View Full Version : ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
el_hymador
04/09/2006, 21:17
Απιστευτο γελιο!!!
Πλησιαζει ο καιρος για να εκλεξουμε τους νεους''προυχοντες'' της τοπικης αυτοδιοικησης!!!
Φρενιτιδα!!!
Ενα ολοκληρο επιτελειο απο τον καθε δημο ξηλωνει , μπαλωνει , ασφαλτοστρωνει , αναδασωνει , απαλλοτριωνει , αναπλαθει , βαφει , ντυνει , στολιζει , νοικοκυρευει....
Ηρθε ο καιρος τους να μας δειξουν οτι υπαρχουν!!! Οτι εχουν οραμα και πλανο για τον τοπο τους , οτι νοιαζονται για τον πολιτη.
...Στις βουλευτικες εκλογες το Glam και το νταβαντουρι ειναι -τουλαχιστον αισθητικα- πιο καλο....εχουν οι τυποι επικοινωνιλογους , image makers ..τους λενε πως να απφυγουν τις κακοτοπιες , πως να κρυβουν την γυφτια και την βλαχια τους ...
...στις δημοτικες ομως...γ@μ@τ@!!!!....κιτσατες αφισες που δεν ξερεις αν διαφημιζουν μελλοντα πολιτικο η κλαρινιτζη για πανηγυρια....απαρχαιωμενα και εντελως αδιαφορα σλογκαν οπως :
''Μαζι για την αναγεννηση'' , Δικαιωμα στους πολιτες'' , ''Αλληλεγυοι δημοτες'' και λοιπες παπαριες....φυσιογνωμιες που εκπεμπουν λαμογια και ''συμφερον'' απο χιλιομετρο....
Ηθοποιοι , τραγουδιστες , αθλητες , δημοσιογραφοι , tv περσονες , ξεκολα , κραγμενες αδερφες....απ΄ολα εχει ο μπαχτσες ....οτιδηποτε μπορει να οδηγησει το ρημαδι το κουλοχερο της κας Βασιλικης η του κου Μητσου να ριξει το ψηφοδελτιο στην καλπη...
Ο καθε ανικανος και πλαστικος ''διασκεδαστης'' αφου εχει δρεψει για τα καλα τις δαφνες της προσκαιρης φημης του , δοκιμαζει και ''στον πολιτικο στιβο'' κατα πως λενε πολιτικως ορθα στην τηλεοραση....ισως συγκινησει τους αποδεκτες τις καλλιτεχνιας του η του ρυπαρου του λογου , του λαϊκισμου , της ψευτομαγκιας , του κωλου , των βυζιων του και δεν ξερω εγω τι αλλο ...και μονο η συμμετοχη ορισμενων προσωπων στα πολιτικα δρωμενα ειναι μεγιστη''υβρις'' για να χρησιμοποιησω και κατι απο τους εμνευστες και θεμελιωτες της δημοκρατιας και της πολιτικης με την ευρυτερη εννοια.Δεν με ενδιαφερει αν ''γινονται τετοια και στο εξωτερικο'' , δεν με ενδιαφερει αν αυτη ειναι η τωρινη ταση των πραγματων...με εξοργιζει οτι με τον καιρο -και την δικη μας ανοχη φυσικα- εχουν καταφερει να απαξιωσουν σε εξευτελιστικο βαθμο , αυτο που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο...την πολιτικη.
Γιατι πολιτικη δεν σημαινει διπολισμος , μικρο-μεγαλοσυμφεροντα , μιζες ,διαπλοκες ,διαφθορα και οτι αρπαξει ο κολος μας.....ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΡΕ!!!
GeorgeFZR
04/09/2006, 21:40
Mhn pas kan na psifiseis;)
:beer:
beholder
05/09/2006, 07:31
---------------------------------------------------------------------
..με εξοργιζει οτι με τον καιρο -και την δικη μας ανοχη φυσικα- εχουν καταφερει να απαξιωσουν σε εξευτελιστικο βαθμο , αυτο που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο...την πολιτικη.
----------------------------------------------------------------------
Επειδη συμφωνω με το παραπανω, δεν νομιζω οτι ειναι η λυση να μην πας να ψηφισεις. :rolleyes:
Ετσι αφηνεις τους καφρους να διαλεξουν για σενα και δεν νομιζω οτι το θες αυτο πραγματικα.
Ψηφιζοντας ομως πιο προσεκτικα, και οχι συνεπαρμενος απο κομματοσκυλα και ολα τα αλλα φρουτα που λεει ο el_hymador ισως κατι αλλαξεις φιλε μου.
Γιατι τελικα η μονη δυναμη που εχεις πια σε αυτη τη χωρα ειναι αυτη της ψηφου. Μην τους τη χαρισεις και αυτη.:mad:
Ξέρει κάποιος, ποιά ημερομηνία είναι οι εκλογές ;
Σε περίπτωση που δε πας να ψηφίσεις,τί επιπτώσεις θα έχεις;
Αν είσαι σε εκλογικό κέντρο που απέχει από το σπίτι σου παραπάνω από 250χλμ, νομίζω ότι δεν έχει επιπτώσεις.
Δεν ξέρω τι γίνεται τελευταία, γιατί πλέον έχεις τη δυνατότητα να ψηφίζεις στο χώρο κατοικίας σου αρκεί να το έχεις πριν μήνες προγραμματίσει μιλώντας με κάποια δημόσια υπηρεσία.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyota
Δεν νομίζω ότι το ψάχνουν ιδιαίτερα!
Το πολύ πολύ δηλώνεις ότι ασθένησες.
Πέρα από αυτά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό τέλμα. Δεν διαλέγουμε τον καλύτερο πολιτικό - κόμμα αλλά τον λιγότερο κακό.
Για τα 2 μεγάλα κόμματα δεν το συζητώ: ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ανικανότητα, αδιαφορία, διαφθορά κλπ κλπ.
Και να πας που μετά?
Στα κόμματα της αριστεράς με τις παρωχημένες αντιλήψεις? Δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι άβνθρωποι αυτοί σε τι εποχή ζουν?
Και τι μας μένει ο εθνικιστής (να μην πω τίποτα χειρότερο) με το "μεγάλο" όραμα της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι γραφικοί τύποι που όυτε το σπίτι τους δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν όρθιο.
Οπότε πείτε μου τι να ψηφίσω!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Απιστευτο γελιο!!!
Πλησιαζει ο καιρος για να εκλεξουμε τους νεους''προυχοντες'' της τοπικης αυτοδιοικησης!!!
Φρενιτιδα!!!
Ενα ολοκληρο επιτελειο απο τον καθε δημο ξηλωνει , μπαλωνει , ασφαλτοστρωνει , αναδασωνει , απαλλοτριωνει , αναπλαθει , βαφει , ντυνει , στολιζει , νοικοκυρευει....
Ηρθε ο καιρος τους να μας δειξουν οτι υπαρχουν!!! Οτι εχουν οραμα και πλανο για τον τοπο τους , οτι νοιαζονται για τον πολιτη.
...Στις βουλευτικες εκλογες το Glam και το νταβαντουρι ειναι -τουλαχιστον αισθητικα- πιο καλο....εχουν οι τυποι επικοινωνιλογους , image makers ..τους λενε πως να απφυγουν τις κακοτοπιες , πως να κρυβουν την γυφτια και την βλαχια τους ...
...στις δημοτικες ομως...γ@μ@τ@!!!!....κιτσατες αφισες που δεν ξερεις αν διαφημιζουν μελλοντα πολιτικο η κλαρινιτζη για πανηγυρια....απαρχαιωμενα και εντελως αδιαφορα σλογκαν οπως :
''Μαζι για την αναγεννηση'' , Δικαιωμα στους πολιτες'' , ''Αλληλεγυοι δημοτες'' και λοιπες παπαριες....φυσιογνωμιες που εκπεμπουν λαμογια και ''συμφερον'' απο χιλιομετρο....
Ηθοποιοι , τραγουδιστες , αθλητες , δημοσιογραφοι , tv περσονες , ξεκολα , κραγμενες αδερφες....απ΄ολα εχει ο μπαχτσες ....οτιδηποτε μπορει να οδηγησει το ρημαδι το κουλοχερο της κας Βασιλικης η του κου Μητσου να ριξει το ψηφοδελτιο στην καλπη...
Ο καθε ανικανος και πλαστικος ''διασκεδαστης'' αφου εχει δρεψει για τα καλα τις δαφνες της προσκαιρης φημης του , δοκιμαζει και ''στον πολιτικο στιβο'' κατα πως λενε πολιτικως ορθα στην τηλεοραση....ισως συγκινησει τους αποδεκτες τις καλλιτεχνιας του η του ρυπαρου του λογου , του λαϊκισμου , της ψευτομαγκιας , του κωλου , των βυζιων του και δεν ξερω εγω τι αλλο ...και μονο η συμμετοχη ορισμενων προσωπων στα πολιτικα δρωμενα ειναι μεγιστη''υβρις'' για να χρησιμοποιησω και κατι απο τους εμνευστες και θεμελιωτες της δημοκρατιας και της πολιτικης με την ευρυτερη εννοια.Δεν με ενδιαφερει αν ''γινονται τετοια και στο εξωτερικο'' , δεν με ενδιαφερει αν αυτη ειναι η τωρινη ταση των πραγματων...με εξοργιζει οτι με τον καιρο -και την δικη μας ανοχη φυσικα- εχουν καταφερει να απαξιωσουν σε εξευτελιστικο βαθμο , αυτο που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο...την πολιτικη.
Γιατι πολιτικη δεν σημαινει διπολισμος , μικρο-μεγαλοσυμφεροντα , μιζες ,διαπλοκες ,διαφθορα και οτι αρπαξει ο κολος μας.....ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΡΕ!!!
Μη τα γράφεις αυτά!!! Πιπέρι!! Υπάρχουν και μέλη το φόρουμ που "εκτίθενται" για να μας "βοηθήσουν" να
"ακουστεί επιτέλους η φωνήμας" και "να προσφέρουν" (ίσως στους καρδιολόγους - διαιτολόγους λόγω αυξήσεως της χοληστερόλης απο την μάσα)
Φίλος δικηγόρος με διαβεβαίωσε ότι πρακτικά τίποτα. Εξάλλου η αποχή τους βολεύει για ευνοήτους λόγους.
Αρκετές φορές όμως, ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε κάτι καλό.
Δεν σου λέω τι να ψηφίσεις αλλά σκέψου τι θα γινόταν αν κάποτε οι Έλληνες δεν σκέπτονταν δικοματικά και τρίζαν τα δόντια των δύο μεγάλων.
Αφού ξέρουν και οι δύο ότι είτε σε 5 είτε σε 10 χρόνια θα ανέβουν στην εξουσία, προετοιμάζονται και προετοιμάζουν τους απογόνους τους για την αναμέτρηση. :lol:
Όσο για την διαφθορά, δεν νομίζω να γίνει κάτι καθώς είναι μία κατάρα των μεσoγειακών λαών. Στην Ιταλία γίνονται απίστευτα πράγματα.
Viva Berlusconi :rotflmao:
Λεωνίδας
05/09/2006, 08:35
Σε περίπτωση που δε πας να ψηφίσεις,τί επιπτώσεις θα έχεις; διοικητικές, καταργήθηκαν (μη έκδοση διαβατηρίου κλπ)
ποινικές, σε αδράνεια εδώ και αιώνες
σύνολο, καμία :wave2:
Η αποχή και η αδιαφορία είναι ότι χειρότερο...
...είναι αυτό που θέλουν για να κάνουν ό,τι θέλουν...
Ειδικά στις τοπικές εκλογές νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη
επιλογή πλην των γνωστών κομμάτων,
υπάρχουν (κατά τόπους τουλάχιστον) ανεξάρτητοι
τοπικοί "έλληνες" με θέληση (έως ένα βαθμό τουλάχιστον)
ΥΓ.: Μαύρο στο ... μαύρο! Ψηφίστε!
Συμφωνώ απόλυτα περί αποχής!
Είναι σαν να παραιτείσαι από τα διακιώματά σου.
Όμως δεν μου απαντήσατε ποιο θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτό το δικομματισμό που επικρατεί στη χώρα μας και που θα φέρει κάποια αλλαγή???
Φίλος με πήρε τηλέφωνο να μου πεί ότι "κατεβαίνει" η ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΥ στα ΧΑΝΙΑ. Τώρα δεν κατάλαβε ή για τις εκλογές "υποψήφια¨ ή για να "τραγουδήσει":beer:
Λεωνίδας
05/09/2006, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από TATAR
Φίλος με πήρε τηλέφωνο να μου πεί ότι "κατεβαίνει" η ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΥ στα ΧΑΝΙΑ. Τώρα δεν κατάλαβε ή για τις εκλογές "υποψήφια¨ ή για να "τραγουδήσει":beer: Ε τώρα θα πάω να ψηφίσω σίγουρα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ASTRAKITCAR
05/09/2006, 09:24
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.και εγω κατεβαινω υποψηφιος και φανταζομαι αρκετοι που εχουν ευαισθησιες δεν το κανουν μονο γιατι ειναι ψωνια ή θελουν να τα φανε.Κατεβαινω γιατι δεν γουσταρω να εχω εκπροσωπους αγραμματους και καραγκιοζηδες.Παρωχημενα μυαλα με τα οποια τσακωνομαι για τα εξης αυτοδικαια δικαιωματα ως πολιτη και δημοτη.
καινουρια ασφαλτο καθε 3 χρονια το πολυ,οχι λακουβες,οχι φυτα που καλυπτουν τα σηματα της τροχαιας,συντηρηση πρασινου,καθαρες πλατειες,υπαλληλοι που να μην ξυνουν τα αρχιδ.....τους οταν πας για ενα παλιοχαρτο στον δημο,υπαρχει στην περιοχη δημοτικη επιχειρηση του Δημου με κρυα πιατα και καφε,με τιμες που τρωγανε και πεινανε οι παπουδες μας πριν 40 χρονια...μπραβο ειπα σε αυτη την ιδεα μπραβο θα πω οταν γινονται και τα παραπανω.ειμαι μοτοσυκλετιστης ενεργος καθε μερα 60-70km μεσα στην πολη και θελω να εχω ποιοτητα στην ζωη μου.
Για να το πετυχω αυτο αγωνιζομαι να ριξω τα τσουτσεκια δημοτικους συμβουλους που υπαρχουν κανοντας τον αγωνα μου.
υπαρχουν και πολλα αλλα τα οποια δεν επιτρεπει ο τοπος και ο χρονος να τα πουμε.Το θεμα ειναι να αντιστεκομαστε ως ανθρωποι και οχι να αποδεχομαστε αυτα που μας δινουνε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.και εγω κατεβαινω υποψηφιος και φανταζομαι αρκετοι που εχουν ευαισθησιες δεν το κανουν μονο γιατι ειναι ψωνια ή θελουν να τα φανε.Κατεβαινω γιατι δεν γουσταρω να εχω εκπροσωπους αγραμματους και καραγκιοζηδες.Παρωχημενα μυαλα με τα οποια τσακωνομαι για τα εξης αυτοδικαια δικαιωματα ως πολιτη και δημοτη.
καινουρια ασφαλτο καθε 3 χρονια το πολυ,οχι λακουβες,οχι φυτα που καλυπτουν τα σηματα της τροχαιας,συντηρηση πρασινου,καθαρες πλατειες,υπαλληλοι που να μην ξυνουν τα αρχιδ.....τους οταν πας για ενα παλιοχαρτο στον δημο,υπαρχει στην περιοχη δημοτικη επιχειρηση του Δημου με κρυα πιατα και καφε,με τιμες που τρωγανε και πεινανε οι παπουδες μας πριν 40 χρονια...μπραβο ειπα σε αυτη την ιδεα μπραβο θα πω οταν γινονται και τα παραπανω.ειμαι μοτοσυκλετιστης ενεργος καθε μερα 60-70km μεσα στην πολη και θελω να εχω ποιοτητα στην ζωη μου.
Για να το πετυχω αυτο αγωνιζομαι να ριξω τα τσουτσεκια δημοτικους συμβουλους που υπαρχουν κανοντας τον αγωνα μου.
υπαρχουν και πολλα αλλα τα οποια δεν επιτρεπει ο τοπος και ο χρονος να τα πουμε.Το θεμα ειναι να αντιστεκομαστε ως ανθρωποι και οχι να αποδεχομαστε αυτα που μας δινουνε...
Καλέ μάσες, πρόσεχε την χοληστερόλη σου !!!!:beer:
Καλέ μάσες, πρόσεχε την χοληστερόλη σου !!!!:beer:
:lol: :rotflmao: :beer:
ASTRAKITCAR
05/09/2006, 10:04
Καλέ μάσες, πρόσεχε την χοληστερόλη σου !!!!
Φανταζομαι για αστειο το ειπες.Διαφορετικα αν εχεις κουραγιο καντο και εσυ δεν ειναι τιποτα.δες 5-6000 κοσμο και προσπαθησε να πεισεις τους 1000 να σε ψηφησουνΚανε δυο δουλειες οπως κανω εγω και αφιερωσε οσο χρονο σου απομενει να δεις τον κοσμο.
Αν βγεις θα εισαι ενας δημοτικος συμβουλος που δεν πληρωνεται αλλα τρεχει για τον δημο,και μπορει αν σε παει ο δημαρχος να σου δωσει μια απο τις ελαχιστες θεσεις (8 σε εμενα,αναλογα και το μεγεθος του δημου)που αμοιβονται για οσο θελει.
το εχει δοκιμασει κανεις?ευκολο δεν ακουγεται?τι λετε θα το κάνατε και εσεις?
παρολα αυτα στην υγεια σου η μια μπυρα που θα πιω!!!
α χοληστερινη 165 εχω...
Καλέ μάσες, πρόσεχε την χοληστερόλη σου !!!!
Φανταζομαι για αστειο το ειπες.Διαφορετικα αν εχεις κουραγιο καντο και εσυ δεν ειναι τιποτα.δες 5-6000 κοσμο και προσπαθησε να πεισεις τους 1000 να σε ψηφησουνΚανε δυο δουλειες οπως κανω εγω και αφιερωσε οσο χρονο σου απομενει να δεις τον κοσμο.
Αν βγεις θα εισαι ενας δημοτικος συμβουλος που δεν πληρωνεται αλλα τρεχει για τον δημο,και μπορει αν σε παει ο δημαρχος να σου δωσει μια απο τις ελαχιστες θεσεις (8 σε εμενα,αναλογα και το μεγεθος του δημου)που αμοιβονται για οσο θελει.
το εχει δοκιμασει κανεις?ευκολο δεν ακουγεται?τι λετε θα το κάνατε και εσεις?
παρολα αυτα στην υγεια σου η μια μπυρα που θα πιω!!!
α χοληστερινη 165 εχω...
Έλα ηρέμησε. Είναι γνωστό σε όλους το τι γίνεται σήμερα με την πολιτική στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαία η άποψη που έχει " η σιωπηρή πλειοψηφία " για σας.
Εγώ δεν το κάνω πρώτον διότι δεν έχω τα κονέ και δεύτερον και κυριότερο δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο.
Τώρα τα μεγάλα λόγια φίλε μου μας τάχουν πεί χιλιάδες πριν εσένα. Βρες κάτι προτότυπο.
ASTRAKITCAR
05/09/2006, 11:41
κονε δεν εχω ουτε εγω,απλα κινουμαι,ασχολουμαι ενδιαφερομαι και μου προτειναν να κατεβω.εγω το ηθελα οποτε εγινε το γλυκο...
εχω την ιδια γνωμη με εσενα για του βουλευτες,αλλα επειδη εχουμε δημοκρατια πρεπει να ψηφιζουμε αυτους που πιστευουμε οτι ειναι ικανοι,δεν κοροιδευω κανενα και ουτε μου αρεσει,τωρα αν θεωρεις μεγαλο εργο το κλαδεμα του δεντρου που κρυβει το stop και γινεται το ατυχημα,επετρεψε μου να μην ασχοληθω αλλο με το topic διοτι προφανως οσα ανεφερα περι ποιοτητας και δικαιωματων του πολιτη δεν σε ακουμπαν.
επειτα αποψεις σαν τις δικες σου που αμφισβητεις ενα νεο ανθρωπο χωρις να τον γνωριζες και γενικευεις τα παντα μας εφτασαν εδω σημερα στην τοπικη αυτοδιοικηση.οποτε την αλλη φορα που θα περνας το stop μην πεις τον ατιμο τον Δημαρχο.αλλα πες εγω φταιω που ψηφισα αυτον...
anyway η γνωμη ειναι σαν την κ....τρυπιδα,ολοι εχουν απο μια,αλλα μην μας φταινε οι αλλοι,εμεις να βλεπουμε τις επιλογες μας!
κονε δεν εχω ουτε εγω,απλα κινουμαι,ασχολουμαι ενδιαφερομαι και μου προτειναν να κατεβω.εγω το ηθελα οποτε εγινε το γλυκο...
εχω την ιδια γνωμη με εσενα για του βουλευτες,αλλα επειδη εχουμε δημοκρατια πρεπει να ψηφιζουμε αυτους που πιστευουμε οτι ειναι ικανοι,δεν κοροιδευω κανενα και ουτε μου αρεσει,τωρα αν θεωρεις μεγαλο εργο το κλαδεμα του δεντρου που κρυβει το stop και γινεται το ατυχημα,επετρεψε μου να μην ασχοληθω αλλο με το topic διοτι προφανως οσα ανεφερα περι ποιοτητας και δικαιωματων του πολιτη δεν σε ακουμπαν.
επειτα αποψεις σαν τις δικες σου που αμφισβητεις ενα νεο ανθρωπο χωρις να τον γνωριζες και γενικευεις τα παντα μας εφτασαν εδω σημερα στην τοπικη αυτοδιοικηση.οποτε την αλλη φορα που θα περνας το stop μην πεις τον ατιμο τον Δημαρχο.αλλα πες εγω φταιω που ψηφισα αυτον...
anyway η γνωμη ειναι σαν την κ....τρυπιδα,ολοι εχουν απο μια,αλλα μην μας φταινε οι αλλοι,εμεις να βλεπουμε τις επιλογες μας!
Τώρα μας λες ότι θα γίνεις ειδικός επί των κλαδεμάτων?
Φίλε οι επιλογές δικές σου και σεβαστές αλλά τέτοιες δικαιολογίες και επιχειρήματολογία θα τα λές μόνο στην κλαδική ή Τ.Ο. του κόματος σου. Εδώ σε αυτό το φόρουμ, καταλαβαίνεις ότι τέτοια ξύλινη γλώσσα που θυμίζει " τις κομένες κεφαλές" του ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΙΡΚΑ, δεν περνά
GeorgeFZR
05/09/2006, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
---------------------------------------------------------------------
..με εξοργιζει οτι με τον καιρο -και την δικη μας ανοχη φυσικα- εχουν καταφερει να απαξιωσουν σε εξευτελιστικο βαθμο , αυτο που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο...την πολιτικη.
----------------------------------------------------------------------
Επειδη συμφωνω με το παραπανω, δεν νομιζω οτι ειναι η λυση να μην πας να ψηφισεις. :rolleyes:
Ετσι αφηνεις τους καφρους να διαλεξουν για σενα και δεν νομιζω οτι το θες αυτο πραγματικα.
Ψηφιζοντας ομως πιο προσεκτικα, και οχι συνεπαρμενος απο κομματοσκυλα και ολα τα αλλα φρουτα που λεει ο el_hymador ισως κατι αλλαξεις φιλε μου.
Γιατι τελικα η μονη δυναμη που εχεις πια σε αυτη τη χωρα ειναι αυτη της ψηφου. Μην τους τη χαρισεις και αυτη.:mad:
Den eimai katoikos elladas pia..des to avatar mou
Kai enas apo tous logous pou epapsa pia na eimai einai KAI oi "Kafroi"....
Έλα ηρέμησε. Είναι γνωστό σε όλους το τι γίνεται σήμερα με την πολιτική στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαία η άποψη που έχει " η σιωπηρή πλειοψηφία " για σας.
Εγώ δεν το κάνω πρώτον διότι δεν έχω τα κονέ και δεύτερον και κυριότερο δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο.
Τώρα τα μεγάλα λόγια φίλε μου μας τάχουν πεί χιλιάδες πριν εσένα. Βρες κάτι προτότυπο.
Εσένα προσωπικά σου αξίζει αυτή η κατάσταση!!!
Το μόνο που κάνεις είναι να κατηγορείς όσους ΔΕΝ την θέλουν και κάνουν ότι μπορούν για να αλλάξει.
Ακόμα και τα λάθη είναι αποτέλεσμα ενεργειών.
Εσύ υπήκοε δεν θες να προβιβαστείς σε πολίτη, γιατί μετά θα καταλάβεις ότι και εσύ είσαι υπεύθυνος για ότι γίνετε.
Κάτσε στην αδράνειά σου και βρίζε με την άνεσή σου.
:a31:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Εσένα προσωπικά σου αξίζει αυτή η κατάσταση!!!
Το μόνο που κάνεις είναι να κατηγορείς όσους ΔΕΝ την θέλουν και κάνουν ότι μπορούν για να αλλάξει.
Ακόμα και τα λάθη είναι αποτέλεσμα ενεργειών.
Εσύ υπήκοε δεν θες να προβιβαστείς σε πολίτη, γιατί μετά θα καταλάβεις ότι και εσύ είσαι υπεύθυνος για ότι γίνετε.
Κάτσε στην αδράνειά σου και βρίζε με την άνεσή σου.
:a31:
Καλά εσύ που χάθηκες? Πώς πάει η προεκλογική πάρλα? Βρήκες κανένα άλλο φόρουμ να αυτοσυστηθείς?
kostisthegreek
05/09/2006, 20:51
:nono:
Καλύτερη η φαγωμάρα για το ABS!
Tέλος πάντων η ψήφος είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση.
Οποιος θέλει (και ειδικά αν έχει δικό του άνθρωπο) ας πάει να ψηφίσει.
el_hymador
05/09/2006, 22:06
Για να μην δημιουργουντε παρεξηγησεις , δεν πιστευω οτι ολοι οι υποψηφιοι ειναι της σχολης ''βολεμα-φαγωμα-καθησιο'' ...υπαρχουν οντως και ορισμενοι ''ρομαντικοι'' που πιστευουν οτι μπορουν πραγματικα να συνδραμουν ωστε να βελτιωθει η ποιοτητα της ζωης μας.
Στην τοπικη αυτοδιοικηση οντως τα θεματα που πρεπει να απασχολουν τους μετεχοντες σε αυτην ειναι το κλαδεμα των δεντρων ωστε να ειναι ορατες οι πινακιδες του ΚΟΚ , η καλυτερευση των συγκοινωνιων , η δημιουργια χωρων αναψυχης και πρασινου κ.τ.λ.-κ.τ.λ. μπορει σε ορισμενους να ακουγονται ασημαντα και να τα απαξιωνουν , αλλα αυτη ειναι η εννοια του δημοτικου συμβουλου.
Τωρα γιατι πρεπει να γινονται ογδοντα συμβουλια για να αποφασισθει κατι , γιατι πρεπει ολοι να ΄''ανηκουν'' καπου , γιατι ακομα και οι σωστες γνωμες και αποψεις αποκρουονται και απορριπτονται επειδη ανηκουν στους ''αλλους'' κ.τ.λ. δεν ξερω...μαλλον εχει να κανει με το πολιτικο κατεστημενο στην χωρα μας που περικλειει οποιαδηποτε εκφανση της ζωης μας...και να κλασεις , αν θες να ακουστεις , πρεπει να εισαι με καποιους...αλλιως εισαι αμελητεα ποσοτητα και γραφικος.
ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
υ.γ. Και εγω δεν συμφωνω με την αποχη....αυτο θελουν οι κουφαλες!!!ΟΥΣΤ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
τελικα η μονη δυναμη που εχεις πια σε αυτη τη χωρα ειναι αυτη της ψηφου. Μην τους τη χαρισεις και αυτη .:mad:
+1000
Leipsippos
06/09/2006, 12:50
Οντως, η ψηφος, ειναι το μοναδικο "οπλο" στα χερια μας, εξ ου και ο ορος δημο-κρατια, να το κοψουμε και αυτο θα γινεται δημαρχος/βουλευτης οποιος καταφερει να μαζεψει 50 ψηφους! Θελει κανεις να ειναι ερμαιο της λογικης και των συμφεροντων 50 μονο ατομων;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Leipsippos
Οντως, η ψηφος, ειναι το μοναδικο "οπλο" στα χερια μας, εξ ου και ο ορος δημο-κρατια, να το κοψουμε και αυτο θα γινεται δημαρχος/βουλευτης οποιος καταφερει να μαζεψει 50 ψηφους! Θελει κανεις να ειναι ερμαιο της λογικης και των συμφεροντων 50 μονο ατομων;
Δλς πως γινεται με το "οπλο μας" να μας γαμανε τοσα χρονια?:alien:
kostisthegreek
06/09/2006, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Leipsippos
Και τι διαφορά θα έχει αν είναι εκλεγμένος από 50 ή από 5000 άτομα?:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ρώτα τους εκκολαπτόμενους ¨εξουσιαστές¨που απάντησαν στο τόπικ. Σε πληροφορώ ότι άν ζούσε ο υπουργός προπαγάνδας του ΡΑΪΧ θα ένοιωθε σαν μαθητούδι του δημοτικού μπροστά στους μηχανισμούς των πολιτικών κομμάτων.
Φιλαλήθης
07/09/2006, 09:20
tatar, τουλάχιστο το κόμμα του έκανε αυτό που υποσχότανε.
ASTRAKITCAR
07/09/2006, 10:55
Μας γαμανε τοσα χρονια διοτι οι νεοι ανθρωποι σε ηλικια και στο μυαλο δεν ασχολουνται με τα καθημερινα προβληματα.φραπεδακι χασισακι,τσιγαρακι και χαλαρα....
αν δεν ενδιαφερθεις ο ιδιος για τον εαυτο σου οι αλλοι δεν προκειται να το κανουν.γουσταρω καθατη την πολη μου?ποιο ειναι το οπλο να γινω συμβουλος και να πιεσω σε αυτη την κατευθυνση.Δεν τα καταφερα?τουλαχιστον εκενα οτι μπορουσα και εχω καθαρη την συνειδηση μου...
οι παλαιοτεροι ζουσαν σε ασχημες καταστασεις βγηκε το ΠΑΣΟΚ το 1980 εκανε ρουσφετια βολευτηκαν οι αγραμματοι στο δημοσιο και εμεινε στασιμο το ποιοτικο επιπεδο της καθημερινοτητας.αλλες εποχες αλλα ηθη.σημερα με την απαξιωση των επενδυσεων και του ιδιωτικου τομεα,το παιδι του μπαμπα σπουδαζει στα ξενα και ο μπαμπας μολις ερθει ο ρουλης το βαζει στο δημοσιο να παιρνει 1000 € και να τα ξυνει..
αυτο ειναι προοδος για τον μεσο ελληνα.ζουμε στον παραδεισο ουτε διαφθορα,ουτε λακουβες,ουτε κακες χαραξεις που σε στελνουν στον ταφο,ουτε ασχημη περιθαλψη,πολλες ξενες επενδυσεις,πολλη αναπτυξη....
αυτα γινονται απο ανθρωπους οι οποιοι ειναι εκει επειδη εμεις δεν ημασταν εκει.....
Το V for Vendeta το ειδατε?ενας εναντιον του συστηματος....
χθες μιλησα με δυο 35αρηδες συνυποψηφιους.απολυτη ταυτιση αποψεων.Βεβαι ο ενας ειχε το κοριτσακι του με λευχαιμεια και επερνε 4 χαπακια στο παιδι του αξιας 800$ καθε 4 ημερες για να ζησει....
δυστυχως σημερα παντελονια και μπεσα εχουν οσοι εχουν καταλαβει και την ασχημη αποψη της ζωης...
εγω αν και με αρκετα σπασιματα και πολλα θαυματα ζω...
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.παντου υπαρχουν εξαιρεσεις,βλεπε GREANPEACE,ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ κτλ.
Leipsippos
07/09/2006, 10:55
Αν κατεβαζουμε αμασητο οτι κουτοχορτο μας ταϊζει ο καθε πολιτικος τι περιμενεις να γινει. Εχει ποτε καποιος τα κοτσια να ψηφισει καποιον πραγματικα ανατρεπτικο; Οχι , γιατι ειναι μεσα τα "μικροπολιτικα" συμφεροντα. Να βολεψω το παιδι στην νομαρχια, να παρω την δουλεια του δημου, να βγαλω τη αδεια ικοδομησεως κτλ. Εμεις οι ιδιοι φταιμε που εχει γινει ετσι το συστημα. Αντι να τριξουμε τα δοντια κοιτωντας μακρια κοιταμε κοντα και υποκλινομαστε. Φαντασου 5.000.000 ατομα να ψηφισουν ενα τριτο ή τεταρτο τη ταξη , κομμα στις εκλογες. Θα κατσει για 4 χρονια το πολυ , μιας και σπανια τα καταφερνουν καλα με την πρωτη, αλλα τα 2-3 κομματα "εξουσιας" θα πρεπει να αλλαξουν αρδην την δομη τους αφου θα εχουν παταγωδως αποτυχει και θα ειναι εντονη η λαϊκη δυσαρεσκεια προς αυτα η οποια εκφραστηκε με την αλλαγη ψηφου. Αλλα δεν θα γινει για τους λογους που σου ειπα πιο πανω. Ειτε ειναι δημοτικες , ειτε βουλευτικες εκλογες.
Leipsippos
07/09/2006, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Και τι διαφορά θα έχει αν είναι εκλεγμένος από 50 ή από 5000 άτομα?:confused:
Θα εχει διαφορά αγαπητε Κωστα γιατι αν στους 10.000 κατοικους ψηφισουν μονο οι 100 και οι 60 ψηφισουν τον ταδε, για δημαρχο, αυτοματα, οχι μονο οι υπολοιποι 40 αλλα και οι υπολοιποι 9.900 που δεν ψηφισαν, με την πραξη τους αυτη , εδωσαν το διακαιωμα στους 60 να εκλεξουν αυτοι ποιον θελουν, εξυπηρετωντας τα δικα τους συμφεροντα. Αλλα οι επιπτωσεις θα ειναι και για τους 10.000.
Πχ ας υποθεσουμε οτι ψηφιζουν σε μια κοινοτητα 1000 ατομα. Απο αυτους οι 50 ειναι καταστηματαρχες και μαζι με τις οικογενειες τους φτανουν στο συνολο 150 ψηφους. Ο ενας υποψηφιος εχει υποσχεθει οτι αν εκλεγει θα μειωσει τον δημοτικο φορο στα μαγαζια. Ο αλλος οτι αν εκλεγει θα χρησιμοποιησει τους δημοτικους φορους για να φτιαξει δρομους, παρκα και θεσεις σταθμευσης των αυτοκινητων. Οι εμποροι συσσωμοι ψηφιζουν τον πρωτο αφου τους συμφερει αμεσα, αλλα απο τα υπολοιπα ατομα ,850, μονο 50 κατεβαινουν και ψηφιζουν τον αλλο γιατι τους αρεσει που θα εχουν παρκα και θεσεις να αφηνουν το αμαξι τους. Βγαινει ο πρωτος, που τον εχουν ψηφισει 150 ατομα στα 1000. Ο αλλος πηρε μονο 50 ψηφους, αρα οι υπολοιποι 800 αφησαν ελευθερους τους 150 να αποφασισουν αυτοι ποιον θελουν. Τωρα βεβαια οι 800 γκρινιαζουν οτι δεν εχουν δρομους, παρκα και θεσεις αλλα οταν τους ειπαν "ποιον θελετε" για δημαρχο προτιμησαν να πανε για καφε με τον γκομενακι.
"Τραβα τα τωρα να μαθεις να φερεσαι την επομενη" που λεει και ο θειος μου και μου δειχνει τον κροταφο, οταν κανω βλακειες!
Ρε πατε καλα?
Εδω ειμαστε καποια ατομα με κοινα ενδιαφεροντα και αναγκες, και δεν μπορουμε να κανουμε τπτ, ουτε για αυτα που μας καινε και μου μιλατε για ιδανικα και ιδεες.
Και αν πιστευεις οτι μπορουμε να κανουμε, προτεινε κατι : οπως να αντιδρασουμε για τους τζαμια δρομους,ζητησε την συμμετοχη ανθρωπον,απο δω μεσα να δεις ποσοι θα μαζευτουμε,και μετα πεστε μου.(οι πιο πολλοι θα πανε για καφεδακι αραγμα ΑΡΑΛΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ).
Οποιος ηταν αγνος , καλος και τιμιος μολις ανελαβε εξουσια ξεχασε και την μανα του.
Resistman
07/09/2006, 13:08
Οσα θα πω δεν ενεχουν κανενα προσωπικο συμφερον. Δεν ανηκω σε καποιο κομμα. Δεν ψηφιζω καποιον. Σπουδαζω και δουλευω για να ζησω.
Εχετε σκεφτει ν αποφασιζαμε εμεις για τις τυχες μας;
Πχ: μια πολη 7000 κατοικων μιας χωρας 7.000.000. Τη μοιραζεις την πολη σε γειτονιες οι οποιες θ αποφασιζουν μονες τους σε συνελευσεις εχοντας μια ψηφο ο καθενας για τα θεματα που αφορουν τη γειτονια. Βγαζεις αντιπροσωπους με αντιπροσωπευτικη εξουσια και όχι διαπραγματευτικη.Ουσιαστικα θα μεταφερουν τις αποφασεις της γειτονιας στη συνελευση της πολης λεγοντας:η γειτονια μας θελει το α, β, γ όχι το δ,ε,ζ.. ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΣΥΝΝΕΦΟ» ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Οι αντιπροσωποι της πολης σε μια ευρυτερη συνελευση περιφερειων ανακλητοι και παει λεγοντας..
Ιδιομορφιες,στοιχεια προς επεξεργασια και προβληματισμο: για θεματα απλα αποφασιζουν ολοι με τον τροπο που πρανεφερα.Για τεχνικα ζητηματα, εργα κτλ ζητειται η συνδρομη μηχανικων η ειδικων τελοσπαντων και όχι ενός αλλα πολλων οι οποιοι αξιολογουνται απ τη κοινοτητα . Σε περιπτωση που οι οδηγιες τους αποδειχτει ότι ενειχαν προσωπικο κάθε ειδους συμφερον η κοινοτητα αποφασιζει πως θα τους τιμωρησει
Ζητημα δεν είναι να παρθει η ΣΩΣΤΗ αποφαση αλλα να αποφασισει η κοινοτητα από μονη της εστω και αν κανει λαθος γιατι θα κανει η ιδια το λαθος και όχι καποιος στ ονομα της.Δηλαδη ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ.Βεβαια τις περισσοτερς φορες όταν αποφασιζουν ολοι μαλλον προς το καλυτερο παει η δουλεια..
Αποφαση με πλειοψηφια η ομοφωνια;;Η πλειοψηφια ευνοει τα παραμαγαζα και τις συμφωνιες κατω απ το τραπεζι η ομοφωνια δυσκολη αλλα δυνατη και ενωτικη(εννοειται ότι σε μια ωριμη κοινοτητα για να διαφωνησει καποιος με το γενικο κλιμα θα πρεπει να υφισταται σοβαρη προσωπικη ζημια)
Αποφασεις που αφορουν αυστηρα την κοινοτητα αποφασιζει η ιδια.Αποφασεις που ξεφευγουν και συμπλεκονται με θεματα περιφερειας συναποφασιζονται στις ευρυτερες συνελευσεις.
Οσον αφορα θεματα οικονομικης ισοτητας κτλ δεν τα ανοιγω γιατι θα ξημερωσουμε.Μια κουβεντα:ολοι οσοι δουλευουν να παιρνουν τα ιδια και ολοι βαρυνονται απ την «υποχρεωση» να προσφερουν στην κοινοτητα μεσω της εργασιας τους, ν αποσχουν κάθε ειδους βιας και συγκεντρωσης πλουτου περα από καποιο οριο ου θα οριστει.
Παρακαλω η οποια κριτικη να μην περιλαμβανει προσωπικες αιχμες με υποννοουμενα αλλα λαθη,παραλειψεις, ατελειες, προτασεις πανω σ αυτό. Θα μπορουσα να σας γραφω ωρες και για άλλες λεπτομερειες αλλα δεν προλαβαινω.Ειπα να σας δωσω μια ιδεα οσων πιστευω. Αν καποιος θελει να με ρωτησει ποια είναι η ιδεολογικη μου τοποθετηση και πως κατεληξα εκει μπορω να απαντησω με πμ για λογους προσωπικης ασφαλειας(αν και ξερω ότι και αυτά διαβαζονται οποτε ισως με κατιδιαν επικοινωνια)
Ολο αυτό δεν είναι κατι τελειο αλλα μια βαση πανω στην οποια μπορει να χτιστει κατι και να κανω παραλληλα κριτικη στο υπαρχον συστημα.Επελεξα να μην κανω το τελευταιο γιατι θεωρησα προσφοροτερο να προτεινω κατι ενοψει του πανηγυριου που ακολουθει και λεγεται εκλογες
Leipsippos
07/09/2006, 13:49
Ρε πατε καλα?
Εδω ειμαστε καποια ατομα με κοινα ενδιαφεροντα και αναγκες, και δεν μπορουμε να κανουμε τπτ, ουτε για αυτα που μας καινε και μου μιλατε για ιδανικα και ιδεες.
Και αν πιστευεις οτι μπορουμε να κανουμε, προτεινε κατι : οπως να αντιδρασουμε για τους τζαμια δρομους,ζητησε την συμμετοχη ανθρωπον,απο δω μεσα να δεις ποσοι θα μαζευτουμε,και μετα πεστε μου.(οι πιο πολλοι θα πανε για καφεδακι αραγμα ΑΡΑΛΙΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ).
Οποιος ηταν αγνος , καλος και τιμιος μολις ανελαβε εξουσια ξεχασε και την μανα του.
Σωστα, και εδω μπαινει το θεμα της "ρουσφετολογιας" το οποιο φροντιζει ωστε να σαπισει το συστημα.
Ποσοι υπουργοι εχουν σχεση με το στοιχειο το οποιο καλουνται να ασχοληθουν;
Γιατι αυτες τις λιγες φορες που βρεθηκε στο Υ.ΕΘ.Α. εν αποστρατεια στρατιωτικος το στρατευμα δεν ενοιθε αντιπαλοτητα με την πολιτικη ηγεσια; Δεν λεω αν πηγαινε καλα ή οχι, απλα λεω οτι για αλλαγη ο στρατος ενοιωθε οτι υπηρχε καποιος ο οποιος θα διορθωνε 2-3 πραγμα παραπανω αφου τα ειχε ζησει απο μεσα και ηξερε τα πραβληματα. Ποσες φορες εγινε υπουργος (ή υφυπουργος, δνε θυμαμαι τι ακριβως ειναι) Υγειας, γιατρος που να εχει πειρα σε διοικηση νοσοκομειου; Που το λεει οτι δεν μπορουν εξωκοινοβουλευτικοι να αναλαβουν θεσεις; Δεν το λεει αλλα το ρουσφετοι ετσι παει, σε βοηθησα να βγεις = θα μΕ δωκεις Υπουργειο.
Εχει μπει ποτε πολιτικος μηχανικος, εστω συγκοινωνιολογος, να ξερει απο δημοσια εργα, απο μελετες απο μεγαλη κατασεκυαστικη εταιρεια στο Υ.ΜΕ.Τ ή στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να μπορεσει να κρινει, να ελεγξει, να ξερει αν τον κοροϊδευουν μεσα στη μουρη του οι συμβουλοι του; Να πεταξει τα χαρτια στη μουρη των σουμβουλων και να τους βρισει για τις παιδαριωδεις προτασεις που του φερνουν; να μην τον νοιαζει το πολιτικο κοστος της κινησης του , να τους στειλει στν αγυριστο τους καρεκλοκενταυρους απο κατω του και αν βαλει ατομα που εχουν ιδεες και κοιτανε μακρια να πουν 5-10 πραγματα. Οχι , γιατι αν ειχε γινει αυτο, δεν θα ειμασταν Ελλαδα, θα λεγομασταν Ελβετια/Σουηδία και εγω θα ημουν στη δουλεια καθε μερα στις 8:25 γιατι δε θα ειχα δικαιολογια να ερχομαι στις 8.40
Αυτα.
Ρε πατε καλα?
Οποιος ηταν αγνος , καλος και τιμιος μολις ανελαβε εξουσια ξεχασε και την μανα του. Οποιος ήταν αγνος, καλος και τιμιος μολις ανελαβε εξουσια ξεχασε και την μανα του
Στο χωριο μου λεμε "δωσε θαρρος (δλδ εξουσία ) στον χωριάτη, να σ ανέβει στο κρεββάτι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
Οσα θα πω δεν ενεχουν κανενα προσωπικο συμφερον. Δεν ανηκω σε καποιο κομμα. Δεν ψηφιζω καποιον. Σπουδαζω και δουλευω για να ζησω.
Εχετε σκεφτει ν αποφασιζαμε εμεις για τις τυχες μας;
Πχ: μια πολη 7000 κατοικων μιας χωρας 7.000.000. Τη μοιραζεις την πολη σε γειτονιες οι οποιες θ αποφασιζουν μονες τους σε συνελευσεις εχοντας μια ψηφο ο καθενας για τα θεματα που αφορουν τη γειτονια. Βγαζεις αντιπροσωπους με αντιπροσωπευτικη εξουσια και όχι διαπραγματευτικη.Ουσιαστικα θα μεταφερουν τις αποφασεις της γειτονιας στη συνελευση της πολης λεγοντας:η γειτονια μας θελει το α, β, γ όχι το δ,ε,ζ.. ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΣΥΝΝΕΦΟ» ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Οι αντιπροσωποι της πολης σε μια ευρυτερη συνελευση περιφερειων ανακλητοι και παει λεγοντας..
Ιδιομορφιες,στοιχεια προς επεξεργασια και προβληματισμο: για θεματα απλα αποφασιζουν ολοι με τον τροπο που πρανεφερα.Για τεχνικα ζητηματα, εργα κτλ ζητειται η συνδρομη μηχανικων η ειδικων τελοσπαντων και όχι ενός αλλα πολλων οι οποιοι αξιολογουνται απ τη κοινοτητα . Σε περιπτωση που οι οδηγιες τους αποδειχτει ότι ενειχαν προσωπικο κάθε ειδους συμφερον η κοινοτητα αποφασιζει πως θα τους τιμωρησει
Ζητημα δεν είναι να παρθει η ΣΩΣΤΗ αποφαση αλλα να αποφασισει η κοινοτητα από μονη της εστω και αν κανει λαθος γιατι θα κανει η ιδια το λαθος και όχι καποιος στ ονομα της.Δηλαδη ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ.Βεβαια τις περισσοτερς φορες όταν αποφασιζουν ολοι μαλλον προς το καλυτερο παει η δουλεια..
Αποφαση με πλειοψηφια η ομοφωνια;;Η πλειοψηφια ευνοει τα παραμαγαζα και τις συμφωνιες κατω απ το τραπεζι η ομοφωνια δυσκολη αλλα δυνατη και ενωτικη(εννοειται ότι σε μια ωριμη κοινοτητα για να διαφωνησει καποιος με το γενικο κλιμα θα πρεπει να υφισταται σοβαρη προσωπικη ζημια)
Αποφασεις που αφορουν αυστηρα την κοινοτητα αποφασιζει η ιδια.Αποφασεις που ξεφευγουν και συμπλεκονται με θεματα περιφερειας συναποφασιζονται στις ευρυτερες συνελευσεις.
Οσον αφορα θεματα οικονομικης ισοτητας κτλ δεν τα ανοιγω γιατι θα ξημερωσουμε.Μια κουβεντα:ολοι οσοι δουλευουν να παιρνουν τα ιδια και ολοι βαρυνονται απ την «υποχρεωση» να προσφερουν στην κοινοτητα μεσω της εργασιας τους, ν αποσχουν κάθε ειδους βιας και συγκεντρωσης πλουτου περα από καποιο οριο ου θα οριστει.
Παρακαλω η οποια κριτικη να μην περιλαμβανει προσωπικες αιχμες με υποννοουμενα αλλα λαθη,παραλειψεις, ατελειες, προτασεις πανω σ αυτό. Θα μπορουσα να σας γραφω ωρες και για άλλες λεπτομερειες αλλα δεν προλαβαινω.Ειπα να σας δωσω μια ιδεα οσων πιστευω. Αν καποιος θελει να με ρωτησει ποια είναι η ιδεολογικη μου τοποθετηση και πως κατεληξα εκει μπορω να απαντησω με πμ για λογους προσωπικης ασφαλειας(αν και ξερω ότι και αυτά διαβαζονται οποτε ισως με κατιδιαν επικοινωνια)
Ολο αυτό δεν είναι κατι τελειο αλλα μια βαση πανω στην οποια μπορει να χτιστει κατι και να κανω παραλληλα κριτικη στο υπαρχον συστημα.Επελεξα να μην κανω το τελευταιο γιατι θεωρησα προσφοροτερο να προτεινω κατι ενοψει του πανηγυριου που ακολουθει και λεγεται εκλογες
το σύστημα των ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ. Σε βλέπω με πίπα και σκούφο σαν τον σαμπκομαντάτε Μάρκος.
+1000
Resistman
07/09/2006, 18:22
φιλε (επιτρεπεις;) Ταταρ ναι ξερω οτι ειναι αρκετα κοντα στο συστημα των Ζαπατιστας, στην αρχαια ελληνικη δημοκρατια, στις πρωτοχριστιανικες κοινωνιες και σε αλλα ειδη κοινωνιων ανα τον κοσμο ανθρωπινων η ζωικων (ναι αληθεια) η ανθρωπων εντος ψυχιατρειων ( ξερω τι λεω).
Αυτη τη στιγμη νομιμοποιουμε με την απραξια η με συγκεκριμενες ενεργειες μας ολη αυτη τη σαπιλα,την αναπαραγουμε και το βασικοτερο:οποιος την αμφισβητει ειναι περιθωριο, τρομοκρατης, αλητης και αλλα συναφη που αποδεικνυουν βεβαια και τα φοβερα επιχειρηματα των διαχειριστων του συστηματος αυτου..
Περαστικα μας
φιλε (επιτρεπεις;) Ταταρ ναι ξερω οτι ειναι αρκετα κοντα στο συστημα των Ζαπατιστας, στην αρχαια ελληνικη δημοκρατια, στις πρωτοχριστιανικες κοινωνιες και σε αλλα ειδη κοινωνιων ανα τον κοσμο ανθρωπινων η ζωικων (ναι αληθεια) η ανθρωπων εντος ψυχιατρειων ( ξερω τι λεω).
Αυτη τη στιγμη νομιμοποιουμε με την απραξια η με συγκεκριμενες ενεργειες μας ολη αυτη τη σαπιλα,την αναπαραγουμε και το βασικοτερο:οποιος την αμφισβητει ειναι περιθωριο, τρομοκρατης, αλητης και αλλα συναφη που αποδεικνυουν βεβαια και τα φοβερα επιχειρηματα των διαχειριστων του συστηματος αυτου..
Περαστικα μας :a19: :a19:
Resistman
07/09/2006, 19:11
Ταταρ ετοιμαζω μια προταση προς ολους τους μοτοσυκλετιστες του φορουμ αυτου και αλλων που θ αφορα την κατασταση βασικων οδικων αρτηριων εντος Αττικης και ενα τμημα των εθνικων οδων για να αναλαβουμε απο κοινου δραση με συγκεκριμενο σκοπο. Ακομα επεξεργαζομαι πολλα στοιχεια και δεν εχω χρονο για να το τρεξω πολυ και να βγει κατι αμεσα. Παντως ειναι καπως ειρωνικο που το σκεφτομαι ολο αυτο και μηχανη δικια μου θα δω σε κανα 10μηνο στην καλυτερη..
ASTRAKITCAR
07/09/2006, 22:17
Ταταρ ετοιμαζω μια προταση προς ολους τους μοτοσυκλετιστες του φορουμ αυτου και αλλων που θ αφορα την κατασταση βασικων οδικων αρτηριων εντος Αττικης και ενα τμημα των εθνικων οδων για να αναλαβουμε απο κοινου δραση με συγκεκριμενο σκοπο. Ακομα επεξεργαζομαι πολλα στοιχεια και δεν εχω χρονο για να το τρεξω πολυ και να βγει κατι αμεσα. Παντως ειναι καπως ειρωνικο που το σκεφτομαι ολο αυτο και μηχανη δικια μου θα δω σε κανα 10μηνο στην καλυτερη..
προχωρα εγω μαζι σου,ζουμε μεσο ορο 85 χρονια,αν ειμαστε μηδενιστες και απραγοι στην ζω μας δεν κανουμε τιποτα.οταν πριν καποια χρονια ελεγε καποιος θα κανω τον γυρο της γης αλλοι τον κοροιδευαν.αυτο που σημερα φαινεται ακατορθωτο αυριο θα ειναι ευκολο.ολα ανατρεπονται αρκει να υπαρχει η θετικη δυναμη της θελεησης και ανταποκριση.
αν μπορω να βοηθήσω στείλε μου πμ. το πρόβλημα είναι οτι μένω ΚΡΗΤΗ :wave2:
Resistman
08/09/2006, 08:53
Ταταρ μην αγχεσαι. Οταν ξεμπερδεψω απο εξετασεις και χρειαστω βοηθεια θα στειλω. Εισαι κρητικος η μενεις Κρητη; Αν ειναι το πρωτο :a46: :a46: :a013: :a012: :a08: :a23: :a23: :a23: :a23: :a25: :a25: :a20: :a20: :a20:
Αν δεν εισαι και μενεις μονο εισαι πολυ τυχερος. Δεν εχω ερθει ακομα αλλα φωτογραφικα και απο περιγραφες την εχω γυρισει ολη!!!
Ταταρ μην αγχεσαι. Οταν ξεμπερδεψω απο εξετασεις και χρειαστω βοηθεια θα στειλω. Εισαι κρητικος η μενεις Κρητη; Αν ειναι το πρωτο :a46: :a46: :a013: :a012: :a08: :a23: :a23: :a23: :a23: :a25: :a25: :a20: :a20: :a20:
Αν δεν εισαι και μενεις μονο εισαι πολυ τυχερος. Δεν εχω ερθει ακομα αλλα φωτογραφικα και απο περιγραφες την εχω γυρισει ολη!!!
ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Εχει και τα θετικά, έχει και τα αρνητικά. Το πρόβλημα είναι ότι μένω στην ποιό άσχημη και βρωμική πόλη από όσες έχω γνωρίσει και πίστεψε με έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Και αυτό ελέω "δημοτικών αρχόντων" Για αυτό μου την δείνουν η αυτοαναγορευόμενοι "σωτήρες" που εμφανίζονται κάθε τέσσερα χρόνια.
Resistman
08/09/2006, 09:41
Ταταρ εχεις ισως τη μονη BMW που συμπαθαω,εισαι και Κρητικος;;Ρισπεκτ Ρισπεκτ Ρισπεκτ!!!Οι ριζες μου απο προπαππου ειναι μαλλον απο Σφακια και απο καπου αλλου,ακομα το ψαχνω.
Οσο για τ αλλα:a10: :a10: :a10: :a013: :a013:
Δεν υπαρχουν σωτηρες.Οσο νωριτερα το παρουμε πρεφα τοσο γρηγοροτερα θα κανουμε τη ζωη μας ανθρωπινη, με νοημα, πιο ομορφη και θα γουσταρουμε ολοι μεταξυ μας τηρωντας απλες και τιμιες-αντρικιες συμφωνιες.
Ταταρ εχεις ισως τη μονη BMW που συμπαθαω,εισαι και Κρητικος;;Ρισπεκτ Ρισπεκτ Ρισπεκτ!!!Οι ριζες μου απο προπαππου ειναι μαλλον απο Σφακια και απο καπου αλλου,ακομα το ψαχνω.
Οσο για τ αλλα:a10: :a10: :a10: :a013: :a013:
Δεν υπαρχουν σωτηρες.Οσο νωριτερα το παρουμε πρεφα τοσο γρηγοροτερα θα κανουμε τη ζωη μας ανθρωπινη, με νοημα, πιο ομορφη και θα γουσταρουμε ολοι μεταξυ μας τηρωντας απλες και τιμιες-αντρικιες συμφωνιες.
ΣΩΣΤΑ
ASTRAKITCAR
08/09/2006, 11:31
Tοτε TATAR επετρεψε μου μιας και καταγομαι απο χωριο του Ρεθυμνου και να εχω την χαρα να εχω ζησει 8 μηνες στο Ηρακλειο (Γάζι) και 6 μηνες στην πολη του Ρεθυμνου να εχω μια αποψη και για την Κρητη.περα απο αυτο καθε αυγουστο περναω 20 ημερες διακοπες εκει.ναι επικρατει αναρχεια,ναι δεν υπαρχει σχεδιασμος αλλα το μπουρδελο που λεγεται Ηρακλειο για παραδειγμα δεν φταει ο εκαστωτε δημαρχος αποκλειστικα αλλα και ο πολιτης που αντι να ζησει 10 λεπτα εξω αποτην πολη πηγε και στριμωχτηκε σε ενα διαμερισματακι...αλλα εδω οι τσιμενταδες και οι τουβλεμποροι ορισαν το επιπεδο ζωης στην ελλαδα.και γυρω απο αυτους αναπτυχθηκε η διαφθορα μεσω πολιτικων δημαρχων κτλ....αρα κρινεις την κορυφη του παγοβουνου γιατι αυτοι εκλεγονται.αλλα αυτοι ειναι η βιτρινα....
Ο πολίτης έχει δικαίωμα και επιλογή να στεγάση τον εαυτό του και την οικογένεια του. Εαν η πολιτεία δεν δημιουργήσει τις υποδομές,(βλέπε σχέδιο πόλης) υποχρεωτικά ο πολίτης θα παρανομήσει, θα αυθαιρετήσει και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής του. Και μετά θα έλθει το κράτος να τον αφαιμάξει εκβιαστικά ("αν το δηλώσεις θα το σώσεις")
Ανεκδιήγητος δήμαρχος της πόλης κατασπαταλούσε επί σειρά ετών χρήματα στους περίφημους "ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΣ" καλώντας καλλιτέχνες βεληνεκούς ΤΖΟΑΝ ΜΠΑΕΖ.
Τώρα στον 22ο αιώνα σχεδόν και η πόλη δεν έχει σταθερή παροχή νερού. Το νέρο έρχεται για 2 ώρες κάθε 3 μέρες. 'Ολα τα σπίτια έχουν δεξαμενές ή τεπόζιτα στις ταράτσες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε ευνομούμενη χώρα οι δήμαρχοι των τελευταίων είκοσι ετών θα είχαν πάει για αρκετά χρονάκια μέσα.
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ -ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΜΑΣ ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΡΕΙΣΜΑ Η' ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 102, παρ. 2, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Η ανεξαρτησία απο κομματικές παρατάξεις, επίσης ενισχύεται απ'το άρθρο 56, παρ. 1 και 3 του Συντάγματος, που αναφέρει το αντίστροφο, δηλ. ότι απαγορεύεται δήμαρχοι και δημοτικοί υπάλληλοι να ανακηρυχθούν υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, στη συνείδηση του έλληνα ψηφοφόρου.
-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ "ΑΚΥΡΟ" ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ-ΜΑΪΜΟΥ. Δηλαδή ο Κακλαμάνης, αν βγει δήμαρχος, θα πάψει αυτόματα απ'τις μνήμες μας το ότι διετέλεσε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας; Ή ο Σκανδαλίδης θα σφυράει αδιάφορα στο πασόκ; Ή οι υπόλοιποι, που ωθούνται από ΚΚΕ, ΣΥΝ, και Καρατζαφέρη; Αντίκειμαι λοιπόν στην εκλογική παρωδία ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ: ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
-Δεν θέλουμε άλλα κάγκελα στα πεζοδρόμια. Δεν θέλουμε άλλα συντριβάνια. Δεν θέλουμε άλλες δημοτικές κλίσεις δεκαπενταετίας παλιές. Δεν θέλουμε άλλα παράνομα παρκόμετρα. Τέρμα πια οι κοροϊδίες και η διαφήμιση πολιτικών ως ψευτοδημάρχων. Ξυπνήσαμε πιά! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ. ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΑΡΚΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΠΕΡΙΟΧΗ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΛΙΣΕΙΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ Ν'ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ ΚΛΠ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ. Αν όμως ο Δήμος προέρχεται από την πολιτική σκηνή, να περιμένουμε ανάλογο σεβασμό, με αυτόν των πολιτικών κυβερνήσεων. Και ν'αφήσουν τα ύπουλα παραμύθια κάποια κομματόσκυλα, ότι ο δήμαρχος οφείλει να ανήκει σε κάποιο κόμμα, διότι έχει έτσι καλύτερη πρόσβαση για υποστήριξη, γιατί αυτό αποτελεί φασισμό και ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
Συμφωνώ απόλυτα περί αποχής!
Είναι σαν να παραιτείσαι από τα διακιώματά σου.
Όμως δεν μου απαντήσατε ποιο θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτό το δικομματισμό που επικρατεί στη χώρα μας και που θα φέρει κάποια αλλαγή???
Για όσο αφορά τις δημοτικές, επιβάλλεται η ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟΣ, για τους λόγους που προανέφερα.
Για τις βουλευτικές όμως, η εξουσία δεν κωλώνει: Βγάζει κυβέρνηση μειοψηφίας, με τις ίδιες μούρες. Είτε λοιπόν κάνεις αποχή είτε άκυρη ψήφο ρίξεις, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Απλά, δεν λαμβάνεσαι υπόψη. Και δεν σε υπολογίζουν και ως ενεργό πολίτη. Και στις ΗΠΑ πάλι ένα μικρό ποσοστό δεν ψηφίζει; Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά. Για να μη σου πω ότι οι κυβερνήσεις αυτό είναι που επιδιώκουν. Να στρέφουν σε αδιάφορα πράγματα τον πολίτη, σε baseball, στα γυμναστήρια να φτιάξει κοιλιακούς, να βλέπει χαζοσήριαλ στη τηλεόραση, στον άκρατο σεξισμό, να εργάζεται άπειρες ώρες, αφού το δολλάριο είναι Θεός! Για να τον κρατάνε μακριά απ'τη πολιτική. Γιατί ασφαλώς και γνωρίζουν ότι "φωνή λαού, οργή Θεού"! Και επί πλέον η αποχή, δεν μου φαίνεται και τόσο πολιτική πράξη ενός ΕΝΕΡΓΟΥ πολίτη, αλλά περισσότερο μου μοιάζει με ΠΑΘΗΤΙΚΗ στάση και ουδέτερη-στύλ Πόντιου Πιλάτου- ως μη συμμετοχή στα κοινά. Βέβαια, δεν αμφιβάλλω ότι εσύ το κάνεις από αηδία προς τα ίδια κόμματα, αλλά το κακό είναι ότι αυτά το εκμεταλλεύονται. Διαφορετικά, θα ήταν μια πολιτική και εύκολη αντίδραση. Πάντως, προσωπικά, πιστεύω στο φυσικό νόμο της δράσης-αντίδρασης, δηλ, ενώ βλέπεις ότι το κακό σε πλησιάζει κι έρχεται κατά 'πάνω σου, και σε αγγίζει, κάτι θα πρέπει να κάνεις για να το αντικρούσεις. Δεν μπορείς να μείνεις απαθής. Πιστεύω-λόγω των παρά πάνω- ότι η αποχή, όσο και τα άκυρα, βολεύουν τους κατεστημένους πολιτικάντηδες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
Πέρα από αυτά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό τέλμα. Δεν διαλέγουμε τον καλύτερο πολιτικό - κόμμα αλλά τον λιγότερο κακό.
Για τα 2 μεγάλα κόμματα δεν το συζητώ: ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ανικανότητα, αδιαφορία, διαφθορά κλπ κλπ.
Και να πας που μετά?
Στα κόμματα της αριστεράς με τις παρωχημένες αντιλήψεις? Δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι αυτοί σε τι εποχή ζουν?
Και τι μας μένει ο εθνικιστής (να μην πω τίποτα χειρότερο) με το "μεγάλο" όραμα της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι γραφικοί τύποι που όυτε το σπίτι τους δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν όρθιο.
Οπότε πείτε μου τι να ψηφίσω!!!
-Στο ότι λες ότι "Δεν διαλέγουμε τον καλύτερο πολιτικό - κόμμα αλλά τον λιγότερο κακό", κάποια μερίδα συμπολιτών μας, όντως, ούτως πράττει. Η άλλη όμως μερίδα, ψηφίζει ρουσφετολογικά-κουτοπόνηρα. Και άλλη μερίδα λόγω φανατισμού και οικογενειακής παράδοσης. Και άλλη, λειτουργεί με τη "ψυχολογία του όχλου". Ή και άλλη υπό την απειλή, ότι "θα βγάλουν το παιδί σου απ'το δημόσιο, οι αντίπαλοι".
-Στο ερώτημα τώρα, σχετικά με το τί θα έπρεπε να κάνουμε για να μπορέσουμε κάποτε ίσως, να απαλλαγούμε απ'αυτόν τον εμπαιγμό του ψευδομεσιανισμού του δικομματισμού-επειδή το βέβαιο είναι ότι ΚΑΤΙ πρέπει να κάνουμε- οι περισσότεροι ή προτείνουν να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ως απαξιωτές του πολιτικού γίγνεσθαι, ή ακραίες λύσεις βίας, όπως η καταστροφή του κοινοβουλίου κλπ, ή να αφυπνισθούν ως δια μαγείας, οι συνειδήσεις των πολιτών που καθημερινά υφίστανται πλύση εγκεφάλων απ'τα ΜΜΕ, και να πράξουν όλοι το ίδιο. Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο η χρήση βίας. Πάντως, εξ'όλων των παρα πάνω προκύπτει ότι τα ΜΜΕ έχουν πετύχει το σκοπό τους. Τί εννοώ: Στις εκλογές, μας δίνονται ψηφοδέλτια, εκτός των προβαλλομένων απ'τα ΜΜΕ κόμμάτων, και ένας αριθμός μή προβαλλομένων κομμάτων, τα οποία ή γελοιοποιούνται απ'τους κατέχοντες, (και ΑΥΤΟ το ΠΕΡΝΑΝΕ στον πολίτη-όπως σ'εσένα-χωρίς επιχειρήματα επ'αυτού), ή περιθωριοποιούνται, ή διατηρούνται στην αφάνεια. Πολλοί από σας, σίγουρα πιστεύουν ότι τα κόμματα αυτά δεν συμμετέχουν με πλήρεις συνδυασμούς. Αυτό όμως καλείται έλλειψη πληροφόρησης. Διότι εγώ προσωπικά, γνωρίζω καλά ότι το πρώτο εκτός βουλής κόμμα, η Ένωση Κεντρώων, καταρτίζει πλήρεις συνδυασμούς σε όλους του νομούς της χώρας, ήτοι 360 υποψηφίους βουλευτές, όσους δηλαδή και το Πασόκ ή η Ν.Δ. καταθέτοντας χρηματικό ποσό συμμετοχής στις εκλογές, περίπου 15 εκατομμύρια σε δρχ, στο Πρωτοδικείο. Εκτός απ'την Ένωση Κεντρώων, υπάρχουν ένα σωρό άλλα κόμματα, που έχουν αξιόλογες απόψεις, όπως είναι τα διάφορα οικολογικά κόμματα, ή κόμματα κεντρώων απόψεων, ή αριστερών αντιλήψεων μή εντάξιμων στο παραδοσιακό ΚΚΕ, επίσης κόμματα κυνηγών, και έως ακροδεξιών πεποιθήσεων, όπως η Πατριωτική Συμμαχία. Τα ανωτέρω κόμματα στα οποία αναφέρομαι, ΚΑΝΕΝΑ τους στέλεχος ή αρχηγός ΔΕΝ ΕΧΕΙ συμμετάσχει στο κοινοβούλιο. Απ'αυτό συνεπάγεται ότι κανείς τους δεν μπορεί να κατηγορηθεί για φαύλη συμμετοχή στα κοινά. Και δεν πιστεύω ότι όλοι εμείς δεν θα βρίσκαμε κάποιες θέσεις αυτών των κομμάτων που να μας αντιπροσωπεύουν. Θα ήταν παράλογο κάτι τέτοιο. Η' ότι όλοι αυτοί είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι, και ότι οι ΜΌΝΟΙ μορφωμένοι είναι οι του δικομματισμού! Για όνομα του Θεού! Αλλά και να μη συμφωνείτε απόλυτα με τις θέσεις αυτών των κομμάτων, πάλι θα έπρεπε να τα στηρίξετε για το "γαμώτο" της υπόθεσης. Αν το εκλογικό μας σύστημα ήταν η "πλήρης απλή αναλογική", αυτά τα κόμματα θα είχαν πρόσβαση στη βουλή. Επειδή όμως ο δικομματισμός γουστάρει το έκτρωμα της "ενισχυμένης αναλογικής", αποκλείεται κάθε άλλο νόμιμο μικρό κόμμα. Οπερ άδικον, και αντιδημοκρατικό. Και επί πλέον, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αντίσταση του κάθε πολίτη. Αφήνουν τα εγκάθετα κομματόσκυλα να πλανούν τους πολίτες ,με τη βρωμιά ότι "ψήφος σαυτά τα κόμματα είναι χαμένη". Δηλαδή η ψήφος στα εντός βουλής κόμματα είναι κερδισμένη;
----Αυτό ακριβώς και αποτελεί τη δική μου πρόταση ή παραίνεση, αν θέλετε. Επιλέξτε κάποιο εκτός βουλής κόμμα, για τις εκλογές, ως αντίδραση, ή θέση, ή απλά και μόνο διότι αυτό επιτάσσει το δίκαιο και η Δημοκρατία, κι εμείς ως δημοκράτες οφείλουμε κι έχουμε χρέος να συμπλεύσουμε με την αρχή: ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Επειδή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να νέμονται την Ελλάδα κατ'αποκλειστικότητα δύο κόμματα. Σε άλλες εποχές που οι πολίτες ήταν αμόρφωτοι, ο δικομματισμός είχε άλλοθι. Σήμερα όμως, που όλοι μας έχουμε αποφοιτήσει από ανώτερες και ανώτατες σχολές, το έρεισμα στον δικομματισμό είναι αδικαιολόγητο. Αυτό επίσης χαρακτηρίζει έναν πολίτη σε ενεργό. Και έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, ότι κάποτε ίσως κάποια πράγματα αλλάξουν προς το κοινό καλό (της πλειοψηφίας). Και επί πλέον, για να κρατούν τα ΜΜΕ όλα αυτά τα κόμματα στην αφάνεια, σημαίνει ότι αντίκεινται στο καθεστώς των διαπλεκομένων πολιτικών με τους μεγαλοεκδότες. Πόσω μάλλον, κόμματα που ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ και απορρίπτουν την ανήθικη χρηματοδότηση των κομμάτων, (ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΈΤΩ ΠΙΌ ΚΆΤΩ), και ζητούν το αληθινό ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των πολιτικών, και όχι τη μαϊμουδιά της απλής δήλωσης των περιουσιακών τους στοιχείων! Έπειτα το να επικρίνουμε και να αφορίζουμε συλλήβδην, αποτελεί ατόπημα και αδικία. Παρακολούθησε ένα κόμμα, μελέτησε τις θέσεις του, βάλε την κριτική σου σκέψη εν λειτουργία, και αποφάσισε. Όχι όμως να θεωρούμε κάποιους γραφικούς εκ των ενόντων, και χωρίς να γνωρίζουμε τί πρεσβεύουν κι ευαγγελίζονται, πράγμα το οποίο παραπέμπει στο αρχαίο ρητό:"Γελά ο μωρός καν τί μή γελοίον ει"=γελά ο άφρων ακόμα και αν κάτι δεν αποτελεί γελοιότητα.
61023
άνα Μπάρμπα με Σαλαλέ στο Κερατσίνι
Η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέο Κερατσίνι, πόλη όμορφη, σύγχρονη, ανθρώπινη» του οποίου ηγείται ο Χρήστος Σαλαλές. «Αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος σ' αυτή την πόλη γιατί έχει ανθρώπους που τους νιώθω κοντά μου», δήλωσε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/09/2006
:eyepop: :eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Απιστευτο γελιο!!!
Φρενιτιδα!!!
Μπραβο ρε φίλε!!! :beer:
Σε ένα τοσο μικρό κείμενο, είπες μέγα αλήθειες:sun:
Resistman
12/09/2006, 17:38
Για να μην ταλαιπωρουματε ολοι προσπαθωντας να βελτιωσουμε την προεδρευομενη κοινοβουλευτικη δημοκρατια σας προτεινω 4 βιβλια του Κορνηλιου Καστοριαδη:> Το επαναστατικο προβλημα σημερα(113 σελ), >Οι ομιλιες στην Ελλαδα (180 σελ),> Η αρχαια ελληνικη δημοκρατια" και του Γερασιμου Χαριτοπουλου >"Κορνηλιος Καστοριαδης-Κριτικη επισκοπηση της σκεψης του"(134 σελ) ΟΛΑ απ τις εκδοσεις υψιλον. Ειναι 4 μικρα βιβλια. Ελπιζω οτι εστω ενα απ αυτα θα κανει τη δουλεια του και με το παραπανω .Καλη αναγνωση (και οι υποψηφιοι να μην τα διαβασουν γιατι θα στενοχωρηθουν αν εχουν λιγη τσιπα..)
oapomesa
12/09/2006, 19:54
Πάντως πρόβλημα που να είναι επαναστατικό δεν έχω ξανακούσει.
Resistman
12/09/2006, 22:18
Μπορει να μην εχεις ξανακουσει. Ουτε εγω μεχρι που εψαξα, βρηκα και διαβασα. Διαβασε το και μετεφερε μας τις εντυπωσεις σου. Θα ειναι πολυ ωραιο..:wave2:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
[B]κονέ δεν εχω ουτε εγω,απλα κινουμαι,ασχολουμαι ενδιαφερομαι και μου προτειναν να κατεβω.εγω το ηθελα οποτε εγινε το γλυκο...
εχω την ιδια γνωμη με εσενα για τους βουλευτες,αλλα επειδη εχουμε δημοκρατια πρεπει να ψηφιζουμε αυτους που πιστευουμε οτι ειναι ικανοι,δεν κοροιδευω κανενα και ουτε μου αρεσει,τωρα αν θεωρεις μεγαλο εργο το κλαδεμα του δεντρου που κρυβει το stop και γινεται το ατυχημα,επετρεψε μου να μην ασχοληθω αλλο με το topic διοτι προφανως οσα ανεφερα περι ποιοτητας και δικαιωματων του πολιτη δεν σε ακουμπαν.
--------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα αγαπητέ συνάδελφε, να μας πεις ποιοί είναι αυτοί που σου πρότειναν να μπεις στο συνδιασμό τους. Εννοώ σε ποιά πολιτική παράταξη πρόσκεινται. Αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν γουστάρουν τα κόμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, και έχουν το μεράκι να φτιάξουν οτιδήποτε αν φτιάχνεται, αυτό είναι θεμιτό, και να σε ψηφίσουμε. Αλλά αν έχουν πολιτικό χρίσμα ή αν είναι κρυφοκομματικοί, τότε βαίνουν αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, για τη μάσα, όπως είθισται. Ποιός θα μας πείσει επ'αυτών;
Όσο για το θέμα του να ψηφίζουμε τους ικανούς βουλευτές, ικανοί μπορεί να είναι και όλοι, διότι δεν υπάρχει κανείς αγράμματος. Αυτό που τους λείπει είναι όμως το ΉΘΟΣ. Και λείπει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους εντός βουλής. Διότι αν κάποιος είχε ήθος, ή θα έπρεπε να αποχωρήσει παντελώς απ'τη βουλή, ή να καταγγείλει ότι ο διπλανός του κλέβει. Εχεις δει κάποιον τέτοιο; Διότι δε μπορεί να υπάρχουν κλοπιμαία, και να μην υπάρχει κλέφτης! Αρα, ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ, που κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει λαμογιές, εφόσον δεν έχουν δοκιμαστεί. ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Το θέμα του ενεργού πολίτη με βρίσκει σύμφωνο, όσον αφορά την προσάρτησή του σε ΕΚΤΟΣ βουλής κόμμα, και το συνιστώ σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Αν δεν πλαισιώσουμε τα εκτός βουλής κόμματα,(ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΌΝ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΉ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΙΣ ΕΞΟΔΟΙΣ), και δεν τα στηρίξουμε να ακουστεί η φωνή τους, θα σβήσουν μοιραία. Και μαζί τους θα σβήσει και η κάθε απόκρυφη ελπίδα για κάτι καλύτερο κάποτε...Θεωρώ το να γίνουμε μέλη ή στελέχη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, αποτελεί την πεμπτουσία και το άκρον άωτον του "ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" που αντιστέκεται στη κατηφόρα που μας κλωτσά το φαύλο κατεστημένο. Διότι "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩ'ΣΕΙ", έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κοινή λογική...
oapomesa
13/09/2006, 05:28
φίλε resistman
Επειδή ο Καστοριάδης έγραφε κυριως γαλλιστί,
πιθανολογώ ή μάλλον ποντάρω στ' ότι η μετάφραση είναι εσφαλμένη.
ή μήπως θα 'ναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν ένα βεβλίο;
ASTRAKITCAR
13/09/2006, 07:14
η ενασχολιση με την πολιτικη,τα πολιστιστικα και τα κοινα ηταν δικη μου πρωτοβουλια.κατ αρχην βαζω υποψηφιοτητα σε περιοχη της Δυτικης Αθηνας οποτε δεν νομιζω να ψηφιζουν και πολλοι απο εδω.
επειδη ειμαι ενεργος μελος σε πολιτιστικο σωματειο ο υποψηφιος δημαρχος μου προτεινε να κατεβω στον συνδυασμο.ο δημαρχος στηριζεται ιδεολογικα και βασιζεται σε συγκεκριμενη παραταξη.ομως εχει και απο αλλες ιδεολογικες παραταξεις υποψηφιους στο ψηφοδελτιο του.
τωρα στα υπολοιπα συμφωνω.αν μετα την μεταπολιτευση εχουν περασει 2000 βουλευτες απο την ελλαδα.οι περισσοτεροι θα επρεπε να αυτοκτονησουν για το που εχουν φτασει την ελλαδα,αλλοι να εχουν παυση εκλογικης δραστηριοιτητας ως προδοτες του εθνους και ορισμενοι να εχουν φυλακιστει.
εχουν καταφερει κατι που δυσκολα επανερχεται.ποιοτητα ζωης στον ελληνα δεν υπαρχει επειδη δεν ηθελαν να υπαρχει.
τωρα πολη που εκλεγομαι αν θελει καποιος μονο με pm στελνω.εδω δεν ζηταω ψηφο απλα την γνωμη μου λεω σε ενα forum με ανθρωπους που εχουν ευαισθησιες και καλες ιδεες.
Resistman
13/09/2006, 10:51
Το βιβλιο ¨Το επαναστατικο προβλημα σημερα" αποτελειται απο μια συνεντευξη στα Νεα αρχες Σεπτεμβριου 1975 που δεν δημοσιευθηκε και απο μια ομιλια σ ενα αμφιθεατρο στο Παρισι μπροστα απο Ελληνες σπουδαστες και αλλους. Απ οτι συμπεραινω δεν ειναι μεταφραση απο γαλλικα.
Ναι, εχεις δικιο οτι πολλες φορες ειναι προτιμοτερο να μαθεις μια γλωσσα που αποτελει και τρελη επενδυση (ωραιο ε :D ) παρα να διαβαζεις απο μεταφραση γιατι βγαινουν κατι τυποι και :a015: :a015: :a015: :a016: :a016: :a016: :a26: την κειμεναρα που εχει γραφτει και λες πολυ ευκολα ε καλα και αυτος ο Μποντλερ τι εγραψε..Τελοσπαντων , να σαι καλα :wave2: :wave2:
Σόρι αλλά δημοκρατία δε παίζει αν δεν το έχετε καταλάβει, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που ελέγχουν το ακέραιο της λειτουργίας της απλά δεν υφίστανται. Εγώ φέτος θα ζωγραφίσω κάτι με ζωάκια, ίσως και κάνα σπιτάκι στο ψηφοδέλτιο, άμα γίνονται εκλογές και πιο συχνά μπορεί να μου βγει ταλέντο...
Πάρτε και ένα quote, γιατί βιάζομαι γαμώτο, αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον conkark, -παρόλο που τον ξέχεσα νωρίτερα (δεν έχει να κάνει).
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Εγώ πάντως όταν ακούω πολιτικό να κλαίγεται για τον πολίτη σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε δουλειά και μηνιάτικα για κάνα τρίμηνο, και να δεις που μετά αντί να έχει υπομονή και να φωνάζει που και που (όπως εγώ), θα έπαιρνε κάνα μαδέρι και θα έβγαινε να λεηλατήσει κάνα σπίτι υπουργού.
Ανεργία, ακρίβεια, απομόνωση, καπάκι σου πουλάνε δυτικά υπερχλιδάτα πρότυπα, βλακώδεις αντιλήψεις (όπως εδώ τότε που ανοίξαν τα σύνορα για τους ταλαίπωρους Αλβανούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, και καπάκι ο Ελληνάρας τους έδωσε τα μισά από ότι έδινε στον Έλληνα, και μετά σου φταίνε οι μετανάστες που είσαι άνεργος -για ρώτα και μερικούς Έλληνες μετανάστες έξω τί ζωή κάνουνε), και τραγικά επιτηδευμένες κρατικές γαλιφιές (μπήκε το ευρώ και ένα χρόνο μετά η τιμή της τυρόπιτας διπλασιάστηκε, άσε τα υπόλοιπα).
Για μένα είναι απλά τα πράγματα -τώρα που έρχονται και εκλογές.
Θές να σε ψηφίσω δικέ μου; Άν συμφωνήσεις γραπτώς ότι οι αθετημένες προεκλογικές υποσχέσεις θα διώκωνται ποινικά, μέσα, δώσε υποσχέσεις και θα δούμε...:cry:
θεωριτικά μιας και έχουμε δημοκρατία:rotflmao: :lol: (κοινοβουλευτική ολιγαρχία δηλαδή)
το δικαίωμα του να ψηφήζεις ισχύει.
άρα κοινός δεν είσαι υποχρεωμένος να ψηφίσεις.
αυτές τις λαλακιες και καλα οτι δεν μπορεις να ταξιδεύεις μετα ειναι για εκφοβισμό του πληθους.
αν και προσωπικά το θεωρω μεγαλ λάθος να μην ψηφιζεις.
αυτα....
Resistman
20/09/2006, 15:25
Zireous :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
"Δημοκρατια δεν παιζει": τα ειπες ολα. Οσο πιο νωρις το καταλαβουμε, τοσο καλυτερα.
Προχθες ημουν εξω με τη βροχη και εβλεπα απορρημενα ανθρωπακια να κοιτανε δρομους με 20 ποντους νερο ορμητικο, φρεατια βουλωμενα και ολοι ηταν σκυθρωποι. Εβαλα κατι γελια και μου ηρθε να τους φωναξω: γουσταρετε δημαρχηλικι και εκλογες ε;; Φροντιστε μονο να ειναι υδραυλικος (ο νεος δημαρχος) η να ξερει απο φρεατια, θυματα ε θυματα... Αϊ σηχτιρ πια με το ραγιαδισμο μας:a31: :a31: :a31:
Προχθες ημουν εξω με τη βροχη και εβλεπα απορρημενα ανθρωπακια να κοιτανε δρομους με 20 ποντους νερο ορμητικο, φρεατια βουλωμενα και ολοι ηταν σκυθρωποι. Εβαλα κατι γελια και μου ηρθε να τους φωναξω: γουσταρετε δημαρχηλικι και εκλογες ε;; Φροντιστε μονο να ειναι υδραυλικος (ο νεος δημαρχος) η να ξερει απο φρεατια, θυματα ε θυματα... Αϊ σηχτιρ πια με το ραγιαδισμο μας:a31: :a31: :a31: [/B]
:a10: :a013: :beer:
η ενασχολιση με την πολιτικη,τα πολιστιστικα και τα κοινα ηταν δικη μου πρωτοβουλια.κατ αρχην βαζω υποψηφιοτητα σε περιοχη της Δυτικης Αθηνας οποτε δεν νομιζω να ψηφιζουν και πολλοι απο εδω.
επειδη ειμαι ενεργος μελος σε πολιτιστικο σωματειο ο υποψηφιος δημαρχος μου προτεινε να κατεβω στον συνδυασμο.ο δημαρχος στηριζεται ιδεολογικα και βασιζεται σε συγκεκριμενη παραταξη.ομως εχει και απο αλλες ιδεολογικες παραταξεις υποψηφιους στο ψηφοδελτιο του.
τωρα στα υπολοιπα συμφωνω.αν μετα την μεταπολιτευση εχουν περασει 2000 βουλευτες απο την ελλαδα.οι περισσοτεροι θα επρεπε να αυτοκτονησουν για το που εχουν φτασει την ελλαδα,αλλοι να εχουν παυση εκλογικης δραστηριοιτητας ως προδοτες του εθνους και ορισμενοι να εχουν φυλακιστει.
εχουν καταφερει κατι που δυσκολα επανερχεται.ποιοτητα ζωης στον ελληνα δεν υπαρχει επειδη δεν ηθελαν να υπαρχει.
τωρα πολη που εκλεγομαι αν θελει καποιος μονο με pm στελνω.εδω δεν ζηταω ψηφο απλα την γνωμη μου λεω σε ενα forum με ανθρωπους που εχουν ευαισθησιες και καλες ιδεες.
Αγαπητέ συνάδελφε, για το πολιτιστικό σωματείο που είσαι μέλος, καμία διαφωνία. Η ένταξή σου όμως σε συνδυασμό υποψηφίου δημάρχου, που έχει το έρεισμα κομματικής παράταξης εντός κοινοβουλίου, αυτόματα σε καθιστά σύμφωνο με τις αντισυνταγματικές εκλογές (λόγω κομματικοποίησης), αφετέρου όποιος μπήκε σε κόμματα εντός βουλής απορροφήθηκε, αφομοιώθηκε και μεταλλάχθηκε. Ένας έντιμος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να συνασπίζεται με ανέντιμους. Μέσα σε βρώμικα κόμματα, δεν μπορείς να πολεμίσεις τη βρωμιά, που τα ίδια δημιουργούν. Μόνο μέσα από εκτός βουλής μπορείς να έχεις ελπίδες.
Και παραθέτω αυτό που εγώ εγκρίνω ως ψήφο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές: Ψήφος διαμαρτυρίας ενός εξω-κοινοβουλευτικού κόμματος, που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ότι έχει κατακλέψει τη χώρα, και που συνειδητά δεν συμμετέχει σε αντισυνταγματικές εκλογές που έχουν κομματικό χρίσμα, κατά παράβαση του Συντάγματος, της ηθικής και έννομης τάξης, και της δημοκρατίας. (Μόλις θα το δουν τα λαμόγια θα τρίβουν τα μάτια τους)...Αυτό θα έπρεπε να κάνει το κάθε τίμιο κόμμα. Αλλά όλοι σκοτώνονται για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους στους δημότες!...Μα τόσο χριστιανοί είναι όλοι τους, τέλος πάντων; Τόσο καλοί άνθρωποι;
63950
Resistman
02/10/2006, 23:20
Ρε Conkark καταλαβαινω οτι η αποψη σου ειναι αθωα και τιμια. Και να δεχτω επισης οτι οσοι θα συμμετεχουν θα ειναι ντομπροι και σωστοι.
Εχεις αναλογιστει που βρισκονται σημερα οι "αθωοι φοιτητες και αγωνιστες" της γενιας του Πολυτεχνειου;Θελω να πω οτι η εξουσια φθειρει
Εχεις σκεφτει οτι ΕΝΑΣ μονο ανθρωπος ή 10 τιμιοι δεν μπορουν να παλεψουν μια καθολικη σαπιλα; Περα απο ουτοπικο ειναι και εγωιστικο.
Συνταγμα, εννομη ταξη, δημοκρατια....;Τι σημαινουν αυτα;Ορισε τα μου να χαρεις για να καταλαβω και να κανουμε κουβεντα σωστη
[/B]
Αγαπητέ resistman, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η εξουσία φθείρει. Αλλά ποιούς όμως; ....Απάντηση: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Αυτούς που εντάσσονται στον "πολιτικό αγώνα" με μοναδικό ύπουλο στόχο τη μάσα. Εκείνοι που είναι έντιμοι, εναργείς, και συνειδητοποιημένοι και πραγματικοί δημοκράτες, από τίποτα το βρώμικο δεν απεμπολούν και δεν υπαναχωρούν απ'τον ιδεαλιστικό τους σκοπό. Και να γίνω πιό σαφής μ'ένα παραδειγματάκι απλό: Εσύ προσωπικά, αν βρεθείς σε ευκαιρία να κλέψεις το κομπόδεμα ενός φτωχού συνταξιούχου, θα το κάνεις; Δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι ότι υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που ΔΕΝ θα το κάνουν. Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, που θα το κάνουν χωρίς ερυθρίασμα. Συμπέρασμα: Ηθος, παιδεία κι ανθρωπιά, αποτελούν συστατικά θετικά, ως στοιχεία της προσωπικότητας ενός πολιτικού, στον οποίο μπορούμε να εναποθέσουμε εκκρεμείς τις ελπίδες μας.
Τώρα, σε όσον αφορά τους πρώην φοιτητές του πολυτεχνείου, οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται από έλλειψη ήθους και παιδείας, γιαυτό και ενέδωσαν στη προδοσία.
Ασφαλώς και ΕΝΑΣ μονο ανθρωπος ή 10 τιμιοι δεν μπορουν να παλεψουν μια καθολικη σαπιλα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη". Αν όμως αυτή η "μαγιά" των δέκα άσπιλων πολιτικών εισαχθεί στο κοινοβούλιο, σιγά-σιγά θ'αρχίσει να ξυπνά την αποχαυνωμένη συνείδηση και άλλων ανθρώπων, με το παράδειγμα και το νέο ήθος, που οι περισσότεροι -όπως κι εσύ- πιστεύουν ότι έχει χαθεί. Αμέσως θα γίνουν κάποιες συγκρίσεις μεταξύ των φαύλων παλαιοκομματικών και των ρηξικέλευθων προτάσεων που θα πρωτο ακουστούν σε μιά βουλή μέχρι τότε στημένη. Παράδειγμα: Αν βάλουμε, έστω την Ένωση Κεντρώων στη βουλή, και αμέσως αφού έχει ήδη καταγγείλει δημόσια την "κλοπή" της υπέρογκης κρατικής χρηματοδότησης από τα κόμματα, ΔΕΝ δεχτεί να την πάρει, αλλά να την καταθέτει σε δημόσιο ταμείο με σκοπό την ανέγερση πχ ενός νοσοκομείου, αυτή η πολιτική πράξη, μπορεί να μην είναι πανάκεια κι ελιξίριο, αλλά είναι κοινωνική ευαισθησία ανθρωπιάς, κι αυτό νομίζω ότι είναι κάτι. Και επιπροσθέτως, πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους το καλό και το κακό. Αν παραδειγματίζονται απ'την ηγεσία της χώρας με τα σκάνδαλα, τις μίζες, τα λαδώματα και της κάθε λογής λαμογιές, τότε αυτά είναι που θ'ακολουθήσουν και οι ίδιοι. Αν όμως, οι πρώτοι των πολιτών διδάξουν με το προσωπικό τους παράδειγμα την αληθινή δικαιοσύνη, το ήθος και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, τότε οι πολίτες, αυτά θα έχουν βιτρίνα στη ζωή τους για επιλογή. Σιγά-σιγά τα πάντα μπορούν ν'αλλάξουν και να μετατραπούν, με την προβολή του θετικού τους εγώ. Μόνο που κάποτε πρέπει να γίνει μιά αρχή. Αν γενικεύσουμε στη συνείδησή μας το κακό και απαισιοδοξήσουμε αδρανείς, τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Αν όμως ξεκινήσουμε ένα εγχείρημα προς την κατεύθυνση του όλα δεν έχουν τελειώσει, ίσως κάτι να καταφέρουμε.
Σε ό,τι αφορά τώρα τους ορισμούς που μου ζητάς, θα σε παραπέμψω σε ένα οποιοδήποτε ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό. Τους όρους αυτούς, τους εννοώ άθικτους, και όπως ακριβώς υπάρχουν στα λεξικά. Δεν υποννοώ κάτι άλλο. Πιστεύω ότι και το Σύνταγμα χρειαζόμαστε ως όρους λειτουργίας του κράτους, και την έννομη τάξη ως ευνομούμενη κοινωνία, αλλά και την αληθινή Δημο-κρατία χρειάζεται ο τόπος, με την πρϋπόθεση βέβαια, ότι όλα αυτά θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται με την περισσότερο δυνατή αμεροληψία, πράγμα που ενισχύει την πιο πάνω θέση μου, σχετικά με την απούσα ηθική των πολιτικάντηδων.
Αν πάλι σ'ενδιαφέρει η προσωπική μου κοινωνικο πολιτική ιδεαλιστική, είναι η αναρχική κοινωνία. Η εφαρμογή της βέβαια είναι καθαρά ουτοπική, γιαυτό και δεν αναφέρομαι σαυτή. Αμέσως το επόμενο βήμα που κάνω, αναφέρεται σε κεντρώα, σοσιαλιστική-κατά λέξη-πολιτική, και όχι πασόκ φυσικά, που είναι καθαρά δεξιά πολιτική, απαλλαγμένη απ'τον φιλοκοινωνικό της χαρακτήρα.
Πιστεύω γενικά, ότι μόνη μας ελπίδα, είναι η ένταξη στο κοινοβούλιο εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, που κανένα τους στέλεχος δεν ήταν ποτέ στη βουλή. Αλλά για να περιμένουμε ότι κάποτε κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί, πρέπει να στελεχώσουμε αυτά τα κόμματα, για να τα βοηθήσουμε να εισαχθούν στο κοινοβούλιο, αν θέλουμε να έχουμε ακόμα μια ελπίδα. Την ελπίδα εκείνη που θα μας δώσει το κίνητρο και τη ζωτικότητα που χρειαζόμαστε για να φανταστούμε ότι αύριο ίσως να υπάρξει ένας καλύτερος κόσμος για μας, και τους ανθρώπους που θα μας διαδεχτούν. Αν κόψουμε τη κλωστή που μας ενώνει με την ελπίδα, θα είναι ισοδύναμο με "ζωή" χωρίς ελπίδα...
Resistman
06/10/2006, 04:34
το υφος σου conkark αποκαλυπτει και πολλα ομορφα-επετρεψε μου-στοιχεια για σενα..
Εδω δεν ειναι χωρος για προσωπικες ιστοριες αλλα ακου αυτην (ειναι πραγματικη πιστεψε με): ενα συγγενικο μου προσωπο το 73 φοιτητης ηλεκτρολογος μηχανικος, εζησε εκ των εσω το Πολυτεχνειο. Δεν συνεληφθη αλλα χτυπηθηκε πολυ ασχημα, οργανωμενος τοτε στην Κνε. Αργοτερα διαφωνησε, αποχωρησε, ανοιξε παρτιδες με το ΣΥΝ. Αργοτερα ηταν υποψηφιος στις δημοτικες εκλογες με το ΠΑΣΟΚ. Το ευκολο σχολιο, ξεπουληθηκε. Να ομως που η πραγματικοτητα, ειναι περιπου αλλα οχι ακριβως αυτη. Εχοντας πλεον μια επιχειρηση δικια του, αναλαμβανει εργα, ενας μικρος εργολαβος δηλαδη. Απεναντι στους εργαζομενους του, ειναι τοσο καλος σε σημειο που τον εκμεταλλευονται αυτοι. Απεναντι σε οσους του χρωστανε, χαλαρος μεχρι εκει που δεν παει. στον κοινωνικο του περιγυρο το ιδιο καλος. Δηλαδη μιλαμε για εναν μαλλον "καλο" ανθρωπο.
Αλλα σκεψου τα εξης:η μορφωση του, τα βιωματα του, η καλη του καρδια δεν τον απετρεψαν απ το να στηριξει με ποκιλους τροπους το σημερινο σαπιο συστημα. Παραμενει¨"καλος" αλλα ταυτοχρονα για καποιους η συμπεριφορα του παραγει καταπιεση και αναπαραγωγη της αδικιας. Θα μου πεις δεν δουλεψε και εβγαλε λεφτα;Δικαιο δεν ειναι; Πες μου ομως αγαπητε ενα ανθρωπο που μπορει να φτιαξει μια και περισσοτερες οικοδομες μονος του, να σηκωσει ολα αυτα τα βαρη κτλ;; Οποτε μισθωσε καποιους αντι χρηματων για να φτιαξουν αυτο που παρουσιαζεται ως δικο του εργο.
Αυτο που θελω να πω εν ολιγοις μ αυτη την ιστορια ειναι οτι: το σημερινο συστημα οσο και αν εχεις την καλυτερη των προθεσεων εχει δομες αδικες, καταπιεστικες, ανισσοροπες απ τις οποιες καποιοι κερδιζουν, αλλα οχι ολοι. Γι αυτο και η κοινοβουλευτικη δημοκρατια δεν ειναι δημοκρατια.
Επισης, το να εχει καποιος ηθος και παιδεια δεν τον καθιστα ταυτοχρονα "καταλληλο" να διοικησει. Δεν δεχομαι να υπαρχει καποιος και μαλιστα ενας που θα με διοικει και θα μ ελεγχει αλλα ΟΛΟΙ.
Ο ορισμος της δημοκρατιας δεν βρισκεται σε λεξικα φιλε conkark αλλα εξω στη γειτονια και το δρομο. Αν σου δειξω τα δικα μου"λεξικα" ισως αναθεωρησεις τον πολυβασανισμενο αυτο ορο. Τα λεξικα οταν περιγραφουν τετοιες ιερες λεξεις παντα γραφουν την κυριαρχη αποψη και οχι την"αλλη", την περιεργη ντε...Εμενα ποτε δεν μ επεισε με κανενα του μεσο ενα συστημα, βασισμενο στην τρελα και την αδικια, παντα μ αρεσαν τ "αλλα".
Οσο για την ουτοπια σου, θα σου πω απλα οτι οπου λειτουργησε, εκανε θαυματα αλλα και λαθη, τα οποια επεξεργαστηκε και συνεχιζει να το κανει. Δεν θα μιλησω γι αυτη οσο και αν το θελω. Μην προτρεξεις να με "σταμπαρεις " θα κανεις λαθος στο λεω.
Φαινεσαι ανθρωπος που εχει προβληματιστει πολυ πανω σ αυτο το θεμα. Δεν προσπαθω να το παιξω εξυπνος αλλα συνεχισε να ψαχνεις, Συνεχισε. Θ ανακαλυψεις πραγματα που δεν θα πιστεψεις. Ψαξε την αποψη με την οποια διαφωνεις και εξετασε την.
Καταλαβαινω την αγνη προθεση σου γι αυτη την ρημαδα τη δημοκρατια, αλλα η αποψη σου θα σε οδηγει συνεχεια σ αδιεξοδο και πισωγυρισμα.
Φιλικα
:wave2: :wave2:
Resistman
08/10/2006, 20:32
Κατι ομορφο και εξυπνο...
Στο κόμμα μας, πραγματοποιούμε αυτό που υποσχόμαστε.
Μόνο οι ανόητοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι
δεν αγωνιζόμαστε κατά της διαφθοράς.
Διότι, ένα είναι βέβαιο για μας:
Η τιμιότητα και η διαφάνεια είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Αποδεικνύουμε ότι πλανάται όποιος πιστεύει πως
οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση όπως στο παρελθόν.
Διασφαλίζουμε, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι
η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι ο κύριος σκοπός της διακυβέρνησής μας.
Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμα ανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν πως
θα είναι δυνατόν να εξακολουθεί κανείς να κυβερνά
με παλαιοπολιτικά τερτίπια.
Όταν αναλάβουμε την εξουσία, θα κάνουμε το παν ώστε
να τεθεί τέρμα στις προνομιακές καταστάσεις και στην ευνοιοκρατία
δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση
να πεθάνουν της πείνας τα παιδιά μας
Θα πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας ακόμα και
να στερέψουν πλήρως οι οικονομικοί πόροι
θα ασκήσουμε την εξουσία ώσπου
θα έχετε καταλάβει ότι από δω και πέρα
είμαστε η «ΝΕ.ΠΟ», η «Νέα Πολιτική».
Διαβαστε το απ το τελος προς την αρχη...
(αν εχει ξαναμπει συγγνωμη)
επειδή διάβασα διάφορα στις προηγούμενες σελίδες, πως δεν πρέπει να ψηφίζουμε, πως εκλέγονται τα λαμόγια κλπ σχετικά, να σημειώσω το παρακάτω.
Ο Michael Moore στο βιβλίο του «Ηλίθιοι Λευκοί», στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο ‘Ένα Αμερικάνικο πραξικόπημα’, αφού κάνει λεπτομερή αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο φαλκιδεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα (και όχι μόνο) για να μπορέσει να αναρριχηθεί ο George William Bush ο νεώτερος στην Προεδρεία των ΗΠΑ, απαριθμεί μια σειρά από ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να οργανωθεί το ‘αντιπραξικόπημα’ όπως το χαρακτηρίζει ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων αναφέρει. «Πρέπει να κατέβεις υποψήφιος. Ακριβώς- ΕΣΥ. Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουν κάποτε τα πράγματα. Αν οι φυσιολογικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν διεκδικούν κυβερνητικά αξιώματα, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα καθάρματα. Γιατί να κλαψουρίζουμε για τους απατεώνες πολιτικούς τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να κάνουμε τη δουλειά τους; Ήρθε η ώρα να μπεις κι ΕΣΥ στο χορό...»
Αρχικά δημιουργήθηκε από ashton
επειδή διάβασα διάφορα στις προηγούμενες σελίδες, πως δεν πρέπει να ψηφίζουμε, πως εκλέγονται τα λαμόγια κλπ σχετικά, να σημειώσω το παρακάτω.
Ο Michael Moore στο βιβλίο του «Ηλίθιοι Λευκοί», στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο ‘Ένα Αμερικάνικο πραξικόπημα’, αφού κάνει λεπτομερή αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο φαλκιδεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα (και όχι μόνο) για να μπορέσει να αναρριχηθεί ο George William Bush ο νεώτερος στην Προεδρεία των ΗΠΑ, απαριθμεί μια σειρά από ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να οργανωθεί το ‘αντιπραξικόπημα’ όπως το χαρακτηρίζει ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων αναφέρει. «Πρέπει να κατέβεις υποψήφιος. Ακριβώς- ΕΣΥ. Είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουν κάποτε τα πράγματα. Αν οι φυσιολογικοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν διεκδικούν κυβερνητικά αξιώματα, τότε ανοίγει ο δρόμος για τα καθάρματα. Γιατί να κλαψουρίζουμε για τους απατεώνες πολιτικούς τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να κάνουμε τη δουλειά τους; Ήρθε η ώρα να μπεις κι ΕΣΥ στο χορό...»
:a10: :a013: Ακριβώς υπέρ αυτού συνάδω. Είναι η μόνη ελπίδα μας.
το υφος σου conkark αποκαλυπτει και πολλα ομορφα-επετρεψε μου-στοιχεια για σενα..
Εδω δεν ειναι χωρος για προσωπικες ιστοριες αλλα ακου αυτην (ειναι πραγματικη πιστεψε με): ενα συγγενικο μου προσωπο το 73 φοιτητης ηλεκτρολογος μηχανικος, εζησε εκ των εσω το Πολυτεχνειο. Δεν συνεληφθη αλλα χτυπηθηκε πολυ ασχημα, οργανωμενος τοτε στην Κνε. Αργοτερα διαφωνησε, αποχωρησε, ανοιξε παρτιδες με το ΣΥΝ. Αργοτερα ηταν υποψηφιος στις δημοτικες εκλογες με το ΠΑΣΟΚ. Το ευκολο σχολιο, ξεπουληθηκε. Να ομως που η πραγματικοτητα, ειναι περιπου αλλα οχι ακριβως αυτη. Εχοντας πλεον μια επιχειρηση δικια του, αναλαμβανει εργα, ενας μικρος εργολαβος δηλαδη. Απεναντι στους εργαζομενους του, ειναι τοσο καλος σε σημειο που τον εκμεταλλευονται αυτοι. Απεναντι σε οσους του χρωστανε, χαλαρος μεχρι εκει που δεν παει. στον κοινωνικο του περιγυρο το ιδιο καλος. Δηλαδη μιλαμε για εναν μαλλον "καλο" ανθρωπο.
Αλλα σκεψου τα εξης:η μορφωση του, τα βιωματα του, η καλη του καρδια δεν τον απετρεψαν απ το να στηριξει με ποκιλους τροπους το σημερινο σαπιο συστημα. Παραμενει¨"καλος" αλλα ταυτοχρονα για καποιους η συμπεριφορα του παραγει καταπιεση και αναπαραγωγη της αδικιας. Θα μου πεις δεν δουλεψε και εβγαλε λεφτα;Δικαιο δεν ειναι; Πες μου ομως αγαπητε ενα ανθρωπο που μπορει να φτιαξει μια και περισσοτερες οικοδομες μονος του, να σηκωσει ολα αυτα τα βαρη κτλ;; Οποτε μισθωσε καποιους αντι χρηματων για να φτιαξουν αυτο που παρουσιαζεται ως δικο του εργο.
Αυτο που θελω να πω εν ολιγοις μ αυτη την ιστορια ειναι οτι: το σημερινο συστημα οσο και αν εχεις την καλυτερη των προθεσεων εχει δομες αδικες, καταπιεστικες, ανισσοροπες απ τις οποιες καποιοι κερδιζουν, αλλα οχι ολοι. Γι αυτο και η κοινοβουλευτικη δημοκρατια δεν ειναι δημοκρατια.
Επισης, το να εχει καποιος ηθος και παιδεια δεν τον καθιστα ταυτοχρονα "καταλληλο" να διοικησει. Δεν δεχομαι να υπαρχει καποιος και μαλιστα ενας που θα με διοικει και θα μ ελεγχει αλλα ΟΛΟΙ.
Ο ορισμος της δημοκρατιας δεν βρισκεται σε λεξικα φιλε conkark αλλα εξω στη γειτονια και το δρομο. Αν σου δειξω τα δικα μου"λεξικα" ισως αναθεωρησεις τον πολυβασανισμενο αυτο ορο. Τα λεξικα οταν περιγραφουν τετοιες ιερες λεξεις παντα γραφουν την κυριαρχη αποψη και οχι την"αλλη", την περιεργη ντε...Εμενα ποτε δεν μ επεισε με κανενα του μεσο ενα συστημα, βασισμενο στην τρελα και την αδικια, παντα μ αρεσαν τ "αλλα".
Οσο για την ουτοπια σου, θα σου πω απλα οτι οπου λειτουργησε, εκανε θαυματα αλλα και λαθη, τα οποια επεξεργαστηκε και συνεχιζει να το κανει. Δεν θα μιλησω γι αυτη οσο και αν το θελω. Μην προτρεξεις να με "σταμπαρεις " θα κανεις λαθος στο λεω.
Φαινεσαι ανθρωπος που εχει προβληματιστει πολυ πανω σ αυτο το θεμα. Δεν προσπαθω να το παιξω εξυπνος αλλα συνεχισε να ψαχνεις, Συνεχισε. Θ ανακαλυψεις πραγματα που δεν θα πιστεψεις. Ψαξε την αποψη με την οποια διαφωνεις και εξετασε την.
Καταλαβαινω την αγνη προθεση σου γι αυτη την ρημαδα τη δημοκρατια, αλλα η αποψη σου θα σε οδηγει συνεχεια σ αδιεξοδο και πισωγυρισμα.
Φιλικα
:wave2: :wave2:
Αγαπητέ φίλε, συμφωνώ απόλυτα με το αληθινό παράδειγμα που παραθέτεις. Είναι όμως ένα παράδειγμα μεμονωμένο. Αν θες, αυτό το παράδειγμα το ακολούθησαν πολλοί. Αυτό όμως, δεν συνηγορεί στη πεποίθηση ότι ΟΛΟΙ οι άνθρωποι αυτής της χώρας έχουν το ήθος της λωβιτούρας, της ρεμούλας και της προδοσίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν και άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος. Εξάλλου εγώ δεν παρέθεσα το ελιξίριο της σωτηρίας μας, αλλά το εγχείρημα μιας ελπίδας. Και αυτό ουδόλως αποτελεί ουτοπία, όπως το χαρακτήρισες. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, αλλά εγώ είμαι 49 χρονών. Κι έχω φάει στη μάπα αντίστοιχες απογοητεύσεις. Και έχω ασχοληθεί με τη πολιτική είτε ως μέλος του φοιτητικού συλλόγου, είτε μέσα από τοπικής εμβέλειας οργανώσεις όπως το "ανθρωπιστικό κίνημα", που με πρότειναν μάλιστα και ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, είτε μέσα από τον συνδικαλισμό του μουσικού συλλόγου, είτε από παράταξη υποψήφια για τον αρχιτεκτονικό σύλλογο και του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας. Ουδέποτε όμως προσεταιρίστηκα τη βρωμιά κυρίως του δικομματισμού. Τώρα, έφτασε ο καιρός να θεωρώ την Ενωση Κεντρώων ως τίμιο κόμμα, και θα την πλησιάσω. Υπάρχουν και άλλα εκτός βουλής κόμματα που είναι ενδιαφέροντα σε απόψεις. Και πρώτα θα ξεκινήσουμε απ' τις ενδιαφέρουσες απόψεις και το πρόγραμμα, και μετά θα διαπιστώσουμε την ικανότητα να μας διοικήσουν. Δηλαδή αυτοί που μας διοικούν, ξέρουν; Δεν ξεκίνησα χτες να ψάχνομαι, απ ότι αντιλαμβάνεσαι. Η εμπειρία της ηλικίας μου και των γεγονότων που βίωσα με οδηγούν σαυτήν την κατεύθυνση. Η ζωή δεν είναι ο φιλοτομαρισμός και η αδιαφορία, αλλά το εγχείρημα προς την κατεύθυνση της προσφοράς, και η στήριξη των ασθενεστέρων ανθρώπων της κοινωνίας. Εγώ έκανα την πρόταση να στελεχώσουμε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μήπως και κάτι πετύχουμε. Δεν είδα όμως καμία δική σου πρόταση. Το μόνο που αντιλαμβάνομαι απ'το γραπτό σου, είναι ότι αφορίζεις, ισοπεδώνεις και μηδενίζεις την κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αντίστασης ή ανατροπής του φαύλου πολιτικού γίγνεσθαι, χαρακτηρίζοντάς την εκ προϊμίου ως ατελέσφορη. Αυτό όμως δεν αποτελεί συνάμα και πρόταση.
Και ας τοποθετηθούμε έμπρακτα: Στις 15 του μήνα έχουμε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Τί προτείνεις να κάνουν οι ψηφοφόροι; Και δεύτερον, σε λίγο θα ακολουθήσουν και πρόωρες εθνικές εκλογές. Εκεί πάλι, τί προτείνεις; Και να σε πληροφορήσω σε κάτι: Η ΝΔ και το Πασόκ έχουν σκοπό να κάνουν σύμπραξη, με σκοπό να καταργήσουν τις άδειες, τα επιδόματα και τα εφάπαξ κα. Μή με ρωτάς πώς το ξέρω. Απλά το ξέρω. Δεν πρέπει ο λαός με κάποιο τρόπο ν'αντιδράσει; Πώς; Να βγει στους δρόμους; Ετσι είχε βγει πάλι το '65 με τα Ιουλιανά, επειδή "ρίξανε" τον Γεώργιο Παπανδρέου που ψηφίστηκε με 54%, το παλάτι και οι δεξιοί, και οι Αμερικάνοι μας έφεραν τη χούντα. Τα ξέρεις αυτά. Κι εγώ ξέρω στην ιστορία ότι έγιναν αγώνες για να φύγει μια κακή εξουσία, και ήρθε στη θέση της μια άλλη παρόμοια. Εντάξει όλα αυτά. Αλλά τί θα έπρεπε να κάνουμε; Τίποτα; ΚΙ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ Η ΛΎΣΗ;
Η χώρα του λουφέ και της μίζας
Των Δ. ΚΑΔΔΑ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Μπούκωμα», και «λουφές», «κωλόκουρο», και «τραμπούκο».
Λέξεις αδόκιμες, πλέον, αλλά αποκαλυπτικές, γιατί πιστοποιούν τη «διαχρονικότητα» της διαφθοράς στην ελληνική καθημερινότητα. Στη νέα ελληνική: «γρηγορόσημο», «φακελάκι», «μίζα», «λάδωμα»...
Εκφέρονται λόγια και αυστηρά: «δεκαστής» (εξ ου ο αδέκαστος) ή «μίσθαρνος». «Αργυρώνητος» ή «εξωνημένος». Ή, πιο χαριτωμένα, ιδίως ως ουσιαστικό: «δωράκι», «ρεγάλο», «μποναμάς», «φίλεμα» ή «κάτι τις»...
Αλλάζει η προέλευση (ο λουφές, το μπαξίσι, το ρουσφέτι έχουν τούρκικη ρίζα, η «μίζα» γαλλική, όπως οι φρεγάτες της Thales). Αλλάζει, επίσης, το αντάλλαγμα: Το λάδωμα παραπέμπει στους τενεκέδες με λάδι. Το «τραμπούκο» ήταν είδος πούρου, στα ισπανικά, το οποίο συνήθιζαν να προσφέρουν οι έλληνες πολιτικοί ως αντάλλαγμα για την εξαγορά μιας ψήφου.
Καμιά πρόοδος
«Εξαγορά»; Εδώ ισχύει το αντίθετο: Η λέξη ξεπλύθηκε στο πλυντήριο του χρόνου και από «δωροδοκία» σημαίνει συνήθως αγορά μετοχών.
Εκσυγχρονισμός μήπως;
*Εκτός από τις λέξεις, υπάρχουν και οι εκθέσεις, διεθνείς ή γηγενείς, να επιβεβαιώνουν πως ούτε ένα μικρό σημάδι προόδου δεν έχει να επιδείξει η κυβέρνηση στον αγώνα που κήρυξε. Αντιθέτως, η κατάσταση χειροτερεύει:
-Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί από την ομιλία του στη ΔΕΘ το 2003 ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά στο Δημόσιο εξοικονομώντας 10 δισ. ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης. Το ποσό αυτό προέκυπτε από μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), την οποία επεκαλείτο τότε και επανέφερε στην τελευταία του ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
-Τρία χρόνια μετά, το κόστος της διαφθοράς έχει «αβγατίσει» στα 15 δισ. ευρώ. Και τούτο διότι, σύμφωνα με την ΕΚΤ, η Ελλάδα πλέον όχι μόνο χειροτερεύει τη θέση της, αλλά την ξεπερνούν ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες.
*Η αρχική μελέτη της ΕΚΤ (είχε δημοσιευθεί στην «Οικονομία» στις 13 Ιουλίου του 2003) έλεγε ότι, αν υπήρχε «χρηστή» διαχείριση, το έργο του κράτους θα χρειαζόταν κατά 24% χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες. Θα μπορούσε με τα κονδύλια αυτά, πρώτη φορά στην ιστορία του, το κράτος να στηρίξει κρίσιμες πολιτικές, όπως της παιδείας και της υγείας.
-Φέτος, στο δεύτερο σκέλος της ίδιας μελέτης, φαίνεται ότι το πρόβλημα διατηρείται σε όλη του την έκταση, αλλά τελικά είναι πολύ πιο οξύ από ό,τι φαινόταν το 2003 και ανέρχεται πλέον στα 15 δισ. ευρώ.
*Η Ελλάδα, στη διεθνή κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με βάση τον δείκτη διαφθοράς, λαμβάνει σταθερά από το 2003 μόνο 4,3 βαθμούς με άριστα το 10. Βρίσκεται έτσι πίσω από κράτη όπως η Λιθουανία, η Τυνησία και η Ουρουγουάη. Τα πολιτικά κόμματα αναδεικνύονται ο πιο διεφθαρμένος «κρίκος» του ελληνικού Δημοσίου και έπεται το δικαστικό σώμα και το φοροεισπρακτικό σύστημα.
-Πάνω από το 70% των πολιτών πιστεύει ότι η διαφθορά αυτή επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις και ένας στους 3 πολίτες αναγκάστηκε να πληρώσει «χαράτσι» μέσα στον τελευταίο χρόνο.
-Επίσης, το 45% των πολιτών εκτιμά ότι η διαφθορά αυξήθηκε σημαντικά την τελευταία τριετία και ότι η επιδείνωση αυτή επηρεάζει σημαντικά όχι μόνο την πολιτική αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου.
*Στην πρόσφατη έκθεση του, ο γενικός επιθεωρητής Διοίκησης κάνει λόγο για «πειθαρχική ατιμωρησία των υπαλλήλων, που έχει δημιουργήσει στους παρανομούντες αίσθημα ασυδοσίας». Ισως γιατί τα λεφτά είναι πολλά.
*Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ετήσιος τζίρος από τα φακελάκια ανέρχεται στο 1,7 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή τα δύο τρίτα των αμοιβών του προσωπικού του ΕΣΥ...
*Πιο εξοργιστικό από την ίδια τη διαφθορά είναι η υποκρισία γύρω από αυτήν, ιδίως όταν προέρχεται από δημόσια πρόσωπα. Οπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, που δήλωνε ανοιχτά στην «Ελευθεροτυπία» (28.9.2005) πως δεν έχει δει ποτέ του γρηγορόσημο.
Ή ένας διάσημος καθηγητής ιατρικής που δίνει συνεντεύξεις στις εφημερίδες για την πάταξη του... φακελακίου, ενώ όλοι οι ασθενείς του τον αποκαλούν «φακελάκια».
Η ταρίφα
Η διαφθορά είναι υψηλή και χαμηλή, αφορά τις ελίτ (υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ) αλλά και τους μη προνομιούχους (μετανάστες που ξηλώνονται για μια άδεια παραμονής). Πληρώνεται αδρά (6.000 το φακελάκι για μια επέμβαση καρδιάς) ή φτηνά (15 ευρώ το «κωλόκουρο» στα τελωνεία). Τις περισσότερες φορές δεν επιστρατεύεται για να καλύψει την παρανομία αλλά για να επισπεύσει τις νόμιμες διαδικασίες, το «γρηγορόσημο».
ΥΓ.: Ο τιμοκατάλογος που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικός αλλά όχι αυθαίρετος. Σε πολλές περιπτώσεις συμπιέσαμε τις τιμές προς τα κάτω ώστε να μην παίρνουν τα μυαλά των δωροληπτών αέρα... Πηγές μας εκτός από «εκείνους που ξέρουν» είναι η έρευνα του 2005 της VPRC σε συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια αλλά και δημοσιεύματα.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 17/09/2006
Οι κομπίνες των τοπικών αρχόντων
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Περισσότεροι από 80 δήμαρχοι καλούνται να απολογηθούν στις εισαγγελικές αρχές για πράξεις και παραλείψεις τους που ανήκουν στη σφαίρα της κακοδιαχείρισης.
Οι έλεγχοι που έχουν κάνει οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, αλλά και οι προσφυγές στον Συνήγορο του Πολίτη, αναδεικνύουν την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ως πρωταθλητές στη διαφθορά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, διώκονται και για ποινικά παραπτώματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.
* Το 40,85% των 142 περιπτώσεων που ελέγχθηκαν τον περασμένο χρόνο (2005) από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης αφορούσε παρατυπίες σε νομαρχίες και το 33,80% σε δήμους. Η εικόνα είναι ελαφρώς χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη επταετία: Από το 1988, έτος που δημιουργήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός, ώς το 2004, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 38,2% και 31,4%.
* Η αύξηση των παραπτωμάτων αποδίδεται κυρίως στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον θεσμό. Είναι ενδεικτικό ότι το 2005 κατατέθηκαν 142 παράπονα, έναντι 437 για το σύνολο της προηγούμενης περιόδου.
Οι βασικοί τομείς όπου «διαπρέπουν» δήμαρχοι και νομάρχες είναι οι εξής:
*ΚΑΦΕ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ. Απαιτείται άδεια από το αρμόδιο δημοτικό συμβούλιο, αλλά η συναλλαγή ξεκινάει από το γεγονός ότι οι χώροι συνήθως δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Κάνουν, λοιπόν, «στραβά μάτια» για αυθαίρετες κατασκευές, για ανεπαρκείς χώρους υγιεινής, αλλά και τραπεζοκαθίσματα πολλαπλάσια από αυτά που επιτρέπονται.
Εξοδος χωρίς... είσοδο
Μας είπαν ότι εστιατόριο επώνυμου επιχειρηματία, λόγω κατασκευής, δεν μπορούσε να αποκτήσει έξοδο κινδύνου όπως επιβάλλει νόμος. Ετσι βρέθηκε η λύση: «Βαφτίστηκε» έξοδος η μοναδική πρόσβαση στον χώρο και άδεια δόθηκε, αφού το γράμμα του νόμου δεν αναφέρει τίποτα για... είσοδο!
*ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. Οι περισσότεροι δήμοι δείχνουν με τις πράξεις τους ότι το ΑΣΕΠ είναι για τους «γραφειοκράτες», προχωρώντας σε προσλήψεις χωρίς την τήρηση των διαδικασιών, πέρα από τις στρατιές των συμβασιούχων που διαθέτουν. Οι δήμαρχοι, επειδή έχουν άμεση σχέση με τους πολίτες, είναι πιο ενδοτικοί σε τέτοιες τύπου πιέσεις.
*ΕΡΓΑ. Οι κατατμήσεις μεγάλων έργων σε μικρότερα είναι στην ημερήσια διάταξη, με στόχο την ανάθεσή τους χωρίς διαγωνισμό, με αδιαφανείς διαδικασίες. Ο νόμος επιτρέπει απευθείας αναθέσεις για έργα με προϋπολογισμό έως 15.000 ευρώ. Ενα οδικό έργο, για παράδειγμα, κόβεται σε μικρότερα και προχωρεί χωρίς διαγωνισμό. Ετσι, έχουν φθάσει να χωρίζουν τα πεζοδρόμια σε αριστερά και δεξιά. Τα τελικά ποσά δεν είναι ευκαταφρόνητα, αφού έτσι υπάρχουν δήμοι που διαχειρίζονται έως και 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
*ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Οι χώροι καθορίζονται με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά την πραγματικότητα εκτός από τις νόμιμες υπάρχουν πολλαπλάσιες παράνομες θέσεις, με διακίνηση χρήματος «κάτω από το τραπέζι».
*ΑΙΓΙΑΛΟΣ. Η διαχείριση των ακτών από τις δημοτικές αρχές συνοδεύεται με τα γνωστά παρατράγουδα για ξαπλώστρες και ομπρέλες που δεν ελέγχονται, για διαδικασίες που δεν ακολουθούν τη νομιμότητα και συμβολικές μισθώσεις, παρ' όλο που είναι περιοχές-φιλέτα.
* Επιφανείς νομικοί-μέλη της επιστημονικής επιτροπής της ΚΕΔΚΕ μας είπαν ότι οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις βαθμίδες του κράτους, ελλείψεις στη στελέχωση των υπηρεσιών, άγνοια των νόμων, είναι μερικές από τις παραμέτρους του προβλήματος.
* Οσο για τους προληπτικούς ελέγχους, που ζήτησε η ίδια η αυτοδιοίκηση, εξελίχθηκαν σε «μποτιλιάρισμα» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που καθυστερεί τα έργα. Είναι το «άλλοθι» για ορισμένους δημάρχους.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/10/2006
Resistman
09/10/2006, 12:30
Αγαπητε Conkark μακαρι να σκεφτονταν ολοι οπως εσυ:
Η ζωή δεν είναι ο φιλοτομαρισμός και η αδιαφορία, αλλά το εγχείρημα προς την κατεύθυνση της προσφοράς, και η στήριξη των ασθενεστέρων ανθρώπων της κοινωνίας
Ειμαι στα 23. Οποτε καταλαβαινεις οτι λαμβανω σοβαρα υποψη οσα λες. Η αποψη σου ειναι ενδιαφερουσα και λογικη. Ενας τιμιος θα διοικει τιμια.
Για μενα ομως η αντισταση κρινεται στο δρομο, στην εργασια και αλλου. Η προταση μου ενοψει εκλογων: αποχη-ακυρο. Γιατι: σ ενα μηχανισμο που δεν ελεγχεται απ τα κατω αλλα απο πανω , η εκλογη και των καλυτερων αντιπροσωπων ή διοικουντων δεν μπορει παρα να προσφερει ψευδαισθησεις ως προς τις δυνατοτητες που αυτοι εχουν να πραξουν το καλυτερο. Συν οτι η εξουσια με το χρονο φθειρει και αυτο εσυ μπορεις να το ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα.
Αντιπροταση: λειτουργια των συνελευσεων γειτονιας που προβλεπονται μαλιστα και απ το διοικητικο δικαιο. Οι αποφασεις να λαμβανονται απ αυτους τους οποιους αφορουν. Για θεματα ευρυτερης σημασιας κληρος για αναδειξη αντιπροσωπων αμεσα ανακλητων στην πρωτη θολουρα οι οποιοι θα εχουν εξουσια αντιπροσωπευτικη χωρις εξουσια δεσμευτικη. Δηλαδη θα μεταφερουν τις αποφασεις της γειτονιας σε ευρυτερη συνελευση και ουτω καθεξης, χωρις ομως να μπορουν αυτοι να την αλλαξουν.
Θες τιτλο: αυτονομη αμεσοδημοκρατια ή αυτονομια.
Οσο για το να κατεβει ο λαος στο δρομο δεν θα τ ανοιξω πολυ. Συμφωνω αλλα οχι να κατεβει ομως μονο για 50 ευρω αυξηση, αλλα για κατι αλλο που μπορει και να μην του αξιζει ετσι οπως φερεται:την ελευθερια του.
Η αποψη οτι μετα απο μια επανασταση ερχεται μια χειροτερη εξουσια δεν επιβεβαιωνεται παντα αλλα συχνα. Που σημαινει οτι αυτο σε τοσες χιλιαδες χρονια ανθρωπινης εξελιξης, δεν αποτελει απαρεγκλητο κανονα αλλα καποιες φορες συμβαινει. Ενας απ τους λογους που συμβαινει ειναι οτι ο ανθρωπος βαριεται ή τον κανουν να βαριεται να διαζειριζεται την τυχη του-στο μετρο που μπορει- και θελει να την εκχωρησει σε τριτους. Οι τριτοι ομως ειναι λιγοτεροι, συνηθως ανικανοι, εξουσιομανεις, ευκολοι στο να διαφθαρουν..
Οσο για την πληροφορηση σου ειναι πολυ καλη. Εχω και εγω κατι παρομοιες αντριχιαστικες ειδησεις στις οποιες ομως θ αντιδρασω με το να βγω εξω αποφασισμενος....
το άκυρο & η αποχή, δεν έχουν καμιά ουσία αφού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Αν είχε 50% αποχή/άκυρα και ο δήμος Χ αντί για 25 έδρες εξέλεγε 13 και μένανε οι άλλες άδειες να το συζητούσαμε.
Ενημερωτικά και 7 εκατομμύρια άκυρα να πέσουν με 1 έγκυρο, το 1 έγκυρο είναι ικανό να βγάλει 300 βουλευτές στις βουλευτικές.
Resistman
09/10/2006, 13:33
Ενω η ψηφος σου μετραει;;;
Η ψήφος όσων καταψήφισαν το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, ή το Ευρωσύνταγμα στη Γαλλία, μέτρησε ;
Resistman
09/10/2006, 14:17
Και τα δυο ηταν δημοψηφισματα με διαφορετικους ορους διεξαγωγης σε σχεση με τις εκλογες και αν θες καπως καλυτερους. Γι αυτο και ο λαος εδειξε τι ηθελε πραγματικα. Και επισης ειχε αρνητικη επιλογη κατι που στις εκλογες δεν υπαρχει. Οποτε συγκρινεις ανομοια πραγματα...
Και στις δημοτικές εκλογές ή στις εθνικές δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο.
Αν δε σε ικανοποιεί κανείς από τους συνδυασμούς που κατεβαίνουν, μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις τον δικό σου.
Αν ο λαός επιμένει να ψηφίζει τις ίδιες αποτυχημένες λύσεις, ή δεν πάει κάν να ψηφίσει, ή ρίχνει άκυρο-λευκό, δε νομίζω ότι φταίνε οι αποτυχημένοι που επανεκλέγονται.
Resistman
09/10/2006, 15:04
Και αν δεν μου αρεσει το υπαρχον σκηνικο και θεωρω τις εκλογες αποτυχημενο θεσμο; Και αν σαν και μενα ειναι πολλοι; Και αν ολοι θεωρουν οτι η καταντια της δημοκρατιας ειναι τα κομματα;
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το υπαρχον σκηνικο δεν μ εκφραζει και το θεωρω ηλιθιο και ανουσιο
Αγαπητε Conkark μακαρι να σκεφτονταν ολοι οπως εσυ:
Η ζωή δεν είναι ο φιλοτομαρισμός και η αδιαφορία, αλλά το εγχείρημα προς την κατεύθυνση της προσφοράς, και η στήριξη των ασθενεστέρων ανθρώπων της κοινωνίας
Ειμαι στα 23. Οποτε καταλαβαινεις οτι λαμβανω σοβαρα υποψη οσα λες. Η αποψη σου ειναι ενδιαφερουσα και λογικη. Ενας τιμιος θα διοικει τιμια.
Για μενα ομως η αντισταση κρινεται στο δρομο, στην εργασια και αλλου. Η προταση μου ενοψει εκλογων: αποχη-ακυρο. Γιατι: σ ενα μηχανισμο που δεν ελεγχεται απ τα κατω αλλα απο πανω , η εκλογη και των καλυτερων αντιπροσωπων ή διοικουντων δεν μπορει παρα να προσφερει ψευδαισθησεις ως προς τις δυνατοτητες που αυτοι εχουν να πραξουν το καλυτερο. Συν οτι η εξουσια με το χρονο φθειρει και αυτο εσυ μπορεις να το ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα.
Αντιπροταση: λειτουργια των συνελευσεων γειτονιας που προβλεπονται μαλιστα και απ το διοικητικο δικαιο. Οι αποφασεις να λαμβανονται απ αυτους τους οποιους αφορουν. Για θεματα ευρυτερης σημασιας κληρος για αναδειξη αντιπροσωπων αμεσα ανακλητων στην πρωτη θολουρα οι οποιοι θα εχουν εξουσια αντιπροσωπευτικη χωρις εξουσια δεσμευτικη. Δηλαδη θα μεταφερουν τις αποφασεις της γειτονιας σε ευρυτερη συνελευση και ουτω καθεξης, χωρις ομως να μπορουν αυτοι να την αλλαξουν.
Θες τιτλο: αυτονομη αμεσοδημοκρατια ή αυτονομια.
Οσο για το να κατεβει ο λαος στο δρομο δεν θα τ ανοιξω πολυ. Συμφωνω αλλα οχι να κατεβει ομως μονο για 50 ευρω αυξηση, αλλα για κατι αλλο που μπορει και να μην του αξιζει ετσι οπως φερεται:την ελευθερια του.
Η αποψη οτι μετα απο μια επανασταση ερχεται μια χειροτερη εξουσια δεν επιβεβαιωνεται παντα αλλα συχνα. Που σημαινει οτι αυτο σε τοσες χιλιαδες χρονια ανθρωπινης εξελιξης, δεν αποτελει απαρεγκλητο κανονα αλλα καποιες φορες συμβαινει. Ενας απ τους λογους που συμβαινει ειναι οτι ο ανθρωπος βαριεται ή τον κανουν να βαριεται να διαζειριζεται την τυχη του-στο μετρο που μπορει- και θελει να την εκχωρησει σε τριτους. Οι τριτοι ομως ειναι λιγοτεροι, συνηθως ανικανοι, εξουσιομανεις, ευκολοι στο να διαφθαρουν..
Οσο για την πληροφορηση σου ειναι πολυ καλη. Εχω και εγω κατι παρομοιες αντριχιαστικες ειδησεις στις οποιες ομως θ αντιδρασω με το να βγω εξω αποφασισμενος....
Φίλε και νεαρότερε συνάδελφε,(επειδή κι εγώ νεαρός είμαι στα 49-εξάλλου το αποδεικνύω και με το αβαταρ μου, που είμαι εγώ πρόσφατα-σαν την αρσενικιά Βουγιουκλάκη:lol: ), σ'ευχαριστώ για τα θετικά σου λόγια που μου απευθύνεις. Κι εγώ με τη σειρά μου επικροτώ το ότι είσαι ανοιχτόμυαλος πολιτικά, και όχι φερέφωνο των πολλών γονιών, που διακρίνονται για το έρεισμά τους στον δικομματισμό ανεγκέφαλα, μυωπικά και ανήθικα. Είναι θετικότατο να υπάρχουν νέοι 23 ετών με επαναστατική και ανατρεπτική διάθεση και θεώρηση των πολιτικών τουλάχιστον πραγμάτων, διότι σ'ασάς στηρίζονται οι ελπίδες του μέλλοντος της χώρας.
Θα παραθέσω όμως τις ενστάσεις μου, στα πλαίσια της παράθεσης και ανταλλαγής απόψεων, όπως η λογική του φόρουμ είναι δομημένη: Η "αντίσταση στο δρόμο" που αναφέρεις, πιστεύω ότι αφενός καπελώνεται απ' το ΚΚΕ, αφετέρου οι εποχές που ευδοκιμούσε κάτι τέτοιο, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα διερχόμαστε την επανάσταση στη κάλπη. Είναι όμως απαραίτητο ο ψηφοφόρος να συνειδητοποιήσει ότι έχει στο χέρι του μεγάλη δύναμη ανατροπής, και όχι ένα παιχνίδι ποδοσφαιρικό. Δικαίως οδηγήθηκες στην απαξίωση του εκλογικού και πολιτικού συστήματος, διότι επί σειρά δεκαετιών η χώρα μας ταλανίζεται από κόμματα δεξιά, "κεντρώα" και "αριστερά", που όλα έχουν ΔΕΞΙΑ τσέπη. Μη συγχέεις όμως τις εκλογές με την αποτυχία ως θεσμού, ούτε και τα κόμματα με τη δημοκρατία. Οι εκλογές συνιστούν δημοκρατικό όπλο του πολίτη, και η δημοκρατία είναι αυτή που δίνει την εξουσία στο λαό μέσω των εκλογών. Απλά, τα συγκεκριμένα βρώμικα κόμματα είναι εκείνα που ευθύνονται, και ο λαός που διαμορφώνεται απ'αυτά και τα στηρίζει. Επιβάλλεται προς τούτο ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: ΝΕΟ ΑΙΜΑ, ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. Κι επειδή πιστεύω ότι ούτε εσύ θα έκλεβες αν είχες εξουσία, αλλά ούτε κι εγώ, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν κι άλλοι πολίτες και άνθρωποι αυτής της χώρας που δεν θα επέτρεπαν στον εαυτό τους τις εκπτώσεις του ήθους και της αξιοπρέπειας. Διότι σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΠΑΝΟΥΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. Οταν μάλιστα απ'αυτά τα χέρια στηρίζεται ένας ολόκληρος λαός. Σου επαναλαμβάνω ότι το θέμα της διαπλοκής και της λαμογιάς ενυπάρχει στη δομή και την "παιδεία" από τη γαλούχηση των συγκεκριμένων κυρίων. Ο ταν ήμουν μικρός, θυμάμαι πάντα τα λόγια του νεκρού πια πατέρα μου σαν ηχώ στη καρδιά μου, που μου έλεγε:"Παιδί μου, πάντα να κάνεις το καλό"! Αυτά τα λόγια έχουν φωλιάσει μέσα μου και δεν θα φύγουν ποτέ, γιατί σφράγισαν και χάραξαν τη πληγή της ψυχής μου και τις πράξεις μου...Δεν μπορεί κανείς συνεπώς να στερήσει σε ανθρώπους που πιστεύουν "στο καλό", να δοκιμάσουν το εγχείρημα ή την ψευδαίσθηση, που αποκαλείς, για την υλοποίηση του ονείρου. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εξάλλου δεν κοστίζει το δικαίωμα στο όνειρο. Είναι ένα δικαίωμα στο τίποτα. Ομως χωρίς το όνειρο δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες.
Οσον τώρα αφορά στο θέμα της αντιπρότασής σου, αποτελεί μέρος του αναρχικού ιδεαλισμού ή της αναρχοαυτονομίας. Και κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανώς εφαρμόσιμο εάν το σύστημα διακυβέρνησης ήταν ο αναρχισμός. Ομως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Κι εμείς αναζητούμε λύσεις μέσα απ'το ήδη καθορισμένων όρων παιχνίδι. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι δεν θα ήταν καλό κάτι τέτοιο. Απλά εκ προϊμίου ανεφάρμοστο και ανεδαφικό. Χώρια που προϋποθέτει άλλου επιπέδου κοινωνίες. Αλλωστε εσύ ο ίδιος λες ότι η εξουσία ελέγχεται από πάνω. Οπερ, ότι και να κάνουμε για βελτίωση αποτελεί ουτοπία, εφόσον άλλοι ελέγχουν τα πράγματα.
Πρότασή μου: Ψήφος στα εκτός βουλής κόμματα, στα οποία κανένα μέλος ή στέλεχος να μην έχει υπάρξει στο κοινοβούλιο, να κατορθώσουν να εισαχθούν σαυτό, να ασκούν δριμύτατη κριτική στον δικομματισμό εντός βουλής, να επιδείξουν νέο ήθος, να αφυπνιστούν συνειδήσεις και άλλων πολιτών, και σιγά σιγά να αρχίζει να αλλάζει το πολιτικό τοπίο. Αν κάποτε ψηφιστεί ως κυβέρνηση ένα από αυτά τα κόμματα, να θέσει ασφαλιστικές δικλείδες ως δεσμεύσεις νομικές και κυρώσεις αυστηρότατες αν δεν πραγματοποιήσει τα όσα πρέσβευε και επαγγελόταν. Αν πάλι δεν το αφήσουν άνωθεν να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, να το καταγγείλει δημόσια και να παραιτηθεί από υπουργικά και βουλευτικά αξιώματα, καθώς και σύσσωμο απ'τη κυβερνητική του εξουσία, και να μη προσχωρίσει σε αλλότρια κόμματα, αλλά να εξέλθει παντελώς του κοινοβουλίου. Φοβάμαι ότι πρέπει να διέλθουμε από όλην αυτή τη διαδικασία για να έχουμε κάποια ελπίδα. Άλλη λύση ως δια μαγείας δεν υπάρχει. Εφόσον θα έχουμε εξαντλήσει και το τελευταίο νόμιμο περιθώριο εις μάτην, το επόμενο βήμα θα είναι η κοινωνική επανάσταση των πολιτών και η έξοδός τους σε οδομαχίες. Αυτό μάλιστα το τελευταίο, πιστεύω ότι θα επέλθει ούτως ή άλλως και μάλιστα σύντομα, απ'την επερχόμενη πείνα που θα μας υποχρεώσουν τα κόμματα που ψηφίζει ανεγκέφαλα ο ελληνικός λαός. Τότε θα χυθεί πολύ αίμα, μιάς και θα μας χτυπούν τα ματ και η αστυνομία, που αντί να υποστηρίξει τα δίκαια του ελληνικού λαού, ως συνήθως θα υποστηρίξει το φαύλο εξουσιαστικό κατεστημένο, το οποίο βαίνει κόντρα ακόμη και στα συμφέροντα των απλών αστυνομικών.
Και αν δεν μου αρεσει το υπαρχον σκηνικο και θεωρω τις εκλογες αποτυχημενο θεσμο; Και αν σαν και μενα ειναι πολλοι; Και αν ολοι θεωρουν οτι η καταντια της δημοκρατιας ειναι τα κομματα;
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το υπαρχον σκηνικο δεν μ εκφραζει και το θεωρω ηλιθιο και ανουσιο
Aν κανένας κομματικός σχηματισμός δε σε εκφράζει, δε σου απαγορεύει κανένας να σχηματίσεις δικό σου μαζί με τους ομοϊδεάτες σου.
Αν το σκηνικό δε σου αρέσει και απλά το παρατηρείς και το διαπιστώνεις, δε θα επέλθει καμιά βελτίωση ποτέ.
το άκυρο & η αποχή, δεν έχουν καμιά ουσία αφού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Αν είχε 50% αποχή/άκυρα και ο δήμος Χ αντί για 25 έδρες εξέλεγε 13 και μένανε οι άλλες άδειες να το συζητούσαμε.
Ενημερωτικά και 7 εκατομμύρια άκυρα να πέσουν με 1 έγκυρο, το 1 έγκυρο είναι ικανό να βγάλει 300 βουλευτές στις βουλευτικές.
Οπως τα λες είναι φίλε. Μπορούν τα λαμόγια να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας, έστω επί του 50% των εγκύρων, αγνοώντας όλα τα άκυρα και την αποχή, και στα δικά τους κανάλια μάλιστα, να μας διαλαλούν πανηγυρικά, ότι "είμαστε νικητές"!!! Και από κάτω να χειροκροτούν και τα εγκάθετα φερέφωνα!...Σίγουρα προτιμούν την αποχή και τα άκυρα, από την είσοδο μικρών κομμάτων στο κοινοβούλιο. Είναι άκρως οφθαλμοφανές.
Resistman
10/10/2006, 02:42
Πραγματικα Conkark με συγκινει που διαφωνεις με τετοιο τροπο μαζι μου και διαβαζεις οσα λεω..
Και ξεκινω: δεν θεωρω τον εαυτο μου επαναστατη. Τα οσα κανω ειναι αυθεντικα, λελογισμενα και απ την καρδια μου, αλλα λιγα ως ελαχιστα.
Οι επαναστατες μπορει να σκοτωναν και κοσμο αβερτα υπο συνθηκες μαχης, εγω ισως δειλιαζα ή ισως αυτοκτονουσα. Και εκει ειναι η μεγαλη διαφορα, Στο αν θα κανεις το παραπανω βημα, που δεν ξερω γαμωτο μου αν χρειαζεται. Με βασανιζει το ζητημα της βιας. Δεν ειμαι ικανος να πειραξω κουνουπι ( για καμια τραπεζα ευχαριστως...Προς "περιεργους" για το τελευταιο: πλακα κανω ε..μη βρεθω στη στενη...)
Για το ΚΚΕ δεν μιλω. Εχει αιμα στην πλατη του, λαθη, αλλα σημερα καπελωνει. Σε "συνδικαλιστικη" ενεργεια που εκανα, ηταν το μονο που δεν σεβαστηκε την συμφωνια τιμης που ειχα κανει με ολους, οτι θ αφησουμε εξω τα χοντρα ιδεολογικα μας και θα ενεργησουμε χαλαροτερα. Επειδη αυτο ειναι μεμωνομενο περιστατικο, ας του δωσουμε την σημασια που πρεπει και ας μην γενικευσουμε.Αποτελει ομως δειγμα.
Πιστευω οτι υπαρχουν εντιμοι ανθρωποι εντος πολιτικης. Το συστημα ομως στο οποιο συμμετεχουν μυριζει, και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Οποτε υπαρχει ευθυνη που μενουν, αφου ξερουν το ανωφελο του θεματος. Και εξηγουμαι: οταν σκαει οδηγια απο ΕΕ για μειωση συνταξεων, ο εντιμος, ή δεν την ενσωματωνει στην ελληνικη νομοθεσια, ή παραιτειται, ή βγαζει την χωρα απ την ΕΕ και δεν αποδεχεται στο εξης τιποτα απ εξω. Δεν υπαρχει αλλος δρομος.
Να κλεψω; Δεν θα ηθικολογησω αλλα απο κανενα πλουσιο θα κλεβα ανετα αν ειχα τα κοτσια. Απο κανενα μπατιρι ή απο λεφτα κοινα για καποιο σκοπο , με κανενα τροπο. Οικογενεια βλεπεις και εγω..
Παντως επεσες μεσα σχεδον ( αφου δεν εγραψα παραπανω) στις πεποιθησεις μου. Και το οτι γνωριζεις καποιες απ αυτες τις αποψεις αν μη τι αλλο δειχνει οτι το ψαχνεις. Εκπλησσομαι πραγματικα. Κανω κρα να βρω ανθρωπο να διαφωνησω σοβαρα ρε γαμωτο. Στην ηλικια μου ξερεις καλα τι παιζει..Για να καταληξω εκει που ψιλοκατεληξα, εχω περασει μεγαλες φουρτουνες, πισωγυρισματα, ενοχες, στερησεις, διαβασμα σε σημειο παροξυσμου, διαφωνιες, χαμενες φιλιες και αλλα που δεν μπορω να γραψω.
Δεν σου λεω να μην δοκιμαεις την προταση σου. Αλιμονο.Παλεψε τη , διεδωσε τη, προσπαθησε να πεισεις γι αυτη. Νομιζω ομως οτι: με μια ΕΕ πανω απ τα κεφαλια μας, με 3κατασκευαστικες,3εταιρειες δημοσκοπησεων, 4ιδιωτικα καναλια και 4 εφημεριδες να ελεγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ενα αγνο κομμα, τι μπορει να κανει;
Τα ΜΜΕ "εμενα" με βαφτιζουν τρομοκρατη, την πορεια "παρεμποδιση της λειτουργιας της αγορας", τη συγκρουση "ασκοπη και παρανομη βια", τα δημοσια πανεπιστημια "καταλοιπα του σοσιαλισμου", τους μεταναστες "μιασματα". Απεναντι σ αυτη τη σαπιλα, ενα αγνο κομμα πρεπει να εχει: στρατο, φιλοσοφους, ψυχιατρους, ναρκωτικα, 5καναλια, 5 εφημεριδες, εκδοσεις, γηπεδα, μουτζαχεντιν, τρελους....δηλαδη τα παντα για να επιβληθει αμεσα. Και δεν θα τα εχει ή θα το εμποδισουν να τα βρει..
Στη ζωη μου ειμαι υπερ της εξαντλησης των περιθωριων σε σημειο που αργω τραγικα...Μαζι σου στο να δοκιμασεις την προταση σου. Σου ειπα ομως τι πιστευω..
Οσο για την αντιπροταση μου, ετσι οπως την εξηγω εδω ειναι καθολα νομιμη και πιστευω αποτελεσματικη. Η δημοκρατια για μενα (και κατα Καστοριαδη) ειναι ή αμεση ή ανυπαρκτη. Χωρις εκλογες,κοινοβουλιο, ανεξαρτητες αρχες, αντιπροσωπους ανελεγκτους με τετοιες εξουσιες. Με καθε σεβασμο, σε παραπεμπω στο βιβλιο του "Οι ομιλιες στην Ελλαδα". Ενιωσα να λυνεται το μυαλο μου, πηρα αρκετες απαντησεις αλλα μου γεννηθηκαν και νεα ερωτηματα. Διαβασε το κομματι περι δημοκρατιας. Ειναι απλα μαγευτικο..
Οσο για τα τελευταια που γραφεις, δεν ξερω..δεν ξερω...Βια...Ξερεις ολοι ρομαντικα μπορει να γουσταρουνε αλλα στη φωτια λιγους βλεπω..και δεν βαζω τον εαυτο μου συχνα μεσα...Να σου πω οτι χρειαζεται;; Ιδελογικα μπορει να σου απαντησω ναι, ιστορικα ναι, η καρδια μου ομως μπορει να πει οχι. Μιλαμε για προσωπα και θανατο. Και επειδη εχω ζησει ασχημες στιγμες, εχω επιφυλαξεις...Η αποφαση για να παρεις καποια ψυχη στα χερια σου ειναι θεμα ζωης τεραστιο. Μια ευκολη απαντηση που θα σου εδινα ειναι οτι δεν πολεμαω τον πλουσιο η τον αστυνομο σαν προσωπο αλλα το συστημα που τους επιτρεπει να ενεργουν ετσι. Η ανταπαντηση ειναι οτι μερικοι εχουν ταυτιστει τοσο μ αυτο που δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις: ειναι οι ιδιοι το συστημα. Μονο τα ντουβαρια ειναι αψυχα...
Οι καθορισμενοι οροι του παιχνιδιου που γραφεις ειναι τεθειμενοι απο τριτους. Βιωνουμε δηλαδη την κατασταση της ετερονομιας, δηλαδη την φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας απο καποιος αλλους εκτος αυτης. Δηλαδη τα ονειρα για καμπριο, θεση διευθυντη, τρια πιπινια καβατζα, εξοχικο, σκαφος, κινητο 3G, διακοπες Μυκονο, καταθεσεις δεν εχει τεθει απ τους ανθρωπους του μοχθου αλλα απ οσους θελουν αυτοι να παραμεινουν στη μισθωτη σκλαβια δινοντας τους ψευτικα και ποταπα ονειρα που ποτε δεν θα φτασουν, αντι να σκεφτονται την ελευθερια τους.
AShton απ οτι καταλαβες δεν θελω να φτιαξω κομμα. Βελτιωσεις προσπαθω να κανω με τον δικο μου τροπο, οχι καθε τεσσερα χρονια ομως
Πραγματικα Conkark με συγκινει που διαφωνεις με τετοιο τροπο μαζι μου και διαβαζεις οσα λεω..
Και ξεκινω: δεν θεωρω τον εαυτο μου επαναστατη. Τα οσα κανω ειναι αυθεντικα, λελογισμενα και απ την καρδια μου, αλλα λιγα ως ελαχιστα.
Οι επαναστατες μπορει να σκοτωναν και κοσμο αβερτα υπο συνθηκες μαχης, εγω ισως δειλιαζα ή ισως αυτοκτονουσα. Και εκει ειναι η μεγαλη διαφορα, Στο αν θα κανεις το παραπανω βημα, που δεν ξερω γαμωτο μου αν χρειαζεται. Με βασανιζει το ζητημα της βιας. Δεν ειμαι ικανος να πειραξω κουνουπι ( για καμια τραπεζα ευχαριστως...Προς "περιεργους" για το τελευταιο: πλακα κανω ε..μη βρεθω στη στενη...)
Για το ΚΚΕ δεν μιλω. Εχει αιμα στην πλατη του, λαθη, αλλα σημερα καπελωνει. Σε "συνδικαλιστικη" ενεργεια που εκανα, ηταν το μονο που δεν σεβαστηκε την συμφωνια τιμης που ειχα κανει με ολους, οτι θ αφησουμε εξω τα χοντρα ιδεολογικα μας και θα ενεργησουμε χαλαροτερα. Επειδη αυτο ειναι μεμωνομενο περιστατικο, ας του δωσουμε την σημασια που πρεπει και ας μην γενικευσουμε.Αποτελει ομως δειγμα.
Πιστευω οτι υπαρχουν εντιμοι ανθρωποι εντος πολιτικης. Το συστημα ομως στο οποιο συμμετεχουν μυριζει, και ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. Οποτε υπαρχει ευθυνη που μενουν, αφου ξερουν το ανωφελο του θεματος. Και εξηγουμαι: οταν σκαει οδηγια απο ΕΕ για μειωση συνταξεων, ο εντιμος, ή δεν την ενσωματωνει στην ελληνικη νομοθεσια, ή παραιτειται, ή βγαζει την χωρα απ την ΕΕ και δεν αποδεχεται στο εξης τιποτα απ εξω. Δεν υπαρχει αλλος δρομος.
Να κλεψω; Δεν θα ηθικολογησω αλλα απο κανενα πλουσιο θα κλεβα ανετα αν ειχα τα κοτσια. Απο κανενα μπατιρι ή απο λεφτα κοινα για καποιο σκοπο , με κανενα τροπο. Οικογενεια βλεπεις και εγω..
Παντως επεσες μεσα σχεδον ( αφου δεν εγραψα παραπανω) στις πεποιθησεις μου. Και το οτι γνωριζεις καποιες απ αυτες τις αποψεις αν μη τι αλλο δειχνει οτι το ψαχνεις. Εκπλησσομαι πραγματικα. Κανω κρα να βρω ανθρωπο να διαφωνησω σοβαρα ρε γαμωτο. Στην ηλικια μου ξερεις καλα τι παιζει..Για να καταληξω εκει που ψιλοκατεληξα, εχω περασει μεγαλες φουρτουνες, πισωγυρισματα, ενοχες, στερησεις, διαβασμα σε σημειο παροξυσμου, διαφωνιες, χαμενες φιλιες και αλλα που δεν μπορω να γραψω.
Δεν σου λεω να μην δοκιμαεις την προταση σου. Αλιμονο.Παλεψε τη , διεδωσε τη, προσπαθησε να πεισεις γι αυτη. Νομιζω ομως οτι: με μια ΕΕ πανω απ τα κεφαλια μας, με 3κατασκευαστικες,3εταιρειες δημοσκοπησεων, 4ιδιωτικα καναλια και 4 εφημεριδες να ελεγχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ενα αγνο κομμα, τι μπορει να κανει;
Τα ΜΜΕ "εμενα" με βαφτιζουν τρομοκρατη, την πορεια "παρεμποδιση της λειτουργιας της αγορας", τη συγκρουση "ασκοπη και παρανομη βια", τα δημοσια πανεπιστημια "καταλοιπα του σοσιαλισμου", τους μεταναστες "μιασματα". Απεναντι σ αυτη τη σαπιλα, ενα αγνο κομμα πρεπει να εχει: στρατο, φιλοσοφους, ψυχιατρους, ναρκωτικα, 5καναλια, 5 εφημεριδες, εκδοσεις, γηπεδα, μουτζαχεντιν, τρελους....δηλαδη τα παντα για να επιβληθει αμεσα. Και δεν θα τα εχει ή θα το εμποδισουν να τα βρει..
Στη ζωη μου ειμαι υπερ της εξαντλησης των περιθωριων σε σημειο που αργω τραγικα...Μαζι σου στο να δοκιμασεις την προταση σου. Σου ειπα ομως τι πιστευω..
Οσο για την αντιπροταση μου, ετσι οπως την εξηγω εδω ειναι καθολα νομιμη και πιστευω αποτελεσματικη. Η δημοκρατια για μενα (και κατα Καστοριαδη) ειναι ή αμεση ή ανυπαρκτη. Χωρις εκλογες,κοινοβουλιο, ανεξαρτητες αρχες, αντιπροσωπους ανελεγκτους με τετοιες εξουσιες. Με καθε σεβασμο, σε παραπεμπω στο βιβλιο του "Οι ομιλιες στην Ελλαδα". Ενιωσα να λυνεται το μυαλο μου, πηρα αρκετες απαντησεις αλλα μου γεννηθηκαν και νεα ερωτηματα. Διαβασε το κομματι περι δημοκρατιας. Ειναι απλα μαγευτικο..
Οσο για τα τελευταια που γραφεις, δεν ξερω..δεν ξερω...Βια...Ξερεις ολοι ρομαντικα μπορει να γουσταρουνε αλλα στη φωτια λιγους βλεπω..και δεν βαζω τον εαυτο μου συχνα μεσα...Να σου πω οτι χρειαζεται;; Ιδελογικα μπορει να σου απαντησω ναι, ιστορικα ναι, η καρδια μου ομως μπορει να πει οχι. Μιλαμε για προσωπα και θανατο. Και επειδη εχω ζησει ασχημες στιγμες, εχω επιφυλαξεις...Η αποφαση για να παρεις καποια ψυχη στα χερια σου ειναι θεμα ζωης τεραστιο. Μια ευκολη απαντηση που θα σου εδινα ειναι οτι δεν πολεμαω τον πλουσιο η τον αστυνομο σαν προσωπο αλλα το συστημα που τους επιτρεπει να ενεργουν ετσι. Η ανταπαντηση ειναι οτι μερικοι εχουν ταυτιστει τοσο μ αυτο που δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις: ειναι οι ιδιοι το συστημα. Μονο τα ντουβαρια ειναι αψυχα...
Οι καθορισμενοι οροι του παιχνιδιου που γραφεις ειναι τεθειμενοι απο τριτους. Βιωνουμε δηλαδη την κατασταση της ετερονομιας, δηλαδη την φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας απο καποιος αλλους εκτος αυτης. Δηλαδη τα ονειρα για καμπριο, θεση διευθυντη, τρια πιπινια καβατζα, εξοχικο, σκαφος, κινητο 3G, διακοπες Μυκονο, καταθεσεις δεν εχει τεθει απ τους ανθρωπους του μοχθου αλλα απ οσους θελουν αυτοι να παραμεινουν στη μισθωτη σκλαβια δινοντας τους ψευτικα και ποταπα ονειρα που ποτε δεν θα φτασουν, αντι να σκεφτονται την ελευθερια τους.
AShton απ οτι καταλαβες δεν θελω να φτιαξω κομμα. Βελτιωσεις προσπαθω να κανω με τον δικο μου τροπο, οχι καθε τεσσερα χρονια ομως
Φίλτατε Resistman, καταρχήν δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά συμφωνώ. Μόνο που αναφαίρεσαι σε απόλυτα ιδεολογικά λύσεις, ως πλήρη ανατροπή του ισχύοντος συστήματος, όπερ ουτοπικό μιάς και δεν μπορεί να εφαρμοστεί, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Κι εγώ συμφωνώ με τον Προυντόν που ίσως αυτός πρωτομίλησε για τον αναρχισμό, (χωρίς να τον βαπτίσει έτσι), και με τον Κροπότκιν, και με τον Μαρκούζε, και με τον Μπακούνιν. Όλοι αυτοί όμως πρότειναν τη βία για τη μετάβαση σε κοινωνία "πρωτόπλαστη", για να καταστεί δυνατή η εφαρμογή του αναρχικού κοινωνικού συστήματος. Και επί πλέον, θεωρούσαν τη θρησκεία ως όποιο των λαών, όπως και ο Μαρξ. Στο οποίο εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ, διότι θέλω να πιστεύω στις αξίες της διδασκαλίας του Χριστού, οι οποίες αν τις σέβομαι, με χαρακτηρίζουν και καλό άνθρωπο, και αυτό με κάνει υπερήφανο. Υπήρξε και ο Λέων Τολστόϊ βέβαια που ήταν φιλειρηνηστής, και αυτόν τον προτιμώ. Ή και τον Γκάντι, αν θες.
-Μόνο που εγώ δέν πρότεινα απόλυτη ιδεολογία για λύση. Καταρχήν, για μένα λύσεις δεν υπάρχουν. Και σε όσους πιστεύουν σε λύσεις, εγώ έχω και από ένα πρόβλημα για κάθε τους λύση. Εγώ μίλησα απλά και πρακτικά. Αύριο το πρωί ανοίγουν οι κάλπες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Όσοι πιστεύουν ότι οι πολιτικάντηδες -ψευτοδήμαρχοι πρόσφεραν σοβαρά, σε τοπικό επίπεδο, είναι ελεύθεροι να τους ξαναψηφίσουν. Όσοι κρίνουν ότι απλά δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία ή να νίψουν τας χείρας των, ώστε να εμπιστευτούν την ετυμηγορία του όχλου που κείται στη Νιρβάνα του Βούδα, κι αυτοί είναι ελεύθεροι να πράξουν ούτως. Αλλά όσοι θέλουν πραγματικά να δώσουν πρόβλημα-έστω και ψυχολογικό- στους εγκαθέτους εξουσιαστές, τότε να ψηφίσουν αυτό:
65416
Uriah Heep
15/10/2006, 06:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Όσοι κρίνουν ότι απλά δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία ή να νίψουν τας χείρας των, ώστε να εμπιστευτούν την ετυμηγορία του όχλου που κείται στη Νιρβάνα του Βούδα, κι αυτοί είναι ελεύθεροι να πράξουν ούτως.
Από νωρίς (σήμερα ημέρα εκλογών) ξεκίνησα να ψάλω το θιβετιανό μάντρα "Ώμ Μάνι Πάντμε Χούμ΄" μπας και φωτιστεί ο όχλος των αφασικών μαλακίων και αλλάξει κάτι...
... σαν ύστατη ελπίδα,
τελών υπό κατάσταση Νιρβάνα...
:beer: :beer: :beer:
Resistman
16/10/2006, 19:53
Ξερεις πολλα και αυτο ειναι πολυ καλο. Μαλλον και περισσοτερα απο μενα πραγμα φυσιολογικο.
conkark δεν ειμαι αθεος......Σε μπερδευω;Ναι ορθοδοξος ειμαι, αλλα θα πεσουν να με φανε οποτε δεν το συνεχιζω..
Προτυπα μου ειναι οι πρωτοχριστιανικες κοινωνιες...Σηκωνει μεγαλη κουβεντα πως ποτε,ποιος και γιατι. Οχι εδω βεβαια.
Φανταζομαι οτι ξερεις γι αυτες και μαλλον αρκετα σε σχεση με εμενα.
Συμφωνω οτι δεν υπαρχουν μαγικες λυσεις. Οσον αφορα τη βια πιστεψε με δεν ειμαι υπερμαχος της, επιδιωκω να την αποφευγω.
Η προταση σου εχει λογικη και αν την δοκιμασες μπραβο σου. Την επομενη ισως προσπαθησεις να πεισεις περισσοτερους γι αυτο και θα πραξεις αριστα! Απ τη στιγμη που συμφωνουμε στο οτι αυτο το πολιτικο συστημα αποπνεει σαπιλα και ειναι σχεδον ξοφλημενο, δεν θα κανω εγω υποδειξεις στο πως θ αντιδρασεις εσυ και ο καθενας. Δεν ειμαι σοφος. Ισως επελεξα αλλο τροπο ο οποιος να ειναι και λανθασμενος...
Οπως και να εχει χαρηκα πολυ που μου εξεθεσες ανοιχτα τις αποψεις σου και πιστεψε με προβληματιστηκα αλλη μια φορα για το που παω..Να εισαι καλα οτι και αν κανεις..
:wave2: :wave2: :wave2:
Περί αποχής
Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά.
2002 , α' γύρος :
Εγγεγραμμένοι 2.422.735
Ψήφισαν 1.774.049 (73,2%)
Άκυρα/Λευκά 130.212 (7,3%).
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 659.377 40,10 %
2006, α γύρος
Εγγεγραμμένοι 2.308.992 (λιγότεροι από το 2002)
Ψήφισαν 1.598.343 (69,2%)
Άκυρα/Λευκά 144.076 (9,0%).
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 631.325 43,41 %
Η Φώφη αν και πήρε λιγότερες ψήφους από το 2002, θεωρείται κερδισμένη επειδή το 40 το έκανε 43%.
Η αύξηση της αποχής κατά 3% και η αύξηση σε άκυρα-λευκά, επέτρεψαν στη Φώφη με 30,000 λιγότερους ψήφους να πάρει το 3% παραπάνω.
αν καταλαβαινεις τι λες... μιλας για ανατροπη του πολιτευματος κα του Συνταγματος...
ασε τα μανιφεστα (ψωναρα) και κανε το μονο που μπορεις και πρεπει να κανεις ... ΨΗΦΙΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
αν καταλαβαινεις τι λες... μιλας για ανατροπη του πολιτευματος κα του Συνταγματος...
ασε τα μανιφεστα (ψωναρα) και κανε το μονο που μπορεις και πρεπει να κανεις ... ΨΗΦΙΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
Αγαπητέ συνάδελφε, είσαι σωστός στην τοποθέτησή σου. Βέβαια η επίκρισή σου με άσχημο χαρακτηρισμό δεν σε τιμά, και δεν είναι η δέουσα απέναντι σε συναδέλφους. "Ψωνάρες" είμαστε όλοι μας με τις μηχανές μας. Αλλά ο φίλος μας Resistman είναι νεαρός ευαίσθητος και καλός άνθρωπος, ο οποίος δικαίως επαναστατεί με όλη τη σαπίλα που ασύστολα άλλοι δομούν και μεταλλάσσουν τη κοινωνία μας, και δεν έχει καταλήξει αλλά αναζητά τη καλύτερη λύση, που ίσως διορθώσει τα φαύλα τεκταινόμενα. Σκέψου, που άλλοι συνομίληκοι ψηφίζουν απερίσκεπτα τον Κακλαμάνη, ο οποίος δεν έπραξε ουδέν έργο κατά την υπουργική του θητεία στον τομέα της υγείας, και περιμένουν να γίνει σούπερμαν ως δήμαρχος. Ο Καραγκιόζης-δήμαρχος περισσότερα θα είχε κάνει :lol: Μας βομβάρδιζαν τα διαπλεκόμενα μμε με το ότι ο κ. Κακλαμάνης κατάργησε τα ράντσα. Και ο απλός πολίτης αναρρωτιέται: Δηλαδή, μειώθηκαν οι ασθενείς; Εδώ γελάνε! Οπως και οι προκάτοχοί του ψευτοδήμαρχοι, ο Αβραμόπουλος και η Μπακογιάννη δεν έκαναν έργο, ή μάλλον ο πρώτος αύξησε πολλαπλώς τα δημοτικά τέλη, και θέσπισε τα παράνομα (κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας), παρκόμετρα, και η δεύτερη ξέθαψε τροχαίες κλίσεις για παράνομη στάθμευση προ 15ετίας, και νοίκιασε το πρώην νεοκλασσικό "Μικρό πολυτεχνείο" (επί των οδών Πατησίων και Αγ. Μελετίου) στους εβραίους "Mark'ς and Spencer's", αντί να το διαμορφώσει σε πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, και άλλα τέτοια. Ποιός πιστεύει ότι ο Κακλαμάνης θα συνειδητοποιήσει ότι ψηφίστηκε για να προσφέρει; Αφού ανόητα ο έλληνας ψηφοφόρος τους στηρίζει χωρίς να προσφέρουν τίποτα, αυτοί χαζοί είναι να προσφέρουν; Θα βουτήξει κι αυτός τις μίζες των εργολάβων, θα αρπάξει και τους δημοτικούς προϋπολογισμούς-μαμούθ, και θα παραδώσει πλημμελή "έργα", που θα τα έχουμε πληρώσει στο πολλαπλάσιο, ως είθισται, εις υγείαν των κορόιδων. Κοντός ψαλμός αλληλούια!
Με συναδελφική αγάπη.
Περί αποχής
Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιά.
2002 , α' γύρος :
Εγγεγραμμένοι 2.422.735
Ψήφισαν 1.774.049 (73,2%)
Άκυρα/Λευκά 130.212 (7,3%).
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 659.377 40,10 %
2006, α γύρος
Εγγεγραμμένοι 2.308.992 (λιγότεροι από το 2002)
Ψήφισαν 1.598.343 (69,2%)
Άκυρα/Λευκά 144.076 (9,0%).
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ
ΥΠΕΡ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 631.325 43,41 %
Η Φώφη αν και πήρε λιγότερες ψήφους από το 2002, θεωρείται κερδισμένη επειδή το 40 το έκανε 43%.
Η αύξηση της αποχής κατά 3% και η αύξηση σε άκυρα-λευκά, επέτρεψαν στη Φώφη με 30,000 λιγότερους ψήφους να πάρει το 3% παραπάνω.
Μήπως όμως, η άνοδος οφείλεται στα λευκά; Τα οποία ως γνωστόν τα εγκωλπίζεται το πρώτο "κόμμα". Διότι τα άκυρα δεν τα παίρνει κανείς. Και οι βρωμιάρηδες των καναλιών, πάνε να περάσουν στα "ψιλά" ή στην αφάνεια τα άκυρα. Το μόνο που ξέρουν είναι να μετράνε τους ψήφους για τα λαμόγια που ακονίζουν τις μασέλλες τους, στα στημένα και πληρωμένα απ'τη κρατική χρηματοδότηση πάνελς!
Stergios69
17/10/2006, 19:00
ΌΧι λευκό ρε παιδιά, ούτε άκυρο...
Εδώ ο Θείος με τα λευκά βγήκε βουλευτής...