PDA

View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

marios8
03/05/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.

Gandalf

Θές να μου αναλύσεις τί πάει να πεί "δεν γίνεται να εξηγηθούν"?

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι υπάρχουν πραγματα που δεν θα εξηγηθούν? :wave2:

npat
03/05/2007, 17:05
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου...

Η πίστη στην ύπαρξη Θεού, με τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η Χριστιανική κοινότητα, καθώς και η κοινότητα των περισσότερων εξ-αποκαλύψεως θρησκειών είναι απλά παιδαριώδης. Να προσπαθήσει να ορίσει---τώρα---κανείς την έννοια του υπέρτατου όντος τόσο γενικά ώστε η ερώτηση (περί της ύπαρξής του) να πάψει να είναι παιδαριώδης, γίνεται, αλλά τότε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καλύτερα θα ήταν να πάψει να χρησιμοποιεί θεολογικούς όρους μια και αυτοί κουβαλάνε πάνω τους τόσα-μα-τόσα ιστορικά συμπράγκαλα. Αυτό το συνειδητοποίησε η δυτική φιλοσοφία λίγο μετά το μεσαίωνα με αποτέλεσμα να αποσχιστεί από την θεολογία: Για να απαντήσεις στην αφελή ερώτηση "Υπάρχει Θεός?" με μη αφελή τρόπο, πρέπει να πρώτα να ορίσεις τι είναι ο Θεός, και τι σημαίνει "υπάρχει" και πρέπει μετά να θεμελιώσεις ότι αυτό που όρισες ως "Θεός" μπορεί να είναι αντικείμενο της κατάστασης που όρισες ως "υπάρχει"/"δεν υπάρχει". Για να το κάνεις αυτό πρέπει να αναζητήσεις τον ρόλο του ανθρώπου (του παρατηρητή) στην κατάσταση της "ύπαρξης"/"μη ύπαρξης" και κάπου εκεί το παιχνίδι αρχίζει να χάνεται: μπορεί να χρησιμοποιείς του ίδιους όρους αλλά πλέον μιλάς για τόσο διαφορετικά πράγματα που καλύτερα θα ήταν, για καθαρά πρακτικούς λόγους, να φτιάξεις ένα νέο εννοιολογικό σύστημα. Δεν απαντάς δηλαδή, ουσιαστικά, στην ίδια ερώτηση. Πως θα μπορούσες άλλωστε, αφού αυτή είναι παιδαριώδης?
Ο φιλοσοφικός λοιπόν ρόλος της θρησκείας είναι απλά παρωχημένος. Για ένα κάποιο χρονικό διάστημα της δυτικής ιστορίας λειτουργούσε, τώρα πια όχι: δεν χρειάζεται και μπερδεύει τα πράγματα, χωρίς λόγο.

Η θρησκεία όμως ανέκαθεν είχε και έναν πολύ σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο: Λειτουργούσε ως ένα σχετικά σταθερό σύστημα αξιών το οποίο βόλευε (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο) το τρέχων πολιτικό, κοινωνικό, και οικονομικό κατεστημένο. Όταν η λειτουργικότητά του έπεφτε κάτω από ένα επίπεδο απλά αντικαθίστατο από κάτι νέο (ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τις δοξασίες της Ρώμης, ο Καθολικισμός τον Χριστιανισμό, ο προτεσταντισμός τον Καθολικισμό, και πάει λέγοντας). Άλλοτε η αντικατάσταση ήταν βίαια, οπότε και η θρησκεία άλλαζε "όνομα" (και ιερατείο) και άλλοτε ομαλότερη, οπότε και απλά μετασχημάτιζε οργανικά το σύστημα αξιών της. Ως παιδαγωγικό σύστημα η θρησκεία είχε πάντα αρκετή δύναμη στα χέρια της καθώς αυτή έπλαθε τους ανθρώπους και τους έκανε κατάλληλους για το εκάστοτε σύστημα εξουσίας (άρα ήταν απαραίτητη για την διατήρηση του status quo). Όσο πιο καθολικός ήταν ο ρόλος της θρησκείας σ' αυτό, τόσο πιο "Θεοκρατική" ήταν η κοινωνία. Στις μέρες μας (από την βιομηχανική επανάσταση και μετά) ο παιδευτικός ρόλος της θρησκείας έχει υποσκελιστεί αρκετά από την "επίσημη" παιδεία (εκπαιδευτικό σύστημα) αλλά και από την απελευθέρωση στην ροή της πληροφορίας που επέφερε αρχικά η τυπογραφία και αργότερα οι νέες τεχνολογίες παραγωγής και επικοινωνιών. Η θρησκεία λοιπόν παρέμεινε κάπως παραγκωνισμένη και απέκτησε τον χαρακτήρα του "θεματοφύλακα της παράδοσης": Σε μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία ή θρησκεία απλά έμεινε πίσω. Και επειδή μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία χαρακτηρίζεται από αναταράξεις και στροβιλισμούς (όχι πάντα ευχάριστους γι αυτούς που ζουν μέσα τους) η οπισθοδρομικότητα της εκκλησίας φαντάζει σαν κοινωνικό και πνευματικό απάγκιο (ρόλο που, συνειδητά ή όχι δεν ξέρω, η ίδια ενστερνίστηκε). Το κατά πόσο υπάρχουν θετικά από την ύπαρξη ενός τέτοιου θύλακα ηθικής συντηρητικότητας σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη εποχή είναι κάτι που χωράει πολύ κουβέντα. ...

Τώρα αν το παραπάνω βγάζει κάποιο νόημα δεν ξέρω...

:wave2:

zireous
03/05/2007, 18:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
Ελπίζω να πέρασες καλά στην βόλτα. Βγήκες άραγε καθόλου από την πόλη? Αλλά και πριν βγεις θαύμασες μήπως κάποια μηχανή ή ένα ωραίο κτήριο που κάποιος δημιουργός έφτιαξε με πολύ μεράκι? Μήπως σκέφτηκες καθόλου πως πίσω από κάθε τι όμορφο και πολύπλοκο που βλέπουμε υπάρχει και ένας δημιουργός?
Τώρα βγες έξω από την πόλη.Μα είναι δυνατών όλα αυτά να έγιναν τυχαία? Όλη αυτή η ομορφιά? Όλοι αυτοί η περίπλοκη μηχανισμοί? Σαν να μου λες ότι θα πας σε μια μάντρα με παλιoσίδερα θα αρχίσεις να ανακατεύεις και τελικά θα σου προκύψει μια Porshe!
Δημιουργούμε ζωή??? :rotflmao: Στην καλύτερη περίπτωση διαχειριζόμαστε και μεταλλάσσουμε την ζωή που ο Θεός δημιούργησε.
Για το πότε ξεκίνησαν οι θρησκείες δεν είμαι σίγουρος αλλά και αυτό αποδηκνύει την ανάγκη του ανθρώπου να βρει τον δημιουργό του.Εάν κάτσεις να το σκεφτείς όλες οι ανάγκες μας έχουν το αντίκρισμα τους. Ανάγκη για έρωτα - σύντροφος, Πατρότητα-παιδί, Πείνα-φαγητό, μην πάμε και σε άλλες ανάγκες :winka: Η ανάγκη για τον Θεό γιατί υπάρχει?
Θα συμφωνήσω στο ότι η θρησκίες εκμεταλλεύονται αυτήν την ανάγκη για να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο αυτό όμως δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του Θεού όπως το ότι υπάρχει αγοραίος έρωτας δεν αποδεικνύει την μη ύπαρξη του αληθινού έρωτα και αγάπης.

α και κάτι άλλο:
Φίλε μου είμαι σίγουρος ότι έχεις πολύ περισσότερους φόβους από κάποιον που πιστεύει αληθινά!

Eίναι άραγε εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς το κουβάρι των ανησυχιών του;

Είναι, αλλά είναι προαιρετικό και εγώ πρακτικά είμαι αυτοδίδακτος, άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω παιδί μου... ίσως θα μπορούσες να ασχοληθείς εσύ πρώτα.

Άμα θες τη γνώμη μου πάντως, ο καθένας δημιουργεί ένα μικρό σύμπαν με αυτά που αντιλαμβάνεται (συναισθήματα, λογική, υποσυνείδητο, πάθος κλπ), και όλοι είμαστε δημιουργικοί άλλος λίγο άλλος πολύ. Μπορώ άνετα να εξηγήσω τη δική μου σχέση με αυτό που εσύ λες θεό -εγώ το λέω αλλιώς, και ναί έχει περισσότερο σχέση με λογικές (έστω και άλλου τύπου) διεργασίες παρά με τυφλή πίστη (σε τί; δεν μου απάντησες, μήπως δεν αναρωτήθηκες αρκετά; )-, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θελήσεις καν να μπεις στη διαδικασία του να καταλάβεις τί λέω.

Και καλά κάνεις.

Ακόμα και η περίπτωση ενός ανθρώπου που εγκαταλείπει τα κοινά για να βρει τη γαλήνη (έστω και μέσω του ασκητικού τμήματος μιας θρησκείας) θα έβρισκε πράγματα να συζητήσει με μένα, εγώ με ανθρώπους που ουσιαστικά κρύβονται πίσω από μια θρησκεία δεν έχω να πω πολλά.
:smokin:

zireous
03/05/2007, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πάμε πάλι...

Ο πρωτόγονος άνθρωπος, φοβούμενος τα φυσικά φαινόμενα, τα απρόβλεπτα, τον κόσμο που δεν καταλάβαινε (μια και μόλις είχε αρχίσει να αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του) προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι αφηρημένο (πνεύμα, θεός κλπ) για να τα εξηγήσει.

Σχεδόν αμέσως στις πρώτες μικρές κοινωνίες αυτή εκπροσωπήθηκε απο τον μάγο/γιατρό/ιερέα. Όσο μεγάλωναν οι κοινωνίες και βαίναν προς μια οργάνωση, αντίστοιχα μεγάλωνε και η οργάνωση αυτού του κατεστημένου.

Η θρησκεία υπάρχει ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε και υπάρχει το κατεστημένο του ιερατείου να τη συντηρεί (συχνά με τρομοκρατία)

Απλά πράγματα (και αφελή για κάποιους)

Σωστός, ακόμα και ένα εννιάχρονο (από το Southpark) δεν θα το έθετε ορθότερα.

:beer:

zireous
03/05/2007, 18:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
Γνωρίζετε οτι πάνω στο θέμα αυτό απεφάνθησαν διαπρεπείς επιστήμονες, βιολόγοι, γενετισταί, εμβρυολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι στο Συνέδριο του Σικάγου το 1980 και στο Συνέδριο του Λίβερπουλ το 1982; Αν δεν γνωρίζετε, σας πληροφορούμε, ότι οι επιστήμονες αυτοί απεφάνθησαν, ότι διά της επιστημονικής οδού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο τρόπος της προελεύσεως του ανθρώπου.

εσεις που δεν πιστευεται και εχετε αποδειξεις που το στηριζεται?
αφου αυτοι δεν εχουν απαντηση σαν επιστημονες εσεις που στηριζετε το οτι δεν πιστευεται στον ΘΕΟ?

δηλ.εσεις ειστε αθεοι επειδη το μισο παπαδαριο ειναι σκαρτο ή γιατι πιστευετε οτι δεν υπαρχει Θεος?
στην πανω τοποθετηση καποια απαντηση υπαρχει?

Σε συνέδριο ψυχολόγων έχεις ψάξει το θέμα; Σε φιλοσοφικές διαλέξεις;

Στη σύγχρονη βιβλιογραφία;

Το ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος (ή γενικότερα ο άνθρωπος αν θες), έχει ικανότητες που ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητές ή χρηστές σημαίνει αυτομάτως ότι κάποιος ελέγχει τη ζωή σου έξω από σένα και εσύ είσαι έρμαιό του;

Η πίστη έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα και καρκινοπαθείς να βελτιωθούν (ακόμα και να θεραπευτούν από ότι λένε), μήπως υπάρχει μηχανισμός-λειτουργία που οφείλεται αυτό και μήπως αυτό είναι γνώρισμα του ανθρώπου παρά θεϊκή χάρη -γι' αυτό έλεγα και παλιότερα ότι μπορεί ξόφαλτσα και να ωφεληθείς από τη θρησκεία, αλλά είναι τόσο το διαδικαστικό παραμύθι που χάνεις αλλού.

zireous
03/05/2007, 18:53
Cpt... συγνώμη για τον χαρακτηρισμό ... αλλά η φράση σου είναι εντελώς αφελής.

Δηλαδή δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός αν μερικοί ρασοφόροι δεν δημιουργούσαν στασίδια για πληρωμή κεριών , αγιασμών κοκ;

Ξέρεις πόσο αστείο ακούγεται αυτό;

Σου επαναλαμβάνω κάτι που δεν θες να το ακούσεις... ή απλά το αγνοείς...

Η θρησκεία είναι το σύνολο των δογματικών αντιλήψεων και λειτουργιών που σε προτρέπει ο κλήρος να κάνεις για να δηλώσεις οτι πιστεύεις.
Ο Χριστιανισμός και αυτό που διδάσκει απέχει παρασάγγας απο νηστείες, κωλοτούμπες, κεριά, τάματα κοκ. Το μόνο που ζητάει είναι να Αγαπάς και να Πιστεύεις.

Η πράξη σαν δήλωση Πίστης, πρέπει να πηγάζει απο μέσα σου , χωρίς να σε υποχρεώνει κανείς οτι πρέπει να πληρώνεις σε αντικείμενα για να το κάνεις σωστά. Αυτά είναι Εβραϊκές παραδόσεις που προέρχονται απο την Π.Διαθήκη και αναφέρονται αρχικά ώς εισφορές στους Λευίτες , επειδή υπηρετούν το κοινό καλό (και ο σημερινός κλήρος... τι να σου πω!) και τον Θεό (αμ ειδικά αυτό το τελευταίο ... σήμερα.. .όλο αυτό κάνουν).

Σίγουρα μέσα στα ξερά του κλήρου, υπάρχουν και τα χλωρά... αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνεις όταν τα ξερά είναι ενα χωράφι και τα χλωρά είναι 20-40 "βλαστάρια".

nostra:

Πόση βοήθεια θες για να δείς και να κατανοήσεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου;... το να αγαπάς τον πλησίον σου δηλαδή; Πρέπει κάποιος να στο υποδείξει αυτό για να το συμπεριλάβεις στην καθημερινότητα σου; Το αγάπα τον πλησίον σου είναι μία απο τις δύο εντολές που καλύπτουν όλο το φάσμα του Χριστιανισμού. Δεν χρειάζεται να γίνεις σοφιστής για να το κατακτήσεις ούτε να περάσεις απο κατήχηση... είναι έμφυτο μέσα μας, με το που γεννιόμαστε... εμείς επιλέγουμε να το ξεχάσουμε μετά.

Gandalf

Καλά όλα αυτά φίλε Gandalf, αλλά εμένα επιλογή μου είναι να αγαπώ τον πλησίον μου χωρίς να είμαι χριστιανός (και αυτό δε σημαίνει ότι δεν προσέχω μη μου κάνει τη στραβή, είπαμε αγάπη, όχι τυφλό πάθος -άσε που παίζουν και ασθένειες). :lol:

Δέν έχουν οι θρησκείες κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα του όρου ανθρωπιά, και όσο οι θρησκευόμενοι το νομίζουν τόσο πιο εύκολα τους εκμεταλεύονται διάφορα ανθρωπάρια σε θέση ισχύος -άσε πόσοι χριστιανοί, βουδιστές, ισλαμιστές στο όνομα του θεού κάνουνε τέρατα ή πόσοι προσεύχονται ο καλός θεούλης να τους δώσει φραγκάκια και να τους βοηθήσει να κλέψουνε το γείτονά τους...

zireous
03/05/2007, 18:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
@Μαγε για αυτο σου λεω αστο, αν παρατηρησεις εδω μεσα οσοι απιστοι εχουν απαντησει, φερνουν παραδειγμα 'αυτους' και μου σπαν τα νευρα, τοσο κολημα πια λες και υποστηριζει κανεις αυτους τους απατεωνες.
Αν εισαι κολημενος ομως τι να πεις.
Πριν καποιες σελιδες ρωτησα ποιος εχει παει Αγιο Ορος να παρει μια δοση αληθινης πιστης εστω και απο ελαχιστους που την τηρουν εκει μεσα αλλα δεν εχει παει κανεις απ'αυτους που δεν πιστευουν.
Οποτε οπως ξαναειπα ειναι σαν να λες ενα μηχανακι μπ@ρδελο χωρις να το εχεις καβαλησει.

Τα θέματα ενεργειακά σημεία, εσωτερική γαλήνη, και αληθινή πίστη μπορούν κάλλιστα να ερμηνευτούν διαφορετικά.

Θα μπορούσαν διαφημιστούν από ένα κάρο θρησκείες, αλλά η μαύρη αλήθεια είναι ότι μπορείς άνετα να είσαι άθεος, να ζεις σε ένα ενεργειακό σημείο (δεν είναι της παρούσης να επεξηγήσω τί σκατά μπορεί να σημαίνει ενεργειακό σημείο), να έχεις εσωτερική γαλήνη, και να έχεις αυτό που κάποιοι ερμηνεύουν ως αληθινή πίστη.

zireous
03/05/2007, 19:09
cpt..

Πολύ σωστά... αλλά όπως σου είπα παραπάνω... η Πίστη είναι γεννεσιουργός αιτία της θρησκείας και οχι παράγωγο της.

Δεν μπορεί κανένας μάγος ή ιερέας να σου επιβάλλει να κάνεις κάτι που δεν το νιώθεις μέσα σου σωστό. Αντίθετα το κάνεις και το επιβάλλεις στον εαυτό σου , ανεξαρτήτως αν το λέει η Θρησκεία-δόγμα ή οχι. Οι ιερείς είναι οι ερμηνείς κάποιων πραγμάτων... δεν είναι το αντικέιμενο της Πίστης και σαφώς κάποια πράγματα και πράξεις τους επιδέχονται αμφισβήτησης.

Gandalf

Η πίστη χωρίς αντικείμενο δεν ισχύει.

Κάπου πιστεύεις, άρα ή κάποιος σου είπε που να πιστεύεις, ή το έκανες μόνος σου.

Άμα αποκωδικωποιήσεις τα τελετουργικά των περισσότερων θρησκειών, και δεις τον απώτερο σκοπό τους (πχ ασκητισμός στον χριστιανισμό , θα δεις ότι αυτό που καταφέρνουν οι ασκητές είναι να τείνουν να αποκτούν την εσωτερική γαλήνη, πράγμα που οι λοιποί χριστιανοί μπορεί μεν να εικονοποιούν, αλλά επειδή δεν το επιδιώκουν για τους ίδιους, αρκούνται στα της αγάπης και ομόνοιας).

Η παγίδα του να ανακατεύεσαι με το υποσυνείδητο (είτε με νηστείες κλπ, είτε με ειδικές ασκήσεις -σε άλλες θρησκείες-, είτε μέσω της χημείας -άμα είσαι έφηβος με πολύ ελεύθερο χρόνο), είναι απλή:

Οι αποκαλύψεις που θα σου γίνουν ή μέσω 'οραμάτων' ή λοιπών θρησκευτικών εμπειριών μπορούν κάλλιστα να είναι τεχνητές λόγω της όποιας δογματικής 'εκπαίδευσής' σου.

Φυσικά κάποιοι το επιδιώκουν αυτό, ενώ άλλοι είναι απλά παθητικοί αποδέκτες.

Η πολύ θρησκεία μπορεί κάλλιστα να σου χαλάσει το μπλουζ (όπως λέω μερικές φορές), σα να λέμε θέλει ρέγουλα.

:sun:

zireous
03/05/2007, 19:13
Δεν είναι κόλλημα, απλά γεγονότα.

Στο δεύτερο ερώτημα, πάλι ναι απαντάω. Ο οργανισμός που έφτιαξε ο Παύλος αποφάσισε ποια και πως κειμενα της διδασκαλίας θεωρούνται κανονικά (ο "κανόνας"). Άρα;

Τι θα υπήρχε χωρίς τον Παύλο; Τίποτα

(και χωρίς την πολιτική διαίσθηση του Κωνσταντίνου να την κηρύξει επίσημη θρησκεια :winka: )

Ο - όποιος - σωστός δρόμος δε χρειάζεται διδασκαλίες (βλ. κατήχηση) χριστιανισμού/βουδισμού/ζωροαστρισμού κλπ... Χρειάζεται μερικά απλά πράγματα που τα μαθαίνει ο γονιός στο παιδί του - περί σεβασμου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας...

Σωστός ο κάπταιν.

Άμα θέλετε να γίνετε γονείς, μάθετε στα παιδιά σας σεβασμό στους γύρω μας (όχι σαν μερικά από τα ποστ του zireous), κριτική ικανότητα, ομαδικό πνεύμα, και καλό είναι να υπάρχουνε και φράγκα -αλλιώς μπορεί να σας βγει αγενής βρωμοτουρίστας. :lol:

zireous
03/05/2007, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Νομίζω πως ο οποιοσδήποτε φόβος του ανθρώπου τότε, τώρα και πάντα είναι ιερός

Αν αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με τα ψυχοφάρμακα ή με την πίστη θα προτιμήσω την πίστη

Το μόνο που θα έπρεπε να φοβάσαι φίλη Nefeli είναι η άγνοια (άντε και την ανθρώπινη βλακεία που είναι στάνταρ).

zireous
03/05/2007, 19:24
Μα ακόμα και αυτό που κάνει ο γονιός είναι κατήχηση... και μάλιστα χείριστη , μιας και η δική του οπτική γωνία και εμπειρίες καθορίζουν τον βαθμό σεβασμού και αγάπης προς τον άλλον.

Παράδειγμα;

Ο γονιός έχει φάει κατραπακιές και πισωμαχαιρώματα στην ζωή του. Διδάσκει το παιδί του , ναι μεν να κάνει το καλό ,αλλά στους που#@$#@$ που θα τον πισωμαχαιρώσουν να "τους βγάλει το μάτι".

Αυτό δηλαδή δεν είναι κατήχηση; Είναι μήπως σωστός δρόμος;... ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Αν ήταν έτσι σήμερα θα ζούσαμε στο wild west, όπου όποιος μας την έκανε σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια θα άξιζε μια σφαίρα και αυτή δανεική.

Όταν όμως υπάρχει μια διδασκαλία που έστω σου δίνω εγώ το πάτημα... την έκανε ο Παύλος ... και αποσκοπεί στην τέλεια Αγάπη προς τον συνάνθρωπο... τότε κάτι πολύ πιο σωστό έχει απο την διδασκαλία-κατήχηση-διαπαιδαγώγηση του παιδιού απο τον γονιό.

Gandalf

Ο σωστός δρόμος έχει να κάνει με τη γνώση, τον σεβασμό στον άνθρωπο (καί στα κτήνη γιατί όχι :D ), τη κριτική ικανότητα, τη προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι και να γίνει ίσως και ο κόσμος καλύτερος.

Το να βάζεις μια ολόκληρη θρησκεία με ένα σκασμό αοριστίες και επιτηδεύσεις στη διδασκαλία της στη θέση της σωστής αγωγής είναι λάθος.

Για ένα κάρο λόγους που ακόμα και οι πιο αφελείς από μας θα έπρεπε να αντιληφτούν.

zireous
03/05/2007, 19:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Καπετάνιε"ο νοών νοείτω "

Απο εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να το παλεύεις.
Τα στερεότυπα είναι πολύ γερά ακόμα.:(
Θέλει πολύ δύναμη να κάνεις κάτι απο συνείδηση και όχι επειδη σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου απο μικρό παιδί.

Τέλος στα περι εκκλησίας συμφωνώ 100% σε ότι λέει ο Καπετάνιος .

Καταπολεμήστε τους φόβους σας με επηστημονικά μέσα και όχι με τσαρλατανισμούς.:wave2:

Πως το είχε πει ένας συμφορουμίστας;

Να αγιάσει το μοτόρι σου, να αποκτήσει άλλα 100 αλόγατα.

zireous
03/05/2007, 19:27
το εχετε κουρασει το θεμα,ολο απ εξω απ εξω το πατε ...φταιει η εκκλησια,φταιει το πληρωμα φταιει το παπαδαριο..ναι φταιει λεω εγω και λεω οτι αυτο που πιστευω μπορει να ειναι λαθος..

κοινως δεν κουβαλαω στοκο ή πολυουρεθανη στον εγκεφαλο μου και δεν εχω παρωπιδες στα αυτια μου..

οσοι λετε οτι πιστευετε την θεωρια των πιθηκων μετα απο αυτο που εγραψα παραπανω και που σκοπιμως αποφευγετε να απαντατε...δηλωνει οτι εχετε στοκο ή πολυουρεθανη μεσα σε αυτο που ζυγιζει 1kg και βρισκεται 70-80cm πανω απο το μοριο σας?

στην τελικη δεν με ενοχλει που δεν πιστευετε,ουτε που κατηγορειτε το παπαδαριο και το συστημα..και εγω το κανω αλλωστε...
απλα οποιος δεν στηριζει και δεν ξερει να στηριξει αυτο που λεει,για εμενα θεωρειται απλα ενας περιφερομενος ογκος που πιανει χωρο,στην δουλεια μου,στον δρομο,στο γηπεδο κτλ..
ειναι προσωππκη αποψη αυτη και δεν καθρεπτιζει κανενα απο εδω,αλλωστε δεν ξερω κανενα προσωπικα...
απλα οταν οι αρχαιοι ξερετε αυτοι που ειχαν εραστη,πηγαιναν και με κανα παιδακι,τα ετσουζαν λιγο παραπανω κτλ...κτλ..ειχαν πει

οτι το γυμνασμενο σωμα,το προβληματισμενο πνευμα και η ευαισθητη ψυχη κανουν τον <<τελειο ανθρωπο>>καποιες χιλιαδες χρονια εξελιξης μετα ερχεται ο καθεις και λεει δεν υπαρχει ψυχη και δεν υπαρχει θεος..

σαν να λεω και γω οτι το KLE στροφαρει στις 15.000σαλ και εχω τελικη 280 στην αττικη οδο με GPS...

φσσσσσσσσσσσστ μποινγκκκκκκκκκκκκκκ!!!!

και ποιος σας τα λεει αυτα?εγω ο αμαρτωλος,ο ρατσιστης,ο ειρων,και ο ασχετος με θεολογια...
δηλ σας την λεει ενα ανθρωπακι και δεν μπορειτε να στεριωσετε μια προσωπικη απαντηση αλλα ακουμπατε σε μια θεωρια η οποια εχει καποια κενα..
βιωματα που εχει ο καθενας δεν εχετε?καποια ας πουμε παρεμβαση..απο μηχανης ΘΕος που ελεγαν οι παλαιοι? τιποτα ρε νεανιες... :eyepop: :eyepop:

Είσαι ο μόνος που δεν στηρίζει αυτά που λέει...

...οπότε πάρε και συ μια μπύρα.

TROOPER
03/05/2007, 19:37
zireοus...

χαρα στο κουραγιο σου !!!!!!!!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

zireous
03/05/2007, 19:47
Το είπα και πριν... ούτε η Πίστη , ούτε η Επιστήμη είναι κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του όρθιο.
Αν μπορέσουμε και το κατανοήσουμε αυτό , ίσως να βρούμε και την χρυσή τομή.

Gandalf

Μπορεί η 'πίστη' όμως να είναι κομμάτι κάποιου άλλου πράγματος που η επιστήμη μπορεί να εκλογικεύσει κάποια στιγμή.

zireous
03/05/2007, 19:52
trooper...μην ξαναρχίζουμε απο την αρχή.

Η λογική του ανθρώπου και η δική του οπτική γωνία δεν είναι η κινησιουργός αιτία του σύμπαντος. Υπάρχουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Κάποια θα εξηγηθούν , κάποια δεν γίνεται να εξηγηθούν.
Αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχουν;... επειδή απλά δεν μπορείς να το δείς ή έστω να το αποδείξεις με προχωρημένα ή πεπερασμένα μαθηματικά;

Συγκεντρωθείτε!!!!

Gandalf

Η λογική του ανθρώπου και οι εκάστοτε οπτικές των είναι ακριβώς η κινησιουργός αιτία του υλικού μας σύμπαντος...

Πολλά ενδεχομένως θεόκουφα για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί πράγματα έχουν εξηγηθεί μέσω πχ των μαθηματικών (που δεν είναι κομμάτια του υλικού μας κόσμου απαραίτητα).

Ολόκληρα κεφάλαια πάνω στο ανθρώπινο ασυνείδητο έχουνε γραφτεί από επιστήμονες...

Συγκεντρώσου εσύ λίγο... :lol:

zireous
03/05/2007, 19:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
εαν θελεις να μιλησουμε με τοσο απλοικα παραδειγματα μαγε δεν εχω κανενα προβλημα.

να σου πω λοιπον οτι οταν καποιος παθενει γεροντικη αννοια αρχιζει και βλεπει πραγματα που δεν υπαρχουν.βλεπει νεκρους στο σπιτι του, παιδια, σκυλια και δαιμονες να κατεβαινουν απο τις κουρτινες.για εμας τους <<λογικους>> αυτος ειναι που εχει το προβλημα.για εκεινον ειμαστε εμεις.
στην προκειμενη περιπτωση μαντεψε ποιοι ειναι αυτοι που εχουνε τη γεροντικη αννοια. :winka:

οσο για την απολυτοτητα μου...με απολυτους ανθρωπους, μιλαω απολυτα και αυτο δεν συμπεριλαμβανει εσενα σε καμια περιπτωση.
κατα τα αλλα δεν βρισκω το κακο σε καποια πραγματα να ειναι τοσο κατασταλαγμενος κανεις που να ειναι απολυτος, πολυ περισσοτερο αν μπορει να αποδειξει και το γιατι.

κολησαμε στο αν υπαρχει η οχι θεος και προσπαθουμε να αποδειξουμε κατι το οποιο δεν εχει αποδειξη.

και πριν απο πολλες σελιδες ειπα οτι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ !!!!!!!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.
ΑΝ ΑΥΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΣ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΚΑΚΟ.........ΣΤΑ @@ ΜΟΥ !!!!!!!!
ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ

.+-

Υπάρχουνε άπειρα παραδείγματα 'ανεξήγητων' φαινομένων που εύκολα οι θρησκείες χαρακτηρίζουν θαύματα, και με τα οποία φυσικά μόνο κάτι ανάξιοι τηλεοπτικοί έμπορες τύπου Χαρδαβέλλα ασχολούνται.

zireous
03/05/2007, 20:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου...

Η πίστη στην ύπαρξη Θεού, με τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η Χριστιανική κοινότητα, καθώς και η κοινότητα των περισσότερων εξ-αποκαλύψεως θρησκειών είναι απλά παιδαριώδης. Να προσπαθήσει να ορίσει---τώρα---κανείς την έννοια του υπέρτατου όντος τόσο γενικά ώστε η ερώτηση (περί της ύπαρξής του) να πάψει να είναι παιδαριώδης, γίνεται, αλλά τότε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καλύτερα θα ήταν να πάψει να χρησιμοποιεί θεολογικούς όρους μια και αυτοί κουβαλάνε πάνω τους τόσα-μα-τόσα ιστορικά συμπράγκαλα. Αυτό το συνειδητοποίησε η δυτική φιλοσοφία λίγο μετά το μεσαίωνα με αποτέλεσμα να αποσχιστεί από την θεολογία: Για να απαντήσεις στην αφελή ερώτηση "Υπάρχει Θεός?" με μη αφελή τρόπο, πρέπει να πρώτα να ορίσεις τι είναι ο Θεός, και τι σημαίνει "υπάρχει" και πρέπει μετά να θεμελιώσεις ότι αυτό που όρισες ως "Θεός" μπορεί να είναι αντικείμενο της κατάστασης που όρισες ως "υπάρχει"/"δεν υπάρχει". Για να το κάνεις αυτό πρέπει να αναζητήσεις τον ρόλο του ανθρώπου (του παρατηρητή) στην κατάσταση της "ύπαρξης"/"μη ύπαρξης" και κάπου εκεί το παιχνίδι αρχίζει να χάνεται: μπορεί να χρησιμοποιείς του ίδιους όρους αλλά πλέον μιλάς για τόσο διαφορετικά πράγματα που καλύτερα θα ήταν, για καθαρά πρακτικούς λόγους, να φτιάξεις ένα νέο εννοιολογικό σύστημα. Δεν απαντάς δηλαδή, ουσιαστικά, στην ίδια ερώτηση. Πως θα μπορούσες άλλωστε, αφού αυτή είναι παιδαριώδης?
Ο φιλοσοφικός λοιπόν ρόλος της θρησκείας είναι απλά παρωχημένος. Για ένα κάποιο χρονικό διάστημα της δυτικής ιστορίας λειτουργούσε, τώρα πια όχι: δεν χρειάζεται και μπερδεύει τα πράγματα, χωρίς λόγο.

Η θρησκεία όμως ανέκαθεν είχε και έναν πολύ σημαντικό παιδαγωγικό ρόλο: Λειτουργούσε ως ένα σχετικά σταθερό σύστημα αξιών το οποίο βόλευε (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο) το τρέχων πολιτικό, κοινωνικό, και οικονομικό κατεστημένο. Όταν η λειτουργικότητά του έπεφτε κάτω από ένα επίπεδο απλά αντικαθίστατο από κάτι νέο (ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τις δοξασίες της Ρώμης, ο Καθολικισμός τον Χριστιανισμό, ο προτεσταντισμός τον Καθολικισμό, και πάει λέγοντας). Άλλοτε η αντικατάσταση ήταν βίαια, οπότε και η θρησκεία άλλαζε "όνομα" (και ιερατείο) και άλλοτε ομαλότερη, οπότε και απλά μετασχημάτιζε οργανικά το σύστημα αξιών της. Ως παιδαγωγικό σύστημα η θρησκεία είχε πάντα αρκετή δύναμη στα χέρια της καθώς αυτή έπλαθε τους ανθρώπους και τους έκανε κατάλληλους για το εκάστοτε σύστημα εξουσίας (άρα ήταν απαραίτητη για την διατήρηση του status quo). Όσο πιο καθολικός ήταν ο ρόλος της θρησκείας σ' αυτό, τόσο πιο "Θεοκρατική" ήταν η κοινωνία. Στις μέρες μας (από την βιομηχανική επανάσταση και μετά) ο παιδευτικός ρόλος της θρησκείας έχει υποσκελιστεί αρκετά από την "επίσημη" παιδεία (εκπαιδευτικό σύστημα) αλλά και από την απελευθέρωση στην ροή της πληροφορίας που επέφερε αρχικά η τυπογραφία και αργότερα οι νέες τεχνολογίες παραγωγής και επικοινωνιών. Η θρησκεία λοιπόν παρέμεινε κάπως παραγκωνισμένη και απέκτησε τον χαρακτήρα του "θεματοφύλακα της παράδοσης": Σε μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία ή θρησκεία απλά έμεινε πίσω. Και επειδή μια ραγδαία εξελισσόμενη κοινωνία χαρακτηρίζεται από αναταράξεις και στροβιλισμούς (όχι πάντα ευχάριστους γι αυτούς που ζουν μέσα τους) η οπισθοδρομικότητα της εκκλησίας φαντάζει σαν κοινωνικό και πνευματικό απάγκιο (ρόλο που, συνειδητά ή όχι δεν ξέρω, η ίδια ενστερνίστηκε). Το κατά πόσο υπάρχουν θετικά από την ύπαρξη ενός τέτοιου θύλακα ηθικής συντηρητικότητας σε μια ταχύτατα εξελισσόμενη εποχή είναι κάτι που χωράει πολύ κουβέντα. ...

Τώρα να το παραπάνω βγάζει κάποιο νόημα δεν ξέρω...

Βγάζει και παραβγάζει, αλλά τα κατεβατά που οι παράγραφοι ξεπερνάνε τις 3 σειρές εδώ δέν διαβάζονται...:lol: :bawl: :lol:

Πιο ωραία το είχε θέσει ο Freud πάντως:

"Religion... comprises a system of wishful illusions together with a disavowal of reality,
such as we find in an isolated form nowhere else but in amentia, in a state of blissful hallucinatory confusion."

BELZEBOYLIS
03/05/2007, 20:16
Θεωρία ρε μάγε...

Αλλα στην πράξη αν αύριο εξαφανιζόταν όλες οι εκκλησίες (όλων των θρησκειών/δογμάτων) να είσαι σίγουρος οτι θα πεθαιναν κι οι θρησκείες μαζί...

Δε θα υπήρχε κάτι να τις συντηρεί (συχνά - αν όχι πάντα - με μηνύματα τρόμου, μισαλλοδοξίας, κατατρεγμού, μετάνοιας κλπ)

Καπετάνιε , ξεχνάς κάτι βασικό . Η θρησκεία είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα ! Ο άνθρωπος έπλασε τον θεό του κατ εικόνα και ομοίωση του ! Οι άνθρωποι είχαν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να έχουν ανάγκη από έναν θεό !! Για τον λόγω αυτό ,ακόμα και αν καταρρεύσει το όποιο θρησκευτικό οικοδόμημα ( πχ να βρεθεί το πτώμα) κάποιο άλλο θα βρεθεί – φτιαχτεί για να το αντικαταστήσει !!

zireous
03/05/2007, 20:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Οι νόμοι της Φυσικής καθόλου ΔΕΝ εναντιώνονται στην δημιουργία πολυπλοκότητας και ζωής.
Για δε αυτήν την ταλαίπωρη εντροπία που τραβάει τα πάνδεινα καθημερινά, ο 2ος νόμος της θερμοδυναμικής λέει για αυτήν:
"Η εντροπία ενός ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥ συστήματος μπορεί μόνο να αυξάνεται ή να παραμένει σταθερή."

Άρα ΑΝ η γη ήταν απομονωμένο σύστημα πράγματι η ζωή θα ήταν παράδοξο. Η γη όμως δεν αποτελεί απομονωμένο σύστημα (έχει τον ήλιο που στέλνει ενέργεια). Ας κλείσει κάποιος τον ήλιο και άμα δείτε πουθενά ζωή γράψτε μου.

Πάντως ακόμα και η εκκλησία έχει αρχίσει να αναθεωρεί όλα αυτά τα περί δημιουργίας. Το να στηρίζει κανείς την ύπαρξη ή όχι του θεού ανάλογα με το αν έγιναν έτσι τα πράγματα ή όχι μου φαίνεται τουλάχιστον ντεμοντέ. (Η δε Ορθόδοξη εκκλησία, επειδή τότε είχαμε τους Τούρκους και δεν είχαμε προβλήματα με θεωρίες εξέλιξης, απλά λέει ότι εμείς ποτέ δεν ερμηνεύσαμε κυριολεκτικά την δημιουργία της Βίβλου. Οι καθολικοί πάλι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα)

Όσο για την θεωρία της εξέλιξης σαφώς και είναι η επιστημονικά επικρατούσα άποψη. Ρωτήστε τους Βιολόγους φίλους σας (αν και στην Ελλάδα οι άσχετοι πτυχιούχοι που θα σε παραπληροφορήσουν περισσεύουν). Και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει "μαθηματική απόδειξη" τους διαβεβαιώ ότι ούτε και θα υπάρξει. Όπως δεν υπάρχει και για καμία άλλη επιστήμη (εκτός των Μαθηματικών). Το σίγουρο όμως είναι ότι κάποιος μπορεί να μην πιστέψει ποτέ στην εξέλιξη ότι ενδείξεις-αποδείξεις και να του παρουσιάσουν, οπότε τζάμπα κουβεντιάζουμε.

Οι ίδιοι βέβαια άνθρωποι δέχονται ωραιότατα ότι ο ήλιος καίει (όχι μόνο για τους gay) λόγω της πυρηνικής σύντηξης που πραγματοποιείται στο κέντρο του, και ας μην ξέρουν τι είναι αυτό το πράγμα και ούτε είχαν και την ατυχία να περάσουν από το κέντρο του ηλίου για να το διαπιστώσουν με τα ματάκια τους.

Οπότε τι την ταλαιπωρούμε και την έρμη την επιστήμη.

Το κακό με την επιστήμη γενικά (που είναι καλό όμως εν τέλει) είναι ότι δεν μπορεί ο καθένας να διατυπώσει μια αρλούμπα θεωρία χωρίς να την ακυρώσουν διάφοροι με επιστημονικό τρόπο.

Το κακό με τις θρησκείες (που παραμένει κακό) είναι ότι ο καθένας μπορεί να ερμηνέψει όπως τον συμφέρει οτιδήποτε γράφτηκε για να τις υποστηρίξει.

sonic22
03/05/2007, 21:18
prepei na diaxwrismoume merika pragmata...

1. (ORGANWMENI) THRISKIA
einai i EKMETALEUSI (me tin kali kai tin kaki enoia) tis pistsi twn anthrwpwn se ena anwtero on...
paroti kathe triskia pragmatevete to idio pragma (ton theo dld) to dogma (dld to ti einai theos ktlp) einai diaforetiko apo thriskia se thriskia.
i thriskia os domi, sistasi kai efarmogi exei na kanei poli perissotero me tin koinoniologia para me tin pneumatikotita...
gia auto kai an kapoios xaraktirizete os A-THRISKOS ejerei ton eauto tou apo to sinolo twn pistwn kai oxi apo tin pisti oti iparxei theos...

2.THEOS
o theos den einai tipota allo apo mia enoia..
den einai onoma oute kai exei kapoia alli ajia...
i enoia theos einai kataskeuasmeni apo ton anthrwpo... (ara o theos einai kataskeuasma tou anthrwpou? :p :p )
i enoia theos erxete na kalipsei tin pneumatiki anazitisi twn anthrwpwn gia to ti iparxei pera apo ton iliko komso.

den iparxoun apodijeis gia tin iparji tou oute kai apodijeis gia to oti den iparxei
( fisika einai mateo kai ADINATO na apodiknieis tin mi iparji enos adikeimenou or oti allo alla auto to exoume kouvediasei se allo thema)

3. PISTI / PNEUMATIKOTITA
OLOI oi anthrwpoi exoun pisti...
apo to na pisteueis oti den tha argiseis na ftaseis spiti sou, mexri na pisteueis oti ola tha pane kala telika stin zwi sou (kai gia auto senexizeis na prospatheis kai na agwnizese), ews tin pisti oti iparxei enas kalos theos pou se voithaei kai se prosexei (otan kai opws thelei).
i pneumatikotita apo tin alli einai poio periploki, mias kai vasizete sto oti o anthrwpos (kai mono autos apo ta onda) exei tin idiotita kai tin ikanotita na adilifthei tin psixi (enos vathiterou egw dld)

POU VRIKSETE TO PROVLIMAOIPON?

i pisti apo moni tis den einai kati kako...
i organwsi einai auto pou mas kanei koinonia anthrwpwn...
i pneumatikotita /psixi einai isos i trofi twn kalitexnwn kai dimiourgwn...
apomenei i enoia tou theou...

ti einai theos?
ti idiotites exei?
apo pou proerxete kai ti thelei?
giati ta eftiaje ola auta?

proswpika adinatw na apadisw se ola auta...

kai auto, tha poun polloi, oti einai "logiko", mias kai o anthrwpw os katwtero on den borei na katalavei..

pws na ejigisw egw sta VAKTIRIDIA pou exw sto stomaxi mou ti eimai kai ti thelw?
apo emena ejartode apoklistika... eimai to anwtero (kai distheorito on) tous
tous stelnw trofi kai auta apla kanodas tin douleia tous me kratane zwdano...
einai adinato gia auta na katalavoun tin iparji mou alla dexode ta minimata mou...
alles fores eimai kalos mazi tous (trow kataliles trofes) alles fores eimai kakos or adiaforos (alkool p.x.)

ARA THEOS IPARXEI?
i apadisi einai mia..... ISOS!! (ola einai pithana)
(mono se auta pou exoume apodijeis or adapodijeis boroume na vasistoume.
se adithesi me tous theistes pou einai sigouroi oti iparxei xwris na xreiazonde logikes apodijeis)

alla poio theos kai ti theos tha einai autos AN telika iparxei einai ena megalo thema...

auto pou oi atheistes lene (epi tis ousias) einai to oti mono me endijeis DEN EINAI LOGIKO na steinoume mia toso analitiki kai domimeni thriskia.
den einai logiko na pisteueis otidipote sou lene to opoio malista kathorizei tin zwi sou se apolito vathmo...

TO provlima ara (kata tin ektimisi mou) einai i thriskia kai oxi o theos/ipertato on/pneumatikotita...
i organwmeni thriskia katadinasteuei tin skepsi kai to mialo twn anthrwpwn
kai auto den tha toso kako an i thrisikia den xrisimopoiouse tous mixanismous tis koinonias gia na "tsibise" "tous pistous tis...

distoixos einai i katadia tou sistimatos (koinonikou kai kratikou) opou se dimokratikes, fileleutheres kai anejithriskes koinonies oi anthrwpoi den afinode elutheroi na epilejoun tin thriskia tous,
poso malon na psaxtoun monoi tous gia to ti iparxei kai giati..

iparxoun ena soro anthrwpoi me "anoisixies" kathe idous me tous opoious den asxoloumaste...
isos kai na thous theoroume kai endiaferodes, isos kai logikous, isos kai asteious, isos kai paranoikous...

to provlima einai arxika i epivoli, kata deuteron o paramerismos tis logikis kai telos i ekmetaleusi twn pistwn apo tin "ekklisia".

ASTRAKITCAR
03/05/2007, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Σε συνέδριο ψυχολόγων έχεις ψάξει το θέμα; Σε φιλοσοφικές διαλέξεις;

Στη σύγχρονη βιβλιογραφία;

Το ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος (ή γενικότερα ο άνθρωπος αν θες), έχει ικανότητες που ακόμα δεν είναι πλήρως κατανοητές ή χρηστές σημαίνει αυτομάτως ότι κάποιος ελέγχει τη ζωή σου έξω από σένα και εσύ είσαι έρμαιό του;

Η πίστη έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμα και καρκινοπαθείς να βελτιωθούν (ακόμα και να θεραπευτούν από ότι λένε), μήπως υπάρχει μηχανισμός-λειτουργία που οφείλεται αυτό και μήπως αυτό είναι γνώρισμα του ανθρώπου παρά θεϊκή χάρη -γι' αυτό έλεγα και παλιότερα ότι μπορεί ξόφαλτσα και να ωφεληθείς από τη θρησκεία, αλλά είναι τόσο το διαδικαστικό παραμύθι που χάνεις αλλού.

εσυ πως ξερεις οτι δεν χρησημοποιεις το 80% των δυνατοτητων σου,και το υπολοιπο 20% το ενεργοποιει ο εγκεφαλος σε περιπτωσεις εκτακτου αναγκης ή οταν τιθεται θεμα επιβιωσης?

επειδη καποιοι λενε οτι δουλευουμε ενα μικρο ποσοστο σημαινει οτι ετσι ειναι?
καποιοι ελεγαν οτι πηγαν στο διαστημα την δεκαετια του 60' και ομως στην Νεβαδα πηγαν τα αμερικανακια..ολος ο πλανητης το ειδε και το πιστεψε..ετσι και με το μυαλο μας..ισως να δουλευουμε το 80% και το αλλο 20& να ειναι το emergency mode...
εζησα και σωθηκα απο πτωση επειδη το υποσεινηδειτο μου εχει πιασει πως πεφτουν στα Moto Gp ...
εκεινη την στιγμη σε κλασματα σκεφτηκα πως επρεπε να βαλω κλιση στο σωμα μου, για να μην χτυπησω το κεφαλι μου...αυτα τα σκεφτηκα καθως επεφτα απο την σελα με 60+km..στον αερα....
εχω μετρησει το IQ μου και εχω κανει ψυχοτεχνικα τεστ οπου επιανα πανω απο 90 και 95% σε ασκησεις μονο και μονο επειδη ημουνα focus 100% εκει για να με τεσταρω...
και ομως χθες δεν ξερω τι εφαγα ή με ποιους φιλους μιλησα στο τηλεφωνο...
εκτος απο πιστη,υπαρχει και το πνευμα και η ψυχη μεσα μας οπου μαζι με τον εγκεφαλο κανουν ενα καλο συνολο...τιποτα δεν ειναι δεδομενο στον ανθρωπο και απολυτο..υπαρχουν δυναμεις μεσα μας αλλα δεν τις δουλευουμε οχι επειδη δεν τις εχουμε αλλα επειδη δεν μας εμαθαν να τις δουλευουμε!

TROOPER
03/05/2007, 21:43
εσυ πως ξερεις οτι δεν χρησημοποιεις το 80% των δυνατοτητων σου,και το υπολοιπο 20% το ενεργοποιει ο εγκεφαλος σε περιπτωσεις εκτακτου αναγκης ή οταν τιθεται θεμα επιβιωσης?

καποιοι ελεγαν οτι πηγαν στο διαστημα την δεκαετια του 60' και ομως στην Νεβαδα πηγαν τα αμερικανακια..ολος ο πλανητης το ειδε και το πιστεψε..ετσι και με το μυαλο μας..ισως να δουλευουμε το 80% και το αλλο 20& να ειναι το emergency mode...
εζησα και σωθηκα απο πτωση επειδη το υποσεινηδειτο μου εχει πιασει πως πεφτουν στα Moto Gp ...
εκεινη την στιγμη σε κλασματα σκεφτηκα πως επρεπε να βαλω κλιση στο σωμα μου, για να μην χτυπησω το κεφαλι μου...αυτα τα σκεφτηκα καθως επεφτα απο την σελα με 60+km..στον αερα....
εχω μετρησει το IQ μου και εχω κανει ψυχοτεχνικα τεστ οπου επιανα πανω απο 90 και 95% σε ασκησεις μονο και μονο επειδη ημουνα focus 100% εκει για να με τεσταρω...
εκτος απο πιστη,υπαρχει και το πνευμα και η ψυχη μεσα μας οπου μαζι με τον εγκεφαλο κανουν ενα καλο συνολο...τιποτα δεν ειναι δεδομενο στον ανθρωπο και απολυτο..υπαρχουν δυναμεις μεσα μας αλλα δεν τις δουλευουμε οχι επειδη δεν τις εχουμε αλλα επειδη δεν μας εμαθαν να τις δουλευουμε!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΟΥ ΕΣΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ
2.ΗΣΑΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ ΤΟΤΕΣ????????
3. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ !!!!!!!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΝΟΣΤΡΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΤΟΥΠΩΣΩ Ε !!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

TROOPER
03/05/2007, 22:02

και να αφησεις τις μαλακιες εδω μεσα και να ερθεις σε κανα δελεαρ.........

2 δευτερες σε περιμεναμε με μπυρομπουκαλα να σου κοψουμε τη καρωτιδα και μας εστεισες !!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

blueblack
04/05/2007, 04:58
ΡΕ ZIREΟUS.............ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.......

???????????????????????????????????????????????????

ASTRAKITCAR
04/05/2007, 07:25
ειπα θα ερθω αλλα πια Δευτερα δεν ειπα...

οταν απο τις 06.00 το πρωι παω σπιτι 21.00 το βραδυ κανοντας δυο δουλειες ,πιστεψε με το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να κανω ειναι να σου αποδειξω αυτο που ολοι λενε..οτι τελικα η προσεληνωση ηταν μια απατη...και οτι υπαρχει και Θεος..

οσο για το κεφαλι μου...με αγωνες αυτοκινητου και γενικα την ασφαλεια ασχολουμαι απο το 1995
+ οτι ημουν μελος αγωνιστικης ομαδας στο πανεληνιο πρωταθλημα στα 250 racing το 2002 και 2003.
αλλα σιγουρα θα ερθω..και ναι αυτο που εχω σπουδασει ειναι επιστημη..αλλα πως το ηξερες και με ειπες επιστημονα?trooper

TROOPER
04/05/2007, 07:51
ειπα θα ερθω αλλα πια Δευτερα δεν ειπα...

οταν απο τις 06.00 το πρωι παω σπιτι 21.00 το βραδυ κανοντας δυο δουλειες ,πιστεψε με το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να κανω ειναι να σου αποδειξω αυτο που ολοι λενε..οτι τελικα η προσεληνωση ηταν μια απατη...και οτι υπαρχει και Θεος..

οσο για το κεφαλι μου...με αγωνες αυτοκινητου και γενικα την ασφαλεια ασχολουμαι απο το 1995
+ οτι ημουν μελος αγωνιστικης ομαδας στο πανεληνιο πρωταθλημα στα 250 racing το 2002 και 2003.
αλλα σιγουρα θα ερθω..και ναι αυτο που εχω σπουδασει ειναι επιστημη..αλλα πως το ηξερες και με ειπες επιστημονα?trooper

στις 9 το βραδυ με το που τελειωνεις ερχεσαι καπακι και σου εχω ξαναπει και εγω οτι αν ερθεις το πολυ-πολυ να λυσεις το περι κωλου ζητημα !!!!!!!!!
οσο για το κεφαλι σου...αυτα που λες δεν αποκλειουν το χτυπημα σε ντουλαπι, πομολο, πορτα κλπ.:lol:

τωρα το πως το ηξερα.......εεε φαινεται ο ανθρωπος ρε !!!!!!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
04/05/2007, 08:09
γμτ... πρέπει να βάλω σύνδεση στο σπίτι και να παραβώ τις αρχές μου για να σας προλαβαίνω... έχει πάρει ωραία τροπή το θέμα εδώ.

Sonic22... κρατώ το

TO provlima ara (kata tin ektimisi mou) einai i thriskia kai oxi o theos/ipertato on/pneumatikotita...
και είμαι 110% μαζί σου σε αυτό.

Zireous... κατά την γνώμη μου έχεις μπερδέψει αρκετά κάποια πράγματα. Καταρχάς ενα απο τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυαλά του κόσμου (Hawking) αποδέχεται οτι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη στο σύμπαν. Η οπτική γωνία του ανθρώπου το ονομάζει "Θεό". Σε κάποιο άλλο πλανήτη εκατομμύρια έτη φωτός που μπορεί να είναι κάποια άλλη μορφή ζωής μπορεί να το ονομάζει #@$#.. .ή απλά να αγνοεί την ύπαρξη του σαν αρμονική δύναμη του σύμπαντος.

Και οχι ... η ανθρώπινη λογική είναι παντελώς πεπερασμένη και τετράγωνη για να χωρέσει μέσα της όλες τις εξηγήσεις για το σύμπαν. Είναι όπως είχα πεί σαν να προσπαθείς να βάλεις μια μπάλα του basket μέσα σε μια δακτυλήθρα. Ούτε ξεφούσκωτη δεν χωράει! (σ.σ. spam mode...Βαζέλες κανονίστε σήμερα να ρεζιλευτείτε!!:D ....close spam mode)

Γιώργο....

Το να είσαι απόλυτος συμπεριλαμβάνει πέρα απο το οτι έχεις κατασταλάξει στις απόψεις σου , οτι κάθε άλλη περίπτωση αποκλείεται διά ροπάλου... Κάτι σαν το οτι γνωρίζουμε οτι ο Γιώργος είναι ο Trooper και δεν πέρνει άλλη εξήγηση. Στο θέμα Θεός όμως δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Εκτός και αν εννοείς οτι πλέον έχεις δημιουργήσει μια άποψη που ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΩΡΑ, είναι 100% αποδεκτή για σένα... μιας και ούτε στο μέλλον ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Για το θέμα θρησκεία και πίστη... .με καλύπτει αρκετά ο Sonic (να και μια φορά που συμφωνούμε σε αρκετά).

i organwmeni thriskia katadinasteuei tin skepsi kai to mialo twn anthrwpwn
kai auto den tha toso kako an i thrisikia den xrisimopoiouse tous mixanismous tis koinonias gia na "tsibise" "tous pistous tis...

distoixos einai i katadia tou sistimatos (koinonikou kai kratikou) opou se dimokratikes, fileleutheres kai anejithriskes koinonies oi anthrwpoi den afinode elutheroi na epilejoun tin thriskia tous,
poso malon na psaxtoun monoi tous gia to ti iparxei kai giati..

iparxoun ena soro anthrwpoi me "anoisixies" kathe idous me tous opoious den asxoloumaste...
isos kai na thous theoroume kai endiaferodes, isos kai logikous, isos kai asteious, isos kai paranoikous...

to provlima einai arxika i epivoli, kata deuteron o paramerismos tis logikis kai telos i ekmetaleusi twn pistwn apo tin "ekklisia".

Παρακαλώ συνεχίστε σε αυτό το τέμπο... πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον.

Gandalf

TROOPER
04/05/2007, 08:16

Γιώργο....

Το να είσαι απόλυτος συμπεριλαμβάνει πέρα απο το οτι έχεις κατασταλάξει στις απόψεις σου , οτι κάθε άλλη περίπτωση αποκλείεται διά ροπάλου... Κάτι σαν το οτι γνωρίζουμε οτι ο Γιώργος είναι ο Trooper και δεν πέρνει άλλη εξήγηση. Στο θέμα Θεός όμως δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Εκτός και αν εννοείς οτι πλέον έχεις δημιουργήσει μια άποψη που ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΩΡΑ, είναι 100% αποδεκτή για σένα... μιας και ούτε στο μέλλον ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Gandalf

100% σωστος.

απλα μπορεις να μου πεις πως θα καταφερουνε να μας πεισουνε οτι υπαρχει θεος ολοι αυτοι που το παλευουνε 1 μηνα τωρα????
για να αλλαξει κανεις τη κοσμοθεωρια του εκ βαθρων θα πρεπει να συμβει κατι πολυ συγκλονιστικο στη ζωη του!μεχρι τοτε για εμας θεος-γιοκ.

TROOPER
04/05/2007, 08:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΡΕ ZIREΟUS.............ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.......

???????????????????????????????????????????????????

εσυ εισαι χανουμι ρε.......τι να σου απαντησει?????

αντε το πολυ-πολυ να σου πει αρουαμπαρενα!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

vangelis 64
04/05/2007, 08:24
100% σωστος.

απλα μπορεις να μου πεις πως θα καταφερουνε να μας πεισουνε οτι υπαρχει θεος ολοι αυτοι που το παλευουνε 1 μηνα τωρα????
για να αλλαξει κανεις τη κοσμοθεωρια του εκ βαθρων θα πρεπει να συμβει κατι πολυ συγκλονιστικο στη ζωη του!μεχρι τοτε για εμας θεος-γιοκ.

Υπομονή Γιώργο μου.

Μιας και το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή είναι ο θάνατος,ίσως μάθουμε τότε.

Ίσως όχι.:) :wave2:

Gandalf dr685sm
04/05/2007, 08:32
Μα αυτό ρε φίλε είναι και το λάθος... τόσο εκείνων όσο και των δογματικών της θρησκείας (της όποιας θρησκείας).

Δεν μπορείς να πιστέψεις διά του εξαναγκασμού, ούτε να προσπαθήσεις να αλλάξεις την γνώμη κάποιου. Απλά συζητάς μαζί του, μιας και ποτέ αυτό δεν είναι χάσιμο χρόνου. Κάτι θα έχει να πεί και αυτός και αν μη τι άλλο να δείς και εσύ κάποια λάθη ή σωστά που πιθανώς κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Είναι παντελώς γελοίο να περιμένεις να αλλάξεις την γνώμη κάποιου, μέσα απο μια κουβέντα , όταν αυτό που πιστέυει ο ίδιος (ένθεν και ένθεν) είναι διαμορφωμένο για 10-20-30-40-50 χρόνια τώρα
!!!!

Όπως είπα σε κάποιο σημείο... μου αρέσει να συζητώ με επιχειρήματα μιας και ακόμα και αν είμαι 100% διαμετρικά αντίθετος, είναι σίγουρο οτι κάποια σημεία θα μου/τους δείξουν , πιθανώς κάποια λάθη στην σκέψη μου (και οχι στην Πίστη μου)...

Καλημέρα μας...

:a27:[spam mode]...ρε Γιώργο... μετά τον Τσιρίλο... να σας δώσουμε και τον μικρό Ίβιτς να τον ξεφορτωθούμε εμείς μπας και πάρουμε κανά καλό παίκτη ακόμα;;;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...[/spam mode]:a27:

Gandalf

marios8
04/05/2007, 13:26
Μάγε περιμένω να μου πείς τι σε κάνει να πιστεύεις οτι υπάρχουν πράγματα που δεν θα εξηγηθούν. :wave2:

Gandalf dr685sm
04/05/2007, 13:39
το είπα και πιο πάνω... το πεπερασμένο της ανθρώπινης λογικής και ικανότητας αντίληψης.

Επίσης το μέγεθος του σύμπαντος που μας περιβάλλει. Όταν μας πήρες σχεδόν 35.000 χρόνια πολιτισμού για να αντιληφθούμε σε πρώτη φάση που ζούμε... πόσα θα μας πάρει για να κατανοήσουμε το πως λειτουργεί, πως δημιουργήθηκε , με ποιό σκοπό δημιουργήθηκε... και αν στο τέλος δεν είναι και αληθινό αυτό που μπορούμε να δούμε και δεν υπάρχει κάτι παρα πέρα.

Παρόλα αυτά , διατηρώ και μια πισινή, μιας και όπως είπα... το να είσαι απόλυτος είναι παντελώς αφελές.

Gandalf

marios8
04/05/2007, 14:59
το είπα και πιο πάνω... το πεπερασμένο της ανθρώπινης λογικής και ικανότητας αντίληψης.

Επίσης το μέγεθος του σύμπαντος που μας περιβάλλει. Όταν μας πήρες σχεδόν 35.000 χρόνια πολιτισμού για να αντιληφθούμε σε πρώτη φάση που ζούμε... πόσα θα μας πάρει για να κατανοήσουμε το πως λειτουργεί, πως δημιουργήθηκε , με ποιό σκοπό δημιουργήθηκε... και αν στο τέλος δεν είναι και αληθινό αυτό που μπορούμε να δούμε και δεν υπάρχει κάτι παρα πέρα.

Παρόλα αυτά , διατηρώ και μια πισινή, μιας και όπως είπα... το να είσαι απόλυτος είναι παντελώς αφελές.

Gandalf

Όπως βλέπεις και εσύ , η ιστορία μας διδάσκει οτι το να κατακτήσεις το επόμενο σκαλοπάτι γνώσης είναι θέμα χρόνου. :winka:

Όσο για το " πως λειτουργεί " και το " πως δημιουργήθηκε " δέν είναι μυστικό.

Τωρα για το "ποιό σκοπό δημιουργήθηκε." μάλλον δεν έχεις καταλάβει την ασημαντότητα της Γης στο σύμπαν.
:beer: :wave2:

vangelis 64
04/05/2007, 16:18
Όπως βλέπεις και εσύ , η ιστορία μας διδάσκει οτι το να κατακτήσεις το επόμενο σκαλοπάτι γνώσης είναι θέμα χρόνου. :winka:

Όσο για το " πως λειτουργεί " και το " πως δημιουργήθηκε " δέν είναι μυστικό.

Τωρα για το "ποιό σκοπό δημιουργήθηκε." μάλλον δεν έχεις καταλάβει την ασημαντότητα της Γης στο σύμπαν.
:beer: :wave2:

Για το σύμπαν εννοείς πως δεν είναι μυστικό το πώς δημιουργήθηκε;

TROOPER
04/05/2007, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Υπομονή Γιώργο μου.

Μιας και το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή είναι ο θάνατος,ίσως μάθουμε τότε.

Ίσως όχι.:) :wave2:

μεχρι τοτε ειναι το θεμα που εχουμε εδω τι γινεται...:D

TROOPER
04/05/2007, 16:33
Μα αυτό ρε φίλε είναι και το λάθος... τόσο εκείνων όσο και των δογματικών της θρησκείας (της όποιας θρησκείας).

Δεν μπορείς να πιστέψεις διά του εξαναγκασμού, ούτε να προσπαθήσεις να αλλάξεις την γνώμη κάποιου. Απλά συζητάς μαζί του, μιας και ποτέ αυτό δεν είναι χάσιμο χρόνου. Κάτι θα έχει να πεί και αυτός και αν μη τι άλλο να δείς και εσύ κάποια λάθη ή σωστά που πιθανώς κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Είναι παντελώς γελοίο να περιμένεις να αλλάξεις την γνώμη κάποιου, μέσα απο μια κουβέντα , όταν αυτό που πιστέυει ο ίδιος (ένθεν και ένθεν) είναι διαμορφωμένο για 10-20-30-40-50 χρόνια τώρα
!!!!

Όπως είπα σε κάποιο σημείο... μου αρέσει να συζητώ με επιχειρήματα μιας και ακόμα και αν είμαι 100% διαμετρικά αντίθετος, είναι σίγουρο οτι κάποια σημεία θα μου/τους δείξουν , πιθανώς κάποια λάθη στην σκέψη μου (και οχι στην Πίστη μου)...

Καλημέρα μας...

:a27:[spam mode]...ρε Γιώργο... μετά τον Τσιρίλο... να σας δώσουμε και τον μικρό Ίβιτς να τον ξεφορτωθούμε εμείς μπας και πάρουμε κανά καλό παίκτη ακόμα;;;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ...[/spam mode]:a27:

Gandalf

εγω συμφωνω μαζι σου !
απλα διαφωνω με ολους τους αλλους !

υ.γ.μαγε τον ιβιτς κρατηστε τον για παρτυ σας!!!για το τσιριλο ευχαριστουμε πολυ !:lol: :lol: :lol:

vangelis 64
04/05/2007, 16:44
μεχρι τοτε ειναι το θεμα που εχουμε εδω τι γινεται...:D

Αν εννοείς,για θέμα,αυτά που γράφουμε εδώ μέσα,μπορεί να μη βγάλουμε ποτέ άκρη αλλά όλο και κάτι μαθαίνουμε!

Αν εννοείς βέβαια το θέμα "Ζωή",έχουμε το ελεύθερο να την διαχειριστούμε όπως θέλουμε.

Ρε συ,πήρατε τον Τσιρίλο; :lol: :lol:

TROOPER
04/05/2007, 16:46
Αν εννοείς,για θέμα,αυτά που γράφουμε εδώ μέσα,μπορεί να μη βγάλουμε ποτέ άκρη αλλά όλο και κάτι μαθαίνουμε!

Αν εννοείς βέβαια το θέμα "Ζωή",έχουμε το ελεύθερο να την διαχειριστούμε όπως θέλουμε.

Ρε συ,πήρατε τον Τσιρίλο; :lol: :lol:

εγω ειμαι ανεπιδεκτος μαθησεως!:lol:

υ.γ.δεν πηραμε τσιριλο αλλα εσεις μας τον δωσατε.η καλη προθεση μετραει!:a013:

vangelis 64
04/05/2007, 16:57

υ.γ.δεν πηραμε τσιριλο αλλα εσεις μας τον δωσατε.!:a013:

Σάς έπεσε πλάκωμα ε;:rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
04/05/2007, 17:10
Σάς έπεσε πλάκωμα ε;:rotflmao: :rotflmao:

:confused:

marios8
04/05/2007, 17:33
Για το σύμπαν εννοείς πως δεν είναι μυστικό το πώς δημιουργήθηκε;

Φυσικά και όχι.
Ρε vangelis 64 θές να μας τρελάνεις? :beer: :wave2:

zireous
04/05/2007, 21:57
Δε σπαμάρω ρε περίεργοι άλλο εδώ, πάω γενικές, άμα αντέχετε τις μεγάλες συγκινήσεις πάτε το θέμα στις διαμάχες -θα φωνάξω και το θεό να τα πείτε.

:rotflmao:

vangelis 64
05/05/2007, 04:57
Φυσικά και όχι.
Ρε vangelis 64 θές να μας τρελάνεις? :beer: :wave2:

Ούτε τώρα καταλαβαίνω τι εννοείς,δίνοντας αυτή την απάντηση στον gandalf.

Τι να κάνουμε....αυτά έχει το νετ.:wave2: :wave2:

marios8
05/05/2007, 10:47
Ούτε τώρα καταλαβαίνω τι εννοείς,δίνοντας αυτή την απάντηση στον gandalf.

Τι να κάνουμε....αυτά έχει το νετ.:wave2: :wave2:

Θα προσπαθήσω να γίνω κατανοητός.(Αν και δύσκολο για μένα)

Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν δεν έχεις παρά να διαβάσεις αστροφυσική.
Λεπτομέριες για την πιο ενημερωμένη βιβλιογραφία ρώτα τον loukasfilm που τα παρακολουθεί καλύτερα.

Και κάτι γενικό.
Δεν μπορω να καταλάβω, πιο ενδιαφέρον υπάρχει στη ζωή, αν αντί να ψάχνουμε και να κοπιάζουμε για την γνώση, προτιμάμε την εύκολη λύση της θρησκείας. :wave2:

vangelis 64
05/05/2007, 12:57
Θα προσπαθήσω να γίνω κατανοητός.(Αν και δύσκολο για μένα)

Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν δεν έχεις παρά να διαβάσεις αστροφυσική.
Λεπτομέριες για την πιο ενημερωμένη βιβλιογραφία ρώτα τον loukasfilm που τα παρακολουθεί καλύτερα.

Και κάτι γενικό.
Δεν μπορω να καταλάβω, πιο ενδιαφέρον υπάρχει στη ζωή, αν αντί να ψάχνουμε και να κοπιάζουμε για την γνώση, προτιμάμε την εύκολη λύση της θρησκείας. :wave2:

Κάτσε ντε!Είπα εγώ ότι προτιμώ την εύκολη λύση τής θρησκείας;Έχω διαβάσει τη θεωρία τού Big Bang(δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες) και αυτό που κατάλαβα είναι ότι ,μέσα από την ομολογουμένως λογικότατη διαδοχή σκέψεων,φτάνει στο σημείο που σού λέει ότι ο χώρος δημιουργήθηκε μαζί με τον χρόνο.
Υπάρχει δηλαδή έναρξη τού χρόνου,σημείο μηδέν.!Αυτό,το δικό μου το μυαλό,δυσκολεύεται να το καταλάβει.
Όπως δυσκολεύομαι να καταλάβω και τη θρησκευτική εκδοχή.

:wave2: :wave2:

marios8
05/05/2007, 13:19
Κάτσε ντε!Είπα εγώ ότι προτιμώ την εύκολη λύση τής θρησκείας;

Δεν το είπα για σένα.
Όπως γράφω και παραπάνω είναι γενική διαπίστωση.

Όσο για το "Αυτό,το δικό μου το μυαλό,δυσκολεύεται να το καταλάβει."
Εκεί είναι η μαγεία.Σπάς τα στερεότυπα. Με την γνώση ανοίγεται μπροστά σου ένας κόσμος (και ένας τρόπος σκέψης) που ως τότε ούτε καν τον είχες φανταστεί. Και σε αυτό τον κόσμο δεν χωράνε τσαρλατάνοι :wave2:

vangelis 64
05/05/2007, 16:27
Νομίζω Μάριε,ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν χωράνε τσαρλατανισμοί.

Η διαφορά είναι πως,στη θεωρία τής θεϊκής υπόστασης τών πάντων,τα πάντα είναι συμβολικά και χρειάζεται φιλοσοφική προσέγγιση.
Άλλωστε και τα μαθηματικά φιλοσοφία είναι αν το σκεφτείς.

Το πρόβλημα εδώ,όπως και παντού,το έχει προκαλέσει η απληστία και ο ανθρώπινος εγωισμός.
Έτσι λοιπόν,γύρω από το όνομα τού Χριστού,στήθηκε μια εμποροπανήγυρις με σκοπό τον εξουσιασμό και το κέρδος.
Ταυτίζοντας έτσι τον κλήρο,το παπαδαριό με τα λόγια τού Ιησού,πέφτουμε στην παγίδα να καταλήξουμε πως ό,τι έχει να κάνει με θεούς και δαίμονες είναι απάτη.Δεν είναι όμως έτσι.
Μπορεί κανείς,διερευνώντας αυτά τα κείμενα(σ' όποιον κι αν ανήκουν)να μάθει πράγματα αξιοθαύμαστα.
:)

marios8
05/05/2007, 18:37
.

...τα πάντα είναι συμβολικά και χρειάζεται φιλοσοφική προσέγγιση.

:)

Βαγγέλη όταν χρειάζεται να προσεγγίσω φιλοσόφικά ένα θέμα ανατρέχω στον Πλάτωνα και στον Αριστοτέλη. Ποτέ στον Χριστό :nono: . Στη ζωή μου πάντα θέλω να μαθαίνω πραγματα απο τους καλύτερους του είδους. :winka:

Τέλος πάντων τον τρόπο σκέψης μου λίγο έως πολύ τον έχεις καταλάβει. Δεν θα το συνεχίσω το θέμα γιατί καταντάω κουραστικός.:beer: :wave2:

gregorgeous89
09/05/2007, 00:15
Εκεί είναι η μαγεία.Σπάς τα στερεότυπα.
Μάριε η "μαγεία" είναι ότι πιστεύεις τυφλά πράγματα που και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους θεωρούν θεωρίες. Απλά έχεις ανάγει την επιστήμη σε μοντέρνα θρησκεία. Βαρέθηκα τους "επιστήμονες" Ταλιμπάν που θεωρούν ότι είναι η ελίτ τις ανθρωπότητας. Δεν ξέρω αν ανήκεις σε αυτούς απλά μερικά πράγματα που γράφεις κάτι τέτοιο θυμίζουν.
Παρ.:
Όσο για το "Αυτό,το δικό μου το μυαλό,δυσκολεύεται να το καταλάβει."
Όταν ειπωθεί αυτό από κάποιον που πιστεύει στον Θεό αυτόματα θα το θεωρείσεις απόδειξη του πόσο λάθος είναι ο Χριστιανισμός!!! Σε σχέση με την επιστήμη όμως είναι πρόκληση για περαιτέρω γνώση...μήπως έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά?
Φιλικά
Ένας φίλος του Χριστιανισμού και υποστηρικτής της επιστημονικής έρευνας.:wave2:

Maira
09/05/2007, 08:38
Πάντως αυτό που βλέπω ακόμα και ε΄δω, σ' αυτήν την εποχή, διαβάζοντας αυτά που γράφετε, ανακαλύπτω ότι δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε την μεγαλύτερη ένωση! Αυτή που τελικά είναι (νομίζω) και η αλήθεια! Η θρησκεία και η επιστήμη πρέπει να είναι μαζί! δεν υπάρχει σώμα χωρίς ψυχή. αυτά τα δύο πάνε μαζί. Πρέπει να είναι μαζί! Το ότι ακόμα κοντράρονται με θλίβει! Δεν είναι το ένα εναντίον του άλλου! Το ένα συμπληρώνει το άλλο!!!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Η θρησκεία και η επιστήμη πρέπει να είναι μαζί!

Γιατί;

Το ένα είναι απτό, καθημερινό

το άλλο είναι μια αφηρημένη έννοια, απόροια της ανάγκης των πρώτων ανθρώπων να εξηγήσουν το ακατανόητο

Δε βλέπω τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν και δε βλεπω την αναγκη συνύπαρξης

(ειδικά όταν η θρησκεία ανέκαθεν εξεδίωκε την επιστήμη)

Maira
09/05/2007, 08:50
Γιατί;

Το ένα είναι απτό, καθημερινό

το άλλο είναι μια αφηρημένη έννοια, απόροια της ανάγκης των πρώτων ανθρώπων να εξηγήσουν το ακατανόητο

Δε βλέπω τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν και δε βλεπω την αναγκη συνύπαρξης

(ειδικά όταν η θρησκεία ανέκαθεν εξεδίωκε την επιστήμη)

ΟΚ αφού η επιστήμη είναι κάτι καθημερινό, για εξήγησέ μου την υπερστοφή χωρίς να βάλεις αυτές τις γραμμούλες που λέγονται διανύσματα και τα δημιουργήσμε εμεις; για την κατανόηση της φυσικής! Ή μάλλον ακόμα καλύτερα, εξήγησέ μου την γέννηση της ξαδέλφης μου, την στιγμή που πολλοί ειδικοί γιατροί είχαν αποκλείση την πιθανότητα κυοφορίας της θείας μου λόγω αφαίρεσης γεννητικών οργάνων (καρκίνος)!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 08:53
ΟΚ αφού η επιστήμη είναι κάτι καθημερινό, για εξήγησέ μου την υπερστοφή χωρίς να βάλεις αυτές τις γραμμούλες που λέγονται διανύσματα και τα δημιουργήσμε εμεις; για την κατανόηση της φυσικής! Ή μάλλον ακόμα καλύτερα, εξήγησέ μου την κατα πολλούς ειδικούς γιατρούς γέννηση της ξαδέλφης μου, την στιγμή που οι γιατροί είχαν αποκλείση την πιθανότητα κυοφορίας της θείας μου λόγω αφαίρεσης γεννητικών οργάνων (καρκίνος)!

Κατ' αρχην δεν είμαι αρμόδιος :lol: :lol: :rotflmao:

Δεύτερον, εαν εσυ θεωρείς οτι τα παραπανω δεν εξηγούνται επιστημονικά (ειδικά η υπερστροφή :eyepop: ) και ειναι αποτέλεσμα θεϊκής παρέμβασης, δικαίωμά σου βέβαια να το πιστεύεις αλλα....

καταλαβαίνεις...

(δεν έχει νόημα η όποια κουβέντα)

:wave2: :wave2: :wave2:

TROOPER
09/05/2007, 08:54
την στιγμή που πολλοί ειδικοί γιατροί είχαν αποκλείση την πιθανότητα κυοφορίας της θείας μου λόγω αφαίρεσης γεννητικών οργάνων (καρκίνος)!

περιμενε.................

δλδ θες να πεις οτι ειχαν αφαιρεθει τα γεννητικα οργανα της θειας σου λογω καρκινου και εκεινη εμεινε εγκυος???????????????

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καλα μλκ ερεψαααααααααααααααααααααααααααα

Maira
09/05/2007, 08:55
περιμενε.................

δλδ θες να πεις οτι ειχαν αφαιρεθει τα γεννητικα οργανα της θειας σου λογω καρκινου και εκεινη εμεινε εγκυος???????????????

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

καλα μλκ ερεψαααααααααααααααααααααααααααα

Καλά μλκα δεν κάνω πλάκα!

TROOPER
09/05/2007, 09:00
Καλά μλκα δεν κάνω πλάκα!

καλα μαλλον δεν ειχες καταλαβει καλα τι ειχανε αφαιρεσει στο χειρουργειο.

ελα να σου πω.
ολα μπορω να τα ακουσω εκτος απο μαλακιες.
μη μειωνεις την αντιληψη μου και μη με κανεις να καφρεψω .αν εσυ θες να πιστευεις οτι η θεια σου ειναι και η νεα παναγια (σαν τον νεο πανιωνιο ενα πραμα) μπορεις να το πιστευεις.εκθετοντας το ομως δημοσια μονο χλευασμο θα αποκομισεις.τουλαχιστον απο μενα.

και για να σου το θεσω εντελως παιδικα...δεν ειναι δυνατον να πας καπου με το TTR αν δεν εχεις TTR !!!!!!!

Maira
09/05/2007, 09:04
καλα μαλλον δεν ειχες καταλαβει καλα τι ειχανε αφαιρεσει στο χειρουργειο.

ελα να σου πω.
ολα μπορω να τα ακουσω εκτος απο μαλακιες.
μη μειωνεις την αντιληψη μου και μη με κανεις να καφρεψω .αν εσυ θες να πιστευεις οτι η θεια σου ειναι και η νεα παναγια (σαν τον νεο πανιωνιο ενα πραμα) μπορεις να το πιστευεις.εκθετοντας το ομως δημοσια μονο χλευασμο θα αποκομισεις.τουλαχιστον απο μενα.

και για να σου το θεσω εντελως παιδικα...δεν ειναι δυνατον να πας καπου με το TTR αν δεν εχεις TTR !!!!!!!

ΟΚ Δεν κατάλαβα ότι είχαν αφαιρέσει σαλπιγγα από αριστερά και ωοθήκες από δεξιά!!!!

ΟΚ είμαι χαζή και δεν καταλαβαίνω!!! Έλα όμως που όταν πήγε στο γιατρό και το είδε εκείνος της είπε πως αυτό που συνέβη είναι επιστημονικά αδύνατον!!!

και ναι μπορείς να πας κάπου με TTR αν δεν έχεις ΤΤR!!!! Έχει ο φίλος σου! :lol: :rotflmao: :lol:

TROOPER
09/05/2007, 09:10
ΟΚ Δεν κατάλαβα ότι είχαν αφαιρέσει σαλπιγγα από αριστερά και ωοθήκες από δεξιά!!!!

ΟΚ είμαι χαζή και δεν καταλαβαίνω!!! Έλα όμως που όταν πήγε στο γιατρό και το είδε εκείνος της είπε πως αυτό που συνέβη είναι επιστημονικά αδύνατον!!!

και ναι μπορείς να πας κάπου με TTR αν δεν έχεις ΤΤR!!!! Έχει ο φίλος σου! :lol: :rotflmao: :lol:

ψιτ ακου που σου λεω...κατι εχεις παρεξηγησει στο θεμα με την θεια σου.

και να εχεις υποψη σου οτι το επιστημονικα αδυνατο που ενδεχομενως της ειπε ο γιατρος εννοουσε απλα σπανιο η δεν το εχει ξαναδει προσωπικα.
παντως συμφωνα με τα νεα στοιχεια....ΔΕΝ ειχαν αφαιρεθει τα γεννητικα οργανα.αν συνεχισουμε σε κανα 2 σελιδες σε βλεπω να μου λες οτι η θεια σου δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα υγειας.
ελα ρε ιωαννα.κανε μας τη χαρη πρωι-πρωι.
αν τα πιστευεις περιμενε και εσυ τον κρινο.:lol: :lol: :lol: :lol:

αρα ο φιλος σου με το ttr θα παει οπου θελει!εσυ σπιτι και στη κουζινα σου !!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Maira
09/05/2007, 09:21
ψιτ ακου που σου λεω...κατι εχεις παρεξηγησει στο θεμα με την θεια σου.

και να εχεις υποψη σου οτι το επιστημονικα αδυνατο που ενδεχομενως της ειπε ο γιατρος εννοουσε απλα σπανιο η δεν το εχει ξαναδει προσωπικα.
παντως συμφωνα με τα νεα στοιχεια....ΔΕΝ ειχαν αφαιρεθει τα γεννητικα οργανα.αν συνεχισουμε σε κανα 2 σελιδες σε βλεπω να μου λες οτι η θεια σου δεν αντιμετωπισε κανενα προβλημα υγειας.
ελα ρε ιωαννα.κανε μας τη χαρη πρωι-πρωι.
αν τα πιστευεις περιμενε και εσυ τον κρινο.:lol: :lol: :lol: :lol:

αρα ο φιλος σου με το ttr θα παει οπου θελει!εσυ σπιτι και στη κουζινα σου !!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ψιτ δεν ακούς τι σου λέω!!!! Δεν εξηγούνται όλα με την επιστήμη!!!! και η Θεία μου ήταν παντρεμένη!!! Δεν μύρισε τον κρίνο!!!!! Αλλά αν δεν θες δεν το πιστεύεις! Απλά!!!! Τώρα το ότι έτσι συνέβησαν τα πράγματα δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις γιατί δεν ξέρεις! Και πίστεψέ με, ο γιατρός είπε ακριβώς αυτό "είναι επιστημονικά αδύνατον!" και δεν εννοούσε ότι δεν το έχει ξαναδεί, ούτε ότι είναι δύσκολο να συμβεί!!! Τώρα μπορεί να λες ότι λέω ψέματα! Δικαίωμά σου να αμφισβητείς τα πάντα! Αλλά δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα! Και ώς γνωστόν καμιά φορά η λογική δεν φτάνει να εξηγήσει τα πάντα! (ή η επιστήμη!)

TROOPER
09/05/2007, 09:30
Ψιτ δεν ακούς τι σου λέω!!!! Δεν εξηγούνται όλα με την επιστήμη!!!! και η Θεία μου ήταν παντρεμένη!!! Δεν μύρισε τον κρίνο!!!!! Αλλά αν δεν θες δεν το πιστεύεις! Απλά!!!! Τώρα το ότι έτσι συνέβησαν τα πράγματα δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις γιατί δεν ξέρεις! Και πίστεψέ με, ο γιατρός είπε ακριβώς αυτό "είναι επιστημονικά αδύνατον!" και δεν εννοούσε ότι δεν το έχει ξαναδεί, ούτε ότι είναι δύσκολο να συμβεί!!! Τώρα μπορεί να λες ότι λέω ψέματα! Δικαίωμά σου να αμφισβητείς τα πάντα! Αλλά δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα! Και ώς γνωστόν καμιά φορά η λογική δεν φτάνει να εξηγήσει τα πάντα! (ή η επιστήμη!)

ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΞΕΚΟΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ???????????

ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ !!!!!!!!!!!

ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΥΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!

ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ !!!!!!!!!!!!!!!

ΜΗ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ (ειδικα σε θεματα που αν μη τι αλλο εχω σχεση και επαφη)!!!!!!!!!!!!

ΑΙΝΤΕ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ

Cpt. Haddock
09/05/2007, 09:32

Ρε Ιωάννα, έλεος...

:sick: :sick: :sick:

Μην καταντήσουμε "Χρυσοπηγή" εδώ μέσα

Cpt. Haddock
09/05/2007, 09:35
Εγώ ένα ξέρω...

Τον Μπαρτ δεν τον έσωσε καμία θεϊκή παρέμβαση και άλλα πράγματα "περαν της λογικής" αλλά κάτι που έφτιαξε η επιστήμη και που ονομάζεται κράνος...

χωρίς αυτό, το επιστημονικής προέλευσης αντικείμενο, μνημόσυνα θα κάναμε

"υπερ αναπαύσεως ψυχών" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Gandalf dr685sm
09/05/2007, 09:54
TROOPER...ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...
.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

Σε τσίγκλησα;... με εξωσωματική δεν γίνεται;....χαχαχαχαχα...καλημέρα φίλε!

Gandalf

TROOPER
09/05/2007, 09:58
TROOPER...ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...
.
Σε τσίγκλησα;... με εξωσωματική δεν γίνεται;....χαχαχαχαχα...καλημέρα φίλε!

Gandalf

καλημερα μαγε.

δεν γινεται ρε.αν δεν εχει η γυναικα τα γεννητικα της οργανα (σαλλπιγγες, ωοθηκες, μητρα κλπ) δεν παιζει μπαλα το μωρο.ΤΕΛΟΣ!

επισης μετα χρειαζεται και ο πλακουντας, το αμνιακο υγρο, ο ομφαλιος λωρος και οταν με το καλο γεννηθει, χρειαζεται φροντιδα και προδερμ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
09/05/2007, 11:15
:a27:
επισης μετα χρειαζεται και ο πλακουντας, το αμνιακο υγρο, ο ομφαλιος λωρος και οταν με το καλο γεννηθει, χρειαζεται φροντιδα και προδερμ

Κάνεις λάθος... θέλει και πολύυυυυυυυ γεμάτο πορτοφόλι για γιατρούς, έπιπλα κτλ... και ένα κάρο υπομονή για να αντέξεις τα ξενύχτια :a04: αλλά και το "ξεθύμασμα" ορμονών που είχαν πιάσει την γυναίκα σου...

Αλλά το πάμε μακριά :a024: ...:a27:

Gandalf

sonic22
09/05/2007, 11:26
an kai den ithela na sinexisw se auto to post... tespa...

kai as poume oti simvenoun pragmata pou den boroume na katalavoume meso "anwteris" paremvasis...

kai giati na min ekane tin paremvasi

A. oi ejogioinoi (poio pithano apo to na iparxei theos)
B. i kali neraida
C. ta jotika
D. kosmiki akinovolia me noimosini
E. ta delfinia (goodbye and thank you for the fishes)
F. oi eswgioinoi
G. i tripa tou ozodos
H. I. J. K. L. ktlp...

me alla logia giati auto sou leei oti iparxei theos?

an giati ekei thes (or epilegeis) na pisteueis
(kai epidei esi pisteueis auto prepei na iparxei)
tha prepei na apodexteis oti kai gia ta asxima pali o theos ftaiei...

dld sto paradigma mas o theos evale ton karkino stin thia sou kai meta (afou tin eswsan oi giatroi/epistimones) ekane to thauma o theos kai tis edwse paidi...

klasiki periptwsi ladebora dld...

prwta se fernei stin anagi kai meta sou poulaei to ladi me kalosini, xamogelo kai simpatheia...

p.s. i epistimi den einai thriskia.
exei logikes arxes kai alles tosses logikes ipotheseis (oxi dogmata)

kapoioi epistimones to paizoun "theoi" giati etsi jepernoun tin disidemonia twn anthrwpwn...
fisika KAKOS simvenei auto.

Maira
09/05/2007, 12:22
ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΞΕΚΟΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ???????????

ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ !!!!!!!!!!!

ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΥΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!

ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ !!!!!!!!!!!!!!!

ΜΗ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ (ειδικα σε θεματα που αν μη τι αλλο εχω σχεση και επαφη)!!!!!!!!!!!!

ΑΙΝΤΕ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ

Μίλησα εγώ για Θεϊκή παρέμβαση????:confused: :confused: :confused:

Απλά είπα ένα γεγονός, που επιστημονικά δεν εξηγήται! Τώρα αν εσύ θεωρείς ότι είναι θεϊκό άλλο θέμα!!! απλά τα πράγματα! συνέβη κάτι το οποίο επιστημινικά είναι αδύνατο!!! τι θες να κάνω εγώ τώρα??? Εγώ φταίω???? Και αν τα θεωρείς μαλακίες τότε συγνώμη που συμβένουν και πράγματα πέραν της λογικής και της επιστήμης!!!!

Maira
09/05/2007, 12:23
Κατ' αρχην δεν είμαι αρμόδιος :lol: :lol: :rotflmao:

Δεύτερον, εαν εσυ θεωρείς οτι τα παραπανω δεν εξηγούνται επιστημονικά (ειδικά η υπερστροφή :eyepop: ) και ειναι αποτέλεσμα θεϊκής παρέμβασης, δικαίωμά σου βέβαια να το πιστεύεις αλλα....

καταλαβαίνεις...

(δεν έχει νόημα η όποια κουβέντα)

Σου ξαναλέω Εξήγησέ μου την υπερστροφή χωρίς τα ρημάδια τα διανύσματα! (εφεύρεση δική μας και όχι κάτι που υπάρχει!!!)

Maira
09/05/2007, 12:25
Εγώ ένα ξέρω...

Τον Μπαρτ δεν τον έσωσε καμία θεϊκή παρέμβαση και άλλα πράγματα "περαν της λογικής" αλλά κάτι που έφτιαξε η επιστήμη και που ονομάζεται κράνος...

χωρίς αυτό, το επιστημονικής προέλευσης αντικείμενο, μνημόσυνα θα κάναμε

"υπερ αναπαύσεως ψυχών" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Να σε ρωτήσω ρε συ Καπετάνιο, το ότι από μια τέτοια στούκα βγήκε μόνο με τρία σπασμένα πλευρά δεν το θεωρείς τύχη???

γιατί κακά τα ψέματα ήταν τυχερός!!!!

Maira
09/05/2007, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
an kai den ithela na sinexisw se auto to post... tespa...

kai as poume oti simvenoun pragmata pou den boroume na katalavoume meso "anwteris" paremvasis...

kai giati na min ekane tin paremvasi

A. oi ejogioinoi (poio pithano apo to na iparxei theos)
B. i kali neraida
C. ta jotika
D. kosmiki akinovolia me noimosini
E. ta delfinia (goodbye and thank you for the fishes)
F. oi eswgioinoi
G. i tripa tou ozodos
H. I. J. K. L. ktlp...

me alla logia giati auto sou leei oti iparxei theos?

an giati ekei thes (or epilegeis) na pisteueis
(kai epidei esi pisteueis auto prepei na iparxei)
tha prepei na apodexteis oti kai gia ta asxima pali o theos ftaiei...

dld sto paradigma mas o theos evale ton karkino stin thia sou kai meta (afou tin eswsan oi giatroi/epistimones) ekane to thauma o theos kai tis edwse paidi...

klasiki periptwsi ladebora dld...

prwta se fernei stin anagi kai meta sou poulaei to ladi me kalosini, xamogelo kai simpatheia...

p.s. i epistimi den einai thriskia.
exei logikes arxes kai alles tosses logikes ipotheseis (oxi dogmata)

kapoioi epistimones to paizoun "theoi" giati etsi jepernoun tin disidemonia twn anthrwpwn...
fisika KAKOS simvenei auto.

Αν αυτό το παραπάνω το ονομάσουμε τραπέζι θα έχει κάποια διαφορά??? Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το τι όνομα θα του δώσουμε, αλλά

τελως πάντων.................

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! (αυτό είναι γενικό όχι σε σένα!!! :) )

Nostra
09/05/2007, 12:42
....γιατί κακά τα ψέματα ήταν τυχερός!!!!

για δικονομικούς λόγους παρακαλώ να βρείτε άλλο παράδειγμα για την συνέχεια της συζήτησης...

Maira
09/05/2007, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
για δικονομικούς λόγους παρακαλώ να βρείτε άλλο παράδειγμα για την συνέχεια της συζήτησης...

ΟΚ, άλλο παράδειγμα, όσοι έχουν σωθει από τύχη, από ναυάγια, πτώσεις αεροπλάνων, συγκρούσεις οχημάτων, εκτροχιασμούς τρένων κλπ.!!!! Τύχη δεν είναι????

Η τύχη είναι κάτι που ελέγχεται?????

και τι είναι η τύχη τελως πάντων??????

Ή μήπως μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος επιστημονικά το γιατί ήταν εκεί που ήταν την ώρα που ήταν εκεί με αποτέλεσμα να μην τους χτυπήσει η λαμαρίνα, το βότσαλο, ο πελαργός κλπ και να ζήσουν??????

gregorgeous89
09/05/2007, 13:26
Εμένα ρε γιατί δεν με απαντάτε?

Cpt. Haddock
09/05/2007, 13:45
Σου ξαναλέω Εξήγησέ μου την υπερστροφή χωρίς τα ρημάδια τα διανύσματα! (εφεύρεση δική μας και όχι κάτι που υπάρχει!!!)

Η υπερστροφή ειναι ένα κακό πνεύμα (σαν τη φυγόκεντρο) που παραμονεύει στις στροφές και τιμωρεί τους οδηγούς

Με προσευχές, μετάνοιες, εικονίσματα, μάτια και "διαβασμένα" οχήματα συνήθως κρύβεται και δεν ορμάει

Καλό ειναι στις στροφές να κάνουμε το σταυρό μας, ΠΑΝΤΑ με το δεξί χέρι (ο θεός δε θα μας αφήσει να πέσουμε)

Ικανοποιητική εξήγηση;

υ.γ. με στεναχωρείς και με απογοητεύεις πολύ Ιωάννα - και μιλάω σοβαρά :sad:

karamoto
09/05/2007, 13:53
Η υπερστροφή ειναι ένα κακό πνεύμα (σαν τη φυγόκεντρο) που παραμονεύει στις στροφές και τιμωρεί τους οδηγούς

Με προσευχές, μετάνοιες, εικονίσματα, μάτια και "διαβασμένα" οχήματα συνήθως κρύβεται και δεν ορμάει

Καλό ειναι στις στροφές να κάνουμε το σταυρό μας, ΠΑΝΤΑ με το δεξί χέρι (ο θεός δε θα μας αφήσει να πέσουμε)

Ικανοποιητική εξήγηση;

Εξαιρετική.
:a012: :a012: :a012:

TROOPER
09/05/2007, 13:57
Μίλησα εγώ για Θεϊκή παρέμβαση????:confused: :confused: :confused:

σορυ αλλα το θρεντ στο οποιο γραφουμε μου εδωσε να καταλαβω οτι κατι τετοιο εννοεις.

αν δεν εννοεις κατι τετοιο, τι εννοεις?

και εφ οσον εννοεις οτι εννοεις τελος παντων παρε χαμπαρι πως οτι δεν εχει εξηγηθει απο την επιστημη δεν σημαινει οτι δεν θα εξηγηθει κιολας!ρωτα και τους προγονους που ζουσαν στο πλειστοκενο.δεν ξεραν τι ειναι ο κεραυνος....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΘΕΙΚΟ !!!!!!!!

ωστοσο μην επιμενεις για το παραδειγμα της θειας σου.εισαι λαθος με τεκμηρια !

TROOPER
09/05/2007, 13:58
Εμένα ρε γιατί δεν με απαντάτε?

σε τι?

TROOPER
09/05/2007, 13:59
:a27:

Κάνεις λάθος... θέλει και πολύυυυυυυυ γεμάτο πορτοφόλι για γιατρούς, έπιπλα κτλ... και ένα κάρο υπομονή για να αντέξεις τα ξενύχτια :a04: αλλά και το "ξεθύμασμα" ορμονών που είχαν πιάσει την γυναίκα σου...

Αλλά το πάμε μακριά :a024: ...:a27:

Gandalf

και απο αυτα θελει.

filipp0s
09/05/2007, 14:21
Παρακολουθώ την συζήτηση από την αρχή...κι ομολογώ έχει ενδιαφέρον. Απέφευγα να παστάρω κι εγώ κάτι εδώ, γιατί βασικά για μένα είναι ένα θέμα που το έχω λήξει προ πολλού κι έχω αναλώσει πολύτιμο χρόνο στο παρελθόν...

Να ξεκαθαρίσω πως ΔΕΝ πιστέυω σε κανένα θεό και σε καμμιά θρησκεία, όπως και σε κανένα κόμμα, ομάδα, μάρκα μηχανής :lol: :lol: κτλ.
Δεν έχω ούτε την ανάγκη ούτε την πρόθεση να το κάνω.

Το πρόβλημα βέβαια που είδα εγώ στη συζήτηση ήταν το δίπολο θεός ή επιστήμη.
Αν δεν πιστεύεις στο θεό πρέπει σώνει και ντε να τα εξηγείς όλα από επιστημονική σκοπιά;
Για μένα δεν κρίνεται απαραίτητο! Κι έχουν γίνει τεράστια εγκλήματα σε βάρος της φύσης από αυτήν ακριβώς τη μανία του ανθρώπου να εξηγήσει τα πάντα γύρω του...

Τελοσπάντων, έτσι δυο κουβέντες ήθελα να πω γιατί με έτρωγε...:wave2: :wave2:

Maira
09/05/2007, 14:22

Ικανοποιητική εξήγηση;

υ.γ. με στεναχωρείς και με απογοητεύεις πολύ Ιωάννα - και μιλάω σοβαρά :sad:

Συγνώμη αλλά αυτή είναι η εξήγησή σου για την φυγόκεντρο χωρίς διανύσματα?????

Τότε δεν έχεις καταλάβει τι ήθελα να πω!!!!! Αυτό που έγραψα και έγινε αυτός ο πανικός είναι πως δεν μπορείς να διαχωρίσεις την επίστήμη (την λογική), από αυτό το κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:24
Αυτό που έγραψα και έγινε αυτός ο πανικός είναι πως δεν μπορείς να διαχωρίσεις την επίστήμη (την λογική), από αυτό το κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη!

απο αυτό το κάτι που ΑΚΟΜΑ δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη

Maira
09/05/2007, 14:26
σορυ αλλα το θρεντ στο οποιο γραφουμε μου εδωσε να καταλαβω οτι κατι τετοιο εννοεις.

αν δεν εννοεις κατι τετοιο, τι εννοεις?

και εφ οσον εννοεις οτι εννοεις τελος παντων παρε χαμπαρι πως οτι δεν εχει εξηγηθει απο την επιστημη δεν σημαινει οτι δεν θα εξηγηθει κιολας!ρωτα και τους προγονους που ζουσαν στο πλειστοκενο.δεν ξεραν τι ειναι ο κεραυνος....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΘΕΙΚΟ !!!!!!!!

ωστοσο μην επιμενεις για το παραδειγμα της θειας σου.εισαι λαθος με τεκμηρια !

Το θρεντ ναι, αλλά όπου κι αν έγραψα δεν μίλησα ούτε για θεούς, ούτε για δαίμονες! μίλησα για πράγματα που συμβαίνουν χωρίς να ξέρουμε γιατί, χωρίς να μπορούμε να τα εξηγήσουμε και που στην τελική όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε να τα ορίσουμε!!!!

Και όπως είπα και παραπάνω, σώνονται κάθε μέρα άνθρωποι από τύχη! Τι στα κομμάτια ονομάζουμε τύχη και τι ατυχία????

τι είναι αυτό που θέλει εσένα, εμένα, τον διπλανό, να περάσει από κάπου τρία δεύτερα πριν σκάσει η γλάστρα στο σημείο αυτο??? (και η γλάστρα είναι τυχαίο παράδειγμα!)

Όσο για την Θεία μου άσε με να ξέρω καλύτερα!

Maira
09/05/2007, 14:28
απο αυτό το κάτι που ΑΚΟΜΑ δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη

και ούτε πρόκειται!!!!

Είναι κάποια πράγματα που δεν εξηγούνται με την επιστήμη! όσο και να θέλουμε να το εξηγήσουμε!!!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:28
Όσο για την Θεία μου άσε με να ξέρω καλύτερα!

Όσο καλύτερα και να ξέρεις, αν ισχύει αυτο που λες (όπως το έμαθες) θα είχε γίνει θέμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Και μην επιμένεις σε αυτό ρε συ... πραγματικά είναι κρίμα

:sad:

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:30
και ούτε πρόκειται!!!!

Είναι κάποια πράγματα που δεν εξηγούνται με την επιστήμη! όσο και να θέλουμε να το εξηγήσουμε!!!

Τι λες μωρε?

:sick:

Ξύπνα λίγο....

Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"

ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο

:rolleyes:

Maira
09/05/2007, 14:33
Τι λες μωρε?

:sick:

Ξύπνα λίγο....

Καπετάνιο,

είναι σα να μου λες πως η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει την αγάπη!!!!

Ξεκόλλα λίγο! Υπάρχει επιστημονικός όρος για την αγάπη? Για το πως εκφράζεται???? Για το τι ακριβώς είναι και από τι προκαλείται???? Ποιές είναι οι επιδράσεις στα γύρω σώματα και πως αλληλεπιδρά με άλλες δυνάμεις????

Πάμε καλά????

Τότε τι στα κομμάτια λέμε ότι είμαστε έμψυχα όντα????

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:35
Καπετάνιο,
Ξεκόλλα λίγο! Υπάρχει επιστημονικός όρος για την αγάπη? Για το πως εκφράζεται???? Για το τι ακριβώς είναι και από τι προκαλείται???? Ποιές είναι οι επιδράσεις στα γύρω σώματα και πως αλληλεπιδρά με άλλες δυνάμεις????

έχει εξηγηθεί Ιωαννα...

Χημικές αντιδράσεις είναι...

δικαίωμά σου να τις ονομάσεις όπως θες, όπως μπορείς να ονομάσεις τον κεραυνό Θωρ,αλλα δεν αλλάζει οτι έτσι ειναι

Maira
09/05/2007, 14:36

Μου αρέσει που έχεις ανοίξει και θρεντ με τη ρήση του Ντεκαρτ "σκεφτομαι άρα υπάρχω"

ρήση η οποία απορρίπτει οτιδήποτε το εξωγενές/ θείο

:rolleyes:

Σκέφτομαι άρα υπάρχω!!!!

Δε σημαίνει σκέφτομαι άρα ζω!!!!

Απλά υπάρχω!!!!!

Ύπαρξη και ζωή εδεν είναι το ίδιο πράγμα! γιατί αν ήταν το ίδιο μια από τις δύο λέξεις δεν θα υπήρχαν!!!!!

Και η φράση αυτή δεν απορρίπτει τίποτα!Απλά δηλώνει μια κατάσταση!!!!

Maira
09/05/2007, 14:36
έχει εξηγηθεί Ιωαννα...

Χημικές αντιδράσεις είναι...

δικαίωμά σου να τις ονομάσεις όπως θες, όπως μπορείς να ονομάσεις τον κεραυνό Θωρ,αλλα δεν αλλάζει οτι έτσι ειναι

Η Αγάπη??? Χημικές αντιδράσεις????

ο έρωτας μπορεί, αλλά η αγάπη με τίποτα!!!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:37
Σκέφτομαι άρα υπάρχω!!!!

Δε σημαίνει σκέφτομαι άρα ζω!!!!

Απλά υπάρχω!!!!!

Ύπαρξη και ζωή εδεν είναι το ίδιο πράγμα! γιατί αν ήταν το ίδιο μια από τις δύο λέξεις δεν θα υπήρχαν!!!!!

Και η φράση αυτή δεν απορρίπτει τίποτα!Απλά δηλώνει μια κατάσταση!!!!

Καλα, διάβασε λιγο ντεκαρτ και τα ξαναλέμε...

Εγω δε συνεχίζω τη κουβέντα γιατι ειναι κρίμα

(και χάσιμο χρόνου αφού δεν εννοεις να βγάλεις τις παρωπίδες)

Nefeli
09/05/2007, 14:39
Κάπου κάτι λέει και για τον θεό

http://www.mikis-crete.gr/MikisPg70-011.htm

Nostra κόψε

Maira
09/05/2007, 14:40
Καλα, διάβασε λιγο ντεκαρτ και τα ξαναλέμε...

Εγω δε συνεχίζω τη κουβέντα γιατι ειναι κρίμα

(και χάσιμο χρόνου αφού δεν εννοεις να βγάλεις τις παρωπίδες)

ΟΚ τότε να ανταλλάξουμε βιβλία!!!!

Να διαβάσεις εσύ κάποιες γραφές να διαβάσω εγώ τα δικά σου!!!!

Δεν έχω παροπίδες καπετάνιο!!!! Απλά δέχομαι και τα δύο!!!! και την επιστήμη, αλλά και ό,τι άλλο υπάρχει πάνω από μας!!!!! Δεν τελειώνουν όλα εδώ!!!!

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:42
Να διαβάσεις εσύ κάποιες γραφές να διαβάσω εγώ τα δικά σου!!!!

έχω διαβάσει ΟΛΗ τη βίβλο Ιωάννα... πολλές φορες (μια ματια στο θρεντ αυτό θα σε πεισει)

ξέρω τι απορρίπτω...

Maira
09/05/2007, 14:44
έχω διαβάσει ΟΛΗ τη βίβλο Ιωάννα... πολλές φορες (μια ματια στο θρεντ αυτό θα σε πεισει)

ξέρω τι απορρίπτω...

Κρίμα τότε :( απορρίπτεις το σεβασμό, την αγάπη και τον συνάνθρωπο!!!

:(

filipp0s
09/05/2007, 14:46
Καπετάνιο,

Πάμε καλά????

Τότε τι στα κομμάτια λέμε ότι είμαστε έμψυχα όντα????

Kαλά μιλάμε μπάχαλο...από αλλόύ ξεκινάς κι αλλού βρίσκεσαι!
Τι σχέση έχει η θεία σου, η υπερστροφή και η αγάπη?

Κι εγώ είπα παραπάνω πως δεν είναι ανάγκη να τα εξηγείς όλα επιστημονικά...
Την αγάπη δεν χρειάζεται να την εξηγήσεις επιστημονικά γιατί απλά θα την καταστρέψεις σαν συναίσθημα αν και το τι συμβαίνει στα σώματα και στα μυαλά μας έχει εξηγηθεί κι επιστημονικά. Τώρα η θεία σου και ή υπερστροφή/υποστροφή/περιστροφή έναι άλλουνου παπα ευαγγέλιο:lol: :lol: :rotflmao: Ελεος!

Maira
09/05/2007, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Kαλά μιλάμε μπάχαλο...από αλλόύ ξεκινάς κι αλλού βρίσκεσαι!
Τι σχέση έχει η θεία σου, η υπερστροφή και η αγάπη?

Κι εγώ είπα παραπάνω πως δεν είναι ανάγκη να τα εξηγείς όλα επιστημονικά...
Την αγάπη δεν χρειάζεται να την εξηγήσεις επιστημονικά γιατί απλά θα την καταστρέψεις σαν συναίσθημα αν και το τι συμβαίνει στα σώματα και στα μυαλά μας έχει εξηγηθεί κι επιστημονικά. Τώρα η θεία σου και ή υπερστροφή/υποστροφή/περιστροφή έναι άλλουνου παπα ευαγγέλιο:lol: :lol: :rotflmao: Ελεος!

Καλά!!!

Δεν διαβάζεις ό,τι έχει γραφτει φαίνεται!!!!

marios8
09/05/2007, 14:49
Βαρέθηκα τους "επιστήμονες" Ταλιμπάν που θεωρούν ότι είναι η ελίτ τις ανθρωπότητας. Δεν ξέρω αν ανήκεις σε αυτούς .........

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Cpt. Haddock
09/05/2007, 14:50
Κρίμα τότε :( απορρίπτεις το σεβασμό, την αγάπη και τον συνάνθρωπο!!!

:(

:nono: :nono: :nono:

δε χρειάζομαι την - όποια - βίβλο ή θρησκεία για να τα έχω αυτά...

τον ανθρωπισμό σαν ιδεολογία/κίνημα τον ξεκίνησαν άνθρωποι που είχαν απορρίψει τις θρησκείες

και είναι άσχημο να θεωρείς οτι οσοι δεν πιστεύουν στο χριστιανισμο δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους

:sad: :sad: :sad:

δε συνεχίζω όσο και να με τσικλας... :sick: