View Full Version : Παιδική Χαρά
PortisHead
01/11/2023, 07:27
οι Γιαπωνέζοι πάνε για "Κινεζοποίηση" και οι Κινέζοι για "Γιαπωνεζοποίηση..."
:a013:
Κι έλεγα, δεν θα το γράψει κανείς;
Ο μπακαλιάρος περί ''Ιαπώνων που ότι κάνανε είναι γιατί αντιγράψανε τους Ευρωπαίους'', είναι λες και το VJ23 (https://www.vhm.nl/media/products/AA33188-P09-two-pieces-VHM-Cylinder-head-Suzuki-RGV250-VJ23.jpg)το σχεδιάσε ο Κάαντεν. Νισάφι πια με αυτόν τον μπακαλιάρο, φτάνει, σταματήστε να τον λέτε, δεν έχει κανένα νόημα.
Οι Ιάπωνες΄δεν είναι ούτε αντιγραφείς αλλά και ούτε εφευρέτες. Είναι Βελτιωτές.
Έχουν πιάσει οτιδήποτε έχει εφευρεθεί στην γηραιά ήπειρο και την αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού και το έχουν βελτιώσει σε όλους τους τομείς, αντοχή, απόδοση, κ.λ.π.
Ένας μύθος λέει ότι κάποτε οι αμερικΛανοί ανακάλυψαν μια ίνα με πάχος λεπτότερο της αράχνης και πολλαπλάσιας αντοχής, την έστειλαν όλο καμάρι στους Ιάπωνες.
Αυτοί την είδαν, την τρύπησαν κατά μήκος και την έστειλαν πίσω....:lol:
Σαν παλιός μάλλον θα θυμάσαι εκείνη την ιστορία(πραγματική η ανέκδοτο δεν ξέρω),αρχές της δεκαετίας του 90,με την παραγγελία της Ντουκατι στη Showa!
Johny the Fox
01/11/2023, 15:25
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/voge-erhetai-megalo-adventure-900ds-stin-eicma
Ετοιμο και το αντιγραφο του τραιουμφ 900 και σε τιμη χωμα..
https://www.cyclenews.com/wp-content/uploads/2021/03/2021-Triumph-Tiger-900-Rally-Pro-Review.jpg
CorpseAlive
01/11/2023, 16:38
Θα βρει κανείς τα κάκαλα να φτιάξει ένα θέμα στις αντιπαραθέσεις Κινέζικα vs ALL για να μην χέζουμε κάθε θέμα που απευθύνεται ΑΜΙΓΩΣ σε κάτοχους Κινέζικων μοτό?
Είναι άσχημο και πρέπει να κοπεί από όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.
Dr.Monty
02/11/2023, 10:05
Δεν είναι κακο να εισαι εγκλωβισμένος στο χωριό σου. Και μέχρι σε ενα βαθμο δεν ειναι και κακο να συμπεριφέρεσαι σαν χωριάτης, ιδιως αν η μονη εξοδός σου ειναι στο καφενειο του χωριου σου.
Πριν 5 μέρες επινα ποτο με ενα τυπο απο Σουηδία στέλεχος σε εταιρία. Καθε βδομαδα ειναι σε αλλη πόλη. Φυσικά δεν μιλουσαμε για μηχανες. Απλα σε καποια φάση το ανεφερε μόνος του. Η Κινα ειναι το bing thing σε ολα, η ευρώπη ειναι γερασμένη, σε όλα.
Και εμεις εδω και 3 μηνες γράφουμε για το αν η Voge δεν ειχε να πληρωσει ατομο που ξερει Autocad και πηρε και κοπιαρε τα σχεδια της triumph.
Αλλα τι να εξηγεις...
https://www.youtube.com/watch?v=0L9ZidjWCvc
Κουράσατε. Και το χειροτερο ειναι οτι μαζευεστε ολοι και κραζετε, ενω εμεις στα π@π@ρια μας
Nostradamus
02/11/2023, 10:14
κατεβα απο το καλαμι..
karellen
02/11/2023, 11:40
Κουράσατε. Και το χειροτερο ειναι οτι μαζευεστε ολοι και κραζετε, ενω εμεις στα π@π@ρια μας
Μην είσαι τόσο εριστικός και γενικότερα τόσο απόλυτος.
Κι απ' την αντίπερα όχθη κράζουν και θεωρούν μ@λάκες όσους αγοράζουν ακριβότερα Ευρωπαϊκά.Άτομα που δέν έχουν καβαλήσει μεγαλύτερης αξίας από 5-7.000 € και εκφέρουν και γνώμη.
Παιδάκια μη χάνουμε το δάσος (κοιτάζοντας το δέντρο) του οποίου η ουσία συμπυκνώνεται -κατά τη γνώμη μου- σε αυτό το Post (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162644&p=3179305&viewfull=1#post3179305). :wave2:
PortisHead
02/11/2023, 12:02
Το προβλημα ειναι οτι ο μεσος ελληνας αγοραστης θεωρει οτι αγοραζοντας το προϊον μιας εταιριας
γινεται αυτομάτως και μεγαλομέτοχος της εταιριας και πρεπει να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια
την επιλογή του και το προϊον της :lol:
Johny the Fox
02/11/2023, 12:04
Εγώ πάντως πειστηκα.Οταν προβάλεις τα παπάρια σου για επιχείρημα ,είσαι παπαρας χωρίς άλλο....
Dr.Monty
02/11/2023, 12:14
Μην είσαι τόσο εριστικός και γενικότερα τόσο απόλυτος.
Κι απ' την αντίπερα όχθη κράζουν και θεωρούν μ@λάκες όσους αγοράζουν ακριβότερα Ευρωπαϊκά.Άτομα που δέν έχουν καβαλήσει μεγαλύτερης αξίας από 5-7.000 € και εκφέρουν και γνώμη.
Αυτο ειναι το πρόβλημα μου. Δεν θα βρεις πουθενα στο φορουμ να κράζονται άτομα που εχουν αγοράσει κατι σε ευρωπαικο και Ιαπωνικό. Αντίθετα σε άλλο θέμα (QJ) εχουν μεινει μονοι τους να κράζουν τους κινέζους. Οι κινεζοκάτοχοι εχουμε αποχωρήσει, και αυτοι συνεχίζουν, εκει, δινουν πονο.
Δεν θεωρειτε περίεργο που η Ελλάδα βρωμαει πλεον απο benelli voge και cf (μπορειτε να δειτε στα γκρουπ στο fb) και εδω μέσα γράφουμε μονο 2 ατομα που εχουμε voge? Πως να γραψει κατι ο άλλος ο καινουργιος χρηστης οταν εχει διαβάσει αυτα που γράφονται... Α πριόρι θεωρει οτι εδω μέσα τον θεωρουν, το λιγότερο, αφελή που επέλεξε αυτο που επέλεξε.
ΟΛΑ τα θέματα που περιέχουν Κινέζικα εχουν ΜΟΝΟ αρνητικές συζητήσεις. Εβγαλε η voge το 525 που στα σημεια γμαει και το μονο που υπάρχει σαν θέμα ειναι οτι αντιγράψαν απο την χόντα. Ελεος. Και εγω ειπα δεν θα ξαναγράψω αλλα καπου ωπα.
PaNick67
02/11/2023, 12:15
Δεν είναι κακο να εισαι εγκλωβισμένος στο χωριό σου. Και μέχρι σε ενα βαθμο δεν ειναι και κακο να συμπεριφέρεσαι σαν χωριάτης, ιδιως αν η μονη εξοδός σου ειναι στο καφενειο του χωριου σου.
Πριν 5 μέρες επινα ποτο με ενα τυπο απο Σουηδία στέλεχος σε εταιρία. Καθε βδομαδα ειναι σε αλλη πόλη. Φυσικά δεν μιλουσαμε για μηχανες. Απλα σε καποια φάση το ανεφερε μόνος του. Η Κινα ειναι το bing thing σε ολα, η ευρώπη ειναι γερασμένη, σε όλα.
Η Κινα αγαπητε παντα ηταν η βιομηχανια του πλανητη με ενα διαλειμμα 70 χρονων. Επισης τα κινεζικα μεταξια, οι πορσελανες, φτηνα δεν ηταν ποτε και ουτε θα γινουν.
Απλα οι Κινεζοι φτιαχνουν τα παντα σε αναλογες ποιοτητες και τιμες , συμφωνα με τις απαιτησεις αυτου που πληρωνει.
Δεν ξερω αν θα κυριαρχησουν στον κοσμο αλλα ξερω οτι οταν φτιαξουν μοτοσυκλετα, αυτοκινητο, πλοιο, κλπ εφαμιλο με τα καλυτερα θα εχει την ιδια τιμη με αυτα. Κανεις μα κανεις δεν θα σου πουλησει κατι φθηνοτερα για τα ωραια σου ματια
karellen
02/11/2023, 12:46
Αυτο ειναι το πρόβλημα μου. Δεν θα βρεις πουθενα στο φορουμ να κράζονται άτομα που εχουν αγοράσει κατι σε ευρωπαικο και Ιαπωνικό. Αντίθετα σε άλλο θέμα (QJ) εχουν μεινει μονοι τους να κράζουν τους κινέζους. Οι κινεζοκάτοχοι εχουμε αποχωρήσει, και αυτοι συνεχίζουν, εκει, δινουν πονο.
Δεν θεωρειτε περίεργο που η Ελλάδα βρωμαει πλεον απο benelli voge και cf (μπορειτε να δειτε στα γκρουπ στο fb) και εδω μέσα γράφουμε μονο 2 ατομα που εχουμε voge? Πως να γραψει κατι ο άλλος ο καινουργιος χρηστης οταν εχει διαβάσει αυτα που γράφονται... Α πριόρι θεωρει οτι εδω μέσα τον θεωρουν, το λιγότερο, αφελή που επέλεξε αυτο που επέλεξε.
ΟΛΑ τα θέματα που περιέχουν Κινέζικα εχουν ΜΟΝΟ αρνητικές συζητήσεις. Εβγαλε η voge το 525 που στα σημεια γμαει και το μονο που υπάρχει σαν θέμα ειναι οτι αντιγράψαν απο την χόντα. Ελεος. Και εγω ειπα δεν θα ξαναγράψω αλλα καπου ωπα.
Για ψάξε λίγο στο νέο θρέντ με το 1300 ή στις ανακλήσεις μοτοσυκλετών,θα βρεις 2-3 γραφικούς να πετάγονται και να σχολιάζουν επί παντός επιστητού.Δεν έχει σημασία αν στις Ανακλήσεις παρελαύνουν δεκάδες μάρκες για εκατοντάδες προβλήματα,γι αυτούς τα bmw είναι κόκκινο πανί ακόμα κι αν η ανάκληση αφορά αντικατάσταση μιας απλής λάμπας.
Any way δεν το συνεχίζω άλλο γιατί θα καταντήσω σαν κι αυτούς.-
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει καλά... Το πρόβλημα δεν είναι οτι οι κάτοχοι ευρωπαικών και γιαπωνέζικων κράζουν τα κινέζικα μηχανάκια....
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι κάτοχοι κινέζικων, νομίζουν οτι έπιασαν τον παππά απο τα @@ και αγόρασαν την κορυφαία μοτοσυκλέτα όλων των εποχών, με 5000-7000.
Αυτοί λοιπόν, αδυνατούν να καταλάβουν, οτι όπως και να το κάνουμε, μία μοτοσυκλέτα γιαπωνέζικη ή ευρωπαική που κοστίζει 10000 παραπάνω, όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να συγκριθεί με την κινέζικη
Αυτοί λοιπόν, ώς επι τω πλείστον, είναι άνθρωποι που έχουν οδηγήσει μόνο αυτό το κινέζικο μηχανάκι που αγόρασαν, και κράζουν όλους τους άλλους που έδωσαν τα παραπάνω χρήματα και πήραν το γιαπωνέζικο/ευρωπαικό...
Έχουν αναφέρει 100 φορές σε όλα αυτά τα θέματα, πως όταν οι κινέζοι αποφασίσουν να φτιάξουν μοτοσυκλέτα που να μπορεί να σταθεί δίπλα στις αντίστοιχες των δυτικών, τότε θα κοστίζει όσο αυτές. Όχι 10000 λιγότερο...
Δεν είναι οτι δεν μπορούν να το κάνουν, είναι οτι δεν θέλουν και το target group τους είναι οι φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα υπόλοιπα, αλλα χρειάζονται κάτι για να τσουλάνε απο και πρός στη δουλειά. Μεταξύ αυτών είναι και η πλειονότητα των Ελλήνων.
Όταν έρχεται λοιπόν το δίλημμα στον υποψήφιο αγοραστή, για το πού θα διαθέσει τα 7000€ του, οι επιλογές του είναι ή κινέζικο καινούριο ή μεταχειρισμένο 10ετίας.
Για να τραβήξει λοιπόν αυτούς τους πελάτες η εκάστοτε κινέζικη εταιρία, δημιουργεί προιόντα των οποίων το "φαίνεται" να είναι ακριβό. Βάζει λοιπόν όλα τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει απο το Ali express σε πολύ χαμηλή τιμή και βάζει τα φτηνότερα περιφερειακά επώνυμων εταιριών.
Εμείς λοιπόν, που ξέρουμε 1-2 πράγματα απο παραγωγή και εμπόριο, λέμε οτι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά τιμής μόνο απο τα παραπάνω (συνυπολογίζοντας και την υπεραξία ενός προιόντος λόγω του brand) και άρα και κάπου αλλού έχει κάνει "οικονομία" η κινέζικη εταιρία.
Για παράδειγμα, στο δικό μου το κινέζικο μπενελάκι, που έχει μισή τιμή απο το αντίστοιχο της honda, βρήκε η πλάκα του αριστερού μαρσπιέ του οδηγού σε μία πέτρα καθώς ξεπάρκαρα απο την αυλή και στράβωσε σαν να είναι απο χαρτί.
Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει το σπείρωμα της βίδας του λεβιέ των ταχυτήτων σχεδόν ένα νούμερο... Το ζέστανα, το έφερα στα ίσα του, άνοιξα τη τρύπα του σπειρώματος σε Μ10 απο Μ8 και έβαλα έναν "αντάπτορα" απο Μ10 εξωτερική σε Μ8 εσωτερική και έκανα τη δουλειά μου, γλυτώνοντας τα 68€ του ανταλλακτικού.
Πολύ απλά λοιπόν καταλαβαίνει κανείς, οτι στο δικό μου μηχανάκι, η κινέζικη benelli έχει κάνει οικονομία (μεταξύ άλλων που βαριέμαι να γράφω) στα μέταλλα.
Μη γνωρίζοντας λοιπόν που έχουν κάνει όλες αυτές οι εταιρίες οικονομία στα μοντέλα τους που είναι τόσο φτηνότερα των ανταγωνιστών τους, είμαστε επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί.
Δεν είπε κανένας οτι δεν είναι οι καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget, για καινούρια μοτοσυκλέτα, αλλα δεν μπορούν να συγκριθούν με αντίστοιχης κατηγορίας μοτοσυκλέτες πολλαπλάσιου κόστους.
Δεν είπε κανένας οτι κάποιος που αγόρασε το 500 DS δεν έκανε καλή αγορά, εκτός αν όταν ψαχνόταν για το τι να πάρει, είχε καταλήξει μεταξύ του 500 DS και του multistrada V4 και τελικά επέλεξε το voge γιατι του φάνηκε καλύτερο.
Έχουν αναφέρει 100 φορές σε όλα αυτά τα θέματα, πως όταν οι κινέζοι αποφασίσουν να φτιάξουν μοτοσυκλέτα που να μπορεί να σταθεί δίπλα στις αντίστοιχες των δυτικών, τότε θα κοστίζει όσο αυτές. Όχι 10000 λιγότερο...
Έχω την εντύπωση πάντως ότι αυτό ακριβώς ισχυρίζονται κάποιοι από τους κατόχους, ότι δηλαδή το 525 της Voge ήδη στέκεται επάξια δίπλα στο CB500X και επιπλέον είναι 2000 φθηνότερο και με καλύτερο εξοπλισμό --> άρα πιάστηκαν κορόιδο αυτοί που αγόρασαν Χόντα. Ή ότι το CF 650 MT που κάνει 6000 είναι ισάξιο στην πραγματικότητα με το Versys των 9.500 €.
Επειδή πολλά έχουν γραφτεί (και θα γραφτούν κι άλλα) ο Αντρέας τα είπε ΟΛΑ! Την ωμή πραγματικότητα. Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή είναι.
Όντας πρώην κάτοχος (πολλών...) Ιαπωνικών και ενός ευρωπΕΗκού, είχα κάποια που μου έβγαλαν την πίστη σε βλάβες, είχα και κάποια που ήταν σκυλιά μαύρα, κιχ δεν έκαναν.
Το aprilia απίθανο μηχανάκι, μακράν το πιο μακρόβιο στα χέρια μου, με μόνο μελανό σημείο τα χαζά ηλεκτρολογικά που έβγαλε στην αρχή (και το κοντέρ ενυδρείο....) θα το κρατούσα ακόμα εάν ήταν (τότε) εφικτό.
Είχα ένα συγκεκριμένο budget, ήθελα κούτα 500αρι, δεν ήθελα να χρεωθώ σε καμία π@@τανα τράπεζα η ότι άλλο.
Με αυτά τα δεδομένα έκανα την έρευνα αγοράς (sic) είχα και την αντιπροσωπεία και το δικό της συνεργείο κυριολεκτικά "δίπλα στο σπίτι" οπότε πήρα αυτό που πήρα.
Έκανα καλά; ο καιρός θα δείξει. Μέχρι στιγμής δηλώνω ευχαριστημένος.
Όποτε, ΔΕΝ θεωρώ ότι έπιασα τον παπά από τα ευαίσθητα του :lol: απλά αυτό μπορούσα, αυτό πήρα.
Για να πάρω ΕΓΩ κούτα μηχανή που κοστίζει ξέρω γω 10-12 χιλιάρικα, προϋποτίθεται ότι θα έχω άλλα τόσα να κάθονται στην τράπεζα διότι άνθρωποι είμαστε, δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο....
Ένα έξτρα bonus: δεν έχεις και τόσο πολύ άγχος διότι δεν τα πολυβάζουν στο μάτι τα κλεφτρόνια......
ΟΛΑ τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.....
CorpseAlive
02/11/2023, 13:48
Μάλλον εσύ δεν έχεις καταλάβει καλά... Το πρόβλημα δεν είναι οτι οι κάτοχοι ευρωπαικών και γιαπωνέζικων κράζουν τα κινέζικα μηχανάκια....
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι κάτοχοι κινέζικων, νομίζουν οτι έπιασαν τον παππά απο τα @@ και αγόρασαν την κορυφαία μοτοσυκλέτα όλων των εποχών, με 5000-7000.
Αυτοί λοιπόν, αδυνατούν να καταλάβουν, οτι όπως και να το κάνουμε, μία μοτοσυκλέτα γιαπωνέζικη ή ευρωπαική που κοστίζει 10000 παραπάνω, όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να συγκριθεί με την κινέζικη
Αυτοί λοιπόν, ώς επι τω πλείστον, είναι άνθρωποι που έχουν οδηγήσει μόνο αυτό το κινέζικο μηχανάκι που αγόρασαν, και κράζουν όλους τους άλλους που έδωσαν τα παραπάνω χρήματα και πήραν το γιαπωνέζικο/ευρωπαικό...
Δεν είναι οτι δεν μπορούν να το κάνουν, είναι οτι δεν θέλουν και το target group τους είναι οι φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα υπόλοιπα, αλλα χρειάζονται κάτι για να τσουλάνε απο και πρός στη δουλειά. Μεταξύ αυτών είναι και η πλειονότητα των Ελλήνων.
Όταν έρχεται λοιπόν το δίλημμα στον υποψήφιο αγοραστή, για το πού θα διαθέσει τα 7000€ του, οι επιλογές του είναι ή κινέζικο καινούριο ή μεταχειρισμένο 10ετίας.
Για να τραβήξει λοιπόν αυτούς τους πελάτες η εκάστοτε κινέζικη εταιρία, δημιουργεί προιόντα των οποίων το "φαίνεται" να είναι ακριβό. Βάζει λοιπόν όλα τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια που μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει απο το Ali express σε πολύ χαμηλή τιμή και βάζει τα φτηνότερα περιφερειακά επώνυμων εταιριών.
Εμείς λοιπόν, που ξέρουμε 1-2 πράγματα απο παραγωγή και εμπόριο, λέμε οτι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά τιμής μόνο απο τα παραπάνω (συνυπολογίζοντας και την υπεραξία ενός προιόντος λόγω του brand) και άρα και κάπου αλλού έχει κάνει "οικονομία" η κινέζικη εταιρία.
Για παράδειγμα, στο δικό μου το κινέζικο μπενελάκι, που έχει μισή τιμή απο το αντίστοιχο της honda, βρήκε η πλάκα του αριστερού μαρσπιέ του οδηγού σε μία πέτρα καθώς ξεπάρκαρα απο την αυλή και στράβωσε σαν να είναι απο χαρτί.
Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει το σπείρωμα της βίδας του λεβιέ των ταχυτήτων σχεδόν ένα νούμερο... Το ζέστανα, το έφερα στα ίσα του, άνοιξα τη τρύπα του σπειρώματος σε Μ10 απο Μ8 και έβαλα έναν "αντάπτορα" απο Μ10 εξωτερική σε Μ8 εσωτερική και έκανα τη δουλειά μου, γλυτώνοντας τα 68€ του ανταλλακτικού.
Πολύ απλά λοιπόν καταλαβαίνει κανείς, οτι στο δικό μου μηχανάκι, η κινέζικη benelli έχει κάνει οικονομία (μεταξύ άλλων που βαριέμαι να γράφω) στα μέταλλα.
Μη γνωρίζοντας λοιπόν που έχουν κάνει όλες αυτές οι εταιρίες οικονομία στα μοντέλα τους που είναι τόσο φτηνότερα των ανταγωνιστών τους, είμαστε επιφυλακτικοί και πολύ προσεκτικοί.
Δεν είπε κανένας οτι δεν είναι οι καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget, για καινούρια μοτοσυκλέτα, αλλα δεν μπορούν να συγκριθούν με αντίστοιχης κατηγορίας μοτοσυκλέτες πολλαπλάσιου κόστους.
Δεν είπε κανένας οτι κάποιος που αγόρασε το 500 DS δεν έκανε καλή αγορά, εκτός αν όταν ψαχνόταν για το τι να πάρει, είχε καταλήξει μεταξύ του 500 DS και του multistrada V4 και τελικά επέλεξε το voge γιατι του φάνηκε καλύτερο.
Did not read
:bawl:
Πληρέστατος Ανδρέας για άλλη μια φορά.
Σε αυτό το Thread και στα κιτ του Άνκο έδωσες τέτοιο πόνο :bawl: :beer:
panavour
02/11/2023, 13:51
Did not read
Πληρέστατος Ανδρέας για άλλη μια φορά.
Σε αυτό το Thread και στα κιτ του Άνκο έδωσες τέτοιο πόνο :bawl: :beer:
ποναν τα παλληκαρια ωρε συντεκνε???? :lol::lol:
αληθεια αυτο που αγορασες ποιος και που το φτιαχνει?:bawl:
PaNick67
02/11/2023, 13:59
Έχω την εντύπωση πάντως ότι αυτό ακριβώς ισχυρίζονται κάποιοι από τους κατόχους, ότι δηλαδή το 525 της Voge ήδη στέκεται επάξια δίπλα στο CB500X και επιπλέον είναι 2000 φθηνότερο και με καλύτερο εξοπλισμό --> άρα πιάστηκαν κορόιδο αυτοί που αγόρασαν Χόντα. Ή ότι το CF 650 MT που κάνει 6000 είναι ισάξιο στην πραγματικότητα με το Versys των 9.500 €.
Αν καποιος πιστευει κατι τετοιο, ειναι αφελης, για να το πω κοσμια. Εδω δεν συγκρινονται μεταξυ τους σε θεματα ποιοτητας μοτοσυκλετες της ιδιας μαρκας αλλα διαφορετικης τιμης. Αν δεις ενα CB 500X και μια Africa 1100 θα δεις διαφορες απο τα πλαστικα, τις βαφες μεχρι πιο μεσα αν αρχισεις να γδυνεις. Γιατι η μια εχει 7,5 κι αλλη τα διπλασια και βαλε
Ο άλλος συγκρίνει το 500ds με multistrada V4. ΟΚ.
Υπομονή να βγάλει η Κίνα αντίστοιχο και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Το οποίο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα γίνει και πολύ σύντομα. Πριν 10 χρόνια έβγαζαν κάτι 50αρια lifan που πουλούσαν τα Praktiker και τώρα έχουμε 4+ εταιρείες με αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.
Το ίδιο έγινε με τα κίνητα.
Για την ηλεκτροκίνηση δεν αξίζει να μιλήσω καν.
Μιλάμε για την κυρίαρχη χώρα σε τεχνολογία που είναι 20 χρόνια μπροστά από την Δύση, ήδη αναπτύσσει το 6G και φωτονικούς υπολογιστές και ο Έλλην αμφιβάλλει για το αν μπορέσει να φτιάξει ένα πλαίσιο και να χαρτογραφήσει ένα μοτέρ.
Απόψεις παιδιά, μην ταράσσεστε, σε 5 χρόνια εδώ θα είμαστε να τα λέμε (μακάρι).
ΥΓ: Ενδεικτικό βίντεο πως βλέπουν οι Κινέζοι τους Βρετανούς και τη Δύση γενικότερα
https://www.youtube.com/watch?v=cLEup9RaR3I
CorpseAlive
02/11/2023, 14:00
ποναν τα παλληκαρια ωρε συντεκνε???? :lol::lol:
αληθεια αυτο που αγορασες ποιος και που το φτιαχνει?:bawl:
Εγώ είπαμε είμαι ηλίθιος που τα έσκασα για το έμβλημα. Το έχουμε κατοχυρώσει αυτό μην επαναλαμβάνεσαι αγαπημένε Δράκε!
Υπομονή να βγάλει η Κίνα αντίστοιχο και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Το οποίο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα γίνει και πολύ σύντομα. Πριν 10 χρόνια έβγαζαν κάτι 50αρια lifan που πουλούσαν τα Praktiker και τώρα έχουμε 4+ εταιρείες με αντιπροσώπευση στην Ελλάδα.
Μιλάμε για την κυρίαρχη χώρα σε τεχνολογία που είναι 20 χρόνια μπροστά από την Δύση, ήδη αναπτύσσει το 6G και φωτονικούς υπολογιστές και ο Έλλην αμφιβάλλει για το αν μπορέσει να φτιάξει ένα πλαίσιο και να χαρτογραφήσει ένα μοτέρ.
ΥΓ: Ενδεικτικό βίντεο πως βλέπουν οι Κινέζοι τους Βρετανούς και τη Δύση γενικότερα
Ο "άλλος" δεν συνέκρινε το 500ds με το multistrada v4.
Αν κατάλαβες μόνο αυτό, δεν φταίω εγώ. Φταίει το επίπεδο στα ελληνικά σχολεία...
panavour
02/11/2023, 14:17
Εγώ είπαμε είμαι ηλίθιος που τα έσκασα για το έμβλημα. Το έχουμε κατοχυρώσει αυτό μην επαναλαμβάνεσαι αγαπημένε Δράκε!
Κανεις δεν σε ειπε ηλιθιο,ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλο,οπως το αναπαραγετε καποιοι εδω μεσα.Μην αυτομαστιγωνεσθε.Απλως ο καθενας κανει τις επιλογες του ,και τις υποστηριζει στα μετρα της υποκειμενικοτητας,και της προσωπικης του εμπειριας.Αν αυτο ενοχλει καποιους ας μην συμμετεχουν .Στο κατω κατω ,ελαχιστοι παραθετουν τις οποιες εμπειριες τους,οι περισσοτεροι τις προσλαμβανουν, απο καποιους που ειχαν το θαρρος και την υπομονη και επιμονη να το κανουν,λεπτομερως.Πραγμα που ωφελει τους υποψηφιους χρηστες.Χωρις φοβο αλλα με παθος.Απο μερους μου νομιζω οτι συνεβαλλα αρκετα και θα συμβαλλω κι αλλο ,οσο εχω στην κατοχη μου την παρουσα μοτο ,για την οποια ανοιχτηκε το θρεντ,και οταν και εαν την αποχωριστω θα αναφερω λεπτομερως το γιατι.Δεν χρειαζονται αλλες ανουσιες αντιπαραθεσεις ,και οπως ειπες ,ας μεταφερθουν οι επομενες σε καποιο αυτοτελες αναγνωσμα '' china vs all'' η οπως αλλιως θελετε να το ονομασετε.ΤΕΛΟΣ απο μενα.Η οιαδηποτε αλλη αναρτηση μου θα αφορα την πορεια της μηχανης μου και ΜΟΝΟΝ.
CorpseAlive
02/11/2023, 14:33
Κανεις δεν σε ειπε ηλιθιο,ουτε εσενα ουτε κανεναν αλλο,οπως το αναπαραγετε καποιοι εδω μεσα.Μην αυτομαστιγωνεσθε.Απλως ο καθενας κανει τις επιλογες του ,και τις υποστηριζει στα μετρα της υποκειμενικοτητας,και της προσωπικης του εμπειριας.Αν αυτο ενοχλει καποιους ας μην συμμετεχουν .Στο κατω κατω ,ελαχιστοι παραθετουν τις οποιες εμπειριες τους,οι περισσοτεροι τις προσλαμβανουν, απο καποιους που ειχαν το θαρρος και την υπομονη και επιμονη να το κανουν,λεπτομερως.Πραγμα που ωφελει τους υποψηφιους χρηστες.Χωρις φοβο αλλα με παθος.Απο μερους μου νομιζω οτι συνεβαλλα αρκετα και θα συμβαλλω κι αλλο ,οσο εχω στην κατοχη μου την παρουσα μοτο ,για την οποια ανοιχτηκε το θρεντ,και οταν και εαν την αποχωριστω θα αναφερω λεπτομερως το γιατι.Δεν χρειαζονται αλλες ανουσιες αντιπαραθεσεις ,και οπως ειπες ,ας μεταφερθουν οι επομενες σε καποιο αυτοτελες αναγνωσμα '' china vs all'' η οπως αλλιως θελετε να το ονομασετε.ΤΕΛΟΣ απο μενα.Η οιαδηποτε αλλη αναρτηση μου θα αφορα την πορεια της μηχανης μου και ΜΟΝΟΝ.
:a024::a56::priest:
rainmike
02/11/2023, 14:38
Τελικά είναι καλά τα κινέζικα?:tooth:
Johny the Fox
02/11/2023, 16:23
Τελικά είναι καλά τα κινέζικα?:tooth:
Δημοσιεύθηκε αρχικά από SJK91 ομ
Καλά, επειδή το έχω το zontes, με 20000 χιλιόμετρα καθημερινή χρήση και ταξίδια, κάτι μπουμουβου και κατι γριες που επιλέγει ο πάνσοφος Έλλην που ξέρει από μηχανολογία είναι μόνιμα σε συνεργεία. Το δικό μου ποτέ. ακούγονται τα καλύτερα....
Dr.Monty
02/11/2023, 17:25
ήδη αναπτύσσει το 6G και φωτονικούς υπολογιστές και ο Έλλην αμφιβάλλει για το αν μπορέσει να φτιάξει ένα πλαίσιο και να χαρτογραφήσει ένα μοτέρ.
Επιτέλους!
Johny the Fox
02/11/2023, 17:46
KEWESEKI TALATONA απευθειας απο φωτονικο υπολογιστη..447668
:lol::lol::lol::lol::lol:
και κλωνος Z900 447669
o_gavros
02/11/2023, 17:58
Ρε συ Μοντυ γιατί τόσος πονος;;;
Τι ανάγκη είναι αυτή να "πεισεις" sony & ντε;;;
Να πω ότι το νεγκατιβ φηντμπακ στους Κινέζους (ειτε ορθό είτε λανθασμένο) έκοβε από το φαΐ της οικογενειας σου, να το καταλάβω.
Αλλά σίγουρα δεν το κόβει.
Τι φάση ρε συ;
Dr.Monty
02/11/2023, 18:21
Σοβαρά ρε γαυρε, είδες τι ποστ έγινε και σε τι θέμα ή όχι?
Κάθεται γράφει ο κάθε ένας τη ραντομιά του και δεν θα απαντάμε?
Dr.Monty
02/11/2023, 18:38
Υπομονή να βγάλει η Κίνα αντίστοιχο και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Το οποίο ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ θα γίνει και πολύ σύντομα. Λ
https://www.gazzetta.gr/gmotion/2270967/apokleistiko-h-voge-etoimazei-entyposiki-superbike
Κινεζια θα είναι.
parkaris
02/11/2023, 18:46
ΠΑΙΔΕΣ! Γαματε ενα θεμα , που ασχέτως τι ισχύει και τι όχι για τα κινεζικα , ο ιδιοκτήτης ενός απο αυτων επέλεξε να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του, τόσος διάλογος χωρίς κανένα απολύτως λογο.
Τα μηχανάκια που κάνανε παλια τα ιδια λεφτά με το κάθε βογκε δεν θα ξαναπουληθουν ποτέ στις ιδιες τιμές, οποιος θέλει αγοράζει, οποίος δεν θέλει υπάρχουν στο car ποιοτικότατα tdm/βστρομ/βερσυς/κτλπ σε προνομιακές τιμές των 5-6κ.
Αφήστε το θέμα αυτό πλιζ, μπας και μάθουμε τίποτα τις προκοπής από τα χιλιόμετρα του παναβουρ και του καθε παναβουρ.:beer:
stefanos
02/11/2023, 18:55
https://www.gazzetta.gr/gmotion/2270967/apokleistiko-h-voge-etoimazei-entyposiki-superbike
Κινεζια θα είναι.
Όχι το λέει δεν είναι Κινεζία : "Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν σχετικά με τη 1000RR, ωστόσο με δεδομένη τη συνεργασία της μητρικής της Voge εταιρείας Loncin με την BMW, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η τεχνογνωσία του τετρακύλινδρου μοτέρ των Γερμανών από το S 1000 RR να έχει περάσει στα χέρια της"
ΓιώργοςΤΤ
02/11/2023, 20:05
Η Κινα αγαπητε παντα ηταν η βιομηχανια του πλανητη με ενα διαλειμμα 70 χρονων. Επισης τα κινεζικα μεταξια, οι πορσελανες, φτηνα δεν ηταν ποτε και ουτε θα γινουν.
Απλα οι Κινεζοι φτιαχνουν τα παντα σε αναλογες ποιοτητες και τιμες , συμφωνα με τις απαιτησεις αυτου που πληρωνει.
Δεν ξερω αν θα κυριαρχησουν στον κοσμο αλλα ξερω οτι οταν φτιαξουν μοτοσυκλετα, αυτοκινητο, πλοιο, κλπ εφαμιλο με τα καλυτερα θα εχει την ιδια τιμη με αυτα. Κανεις μα κανεις δεν θα σου πουλησει κατι φθηνοτερα για τα ωραια σου ματια
Πάρε ένα vroom από εδώ γιατί είμαι από κινητό.
Κινεζια θα είναι.
Το URL μάλλον είναι από κινέζικο μετατροπέα greeklish που κάνει λάθη. :p
ΓιώργοςΤΤ
02/11/2023, 20:12
Πόσο υπομονή ακόμα ; Παιδί ήμουν όταν το άκουσα πρώτη φορά και τώρα που έχω δικά μου το ακούω ακόμα.
ΓιώργοςΤΤ
02/11/2023, 20:18
Μακάρι να βγει, να είναι ανταγωνιστικό με τα υφιστάμενα SS, να δείτε ότι θα έχουν ίδια τιμή μπας και λήξει επιτέλους το θέμα.
Johny the Fox
02/11/2023, 20:31
Μακάρι να βγει, να είναι ανταγωνιστικό με τα υφιστάμενα SS, να δείτε ότι θα έχουν ίδια τιμή μπας και λήξει επιτέλους το θέμα. Δεν ειναι καινουργια υποθεση οτι τα χιλιαρια ετοιμαζονται και οχι μονο στα ss
https://www.motomag.gr/news/nea-montela/qj-srk-1000-rr-proto-kineziko-superbike-einai-gegonos
αλλα και σε αλλες κατηγοριες...
cf moto 1250 TR-G
447670
καθε ομοιοτητα με BMW r1250 rt ειναι τυχαια
https://www.google.com/search?sca_esv=578909417&sxsrf=AM9HkKk30n8nRGDUebozTYHhB2ho8IF2QA:1698953357850&q=cf+moto+1250+TR-G&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiIsYm7hqaCAxV5VfEDHWUbAuIQ0pQJegQIChAB&cshid=1698953506507202&biw=1396&bih=650&dpr=1.38#fpstate=ive&vld=cid:5292c4ea,vid:RA3GwUuW3Rg,st:0
AUFGEBRACHT
02/11/2023, 21:19
Δηλ. χώρες της Δύσης που έχουν μπορέσει να φτιάξουν πλαίσια, και να χαρτογραφήσουν μοτέρ, έχουν μείνει τεχνολογικά 20 χρόνια πίσω και δεν μπορούν να αναπτύξουν 6G και κβαντικούς υπολογιστές... εδώ ο Έλλην δεν αμφιβάλλει;
telegonos
02/11/2023, 22:09
Το πρόβλημα δεν είναι οτι οι κάτοχοι ευρωπαικών και γιαπωνέζικων κράζουν τα κινέζικα μηχανάκια....
Οσοι το κάνουν αυτό, είναι δικό ΤΟΥΣ πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα γενικό.
Πιο πρόβλημα είναι για εμένα οι ''ψυχίατροι'' που αυτόκλητα πάνε να ''γιατρέψουν'' αυτούς που έχουν ''πρόβλημα''. Και καταλήγει όπως εδώ, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να γράφει για το κινέζικο μοτό του, να δέχεται επιθέσεις, ειρωνίες, και εξυπνάδες για το ''προβλημά του''. Για εμένα το τελευταίο είναι πραγματικό πρόβλημα.
Αφήστε, όλοι, όλους, στην τρέλα τους (εκτός κι αν γίνεται έγκλημα δλδ). Και πρόβλημα κανένα, ούτε γενικό, ούτε ''ειδικό''.
Οσοι το κάνουν αυτό, είναι δικό ΤΟΥΣ πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα γενικό.
Πιο πρόβλημα είναι για εμένα οι ''ψυχίατροι'' που αυτόκλητα πάνε να ''γιατρέψουν'' αυτούς που έχουν ''πρόβλημα''. Και καταλήγει όπως εδώ, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να γράφει για το κινέζικο μοτό του, να δέχεται επιθέσεις, ειρωνίες, και εξυπνάδες για το ''προβλημά του''. Για εμένα το τελευταίο είναι πραγματικό πρόβλημα.
Αφήστε, όλοι, όλους, στην τρέλα τους (εκτός κι αν γίνεται έγκλημα δλδ). Και πρόβλημα κανένα, ούτε γενικό, ούτε ''ειδικό''.
Αυτό το post το κρατάω για μελλοντική χρήση...
Δεν διαφωνώ. Όπως παρατήρησες, εγώ δεν είπα πουθενά αρνητικό λόγο για το μηχανάκι ώς επιλογή.
Ο καθένας παίρνει αυτό που κρίνει ώς καλύτερη επιλογή για τα δεδομένα του. Χου αμ άι του τζάτζ...
Όμως ρε φίλε, οι έμμεσες ή άμεσες ειρωνείες απο κάποιους κατόχους κινέζικου, προς κατόχους γιαπωνέζικων ή ευρωπαικών και τους άλλους που εξυμνούν την κίνα και τα προιόντα της ώς τα καλύτερα της γής, κούρασαν πολυ.
Νισάφι πια... Εμπόριο είναι.
Δημιουργήθηκε λόγω πληθωρισμού μία τρύπα στα οικονομικά μηχανάκια, και οι κινέζοι ώς καλοί επιχειρηματίες βρέθηκαν να την καλύψουν.
Για να μπορέσεις να πουλάς ένα προιόν τόσο φτηνότερο απο τον ανταγωνισμό, εκτός απο το κόστος της κατασκευής του ίδιου του προιόντος, χρειάζεται και μια διαφορετική δομή στην ίδια την εταιρία.
Με αυτή τη δομή όμως, δεν μπορείς να βγάλεις "ακριβό" προιόν, όπως ακριβώς και με την άλλη δομή δεν μπορείς να βγάλεις φτηνό.
Οι Ευρωπαίοι και οι Ιάπωνες μαλάκες δεν είναι. Απλά τόσα χρόνια έχουν στήσει τις εταιρίες τους με τον ακριβό τρόπο. Αναγκαστικά, τα προιόντα τους εχουν ένα στάνταρ τιμής, που τη δεδομένη στιγμή είναι ψηλό για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα. Μία μία οι εταιρίες, πρέπει να πάρουν την απόφαση και ή να ρίξουν το κόστος τους, (παίρνοντας σβάρνα και την ποιότητα σε όλες τις εκτάσεις και όχι μόνο στην κατασκευή) ωστε να ανταγωνιστούν τους κινέζους ή να επιμείνουν σε αυτό το μοντέλο που πλέον για το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι premium αγορά.
Οικονομική ανάλυση χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα, δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλα πολύ πιθανό, αυτές οι εταιρίες που έχουν κάνει την ανάλυσή τους, να βλέπουν οτι η κερδοφορία τους την τρέχουσα φάση να είναι ίδια, παρά τις μειωμένες πωλήσεις, λόγω αυξήσεων των τιμών στα ανταλλακτικά για παράδειγμα...
Αν δούν οτι το οικονομικό μοντέλο δεν βγαίνει, σίγουρα κάποια στιγμή θα πάρουν την απόφαση να στραφούν σε κάποιο που να βγαίνει. Είτε αυτό είναι να γίνουν πιο premium και να πουλάνε 40.000 το κομμάτι, είτε να απολύσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη που έφτασαν την εκάστοτε εταιρία εκεί που είναι, και να στραφούν στο μοντέλο της Κίνας με οικονομικότερα προιόντα.
Η πρώτη εταιρία που έχω δεί να το κάνει αυτό, είναι η Triumph με το speed 400 το οποίο ανέπτυξε "σε συνεργασία" με την bajaj. Δεν παίζει αυτη η μηχανή να μην έχει "θυσίες" σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα της Triumph, αλλα η εταιρία πήρε την απόφαση να βγάλει ένα φτηνό όχημα που να έχει τα φόντα να πουλήσει στην τεράστια αγορά της Ινδίας και να έρθει σε κόντρα με τα κινέζικα στην Ευρώπη.
Είναι ένα τεράστιο ρίσκο, που άμα δεν της βγεί, θα αμαυρώσει πολύ το όνομά της.
Για φανταστείτε, το μοντέλο αυτό να σπάει και να χαλάει όλη την ώρα... Ποιόν θα βρίζουν οι κάτοχοι? Την Bajaj?
Ε λοιπόν, ένα κινέζικο brand που έχει κάνει όνομα τα τελευταία 5 χρόνια, χέστηκε αμα τα μηχανάκια της διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν μέσα σε 10 χρόνια... Η ίδια η μαμά εταιρία θα το ξέρει απο την αρχή αυτό. Σε 10 χρόνια παίζει να μην υπάρχει κάν και η μαμά εταιρία να έχει φτιάξει μία καινούρια μπράντα που θα την αντικαταστήσει για τα επόμενα 10...
Ο panavour περιμένει ένα ανταλλακτικό 2 μήνες τώρα, απο καινούριο μοντέλο...
Εμένα, 19 χρόνων μηχανή και εξειδικευμένα ανταλλακτικά του δικού μου μοντέλου, έρχονται σε 3 εργάσιμες. 1 βδομάδα αμα δεν είναι διαθέσιμα στην κεντρική αποθήκη της Ευρώπης.
Παναβούρη μου καλέ, τί θα έκανες λοιπόν, αν αυτό το ανταλλακτικό σου είχε ακινητοποιήσει την μοτοσυκλέτα? Θα πρότεινες σε όλα τα θέματα να πάρουν κινέζικο?
Για ρώτα και τον Corpse, αμα του πάθει κάτι το loncin μοτέρ του, σε πόσες μέρες θα είναι διαθέσιμο το ανταλλακτικό? Κάτι μου λέει σε 1 βδομάδα μαξ θα το έχει στα χέρια του και αυτός...
Κάποιοι λοιπόν, δεν μπορούν να καταλάβουν οτι δεν μπορούμε να κρίνουμε απο τόσο νωρίς αυτές τις εταιρίες.
Αμα αλλάζεις μηχανάκια κάθε 5 χρόνια, αλλα δεν έχεις πολλά λεφτά για να πάρεις κάτι επώνυμο, ή άμα είσαι 18 χρονών και προσπαθείς να πάρεις την πρώτη σου μηχανή, ναι είναι πολύ καλές επιλογές.
Άμα όμως θές να πάρεις μια μοτοσυκλέτα να την κρατήσεις μία ζωή, το ρίσκο είναι τεράστιο.
Βαρέθηκα να διαβάζω σε διάφορα θέματα, πώς οι κινέζοι είναι οι μεσσίες που θα σώσουν τον κόσμο ή που θα κατακτήσουν το κόσμο κλπ...
Οι Κινέζοι έχουν την νοοτροπία του φτηνού προιόντος. Η μέχρι τώρα ιστορία αυτό μας έχει δείξει και οι μοτοσυκλέτες αυτών των εταιριών δεν το αλλάζει. Πάλι φτηνές είναι.
Προσωπικά λοιπόν, δεν πιστεύω οτι η Κίνα θα βγάλει ποτέ μοτοσυκλέτες εφάμιλλες των γιαπωνέζικων ή των ευρωπαϊκών. Για τι πολύ απλά, δεν θέλουν. Γιατι πολύ απλά, είναι πιο συμφέρον για αυτούς, να παράγουν τεράστιες ποσότητες σε χαμηλή τιμή, ωστε να χρειάζονται πολλά εργατικά χέρια (και όχι πολλά στελέχη) και πολλά εξαρτήματα (για να δουλεύουν και οι περιφερειακές εταιρίες στη Κίνα) και όχι μικρότερες ποσότητες σε υψηλότερη τιμή που έχει τα αντίθετα αποτελέσματα...
Το οτι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μας έχει ωθήσει στην αγορά τους, δεν σημαίνει οτι είναι και οι καλύτεροι.
doctor_john
03/11/2023, 08:04
Δεν έχουν νοοτροπία του φτηνού κατα την γνώμη μου.
Η φιλοσοφία με την οποία μεγαλώνουν, εξαιρετική θρησκεία, τεράστιος πληθυσμός - μικρότερη αξία ζωής - ευμετάβλητη ζωή όσον αφορά το μέρος διαμονής κ.λπ.
τους κάνει ρεαλιστές.
Δεν θεωρούν λογικό να βγάλεις το σχολείο με ένα καλό στυλό που κάνει 5.
Θέλουν πρόσβαση στην ίδια χρήση με 0.15 και την διάρκεια της ανάγκης για παραγωγή (θέσεις εργασίας).
Ζούνε το τώρα κατά κάποιο τρόπο.
Αυτό δεν τους αποκλείει το ποιοτικό ή το υπεραξίας, το επιθυμούν και το παράγουν εκεί που θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο
και για όποιον τους το παραγγείλει.
ψιλο άσχετο, πολλά χρόνια τώρα ο Τσακι Τσαν κάνει κινεζικές παραγωγές στην προσπάθεια του να γνωρίσει την κίνα στον κόσμο.
Αν έχεις το νού σου στο "φόντο" θα δεις εκπληκτική ποιότητα εκεί που χρειάζεται και τεχνολογία αιχμής.
SeniorCanardo
03/11/2023, 10:10
...
Αν η αγορά, λειτουργούσε τόσο απλοϊκά, οι οικονομικές σπουδές θα ήταν σεμινάριο, μιας εβδομάδας και η οικονομικές θεωρίες γραμμένες σε post-it.
Επιμελώς μένουν απ' έξω, ο συρφετός χαρτογιακάδων, μανατζεραίων, μαρκετιστών, διαφιμιστάδων, copywriters και άλλων λοιπών εξωτικών τίτλων και θέσεων της δυτικής παραγωγής, που στοιχίζουν ένα σκασμό φράγκα.
Δεν θα μιλήσω για ολιγοπώλια, χειραγωγήσεις, χρηματισμούς, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι μέχρι και εμπόλεμες συρράξεις.
(Όπα το χόντρυνα, ξεπεράσαμε και το λεξιλόγιο 100 λέξεων και τη συνθηματολογία, που επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε στο φόρουμ και θα μπούνε να μας λένε γιa μονόκερους και άστοχες βολές).
Πάμε στο θέμα μας!
Εγώ βλέπω ότι είστε 2-3 που μπαίνετε σε κάθε θέμα με κινέζικο, να πείτε τα ίδια και τα ίδια.
Άντε καταλαβαίνω τον "κινεζόφιλο" που πήρε το προϊόν και έχει μια αναμενόμενη τάση να υπερασπιστεί την αγορά του και η γνώμη του λαμβάνεται υπόψιν, με γνώμονα αυτό το bias.
Το ίδιο ισχύει και για τις όλες τις άλλες γνώμες.
Ο άλλος μας εκθείαζε πριν από λίγο καιρό τον Αϊ φον (μεγάλη η χάρη του) που είναι κατασκευασμένο στη Κίνα, αλλά τα Κινέζικα που τα περιμένει από παιδί να έρθουν από την πόρτα, έχουν στρογγυλοκάτσει στο σαλόνι του. :lol:
Το που θα πάνε οι Κινέζοι (και όλοι οι υπόλοιποι) και τι θα κάνουν, ΔΕΝ το ξέρει κάνεις, γιατί κανείς δεν έχει ούτε την γνώση, ούτε την πρόσβαση σε τέτοιου τύπου δεδομένα και αν έχει δεν γράφει στο μότο.γκρρρρ.
Αν έχετε εσείς την γνώση και την πληροφορία, δηλώστε παραίτηση από την δουλειά σας, έμαθα ότι ανανεώνουν το δυναμικό τους εκεί κάτω στην Goldman Sachs, τώρα που τους έφυγε το Κασσελάκι (στην φάκα).
Τώρα πως διαβάζει και πως γράφει κανείς την Ιστορία, το βλέπουμε κάθε μέρα.
Το ερώτημα είναι απλό:
Αξίζει το CBX τα 7500€;;;;
Αξίζει το DSX τα 6500;;;;;
Όχι ποιο είναι καλύτερο, γιατί δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα, δεν έχει σημασία γιατί η απάντηση είναι σφόδρα υποκειμενική.
Η δικιά μας υποκειμενικότητα καλείται να αποδελτιώσει εκείνη την πληροφορία που την ενδιαφέρει.
(Ωχ μωρέ πάλι περίεργες λέξεις και θα εισβάλουν τα ΕΚΑΜ της γλωσσολογικής πειθαρχείας να μας συνετίσουν).
Άλλος θέλει ένα Τ-shirt για να καλύψει το μαρμάρινο στήθος του :lol: και άλλος για να κοιμάται ήσυχος το βράδυ θέλει ραμμένο πράσινο κροκοδειλάκι.
Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για τον Κρίκο, το Καφενείο, πριν μπούμε στο γήπεδο και το ΚΨΜ.
Κουφάλες Κινέζοι, ποτέ δεν θα καταφέρεται να αντιγράψεται τον μοναδικό ελληνικό Φρεντοτσίνο, ξέρω τι σας λέω έχω πληροφορίες από τα ανώτερα κλιμάκια της "Συνωμοσίας των μπαρίστας της Χαλκιδικής". :roflmao:
This text was generated with AI.
PaNick67
03/11/2023, 10:56
....
Συγχαρητηρια...Μολις κατεστρεψες τον λογο υπαρξης ολων των φορουμ απανταχου της γης..... :lol:
Τι καταλαβες; :p
Δεν χωραμε μανα μου ολοι στον Κρικο, Σκιτσο, Μετροπολις :bawl:
:beer:
...
Προφανώς και η αγορά δεν λειτουργεί τόσο απλοικά... Αυτό εννοώ (μεταξύ άλλων) όταν μιλάω για τη διαφορά στις δομές των εταιριών.
Το μόνο που λέω, είναι οτι ακόμα είναι νωρίς για να μπορούμε να κρίνουμε αν τα κινέζικα προιόντα είναι τόσο καλά όσο οι "κινεζόφιλοι" τα παρουσιάζουν να είναι.
Κρίνοντας πάνως εξ ιδίων, που το ανταλλακτικό των 68€ για το δικό μου κινέζικο, δεν ήταν διαθέσιμο στην αντιπροσωπία και με ενημέρωσαν για αναμονή αγνώστου χρόνου (δηλαδή πάνω απο 1 μήνα) και που αν δεν μπορούσα να το επισκευάσω μόνος μου, δεν θα είχα που να πατήσω το αριστερό μου πόδι πάνω στο μηχανάκι, δεν μπορώ να πώ πως το αφτερ σειλς ήταν ικανοποιητικό...
Μιλάμε τώρα για τη βάση του αριστερού μαρσπιέ που κρίνοντας απο το πλαστελίνιο απο το οποίο είναι κατασκευασμένο και τη θέση του στη μηχανή, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα στραβώσει σε περίπτωση πτώσης...
BTW, σε αντίστοιχη περίπτωση σπασμένου μαρσπιέ λόγω πτώσης που είχα παλιά με το BMW και το ανταλλακτικό δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο, έβγαλαν απο άλλο μηχανάκι, ίδιο με το δικό μου, μου το έβαλαν και όταν ήρθε το ανταλλακτικό, το έβαλαν στο άλλο μηχανάκι... Λές να το είχα πληρώσει και αυτό στην τιμή της μοτοσυκλέτας?
Το πού θα είναι οι Κινέζοι στο μέλλον, όντως δεν το ξέρει κανείς. Την προσωπική μου εκτίμηση έγραψα.
Παρόλα αυτά, πρέπει πάντα να είσαι επιφυλακτικός στις νέες μπράντες, ανεξάρτητα απο την καταγωγή τους. Διαφωνείς?
Συμφωνούμε ώς προς την υποκειμενικότητα της επιλογής. Δεν μπορούμε να μπουμε άλλωστε, ούτε στην τσέπη του άλλου, αλλα ούτε να κρίνουμε και τις ανάγκες του...
Όμως δεν είναι δυνατόν κάποιος που έκανε συνειδητή επιλογή ενός φτηνού προιόντος, γιατι αυτό μπορούσε να πάρει ή γιατι αυτό τον βόλευε, να προσπαθεί να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο, πως όλες οι άλλες επιλογές είναι λάθος και μόνο η δική του είναι σωστή...
Το οτι το iphone (που δεν θέλω να το βλέπω ούτε σε εικόνα) είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, δεν λέει όλη την ιστορία. Το QC που επιβάλει η apple και τις αυστηρές προδιαγραφές σε υλικά και εξαρτήματα, δεν τα έχουν οι κινέζικες εταιρίες παραγωγής κινητών και είναι ένας απο τους λόγους που είναι φτηνότερα.
Αυτό που προσπαθώ να πώ εγώ, είναι οτι δεν γίνεται να είμαστε τόσο απόλυτοι... Γίνεται?
Πραγματικά ρε φίλε, βαρέθηκα να διαβάζω τους "υπέρ των Κινέζικων" να παρουσιάζουν την επιλογή τους ώς την καλύτερη του κόσμου, όταν το έχουν στα χέρια τους 2 χρόνια ξέρω γώ...
"Εμείς οι υπόλοιποι" αυτό που λέμε είναι πως είναι νωρίς για να κρίνεις... Κάτσε να δούμε πώς θα πάει το πράγμα.
SeniorCanardo
03/11/2023, 11:58
Προφανώς και η αγορά δεν λειτουργεί τόσο απλοικά... Αυτό εννοώ (μεταξύ άλλων) όταν μιλάω για τη διαφορά στις δομές των εταιριών.
Το μόνο που λέω, είναι οτι ακόμα είναι νωρίς για να μπορούμε να κρίνουμε αν τα κινέζικα προιόντα είναι τόσο καλά όσο οι "κινεζόφιλοι" τα παρουσιάζουν να είναι.
Μαζί σου, αλλά δεν διάβασα και κανένα να λέει, "μάγκες, όπως το κόβω, αυτό το μηχανάκι θα φτάσει τα 100 χρόνια".
Κρίνοντας πάνως εξ ιδίων, που το ανταλλακτικό των 68€ για το δικό μου κινέζικο, δεν ήταν διαθέσιμο στην αντιπροσωπία και με ενημέρωσαν για αναμονή αγνώστου χρόνου (δηλαδή πάνω απο 1 μήνα) και που αν δεν μπορούσα να το επισκευάσω μόνος μου, δεν θα είχα που να πατήσω το αριστερό μου πόδι πάνω στο μηχανάκι, δεν μπορώ να πώ πως το αφτερ σειλς ήταν ικανοποιητικό...
Μιλάμε τώρα για τη βάση του αριστερού μαρσπιέ που κρίνοντας απο το πλαστελίνιο απο το οποίο είναι κατασκευασμένο και τη θέση του στη μηχανή, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα στραβώσει σε περίπτωση πτώσης...
BTW, σε αντίστοιχη περίπτωση σπασμένου μαρσπιέ λόγω πτώσης που είχα παλιά με το BMW και το ανταλλακτικό δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο, έβγαλαν απο άλλο μηχανάκι, ίδιο με το δικό μου, μου το έβαλαν και όταν ήρθε το ανταλλακτικό, το έβαλαν στο άλλο μηχανάκι... Λές να το είχα πληρώσει και αυτό στην τιμή της μοτοσυκλέτας?
Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου γιαπωνέζικο, είναι γνωστό θέμα, είναι πολύ μαλακό το μέταλλο που χρησιμοποίησαν, με πολύ κοντό σπείρωμα και μαλ@κισμένο σχεδιασμό που κάνει την επιδιόρθωση αρκετά δύσκολη, συν το ότι ψαχνόμασταν να δούμε ποιος θα πάρει την αντιπροσωπεία στη χώρα.
Δεν θυμάμαι να το διάβασα πουθενά, ότι η "Καφασάκι" είναι ΓΤΠ, γιαπωνέζοι βρωμοτσίπηδες.
Για τσιμούχες, ξύστρες και λοιπά σκατούλια για service πιρουνιών αναμονή 40 μέρες. (OK ήταν Ιούλιος).
Από την άλλη αντιπροσωπεία KTM του χωριού, ποτέ δεν πήρα απάντηση για τίποτα.
Και δεν θα μιλήσω για μηχανάκια άλλων (που εκ των πραγμάτων δεν τα έχω μελετήσει σε βάθος) από Βραζιλίες, Κίνες, Ταϊλάνδες με branding Japan/Europe όμως που βρωμούσανε φτηναδούρα.
Εκεί γαργάρες με σάκε.
Το πού θα είναι οι Κινέζοι στο μέλλον, όντως δεν το ξέρει κανείς. Την προσωπική μου εκτίμηση έγραψα.
Παρόλα αυτά, πρέπει πάντα να είσαι επιφυλακτικός στις νέες μπράντες, ανεξάρτητα απο την καταγωγή τους. Διαφωνείς?
Όχι αλλά θα πρόσθετα και τις παλιές μπράντες.
Δεν είμαι σίγουρος για τα loncin και τα bajaj από όπου και αν πρόερχονται και όπως κι αν φαβτίζονται, αλλά δεν παίρνω ως δεδομένη και καμία παλιά μπράντα.
Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι θα πληρώνουμε περισσότερο για κατώτερης ποιότητας "προϊόν", με πολύ καλύτερη συσκευασία.
Υπάρχει τεράστιο shifting σε ότι ξέραμε μέχρι στιγμής.
Αυτό με κάνει το λιγότερο σκεπτικό.
SeniorCanardo
03/11/2023, 12:02
Συμφωνούμε ώς προς την υποκειμενικότητα της επιλογής. Δεν μπορούμε να μπουμε άλλωστε, ούτε στην τσέπη του άλλου, αλλα ούτε να κρίνουμε και τις ανάγκες του...
Όμως δεν είναι δυνατόν κάποιος που έκανε συνειδητή επιλογή ενός φτηνού προιόντος, γιατι αυτό μπορούσε να πάρει ή γιατι αυτό τον βόλευε, να προσπαθεί να πείσει τον υπόλοιπο κόσμο, πως όλες οι άλλες επιλογές είναι λάθος και μόνο η δική του είναι σωστή...
Το οτι το iphone (που δεν θέλω να το βλέπω ούτε σε εικόνα) είναι κατασκευασμένο στην Κίνα, δεν λέει όλη την ιστορία. Το QC που επιβάλει η apple και τις αυστηρές προδιαγραφές σε υλικά και εξαρτήματα, δεν τα έχουν οι κινέζικες εταιρίες παραγωγής κινητών και είναι ένας απο τους λόγους που είναι φτηνότερα.
Πολύ πιθανόν, αλλά οι πωλήσεις βασίζονται στο status symbol, που έχει καλλιεργήσει η μπράντα, πολλές φορές πλασματικό και όχι σε αυτό που πραγματικά προσφέρει.
Τι να τις κάνει τις 4-5 super κάμερες με τα άφθονα megapixel, όταν δεν ξέρει να καδράρει. Θα βγάζει την ίδια μ@λακία μεγαλύτερη και με μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Μα φυσικά γιατί φαίνεται γαμάτο το δαγκωμένο μήλο, δίπλα στο φρεντοτσίνο που λέγαμε πιο πάνω.
Τα features είναι irrelevant, αυτό που κυρίως μετράει είναι η μούρη.
Άσε που το 15 λένε ότι ενσωμάτωσε και την εφαρμογή i-blanket, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Αν δεν ξέφυγε από το QC, δεν είναι bug είναι feature.:bawl:
Αυτό που προσπαθώ να πώ εγώ, είναι οτι δεν γίνεται να είμαστε τόσο απόλυτοι... Γίνεται?
Πραγματικά ρε φίλε, βαρέθηκα να διαβάζω τους "υπέρ των Κινέζικων" να παρουσιάζουν την επιλογή τους ώς την καλύτερη του κόσμου, όταν το έχουν στα χέρια τους 2 χρόνια ξέρω γώ...
"Εμείς οι υπόλοιποι" αυτό που λέμε είναι πως είναι νωρίς για να κρίνεις... Κάτσε να δούμε πώς θα πάει το πράγμα.
Εγώ δεν διάβασα κάτι τέτοιο και μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω.
"Καινούργιο κοσκινάκι μου".
Ο άλλος πήρε καινούργιο μηχανάκι κούτα και χαίρεται και πρέπει εμείς να βγούμε να του την πέσουμε και να του χαλάσουμε το γλυκό, γιατί έτσι;
Από την άλλη μπορούμε νομίζω οι περισσότεροι, να αξιολογήσουμε την πληροφορία και να εκτιμήσουμε την πραγματική της αξία, ακόμα και μέσα από αυτό το υποτιθέμενο κύμα ενθουσιασμού.
Από την άλλη βλέπω πέσιμο στα όρια του χυδαίου, με γενικεύσεις, θεωριές του ποδιού κλπ κλπ. από κόσμο που μας έχει κάνει ήδη ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΝΕΖΟ!!!
Το καταλάβαμε, πάμε παρακάτω.
Αν βγει κάποιος όπως και βγήκε το παλικάρι με το 300 και είπε για την αντλία, εσύ για το πατάκι, εγώ για το τριμπούρδελο μου, νομίζω ότι όλοι βγαίνουμε σοφότεροι.
Έτσι απλά, μοτοσυκλετιστικά, με λίγες λεξούλες, χωρίς πολλά πολλά.
Και όποιος έχει ανησυχίες για τα κοινωνικοοικονομικοπολιτικά δρώμενα δόξα το binary έχει εκεί έξω πολύ πράγμα να διαβάσεις, να συζητήσεις, να διαφωνήσεις κλπ.
Cheers!
Coyote.V
03/11/2023, 12:02
Όλοι αυτό κάνουν όποια μάρκα και να πάρουν. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να φας την φόλα της εταιρίας ακόμα και αν αυτή λέγεται χόνδα ή πεν φε... κάτσε να δούμε.
Τώρα ο ενθουσιασμός των κατόχων Κινέζικων μότο τους κάνει να χαζοχαίρονται στα δύο χρόνια γιατί "Εμείς οι υπόλοιποι" τους έχουμε ζαλίσει τα παπάκια για την μηχανή που πήραν και πως θα χαλάσει με το καλημέρα, ή όχι;
....
Δεν είμαι σίγουρος για τα loncin και τα bajaj από όπου και αν πρόερχονται, αλλά δεν παίρνω ως δεδομένη καμία μπράντα.
Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι θα πληρώνουμε περισσότερο για κατώτερης ποιότητας "προϊόν", με πολύ καλύτερη συσκευασία.
Αυτό με κάνει το λιγότερο σκεπτικό.
Αμα θές πάντως την βρίζω εγώ τη καβασάκι.. εύκολα... :bawl:
Ντάξει, εκτός του οτι ήταν Ιούλιος, παίζει και το πρόβλημα της αντιπροσωπίας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν πιστεύω οτι είναι μόνιμο το πρόβλημα, αλλα παροδικό.
Οι loncin και bajaj είναι αρκετά μεγάλες μπράντες. Η voge όμως δεν είναι.
Γιατι τα μηχανάκια της Loncin δεν πλασαρίστηκαν ώς Loncin στην αγορά, αλλα ώς Voge?
Δεν διαφωνούμε οτι πιθανόν τα τελευταία ειδικά χρόνια, να παίρνουμε κατώτερης ποιότητας προιόν με καλύτερη συσκευασία. Αν και ακόμα και αυτό δεν το βλέπω ακριβώς έτσι γιατι αυτού του είδους τα προιόντα, είναι σε σαφώς κατώτερη τιμή σε σχέση με την μέση τιμή της κατηγορίας την τρέχουσα περίοδο, και πιο κοντά στην τιμή που είχε πρίν 10 χρόνια. Μάλλον είναι η προσπάθεια των εταιριών αυτών, να κρατήσουν κοντινές τιμές, παρά το πληθωρισμό.
Καλά κάνει και σε κάνει σκεπτικό και το οτι είσαι σκεπτικός και όχι φανατισμένος απο τη μία ή την άλλη πλευρά είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κουβέντα...
Στο ερώτημα όμως, να πάρω γιαπωνέζικο 10ετιίας ή κινέζικο καινούριο, η απάντηση δεν είναι "σιγουρα κινέζικο καινούριο", αλλα "εξαρτάται". Συμφωνείς?
...
Ο άλλος πήρε καινούργιο μηχανάκι κούτα και χαίρεται και πρέπει εμείς να βγούμε να του την πέσουμε και να του χαλάσουμε το γλυκό, γιατί έτσι;
Από την άλλη μπορούμε νομίζω οι περισσότεροι, να αξιολογήσουμε την πληροφορία και να εκτιμήσουμε την πραγματική της αξία, ακόμα και μέσα από αυτό το υποτιθέμενο κύμα ενθουσιασμού.
Από την άλλη βλέπω πέσιμο στα όρια του χυδαίου, με γενικεύσεις, θεωριές του ποδιού κλπ κλπ. από κόσμο που μας έχει κάνει ήδη ξεκάθαρο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΝΕΖΟ!!!
Το καταλάβαμε, πάμε παρακάτω.
Αν βγει κάποιος όπως και βγήκε το παλικάρι με το 300 και είπε για την αντλία, εσύ για το πατάκι, εγώ για το τριμπούρδελο μου, νομίζω ότι όλοι βγαίνουμε σοφότεροι.
Έτσι απλά, μοτοσυκλετιστικά, με λίγες λεξούλες, χωρίς πολλά πολλά.
Και όποιος έχει ανησυχίες για τα κοινωνικοοικονομικοπολιτικά δρώμενα δόξα το binary έχει εκεί έξω πολύ πράγμα να διαβάσεις, να συζητήσεις, να διαφωνήσεις κλπ.
Cheers!
Δεν έχει γίνει ακριβώς έτσι.. Στο το πέσιμο έχει γίνει γιατι κάποιος πετάγεται κάθε φορά και γράφει οτι τα κινέζικα είναι τα καλύτερα όλων και οι υπόλοιποι είστε κορόιδα που πιστεύετε το αντίθετο. Είτε ευθέως, είτε πλαγίως.
Προσωπικά δεν την έχω πέσει σε κανέναν. Όπως προανέφερα άλλωστε, δεν θα μπώ ούτε στην τσέπη κανενός, ούτε στις ανάγκες του...
Ένα ιταλικό και ένα κινέζικο εχω άλλωστε... Τριμπούδελα είναι και τα δικά μου.
CorpseAlive
03/11/2023, 12:53
Δεν έχει γίνει ακριβώς έτσι.. Στο το πέσιμο έχει γίνει γιατι κάποιος πετάγεται κάθε φορά και γράφει οτι τα κινέζικα είναι τα καλύτερα όλων και οι υπόλοιποι είστε κορόιδα που πιστεύετε το αντίθετο. Είτε ευθέως, είτε πλαγίως.
Προσωπικά δεν την έχω πέσει σε κανέναν. Όπως προανέφερα άλλωστε, δεν θα μπώ ούτε στην τσέπη κανενός, ούτε στις ανάγκες του...
Μην μείνει ένα μηχανάκι σε 3 βόλτες αμέσως να το βγάλουμε τριμπούρδελο...τσ τσ τσ
Όλοι αυτό κάνουν όποια μάρκα και να πάρουν. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να φας την φόλα της εταιρίας ακόμα και αν αυτή λέγεται χόνδα ή πεν φε... κάτσε να δούμε.
Τώρα ο ενθουσιασμός των κατόχων Κινέζικων μότο τους κάνει να χαζοχαίρονται στα δύο χρόνια γιατί "Εμείς οι υπόλοιποι" τους έχουμε ζαλίσει τα παπάκια για την μηχανή που πήραν και πως θα χαλάσει με το καλημέρα, ή όχι;
Σαφώς και υπάρχει η περίπτωση να τη φάς τη φόλα, ότι και να πάρεις.
Το θέμα είναι το πώς αντιμετωπίζεται αυτό. Μπορεί με 10.000 ανακλήσεις, μπορει με το να παίρνεις το πανιγκάλε, να το στέλνεις στο πίσω στο εργοστάσιο και να του αλλάζεις μοτέρ... Αλλα κάπως αντιμετωπίζεται (προφανώς και όχι πάντα, αλλα καταλαβαίνεις τι εννοώ).
Στην περίπτωση των Κινέζων, δεν ξέρουμε καν τι παίζει...
Θές να σου πω και άλλη περίπτωση? απο τον πρώτο μήνα που πήρα το benelli, άρχισε να πετάει να νερά της μπαταρίας έξω... στο service των 1000 χλμ, τους το ανέφερα και με ενημέρωσαν οτι είναι γνωστό θέμα και θα αντικατασταθεί εντός εγγύησης.
Όντως, μία βδομάδα μετά, μου αντικατέστησαν την μπαταρία, με μία σχεδόν ίδια.
Ένα μήνα μετά, η νέα μπαταρία έκανε το ίδιο πράγμα... Την πέταξα και έβαλα εγώ μία καινούρια άλλης εταιρίας αγορασμένη απο εμένα. Δεν μου το έχει ξανακάνει απο τότε (περίπου ενα χρόνο τώρα).
Δεν μπορούμε λοιπόν "εμείς" να είμαστε τουλάχιστον επιφυλακτικοί?
Ξεκάθαρα, απο το πρώτο μου post. Απλά αυτοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν οτι δεν κορόιδεψαν κανέναν που πήραν το πιο φτηνό μηχανάκι της κατηγορίας και είναι πιθανό να το βρούν κάπου μπροστά τους. Μπορεί και όχι βέβαια. Μακάρι και όχι.
Αν γίνει αυτό λοιπόν κατανοητό, και σταματήσουν οι "κινεζόφιλοι" αυτό το φανατισμό που έχουν για την αγορά τους, τότε θα σταματήσουμε και "εμείς" να τους αντιτιθέμεθα.
Μην μείνει ένα μηχανάκι σε 3 βόλτες αμέσως να το βγάλουμε τριμπούρδελο...τσ τσ τσ
Αμα δεν έμενε πάντως, θα ανησυχούσα... :lol:
o_gavros
03/11/2023, 13:01
Σενιορ καναρντο για Μητέρα Τερέζα αγουορντ ΤΩΡΑ!
Μπήκε, είδε, διάβασε, αφουγκραστηκε τομπονο των απανταχού κινεζολαγνων που μια βασική βιόλα είχανε πως και εμάς κανείς δε μας αγαπάει, και ποτανα κενωνια άλλους τους ανεβάζεις άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα, και σολέει ωπα μάγκες σπάστε λίγο γιατί σαν πολλα μας τα πατε και τα κινεζοφιλα λεβεντοπαιδα είναι εντάξει πσυχουλες κατά βάθος.
Από μένα, είναι ναι :lol:
Ένα ιταλικό και ένα κινέζικο εχω άλλωστε...
Δεν σε έκοβα για μαζόχα με την καμία!
Μονομπούρδελο + διμπούρδελο = τριμπούρδελο;
CorpseAlive
03/11/2023, 13:34
Το τριμπούρδελο είναι καλύτερο για εθνική το διμπούρδελο για μεικτή χρήση και το μονομπούρδελο για χώμα.
karellen
03/11/2023, 13:35
Ξέρεις τι είναι να φυσάς τη βενζίνη να κρυώσει;
Αξία ανεκτίμητη.
motojojo
03/11/2023, 13:44
Και στην εισπνοή σνιφάρεις;
Ναι ρε... Ένα διμπούρδελο V (L τα λέει η ντουκάτι) και ένα μονομπούρδελο 125... Σύνολο τριμπούρδελο...
Το έχω λύσει αυτό το θέμα.
Πήρα αυτόματο φυσητήρι που δουλευει με 12v.
Τέρμα πια η κούραση...
SeniorCanardo
03/11/2023, 13:51
Στο ερώτημα όμως, να πάρω γιαπωνέζικο 10ετιίας ή κινέζικο καινούριο, η απάντηση δεν είναι "σιγουρα κινέζικο καινούριο", αλλα "εξαρτάται". Συμφωνείς?
Μαζί σου!
Εγώ άλλωστε κοιτάζω τον τελευταίο καιρό γιαπωνέζικα 20ετίας. :bawl:
Σενιορ καναρντο για Μητέρα Τερέζα αγουορντ ΤΩΡΑ!
Μπήκε, είδε, διάβασε, αφουγκραστηκε τομπονο των απανταχού κινεζολαγνων που μια βασική βιόλα είχανε πως και εμάς κανείς δε μας αγαπάει, και ποτανα κενωνια άλλους τους ανεβάζεις άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα, και σολέει ωπα μάγκες σπάστε λίγο γιατί σαν πολλα μας τα πατε και τα κινεζοφιλα λεβεντοπαιδα είναι εντάξει πσυχουλες κατά βάθος.
Από μένα, είναι ναι :lol:
Νταξ, τα κίνητρα μου είναι πιο ταπεινά, απλά προσπαθώ να διαβάσω αν το Κινεζομηχανάκι είναι "μούφα" και διαβάζω για οικονομικές θεωρίες, νομοτέλειες της αγοράς και φενκγ σούι για κάμποσες σελίδες.
Τα υπόλοιπα είναι απλοί κανόνες συζήτησης πέρα από τσιτάτα, άναρθρες, κραυγές, φθηνό χιουμοράκι και λίγο ΑΙ.:bawl:
Με το award θα κάνουμε, τίποτα ή "αβαβά" και "πρόλογο".
Και γιατί μητέρα Τερέζα ρε γαύρε, δώσε μια "χρυσή μπάλα" μαναμ (Τερέζα), τι δηθενιές είναι αυτές.
SeniorCanardo
03/11/2023, 13:54
Τέρμα πια η κούραση...
Άμα το βαρεθείς πάντως, μπορούμε να το κάνουμε, κινητό αποστακτήριο για τσίπουρα.
Τώρα ειδικά που ψάχνονται με τη νομοθεσία για τα "καζάνια", έτοιμο success story.
Μηχανάκια (νομίζει ότι) πήρε, όχι κιλότες....
PaNick67
03/11/2023, 14:05
Μαζί σου!
Εγώ άλλωστε κοιτάζω τον τελευταίο καιρό γιαπωνέζικα 20ετίας. :bawl:
Την προηγουμενη φορα δεν σου βγηκε αυτο... :bawl: Μετα θα φταιει ο Ιαπωνας που τα μπουρδελα του δεν δουλευουν ασπαστα 20+ χρονια , τον τσιπη :bawl:
Την προηγουμενη φορα δεν σου βγηκε αυτο... :bawl: Μετα θα φταιει ο Ιαπωνας που τα μπουρδελα του δεν δουλευουν ασπαστα 20+ χρονια , τον τσιπη :bawl:
Να δεις εντωμεταξύ, που πάλι καβασακια θα κοιτάει.
Με το ζόρι έχετε αντιπροσωπία ρε... παρε ένα ιταλικό να ξενοιασεις...
SeniorCanardo
03/11/2023, 14:16
E μα την τελευταία φορά, που αγόρασα μΕ είπαν, ότι και στο ποτάμι να το ρίξεις , πάνε πάρτο μετά από ένα μήνα αυτό θα δουλεύει.
Στο ποτάμι δεν το έριξα, αλλά για τη θάλασσα δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.:bawl:
Να δεις εντωμεταξύ, που πάλι καβασακια θα κοιτάει.
Με το ζόρι έχετε αντιπροσωπία ρε... παρε ένα ιταλικό να ξενοιασεις...
Κάτι χόντα και κάτι σούζι κοιτάω και ανησυχώ, πρέπει να κάνω χαρτγουερικό reset άμεσα.
o_gavros
03/11/2023, 14:47
Για βραβεία, στη διοίκηση :p
Johny the Fox
03/11/2023, 19:27
Άρχισε να μοιράζει ηρεμιστικά η γιαμαχα ..
https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/36170-yamaha-diefkrinistiki-anakoinosi-gia-ti-synergasia-me-ti-cfmoto?m=1
panavour
03/11/2023, 20:34
Άρχισε να μοιράζει ηρεμιστικά η γιαμαχα ..
https://www.bikeit.gr/nea-kosmou/item/36170-yamaha-diefkrinistiki-anakoinosi-gia-ti-synergasia-me-ti-cfmoto?m=1
Όλες έτσι ξεκινάνε,και μετά ακολουθεί η πεπατημένη.Βγαζουν και μία ανακοίνωση για φερετζέ.Θελει η πουτανα να κρυφτεί,μα η χαρά δεν την αφήνει.Αχ μηηηηηη καλέ κύριε,για ποια με περάσατε;;;;;;;
panavour
03/11/2023, 20:44
Οι loncin και bajaj είναι αρκετά μεγάλες μπράντες. Η voge όμως δεν είναι.
Γιατι τα μηχανάκια της Loncin δεν πλασαρίστηκαν ώς Loncin στην αγορά, αλλα ώς Voge?
Η Voge είναι η πολυτελής γκαμα της Loncin,όπως είναι τα Lexus για την Toyota, και τα infinity για την Nissan .Δεν είναι ξεχωριστή εταιρεία.Ειναι το πολυτελές παρακλάδι ΜΕΣΑ στην εταιρεία.
ΔΕΝ πλασσαριστηκαν σαν Loncin για λόγους μάρκετινγκ,για τους ίδιους λόγους με τα Lexus και τα Infinity.
Marketing της επιλεκτικής κατανάλωσης λέγεται.
AUFGEBRACHT
03/11/2023, 21:15
Μιλάμε για χλιδήηηηηηηηηηη....
Αφού το ΥΠ.ΟΙΚ. σκέφτεται να πάρει λίστα με ιδιοκτήτες Voge για να τους φορολογήσει με έκτακτο φόρο πολυτελείας...
Η Voge είναι η πολυτελής γκαμα της Loncin,όπως είναι τα Lexus για την Toyota, και τα infinity για την Nissan .Δεν είναι ξεχωριστή εταιρεία.Ειναι το πολυτελές παρακλάδι ΜΕΣΑ στην εταιρεία.
ΔΕΝ πλασσαριστηκαν σαν Loncin για λόγους μάρκετινγκ,για τους ίδιους λόγους με τα Lexus και τα Infinity.
Marketing της επιλεκτικής κατανάλωσης λέγεται.
Εγώ από τότε που πήρα Voge συχνάζω στα νότια προάστια, και ντύνομαι επώνυμα για να υποστηρίζω το lifestyle της Voge.
(Μάζεψε το λίγο, και 'γω Voge έχω και εκτιθέμεθα)
CorpseAlive
03/11/2023, 21:40
Εγώ από τότε που πήρα Voge συχνάζω στα νότια προάστια, και ντύνομαι επώνυμα για να υποστηρίζω το lifestyle της Voge.
(Μάζεψε το λίγο, και 'γω Voge έχω και εκτιθέμεθα)
Εγώ πάλι με το Loncin με βλέπουν και εκτός δυτικών δεν με αφήνουν να βγω.
Πάλι καλά άλλαξε ο κρίκος δηλαδής και έρχεστε Ίλιον πλέον.
Εγώ πάντως προσπαθώ να έρθω να σας δω μια στα νότια και μια στα δυτικά, αλλά συνέχεια με αφήνει το γαμηδι... :bawl:
Πάρτε ρε όλοι ιταλικά να σωθείτε λέω...
CorpseAlive
03/11/2023, 22:02
Εγώ πάντως προσπαθώ να έρθω να σας δω μια στα νότια και μια στα δυτικά, αλλά συνέχεια με αφήνει το γαμηδι... :bawl:
Πάρτε ρε όλοι ιταλικά να σωθείτε λέω...
Ανδρέα θα κλείσουμε κοινή οδική να μας πηγαίνει βόλτα μέσα στην Αθήνα ακούραστα. Και τα μπυρόνια πάνω στην καρότσα άνετοι .
Σωστό ρε. Δεν το'χα σκεφτεί.
Ο αδερφός μου είναι ασφαλιστής. Θα του πώ να μας φτιάξει...
Ανδρέα θα κλείσουμε κοινή οδική να μας πηγαίνει βόλτα μέσα στην Αθήνα ακούραστα. Και τα μπυρόνια πάνω στην καρότσα άνετοι .
Κινέζους μεταφέρετε;
Κινέζους μεταφέρετε;
Όλοι οι χαλασμένοι χωράνε... :lol:
CorpseAlive
03/11/2023, 22:36
Κινέζους μεταφέρετε;
Ένας με Loncin Και ένας με κινέζικη τρόμπα βενζίνης.
Μια χαρά κινέζικα καβαλάμε και εμείς. ΔΙΑΓΔΨΣΕΤΕ
Όπα όπα....
Denso τρόμπα έβαλα. Μειντ ιν τζαπαν... όλα τα άλλα θα χαλάσουν, αυτή δεν θα πάθει τίποτα...
Μην αγχώνεσαι όμως. Έχει πολλά ιταλικά ακόμα πάνω της
CorpseAlive
03/11/2023, 22:48
Όπα όπα....
Denso τρόμπα έβαλα. Μειντ ιν τζαπαν... όλα τα άλλα θα χαλάσουν, αυτή δεν θα πάθει τίποτα...
Μην αγχώνεσαι όμως. Έχει πολλά ιταλικά ακόμα πάνω της
Σκουζατο
Είστε καμένοι ούλοι ρε, μα ούλοι! ψάχνω το νεφρί μου από τα γέλια! :moutza::bawl:
Όχι, δεν πρόκειται να δώσω to voge.....:D
karellen
04/11/2023, 08:02
Τέρμα πια η κούραση...
Όχι, δεν πρόκειται να δώσω to voge.....και ν' αγοράσω φεράρι...:D
:bawl::bawl:
:bawl::bawl:
Που είναι το αστείο, ρε; :moutza::moutza:
Έχεις δει ferrari και Ducati να μένουν στην άκρη του δρόμου και να τα περνάει ένα Voge με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο;;;; για κάνε το εικόνα...:tooth::tooth:
panavour
04/11/2023, 11:52
Μιλάμε για χλιδήηηηηηηηηηη....
Αφού το ΥΠ.ΟΙΚ. σκέφτεται να πάρει λίστα με ιδιοκτήτες Voge για να τους φορολογήσει με έκτακτο φόρο πολυτελείας...
Όλα είναι σχετικά νέε μου.
Αν δεν έχεις σωβρακο να φορέσεις,και το πλένεις το βράδυ,για να στεγνώσει το πρωί,να το ξαναφορέσεις,αν σου δώσουν ένα ακόμα ,ΧΛΙΔΗ είναι.
AUFGEBRACHT
04/11/2023, 12:07
Όλα είναι σχετικά νέε μου.
Αν δεν έχεις σωβρακο να φορέσεις,και το πλένεις το βράδυ,για να στεγνώσει το πρωί,να το ξαναφορέσεις,αν σου δώσουν ένα ακόμα ,ΧΛΙΔΗ είναι.
Εδώ δεν μιλάμε για έξτρα σώβρακο, αλλά για premium πολυτελή φίρμα.
panavour
04/11/2023, 12:32
Για κάποιους το εχτρα σωβρακο,είναι πριμιουμ πολυτελής, φίρμα,αυτή εξ άλλου είναι η έννοια της σχετικότητας που ανέφερα.Για κάποιον που θα έπαιρνε απλά ένα καθημερινό μοτοσυκλέτακι της λοντσιν,το voge αγγίζει την πολυτέλεια.Για κάποιον που αγοράζει μια απλή μεσαία Μερσεντές, η πολυτέλεια είναι η maybach.
AUFGEBRACHT
04/11/2023, 12:49
Για κάποιους το εχτρα σωβρακο,είναι πριμιουμ πολυτελής, φίρμα,αυτή εξ άλλου είναι η έννοια της σχετικότητας που ανέφερα.Για κάποιον που θα έπαιρνε απλά ένα καθημερινό μοτοσυκλέτακι της λοντσιν,το voge αγγίζει την πολυτέλεια.Για κάποιον που αγοράζει μια απλή μεσαία Μερσεντές, η πολυτέλεια είναι η maybach.
Δεν νομίζω, αν μου επιτρέπεις...καταλαβαίνω πως το λες, αλλά δεν είναι έτσι...αυτό το "premium" της Voge είναι το πως πλασαρίστηκε και αυτοπροσδιορίζεται η ίδια, καθαρά θέμα marketing δηλ.
Έτσι γράφει στο site της, έτσι το πήραν αυτούσιο και το πασάρουν και στον "ειδικό" τύπο. Αλλά κάπου έχει χαθεί το μέτρο...το είπε και λίγο πιο πριν έτερος κάτοχος Voge...Η πολυτέλεια είναι κάτι το απτό, όχι σχετικό...δεν μπορώ επειδή πριν δεν είχα αυτοκίνητο, να πάρω ένα Hyundai i10 του 2009 και να ισχυρίζομαι ότι είναι πολυτελές, επειδή πριν δεν είχα καθόλου όχημα...η πολυτέλεια είναι το γεγονός ότι πλέον έχω όχημα, όχι το όχημα το ίδιο.
Αν βγω και πω ότι οδηγάω superbike, επειδή η μοτό μου έχει διπλάσιους ίππους από την προηγούμενη που είχα...θα με πάρουν με τις πέτρες...και δικαίως...
panavour
04/11/2023, 13:00
Όπως νομίζει ο καθένας,η γνώμη σου σεβαστή.Για μένα η πολυτέλεια είναι σχετική.Τωρα ας πούμε που κάνω δίαιτα λόγω ζαχάρου,το να φάω ένα μικρό κουταλάκι γλυκό του κουταλιού,που παλιά το έτρωγα,με το βάζο μαζί,είναι μια πολυτέλεια.
Dr.Monty
04/11/2023, 16:53
Δεν νομίζω, αν μου επιτρέπεις...καταλαβαίνω πως το λες, αλλά δεν είναι έτσι...αυτό το "premium" της Voge είναι το πως πλασαρίστηκε και αυτοπροσδιορίζεται η ίδια, καθαρά θέμα marketing δηλ.
Έτσι γράφει στο site της, έτσι το πήραν αυτούσιο και το πασάρουν και στον "ειδικό" τύπο. Αλλά κάπου έχει χαθεί το μέτρο...το είπε και λίγο πιο πριν έτερος κάτοχος Voge...Η πολυτέλεια είναι κάτι το απτό, όχι σχετικό...δεν μπορώ επειδή πριν δεν είχα αυτοκίνητο, να πάρω ένα Hyundai i10 του 2009 και να ισχυρίζομαι ότι είναι πολυτελές, επειδή πριν δεν είχα καθόλου όχημα...η πολυτέλεια είναι το γεγονός ότι πλέον έχω όχημα, όχι το όχημα το ίδιο.
Αν βγω και πω ότι οδηγάω superbike, επειδή η μοτό μου έχει διπλάσιους ίππους από την προηγούμενη που είχα...θα με πάρουν με τις πέτρες...και δικαίως...
Η πολυτέλεια είναι κάτι το σχετικό, όχι απτό
stefanos
04/11/2023, 16:56
Η πολυτέλεια είναι κάτι το σχετικό, όχι απτό
Και εντελώς άσχετο με την μοτοσυκλέτα σίγουρα.
πολυτέλεια είναι η maybach.
Είναι καλά αυτά;
Δε βλέπω να κυκλοφορούν και πολλά...
peterTHErider
04/11/2023, 17:28
Δεν ζεις στο Μονακό η στο L.A. για αυτό τα λες αυτά... :p
Δεν ζεις στο Μονακό η στο L.A. για αυτό τα λες αυτά... :p
Lεκανοπέδιο Aττικής δε μετράει;