Σύνδεση

View Full Version : scooter μέχρι 3.500€

Σελίδες : [1] 2

spyro
19/02/2025, 15:36
ηρθε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα να εκπέσω.
δεν ξέρω τι σημαίνει scooter. 2-3 φορές όλες και όλες στη ζωή μου έχω οδηγήσει απο αυτά τα πράγματα του σατανά. δεν τα γνωρίζω. ποια είναι καλά ποια δεν είναι κτλ.
όμως ήρθε η ώρα να μπω και εγω στο club
ακούω ιδεες.

~300 cc απο ότι καταλαβαίνω
χρειαζεται να έχει καποιο αποθηκευτικό χώρο. εστω και σε top case.
δεν καίγομαι να είναι και κάτω απο την σέλα

το ΚΤΜ μάλλον φευγει (ερώτησες σε pm για αυτό, ας μην πήξουμε το thread με άχρηστα πράγματα :beer: )

basilis_k6
19/02/2025, 17:27
το ΚΤΜ μάλλον φευγει (ερώτησες σε pm για αυτό, ας μην πήξουμε το thread με άχρηστα πράγματα :beer: )
τοσο κακο το κτμ ε? :lol:

σκουτερ σημαινει κοπανημα στη μεση και λιγο περισσοτερο χωρο απο μοτοσυκλετα. κανενα πλεονεκτημα εκτος απο το οτι ειναι αυτοματο. ξανασκεψου το ειδικα εφοσον κοιτας 300αρια. ειναι βαρια, αβολα και καινε αρκετα. αποψη μου, μην παρεις.
αν τελικα παρεις κοιτα forza και adv, τουλαχιστον θα παρεις τα λεφτα σου πισω οταν αποφασισεις οτι εκανες λαθος αγορα και ξαναπαρεις μηχανη.

DoctoR_k6
19/02/2025, 17:33
Για τι χρηση το θες αληθεια?
Για καθημερινο commuting και πολλα χλμ?
Για λιγα πραγματακια? Θα μεινεις μονο με αυτο?

Επιλογες πολλες...θες μεταχειρο η καινουριο να ξερεις τι παιζει (αλλαζει εκει το ευρος).

spyro
19/02/2025, 18:31
...
αν τελικα παρεις κοιτα forza και adv, τουλαχιστον θα παρεις τα λεφτα σου πισω οταν αποφασισεις οτι εκανες λαθος αγορα και ξαναπαρεις μηχανη.

το forza και το adv μ αρεσουν αλλα δεν νομιζω να τα φτάνω σε λεφτά

Για τι χρηση το θες αληθεια?
Για καθημερινο commuting και πολλα χλμ?
Για λιγα πραγματακια? Θα μεινεις μονο με αυτο?

Επιλογες πολλες...θες μεταχειρο η καινουριο να ξερεις τι παιζει (αλλαζει εκει το ευρος).

μεταχειρισμενο πάντα! commuting ναι αλλά οχι με πολλές απαιτήσεις σε χλμ.

:beer:

DoctoR_k6
19/02/2025, 18:40
Sh300-350 η και 150 καινούριο αν το ανεβάσεις ένα τρικ το μπατζετ.
Μετά x-max300.
Εγώ εκεί θα κοιτούσα.

Nostradamus
19/02/2025, 20:17
X max 300 και sh 300-350 αν και διαφερουν αρκετα λογω διαμετρου τροχου, σε αισθηση και συμπεριφορα. ... το adv350 έχει κακή ανάρτηση (κατά την γνώμη μου)..

Προσωπικά έχω kymco dtx 360 με metzeler roadtec που το κάνει άλλο μηχανάκι, από τα διπλής χρήσης τα μαμα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και πάλι kymco θα έπαιρνα, αλλά δεν συγκρίνονται με yamaha και honda.

STF
19/02/2025, 20:18
Μιας που πήρα το SH150i πρόσφατα έχω να πω μόνο τα καλύτερα για πολλούς λόγους. Χρήση επαγγελματική με περίπου 30-50 χλμ ημερησίως. Τώρα που έστρωσε η κατανάλωση έχει κλειδώσει στα 2,7 - 2,9 λίτρα ανά 100 χλμ ασχέτως από το πως το πηγαίνω (αλλά κυκλοφορώ τα μισά χιλιόμετρα στον Κηφισό).

Η μεγάλη υπόθεση στην ιστορία είναι η ζελατίνα που σε βάζει σε καθεστώς απόλυτης νηνεμίας. Αν εξαιρέσεις τα ποδιά -λύνεται και αυτό με μια κουβέρτα στο μέλλον- ο υπόλοιπος είμαι σαν να βρίσκομαι σε αυτοκίνητο. Και οι χούφτες που δίνει η Honda για τα SH δουλεύουν επίσης πολύ καλά στη προστασία από το κρυο για τα χέρια. Επίσης μου έχει λύσει τα χέρια σε ταχύτητα και ευκολία το keyless για κλείδωμα/μίζα αλλά και μπαγκαζιέρα.

Ξεκαθαρίζω πως το οπτικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το ζήτημα είναι πως κάνω την δουλειά μου ατσαλάκωτος ακόμη και με ψιχάλα καθώς πρέπει να μπαίνω στα ιατρεία ευπρεπώς ντυμένος και τα παπούτσια στεγνά και καθαρά.

300cc για τη χρήση που περιγράφεις είναι λάθος επιλογής. 300 θα έπαιρνα αν έπρεπε να πηγαίνω συχνά αποστάσεις των 100 χλμ και σε ανοιχτούς δρόμους. Το 150 είναι ΚΑΙ 34 κιλά ελαφρύτερο ΚΑΙ έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους γιατί το ντεπόζιτο είναι στα πόδια και όχι κάτω από τη σέλα.
Αποτέλεσμα... απίστευτα ευκίνητο στη κίνηση και αστείες οι αλλαγές κατευθύνσεων ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα. Επίσης το 300 δεν έχει χώρο κάτω από τη σέλα (μόνο για μικροπράγματα) ενώ το 150 παίρνει FF κράνος και έχει έξτρα χώρο για μικροπράγματα.

Πιστεύω στα 3500 θα βρίσκεις μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση.

460232

460233

lospsi
20/02/2025, 06:31
Για μένα, προτίμησε να πάρεις ότι πιο καινούργιο μπορείς βάσει μπάτζετ ξεκινώντας από πιο "επώνυμες" μάρκες (Honda - Yamaha- Piaggio) και "κατεβαίνοντας".

Προσωπικά, στην μετάβαση μου από Yamaha σε Piaggio διαπίστωσα αισθητή διαφορά σε κόστος αναλλώσιμων (πάντα σε εξουσιοδοτημένα λόγω εγγύησης) υπέρ των Ιταλών. Επίσης, το μπάτζετ σου είναι αρκετό ή κοντα για αγορά καινούργιου κορεάτικου με οτι αυτό σημαίνει σε εγγύηση, χρηματοδότηση. Δεν θα το απέκλεια, ειδικά εφόσον δεν πρόκειτα να το φορτώνεις με πολλά χλμ. SYM, KYMCO δεν είναι χθεσινές και έχουν αξιόλογα σκουτεράκια.

Εγώ είμαι στο 3ο Beverly 300, πολύ ευχαριστημένος αλλά τα παίρνω κούτα. Αν ήταν να διαλέξω μτχ beverly 3-4ετών με 30-40000χλμ και καινούργιου SYM, θα δυσκολευόμουν να επιλέξω.

motojojo
20/02/2025, 07:50
Έτρεχε προσφορά (νομίζω τρεχει ακόμα) medley 150 στα 3500.

BLiTzER
20/02/2025, 08:09
Το ιδανικό commuting scooter είναι 125-150cc. Πάνω από τόσα παύει να είναι ευέλικτο, οικονομικό scooter πόλης. Έτσι κι αλλιώς γκάζι άνω των 100 χλμ/ώρα εντός Αθήνας θα το χρειαστείς (και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις) ίσως στο 5% του χρόνου σου στο μηχανάκι. Στην πραγματικότητα δε θα σου λείψει, και θα πρέπει να υποστείς όλα τα μειονεκτήματα μιας μπανιέρας αν πάρεις 300άρι. Εξαιρείται το SH300, που δεν είναι μπανιέρα, αλλά έχει τα αυξημένα κόστη.

Πάρε PCX (αν δε θέλεις επίπεδο πάτωμα). :D

Kepler Fun
20/02/2025, 08:29
Προσυπογράφω την επιλογή sh125.

Τα 300ρια για μένα, πέραν των όσων σωστά αναφέρθηκαν, μαζεύουν χιλιόμετρα τόσο γρήγορα στην πόλη, που δεν με κάνουν να αισθάνομαι άνετα λόγω της γεωμετρίας τους, της θέσης οδήγησης κλπ. κλπ.

Και αυτό στο λέει κάποιος που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιεί και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πολλά άλογα.

Manalishi
20/02/2025, 08:33
Μου κάνει εντύπωση που προτείνετε τόσο μικρά σε κυβικά σκούτερ. Εγώ με το 350αρι Downtown, νιώθω καμιά φορά οτι λείπει λίγο γκάζι...
Στον Κηφισσό κάθε μέρα ππάνω κάτω, δεν με δυσκόλεψε πουθενά. Μετά την Μεταμόρφωση που σπάει η κίνηση, εκεί πηγαίνω 100-120 άνετα, μέχρι τα 145 που έχει τελική, όπου εχει αρχίσει και ζορίζεται μετά τα 120 και καίει και παραπάνω.

Μέσος όρο κατανάλωσης κυμαίνεται απο 3.7 μέχρι και 4.3, ανάλογα το χέρι μου.
Παλαιότερα, που δούλευα 2.5χλμ απο το σπίτι, η κατανάλωση δεν επεφτα κάτω απο 5, λόγω "χουφτώματος" του γκαζιού σε κάθε φανάρι/διασταύρωση. Τώρα που είμαι στα 28χλμ, όσο ...απλώνει, η οικονομία μεγαλώνει.....

DoctoR_k6
20/02/2025, 08:36
Το γκαζι δεν χαλασε ποτε κανεναν... :D
Αλλα αν δεν εχεις μεγαλες διαδρομες να το εκμεταλλευτεις δεν χρειαζεται μετα.
Εγω πλεον δεν κανω μεγαλες αποστασεις (βολεψε η τηλεργασια) και μαλλον θα αφησω το Bev 350 για ενα Sh150.
Εχω οδηγησει του γαμπρου μου το τελευταιο κιολας και ηταν μια χαρα.
Πολυ σβελτο μεχρι τα 80-90 και ευελικτο. Bonus το επιπεδο πατωμα και για την λαικη... :bawl:
Λεει οτι καιει και λιγο αλλα θελω να το δω και στα δικα μου χερια.

Εγω παντως μετα απο 1 VXR200/1 BEV300 & 1 BEV350 δεν μπορω να πω οτι ειναι τερατα αξιοπιστιας.

BLiTzER
20/02/2025, 08:44
Μου κάνει εντύπωση που προτείνετε τόσο μικρά σε κυβικά σκούτερ. Εγώ με το 350αρι Downtown, νιώθω καμιά φορά οτι λείπει λίγο γκάζι...
Στον Κηφισσό κάθε μέρα ππάνω κάτω, δεν με δυσκόλεψε πουθενά. Μετά την Μεταμόρφωση που σπάει η κίνηση, εκεί πηγαίνω 100-120 άνετα, μέχρι τα 145 που έχει τελική, όπου εχει αρχίσει και ζορίζεται μετά τα 120 και καίει και παραπάνω.

Κινούμαι άνετα με 90-100 χλμ/ώρα στην ΑΟ και η μέση κατανάλωσή μου είναι 2,3λ/100χλμ. Το θέμα δεν είναι αν είναι καλό το έξτρα γκάζι, αλλά πόσο χρήσιμο είναι σε συνδυασμό με το τι σου κοστίζει. Για commuting στην Αθήνα δεν αξίζει.

Με 125cc όλα αυτά, αν δεν ήταν ξεκάθαρο.

o_gavros
20/02/2025, 08:46
ένα ένα τα κάστρα πέφτουν...
τι μαυροδακος έχει πέσει...

STF
20/02/2025, 08:51

Παλαιότερα, που δούλευα 2.5χλμ απο το σπίτι, η κατανάλωση δεν επεφτα κάτω απο 5, λόγω "χουφτώματος" του γκαζιού σε κάθε φανάρι/διασταύρωση. Τώρα που είμαι στα 28χλμ, όσο ...απλώνει, η οικονομία μεγαλώνει.....

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση... Ο καθένας έχει δικαίωμα -όπως κι εσύ- να έχει την άποψη του. Αλλιώς δεν θα αγοράζαμε μικρά σκούτερ, προφανώς είχαμε τους λόγους μας. Ζητήθηκε η γνώμη όλων μας ώστε ο άνθρωπος να καταλήξει σε μια δική του απόφαση. Ενδεχομένως το δικό σου σκεπτικό να εκφράζει πιο πολύ τον φίλο μας.

Από εκεί και πέρα και με το SH150i πηγαίνεις στον Κηφισό μια χαρά άνετα με 100-110 (το κάνω κάθε μέρα). Δε θα πας με 140, οκ so what? Προφανώς, με ότι έχει κανείς συνηθίζει και να ζει και να βολεύεται με αυτό. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για κάθε σκούτερ, μπορώ να εκφέρω άποψη για το σκούτερ που αγόρασα και με πιο σκεπτικό το έκανα.

Το SH150 είναι 137 κιλά γεμάτο, ενώ το SH350 είναι 174 κιλά γεμάτο (διαφορά 34 κιλών σε κίνηση στην πόλη) και με σημαντική διαφορά στο κέντρο βάρους. Μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κουβά και οικονομικότερο στην κατανάλωση για ένα "εργαλείο" ουσιαστικά που αντικαθιστά τη χρήση της μοτοσυκλέτας με σκοπό να μειώσεις το καθημερινό κόστος χρήσης και συντήρησης (συγκριτικά με μια μοτοσυκλέτα, όχι με παπί) και να είσαι κυριλέ στη δουλειά σου.

Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει και αγοράζει με το δικό του σκεπτικό. Όλοι καταθέτουμε την άποψη μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας προσλαμβάνουσες. Αν ήμουν μετανιωμένος για κάτι θα το κατέθετα και αυτό. Όμως με βάσει το σκεπτικό μου κρίνω πως η αγορά μου ήταν επιτυχημένη (για εμένα). Δεν είναι μοτοσυκλέτα ώστε να κρίνω με την κ@βλα και το γκάζι στο χέρι. Οτι και να το κάνεις.... σκούτερ είναι. Αν φτάσω στο σημείο να κρίνω ένα σκούτερ με όρους μοτοσυκλέτας τότε να πάω να τις πουλήσω και τις μηχανές.

Είχα αγοράσει και ένα Peugeot XP400GT που θα ήταν τέλειο αν ήθελα να έχω μόνο αυτό (ένα δίκυκλο δλδ). Για τη χρήση που το ήθελα εγώ ήταν εντελώς αποτυχημένη αγορά. Καθόλου ευέλικτο, υψηλότερη κατανάλωση και πιο συχνά διαστήματα σέρβις. Το πούλησα με 3.000 χλμ.

STF
20/02/2025, 08:54
ένα ένα τα κάστρα πέφτουν...
τι μαυροδακος έχει πέσει...

:lol:

Λέγεται και γεράματα....

o_gavros
20/02/2025, 08:57
γαμω τη μπαρμπαδιαση μας μέσα, μέρα πούναι θεμουσχωραμε

Panos76
20/02/2025, 10:17
Αν κάνεις πολλά Km το χρόνο, πονάνε πολύ τα σέρβις στα εξουσιοδοτημένα - το οποίο κόστος όλο και θα ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν και τα km στο μηχανάκι.

Αν έχεις μυοσκελετικά θέματα, θα υποφέρεις. Οπωσδήποτε να οδηγήσεις πριν ψωνίσεις.

spyro
20/02/2025, 11:18
- δεν εχω να οδηγησω για να τεστάρω πριν ψωνίσω. θα το ηθελα πολυ. αν φίλος συμφορουμίτης προτίθεται κερνάω καφέ
- πολυ μ αρεσει αυτο το κονσεπτ με τα λιγα κυβικα. εχτε δικιο που μου το λετε. δυσκολευομαι να με δω και να με φανταστώ όμως πάνω σε αυτά. ειμαι 1.86 και εχω συνηθίσει με μηχανες μεγαλου κυβισμου ολα τα χρονια.
- αισθητικα αυτα που μ αρεσουν περισσότερο (περαν του adv που μου αρεσει πολυ) ειναι τα bev αλλα δεν τα εμπιστευομαι σε αξιοπιστία
- τις λυσεις με τα sym τις ακουω. δεν τις βλέπω αρνητικα
- xmax 250 ακούω απόψεις. οι τιμες του φαινονται ελκυστικές και για extra service, top case κλπ

ps

γαμω τη μπαρμπαδιαση μας μέσα, μέρα πούναι θεμουσχωραμε

καταρχήν ειμαι 50 πλέον. τι θες απο μενα. :lol:

κατα δεύτερον δεν θέλω να μου αγχώνεσαι. έχω σχέδιο απλά θέλει λίγη υπομονή. το σκουτερ project ειναι ανεξάρτητο της μοτοσυκλέτας. δεν μπορώ να ξεκολλήσω εγω ευκολα μην φοβάσαι

o_gavros
20/02/2025, 11:19
άει παναθεμα σε σατανά, με κοψοχολιασες :p

pektis
20/02/2025, 11:41
- δεν εχω να οδηγησω για να τεστάρω πριν ψωνίσω. θα το ηθελα πολυ. αν φίλος συμφορουμίτης προτίθεται κερνάω καφέ
- πολυ μ αρεσει αυτο το κονσεπτ με τα λιγα κυβικα. εχτε δικιο που μου το λετε. δυσκολευομαι να με δω και να με φανταστώ όμως πάνω σε αυτά. ειμαι 1.86 και εχω συνηθίσει με μηχανες μεγαλου κυβισμου ολα τα χρονια.
- αισθητικα αυτα που μ αρεσουν περισσότερο (περαν του adv που μου αρεσει πολυ) ειναι τα bev αλλα δεν τα εμπιστευομαι σε αξιοπιστία
- xmax 250 ακούω απόψεις. οι τιμες του φαινονται ελκυστικές και για extra service, top case κλπ

ps

κατα δεύτερον δεν θέλω να μου αγχώνεσαι. έχω σχέδιο απλά θέλει λίγη υπομονή. το σκουτερ project ειναι ανεξάρτητο της μοτοσυκλέτας. δεν μπορώ να ξεκολλήσω εγω ευκολα μην φοβάσαι

Καθομαι και διαβαζω απο την αρχη το θεμα και δεν το πιστευα...
Ειπα και εγω...χαλασε και ο Σπυρος; :lol::beer:

Manalishi
20/02/2025, 11:46
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση... Ο καθένας έχει δικαίωμα -όπως κι εσύ- να έχει την άποψη του. Αλλιώς δεν θα αγοράζαμε μικρά σκούτερ, προφανώς είχαμε τους λόγους μας. Ζητήθηκε η γνώμη όλων μας ώστε ο άνθρωπος να καταλήξει σε μια δική του απόφαση. Ενδεχομένως το δικό σου σκεπτικό να εκφράζει πιο πολύ τον φίλο μας.

Από εκεί και πέρα και με το SH150i πηγαίνεις στον Κηφισό μια χαρά άνετα με 100-110 (το κάνω κάθε μέρα). Δε θα πας με 140, οκ so what? Προφανώς, με ότι έχει κανείς συνηθίζει και να ζει και να βολεύεται με αυτό. Εγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για κάθε σκούτερ, μπορώ να εκφέρω άποψη για το σκούτερ που αγόρασα και με πιο σκεπτικό το έκανα.

Το SH150 είναι 137 κιλά γεμάτο, ενώ το SH350 είναι 174 κιλά γεμάτο (διαφορά 34 κιλών σε κίνηση στην πόλη) και με σημαντική διαφορά στο κέντρο βάρους. Μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κουβά και οικονομικότερο στην κατανάλωση για ένα "εργαλείο" ουσιαστικά που αντικαθιστά τη χρήση της μοτοσυκλέτας με σκοπό να μειώσεις το καθημερινό κόστος χρήσης και συντήρησης (συγκριτικά με μια μοτοσυκλέτα, όχι με παπί) και να είσαι κυριλέ στη δουλειά σου.

Από εκεί και πέρα ο καθένας αποφασίζει και αγοράζει με το δικό του σκεπτικό. Όλοι καταθέτουμε την άποψη μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας προσλαμβάνουσες. Αν ήμουν μετανιωμένος για κάτι θα το κατέθετα και αυτό. Όμως με βάσει το σκεπτικό μου κρίνω πως η αγορά μου ήταν επιτυχημένη (για εμένα). Δεν είναι μοτοσυκλέτα ώστε να κρίνω με την κ@βλα και το γκάζι στο χέρι. Οτι και να το κάνεις.... σκούτερ είναι. Αν φτάσω στο σημείο να κρίνω ένα σκούτερ με όρους μοτοσυκλέτας τότε να πάω να τις πουλήσω και τις μηχανές.

Είχα αγοράσει και ένα Peugeot XP400GT που θα ήταν τέλειο αν ήθελα να έχω μόνο αυτό (ένα δίκυκλο δλδ). Για τη χρήση που το ήθελα εγώ ήταν εντελώς αποτυχημένη αγορά. Καθόλου ευέλικτο, υψηλότερη κατανάλωση και πιο συχνά διαστήματα σέρβις. Το πούλησα με 3.000 χλμ.

Με παρεξηγησες.
Το "μου κάνει εντύπωση" σημαίνει οτι με βάση αυτό που έχω εγώ, εαν πήγαινα σε ακόμα μικρότερο ( γιατί ψάχνω να πάω πλεον σε 500 ή σε 750 κ.εκ) θα μου φαινόταν μικρό και αργό.
Μου κάνει εντύπωση λοιπόν που προτείνετε 150άρια, μου προκαλεί απορία αλλιώς, γιατί τα θεωρώ μικρά. Πολύ πιθανό να κάνω λάθος όπως λές, και το ψάξω.

Επίσης.....

Από εκεί και πέρα και με το SH150i πηγαίνεις στον Κηφισό μια χαρά άνετα με 100-110 (το κάνω κάθε μέρα). Δε θα πας με 140, οκ so what?

Εσυ με καθυστερείς ρε κερατά?????? :cry: :D :beer:

Φιλικά πάντα.

Nostradamus
20/02/2025, 12:36
Σου δινω το kymco να το δεις αν θελεις παντως ..

Ιδανικα να φερω και κατι θρακιωτικα λουκανικα (οχι tomahawk, o_gavros ακουει??) να ψησουμε, να φερει ο Στεφανος το 150, να φερει ο doctor το ιταλικο του, ο Γιαννης το παπι του και παμε στου Γιωργου (γιατι για pcx σε βλεπω), να εχεις εμπεριστατωμενη αποψη. (και εγινε και "βολτα", που θελουν περισσοτερες πρωτοβουλιες φετος τα μ@ν@πανα οι admin :lol:)...

basilis_k6
20/02/2025, 12:47
και εγω αν ξαναπερνα σκουτερ -θεος φυλαξοι- μονο μικρο θα επερνα. 150 το πολυ 200. μικρο ελαφρυ αργο οικονομικο.

o_gavros
20/02/2025, 13:19
μπλα μπλα μπλα (οχι tomahawk μπλα μπλα μπλα
να, αυτά δε μπορώ

Nostradamus
20/02/2025, 14:01
να, αυτά δε μπορώ

Κανε την καρδια σου πετρα, συμβιβασου και ελα να βοηθησουμε τον φιλο να διαλεξει το σωστο οχημα....

harris_x
20/02/2025, 14:10
Κινούμαι άνετα με 90-100 χλμ/ώρα στην ΑΟ και η μέση κατανάλωσή μου είναι 2,3λ/100χλμ. Το θέμα δεν είναι αν είναι καλό το έξτρα γκάζι, αλλά πόσο χρήσιμο είναι σε συνδυασμό με το τι σου κοστίζει. Για commuting στην Αθήνα δεν αξίζει.

Με 125cc όλα αυτά, αν δεν ήταν ξεκάθαρο.

θα την πάλευες να το κάνεις αυτό κάθε μέρα με 125;

Manalishi
20/02/2025, 14:27

Απαντάω εγώ που το κάνω με το 350άρι και οχι με 125.....

ΟΧΙ, σίγουρα οχι. Και ας είμαι στη διήθηση την περισσότερη ώρα. Τα λίγο καλυτερα φρένα και η μεγαλύτερη ιπποδύναμη απο ενα 125/200άρι με εχουν βοηθήσει αρκετές φορές. Η ανάρτηση είναι άλλο ανέκδοτο όμως, και για αυτό θέλω να αλλάξω.

harris_x
20/02/2025, 14:31
Απαντάω εγώ που το κάνω με το 350άρι και οχι με 125.....

ΟΧΙ, σίγουρα οχι. Και ας είμαι στη διήθηση την περισσότερη ώρα. Τα λίγο καλυτερα φρένα και η μεγαλύτερη ιπποδύναμη απο ενα 125/200άρι με εχουν βοηθήσει αρκετές φορές. Η ανάρτηση είναι άλλο ανέκδοτο όμως, και για αυτό θέλω να αλλάξω.

Εκεί είναι η διαφορά.
Αν το θέλεις για να κινείσαι κυρίως σε μικρούς δρόμους και σχετικά κοντινές αποστάσεις, παίρνεις μικρό.
Αν είσαι κάθε μέρα Κηφισό, Αθηνών, Συγγρού, κ.λπ, παίρνεις μεγάλο.

BLiTzER
20/02/2025, 15:03

Ναι. Και σήμερα με το μηχανάκι πήγα γραφείο. 25+25 χλμ μέσω ΑΟ. Μπορούσα να πάω με αμάξι. Στη διαδρομή που κάνω, την ώρα που την κάνω, δεν έχει κίνηση, οπότε δε χρειάζεται το μηχανάκι.

Για κάνα χρόνο πήγαινα γραφείο με SYM 125, μέσω Κηφισού. Κορυδαλλός-Ηράκλειο και πίσω. Κάθε μέρα. ΕΙΔΙΚΑ στον Κηφισό οι πιθανότητες να χρειαστείς υψηλότερες ταχύτητες σε ώρες αιχμής είναι ακριβώς 0.

Ακόμα και να βάλουμε στην άκρη την οικονομία καυσίμου, συντήρησης, φθοράς, που είναι σημαντικότατα ποσά, γιατί να ρισκάρω πτώση ή ατύχημα με μοτοσικλέτα αρκετών χιλιάδων ευρώ για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά; Το έχω κάνει κι αυτό (με 1000άρι SS, με γυμνό, με SM), διασκεδαστικό είναι, αλλά δεν υπάρχει λόγος στην πραγματικότητα. Casual παντελονάκι και παπουτσάκι, κρανάκι και γάντια μπαίνουν στην μπαγκαζιέρα, μπουφάν κάτω από τη σέλα, και πας ατσαλάκωτος. :D

Sorath
20/02/2025, 15:38
Είχα SH 150 για 17(!) χρόνια, και τώρα διανύω τον 4ο χρόνο με ένα SH 300.

Καταρχήν, να διορθώσω και να πω οτι το 300άρι έχει κανονικά χώρο για FF κράνος.

Επίσης αυτά που λέγονται για 34 κιλά παραπάνω, για κέντρο βάρους κτλ... είναι αστεία κατ'εμε. Το μηχανάκι είναι ποδήλατο στην κυριολεξία. Προσωπικά, δεν είδα καμία διαφορά απο το 150άρι και ούτε αναζήτησα ποτέ μου το πιο "ελαφρύ" μικρό. Η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ τους είναι μικρή στην ήδη μικρή γενικά κατανάλωση που έχουν.
Απο εκεί και πέρα, το παραπάνω γκάζι δεν τον χάλασε ποτέ κανέναν. Απο την στιγμή που θα βγεις σε ποτάμι ή σε μεγάλους λεωφόρους (Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού κτλ), καλό είναι να το έχεις. Όπως και εννοείται, οτι κινείσαι και πιο άνετα δικάβαλος.

Επειδή κι εγώ ήμουν σε δίλλημα, όταν έκανα την αλλαγή για το ποιο να έπαιρνα μεταξύ 150 και 300, τελικά σήμερα χαίρομαι που διάλεξα το "μεγάλο".

harris_x
20/02/2025, 15:42
Ναι. Και σήμερα με το μηχανάκι πήγα γραφείο. 25+25 χλμ μέσω ΑΟ. Μπορούσα να πάω με αμάξι. Στη διαδρομή που κάνω, την ώρα που την κάνω, δεν έχει κίνηση, οπότε δε χρειάζεται το μηχανάκι.

Για κάνα χρόνο πήγαινα γραφείο με SYM 125, μέσω Κηφισού. Κορυδαλλός-Ηράκλειο και πίσω. Κάθε μέρα. ΕΙΔΙΚΑ στον Κηφισό οι πιθανότητες να χρειαστείς υψηλότερες ταχύτητες σε ώρες αιχμής είναι ακριβώς 0.

Ακόμα και να βάλουμε στην άκρη την οικονομία καυσίμου, συντήρησης, φθοράς, που είναι σημαντικότατα ποσά, γιατί να ρισκάρω πτώση ή ατύχημα με μοτοσικλέτα αρκετών χιλιάδων ευρώ για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά; Το έχω κάνει κι αυτό (με 1000άρι SS, με γυμνό, με SM), διασκεδαστικό είναι, αλλά δεν υπάρχει λόγος στην πραγματικότητα. Casual παντελονάκι και παπουτσάκι, κρανάκι και γάντια μπαίνουν στην μπαγκαζιέρα, μπουφάν κάτω από τη σέλα, και πας ατσαλάκωτος. :D

Άσε μας ρε Πλίτσι να ουμ, που θα την πάλευες να πηγαίνεις κάθε μέρα μέσω Αττικής οδού στο γραφείο με 125...
Μια εβδομάδα μαξ, μετά θα έπαιρνες 300 ή αυτοκίνητο.

harris_x
20/02/2025, 15:44
2 φορές μπήκα ΑΟ με το 135 το Καβασακι το παπι και μέχρι να φτάσω στην έξοδο της Μεσογείων είχα βλαστημήσει 853 φορές, και πήγαινα με 130 όχι με 100.

BLiTzER
20/02/2025, 15:45

Επίσης αυτά που λέγονται για 34 κιλά παραπάνω, για κέντρο βάρους κτλ... είναι αστεία κατ'εμε. Το μηχανάκι είναι ποδήλατο στην κυριολεξία. Προσωπικά, δεν είδα καμία διαφορά απο το 150άρι και ούτε αναζήτησα ποτέ μου το πιο "ελαφρύ" μικρό. Η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ τους είναι μικρή στην ήδη μικρή γενικά κατανάλωση που έχουν.
Απο εκεί και πέρα, το παραπάνω γκάζι δεν τον χάλασε ποτέ κανέναν. Απο την στιγμή που θα βγεις σε ποτάμι ή σε μεγάλους λεωφόρους (Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού κτλ), καλό είναι να το έχεις. Όπως και εννοείται, οτι κινείσαι και πιο άνετα δικάβαλος.

Επειδή κι εγώ ήμουν σε δίλλημα, όταν έκανα την αλλαγή για το ποιο να έπαιρνα μεταξύ 150 και 300, τελικά σήμερα χαίρομαι που διάλεξα το "μεγάλο".

To SH300 για μένα είναι η μοναδική εξαίρεση γιατί διατηρεί τις διαστάσεις ενός compact scooter. Εννοείται ότι όλα τα έξοδα είναι αυξημένα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι βάρκα όπως οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα 250+ cc.

Άσε μας ρε Πλίτσι να ουμ, που θα την πάλευες να πηγαίνεις κάθε μέρα μέσω Αττικής οδού στο γραφείο με 125...
Μια εβδομάδα μαξ, μετά θα έπαιρνες 300 ή αυτοκίνητο.

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Κανένα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι. :p

Αλλά εγώ έχω κάνει και μονοήμερες 500+ χλμ με μονοκύλινδρο 400άρι οπότε ίσως δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.

BLiTzER
20/02/2025, 15:47
*EDIT*

harris_x
20/02/2025, 15:47
To SH300 για μένα είναι η μοναδική εξαίρεση γιατί διατηρεί τις διαστάσεις ενός compact scooter. Εννοείται ότι όλα τα έξοδα είναι αυξημένα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι βάρκα όπως οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στα 250+ cc.

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Τίποτα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι. :p

:moutza:

:bawl::bawl::bawl:

pektis
20/02/2025, 16:07

Δε λέει κανείς ότι δε θέλει το περισσότερο γκάζι. Αυτό που λέμε είναι ότι δε χρειάζεται. Κάποιοι επιλέξαμε το σκούτερ για οικονομία και ευκολία κίνησης στην πόλη. Κανένα από αυτά δεν απαιτεί γκάζι. :p

Αλλά εγώ έχω κάνει και μονοήμερες 500+ χλμ με μονοκύλινδρο 400άρι οπότε ίσως δεν είμαι το καλύτερο παράδειγμα.

Ενταξει ρε φιλε ...και εγω οταν ημουν φοιτητης εκανα με το σκουτερ ταξιδια...αλλά δεν ειναι φτιαγμενα για αυτο τον σκοπο!
Σε αυτο που λεει ο Χαρης εχει 1 δικιο...
Στον Κηφισο & στην Ατ. οδο χρειαζεται το λιγο παραπανω γκαζι...:lol:

BLiTzER
20/02/2025, 16:29
Γελάω λίγο γιατί σήμερα με το που βγήκα Μαραθώνος συνάντησα ένα Ranger και ένα DS7 που έκαναν φιλικές κόντρες. Προφανώς αμέσως τους έχασα και τους έφτασα ξανά στο φανάρι της Παλλήνης για ΑΟ. Με το που βγήκαμε στην ευθεία για τα διόδια εξαφανίστηκαν πάλι. Για αρκετά χιλιόμετρα. Το Ranger το πέρασα πριν την έξοδο για Κηφισίας, καθώς είχε κολλήσει στην κίνηση της ΑΟ, παρ' όλες τις σφήνες, και με το DS7 βγήκαμε ταυτόχρονα στην Κύμης. 25 χιλιόμετρα απόσταση και φτάσαμε μαζί. Στην καλύτερη. Πιθανότατα έφτασα πρώτος στον προορισμό μου. Με το 125 και τα 2,3λ/100.

Χέστε με που θέλετε ταχύτητες μέσα στην Αθήνα. :p

o_gavros
20/02/2025, 16:33
460247

harris_x
20/02/2025, 16:37
Γελάω λίγο γιατί σήμερα με το που βγήκα Μαραθώνος συνάντησα ένα Ranger και ένα DS7 που έκαναν φιλικές κόντρες. Προφανώς αμέσως τους έχασα και τους έφτασα ξανά στο φανάρι της Παλλήνης για ΑΟ. Με το που βγήκαμε στην ευθεία για τα διόδια εξαφανίστηκαν πάλι. Για αρκετά χιλιόμετρα. Το Ranger το πέρασα πριν την έξοδο για Κηφισίας, καθώς είχε κολλήσει στην κίνηση της ΑΟ, παρ' όλες τις σφήνες, και με το DS7 βγήκαμε ταυτόχρονα στην Κύμης. 25 χιλιόμετρα απόσταση και φτάσαμε μαζί. Στην καλύτερη. Πιθανότατα έφτασα πρώτος στον προορισμό μου. Με το 125 και τα 2,3λ/100.

δε θέλουμε ταχύτητες.

υπομονή δεν έχουμε :lol:

harris_x
20/02/2025, 16:38

απο την άλλη πλευρά, μας λες οτι έκανες τον ίδιο χρονο με αυτοκίνητο.

Εμεις δε θέλουμε το μηχανάκι για να κάνουμε τον ίδιο, το θέλουμε για να κάνουμε λιγότερο χρόνο απο το αυτοκίνητο. :a22:

BLiTzER
20/02/2025, 16:41
απο την άλλη πλευρά, μας λες οτι έκανες τον ίδιο χρονο με αυτοκίνητο.

Εμεις δε θέλουμε το μηχανάκι για να κάνουμε τον ίδιο, το θέλουμε για να κάνουμε λιγότερο χρόνο απο το αυτοκίνητο. :a22:

Ένα αυτοκίνητο ίσης δυναμικότητας είναι πάντα πιο γρήγορο, όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις, άρα αν κάνεις τον ίδιο χρόνο είσαι ήδη αρκετά γρήγορος. :D

Και για να είμαστε ον τόπικ, μία φορά δοκίμασα να αγοράσω μεγάλο σκούτερ και θυμάσαι πώς πήγε αυτό.

harris_x
20/02/2025, 17:34
Ένα αυτοκίνητο ίσης δυναμικότητας είναι πάντα πιο γρήγορο, όπως έχουμε αναλύσει πολλάκις, άρα αν κάνεις τον ίδιο χρόνο είσαι ήδη αρκετά γρήγορος. :D

Μιλάμε για σκούτερ και κίνηση στην πόλη, οπότε το παραπάνω είναι κάπως άκυρο.

Και για να είμαστε ον τόπικ, μία φορά δοκίμασα να αγοράσω μεγάλο σκούτερ και θυμάσαι πώς πήγε αυτό.

Όσο για το σκούτερ θυμάμαι μόνο ότι είχες πάει μια βόλτα με τους βλαμμένους στην Επίδαυρο, δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Όπως και να έχει, το θέμα μας είναι ότι για να μην κινείται κάποιος κάνοντας ασκήσεις ηρεμίας στις μεγάλες οδούς, πρέπει να πάει σε κάτι μεγαλύτερο απο 125.
Αν κινείται κυρίως εντός πόλης και με ελάχιστη κίνηση σε μεγάλες οδούς, μπορεί να πάει σε κάτι μικρότερο.
Και πάλι όμως αυτή είναι μια βάση σκέψης, πέρα απο αυτο πρέπει να υπολογιστεί το κόστος (καυσιμο, σερβις κ.λπ) και το πώς λειτουργεί ο καθένας, αν κάποιος είναι ζεν και το αντέχει, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πάνω απο 125/150κ.εκ. μια χαρά θα πάει παντού.

Και μη μου πεις αυτό εννοείς, ας το έγραφες απο την αρχή να είχαμε γλιτώσει και κάποια περιττά posts :lol:

BLiTzER
20/02/2025, 17:47
Αυτό ακριβώς εννοούσα.

:D

harris_x
20/02/2025, 17:49
Αυτό ακριβώς εννοούσα.

:D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

BLiTzER
20/02/2025, 17:52
Όχι, σοβαρά. Προφανώς περισσότερο γκάζι κάνει τα πράγματα πιο εύκολα όταν χρειάζεται. Το θέμα είναι πόσο συχνά το χρειάζεσαι, πόσο θα σου λείψει αν δεν το έχεις, και πόσο σου στοιχίζει, αν το οικονομικό είναι ένας σοβαρός παράγοντας για σένα. ΣΥΝΗΘΩΣ αγοράζεις σκούτερ για οικονομία/ευκολία, αλλιώς θα αγόραζες μοτοσικλέτα. Τα έγραψα ήδη αυτά. Κι εγώ θα ήθελα 700 cc σκούτερ με χώρους μικρού βαν, διαστάσεις και κόστη 125. Αλλά δε γίνεται. Ζυγίζεις και αγοράζεις.

Σχετικά με τη δική μου απόπειρα σε μεγάλο σκούτερ, για όποιον δε γνωρίζει, αγόρασα ένα Beverly 350, σχεδόν καινούριο. Πήγα μια βόλτα Επίδαυρο με τους βλαμμένους, που λέει και ο Χάρης. Την επόμενη ημέρα το πούλησα και αγόρασα ένα 675R*. Το Beverly άντεξε στα χέρια μου τρία (3) 24ωρα. Τρου στόρι.

* και όχι επειδή ήμουν ο πιο αργός της παρέας. :lol:

PaNick67
20/02/2025, 17:58
Όπως και να έχει, το θέμα μας είναι ότι για να μην κινείται κάποιος κάνοντας ασκήσεις ηρεμίας στις μεγάλες οδούς, πρέπει να πάει σε κάτι μεγαλύτερο απο 125.
Αν κινείται κυρίως εντός πόλης και με ελάχιστη κίνηση σε μεγάλες οδούς, μπορεί να πάει σε κάτι μικρότερο.
Και πάλι όμως αυτή είναι μια βάση σκέψης, πέρα απο αυτο πρέπει να υπολογιστεί το κόστος (καυσιμο, σερβις κ.λπ) και το πώς λειτουργεί ο καθένας, αν κάποιος είναι ζεν και το αντέχει, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πάνω απο 125/150κ.εκ. μια χαρά θα πάει παντού.

Η αληθεια ειναι οτι ο Κηφισος, η Συγγρου, η ΑΟ θελουν γκαζι, οχι τοσο για να πηγαινεις πανω απο 120 αλλα γιατι ενα 125 ζοριζεται σε αυτες τις ταχυτητες, αν τις εχει και μακροπροθεσμα θα βγουν ζημιες.

Τωρα αν σε αυτους τους δρομους πας μια στο τοσο, καλο και το ΖΕΝ. :lol:

Επειδη παντως συμβιωσα 14 χρονια με 250ρι σκουτερ που ειχε τελικη στα 120 αισθανομουν οτι το εσπαγα πανω απο τα 110.

Οποτε θα πω εχει να κανει με την αναλογια χιλιομετρων που κανει κανενας και το ποσο εγκρατης ειναι στο ανοιγμα του γκαζιου. Εγω δεν ημουν ιδιαιτερα παντως και σιγα τα γκαζια που ειχα πριν το σκουτερ, ενα Africa 750 ειχα. Παρολα αυτα ομως του επινα το αιμα.

Θα πω λοιπον οτι το there is no replacement for displacement ισχυει και στα σκουτερ

McGyver
20/02/2025, 18:02
Γατάκια...
Εγώ πήρα το 350 και πάω σα να έχω το 125 (κοτ κοτ).

Volpad
20/02/2025, 18:37
Προσωπικά πριν 3 χρόνια αγόρασα 125 (όχι σκούτερ ομως) για λόγους οικονομίας.
Για την καθημερινή μου μετακίνηση μέχρι τη δουλειά, ήτανε μια χαρά.
Μια φορά όμως πήγα να το χρησιμοποιήσω για λίγο "παραπερα" και δεν το ξαναέκανα ποτέ...

Για τον λόγο αυτό, το αντικατέστησα με ένα λίγο μεγαλύτερο.

Ilias_83
20/02/2025, 18:39
Ήμουν στην αναζήτηση πριν λίγο καιρό.
Έψαχνα φθηνό Scooter να πηγαινοέρχομαι εντός πόλης. Κάνω όμως μπόλικο ποτάμι στη μετακίνησή μου.
Αρχικά πήγαινα για Medley 150 μιας και το SH150 ήταν αρκετά ακριβότερο και δεν είχε τον ίδιο χώρο εκτός και αν έβαζες και μπαγκαζιέρα.
Τελικά κατέληξα με Vespa GTS 310 πριν ένα μήνα και πλέον δεν ανεβαίνω στο αυτοκίνητο για κανένα λόγο. Δεν άντεχα να πάρω πρακτικό δίκυκλο. Της έχω ήδη κάνει 1300χλμ.
Πηγαίνω όπως και ο McGyver σαν να έχω 125-150cc μιας και τις ώρες που κινούμε έχει κίνηση, αλλά και επειδή γενικότερα δεν θέλω να ρισκάρω ποτέ.
Στην επιστροφή προς το σπίτι μου το βράδυ όταν πχ το ποτάμι είναι άδειο δεν θα ένιωθα άνετα να κινούμε με κάτι που τελικιάζει με κόπο στα 110km/h.
Κατά τα άλλα αν είχα να κινούμε μόνο σε μικρότερους δρόμους θα επέλεγα μάλλον κάτι πιο μικρό.

Bowleno
20/02/2025, 18:41
Μια φορά όμως πήγα να το χρησιμοποιήσω για λίγο "παραπερα" και δεν το ξαναέκανα ποτέ...

Για πες το πως ορίζεις το "λίγο" μεγαλύτερο να δω κάτι....:tooth:

spyro
20/02/2025, 18:43

με ποιο?

εδιτ:
επίσης πείτε και λίγο σωματώτυπους ρε παιδιά. δηλαδη ένας με 100 κιλά και 1,90 ειναι οκ με ένα 125αράκι? χλωμό έως αστείο

harris_x
20/02/2025, 18:56
με ποιο?

εδιτ:
επίσης πείτε και λίγο σωματώτυπους ρε παιδιά. δηλαδη ένας με 100 κιλά και 1,90 ειναι οκ με ένα 125αράκι? χλωμό έως αστείο
πού θα κινείσαι;

taisteal
20/02/2025, 19:19
με ποιο?

εδιτ:

1,86 110 κιλά
125 σκούτερ για χρόνια,και μέσα στην Αθήνα.
Απόλυτα βολικό και διασκεδαστικο.
Είναι στον άνθρωπο βασικά

doctoras
20/02/2025, 19:35
Να προσθέσω με την σειρά μου πάνω στο σχόλιο του Στέφανου μήπως βοηθήσει.

Στα scooter το μεγάλο μειονέκτημα όταν έρχεσαι απο μοτοσυκλέτα ανεξαρτήτου κυβικών(και παπί μέσα) είναι το ζύγισμα.

Τα scooter είναι πισώβαρα με ανάρτηση, μετάδοση, κινητήρα, εξάτμιση, εισαγωγή, όλα αναρτώμενα στο πισω ψαλίδι. με μια κατανομή 70/30 είναι εντελώς άλλη
εμπειρία

Επειδή το βάρος είναι αναρτώμενο είναι και αρκετά μεγαλύτερο σε αίσθηση. Γιαυτό τον λόγο, οσο πιο βαρύ είναι το scooter τόσο μεγαλύτερη η αδράνεια. Αντιθέτως όσο πιο ελαφρύ μετριάζει την αδράνεια.
¨Ετσι τα scooter 125/150cc είναι πιο εύκολα και αποτελεσματικά σε μετακίνηση A ==> B.

Δυστυχώς στα scooter τα επιπλέον cc συνδυάζονται με αρκετά βαρύτερο πακέτο. Και ίσως μονο το sh300 ξεφεύγει λίγο του κανόνα με σχετικά μικρότερη απόκλιση σε σχέση με τα κυβικά του, διότι συνήθως πακέτα 250/300cc συνοδεύονται με 200 γεμάτα ίσως και παραπάνω κιλά.

Volpad
20/02/2025, 19:51
με ποιο?

εδιτ:

Το που σκοπεύεις να κινείσαι με αυτό, είναι πολύ πιο σχετικό από το σωματοτυπο.

Εγώ είμαι 1.70 (περίπου. Δεν έχω μετρηθει) και 56 κιλά.
Παρόλα αυτά, το 125 ήταν μικρό για τις διαδρομές που κάνω.

Dimmanoukas
20/02/2025, 21:45
Χωρίς να έχω οδηγήσει μικρό σκούτερ, έκανα προν κανένα τρίμηνο την αλλαγή από μηχανή 700 κυβικών και 75 αλόγων 190 κιλών σε σκούτερ 350 κυβικών 35 αλόγων και παραπάνω κιλών.

Ο λόγος της μετάβασης είναι καθαρά πρακτικός καθώς οι μετακινήσεις μου είναι σε αστικό ιστό μεν αλλά μέσω μεγάλων οδών (ποτάμι, Κηφισίας, Αττική οδό κλπ) και ήθελα την προστασία από νερά και κρύο.

Πριν πάρω το σκούτερ που αγόρασα έκανα test ride όπου με του που ανέβηκα πάνω του έφαγα μια ήττα με την όλη φάση (ζύγισμα, αίσθηση τραβήγματος και εν γένει συμπεριφορά)

Αυτό κράτησε μόλις 200 μέτρα στο ποτάμι, όπου σηκώνοντας το κεφάλι και ενώ νόμιζα ότι δεν προχωρούσε είδα στο κοντέρ 130.

Μου πήρε μόλις ένα δεκάλεπτο να εξοικειωθώ και αφού έκανα επίτηδες
τη διαδρομή προς Βαρυμπόμπη και την ορεινή στροφοδιαδορμη μέχρι λίμνη μπελετσι, δεν με αγχωσε καθου στις στροφές, ενώ δεν με χτύπησε καθόλου στην μέση στις εγκαρσιες ανωμαλίες.
Επίσης ενώ είχε "20" μποφόρ εκείνη την ημέρα ήταν απόλυτα σταθερό.

Φτάνοντας να το δώσω πίσω στην mototrend, (το σκούτερ είναι sr4 της voge), έπιασα τον εαυτό μου να είναι πολύ πιο ξεκούραστος από την ίδια διαδρομή που είχα κάνει επίτηδες πριν μισή ώρα με τη μηχανή.

Οπότε η απόφαση είχε ήδη παρθεί και η μηχανή μπήκε απευθείας σε πώληση.

Το voge επιλέχθηκε γιατί μου έκατσε απόλυτα εργονομικά χωρις να στριμωχνομαι (ειμαι 1,87 και 100 κιλα ζωη να χω), είναι αρκούντως φαρδύ για να προστατεύει τα πόδια από τον αέρα και το νερο αλλα και διαχειρισιμο και το κυριότερο δεν κοπανάει ποτέ έχοντας kayaba αναρτήσεις (μάλιστα τολμώ να πω ότι είναι εξίσου άνετο με την μηχανή που είχα)

Το xmax της yamaha δυστυχώς κοπανάει για τα δικά μου κιλά ενώ το Beverly έχει επιεικώς απαράδεκτη θέση οδήγησης για εμένα.

Άρα εάν οι διαδρομές έχουν και μεγαλύτερες οδούς, ο σωματοτυπος σου είναι προς το μεγάλο και η χρήση θα είναι και με κακές καιρικές συνθήκες για εμένα είναι μονόδρομος ένα σκούτερ άνω των 300 κυβικών.

Δοκίμασε οσα περισσοτερα μπορεις πριν προχωρήσεις σε κάτι έστω και στατικά

Υ.γ. κάποια στιγμή θα πάρω ΚΑΙ μια μηχανή που θα μου πάει

Sorath
21/02/2025, 08:38
Σχετικά με τη δική μου απόπειρα σε μεγάλο σκούτερ, για όποιον δε γνωρίζει, αγόρασα ένα Beverly 350, σχεδόν καινούριο. Πήγα μια βόλτα Επίδαυρο με τους βλαμμένους, που λέει και ο Χάρης. Την επόμενη ημέρα το πούλησα και αγόρασα ένα 675R*. Το Beverly άντεξε στα χέρια μου τρία (3) 24ωρα. Τρου στόρι.

Βρε συ, τι άκυρο test ride ήταν αυτό :uplate: Σαν να λέω πήρα ένα CR500 για βόλτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, και δεν μου έκανε... :D Καταδικασμένο ήταν το Beverly και οποιοδήποτε άλλο μεσαιο scooter σε τέτοια χρηση.

:lol: :lol: :lol: :beer:

BLiTzER
21/02/2025, 08:43
Δεν το αγόρασα γι' αυτό. Έτυχε. Κακές παρέες. :p

DoctoR_k6
21/02/2025, 09:37
Δεν το αγόρασα γι' αυτό. Έτυχε. Κακές παρέες. :p

Αφου πηγες και γυρισες και δεν ειχε κολλησει στο ενδιαμεσο τυχερος ησουν. :lol:

Οποιος κανει πολλα χλμ θελει λιγα περισσοτερα κυβικα απο τα 150 θεωρω εγω μετα απο κοντα 18 χρονια με σκουτερ.
Αν βεβαια δεν παει γρηγορα μπορει και να αντεξει με τα μικρα.
Αν ομως δεν μπορει να παει αργα/φυσιολογικα οπως ο νορμαλ κοσμος συνηθως τα λιωνει απο το τερμα γκαζι(:ninja:).
Εμενα και το 350 πλεον μου φαινεται λιγο...ευτυχως ομως σταματησα τα πολλα χλμ. Θα σκορπισει...

spyro
21/02/2025, 10:18
- θα έχω και αττική οδό και Κηφισό
- δεν θα πρέπει να «τερματίζει» στα 110 αλλά δεν θα το πάρω για το γκάζι. Μου είναι αδιάφορα τα χλμ στο σκούτερ αλλά Τα 120χλμ είναι θέμα ασφαλείας.
- η ανάλυση και τα σχόλια περί γεωμετρίας και συμπεριφοράς σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα βοηθάνε πολύ και σας ευχαριστώ
- επίσης επειδή ακούω πολλά για τις αναρτήσεις των σκούτερ θα βοηθούσε και αυτό

Γενικά πάντως μέχρι τώρα έχουν ακουστεί αρκετά χρήσιμα πραγματάκια. Είστε ωραίοι όπως πάντα!

Εδιτ: η οικονομία καυσίμου δεν θα είναι κριτήριο κτήσης. Έιμαι της οικογένειας ΚΤΜ. Καταλάβατε

Volpad
21/02/2025, 10:26
Για εμένα, με αυτές τις διαδρομές το 125 - 150 αποκλείεται...
Ο κύριος λόγος που αντικατέστησα το 125 ήταν οτι δεν μπορούσα να βγώ στην ΑΟ (στην οποία μένω κυριολεκτικά δίπλα και χρησιμοποιώ πολύ συχνά για τις μετακινήσεις μου).

Τώρα είδα οτι ρώτησες προηγουμένως με τι το αντικατέστησα...
Είναι λίγο περίπλοκο το πώς κατέληξα εκεί, αλλα πήρα ένα 765 r... :lol:

motojojo
21/02/2025, 10:43
Μετά από 5 σελίδες νομίζω κλειδώνει στα 300. :lol:

Nomand
21/02/2025, 10:54
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://kymco.gr/product/x-town-300i-abs-e5/&ved=2ahUKEwi51fuEvtSLAxUbYPEDHVHsFwcQFnoECCUQAQ&usg=AOvVaw032T3lAs8HeH1s2i85kejG
Εγώ πήρα αυτό εδώ και ένα χρόνο και 12 χιλ χλμ καθημερινά Ποσειδώνος Κηφισός μέχρι Περιστέρι για να αντικαταστήσει ένα sym 125 symphony,
Κατανάλωση 3,5 λίτρα, δυο κράνη το ένα ff κάτω από την σέλα, μέχρι τα 110 πάει πολύ εύκολα, πολύ μεγάλη σέλα ειδικά για συνεπιβάτη, έχω πάει και εκδρομή Κρήτη με την συζηγο περίπου 1000 χλμ κάναμε αρκετά άνετα, και μια φορά μόνος μου στην Β Εύβοια από Αγ Ροσσο ξεκούραστα,
Μτχ το e5 το βρίσκεις άνετα στα χρήματα που αναζητάς,

Nostradamus
21/02/2025, 12:14
Με Αττικη Οδο μεσα και ποταμι εγω δεν θα επαιρνα κατω απο 250-300.

Bowleno
21/02/2025, 12:27
Για εμένα, με αυτές τις διαδρομές το 125 - 150 αποκλείεται...
Ο κύριος λόγος που αντικατέστησα το 125 ήταν οτι δεν μπορούσα να βγώ στην ΑΟ (στην οποία μένω κυριολεκτικά δίπλα και χρησιμοποιώ πολύ συχνά για τις μετακινήσεις μου).

Τώρα είδα οτι ρώτησες προηγουμένως με τι το αντικατέστησα...
Είναι λίγο περίπλοκο το πώς κατέληξα εκεί, αλλα πήρα ένα 765 r... :lol:

Το "λίγο μεγαλύτερο" που λέγαμε:lol:

byron
21/02/2025, 13:00

Σπυράκο, έλα να πάρεις το xmax 250 που έχω για test ride ρε.

Στα υπόλοιπα, με την εμπειρία των 20 ετών πλέον :lol: σε σκουτερ.

Αν βγαίνεις Αττική/Κηφισό κλπ, πηγαίνεις σε 250+ για λόγους ασφάλειας. Τα μικρότερα που είχα (Piaggio 125 και Aprilia 200) για να ακολουθείς την ροή την κυκλοφορίας πρέπει να είσαι συνέχεια τέρμα γκάζι, με ότι αυτό σημαίνει. Για κίνηση μέσα στο κέντρο, με ένα SH 150 θα ήσουν καλυμμένος. Ειχα και πριν 2 μήνες ένα Peugot 125 στη Βαρκελώνη και έκανα 200 χλμ σε 3 μέρες λόγω και του ταξιδιού στην πίστα της Catalunya. Ενα παπί είναι βασικά που για να κρατήσει τα 110 στο κοντέρ έτρεμε και έτριζε όλο. Για αστικές διαδρομές, όλα τα 125/150 είναι αρκετά.

SH300 κάποιοι ορκίζονται σε αυτό, εγώ δεν είμαι ανάμεσα τους. Πολύ δυνατό μοτέρ, κοντό μεταξόνιο επομένως ευέλικτο μέσα στην κίνηση, θέλει βελτίωση σε αναρτήσεις (είχα βαλει K-Shock πίσω + ελατήρια μπροστά), ψιλοσώβρακο σκελετός. Το δυνατό μοτέρ+σκελετό που έχει+αναρτήσεις που έχει+top case που το χρειάζεσαι αν κουβαλάς αδιάβροχα, βγάζουν ταλαντώσεις στα χλμ που μαζεύει. Όχι απαραίτητα πολλές, αλλά εκνευριστικές που καλό θα είναι να μην συνδιαστούν με ανωμαλίες στον δρόμο γιατί μπλέκεις σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το πούλησα σε ένα απόγευμα, μετά από 3 χρόνια συμβίωσης. Υπήρχε και το θέμα με τα σβησίματα εν κινήσει, αλλά λύνεται εύκολα.

Beverly 300 2017. Το είχα κανένα μήνα οπότε δεν μπορώ να πω πολλά. Δυνατό μοτέρ, καλά φρένα, ως ποιότητα κατασκευής ένα κλικ κάτω από το Honda και το Yamaha. Μια χαρά ήταν, απλά δεν ξέρω από αξιοπιστία τι κάνει.

Χmax 250. Eχω μοντέλο 2010, χωρίς ABS και το καβαλάω από το 2017. 85.000 χλμ αργότερα μπορώ να πω, πως είναι το καλυτερο scooter που είχα. Ο χώρος κάτω από την σέλα χωράει 2 full face και κάτι ψιλά ανάμεσα. Οπότε μιλάμε για τεράστιους χώρους και δεν χρειάζεται top case που εγώ απεχθάνομαι. Αξιόπιστο full, με μικρά διαστήματα αλλαγής λαδιών (3.000), ικανοποιητικά φρένα, μεγάλο μεταξόνιο που το κάνει ακλόνητο μεν στην τελική του (128 πραγματικά έχω μετρήσει) αλλά λιγότερο ευκίνητο στην κίνηση, πολύ καλή κάλυψη από την ζελατίνα. Νομίζω πως είναι πιο βαρύ από το SH αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Το έχω χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές και εκτός Αθήνας, πέρυσι και στην ετήσια του moto στην Οίτη χωρίς πρόβλημα. Κινείται άνετα με 110-115 σερί και έχει και λίγο γκάζι ακόμα.

SYM κλπ δεν είχα ποτέ. Κοίταγα κάποιο 300άρι τότε, αλλά η ποιότητα των πλαστικών τους μου φαινόταν της πλάκας.

Αν έπαιρνα τώρα, για τις διαδρομές που κάνω και τον τρόπο που οδηγάω, θα κοίταγα Xmax 300 απλά και μονο επειδή είναι λίγο καλύτερο σε όλα από το 250.

Πολλά έγραψα, πάρε τηλέφωνο και κανονίζουμε να το οδηγήσεις. :beer:

Sorath
21/02/2025, 13:41
SH300 κάποιοι ορκίζονται σε αυτό, εγώ δεν είμαι ανάμεσα τους. Πολύ δυνατό μοτέρ, κοντό μεταξόνιο επομένως ευέλικτο μέσα στην κίνηση, θέλει βελτίωση σε αναρτήσεις (είχα βαλει K-Shock πίσω + ελατήρια μπροστά), ψιλοσώβρακο σκελετός. Το δυνατό μοτέρ+σκελετό που έχει+αναρτήσεις που έχει+top case που το χρειάζεσαι αν κουβαλάς αδιάβροχα, βγάζουν ταλαντώσεις στα χλμ που μαζεύει. Όχι απαραίτητα πολλές, αλλά εκνευριστικές που καλό θα είναι να μην συνδιαστούν με ανωμαλίες στον δρόμο γιατί μπλέκεις σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το πούλησα σε ένα απόγευμα, μετά από 3 χρόνια συμβίωσης. Υπήρχε και το θέμα με τα σβησίματα εν κινήσει, αλλά λύνεται εύκολα.

Πολύ περίεργο μου φαίνεται αυτό που αναφέρεις. Ίσως να οφείλεται στο ότι αναφέρεσαι σε διαφορετικό μοντέλο (χρονιά) σε σχέση με το δικό μου. Και αυτό το λέω, γιατί οι αναρτήσεις του, μου φαίνονται (και είναι) αρκετά σκληρές και το πλαίσιό του δεν με έχει προβληματίσει ποτέ. Ταλαντώσεις δεν είδα ποτέ, ακόμα και με φορτωμένη την βαλίτσα πίσω. Συγκεκριμένα, το μηχανάκι μου φαίνεται βράχος σταθερότητας.

byron
21/02/2025, 14:08
Το SH που είχα, ήταν 2011 ή 12 μοντέλο. Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο, και επίσης δεν ξέρω αν εχει αλλάξει σκελετο από τότε. Πιθανολογω πως πάνω κάτω είναι ο ίδιος, ίσως με κάποιες αλλαγές.

Η βαλίτσα πίσω απλά έφερνε το τρέμουλο πιο νωρίς,120+ στο κοντέρ. Και εννοείται πως αναφέρω ταλαντώσεις στην περιοχή της τελικής του που λόγω διαδρομών δούλευε σε αυτές καθημερινά.

BLiTzER
21/02/2025, 14:21
Εμένα με έπεισε.

Πωλείται PCX ή ανταλλάζεται με XMAX 250-300.

byron
21/02/2025, 14:29
Εμένα με έπεισε.

Πωλείται PCX ή ανταλλάζεται με XMAX 250-300.

:moutza::moutza:

Το PCX δεν είναι scooter που αποχωρίζεσαι, ειναι φετίχ και μόνο για γνώστες που ξέρουν τι θέλουν.
Αν είναι και καφετουλι χρώμα, μιλάμε για όπλο.

Nostradamus
21/02/2025, 14:32
Οριστε..και ο Βυρωνας στο ψησιμο... Σιγα σιγα μαζευομαστε...Θα εχεις να δοκιμασεις...

STF
21/02/2025, 14:56
Με παρεξηγησες.
Το "μου κάνει εντύπωση" σημαίνει οτι με βάση αυτό που έχω εγώ, εαν πήγαινα σε ακόμα μικρότερο ( γιατί ψάχνω να πάω πλεον σε 500 ή σε 750 κ.εκ) θα μου φαινόταν μικρό και αργό.
Μου κάνει εντύπωση λοιπόν που προτείνετε 150άρια, μου προκαλεί απορία αλλιώς, γιατί τα θεωρώ μικρά. Πολύ πιθανό να κάνω λάθος όπως λές, και το ψάξω.

Επίσης.....

Εσυ με καθυστερείς ρε κερατά?????? :cry: :D :beer:

Φιλικά πάντα.

Α) όλα καλά, κουβέντα κάνουμε.
Β) εγώ να σε καθυστερώ δύσκολο, αν έρχεται "πιο" γρήγορος κάνω στην άκρη, νόμος.

:beer:

STF
21/02/2025, 14:58
Σου δινω το kymco να το δεις αν θελεις παντως ..

Ιδανικα να φερω και κατι θρακιωτικα λουκανικα (οχι tomahawk, o_gavros ακουει??) να ψησουμε, να φερει ο Στεφανος το 150, να φερει ο doctor το ιταλικο του, ο Γιαννης το παπι του και παμε στου Γιωργου (γιατι για pcx σε βλεπω), να εχεις εμπεριστατωμενη αποψη. (και εγινε και "βολτα", που θελουν περισσοτερες πρωτοβουλιες φετος τα μ@ν@πανα οι admin :lol:)...

Το βλέπω να καταλήγει σε σκουτερο κόντρες....

STF
21/02/2025, 15:00

ps

Και από εμενα εννοείται διαθέσιμο το σκούτερ για δοκιμή όποτε θελεις. Θεωρω πως ειναι από τα πιο καταλληλα για ψηλούς. Το βλεπεις στη πραξη ομως.

STF
21/02/2025, 15:09

Να κάνω κι εγώ μια διόρθωση. Εννοούσα το 350 και όχι το 300 (από λαθος εγραψα 300). Στο 350 το FF κρανος του γιου μου δεν χωρουσε (XS μεγεθος).

Απο εκει και πέρα... επειδη και εγω καβάλησα το 350 και μετα το 150 back to back, ξαναγράφω πως υπαρχει μεγαλη διαφορα στην αισθηση των κιλών.

Όμως ειναι φυσικό οτι εχει κανείς να το συνηθίζει και μετά να του φαίνεται εύκολο. Εδώ τα καναμε αυτά με βαπόρια μηχανές και φαινόταν εύκολο.

Ομως είναι η άποψη σου και καλώς την διατυπώνεις. Το θέμα πάντως δεν ειναι να αποδείξουμε πιο ειναι καλύτερο σαν σύνολο αλλα τι είναι καλύτερο για κάθε χρήση.

STF
21/02/2025, 15:19
Ενταξει ρε φιλε ...και εγω οταν ημουν φοιτητης εκανα με το σκουτερ ταξιδια...αλλά δεν ειναι φτιαγμενα για αυτο τον σκοπο!
Σε αυτο που λεει ο Χαρης εχει 1 δικιο...
Στον Κηφισο & στην Ατ. οδο χρειαζεται το λιγο παραπανω γκαζι...:lol:

Είναι ξεκάθαρο οτι εχετε να βγειτε στον Κηφισο πάνω απο 1 χρόνο... (άλλο πραγμα η ΑΟ). Αν εξαιρέσεις τις ωρες 11 με 12 το πρωι, και μετα τις 21.00 το βραδυ, ολοκληρη την υπόλοιπη ημέρα δεν παιζει να μπορεις να πηγαινεις με 140 σε κανενα σημειο για περισσοτερο απο 15 sec.

Sorath
21/02/2025, 15:21
Το θέμα πάντως δεν ειναι να αποδείξουμε πιο ειναι καλύτερο σαν σύνολο αλλα τι είναι καλύτερο για κάθε χρήση.

Συμφωνώ και επαυξάνω! Εξάλλου όπως έχω αναφέρει, ο καθείς έχει τις δικές του προτεραιότητες και ανάγκες. Εδώ απλά τις γνώμες μας λεμε και τις εμπειρίες μας, ώστε να χτίζεται μια ενδεικτική εικόνα για τον αναγνώστη.

Δεν ήξερα οτι στο 350άρι δεν χωράει κράνος. Ένα λόγος ακόμα να χαίρομαι που δεν πρόλαβα να το πάρω, μιας και κυκλοφόρησε 2 μήνες μετά της αγορά του 300ριού μου :)
Όσο για την αίσθηση των κιλών, η ευελιξία του 300 με του 150 που είχα, μου φαίνεται ίδια. Αλλά σίγουρα αυτή είναι προσωπική άποψη, αν σκεφτείς οτι και το CBF600s των 225 κιλών που είχα, μου φαινόταν κι αυτό "παπί" μέσα στην Αθήνα :D

STF
21/02/2025, 15:28
Εκεί είναι η διαφορά.
Αν το θέλεις για να κινείσαι κυρίως σε μικρούς δρόμους και σχετικά κοντινές αποστάσεις, παίρνεις μικρό.
Αν είσαι κάθε μέρα Κηφισό, Αθηνών, Συγγρού, κ.λπ, παίρνεις μεγάλο.

Τα γραφεις ρε Χάρη σαν να είναι λεωφόροι των 70 χλμ.

3-4 χλμ ειναι η Συγγρου, 5 η Αθηνων και ο Κηφισος που ειναι μονιμα πηγμενος, απο Μεταμορφωση μεχρι Πειραιά μόλις που ξεπερνάει τα 15 χλμ μηκος. Καθε μερα τα κάνουμε.

Αν ήταν να έχουμε μεγάλα σκούτερ για "τέτοιες" αποστάσεις με το τροπο που το περιγράφετε δε θα χρειαζόμουν σκουτερ, έμενα και με τις μηχανές μόνο. Αυτά ειναι παιδικές αποστασεις και τα 150/200 τις διεκπερδιώνουν για πλακα. Κυψελη - Πέραμα κανω 25 λεπτά χαλαρα, πολυ χαλαρα.

STF
21/02/2025, 15:32
Συμφωνώ και επαυξάνω! Εξάλλου όπως έχω αναφέρει, ο καθείς έχει τις δικές του προτεραιότητες και ανάγκες. Εδώ απλά τις γνώμες μας λεμε και τις εμπειρίες μας, ώστε να χτίζεται μια ενδεικτική εικόνα για τον αναγνώστη.

Δεν ήξερα οτι στο 350άρι δεν χωράει κράνος. Ένα λόγος ακόμα να χαίρομαι που δεν πρόλαβα να το πάρω, μιας και κυκλοφόρησε 2 μήνες μετά της αγορά του 300ριού μου :)
Όσο για την αίσθηση των κιλών, η ευελιξία του 300 με του 150 που είχα, μου φαίνεται ίδια. Αλλά σίγουρα αυτή είναι προσωπική άποψη, αν σκεφτείς οτι και το CBF600s των 225 κιλών που είχα, μου φαινόταν κι αυτό "παπί" μέσα στην Αθήνα :D

Επειδη έχω κάνει πραγματικά δεκάδες δοκιμές σε μοτοσυκλέτες η εμπειρία μου έχει δείξει οτι την διαφορά την καταλαβαίνεις όταν θες να διαπιστώσεις κάτι αλλάζοντας τα μοντέλα την ίδια χρονική στιγμή.

STF
21/02/2025, 15:41
Γατάκια...
Εγώ πήρα το 350 και πάω σα να έχω το 125 (κοτ κοτ).

Περάστε έξω κύριε!

STF
21/02/2025, 15:44
Μετά από 5 σελίδες νομίζω κλειδώνει στα 300. :lol:

Κάτσε... αντιστέκομαι ακόμη δε βλέπεις...:lol:

STF
21/02/2025, 15:47
Με Αττικη Οδο μεσα και ποταμι εγω δεν θα επαιρνα κατω απο 250-300.

Για Αττικη Οδό κι εγώ θα το σκεφτόμουν. Ο Κηφισός μόνος του είναι άλλη φαση κυρίως λόγω μόνιμου μποτιλιαρίσματος.

Panos76
21/02/2025, 15:54
Περάστε έξω κύριε!

Τζάμπα πήγαν τόσα giga γραψίματος για τα φορτηγά και τις εθνικές οδούς, τι να πεις :bawl:

spyro
21/02/2025, 16:08
Ημουν που ήμουν ψιλό-ψημένος με το Xmax 250 ήρθε και ο Βύρωνας και το κλείσε.

Είσαι ωραίος

byron
21/02/2025, 16:23
Ημουν που ήμουν ψιλό-ψημένος με το Xmax 250 ήρθε και ο Βύρωνας και το κλείσε.

Είσαι ωραίος

Καλά ρε Σπύρο...κάθομαι και γράφω για Οίτη και ιστορίες. Τώρα θυμήθηκα πως στην Οίτη ειμασταν μαζί. Δεν θυμάσαι πως ήμουν με το πριόνι το κακό στη βόλτα;

o_gavros
21/02/2025, 16:34
460260 πάρε

Bowleno
21/02/2025, 16:50
Τζάμπα πήγαν τόσα giga γραψίματος για τα φορτηγά και τις εθνικές οδούς, τι να πεις :bawl:

Είδες τι παθαίνει κανείς από το πολύ μπίστιμα; :cry:

:bawl::bawl:

Crypto_85
26/02/2025, 08:20
Σε 300αρι και με αποθηκευτικό χώρο σε xmax θα πήγαινα στη θέση σου για να μπορείς να κάνεις και καμιά πιο σοβαρή δουλειά

peterTHErider
26/02/2025, 10:21
Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση και η καθημερινότητα όλων μας διαφορετική.
Είχα sh 125mode και οταν το πήρα το λάτρεψα.σαν ποδήλατο στο βάρος.αλλα προφανώς από τα 100 και μετά πέθαινε και από φρένα κλαφτα.μικρος χώρος και από τη σέλα και μικρή μπαγκαζιερα.2-3 φορές βγήκα εθνική και για να προσπεράσω λεωφορείο και νταλίκες έκανα προσευχή.
Λόγο αλλαγής σπιτιού βγαίνω λίγο περισσότερο εθνική οπότε η αναβάθμιση ήταν μονόδρομος.θεωρω πως και λίγα χιλιόμετρα εθνικής είναι μαρτύριο και σχετικά επικίνδυνα με 125.
Πήρα μετα το forza 350.ναι πιο βαρύ αλλά με άνεση χώρου ωραίο γκάζι να πηγαίνεις με την ροή στη εθνική 120-130 και ατσαλακωτος.χωραει 2 κράνη και μικροαντικείμενα κάτω από τη σέλα και άλλα 2 στην μπαγκαζιερα.μαρκετ πάω μόνο με αυτό.
Ναι χάνει λίγο στο πηγμένο κέντρο αλλά θεωρώ πολύ λίγο.δεν είσαι και στην κατηγορία φτερού.20-30 κιλά πάνω ούτε που θα τα καταλάβεις.αντιθετα τα 15 άλογα παραπάνω θα τα παρακαταλαβεις.

BLiTzER
26/02/2025, 10:43
Τα ακριβότερα 125 έχουν 3.500€ και το Forza 350 έχει 7 χιλιάρικα... Χωρίς να λάβουμε καν υπόψη τα κόστη μετακίνησης και συντήρησης.

Κατανοώ την ανάγκη για περισσότερο γκάζι (αν και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θέλει κάποιος να προσπεράσει οτιδήποτε κινείται με ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα με ένα 125 πηγαίνοντας στη δουλειά του), αλλά καλό είναι να συγκρίνουμε το πακέτο, και όχι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Προφανώς ένα μεγαλύτερο σκούτερ έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα (γκάζι, χώροι). Το θέμα είναι τι προσφέρουν σε σχέση με τα σοβαρότατα μειονεκτήματα (κόστος, όγκος, βάρος). Για κάποιον που το κόστος δεν είναι θέμα, προφανώς έχει κάνει ήδη ένα τεράστιο βήμα προς το μεγαλύτερο σκούτερ.

peterTHErider
26/02/2025, 11:10
Τα ακριβότερα 125 έχουν 3.500€ και το Forza 350 έχει 7 χιλιάρικα... Χωρίς να λάβουμε καν υπόψη τα κόστη μετακίνησης και συντήρησης.

Κατανοώ την ανάγκη για περισσότερο γκάζι (αν και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θέλει κάποιος να προσπεράσει οτιδήποτε κινείται με ταχύτητες άνω των 90 χλμ/ώρα με ένα 125 πηγαίνοντας στη δουλειά του), αλλά καλό είναι να συγκρίνουμε το πακέτο, και όχι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Προφανώς ένα μεγαλύτερο σκούτερ έχει κάποια σοβαρά πλεονεκτήματα (γκάζι, χώροι). Το θέμα είναι τι προσφέρουν σε σχέση με τα σοβαρότατα μειονεκτήματα (κόστος, όγκος, βάρος). Για κάποιον που το κόστος δεν είναι θέμα, προφανώς έχει κάνει ήδη ένα τεράστιο βήμα προς το μεγαλύτερο σκούτερ.

Προφανώς ένα 350 είναι πολύ ακριβότερο σαν αγορά από ένα 125.αλλα σαν κόστος χρήσης δεν είναι μεγάλη η διαφορά.
Με το 125 ειχα κατανάλωση 2.5.με το 350 3.7.περιπου 2ευρω ανά 100χλμ.στα 700 που κάνω κατά μ.ο. μιλάμε για 14 ευρώ τον μήνα.ναι και τα σέρβις είναι ακριβότερα αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο σαν διαφορα γιατί και το 125 έχει.
Κόστος το οποίο είναι λογικό για το καλύτερο πακέτο που έχεις.
Μπορώ το καλοκαίρι να πάρω τη σύζυγο και 3 τσάντες που χρειάζεται και να πάμε σε μια παραλία λίγο παραεξω και όταν φτάσουμε να αποθηκεύσω όλο τον εξοπλισμό στους αποθηκευτικούς χώρους.
Ναι έχουν περισσότερο όγκο αλλά πόσες φορές θα σε δυσκολέψει η διαφορά νομίζεις?
Όπου μπαίνει το ένα θα μπει και το άλλο με λίγη προσοχή.
Για να είμαι αντικειμενικός ναι κάποια φορά θα υπάρχει μια τρύπα που με το μικρό θα περνούσες αλλά με το μεγάλο οχι.στον ένα χρόνο μου έχει συμβεί 3-4 φορές.
Αντίθετα τα πλεονεκτήματα τα βλέπω σχεδόν κάθε μέρα.

PaNick67
26/02/2025, 11:53

Ολα ξεκινουν και τελειωνουν στο κοστος αγορας. Αν το εχεις δεν πας σε 125

Το 350 ειναι καλυτερο σε πλαισιο, αναρτησεις, φρενα, περα απο την δυναμη του κινητηρα. Που σημανει οτι και απο τα 60-70χαω θα φρεναρει πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικα.

Ναι και το 125 θα σε παει και θα σε φερει αλλα το 350 θα το κανει πιο καλα, πιο ανετα

spyro
26/02/2025, 20:08
Ο blitzer έχει δίκιο για το κόστος. Το scooter θέλω να το δουλέψω σαν εργαλείο. Αν είναι να δώσω 6Κ παίρνω μοτοσυκλέτα. Δεν τα καταλαβαίνω τόσα λεφτά για ένα scooter

Εδιτ: having said that, το forza γ@μαει σαν πακέτο :p

basilis_k6
26/02/2025, 20:16
Ο blitzer έχει δίκιο για το κόστος. Το scooter θέλω να το δουλέψω σαν εργαλείο. Αν είναι να δώσω 6Κ παίρνω μοτοσυκλέτα. Δεν τα καταλαβαίνω τόσα λεφτά για ένα scooter

και καλα κανεις. στα στενα που εχουν ανωμαλιες και λακουβες το lead110cc του περασμενου αιωνα παει καλυτερα απο το 2024 beverly 400. καλες αναρτησεις γενικα μονο σε honda εχω δει και δυστυχως το adv350 δεν ηταν αυτο που περιμενα. αντιθετα το sh και το μικρο και το μεγαλο ειναι οριακα κομπλε σαν ανεση. σαν κρατημα δεν ξερω αλλα για σκουτερ χιλιες φορες να εχω ανεση παρα κρατημα, αν θες κρατηματα παιρνεις μοτοσυκλετα. ασε που με 6κ παιρνεις πλεον πολυ σοβαρες μοτοσυκλέτες οχι τιποτα χαρχαλα.
παρε ενα pcx η το sh150 αν θες να πας λιγο παραπανω σε λεφτα. αλλα, να ξερεις οτι σε καθε ευθεια πανω απο 1χλμ θα βαρεθεις την ζωη σου. στην αττικη οδο πχ εγω (που ειναι τελειως προσωπικο θεμα βεβαια) δεν την παλευω με 90-100χλμ, προτιμω να παω με αμαξι.

peterTHErider
26/02/2025, 20:50
και καλα κανεις. στα στενα που εχουν ανωμαλιες και λακουβες το lead110cc του περασμενου αιωνα παει καλυτερα απο το 2024 beverly 400. καλες αναρτησεις γενικα μονο σε honda εχω δει και δυστυχως το adv350 δεν ηταν αυτο που περιμενα. αντιθετα το sh και το μικρο και το μεγαλο ειναι οριακα κομπλε σαν ανεση. σαν κρατημα δεν ξερω αλλα για σκουτερ χιλιες φορες να εχω ανεση παρα κρατημα, αν θες κρατηματα παιρνεις μοτοσυκλετα. ασε που με 6κ παιρνεις πλεον πολυ σοβαρες μοτοσυκλέτες οχι τιποτα χαρχαλα.
παρε ενα pcx η το sh150 αν θες να πας λιγο παραπανω σε λεφτα. αλλα, να ξερεις οτι σε καθε ευθεια πανω απο 1χλμ θα βαρεθεις την ζωη σου. στην αττικη οδο πχ εγω (που ειναι τελειως προσωπικο θεμα βεβαια) δεν την παλευω με 90-100χλμ, προτιμω να παω με αμαξι.

Και το forza πάσχει από αναρτήσεις αλλά πολύ σωστά έχει λίγο αξιοπρεπή οδική συμπεριφορά.το bmw 400gt που είχα ηταν απόλαυση από θέμα άνεσης αλλά κλαφτα χαραλαμπε μόλις έφτανε μια στροφή.
Είμαι στο δίλημμα άνεση ή συμπεριφορά και κλείνω προς την άνεση, δηλαδή να ξαναπάω στο bmw.
Είναι λάθος όμως να λέμε πως με το Χ ποσό αγόραζες μοτοσυκλέτα,άλλο το ένα άλλο το άλλο.το σκούτερ μπορεί να κοστίζει και παραπανω από μια μοτοσικλέτα αλλά αν μπορείς να το πληρώσεις θα σου προσφέρει αλλά πραγματα.
Ειδικά το καλοκαίρι η ζέστη του κινητήρα που γλυτώνεις στο μποτιλιαρισμα από μόνο του φτάνει.
Αφού τελικά πας σε μικρότερο τότε με τα χίλια sh150.σε επιδόσεις είναι σαν 200αρι άλλων εταιριών με αξιοπρεπή φρένα!μέχρι τα 110 πάει αρκετά σβέλτα,το έχει ο κουμπάρος μου και το έχω βολταρει αρκετά.

Lioulios
26/02/2025, 22:01
Σταματησα να διαβαζω εκει που λες οτι τα sym δεν τα αποριπτεις .

Πριν κατασταλαξεις σε οτι κοιτας , πηγαινε και δες το joyride 300 .
Δες το απο ολες τις πλευρες .Καταναλωση , χωρους , δυναμη , αποψεις κατοχων ...ολα .
Δες το ομως γιατι ειναι το μοναδικο που κανει αυτα που κανει και με μια τιμη κοντα στα 5 , ενα καλο μτχ με λιγο ψαξιμο το βρισκεις στο 3.5αρι που αν αποφασισεις να το δωσεις θα παρεις τα λ7 σου πισω .

Εντιτ
Η sym το χει προσφορα κοντα στο 4.5 Κ κουτα και με traction control , με οτι αυτο συνεπαγεται στις τιμες των μτχ.

zephyr1
27/02/2025, 09:31
Αφου θα μεταβεις σε μια τετοια κατηγορια ,το σημαντικοτερο κατ εμε που θα πρεπει να γνωριζεις ειναι οτι τα σκουτερ δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο το να κανεις την δουλεια σου.

Εχω ενα cbr500r και υπαρχει παντα διαθεσιμο ενα Derbi Rambla 300 ,το περνω μονο οταν βρεχει,αν εισαι διατεθειμενος να χασεις αυτη την καwλα ,βουρ στο πατσα αλλιως....

Εγω θα δανειζομουν καποιο για 2-3 μερες και μετα θ αποφασιζα.:)

BLiTzER
09/03/2025, 22:17
Με πείσατε και πήγα πήρα αυτό.

460569

Βέβαια έχω πολύ διαφορετικές ανάγκες πλέον. Ούτε μένω, ούτε κινούμαι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σχεδόν αποκλειστικά σε μεγάλους, ανοιχτούς δρόμους, κάνω μεγαλύτερες αποστάσεις (10-30 χλμ ανά διαδρομή), δεν κάνω καθόλου commuting (γραφείο μια φορά τη βδομάδα και αν, κι αυτό μέσω Α.Ο.), και γενικά κινούμαι σπάνια με το μηχανάκι, εκτός ίσως από κάποιες "αγγαρείες". Οπότε το PCX δεν ήταν πολύ καλή επιλογή εξ αρχής. Σκεφτόμουν ακόμα σαν Αθηναίος. Συνεχίζω να πιστεύω, ωστόσο, ότι για Αθήνα και commuting είναι το ιδανικό μηχανάκι.