Σύνδεση

View Full Version : Το νήμα των σύντομων απαντήσεων.

Σελίδες : [1] 2 3 4

asxetost
14/09/2023, 19:24
Σορρυ αν είμαι σε λάθος θρεντ, δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο για μια χαζή ερώτηση, αν θέλει κάποιος μοντ να με συγυρίσει ευχαριστώ εκ των προτέρων

Είναι η 2η φορά που αλλάζω μόνος μου λάδια μαζί με φίλτρο όλα όπως πρέπει, πολύ καλό λάδι κιόλας, και βλέπω αρκετά ρινισματα όταν κάνω τη μεταφορά του χρησιμοποιημένου λαδιού σε μπουκάλι για να το δώσω σε συνεργείο να πεταχτεί. Είναι φυσιολογικό;

Η αλήθεια είναι οτι το κακόμοιρο τρώει πολύ ζόρισμα στα χέρια μου αλλά στην απόδοση δεν βλέπω διαφορές τα τελευταια 7 χιλ χλμ.
Όταν λέμε ζόρισμα εννοούμε οτι συχνά πυκνά δουλεύει κοντά στα όρια του στροφόμετρου, είναι και πολύ μικρούλι μοτερακι σε μεγάλο πλαίσιο(varadero 125).

karellen
14/09/2023, 19:45
Εδώ λοιπόν θα βάζουμε απορίες 'μικρής κλίμακος' που δεν χρειάζεται να ανοιχτεί ολόκληρο θρεντ γι αυτές. :hunter:

Nostradamus
14/09/2023, 21:17
Εδώ λοιπόν θα βάζουμε απορίες 'μικρής κλίμακος' που δεν χρειάζεται να ανοιχτεί ολόκληρο θρεντ γι αυτές. :hunter:

Θα πρέπει να απαντάμε κιόλας η θα έχουμε μόνο λίστα με ερωτήσεις :lol:

karellen
14/09/2023, 22:06
:lol:

doctor_john
14/09/2023, 23:00
Είναι σύνηθες, δείξε τα όμως στον μηχανικό.

απαντήσεις λέμε μαρσουπιλαμί

viper1
14/09/2023, 23:03
Σορρυ αν είμαι σε λάθος θρεντ, δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο για μια χαζή ερώτηση, αν θέλει κάποιος μοντ να με συγυρίσει ευχαριστώ εκ των προτέρων

Είναι η 2η φορά που αλλάζω μόνος μου λάδια μαζί με φίλτρο όλα όπως πρέπει, πολύ καλό λάδι κιόλας, και βλέπω αρκετά ρινισματα όταν κάνω τη μεταφορά του χρησιμοποιημένου λαδιού σε μπουκάλι για να το δώσω σε συνεργείο να πεταχτεί. Είναι φυσιολογικό;

Η αλήθεια είναι οτι το κακόμοιρο τρώει πολύ ζόρισμα στα χέρια μου αλλά στην απόδοση δεν βλέπω διαφορές τα τελευταια 7 χιλ χλμ.
Όταν λέμε ζόρισμα εννοούμε οτι συχνά πυκνά δουλεύει κοντά στα όρια του στροφόμετρου, είναι και πολύ μικρούλι μοτερακι σε μεγάλο πλαίσιο(varadero 125).

Μαγνητίζονται ?

asxetost
14/09/2023, 23:19
Μαγνητίζονται ?

Δεν δοκίμασα :p

Είναι αυτό το σταμάτα ξεκινα στο κέντρο και σε μηχανάκια που δεν έχουν ροπές τα τρώει όλα ο δίσκος ο κακομοίρης, για να φύγεις με την ροή της κίνησης από φανάρι ανεβάζεις χαλαρά 7-8 χσαλ στο δικό μου.
Τα έκανε ανθεκτικά πάντως ο μπαγάσας ο Σοϊτσίρο, δουλεύει ακόμα το άτιμο :beer:

Bowleno
15/09/2023, 09:33
Δεν δοκίμασα :p

Είναι αυτό το σταμάτα ξεκινα στο κέντρο και σε μηχανάκια που δεν έχουν ροπές τα τρώει όλα ο δίσκος ο κακομοίρης, για να φύγεις με την ροή της κίνησης από φανάρι ανεβάζεις χαλαρά 7-8 χσαλ στο δικό μου.
Τα έκανε ανθεκτικά πάντως ο μπαγάσας ο Σοϊτσίρο, δουλεύει ακόμα το άτιμο :beer:

Έχεις μαγνητική τάπα λαδιού; αν όχι, να πάρεις. Θα εκπλαγείς με το τι μαζεύει....

McGyver
15/09/2023, 10:17
Έχεις μαγνητική τάπα λαδιού; αν όχι, να πάρεις. Θα εκπλαγείς με το τι μαζεύει....

Ή εναλλακτικά ένα μαγνήτη πάνω στο φίλτρο του λαδιού :winka:

motojojo
15/09/2023, 14:10
Ή εναλλακτικά ένα μαγνήτη πάνω στο φίλτρο του λαδιού :winka:

Αυτο ακουγεται ενδιαφερον.
Υπάρχει κάποιο ενδεικτικό λινκ;

McGyver
15/09/2023, 14:14
Αυτο ακουγεται ενδιαφερον.
Υπάρχει κάποιο ενδεικτικό λινκ;

Για μαγνήτες;
https://www.magnitech.gr

νεοσσός
15/09/2023, 15:50
Για μαγνήτες;
Μονόπολα δεν είδα να έχει. :p

motojojo
15/09/2023, 16:53
Για μαγνήτες;

Πατέντα εννοουσες εεε; :lol:

Ενδιαφέρον μαγαζί. Ηθελα μερικούς μαγνήτες και για άλλη χρήση και δεν ήξερα που να βρω, τώρα ξέρω! :D

asxetost
15/09/2023, 18:57

Όχι όχι δεν είναι μαγνητική θα δω στα επόμενα λάδια που θα αγοράσω αν έχει το μαγαζί.. Άρα, το παθαίνουν και άλλοι:D

Bowleno
15/09/2023, 22:52
Όχι όχι δεν είναι μαγνητική θα δω στα επόμενα λάδια που θα αγοράσω αν έχει το μαγαζί.. Άρα, το παθαίνουν και άλλοι:D

Κινούμενα μεταξύ τους μεταλλικά μέρη, δεν είναι δυνατόν να μην βγάζουν γρέζια. Τώρα, λίγα η πολλά, εξαρτάται πόσο μπουρδ εεεε χρέπ εχμ ταλαιπωρημένη είναι η μηχανή...:D

asxetost
16/01/2024, 12:13
Το λοιπόνε,
έχω προχωρήσει σε αγορά μοτοσυκλετας που δεν έχω δει ακόμα, είναι από έμπορο εκτός αθηνών και μακριά θα έλεγε κανείς, η χρηματοδότηση έγινε μέσω δανείου που θα αποπληρώνω κάθε μήνα στη συνεργαζόμενη τράπεζα.

Θα ήθελα να ρωτήσω και σαν σημείο μελλοντικής αναφοράς για τους βιαστικούς και τολμηρούς(βλαμμένους δηλαδή) που κάνουν αγορές μοτό από απόσταση σαν και μένα, τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση που το όχημα δεν είναι όπως το πουλάει ο έμπορος ή σε περίπτωση που εμφανίσει σύντομα βλάβη μετά την αγορά.

Είχε τύχει να πέσω πάνω σε νήμα που αναφερόταν οτι σε περίπτωση συναλλαγής με έμπορο, έχεις δικαίωμα για σοβαρή βλάβη εντός 2 ετών από την απόκτηση να αιτηθείς να αναληφθούν τα έξοδα της επισκευής από τον έμπορο που σου πούλησε τη μηχανή, είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;

Επίσης, για όσους εξοφλούν τον έμπορο μέσω δανείου, υπάρχει το περιθώριο υπαναχώρησης μέχρι κάποιες μέρες μετά την υπογραφή από τον δανειζόμενο;
Και αν ναι, η διαδικασία είναι απλή; Θέλω να πω πρέπει να υπάρχει αιτιολογία με συνοδευτικά έγγραφα;-πχ βεβαίωση σοβαρής βλάβης από μηχανικό- ή μπορείς απλά να δηλώσεις υπαναχώρηση και να γίνει ακύρωση του δανείου;

Τχενκς ιν αντβανς :ufo:

CorpseAlive
16/01/2024, 12:21
Το λοιπόνε,
έχω προχωρήσει σε αγορά μοτοσυκλετας που δεν έχω δει ακόμα, είναι από έμπορο εκτός αθηνών και μακριά θα έλεγε κανείς, η χρηματοδότηση έγινε μέσω δανείου που θα αποπληρώνω κάθε μήνα με τη συνεργαζόμενη τράπεζα.

Θα ήθελα να ρωτήσω και σαν σημείο μελλοντικής αναφοράς για τους βιαστικούς και τολμηρούς(βλαμμένους δηλαδή) που κάνουν αγορές μοτό από απόσταση σαν και μένα, τι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση που το όχημα δεν είναι όπως το πουλάει ο έμπορος ή σε περίπτωση που εμφανίσει σύντομα βλάβη μετά την αγορά.

Είχε τύχει να πέσω πάνω σε νήμα που αναφερόταν οτι σε περίπτωση συνναλαγής με έμπορο, έχεις δικαίωμα για σοβαρή βλάβη εντός 2 ετών από την απόκτηση να αιτηθείς να αναληφθούν τα έξοδα της επισκευής από τον έμπορο που σου πούλησε τη μηχανή, είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;

Επίσης, για όσους εξοφλούν τον έμπορο μέσω δανείου, υπάρχει το περιθώριο υπαναχώρησης μέχρι κάποιες μέρες μετά την υπογραφή από τον δανειζόμενο;
Και αν ναι, η διαδικασία είναι απλή; Θέλω να πω πρέπει να υπάρχει αιτιολογία με συνοδευτικά έγγραφα;-πχ βεβαίωση σοβαρής βλάβης από μηχανικό- ή μπορείς απλά να δηλώσεις υπαναχώρηση και να γίνει ακύρωση του δανείου;

Τχενκς ιν αντβανς :ufo:

Έχεις ρωτήσει τον μισό Αστικό Κώδικα εδώ και δεν υπάρχει απλή απάντηση.

asxetost
16/01/2024, 12:31
Έχεις ρωτήσει τον μισό Αστικό Κώδικα εδώ και δεν υπάρχει απλή απάντηση.

Πέρα από αυτό εσένα νομίζω πρέπει να αρχίσουμε να σου κόβουμε μηνιάτικο εδώ μέσα.
Έλεγα μήπως κάποιος είχε κάνει υπαναχωρηση και είχε σχετική εμπειρία.

CorpseAlive
16/01/2024, 12:34
Πέρα από αυτό εσένα νομίζω πρέπει να αρχίσουμε να σου κόβουμε μηνιάτικο εδώ μέσα.
Έλεγα μήπως κάποιος είχε κάνει υπαναχωρηση και είχε σχετική εμπειρία.

Αγόρασε αυτοκόλλητα Moto.gr (Minimum 15) και θα έχεις εκτενή απάντηση στο ερώτημα σου, δεν χρειάζεται μηνιάτικο!

asxetost
16/01/2024, 12:37
Αγόρασε αυτοκόλλητα Moto.gr (Minimum 15) και θα έχεις εκτενή απάντηση στο ερώτημα σου, δεν χρειάζεται μηνιάτικο!

Στην παραγγελία να αναφέρω ποιός πωλητής με εξυπηρέτησε;:lol:

Parking
20/01/2024, 13:54
μπορεί το πιρούνι του τρανς αλπ 2023 να γίνει ρυθμιζόμενο?

McGyver
20/01/2024, 14:19
μπορεί το πιρούνι του τρανς αλπ 2023 να γίνει ρυθμιζόμενο?

Ναι.
https://www.matrisdampers.com/wp-content/uploads/2023/08/Honda-XL-750-Transalp-23-web.pdf

doctor_john
20/01/2024, 14:44
https://www.xparts.net/en/front-fork-cartridge-kit-misano-evo-for-honda-xl-750-transalp-2023

https://www.matrisdampers.com/en/prodotto/products/fork-kit-it-en/f20k/

https://twsuspensiontech.co.uk/honda-xl750-transalp-2023-x-treme-pro-front-944175

https://www.omniaracing.net/en/andreani-rally-race-adjustable-hydraulic-cartridges-for-showa-honda-transalp-xl750-2023-p-283359.html

asxetost
04/02/2024, 16:53
Για εμάς τους φτωχούς που δεν έχουμε pin lock, τι πατέντα κάμετε ωρέ σεις να μη θολώνει η ζελατίνα;

Μου έχει σφυρίξει ήδη ένα πουλάκι πέρασμα με λίγο χαρτάκι και υγρό πιάτων, αν υπάρχει κάποια πρόταση έτσι έμπειρη πάλι να δοκιμάσω πράματα καλοδεχούμενη.

Γκράθιαθ

giorgosb
04/02/2024, 17:08
Για εμάς τους φτωχούς που δεν έχουμε pin lock, τι πατέντα κάμετε ωρέ σεις να μη θολώνει η ζελατίνα;

Μου έχει σφυρίξει ήδη ένα πουλάκι πέρασμα με λίγο χαρτάκι και υγρό πιάτων, αν υπάρχει κάποια πρόταση έτσι έμπειρη πάλι να δοκιμάσω πράματα καλοδεχούμενη.

Γκράθιαθ

Δυστυχώς την αποτελεσματικότητα του pinlock δεν θα την βρεις.. Τι κράνος έχεις;

katsar
04/02/2024, 17:11
Καλησπέρα.
Antifog σε σπρέι έχω δει,δεν γνωρίζω πόσο καλά δουλεύει και δεν νομίζω πως συμφέρει σε σχέση με ένα πινλοκ.
Τώρα υγρό πιάτων και άλλα τέτοια voodoo εγώ δεν θα δοκίμαζα,επιρρίνιο έχει το κράνος σου ;
Αλλιώς το αφήνεις λίγο ανοιχτό και ξεθολώνει στην κίνηση , όπως και τους αεραγωγούς αν έχει εξαερισμό της προκοπής νομίζω χρειάζεσαι πινλοκ όμως.

McGyver
04/02/2024, 17:20
Πατάτα, αφρός ξυρίσματος.
https://muc-off.com/products/anti-fog-treatment

Pinlock για να ξεμπερδεύεις.
Αρκεί να τοποθετηθεί σωστά, έχω φάει τρελλή ήττα σε βόλτα γιατί δεν είχε πάτησει καλά και μάζευε υγρασία ανάμεσα σε Pinlock και ζελατίνα.

asxetost
04/02/2024, 19:17
Ναι ρε γαμώτο, το ήξερα από την αρχή οτι δεν το γλιτώνω. Σκεφτόμουν να πάω από κατάστημα να το βάλουν εκείνοι κατευθείαν, ένα LS2 rapid έχω και με την πρώτη ευκαιρία σκοπεύω να επενδύσω για ένα καλό upgràde, μέχρι να γίνει η αλλαγή είπα μπας και..
Θενξ πάντως

Bowleno
04/02/2024, 20:21
Πατάτα, αφρός ξυρίσματος.
https://muc-off.com/products/anti-fog-treatment

Pinlock για να ξεμπερδεύεις.
Αρκεί να τοποθετηθεί σωστά, έχω φάει τρελλή ήττα σε βόλτα γιατί δεν είχε πάτησει καλά και μάζευε υγρασία ανάμεσα σε Pinlock και ζελατίνα.

Επαθες ΕΣΥ τέτοιο πράγμα;;;; :eek:

Bowleno
04/02/2024, 20:23

Γκράθιαθ

Μόνο pinlock, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα μέχρι να αποφασίσεις να το βάλεις....

daz
05/02/2024, 16:38

Καλή τύχη. :lol:
To δοκίμασα και δεν έπιασε.

asxetost
24/03/2024, 20:00
Μάλλον το νήμα πρέπει να μετονομαστεί σε ασχετοστ vs everyone γιατί μόνο εγώ βλεπω να πυροβολάω απορίες κατά βάση :lol:
Σκέφτομαι να πάρω μια τύπου action camera φθηνή, ίσα ίσα για την ασφάλεια μου σε περίπτωση που εμπλακώ σε κάποιο ατύχημα ώστε να είναι μια έξτρα δικλείδα. Η ερώτηση μου είναι, σε περίπτωση που καταγράψω κάποιον στο δημόσιο δρόμο να προκαλεί ατύχημα με δική του υπαιτιοτητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο ή θα υπάρχουν μπλεξίματα;
Μιλάω για χρήση μέσα στα νομικά πλαίσια και όχι δημοσιοποίηση σε δημόσια δίκτυα.

george.S
25/03/2024, 05:53
Έχει ενδιαφέρον η ερώτηση σου

Καταρχάς θα έβαζα υψηλής ευκρίνειας και γρήγορη κάμερα γιατί πιστεύω ότι το αποτέλεσμα για να πάρεις φωτογραφια μιας πινακίδας ενός οχήματος που σε χτύπησε και έφυγε με μια φτηνιάρικη τελικά μπορεί να μην μπορείς να διαβάσεις τίποτα
Σε γενικό πλάνο οκ θα βλέπεις τι έγινε

Στο νομικό κομμάτι τώρα
Προχθές φύγαμε από το σπίτι μου με το δικό μου όχημα και ένας συνεργάτης είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του "tesla" από έξω
Είμαστε στην δουλειά και μου δείχνει από το κινητό του τον σκύλο που είχε κλειστεί έξω από το σπίτι όπως βγήκαμε από το γκαράζ και ήταν κλειστές οι πόρτες και προσπαθούσε να μπει μέσα

Πήρα τηλέφωνο και άνοιξαν την πόρτα και μπήκε

Το αυτοκίνητο έχει κάμερες γύρω γύρω
Εμείς παρακολουθουσαμε τον σκύλο στο κινητό από την κάμερα στην μεριά του συνοδηγού
Οι κάμερες γράφουν συνέχεια και σε στάση και σε κίνηση
Του έστειλε μήνυμα το αυτοκίνητο όταν ο σκύλος γύριζε γύρω γύρω από το αμάξι

Τόσα tesla που κυκλοφορούν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα ? Είναι παράνομα?
Εσύ γιατί να μην μπορείς να βάλεις ?

doctor_john
25/03/2024, 08:20
Καλημέρα, χρόνια πολλά!

Αυτό που ξέρω είναι πως ότι βρίσκεται σε δημόσια έκθεση, όχι μόνο σε χαρακτηρισμένο δημόσιο χώρο, είναι
αντικείμενο θέασης του κοινού.

Αν κάνω γυμνισμό στον κήπο μου δηλαδή, χρειάζεται άδεια για να είμαι εγώ το θέμα, όχι όμως αν είμαι μέρος του κάδρου.

Επίσης υπάρχουν τα δικαιώματα της ενημέρωσης, των δημοσίων γεγονότων, της απόδειξης εγκληματικής ενέργειας κ.λπ.
που καλύπτουν ιδιωτικό χώρο.

Δεν ξέρω αν οι action cam έχουν λογισμικό που να βολεύει, τέτοιο έχω δει σε κάμερες για καθρέπτη.

asxetost
25/03/2024, 10:35
Χρόνια πολλά σε όλους και από εμένα, σε γενικές γραμμές βρήκα και ένα άρθρο του Traction αρκετά πρόσφατο πάνω στο θέμα.
https://traction.gr/nomoi-gia-kamera-sto-parbriz-ti-ischyei-se-ellada-kai-evropi/

Οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές, για χρήση σαν καταγραφικό.
Προσωπικά μου φαίνεται μικρό το κόστος για αυτό που μπορεί να προσφέρει, μια αξιοπρεπής πρόταση μου φαίνεται αυτή:
https://www.skroutz.gr/s/23460622/Akaso-V50-Elite-Action-Camera-4K-Ultra-HD-Ypovrychia-me-THiki-Mayri-me-Othoni-2.html

motojojo
25/03/2024, 21:59
Συνάδελφος έχει το κλασσικο bluetooth μοντουλακι για το κράνος με ενσωματωμένη κάμερα. Πολύ έξυπνη και πρακτική λύση, παίζουν αρκετά στην αγορά γύρω στο κατοστάρικο.
Σκεφτομαι να τσιμπήσω κι εγω ενα.

yes-u
29/03/2024, 17:47
451917

Κύριοι/κυρίες/κύρι@, εχω 2lt από liqui moly και 1lt motul, με τις προδιαγραφές που βλέπετε στις ετικέτες. Μπορώ να τα αναμίξω για να κανω αλλαγή λαδιών;

harris_x
29/03/2024, 17:57
451917

Κύριοι/κυρίες/κύρι@, εχω 2lt από liqui moly και 1lt motul, με τις προδιαγραφές που βλέπετε στις ετικέτες. Μπορώ να τα αναμίξω για να κανω αλλαγή λαδιών;

Καλύτερα οχι

yes-u
29/03/2024, 18:41
Καλύτερα οχι
Οκ, ειχα κι εγώ τις αμφιβολιες μου, απλά θα πάει από Δευτέρα…

motojojo
29/03/2024, 20:08
Αγόρασε 1 λτ λικουι να κάνεις τώρα την αλλαγή και στην επόμενη πάρε τετράλιτρο μοτουλ να σε βγάλει 2 (παρά κάτι) αλλαγές.

Tasosre
29/03/2024, 20:39
Δεν ξέρω πως να ανοίγω θέμα και είπα να αφήσω εδω την απορία μου μετά από 100.000 χλμ το daytona sprinter 125 έσπασε ένα ρουλεμάν στροφαλου και παμε για ανακατασκευή!
Μετά από ρεκτιφιε θα γίνει 54mm ο κυλινδρος κάπου στα 130cc θα φτάσει το μηχανάκι! Θα μπει άλλο πιστονι και 24αρι καρμπυρατέρ όλα τα αλλά μαμά και τρόμπα λαδιου δεν την αντί καταστήσαμε!
Θα πρεπει να γίνει ροικη στην κεφαλή?
Αξιόπιστο το θέλω και για αυτο δεν άλλαξα πολλα και να δουλευει σωστά..... προσπάθησα να το κρατήσω συντομο!
Αμα ξέρεις κανεις για την ροικη ή να προσθεση κατι?

Bowleno
30/03/2024, 10:22
Δεν ξέρω πως να ανοίγω θέμα και είπα να αφήσω εδω την απορία μου μετά από 100.000 χλμ το daytona sprinter 125 έσπασε ένα ρουλεμάν στροφαλου και παμε για ανακατασκευή!
Μετά από ρεκτιφιε θα γίνει 54mm ο κυλινδρος κάπου στα 130cc θα φτάσει το μηχανάκι! Θα μπει άλλο πιστονι και 24αρι καρμπυρατέρ όλα τα αλλά μαμά και τρόμπα λαδιου δεν την αντί καταστήσαμε!
Αξιόπιστο το θέλω και για αυτο δεν άλλαξα πολλα και να δουλευει σωστά..... προσπάθησα να το κρατήσω συντομο!

Η διαφορά είναι αμελητέα, δεν χρειάζεται να κάνεις ροική.
Καλώς ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις :beer:

panavour
30/03/2024, 22:48
451917

Μια χαρά ανακατεύονται.Μην πετάξεις τίποτα,ίδια ρευστότητα,ίδιες προδιαγραφές jaso ma2.

billyka
31/03/2024, 15:12

Δεν χρειάζεται ροϊκή.Εφόσον θα βάλεις μεγαλύτερο καρμπ αυτό φτάνει για το έξτρα μείγμα που θα χρειαστεί λόγω του μεγαλύτερου πιστονιού.

panavour
31/03/2024, 15:28

Απο απλη περιεργεια και μονο ,ποσο θα παει η ανακατασκευη (ανταλλακτικα και εργασια)???

billyka
31/03/2024, 17:30
Εγώ στο daytona dy125,με καινούριο κύλινδρο,πιστόνι, ελατήρια πιστονιού,φλατζα βάσεως και καύσεως,φλατζα καπακιού εκκεντροφόρου,καινούρια βαλβίδα εξαγωγής,τσιμουχάκια βαλβίδων έδωσα 120€ ανταλλακτικά.Εργασια δική μου

sanctusan
15/04/2024, 15:44
Παιδιά, ένα δυνατό, πολύ δυνατό καθαριστικό καρμπυρατέρ. Κατα προτίμηση σπρέι.

sanctusan
18/04/2024, 10:45
Παιδιά, ένα δυνατό, πολύ δυνατό καθαριστικό καρμπυρατέρ. Κατα προτίμηση σπρέι.

Αυτό το βρήκα. Έκανα τη δουλειά μου.
Τώρα πως καθαρίζουν το τεπόζιτο και πως βλέπουμε να έχει σαβούρες αφού δεν έχω εικόνα στο σημείο που βρίσκεται η τρόμπα;

o_gavros
18/04/2024, 12:18
Λίγο στουπί,λιγια μπιτζινα και ένα σπίρτο ψάχνεις

sanctusan
18/04/2024, 13:17
Λίγο στουπί,λιγια μπιτζινα και ένα σπίρτο ψάχνεις

Θα γίνεις καλά, θα θες βόλτα και θα σου λέω "δε μπορώ, έβαλα βενζίνη και στουπί"

Manalishi
12/07/2024, 16:53
Σε Shoei NXR κράνος, που δεν φαίνεται το μέγεθος κάπου, πώς το βρίσκουμε?

RaGe_Raptor
12/07/2024, 17:27
Σε Shoei NXR κράνος, που δεν φαίνεται το μέγεθος κάπου, πώς το βρίσκουμε?

Αν βγάλεις την επένδυση σίγουρα θα το βρεις κάπου γραμμένο

Manalishi
12/07/2024, 17:46
Το βρήκα, με βοήθησε ο @Blitzer.....

giorgosb
16/07/2024, 11:58
Ξέρουμε κάποιο μαγαζί με εξοπλισμό αναβάτη στην Καλαμάτα;

karellen
16/07/2024, 12:11
Ξέρουμε κάποιο μαγαζί με εξοπλισμό αναβάτη στην Καλαμάτα;

Είναι 3-4 Γιώργο

Μοτο-Τσαχπίνης
ο Κώστας ο Κάτσος
Μότο-Ρόδα ο Γιάννης στην παραλία
Block pass Σπύρης

Τι ψάχνεις?

harris_x
16/07/2024, 12:24
Είναι 3-4 Γιώργο

Μοτο-Τσαχπίνης
ο Κώστας ο Κάτσος
Block pass Σπύρης

Τι ψάχνεις?
Κάποιον τσαχπίνη ψάχνει αλλα ντρέπεται να το πει :tooth:

kordix
16/07/2024, 12:40
Επειδή 8 χρόνια με άξονα ξεμαθα για πείτε κάνα καλό σπρέι για την αλυσίδα του Άφρικα για άσφαλτο δηλαδή ταχύτητες ως 140.

(Μέχρι τώρα έβαζα βαλβολινη)

harris_x
16/07/2024, 12:43
Επειδή 8 χρόνια με άξονα ξεμαθα για πείτε κάνα καλό σπρέι για την αλυσίδα του Άφρικα για άσφαλτο δηλαδή ταχύτητες ως 140.

MOTUL CHAIN LUBE

Tsber
16/07/2024, 12:44

Ipone X-TREM CHAIN ROAD :a013:

harris_x
16/07/2024, 12:46
και το BEL-RAY BLUE TAC είναι καλό αλλα το στόμιο που έχει είναι γτπκ και γίνεσαι χάλια, οπότε Motul.

panavour
16/07/2024, 12:55
Μην σπαταλιεσαι με υπερτιμημένα προϊόντα,όλα φτηνολαδακι του Θεού έχουν μέσα και στο πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Βαλε όπως και γω κάθε 300-500 χλμ το λαδακι σε σπρέι για αλυσιδες του Lidl, και καθαρισες.Το βάζω 33000 στο παλιοvoge500 ds που έχω εδώ και δύο χρόνια
και μια χαρά είναι και η αλυσίδα και τα γρανάζια.

giorgosb
16/07/2024, 13:05
Είναι 3-4 Γιώργο

Μοτο-Τσαχπίνης
ο Κώστας ο Κάτσος
Block pass Σπύρης

Τι ψάχνεις?

Ευχαριστώ Νίκο! Ένας γνωστός μου από Κυπαρισσία, είναι Καλαμάτα σήμερα για αγορά σκούτερ και έψαχνε να πάρει κι εξοπλισμό.

Κάποιον τσαχπίνη ψάχνει αλλα ντρέπεται να το πει :tooth:

:whistle: :wlae: :tooth:

CorpseAlive
16/07/2024, 13:07

Motorex Σπρέι Αλυσίδας Κίνησης 622 Adventure

o_gavros
16/07/2024, 13:39
Τζάμπα τα χτίζουμε τα θρεντζ πετραδάκι πετραδάκι...για να έρχονται οι κύριοι κορντιξιδες και να δίνουν μιά κι όλα ισαδι ξερωγωναπουμε

kordix
16/07/2024, 14:43
Τζάμπα τα χτίζουμε τα θρεντζ πετραδάκι πετραδάκι...για να έρχονται οι κύριοι κορντιξιδες και να δίνουν μιά κι όλα ισαδι ξερωγωναπουμε

:D οκ όπως οι κακοί στις σαπουνόπερες

(Τα παιδιά όμως βοήθησαν :beer:)

RaGe_Raptor
16/07/2024, 16:09

χρησιμοποιούσα motorex για χρόνια και εδώ και χρόνια το "RACING" Liqui Molly. +10 ατίθασα. εύκολα.

husky21
03/08/2024, 10:19
Ενα πισω γραναζι μπορει να βαφτει και
αν ναι τι χρωμα/διαδικασια πρεπει να προτιμησω?

Manalishi
28/08/2024, 15:40
Μπορώ να κόψω τα κροκοδειλάκια και να βάλω ροδέλες, για να είναι μόνιμα επάνω στην μπαταρία?

455431

o_gavros
28/08/2024, 16:02
και με τις κοτσίδες ξεπλεγες άμα σου γουστάρει μπορείς να βγεις και να τρέχεις.στο καλώδιο θα κολλήσουμε;
νομίζω πουλάνε και έτοιμα,αν δε θες να χαλάσεις το υπάρχον

Manalishi
28/08/2024, 16:26
Δεν μπορώ να βρώ κάτι απο Ελλάδα, μόνο εναν στο Αμέρικα...

https://ridepower.com/products/battery-connector-cable-for-jump-starting-portable-power-bank-ridepower

doctor_john
28/08/2024, 16:49
Μηπως ξέρει κάποιος κατάστημα που να γυαλίζει ζάντες με δόνηση; Ο Νίκος Πέττας στον Πειραιά περιμένει
τεχνικό από γερμανία και ο επόμενος που το διαφημίζει είναι Θεσσαλονίκη..

RaGe_Raptor
28/08/2024, 19:05
Μπορώ να κόψω τα κροκοδειλάκια και να βάλω ροδέλες, για να είναι μόνιμα επάνω στην μπαταρία?

455431

Υπάρχει έτοιμο αυτό που ζητάς από noco

lykourgi
28/08/2024, 21:26
Υπάρχει έτοιμο αυτό που ζητάς από noco

+1
Υπάρχει έτοιμο, για όλους τους γνωστούς φορτιστές (Optimate, Ctek κλπ).
Με στρογγυλούς ακροδέκτες, ασφάλεια και κατάλληλο βύσμα.
Πρόσφατα είχα βρει στο Motohub, στη Νέα Σμύρνη, για τον Optimate που έχω.

Manalishi
29/08/2024, 09:08
+1
Υπάρχει έτοιμο, για όλους τους γνωστούς φορτιστές (Optimate, Ctek κλπ).
Με στρογγυλούς ακροδέκτες, ασφάλεια και κατάλληλο βύσμα.
Πρόσφατα είχα βρει στο Motohub, στη Νέα Σμύρνη, για τον Optimate που έχω.

Ευχαριστώ. Είναι για εκκινητή και όχι για συντηρητή. Το ματζαφλάρι που εχει στη μέση είναι για προστασία αντιστροφής ρεύματος, εαν το μεταφράζω σωστά, και πρέπει να το έχει, αλλιώς έπαιρνα ενα ακροδέκτη EC5,καλώδια και 2 ροδέλες και είχα τελειώσει...

Η απόφαση πάρθηκε όμως.....θα σφαχτεί....

mp-giorgos
29/08/2024, 16:59
Ευχαριστώ. Είναι για εκκινητή και όχι για συντηρητή. Το ματζαφλάρι που εχει στη μέση είναι για προστασία αντιστροφής ρεύματος, εαν το μεταφράζω σωστά, και πρέπει να το έχει, αλλιώς έπαιρνα ενα ακροδέκτη EC5,καλώδια και 2 ροδέλες και είχα τελειώσει...

Η απόφαση πάρθηκε όμως.....θα σφαχτεί....

Το ''ματζαφλαρι'' λογικα ειναι διοδος που μπορουμε να βαλουμε σε οποιο καλωδιο θελουμε και ειναι για προστασια σε περιπτωση που βαλουμε αναποδα τα καλωδια, δλδ το (+) και (-).

Manalishi
29/08/2024, 17:17
Το ''ματζαφλαρι'' λογικα ειναι διοδος που μπορουμε να βαλουμε σε οποιο καλωδιο θελουμε και ειναι για προστασια σε περιπτωση που βαλουμε αναποδα τα καλωδια, δλδ το (+) και (-).

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι θα είναι μόνιμα επάνω, και ελπίζω μόνιμα σωστά....Άρα, εαν φτιάξω άλλα καλώδια χωρίς την δίοδο, δεν θα έχω θέμα, σωστά?

mp-giorgos
29/08/2024, 17:23
Σωστα.

doctor_john
29/08/2024, 17:28
Ενα πισω γραναζι μπορει να βαφτει και
αν ναι τι χρωμα/διαδικασια πρεπει να προτιμησω?

Σχεδόν με όλες τις βαφές που ξέρεις, ακόμα και ηλεκτροστατική που έχει όγκο.
Το μόνο που προσέχεις είναι να είναι καθαρό απο λάδια.

Η κεραμική είναι ιδανική γιατί θα κρατήσει περισσότερο στα δόντια, οι υπόλοιπες θα ξεφτίσουν γρήγορα
οπότε αν επιλέξεις ηλεκτροστατική καλύτερα να τα μασκάρεις για να αποφύγεις μούργα στην αλυσίδα.

Κεραμική και ανοδιώσεις έχουν ελάχιστο πάχος και είναι καλύτερες για αυτή την χρήση.
Όλες οι υπόλοιπες έχουν πάχος υπολογίσιμο οπότε θα καθαρίσεις με βουρτσάκι την αλυσίδα μόλις δεις ότι καθάρισαν τα δόντια.

Δεν ξέρω πόσο κρατάει το γρανάζι στα duke, αν είναι για μερικούς μήνες θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ
για "ειδικά εφε" μιας επώνυμης εταιρείας.

o_gavros
29/08/2024, 19:49
Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι θα είναι μόνιμα επάνω, και ελπίζω μόνιμα σωστά....Άρα, εαν φτιάξω άλλα καλώδια χωρίς την δίοδο, δεν θα έχω θέμα, σωστά?

με το μπαρδο για το θάρρος αλλά γιατί τόση πρεμουρα μην τυχόν γίνει λάθος στα καλώδια; μαύρο αρνητικό κόκκινο θετικό, φορ νταμιζ που λένε.
τα γραπτά σου δεν μαρτυρανε νταμι, εξ ου και η απορία μου

Phantom
29/08/2024, 21:10
Γενικά η δίοδος δεν μπαίνει μόνο για να μας προστατέψει από την λάθος πολικότητα.
Η δίοδος για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ασφάλεια έτσι ώστε το ρεύμα του δυναμό να μην φτάνει στον φορτιστή/συντηρητή αν βάλεις μπροστά την μοτοσικλέτα ενώ είναι συνδεμένος.

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς υπάρχει στη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά για να υπάρχει, δεν θα την αφαιρούσα. (Η αν έφτιαχνα άλλα καλώδια, θα έβαζα μία, και μάλιστα με μεγαλύτερες ανοχές (ένταση ρεύματος που μπορεί να διέρχεται σε Ampere))

OldMan
30/08/2024, 12:08
Είναι για εκκινητή και όχι για συντηρητή.

Καλο θα ειναι να φανεις γενναιος ως προς την διαμετρο και το παχος των ροδελων οπως και στο γκριπαρισμα..

husky21
30/08/2024, 15:01
Σχεδόν με όλες τις βαφές που ξέρεις, ακόμα και ηλεκτροστατική που έχει όγκο.
Το μόνο που προσέχεις είναι να είναι καθαρό απο λάδια.

Η κεραμική είναι ιδανική γιατί θα κρατήσει περισσότερο στα δόντια, οι υπόλοιπες θα ξεφτίσουν γρήγορα
οπότε αν επιλέξεις ηλεκτροστατική καλύτερα να τα μασκάρεις για να αποφύγεις μούργα στην αλυσίδα.

Κεραμική και ανοδιώσεις έχουν ελάχιστο πάχος και είναι καλύτερες για αυτή την χρήση.
Όλες οι υπόλοιπες έχουν πάχος υπολογίσιμο οπότε θα καθαρίσεις με βουρτσάκι την αλυσίδα μόλις δεις ότι καθάρισαν τα δόντια.

Δεν ξέρω πόσο κρατάει το γρανάζι στα duke, αν είναι για μερικούς μήνες θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ
για "ειδικά εφε" μιας επώνυμης εταιρείας.

Ευχαριστω για την απαντηση

SeniorCanardo
30/08/2024, 15:25
θα το έβαφα ζεστό με σπρέυ ...

Explain yourself mister.:smokin:

Έχω δει να ζεσταίνουν το μέταλλο πριν το βάψουν, αλλά τι κερδίζεις με αυτό;

Υποθέτω καλύτερη εξάτμιση των διαλυτών και πιο ομοιόμορφη στρώση. :hmm:

Shed some light please.

doctor_john
30/08/2024, 17:45
Δεν νομίζω να πετυχαίνουμε κάτι ώς προς την ποιότητα, μάλλον το αντίθετο.
Ίσως λίγο καλύτερη πρόσφυση.

Απλά σε κομμάτια όπως ένα μεταχειρισμένο γρανάζι, χρειάζεσαι στάδια απολάδωσης κ.λπ.
Όταν είναι ζεστό πιάνει καλύτερα σε σημεία που θα ξέφτιζε σύντομα και δεν πιάνει καθόλου από ένα ποσοστό
λαδιών και πάνω.
Έτσι βλέπεις το πρόβλημα και καθαρίζεις τοπικά.

Ζεστό για εμένα σημαίνει πως ζεσταίνω αρκετά (πχ 250 C) το κομμάτι που έχω καθαρίσει καλά.
Αν δεν κάνει νέα σημάδια το αφήνω να κρυώσει και το βάφω στους 40-50 βαθμούς μαξ.

Manalishi
30/08/2024, 17:52
με το μπαρδο για το θάρρος αλλά γιατί τόση πρεμουρα μην τυχόν γίνει λάθος στα καλώδια; μαύρο αρνητικό κόκκινο θετικό, φορ νταμιζ που λένε.
τα γραπτά σου δεν μαρτυρανε νταμι, εξ ου και η απορία μου

Δεν είναι για το λάθος στην τοποθέτηση. Αυτό το παπαράκι υποτίθεται προστατεύει σε περίπτωση που το ρευμα απο την μπαταρία αποφασίσει να επισκεφτεί τον εκκινητή χωρίς να εχει ειδοποιήσει..Αυτό που γράφει και ο Phantom λίγο πιό πάνω. Κάποια δεν έχουν όμως, αυτό σημαίνει οτι το έχουν εσωτερικά οι εκκινητές, ή απλά δεν έχουνε και όποιος γίνει Μονή Αρκαδίου, έγινε και shit happens, next??

mp-giorgos
30/08/2024, 18:18
Η διοδος μπαινει για προστασια απο αναποδη πολικοτητα. Δεν μπαινει για προστασια του φορτιστη, που ουτως ή αλλως, τον αποσυνδεουμε οταν βαζουμε μπροστα και καλο ειναι να μην μιζαρουμε με το φορτιστη συνδεδεμενο γιατι αν η μπαταρια δεν εχει αρκετο ρευμα, την ωρα που μιζαρουμε επειδη εχουμε μεγαλη καταναλωση ρευματος, εχουμε πτωση τασης και ειναι σαν να τον βραχυκυκλωνουμε, του ζηταμε ρευμα που δεν μπορει να δωσει και αν δεν εχει καποια προστασια, μπορει να καει.
Η διοδος προκαλει πτωση τασης 1,2volt που σημαινει οτι καταργωντας τη, εχουμε μεγαλυτερη ταση εξοδου στο φορτιστη.

husky21
30/08/2024, 21:04
Δεν νομίζω να πετυχαίνουμε κάτι ώς προς την ποιότητα, μάλλον το αντίθετο.
Ίσως λίγο καλύτερη πρόσφυση.

Απλά σε κομμάτια όπως ένα μεταχειρισμένο γρανάζι, χρειάζεσαι στάδια απολάδωσης κ.λπ.
Όταν είναι ζεστό πιάνει καλύτερα σε σημεία που θα ξέφτιζε σύντομα και δεν πιάνει καθόλου από ένα ποσοστό
λαδιών και πάνω.
Έτσι βλέπεις το πρόβλημα και καθαρίζεις τοπικά.

Ζεστό για εμένα σημαίνει πως ζεσταίνω αρκετά (πχ 250 C) το κομμάτι που έχω καθαρίσει καλά.
Αν δεν κάνει νέα σημάδια το αφήνω να κρυώσει και το βάφω στους 40-50 βαθμούς μαξ.

Να βοηθησω λιγο
μιλαω για καινουργιο γραναζι που δεν εχει μπει ακομα πανω στην μηχανη

doctor_john
30/08/2024, 22:14
Όπως παραπάνω, ανάλογα με το τι θες να πετύχεις.
Των ergal που βλέπω γίνεται και με κεραμική και με ανοδίωση, υποδεέστερο σαν αντοχή αλλά κοντά στο χρώμα και με σπρεϋ.

Αν έχει κάποιο είδος βαφής θα πρέπει να αποβαφεί ή να δεις τι σπρεϋ πιάνει αν θες να το κάνεις χωρίς να ασχοληθείς ιδιαίτερα.

Νομίζω στο γρανάζι είναι δύσκολο να χαλάσει οποιαδήποτε βαφή γίνει με προσοχή.

karellen
04/09/2024, 18:46
Έχω μια κεραμοσκεπή στο χωριό που τα κεραμίδια με τον καιρό έχουν χασει τη συναρμογή τους, και με το πρώτο ανεμοβρόχι στάζει νερό μέσα.
Δεν είμαι σε φάση να την χαλάσω και να φτιάξω άλλη γιατί υποψιάζομαι ότι έχουν ψιλό χαλάσει και τα καδρόνια από μέσα που στηρίζουν τα κεραμίδια.

Τι εύκαιρη λύση υπάρχει γι αυτό;

Σκεφτόμουν να της απλώσω από πάνω ένα σετ τσιγκόφυλλα, αλλά πως θα τα στερεώσω να μη φύγουν, μπαίνει ούπα στο κεραμίδι;

Κάτι άλλο;

azar41
04/09/2024, 19:42
Υποθέτω μιλάς για ορθογώνια μονόριχτη για να σκέφτεσαι την λύση του τσιγκλοφυλλου.
Το οποίο,ο μόνος τρόπος να στερεωθεί είναι με μακρυά λαμαρινόβιδα που θα πιάσει στα υπάρχοντα καδρόνια.
Αλλιώς ρίχνεις εναν ενισχυμένο μουσαμά που τον ασφαλίζεις περιμετρικά και καθαρίζεις για λίγα χρόνια!

karellen
04/09/2024, 22:29
Υποθέτω μιλάς για ορθογώνια μονόριχτη για να σκέφτεσαι την λύση του τσιγκλοφυλλου.
Το οποίο,ο μόνος τρόπος να στερεωθεί είναι με μακρυά λαμαρινόβιδα που θα πιάσει στα υπάρχοντα καδρόνια.
Αλλιώς ρίχνεις εναν ενισχυμένο μουσαμά που τον ασφαλίζεις περιμετρικά και καθαρίζεις για λίγα χρόνια!
Ναι μονόριχτη απλή 2,5 Χ3 μ.
Ο μουσαμάς είναι καταδικασμενος να τον πάρει ο αέρας όσο και να τον στερεώσεις.

yes-u
04/09/2024, 23:20
Ναι μονόριχτη απλή 2,5 Χ3 μ.
Ο μουσαμάς είναι καταδικασμενος να τον πάρει ο αέρας όσο και να τον στερεώσεις.

Βγάζεις τα κεραμίδια, ελέγχεις και επισκευάζεις τυχόν ζημιές που θα βρεις από κάτω, πετρελαιώνεις τα ξύλα για προστασία, τοποθετείς τραπεζοειδές πάνελ πολυουρεθάνης και ξανασχολούνται με αυτό οι νόμιμοι κληρονόμοι σου...

thunder ace
12/09/2024, 17:49
kawasaki zephyr 750..... πιεση ελαστικων μπρος - πισω;
120 φοραει μπροστα
150 πισω
δλδ μαμα

D3300
13/09/2024, 05:45
kawasaki zephyr 750..... πιεση ελαστικων μπρος - πισω;
120 φοραει μπροστα
150 πισω
δλδ μαμα

Θα πήγαινα σε 36 μπροστά και 42 πίσω.

Aris98
13/09/2024, 16:48
Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω μια σύντομη ερώτηση υπάρχει κάποιο μήνα για να φτιάξουμε την εργονομία πάνω ατην μοτοσυκλέτα μας ; Δεν φτανω τόσο καλά το τιμόνι και τεντονομαο αρκετά.
Είμαι 1.69 και έχω cb500x του 21

Bowleno
13/09/2024, 17:36
Καλησπέρα σας, θέλω να κάνω μια σύντομη ερώτηση υπάρχει κάποιο μήνα για να φτιάξουμε την εργονομία πάνω ατην μοτοσυκλέτα μας ; Δεν φτανω τόσο καλά το τιμόνι και τεντονομαο αρκετά.
Είμαι 1.69 και έχω cb500x του 21

Αποστάτες τιμονιού είναι η λύση που ψάχνεις, σαν τους παρακάτω:

455732

Θα χρειαστεί να ξέρεις την διατομή του τιμονιού σου για να πάρεις την ανάλογη διάσταση. Έχω βάλει εγώ και πραγματικά μεταμορφώθηκε η θέση οδήγησης.....

husky21
13/09/2024, 18:02
βεβαια να προσεξεις να εχουν μποσικα τα μαρκουτσια φρενου και
συμπλεκτη..πολλες φορες ειναι τσιμα τσιμα

geioann
30/09/2024, 11:32
456253

Λοιπόν μηχανή er6n 2008 αριστερή πλευρά
Μπορεί κάποιος να μου ονομάσει τους παραπάνω αισθητήρες? Από το μανουαλ δεν κατάλαβα καλά.
Ευχαριστώ!

RaGe_Raptor
30/09/2024, 11:37
456253

Λοιπόν μηχανή er6n 2008 αριστερή πλευρά
Μπορεί κάποιος να μου ονομάσει τους παραπάνω αισθητήρες? Από το μανουαλ δεν κατάλαβα καλά.
Ευχαριστώ!

βλέποντας ότι υπάρχει ρύθμιση θα έλεγα , 2 stps κ 3 tps sensors.

το 1 μάλλον ο σερβομηχανισμός για τις 2ες πεταλούδες.

geioann
30/09/2024, 16:32
Ευχαριστώ! Το 4 είναι ο θερμοστάτης?