαρακτηρας της μοτο!!!

ratamahatta
02/05/2023, 12:00
Χθες είχα στα χέρια μου την εξατμιση, σήμερα την τοποθέτησα… σιγά μην την άφηνα
Σε δοκιμή ώστε να δω εάν αλλάξω την κλίση της πως δείχνει έχουμε
την κανονική της θέση.
443033
443034

Και αλλάζοντας την κλίση ωστε να έρθει πιο χαμηλά
443035
443036
Στην τελευταία φωτο φαίνεται καλύτερα ότι όσο χαμηλώνει απομακρύνεται από το ψαλίδι προς τα έξω πράγμα που δεν μου αρέσει , αυτό είναι ένα πρόβλημα, αν και δείχνει ωραία.
Στην κανονική της θέση δείχνει γαματη παντως και τολμώ να πω ότι η επιλογή που έκανα σαν σχήμα εξατμίσεις είναι πετυχημένη
443037
443038
443039

Εντυπώσεις για τον ήχο αργότερα

husky21
02/05/2023, 12:14
Χθες είχα στα χέρια μου την εξατμιση, σήμερα την τοποθέτησα… σιγά μην την άφηνα
Σε δοκιμή ώστε να δω εάν αλλάξω την κλίση της πως δείχνει έχουμε
την κανονική της θέση.
443033
443034

Και αλλάζοντας την κλίση ωστε να έρθει πιο χαμηλά
443035
443036
Στην τελευταία φωτο φαίνεται καλύτερα ότι όσο χαμηλώνει απομακρύνεται από το ψαλίδι προς τα έξω πράγμα που δεν μου αρέσει , αυτό είναι ένα πρόβλημα, αν και δείχνει ωραία.
Στην κανονική της θέση δείχνει γαματη παντως και τολμώ να πω ότι η επιλογή που έκανα σαν σχήμα εξατμίσεις είναι πετυχημένη
443037
443038
443039

Εντυπώσεις για τον ήχο αργότερα

Ξεκαθαρα καλυτερη στην αρχικη θεση
πολυ ομορφη

ratamahatta
02/05/2023, 12:20
Ξεκαθαρα καλυτερη στην αρχικη θεση
πολυ ομορφη
Περίμενα ότι θα ερχόταν πιο όρθια αλλά είναι όσο πρέπει τελικά
Ευχαριστω

Tsber
02/05/2023, 16:50
Πολύ ωραία, έχουμε ίδιο τελικό :)

Πήρες ολόσωμη ή τελικό πακέτο με το καζανάκι;

Στην περίπτωσή μου ήταν τελικό - midpipe - σαλίγκαρος (καζανάκι).

ratamahatta
02/05/2023, 17:23
Πολύ ωραία, έχουμε ίδιο τελικό :)

Πήρες ολόσωμη ή τελικό πακέτο με το καζανάκι;

Στην περίπτωσή μου ήταν τελικό - midpipe - σαλίγκαρος (καζανάκι).
Όχι μόνο τελικό μπήκε,μετά τον καταλύτη

ratamahatta
02/05/2023, 17:26
Σαν ήχος είναι ότι πρέπει, μπήκε μπάσο και ακούγεται τόσο-όσο πρέπει, χωρίς να είναι ενοχλητικό ή έτσι νομιζω τουλάχιστον
Από βάρος -2.200κ.

doctoras
02/05/2023, 18:38
Πολύ τούμπανο έγινε το εργαλείο!!

Tsber
02/05/2023, 19:57
Όχι μόνο τελικό μπήκε,μετά τον καταλύτη

Α, μάλιστα, καλύτερα έτσι!

Στο Er καταλύτες - προκαταλύτες - καζανάκια φεύγουν αναγκαστικά όλα μαζί νοικοκυρεμένα :D

ratamahatta
02/05/2023, 20:21
Α, μάλιστα, καλύτερα έτσι!

Στο Er καταλύτες - προκαταλύτες - καζανάκια φεύγουν αναγκαστικά όλα μαζί νοικοκυρεμένα :D
Τι μου θύμησες… παρε μια
443058

doctor_john
02/05/2023, 20:27
Ωραία με γειες! αν έχεις ήδη βαλίτσες τσέκαρε το ύψος της.
Για να μπεί χαμηλά θέλει μικρή αλλαγή ο σωλήνας.

υγ: πιο ωραιο er δεν υπάρχει, ευγε!

asxetost
02/05/2023, 20:32
Τι ομορφιά αυτό το μηχανάκι, ούτε που το έχω δει καν απο κοντά, αλλά αν επιζήσω καμιά διετία με το μωροντέρο τους κωλοδρομους του κέντρου που πηγαινοφερνω καθημερινά το έχω βάλει στόχο να είναι το επόμενο.

ratamahatta
02/05/2023, 22:09
Ωραία με γειες! αν έχεις ήδη βαλίτσες τσέκαρε το ύψος της.
Για να μπεί χαμηλά θέλει μικρή αλλαγή ο σωλήνας.

υγ: πιο ωραιο er δεν υπάρχει, ευγε!
Ισχύει θελει αλλαγή ή κόψιμο για να έρθει πιο χαμηλα και πιο μέσα αλλά μου αρέσει όπως έκατσε τελικά

υγ τα περτικαλι er ήταν τα καλύτερα
Όπως βλέπεις είχε φαει και αυτό full βελτιώσεις και πυροβολαγε

ratamahatta
02/05/2023, 22:13
Τι ομορφιά αυτό το μηχανάκι, ούτε που το έχω δει καν απο κοντά, αλλά αν επιζήσω καμιά διετία με το μωροντέρο τους κωλοδρομους του κέντρου που πηγαινοφερνω καθημερινά το έχω βάλει στόχο να είναι το επόμενο.
Δεν πουλάνε που δεν πουλάνε τα sv ατην Ελλάδα, το sv x πρεπει να είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα … μη σου πω και του ενός χεριού :lol:

strokt up
03/05/2023, 14:23
Πολύ ωραία έκατσε και η εξάτμιση. Παμε για την επόμενη αναβάθμιση τώρα.

ratamahatta
03/05/2023, 15:55
Πολύ ωραία έκατσε και η εξάτμιση. Παμε για την επόμενη αναβάθμιση τώρα.
Αύριο πρωί πάω για πίσω αναρτηση:cool:

ratamahatta
04/05/2023, 22:38
Μπήκε και η πίσω αναρτηση όποτε είμαι έτοιμος από αναρτήσεις,αδύνατο σημείο στα sv.
Η λύση ήρθε από την YSS,με ρυθμίσεις προφορτισης και επαναφοράς(30κλικ)
Πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για καλή κατασκευή,λίγο που κυκλοφόρησα προς κ από την δουλεια μου φάνηκε λίγο σκληρή, αφαίρεσα 4 κλικ από την επαναφορά (από 19 στα 15)και βελτιώθηκε λίγο.
Παραμένει σε σπορ ρύθμιση βεβαίως
Πρόβλημα είναι η ρύθμιση προφορτισης αν χρειαστεί, που δεν νομιζω,το ψάχνω.
Περισσότερα μόλις βρω ευκαιρία για βόλτα
443127

Αύριο περιμενω να μάθω λεπτομέρειες για σωληνάκια υψηλής κλπ

sapila racing
05/05/2023, 07:50
Μπήκε και η πίσω αναρτηση όποτε είμαι έτοιμος από αναρτήσεις,αδύνατο σημείο στα sv.
Η λύση ήρθε από την YSS,με ρυθμίσεις προφορτισης και επαναφοράς(30κλικ)
Πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για καλή κατασκευή,λίγο που κυκλοφόρησα προς κ από την δουλεια μου φάνηκε λίγο σκληρή, αφαίρεσα 4 κλικ από την επαναφορά (από 19 στα 15)και βελτιώθηκε λίγο.
Παραμένει σε σπορ ρύθμιση βεβαίως
Πρόβλημα είναι η ρύθμιση προφορτισης αν χρειαστεί, που δεν νομιζω,το ψάχνω.
Περισσότερα μόλις βρω ευκαιρία για βόλτα
443127

Αύριο περιμενω να μάθω λεπτομέρειες για σωληνάκια υψηλής κλπ

Μεγειά! Οι αναρτήσεις ειναι παντα η καλύτερη μετετροπή. :beer:

ratamahatta
05/05/2023, 09:12
Ισχύει 100%
Είναι η 3η μηχανη στη σειρά που επεμβαίνω σε αναρτήσεις, μπροστά κ πίσω.
Ειδικά όταν δεν πρόκειται για μοντέλα από το πάνω ράφι οπου από το εργοστάσιο οι αναρτήσεις είναι ήδη πολύ καλές, η αλλαγή τους της μεταμορφώνει.

geioann
05/05/2023, 17:39
Καταρχάς πολλή όμορφη η μηχανή σου! Και με τις μετατροπές γίνεται όλο και πιο όμορφη!

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την er6n και τι μετατροπές έκανες όσον αφορά τις αναρτήσεις της και τι διαφορές είδες με πριν! Εχει λίγο καιρό που με τρώει να την βελτιώσω! Για πίσω έχω δει το yss. Αξίζει λες?

Συγγνώμη αν παρεμβαίνω στο τοπικό σου για ψιλοασχετο θέμα!

Tsber
05/05/2023, 18:00
Καταρχάς πολλή όμορφη η μηχανή σου! Και με τις μετατροπές γίνεται όλο και πιο όμορφη!

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την er6n και τι μετατροπές έκανες όσον αφορά τις αναρτήσεις της και τι διαφορές είδες με πριν! Εχει λίγο καιρό που με τρώει να την βελτιώσω! Για πίσω έχω δει το yss. Αξίζει λες?

Ρίξε μια ματιά στις δικές μου εντυπώσεις αν θέλεις ;)

https://www.kawiforums.com/threads/yss-shock-absorber-impressions.318810/#post-4092138

ratamahatta
06/05/2023, 07:51

Off topic λοιπόν

Στο er είχε μπει πίσω αναρτηση της bitubo με ρύθμιση προφορτισης και επαναφοράς, μπροστά είχε μπι cartridge της matris.
Η μηχανη είχε μεταμορφωθεί θεαματικά και ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλες τις συνθήκες.
Στην bitubo δεν μου άρεσε ο μηχανισμός ρύθμισης της επαναφοράς μιας και ήταν πολύ ευαίσθητος με αποτέλεσμα να φεύγει ένα ελατήρια κι που είχε εσωτερικά και να το ψάχνω.
YSS θα σε καλύψει μια χαρά πιστεύω
Μπροστά το πρόβλημα ήταν παρόμοιο με αυτό του sv, μαλακό με έντονο βύθισμα σε φρενα κλπ όποτε με λάδια - ελατήρια κ pd valve θα είσαι μια χαρά
Αν υπάρχει budget μπορεις να βαλεισ cartridge , μια άλλη λύση είναι να βάλεις upside down από Zxr 636,συνηθισμένη αλλαγή στα er.
Άλλοι αλλάζουν και το ψαλίδι με το ψαλίδι του versys λόγω μεγαλύτερης ακαμψίας ίσως και βάρους
Αυτά

geioann
06/05/2023, 09:39
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!

Off topic τέλος!

Tsber
06/05/2023, 09:44
Off topic λοιπόν

Στο er είχε μπει πίσω αναρτηση της bitubo με ρύθμιση προφορτισης και επαναφοράς, μπροστά είχε μπι cartridge της matris.
Η μηχανη είχε μεταμορφωθεί θεαματικά και ενέπνεε μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλες τις συνθήκες.
Στην bitubo δεν μου άρεσε ο μηχανισμός ρύθμισης της επαναφοράς μιας και ήταν πολύ ευαίσθητος με αποτέλεσμα να φεύγει ένα ελατήρια κι που είχε εσωτερικά και να το ψάχνω.
YSS θα σε καλύψει μια χαρά πιστεύω
Μπροστά το πρόβλημα ήταν παρόμοιο με αυτό του sv, μαλακό με έντονο βύθισμα σε φρενα κλπ όποτε με λάδια - ελατήρια κ pd valve θα είσαι μια χαρά
Αν υπάρχει budget μπορεις να βαλεισ cartridge , μια άλλη λύση είναι να βάλεις upside down από Zxr 636,συνηθισμένη αλλαγή στα er.
Άλλοι αλλάζουν και το ψαλίδι με το ψαλίδι του versys λόγω μεγαλύτερης ακαμψίας ίσως και βάρους
Αυτά

Μερακλής ο ratamahatta :beer:

Εδώ να προσθέσω πως οι δύο πρώτες γενιές Er είχαν υπερβολικά μαλακό πιρούνι (η ανάρτηση δούλευε σκληρό πίσω - μαλακό μπροστά) για αυτό και εγώ είχα προτιμήσει προοδευτικά ελατήρια για το μπροστινό:

https://www.kawiforums.com/threads/wirth-progressive-front-fork-springs.298402/

Από την τρίτη γενιά και μετά το πιρούνι έγινε το αντίθετο, μπετόν αρμέ, οπότε θα ταίριαζαν καλύτερα γραμμικά και αρκετά ως πολύ σκληρά.

ratamahatta
07/05/2023, 07:05
Πριν ξεκινήσω με βελτιωση στα φρενα που υπήρξε ένα μπέρδεμα, λεπτομέρειες σε επόμενο ποστ, συνεχίζω με προστασία.
Παρήγγειλα μανιτάρια προστασίας της sw motech μιας και μαζί με τα μανιτάρια της Suzuki είναι τα μόνα που πιάνουν σε 2 σημεία για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης ώστε να μοιραστούν οι δυνάμεις, επίσης υπάρχει σαν ανταλλακτικό το pads
Παραλαβή σε κάνα μήνα περίπου, θα μπουν και μανιτάρια- bobbins στο ψαλίδι.
443154443154

ratamahatta
11/05/2023, 22:38
Σχετικά με σωληνάκια υψηλής που θέλω να βάλω, μαζί αλλαγή κ υγρών φρενών κ ίσως τακάκια ,σε ερώτηση τι μοντέλο είναι για να δει διαθεσιμότητα, υπέθεσα και του είπα 2020 με πρώτη άδεια 2021
Αφού το έψαξε μου είπε ότι δεν υπάρχουν για μοντέλα μετά το 2019 πράγμα που μου φάνηκε περίεργο.
Ψάχνοντας στο net βρήκα ότι μετά από το 2019 τα μοντέλα έβγαιναν με την τετραπιστονι δαγκάνα, στην Ελλάδα βέβαια άρχισαν να πωλούνται από το 2021 καθώς υπήρχαν ακόμα προς διάθεση τα μοντέλα που είχαν στοκαρει.
Anyway θα προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα παραγγελία και αλλαγή

Επόμενο βήμα η αλλαγή του μπροστινού φτερου που είναι λίγο άκυρο με το όλο συνολο, κάτι εχω βρει σε κοντό φτερό αλλά ψάχνομαι για βάση - στήριγμα και δεν βρίσκω να παίζουν έτοιμα
Αν γνωρίζει κανείς ας ενημερώσει
. Στην χειρότερη θα πάω να μου φτιάξουν…. ελπίζω

Αυτά..

doctoras
11/05/2023, 23:13
Τούμπανο το αμορτισέρ!
Φρόντισε να σεταρεις πρώτα το sag στατικό/δυναμικό/ και με συνεπιβάτη
Και μετά παίξε με την επαναφορά (ανάλογα με το τερέν πίστα - δημόσιος δρόμος).

ratamahatta
12/05/2023, 12:59
Τούμπανο το αμορτισέρ!
Φρόντισε να σεταρεις πρώτα το sag στατικό/δυναμικό/ και με συνεπιβάτη
Και μετά παίξε με την επαναφορά (ανάλογα με το τερέν πίστα - δημόσιος δρόμος).
Η αλήθεια είναι ότι δεν εχω μετρήσει ακόμα αλλά η αίσθηση είναι καλή, πάντα σε sport mode,βρήκα τρόπο πλέον να ρυθμίζω προφορτιση και ξεσφιξα μια στροφη ,ίσως είμαι ένα κλικ μακριά από εκεί που θέλω
Λόγω άδειας από βδομάδα θα κάνω δοκιμές

ratamahatta
12/05/2023, 13:00
Σχετικά με σωληνάκια υψηλής που θέλω να βάλω, μαζί αλλαγή κ υγρών φρενών κ ίσως τακάκια ,σε ερώτηση τι μοντέλο είναι για να δει διαθεσιμότητα, υπέθεσα και του είπα 2020 με πρώτη άδεια 2021
Αφού το έψαξε μου είπε ότι δεν υπάρχουν για μοντέλα μετά το 2019 πράγμα που μου φάνηκε περίεργο.
Ψάχνοντας στο net βρήκα ότι μετά από το 2019 τα μοντέλα έβγαιναν με την τετραπιστονι δαγκάνα, στην Ελλάδα βέβαια άρχισαν να πωλούνται από το 2021 καθώς υπήρχαν ακόμα προς διάθεση τα μοντέλα που είχαν στοκαρει.
Anyway θα προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα παραγγελία και αλλαγή

Επόμενο βήμα η αλλαγή του μπροστινού φτερου που είναι λίγο άκυρο με το όλο συνολο, κάτι εχω βρει σε κοντό φτερό αλλά ψάχνομαι για βάση - στήριγμα και δεν βρίσκω να παίζουν έτοιμα
Αν γνωρίζει κανείς ας ενημερώσει
. Στην χειρότερη θα πάω να μου φτιάξουν…. ελπίζω

Αυτά..
Χάθηκε στα υπόλοιπα ποστ

ratamahatta
15/05/2023, 14:06
Εγω πιστευω οτι το πιο ομορφο φαιρινγκ ειναι αυτό που φόραγε το Bandit400 LTD.
Δεν πρέπει να ειναι και δύσκολο να ταιριάξει.

Αυτό εννοώ.
Πήγα και το είδα σήμερα, πολύ όμορφο και θα ταίριαζε μια χαρά… με τροποποιήσεις βέβαια
Αλλά δυστυχώς δεν το δίνει, ούτε καν το σκέφτεται και ας το έχουν φάει οι αράχνες και η σκουριά.

ratamahatta
15/05/2023, 14:13
Αγοράστηκε custom κοντό φτερό για μπροστά μούρλια
Το θέμα μου τώρα είναι οι βάσεις που πρέπει να φτιάξω, ρώτησα σε ένα μαγαζί που γνωρίζω αλλά δεν ήθελε μάλλον να ασχοληθεί, μου είπε ότι θέλει ένα μεροκάματο (100€) για να τις φτιάξει … κλαίω :lol:
Το είχα υποψιαστεί όποτε με να σιδεράκι έβγαλα ένα ας πούμε καλούπι στο περίπου
Περιμενω από γνωστό μου που έχει 3D εκτυπωτή να δω αν μπορεί να κάνει κάτι .
443347
443348

Lakisss
15/05/2023, 14:34
Φτιάξε κάτι διακριτικό. https://youtu.be/3uScUe3Z8Ao

ratamahatta
15/05/2023, 14:42
Φτιάξε κάτι διακριτικό. https://youtu.be/3uScUe3Z8Ao
Αυτό εχω δει και κάτι παρόμοιο θελω να φτιάξω αν τα καταφέρω.
Η πρώτη επιλογή να είναι στρογγυλές οι βάσεις, περίπου στα 8χιλ,και στα σημεία που βιδώνει να «τετραγωνίζει»

ratamahatta
15/05/2023, 15:01
443349
Αυτό εχω σαν βάση, πιο πολύ για την καμπύλη που πρέπει να έχουν και στο τέλος τους να γίνει μακρόστενο ώστε να εχω το περιθώριο να το φέρω στην σωστή θέση ,+- 3χιλ

ratamahatta
28/05/2023, 14:22
Πριν ξεκινήσω με βελτιωση στα φρενα που υπήρξε ένα μπέρδεμα, λεπτομέρειες σε επόμενο ποστ, συνεχίζω με προστασία.
Παρήγγειλα μανιτάρια προστασίας της sw motech μιας και μαζί με τα μανιτάρια της Suzuki είναι τα μόνα που πιάνουν σε 2 σημεία για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης ώστε να μοιραστούν οι δυνάμεις, επίσης υπάρχει σαν ανταλλακτικό το pads
Παραλαβή σε κάνα μήνα περίπου, θα μπουν και μανιτάρια- bobbins στο ψαλίδι.
443154443154

Παρέλαβα τα μανιτάρια τα οποία για κακή μου τύχη λείπουν τα διακοσμητικά ταμπελάκια με την επωνυμία,μικρό το κακό αλλά, ενημερωσα το κατάστημα όποτε κάποια στιγμή θα σταλούν από το εξωτερικό μιας και δεν υπάρχουν Ελλάδα.
Προσπάθησα μπας και τα βάλω αλλά με ένα 14αρι μικρό γερμανικό που είχα ούτε καν.

Το σχέδιο για τις βάσεις του μπροστινού φτερου έχει δωθεί για κοπή ώστε να προχωρήσω …. ελπίζω με την βοήθεια συμφορουμιτη εεε;:a01:

ratamahatta
29/05/2023, 15:40
Μπορεί να ζορίστηκα αλλά κατάφερα να τα βάλω τελικά τα μανιτάρια
Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να ανακαλύψω ποσό καλά κάνουν την δουλεια τους
443674
443675
443676

filipp0s
09/06/2023, 14:31
Κατέβαινες τον Κηφισό σήμερα το πρωί? Εσύ πρέπει να ήσουν, κωνικό τελικό, κόκκινο ελατήριο στην ανάρτηση, μέχρι και τα καθρεφτάκια ταιριάζαν :lol:
Ήμουνα από πίσω σου με το strada με τις ακράπες και το χάζευα, το είδα κι απ' το πλάι στο ύψος του Ικεα. Τούμπανο το μηχανάκι, πολύ πιο ωραίο από κοντά! :beer::beer:

ratamahatta
09/06/2023, 15:54
Κατέβαινες τον Κηφισό σήμερα το πρωί? Εσύ πρέπει να ήσουν, κωνικό τελικό, κόκκινο ελατήριο στην ανάρτηση, μέχρι και τα καθρεφτάκια ταιριάζαν :lol:
Ήμουνα από πίσω σου με το strada με τις ακράπες και το χάζευα, το είδα κι απ' το πλάι στο ύψος του Ικεα. Τούμπανο το μηχανάκι, πολύ πιο ωραίο από κοντά! :beer::beer:
Ναι ρε σύ, σε ειδα με τις άκραπες σου, συνεχίσες για Πειραιά
Αν ειδα καλά θες καινούργια αυτοκόλλητα παντως για να δειξει σουπερ, τα ειδα θαμπά αν δεν κάνω λάθος

Ισχύει, από κοντά είναι πιο ομορφο

filipp0s
09/06/2023, 17:44
Ναι ρε σύ, σε ειδα με τις άκραπες σου, συνεχίσες για Πειραιά
Αν ειδα καλά θες καινούργια αυτοκόλλητα παντως για να δειξει σουπερ, τα ειδα θαμπά αν δεν κάνω λάθος

Ισχύει, από κοντά είναι πιο ομορφο

Τα πλαϊνά πίσω έχουν ψιλοξεβάψει, ισχύει, αλλά οκ, κλείνει και τα 16 ;) Μαζί στρίψαμε στον παράδρομο για Π. Ράλλη.
Το χρώμα φαίνεται πιο σκούρο από κοντα στο δικό σου και μου άρεσε και ο ήχος της εξάτμισης ακουγόταν ωραία όταν το άνοιξες λίγο σε κάποια φάση. Τα καθρεφτάκια δεν σε ενοχλούν στην κίνηση? Μου φάνηκε οτι εξέχουν λίγο

ratamahatta
09/06/2023, 20:59
Τα πλαϊνά πίσω έχουν ψιλοξεβάψει, ισχύει, αλλά οκ, κλείνει και τα 16 ;) Μαζί στρίψαμε στον παράδρομο για Π. Ράλλη.
Το χρώμα φαίνεται πιο σκούρο από κοντα στο δικό σου και μου άρεσε και ο ήχος της εξάτμισης ακουγόταν ωραία όταν το άνοιξες λίγο σε κάποια φάση. Τα καθρεφτάκια δεν σε ενοχλούν στην κίνηση? Μου φάνηκε οτι εξέχουν λίγο
Μιας και τα clip on είναι πιο στενά από το τιμόνι + ότι είναι πιο χαμηλα δεν ενοχλούν , συνήθως περνάω κάτω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων
Η εξατμιση για τα γούστα μου είναι σουπερ σε εμφάνιση κ ήχο.. τουλάχιστον όπως φτάνει στα αυτιά μου.
Thanks man

ratamahatta
09/06/2023, 21:06
Οι βάσεις κόπηκαν και περιμένουν για να δούμε αν ταιριάξουν, ελπίζω να πήρα σωστα τα μέτρα,με την βοήθεια και το ταλέντο συμφορουμιτη…σλουρπ σλουρπ(γλύψιμο mode):lol:
Μετά βάψιμο μαζί με το φτερό και τοποθέτηση :wlae:

ratamahatta
17/07/2023, 14:44
Μπορεί να αργήσαμε αλλά τα καταφέραμε,η αλήθεια είναι ότι αναστέναξε η μέγγενη από τις σφυριες του Γιάννη για να το φέρει όπως πρέπει, αλλά δεν ειχα αμφιβολία ότι το "έχει".
Έτοιμο λοιπόν το κοντό φτερό μπροστά που σε συνδυασμό και με τις φυσούνες στα καλάμια κουμπώνει ωραία σαν συνολο πλέον
444927
444928
444929444930

To be continued

Dimmanoukas
17/07/2023, 15:08
Κουκλί...φτου φτου

karellen
17/07/2023, 15:14
Κομψότατο.
Μπράβο!

Bowleno
17/07/2023, 15:46
Πολύ ωραίο!:beer:

ratamahatta
17/07/2023, 16:18
Thanks
Ταιριάζει ότι εχει μπει έως τώρα και τονίζει το υφος της μοτοσυκλετας .
Τα flash μένει να αλλαχτούν με κάποια πολύ όμορφα συμβατικά ρετρό που εχω βρει για να δέσει το γλυκό.

Lakisss
17/07/2023, 16:46
Πολύ όμορφο και λιτό! Αν αλλάξεις κάτι πέρα των φλας θα είναι πλεονασμός. Το απόλυτο βέβαια θα ήταν με αναλογικά όργανα....

doctor_john
17/07/2023, 18:09
Δύσκολο να χωρέσουν στο μασκάκι ..
το οποίο είναι πρωτότυπο και αρκετά συμπαθητικό.. έχει δυσκολία και έξοδα που δεν φαίνονται αρχικά.

444935

motojojo
17/07/2023, 18:12
Λόγω των ηλεκτρονικών μάλλον ακατόρθωτο.

Εκτός αν κάποια εταιρεία βγάζει αφτερμαρκετ κιτακι που να εμφανίζει τα ψηφιακά σήματα σε αναλογική μορφή.

ratamahatta
17/07/2023, 20:54
Μόνο αν έμπαινε κάτι σαν αυτό ίσως 444937
Στρογγυλό μεν ψηφιακό δε

doctor_john
17/07/2023, 22:40
Ηλεκτρονικά είναι και αυτά που δείχνω, αντί να δίνουν τιμή σε πεδίο οθόνης, δίνουν εντολή στροφών σε μοτεράκι.
Αν δειτε τα σχέδια των βυσμάτων τους θα παρατηρήσετε ότι κάθε ένδειξη είναι συνήθως ξεχωριστή εντολή με συγκεκριμένα volt

Το πιο πιθανό είναι το μεγαλύτερο μέρος των ενδείξεων του svx να καλύπτεται από του παλιότερου. Κάτι abs κ.λπ. τα προσθέτεις.

Το svx σαν νεο ρετρό, που έχει ξεκάθαρα δικό του χαρακτήρα, δέχεται την μικρή οθόνη στα πλαίσια του αυτό χώραγε και είναι περιοδικά ορθό.
Ή έτσι μου φαίνεται εμένα..

Μόνο αν έμπαινε κάτι σαν αυτό ίσως 444937
Στρογγυλό μεν ψηφιακό δε

δαιμπένι:hunter:

ratamahatta
30/07/2023, 13:43
Αγόρασα τα γαματα φλασακια που είχα βρει πήρα και τις βάσεις που μπαίνουν, το θέμα είναι ότι στο εργοστασιακά εχω 2 καλωδια ενώ στα after 1 καλώδιο
445187
445188
Έλεγα ότι θα τα έκοβα και θα τα ένωνα αλλά τώρα;;
Λογικά το ένα είναι γείωση και θα πρέπει να το ενώσω σε μεταλλικό μέρος, βίδα από τα φλας,,
Ρώτησα σε ένα μαγαζί κοντά μου που ασχολείται με φωτισμό και μου είπε κάτι για 80€ για να τα τοποθετήσει …. Μόνο σε μένα φαινονται υπερβολικά;;
Μετά τις διακοπές θα το ψάξω

Tsber
30/07/2023, 14:39
Ε δεν πιστεύω να δώσεις 80 ευρώ για να σου βάλουν δυο φλασάκια :lol:

Κάνε υπομονή και ρώτα με την ησυχία σου μέχρι να βρεις μια λογική τιμή.

ratamahatta
30/07/2023, 14:45
Ε δεν πιστεύω να δώσεις 80 ευρώ για να σου βάλουν δυο φλασάκια :lol:

Κάνε υπομονή και ρώτα με την ησυχία σου μέχρι να βρεις μια λογική τιμή.
Εννοείτε ότι δεν τα δινω, λόγο διακοπών και μιας και θα είναι κλειστά τα πιο πολλά εχω χρόνο να ψάξω
Εχω ακούσει καλά λόγια για ένα ηλεκτρολογειο στην νέα Ιωνία , θα το τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία

Parking
30/07/2023, 15:01
πολύ όμορφο

doctor_john
30/07/2023, 19:20
Το κίτρινο στο νέο φλας και το καφέ (γείωση) κάνε ότι θες. μπορείς και να το βάλεις με άκρο ροδέλα στην βίδα αλλά και τίποτα να μην το κάνεις..
λογικά θα δουλέψουν και χωρίς, γειώνουν από την βίδα τους.

ratamahatta
30/07/2023, 19:27
Το ασπρο στο νέο φλας και το καφέ (γείωση) κάνε ότι θες. μπορείς και να το βάλεις με άκρο ροδέλα στην βίδα αλλά και τίποτα να μην το κάνεις..
λογικά θα δουλέψουν και χωρίς, γειώνουν από την βίδα τους.
Γι’αυτο δεν είμαι σίγουρος, αν γειώνει από την βίδα.
Πιθανόν να κάνω δοκιμη και το πολύ να κάψω καμία ασφαλεια

Lakisss
30/07/2023, 19:49
Δεν έχεις κάποιον μετασχηματιστή σπίτι να δοκιμάσεις; Αυτά που ρυθμίζουν από 1.5 έως 12volt.

ratamahatta
30/07/2023, 21:04
Δεν έχεις κάποιον μετασχηματιστή σπίτι να δοκιμάσεις; Αυτά που ρυθμίζουν από 1.5 έως 12volt.
Όχι ρε σύ, δυστυχώς
Βρήκα και ανταπτορες ώστε να μην χρειαστεί να κόψω τα καλώδια

Lakisss
30/07/2023, 21:13
Όχι ρε σύ, δυστυχώς
Βρήκα και ανταπτορες ώστε να μην χρειαστεί να κόψω τα καλώδια

Κοίτα κανέναν από tablet, ασύρματο τηλέφωνο, router, κάμερα, μπορεί να πετύχεις κάτι κοντά σε volt.

ratamahatta
30/07/2023, 21:30
Κοίτα κανέναν από tablet, ασύρματο τηλέφωνο, router, κάμερα, μπορεί να πετύχεις κάτι κοντά σε volt.
Θα τσεκάρω όταν γυρίσω και το manual να δω αν γράφει πληροφορίες σχετικά.

basilis_k6
30/07/2023, 22:04
δεν εχω δει ποτε φλασ με ενα καλωδιο! μπορεις να βαλεις μια φωτο απο τα φλας?

ratamahatta
30/07/2023, 22:42

Τώρα είμαι διακοπές δύσκολο αλλά θα επανέλθω με δοκιμη κ φωτο, μάλλον η γείωση είναι στην βίδα , κι εγώ δεν θυμάμαι να εχω δει μιας και εχω ξαναλλαξει φλας χωρίς θέμα

ratamahatta
10/08/2023, 19:55

445353
Αυτό είναι το flash
Σε μια πρώτη δοκιμη που έκανα παντως , τζίφος, δεν άναψαν.
Θα προσπαθήσω αύριο μπας και…

karellen
10/08/2023, 20:10
Σιγουρέψου για τη σωστή πολικότητα.Και επαφή φυσικα.

Lakisss
10/08/2023, 21:36
445353
Αυτό είναι το flash
Σε μια πρώτη δοκιμη που έκανα παντως , τζίφος, δεν άναψαν.
Θα προσπαθήσω αύριο μπας και…

Εννοείται + στο καλώδιο και - στο μέταλλο. Μήπως έχουν γδάρει μαζί τα καλώδια, είναι δυο και δεν το πρόσεξες;

ratamahatta
11/08/2023, 10:29
Σύνδεσα τα μπροστά βάζοντας την γείωση στην βίδα και άναψαν αλλά αναβοσβήνουν γρήγορα , με τον ίδιο τρόπο σύνδεσης τα πίσω δεν ανάβουν, μόλις βάζω την γείωση κλείνει ο διακόπτης των φλας
Τι να φταίει ;;

kouk
11/08/2023, 18:24
Φλασερ; Μήπως;

ratamahatta
11/08/2023, 20:12
Μπήκαν και τα πίσω, το πρόβλημα ήταν ότι βραχυκυκλωνε όταν ακουμπούσε σε οποιοδήποτε σημείο εκτός της βίδας από τα flash, μόνωσα με μονωτική ταινία την τρύπα και όλα καλά
Το μόνο θέμα είναι ότι αναβοσβήνουν πιο γρήγορα
Θα ανεβάσω και φωτο αύριο, παντως ταίριαξαν super

ratamahatta
12/08/2023, 10:28
Πριν
445407

Μετά
445408

445409

445410

Πιστεύω ότι η επιλογή ήταν καλή προσθέτοντας επιπλέον ρετρό στοιχείο και πλέον σε θέμα εμφάνισης δεν νομιζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο

Η επόμενη μελλοντική βελτιωση είναι τα φρενα που τα παραμέλησα λίγο

telegonos
12/08/2023, 10:39
Αυτό το ''psιhοgios'' οντως το έχεις στην πινακίδα σου;

https://www.youtube.com/watch?v=UrYoMuDeUrE

ratamahatta
12/08/2023, 10:59
Αυτό το ''psιhοgios'' οντως το έχεις στην πινακίδα σου;

https://www.youtube.com/watch?v=UrYoMuDeUrE

Χαχαχα , η αλήθεια είναι ότι λέω θα το βγάλω και μένει μέχρι να φύγει

Dimmanoukas
12/08/2023, 11:37
Μπράβο για μια ακόμη φορά πολύ όμορφα όλα.

doctoras
12/08/2023, 11:45
Μπήκαν και τα πίσω, το πρόβλημα ήταν ότι βραχυκυκλωνε όταν ακουμπούσε σε οποιοδήποτε σημείο εκτός της βίδας από τα flash, μόνωσα με μονωτική ταινία την τρύπα και όλα καλά
Το μόνο θέμα είναι ότι αναβοσβήνουν πιο γρήγορα
Θα ανεβάσω και φωτο αύριο, παντως ταίριαξαν super

θα χρειαστείς led flasher
κάτι όπως το παρακάτω
https://motokinisi.gr/gr/flaser-gia-flas-led-ths-barracuda-n1003-0-barracuda-1318600.html?gclid=CjwKCAjw29ymBhAKEiwAHJbJ8ovKJI9HYWnKdXK3rg3j7P8lbL-PjDyFw3Goe4O_gb4LHAOhOvb-tBoCXGIQAvD_BwE

ratamahatta
12/08/2023, 11:56
θα χρειαστείς led flasher
κάτι όπως το παρακάτω
https://motokinisi.gr/gr/flaser-gia-flas-led-ths-barracuda-n1003-0-barracuda-1318600.html?gclid=CjwKCAjw29ymBhAKEiwAHJbJ8ovKJI9HYWnKdXK3rg3j7P8lbL-PjDyFw3Goe4O_gb4LHAOhOvb-tBoCXGIQAvD_BwE

Ρε σύ δεν είναι led, συμβατικά , για αυτό μου φαίνεται περίεργο

Lakisss
12/08/2023, 13:20
Πολύ όμορφο το σύνολο. Λίγο η ουρά πλέον και το κ@λοφάναρο δεν συμβαδίζει κατά την γνώμη μου. Αν ειχε και 'κει ένα ρετρό φανάρι...

ratamahatta
12/08/2023, 15:01
Πολύ όμορφο το σύνολο. Λίγο η ουρά πλέον και το κ@λοφάναρο δεν συμβαδίζει κατά την γνώμη μου. Αν ειχε και 'κει ένα ρετρό φανάρι...
Δεν εχεις άδικο
Από την μέση και πίσω είναι new school , το φανάρι πίσω έχει μια retro πινελιά με τα 2 φώτα παντως.

telegonos
13/08/2023, 11:49
Χαχαχα , η αλήθεια είναι ότι λέω θα το βγάλω και μένει μέχρι να φύγει

Βγάλτο, έχεις φτιάξει τόσο όμορφο σύνολο, και έχεις αφήσει το καγκουροαυτοκόλλητο να το λερώνει το σύνολο. Θα μου πεις, στην πινακίδα είναι, δεν είναι στην καθεαυτό μοτοσυκλέτα.

Φαντάσου ένα ανάλογο ας πούμε μια εξωτική lamporghini και να έχει αυτοκόλλητα πάνω ''οποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται'' ή σήμα σκορπιού στο πίσω τζάμι. Ή μια πολύ ωραία κοπέλα και να έχει τατουάζ. Δεν πάει.

ratamahatta
13/08/2023, 13:05
Σήμερα που έχει καθάρισμα και λάδωμα αλυσίδας πιστεύω να το θυμηθώ…

doctor_john
15/08/2023, 10:48
Τσεκαρε τις λάμπες, αν είναι 18w αυτές δημιουργούν το εφέ, χρειάζεσαι 21w.
Μπορείς και με φλασερ των 9-15€ που υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες, μπορείς και παρεμβάλλοντας μικρή αντίσταση.
Αν σου προτείνουν φλασερ με τρεις ακίδες μην ψαρωσεις, συνήθως δεν είναι συνδεδεμένη η μία μέσα στο φλασερ :lol:

ratamahatta
15/08/2023, 11:00
Τσεκαρε τις λάμπες, αν είναι 18w αυτές δημιουργούν το εφέ, χρειάζεσαι 21w.
Μπορείς και με φλασερ των 9-15€ που υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες, μπορείς και παρεμβάλλοντας μικρή αντίσταση.
Αν σου προτείνουν φλασερ με τρεις ακίδες μην ψαρωσεις, συνήθως δεν είναι συνδεδεμένη η μία μέσα στο φλασερ :lol:

Αν δεν κανω λαθος, εχω μια λάμπα καβάντζα που πήρα, το κουτί της γράφει 4w(track lights):lol:
Το flasher της Suzuki έχει 2 ακίδες ,γωνία σαν Γ.
Το βασικό είναι ότι ανάβουν παντως

doctor_john
15/08/2023, 11:24
Δες λίγο τα watt αυτών που είχε πάνω

ratamahatta
16/08/2023, 09:42
Δες λίγο τα watt αυτών που είχε πάνω
Τα εργοστασιακά flash είναι 21w

doctor_john
16/08/2023, 14:08
Άρα χρειάζεται να αλλαχθούν οι λάμπες και να τσεκαρεις ότι η παραπάνω θερμοκρασία τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στο φλας.

Των 4w θα είναι σαν συσκότισης, πιθανολογω ότι θα έχει σημαντική διαφορά στην απόσταση που είναι ορατά.

ratamahatta
16/08/2023, 16:23
Άρα χρειάζεται να αλλαχθούν οι λάμπες και να τσεκαρεις ότι η παραπάνω θερμοκρασία τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στο φλας.

Των 4w θα είναι σαν συσκότισης, πιθανολογω ότι θα έχει σημαντική διαφορά στην απόσταση που είναι ορατά.
Εμενα μια χαρά μου φαίνεται η φωτεινότητα τους παντως, θα τα δω και σήμερα βράδυ για το γαμωτο.
Για τόση διαφορά σε watt φοβάμαι ότι θα σηκώνουν θερμοκρασία, καλύτερα flasher

ratamahatta
24/08/2023, 13:23
Αγόρασα σήμερα μετά από δοκιμη το flasher , το σύνδεσα και πλέον λειτουργούν σωστα τα flash, πάει και αυτό γλιτώνοντας το 80αρι που μου είχαν πει για να τα βάλουν.
Πάμε για αλλά από Σεπτέμβρη ….

doctor_john
24/08/2023, 13:50
Φωτό !?

υγ: δεν είχα δει τις φωτό :beer:

ratamahatta
24/08/2023, 14:22
Φωτό !?
Το flasher??:lol:
Με τρολαρεις John νομιζω :lol:

ratamahatta
12/09/2023, 09:58
Έγινε και το service των 12Κ, φίλτρα/λάδια/μπουζί/υγρά φρενών.
Η αλλαγή υγρών φρενών βελτιωσε λίγο την αίσθηση στο μπροστινό, βέβαια έχει γίνει παραγγελία σωληνάκια υψηλής που θα μπουν με υγρά φρενων motul rbf 600 dot4 σε κάνα μήνα.
Στην αντιπροσωπεία δεν αναλαμβάνουν την τοποθέτηση όποτε θα πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο καθώς θέλει σύνδεση με το διαγνωστικό της Suzuki η μονάδα ABS.

anco
12/09/2023, 10:26
Έγινε και το service των 12Κ, φίλτρα/λάδια/μπουζί/υγρά φρενών.
Η αλλαγή υγρών φρενών βελτιωσε λίγο την αίσθηση στο μπροστινό, βέβαια έχει γίνει παραγγελία σωληνάκια υψηλής που θα μπουν με υγρά φρενων motul rbf 600 dot4 σε κάνα μήνα.
Στην αντιπροσωπεία δεν αναλαμβάνουν την τοποθέτηση όποτε θα πάω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο καθώς θέλει σύνδεση με το διαγνωστικό της Suzuki η μονάδα ABS.

Ποσό πήγε το κόστος στα 12.000χλμ ;

RBF 600 γιατί θα είσαι πίστα ; Αυτά είναι για γύρους και μετά πέταμα… (τα έβαζα κάποτε όταν πήγαινα Μέγαρα, αλλά θέλουν αλλαγή πολύ συχνά)

ratamahatta
12/09/2023, 16:00
Ποσό πήγε το κόστος στα 12.000χλμ ;

RBF 600 γιατί θα είσαι πίστα ; Αυτά είναι για γύρους και μετά πέταμα… (τα έβαζα κάποτε όταν πήγαινα Μέγαρα, αλλά θέλουν αλλαγή πολύ συχνά)

200€ το service , καταραμένα μπουζί
Λόγω ιδιοτήτων πιο πολύ ,υψηλότερο σημείο βρασμού, περισσότερη αντοχή σε συνεχόμενα έντονα φρενα ακόμα και αν δεν μπαίνεις πίστα μια χαρά είναι.
Αν δεν είσαι "παγκόσμιος" παντως αντέχουν 2 τουλάχιστον track day