Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 144

Θέμα: scooter μέχρι 3.500€

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

scooter μέχρι 3.500€

ηρθε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα να εκπέσω.
    δεν ξέρω τι σημαίνει scooter. 2-3 φορές όλες και όλες στη ζωή μου έχω οδηγήσει απο αυτά τα πράγματα του σατανά. δεν τα γνωρίζω. ποια είναι καλά ποια δεν είναι κτλ.
    όμως ήρθε η ώρα να μπω και εγω στο club
    ακούω ιδεες.

~300 cc απο ότι καταλαβαίνω
    χρειαζεται να έχει καποιο αποθηκευτικό χώρο. εστω και σε top case.
    δεν καίγομαι να είναι και κάτω απο την σέλα

το ΚΤΜ μάλλον φευγει (ερώτησες σε pm για αυτό, ας μην πήξουμε το thread με άχρηστα πράγματα )

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος

το ΚΤΜ μάλλον φευγει (ερώτησες σε pm για αυτό, ας μην πήξουμε το thread με άχρηστα πράγματα )
    τοσο κακο το κτμ ε?

σκουτερ σημαινει κοπανημα στη μεση και λιγο περισσοτερο χωρο απο μοτοσυκλετα. κανενα πλεονεκτημα εκτος απο το οτι ειναι αυτοματο. ξανασκεψου το ειδικα εφοσον κοιτας 300αρια. ειναι βαρια, αβολα και καινε αρκετα. αποψη μου, μην παρεις.
    αν τελικα παρεις κοιτα forza και adv, τουλαχιστον θα παρεις τα λεφτα σου πισω οταν αποφασισεις οτι εκανες λαθος αγορα και ξαναπαρεις μηχανη.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Για τι χρηση το θες αληθεια?
    Για καθημερινο commuting και πολλα χλμ?
    Για λιγα πραγματακια? Θα μεινεις μονο με αυτο?

Επιλογες πολλες...θες μεταχειρο η καινουριο να ξερεις τι παιζει (αλλαζει εκει το ευρος).
    Ride(s) the wind of change...

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    ...
    αν τελικα παρεις κοιτα forza και adv, τουλαχιστον θα παρεις τα λεφτα σου πισω οταν αποφασισεις οτι εκανες λαθος αγορα και ξαναπαρεις μηχανη.
    το forza και το adv μ αρεσουν αλλα δεν νομιζω να τα φτάνω σε λεφτά

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Για τι χρηση το θες αληθεια?
    Για καθημερινο commuting και πολλα χλμ?
    Για λιγα πραγματακια? Θα μεινεις μονο με αυτο?

Επιλογες πολλες...θες μεταχειρο η καινουριο να ξερεις τι παιζει (αλλαζει εκει το ευρος).
    μεταχειρισμενο πάντα! commuting ναι αλλά οχι με πολλές απαιτήσεις σε χλμ.

Τελευταία τροποποίηση από spyro; 19/02/2025 στις 19:22.

Sh300-350 η και 150 καινούριο αν το ανεβάσεις ένα τρικ το μπατζετ.
    Μετά x-max300.
    Εγώ εκεί θα κοιτούσα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    X max 300 και sh 300-350 αν και διαφερουν αρκετα λογω διαμετρου τροχου, σε αισθηση και συμπεριφορα. ... το adv350 έχει κακή ανάρτηση (κατά την γνώμη μου)..

Προσωπικά έχω kymco dtx 360 με metzeler roadtec που το κάνει άλλο μηχανάκι, από τα διπλής χρήσης τα μαμα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και πάλι kymco θα έπαιρνα, αλλά δεν συγκρίνονται με yamaha και honda.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Μιας που πήρα το SH150i πρόσφατα έχω να πω μόνο τα καλύτερα για πολλούς λόγους. Χρήση επαγγελματική με περίπου 30-50 χλμ ημερησίως. Τώρα που έστρωσε η κατανάλωση έχει κλειδώσει στα 2,7 - 2,9 λίτρα ανά 100 χλμ ασχέτως από το πως το πηγαίνω (αλλά κυκλοφορώ τα μισά χιλιόμετρα στον Κηφισό).

Η μεγάλη υπόθεση στην ιστορία είναι η ζελατίνα που σε βάζει σε καθεστώς απόλυτης νηνεμίας. Αν εξαιρέσεις τα ποδιά -λύνεται και αυτό με μια κουβέρτα στο μέλλον- ο υπόλοιπος είμαι σαν να βρίσκομαι σε αυτοκίνητο. Και οι χούφτες που δίνει η Honda για τα SH δουλεύουν επίσης πολύ καλά στη προστασία από το κρυο για τα χέρια. Επίσης μου έχει λύσει τα χέρια σε ταχύτητα και ευκολία το keyless για κλείδωμα/μίζα αλλά και μπαγκαζιέρα.

Ξεκαθαρίζω πως το οπτικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το ζήτημα είναι πως κάνω την δουλειά μου ατσαλάκωτος ακόμη και με ψιχάλα καθώς πρέπει να μπαίνω στα ιατρεία ευπρεπώς ντυμένος και τα παπούτσια στεγνά και καθαρά.

300cc για τη χρήση που περιγράφεις είναι λάθος επιλογής. 300 θα έπαιρνα αν έπρεπε να πηγαίνω συχνά αποστάσεις των 100 χλμ και σε ανοιχτούς δρόμους. Το 150 είναι ΚΑΙ 34 κιλά ελαφρύτερο ΚΑΙ έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους γιατί το ντεπόζιτο είναι στα πόδια και όχι κάτω από τη σέλα.
    Αποτέλεσμα... απίστευτα ευκίνητο στη κίνηση και αστείες οι αλλαγές κατευθύνσεων ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα. Επίσης το 300 δεν έχει χώρο κάτω από τη σέλα (μόνο για μικροπράγματα) ενώ το 150 παίρνει FF κράνος και έχει έξτρα χώρο για μικροπράγματα.

Πιστεύω στα 3500 θα βρίσκεις μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20250219_211404.jpg 
Προβολές:	205 
Μέγεθος:	110,2 KB 
ID:	460232

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20250219_213012.jpg 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	102,7 KB 
ID:	460233
    Τελευταία τροποποίηση από STF; 19/02/2025 στις 20:32.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της lospsi
    Για μένα, προτίμησε να πάρεις ότι πιο καινούργιο μπορείς βάσει μπάτζετ ξεκινώντας από πιο "επώνυμες" μάρκες (Honda - Yamaha- Piaggio) και "κατεβαίνοντας".

Προσωπικά, στην μετάβαση μου από Yamaha σε Piaggio διαπίστωσα αισθητή διαφορά σε κόστος αναλλώσιμων (πάντα σε εξουσιοδοτημένα λόγω εγγύησης) υπέρ των Ιταλών. Επίσης, το μπάτζετ σου είναι αρκετό ή κοντα για αγορά καινούργιου κορεάτικου με οτι αυτό σημαίνει σε εγγύηση, χρηματοδότηση. Δεν θα το απέκλεια, ειδικά εφόσον δεν πρόκειτα να το φορτώνεις με πολλά χλμ. SYM, KYMCO δεν είναι χθεσινές και έχουν αξιόλογα σκουτεράκια.

Εγώ είμαι στο 3ο Beverly 300, πολύ ευχαριστημένος αλλά τα παίρνω κούτα. Αν ήταν να διαλέξω μτχ beverly 3-4ετών με 30-40000χλμ και καινούργιου SYM, θα δυσκολευόμουν να επιλέξω.
    Βασανισμένη μηχανόβια ψυχή...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Έτρεχε προσφορά (νομίζω τρεχει ακόμα) medley 150 στα 3500.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το ιδανικό commuting scooter είναι 125-150cc. Πάνω από τόσα παύει να είναι ευέλικτο, οικονομικό scooter πόλης. Έτσι κι αλλιώς γκάζι άνω των 100 χλμ/ώρα εντός Αθήνας θα το χρειαστείς (και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις) ίσως στο 5% του χρόνου σου στο μηχανάκι. Στην πραγματικότητα δε θα σου λείψει, και θα πρέπει να υποστείς όλα τα μειονεκτήματα μιας μπανιέρας αν πάρεις 300άρι. Εξαιρείται το SH300, που δεν είναι μπανιέρα, αλλά έχει τα αυξημένα κόστη.

Πάρε PCX (αν δε θέλεις επίπεδο πάτωμα).
    Life begins at 45°.

Ιπτάμενο Μέλος Το avatar του/της Kepler Fun
    Προσυπογράφω την επιλογή sh125.

Τα 300ρια για μένα, πέραν των όσων σωστά αναφέρθηκαν, μαζεύουν χιλιόμετρα τόσο γρήγορα στην πόλη, που δεν με κάνουν να αισθάνομαι άνετα λόγω της γεωμετρίας τους, της θέσης οδήγησης κλπ. κλπ.

Και αυτό στο λέει κάποιος που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιεί και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με πολλά άλογα.
    'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Μου κάνει εντύπωση που προτείνετε τόσο μικρά σε κυβικά σκούτερ. Εγώ με το 350αρι Downtown, νιώθω καμιά φορά οτι λείπει λίγο γκάζι...
    Στον Κηφισσό κάθε μέρα ππάνω κάτω, δεν με δυσκόλεψε πουθενά. Μετά την Μεταμόρφωση που σπάει η κίνηση, εκεί πηγαίνω 100-120 άνετα, μέχρι τα 145 που έχει τελική, όπου εχει αρχίσει και ζορίζεται μετά τα 120 και καίει και παραπάνω.

Μέσος όρο κατανάλωσης κυμαίνεται απο 3.7 μέχρι και 4.3, ανάλογα το χέρι μου.
    Παλαιότερα, που δούλευα 2.5χλμ απο το σπίτι, η κατανάλωση δεν επεφτα κάτω απο 5, λόγω "χουφτώματος" του γκαζιού σε κάθε φανάρι/διασταύρωση. Τώρα που είμαι στα 28χλμ, όσο ...απλώνει, η οικονομία μεγαλώνει.....
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Το γκαζι δεν χαλασε ποτε κανεναν...
    Αλλα αν δεν εχεις μεγαλες διαδρομες να το εκμεταλλευτεις δεν χρειαζεται μετα.
    Εγω πλεον δεν κανω μεγαλες αποστασεις (βολεψε η τηλεργασια) και μαλλον θα αφησω το Bev 350 για ενα Sh150.
    Εχω οδηγησει του γαμπρου μου το τελευταιο κιολας και ηταν μια χαρα.
    Πολυ σβελτο μεχρι τα 80-90 και ευελικτο. Bonus το επιπεδο πατωμα και για την λαικη...
    Λεει οτι καιει και λιγο αλλα θελω να το δω και στα δικα μου χερια.

Εγω παντως μετα απο 1 VXR200/1 BEV300 & 1 BEV350 δεν μπορω να πω οτι ειναι τερατα αξιοπιστιας.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Manalishi Προβολή μηνύματος
    Μου κάνει εντύπωση που προτείνετε τόσο μικρά σε κυβικά σκούτερ. Εγώ με το 350αρι Downtown, νιώθω καμιά φορά οτι λείπει λίγο γκάζι...
    Στον Κηφισσό κάθε μέρα ππάνω κάτω, δεν με δυσκόλεψε πουθενά. Μετά την Μεταμόρφωση που σπάει η κίνηση, εκεί πηγαίνω 100-120 άνετα, μέχρι τα 145 που έχει τελική, όπου εχει αρχίσει και ζορίζεται μετά τα 120 και καίει και παραπάνω.

Μέσος όρο κατανάλωσης κυμαίνεται απο 3.7 μέχρι και 4.3, ανάλογα το χέρι μου.
    Κινούμαι άνετα με 90-100 χλμ/ώρα στην ΑΟ και η μέση κατανάλωσή μου είναι 2,3λ/100χλμ. Το θέμα δεν είναι αν είναι καλό το έξτρα γκάζι, αλλά πόσο χρήσιμο είναι σε συνδυασμό με το τι σου κοστίζει. Για commuting στην Αθήνα δεν αξίζει.

Με 125cc όλα αυτά, αν δεν ήταν ξεκάθαρο.
    Life begins at 45°.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    ένα ένα τα κάστρα πέφτουν...
    τι μαυροδακος έχει πέσει...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Σελίδα 1 από 10 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Scooter έως 3.500 ευρώ
    από xrhstaras13 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2018, 08:55
  2. Αφορά scooter μέχρι 3500€ τι να πάρω?
    από 007mastras στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2015, 09:28
  3. Scooter μέχρι 125cc για την Αθήνα
    από justelene στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2008, 13:34
  4. scooter μεχρι 150cc ή παπακι??
    από simeon στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2007, 14:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ