View Full Version : Το νήμα των σύντομων απαντήσεων.
Κι' εσένα τι σε νοιάζει;;;;;;:bawl::bawl:
:lol:
:moutza::moutza:
Εμένα σίγουρα καθόλου :D
Τον άσχετο όμως.....
doctor_john
01/06/2025, 10:01
Ρεϊ. πείτε του κιόλας, μπορεί να θέλει να τα αλλάξει.
10W 40 ακούγεται λογικό όπως και 50 αν εκανες delivery καλοκαιρι.
Ρωτα το μηχανικό σου αν συμφωνεί για full synthetic. Αν τσιμπάει λάδια τώρα, με full θα πίνει.
sanctusan
02/06/2025, 12:04
Ξέρετε κανένα καλό αυτοκόλητο φιμέ για το φανάρι;
doctor_john
09/06/2025, 11:46
Kαλημέρα,
λέω να πάρω ένα ΟΕΜ σετ τις βίδες στήριξης του κινητήρα.
Βρίσκω τα λαστιχένια μέρη απο ευρώπη και βιδες - βασεις uk..
Mήπως έχουμε κάποιον στην ελλάδα που τα έχει;
υγ: kawasaki er6n '10
grinderx
09/06/2025, 15:12
Κάπως χαζή ερώτηση, αλλά το pinlock το καλοκαίρι το αφαιρείτε για να μη χαλάει το λάστιχό του λόγω υψηλών θερμοκρασιών;
Εγώ το αφαιρώ, γιατι στρεβλώνει ολόκληρο, εκτός του οτι χαλάει η σιλικόνη.
Για να πώ την αλήθεια όμως, δεν το αφαιρώ, γιατι κάθε φορά που το θυμάμαι, είμαι πάνω στην μηχανή....
Και μετά χαλάει, και λέω τον χειμώνα να πάρω ένα καινούριο.
Αλλα το ξεχνάω και το θυμάμαι κάθε φορά όταν είμαι πάνω στη μηχανή και μου θολώνει η ζελατίνα....
Και κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα να αλλάξω κράνος, το οποίο όταν αγοράζεις, έχει μέσα pinlock, και ο κύκλος ξεκινάει απο την αρχή...
Τι να σου πω,το φοράω απάνω 4; χρόνια,από τότε δηλαδή που πήρα το κράνος και δεν είδα διαφορά ή να χαλάει και
να μην δουλεύει τον χειμώνα.
Μην σε πάρω στον λαιμό μου όμως γιατί ξέρω και έναν 82 χρονών που καπνίζει ακόμα και δεν έχει πάθει κάτι από το τσιγάρο,με καταλαβαίνεις .
Υποτίθεται ότι κιτρινίζει, θολώνει, κ λ π. Εγώ το έβγαλα σήμερα, πάντως....
grinderx
09/06/2025, 19:31
Παιδιά ευχαριστώ. Πριν τη σημερινή σύντομη βόλτα θυμήθηκα να το βγάλω, αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ. Το μαμά pinlock 70 στην ουσία έχει αχρηστευθεί εδώ και λίγους μήνες. Πριν το 1ο moto.gr track day πήγα και πήρα ένα καινούργιο pinlock 120 με 30€. Στο κατάστημα μου είπαν ότι καλό είναι το καλοκαίρι να αφαιρείται για να μη χαλάει η σιλικόνη από τις υψηλές θερμοκρασίες.
sanctusan
09/06/2025, 21:04
Το έχω πάνω στο κράνος σχεδόν 8 χρόνια, δεν έχει πάθει τίποτα.
Ερώτηση
Τι είναι το pinlock 70 και 120; Τι διαφορές έχουν και για πια μάρκα κράνους μιλάμε;
grinderx
09/06/2025, 21:47
Το έχω πάνω στο κράνος σχεδόν 8 χρόνια, δεν έχει πάθει τίποτα.
Ερώτηση
Τι είναι το pinlock 70 και 120; Τι διαφορές έχουν και για πια μάρκα κράνους μιλάμε;
Pinlock grades (https://www.bikebd.com/blog/pinlock-30-vs-70-vs-120-differences-and-eligibility)
Κράνος Shark Spartan RS
dumutrus
14/06/2025, 21:56
Μια φιλοσοφική ερώτηση η χοντα για το cb-1 λέει οτι το βάρος του αναβάτη του συνεπιβάτη και των αποσκευών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 157κ αυτό το λέει για το υποπλαίσιο για το αμορτησέρ και για τα δύο;εγω με τον υίο και τις αποσκεύες είμαστε 170κ θα υπάρχει θέμα;τη ξέρω μέσα μου την απάντηση απλά θέλω γνώμες.
463050
panavour
14/06/2025, 22:00
Λογικά όχι,όμως κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί.
Μια φιλοσοφική ερώτηση η χοντα για το cb-1 λέει οτι το βάρος του αναβάτη του συνεπιβάτη και των αποσκευών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 157κ αυτό το λέει για το υποπλαίσιο για το αμορτησέρ και για τα δύο;εγω με τον υίο και τις αποσκεύες είμαστε 170κ θα υπάρχει θέμα;τη ξέρω μέσα μου την απάντηση απλά θέλω γνώμες.
463050
Κλάιν.... κάνε την δουλειά σου, έχω φορτώσει ΠΟΛΥ περισσότερο βάρος και σε μικρότερη μοτό, κιχ δεν κάνουν.
Peterjackson
15/06/2025, 01:12
Για πινλοκ κι εμένα μου είπαν να το βγάλω. Το έβγαλα και μόλις με έπιασε πρωινή μπορα στα Τζουμέρκα θόλωσε το κράνος :cry:
Οπότε, όλο τον χρόνο απάνω. Δηλαδή θα κερδίσω ίσως 2 χρόνια ζωής περισσότερα με τα βάλε βγάλε αλλά θα πρέπει να ζω με την έννοια κάθε φορά που θα έχει ψύχρα το πρωί ή θα βρέχει; Τότε τι το πληρώνω; Άσχετο που έρχεται με το κράνος :p
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι με την μπαλακλάβα, έχω πιο εύκολα θολώματα, οπότε έχω καταλήξει να οδηγάω με το sun visor, αν κι έχω πάντα τον φόβο μην φάω καμιά σφήκα στα μούτρα.
Τις προάλλες χτύπησα ένα μπαμπουρα με το γείσο και ήταν λες και με πυροβόλησε μπάρμπας κυνηγός.
Ξέρει κανένα αν πουλάνε και που, λάστιχα για τα κολιέ των εξατμίσεων; Η κάποια άλλη καλαίσθητη πατέντα;
grinderx
30/06/2025, 17:15
Ρε παιδιά τέτοια κλιπς πώς τα ψάχνω μπας και τα βρω πουθενά κοντά μου να μην τρέχω;
463355
SeniorCanardo
30/06/2025, 18:05
Ρε παιδιά τέτοια κλιπς πώς τα ψάχνω μπας και τα βρω πουθενά κοντά μου να μην τρέχω;
Μάλλον κάπου εδώ (https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=%CE%9A%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%82+%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE% B9%CF%8E%CE%BD) είσαι
Ψάξε λίγο και θα βρεις τον σωστό τύπο.
RaGe_Raptor
30/06/2025, 18:19
Push fit plastic rivets 6 ή 7 mm
motojojo
30/06/2025, 18:56
Για τετοιες μαλακίτσες μόνο τεμου
Παιδες επειδη χρειαστηκα στο gsxr 2 τετοια.Βρηκα σε ενα μαγαζι/βενζιναδικο τα πηρα και τα εβαλα.Σε 3 μηνες ειχανε φυγει.Ξαναπηγα να παρω και μου λεει,τι μηχανακι ειναι.Gsxr του λεω.Με λεει,βαλε γνησια και θα με θυμηθεις,εχω λεει γνησια γιατι με ζητανε πολλοι που εχουν vstrom κτλ και ειναι ιδια.Πηρα λοιπον 2 γνησια.Ε ακομα και στο κουμπωμα,καταλαβα την διαφορα.Ακομα και σε τετοια παπαρακια το γνησιο παιδες δεν παιζεται.Κουμπωσαν και δεν ξαναβγηκαν.Παρε γνησια.Τι μηχανακι ειναι?
lykourgi
30/06/2025, 20:29
Δες και:
- Carklips
- Φίλης (παρμπρίζ, φέρνει και τέτοια)
grinderx
30/06/2025, 21:15
Μάλλον κάπου εδώ (https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=%CE%9A%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%82+%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE% B9%CF%8E%CE%BD) είσαι
Ψάξε λίγο και θα βρεις τον σωστό τύπο.
Ναι, τελικά τα βρήκα και ως πλαστικά κουμπώματα, κλιπ αυτοκινήτου/μοτό, κτλ.
Push fit plastic rivets 6 ή 7 mm
Σωστά, αυτός είναι ο αγγλικός όρος.
Για τετοιες μαλακίτσες μόνο τεμου
Απλώς θέλω να τελειώνω χθες.
Παιδες επειδη χρειαστηκα στο gsxr 2 τετοια.Βρηκα σε ενα μαγαζι/βενζιναδικο τα πηρα και τα εβαλα.Σε 3 μηνες ειχανε φυγει.Ξαναπηγα να παρω και μου λεει,τι μηχανακι ειναι.Gsxr του λεω.Με λεει,βαλε γνησια και θα με θυμηθεις,εχω λεει γνησια γιατι με ζητανε πολλοι που εχουν vstrom κτλ και ειναι ιδια.Πηρα λοιπον 2 γνησια.Ε ακομα και στο κουμπωμα,καταλαβα την διαφορα.Ακομα και σε τετοια παπαρακια το γνησιο παιδες δεν παιζεται.Κουμπωσαν και δεν ξαναβγηκαν.Παρε γνησια.Τι μηχανακι ειναι?
Δεκτόν, αλλά όχι και 5€ το ένα για αυτά τα σκατουλάκια!
Δες και:
- Carklips
- Φίλης (παρμπρίζ, φέρνει και τέτοια)
Ευχαριστώ.
Θα δω στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς μου, μήπως κάνω πατέντα με βίδες. Έκανα κάτι δοκιμές και αν έχει αυτά που χρειάζομαι θα είναι μπόμπα! Πρόκειται για το πλαστικά γύρω από το καντράν/τιμόνι του XJ6 που έπρεπε να τα ξεκουμπώσω για να βάλω τους καινούργιους καθρέπτες, όπως έγραψα κι εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=135&p=3255427&viewfull=1#post3255427).
doctor_john
30/06/2025, 21:44
Αν κάνεις πατέντα να υπολογίσεις πως το υλικό της βίδας και το σχήμα της δεν πρέπει να πληγώνει τα πλαστικά που συγκρατεί.
grinderx
30/06/2025, 22:07
Αν κάνεις πατέντα να υπολογίσεις πως το υλικό της βίδας και το σχήμα της δεν πρέπει να πληγώνει τα πλαστικά που συγκρατεί.
Εννοείται! Ήταν το πρώτο που πρόσεξα στη δοκιμή που έκανα. Ευχαριστώ :a013:
Ξέρει κανένα αν πουλάνε και που, λάστιχα για τα κολιέ των εξατμίσεων; Η κάποια άλλη καλαίσθητη πατέντα;
Το κάνω bump :look:
SeniorCanardo
01/07/2025, 10:20
Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς και τι ψάχνεις.
Μια φωτό πάντα βοηθάει τους άλλους να καταλάβουν.
Anyways.
Αν εννοείς το παρακάτω συνήθως πάει πακέτο μαζί με το κολιεδάκι.
463361
Διαφορετικά βρίσκεις φύλλο Viton, κόβεις λωρίδα στο μέγεθος που θες.
Ενδεικτικά παραδείγματα.
https://www.kolleris.gr/elastiko-viton-fkm.html (https://www.kolleris.gr/elastiko-viton-fkm.html)
https://el.industrial-seals.com/Rubber-Seal-Strip.html
Ωραίος ευχαριστώ, έχεις δίκιο για την φωτό. Τα κολιέ έχουν μέγεθος; Δεν βρίσκω κάτι κατατοπιστικό στο ίντερνετ.
sanctusan
02/07/2025, 18:39
Ρε'σείς τι λέει αυτός εδώ;
Αλλαγή ιμάντα και μπίλιες κάθε 12.000χλμ σε Liberty 125; Ρε τους Ιταλούς, νομίζουν ότι κλάνουμε τάλιρα;
Και βαλβίδες κάθε 12.000χλμ;
463458
Επίσης το Hub oil τι είναι;
motojojo
02/07/2025, 19:41
Δεν ειναι περίεργο, τα Συμ θελουν ιμάντα στα 10000. Κοστίζει όμως και τα μισά λεφτα αν δεν κάνω λάθος. Αν και εδω εχει το ανάλογο κόστος έρχεται μια ή η άλλη με τα πιο επωνυμα.
Το hub oil μαλλον λαδι κιβωτίου ειναι.
Ρε'σείς τι λέει αυτός εδώ;
Αλλαγή ιμάντα και μπίλιες κάθε 12.000χλμ σε Liberty 125; Ρε τους Ιταλούς, νομίζουν ότι κλάνουμε τάλιρα;
Και βαλβίδες κάθε 12.000χλμ;
463458
Επίσης το Hub oil τι είναι;
Μπιστάει αφού.....:p
Hub oil είναι τα λάδια της μετάδοσης κίνησης, στα αμάξια λέγεται διαφορικό :D
.... στα αμάξια λέγεται διαφορικό....
Αρχίσαμεεεεε.......................
Κι εγώ που νόμιζα πως οι ιμάντες κι οι μπίλιες του SH είναι ακριβά και θέλουν αλλαγή στα διπλάσια χιλιόμετρα και αν...
Road Pirat
05/07/2025, 13:40
Το hub oil είναι το λάδι του σασμάν/διαφορικού, είναι στην πίσω ρόδα, έχει τάπα που αδειάζει και μια που γεμίζει, δεν έχει μεγάλη ποσότητα μέσα.
TheRegulator
06/07/2025, 20:45
Το αγωνιστικό σκάει φλογιδια σε κάθε άφημα απ τις 5000 στροφές και πάνω το οποίο είναι κουλ af αλλά δεν κρατάει ρελαντί..
να ξεκινήσω με μπουζί?
Έχει Rapid bike και το Bazzazz EFI..
RaGe_Raptor
06/07/2025, 20:47
Το αγωνιστικό σκάει φλογιδια σε κάθε άφημα απ τις 5000 στροφές και πάνω το οποίο είναι κουλ af αλλά δεν κρατάει ρελαντί..
να ξεκινήσω με μπουζί?
Έχει Rapid bike και το Bazzazz EFI..
Kawasaki είναι, τί περίμενες :bawl::p
sanctusan
06/07/2025, 20:48
Σιγά σιγά θα της το κάνω όλο Malossi πάντως!!! Νομίζω ότι θα πάρει λίγο τα πάνω του το πτώμα!!!
RaGe_Raptor
12/07/2025, 19:02
463355
Χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στον λαιμό μου, εγώ χρησιμοποιώ πλέον πλατυκέφαλες αλλενόβιδες με παξιμάδι ασφαλείας για να σφίγγω τόσο-οσο και να μην δημιουργηθούν ρωγμές. Εδώ και κάποιες χιλιάδες χλμ όλα βαίνουν καλώς.
463661
Δεν ειναι περίεργο, τα Συμ θελουν ιμάντα στα 10000. Κοστίζει όμως και τα μισά λεφτα αν δεν κάνω λάθος. Αν και εδω εχει το ανάλογο κόστος έρχεται μια ή η άλλη με τα πιο επωνυμα.
Το hub oil μαλλον λαδι κιβωτίου ειναι.
Α για αυτο στο symphony της δουλειας καθε 10Κ χλμ εκοβε ιμαντα?wtf
grinderx
13/07/2025, 15:03
Χωρίς να θέλω να πάρω κάποιον στον λαιμό μου, εγώ χρησιμοποιώ πλέον πλατυκέφαλες αλλενόβιδες με παξιμάδι ασφαλείας για να σφίγγω τόσο-οσο και να μην δημιουργηθούν ρωγμές. Εδώ και κάποιες χιλιάδες χλμ όλα βαίνουν καλώς.
463661
Όπως έγραψα κι εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161307&page=135&p=3255760&viewfull=1#post3255760), κι εγώ με βίδες κατέληξα να κάνω τη δουλειά μου.
Peterjackson
15/07/2025, 14:46
Τα φώτα σας.
Δοκίμασα διάφορες μπότες και μποτάκια, όχι όλα στο v storm, αλλά κανένα δεν μου κάθεται καλά στον επιλογέα των ταχυτήτων. Στο δικό μου δοκίμασα να ανεβάσω/κατεβάσω τον λεβιέ , αλλά και πάλι δεν με βόλεψε τίποτα. Πιθανόν να φταίει η συνήθεια από τα ορειβατικά και τα ασφαλείας που φοράω, τα οποία κολυμπάνε στο κενό μεταξύ πεγκ και λεβιέ.
Αξίζει η επένδυση σε επεκτάσιμο λεβιέ ή απλά πρέπει να μάθω το νέο πατούμενο;
https://www.motoraid.eu/mymoto/suzuki/sw-motech-gear-lever-dl650-2011-?_gl=1*1k5qaof*_up*MQ..*_ga*MTc2NzgyMDE2Ni4xNzUyNTgzMjU1*_ga_H6YTWJPVGK*czE3NTI1ODMyNTUkbzEkZzEkdDE3 NTI1ODMyNjAkajU1JGwwJGg1MzUxNzQzNDg.
Τα φώτα σας.
Δοκίμασα διάφορες μπότες και μποτάκια, όχι όλα στο v storm, αλλά κανένα δεν μου κάθεται καλά στον επιλογέα των ταχυτήτων. Στο δικό μου δοκίμασα να ανεβάσω/κατεβάσω τον λεβιέ , αλλά και πάλι δεν με βόλεψε τίποτα. Πιθανόν να φταίει η συνήθεια από τα ορειβατικά και τα ασφαλείας που φοράω, τα οποία κολυμπάνε στο κενό μεταξύ πεγκ και λεβιέ.
Αξίζει η επένδυση σε επεκτάσιμο λεβιέ ή απλά πρέπει να μάθω το νέο πατούμενο;
https://www.motoraid.eu/mymoto/suzuki/sw-motech-gear-lever-dl650-2011-?_gl=1*1k5qaof*_up*MQ..*_ga*MTc2NzgyMDE2Ni4xNzUyNTgzMjU1*_ga_H6YTWJPVGK*czE3NTI1ODMyNTUkbzEkZzEkdDE3 NTI1ODMyNjAkajU1JGwwJGg1MzUxNzQzNDg.
Καλησπέρα, θέλει άλλη κίνηση του ποδιού, αντί για απλό πάνω - κάτω πρέπει να προσθέσεις και ένα μικρό ημικύκλιο στο ανέβασμα.
Συνήθεια είναι μέχρι να μη σου κολλάει το πόδι στον λεβιέ αλλά αν είδες και απόειδες δοκίμασε την επέκταση να μας πεις και εντυπώσεις!
Σε ενα κινεζοπαπι που εχω και θελω να αλλαξω
τα πισω αμορτισερ που κλασανε
υπαρχει προβλημα αν βαλω 34 εκατοστα απο τρυπα σε τρυπα
αντι 33,5 που ειναι τα μαμα?
ο μονος λογος που το σκεφτηκα ειναι οτι τα μεν
τα παιρνω αμεσα τα δε θελουν παραγγελια κ κοστος μεταφορικων
RaGe_Raptor
15/07/2025, 18:44
Σε ενα κινεζοπαπι που εχω και θελω να αλλαξω
τα πισω αμορτισερ που κλασανε
υπαρχει προβλημα αν βαλω 34 εκατοστα απο τρυπα σε τρυπα
αντι 33,5 που ειναι τα μαμα?
ο μονος λογος που το σκεφτηκα ειναι οτι τα μεν
τα παιρνω αμεσα τα δε θελουν παραγγελια κ κοστος μεταφορικων
Θα αλλάξει η πισω γεωμετρία και τα anti squat χαρακτηριστικά. :bawl:
Λογικά δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά αυτο το assessment γινεται live.
karellen
15/07/2025, 19:51
Θα αλλάξει η πισω γεωμετρία και τα anti squat χαρακτηριστικά. :bawl:
Λογικά δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά αυτο το assessment γινεται live.
Πρέπει να εξετάσουμε και το πόσον επηρεάζει το trail breaking.
RaGe_Raptor
15/07/2025, 20:08
Δεν έχει σημασία, ο ιδιοκτήτης δεν ...:D
Αυτο θα ηταν σημαντικο προβλημα
Γενικα.το χρησιμοποιω για καταδρομικες το παπι
Κατι legendary τα περναει απο πανω....
karellen
15/07/2025, 23:53
:lol: