View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
iparxoun ke poli pio anotera apo ton 8eo
kotopoulo souvlas mou les pou exi oreo?
oper simeni
ego pou ime enas aplos an8ropos me ikanotites mpougatsas opos oli vevea...:lol:
ke mono kati fimes ke diadosis ksero ti na kano?
na pistepso tous papades pou mou diavazoun kati vivlia pou grapsane moni tous
ke pezoune ta pexnidia tous pou den mou aresoun?
i exo kapies ales endiksis gia to ti na pistepso
i na kano ton ili8io ke na pistevo oti mou lene gia na min pedevome ke na exo to kefali mou isixo
na psaxno na vro kati se sxesi me tin 8riskia ke na vrisko katastasis pou me mionoun os an8ropo?
ke afto to ekana
ego den dexome na klene ikones
na evlogi o 8eos ton polemo kata periptosi
oute se esoterikes mou anazitisi na emplekete to xrima ke na to 8eoro asimanto
an pao me adia xeria enas tipikos papas mpori na mou diavasi mia efxi...:lol:
eno ama pao me merikes xiliades evro ton pidao ke mou efxete kali zoi sto dromo tou 8eou ke mou protini na ksana pao... me oli tin psixi...:rotflmao:
lipon pisteve oti 8es gia 8eous ke demones
ala min mas pedevis alo me parami8ia
ama sou kani kalo na pistevis afto ine kalo
ala isixase
min akolou8is tin taktiki ton papadon pou oso perisotero se kanoun na pistepsis toso pistevoun ke afti
ke min milas pote mazi mou san na kseris kati perisotero i ise pio sofi pio eksipni ke ala tetia giati ine kati pou den ginete
an skeftis oti zo perisotera xronia apo sena ke tis idies anazitisis tis exoun an8ropoi merikes xiliades xronia prin den ise tipota kenourio ke protoporiako
kenourio an ke atopo ine i prospa8ia ton epistimonon na kanoun ton 8eo ili
opos ke oti exoun anakalipsi mikroteri morfi ilis apo tin apiroelaxisti pou ine ta kouark...
episis i 8eoria tis sxetikotitas ine gia tous asxetous...:rotflmao: :rotflmao:
pare to xroniko tou xronou tou stiven xokins ine ftigmeno na ine katanoito ke apo sena as poume...
filia ke eleos me tous 8eous
:rotflmao: :rotflmao:
Ανέφερα ποτέ όλα αυτά???:confused: :confused: :confused:
Μήπως μίλησα για παπάδες και δεν το κατάλαβα?????
όσο για το τελευταίο, ποιος είσαι τελος πάντων???? Ο Θεός????:lol: :lol: :lol:
afrotwin
23/04/2007, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ανέφερα ποτέ όλα αυτά???:confused: :confused: :confused:
Μήπως μίλησα για παπάδες και δεν το κατάλαβα?????
όσο για το τελευταίο, ποιος είσαι τελος πάντων???? Ο Θεός????:
ke vevea ime o 8eos giati anarotiese?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ke ego apla perno tin efkeria na miliso genika
den me niazi ti les esi
ti na pis aloste?
ali8ia omos den exi simasia ti les sto leo me simpa8ia min me pernis gia kako....
kamia simasia omos
ke ine sigouro oti den kseris ti les opos poli an8ropoi pou exoun imi gnosi i ke ka8olou
iparxoun an8ropoi pou exoun afierosi tin zoi tous stin anazitisi pou aftoi exoun kati mikro na poun
esi oxi
na ise kala
a! ke min psaxnis na singkrinese
oute mporis na xaraktirisis kanenan
exis mono gnomona mia prosopiki empa8ia
den 8a sou epitrepsoume na niosis simantiki legontas kati gia na to petixis
ke afto giati se agapame ke 8eloume na se prostatefsoume ke apo ton idio sou ton eafto
mias ke se agapame os eafto opos 8es....
ke ante gia xari sou
ama dis kati pou na miazi me 8eo
rota ton pou ine kati kaoumpoika mpistolia pou ixa otan imoun 3 xronon....
Gandalf dr685sm
24/04/2007, 07:42
Λεωνίδα με εντυπωσιάζεις ρε φίλε... Hawking;.... μόνο το "Χρονικό του χρόνου" έχεις διαβάσει ή και το "Does God play dice?"..που είναι και πιο κοντά στην συζήτηση εδώ;
Οχι οτι παίζει κανένα ρόλο... την μαλακισμένη περιέργεια μου , ψάχνω να ικανοποιήσω.
:D :D :D
A για το ποιός είναι τι και τι κάνει ο καθένας... είναι μια κουβέντα που σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση... γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν αφιερώσει μια ζωή στην αναζήτηση, στο τέλος μπορεί και να αισθανθούν και μαλάκες , μιας και ξόδεψαν όλη τους της ζωή σε μια ματαιότητα. Άλλωστε ποτέ και κανείς μας δεν θα μπορέσει να αποκτήσει όλη την γνώση του κόσμου. Οπότε , σε κάποιο σημείο έχεις δίκιο...
αφού δεν γ@μ....ε , που δεν γ@μ..ε, δεν πάμε για ψάρεμα ή για καμιά βόλτα να απολαύσουμε αυτό που έχουμε ΤΩΡΑ;
:sun: :sun:
Gandalf
DimChios
24/04/2007, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm ...γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν αφιερώσει μια ζωή στην αναζήτηση, στο τέλος μπορεί και να αισθανθούν και μαλάκες , μιας και ξόδεψαν όλη τους της ζωή σε μια ματαιότητα. Άλλωστε ποτέ και κανείς μας δεν θα μπορέσει να αποκτήσει όλη την γνώση του κόσμου. Οπότε , σε κάποιο σημείο έχεις δίκιο...
:a18: :a024: :a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm αφού δεν γ@μ....ε , που δεν γ@μ..ε, δεν πάμε για ψάρεμα ή για καμιά βόλτα να απολαύσουμε αυτό που έχουμε ΤΩΡΑ;
:sun: :sun:
Gandalf
Εν αντιθέσει με τον Καπετάνιο που τα "πήρε" προσωπικά πάλι :a22: εγώ λέω να ακολουθήσω στο ψάρεμα γιατί έχω κουραστεί να γ@μ@ω, πραγματικά! :sick:
:lol: :lol: :beer: :wave2:
ASTRAKITCAR
27/04/2007, 16:14
προς αθεους αθρησκους και μη...
οι πρωτοι ανθρωποι στην γη ποσοι και πως ηρθαν..αν ηταν 2 και κανανε 2 παιδια..επειτα πως αναπαρηχθηκαν,εγινε αιμομιξια?
κατα τον Χριστιανισμο εχουμε Αδαμ και Eυα...πεσανε και κανανε 2 γιους...μετα πως αναπαραχθηκαν ..και εδω αιμομιξια?
ετσι μιας και πειρα απαντηση σε ολα τα αλλα ηθελα και εδω μια....:rotflmao:
Cpt. Haddock
27/04/2007, 16:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
οι πρωτοι ανθρωποι στην γη ποσοι και πως ηρθαν..αν ηταν 2 και κανανε 2 παιδια..επειτα πως αναπαρηχθηκαν,εγινε αιμομιξια?
κατα τον Χριστιανισμο εχουμε Αδαμ και Eυα...πεσανε και κανανε 2 γιους...μετα πως αναπαραχθηκαν ..και εδω αιμομιξια?
:nono:
καμία σχέση...
τα έφερε ο πελαργός τα παιδιά τους... :wave2:
μια και αρχίσαμε τα παραμύθια :rolleyes:
Για να σου φύγει και η απορεία, υπάρχουν δύο γεννέσεις! Στην μία αναφέρεται ο παράδεισος με τον Αδάμ και την Εύα και στην άλλη όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Φεύγοντας από τον "Παράδεισο" λοιπόν, τα παιδιά τους (που τελικά έμενε ένας γιατί ο κάιν σκότωσε τον Άβελ), ήρθαν σε επαφή με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
και αφού σου απάντησα έτσι απλοίκά, όλο αυτό είναι μυθολογία. Τρόπος για να μεταδώσουν κάποια πράγματα στον απλό και αμόρφωτο λαό. Για σκέψου τότε να τους έλεγε κάποιος ότι ήρθε με διαστημόπλοιο το τελευταίο εναπομήναν ζευγάρι κατεστραμένου πλανήτη και κατοίκησαν στη γη! (είναι κι αυτό πιθανο!) Μάλλον θα τον έσφαζαν με τη μία!!!
κι εδώ είναι που παίζει ρόλο η λογική μας! Όλα όσα λέγονται μέσα σε μια θρησκεία (όχι από τον παπά της γειτονειάς), είναι για να μπορέσει ο απλός λαός να καταλάβει κάποια πράγματα που αλλιώς θα τα απέριπτε. Ναι η Εύα έδωσε το μήλο (και όλοι ξέρουμε για ποιο μήλο μιλάμε!) Και ο Αδάμ ναί είπε, όπως και λέει ακόμα!!
Και ναι το δέντρο της λογικής ήταν που τους έκανε να φύγουν από τον παράδεισό! Όσο δεν είχαν λογικη όλα ήταν τέλεια! Έχεις δει κανα ζώο να προβληματίζεται για το πόσο χρόνο θέλει να πάει από το πάρκο στο σπίτι???? Ε με το που απέκτησαν λογική η ζωή τους έγινε σκέτη κόλαση!!!
όλα έχουν εξηγήσεις! Αρκεί να μην τα βλέπουμε με παροπίδες!!!!
:wave2:
ASTRAKITCAR
27/04/2007, 16:30
μα μιλαω για τον δευτερο κοσμο που λες ..φυτευτοι βγηκαν?απο το εδαφος?
καποια στιγμη θα ηταν δυο...εκαναν 2 παιδακια...η μαμα πηγε με το αγορι της?
Cpt. Haddock
27/04/2007, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Για να σου φύγει και η απορεία, υπάρχουν δύο γεννέσεις! Στην μία αναφέρεται ο παράδεισος με τον Αδάμ και την Εύα και στην άλλη όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Φεύγοντας από τον "Παράδεισο" λοιπόν, τα παιδιά τους (που τελικά έμενε ένας γιατί ο κάιν σκότωσε τον Άβελ), ήρθαν σε επαφή με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
και αφού σου απάντησα έτσι απλοίκά, όλο αυτό είναι μυθολογία. Τρόπος για να μεταδώσουν κάποια πράγματα στον απλό και αμόρφωτο λαό. Για σκέψου τότε να τους έλεγε κάποιος ότι ήρθε με διαστημόπλοιο το τελευταίο εναπομήναν ζευγάρι κατεστραμένου πλανήτη και κατοίκησαν στη γη! (είναι κι αυτό πιθανο!) Μάλλον θα τον έσφαζαν με τη μία!!!
κι εδώ είναι που παίζει ρόλο η λογική μας! Όλα όσα λέγονται μέσα σε μια θρησκεία (όχι από τον παπά της γειτονειάς), είναι για να μπορέσει ο απλός λαός να καταλάβει κάποια πράγματα που αλλιώς θα τα απέριπτε. Ναι η Εύα έδωσε το μήλο (και όλοι ξέρουμε για ποιο μήλο μιλάμε!) Και ο Αδάμ ναί είπε, όπως και λέει ακόμα!!
Και ναι το δέντρο της λογικής ήταν που τους έκανε να φύγουν από τον παράδεισό! Όσο δεν είχαν λογικη όλα ήταν τέλεια! Έχεις δει κανα ζώο να προβληματίζεται για το πόσο χρόνο θέλει να πάει από το πάρκο στο σπίτι???? Ε με το που απέκτησαν λογική η ζωή τους έγινε σκέτη κόλαση!!!
όλα έχουν εξηγήσεις! Αρκεί να μην τα βλέπουμε με παροπίδες!!!!
κατάφερες να με κάνεις να συμφωνήσω μαζί σου :eyepop:
ASTRAKITCAR
27/04/2007, 18:43
θα ερθω την Δευτερα να τα πουμε απο κοντα...
κοιτα ποσα post εχω και μετα μιλα για την παρτη μου.το 95%αφορουν τεχνικα και μηχανολογικα θεματα απο αυτα που εχω γραψει εδω μεσα.
παπαρολογιες και ποιον ειδα χθες στον δρομο δεν γραφω.ρωταω πεντε σοβαρα πραγματα αλλα ο αγραφος κανονας του Forum λεει οτι ο καθεις βγαζει το κομπλεξ του..απλα σαν αμαρτωλος ειμαι και λιγο ειρων..κακο ειναι αυτο?ρωταω για να μαθω και να διασταυρωσω 5 πραγματα.
gregorgeous89
28/04/2007, 22:54
Αφού δεν πιστεύετε στον Θεό γιατί συνεχώς ασχολείστε μαζί του???
h_m_akis
29/04/2007, 01:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
εσεις γιατι ασχολειστε μαζι μας...???:lol:
αν δεν ασχολουμασταν μαζι του θα πιστευαμε:wave2:
vangelis 64
29/04/2007, 02:53
Υπάρχει ανάγκη για επιβεβαίωση.:D
blueblack
29/04/2007, 06:08
MΑΓΚΕΣ..........Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΜΜΑ.............
Νομίζω πώς όφείλουμε σεβασμό στίς θέσεις τών άλλων όσο άφελείς καί νά
τίς θεωρούμε............
Δέ μπαίνω σέ λεπτομέρειες ποιός καί γιατί.......
Άπλά έμαθα νά κάθομαι προσοχή καί μέ σεβασμό όταν ό άλλος έκδηλώνει καί
έκτελεί τήν προσωπική του άνάγκη καί θέση όσον άφορά τό άπό άπό πού
ήρθαμε καί τό πού πάμε................
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΧΙΟΥΜΟΡ........ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΙΑ...........
ΟΥΤΕ ΧΑΒΑΛΕ............
Cpt. Haddock
29/04/2007, 09:03
πως ασχολούμαστε ρε μάστορα;
για εξήγησέ μας;
:confused:
καπταιν εννοει οτι τοοοοσο καιρο αναλυουμε το θεμα περι θρησκειας και θεου
απλα να αναφερω στον gregor οτι η ενασχοληση μας μαζι Του δεν σημαινει οτι πιστευουμε ή οτι δεν πιστευουμε.. συζητηση κανουμε..η αποψη του καθενος δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα τον εντασει ή τον απαλλασει απο το να συμμετασχει..ουτε ειμαστε θρησκευτικο φορουμ που οι απιστοι καιγονται στο πυρ το εξωτερον :rolleyes:
gregorgeous89
29/04/2007, 20:25
Ρε παιδιά... απλά βλέπω ότι ποιο συχνά έχει κάποιος την ανάγκη να βγει και να δηλώσει την αθεΐα του από κάποιον που πιστεύει την πίστη του και αναρωτιέμαι γιατί?
Στο κάτω κάτω αυτοί που πιστεύουν πραγματικά είναι η εξαίρεση.Νομίζω ότι υπάρχει και ο μύθος ότι ο αθεϊστής είναι η φωτεινή μειοψηφία που είδε το φως και ξεχώρισε από το σκοτάδι των πεφωτισμένων θρησκόληπτων. Εγώ παρότι διαφωνώ και πιστεύω στον Θεό χαίρομε που κάποιοι παραδέχονται αυτό που οι περισσότεροι στην πραγματικότητα ζούνε.Την αθεΐα.
Από την άλλη νομίζω ότι η συνεχής ενασχόληση με το θέμα δείχνει και μια αναζήτηση (μην πω ελπίδα) ότι ίσως (λέω ίσως) να υπάρχει Θεός.
αν δεν ασχολουμασταν μαζι του θα πιστευαμε +1000 = Θρησκοληψία!
Υπάρχει ανάγκη για επιβεβαίωση. :rotflmao:
Μπορεί να είστε άθεοι αλλά έχετε χιούμορ, εγώ έτσι και αλλιώς πρέπει να σας αγαπάω!
http://www.youtube.com/watch?v=1loyjm4SOa0
blueblack
29/04/2007, 21:19
Από την άλλη νομίζω ότι η συνεχής ενασχόληση με το θέμα δείχνει και μια αναζήτηση (μην πω ελπίδα) ότι ίσως (λέω ίσως) να υπάρχει Θεός.
AYTH ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ..............ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....!!!
Άλλά μήν περιμένεις νά τό παραδεχθεί κανείς.......!!!!!!!!!!!!
VanDiemen
29/04/2007, 21:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
πως ασχολούμαστε ρε μάστορα;
για εξήγησέ μας;
:confused:
Μάστορα το συγκεκριμένο θέμα που έβαλε αυτός ο τύπος με τον τίτλο ότι δηλώνει άθρησκος και άθεος, δε δείχνει ότι ασχολείστε; Το ότι έφτασε τις 20φεύγα σελίδες δε δείχνει ότι ασχολείστε; Γιατί, ας πούμε, δεν πετάχτηκε κανένας να δηλώσει gay, αλεξιπτωτιστής ή συλλέκτης κατσαρίδων;
Εκτός αν το πήρες προσωπικά και υποννοείς ότι θες να ανατρέξουμε στα δικά σου μηνύματα, για να σου αποδείξουμε ότι ασχολείσαι εσύ.. Έχουμε και δουλειές you know..
vangelis 64
29/04/2007, 22:06
Μπορεί να είστε άθεοι αλλά έχετε χιούμορ, εγώ έτσι και αλλιώς πρέπει να σας αγαπάω!
http://www.youtube.com/watch?v=1loyjm4SOa0
Δεν είμαι άθεος gregorgeous89.Πιστεύω στον Θεό.Ανάγκη για επιβεβαίωση έχουμε όλοι.Σε κάθε επίπεδο.
Οι μεν αθεϊστές λένε πως ΔΕΝ υπάρχει ό,τι δεν συμφωνεί με τις πέντε μας αισθήσεις και την ιστορία,οι δε πιστεύοντες,κατά την άποψή μου,πως αυτές μόνες τους,δεν φτάνουν.
Κάτι πρέπει να υπάρχει πέρα από την αντίληψη μας.Κάτι που,για να το αντιληφθούμε,θα πρέπει να την διευρύνουμε.
Ίσως και οι δύο να λέμε το ίδιο πράγμα.
Σε αυτό που προσωπικά διαφωνώ,είναι ο δογματισμός.Δογματισμός που εκφράζεται μα καλαμπούρι,ειρωνεία και,πολλές φορές,νεύρα.Και από τις δύο πλευρές.
Πάντως,όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιο μέλος,η κουβέντα έχει κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα,αν σκεφτούμε ότι άλλοι μαχαιρώνονται για τέτοια ζητήματα.
Ε!Όσο για το σπαμάρισμα....είναι κανόνας τού φόρουμ πια.:lol: :lol:
:wave2: :wave2:
μα μιλαω για τον δευτερο κοσμο που λες ..φυτευτοι βγηκαν?απο το εδαφος?
καποια στιγμη θα ηταν δυο...εκαναν 2 παιδακια...η μαμα πηγε με το αγορι της?
Μα αυτός ο δεύτερος κόσμος βασίζεται στη θεωρία του δαρβίνου!!! Αν Κανείς συγκεντρώσει όλα όσα έχουν ειπωθεί για την δημιουργία του κόσμου, τότε μόνο μπορεί να δει τη συνολική εικόνα!!!!
Τώρα κι εμείς μικρά κομάττια του παζλ προσπαθούμε να ενώσουμε!!!:wave2:
ts ts ts παλι τα ιδια ?
(να δεις ποιος μου το ελεγε αυτο ....α ναι...αυτος που ελεγε οτι θα γραφω και θα εκφερω γνωμη οπου και οποτε θελω.......οταν του ειπα δε θελουμε διαιατητες (και κακος του το ειπα κακιστα μιας και ειχε απολυτο δικαιο ) ο νοων νοειτο)
:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ: :ZZZ: <-------------------- μοτο ολο μαλωνετε πια σταματηστε επιτελους μια παρεα ειμαστε (λεμεεεε τωρααααα)
τουλαχιστον αν μιλαγαμε μονο για την θεματολογια του φορουμ την υποτιθεμενη (δλδ τις μοτο) οι τσακωμοι μας θα ηταν καθαρα χιουμουριστικοι και τπτ αλλο και δεν θα χαλαγαμε ουτε την ζαχαρενια μας ουτε τα νευρα μας και θα περναγαμε ωραια
η καταχρηση εξουσιας ειναι ενα πραγμα που δε ταιριαζει σε ανθρωπους που κοβοντε οτι ειναι αντιθετη σε αυτην..........
αθωα αγνα και ωραια δε θελω καβγαδες με κανεναν (σπανια γραφω -πια επιλογη μου δεν εχει να κανει)
οπωτε μπαινω εδω πιο πολυ για να δω τα πμ μου πεφτω πανω σε εναν καυγα....νταξη δε βαρεθηκατε να την λετε ο ενας στον αλλον? κανεις δεν κερδιζει μονο χανει σας ενδοιαφερει τι λενε για αυτο το φορουμ πια? οχι? κακος γιατι οταν τρελενεστε οτι χαλαει η εικονα του...πια εικονα του?για ποιον? για τους εξω φυσικα
χανει να γνωρισει νεους ανθρωπους χανει να μαθει περισσοτερα για την μοτοσυκλετα του γιατι αν ηθελε γενικες συζητησεις θα πηγαινε σε αλλο φορουμ
και στο τελος τελος
ο καημενος ο Θεος
τι σας φταιει?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Όποιος έχει χάσει το χιούμορ του να πάει στη ρεσεψιόν να το παραλάβει.
Αφήστε τους θεούς και αρχίστε να πιστεύετε στους ανθρώπους -προς θεού όχι σε μένα. :lol:
Είχα υποσχεθεί μια εικόνα του θεού πάρτε την...
86489
Και για όλους αυτούς που βιάστηκαν να υπερασπιστούν τη ορθόδοξη πίστη τους, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συντηρεί αυταπάτες εις βάρος της κοινής λογικής -για να μη πω τίποτα χειρότερο- με ένα σκασμό επακόλουθα καί στη κοινωνία καί γενικότερα:
Όσο και να μας παραμυθιάζετε -το άν έχει και τα καλά της η πίστη το συζητάμε-, επειδή είμαστε καλά παιδιά και δεν ασχολούμεθα δε σημαίνει ότι έχετε δίκιο στο κύρηγμα ... :nono:
86490
vangelis 64
30/04/2007, 22:27
Ό,τι καταλάβει κανείς σ' αυτή τη ζωή.
gregorgeous89
30/04/2007, 23:29
Και για όλους αυτούς που βιάστηκαν να υπερασπιστούν τη ορθόδοξη πίστη τους, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συντηρεί αυταπάτες εις βάρος της κοινής λογικής -για να μη πω τίποτα χειρότερο- με ένα σκασμό επακόλουθα και στη κοινωνία και γενικότερα:
Αυτά για το παραμύθι που δήθεν έχουμε φάει όλοι εμείς που πιστεύουμε, τα ακούσαμε πολλές φορές φίλε.Πάνε πες τα αλλού. Προσωπικά έψαξα και βρίσκω!
Το καλύτερο ανέκδοτο ήταν το άλλο που είπες περί πίστης στον άνθρωπο. Άσε και μόλις είδα ειδήσεις.:bigcry:
Αυτά για το παραμύθι που δήθεν έχουμε φάει όλοι εμείς που πιστεύουμε, τα ακούσαμε πολλές φορές φίλε.Πάνε πες τα αλλού. Προσωπικά έψαξα και βρίσκω!
Το καλύτερο ανέκδοτο ήταν το άλλο που είπες περί πίστης στον άνθρωπο. Άσε και μόλις είδα ειδήσεις.:bigcry:
Άιντε να ζωντανέψουμε και αυτό το νεκρό θρεντ...
Ποιό ανέκδοτο, ποιας πίστης (έχω πει πολλά, κάνε παράθεση), τί πιστεύεις, ποιός άραγε δημιούργησε τη πρώτη θρησκεία, γιατί, γιατί εγώ να την ασπαστώ, και στη τελική...
...ενώ εσύ σκέφτεσαι τί θα απαντήσεις, τί σε κάνει να νομίζεις ότι εγώ δέ θα κλείσω το μπλιμπλίκι για να πάω βόλτα και θα κάτσω να περιμένω απάντησή σου; :lol:
:sun:
Όσο κακός και άν είναι ο zireous, όσο διαβολικός μπορεί να γίνει ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες, αυτό δέ σημαίνει ότι ο Διάβολος δεν είναι απλά αποκύημα της φαντασίας των Χριστιανών.
Και όπως και σε πολλές άλλες θρησκείες, το κακό γενικότερα.
Ο φόβος γέννησε το κακό, και άν ναι ποιοί βάλανε το φόβο στη ταλαίπωρη θωριά που έχετε εσείς οι πιστοί -μήπως υπήρξε και δόλος στην υπόθεση;
Ρε απιστοι και εννοω απιστους αυτους που δεν πιστευουν πουθενα ,οταν ειδατε την ζωη να περναει μπροστα απ'τα ματια σας και να την γλυτωνετε στην τριχα (οχι μια και δυο φορες)μετα τι ειπατε?
Ευχαριστω τον μακη,τακη,σουλα που γλυτωσα ή μεγαλε τι γατος ημουν(αφου καν δεν καταλαβα πως σωθηκα) ή το εξηγησατε με την θεωρια των αποδειξεων ή σκεφτηκατε οτι τελικα ετσι ηταν να γινει.
Εγω παντως οσες φορες μου ετυχε, ενιωσα οτι μια ανωτερη δυναμη με προοριζει για κατι καλυτερο.
Αυτη η ανωτερη δυναμη δεν θα της δωσω χαρακτηρα συμφωνα με την ανθρωπινη αποψη που τα χει μαμησει ολα π.χ Χριστος,εκκλησια,χριστιανισμος,παπαδες,Χριστοδουλος, ασα, απλα ειναι κατι τοσο μεγαλο που τα μικρα και απαισιοδοξα μυαλουδακια μας δεν μπορουν να συλλαβουν ουτε ενα κοκο απ΄αυτη την δυναμη.
Τωρα για οσους μαχονται για την υπερασπιση του τιποτα με νυχια και με δοντια απλα θα πω ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.:bigcry:
Προσωπικά, όσες φορές τη γλύτωσα ένιωσα απλά τυχερός
(και σε λίγες περιπτώσεις "γάτος" :D )
όσες φορες τσακίστηκα απ'την άλλη...άτυχος (και κανά δυο μαλάκας :D )
Ποτέ δεν ένιωσα κάποια υπερδύναμη να με σώζει ή να με τσακίζει.
"Ο θεός είναι παντού" είπε η Maira 15 σελίδες πριν :hypnotize
Φυσικά και είναι. Παντού, όπου υπάρχει άνθρωπος.
Γιατί ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θεός αν θέλει ή ακόμα και δαίμονας.
Δεν αναγνωρίζω καμμία ανώτερη δύναμη.
Πριν περίπου μια 20ετία άκουγα ως επιχείρημα ότι ο θεός δημιουργεί ζωή.
Τώρα πια το κάνει και ο άνθρωπος :rolleyes:
Και για να έρθω και στο τελευταίο σύνορο της θρησκείας (κατ εμέ)
"Ποιός ή πώς έγιναν όλα αυτά; Το σύμπαν κτλ;"
Δε ξέρουμε ακόμα...αλλά πλησιάζουμε στην απάντηση.
Κάθε μέρα,χρόνο,αιώνα ερχόμαστε και πιο κοντά :sun:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Άιντε να ζωντανέψουμε και αυτό το νεκρό θρεντ...
Ποιό ανέκδοτο, ποιας πίστης (έχω πει πολλά, κάνε παράθεση), τί πιστεύεις, ποιός άραγε δημιούργησε τη πρώτη θρησκεία, γιατί, γιατί εγώ να την ασπαστώ, και στη τελική...
...ενώ εσύ σκέφτεσαι τί θα απαντήσεις, τί σε κάνει να νομίζεις ότι εγώ δέ θα κλείσω το μπλιμπλίκι για να πάω βόλτα και θα κάτσω να περιμένω απάντησή σου; :lol:
Όσο κακός και άν είναι ο zireous, όσο διαβολικός μπορεί να γίνει ανάλογα με συγκεκριμένες συνθήκες, αυτό δέ σημαίνει ότι ο Διάβολος δεν είναι απλά αποκύημα της φαντασίας των Χριστιανών.
Και όπως και σε πολλές άλλες θρησκείες, το κακό γενικότερα.
Ο φόβος γέννησε το κακό, και άν ναι ποιοί βάλανε το φόβο στη ταλαίπωρη θωριά που έχετε εσείς οι πιστοί -μήπως υπήρξε και δόλος στην υπόθεση;
Όσοι πιστοί προσέλθετε και απαντήστε...
Και μήν αλλάζετε θέμα όταν σε συζήτηση κάποιος σας ρωτάει κάτι -δείχνει ότι τον έχετε μικρό το δείκτη.
Για τις όσες φορές παραλίγο να με στουκάρουνε (ή για μερικές που τα καταφέρανε) φίλε Zephyr, δέν έκατσα να τη ψάξω με τους αγίους, απλά εντύπωσα στο κρανίο μου την περίπτωση και την επόμενη φορά είμουν πιο προσεκτικός.
Το να πεις δόξα τον θεό που γλίτωσα εμπεριέχει το τραγικό φαινόμενο της υπόθεσης, το ότι απλά δεν έμαθες τίποτα από το λάθος σου (ή το λάθος του κάθε άθλιου που αγνόησες για χ λόγους και ίσως να μπορούσες να το προβλέψεις).
Το είπα και παραπάνω, όταν οδηγάτε να το κάνετε συνειδητά, όσο και να πιστεύετε να αφήνετε το θεό σπίτι και να φροντίζετε με τα μάτια και τη λογική τη πορεία σας, που ξέρεις μπορεί να τα καταφέρετε και να ωριμάσετε οδηγικά εγκαίρως...
h_m_akis
01/05/2007, 20:26
"μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" που δημιουργουν θεους με το φτωχο τους μυαλο επειδη αισθανονται τοσο "μικροι" μπροστα στο μεγαλειο της ζωης, μην μπορωντας να συμβιβαστουν με την φυση γυρω τους!!!:winka:
h_m_akis
01/05/2007, 20:43
ριξτε μια (βαθια) ματια
KING DIAMOND-House Of God-"This Place Is Terrible"
"God and Satan are just puppets on OUR strings
Creating conflicts in your little human minds, keeping US alive
It doesn't matter who or what you think We are
It only matters that you know We are
God, The Devil, good and evil, We're all that and so much more"
"Live this life the best you can, and leave the rest to US"
But I can't... I won't be one that feeds an unknown God
Show to mankind that You really exist
And then explain to us the meaning of chaos
Give us reason to persist, to go on living through this Hell on Earth
All I want is peace of mind from all you non existing Gods
I bet that not even You will ever understand the truth
Cause YOU are nothing but a puppet on even higher strings
αν και δεν περιμενω φως...:( ...η προπαγανδα δυστυχως ειναι πιο ισχυρη:sad:
blueblack
01/05/2007, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
ριξτε μια (βαθια) ματια
KING DIAMOND-House Of God-"This Place Is Terrible"
"God and Satan are just puppets on OUR strings
Creating conflicts in your little human minds, keeping US alive
It doesn't matter who or what you think We are
It only matters that you know We are
God, The Devil, good and evil, We're all that and so much more"
"Live this life the best you can, and leave the rest to US"
But I can't... I won't be one that feeds an unknown God
Show to mankind that You really exist
And then explain to us the meaning of chaos
Give us reason to persist, to go on living through this Hell on Earth
All I want is peace of mind from all you non existing Gods
I bet that not even You will ever understand the truth
Cause YOU are nothing but a puppet on even higher strings
αν και δεν περιμενω φως...:( ...η προπαγανδα δυστυχως ειναι πιο ισχυρη:sad:
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ....??????
Κι άν δέν είμαστε ούτε τά παιδιά τού Θεού...???????
ούτε Μάρτυρες τού Ίαχωβά....???????????????????
Σκέψου καί μάς ,γράψε Έλληνικά.....!!!!!!!!!!!!!!!!!
gregorgeous89
01/05/2007, 22:52
Ελπίζω να πέρασες καλά στην βόλτα. Βγήκες άραγε καθόλου από την πόλη? Αλλά και πριν βγεις θαύμασες μήπως κάποια μηχανή ή ένα ωραίο κτήριο που κάποιος δημιουργός έφτιαξε με πολύ μεράκι? Μήπως σκέφτηκες καθόλου πως πίσω από κάθε τι όμορφο και πολύπλοκο που βλέπουμε υπάρχει και ένας δημιουργός?
Τώρα βγες έξω από την πόλη.Μα είναι δυνατών όλα αυτά να έγιναν τυχαία? Όλη αυτή η ομορφιά? Όλοι αυτοί η περίπλοκη μηχανισμοί? Σαν να μου λες ότι θα πας σε μια μάντρα με παλιoσίδερα θα αρχίσεις να ανακατεύεις και τελικά θα σου προκύψει μια Porshe!
Δημιουργούμε ζωή??? :rotflmao: Στην καλύτερη περίπτωση διαχειριζόμαστε και μεταλλάσσουμε την ζωή που ο Θεός δημιούργησε.
Για το πότε ξεκίνησαν οι θρησκείες δεν είμαι σίγουρος αλλά και αυτό αποδηκνύει την ανάγκη του ανθρώπου να βρει τον δημιουργό του.Εάν κάτσεις να το σκεφτείς όλες οι ανάγκες μας έχουν το αντίκρισμα τους. Ανάγκη για έρωτα - σύντροφος, Πατρότητα-παιδί, Πείνα-φαγητό, μην πάμε και σε άλλες ανάγκες :winka: Η ανάγκη για τον Θεό γιατί υπάρχει?
Θα συμφωνήσω στο ότι η θρησκίες εκμεταλλεύονται αυτήν την ανάγκη για να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο αυτό όμως δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του Θεού όπως το ότι υπάρχει αγοραίος έρωτας δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του αληθινού έρωτα και αγάπης.
α και κάτι άλλο:
Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ περισσότερους φόβους από κάποιον που πιστεύει αληθινά!
vangelis 64
02/05/2007, 02:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Προσωπικά, όσες φορές τη γλύτωσα ένιωσα απλά τυχερός
(και σε λίγες περιπτώσεις "γάτος" :D )
όσες φορες τσακίστηκα απ'την άλλη...άτυχος (και κανά δυο μαλάκας :D )
Γιατί ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θεός αν θέλει ή ακόμα και δαίμονας.
Δεν αναγνωρίζω καμμία ανώτερη δύναμη.
Πριν περίπου μια 20ετία άκουγα ως επιχείρημα ότι ο θεός δημιουργεί ζωή.
Τώρα πια το κάνει και ο άνθρωπος :rolleyes:
Και για να έρθω και στο τελευταίο σύνορο της θρησκείας (κατ εμέ)
"Ποιός ή πώς έγιναν όλα αυτά; Το σύμπαν κτλ;"
Δε ξέρουμε ακόμα...αλλά πλησιάζουμε στην απάντηση.
Κάθε μέρα,χρόνο,αιώνα ερχόμαστε και πιο κοντά :sun:
Πω πωωωω!Τρομερός αλτρουισμός!!:eek: :eek:
Πιστεύεις ότι,πέρα από τη δύναμη τής βαρύτητας(που σε τσακίζει)και από τη μαγκιά σου(που σε σώζει),δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο...άγνωστο και μη διακριτέο;
Δηλαδή εκεί που δεν υπάρχει άνθρωπος,τι υπάρχει kachius;Μήπως,εκεί που έχει πατήσει το πόδι του ο άνθρωπος,υπάρχει καταστροφή και δυστυχία;
Μάς έχει ανάγκη η γη για να συνεχίσει να ζει;Δεν νομίζω.Τα έχουμε ΓΑΜΗΣΕΙ όλα.Δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο.
Καίμε,σκοτώνουμε,κλέβουμε και καταστρέφουμε.Γιατί έτσι γουστάρουμε.Γιατί είμαστε θεοί!!Γιατί μπορούμε και δημιουργούμε ζωή.
Γιατί τα μυστικά τού σύμπαντος μάς ανήκουν.Πού θα ανήκαν άλλωστε,στις γάτες και τα σκυλιά;Αυτά είναι για να τα πατάμε με τίς ρόδες μας.
Γιατί είμαστε πανίσχυροι και εξαρτώμεθα(sic)αποκλειστικά από τον εαυτό μας.Βέεεεβαια!!
Κι όταν τα πράγματα πάνε στραβά,πάντα κάποιος άλλος φταίει.ΠΑΝΤΑ!
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Πω πωωωω!Τρομερός αλτρουισμός!!:eek: :eek:
Πιστεύεις ότι,πέρα από τη δύναμη τής βαρύτητας(που σε τσακίζει)και από τη μαγκιά σου(που σε σώζει),δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο...άγνωστο και μη διακριτέο;
Δηλαδή εκεί που δεν υπάρχει άνθρωπος,τι υπάρχει kachius;Μήπως,εκεί που έχει πατήσει το πόδι του ο άνθρωπος,υπάρχει καταστροφή και δυστυχία;
Μάς έχει ανάγκη η γη για να συνεχίσει να ζει;Δεν νομίζω.Τα έχουμε ΓΑΜΗΣΕΙ όλα.Δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο.
Καίμε,σκοτώνουμε,κλέβουμε και καταστρέφουμε.Γιατί έτσι γουστάρουμε.Γιατί είμαστε θεοί!!Γιατί μπορούμε και δημιουργούμε ζωή.
Γιατί τα μυστικά τού σύμπαντος μάς ανήκουν.Πού θα ανήκαν άλλωστε,στις γάτες και τα σκυλιά;Αυτά είναι για να τα πατάμε με τίς ρόδες μας.
Γιατί είμαστε πανίσχυροι και εξαρτώμεθα(sic)αποκλειστικά από τον εαυτό μας.Βέεεεβαια!!
Κι όταν τα πράγματα πάνε στραβά,πάντα κάποιος άλλος φταίει.ΠΑΝΤΑ!
βαγγελη δεν τον διαβασες καλα τον kachius.
VanDiemen
02/05/2007, 08:25
Μισό λεπτό ρε παιδιά..
Εσείς που υποστηρίζετε ότι η πίστη ημών των υπολοίπων είναι λάθος, που πιστεύετε ότι οφείλεται η ύπαρξή μας; Ότι όλα είναι τυχαία; Σοβαρά, το λέτε και το πιστεύετε αυτό;
Έχετε ιδέα με τι σοφία είναι πλασμένο το σώμα σας; Λαμβάνοντας υπόψιν μόνον αυτό (προφανώς δε διάβασε κανείς εδώ μέσα, ανατομία και φυσιολογία) θα διαπιστώσει, πως όλες αυτές οι λειτουργίες και τα υπερπολύπλοκα συστήματα, δε μπορεί να έγιναν τυχαία!
Έχει κανένας ιδέα, τι είναι "εντροπία";;; Δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι να εξελιχθεί, από μόνο του, από την απλούστερη μορφή στην οποία βρίσκεται, σε πολυπλοκότερη. Οι γενικά παραδεκτοί και αποδεδειγμένοι νόμοι της φύσικής, καταρρίπτουν αυτόν το γελοίο ισχυρισμό!!
Σα να αφήνουμε ένα σκαραβαίο σε ένα παλιατζίδικο και μετά από (συμπληρώστε κατά βούληση έναν αριθμό με όσα μηδενικά θέλετε) Χ 100000000 δισεκατομμύρια χρόνια (δις είπα; Βάλε τρις), να εξελιχθεί σε porsche!
Τα πάντα στο σύμπαν τείνουν προς το χάος! Με πoια δύναμη ο άνθρωπος αποτέλεσε εξαίρεση και ανέπτυξε συστήματα και λειτουργίες που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Star-trek;
Τι επιχειρήματα είναι αυτά που προβάλετε;
Δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκτός από σχόλια του τύπου "α, τι γραφικοί που είστε, όσοι πιστέυετε", "όσοι πιστεύουν στο Θεό, έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι ανασφαλείς" και λοιπές (επιεικώς) ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Ορίστε λοιπόν σας ακούμε! Πως ανέπτυξες τη λειτουργία και από σκουλήκι που ήσουν έφτασες στο σημείο ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και να με καταλαβαίνεις, εσύ που κοιτάζεις σα χάνος την οθόνη του υπολογιστή σου και σκέφτεσαι τι μπούρδα να πεις, για να αποδείξεις την τόσο διαχρονική διδασκαλία του Ιησού, "λανθασμένη", αυτή τη στιγμή;
VanDiemen
02/05/2007, 08:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
"μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι" που δημιουργουν θεους με το φτωχο τους μυαλο επειδη αισθανονται τοσο "μικροι" μπροστα στο μεγαλειο της ζωης, μην μπορωντας να συμβιβαστουν με την φυση γυρω τους!!!:winka:
Το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" έχεις ιδέα ποιος το είπε; Επειδή κάποιοι από μας δεν ξέρουμε.. Για πες, να μάθουμε.
Κι αν πιστεύεις σ' αυτό, έχεις ιδέα τι μεγαλείο αντίθεσης εκφράζουν, αυτά που το ακολουθούν; Αν πάλι δεν το πιστεύεις, τότε γιατί το χρησιμοποιείς;
Τι είδους "μακάριος" είμαι εγώ, που είμαι "πτωχός τω πνεύματι";;;; Ποιος θα με κρίνει, αφού μετά από αυτό, εκφράζεις το μέγιστο παραλογισμό που θα μπορούσες να πεις, ώστε να αποδείξεις ότι:
---"αυτά που είπα παραπάνω;"
---"ΜΠΟΥΡΔΕΣ"
Τι θέλεις να δείξεις; Τη γενική σου κουλτούρα; Να κάνεις το κομμάτι σου; Μάλλον το αντίθετο επιτυγχάνεις, με τα παραπάνω που λες!
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Μισό λεπτό ρε παιδιά..
Εσείς που υποστηρίζετε ότι η πίστη ημών των υπολοίπων είναι λάθος, που πιστεύετε ότι οφείλεται η ύπαρξή μας; Ότι όλα είναι τυχαία; Σοβαρά, το λέτε και το πιστεύετε αυτό;
Έχετε ιδέα με τι σοφία είναι πλασμένο το σώμα σας; Λαμβάνοντας υπόψιν μόνον αυτό (προφανώς δε διάβασε κανείς εδώ μέσα, ανατομία και φυσιολογία) θα διαπιστώσει, πως όλες αυτές οι λειτουργίες και τα υπερπολύπλοκα συστήματα, δε μπορεί να έγιναν τυχαία!
Έχει κανένας ιδέα, τι είναι "εντροπία";;; Δεν υπάρχει περίπτωση, κάτι να εξελιχθεί, από μόνο του, από την απλούστερη μορφή στην οποία βρίσκεται, σε πολυπλοκότερη. Οι γενικά παραδεκτοί και αποδεδειγμένοι νόμοι της φύσικής, καταρρίπτουν αυτόν το γελοίο ισχυρισμό!!
Σα να αφήνουμε ένα σκαραβαίο σε ένα παλιατζίδικο και μετά από (συμπληρώστε κατά βούληση έναν αριθμό με όσα μηδενικά θέλετε) Χ 100000000 δισεκατομμύρια χρόνια (δις είπα; Βάλε τρις), να εξελιχθεί σε porsche!
Τα πάντα στο σύμπαν τείνουν προς το χάος! Με πια δύναμη ο άνθρωπος αποτέλεσε εξαίρεση και ανέπτυξε συστήματα και λειτουργίες που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Star-trek;
Δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκτός από σχόλια του τύπου "α, τι γραφικοί που είστε, όσοι πιστέυετε", "όσοι πιστεύουν στο Θεό, έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι ανασφαλείς" και λοιπές (επιεικώς) ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Ορίστε λοιπόν σας ακούμε! Πως ανέπτυξες τη λειτουργία και από σκουλήκι που ήσουν έφτασες στο σημείο ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ και να με καταλαβαίνεις, εσύ που κοιτάζεις σα χάνος την οθόνη του υπολογιστή σου και σκέφτεσαι τι μπούρδα να πεις, για να αποδείξεις την τόσο διαχρονική διδασκαλία του Ιησού, "λανθασμένη", αυτή τη στιγμή;
ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ απολυτα μαζι σου να προσθεσω οτι Ο Δαρβινος πριν τον θανατο του ειπε οτι δεν αποδεχεται στο 100% την θεωρια του περι δημιουργιας αποκλειστικα λογω εξελιξης,και ουδεποτε διαχωρισε την πιστη του απο την θεωρια που ανεπτυξε..
και αναρωτιεμαι αφου ειμαστε απο τον χιμπατζη ΓΙΑΤΙ αραγε σταματησε να εξελισεται ο χιμπατζης σε ανθρωπο????????
εξελιξη υπαρχει στο ιδιο ειδος...ελεφαντα να γινεται ανθρωπος δεν εχω δει ακομα...
ανθρωπος να γινεται ζωο ομως βλεπω πολλα καθημερινα...ζωη οχι μονο στις πραξεις αλλα και στο πνευμα!
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 10:50
Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.
02/05/2007, 10:51
Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.
:wacko:
υ.γ. μπούλη, το "πιθηκοσυγγενείς" κομμενο, οκ?
............................
διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.
............................
Ενω δια της Θρησκευτικης εχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ περιτρανα εεε? :dizzy: :eyepop:
:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:
Υ.Γ.: Γ@αμω τον καφε μου μεσα! :mad:
Χαθηκε να τον φτιαξει ο ΘΕΟΣ να ΜΗΝ κανει λεκεδες? :dizzy: :hypnotize
:lol: :rotflmao: :lol:
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 11:06
οχι δεν εχει αποδειχθει αλλα εγω δεν χρειαζομαι αποδειξεις για να πιστεψω..
εσεις που δεν πιστευεται και εχετε αποδειξεις που το στηριζεται?
αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?
ο ΜΠΟΥΛΗΣ ειμαι !
1,82 και 90 κιλα εφτασα γαμω την εξελιξη μου.
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 11:18
Απο την στιγμή που μια σειρά μηνυμάτων αρχικά με επειχηρήματα φτάνει στο επίπεδο βωμολοχίας , ένθεν και ένθεν... περιμένετε να σας πάρει κανείς στα σοβαρά;
Δεν καταλαβαίνω εφεξής το νόημα αυτού του μηνύματος.
Οι δε , δεν πιστεύουν (δικαίωμα τους) και οι δε απο την άλλη πιστεύουν (και πάλι δικαίωμα τους)...
δεν καταλαβαίνω τον λόγο της διαμάχης. Προσπαθείτε να επιβληθείτε ο ένας στον άλλο ώς σωστοί και δίκαιοι;
Γιατί;
Για τους δε πιστεύοντες να τους αναφέρω οτι , η πίστη είναι κάτι που ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ... απλά ο απέναντι το αποδέχεται και το κάνει μέρος του εαυτού του, μόνο αν το θέλει.
Για τους μη πιστεύοντες...μια κουβέντα μόνο...δικαιώμα σας να νομίζετε οτι θέλετε. Απλά μια ερώτηση... Θεωρείτε οτι το σύμπαν γενικά σαν σύνολο δημιουργίας είναι κάτι που περιστρέφεται γύρω απο τον Άνθρωπο αποκλειστικά; Γιατί όλα πρέπει να είναι αποδεδειγμένα μπροστά σας και μάλιστα σε απλή γλώσσα, για να θεωρείτε οτι υπάρχουν;
Ελπίζω να σταματήσει αυτή η ανούσια κόντρα και να επανέρθει (αν γίνει αυτό) σε πολιτισμένα επίπεδα το μήνυμα αυτό.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
.....................................
Για τους μη πιστεύοντες...
.....................................
Θεωρείτε οτι το σύμπαν γενικά σαν σύνολο δημιουργίας είναι κάτι που περιστρέφεται γύρω απο τον Άνθρωπο αποκλειστικά;
...................................
Ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ υποστηριζουμε σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις απανταχου "θρησκειες" ! :winka:
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 11:27
Nefeli...
Δημιούργησε την Λίλιθ... και μετά την Εύα...
όσο για το φίδι... αυτό ήταν εικόνα που έκανε χρήση το Κακό/Σατανάς/Διάβολος κτλ... και οχι δημιουργία Κυρίου. Όσο για το ξεγέλασμα... χωρίς ελεύθερη βούληση και σκέψη.. θα το δεχόμουν. Αλλά απο την στιγμή που το έκαναν παρόλες τις προειδοποιήσεις και αφότου "σκέψης" (κατά τον όφι... φάτε το να γίνετε Θεοί) μόνο παραπλάνηση δεν ήταν.
Για συνεχίστε...δεν έχει και πολύ δουλειά σήμερα.:D
Gandalf
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 11:33
Λύκαρε...:D ... .είσαι σίγουρος;
Το οτι πιστεύει ο σημερινός αγνωστικιστής οτι πρέπει η όποια ανώτερη δύναμη να παρουσιαστεί μπροστά του για να την πιστέψει, δεν είναι δείγμα του μεγαλύτερου Εγωκεντρισμού;
Το οτι πιστεύει ο άθεος πως το σύμπαν δημιουργήθηκε απο "συγκυρίες μαθηματικές" δεν είναι αστείο και πάντα υποκειμενικά ορατό απο την δική του οπτική γωνία; Διατηρώντας δηλαδή τον απόλυτο αποκλεισμό της Δύναμης (Θεός, Αλλάχ κτλ.) σε τέτοιο επίπεδο , επειδή απλά δεν είναι ορατή πουθενά;
Ο σημερινός άνθρωπος ακόμα και μέσα απο την Βιογεννετική και τον Κλωνισμό αδυνατεί να δημιουργήσει ύλη απο το τίποτα. Θέλει ενα βλάστωμα ή ενα κύτταρο για να φτιάξει ζωή. Όμως ο απόλυτος ναρκισσισμός μας , μας έχει κάνει να νιώθουμε ικανοί σαν οντότητες. Την ίδια στιγμή που δεν μπορούμε να δαμάσουμε ούτε τις δυνάμεις της Φύσης που μας περιτριγυρίζει μόνο σε ενα πλανήτη.
Σε αντίθεση στον Χριστιανισμό , διδάσκεται (δεν μιλώ για το όποιο δόγμα, αλλά για την κεντρική διδασκαλία) οτι ο Άνθρωπος είναι μέρος της Δημιουργίας. Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;
Gandalf
Cpt. Haddock
02/05/2007, 11:37
Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;
"Κατ' εικόνα και καθ' ομοιώσιν"
(ο άνθρωπος του θεού)
ΑΥΤΟ κι αν είναι ανθρωποκεντρικό...
Λύκαρε...:D ... .είσαι σίγουρος;
.......................
Που βλέπεις τον ανθρωποκεντρισμό εδώ;
Τον βλεπω στον παντελη αποκλεισμο της πιθανοτητας (βεβαιοτητας επιστημονικα) για την υπαρξη ζωης σε αλλα ηλιακα συστηματα π.χ. :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Πιο ευκολα βρισκεις γωνια στο δεκαρικο ρε Ρουλα... :hypnotize
:lol: :rotflmao: :lol:
Δεν ψάχνω γωνία στο δεκάρικο ψάχνω τα 9 για να τα κάνω 10
Έχω δει θρησκόληπτους που έχουν φτάσει στην αντίπερα όχθη
Έχω δει θρήσκους να λειτουργούν πολύ φυσιολογικά με βάση την κοινωνική εξέλιξη
Έχω δει και άθρησκους να έχουν φτάσει σε σημείο να παρακαλούν το θεό για ότι πιο αγαπημένο χάνουν και εύχομαι σε όλους όσους δηλώνουν άθρησκοι να μην έρθει τέτοια στιγμή στη ζωή τους
Από την άλλη όλα μέσα στο μυαλό μας είναι ………………..
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 11:48
Cpt...
"Κατ' εικόνα και καθ' ομοιώσιν"
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα σωματικά και υλικά. Μπορεί να είναι και εξήγηση πνευματική. Οτι ανήκουμε στην ίδια πνευματική ύλη. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη απο τέτοιες μεταφορές. Εκτός και αν πιστεύουν κάποιοι οτι μέσα σε 7Χ24 ώρες δημιουργήθηκε ο κόσμος.
Λύκε...
Όπως είπα και πάνω στον καπετάνιο... οι εξηγήσεις για μια άλλου είδους ζωή (σε υλικό) μπορεί να είναι υπαρκτή. Αν δεχτείς οτι το παραπάνω μπορεί να μην είναι απόλυτη περιγραφή περί εμφάνισης σώματος αλλά του υλικού πνεύματος.
Επίσης το κατά εικόνα και κατά ομοίωση μπορεί να σημαίνει και την βάση υλικού (χώμα κατά Π.Διαθήκη). Το χώμα είναι ανόργανη ένωση άνθρακα. Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν οτι το πιθανότερο είναι οποια άλλη πηγή ζωής υπάρχει , θα είναι σε βάση ένωσης άνθρακα.
Μην αποκλείεις την Επιστήμη ή την Πίστη, σε χωριστούς τομείς... Προσωπικά θα έλεγα οτι είναι δύο τομείς που είναι τόσο πολύ δεμένοι , μόνο που εμείς εθελοτυφλούμε και δεν το βλέπουμε. To έκαναν και παλιότερα εκείνοι που ήθελαν όπως λέμε εδώ "πρόβατα" αντί για σκεπτόμενους. Ο μεσαίωνας είναι γεμάτος απο τέτοια παραδείγματα.
Gandalf
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 12:14
Να το αφήσω;.... μα δεν έρχομαι σε κόντρα... επειχηρήματα και λογικές συζητώ. Εδώ είναι ναι μεν σαν τίτλος για τον Χριστιανισμό (κυρίως!) αλλά παρόλα αυτά , μέσα απο τα λεγόμενα του καθένα παίρνεις και πολλά απο το πως αντιμετωπίζει ο καθένας σαν στάση ζωής κάποια πράγματα.
Κέρδος αποκομίζω.
Οπότε , αν η συζήτηση συνεχιστεί σε καλό επίπεδο... εδώ είμαστε... αλλιώς πάμε αλλού :D
Gandalf
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 12:43
αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?
εδω καποιος μπορει να μου απαντησει?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
όλα μέσα στο μυαλό μας είναι
@vangelis: Με λίγα λόγια...αυτό είπα και εγώ.
Γιατί φίλε μου (<--δεν είναι ειρωνικό αυτό...έχω διαβάσει πολλά ποστ σου :wave2: )
αρπάχτηκες έτσι μαζί μου :confused:
Δεν πιστεύω να έθιξα κάποιον ή κάτι.
Παρέθεσα μια δυο σκέψεις με τις οποίες "αποφάσισα" την άποψή μου να μην πιστεύω.
(είναι άλλη μία, αρκετά σημαντική, που όμως δεν έγραψα σκοπίμως
γιατί το πιθανότερον θα ήταν να δημιουργηθεί παρεξήγηση)
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου πως έχουμε ξετινάξει όλον τον πλανήτη
(και "ετοιμαζόμαστε" να ρημάξουμε και άλλους) καθώς είναι πολύ ευκολότερο
να γίνει κανείς δαίμονας (ή αν δεν έχει την πνευματική ικανότητα ή τη δύναμη που χρειάζετε
να γίνει απλός/απλώς μ@λ@κ@ς) παρά "θεός" (τα " " για να μην έχουμε και άλλες
παρεξηγήσεις) που είτε πιστεύει κανείς είτε όχι,
ο δρόμος προς τη θέωση απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια
τεράστια υπομονή και εξωπραγματική κατανόηση.
Και για να πω την αλήθεια, δεν πολυ-πιστεύω ότι θα προλάβουμε να λύσουμε
(επιστημονικά) τα μυστήρια του σύμπαντος πρωτού αυτοκαταστραφούμε
(που "μακάρι" να το πάθουμε γρήγορα μπας και γλυτώσει τίποτα από
αυτό το θαύμα που μας περιβάλει)
Επίσεις το :D δίπλα στη "μαγκιά" μου κατά την αποφυγή ατυχήματος ήταν για να
δείξει την ειρωνία της φράσης (γμτ :bigcry: 3κιλά σίδερα έχω μέσα και έξω από
το χέρι, πώς θα την παλέψω αν δε πω και καμμιά μαλακία :bigcry: )
Τέλος, να πω πως δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω κάποιον να μην πιστεύει.
Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να τους πείσω να ΜΗΝ δίνουν λεφτά
στον κλήρο (που με χαρά βλέπω πως οι νεότεροι πιστοί καταλαβαίνουν την
απάτη της σύγχρονης-τουλάχιστον- εκκλησίας) γιατί αν ήταν να τα δίνουν
στους "φτωχούς" δε θα τα έκαναν οικόπεδα/επιχειρήσεις/χρυσάφια/μερσεντές/κτλ
Μπορούμε από μόνοι μας να βοηθήσουμε κόσμο που έχει ανάγκη
χωρίς την εκκλησία για μεσάζοντα
:wave2: :wave2: :wave2:
θα μου πήρε και μια ώρα... :bigcry:
gregorgeous89
02/05/2007, 12:53
Τον βλεπω στον παντελη αποκλεισμο της πιθανοτητας (βεβαιοτητας επιστημονικα) για την υπαρξη ζωης σε αλλα ηλιακα συστηματα π.χ.
Για πες μου σε παρακαλώ που γράφει κάτι τέτοιο στην Αγία Γραφή? Νομίζω για άλλη μια φορά βγάζουμε συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζουμε καλά ή (το ποιο πιθανό) μας διδάξαναι λάθος αθεϊστές Θεολόγοι!
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 12:56
περαστικά για το χέρι...
[spam mode]
Νομίζω οτι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για φωνητική υπαγόρευση ... ίσως να σου έκανε περισσότερο[/spam mode]
Για το θέμα κλήρου και περιουσίας... το θέτεις πολύ σωστά. Ακόμα περισσότερο όσον αφορά το τι μπορεί να κάνει ο καθένας χωρίς μεσάζοντες. Μπράβο!
Gandalf
Ο Χριστοδουλος ηθελε να κανει περιοδεια στα νησια με 3.000.000 ευρα, του δωσαν 180.000 ευρα και αρνηθηκε γιατι θεωρησε οτι ειναι λιγα.
Αυτη ειναι η βρωμια της εκκλησιας,πιστευω αλλα "χριστιανος" δεν ειμαι.
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:09
zephyr1...
Μιας και το γυρνάμε σε θέματα κλήρου, πόσους αλήθεια έχεις δεί να πράττουν κατά την διδασκαλία του Χριστιανισμού; Πόσοι απο αυτούς αδιαφορούν για το χρώμα δέρματος, νοοτροπία, εξωτερική εμφάνιση, οικονομική κατάσταση κτλ... για να τελέσουν ας πούμε ενα μυστήριο ή ακόμα και να δώσουν μια ευχή;
Ακόμα και στον Ναό που θα μπείς, αν περάσεις απο το "ταμείο" και δεν δώσεις κάτι για κερί σε στραβοκοιτάνε , γιατί "ζημιώνεις" την επιχείρηση τους.
Τι να λέμε τώρα;... μια βιομηχανία έχει στηθεί πίσω απο την θρησκεία με λαδάκια , ξυλάκια, ματάκια και άλλα που έχουν ρίζες σε άλλες εποχές.
Ενώ πραγματικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι την Πίστη σου και ίσως... λέω ίσως... την Βίβλο και πολύ μυαλό μαζί για να μπορέσεις να διακρίνεις πλέον τα "ψήγματα" Θείου λόγου εκεί , πίσω απο τις "κορώνες" των Εβραίων που την συνέγγραψαν και τις προσθήκες των εποχιακών οικουμενικών συνόδων προς καλύτερη "κατανόηση" της.
Μην με "τσιγκλάς" τώρα με τους ρασοφόρους επιχειρηματίες.....
Gandalf
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:10
Τι να λέμε τώρα;... μια βιομηχανία έχει στηθεί πίσω απο την θρησκεία με λαδάκια , ξυλάκια, ματάκια και άλλα που έχουν ρίζες σε άλλες εποχές.
Όσο κι αν δε θες να το δεις...
Αυτή η βιομηχανία ΕΙΝΑΙ η θρησκεία.
Όσο κι αν δε θες να το δεις...
Αυτή η βιομηχανία ΕΙΝΑΙ η θρησκεία.
Όσο κι αν δεν θες να το δεις αυτή είναι η βιομηχανική και βιοτεχνική εκμετάλλευση της θρησκείας.
:beer:
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 13:14
στον ναο πηγαινεις να προσευχηθεις και να συναντησεις ενα πνευματικο να κανεις διαλογο και να ακουσεις το ευαγγελιο...
βεβαια και στο σπιτι σου μπορεις να τα κανεις αυτα.εγω παντα 50 λεπτα αφηνω και αναβω ενα κερι...
ποτε δεν με στραβικοιταξε κανεις..τους σκαρτους ιερεις τους προσπερνω..απλα επιλεγω τον καταλληλο που θα μπορω να κανω ενα διαλογο μαζι του,ειτε καλωντας σπιτι μου ειτε καποιο απιγευμα στην εκκλησια.
απλα δεν ψωνιζεις απο το μαγαζι αν δεν θες...
εχω θεσει ενα ερωτημα ομως παραπανω και θα ηθελα μια απαντηση.
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:15
Όσο κι αν δεν θες να το δεις αυτή είναι η βιομηχανική και βιοτεχνική εκμετάλλευση της θρησκείας.
Δεν θα υπήρχε θρησκεία χωρίς τη βιομηχανία. Η βιομηχανία τη δημιουργησε τη θρησκεια
από τους ίδιους τους κληρικούς (ανεξαρτήτως δόγματος) :yuck: :yuck: :yuck: :yuck:
και περιμένετε από αυτούς τους ίδιους και τους πάμπολλους προκατόχους τους να σας μεταδώσουν την όποια αλήθεια...
και οι προκάτοχοι μέσα στα πλαίσια της "καθοδήγησης" και της προβατοποίησης ξανάγραψαν εξ' ολο-Κλήρου όποια συγγράμματα υπήρχαν, καθόρισαν το τί θα πιστεύουν οι χριστιανοί (βουδιστές, μωαμεθανοί, ινδουιστές κλπ. ) και τρομο-δολο-κράτησαν τους μη πιστεύοντες αυτών των ψεμάτων σε συνεχή αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές των ψεμάτων τους...
κατά τα άλλα οι δηλώνοντες άθεοι και άθρησκοι σας ανησυχούν.... :sick: :rolleyes: :rolleyes: :sick:
vangelis 64
02/05/2007, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
@vangelis: Με λίγα λόγια...αυτό είπα και εγώ.
Γιατί φίλε μου (<--δεν είναι ειρωνικό αυτό...έχω διαβάσει πολλά ποστ σου :wave2: )
αρπάχτηκες έτσι μαζί μου :confused:
Δεν πιστεύω να έθιξα κάποιον ή κάτι.
Παρέθεσα μια δυο σκέψεις με τις οποίες "αποφάσισα" την άποψή μου να μην πιστεύω.
(είναι άλλη μία, αρκετά σημαντική, που όμως δεν έγραψα σκοπίμως
γιατί το πιθανότερον θα ήταν να δημιουργηθεί παρεξήγηση)
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου πως έχουμε ξετινάξει όλον τον πλανήτη
(και "ετοιμαζόμαστε" να ρημάξουμε και άλλους) καθώς είναι πολύ ευκολότερο
να γίνει κανείς δαίμονας (ή αν δεν έχει την πνευματική ικανότητα ή τη δύναμη που χρειάζετε
να γίνει απλός/απλώς μ@λ@κ@ς) παρά "θεός" (τα " " για να μην έχουμε και άλλες
παρεξηγήσεις) που είτε πιστεύει κανείς είτε όχι,
ο δρόμος προς τη θέωση απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια
τεράστια υπομονή και εξωπραγματική κατανόηση.
Και για να πω την αλήθεια, δεν πολυ-πιστεύω ότι θα προλάβουμε να λύσουμε
(επιστημονικά) τα μυστήρια του σύμπαντος πρωτού αυτοκαταστραφούμε
(που "μακάρι" να το πάθουμε γρήγορα μπας και γλυτώσει τίποτα από
αυτό το θαύμα που μας περιβάλει)
Επίσεις το :D δίπλα στη "μαγκιά" μου κατά την αποφυγή ατυχήματος ήταν για να
δείξει την ειρωνία της φράσης (γμτ :bigcry: 3κιλά σίδερα έχω μέσα και έξω από
το χέρι, πώς θα την παλέψω αν δε πω και καμμιά μαλακία :bigcry: )
Τέλος, να πω πως δεν προσπάθησα ποτέ να πείσω κάποιον να μην πιστεύει.
Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να τους πείσω να ΜΗΝ δίνουν λεφτά
στον κλήρο (που με χαρά βλέπω πως οι νεότεροι πιστοί καταλαβαίνουν την
απάτη της σύγχρονης-τουλάχιστον- εκκλησίας) γιατί αν ήταν να τα δίνουν
στους "φτωχούς" δε θα τα έκαναν οικόπεδα/επιχειρήσεις/χρυσάφια/μερσεντές/κτλ
Μπορούμε από μόνοι μας να βοηθήσουμε κόσμο που έχει ανάγκη
χωρίς την εκκλησία για μεσάζοντα
Δεν αρπάχτηκα ρε φίλε.Αυτό το κακό έχει το νετ.Δεν σε βάζει στο κλίμα...στο feeling.
Και μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά,πήρα φόρα απ' την τσαντίλα μου κυρίως.Βλέπω γύρω μου να γίνεται τής ανωμαλίας,τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μου...και δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
Δυσκολεύομαι να δεχθώ το προφανές,το ότι έχουμε αποκτηνωθεί,το ότι δεν λογαριάζουμε τον συνάνθρωπο,το ότι βγάζουμε μουσική σαν κι αυτή που πρωταγωνιστεί εμπορικά σήμερα :yuck: :yuck: ......χίλια δυο.
Τέλος πάντων.Σίγουρα δεν τά 'χω με σένα.:lol: :lol:
Είχα διαβάσει και για το ατύχημά σου και,φαντάσου τι τσαντίλα είχα,δεν το θυμήθηκα.
Τρία κιλά σίδερο εσύ,τρία γραμμάρια εγώ.Νά' μαστε καλά ρε φίλε...νά 'μαστε καλά!:beer: :beer:
Πάω να πάρω ένα χαπάκι τώρα. :lol:
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:20
Cpt... συγνώμη για τον χαρακτηρισμό ... αλλά η φράση σου είναι εντελώς αφελής.
Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;
Ξέρεις πόσο αστείο ακούγεται αυτό;
Σου επαναλαμβάνω κάτι που δεν θες να το ακούσεις... ή απλά το αγνοείς...
Η θρησκεία είναι το σύνολο των δογματικών αντιλήψεων και λειτουργιών που σε προτρέπει ο κλήρος να κάνεις για να δηλώσεις οτι πιστεύεις.
Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.
Η πράξη σαν δήλωση Πίστης, πρέπει να πηγάζει απο μέσα σου , χωρίς να σε υποχρεώνει κανείς οτι πρέπει να πληρώνεις σε αντικείμενα για να το κάνεις σωστά. Αυτά είναι Εβραϊκές παραδόσεις που προέρχονται απο την Π.Διαθήκη και αναφέρονται αρχικά ώς εισφορές στους Λευίτες , επειδή υπηρετούν το κοινό καλό (και ο σημερινός κλήρος... τι να σου πω!) και τον Θεό (αμ ειδικά αυτό το τελευταίο ... σήμερα.. .όλο αυτό κάνουν).
Σίγουρα μέσα στα ξερά του κλήρου, υπάρχουν και τα χλωρά... αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνεις όταν τα ξερά είναι ενα χωράφι και τα χλωρά είναι 20-40 "βλαστάρια".
nostra:
Πόση βοήθεια θες για να δείς και να κατανοήσεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου;... το να αγαπάς τον πλησίον σου δηλαδή; Πρέπει κάποιος να στο υποδείξει αυτό για να το συμπεριλάβεις στην καθημερινότητα σου; Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μία απο τις δύο εντολές που καλύπτουν όλο το φάσμα του Χριστιανισμού. Δεν χρειάζεται να γίνεις σοφιστής για να το κατακτήσεις ούτε να περάσεις απο κατήχηση... είναι έμφυτο μέσα μας, με το που γεννιόμαστε... εμείς επιλέγουμε να το ξεχάσουμε μετά.
Gandalf
Δεν θα υπήρχε θρησκεία χωρίς τη βιομηχανία. Η βιομηχανία τη δημιουργησε τη θρησκεια
Ηλία μου πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί
Το αντίθετο έγινε
Αν μιλάς για τώρα …………….
Τώρα η θρησκεία στην πράξη απέχει πολλή από την θεωρία
Πόσο πιο απλά πρέπει να το εξηγήσω
Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αυτή που μπορούν να μοιράσουν ένα σάντουιτς αλλά και αυτοί που θα το επιδείξουν και θα χορτάσουν την χοντροκοιλάρα τους
@Μαγε για αυτο σου λεω αστο, αν παρατηρησεις εδω μεσα οσοι απιστοι εχουν απαντησει, φερνουν παραδειγμα 'αυτους' και μου σπαν τα νευρα, τοσο κολημα πια λες και υποστηριζει κανεις αυτους τους απατεωνες.
Αν εισαι κολημενος ομως τι να πεις.
Πριν καποιες σελιδες ρωτησα ποιος εχει παει Αγιο Ορος να παρει μια δοση αληθινης πιστης εστω και απο ελαχιστους που την τηρουν εκει μεσα αλλα δεν εχει παει κανεις απ'αυτους που δεν πιστευουν.
Οποτε οπως ξαναειπα ειναι σαν να λες ενα μηχανακι μπ@ρδελο χωρις να το εχεις καβαλησει.
Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.
όλες οι θρησκείες αυτό πρεσβεύουν κατά βάθος...
αυτό που διαφέρει είναι σε ΤΙ να Πιστεύεις....
και περιμένετε την όποια θρησκεία να υπαγορεύσει/υποχρεώσει/καθοδηγήσει σε ΤΙ να πιστεύεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
από τους ίδιους τους κληρικούς (ανεξαρτήτως δόγματος) :yuck: :yuck: :yuck: :yuck:
και περιμένετε από αυτούς τους ίδιους και τους πάμπολλους προκατόχους τους να σας μεταδώσουν την όποια αλήθεια...
και οι προκάτοχοι μέσα στα πλαίσια της "καθοδήγησης" και της προβατοποίησης ξανάγραψαν εξ' ολο-Κλήρου όποια συγγράμματα υπήρχαν, καθόρισαν το τί θα πιστεύουν οι χριστιανοί (βουδιστές, μωαμεθανοί, ινδουιστές κλπ. ) και τρομο-δολο-κράτησαν τους μη πιστεύοντες αυτών των ψεμάτων σε συνεχή αντιπαράθεση με τους υποστηρικτές των ψεμάτων τους...
κατά τα άλλα οι δηλώνοντες άθεοι και άθρησκοι σας ανησυχούν.... :sick: :rolleyes: :rolleyes: :sick:
Πίστεψε με το μόνο που με ενοχλεί είναι οι κακοί άνθρωποι
Με ότι μπορείς να σκεφτείς κακός άνθρωπος
Και το κακός και καλός δεν έχει να κάνει μόνο με την θρησκεία
....πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί .....
λες, ε?
ΠΑΝΤΟΤΕ ήταν έτσι τα πράγματα...
όλα μια κατεργασία δούναι (υλικών) και λαβείν (αυθυποβλητική ψυχολογική υποστήριξη) είναι ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις θρησκείες...
:wave2: :wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:27
Ηλία μου πριν πολλά πολλά χρόνια δεν υπήρχε η βιομηχανία που χρειάστηκε την θρησκεία για να αναπτυχθεί
Πάμε πάλι...
Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.
Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.
Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)
Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)
:smokin:
:a03:
Τασο μην το σβησεις Plz.
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:32
Nostra...
θα παίξει ρόλο στο ΤΙ πιστεύεις;
Δηλαδή αν η Πίστη σου είναι δηλωμένη στον Βούδα, όμως παρόλα αυτά ακολουθείς ενα δρόμο αγάπης προς όλους με ανιδιοτέλεια... θεωρείς οτι στον Χριστιανισμό , απορρίπτονται λόγω ιδεολογίας;
Να σου δώσω τότε απλά μια συμβουλή να διαβάσεις την ιστορία στην Βίβλο με την Χαναναία και την άρρωστη θυγατέρα της ή ακόμα και το κόμμάτι της Αποκάλυψης που αναφέρει για την σωτηρία των "Εθνικών".
Αν παρόλα αυτά, θεωρείς οτι ο Χριστιανισμός απορρίπτει τους ανθρώπους γιατί απλά δηλώνουν άλλη Πίστη... τότε κάπου, κάτι σου έχει περαστεί λάθος.
Επαναλαμβάνω... Ο Χριστιανισμός σαν ιδέα, σαν Πίστη... δεν έχει να κάνει με δόγματα και δοξασίες. Έχει να κάνει με την άψογη Αγάπη και την ανιδιοτέλεια. Κάτι που δεν βάζει σύνορα και στεγανά σε κάστες, αιρέσεις και δοξασίες. Ναι σε κάποιο σημείο λέει να πιστεύεις στον Θεό....
αλλά και απο την άλλη , θεωρεί οτι όλοι έχουν μερίδιο στην Σωτηρία (όπως την αναφέρει) αν ακολουθήσουν τον δρόμο της συμπόνοιας και της Αγάπης.
Επιμένεις λοιπόν τώρα οτι παίζει ρόλο στο ΤΙ θα πιστέψεις;
Gandalf
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 13:33
δηλ.εσεις ειστε αθεοι επειδη το μισο παπαδαριο ειναι σκαρτο ή γιατι πιστευετε οτι δεν υπαρχει Θεος?
στην πανω τοποθετηση καποια απαντηση υπαρχει?
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:34
Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;
Όχι...
Ειδικά ο χριστιανισμός είναι καθαρά δημιούργημα του Παύλου. Αυτός τον έκανε οργάνωση (=βιομηχανία) και τον εξάπλωσε
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:35
cpt..
Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)
Πολύ σωστά... αλλά όπως σου είπα παραπάνω... η Πίστη είναι γεννεσιουργός αιτία της θρησκείας και οχι παράγωγο της.
Δεν μπορεί κανένας μάγος ή ιερέας να σου επιβάλλει να κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις μέσα σου σωστό. Αντίθετα το κάνεις και το επιβάλλεις στον εαυτό σου , ανεξαρτήτως αν το λέει η Θρησκεία-δόγμα ή οχι. Οι ιερείς είναι οι ερμηνείς κάποιων πραγμάτων... δεν είναι το αντικέιμενο της Πίστης και σαφώς κάποια πράγματα και πράξεις τους επιδέχονται αμφισβήτησης.
Gandalf
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:39
Δεν μπορεί κανένας μάγος ή ιερέας να σου επιβάλλει να κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις μέσα σου σωστό. Αντίθετα το κάνεις και το επιβάλλεις στον εαυτό σου , ανεξαρτήτως αν το λέει η Θρησκεία-δόγμα ή οχι. Οι ιερείς είναι οι ερμηνείς κάποιων πραγμάτων... δεν είναι το αντικέιμενο της Πίστης και σαφώς κάποια πράγματα και πράξεις τους επιδέχονται αμφισβήτησης.
Gandalf
Θεωρία ρε μάγε...
Αλλα στην πράξη αν αύριο εξαφανιζόταν όλες οι εκκλησίες (όλων των θρησκειών/δογμάτων) να είσαι σίγουρος οτι θα πεθαιναν κι οι θρησκείες μαζί...
Δε θα υπήρχε κάτι να τις συντηρεί (συχνά - αν όχι πάντα - με μηνύματα τρόμου, μισαλλοδοξίας, κατατρεγμού, μετάνοιας κλπ)
το τσιμπησα στο google ....
οχι δεν εχει αποδειχθει αλλα εγω δεν χρειαζομαι αποδειξεις για να πιστεψω..(αυτος ειμαι εγω)
ρε συ astrakits car...
έχεις επαναλάβει το μηνυμα αυτό 3 τρεις φορές...
τι περιμένεις δηλαδή?
όποιος είναι να σου απαντήσει, θα σου απαντήσει...
εκτός κι αν είσαι απόγονος των παιδογλαρόπουλων του Νέμο που φώναζαν πάνω στο βράχο ...
"Mine, mine, mine, mine, mine, mine.... etc."
:rolleyes: :mad: :rolleyes: :mad: :rolleyes: :mad:
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:41
ρε συ CPT....έχεις φάει κόλλημα με κάποια πράγματα...
Εντάξει σου λέω εγώ... αίντε και το έκανε ο Παύλος ενα τεράστιο κίνημα... Την διδασκαλία ή μάλλον το νόημα της αυτός το έκανε πάλι;
Μήπως δίδασκε στην τελική κάτι λάθος;... δεν πέρναγε το μύνημα του "αγαπάτε αλλήλους;".. που είναι το λάθος με αυτό;
Γιατί στην τελική να μην περάσει στο ίδιο μέγεθος τον Βουδισμό ή τον Ισλαμισμό κάποιος άλλος που θα ήταν και πιο μορφωμένος απο τον Παύλο, στις μετέπειτα εποχές;
Γιατί να μην ισχύσει ο Ζωροαστρισμός ή ο αθεισμός αν θες που είναι και πιο κοντά στα ανθρώπινα χαρκατηριστικά , πάθη, πόθους και επιθυμίες... ;;;
Μήπως τελικά αυτή η διδασκαλία του Χριστιανισμού έχει τον σωστό δρόμο μέσα; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις αυτό και να απορρίψεις τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζεις;
Υ.Γ. δεν σε προλαβαίνω οπότε επεξεργασία μηνύματος :D
Αλλα στην πράξη αν αύριο εξαφανιζόταν όλες οι εκκλησίες (όλων των θρησκειών/δογμάτων) να είσαι σίγουρος οτι θα πεθαιναν κι οι θρησκείες μαζί...
Η θεωρία του σκύλου που κυνηγά την ουρά του είναι αυτό. Οι θρησκείες σαν τελετουργικά και σαν ιερατεία ναι... όντως.. μπορεί και να χανόντουσαν... Η Πίστη σε κάτι ανώτερο απο εμάς σίγουρα όχι. Οι ενδείξεις ύπαρξης είναι πολύ περισσότερες για εμένα και ίσως για αρκετούς άλλους απο το ακριβώς αντίθετο.. .της ανυπαρξίας της.
Gandalf
Cpt. Haddock
02/05/2007, 13:46
Εντάξει σου λέω εγώ... αίντε και το έκανε ο Παύλος ενα τεράστιο κίνημα... Την διδασκαλία ή μάλλον το νόημα της αυτός το έκανε πάλι;
Δεν είναι κόλλημα, απλά γεγονότα.
Στο δεύτερο ερώτημα, πάλι ναι απαντάω. Ο οργανισμός που έφτιαξε ο Παύλος αποφάσισε ποια και πως κειμενα της διδασκαλίας θεωρούνται κανονικά (ο "κανόνας"). Άρα;
Τι θα υπήρχε χωρίς τον Παύλο; Τίποτα
(και χωρίς την πολιτική διαίσθηση του Κωνσταντίνου να την κηρύξει επίσημη θρησκεια :winka: )
Ο - όποιος - σωστός δρόμος δε χρειάζεται διδασκαλίες (βλ. κατήχηση) χριστιανισμού/βουδισμού/ζωροαστρισμού κλπ... Χρειάζεται μερικά απλά πράγματα που τα μαθαίνει ο γονιός στο παιδί του - περί σεβασμου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας...
Μήπως δίδασκε στην τελική κάτι λάθος;... δεν πέρναγε το μύνημα του "αγαπάτε αλλήλους;".. που είναι το λάθος με αυτό;
Γιατί στην τελική να μην περάσει στο ίδιο μέγεθος τον Βουδισμό ή τον Ισλαμισμό κάποιος άλλος που θα ήταν και πιο μορφωμένος απο τον Παύλο, στις μετέπειτα εποχές;
Γιατί να μην ισχύσει ο Ζωροαστρισμός ή ο αθεισμός αν θες που είναι και πιο κοντά στα ανθρώπινα χαρκατηριστικά , πάθη, πόθους και επιθυμίες... ;;;
Μήπως τελικά αυτή η διδασκαλία του Χριστιανισμού έχει τον σωστό δρόμο μέσα; Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις αυτό και να απορρίψεις τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζεις;
Υ.Γ. δεν σε προλαβαίνω οπότε επεξεργασία μηνύματος :D
Η θεωρία του σκύλου που κυνηγά την ουρά του είναι αυτό. Οι θρησκείες σαν τελετουργικά και σαν ιερατεία ναι... όντως.. μπορεί και να χανόντουσαν... Η Πίστη σε κάτι ανώτερο απο εμάς σίγουρα όχι. Οι ενδείξεις ύπαρξης είναι πολύ περισσότερες για εμένα και ίσως για αρκετούς άλλους απο το ακριβώς αντίθετο.. .της ανυπαρξίας της.
Gandalf
Πολλές σελίδες πριν έγραψα το ίδιο
Μετά από τόσες σελίδες διαπιστώνω ότι είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να θελήσουμε να δούμε το πιο απλό
Πάμε πάλι...
Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.
Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.
Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)
:smokin:
Νομίζω πως ο οποιοσδήποτε φόβος του ανθρώπου τότε, τώρα και πάντα είναι ιερός
Αν αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με τα ψυχοφάρμακα ή με την πίστη θα προτιμήσω την πίστη
Δεν είναι κόλλημα, απλά γεγονότα.
Στο δεύτερο ερώτημα, πάλι ναι απαντάω. Ο οργανισμός που έφτιαξε ο Παύλος αποφάσισε ποια και πως κειμενα της διδασκαλίας θεωρούνται κανονικά (ο "κανόνας"). Άρα;
Τι θα υπήρχε χωρίς τον Παύλο; Τίποτα
(και χωρίς την πολιτική διαίσθηση του Κωνσταντίνου να την κηρύξει επίσημη θρησκεια :winka: )
Ο - όποιος - σωστός δρόμος δε χρειάζεται διδασκαλίες (βλ. κατήχηση) χριστιανισμού/βουδισμού/ζωροαστρισμού κλπ... Χρειάζεται μερικά απλά πράγματα που τα μαθαίνει ο γονιός στο παιδί του - περί σεβασμου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας...
Με άλλα λόγια τα ίδια λόγια
Gandalf dr685sm
02/05/2007, 13:53
Μα ακόμα και αυτό που κάνει ο γονιός είναι κατήχηση... και μάλιστα χείριστη , μιας και η δική του οπτική γωνία και εμπειρίες καθορίζουν τον βαθμό σεβασμού και αγάπης προς τον άλλον.
Παράδειγμα;
Ο γονιός έχει φάει κατραπακιές και πισωμαχαιρώματα στην ζωή του. Διδάσκει το παιδί του , ναι μεν να κάνει το καλό ,αλλά στους που#@$#@$ που θα τον πισωμαχαιρώσουν να "τους βγάλει το μάτι".
Αυτό δηλαδή δεν είναι κατήχηση; Είναι μήπως σωστός δρόμος;... ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Αν ήταν έτσι σήμερα θα ζούσαμε στο wild west, όπου όποιος μας την έκανε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια θα άξιζε μια σφαίρα και αυτή δανεική.
Όταν όμως υπάρχει μια διδασκαλία που έστω σου δίνω εγώ το πάτημα... την έκανε ο Παύλος ... και αποσκοπεί στην τέλεια Αγάπη προς τον συνάνθρωπο... τότε κάτι πολύ πιο σωστό έχει απο την διδασκαλία-κατήχηση-διαπαιδαγώγηση του παιδιού απο τον γονιό.
Gandalf
Καπετάνιε"ο νοών νοείτω "
Απο εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να το παλεύεις.
Τα στερεότυπα είναι πολύ γερά ακόμα.:(
Θέλει πολύ δύναμη να κάνεις κάτι απο συνείδηση και όχι επειδη σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου απο μικρό παιδί.
Τέλος στα περι εκκλησίας συμφωνώ 100% σε ότι λέει ο Καπετάνιος .
Καταπολεμήστε τους φόβους σας με επηστημονικά μέσα και όχι με τσαρλατανισμούς.:wave2:
ASTRAKITCAR
02/05/2007, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
ρε συ astrakits car...
έχεις επαναλάβει το μηνυμα αυτό 3 τρεις φορές...
τι περιμένεις δηλαδή?
όποιος είναι να σου απαντήσει, θα σου απαντήσει...
εκτός κι αν είσαι απόγονος των παιδογλαρόπουλων του Νέμο που φώναζαν πάνω στο βράχο ...
"Mine, mine, mine, mine, mine, mine.... etc."
:rolleyes: :mad: :rolleyes: :mad: :rolleyes: :mad:
το εχετε κουρασει το θεμα,ολο απ εξω απ εξω το πατε ...φταιει η εκκλησια,φταιει το πληρωμα φταιει το παπαδαριο..ναι φταιει λεω εγω και λεω οτι αυτο που πιστευω μπορει να ειναι λαθος..
κοινως δεν κουβαλαω στοκο ή πολυουρεθανη στον εγκεφαλο μου και δεν εχω παρωπιδες στα αυτια μου..
οσοι λετε οτι πιστευετε την θεωρια των πιθηκων μετα απο αυτο που εγραψα παραπανω και που σκοπιμως αποφευγετε να απαντατε...δηλωνει οτι εχετε στοκο ή πολυουρεθανη μεσα σε αυτο που ζυγιζει 1kg και βρισκεται 70-80cm πανω απο το μοριο σας?
στην τελικη δεν με ενοχλει που δεν πιστευετε,ουτε που κατηγορειτε το παπαδαριο και το συστημα..και εγω το κανω αλλωστε...
απλα οποιος δεν στηριζει και δεν ξερει να στηριξει αυτο που λεει,για εμενα θεωρειται απλα ενας περιφερομενος ογκος που πιανει χωρο,στην δουλεια μου,στον δρομο,στο γηπεδο κτλ..
ειναι προσωππκη αποψη αυτη και δεν καθρεπτιζει κανενα απο εδω,αλλωστε δεν ξερω κανενα προσωπικα...
απλα οταν οι αρχαιοι ξερετε αυτοι που ειχαν εραστη,πηγαιναν και με κανα παιδακι,τα ετσουζαν λιγο παραπανω κτλ...κτλ..ειχαν πει
οτι το γυμνασμενο σωμα,το προβληματισμενο πνευμα και η ευαισθητη ψυχη κανουν τον <<τελειο ανθρωπο>>καποιες χιλιαδες χρονια εξελιξης μετα ερχεται ο καθεις και λεει δεν υπαρχει ψυχη και δεν υπαρχει θεος..
σαν να λεω και γω οτι το KLE στροφαρει στις 15.000σαλ και εχω τελικη 280 στην αττικη οδο με GPS...
φσσσσσσσσσσσστ μποινγκκκκκκκκκκκκκκ!!!!
και ποιος σας τα λεει αυτα?εγω ο αμαρτωλος,ο ρατσιστης,ο ειρων,και ο ασχετος με θεολογια...
δηλ σας την λεει ενα ανθρωπακι και δεν μπορειτε να στεριωσετε μια προσωπικη απαντηση αλλα ακουμπατε σε μια θεωρια η οποια εχει καποια κενα..
βιωματα που εχει ο καθενας δεν εχετε?καποια ας πουμε παρεμβαση..απο μηχανης ΘΕος που ελεγαν οι παλαιοι? τιποτα ρε νεανιες... :eyepop: :eyepop:
DimChios
02/05/2007, 21:57
3 πράγματα συμβαίνουν!
Ή είμαι μαλάκας, ή βλάκας, ή κουράστηκα!
Αντε, να μαστε καλά, να έχουμε πραγματικούς και όχι συμφεροντολογους φίλους δίπλα μας και ας είναι και gay!
AYTO ME NOIAZEI!
Για τα υπόλοιπα, επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη, (και πρώτος από όλους εγώ που έχω μπερδευτεί και αυτο γιατί ΔΕΝ είμαι κολημένος αλλά παράλληλα ΚΑΝΕΙΣ δεν με πείθει με αυτά που λέει) σας χαιρετώ, σας εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και καλά να είμαστε!
afrotwin
02/05/2007, 23:17
lipon gia na telionoume
gia tous a8eous den iparxi 8eos
gia tous en8eous iparxi
gia tous axristous den iparxi xristos
gia tous enxristous iparxi
gia tous pana8inaikous den iparxi olimpiakos
gia tous pas gianena iparxi
gia tis gkomenes den iparxoun andres
gia tous andres iparxoun..
ke outo ka8e eksis
ke eksis to ka8e outo
Cpt. Haddock
03/05/2007, 09:00
οσοι λετε οτι πιστευετε την θεωρια των πιθηκων μετα απο αυτο που εγραψα παραπανω και που σκοπιμως αποφευγετε να απαντατε...δηλωνει οτι εχετε στοκο ή πολυουρεθανη μεσα σε αυτο που ζυγιζει 1kg και βρισκεται 70-80cm πανω απο το μοριο σας?
Σοβαρά ε;
Τι λες ρε πανσοφότατε!
Πςςςςς...
:wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
"ο νοών νοείται "
Τι ακριβώς παθαίνει ο νοών ?? :look:
karamoto
03/05/2007, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Μισό λεπτό ρε παιδιά..
Τα πάντα στο σύμπαν τείνουν προς το χάος! Με πoια δύναμη ο άνθρωπος αποτέλεσε εξαίρεση και ανέπτυξε συστήματα και λειτουργίες που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Star-trek;
Οι νόμοι της Φυσικής καθόλου ΔΕΝ εναντιώνονται στην δημιουργία πολυπλοκότητας και ζωής.
Για δε αυτήν την ταλαίπωρη εντροπία που τραβάει τα πάνδεινα καθημερινά, ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής λέει για αυτήν:
"Η εντροπία ενός ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥ συστήματος μπορεί μόνο να αυξάνεται ή να παραμένει σταθερή."
Άρα ΑΝ η γη ήταν απομονωμένο σύστημα πράγματι η ζωή θα ήταν παράδοξο. Η γη όμως δεν αποτελεί απομονωμένο σύστημα (έχει τον ήλιο που στέλνει ενέργεια). Ας κλείσει κάποιος τον ήλιο και άμα δείτε πουθενά ζωή γράψτε μου.
Πάντως ακόμα και η εκκλησία έχει αρχίσει να αναθεωρεί όλα αυτά τα περί δημιουργίας. Το να στηρίζει κανείς την ύπαρξη ή όχι του θεού ανάλογα με το αν έγιναν έτσι τα πράγματα ή όχι μου φαίνεται τουλάχιστον ντεμοντέ. (Η δε Ορθόδοξη εκκλησία, επειδή τότε είχαμε τους Τούρκους και δεν είχαμε προβλήματα με θεωρίες εξέλιξης, απλά λέει ότι εμείς ποτέ δεν ερμηνεύσαμε κυριολεκτικά την δημιουργία της Βίβλου. Οι καθολικοί πάλι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα)
Όσο για την θεωρία της εξέλιξης σαφώς και είναι η επιστημονικά επικρατούσα άποψη. Ρωτήστε τους Βιολόγους φίλους σας (αν και στην Ελλάδα οι άσχετοι πτυχιούχοι που θα σε παραπληροφορήσουν περισσεύουν). Και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει "μαθηματική απόδειξη" τους διαβεβαιώ ότι ούτε και θα υπάρξει. Όπως δεν υπάρχει και για καμία άλλη επιστήμη (εκτός των Μαθηματικών). Το σίγουρο όμως είναι ότι κάποιος μπορεί να μην πιστέψει ποτέ στην εξέλιξη ότι ενδείξεις-αποδείξεις και να του παρουσιάσουν, οπότε τζάμπα κουβεντιάζουμε.
Οι ίδιοι βέβαια άνθρωποι δέχονται ωραιότατα ότι ο ήλιος καίει (όχι μόνο για τους gay) λόγω της πυρηνικής σύντηξης που πραγματοποιείται στο κέντρο του, και ας μην ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα και ούτε είχαν και την ατυχία να περάσουν από το κέντρο του ηλίου για να το διαπιστώσουν με τα ματάκια τους.
Οπότε τι την ταλαιπωρούμε και την έρμη την επιστήμη.
karamoto
03/05/2007, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Σου λείπει η φυγόκεντρος, εεε ??? :sad:
Προσοχή, ακολουθεί spam μήνυμα.
:) Γαμώτο μου σφραγισμένο γράμμα διαβάζεις oldman. :D
Εδώ κολλάει και το όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω (Θεούς, δυνάμεις αδιακρίτως).
Αλλά τι να κάνω που έχει γίνει και η ταλαίπωρη η επιστήμη λάστιχο. Άμα δεις Χαρδαβέλα τις μεγαλύτερες μαλακίες τις κατοχυρώνουν με επιστημονικά "επιχειρήματα". Αγαπημένες έννοιες ενέργεια και πεδίο. Μεγάλα σουξέ (10000 δίσκοι) η θεωρία Σχετικότητας και η αβεβαιότητα (γιατί το όνομα τους επιτρέπει κατά βούληση ερμηνεία από τους τσαρλατάνους).
Καλοί και οι Θεοί αλλά εγώ ψηφίζω φυγόκεντρο δαγκωτό.
Gandalf dr685sm
03/05/2007, 14:36
Το είπα και πριν... ούτε η Πίστη , ούτε η Επιστήμη είναι κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του όρθιο.
Αν μπορέσουμε και το κατανοήσουμε αυτό , ίσως να βρούμε και την χρυσή τομή.
Gandalf
λιγη λογικη............
πιστευετε σε κατι που δεν ειναι πουθενα.
εμεις σε αυτο το πουθενα δεν πιστευουμε.
ποιος ειναι ο λογικος και ποιος ο παραλογος???
van diemen απο πανω ο καραμοτο σου μιλησε για εντροπια.
θελεις εγω τωρα να σου μιλησω για ανατομια και φυσιολογια????
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τι ακριβώς παθαίνει ο νοών ?? :look:
"νοείτω" :blush:
Για το "ω" δεν είμαι σίγουρος.
Ρε τίποτα δεν συγχωρείτε :wacko:
Είχα συγχυστει απο τα παραπάνω :lol: :wave2:
Gandalf dr685sm
03/05/2007, 14:46
trooper...μην ξαναρχίζουμε απο την αρχή.
Η λογική του ανθρώπου και η δική του οπτική γωνία δεν είναι η κινησιουργός αιτία του σύμπαντος. Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.
Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν;... επειδή απλά δεν μπορείς να το δείς ή έστω να το αποδείξεις με προχωρημένα ή πεπερασμένα μαθηματικά;
Συγκεντρωθείτε!!!!
Gandalf
trooper...μην ξαναρχίζουμε απο την αρχή.
Η λογική του ανθρώπου και η δική του οπτική γωνία δεν είναι η κινησιουργός αιτία του σύμπαντος. Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.
Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν;... επειδή απλά δεν μπορείς να το δείς ή έστω να το αποδείξεις με προχωρημένα ή πεπερασμένα μαθηματικά;
Συγκεντρωθείτε!!!!
Gandalf
αν δεν το εχεις καταλαβει ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!!!!!!!!!
οτι δεν μπορουμε να το εξηγησουμε δεν σημαινει οτι θα καταφυγουμε στην ευκολη λυση του στυλ ο θεος το εκανε.
και στο φιναλε θελεις να δεχτω οτι υπαρχει ο θεος που επλασε ολα αυτα που δεν μπορουμε να κατανοησουμε???οκ. ας ειναι ετσι.ο θεος λοιπον μου εδωσε και τη λογικη.με αυτη με εκανε να αμφισβητω και να καταληγω σε συμπερασματα.αυτη χρησιμοποιω.και συμφωνα με αυτη........ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..............
συμφωνα με τα λεγομενα του, ο κατανας πιστευει οτι υπαρχει θεος!!!!!!!!!
παρολα αυτα ο θεος δεν εβαλε το χερι του στο ατυχημα που ειχε ο κατανας.αντιθετα ο κατανας το εβαλε και το εσπασε.
συμπερασμα:
ΚΑΤΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
:lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
03/05/2007, 15:01
Επειδή πιθανόν να μην διάβασες όλα όσα έγραψα πριν... για αυτό σου λέω και πάλι...
Άλλο η ελεύθερη βούληση ... σε προηγούμενο παράδειγμα είχα πεί , οτι είναι σαν να πάς να κλέψεις μια τράπεζα και να έρχεται η αστυνομία να σε αποτρέπει πριν καν ακόμα κάνεις την κίνηση για να ξεκινήσεις να πας στην Τράπεζα για να μην πάθεις κακό!.... που είναι η ελεύθερια σκέψης, βούλησης και λόγου σε αυτό το πράγμα;
Το οτι δεν πιστεύεις είναι δικαίωμα σου... αλλά αυτό δεν το κάνει και σωστό. Ούτε λάθος... απλά είναι η προσωπική σου πεποίθηση και ώς τέτοια αντιμετωπίζεται απο εμένα τουλάχιστον. Αλλά το να φτάνεις να αποκαλείς κάποιον παράλογο γιατί δεν συμμερίζεται τα δικά σου συμπεράσματα είναι λίγο.... να το πώ απόλυτο;
Το ίδιο φυσικά ισχύει και απο την άλλη πλευρά , των δογματικά "πιστών" που όποιος δεν πιστεύει σε εκείνο που νομίζουν εκείνοι , πάει στην πυρρά.
Gandalf
Επειδή πιθανόν να μην διάβασες όλα όσα έγραψα πριν... για αυτό σου λέω και πάλι...
Άλλο η ελεύθερη βούληση ... σε προηγούμενο παράδειγμα είχα πεί , οτι είναι σαν να πάς να κλέψεις μια τράπεζα και να έρχεται η αστυνομία να σε αποτρέπει πριν καν ακόμα κάνεις την κίνηση για να ξεκινήσεις να πας στην Τράπεζα για να μην πάθεις κακό!.... που είναι η ελεύθερια σκέψης, βούλησης και λόγου σε αυτό το πράγμα;
Το οτι δεν πιστεύεις είναι δικαίωμα σου... αλλά αυτό δεν το κάνει και σωστό. Ούτε λάθος... απλά είναι η προσωπική σου πεποίθηση και ώς τέτοια αντιμετωπίζεται απο εμένα τουλάχιστον. Αλλά το να φτάνεις να αποκαλείς κάποιον παράλογο γιατί δεν συμμερίζεται τα δικά σου συμπεράσματα είναι λίγο.... να το πώ απόλυτο;
Το ίδιο φυσικά ισχύει και απο την άλλη πλευρά , των δογματικά "πιστών" που όποιος δεν πιστεύει σε εκείνο που νομίζουν εκείνοι , πάει στην πυρρά.
Gandalf
εαν θελεις να μιλησουμε με τοσο απλοικα παραδειγματα μαγε δεν εχω κανενα προβλημα.
να σου πω λοιπον οτι οταν καποιος παθενει γεροντικη αννοια αρχιζει και βλεπει πραγματα που δεν υπαρχουν.βλεπει νεκρους στο σπιτι του, παιδια, σκυλια και δαιμονες να κατεβαινουν απο τις κουρτινες.για εμας τους <<λογικους>> αυτος ειναι που εχει το προβλημα.για εκεινον ειμαστε εμεις.
στην προκειμενη περιπτωση μαντεψε ποιοι ειναι αυτοι που εχουνε τη γεροντικη αννοια. :winka:
οσο για την απολυτοτητα μου...με απολυτους ανθρωπους, μιλαω απολυτα και αυτο δεν συμπεριλαμβανει εσενα σε καμια περιπτωση.
κατα τα αλλα δεν βρισκω το κακο σε καποια πραγματα να ειναι τοσο κατασταλαγμενος κανεις που να ειναι απολυτος, πολυ περισσοτερο αν μπορει να αποδειξει και το γιατι.
κολησαμε στο αν υπαρχει η οχι θεος και προσπαθουμε να αποδειξουμε κατι το οποιο δεν εχει αποδειξη.
και πριν απο πολλες σελιδες ειπα οτι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ !!!!!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.
ΑΝ ΑΥΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΚΑΚΟ.........ΣΤΑ @@ ΜΟΥ !!!!!!!!
ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ
.+-