PDA

View Full Version : ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σελίδες : [1] 2 3

AFROPANTELOS
15/11/2006, 16:35
Εχουν αρχισει οι εορταστικες εκδηλωσεις για το πολυτεχνειο και μου ερχετε στο μυαλο ξανα η απορια.

Γιατι δεν βαζουν στην εισοδο διπλα στο κεφαλι και μια μαρμαρινη πλακα οπου να αναγραφονται τα ονοματα των νεκρων οπως σε ολα τα μνημεια ανα την Ελλαδα.:beer: :beer:

Nostra
15/11/2006, 16:41
χωρίς παρεξήγηση afropantele...

τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου...

στα 33 χρόνια μέχρι και τον Χριστό θάψανε...

εμείς ακόμα κάνουΝε πορείες και σπάνε αυτοκίνητα και ξανά μανά κάθε χρόνο...

νισάφι

ξέρω πως θα συζητιέται το θέμα μέχρι τις 20 του μήνα και μετά πάλι του χρόνου... να δω τι καινούριο θα ειπωθεί... και ποιους θα βρίζουμε φέτος....

:wave2: :wave2:

ΥΓ: και πάλι afropantele δεν αναφέρομαι σε εσένα που το έθιξες... :beer:

div400
15/11/2006, 16:57
+1000000000000000

zzr2005
15/11/2006, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

νισάφι

ξέρω πως θα συζητιέται το θέμα μέχρι τις 20 του μήνα και μετά πάλι του χρόνου... να δω τι καινούριο θα ειπωθεί... και ποιους θα βρίζουμε φέτος....

Υποννοείτε να καταργηθούν οι πορείες και οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο???
:eek: :eek: :eek: :eek:

Nik0s
15/11/2006, 17:39
Κάτσε να έρθει και ο resistman να κλείσει το καρέ...

:lol:

xtrm600
15/11/2006, 18:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra

νισάφι

Sorry κιολας, αλλά αν έχεις συνδέσει το πολυτεχνείο με τα δακρυγόνα και τα σπασίματα,έχεις φάει το καρότο και όλοι εκείνοι οι "αρμόδιοι" που αφήνουν (αν δεν υποκινούν) τα παρατράγουδα να πρωταγωνιστούν,έχουν πετύχει το στόχο τους.
Ίσως ούτε οι πορείες να χρειάζονται βεβαια... Ενα λουλούδι μονο είναι αρκετό.
Όχι μόνο για αυτούς που πεθάνανε,αλλά και για το πνεύμα αντίστασης-το τελευταίο δείγμα στην Ελλάδα-που απο τότε και μετά έχει και αυτό πεθάνει.

Καναπές tv και πιστωτική uber alles

el_hymador
15/11/2006, 19:12
Ρε παιδια δεν ειναι ετσι τα πραγματα!!

Η θα πρεπει να ειμαστε ταγμενοι στην ''μαχομενη αριστερα'' η θα πρεπει να ειμαστε βολεψακηδες μικροαστοι....ελεος!!

ξεκοληστε λιγο..

zzr2005
15/11/2006, 19:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

Η θα πρεπει να ειμαστε ταγμενοι στην ''μαχομενη αριστερα'' η θα πρεπει να ειμαστε βολεψακηδες μικροαστοι....ελεος!!

ξεκοληστε λιγο..

ωχ παει η συζήτηση...:lol: :lol: :lol: :lol:
κοίτα να δεις τι έχει να γίνει τώρα..:lol: :lol: :lol:

xtrm600
15/11/2006, 19:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

ξεκοληστε λιγο..

Καμμία σχέση.
Μη σου πω οτι στις αριστερές έχω πρόβλημα ενώ δεξιά ξύνω -είναι λέει ψυχολογικό :lol: :beer:

kostisthegreek
15/11/2006, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS
Εχουν αρχισει οι εορταστικες εκδηλωσεις για το πολυτεχνειο και μου ερχετε στο μυαλο ξανα η απορια.

Γιατι δεν βαζουν στην εισοδο διπλα στο κεφαλι και μια μαρμαρινη πλακα οπου να αναγραφονται τα ονοματα των νεκρων οπως σε ολα τα μνημεια ανα την Ελλαδα.:beer: :beer:

Γιατί...πέθανε κανένας στο πολυτεχνείο???

Akatanomastos
15/11/2006, 22:28
to thema den einai oti ta spane sto polytexneio.Afto to xame sinithisei.
Pleon se kathe MAZOKSI me poli kosmo ginete gialia karfia.
Kai as stamatisoume na paizoume to kriftouli tou tipou: 30 - 40 Alites ta spane..
1) Gia na paei o allos na spasei prepei na exei eksorgistei.
2) Pleon milame gia 500+ atoma pou emfanizontai san anarxikoi

den dikaiologo to: eksorgizomai ara spao tin periousia tou kosmou, apla vlepo ena fenomeno pou pairnei diastaseis kai to perigrafo

Kai gia to thema pou anoikse to thread SIgoura eprepe na iparxoun ekei onomata, OPOS KAI SE OLA TA MNIMEIA STIN ELLADA, Kai episis na mpoun kai OLA ta onomata giati einai geloio to 2006 na min grafontai oi aristeroi pou pethanan gia tin patrida tous.
Den nomizo pos den xreiazete na se aristeros gia na to pisteveis afto.

EVI
15/11/2006, 22:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Γιατί...πέθανε κανένας στο πολυτεχνείο???

+1

δεν εχει αναφερθει θανατος και μην ακουσω τιποτα για κυβερνιτικες παγιδες και τετοια

κανενας απο καμμια οικογενεια δεν εχει βγει να πει κατι..... ποτε

soundstorm
15/11/2006, 23:04
Σε λιγο καιρο θα λεμε,,,εεεε και τι εγινε σε αυτο το πολυτεχνειο?Ενα αμαξακι εριξε την πορτα.Βρε δεν ντρεπομαστε λιγο λεω εγω.Οχι δεν πεθανε κανενας στο πολυτεχνειο.Γενικα κανεις δεν πεθανε,γινανε μια μερα εκλογες και επεσε η χουντα.Και ο χιτλερ τι κακο εκανε?Επειδη σκοτωνε εβραιους?Πειραζει?Σκοτωσε κατι εκατομυρια ανθρωπους,αλλα τι να κανουμε πολεμος ητανε!!!
Ρε ειστε καλα?Ανθρωποι σαν τον πατερα μου μεινανε σακατηδες μια ζωη για να ειστε ελευθεροι πολιτες και να λετε τωρα τη γνωμη σας ελευθερα στη χωρα που ζουμε και αντι να δειξετε σεβασμο σε αυτους τους ανθρωπους και αν οχι σε αυτους αλλα στους αλλους που εδωσαν την ιδια τη ζωη τους για χαρη αυτης της πατριδας εσεις καθεστε στην καρεγκλιτσα πισω απο μια οθονη και γραφετε οτι σας ερθει στο μυαλο?
Οσο για τις καταστροφες που γινονται εχετε καταλαβει ποιοι ειναι αυτοι που τις κανουν και γιατι?4 χρονια στην θεσσαλονικη βαρεθηκα να βλεπω τα ιδια ατομα να σπανε τα ιδια πραγματα και τους ιδιους μπατσους να προστατευουν τους αναρχικους αγνωστους ΓΝΩΣΤΟΥΣ αντι τους πολιτες και εσεις ακομα να καταλαβαιτε?
Σε λιγο θα βριζουμε και τα παλιο κουμουνια που μας ελευθεροσαν απο τον αγιο χιτλερ!!
Βρε και ο χριστος να ξαναερχοταν σε αυτη τη γη παλι θα τον κρεμαζατε.
Ημαρτον πια.

EVI
15/11/2006, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Σε λιγο καιρο θα λεμε,,,εεεε και τι εγινε σε αυτο το πολυτεχνειο?Ενα αμαξακι εριξε την πορτα.Βρε δεν ντρεπομαστε λιγο λεω εγω.Οχι δεν πεθανε κανενας στο πολυτεχνειο.Γενικα κανεις δεν πεθανε,γινανε μια μερα εκλογες και επεσε η χουντα.Και ο χιτλερ τι κακο εκανε?Επειδη σκοτωνε εβραιους?Πειραζει?Σκοτωσε κατι εκατομυρια ανθρωπους,αλλα τι να κανουμε πολεμος ητανε!!!
Ρε ειστε καλα?Ανθρωποι σαν τον πατερα μου μεινανε σακατηδες μια ζωη για να ειστε ελευθεροι πολιτες και να λετε τωρα τη γνωμη σας ελευθερα στη χωρα που ζουμε και αντι να δειξετε σεβασμο σε αυτους τους ανθρωπους και αν οχι σε αυτους αλλα στους αλλους που εδωσαν την ιδια τη ζωη τους για χαρη αυτης της πατριδας εσεις καθεστε στην καρεγκλιτσα πισω απο μια οθονη και γραφετε οτι σας ερθει στο μυαλο?
Οσο για τις καταστροφες που γινονται εχετε καταλαβει ποιοι ειναι αυτοι που τις κανουν και γιατι?4 χρονια στην θεσσαλονικη βαρεθηκα να βλεπω τα ιδια ατομα να σπανε τα ιδια πραγματα και τους ιδιους μπατσους να προστατευουν τους αναρχικους αγνωστους ΓΝΩΣΤΟΥΣ αντι τους πολιτες και εσεις ακομα να καταλαβαιτε?
Σε λιγο θα βριζουμε και τα παλιο κουμουνια που μας ελευθεροσαν απο τον αγιο χιτλερ!!
Βρε και ο χριστος να ξαναερχοταν σε αυτη τη γη παλι θα τον κρεμαζατε.
Ημαρτον πια.

ρε φιλε βουτας την γλωσσα σου στο μυαλο σου πριν απαντησεις?

ε οχι δε παιθανε κανενας τι να κανουμε δλδ?σαν ιστορικο γεγονος το δεχωμαστε αλλα οχι να το παραποιουμε κιολας

τα κουμουνια μας ελευθερωσαν απο τον χιτλερ?:look:

οποιος πολεμισε για αυτην την χωρα ειναι αξιος επαινου για να μεινει για παντα στην μνημη μας και να παιρνουμε παραδειγμα αλλα οχι και να λεμε ανακριβειες

οσο για τους μπατσους εχεις δικιο

ας σταματησουν αυτοι οι κακοι ανθρωποι να βαρανε αυτους που τα σπανε γιατι αν ενας μπατσος χτυπησει καποιον ειναι κακος ουουουουου κακοςςςςςς

τους πιανουν βγαινουν εξω και τα ξανασπανε οκ
ας τους σκοτωσουν να μην τα ξανασπασουν

τι θα πειτε τοτε?

εχω βαρεθει να ακουω για κουμουνισμο αναρχικους και παπαριες
εχω βαρεθει αυτα τα παιδια που ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι κατι κανουν

αληθινο γεγονος

ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩς ΣΚΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΜΕ ΠΑΘΟς ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΡΕΙΕς ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!!!!!

εε εχω ενα βουνο παραδειγματα αλλα ειναι ακυρα

soundstorm
15/11/2006, 23:15
Α'ι'ντε!!!!Το ολο θεμα μου ειναι να αφησουμε την μαλακ...α που δερνει τον καθενα μας και να δειξουμε λιγο σεβασμο ακριβως σε αυτους που εχασαν τα παντα για αυτη τη χωρα.Το αν ειχε νεκρους το πολυτεχνειο,το λες για πλακα η σοβαρα?

EVI
15/11/2006, 23:18
Α'ι'ντε!!!!Το ολο θεμα μου ειναι να αφησουμε την μαλακ...α που δερνει τον καθενα μας και να δειξουμε λιγο σεβασμο ακριβως σε αυτους που εχασαν τα παντα για αυτη τη χωρα.Το αν ειχε νεκρους το πολυτεχνειο,το λες για πλακα η σοβαρα?

υποθηκε αυτη η ερωτηση και απαντησα

μεμονομενα στην ερωτηση χωρις να εχει καμμια σημασια για το τι βγηκε απο το πολυτεχνειο

μην νομιζεις

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

απλως να ξερουμε για ποιους τα λεμε αυτα

soundstorm
15/11/2006, 23:21
Αν κανω λαθος σορρυ αλλα νομιζα οτι ειπωθηκε πως το οτι στη πορεια της δημοκρατησης(να το πω)δεν σκοτωθηκε κανεις και οτι ειναι ψεματα(να το πω παλι ετσι)οτι σκοτωθηκε λαος για να γινει επαναλαμβανω δημοκρατια.

EVI
15/11/2006, 23:23
Αν κανω λαθος σορρυ αλλα νομιζα οτι ειπωθηκε πως το οτι στη πορεια της δημοκρατησης(να το πω)δεν σκοτωθηκε κανεις και οτι ειναι ψεματα(να το πω παλι ετσι)οτι σκοτωθηκε λαος για να γινει επαναλαμβανω δημοκρατια.

ΜΕΣΑ στο πολυτεχνειο δε σκοτωθηκε κανεις

αν καποιος παιθανε ηταν απο απεξω στις ταραχες πανω

και αν νομιζεις οτι κανω λαθος θα το δεχτω

αρκει να μου δειξεις ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙς ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΝΑ

ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

δωσε μου αποδειξη οτι καποιος παιθανε ΜΕΣΑ στο πολυτεχνειο και θα το δεχτω

γιατι εγω ξερω οτι δεν εγινε ετσι

soundstorm
15/11/2006, 23:27
Οχι δεν ξερω να σου πω ουτε ενα ονομα και δεν ξερω ιστιρικα να σου πω αν εστω ενας σκοτωθηκε.Ξερω να σου πω για υον μυρογιαννη αν θες λιγες μερες πριν το πολυτεχνειο.Ωστοσο το αν κανεις δεν σκοτωθηκε δεν σημενει οτι δεν θα τιμησουμε τους ανθρωπους που ειχαν το σθενος και την τολμη να ξεκινησουν μια επανασταση που κανεις δεν τολμουσε.

EVI
15/11/2006, 23:28
Οχι δεν ξερω να σου πω ουτε ενα ονομα και δεν ξερω ιστιρικα να σου πω αν εστω ενας σκοτωθηκε.Ξερω να σου πω για υον μυρογιαννη αν θες λιγες μερες πριν το πολυτεχνειο.Ωστοσο το αν κανεις δεν σκοτωθηκε δεν σημενει οτι δεν θα τιμησουμε τους ανθρωπους που ειχαν το σθενος και την τολμη να ξεκινησουν μια επανασταση που κανεις δεν τολμουσε.

+1

soundstorm
15/11/2006, 23:30
Τοτε με συγχωρεις,εγω καταλαβα λαθος.:sad:

EVI
15/11/2006, 23:34
Τοτε με συγχωρεις,εγω καταλαβα λαθος.:sad:

aaa ok δε πειραζει κερνας μπυρες ε?ε?ε? :D

:beer: :beer: :beer: :beer:

soundstorm
15/11/2006, 23:38
Αν ερθετε μυτιληνη!!!Η αν πρωτα ο Θεος ερθω Αθηνα ναι!!Αλλα οταν ερθω αθηνα (τα χριστουγεννα λεω) στο δελεαρ δεν παω:rotflmao: :rotflmao:

EVI
15/11/2006, 23:39
στο δελεαρ δεν παω:rotflmao: :rotflmao: [/B]

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

soundstorm
15/11/2006, 23:45

Δεν ξερω αν το λες σοβαρα η για αστειο αλλα δεν βαζουν γιατι ηταν εμφυλιος.

AFROPANTELOS
16/11/2006, 08:55
Δεν ξερω αν το λες σοβαρα η για αστειο αλλα δεν βαζουν γιατι ηταν εμφυλιος.

Νομιζω οτι κανεις λαθος.

Δεν ηταν εμφυλιος, δεν μοιραστικε η ελλαδα στα δυο οπως το 45-49 αλλα μια ομαδα νεων με την συμπαρασταση του κοσμου απεναντι στην εξουσια.

Αν λοιπον υπαρχουν νεκροι εχουμε χρεος να τους τιμουμε με τα ονοματα τους για παντα .

Αν οχι προς τι το παραμυθι:beer: :beer: :beer:

soundstorm
16/11/2006, 09:01
Ναι ενταξει αυτο λεω και εγω.Επειδη ειχα καποτε αυτη την απορια μου ειπαν οτι ναι μεν σκοτωθηκαν Ελληνες αλλα οχι απο γερμανους η τουρκους αλλα απο αλλους Ελληνες οποτε κανουμε λιγο την παπια.Τωρα κατα ποσο ισχυει αυτο δεν ξερω.Στη μυτιληνη παντως δεν εχει καποια μαρμαρινη πλακα αλλα τοτε που πηγαινα εγω σχολειο καναμε και καλα κατι σαν στρατιωτικη αναφορα και λεγαμε τα ονοματα των νεκρων.

crs-k
16/11/2006, 09:15
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

Τι εννοουμε οταν λεμε "ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνειο"?

Η Νομικη, ο κοσμος στους γυρω δρομους που δηλωνε συμπαρασταση, τι ηταν δηλαδη?

Τι εννουμε οταν αναφερομαστε γενικα κι αοριστα στο "Πολυτεχνειο"?

Μονο το αρμα που εριξε την πορτα?

Αυτοι που πηγαιναν γαζες κι αιμοστατικα τι ηταν? Οι "απ' εξω"?

Κι αλλοι "οι μεσα" τι τα εκαναν αυτα? Μασκαρευοντουσαν?

Οι σφαιρες που σφυρισαν πανω απ' την ταρατσα μου (στα Τουρκοβουνια παρακαλω) για ΤΡΕΙΣ μερες, βεγγαλικα ηταν? Δεν σκοτωναν ΚΑΝΕΝΑ αυτες?

Αιδως Αργειοι !!! :mad:

Για μενα πια, ενα λουλουδι κι ενα δακρυ ειναι αρκετο ... :rolleyes: :sad:

Αλλα ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δεν θα καταφερει να μου ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ την μνημη μου! :nono:

ktm640lc4
16/11/2006, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

Οι σφαιρες που σφυρισαν πανω απ' την ταρατσα μου (στα Τουρκοβουνια παρακαλω) για ΤΡΕΙΣ μερες, βεγγαλικα ηταν? Δεν σκοτωναν ΚΑΝΕΝΑ αυτες?

:a23: :a23:

VANDA
16/11/2006, 09:28
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

+1

AFROPANTELOS
16/11/2006, 10:36
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

Δεν αναφερθηκα πουθενα για μεσα η εξω αλλα για τις ημερες του πολυτεχνειου.

Και επιμενω οτι η πολιτεια πρεπει να αναφερθει ονομαστικα σε αυτους τους ανθρωπους και ακομη αν θες και με λεπτομεριες για το πως εχασαν την ζωη τους.

:beer: :beer:

crs-k
16/11/2006, 10:38
Δεν αναφερθηκα πουθενα για μεσα η εξω αλλα για τις ημερες του πολυτεχνειου.
........................

Κι εγω ΔΕΝ αναφερομαι σε σενα! :winka:

:smokin: :beer: :wave2:

artech
16/11/2006, 12:41
Για το αν πέθαναν και πόσοι/ες πέθαναν, δείτε τα κινηματογραφημένα ντοκουμέντα. Κάθε χρόνο ο Κούλογλου τουλάχιστον έχει τουλάχιστον μία εκπομπή αφιερωμένη σε αυτό. Συγκεκριμένα η εκπομπή του 2005 υπάρχει και online. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι που δεν χρειάζεται να δουν δημόσιο έγγραφο για να καταλάβουν ότι χύθηκε αίμα ανθρώπων και προχωρούν πέρα από τα σχολικά βιβλία ιστορίας.

zzr2005
16/11/2006, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
+1

δεν εχει αναφερθει θανατος και μην ακουσω τιποτα για κυβερνιτικες παγιδες και τετοια

ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΊΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ....
επίσης πιστεύω ότι πρέπει να ζητήσουμε αποζημίωση από τις οικογένειες των καταληψιών για τις επισκευές της ερπύστριας του τανκ που έριξε την πόρτα....

:yuck: :yuck: :yuck:

φυσικά κανείς δεν πέθανε στο Πολυτεχνείο και απορώ που γιορτάζουμε και την 28 Οκτωβρίου όταν είναι γνωστό ότι και εκείς κανείς δεν πέθανε κ τίποτα σημαντικό δεν συνέβη παρά μόνο κάτι ατυχήματα στα βουνά της Πίνδου....στραμπουλήγματα και τέτοια μωρε....

loukasfilm
16/11/2006, 14:19
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

Κακώς που δεν μετρήσανε με μεζούρες, που ακριβώς σκοτώθηκε ο καθένας, έτσι ώστε να λυθεί μια για πάντα το "σοβαρό" αυτό πρόβλημα. Λύκε δυχτυχώς ο πλεύρης και τα φιλοναζιστάκια του καλά κρατούν. Και η "πλάκα" είναι ότι ενδύονται και τον μανδύα των "δημοκρατικών".
Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο παρά ΕΥΓΕ, στα γερασμένα, παράλυτα παιδάκια.

soundstorm
16/11/2006, 14:52
:a19: :a23: :a23:

DUKASII
16/11/2006, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΕΊΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ....
επίσης πιστεύω ότι πρέπει να ζητήσουμε αποζημίωση από τις οικογένειες των καταληψιών για τις επισκευές της ερπύστριας του τανκ που έριξε την πόρτα....

φυσικά κανείς δεν πέθανε στο Πολυτεχνείο και απορώ που γιορτάζουμε και την 28 Οκτωβρίου όταν είναι γνωστό ότι και εκείς κανείς δεν πέθανε κ τίποτα σημαντικό δεν συνέβη παρά μόνο κάτι ατυχήματα στα βουνά της Πίνδου....στραμπουλήγματα και τέτοια μωρε.... +ΟΣΑ ΘΕΣ..
επίσης οσοι δε ζήσαν τότε καλο θα ταν απλα να κοιτάνε χωρίς να γραφουν σε αυτα τα ποστ...

αφου δε σκοτωσαν καποιον που να ξέρω λεει τι το κάνουμε και θέμα..:uplate: :uplate:

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

soundstorm
16/11/2006, 15:13
Σημερα εγινε κατι που με αφησε μαλακ...α!
Εις μνημην του πολυτεχνειου στο Δημοτικο Θεατρο Μυτιληνης θα γινοταν μουσικη αντιφασιστικη παρασταση με την μπαντα nemesis με αφιερωμα στους pink floyd.Στην ουσια θα ηταν μια παρασταση αντιστοιχη με ενα live που ειχαν κανει οι pink floyd εναντια στο Β' παγκοσμιο και το ναζισμο.Αφου εκτυπωθηκαν αφησες,στηθικαν ηχητικα και φωτισμος,αφου η μπαντα εκανε 10 μερες προβες στο στουντιο και 4 μερες στο χωρο του θεατρου ωστε να κανουμε προβα μαζι τους και εμεις οι τεχνικοι(ηχος και φωτα).Εγινε ενσταση απο τον Κυριο διευθυντη του θεατρου λεγοντας:
-Δεν ειναι πρεπον και σωστο να κανετε μια συναυλια εντος του θεατρου και τετοιου μεγεθους(εννοοντας τον εξοπλισμο που στησαμε)και να την χαρακτηριζετε ''αντιφασιστικη''.Τελικα το θεμα εφτασε στη νομαρχια και η εκδηλωση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.Ακυρωθηκε απο ανθρωπους που χαρακτηριζουν τον εαυτο τους απολυτα δημοκρατικους και πατριωτες.
Δηλαδη αν τα παλικαρια χαρακτηριζαν την συναυλια φασιστικη θα υπηρχε προβλημα?Η μηπως αυτο δεν θα τους χαλαγε?
Κ αυριο αυτος ο κυριος θα καταθεσει στεφανι εις μνημην ποιον πατριωτων?
Τελος να πω οτι αυτος ο κυριος ειναι και διευθυντης ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
σορρυ αν θεωρειτε ασχετο αυτου που ειπα αλλα με αφησε αφωνο.

marios8
16/11/2006, 15:27
Να ρωτησω κατι ο αφελης?

+1 :beer:

Alkis
16/11/2006, 15:45
Ήμαρτον πια με το βιολί του "Ποιος σκοτώθηκε μωρέ;", και "Δεν σκοτώθηκε κανένας"

Σκοτώθηκε κόσμος μέσα κι έξω από το Πολυτεχνίο.

Έλεος ρε παιδιά.

Σεβασμός στους γονείς που θρηνούν τα παιδιά τους αυτή τη μέρα, γιατί δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή, γιατί κάτι ζώα τους το στέρησαν, και μερικά από αυτά τα ζώα, ζουν κανονικά την ζωή τους σήμερα!

Ε Λ Ε Ο Σ!

Κόφτε το!:mad:

Zid
16/11/2006, 15:48

φυσικά κανείς δεν πέθανε στο Πολυτεχνείο και απορώ που γιορτάζουμε και την 28 Οκτωβρίου όταν είναι γνωστό ότι και εκείς κανείς δεν πέθανε κ τίποτα σημαντικό δεν συνέβη παρά μόνο κάτι ατυχήματα στα βουνά της Πίνδου....στραμπουλήγματα και τέτοια μωρε....

Χμμμ μήπως γυρνάγαν καμιά ταινία με στρατιωτικό θέμα , και για να το κάνουν λίγο πιο ρεαλιστικό είπαν να το δοκιμάσουν με αληθινά πυρά... :sick: :sick: Άκου λέει δεν πέθανε κάνείς ......!!!!!:eyepop: :eyepop: Ολο μ@λ@κ1ες , !!!

Resistman
16/11/2006, 15:53
Evi , δεν ξερω τι να σου γραψω...

Δεν ξερω αν εχει νοημα να σου δειξει καποιος κατι και να πεις, ναι με πεισατε...Φωτογραφιες ή βιντεο ή μαρτυριες...Δεν ξερω αν πρεπει να χασω χρονο για να σου εξηγησω..

Αλλα επειδη εχω ασχοληθει με το θεμα, θα σου πω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι

να πας ν αφησεις ενα λουλουδι

να πεις συγγνωμη ρε παληκαρια για τις μαλακιες που ειπα

να κλαψεις απο μεσα σου

να υψωσεις τη γροθια σου μπρος στην πυλη του Πολυτεχνειου

να ψαξεις για πληροφοριες

να καταλαβεις γιατι εγινε

Η απαντηση σου, ηταν περα απο ανιστορητη, τοσο μα τοσο χυδαια..Δεν σε βριζω, δεν εχω διαθεση για κοντρα ή κηρυγμα....αλλα προσεχε τι λες, σε παρακαλω απ τα βαθη της καρδιας μου..σε παρακαλω..

Και για το οτι εφτασες να ξεστομισεις αυτη τη βρυσια μπορει να φταινε πολλοι παραγοντες εξω απο σενα, αλλα καπου φταις και εσυ...

Επειδη σπιτι μου εχουμε και τραυματια απο εκεινη την ημερα, οπως και φιλους μεγαλης ηλικιας.....
.
.
.
.
.
.ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ;

Τι να πω..

Θα παω να κλαψω σε καμια γωνια μονος...κακως εγραψα...γιναμε αυτο που μισουσαμε..και το χειροτερο, δεν το παραδεχομαστε..

θα σας εβαζα φωτο απο Πολυτεχνειο..ετσι για να γινει μια ομορφη κουβεντουλα μεταξυ μας, ν ακουστουν αποψεις..να δουμε πως ειμαστε σημερα..δεν εχει νοημα...

θα βαλω φωτο απο εναν πιτσιρικα, Μιχαλη Καλτεζα τον λεγανε..δολοφοληθηκε Στουρναρη και Μπουμπουλινας 18 Νοεμβριου 1985 απο τον αστυνομο Μελιστα...ο οποιος αθωωθηκε

( η χουντα εφυγε, μη φοβαστε..)

ενας ακομα νεκρος του Πολυτεχνειου, 12 χρονια μετα την αποκατασταση της "δημοκρατιας.."

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ: "μπαχαλακος" ηταν, οποτε καλα κανανε και τον σκοτωσανε..
και γι αυτο κατι αλλοι "μπαχαλακηδες" εβαλαν μια μαρμαρινη επιγραφη σ εκεινο το σημειο, το 2005..για να τον θυμουνται ολοι οι "μπαχαλοι" και να περνουν κουραγιο και να τα σπανε καλυτερα...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ Ν ΑΚΟΥΣΕΤΕ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΑΜΩ;

69749

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
θα βαλω φωτο απο εναν πιτσιρικα, Μιχαλη Καλτεζα τον λεγανε..δολοφοληθηκε Στουρναρη και Μπουμπουλινας 18 Νοεμβριου 1985 απο τον αστυνομο Μελιστα...ο οποιος αθωωθηκε

ρε γμτ... όλα καλά τα γράφεις πας και μου βάζεις τα άσχετα θέματα και το χέζουμε το ζήτημα...

:sick:

wild_cat/anima
16/11/2006, 16:04
:a23: :a23: :a23: RESISTman
για ακόμα μία φορα...

Alkis
16/11/2006, 16:08
Evi , δεν ξερω τι να σου γραψω...

Δεν ξερω αν εχει νοημα να σου δειξει καποιος κατι και να πεις, ναι με πεισατε...Φωτογραφιες ή βιντεο ή μαρτυριες...Δεν ξερω αν πρεπει να χασω χρονο για να σου εξηγησω..

Αλλα επειδη εχω ασχοληθει με το θεμα, θα σου πω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι

να πας ν αφησεις ενα λουλουδι

να πεις συγγνωμη ρε παληκαρια για τις μαλακιες που ειπα

να κλαψεις απο μεσα σου

να υψωσεις τη γροθια σου μπρος στην πυλη του Πολυτεχνειου

να ψαξεις για πληροφοριες

να καταλαβεις γιατι εγινε

...................................

Δεν φταίει η Εύη και η κάθε Εύη για τα λεγόμενα της.

Κάποιοι άλλοι την μάθανε να εθελοτυφλεί παρά την θέλησή της. Εύχομαι σε όλους αυτούς, κάποια στιγμή να δουν το θέμα καθαρά ανθρώπινα. Γιατί αυτές οι απόψεις είναι πολύ λυπηρό να τις ακούς. Είναι πολύ άδικο για κάποιους νεκρούς.

Οι υπόλοιποι είτε το ζήσαμε είτε όχι, όσο μπορούμε να μην ξεχνάμε, για να το πούμε και στα παιδιά μας.

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:11
Στο Πολυτεχνείο (εννοώ και την "γιορτή"* ) έχω πάει 3 φορές... και δε θα ξαναπάω... για πολλούς λόγους :sad:

η τρίτη ήταν το '85... τότε με τον Καλτεζά

η δεύτερη ήταν το '75.... 6 χρονών κ το μόνο που θυμάμαι είναι το σούρουπο έξω απο το κτίριο και ένα βουβό κλάμα, αλλα απολύτα γνήσιο

η πρώτη ήταν το '73... 4 χρονών όταν η μητέρα μου με περισσή αφέλεια κατέβηκε με πολύ κόσμο στην Πατησίων να δει η/και να συμπαρασταθεί στον κόσμο που είχε κλειστεί μέσα
και μετά...

θυμάμαι πολύ αχνά κόσμο να τρέχει
θυμάμαι πολύ αχνά να στρίβουμε ένα δρόμο κάθετο (νομίζω την Κοδριγκτώνος)
θυμάμαι λιγότερο αχνά, όπως με σήκωσε στην αγκαλιά της για να τρέξει πιο γρήγορα και κοίταξα προς τα πίσω τη σιλουέτα απο ένα άρμα να περνα και κόσμο να τρεχει

:sad:

ΚΑΜΙΑ σχέση με το σημερινό μπουρδέλο και την κουβέντα για το "άσυλο" και για το πόσοι και ποιοι θα περιφρουρούν την -τυπική - πλεον πορεία

Alkis
16/11/2006, 16:11
Όσοι απορείτε με τους νεκρούς...

Τραβάτε στο πολυτεχνείο και ζητήστε τη λίστα με τους νεκρούς. Αν δεν σας κάνει, πήγαίνετε σε καμιά συγκέντρωση, και ανοίξτε τα αυτάκια σας να τους ακούσετε που τους αναφέρουν.
Και πολλά άλλας μπορείτε να κάνετε άμα σας ενδιαφέρει να δεείτε πιοι πέθαναν.

Πολύ απλό.

Αν δεν γουστάρετε να μάθετε, οκ, αλλά μη λέτε τέτοια αχαρακτήριστα.

Resistman
16/11/2006, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ρε γμτ... όλα καλά τα γράφεις πας και μου βάζεις τα άσχετα θέματα και το χέζουμε το ζήτημα...

CPTN καταλαβα τι θες να πεις...εχω ομως μια αποψη που βλεπει καποια πραγματα απο σκοπια ιστορικης συνεχειας..και για μενα οι νεκροι του Πολυτεχνειου επεσαν για κατι που που δεν κατακτηθηκε, την ελευθερια...και τουτος ο πιτσιρικας που τωρα θα ηταν 36 χρονων, επεσε για τον ιδιο λογο..

Το κρατος με την τοτε μορφη του σε συνεργασια με Κυπατζηδες και Αμερικανους σκοτωνε, βασανιζε, βιαζε, απειλουσε, φιμωνε...Το ιδιο εκανε και το 85..το ιδιο κανει και σημερα..το ιδιο θα κανει και αυριο..

Γι αυτο και η φωτο του Μιχαλη...

Το Πολυτεχνειο δεν ηταν γιορτη, ηταν εξεγερση

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ

wild_cat/anima
16/11/2006, 16:12
με επιασε αηδια με τη δημοκρατικη μας ελλαδα όταν αφου όταν τελειωσα από τη δουλεια μου και πέρασα από το κέντρο, εβλεπα από το πολυτεχνείο μεχρι το συνταγμα παρατεταγμένους μπάτσους σε κάθε γωνία .

άσχετο αλλά ήθελα να το πω :wacko:

OldMan
16/11/2006, 16:15
θυμάμαι πολύ αχνά κόσμο να τρέχει
θυμάμαι πολύ αχνά να στρίβουμε ένα δρόμο κάθετο (νομίζω την Κοδριγκτώνος)
θυμάμαι λιγότερο αχνά, όπως με σήκωσε στην αγκαλιά της για να τρέξει πιο γρήγορα και κοίταξα προς τα πίσω τη σιλουέτα απο ένα άρμα να περνα και κόσμο να τρεχει

Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, Ηλία ...!!!

(στο "αχνά" αναφέρομαι ...) :sad:

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:17
CPTN καταλαβα τι θες να πεις...εχω ομως μια αποψη που βλεπει καποια πραγματα απο σκοπια ιστορικης συνεχειας..και για μενα οι νεκροι του Πολυτεχνειου επεσαν για κατι που που δεν κατακτηθηκε, την ελευθερια...και τουτος ο πιτσιρικας που τωρα θα ηταν 36 χρονων, επεσε για τον ιδιο λογο..

:nono: :nono: :nono:

άστο...

όπως τα λέει ο old είναι

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima
με επιασε αηδια με τη δημοκρατικη μας ελλαδα όταν αφου όταν τελειωσα από τη δουλεια μου και πέρασα από το κέντρο, εβλεπα από το πολυτεχνείο μεχρι το συνταγμα παρατεταγμένους μπάτσους σε κάθε γωνία .

άσχετο αλλά ήθελα να το πω :wacko:

Δεν είναι καθόλου άσχετο και είναι το (προδεδικασμένο) αποτέλεσμα του εξευτελισμού της μνήμης...

ας προσέχαμε

Resistman
16/11/2006, 16:25
Δεν υπαρχει κατι ν αφησω....Εχουμε μια διαφορετικη προσεγγιση cpt..Δεν πειραζει..

Οσον αφορα για τους νεκρους, ακομα δεν υπαρχει επισημη λιστα νεκρων...Και αυτη που διαβαζεται αυτες τις ημερες εχει μεσα ψευδωνυμα και ονοματα ζωντανων δοξα των θεω ανθρωπων..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ, και αυτο μου λεει παρα πολλα..

wild_cat/anima
16/11/2006, 16:27
θυμαμαι περιπου στην 5 ή 6 δημοτικού το δασκαλο να μας περιγραφει τι εγινε στο πολυτεχνείο ....

ερωτηση μου "κυριε ήσασταν και σεις εκεί"?
απάντηση "ναι , είχα κατεβει για δουλειες, δεν πήγα στο πολυτεχνείο, εγω δεν είχα σχεση με τετοια !"

θυμάμαι ακόμα τη φωνή του σχεδον φοβισμένη μήπως κατηγορηθει οτι παρεβρισκόταν στα γεγονότα !

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:32
Δεν υπαρχει κατι ν αφησω....Εχουμε μια διαφορετικη προσεγγιση cpt..Δεν πειραζει..

απλά η δική μου είναι πιο άμεση λόγω συμμετοχής...

Οσον αφορα για τους νεκρους, ακομα δεν υπαρχει επισημη λιστα νεκρων...Και αυτη που διαβαζεται αυτες τις ημερες εχει μεσα ψευδωνυμα και ονοματα ζωντανων δοξα των θεω ανθρωπων..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ, και αυτο μου λεει παρα πολλα..

Η λίστα νεκρών και τραυματιών είχε διαβαστεί στα πρακτικά της δίκης της χούντας (κάποιοι τραυματίες είχαν καταθέσει στη δίκη...)

περίμενε ως αύριο να ψάξω λίγο στα χαρτιά μου

OldMan
16/11/2006, 16:35
περίμενε ως αύριο να ψάξω λίγο στα χαρτιά μου

Δακτυλογράφος στην δίκη ήσουν ??? :look:

wild_cat/anima
16/11/2006, 16:37
OI 23 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

16 Νοεμβρίου 1973...

1. Σπυρίδων Κοντομάρης (ετών 57, 20.30)
2. Διομίδης Κομνηνός (ετών 17, 21.30)
3. Σωκράτης Μιχαήλ (ετών 57, μεταξύ 22.30 & 23.00)
4. Βασίλειος Φάμελλος (ετών 26, 23.30)
5. Torill Engeland Magrette (ετών 22, 23.30)
6. Γεώργιος Σαμούρης (ετών 22, 24.00)
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος (βραδυνή ώρα - κατέληξε 19/11/73)
8. Σπύρος Μαρίνος (Γεωργαράς) (ετών 35, βραδυνή ώρα)

17 Νοεμβρίου 1973...

9. Νικόλαος Μαρκούλης (ετών 24 , πρωινή ώρα, κατέληξε 19/11/73)
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου (ετών 76, 10.00, κατέληξε Μάϊο '74)
11. Στυλιανός Καραγεωργής (ετών 19, 10.15)
12. Μάρκος Καραμανής (ετών 23, 10.30)
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης (ετών 16, 10.30-11.00)
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου (ετών 60, 11.30)
15. Γεώργιος Γερτζίδης (ετών 48, 11.30)
16. Βασιλική Μπεκιάρη (ετών 17, 12.00)
17. Δημήτρης Θεοδωράς (ετών 5 1/2, 13.00)
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας (ετών 43, 13.00)

18 Νοεμβρίου 1973...

19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου (ετών 59, 10.00)
20. Ανδρέας Κούμπος (ετών 63, 11.00, κατέληξε στις 30/1/1974)
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης (ετών 20, 12.00)
22. Κυριάκος Παντελεάκης (ετών 43, 12.00-12.30)
23. Ευστάθιος Κολινιάτης (κατέληξε στις 21/11/73)

ΠΗΓΗ:
Ταχυδρόμος 15/11/2003, τεύχος 194
Έρευνα: Πάνος Μπαΐλης

Nostra
16/11/2006, 16:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl: :bawl: :bigcry: :bigcry:

τον μαλάκααααααααααααα........

χαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααχαχα

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

τι μλκς!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mumbler
16/11/2006, 16:41

Το κρατος με την τοτε μορφη του σε συνεργασια με Κυπατζηδες και Αμερικανους σκοτωνε, βασανιζε, βιαζε, απειλουσε, φιμωνε...Το ιδιο εκανε και το 85..το ιδιο κανει και σημερα..το ιδιο θα κανει και αυριο..

Γι αυτο και η φωτο του Μιχαλη...

Το Πολυτεχνειο δεν ηταν γιορτη, ηταν εξεγερση

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Έτσι είναι η ιστορία επαναλαμβάνεται.Γίνεται λόγος σήμερα για αναπροσαρμογή φοιτητικού ασύλου.Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από mumbler
Έτσι είναι η ιστορία επαναλαμβάνεται.Γίνεται λόγος σήμερα για αναπροσαρμογή φοιτητικού ασύλου.Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Καλά... το άσυλο είναι μια ωραιότατη καραμελίτσα που πιππιλάνε όλοι όταν θέλουν να βρουν ένα θέμα.

δλδ αν γίνει μια χούντα θα σεβαστεί το άσυλο ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και γαμώ...

Resistman
16/11/2006, 16:54
Για τις λιστες: υπαρχουν γυρω στις 3 με 4. Καποια ονοματα σε πολλες ειναι αμφισβητουμενα οπως αυτο της Μπεκιαρη...Αλλα ειναι ψευδωνυμα, οπως ειχε η Δαμανακη μη χεσω τη σκροφα, της οποιας δεν το θυμαμαι..

Σημασια δεν εχουν οι λιστες αλλα οτι σκοτωθηκε και βασανιστηκε κοσμος..Επισης υπηρχε πληροφορια για υπαρξη μαζικου ταφου με 100 περιπου ατομα προς την Καισαριανη..κατι που δεν εχει επιβεβαιωθει ή διαψευστει.

Resistman
16/11/2006, 16:56
Το ασυλο δεν ειναι νομοθετικο προβλημα αλλα ζητημα κοινωνικου αγωνα. Οσο καποιοι θα το υπερασπιζονται, θα υπαρχει. Οταν αυτοι εκλειψουν, θα το φυλαει ο Τραγκαουνακης..

Cpt. Haddock
16/11/2006, 16:59
Το ασυλο δεν ειναι νομοθετικο προβλημα αλλα ζητημα κοινωνικου αγωνα. Οσο καποιοι θα το υπερασπιζονται, θα υπαρχει. Οταν αυτοι εκλειψουν, θα το φυλαει ο Τραγκαουνακης..

δε διαφωνώ

βρες μου κι ένα λόγο ύπαρξης του ασύλου και εδώ είμαστε

ωραίο είναι να λέμε τέτοιες έννοιες (ή "θεσμους") αλλά να ξέρουμε τι πρεσβεύουν και τι νόημα έχουν (για μένα κανένα πλέον)

περισσότερα αύριο, την κάνω :wave2:

mumbler
16/11/2006, 17:00
Καλά... το άσυλο είναι μια ωραιότατη καραμελίτσα που πιππιλάνε όλοι όταν θέλουν να βρουν ένα θέμα.

δλδ αν γίνει μια χούντα θα σεβαστεί το άσυλο ε; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

και γαμώ...

Όχι βέβαια.Εξηγώ φοιτητικό άσυλο=θεσμός δημοκρατικής κοινωνίας.

Cpt. Haddock
16/11/2006, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από mumbler
Όχι βέβαια.Εξηγώ φοιτητικό άσυλο=θεσμός δημοκρατικής κοινωνίας.

ε αυτό λέω

αφήστε με να φύγω γμτ :sick:

τι νόημα έχει ένας τέτοιος θεσμός σε μια δημοκρατική κοινωνία;*

δλδ...

ή είμαστε δημοκρατική κοινωνία άρα υπάρχει ελευθερία έκφρασης ιδεών κ απόψεων κ άρα δε χρειάζεται το "άσυλο" (αφού όπου και να είσαι δεν κινδυνεύεις να συλληφθείς - για να δούμε και ετυμολογικά τον όρο)

ή όχι, οπότε όποιος κυβερνά γράφει αν θέλει στα παπάρια του το άσυλο...

*θα έπρεπε να είναι δεδομένο οτι το άσυλο αφορά ΜΟΝΟ όσους έχουν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα ή διώκονται λόγω ιδεών και ΟΧΙ πράξεων

φευ... :sad:

και κάτι ακόμα...

το κακό για μένα που υπάρχει με τα παιδιά σαν τον Resistman είναι οτι στην ουσία παίζουν (εν αγνοία τους) το παιχνίδι του συστήματος... τροφοδοτούν ο ένας τον άλλον - και είναι κρίμα

το σύστημα χρειάζεται "αναρχικούς" και οι "αναρχικοί" χρειάζονται το σύστημα

εδώ κολαει το γιατί αυτοί που κατα κανόνα κάνουν (ή πυροδοτούν) τα επεισόδια είναι εκτελεστικά όργανα - το κακό είναι οτι συμπαρασύρουν και άλλους (βλ. Καλτεζά :sad: )

mumbler
16/11/2006, 17:19
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
[B]ε αυτό λέω

αφήστε με να φύγω γμτ :sick:

τι νόημα έχει ένας τέτοιος θεσμός σε μια δημοκρατική κοινωνία;*

δλδ...

ή είμαστε δημοκρατική κοινωνία άρα υπάρχει ελευθερία έκφρασης ιδεών κ απόψεων κ άρα δε χρειάζεται το "άσυλο" (αφού όπου και να είσαι δεν κινδυνεύεις να συλληφθείς - για να δούμε και ετυμολογικά τον όρο)

ή όχι, οπότε όποιος κυβερνά γράφει αν θέλει στα παπάρια του το άσυλο...

Τελικά τι είμαστε?Μηπως σε λίγο θα μας το φορέσουνε και δε θα το έχουμε πάρει χαμπάρι?

*θα έπρεπε να είναι δεδομένο οτι το άσυλο αφορά ΜΟΝΟ όσους έχουν σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα ή διώκονται λόγω ιδεών και ΟΧΙ πράξεων

Σωστό.Φοιτητής είμαι.

alximistis
16/11/2006, 17:35
Το θέμα μας δεν είναι το άσυλο αλλά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου!
Για το θέμα του ασύλου λοιπόν δεν λέω τίποτα να και συμφωνώ πάνω-κάτω με τον Captain μας.
Τώρα για τον εορτασμό είμαι κατά!!! Όπως γίνεται τουλάχιστον!!!
Και το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση αλλά για τον εξής λόγο:
Πιστεύω ότι το νόημα της εξέγερεσης είναι αυτό που πρέπει να κρατηθεί. Να παραμείνει ζωντανό. Έτσι τιμούμε και τους νεκρούς που έπεσαν εκείνη τη μέρα και τις προηγούμενες μέσα ή έξω από το ίδρυμα.
Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται άλλα πράγματα κι όχι λογίδια από πέντε κομματικά στελέχη τρία τραγούδια και μία πορεία του κώλου η οποία καταλήγει να γίνεται η χαρά του κάθα βλάκα ανώριμου κουκουλοφόρου και του κάθε ματατζή!
Χρειάζεται να βγάλουμε στην επιφάνεια το αληθινό νόημα της εξέγερσης κι αυτό να τιμήσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό.
Τώρα για όλους κείνους που αμφισβητούν το αν υπήρξαν νεκροί ή όχι μέσα ή έξω από το ίδρυμα...
ε ρίχτε καμιά ματιά και στα αρχεία και αφού το κάνετε το ξανασυζητάμε πάλι. Αν πάλι δεν πειστείτε ψάξτε και ρωτήστε αυτόπτες μάρτυρες. Κι αν πάλι δεν τα πιστέψτε ε τότε κάντε μια βόλτα μέχρι τον Καρατζαφέρη τη Χρυσή Αυγή και άλλους πατριώτες. Θα σας διαφωτίσουν νομίζω καλύτερα...

byron
16/11/2006, 19:18
ενας ακομα νεκρος του Πολυτεχνειου, 12 χρονια μετα την αποκατασταση της "δημοκρατιας.."

Και δύο ακόμη 4 - 5 χρόνια πριν τον Καλτεζα.

Κουμής, Κανελλοπούλου για να μην ξεχνιόμαστε. :(

kostisthegreek
16/11/2006, 20:02
Ναι ενταξει αυτο λεω και εγω.Επειδη ειχα καποτε αυτη την απορια μου ειπαν οτι ναι μεν σκοτωθηκαν Ελληνες αλλα οχι απο γερμανους η τουρκους αλλα απο αλλους Ελληνες οποτε κανουμε λιγο την παπια.Τωρα κατα ποσο ισχυει αυτο δεν ξερω.Στη μυτιληνη παντως δεν εχει καποια μαρμαρινη πλακα αλλα τοτε που πηγαινα εγω σχολειο καναμε και καλα κατι σαν στρατιωτικη αναφορα και λεγαμε τα ονοματα των νεκρων.

Ποιών νεκρών???
Πότε και που είχαν σκοτωθεί αυτοί???

kostisthegreek
16/11/2006, 20:10

Ας το καταθέσουν αυτοί που από μέσα ζητήσαν απεγκλοβισμό.
Κάποιοι απ΄αυτούς είναι και πολιτικάντηδες σήμερα!

kostisthegreek
16/11/2006, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alkis
Δεν φταίει η Εύη και η κάθε Εύη για τα λεγόμενα της.

Κάποιοι άλλοι την μάθανε να εθελοτυφλεί παρά την θέλησή της. Εύχομαι σε όλους αυτούς, κάποια στιγμή να δουν το θέμα καθαρά ανθρώπινα. Γιατί αυτές οι απόψεις είναι πολύ λυπηρό να τις ακούς. Είναι πολύ άδικο για κάποιους νεκρούς.

Οι υπόλοιποι είτε το ζήσαμε είτε όχι, όσο μπορούμε να μην ξεχνάμε, για να το πούμε και στα παιδιά μας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τους νεκρούς του πολυτεχνείου και μέχρι στιγμής έχω διαβάσει για γεγονότα από το 1940 μέχρι το 1985!

kostisthegreek
16/11/2006, 20:36
Τέσπα ας σταματήσει αυτή η εκμετάλευση του πολυτεχνείου από τους διάφορους πολιτικάντηδες κι ας γίνει μια εκδήλωση γι αυτούς που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία.

Στο κάτω κάτω τη χούντα δεν την έριξε το πολυτεχνείο αλλά οι ίδιοι που την έφτιαξαν.

EVI
16/11/2006, 22:03
AYTO ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ WILD CAT ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΩς ΒΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΙΤΗΜΑ

ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

κατι που ειπε και καποιος αλλος σε αυτο το θρεντ αλλα μαλλον το δικο μου ονομα ειναι πιο γουστοζικο

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟυΣΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠαΙΡΝΩ ΜΕΡΟς ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙς ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΖΗΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΜΠΛΕΞΑ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ

ΑΠΛΩς ΘΑ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕς ΠΡΟΣΒΟΛΕς ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΠΩς ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙς ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ

ΕΥΤΗΧΩς ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΖΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΙΡΩΝΕς ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕς

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΩΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

resistman

ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΙΠΟΤΕ ΘΕΜΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΦΑΝΟς ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩς ΒΡΗΚΕς ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ) γιατι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙς ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ

CRS K

οπως σε σεβομε να με σεβεσε

και αν δεν πολυγουσταρεις αυτα που γραφω μπορεις χωρις πομποδεις λεξεις να λες την γνωμη σου και να μου δειχνεις το σωστο

οπως προειπα σε αλλο ποστ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟς!

αλλα που........

ειστε ΟΛΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ)

cheers

crs-k
16/11/2006, 22:14
................................
CRS K

οπως σε σεβομε να με σεβεσε

και αν δεν πολυγουσταρεις αυτα που γραφω μπορεις χωρις πομποδεις λεξεις να λες την γνωμη σου και να μου δειχνεις το σωστο
...............................

Οπως βλεπεις ΔΕΝ εχω γραψει δευτερο ποστ μεχρι τωρα στο θεμα.

Αλλα αισθανθηκα υποχρεωμενος να απαντησω, μιας και αναφερθηκες σε μενα προσωπικα.

Για την ακριβεια ΔΕΝ καταλαβα που ΔΕΝ σε σεβαστηκα?

Εγραψα κανεναν προσβλητικο χαρακτηρισμο στο ποστ μου?

Τι ηταν εκεινο το "πομπωδες" που εγραψα και σε πειραξε?

Και τα ρωτας αυτα γιατι απο υπαρξης Internet ΔΕΝ εχω βρισει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ πισω απο την οθονη, πολλυ περισσοτερο μια γυναικα!

Τελων εν αναμονη ... :smilea:

EVI
16/11/2006, 22:19
Oταν ρωταω κατι και εσυ χωρις να αναφερεσε ονομαστικα λες ο,τι λες το λες για εμενα τον χ ψ που εγραψε κατι οτι και αν ειναι αυτο

το οτι ειμαι γυναικα δε συνχωρει λαθη οταν αναφερομε σε καποιον οπωτε αν χρειαστει να με ΄΄βρισεις΄΄ θα το κανεις ασχετα απο το φυλο μου :winka:

αυτο φτανει για να καταλαβεις ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ για να χρειαστει να γραψω καμμια εκθεση για να με ''πιασεις'

αυτο.

crs-k
16/11/2006, 22:40
Oταν ρωταω κατι και εσυ χωρις να αναφερεσε ονομαστικα λες ο,τι λες το λες για εμενα τον χ ψ που εγραψε κατι οτι και αν ειναι αυτο

το οτι ειμαι γυναικα δε συνχωρει λαθη οταν αναφερομε σε καποιον οπωτε αν χρειαστει να με ΄΄βρισεις΄΄ θα το κανεις ασχετα απο το φυλο μου :winka:
.................................

ΔΕΝ ειπα οτι ΔΕΝ αναφερθηκα και σε σενα και σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αλλο εχει αυτες τις αντιληψεις.

Ειπα οτι πουθενα ΔΕΝ εβρισα και ΔΕΝ θα με δεις βριζω (πισω απ' την οθονη) για κανεναν λογο! :wacko:

Για το θεμα του Πολυτεχνειου τωρα, ΔΕΝ ηθελα να προχωρησω περισσοτερο, γιατι εγω ΕΙΔΑ πραγματα με τα ΜΑΤΑΚΙΑ μου!

Πραγματα τρομακτικα!

Την γλυτωσα με καμμια δεκαρια σφαλιαρες και 5-6 κλωτσιες μιας κι ημουν "μικρος" (13 χρονων).

Και δυο μερες μετα ακουω την Χουντα στο Κρατικο Ραδιοφωνο να προκαλει λεγοντας ...

"Ας μας δειξει καποιος εναν νεκρο στο Πολυτεχνειο!"

Μου εμελε λοιπον το ΙΔΙΟ πραγμα να το ακουσω ξανα 32 χρονια μετα και ψιλοτσιτωθηκα ... :winka:

Ειπε ο γεροντας και παει να βαλει και δευτερο τσιπουρο για να στανιαρει ... :a35:

zoropatra
16/11/2006, 22:45
ΑΧ!!!!
μονο αυτο εχω να πω........

τωρα για αυτους που δεν πιστευουν σε οτι εγινε στο πολυτεχνειο τι να πω...........περαστικα τους και που ξερουν μπορει σε λιγα χρονια αν μαζευτουνε πολλα τετοια μυαλα να ξαναζησουμε ιδιες στιγμες!!!!!

:wave2: :wave2: :wave2:

EVI
16/11/2006, 22:53
Διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα ποστ και τωρα το επιασα

το λοιπον ειπα ...... δώστε μου κατι και η μονη που μου εδωσε ηταν η βανεσα οι υπολοιποι απλως μιλαγατε ετσι (το ετσι δε το δεχομε)

αυτο

αλλα κλασσικοι τυποι ελληνες που ψαχνουν για σαματα

και κλασσικα ιντερνετ που γραφεις κατι και αν δεν το καταλαβουν καποιοι θα πρεπει να μπεις στην διαδικασια να εξηγεις να αμυνεσε να επιτιθεσε κλπ κλπ

πολυ κουραστικο τελικα

γυμνασιο πηγαινα στην Ιωνιδειο στο πειραια δημοσιο σχολειο προτυπο

17νοεμβρη και στην αιθουσα εκδηλοσεων μπαινει μια κυριουλα μεσα και λεει

: δεν υπηρχαν θυματα μεσα στο ασυλο μονο απεξω (χωρις αυτο να ελαφρυνει την βαρυτητα της σημασιας της ημερας και χωρις οι απεξω να μην υπολογιζωντε)

ρωταω καθηγητες και ολοι μου λενε το ιδιο

παω λυκειο το θυμαμαι σε μια γιορτη

ξαναρωτω καθηγητες

παλι τα ιδια

ε τι να πω ρε παιδια εχω αλλαξει 3 σχολεια και εχω ρωτησει καμμια 10 καθηγητες στους μαλακες θα επεσα μαλλον :rolleyes:

(και ειμαι σιγουρη οτι ακομα να καταλαβετε)

soundstorm
16/11/2006, 22:54
Παιδια αυτο το τοπικ(αν το λενε ετσι)ξεκινησε για να αναζωπυρωθουν μνημες και οχι για να φαγωθουμε μεταξυ μας.Δοξα το θεο ολοι που μιλησαμε το ιδιο πραγμα λεμε.

zoropatra
16/11/2006, 23:13
Διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα ποστ και τωρα το επιασα

το λοιπον ειπα ...... δώστε μου κατι και η μονη που μου εδωσε ηταν η βανεσα οι υπολοιποι απλως μιλαγατε ετσι (το ετσι δε το δεχομε)

αυτο

αλλα κλασσικοι τυποι ελληνες που ψαχνουν για σαματα

και κλασσικα ιντερνετ που γραφεις κατι και αν δεν το καταλαβουν καποιοι θα πρεπει να μπεις στην διαδικασια να εξηγεις να αμυνεσε να επιτιθεσε κλπ κλπ

πολυ κουραστικο τελικα

γυμνασιο πηγαινα στην Ιωνιδειο στο πειραια δημοσιο σχολειο προτυπο

17νοεμβρη και στην αιθουσα εκδηλοσεων μπαινει μια κυριουλα μεσα και λεει

: δεν υπηρχαν θυματα μεσα στο ασυλο μονο απεξω (χωρις αυτο να ελαφρυνει την βαρυτητα της σημασιας της ημερας και χωρις οι απεξω να μην υπολογιζωντε)

ρωταω καθηγητες και ολοι μου λενε το ιδιο

παω λυκειο το θυμαμαι σε μια γιορτη

ξαναρωτω καθηγητες

παλι τα ιδια

ε τι να πω ρε παιδια εχω αλλαξει 3 σχολεια και εχω ρωτησει καμμια 10 καθηγητες στους μαλακες θα επεσα μαλλον :rolleyes:

(και ειμαι σιγουρη οτι ακομα να καταλαβετε)

συγνωμη κιολας βρε ευη απλα να σε ρωτησω κατι.....μεχρι να βγαλεις ταυτοτητα και να δεις οτι στα αληθεια σε λενε ευη ολα τα προηγουμενα χρονια νομιζεις οτι σε κοροιδευαν ολοι γυρω σου οταν σε φοναζαν ευη?

Xrider
16/11/2006, 23:14
+1

:smokin:
Αυριο πηγαινε στο Νεκτροταφειο στου Ζωγραφου και ρωτα αυτους που θα βρεις εκει αν σκοτωθηκε κανενας....

tai
17/11/2006, 00:54
Βλέπω ότι οι εμπειρίες των αυτόπτων μαρτύρων, και αυτών που έζησαν την ιδια εποχή τα γεγονότα, έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτό που άκουσαν κάποιοι από τον μπαμπα (που δεν ξερουν ακομα και οι ιδιοι ποσο μεροληπτεί) τον θειο, τον γείτονα, τον δασκαλο, της εφημερίδες της εποχής και άλλες ‘αξιόπιστες’ πηγές.
Έτσι διατηρούμε αναλλοίωτη την ιστορία.
:a46: :a46: :a018:

Druuna
17/11/2006, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
συγνωμη κιολας βρε ευη απλα να σε ρωτησω κατι.....μεχρι να βγαλεις ταυτοτητα και να δεις οτι στα αληθεια σε λενε ευη ολα τα προηγουμενα χρονια νομιζεις οτι σε κοροιδευαν ολοι γυρω σου οταν σε φοναζαν ευη?

Εγραψες βρε Ζορο απ την Πατρα.....

:beer: :beer: :beer:

Vstrommer71
17/11/2006, 01:52
OK συμφωνω

*ΔΕΝ υπηρξε κανενας νεκρος στο Πολυτεχνειο
*Η Γιουρα και το Μακρονησι ηταν holliday resorts που εστελναν κατι παραξενους με αλλες ιδεες για μπανια
*Η Εθνοσωτηριος Επαναστασις εσωσε την Ελλαδα απο τον κομμουνιστικον κινδυνον(για την ακριβεια οπως ειπε ο αρχηγος της επαναστασεως ''Η Ελλας ητο στο χειλος του γκρεμου και εμεις την πηγαμε ενα...βημα μπροστα!")
*Ο Χριστοδουλος δεν ειδε και δεν ακουσε τιποτα γιατι το παιδι...διαβαζε,που καιρος να ασχοληθει με τα εγκοσμια
Οποτε μετα απο αυτα ΔΕΝ απορω γιατι πολλοι συμπολιτες μας πιστευουν οτι μια χουντα μας χρειαζεται για να στρωσουμε,οπως λενε....:ZZZ:

Resistman
17/11/2006, 02:29
Evi, 2η απειλη σε μικρο διαστημα σε βαρος μου στο φορουμ. Θες να μου το κανεις λιανα; Θα βαλεις να με δειρουν; Και θα με πεισεις;

Αν καποιος moderator κρινει οτι δεν χωραω στο forum, ευχαριστως να με διωξει αφου μου το αιτιλογησει. Θες να το προτεινεις; Καντο...

Οσο για το αν ειμαστε νεοελληνες, θα ελεγα να προσεχουμε περα απ το τι γραφουμε, το πως το γραφουμε, καταλαβαινεις τι λεω. Αν υπαρχει προβλημα, κατανοω. Αν δεν υπαρχει, προσεξε την ανορθογραφια, με σκοτωνει ( και ειναι νεοελληνικο συνδρομο..)

Στο Πολυτεχνειο λοιπον για να επανελθουμε ηταν μεσα και μελη του Πακ και ΚΚΕ και αυτονομοι και αναρχικοι και τροτσκιστες και αλλα τετοια "αθεα τερατα"...

cpt, η διαφωνια μας ειναι στο οτι πιστευω πως δεν υπαρχει δημοκρατια σημερα..Οσο για το τι ρολο βαραω εγω και αλλοι τ αφηνω για αλλη στιγμη να μην χαλασουμε το θεμα..

Alxixmisti, το ερωτημα που εθεσες ειναι πολυ σοβαρο: ποιο το νοημα της εξεγερσης του Πολυτεχνειου;

Περα απο Κουμη, Κανελλοπουλου υπηρξαν και αλλοι 4 νεκροι στου "Καπα Μαρουση" απο δακρυγονα που πυρπολησαν το μαγαζι...λεπτομερειες τωρα..τι ειναι 4 ανθρωποι...Τα δακρυγονα εγραφαν πανω χαρακτηριστικα: may cause fire

Λοιπον εξεγερση απεναντι σε τι; Και απο ποιους; Ποτε; Με τι σκοπο; Υπο ποιες συνθηκες;;

crs-k
17/11/2006, 07:55
Ξενυχτησε μηπως κανεις μεχρι τις 04:00 για να δει ΟΛΟ το "Ρεπορταζ Χωρις Συνορα" στην ΕΤ1 χτες?

Ειχε (εκτος απο αφηγησεις) σπανια ντοκουμεντα, απο ερασιτεχνες της εποχης.

Εδειχνε και πυροβολημενους, τωρα αν οσοι εδειξε πεθαναν τελικα ή οχι δεν το ξερω, αλλα πεφταν απο σφαιρες, μεσα σε αιματα ...

Βεβαια μπορει αυτες οι σφαιρες να ηταν απο τις καλες που ΔΕΝ σκοτωνουν ... :dizzy:

Ανατριχιασα (για αλλη μια φορα) με την ομαδα που "κραταγε" (σαν καποιο σημαντικο "μετερίζι") την γωνια της Πανεπιστημιου με την Στουρναρη, και τους πυροβολουσαν τραμπουκοι απ' τις ταρατσες!

Ενας ενας γονατιζαν κι επεφταν, αλλα αυτοι εκει!

Ωσπου οταν εμειναν λιγοι πια εκαναν "ντου" κι οι ενστολοι και τους διαλυσαν ... :sad:

Προσωπικα το μονο που με πειραζει ειναι οτι σε προσφατο (σχετικα) γκαλοπ, βρεθηκε ενα 35-40% που πιστευει οτι η Χουντα εκανε "καλα πραγματα" ... :mad:

Τι να λεμε τωρα ? :a35:

Gandalf dr685sm
17/11/2006, 08:04
Πέρα απο τις διαμάχες και την όλη υπόθεση των θυμάτων που ΥΠΗΡΧΑΝ στο Πολυτεχνείο, νομίζω οτι είναι ώρα να δώσουμε και άλλες διαστάσεις στο θέμα Πολυτεχνείο-Δικτατορία.

1)
Η Δικτατορία δεν έπεσε απο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Δικτατορίες πολύ πιο ανίσχυρες, δεν έπεσαν απο τέτοια γεγονότα. Βλ. Κεντρική Αμερική. Η δικτατορία έπεσε ουσιαστικά αμέσως μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που δημιούργησε τις προυποθέσεις για τις ΗΠΑ, να έχουν ενα καλύτερο τοπικό προπύργιο ελέγχου της Μ.Ανατολής μαζί με το Ισραήλ.
Ταυτόχρονα το κόστος υποστήριξης μειωνόταν πάρα πολύ , συν το οτι το 1974 , το καθεστώς ΤΙΤΟ, στην περιοχή των Βαλκανίων είχε αποδυναμωθεί και ο κίνδυνος δημιουργίας ενός Ομοσπονδιακού Κομμουνιστικού Κράτους, υπό τον έλεγχο της ΕΣΣΔ, είχε απομακρυνθεί. Ενα τέτοιο κράτος , θα έθετε πρόβλημα στο σχέδιο "σφαιρών επιρροής" των ΗΠΑ.
2)
Η Δικτατορία του 67, αποτέλεσε το προπύργιο εντολών των ΗΠΑ, όπου κατά το δόγμα Truman , ναι μεν ήταν παράνομη, αλλά αποτελούσε και κριτήριο δικής τους Εθνικής Ασφάλειας, τόσο προς το status quo της περιοχής που κρίθηκε κοντά στο 1947 με τον Εμφύλιο , όσο και για τον Έλεγχο της περιοχής της Μ.Ανατολής, όπου ήταν και τα κοιτάσματα του πετρελαίου (Ναι απο τότε ξεκίνησε!).
Αυτά αναφέρονται σε έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν "μερικώς" το 1993 και δίνουν μάλιστα και στοιχεία παραπάνω για την υποστήριξη στον "φοίνικα" , όπως ονομαζόταν.
3)
Οι αγωνιστές της ελευθερίας υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο , απέναντι σε πολλές δικτατορίές. Χειρότερη ήταν μάλιστα η σφαγή των ατόμων στην Κίνα απο τον Μάο , παρά αυτή του Πολυτεχνείου , όπου παρόλη την διεθνή κατακραυγή το καθεστώς ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τιμούνται για τον αγώνα που έδωσαν , κάτι που σίγουρα αρκετοί απο εμάς, σήμερα δεν κάνουν/θα έκαναν.
4)
Τα Βαλκάνια πάντα ήταν έρμαια τέτοιων περιπτώσεων αντιδράσεων κατά δικτατοριών που ήταν υποστηριζόμενες απο άλλες χώρες. Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα,Κύπρος...κατά καιρούς οι χώρες με δικτατορία/στρατιωτικό καθεστώς. Τα Βαλκάνια είναι το κέντρο του κόσμου με τεράστια γεωστρατιωτικη σημασία. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε και να ξεκινάμε τις αντιδράσεις μας , σε διεθνές επίπεδο, πριν φτάσουμε σε γεγονότα με νεκρούς και τανκς στους δρόμους.

Αυτό διδάσκει η ιστορία ....

Gandalf

rsp
17/11/2006, 08:22
Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα σεβασμου προς της εκδηλωσεις που εγιναν τοτε, ουτε αμφιβαλει κανεις για το ποσο κακο εκανε στην Ελλαδα η επταετια. Αλλα δηστυχος οπως ολα τα ιστορικα γεγονοτα ετσι και αυτο τελη υπο την εκμεταλευση των κομματων και λογο του χαρακτηρα του κυριως απο το ΚΚΕ. Γνωριζω αρκετα πραγματα για εκεινη την εποχη απο μεσα απο την οικογενεια μου που τοτε ηταν μεσα στο πραγματα και με λυπει καθε χρονο που δεν μιλαει κανεις για των αγωνα που εδωσαν κι αλλοι ανθρωποι για να πεσει η Χουντα. Εχω σιχαθει τις υπερβολες για τους θανατους, εχω σιχαθει που με βαση τον ανθρωπινο πονο ενα κομμα δοξαζει τον ευατο του. Λετε στην ΕVI να μαθει την ιστορια, λετε οτι αυτα της εμαθαν και βαζετε την καραμελα στο στομα, η Η αριστερα της ελευθεριας και του αγωνα. Δηλαδη ανθρωποι που πιστευαν σε αλλες πολιτικες αποψεις δεν υπηρχαν?

crs-k
17/11/2006, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα σεβασμου προς της εκδηλωσεις που εγιναν τοτε, ουτε αμφιβαλει κανεις για το ποσο κακο εκανε στην Ελλαδα η επταετια. Αλλα δηστυχος οπως ολα τα ιστορικα γεγονοτα ετσι και αυτο τελη υπο την εκμεταλευση των κομματων και λογο του χαρακτηρα του κυριως απο το ΚΚΕ. Γνωριζω αρκετα πραγματα για εκεινη την εποχη απο μεσα απο την οικογενεια μου που τοτε ηταν μεσα στο πραγματα και με λυπει καθε χρονο που δεν μιλαει κανεις για των αγωνα που εδωσαν κι αλλοι ανθρωποι για να πεσει η Χουντα. Εχω σιχαθει τις υπερβολες για τους θανατους, εχω σιχαθει που με βαση τον ανθρωπινο πονο ενα κομμα δοξαζει τον ευατο του. Λετε στην ΕVI να μαθει την ιστορια, λετε οτι αυτα της εμαθαν και βαζετε την καραμελα στο στομα, η Η αριστερα της ελευθεριας και του αγωνα. Δηλαδη ανθρωποι που πιστευαν σε αλλες πολιτικες αποψεις δεν υπηρχαν?

Μηπως γνωριζεις και το σλογκαν της Χουντας ρε Πανουργια?

Μηπως γνωριζεις οτι ηρθε για να "προστατεψει" την Ελλαδα απο τον "κινδυνο του Κουμουνισμου" ? :winka:

Δεν ειναι λογικο λοιπον οι "αριστεροι" να ειναι οι πιο "αντιστασιακοι" μιας κι αυτοι κυνηγηθηκαν περισσοτερο?

Οι "υπολοιποι" αργησαν αρκετα να καταλαβουν οτι τους "παιρνει ΟΛΟΥΣ η μπαλα" σε μια δικτατορια!

Ετσι λοιπον, εγινε κατι ΜΟΝΟ οταν "μαζικοποιηθηκε" το κινημα της αντιστασης στην Χουντα, ανεξαρτητα απο πολιτικες πεποιθησεις!

Απο αυτην την αποψη, ΝΑΙ ολοι συμμετειχαν ...

Οι πρωτεργατες ομως ηταν, εκ των πραγματων, οι Αριστεροι, πως να το κανουμε?

Σημειωτεον οτι καταγομαι απο "Δεξια" οικογενεια ...

kalesin
17/11/2006, 09:06
Το 73 ημουνα 3 χρονων. Μπορει να μην θυμαμαι λεπτομερειες, αλλα εχω ακομα την εικονα αχνη στο μυαλο μου.

Ανθρωπους να ακουνε ραδιοφωνο κ να φωναζουν κ να κλαινε
Τον πατερα μου να ασπριζει κ να φευγει μαζι με καποιον [μετα εμαθα οτι ηταν ο θειος μου] για να παει πανω...
Την μανα μου να κλαιει κ να στεκεται γονατιστη μπροστα του για να μην παει κ σκοτωθει γιατι ειχαν κ μικρο παιδι κ φοβοταν οτι η βραδυα δεν θα τελειωνε καλα
Να του γεμιζει σακουλες με οτι ειχαν τα ραφια του σπιτιου, να τον φιλαει κ να τον ξεπροβοδιζει
Να με κραταει ξυπνιο κ να με σφιγγει με αγωνια ακουγωντας το ραδιοφωνο

... ΝΑ ανοιγει την πορτα πριν το ξημερωμα κ να τον βλεπει μεσα στα αιματα. Οχι δικα του αλλα καποιων αλλων...

να με στελνουν στο χωριο στους παππουδες μην τυχον κ γινει κατι να μην ειμαι εκει...

Θυμαμαι το 75 μαζι με τους περ/ρους ανθρωπους που εχω δει η νιωσει ποτε στη ζωη μου, να με εχει ο πατερας μου στους ωμους του για να βλεπω την ωρα που χαιδευε τα καγκελα...

"Αυτοι που ειναι διατεθιμενοι να παραχωρησουν λιγη απο την ελευθερια τους για να κερδισουν λιγη ασφαλεια, δεν τους αξιζει τιποτα απο τα 2"

Απο τοτε πηγα μια φορα σε "επετειο" στα 16 μου. επειδη ομως δεν γουσταρω καπελωματα απο κανεναν, ακομα κ αν συμφωνο λιγο η πολυ με την ιδεοογια του, αποφασισα να μην το "γιορταζω" το πολυτεχνειο.

Cpt. Haddock
17/11/2006, 09:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
"Αυτοι που ειναι διατεθιμενοι να παραχωρησουν λιγη απο την ελευθερια τους για να κερδισουν λιγη ασφαλεια, δεν τους αξιζει τιποτα απο τα 2"

:a013:

Βενιαμίν Φραγκλίνος (νομίζω :look: )

kalesin
17/11/2006, 09:11
:a013:

Βενιαμίν Φραγκλίνος (νομίζω :look: )

κ εγω το νομιζω αλλα δεν ειμαι κ απολυτα σιγουρος.

:confused:

crs-k
17/11/2006, 09:33
Ειδησεις ακουγαμε το βραδυ συνηθως, ολοι μαζι, μαζεμενοι γυρω απ' το ραδιοφωνο και με χαμηλωμενη την φωνη, απο την Ντόιτσε Βέλε στα βραχεα, για οποιον θυμαται ... :rolleyes:

Ακομα και στο πως θα παμε στο Γυμνασιο επρεπε να προσεχουμε, μιας κι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ οι συγκεντρωσεις ανω των τριων ατομων, κι η γειτονια εβριθε απο χαφιεδες ενα γυρο ...

Δουλευα τοτε στην οικοδομη, βοηθος υδραυλικου, με ενα 27χρονο παληκαρι για μαστορα.

Ειχε ενα Φιατ 128 λαδί.

Ηταν η πρωτη μερα 15, Τεταρτη νομιζω, κι ειχαμε παραγγειλει στον προμηθευτη (καπου στην Ερμου) να μας εχει κομμενες σωληνες (βαρεως τυπου) στους 90 ποντους για να βαλουμε τα καλοριφερ στην πολυκατοικια που δουλευαμε.

Παμε και φορτωνουμε το πορτ μπαγκαζ και γυριζαμε, οταν μας σταματανε στην Πατησιων.

Ειδαμε το κοσμο και τα παιδια μεσα αλλα δεν ειχαμε παρει χαμπαρι ακομα του τι γινοταν.

Ανοιγουν το αυτοκινητο, βλεπουν τις σωληνες και τους "γυριζει" το ματι.

"Παλιοκουμουνι που πας ΟΠΛΑ στα κωλοπαιδα ..." και ξυλο. ΠΟΛΥ ξυλο.

Μεσα στα βογγητα και στα κλαματα ο Γιωργος, ετσι τον ελεγαν τον μαστορα, εχοντας αποδεχτει πληρως την "μοιρα" του, το μονο που τους παρακαλαγε ηταν ...

"Το παιδι ειναι μικρο, αφηστε το σας παρακαλω να παει στην μανα του"

Ημουν 13, φαινομουν κι ακομα μικροτερος κι ημουν ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ και ΚΑΤΑΣΠΡΟΣ.

Εφαγα καμποσες σφαλιαρες και μερικες κλωτσες κι ακουγα καποια "Ουστ" πισω μου οπως ετρεχα.

Η καρδια μου χτυπαγε κι απ' τον φοβο μου δεν μπορουσα να περιμενω το λεωφορειο στην Σολωνος και το 'κοψα τρεχοντας μεχρι το σπιτι μου στα Τουρκοβουνια.

Πυροβολισμοι τοτε ακουγοντουσαν σποραδικα (ηταν νωρις ακομα).

Απο την αλλη μερα αρχισαν οι πιο μαζικοι.

Οταν εφτασα στο σπιτι ημουν πεθαμενος, απο τον φοβο.

Σχολειο το απογευμα ΔΕΝ πηγα γιατι ΔΕΝ ειχα συνελθει.
Δεν πηγα και τις επομενες 2 μερες κι ημουν (ημασταν) μαζεμενοι γυρω απ' το ραδιοφωνο, λεγοντας πως ειναι μετρημενες οι ωρες τους (για την Χουντα).

Τον Γιωργο τον ξαναειδα μετα απο 3 μηνες.

Ηταν πια ενας γέρος!

Δεν μιλαγε σε κανεναν και περπαταγε σκυφτος και κουτσαινοντας.

Εγω ειχα ηδη πιασει δουλεια αλλου, σ' ενα ηλεκτρολογο και δεν εμαθα απο τοτε αλλα νεα του. :sad:

Απλως αλλη μια πονεμενη (πολυ πονεμενη) ιστορια ... :a35:

Cpt. Haddock
17/11/2006, 09:39
κ εγω το νομιζω αλλα δεν ειμαι κ απολυτα σιγουρος.

:confused:

Άκυρο, ο Τόμας Τζέφερσον το είπε

:wave2:

kalesin
17/11/2006, 10:25
Άκυρο, ο Τόμας Τζέφερσον το είπε

νομιζω τωρα εχεις περ/ρο δικιο... :lol:

αν δεν κανω λαθος, δεν ηταν κ προεδρος των ηπα σε καποια φαση αυτος;

rsp
17/11/2006, 10:25
Μηπως γνωριζεις και το σλογκαν της Χουντας ρε Πανουργια?

Μηπως γνωριζεις οτι ηρθε για να "προστατεψει" την Ελλαδα απο τον "κινδυνο του Κουμουνισμου" ? :winka:

Δεν ειναι λογικο λοιπον οι "αριστεροι" να ειναι οι πιο "αντιστασιακοι" μιας κι αυτοι κυνηγηθηκαν περισσοτερο?

Οι "υπολοιποι" αργησαν αρκετα να καταλαβουν οτι τους "παιρνει ΟΛΟΥΣ η μπαλα" σε μια δικτατορια!

Ετσι λοιπον, εγινε κατι ΜΟΝΟ οταν "μαζικοποιηθηκε" το κινημα της αντιστασης στην Χουντα, ανεξαρτητα απο πολιτικες πεποιθησεις!

Απο αυτην την αποψη, ΝΑΙ ολοι συμμετειχαν ...

Οι πρωτεργατες ομως ηταν, εκ των πραγματων, οι Αριστεροι, πως να το κανουμε?

Σημειωτεον οτι καταγομαι απο "Δεξια" οικογενεια ...

Για αρχη να σου πω οτι δεν διαφωνουμε, αλλα μην ξεχνας οτι η ολη ιστορια ηταν να γινει αργοτερα και εγινε εκεινη την ημερα για να προλαβουνε το κινημα του Βασιλεα, οποτε καταλαβαινεις οτι και οι Βασιλικοι δεν περασαν καλα, εως καθολου καλα! Οποτε δεν νομιζω οτι αργησαν να το παρουν χαμπαρι, μαλλον το πηραν πρωτοι απο ολους χαμπαρι. Επισης να σου πω οτι οι οργανωσεις δεξιες και αριστερες κανανε πολυ δουλεια πολυ καιρο πριν τα γεγονοτα του πολυτεχνειου, δεν εγινε τιποτα τυχαια και πριν γινει μαζικο υπηρχαν πολυ ανθρωποι και οχι μονο αριστεροι που παλεψαν και ματωσαν για να πεσει η χουντα!

Cpt. Haddock
17/11/2006, 10:30
αν δεν κανω λαθος, δεν ηταν κ προεδρος των ηπα σε καποια φαση αυτος;

Ναι, νομίζω ο δεύτερος μετά τον Ουάσιγκτον

kalesin
17/11/2006, 10:42
Ναι, νομίζω ο δεύτερος μετά τον Ουάσιγκτον

μαλλον περασε πολυς καιρος απο τοτε που το ειπε κ το ξεχασαν...

hidefnick
17/11/2006, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Πέρα απο τις διαμάχες και την όλη υπόθεση των θυμάτων που ΥΠΗΡΧΑΝ στο Πολυτεχνείο, νομίζω οτι είναι ώρα να δώσουμε και άλλες διαστάσεις στο θέμα Πολυτεχνείο-Δικτατορία.
3)
Οι αγωνιστές της ελευθερίας υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο , απέναντι σε πολλές δικτατορίές. Χειρότερη ήταν μάλιστα η σφαγή των ατόμων στην Κίνα απο τον Μάο , παρά αυτή του Πολυτεχνείου , όπου παρόλη την διεθνή κατακραυγή το καθεστώς ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τιμούνται για τον αγώνα που έδωσαν , κάτι που σίγουρα αρκετοί απο εμάς, σήμερα δεν κάνουν/θα έκαναν.
Gandalf

+10000

Προσπαθώ να μπώ στην λογική των τσαμπουκάδων που παίζουν στο thread και δεν τα καταφέρνω. Peace αδέλφια.

Την αλήθεια για το αν και ποιοί πέθαιναν εκεί μέσα για να καθόμαστε και να παπαρολογούμε εμείς ελεύθερα δεν νομίζω ότι θα μας την πει ποτέ κανείς. Αλλωστε οι εθνοσωτήρες ήταν στα εξωτερικά τότε και οργάνωναν την άλλη εξέγερση, αυτή που δεν έγινε ποτέ. Ευτυχώς δηλαδή γιατί θα είχαμε τον κοκό ακόμα.

Ασε που όλη η βουλευτική ομάδα ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και κάτι σκόρπιοι ΝΔ ήταν μέσα στο πολυτεχνείο. Για να μην μιλήσω για τους αριστερούς καλιτεχνες του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Νομίζω ότι η ουσία της επετείου είναι για να θυμόμαστε ότι κάποιοι είχαν τα @ρχίδια να ξεσικωθούν. Να αντιταχτούν. Να βάλουν τη ζωή τους μπροστά, για τα ιδανικά τους. Τα υπόλοιπα μόνο διχασμό φέρνουν.

PS Οι άλλοι, οι κακοί, τα κάρφιά ρε παιδί μου ήταν κινέζοι μήπως? Γιατί άντε και η αστυνομία και ο στρατός ακολουθούσαν εντολές. Οι χαφιέδες? Τελικά μήπως ενα μεγάλο κομμάτι των ελλήνων ψιλουποστήριζαν τη χούντα? Η και αυτοί από φόβο ενεργούσαν?