View Full Version : QJ motor svt 650
panavour
06/10/2023, 22:48
Η QJMOTOR μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά φέρνοντας μια γεμάτη γκάμα adventure μοντέλων SRT σε διάφορους κυβισμούς από 550 ως 700 και 800 κυβικά, με κοινό παρονομαστή τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική κινητήρα. Η έκπληξη της εταιρείας που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τη Γκοργκόλης Α.Ε. ωστόσο εμφανίστηκε στην περσινή EICMA και πλέον, εδώ και λίγο καιρό, έχει φτάσει και στην αγορά της χώρας μας.
Η SVT 650 φορά έναν δικύλινδρο V με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 90 μοιρών και χορταστική απόδοση 75.2 hp στις 9,000 rpm και 6.6 kgm στις 8,000 rpm. Η κορύφωση των στοιχείων απόδοσης σε αρκετά ψηλές στροφές αποκαλύπτει τον εύστροφο χαρακτήρα του κινητήρα αυτού, όπως “προδίδεται” και από τους υπερτετράγωνους κυλίνδρους του: 81.0 x 62.6 mm. Ναι, είναι οι ίδιες ακριβώς διαστάσεις με τη Suzuki V-Strom 650, μα για την ιστορία η QJMOTOR έχει επισήμως ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για αναπαραγωγή του αλλά για έναν εξολοκλήρου δικό της κινητήρα, που μάλιστα εδώ αποδίδει περισσότερη ονομαστική ισχύ.
Περισσότερα/Από εδώ: https://www.bikeit.gr/on-off-qj-motors/item/35843-proti-epafi-qjmotor-svt-650x-2024?m=1
446848
AUFGEBRACHT
07/10/2023, 10:48
Εμφανισιακά νομίζω πως διεκδικεί δάφνες ασχήμιας...
Είναι η νέα τάση του κοψομούρικου. Ούτε σε εμένα αρέσει, αλλά αν τελικά καθιερωθεί, όσα διαφέρουν θα φαντάζουν παρωχημένα. Πάντως θα μου πάρει καιρό να συνηθίσω τέτοιες γραμμές.
:lol::lol::lol:
(κι) άλλη μλκια πάλι!!!!!
Ρε το μέλλον είναι τσάινα πάρτετο χαμπάρι
:lol:
Μ'αρέσει που λέει
υπερτετράγωνους κυλίνδρους του: 81.0 x 62.6 mm. Ναι, είναι οι ίδιες ακριβώς διαστάσεις με τη Suzuki V-Strom 650,μα για την ιστορία η QJMOTOR έχει επισήμως ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για αναπαραγωγή του αλλά για έναν εξολοκλήρου δικό της κινητήρα, που μάλιστα εδώ αποδίδει περισσότερη ονομαστική ισχύ.
Εμφανισιακά, μέχρι και το σημείο που κουμπώνει στο πλαίσιο μοιάζει, όχι μόνο διαστάσεις-τάπα λαδιού-σωλήνωση νερού κλπα....
AUFGEBRACHT
07/10/2023, 16:23
:lol::lol::lol:
(κι) άλλη μλκια πάλι!!!!!
Ρε το μέλλον είναι τσάινα πάρτετο χαμπάρι
Αφού το μέλλον είναι ύφεση και φτωχοποίηση, λογικό να 'ναι Τσάϊνα... γιατί αλλιώς...θα είχαν την μοίρα μαγαζιού, που πουλάει μεγεθυντές πέους στη Νιγηρία.
AUFGEBRACHT
07/10/2023, 16:25
Μ'αρέσει που λέει
Εμφανισιακά, μέχρι και το σημείο που κουμπώνει στο πλαίσιο μοιάζει, όχι μόνο διαστάσεις-τάπα λαδιού-σωλήνωση νερού κλπα....
Το πρωτότυπο έγραφε και Suzuki στα καπάκια του μοτέρ, ευτυχώς το πήραν πρέφα τελευταία στιγμή...
Λευκάδιος
07/10/2023, 18:06
Όλα καλά και ωραία αλλά πρέπει να προσπάθησαν πολύ να το φτάσουν 236 κιλά που αντιστοιχεί σε on-off 1000cc και πάνω
DRAKONET
08/10/2023, 21:58
Το οδηγησα στην εκδηλωση στο λαυριο!
Τα κιλα του δεν φαινονται σε καμια περιπτωση. Εχει νευρο εχει γκαζι και στα δικα μου μετρα 1.78 100 κιλα κουμπωσε τελεια.
Με παραξενεψε το γεγονος οτι στο κλεισιμο του γκαζιου δεν εκοβε οσο περιμενα το μοτερ την ταχυτητα της μηχανης.
Με σκασιμο στην τριτη σκων' σουζα ...
Ναι δεν ειναι ωραιο με την πρωτη ματια...αλλα οσο το κοιτας τοσο το καταλαβαινεις...και γλυκαινει στο ματι.
Ειναι μια ομορφη-ασχημη μηχανη!
Θε ελεγα ειναι ο Μπελμοντο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο λογια..
Οταν μπηκα στην ομαδα....αρκετες φορες βρεθηκα να υποστηριζω τις μοτοσυκλετες απο κινα.
Καποιοι μαλιστα με χαρακτηρισαν κινεζοπληκτο....κινεζοφιλο...κ.α . Παντα ανεφερα λοιπον οτι θα ερθει το πληρωμα του χρονου
αρκετα συντομα...σε βαθος 5ετιας που οι μηχανες απο κινα θα μπουν για τα καλα οχι μονο στην ελλαδα...αλλα σε ολη την ευρωπη αλλα
και σε χωρες την αμερικανικης ηπειρου οπως...χιλη--αργεντινη...κα'
Τοτε ελεγα ''Μαλ#@#ες....και ετρωγα κραξιμο.
ΤΩΡΑ γελαω με μερικους γιατι δεν θυμοσαστε τι λεγατε....και πηγατε και αγορασατε κι'ολας...εκει φτασατε.. !!!
Δικαιωνομαι λοιπον!
Να ειμαστε ολοι καλα παιδια....να εχουμε την υγεια μας να οδηγουμε οτι ''φτανει το χερι μας''
και να μην κακολογουμε τις επιλογες των φιλων συντροχων!
Ακομη και εσυ που διαβασες το ποστ μου και ειπες σε καποια στιγμη....''καλα μαλ@@#ες λεει""
Θα'ρθει και η δικη σου σειρα....που θα τα καλοβλεπεις....
Καλη συνεχεια !!
RaGe_Raptor
08/10/2023, 22:37
Το οδηγησα στην εκδηλωση στο λαυριο!
Τα κιλα του δεν φαινονται σε καμια περιπτωση. Εχει νευρο εχει γκαζι και στα δικα μου μετρα 1.78 100 κιλα κουμπωσε τελεια.
Με παραξενεψε το γεγονος οτι στο κλεισιμο του γκαζιου δεν εκοβε οσο περιμενα το μοτερ την ταχυτητα της μηχανης.
Με σκασιμο στην τριτη σκων' σουζα ...
Ναι δεν ειναι ωραιο με την πρωτη ματια...αλλα οσο το κοιτας τοσο το καταλαβαινεις...και γλυκαινει στο ματι.
Ειναι μια ομορφη-ασχημη μηχανη!
Θε ελεγα ειναι ο Μπελμοντο ������
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο λογια..
Οταν μπηκα στην ομαδα....αρκετες φορες βρεθηκα να υποστηριζω τις μοτοσυκλετες απο κινα.
Καποιοι μαλιστα με χαρακτηρισαν κινεζοπληκτο....κινεζοφιλο...κ.α ������. Παντα ανεφερα λοιπον οτι θα ερθει το πληρωμα του χρονου
αρκετα συντομα...σε βαθος 5ετιας που οι μηχανες απο κινα θα μπουν για τα καλα οχι μονο στην ελλαδα...αλλα σε ολη την ευρωπη αλλα
ΤΩΡΑ γελαω με μερικους γιατι δεν θυμοσαστε τι λεγατε....και πηγατε και αγορασατε κι'ολας...εκει φτασατε.. !!!������
Δικαιωνομαι λοιπον!
Να ειμαστε ολοι καλα παιδια....να εχουμε την υγεια μας να οδηγουμε οτι ''φτανει το χερι μας''
Ακομη και εσυ που διαβασες το ποστ μου και ειπες σε καποια στιγμη....''καλα μαλ@@#ες λεει""
Καλη συνεχεια !!
Μα τί ανάγκη είναι αυτή να είστε οι "I told you so!"
Κάποια στιγμή θα βγάλουν και αξιόλογες μοτοσυκλέτες, φαντάζομαι.
Calm your tits , dudes... :D
Δυο λογια..
Καποιοι μαλιστα με χαρακτηρισαν κινεζοπληκτο....κινεζοφιλο...κ.α ������. Παντα ανεφερα λοιπον οτι θα ερθει το πληρωμα του χρονου
ΤΩΡΑ γελαω με μερικους γιατι δεν θυμοσαστε τι λεγατε....και πηγατε και αγορασατε κι'ολας...εκει φτασατε.. !!!������
Δικαιωνομαι λοιπον!
Καλη συνεχεια !!
Εγώ είμαι από αυτούς που αποφεύγω οτιδήποτε από Κίνα (όχι μόνο μοτοσυκλέτες) αλλά σίγουρα για διαφορετικούς λόγους από ότι θα πιστεύεις. Να συμπληρώσω πως μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά ενώ έχω αυτή τη στάση πίστευα το ίδιο με εσένα, ότι δηλαδή μια μέρα (ήρθε αυτή η μέρα ήδη) θα μπουν στη Παγκόσμια αγορά για τα καλά. Η διαφορά μας -μάλλον- είναι πως εγώ θεωρούσα πως αυτό είναι το πρόβλημα και δεν είναι για χειροκρότημα. Είμαι αυτός που μεταφράζει τη λέξη Παγκοσμιοποίηση ως Κινεζοποίηση (με όρους αγοράς εμπορίου), πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κακό για εμάς και τα παιδιά μας. Φυσικά τι μας νοιάζει. Ας βολευτούμε εμείς τώρα με το προσωρινά φθηνό και τα παιδιά μας βλέπουνε τι θα κάνουν... Τώρα γιατί μοτοσυκλέτες των 7,8,10 και 11 χιλιάδων θεωρούνται φθηνές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Προφανώς φταίει ότι οι συνήθης μάρκες έχουν εκτοξευτεί στις 15 και 18 χιλιάδες ενώ μας πουλάνε το ίδιο Κινέζικο προϊόν...
Είμαι αυτός που πιστεύει πως αρχικά οι αχόρταγες πολυεθνικές θέλησαν να εκτοξεύσουν το 200% της κερδοφορίας τους στο 400% και που σήμερα κλαίγονται απολογούμενες πως αν δεν το φτιάξουν στη Κίνα απλώς δεν επιβιώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες βιομηχανίες που δεν κατασκευάζουν τίποτα στην Ευρώπη και όλα τα στέλνουν να κατασκευαστούν φασόν στη Κίνα και στη καλύτερη των περιπτώσεων τα συναρμολογούν εδώ (όπου "εδώ" βλ. Ευρώπη). Το ίδιο ισχύει και με τις μικρές βιοτεχνίες που φέρνουν φθηνά Κινέζικα προϊόντα και βάζουν απλά το λογότυπο τους πλασάροντας τη νέα τους κολεξιόν που δεν είναι καν σχεδιασμένο από αυτούς απλά τους στοιχίζει πλέον λιγότερο να το εισάγουν παρά να το σχεδιάσουν και να το κατασκευάσουν. Είμαι αυτός που λέει πως σύντομα -σε βάθος 5ετίας- το Κινέζικο δεν θα είναι αυτό που φτάνει το χέρι σου να πάρει αλλά άλλο ένα προϊόν σαν τα άλλα που ξέρεις και που θα το αγοράζεις με τους ίδιους όρους, δλδ πανάκριβα. Είμαι αυτός που σου λέει ότι σε βάθος 10ετίας τα παιδιά μας θα ψάχνουν για δουλειά στη Κίνα γιατί τίποτα στο πλανήτη δε θα κατασκευάζεται αλλού παρά μόνο στη Κίνα, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη κ.ο.κ. Είμαι αυτός που σου λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με το Κινέζικο προϊόν αλλά με το Κινέζικο προϊόν που γράφει BMW, ΚΤΜ, HONDA ή Yamaha και με όλα αυτά που έφερε η πανέξυπνη τακτική τους γιατί "δεν έβγαιναν μάνα μου". Τώρα τους έκλεψαν όλη τη τεχνογνωσία και με νόμο μας ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι π.χ. ο κινητήρας της Suzuki ή της Kawasaki αλλά ένα γνήσιο αντίγραφο τους το οποίο κατοχυρώνεται νομικά και άρα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δημιούργημα.... και ας μην έχουν δώσει φράγκο για τη ληγμένη πατέντα. Τι ωραία που τους ταιριάζει το "με τα χεράκια τους έβγαλαν τα ματάκια τους....", ποια είναι τα θύματα όμως αυτής της ιστορίας;
Αυτό είναι το πρόβλημα που περιέγραφα από τα τέλη της δεκαετίας του '90 αλλά "αν και τα έλεγα εγώ" δεν άκουγες (σε τρίτο πρόσωπο γράφω, μη το πάρεις προσωπικά). Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στη γραφή μου, δεν τα γράφω ως Έλληνας αλλά ως Ευρωπαίος πολίτης γιατί πλέον τα πράγματα δεν αφορούν την αγοραστική δύναμη του Έλληνα αλλά και του Ευρωπαίου πολίτη. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά.
δε διαφωνω με αυτα που λες
δεν ξερω ποιος ειναι το θυμα και ποιος ο θυτης απο τις εταιρειες
αυτο που βλεπω ειναι οτι η παραγωγη παει προς το φτηνο και αναλωσιμο κατι που σημαινει οτι ο καταναλωτης πληρωνει ασταματητα για φτηνα προιοντα χαμηλης ποιοτητας περιορισμενης χρησης
ταυτοχρονα το περιβαλλον επιβαρυνεται με την υπερβολικη καταναλωση πρωτων υλων και ενεργειας και με τη συγκεντρωση αποβλητων
κι εμεις ειμαστε χαρουμενοι γιατι κανουμε unboxing
panavour
09/10/2023, 20:01
Εγώ είμαι από αυτούς που αποφεύγω οτιδήποτε από Κίνα (όχι μόνο μοτοσυκλέτες) αλλά σίγουρα για διαφορετικούς λόγους από ότι θα πιστεύεις. Να συμπληρώσω πως μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά ενώ έχω αυτή τη στάση πίστευα το ίδιο με εσένα, ότι δηλαδή μια μέρα (ήρθε αυτή η μέρα ήδη) θα μπουν στη Παγκόσμια αγορά για τα καλά. Η διαφορά μας -μάλλον- είναι πως εγώ θεωρούσα πως αυτό είναι το πρόβλημα και δεν είναι για χειροκρότημα. Είμαι αυτός που μεταφράζει τη λέξη Παγκοσμιοποίηση ως Κινεζοποίηση (με όρους αγοράς εμπορίου), πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κακό για εμάς και τα παιδιά μας. Φυσικά τι μας νοιάζει. Ας βολευτούμε εμείς τώρα με το προσωρινά φθηνό και τα παιδιά μας βλέπουνε τι θα κάνουν... Τώρα γιατί μοτοσυκλέτες των 7,8,10 και 11 χιλιάδων θεωρούνται φθηνές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Προφανώς φταίει ότι οι συνήθης μάρκες έχουν εκτοξευτεί στις 15 και 18 χιλιάδες ενώ μας πουλάνε το ίδιο Κινέζικο προϊόν...
Είμαι αυτός που πιστεύει πως αρχικά οι αχόρταγες πολυεθνικές θέλησαν να εκτοξεύσουν το 200% της κερδοφορίας τους στο 400% και που σήμερα κλαίγονται απολογούμενες πως αν δεν το φτιάξουν στη Κίνα απλώς δεν επιβιώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες βιομηχανίες που δεν κατασκευάζουν τίποτα στην Ευρώπη και όλα τα στέλνουν να κατασκευαστούν φασόν στη Κίνα και στη καλύτερη των περιπτώσεων τα συναρμολογούν εδώ (όπου "εδώ" βλ. Ευρώπη). Το ίδιο ισχύει και με τις μικρές βιοτεχνίες που φέρνουν φθηνά Κινέζικα προϊόντα και βάζουν απλά το λογότυπο τους πλασάροντας τη νέα τους κολεξιόν που δεν είναι καν σχεδιασμένο από αυτούς απλά τους στοιχίζει πλέον λιγότερο να το εισάγουν παρά να το σχεδιάσουν και να το κατασκευάσουν. Είμαι αυτός που λέει πως σύντομα -σε βάθος 5ετίας- το Κινέζικο δεν θα είναι αυτό που φτάνει το χέρι σου να πάρει αλλά άλλο ένα προϊόν σαν τα άλλα που ξέρεις και που θα το αγοράζεις με τους ίδιους όρους, δλδ πανάκριβα. Είμαι αυτός που σου λέει ότι σε βάθος 10ετίας τα παιδιά μας θα ψάχνουν για δουλειά στη Κίνα γιατί τίποτα στο πλανήτη δε θα κατασκευάζεται αλλού παρά μόνο στη Κίνα, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη κ.ο.κ. Είμαι αυτός που σου λέει ότι δεν έχει πρόβλημα με το Κινέζικο προϊόν αλλά με το Κινέζικο προϊόν που γράφει BMW, ΚΤΜ, HONDA ή Yamaha και με όλα αυτά που έφερε η πανέξυπνη τακτική τους γιατί "δεν έβγαιναν μάνα μου". Τώρα τους έκλεψαν όλη τη τεχνογνωσία και με νόμο μας ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι π.χ. ο κινητήρας της Suzuki ή της Kawasaki αλλά ένα γνήσιο αντίγραφο τους το οποίο κατοχυρώνεται νομικά και άρα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δημιούργημα.... και ας μην έχουν δώσει φράγκο για τη ληγμένη πατέντα. Τι ωραία που τους ταιριάζει το "με τα χεράκια τους έβγαλαν τα ματάκια τους....", ποια είναι τα θύματα όμως αυτής της ιστορίας;
Αυτό είναι το πρόβλημα που περιέγραφα από τα τέλη της δεκαετίας του '90 αλλά "αν και τα έλεγα εγώ" δεν άκουγες (σε τρίτο πρόσωπο γράφω, μη το πάρεις προσωπικά). Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στη γραφή μου, δεν τα γράφω ως Έλληνας αλλά ως Ευρωπαίος πολίτης γιατί πλέον τα πράγματα δεν αφορούν την αγοραστική δύναμη του Έλληνα αλλά και του Ευρωπαίου πολίτη. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά.
Δηλαδή με όσα μας είπες,στο σπίτι σου ,και γενικότερα στην ζωή σου σε τι ποσοστό έχεις κινέζικα προϊόντα;;; εννοώ αυτά που γράφουν στο ταμπελακι made in China.???από απλή περιέργεια ρωτάω να εξηγουμαστε.
stefanos
10/10/2023, 07:47
Κινέζικο ξεκινέζικο δεν έχει νόημα.
Εφόσον στην Κίνα είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες εκεί θα πάει το χρήμα και εκεί θα γίνει επένδυση.
Πήρε τελευταία η Κίνα λίγο την κάτω βόλτα θα πουλήσουν οι μεγαλομέτοχοι τις μετοχές τους
θα επενδύσουν στην Καμπότζη ή όπου αλλού.
Το προϊόν δεν παίζει ρόλο πλέον θα αναγκαστείτε να αγοράζετε ότι πουλάνε όπως και ο γεωργός έμαθε να φτιάχνει μοτοσυκλέτες.
Οι εποχές που κάποιοι παθιασμένοι άνθρωποι καταπιάνονταν με την αυτοκίνηση και δημιουργούσαν προϊόντα που σκοπό είχαν να είναι ανταγωνιστικά στην κατηγορία τους πέρασε.
Τώρα ο ανταγωνισμός είναι στην τιμή και τη μόστρα.
Πλέον υπάρχει πακτωλός χρημάτων που υποστηρίζει το φτηνό κόστος κατασκευής και το μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Επενδυτές και όχι κατασκευαστές.
Dr.Monty
10/10/2023, 09:56
Ο ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ ΞΕΡΕΙ!!11! Ξέρει να αναγνωρίζει την ποιότητα! Είμασταν πρωτοι σε καγεν άλλωστε. Και να θυμίσω οτι οι εκφρασεις "φιλότιμο" και "απ'τα LIDL" δεν υπάρχουν σε άλλες γλώσσες.
O ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ ήταν ο πρώτος που άλλαζε εμβολιαστικό κέντρο γιατι του είπε η θειά του σε ποιο δεν κανουν κινέζικα εμβόλια. Βέβαια μετά ειχε πρόβλημα και με της moderna και ρώτησε τον ξάδερφό του το σεκιουριτά σε ποιο θα βρει pfizer. Γιατι ο ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ (και η θεία του) ξέρει και απο βιοτεχνολογία. Ξέρει και απο μηχανές εσωτερικής καύσης. Του τα είπε ο ξαδερφος το πασχα στο χωριο. Σε μια σουρα πάνω. Ασχετα αν ο ξαδερφος και αυτος νομιζουν οτι το πολυτεχνειο ειναι γιορτή για την απελευθερωση της ελλάδας από τους Γερμανους το 1700κάτι.
Α! ξερει και απο στατιστική. Χωρις παραδειγματα γιατι βαρέθηκα.
Johny the Fox
10/10/2023, 10:48
Ο ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ ΞΕΡΕΙ!!11! Ξέρει να αναγνωρίζει την ποιότητα! Είμασταν πρωτοι σε καγεν άλλωστε. Και να θυμίσω οτι οι εκφρασεις "φιλότιμο" και "απ'τα LIDL" δεν υπάρχουν σε άλλες γλώσσες.
O ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ ήταν ο πρώτος που άλλαζε εμβολιαστικό κέντρο γιατι του είπε η θειά του σε ποιο δεν κανουν κινέζικα εμβόλια. Βέβαια μετά ειχε πρόβλημα και με της moderna και ρώτησε τον ξάδερφό του το σεκιουριτά σε ποιο θα βρει pfizer. Γιατι ο ΑΙΛΛΟΙΝΑΣ (και η θεία του) ξέρει και απο βιοτεχνολογία. Ξέρει και απο μηχανές εσωτερικής καύσης. Του τα είπε ο ξαδερφος το πασχα στο χωριο. Σε μια σουρα πάνω. Ασχετα αν ο ξαδερφος και αυτος νομιζουν οτι το πολυτεχνειο ειναι γιορτή για την απελευθερωση της ελλάδας από τους Γερμανους το 1700κάτι.
Α! ξερει και απο στατιστική. Χωρις παραδειγματα γιατι βαρέθηκα.
Καλα ,μην το περασουμε και στην αντιπερα οχθη ! Για low budget μηχανακια που βουλωνουν τρυπες ''ενεκα η φτωχοποιηση'' κουβεντιαζουμε και οχι οτι εχει ξεχυθει η δωρεαν υψηλη τεχνολογια απο τους κινεζους .Απο την αλλη , σε αντιθεση με τα μηχανακια , δεν δειχνουν τοσο large αποψεις αυτοι που τους προτεινει ο καρδιολογος τοποθετηση βηματοδοτη made in China που κοστιζει το 1/3 της τιμης σε συγκριση με τους λοιπους ,η δεν θελουν (και καλα κανουν)φαρμακα δυτικων εταιριων κατασκευασμενων σε κινεζικα εργοστασια με κινεζικες πρωτες υλες και εκδοχα.Ειπαμε καλοδεχουμενα τα κινεζικα με την ευχη καποτε να αποτελεσουν πρωτη επιλογη και οχι οικονομικη λυση αναγκης ,αλλα προς το παρον μη ειρωνευομαστε ερημην τις οποιες επιφυλαξεις ,γιατι εχει δρομο ακομη το πραγμα.
Dr.Monty
10/10/2023, 10:56
Στον συγκεκριμένο χώρο μη ξεχνάμε οτι παιζουν πολυ και οι πατέντες που κρατάνε ψηλά την τιμή. Ούτε τα γενόσημα χρησιμοποιούσαμε στην Ελλάδα πριν λίγο καιρο. Ακόμα και ευρωπαικά.
whatever he said
panavour
10/10/2023, 11:38
Καλα ,μην το περασουμε και στην αντιπερα οχθη ! Για low budget μηχανακια που βουλωνουν τρυπες ''ενεκα η φτωχοποιηση'' κουβεντιαζουμε και οχι οτι εχει ξεχυθει η δωρεαν υψηλη τεχνολογια απο τους κινεζους .Απο την αλλη , σε αντιθεση με τα μηχανακια , δεν δειχνουν τοσο large αποψεις αυτοι που τους προτεινει ο καρδιολογος τοποθετηση βηματοδοτη made in China που κοστιζει το 1/3 της τιμης σε συγκριση με τους λοιπους ,η δεν θελουν (και καλα κανουν)φαρμακα δυτικων εταιριων κατασκευασμενων σε κινεζικα εργοστασια με κινεζικες πρωτες υλες και εκδοχα.Ειπαμε καλοδεχουμενα τα κινεζικα με την ευχη καποτε να αποτελεσουν πρωτη επιλογη και οχι οικονομικη λυση αναγκης ,αλλα προς το παρον μη ειρωνευομαστε ερημην τις οποιες επιφυλαξεις ,γιατι εχει δρομο ακομη το πραγμα.
Low budget,με ψεκασμό Bosch,και abs ,με αναρτήσεις kayaba και φρενa nissin,που το είδες.;και κινητήρα αντιγραφή κλώνο της Χόντα;.Για την δικιά μου μιλάω voge ds500.που το είδες το low budget???Aπλως έχουν μικρότερα μεροκάματα,και υποστηριζονται απ' το κινεζικό κράτος.Αν δεν υπήρχαν μάλιστα οι υπέρογκοι δασμοί,ο υπέρογκος ΦΠΑ,και τα υπέρογκα μεταφορικά αντί για 6500 που το πήρα πλήρες με τρεις βαλίτσες συναγερμό και με το κλειδί στο χέρι,θα είχα πληρώσει 4500.καλη η καραμέλα , άλλα θα πάθετε κανά ζάχαρο στο τέλος απ' το πολύ πιπιλισμα.
Johny the Fox
10/10/2023, 15:05
Low budget,με ψεκασμό Bosch,και abs ,με αναρτήσεις kayaba και φρενa nissin,που το είδες.;και κινητήρα αντιγραφή κλώνο της Χόντα;.Για την δικιά μου μιλάω voge ds500.που το είδες το low budget???Aπλως έχουν μικρότερα μεροκάματα,και υποστηριζονται απ' το κινεζικό κράτος.Αν δεν υπήρχαν μάλιστα οι υπέρογκοι δασμοί,ο υπέρογκος ΦΠΑ,και τα υπέρογκα μεταφορικά αντί για 6500 που το πήρα πλήρες με τρεις βαλίτσες συναγερμό και με το κλειδί στο χέρι,θα είχα πληρώσει 4500.καλη η καραμέλα , άλλα θα πάθετε κανά ζάχαρο στο τέλος απ' το πολύ πιπιλισμα.
Καβαλας το μηχανακι της ζωης σου και ειναι τουλαχιστον κατανοητος ο ενθουσιασμος σου.Αναφερθηκα σε low badget καθως καθε σειρα εχει την ακριβη ,εχει και την φτηνη της εκδοση Οι ακριβες σειρες της π.χ της nissin εχουν περισσοτερο απο το μηχανακι που αγορασες . Αυτο που τονισα ειναι οτι αυτα τα μηχανακια δεν εχουν καταφερει μεχρι τωρα να ειναι μοτοσυκλετες επιλογης ,αλλα στοχευουν φορτωμενες με προικα απο το ali express να γινουν το συμβολο στην παγκοσμια αφραγκια..Επι τη ευκαιρια ειναι λυπηρο εως επικινδυνο να χαιρεται αντι να προβληματιζεται ο καταναλωτης που γινονται ανταγωνιστικα τα προιοντα με γνωμονα την χαμηλη εργατικη αμοιβη .Αλωστε εσυ αναφερεσαι συνεχως στην λυση χαμηλου προυπολλογισμου που σε οδηγησε σε αυτη την αγορα μεν,αλλα απο την αλλη δεν δεχεσαι να το λενε και αλλοι.
ΓιώργοςΤΤ
10/10/2023, 15:33
Σας παρακαλώ επειδή έχω χάσει το μέτρημα, πόσες παρατάσεις πέντε και δέκα χρόνων θέλουν οι Κινέζοι για να σβήσουν από τον χάρτη τους υπόλοιπους;
Γιατί μετράω από το 1998 και κάτι δεν μου βγαίνει.
Το ότι μοτοσυκλέτα 600 κυβικών ζυγίζει όσο μια 1.300, λέει τα πάντα για την ποιότητα κατασκευής.
Το ότι ο Έλληνας παίρνει μισθούς Αφρικής το 2023 και αναγκάζεται να πάει σε αυτές τις επιλογές, δεν τις καθιστά ποιοτικές.
Και έχω καταλάβει ότι είμαι ο μόνος που παραδέχομαι ότι μου έσπασε πιστόνι 700 χλμ από την ανακατασκευή (σε τζαπαν, ε;).
Τα λέμε το 2028 που θα έχω πάρει και έχω μηχανή yu dai sun (λογοπαίγνιο).
Υγ. Επειδή είμαι ειλικρινής άνθρωπος, αν χρειάζονταν σήμερα να αγοράσω μηχανή, κινεζικό θα έπαιρνα, δεν φτάνει η τσέπη μου για παραπάνω. Αλλά εις γνώσιν της κατάστασης χωρίς φανμποϊσμούς.
Dr.Monty
10/10/2023, 16:12
Καβαλας το μηχανακι της ζωης σου και ειναι τουλαχιστον κατανοητος ο ενθουσιασμος σου.Αναφερθηκα σε low badget καθως καθε σειρα εχει την ακριβη ,εχει και την φτηνη της εκδοση Οι ακριβες σειρες της π.χ της nissin εχουν περισσοτερο απο το μηχανακι που αγορασες . Αυτο που τονισα ειναι οτι αυτα τα μηχανακια δεν εχουν καταφερει μεχρι τωρα να ειναι μοτοσυκλετες επιλογης ,αλλα στοχευουν φορτωμενες με προικα απο το ali express να γινουν το συμβολο στην παγκοσμια αφραγκια..Επι τη ευκαιρια ειναι λυπηρο εως επικινδυνο να χαιρεται αντι να προβληματιζεται ο καταναλωτης που γινονται ανταγωνιστικα τα προιοντα με γνωμονα την χαμηλη εργατικη αμοιβη .Αλωστε εσυ αναφερεσαι συνεχως στην λυση χαμηλου προυπολλογισμου που σε οδηγησε σε αυτη την αγορα μεν,αλλα απο την αλλη δεν δεχεσαι να το λενε και αλλοι.
Ξεφυγες λίγο. Πολυεπίπεδα. Οταν λεμε για nissin μιλάμε αν τα μηχανακια της ιδιας κατηγορίας φοράνε κατι επώνυμο ή οχι. Μπορει το noname να ειναι καλυτερο απο την φθηνή σειρά μιας επώνυμης π.χ. nissin? Ισως, αλλα συνήθως όχι. Επομένως το επώνυμο το θεωρουμε apriori καλυτερο. Αρα και nissin και kayaba για αυτη τη μηχανη και αυτη την κλάση μηχανών ειναι στα plus.
Τώρα οτι εχουν προίκα απο aliexpress και οτι ο στοχος τους ειναι οι μπατίρηδες αυτης της ζωής, νομιζω και εσυ οταν το ξαναδιαβασεις θα αναρωτηθεις αν το εγραψες.
Παντως ειναι ενδιαφέρον να παει κανεις να παρει με 1300 περιπου ευρω παραπανω το CB500X τελειως γυμνό και να μην προτιμήσει το VOge525 που εχει ρυθμιζομενες αναρτήσεις, TC, προβολακια, χουφτες, προστατευτικά, σταντ και αλλα τόσα που αν μπορουσες να τα βάλεις στο αλλο θα κόστιζε ακομα μια μηχανη.
Το οχημα ήταν στην Ελλαδα status. Δεκαετια 90. Το ιδιο τωρα συμβαινει με καποιους βαλκανιους. Εμεις φυγαμε απο αυτο. Και επειδη φυσικά θα πεις οτι παιζουν αφραγκιες, μη ξεχνας οτι και τοτε παιζαν αλλα ονειρο ζωής ηταν η 316. Και το πετυχαιναν.
Ο κοσμος διαβαζει και συγκρινει πλεον. Υπαρχει πληροφορια εκει εξω.
my2cents
Nostradamus
10/10/2023, 16:31
Το οχημα (και ολα τα καταναλωτικα προιοντα) παντα θα ειναι ΚΑΙ status και δεν εχει να κανει με βαλκανιους και μη. Ο περισσοτερος κοσμος θα παρει οτι καλυτερο μπορει σε καθε κατηγορια (και σε αρκετα προιοντα συνεχιζει να αγοραζει με κριτηριο το "φαινεσθαι" και το status). Τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
CorpseAlive
10/10/2023, 16:40
και κινητήρα αντιγραφή κλώνο της Χόντα
ΠΑΛΙ?
ΠΑΛΙ ΤΑ ΪΔΙΑ?
40 Thread ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?
ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ
Dr.Monty
10/10/2023, 16:44
Το οχημα (και ολα τα καταναλωτικα προιοντα) παντα θα ειναι ΚΑΙ status και δεν εχει να κανει με βαλκανιους και μη. Ο περισσοτερος κοσμος θα παρει οτι καλυτερο μπορει σε καθε κατηγορια (και σε αρκετα προιοντα συνεχιζει να αγοραζει με κριτηριο το "φαινεσθαι" και το status). Τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
Μου θυμισες μια συζήτηση στο reddit/rolex. Ακόμα και οι ιδιοι οι κατοχοι παραδέχονται οτι ο πλουσιος προτιμα ενα 1,5Κ hightech ρολοι παρά ενα rolex. Αλλαξαν οι καιροι.
Πλεον δεν γυράνει κανενας το κεφάλι του σε μια 3ara ΒΜW. Αντε 7αρα ναι. Αλλα εκεινο ειναι εργο τεχνης. Και ειναι και για λιγους.
Εν τω μεταξυ, κατι τελευταιο. Οι φθηνές μηχανές έχουν ~5Κ. Οι ακριβές να ειναι στα 20Κ. Δλδ πιστευει κανεις οτι με 15Κ αγοράζεις στάτους και θεωρεις τον εαυτο σου πλουσιο και τους αλλους τσιπηδες?
Θα ηταν πολυ ωραιος ο κοσμος αν η διαφορά πλουσιου και φτωχου ήταν στα 15Κ
Johny the Fox
10/10/2023, 16:45
Ξεφυγες λίγο. Πολυεπίπεδα. Οταν λεμε για nissin μιλάμε αν τα μηχανακια της ιδιας κατηγορίας φοράνε κατι επώνυμο ή οχι. Μπορει το noname να ειναι καλυτερο απο την φθηνή σειρά μιας επώνυμης π.χ. nissin? Ισως, αλλα συνήθως όχι. Επομένως το επώνυμο το θεωρουμε apriori καλυτερο. Αρα και nissin και kayaba για αυτη τη μηχανη και αυτη την κλάση μηχανών ειναι στα plus.
Τώρα οτι εχουν προίκα απο aliexpress και οτι ο στοχος τους ειναι οι μπατίρηδες αυτης της ζωής, νομιζω και εσυ οταν το ξαναδιαβασεις θα αναρωτηθεις αν το εγραψες.
Παντως ειναι ενδιαφέρον να παει κανεις να παρει με 1300 περιπου ευρω παραπανω το CB500X τελειως γυμνό και να μην προτιμήσει το VOge525 που εχει ρυθμιζομενες αναρτήσεις, TC, προβολακια, χουφτες, προστατευτικά, σταντ και αλλα τόσα που αν μπορουσες να τα βάλεις στο αλλο θα κόστιζε ακομα μια μηχανη.
Το οχημα ήταν στην Ελλαδα status. Δεκαετια 90. Το ιδιο τωρα συμβαινει με καποιους βαλκανιους. Εμεις φυγαμε απο αυτο. Και επειδη φυσικά θα πεις οτι παιζουν αφραγκιες, μη ξεχνας οτι και τοτε παιζαν αλλα ονειρο ζωής ηταν η 316. Και το πετυχαιναν.
Ο κοσμος διαβαζει και συγκρινει πλεον. Υπαρχει πληροφορια εκει εξω.
my2cents
Κανεις λαθη στηριζομενος σε λογοπαιγνια χωρις να μπαινεις σε καμμια ουσια..Brembo stylema φορανε και τα ον οφ αλλα και τα σουπερμπαικ της ντουκατι χωρις να ειναι μηχανακια ιδιας κατηγοριας. Η αναφορα μου στο aliexpress εχει να κανει με το γελοιo της κινεζικης νοοτροπιας/επιχειρηματολογιας ,να πλασαρει τα μηχανακια της στην αγορα κρυμενα αναμεσα σε τριβαλιτζα για δελεαρ ,θυμιζει το παλιο ανεκδοτο '' Τι μηχανακι να αγορασω να πηγαινει με αυτην την κουκουλα '' Και στο φιναλε ,δεξου οτι δεν ειναι ντροπη το να μη σου βγαινουν τα φραγκα παρα μονο για κινεζικο. Δεν εβρισε κανεις ουτε χαρακτηρισε τον αλλον Αλλα μην αρχιζεται να τα παρουσιαζεται επιχειρηματολογωντας τα σαν την τοπ επιλογη .Μη τρελαθουμε κι'ολας .Εκτος και εαν ειναι το οτι καλυτερο εχετε καβαλησει εως τωρα
Johny the Fox
10/10/2023, 16:51
ΠΑΛΙ?
ΠΑΛΙ ΤΑ ΪΔΙΑ?
40 Thread ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?
ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ
https://motoria.gr/2021/06/k%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%B1/
RaGe_Raptor
10/10/2023, 16:57
Παραφράζοντας το γνωστό ρητό:
"Όλοι κινεζιές θα πάρετε...!"
:bawl:
Nostradamus
10/10/2023, 17:10
Εν τω μεταξυ, κατι τελευταιο. Οι φθηνές μηχανές έχουν ~5Κ. Οι ακριβές να ειναι στα 20Κ. Δλδ πιστευει κανεις οτι με 15Κ αγοράζεις στάτους και θεωρεις τον εαυτο σου πλουσιο και τους αλλους τσιπηδες?
Οχι. Σου λεω οτι θα παρει ΚΑΙ μηχανη των 20Κ.
Διαφωνεις οτι αν μπορει να παρει καποιος το CB500X με ολο τον καταλογο της Χοντα, δεν θα το κανει γιατι υπαρχει το voge στην μιση τιμη?
Δεν εχω κανενα θεμα με τις κινεζικες εταιρειες. Με καποιους απο τους κατοχους τους εχω που δεν αντιλαμβανονται οτι δεν εχουν κανεναν λογο ουτε να νιωθουν οτι πρεπει να απολογουνται γι αυτο που αγορασαν, ουτε ομως να προσπαθησουν να ακυρωσουν τα "πανω ραφια" (οικονομικα μιλωντας).
Dr.Monty
10/10/2023, 17:35
Κανεις λαθη στηριζομενος σε λογοπαιγνια χωρις να μπαινεις σε καμμια ουσια..
???? Λογοπαίγνια??
Brembo stylema φορανε και τα ον οφ αλλα και τα σουπερμπαικ της ντουκατι χωρις να ειναι μηχανακια ιδιας κατηγοριας.
Εχει η ducati 500 on off? Μιλάμε για ΙΔΙΑ κατηγορια-ευρος χρηματων με τις μοτοσυκλετες της συζήτησης. Που το χανεις; Γιαυτο το τονισα.
Η αναφορα μου στο aliexpress εχει να κανει με το γελοιo της κινεζικης νοοτροπιας/επιχειρηματολογιας ,να πλασαρει τα μηχανακια της στην αγορα κρυμενα αναμεσα σε τριβαλιτζα για δελεαρ ,θυμιζει το παλιο ανεκδοτο '' Τι μηχανακι να αγορασω να πηγαινει με αυτην την κουκουλα ''
lol. Προσφορές λεγονται. Συμβανει και στον ΑΒ. Και εχουν συγκεκριμενο στόχο. Και αν αντέχεις σαν εταιρια τις κανεις. Μη μπλεξουμε ομως με διαφορικες εδω μεσα.
Και στο φιναλε ,δεξου οτι δεν ειναι ντροπη το να μη σου βγαινουν τα φραγκα παρα μονο για κινεζικο. Δεν εβρισε κανεις ουτε χαρακτηρισε τον αλλον Αλλα μην αρχιζεται να τα παρουσιαζεται επιχειρηματολογωντας τα σαν την τοπ επιλογη .Μη τρελαθουμε κι'ολας .Εκτος και εαν ειναι το οτι καλυτερο εχετε καβαλησει εως τωρα
lol*lol. Κλαιω ρε φιλε.
Αυτα
Dr.Monty
10/10/2023, 17:39
Οχι. Σου λεω οτι θα παρει ΚΑΙ μηχανη των 20Κ.
Διαφωνεις οτι αν μπορει να παρει καποιος το CB500X με ολο τον καταλογο της Χοντα, δεν θα το κανει γιατι υπαρχει το voge στην μιση τιμη?
Δεν εχω κανενα θεμα με τις κινεζικες εταιρειες. Με καποιους απο τους κατοχους τους εχω που δεν αντιλαμβανονται οτι δεν εχουν κανεναν λογο ουτε να νιωθουν οτι πρεπει να απολογουνται γι αυτο που αγορασαν, ουτε ομως να προσπαθησουν να ακυρωσουν τα "πανω ραφια" (οικονομικα μιλωντας).
Define πανω ράφια. Αν εννοεις MV ok. Αν εννοεις honda δεν ξερω ρε φιλε
επιτέλους άλλο ένα θέμα που παίρνει αξιόλογη τροπή :a014:
Johny the Fox
10/10/2023, 18:42
???? Λογοπαίγνια??
Εχει η ducati 500 on off? Μιλάμε για ΙΔΙΑ κατηγορια-ευρος χρηματων με τις μοτοσυκλετες της συζήτησης. Που το χανεις; Γιαυτο το τονισα.
lol. Προσφορές λεγονται. Συμβανει και στον ΑΒ. Και εχουν συγκεκριμενο στόχο. Και αν αντέχεις σαν εταιρια τις κανεις. Μη μπλεξουμε ομως με διαφορικες εδω μεσα.
lol*lol. Κλαιω ρε φιλε.
Αυτα
υποβιβαζεσαι μονος σου βαφτιζοντας τον κατιμα μπιφτεκι.Προτιμησε να ακουσεις και μια δευτερη γνωμη για την πραγματικοτητα γιατι εχω την αισθηση οτι απο εμπειρια μοτοσυκλετας τα κινεζικα για εσενα ειναι το πρωτο σου ταξιδι στον χωρο των αισθησεων.Πες ενα ρε παιδια το μονο που εχω καβαλησει στην ζωη μου ειναι το τρολευ Παγρατι Κολιατσου και οπως εστριβε το γαμημενο μου'ρθανε ανατριχιλες.
Κινεζικες ''προσφορες'' οπως μας πληροφορεις απο ali express μιας και η γνωση σε κινεζιες ειναι προτερημα ολων μας αντιθετα απο οτι πιστευεις. Ενα σωρο μλκιες αγοραζα σαν σοπινγκ θεραπυ απο τους λοξοματηδες και οχι ιδιαιτερα φτηνα με αποτελεσμα τα περισσοτερα να βγαινουν απο σκαρτα εως επικινδυνα.Προβολακια ομιχλης (απο αυτα που μπαινουν ''προσφορα'' στα κινεζικα μηχανακια ) ακριβως για προσελκυση πελατιας.Αλλα μια χαρα δεσμη ειχαν και κανανε την νυχτα ημερα....Μεχρι την στιγμη που εμαθα οταν επλυνα το μηχανακι οτι μετατρεπονται σε υγροψυκτα απο το νερο που μπαζουν (δωρο το χρυσοψαρο) και τα ξηλωσα με την μια .Αποστατες τιμονιου διαφορων ειδων,με διαφορες σε διαστασεις καθως και ποδοστηρια που ξαφνικα σπανε απο την βαση τους.
https://i.postimg.cc/RVgVJqVY/IMG-20231010-183734.jpg
https://i.postimg.cc/SsLmSxvD/IMG-20231010-183845.jpg
Δεν εχω αλλο να κουβεντιασω.Δεν εχω να παρω γνωση απο την συζητηση Το μονο που θα πω ειναι οτι τζαμπα τιποτα δεν δινεται.Ακριβοτερα ,βεβαιως ναι,αλλα τζαμπα οχι
Dr.Monty
10/10/2023, 18:58
Ποιος μίλησε για προσφορές AliExpress? Μιλήσαμε για προσφορές βαλίτσας του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητήρων της Κίνας.
Δεν μου είπες τίποτα ουσίας. Δεν πειράζει.
Να μην αγοράζεις από AliExpress. Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ.
Το αφήνουμε εδώ.
stefanos
10/10/2023, 22:00
Ποιος μίλησε για προσφορές AliExpress? Μιλήσαμε για προσφορές βαλίτσας του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητήρων της Κίνας.
Δεν μου είπες τίποτα ουσίας. Δεν πειράζει.
Να μην αγοράζεις από AliExpress. Εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ.
Το αφήνουμε εδώ.
Εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά cb500χ 10+ χρονών που λειτουργούν μια χαρά.
Αντίστοιχη πληροφορία για κινέζους προσωπικά δεν έχω και πιθανόν να μην αποκτήσω ποτέ με τον ρυθμό που αλλάζουν μοντέλα.
Και επειδή ακριβώς σέβομαι τα λεφτά επειδή τα δουλεύω,
στην παρούσα θα προτιμούσα να σκάσω 1500 χιλιάρικο παραπάνω και να πάρω ένα cb εντελώς γυμνό
από βαλίτσες και σιδεριές και ηλεκτρονικά που δεν θα μου χρειαστούν ποτέ.
το προβλημα δεν ειναι η συγκριση του voge με το honda που στην τελικη ο καθενας επιλεγει αναλογα με το γουστο και τα λεφτα του....
το προβλημα εμφανιζεται οταν συγκρινει κανεις το τωρινο honda με προηγουμενα honda που δεν θα ξαναυπαρξουν ως κατασκευες
δυστυχως ειναι οπως τα απορυπαντικα που για να μην αυξησουν την τιμη βαζουν μικροτερο μπουκαλι
...το προβλημα εμφανιζεται οταν συγκρινει κανεις το τωρινο honda με προηγουμενα honda που δεν θα ξαναυπαρξουν ως κατασκευες...
Τουλάχιστον είναι παρήγορο το γεγονός ότι βελτιώνεται η ασφάλεια, παρόλο που μειώνεται η αντοχή στον χρόνο και αυξάνεται το κόστος. Φοράνε εξελιγμένα ABS και συστήματα ελέγχου πρόσφυσης που παλιές μοτοσυκλέτες στερούνταν. Μπορεί βέβαια να έχει κάποιος ένταση για την απόδοση των αναρτήσεων, αλλά ας πούμε τα ινδικά KTM τα πάνε καλά σε αυτόν τον τομέα.
stefanos
10/10/2023, 22:23
το προβλημα δεν ειναι η συγκριση του voge με το honda που στην τελικη ο καθενας επιλεγει αναλογα με το γουστο και τα λεφτα του....
το προβλημα εμφανιζεται οταν συγκρινει κανεις το τωρινο honda με προηγουμενα honda που δεν θα ξαναυπαρξουν ως κατασκευες
δυστυχως ειναι οπως τα απορυπαντικα που για να μην αυξησουν την τιμη βαζουν μικροτερο μπουκαλι
Κοίτα είναι μια συνήθεια των γερόντων να στρογγυλεύουν τις γωνίες. Όσον αφορά τα Γιαπωνέζικα προσωπικά τα βλέπω καλύτερα από τα αντίστοιχα παλιότερα.
Εξακολουθούν να προσφέρουν λειτουργικά, εύκολα, αξιόπιστα, μηχανάκια.
Όλοι οι Γιαπωνέζοι ξέφυγαν από την άνευ ουσίας "τεχνολογία" στην υπηρεσία του marketing προηγουμένων δεκαετιών.
Τα τωρινά honda με αυτά του παρελθόντος?
Στην ουσία πολλές φορές καλύτερα στη χρήση.
panavour
11/10/2023, 00:49
1)Δεν καβαλάω το μηχανάκι της ζωής μου,απλως καβαλάω ένα άριστο για τα λεφτά του μηχανάκι.
2)για μένα ήταν μηχανάκι ΕΠΙΛΟΓΗΣ, Ανεκτου κόστους για την τσέπη μου,όχι αφραγκιας, με τον υπερβολικό και απαξιωτικό τρόπο που θέλεις να τον παρουσιάσεις,άλλα άριστης σχέσης τιμής προς ποιότητα,και τα φορτωματα που έχει δεν είναι από το AliExpress αλλά αρκετά έως πολύ καλής ποιότητας.
3)Η χαμηλή εργατική αμοιβή του Κινέζου δεν με απασχολεί καθόλου.Αλλωστε όλοι μας το 90 % των πραγμάτων που έχουμε στα νοικοκυριά μας ,αν το ψάξουμε θα δούμε ότι είναι κινέζικα .Επισης να μην ξεχνάμε ότι κάποτε και μεις ήμασταν στην ίδια θέση και για αυτό μας προτιμούσαν οι ξένοι στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.Οι Κινέζοι αυξάνουν γρήγορα τους μισθούς και το βιοτικό τους επίπεδο,και σύντομα θα γίνουν και αυτοί ακριβοί.
4)Εγώ μίλησα για λύση χαμηλού προϋπολογισμού κατά αρχάς,που ευτύχησε όμως να είναι τελικά ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα χαμηλού μεν προϋπολογισμού αγοράς και καλής τελικής ποιότητας.Η σχέση κόστους προς απόδοση,όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
6)Η αγορά δεν διέπεται από συναισθηματισμό, αλλά από το συμφέρον των 2 εμπλεκομένων,του αγοραστή και του πωλητή,και από τον αρχέγονο κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης.
8)όσο για τα nissin που ανέφερες ,είναι ακριβώς τα ίδια που φοράει το Καβασάκι Er-6, κατά δηλωσιν του εξουσιοδοτημένου μάστορα Καβασάκι ,που πήγαινα το πρώην Καβασάκι μου.Αυτα όσον αφορά το low budget.Φιλικά πάντα και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης,άλλα καλοπροαίρετα και με χιούμορ οπότε απαιτείται.Αλλωστε κανείς δεν υποχρεούται να αγοράσει κάτι αν δεν το θέλει.
panavour
11/10/2023, 01:40
ΠΑΛΙ?
ΠΑΛΙ ΤΑ ΪΔΙΑ?
40 Thread ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?
ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ
Τι έπαθες ωρε δικηγορακο'μ;;;;κουράστηκες τζανεμ;;;;;
Και μεις είχαμε κουραστεί 27 σελίδες μέχρι να αποφασίσεις να πάρεις μηχανάκι,και από την αρχοντοντουκατι κατέληξες στο φτωχό loncino-bmw,που μάλιστα 2 σελίδες πριν έλεγες :
"Ωστόσο , το GS με κινητήρα κινεζιά και τιμή ευρωπαίου να πέσει φωτιά να με κάψει αν το πάρω. Χίλιες φορές να πάω για το Transalp το νέο."
Δεν σου είπαμε τίποτα,ούτε σε πήραμε"στο ψιλό".
Εσύ γιατί μας την βγαίνεις έτσι ωρε ζαγαρ' ?
CorpseAlive
11/10/2023, 11:28
Τι έπαθες ωρε δικηγορακο'μ;;;;κουράστηκες τζανεμ;;;;;
Και μεις είχαμε κουραστεί 27 σελίδες μέχρι να αποφασίσεις να πάρεις μηχανάκι,και από την αρχοντοντουκατι κατέληξε στο φτωχό loncino-bmw,που μάλιστα 2 σελίδες πριν έλεγες :
"Ωστόσο , το GS με κινητήρα κινεζιά και τιμή ευρωπαίου να πέσει φωτιά να με κάψει αν το πάρω. Χίλιες φορές να πάω για το Transalp το νέο."
Δεν σου είπαμε τίποτα,ούτε σε πήραμε"στο ψιλό".
Εσύ γιατί μας την βγαίνεις έτσι ωρε ζαγαρ' ?
Sad.
Πάντως όντως 18.5 χιλιάρικα δεν θα τα έδινα να το πάρω κούτα.
Τουλάχιστον πήρα κλώνο BMW κινητήρα.
PaNick67
11/10/2023, 13:01
Εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά cb500χ 10+ χρονών που λειτουργούν μια χαρά.
Αντίστοιχη πληροφορία για κινέζους προσωπικά δεν έχω και πιθανόν να μην αποκτήσω ποτέ με τον ρυθμό που αλλάζουν μοντέλα.
Και επειδή ακριβώς σέβομαι τα λεφτά επειδή τα δουλεύω,
στην παρούσα θα προτιμούσα να σκάσω 1500 χιλιάρικο παραπάνω και να πάρω ένα cb εντελώς γυμνό
από βαλίτσες και σιδεριές και ηλεκτρονικά που δεν θα μου χρειαστούν ποτέ.
Θα βαλω αλλη μια παραμετρο. Δουλευω 6 μερες την βδομαδα, τις μισες μεχρι το βραδυ. Τις μονες ημερες που μπορω να παω στο συνεργειο ειναι Δευτερα και Τεταρτη μεσημερι. Το ενδεχομενο να πρεπει να τρεξω για μια χαζοβλαβη, μια ανακληση, μια ενημερωση λογισμικου θα πρεπει να μπορει να γινει εκεινο το διαστημα ή να μεινω χωρις την μοτοσυκλετα μου μεχρι την επομενη φορα που θα μπορω να την παρω. Οσες μοτο ειχα, ακομα και το Aprilia Sportcity δεν με αφησαν ποτε, δεν χρειαστηκε να παω συνεργειο εκτακτως ποτε, εκτος του Aprilia μετα τα 11+ χρονια ομως.
Διαβαζω αυτα που γραφουν τα παιδια για ανακλησεις, επισκεψεις συχνες για μικροθεματα, διαρροες ψυκτικου, λαδιου, κλπ και αναρωτιεμαι εγω τι θα εκανα; Θα εμενε η μηχανη ακινητη μεχρι να βρω χρονο να την παω και θα την αφηνα εκει μεχρι να βρω χρονο να την παρω.
Οχι ευχαριστω. Κι αν αυτο αφορα ολα τα νεα μοντελα ανεξαρτητως κατασκευαστη, θα παρω μια δεκαετιας και βαλε, θα την αφησω μια βδομαδα συνεργειο να φτιαχτει οτιδηποτε χρειαζεται και τελος.
Θα βαλω αλλη μια παραμετρο. Δουλευω 6 μερες την βδομαδα, τις μισες μεχρι το βραδυ. Τις μονες ημερες που μπορω να παω στο συνεργειο ειναι Δευτερα και Τεταρτη μεσημερι. Το ενδεχομενο να πρεπει να τρεξω για μια χαζοβλαβη, μια ανακληση, μια ενημερωση λογισμικου θα πρεπει να μπορει να γινει εκεινο το διαστημα ή να μεινω χωρις την μοτοσυκλετα μου μεχρι την επομενη φορα που θα μπορω να την παρω. Οσες μοτο ειχα, ακομα και το Aprilia Sportcity δεν με αφησαν ποτε, δεν χρειαστηκε να παω συνεργειο εκτακτως ποτε, εκτος του Aprilia μετα τα 11+ χρονια ομως.
Διαβαζω αυτα που γραφουν τα παιδια για ανακλησεις, επισκεψεις συχνες για μικροθεματα, διαρροες ψυκτικου, λαδιου, κλπ και αναρωτιεμαι εγω τι θα εκανα; Θα εμενε η μηχανη ακινητη μεχρι να βρω χρονο να την παω και θα την αφηνα εκει μεχρι να βρω χρονο να την παρω.
Οχι ευχαριστω. Κι αν αυτο αφορα ολα τα νεα μοντελα ανεξαρτητως κατασκευαστη, θα παρω μια δεκαετιας και βαλε, θα την αφησω μια βδομαδα συνεργειο να φτιαχτει οτιδηποτε χρειαζεται και τελος.
Από την άλλη, εγώ έχω το AC 500 10 μήνες τώρα και πλην των 2 σέρβις, δεν έχει χρειαστεί κάτι άλλο. Ομοίως, και το 300 που είχα πριν, για 9 μήνες.....
Ασφαλώς το διάστημα είναι πολύ μικρό για να βγουν σωστά συμπεράσματα. Αλλά 2 μοντέλα στα χέρια μου, χωρίς το παραμικρό, όλο και κάτι λέει....
stefanos
11/10/2023, 14:09
Sad.
Πάντως όντως 18.5 χιλιάρικα δεν θα τα έδινα να το πάρω κούτα.
Τουλάχιστον πήρα κλώνο BMW κινητήρα.
Δεν είναι κλώνος BMW ,είναι ο κινητήρας της BMW.
Τεράστια διαφορά.
panavour
11/10/2023, 15:29
Δεν είναι κλώνος BMW ,είναι ο κινητήρας της BMW.
Τεράστια διαφορά.
Στην loncin φτιάχνεται κι αυτός λόγω κόστους,καθώς και το υπόλοιπο μηχανάκι εκεί συναρμολογείται,αλλά η τιμή Γερμανίας.Μαθε μπαλιτσα που έλεγε κι ο Αλέφαντος.
CorpseAlive
11/10/2023, 15:36
Στην loncin φτιάχνεται κι αυτός λόγω κόστους,καθώς και το υπόλοιπο μηχανάκι εκεί συναρμολογείται,αλλά η τιμή Γερμανίας.Μαθε μπαλιτσα που έλεγε κι ο Αλέφαντος.
Έχεις δίκιο!
Είμαι εντελώς ηλίθιος και ανίδεος που αγόρασα ένα μηχανάκι κινέζικο με τιμές Γερμανίας.
Είναι ακριβώς το ίδιο με το να αγόραζα QJ Motor και Voge , ίδια ποιότητα περιφερειακά και τεχνολογία και εγγύηση...απλά είμαι πολύ χαζός για να το καταλάβω.
Την επόμενη φορά θα αγοράσω 3 Voge, να έχω να αλλάζω σε περίπτωση που κλείσει το εργοστάσιο και μου χαλάσει το ένα.
*** EDIT***
Παναβούρη, γράψε και κάτι για κίτρινους Δράκους να τσεκάρεις όλα τα κουτάκια γραφικότητας .
Shinigami Ryuk
11/10/2023, 16:43
Δεν εχετε βαρεθει?
panavour
11/10/2023, 17:37
Έχεις δίκιο!
Είμαι εντελώς ηλίθιος και ανίδεος που αγόρασα ένα μηχανάκι κινέζικο με τιμές Γερμανίας.
Είναι ακριβώς το ίδιο με το να αγόραζα QJ Motor και Voge , ίδια ποιότητα περιφερειακά και τεχνολογία και εγγύηση...απλά είμαι πολύ χαζός για να το καταλάβω.
Την επόμενη φορά θα αγοράσω 3 Voge, να έχω να αλλάζω σε περίπτωση που κλείσει το εργοστάσιο και μου χαλάσει το ένα.
*** EDIT***
Παναβούρη, γράψε και κάτι για κίτρινους Δράκους να τσεκάρεις όλα τα κουτάκια γραφικότητας .
Συ ειπας.Εγω δεν είπα τίποτα περί ηλιθιότητας κλπ.Βεβαια δεν μπορώ σε εμποδίσω να αυτοπροσδιορίζεσαι, αφού αυτό θέλεις.Ελευθερια έχουμε.Ο καθένας στην τσέπη του ,και στον λωκο του είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει.
Έχεις δίκιο!
*** EDIT***
Συ ειπας.Εγω δεν είπα τίποτα περί ηλιθιότητας κλπ.Βεβαια δεν μπορώ σε εμποδίσω να αυτοπροσδιορίζεται, αφού αυτό θέλεις.Ελευθερια έχουμε.Ο καθένας στην τσέπη του ,και στον λωκο του είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει.
Χαλαρώστε αμφότεροι, ναι;
Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας αν το τάδε είναι η όχι αντιγραφή, αν είναι ποιοτικό η όχι.
Καθείς μετράει (αρχικά) την τσέπη του, τα θέλω του, την χρήση που θέλει να κάνει και παίρνει αυτό που μπορεί και θέλει.
Κάπου εδώ πρέπει να μπει επιτέλους η ταφόπλακα στα περί κινέζικης, Ιαπωνικής, Ινδικής, ΕυρωΠΕΗκής η μη πΧότητας, Η αγορά είναι αυτό που είναι, έχει αυτά που έχει, ζυγίσουμε και ψωνίζουμε. Τέλος.
AUFGEBRACHT
11/10/2023, 18:00
Το υπόλοιπο μηχανάκι συναρμολογείται στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Berlin, Deutschland, verstehst du? Τουλάχιστον μην γράφετε ανακρίβειες...
https://www.bmwgroup-werke.com/berlin/en/unser-werk/internationale-produktion.html
446894
Δεν εχετε βαρεθει?
Είσαι τρελός , γιατί να χάνεται τέτοια απόλαυση για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ποιότητα) ? :lol:
Shinigami Ryuk
11/10/2023, 18:56
Είσαι τρελός , γιατί να χάνεται τέτοια απόλαυση για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ποιότητα) ? :lol:
Μαζι σου,με μετρο ομως.Ειναι λιγο ασχημο οταν αρχιζει να γινεται προσωπικο.
panavour
11/10/2023, 19:17
Το υπόλοιπο μηχανάκι συναρμολογείται στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Berlin, Deutschland, verstehst du? Τουλάχιστον μην γράφετε ανακρίβειες...
https://www.bmwgroup-werke.com/berlin/en/unser-werk/internationale-produktion.html
446894
Δεν ξέρω αν το έβαλες για πλάκα, αλλά αν ΟΧι ,κοίτα ποια μοντέλα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη.Στην loncin φτιάχνονται οι κινητηρες.Αρα κινητήρες του gs850 Κίνα και το υπόλοιπο ταιλανδη.Αν διάβασα και κατάλαβα καλά.Παντα βέβαια με γερμανικές τιμές.
AUFGEBRACHT
11/10/2023, 19:35
Δεν ξέρω αν το έβαλες για πλάκα, αλλά αν ΟΧι ,κοίτα ποια μοντέλα φτιάχνονται στην Ταϊλάνδη.Στην loncin φτιάχνονται οι κινητηρες.Αρα κινητήρες του gs850 Κίνα και το υπόλοιπο ταιλανδη.Αν διάβασα και κατάλαβα καλά.Παντα βέβαια με γερμανικές τιμές.
Ποτέ δεν βάζω κάτι για πλάκα...Δεν διάβασες καλά, ή δεν κατάλαβες καλά...Ταϋλάνδη φτιάχνει μοντέλα για την ΑΣΙΑΤΙΚΗ αγορά. Όσα μοντέλα πωλούνται Ευρώπη και ΗΠΑ, κατασκευάζονται στο Βερολίνο. Αποκλειστικά. Και πάντα με γερμανικές τιμές. Από το 1923 για την ακρίβεια (έκανα και λογοπαίγνιο με την ακρίβεια λόγω τιμολόγησης...).
panavour
11/10/2023, 19:51
Ποτέ δεν βάζω κάτι για πλάκα...Δεν διάβασες καλά, ή δεν κατάλαβες καλά...Ταϋλάνδη φτιάχνει μοντέλα για την ΑΣΙΑΤΙΚΗ αγορά. Όσα μοντέλα πωλούνται Ευρώπη και ΗΠΑ, κατασκευάζονται στο Βερολίνο. Αποκλειστικά. Και πάντα με γερμανικές τιμές. Από το 1923 για την ακρίβεια (έκανα και λογοπαίγνιο με την ακρίβεια λόγω τιμολόγησης...).
Δηλαδή αυτά τα gs1250,και gs 850 που γράφει το άρθρο για το εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη, φτιάχνονται για τις ασιατικές αγορές,και όσα είναι για Ευρώπη και Αμερική φτιάχνονται στο Βερολίνο;;;Λίγο απίθανο μου φαίνεται, βάσει επιχειρηματικής λογικής, αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.Εξ αλλού για μένα πλην της τιμής,δεν παίζει ρόλο που φτιάχνονται αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές.Επισης θεωρώ πιο υπεύθυνο και πειθαρχημένο έναν άπω ανατολιτη εργάτη,από έναν σύγχρονο Ευρωπαίο εργάτη.
AUFGEBRACHT
11/10/2023, 20:02
Δηλαδή αυτά τα gs1250,και gs 850 που γράφει το άρθρο για το εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη, φτιάχνονται για τις ασιατικές αγορές,και όσα είναι για Ευρώπη και Αμερική φτιάχνονται στο Βερολίνο;;;Λίγο απίθανο μου φαίνεται, βάσει επιχειρηματικής λογικής, αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.Εξ αλλού για μένα πλην της τιμής,δεν παίζει ρόλο που φτιάχνονται αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές.Επισης θεωρώ πιο υπεύθυνο και πειθαρχημένο έναν άπω ανατολιτη εργάτη,από έναν σύγχρονο Ευρωπαίο εργάτη.
Ναι, φτιάχνονται για τις ασιατικές αγορές και μόνο, όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο ή επιχειρηματικά παράλογο...το δικό μου φερ΄ειπείν, με αναζήτηση του VIN number, μου εμφανίζει ως εργοστάσιο κατασκευής το Βερολίνο. Θα συμφωνήσω για τις προδιαγραφές, θα διαφωνήσω για τη σύνδεση υπευθυνότητας και πειθαρχίας με την χώρα καταγωγής, προσωπική μου άποψη.
panavour
11/10/2023, 20:20
θα διαφωνήσω για τη σύνδεση υπευθυνότητας και πειθαρχίας με την χώρα καταγωγής, προσωπική μου άποψη.
Και γω θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, άλλα δυστυχώς η αλήθεια είναι ακομα διαφορετική,και αυτό το βλέπουμε συνεχώς γύρω μας.(ακόμα).Μην ξεχνάς ότι το κύριο επιχείρημα για την περιβόητη αξιοπιστία των γιαπωνεζικων μοτό τις περασμένες δεκαετίες,ήταν η υπευθυνότητα και η πειθαρχία που εκ πολύχρονης παραδόσεως χαρακτήριζε και σχεδόν ακόμα χαρακτηρίζει αυτόν τον λαό.Βεβαια όλα σιγά σιγά αλλάζουν.ΙΔΩΜΕΝ.
Και γω θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, άλλα δυστυχώς η αλήθεια είναι ακομα διαφορετική,και αυτό το βλέπουμε συνεχώς γύρω μας.(ακόμα).Μην ξεχνάς ότι το κύριο επιχείρημα για την περιβόητη αξιοπιστία των γιαπωνεζικων μοτό τις περασμένες δεκαετίες,ήταν η υπευθυνότητα και η πειθαρχία που εκ πολύχρονης παραδόσεως χαρακτήριζε και σχεδόν ακόμα χαρακτηρίζει αυτόν τον λαό.Βεβαια όλα σιγά σιγά αλλάζουν.ΙΔΩΜΕΝ.
Τους Γιαπωνέζους... οχι τους Κινέζους...
Όσοι έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με τους Κινέζους, ξέρουν πόσο ότι ναναι είναι...
Τους δίνεις προδιαγραφές, σου στέλνουν 20 ότι ναναι δείγματα μέχρι να σου φτιάξουν το σωστό.
Μετά το πας παραγωγη, το κάνουν με ότι προδιαγραφές τους βόλευε και το 50% του εμπορεύματος είναι σκάρτο...
Καμία σχέση με τους Ιάπωνες.
AUFGEBRACHT
11/10/2023, 20:37
Άλλη όμως η νοοτροπία του Ιάπωνα, άλλη του Κινέζου, άλλη του Βιετναμέζου, άλλη του Κορεάτη... Το ότι είναι όλοι Ασιάτες, δεν σημαίνει ότι έχουν την ίδια υπευθυνότητα και πειθαρχία. Ακόμα υπάρχει η κλισέ φράση "γερμανική πειθαρχία", παρομοιώδης φράση, δεν βγήκε τυχαία. Άσχετα εάν το Made in Germany του 1980 ή 1990, δεν έχει καμία σχέση με το 2023. Ούτε θεωρώ ότι ο Τσέχος πχ είναι σαν εργάτης λιγότερο υπεύθυνος από τον Κινέζο...
Έχω φίλο ακαδημαικό (θεωρητικός φυσικός) που συνεργάζεται κατά καιρούς με πανεπιστήμια της Κίνας. Αυτό που μου έλεγε είναι ότι εδώ και 2 δεκαετίες η Κίνα επέλεξε στρατηγικά να στείλει μαζικά κόσμο στο εξωτερικό με υποτροφίες για για πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, post doc κλπ και πλέον τους δίνει τρελά κίνητρα για να επιστρέψουν, φέρνοντας μαζί τους και όλη τη γνώση και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια η "τριτοκοσμική" Ινδία έχει 3 εταιρείες στις top 10 σε παραγωγή δικύκλων, Hero, Bajaj, TVS συγκαταλέγονται στις κορυφαίες και παράγουν κάθε χρόνο εκατομμύρια μονάδες. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι εμείς εδώ έχουμε μείνει στη φοκλορ εκδοχή τους. Η Κίνα δεν είναι μόνο Ali express, Temu και φτηνά πλαστικά για τα Jumbo. Και οι Ινδοί αντίστοιχα δεν είναι μόνο 7-11, customer service και εστιατόρια. Ο κόσμος αλλάζει και δεν αναφέρομαι μόνο στα μηχανοκίνητα.
ΓιώργοςΤΤ
11/10/2023, 22:15
Ο κόσμος αλλάζει, οι Κινέζοι όχι. Όποιος έχει συνεργαστεί με Κινέζο ξέρει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να κάνετε υποθέσεις και σενάρια.
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα να καταλάβετε πως σκέφτονται.
Αν ένα ξενοδοχείο μπαίνει μέσα, ο Κινέζος δεν θα αυξήσει την τιμή του δωματίου. Θα κόψει κάτι από τις παροχές, είτε αυτό είναι καθαριότητα, είτε πρωινό είτε οτιδήποτε. Έτσι λειτουργούν, έτσι σκέφτονται σαν λαός και έτσι πράττουν.
Για τους Κινέζους το καλύτερο είναι το φθηνότερο και αυτό που λάμπει περισσότερο, ο λόγος ποιότητας/τιμής δεν υφίσταται.
Ο νόμος του ότι πληρώσεις παίρνεις είναι απαράβατος στην αγορά. Βλέπετε πως μόλις βελτίωσαν την ποιότητα, αύξησαν και τις τιμές. Και είναι απολύτως λογικό.
Έχουν επιλέξει τον δρόμο της φτηνής αντιγραφής και έτσι πορεύονται. Και έτσι θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια. Μην περιμένετε να δείτε πρωτοτυπία, R&D κλπ. Θα αντιγράφουν ότι τους γυαλίζει, θα τον φτιάχνουν με φθηνά κράματα μετάλλων, θα το φορτώνουν με ένα σωρό δήθεν επώνυμα αλλά από το κάτω ράφι περιφερειακά και θα το πουλάνε χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό.
Στις πωλήσεις των εργοστασίων μην δίνετε πολύ σημασία εκτός και αν από αυτές αφαιρέσετε τις πωλήσεις στην Ασία.
Βγάλτε τα γυαλιά του φανμποϊσμού και δείτε τα πράγματα ως έχουν. Το παιδί της κουκουβάγιας είναι πάντα το πιο όμορφο για την μάνα του αλλά σε πράγματα που είναι μετρήσιμα καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί.
Έχουν ανταγωνιστικές τιμές; Σαφώς.
Αν αγοράσω ένα θα κάνω την δουλειά μου; (Θέλω να) Πιστεύω πως ναι.
Πήρα κινεζικό, έπιασα κοροϊδα όσους πήραν BMW; Ε, όχι.
CorpseAlive
11/10/2023, 22:22
Συ ειπας.Εγω δεν είπα τίποτα περί ηλιθιότητας κλπ.Βεβαια δεν μπορώ σε εμποδίσω να αυτοπροσδιορίζεσαι, αφού αυτό θέλεις.Ελευθερια έχουμε.Ο καθένας στην τσέπη του ,και στον λωκο του είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει.
Παναβούρη, κουράστηκα. GG WP .
CorpseAlive
11/10/2023, 22:23
Μαζι σου,με μετρο ομως.Ειναι λιγο ασχημο οταν αρχιζει να γινεται προσωπικο.
Τσιλ , στον χαβαλέ απάντησα. Δεν έχει γίνει προσωπικό από την μεριά μου τουλάχιστον..
Shinigami Ryuk
12/10/2023, 00:04
Τσιλ , στον χαβαλέ απάντησα. Δεν έχει γίνει προσωπικό από την μεριά μου τουλάχιστον..
Δεν φαινεται ετσι στον εξωτερικο παρατηρητη.
panavour
12/10/2023, 03:41
Ούτε θεωρώ ότι ο Τσέχος πχ είναι σαν εργάτης λιγότερο υπεύθυνος από τον Κινέζο...
Μια που ανέφερες τον Τσέχο επισυνάπτω ένα τυχαίο βίντεο που έπεσε στην αντίληψη μου,και δείχνει πως φτιάχνεται ένα Σκόντα οκταβια.Βλεποντας το ίσως μας λυθεί το ζήτημα περί υπευθυνότητας η όχι,των εργαζομένων σε μια αλυσίδα παραγωγής,και δούμε το μέλλον που έρχεται.
https://vm.tiktok.com/ZGJ3pjr18/
Ίσα-ίσα, εγώ το θεωρώ απόλυτα λογικό να φτιάχνονται για την εκάστοτε τοπική αγορά. Οι λόγοι απλοί: πανάκριβα μεταφορικά κόστη αφενός και αφετέρου, διαφορετικές φορολογήσεις κατά τόπους.
Αυτά είναι τα πιο απλά. υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι της παρούσης.
panavour
12/10/2023, 10:59
Ίσα-ίσα, εγώ το θεωρώ απόλυτα λογικό να φτιάχνονται για την εκάστοτε τοπική αγορά. Οι λόγοι απλοί: πανάκριβα μεταφορικά κόστη αφενός και αφετέρου, διαφορετικές φορολογήσεις κατά τόπους.
Αυτά είναι τα πιο απλά. υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι της παρούσης.
Πάντως αν κρίνω από το 300ρι που φτιάχνεται Ινδία,και πωλείται στην Ευρώπη,με Euro 5 προδιαγραφές,αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ πωλείται μόνο στην τοπική αγορά.Γι αυτό είμαι δύσπιστος (ακόμα) και νομίζω ότι στο μέλλον ,θα αυξάνονται οι κατασκευασμένες προπελλες, εκτός Γερμανίας.ΙΔΩΜΕΝ, άλλωστε,οι προδιαγραφές παίζουν ρόλο,όπως είπαμε.Εξ αλλού οι τιμές για τους Ευρωπαίους ίδιες θα μείνουν,είτε στην μία,είτε στην άλλη περίπτωση.Λεφτα υπάρχουν ως γνωστόν.
kostaskk
12/10/2023, 12:23
Συνιθος ότι πουλάει πολύ είναι και καλό.
Και ότι είναι ακριβό δεν είναι πάντα καλό.
Κινέζικα είχε και το 2005, τα έβλεπες σταματημενα στην άκρη του δρόμου με ζημιά και τα πλαστικά διαλυμένα πιασμένα με σιρμα, μαθεύτηκε ότι δεν ήταν καλά και δεν αγόραζε κανένας.
Σήμερα για να αγοράζουν πολλοί και να εμφανίζονται συνέχεια καινουρια μοντέλα και τα αγοράζει ο κόσμος και δεν ακούγονται προβλήματα αξιοπιστίας πάει να πει ότι είναι καλά...
Μεγαλώνουν και οι εταιρίες τους.
Πρώτα σε πωλήσεις πάπια και σκούτερ είναι κινέζικα.. όχι μόνο γιατί είναι φτηνά αλλά γιατί είναι και ποιοτικά .
Τα επώνυμα πάπια έχουν 3000€+ χωρίς κανένα να είναι κατασκευασμένο Ιαπωνία. Ο Κινέζος σου δίνει το ίδιο πράγμα -1000 και ευρώ κάτω. Αν θες πέταξε 1000€ για τα λίγο καλητερα πλαστικά σε παπί .
Όταν αποκτήσουν εμπειρία στα μεγάλα κυβικά θα πέσει μαύρο δάκρυ.
Την καλητερη ποιότητα που υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ την είχε η honda το 1980-2005 και σε λογικές τιμές για αυτό και έγινε η μεγάλητερη εταιρία.
Τώρα φτιάχνει σε Ταϊβάν,Κίνα, κτλ και σου τα πουλάει ακριβά ενώ η ποιότητα έχει πέσει πολύ χρησιμοποιοντας το όνομα που έκανε τότε,και βγάζει μέγιστο κέρδος, δλδ υπερτιμολογιση.
Το ίδιο έγινε και με apple, iphone κτλ bmw.
Μπορείς να δώσεις 1000€ για ένα κινητό που τα υλικά του κοστίζουν 200 και τα υπόλοιπα είναι αέρας μόνο και μόνο για το σηματακι του μήλου.
Θα ψάχνεις συνέχεια για φορτιστή γιατί έχουν μικρή μπαταρία, θα έχει λίγες και πληρωτες εφαρμογές, κλειδωμένα πράγματα,ασυμβατότητες και ότι θες να κάνεις θα χρειάζεται διαφορετικό καλώδιο που θα είναι πανάκριβο..
Ο Κινέζος σου δίνει το ίδιο πράγμα με 250€ με καλή μπαταρία που αντέχει 1-2 μέρες, άπειρες εφαρμογές να μετρισεις μέχρι και την κλανιά σου και με το καλώδιο στο κουτί συνδέεσε παντού από φριτεζα μέχρι αυτοκίνητο και κάνεις τα πάντα .
Bmw και ktm φτιάχνουν μηχανάκια και μοτέρ στην Κίνα αλλά τα πουλάνε σε τιμή ευρωπαϊκού.
Και πάνε να γίνουν σαν apple με κλειδωμένες και πληρωτες εφαρμογές και χαρτογράφησεις
panavour
12/10/2023, 12:27
Πες τα χρυσοστομε.
ΓιώργοςΤΤ
12/10/2023, 12:44
Μπορείς να δώσεις 1000€ για ένα κινητό που τα υλικά του κοστίζουν 200 και τα υπόλοιπα είναι αέρας μόνο και μόνο για το σηματακι του μήλου.
Θα ψάχνεις συνέχεια για φορτιστή γιατί έχουν μικρή μπαταρία, θα έχει λίγες και πληρωτες εφαρμογές, κλειδωμένα πράγματα,ασυμβατότητες και ότι θες να κάνεις θα χρειάζεται διαφορετικό καλώδιο που θα είναι πανάκριβο..
Ο Κινέζος σου δίνει το ίδιο πράγμα με 250€ με καλή μπαταρία που αντέχει 1-2 μέρες, άπειρες εφαρμογές να μετρισεις μέχρι και την κλανιά σου και με το καλώδιο στο κουτί συνδέεσε παντού από φριτεζα μέχρι αυτοκίνητο και κάνεις τα πάντα .
Επειδή ψάχνω να αλλάξω κινητό, βρες μου ένα κινητό 250 ευρώ με δυνατότητες και προδιαγραφές κινητού 1.000 σε παρακαλώ!
stefanos
12/10/2023, 14:42
Έχω φίλο ακαδημαικό (θεωρητικός φυσικός) που συνεργάζεται κατά καιρούς με πανεπιστήμια της Κίνας. Αυτό που μου έλεγε είναι ότι εδώ και 2 δεκαετίες η Κίνα επέλεξε στρατηγικά να στείλει μαζικά κόσμο στο εξωτερικό με υποτροφίες για για πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, post doc κλπ και πλέον τους δίνει τρελά κίνητρα για να επιστρέψουν, φέρνοντας μαζί τους και όλη τη γνώση και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια η "τριτοκοσμική" Ινδία έχει 3 εταιρείες στις top 10 σε παραγωγή δικύκλων, Hero, Bajaj, TVS συγκαταλέγονται στις κορυφαίες και παράγουν κάθε χρόνο εκατομμύρια μονάδες. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι εμείς εδώ έχουμε μείνει στη φοκλορ εκδοχή τους. Η Κίνα δεν είναι μόνο Ali express, Temu και φτηνά πλαστικά για τα Jumbo. Και οι Ινδοί αντίστοιχα δεν είναι μόνο 7-11, customer service και εστιατόρια. Ο κόσμος αλλάζει και δεν αναφέρομαι μόνο στα μηχανοκίνητα.
Οφείλω να διαφωνήσω:)
Δεν είπε κανείς ότι η Κίνα και η Ινδία δεν παράγει ή οτι ξεκίνησε την παραγωγή χθές.
και οι δυο αυτές χώρες είχαν ανέκαθεν τεράστια (κυριολεκτικά) παραγωγή μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων αυτοκινήτων φορτηγών τρένων κλπ.
Και είναι φυσικό γιατί ο μισός πληθυσμός του πλανήτη κατοικεί σε αυτές ,μεγάλο ποσοστό των κατοίκων τους χρησιμοποιών μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα για την μετακίνησή τους και καλύπτουν με την παραγωγή τους και τις αγορές της υπόλοιπης Ασίας , Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Ελλάδας τελευταία :).
Και για τους ίδιους λόγους και οι Γιαπωνέζοι έχουν εργοστάσια σε αυτές τις χώρες, και γι αυτό και μόνο η HONDA είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτο επειδή πουλάει και στον τρίτο κόσμο.
Τεράστιες πωλήσεις λοιπόν και εργοστάσια υπήρχαν ανέκαθεν.
Το θέμα είναι ότι τα εργοστάσια αυτά και τα αντίστοιχα των Γιαπωνέζων που βρίσκονται εκεί, δεν παράγουν μοτοσυκλέτες για τουρισμό, πίστα, μόστρα, χόμπι, απωθημένο κλπ όπως εμείς.
Ούτε έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο ούτε είναι ανάγκη να πληρώνουν R&D αγώνες κλπ κονομάνε μια χαρά και έτσι.
DoctoR_k6
12/10/2023, 14:51
Συνιθος ότι πουλάει πολύ είναι και καλό.
Και ότι είναι ακριβό δεν είναι πάντα καλό.
Κινέζικα είχε και το 2005, τα έβλεπες σταματημενα στην άκρη του δρόμου με ζημιά και τα πλαστικά διαλυμένα πιασμένα με σιρμα, μαθεύτηκε ότι δεν ήταν καλά και δεν αγόραζε κανένας.
Σήμερα για να αγοράζουν πολλοί και να εμφανίζονται συνέχεια καινουρια μοντέλα και τα αγοράζει ο κόσμος και δεν ακούγονται προβλήματα αξιοπιστίας πάει να πει ότι είναι καλά...
Μεγαλώνουν και οι εταιρίες τους.
Πρώτα σε πωλήσεις πάπια και σκούτερ είναι κινέζικα.. όχι μόνο γιατί είναι φτηνά αλλά γιατί είναι και ποιοτικά .
Τα επώνυμα πάπια έχουν 3000€+ χωρίς κανένα να είναι κατασκευασμένο Ιαπωνία. Ο Κινέζος σου δίνει το ίδιο πράγμα -1000 και ευρώ κάτω. Αν θες πέταξε 1000€ για τα λίγο καλητερα πλαστικά σε παπί .
Όταν αποκτήσουν εμπειρία στα μεγάλα κυβικά θα πέσει μαύρο δάκρυ.
Την καλητερη ποιότητα που υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ την είχε η honda το 1980-2005 και σε λογικές τιμές για αυτό και έγινε η μεγάλητερη εταιρία.
Τώρα φτιάχνει σε Ταϊβάν,Κίνα, κτλ και σου τα πουλάει ακριβά ενώ η ποιότητα έχει πέσει πολύ χρησιμοποιοντας το όνομα που έκανε τότε,και βγάζει μέγιστο κέρδος, δλδ υπερτιμολογιση.
Bmw και ktm φτιάχνουν μηχανάκια και μοτέρ στην Κίνα αλλά τα πουλάνε σε τιμή ευρωπαϊκού.
Και πάνε να γίνουν σαν apple με κλειδωμένες και πληρωτες εφαρμογές και χαρτογράφησεις
Συγκρινεις εποχες με διαφορα 20 ετων με αλλα οικονομικα δεδομενα.
Πλεον δεν εχει καμια σχεση με το 2005...Αν δεν υπηρχε η κριση απο το 08 κ μετα εως τωρα θα σου πω εγω ακομα τα κινεζικα θα ηταν σε ποσοστο αντιστοιχο.
Οτι πληρωνεις (9 στις 10) παιρνεις...κανονας.
Μπορεί να διασκεδάζω με αυτά που διαβάζω , προτιμώ όμως να γράψω κ εγώ την άποψη μου :
Τα φτηνότερα εργατικά, η αντιγραφή δοκιμασμένων συνταγών που άλλοι δαπάνησαν R&D ετών , το επιθετικό πλασάρισμα στην αγορά , η απουσία μεγάλου δικτύου (ακόμα) και πολλοί ακόμα λόγοι είναι μερικά μόνο απο τα δεδομένα που όντως ρίχνουν την τιμή σε ένα μηχανάκι απο Κίνα σε σχέση με ένα ιαπωνικό.
Ποιος όμως μπορεί να πει με σιγουριά οτι δεν έγιναν και μερικά shortcuts ποιότητας σε λίγο πιο αθέατα σημεία της μοτοσυκλέτας ?
(κοτζάμ Toyota , ένας κολοσσός και δήλωνε οτι σε πάνελ όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό των θόλων των τροχών, θα δέχεται πλέον και γρατσουνισμένα πλαστικά απο τους προμηθευτές
σαν μια προσπάθεια να μειώσει κόστη εκεί που δεν μετράνε τόσο στην τελική επιλογή του καταναλωτή...)
Επιπρόσθετα, μπορεί και οι συμφωνίες μεγάλης κλίμακας να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές με αντίστοιχη πίεση στους προμηθευτές π.χ Yamaha - 2013 - MT07
Δε σημαίνουν όμως όλα αυτά ότι ένα π.χ Honda CB500 και ένα Voge AC500 θα είναι 100% εφάμιλλες μοτοσυκλέτες. Απλά σίγουρα έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα
και πρώτα κουνιέται ελαφρώς η θέση του Ιάπωνα παρά του Κινέζου, που έρχεται ορεξάτος.
Κ απ'ότι βλέπω και σε ένα τυχαίο συγκριτικό, https://www.bikeit.gr/on-off-sugkritika/item/25043-sygkritiko-test-2020-honda-cb500x-voge-500ds
δεν έχω λόγο παρά να χαίρομαι για τη ποικιλία προτάσεων στην αγορά.
Κ αντί να χαίρεστε με αυτό το όμορφο ευγενές μαλλιοτράβηγμα των κατασκευαστών που μόνο όφελος δίνει στον τελικό καταναλωτή για να παίρνουμε μηχανάκια,
ασχολείστε αρειμανίως με το ποιος την έχει μεγαλύτερη ( τη διαδρομή αναρτήσεων)
CorpseAlive
12/10/2023, 15:47
Μπορεί να διασκεδάζω με αυτά που διαβάζω , προτιμώ όμως να γράψω κ εγώ την άποψη μου :
Τα φτηνότερα εργατικά, η αντιγραφή δοκιμασμένων συνταγών που άλλοι δαπάνησαν R&D ετών , το επιθετικό πλασάρισμα στην αγορά , η απουσία μεγάλου δικτύου (ακόμα) και πολλοί ακόμα λόγοι είναι μερικά μόνο απο τα δεδομένα που όντως ρίχνουν την τιμή σε ένα μηχανάκι απο Κίνα σε σχέση με ένα ιαπωνικό.
Ποιος όμως μπορεί να πει με σιγουριά οτι δεν έγιναν και μερικά shortcuts ποιότητας σε λίγο πιο αθέατα σημεία της μοτοσυκλέτας ?
(κοτζάμ Toyota , ένας κολοσσός και δήλωνε οτι σε πάνελ όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό των θόλων των τροχών, θα δέχεται πλέον και γρατσουνισμένα πλαστικά απο τους προμηθευτές
σαν μια προσπάθεια να μειώσει κόστη εκεί που δεν μετράνε τόσο στην τελική επιλογή του καταναλωτή...)
Επιπρόσθετα, μπορεί και οι συμφωνίες μεγάλης κλίμακας να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές με αντίστοιχη πίεση στους προμηθευτές π.χ Yamaha - 2013 - MT07
Δε σημαίνουν όμως όλα αυτά ότι ένα π.χ Honda CB500 και ένα Voge AC500 θα είναι 100% εφάμιλλες μοτοσυκλέτες. Απλά σίγουρα έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα
και πρώτα κουνιέται ελαφρώς η θέση του Ιάπωνα παρά του Κινέζου, που έρχεται ορεξάτος.
Κ απ'ότι βλέπω και σε ένα τυχαίο συγκριτικό, https://www.bikeit.gr/on-off-sugkritika/item/25043-sygkritiko-test-2020-honda-cb500x-voge-500ds
δεν έχω λόγο παρά να χαίρομαι για τη ποικιλία προτάσεων στην αγορά.
Κ αντί να χαίρεστε με αυτό το όμορφο ευγενές μαλλιοτράβηγμα των κατασκευαστών που μόνο όφελος δίνει στον τελικό καταναλωτή για να παίρνουμε μηχανάκια,
ασχολείστε αρειμανίως με το ποιος την έχει μεγαλύτερη ( τη διαδρομή αναρτήσεων)
Όχι δεν ασχολείται κανείς με το ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Έχει τεράστια απόκλιση αυτό που γράφεις ΕΣΥ (και ο τρόπος που το γράφεις) από αυτό που γράφουν κάποιοι (παναβούρης γκουχ γκουχ) ''ψωνίζετε (σημείωση δική μου ΗΛΙΘΙΟΙ) ακριβά μηχανάκια ενώ αγοράζω (σημείωση δική μου ο ΕΞΥΠΝΟΣ) φθηνά και είναι ΚΛΩΝΟΙ '' .
Τεράστια απόκλιση που δεν μπορείς να ξεκινήσεις σοβαρή κουβέντα.
Εμένα προσωπικά δεν είναι του γούστου η Voge.
Θα καλοέβλεπα ένα CFMOTO στο μέλλον αν αποδείξει την αξιοπιστία του.
Γούστα όμως είναι αυτά.
ΓιώργοςΤΤ
12/10/2023, 15:49
Μαζί με την ψαλίδα ποιότητας κλείνει και η ψαλίδα τιμής.
Όταν το κινέζικο γίνει 100% εφάμιλλο του Χόντα, τότε θα έχει την ίδια τιμή.
PaNick67
12/10/2023, 16:12
Μαζί με την ψαλίδα ποιότητας κλείνει και η ψαλίδα τιμής.
Όταν το κινέζικο γίνει 100% εφάμιλλο του Χόντα, τότε θα έχει την ίδια τιμή.
Ακριβως. Δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες ουτε εξυπνοι Κινεζοι που εχουν πιασει στον υπνο τους χαζους Ευρωπαιους -Ιαπωνες.
Επισης καθε εταιρια στον κοσμο εχει ως αποκλειστικο σκοπο το κερδος! Γι' αυτο και η τιμη καθε προιοντος ειναι η μεγιστη δυνατη που μπορει να πουληθει.
Ο Κινεζος υπολογιζει να πουλησει φθηνοτερα για να καμψει τις αμφιβολιες των αγοραστων για το προιον του. Βαζει μια τιμη δελεαρ ωστε να μην σε επηρεασει το αγνωστο της μαρκας. Επειδη ομως πρεπει να κερδιζει, καπου εχει κανει εκπτωσεις. Το που θα φανει στην πορεια του μοντελου στην αγορα, το ποσο καλα θα γερασει, το τι βλαβες θα βγαλει. Επισης μετραει το ποσο καλα θα αντιμετωπιστουν αυτες ειτε στην αρχη της ζωης ενος μοντελου ειτε στο μεσο της.
Θα διαφωνήσω με τους φίλους Panick67 και Γιώργος ΤΤ αλλά είναι καλή ευκαιρία να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα που πατάνε στην απλή λογική του εμπορίου.
Αν μια Κινέζικη εταιρεία προσπαθήσει να φτιάξει ένα Africa ακριβώς με τα ίδια υλικά τότε το Κινέζικο Africa θα κοστίσει 50% περισσότερο από το Africa της Honda. Προσοχή, μιλάω για ακριβώς τα ίδια υλικά, την ίδια ποιότητα κατασκευής, το ίδιο R&D. Τα φθηνά εργατικά χέρια και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα δε μπορούν να υπερκεράσουν τη μαζική παραγωγή ενός παγκόσμιου κολοσσού (ο οποίος έχει επίσης εργοστάσια σε 3ες χώρες και φθηνά εργατικά χέρια) και τις τιμές που αυτός πετυχαίνει στις πρώτες ύλες, στις τεράστιες παραγγελίες από τους προμηθευτές κλπ.
panavour
12/10/2023, 16:52
Έχει τεράστια απόκλιση αυτό που γράφεις ΕΣΥ (και ο τρόπος που το γράφεις) από αυτό που γράφουν κάποιοι (παναβούρης γκουχ γκουχ) ''ψωνίζετε (σημείωση δική μου ΗΛΙΘΙΟΙ) ακριβά μηχανάκια ενώ αγοράζω (σημείωση δική μου ο ΕΞΥΠΝΟΣ) φθηνά και είναι ΚΛΩΝΟΙ '' .
Γούστα όμως είναι αυτά.
Γκουχ γκουχ γκουχ,αψού αψού αψού,σνιφ σνιφ σνιφ.
Θα διαφωνήσω με τους φίλους Panick67 και Γιώργος ΤΤ αλλά είναι καλή ευκαιρία να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα που πατάνε στην απλή λογική του εμπορίου.
Αν μια Κινέζικη εταιρεία προσπαθήσει να φτιάξει ένα Africa ακριβώς με τα ίδια υλικά τότε το Κινέζικο Africa θα κοστίσει 50% περισσότερο από το Africa της Honda. Προσοχή, μιλάω για ακριβώς τα ίδια υλικά, την ίδια ποιότητα κατασκευής, το ίδιο R&D. Τα φθηνά εργατικά χέρια και τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα δε μπορούν να υπερκεράσουν τη μαζική παραγωγή ενός παγκόσμιου κολοσσού (ο οποίος έχει επίσης εργοστάσια σε 3ες χώρες και φθηνά εργατικά χέρια) και τις τιμές που αυτός πετυχαίνει στις πρώτες ύλες, στις τεράστιες παραγγελίες από τους προμηθευτές κλπ.
Πήγα με το θείο μου να δούμε το CRF 300 L και είδαμε κι ένα κινέζικο adv 300 δε θυμάμαι μάρκα. Διαφορά τιμής 2,5 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά πιο ακριβό το χόντα. Με το μάτι όμως τα έβλεπες που πήγανε :D Αν δεν έχει κάποιος, κατανοητό αλλά πιστεύω ότι αξίζει να κάνεις υπομονή ένα χρόνο να πάρεις το καλό γιατί το άλλο θα το πληρώσεις στην πορεία
panavour
12/10/2023, 16:56
Ο βιομηχανικός εργάτης στην Κίνα παίρνει το 1/10 του βιομηχανικού εργάτη στην Γερμανία και στην Ιαπωνία.ΤΕΛΟΣ συζήτησης.
Γούστα όμως είναι αυτά.
Γκουχ γκουχ γκουχ,αψού αψού αψού,σνιφ σνιφ σνιφ.
Φτάνει. Ναι, είναι προειδοποίηση.
panavour
12/10/2023, 17:02
Φτάνει. Ναι, είναι προειδοποίηση.
Ούτε ένα κρύωμα δεν μπορεί να έχει κανείς;
RaGe_Raptor
12/10/2023, 17:04
Ο βιομηχανικός εργάτης στην Κίνα παίρνει το 1/10 του βιομηχανικού εργάτη στην Γερμανία και στην Ιαπωνία.ΤΕΛΟΣ συζήτησης.
Οκ , έκανες την επιλογή του αιώνα, μπράβο.
Johny the Fox
12/10/2023, 17:10
παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν προιοντα στην αγορα που ονομαζονται ειτε '' κλωνοι '' ειτε ''μαιμου'' ειτε αντιγραφα (sic ) και με αυτα ο καταναλωτης βολευεται φτηνα και σπανιοτερα καποιες φορες πιο αξιοπιστα απο το οριτζιναλ.Τεραστιες βιοτεχνιες παραγωγης αντιγραφων/κλωνων/μαιμουδων/σε ρουχα, αρωματα καλυντικα,φαρμακα,τροφιμα,οχηματα,ρολογια,οπτικα,ηλεκ τρονικα ,αθλητικα ,ων ουκ εστι αριθμος ,με κυριους τοπους παραγωγης Κινα-Ταιβαν-Ινδιες -Πακισταν κτλ.Που το περιεργοκαι τι το συζηταμε.Ποιος δεν εχει αγορασει ευκαιριακα μαιμουδες ,ειτε ειναι φτωχος ,ειτε ευκαταστατος ειτε για πλακα ειτε γιατι θελει να βγαλει προς τα εξω μια χλιδατη εικονα απαστραφτωντας απο την κορυφη μεχρι τα νυχια απο Αdiddas,Lakaust,Reybban .Τωρα φυσικο δεν ειναι να θες να παρουσιαζεται η μαιμουδια που αγοραζεις σαν την οριτζιναλ ευκαιρια ;Τσιμπας τον κινεζο και μετα υποστηριζεις οτι αγορασες τον ''τελευταιο αυτοκρατορα'' σε τιμη χωμα.:lol:
panavour
12/10/2023, 17:17
Οκ , έκανες την επιλογή του αιώνα, μπράβο.
Την αγορά του αιώνα,για να είμαστε ακριβείς.Το έγραψα με έμφαση το "τέλος συζήτησης" για να τονίσω ότι το εργατικό κόστος μιας βιομηχανίας είναι ο καθοριστικότερος παραγων του κόστους ενός προϊόντος,για αυτό εξ άλλου και η φυγή χιλιάδων επιχειρήσεων από τον δυτικό κόσμο προς φτηνές χώρες.
Johny the Fox
12/10/2023, 17:21
https://motorbike.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1/moto-guzzi-v-85%CF%84%CF%84-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1/ :lol::lol:
Πήγα με το θείο μου να δούμε το CRF 300 L και είδαμε κι ένα κινέζικο adv 300 δε θυμάμαι μάρκα. Διαφορά τιμής 2,5 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά πιο ακριβό το χόντα. Με το μάτι όμως τα έβλεπες που πήγανε :D Αν δεν έχει κάποιος, κατανοητό αλλά πιστεύω ότι αξίζει να κάνεις υπομονή ένα χρόνο να πάρεις το καλό γιατί το άλλο θα το πληρώσεις στην πορεία
Λογικά θα λες το Voge 300 Rally! Υπάρχει και η άλλη πλευρά, τα ανταλλακτικά τους είναι πάρα πολύ φθηνά οπότε όσο υπάρχει επάρκεια θα τα αλλάζεις σχεδόν τσάμπα. Δε νομίζω πάντως να φτάσεις εύκολα σε βλάβες αυτή τη διαφορά τιμής, η αλήθεια να λέγεται! Χρειάζεται χρόνο το Voge να αποδείξει το αν αξίζει βεβαια γιατί αν σε 80.000km έχει γίνει τελείως χρέπι και δεν πουλιέται καν, σίγουρα θα βγεις ζημιωμένος. Αν όμως το μοτεράκι έχει αντέξει έστω με μια Χ κατανάλωση λαδιού, είναι καλό deal. Για μεταπώληση επίσης δε μπορούμε ακόμα να μιλάμε γιατί δε γνωρίζουμε πόσο και αν θα μπορείς να τα σπρώξεις σε μια πενταετία. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάνε!
panavour
12/10/2023, 17:24
https://motorbike.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B1/moto-guzzi-v-85%CF%84%CF%84-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1/ :lol::lol:
Κάτσε να δεις άμα ερθει με κανά 7 χιλιαρο, τι έχει να γίνει.
Johny the Fox
12/10/2023, 17:32
Κάτσε να δεις άμα ερθει με κανά 7 χιλιαρο, τι έχει να γίνει.
καλα εσυ εαν παθεις κανενα κωλικο και πας στα επειγοντα να ζητησεις να σου κανουνε βελονισμο για να σου περασει...:lol:(χιουμορ κανω ε !!)
panavour
12/10/2023, 17:35
Έχω κάνει,όχι για κωλικο,για άλλο θέμα υγείας,και μου πέρασε.Ο βελονισμός είναι ευρέως γνωστός και αποδεκτός από την σύγχρονη δυτική ιατρική,άλλα σίγουρα εκεί που θα αποτύχει είναι να μου κόψει την όρεξη, ειδικά για προβατίνα.
RaGe_Raptor
12/10/2023, 17:36
Την αγορά του αιώνα,για να είμαστε ακριβείς.Το έγραψα με έμφαση το "τέλος συζήτησης" για να τονίσω ότι το εργατικό κόστος μιας βιομηχανίας είναι ο καθοριστικότερος παραγων του κόστους ενός προϊόντος,για αυτό εξ άλλου και η φυγή χιλιάδων επιχειρήσεων από τον δυτικό κόσμο προς φτηνές χώρες.
Η αγορά βασίζεται σε επιλογή. Η επιλογή σε κριτήρια. Και τα δικά σου είναι foolproof :D (χιούμορ)
Και τα ιαπωνέζικα μηχανάκια της πλάκας είναι πλέον 9/10 μοντέλα τους,ειδικά τα φτηνότερα playmobil κατάσταση.
Κάτι λίγοι κατασκευαστές έμειναν αλλά αυτοί ''μας κλέβουν'' είπαμε. :hmm::facepalm:
Ούτε ένα κρύωμα δεν μπορεί να έχει κανείς;
Εδώ μέσα, όχι.
panavour
12/10/2023, 17:45
Η αγορά βασίζεται σε επιλογή. Η επιλογή σε κριτήρια. Και τα δικά σου είναι foolproof :D (χιούμορ)
Η αγορά βασίζεται και αποσκοπεί στο κέρδος.Και όλες οι εταιρείες που φύγανε να πάνε αλλού(χώρες χαμηλού κόστους) για το κέρδος φύγανε,όχι για την ψυχή της μάνας τους.ΝΟΜΟΣ.
Γούστα όμως είναι αυτά.
Είναι κ αυτή μια άποψη :lol:
ΥΓ εγώ δεν θα καλοέβλεπα το 800άρι CFMoto naked , είναι άσχημο :p
panavour
12/10/2023, 18:09
https://www.bikeit.gr/nea-montela-honda/item/35922-honda-cb350-legacy-edition-new-hue-edition-2024?m=1
Κι αυτό σε χώρα χαμηλού εργατικού κόστους φτιάχνεται και δίδεται με 10 έτη εγγύηση,και σε τιμή χώμα (για τα δεδομένα μας).Άλλα σίγουρα δεν θαναι καλό,αφού είναι φθηνοπραμα.Να μην το πάρει κανείς.
Bladerunner
12/10/2023, 18:40
Άλλη η αγορά - στόχος της CF Moto, άλλη της Loncin, άλλη της Harley και άλλη της Ducati.
To βέβαιο είναι ότι όλες τοποθετούνται στην αγορά βάση του δικού τους ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Τιμή, χρηστικότητα, status symbol, επιδόσεις κ.λπ.
Όπως γράφτηκε (πολλές φορές) είναι θέμα επιλογής του καταναλωτή ανάλογα με τις ανάγκες που θέλει να καλύψει.
Όπως δεν θα αγόραζα μία Ducati για χαλαρές βόλτες στην παραλιακή έτσι δεν θα αγόραζα μία Harley για σβέλτη οδήγηση.
(Πάντως, κι εμένα με ανησυχεί η επικράτηση της Κίνας στο παγκόσμιο εμπόριο και δεν βλέπω την Ε.Ε ιδιαίτερα ικανή να αντιδράσει)
https://www.bikeit.gr/nea-montela-honda/item/35922-honda-cb350-legacy-edition-new-hue-edition-2024?m=1
Κι αυτό σε χώρα χαμηλού εργατικού κόστους φτιάχνεται και δίδεται με 10 έτη εγγύηση,και σε τιμή χώμα (για τα δεδομένα μας).Άλλα σίγουρα δεν θαναι καλό,αφού είναι φθηνοπραμα.Να μην το πάρει κανείς.
Δεν είναι καθόλου φτηνό αυτό...
Συνέκρινέ το, με το re hunter 350, που κάνει 150.000 ρούπιες στην Ινδία, δηλαδή 1700€.
Στην Ελλάδα έχει 4400€.
Αναλογικά λοιπόν, το honda θα είχε 5800€ στην Ελλάδα.
Δεν το λες και φτηνό...
Dimmanoukas
12/10/2023, 19:00
Να πω ένα δύο πράγματα από τη σκοπιά μου.
1) δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του admin, γιατί κανονικά θα πρέπει να πέσει πολύ σκούπα, καθώς πολλά από τα τελευταία ποστ δεν αφορούν τη μηχανή του θέματος
2) πραγματικά δεν αξίζει να χαλιεστε και να χαλάτε τις καρδιές σας σε αυτήν την "κόντρα" ας μου επιτραπεί η έκφραση (έχουμε δόξα το θεό άλλα πολλά να μαλώσουμε, η καθημερινότητα μας τροφοδοτεί με ένα σωρό μ@λ@κιες)
3) για εμένα, προσωπικά, όλο αυτό το hype με τα κινέζικα μόνο καλό μου έκανε, καθώς λόγω της προσιτής τιμής ,μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω τη δική μου υπέρβαση και να αποκτήσω την πρώτη μηχανή στα 43 και να απολαμβάνω τον κόσμο των δύο τροχών.
Επίσης, λόγω της όχι τόσο εμπορικότητας, να μπορώ να κοιμάμαι (ήσυχος?) το βράδυ και να ξυπνάω το πρωί και να είναι εκεί (δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πάρκινγκ).
Τώρα, εάν μου κάτσει όλη αυτή η φάση και με βάση τη χρήση που της κάνω δεν έχω προβλήματα στο άμεσο και έμμεσο μέλλον, τότε θα είμαι δίπλα κερδισμένος.
Τέλος, κακά τα ψέματα, εάν υπήρχε η δυνατότητα και φυσικά το πάρκινγκ, σίγουρα θα κοιτούσα σε κάτι πιο premium.
Ξαναλέω, είμαι νέος στο site αλλά πραγματικά απολαμβάνω τόσο τον χαβαλέ που γίνεται, αλλά και διαβάζω με πολύ προσοχή πιο έμπειρα μέλη και όσα έχουν να πούνε