View Full Version : Δηλώνω Αθρησκος και Αθεος...
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
αλλά οι "Suicidal Tendencies" έχουν κάτι να προσθέσουν για τις διάφορες εκκλησίες...
Παράλληλα με τους στίχους, ακούστε και το τραγουδάκι... (http://www.youtube.com/watch?v=ZmzIKX4xNyM)
7. Send Me Your Money [Lights Camera Revolution (1990)]
Lights, camera, silence on the set
Tape rolling, 3-2-1-action
Welcome to the church of Suicidal
We'll have a service and wonderful recital
But before we go on, there's something I must mention
An important message I must bring to your attention
I was in meditation and prayer last night
I was awakened by a shining bright light
Over head, a glorious spirit
He gave me a message and you all need to hear it
"Send me your money", that's what he said
He said to "Send me your money"
Now if you can only send a dollar or two
There aint a hell of alot I can do for you
But, if you want to see heaven's door
Make a check out for five hundred or more
"Send me your money", do you here what I'm saying?
"Send me your money"
Now give me some bass, um yea that's how he likes it
Now give me some silence, for all you sinners
Now give me some bass, yea that was funky
Now take them on home Brother Clark, send me your ...money
Here comes another con hiding behind a collar
His only god is the almighty dollar
He aint no prophet, he aint no healer
He's just a two bit goddamn money stealer
Send me your money
Send it, you got to send it
Send me your money
You hear what I'm saying?
Send it, send it
Send me your money
Now how much you give is your own choice
But to me it's the difference between a prosche and a Rolls
Royce
I want you to make it hurt when you dig into your pocket
I want you to make it hurt!
We'll take cash, we'll take checks
We'll take credit cards, we'll take jewelry
We'll take your momma's dentures if they got gold in them
So whose gonna be the next king of the fakers
Whose gonna take the place of Jim and Tammy Faye Bakker?
See my momma, she didn't raise no fool
Cause you can't put a price on a miracle
Amen
siakattackj
26/05/2007, 09:53
Nostra και crs-k είμαι μαζί σας γαμώτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(αν και δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω όλο το θέμα διστυχώς)
άθρησκος σΙγουρα, άθεος δεν ξέρω...:rolleyes: Υπάρχει ο ROSSI!!!:D
Χωρίς πλάκα και άθεος!!!
Η υπέρτατη ξεφτίλα είναι να κάθεσαι και να τσακώνεσαι επειδή ο ένας είναι άθεος και ο άλλος όχι (και στα πολιτικά, και ποδοσφαιρικά επίσης), δηλαδή άμα τον μπανίσεις ότι είναι θεούσος (ή άθεος) εδώ, μετά θα κάτσεις και θα του τη λες σε άσχετο θέμα επειδή στα θρησκευτικά ζητήματα είναι αλλού;
Για σοβαρευτείτε λίγο, εδώ είναι κυριλάδικο μέρος του φλώρουμ, ότι και να πιστεύει ο καθένας δεν αλλάζει παρά μόνο από τον ίδιο -και ότι και να πιστεύει, άμα συμφωνείς με αυτά που λέει δε πα να πιστεύει και στο καραφλό ταλασί ρινόκερο (μεγάλη η χάρη του). :lol:
Πάτε καμμιά βόλτα λέμε, βάλτε κάνα άλλο θέμα, ή πείτε απλά τί σκατά είστε, αναλώνετε και μας που είμαστε ανεξίθρησκοι -άσε που δε μπορούμε να βάλουμε τα 14.000 σχετικά ανέκδοτα πια γιατί θα παρεξηγηθείτε διάφοροι. :bawl: :lol:
gregorgeous89
29/05/2007, 17:31
ηταν αδυνατο να διαβασω ολες τις σελιδες.Ειναι πραγματι ενα θεμα που σηκωνει πολλη συζητηση και το πιθανοτερο ειναι να μην καταληξει πουθενα
οσοι λενε '' πιστευω μονο οτι βλεπω,και τον Θεο ( δηλαδη καποιο ον που εχει την εννοια της δυναμης,της εξοχοτητας,της μεγαλειοτητας κτλ) δεν τον εχω δει ποτέ αρα δεν υπαρχει''
ας σκεφτουν...
μηπως υπαρχουν και καποια άλλα πραγματα που δεν μπορουμε να δουμε με τα ματια μας
αλλά οντως υπαρχουν ? πχ
-ο αερας.τον νιωθουμε οταν φυσαει,γεμιζει τους πνευμονες μας εστω και αν δεν τον βλεπουμε.επειδη βλεπουμε το αποτελεσμα,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει,σωστα?
-δε βλεπουμε τη βαρυτητα.οταν ομως πεσει κατι κατω,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει.
-δε βλεμουμε τις μυρωδιες,ομως τις συλλαμβανει η οσφρηση μας
-δεν βλεπουμε τα κυματα του ηχου,ομως τα αυτια μας τα εντοπιζουν
υπαρχουν βασιμοι λογοι να πιστευουμε οτι υπαρχει θεος. αν κοιταξουμε τη φυση και
τον υπεροχο τροπο που ειναι σχεδιασμενη, αν παρατηρησουμε πως λειτουργει το σωμα μας
και τοσα άλλα... δεν μπορει ν α ειναι τυχαια ολα αυτα!
οταν βλεπουμε κατι πχ μια φωτογραφικη,εναν υπολογιστη,μια σουπερ μηχανη()
παραδεχομαστε οτι καποιος τα εφτιαξε,δεν εγιναν μονα τους.
δεν ειναι λοιπον λογικο να πουμε οτι μερικα πιο πολυπλοκα πραγματα
( τα ματια ,ο εγκεφαλος,η καρδια κτλ) προερχονται απο καποιον ?
θεος υπαρχει,μηπως ομως ειμαστε τοσο μπερδεμενοι και απογοητευμενοι απο αυτους που
τον εκπροσωπουν και απο τα χάλια που εμεις οι ιδιοι εχουμε πετυχει ...
που καταληγουμε με τη μια οτι δεν υπαρχει?
ε σταματαω ...
:a18: :a19:
dreamer_19
29/05/2007, 18:47
Οταν μια πρωην κοπελα μου με ρωτησε: πιστευεις? της λεω οχι σε αυτο που πιστευουν ολοι. Οχι στον Θεο. Μου λεει: και σε τι πιστευεις?
Πιστευω σε οτι με κανει ευτυχισμενο. Πιστευω στον εαυτο μου και σε οσους με αγαπουν και νοιαζονται για μενα.
Δεν θα επεκταθω σε ερωτηματα και αμπελοφιλοσοφιες. Στη ζωη μου δε με βοηθησε κανενας. Οτι καταφερα και εζησα το καταφερα εγω. Με δικο μου κοπο. Δικες μου θυσιες και με δικια μου θεληση. Δε πιστευω πως με βοηθησε κανενας. Πιστευω στις δυνατοτητες μου και σε οτι μπορω να καταφερω.
Ο Θεος μου ειναι τα ονειρα μου.
"Δυστηχής αυτός που φοβάται να ριψοκινδυνεύσει. Γιατί αυτός ίσως δεν απογοητευτεί ποτέ,
ίσως δε γνωρίσει ποτέ την πλάνη, δε θα υποφέρει σαν αυτούς που έχουν να κυνηγήσουν κάποιο όνειρο.."
Φιλικα Νικος:beer:
h_m_akis
29/05/2007, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από dreamer_19
φιλε Νικο ισως πολλοι να νιωθουν σαν κι εσενα:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lady-rider
ηταν αδυνατο να διαβασω ολες τις σελιδες.Ειναι πραγματι ενα θεμα που σηκωνει πολλη συζητηση και το πιθανοτερο ειναι να μην καταληξει πουθενα
οσοι λενε '' πιστευω μονο οτι βλεπω,και τον Θεο ( δηλαδη καποιο ον που εχει την εννοια της δυναμης,της εξοχοτητας,της μεγαλειοτητας κτλ) δεν τον εχω δει ποτέ αρα δεν υπαρχει''
ας σκεφτουν...
μηπως υπαρχουν και καποια άλλα πραγματα που δεν μπορουμε να δουμε με τα ματια μας
αλλά οντως υπαρχουν ? πχ
-ο αερας.τον νιωθουμε οταν φυσαει,γεμιζει τους πνευμονες μας εστω και αν δεν τον βλεπουμε.επειδη βλεπουμε το αποτελεσμα,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει,σωστα?
-δε βλεπουμε τη βαρυτητα.οταν ομως πεσει κατι κατω,καταλαβαινουμε οτι υπαρχει.
-δε βλεμουμε τις μυρωδιες,ομως τις συλλαμβανει η οσφρηση μας
-δεν βλεπουμε τα κυματα του ηχου,ομως τα αυτια μας τα εντοπιζουν
υπαρχουν βασιμοι λογοι να πιστευουμε οτι υπαρχει θεος. αν κοιταξουμε τη φυση και
τον υπεροχο τροπο που ειναι σχεδιασμενη, αν παρατηρησουμε πως λειτουργει το σωμα μας
και τοσα άλλα... δεν μπορει ν α ειναι τυχαια ολα αυτα! :eyepop:
οταν βλεπουμε κατι πχ μια φωτογραφικη,εναν υπολογιστη,μια σουπερ μηχανη(:D)
παραδεχομαστε οτι καποιος τα εφτιαξε,δεν εγιναν μονα τους. :confused:
( τα ματια ,ο εγκεφαλος,η καρδια κτλ) προερχονται απο καποιον ?:rolleyes:
θεος υπαρχει,μηπως ομως ειμαστε τοσο μπερδεμενοι και απογοητευμενοι απο αυτους που
τον εκπροσωπουν :yuck: και απο τα χάλια που εμεις οι ιδιοι εχουμε πετυχει ...
που καταληγουμε με τη μια οτι δεν υπαρχει?
ε σταματαω ... :wave2:
δλδ θες να μας πεις οτι αισθανεσαι τον θεο???που ακριβως γιατι εγω δε νιωθω τπτ!!!:lol: :lol: :lol: :lol:
τι αλλο θα ακουσουμε...
οταν βλεπουμε κατι πχ μια φωτογραφικη,εναν υπολογιστη,μια σουπερ μηχανη(:D)
παραδεχομαστε οτι καποιος τα εφτιαξε,δεν εγιναν μονα τους. :confused:
( τα ματια ,ο εγκεφαλος,η καρδια κτλ) προερχονται απο καποιον ?:rolleyes: na ena kalo paradigma...
as to doume loipon...
mia super mixani poios tin eftiaje?
autos pou anakalipse ton troxo?
autos pou anakalipse tin fwtia?
autos pou anakalipse ton ilektrismo?
autos pou anakalipse tous thermodinamikous kiklous?
xwris ta parapanw (kai POLLA AKOMA) mixani den exei...
kai oloi autoi oi parapanw eixan san arxiko tous stoxo na ftiajoun tin super mixani?
auto akrivos einai i ejeliji...
dokimi-lathos-veltiwsi
den ftiaxtikes etsi opws ise ej arxis alla veltiwthikes stin poreia...
allwste an ipirxe enas kataskeuastis pou einai teleios, tha mas eixe ftiajei teleious...
kai teleioi (kataskeuastika) den eimaste!
lady-rider
30/05/2007, 21:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
auto akrivos einai i ejeliji... dokimi-lathos-veltiwsi...den ftiaxtikes etsi opws ise ej arxis alla veltiwthikes stin poreia...
δηλαδη πως ειχα φτιαχτει?για πες μου να ξερω... πως ξεκινησα και σε τι εξελιχθηκα...τοσο λαθος εγινα αρχικα που επρεπε μετα να βελτιωθω? :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
allwste an ipirxe enas kataskeuastis pou einai teleios, tha mas eixe ftiajei teleious...
kai teleioi (kataskeuastika) den eimaste!
μηπως αρχικα φτιαχτηκαμε σωστα και μονοι μας χαλασαμε? μηπως πληρωνουμε τις επιλογες μας?
ουφ μια αποψη ειπα στο αλλο ποστ που ακουσα καποτε και μου φανηκε λογικη.μεχρι εκει.
ο καθενας εχει τις αποψεις του πανω στο συγκεκριμενο θεμα.το βλεπει απο διαφορετικη πλευρα.πιστευει αυτο που τον καλυπτει.
πρεπει να σεβομαστε τις αποψεις των αλλων ακομη και αν μας φαινονται τελειως παραλογες
(εξελιξη? :eyepop: :confused: :yuck: )
μπορεις να με βγαλεις τρελη?οχι!
εγω μπορω να βγαλω εσενα? παλι οχι:rolleyes:
κουβεντα κανουμε
:wave2:
vangelis 64
30/05/2007, 22:03
Πσσσστ...... sonic22,
Εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα βελτίωση.
Ένα είδος,μπορεί να εξελιχθεί προς τα πάνω αλλά μπορεί και προς τα κάτω.Ναι;
[COLOR=blue]δηλαδη πως ειχα φτιαχτει?
αμοιβαδα.
μονοκυτταρος οργανισμος.
η πρωτη μορφη ζωης.
διαβασε δαρβινο.
αν παλι πιστευεις οτι εισαι απογονος ενος κοματιου κρεατος...(το κοματι απο το μπουτι του αδαμ ντε...) ε απλα λυπαμαι. :wave2:
vangelis 64
30/05/2007, 23:31
Και η αμοιβάδα;
Πούθε βγήκε;
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Και η αμοιβάδα;
Πούθε βγήκε;
επειδη αυτο το παιχνιδι μοιαζει με τους καθρευτες που το ειδωλο σου θα το βλεπεις για παντα...και επειδη οτι και να σου απαντησω θα φτασουμε σε ενα σημειο που θα απαντησω <<δεν ξερω>> και εσυ θα μου κοτσρεις εκει ακριβως τον θεο...ας παιξουμε το παιχνιδι απο εκει και περα...και ο θεος????
πουθε βγηκε???
παπαρια μαντολες !!!!!!!!!!!
vangelis 64
30/05/2007, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
επειδη αυτο το παιχνιδι μοιαζει με τους καθρευτες που το ειδωλο σου θα το βλεπεις για παντα...και επειδη οτι και να σου απαντησω θα φτασουμε σε ενα σημειο που θα απαντησω <<δεν ξερω>> και εσυ θα μου κοτσρεις εκει ακριβως τον θεο...ας παιξουμε το παιχνιδι απο εκει και περα...και ο θεος????
πουθε βγηκε???
παπαρια μαντολες !!!!!!!!!!! Δεν έχω σκοπό να σού κοτσάρω καναν Θεό ρε.:lol:
Άλλο το τι πιστεύω,άλλο τα επιχειρήματα.
Απλά ξέρω ότι ο Δαρβίνος μίλησε για φυσική επιλογή.Όχι για την προέλευση τής ζωής.Αυτό το κάναν οι συνεχιστές τής θεωρίας του.
:wave2: :wave2:
Εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα βελτίωση. den exei kamia sxesi me to thema alla
vasika kai oi dio enoies einai lathos\paraplanitikes...
iparxei metalaji kai prosarmostikotita (fisiki epilogi)
me alla logia mia metalaji borei na ejelixthei se veltiwsi an oi sinthikes tin evnooun.
to auto isxiei kai gia tis mixanes\anavates
p.s.
πρεπει να σεβομαστε τις αποψεις των αλλων ακομη και αν μας φαινονται τελειως παραλογες :look: e?
elpizw na diavazei o old gia na mathenei pws prepei na adimetopizei tin ...paralogikotita...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
lady-rider
31/05/2007, 00:24
αμοιβαδα.
μονοκυτταρος οργανισμος.
η πρωτη μορφη ζωης.
διαβασε δαρβινο.
αν παλι πιστευεις οτι εισαι απογονος ενος κοματιου κρεατος...
(το κοματι απο το μπουτι του αδαμ ντε...) ε απλα λυπαμαι
αμοιβαδα?και γιατι εξελιχθηκα σε ανθρωπο?καλα δεν ημουν? τι τους ηθελα τους μπελαδες? :lol:
οσο γιατον Δαρβινο την ξερω πολυ καλα την θεωρια του για την εξελιξη των ειδων.
μονο που ειναι απλα μια θεωρια.ουτε ο ιδιος δεν ειχε αποδειξεις για αυτα που ισχυριζοταν.
οπως αναφερει στο βιβλιο του,λεει οτι εβγαλε αυτη τη θεωρια αλλά την εβαλε στο συρταρι
γιατι δεν μπορουσε να την αποδειξει,και ελπιζε στο μελλον το αρχειο των απολιθωματων να
τον βγαλει σωστο,κατι που δεν εγινε ποτέ μεχρι τωρα
α...και οσο για το μπουτακι του Αδαμ... πλευρο ηταν βρε:bigcry: :rotflmao: :bigcry:
αμοιβαδα?και γιατι εξελιχθηκα σε ανθρωπο?καλα δεν ημουν? τι τους ηθελα τους μπελαδες? :lol:
οσο γιατον Δαρβινο την ξερω πολυ καλα την θεωρια του για την εξελιξη των ειδων.
μονο που ειναι απλα μια θεωρια.ουτε ο ιδιος δεν ειχε αποδειξεις για αυτα που ισχυριζοταν.
οπως αναφερει στο βιβλιο του,λεει οτι εβγαλε αυτη τη θεωρια αλλά την εβαλε στο συρταρι
γιατι δεν μπορουσε να την αποδειξει,και ελπιζε στο μελλον το αρχειο των απολιθωματων να
τον βγαλει σωστο,κατι που δεν εγινε ποτέ μεχρι τωρα
α...και οσο για το μπουτακι του Αδαμ... πλευρο ηταν βρε:bigcry: :rotflmao: :bigcry:
1-1 κοπελια...
σε ανθρωπο εξελιχθηκες γιατι διαφορετικα δεν προκειται ποτε να καβαλουσες μηχανη.:D
οσο για τον δαρβινο μαλλον δεν τα ξερεις καλα.αποδειχτηκε λεει η θεωρια του αλλα ας παμε οπως θελεις εσυ.μου εξηγεις σε παρακαλω την εμονη σου να σου αποδυκνειουνε πραγματα στα παντα εκτος απο το αν υπαρχει μια ανωτερη μορφη που εξουσιαζει τα παντα και γραφει και ραβασακια σε κοτρωνες δινοντας εντολες ου...κλπ????????
και οσο για το πλευρο του αδαμ.........που το ξερεις εσυ κοπελια???:lol: :lol: :lol:
lady-rider
31/05/2007, 02:29
σε ανθρωπο εξελιχθηκες γιατι διαφορετικα δεν προκειται ποτε να καβαλουσες μηχανη. :D
μισο... δηλαδη αν δεν ηθελα ποτε να καβαλησω μηχανη δε θα εξελισσομουν απο αμοιβαδα σε ανθρωπο?
τι θα γινομουν?:lol:
οσο για τον δαρβινο μαλλον δεν τα ξερεις καλα.αποδειχτηκε λεει η θεωρια του ...
ελα! :eyepop: :eek: :eyepop: ποτε κ πως εγινε αυτο?
μου εξηγεις σε παρακαλω την εμονη σου να σου αποδυκνειουνε πραγματα στα παντα ?...
δε ζητησα αποδειξη.απλα ειπα τι ελεγε ο Δαρβινος για τη θεωρια του
και οσο για το πλευρο του αδαμ.........που το ξερεις εσυ κοπελια????
ετσι δε λεει το παραμυθακι?:D
α οσο γι΄αυτο με τις 10 εντολες που τις ειπες ραβασακι σε κοτρωνα...:lol: :beer: :lol:
TROOPER χαράς το κουράγιο σου.
Δεν μπορείς μέσα απο ένα πόστ να σπάσεις στεραιότυπα.
Δεν μαθαίνεται η ανθρωπολογία - βιολογία απο την μια στιγμή στην άλλη.
Ασε που θέλει και κόπο.
Οπότε ασε να μας εφτιαξε ο Θεός να τελειώνουμε.
Που να μπλεκουμε τώρα με βιαβάσματα και ιστορίες :wave2:
μισο... δηλαδη αν δεν ηθελα ποτε να καβαλησω μηχανη δε θα εξελισσομουν απο αμοιβαδα σε ανθρωπο?
τι θα γινομουν?
ελα! :eyepop: :eek: ποτε κ πως εγινε αυτο?
δε ζητησα αποδειξη.απλα ειπα τι ελεγε ο Δαρβινος για τη θεωρια του
ετσι δε λεει το παραμυθακι?
α οσο γι΄αυτο με τις 10 εντολες που τις ειπες ραβασακι σε κοτρωνα...:lol: :beer: :lol:
ξερεις τι χαιρομαι εδω μεσα???
που μπορω να διαφωνω με καποια ατομα σε θεμελιακα κατα την αποψη μου θεματα και παρολα αυτα ο ενας κερναει τον αλλο μπυρες !!!!!!!!!!
να σαι καλα !!!!!!! :beer: :beer:
και τωρα οι απαντησεις........! :D
τι θα γινοσουν αν δεν ηθελες να καβαλησεις...χμμμμμ σου λεει κατι το τραγουδι εσυ δεν ησουν ανθρωπος εσυ ησουν χιονανθρωπος? :lol:
ποτε και πως αποδειχτηκε ο δαρβινος ? εξελιξη της επιστημης λεγεται.τι να σου πω τωρα?οτι αποδειχτηκε στις 30-2-1734 που ητανε και του αγιου παταπιου μεγαλη η χαρη του βοηθεια μας ?:lol:
πιστευω οτι αν μιλησεις με ανθρωπολογους, γεωλογους η πας καμια φορα στο πλανηταριο θα βγαλεις καποιο συμπερασμα για το πως και τι παιχτηκε με τα εμβια οντα.
κακως δε ζητησες αποδειξη !!!!!!!!! οι αποδειξεις εκπιπτουν στην εφορια !!!!!!!!!!:lol:
και για να επανελθουμε στο πλευρο του αδαμ η μπουτι κατ εμε....κοιτα τα θετικα του να εισαι απο το πλευρο και τα θετικα να εισαι απο το μπουτι και μετα διαλεξε και παρε.:winka:
:lol: :lol:
afrotwin
06/06/2007, 14:18
to kerato mou akoma malakies lene xoris na kseroun ti tous ginete...
re pate na xestite leme
ola osa pisteveste ine ena psema
den iparxi tipota pera apo tin agnia sas
i ideologies sas mpori na ine ta skoupidia tou diplanou
ti zorizeste
pote den 8a ginoume oloi idioi
pote se kami periptosi
oti pistevete an sas soni apo tis fovies sas diatiriste to
ala min perimenete na to pistepsoun ke oi aloi gia na to pistepsete ke esis perisotero
ke afiste ton malaka ton 8eo stin malakia tou epitelous
pate kamia volta
piksame leme
ali mia fora
tipota den 8a alaksi oti pistevete ine sosto ke la8os
ke ine gia tin prosopiki malakia pou sas derni den kani gia olous
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
VanDiemen
07/06/2007, 17:54
Τώρα που απάντησα επί του θέματος, ποια είναι η δικαιολογία σου Nostra;
Γιατί δε διαγράφεις εμένα; Για να γλυτώσεις από τον κόπο να διαγράφεις αυτά που λέω. Γιατί θα το ξαναστείλω αυτό που έγραψα νωρίτερα. Απλώς το έχω σε άλλο υπολογιστή.
vangelis 64
07/06/2007, 17:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Τώρα που απάντησα επί του θέματος, ποια είναι η δικαιολογία σου Nostra;
Γιατί δε διαγράφεις εμένα; Στο λέω γιατί θα το ξαναστείλω αυτό που έγραψα νωρίτερα. Απλώς το έχω σε άλλο υπολογιστή.
Πήγαινε στίς διαμάχες.:wave2:
Γιατί θα το ξαναστείλω αυτό που έγραψα νωρίτερα. Απλώς το έχω σε άλλο υπολογιστή.
δε χρειάζεται...
και δε σε διέγραψα... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41104) :winka:
VanDiemen
07/06/2007, 19:46
Συγγνώμη, δεν πήρα είδηση τη μεταφορά της συζήτησης.
Ουφ 3 ωρες σας διαβαζω ρε παιδια,κουρκουτι εγινε το μυαλομου.
Τοσο κοπο να πω και εγω μια γνωμη.
Πρωσοπικα δηλωνω αθρησκος.Τωρα το αν υπαρχει Θεος οπως καταλαβαται ειναι ακαδημαικο το ζητημα.Οσες αποδειξης υπαρχουν για το ναι υπαρχουν και για το οχι.
Θα ηθελα να θεσω καποια πιο πρακτικα ισως θεματα οπως
Γιατι να δεχτω ενα εβραικο βιβλιο για ιερο.
Ποιος ηταν ο Χριστος και πια η διδασκαλια του.
Γιατι να πρεπει να τον δεχτω ως Θεο και ολη την κουστωδια του των Αγιων.
Ποιος ο λογος αν θελω να πιστεψω σε μια θρησκεια αυτη να ειναι η ο.χ.
Ολα αυτα με αγαπη:beer: :beer:
vangelis 64
08/06/2007, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
Ουφ 3 ωρες σας διαβαζω ρε παιδια,κουρκουτι εγινε το μυαλομου.
Τοσο κοπο να πω και εγω μια γνωμη.
Πρωσοπικα δηλωνω αθρησκος.Τωρα το αν υπαρχει Θεος οπως καταλαβαται ειναι ακαδημαικο το ζητημα.Οσες αποδειξης υπαρχουν για το ναι υπαρχουν και για το οχι.
Θα ηθελα να θεσω καποια πιο πρακτικα ισως θεματα οπως
Γιατι να δεχτω ενα εβραικο βιβλιο για ιερο.
Ποιος ηταν ο Χριστος και πια η διδασκαλια του.
Γιατι να πρεπει να τον δεχτω ως Θεο και ολη την κουστωδια του των Αγιων.
Ποιος ο λογος αν θελω να πιστεψω σε μια θρησκεια αυτη να ειναι η ο.χ.
Ολα αυτα με αγαπη:beer: :beer:
Ποιός είπε ότι πρέπει να δεχτείς τον Χριστό ή τούς αγίους;
Δηλώνεις άθρησκος και με γεια σου και χαρά σου.Όπως με γεια μου και χαρά μου εμένα που δηλώνω θρήσκος.
Γιατί όμως ζητάς αποδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού;Για να καθορίσεις τίς πράξεις και τη συμπεριφορά σου;
:beer: :beer:
VanDiemen
08/06/2007, 11:01
Σε ποιον απευθύνεται το παράπονό σου; Δεν ήσουν υποχρεωμένος να διαβάσεις!
1.Ποιο βιβλίο είναι εβραϊκό; Σου επέβαλλε κανείς να το δεχτείς;
2.Διάβασε την Καινή Διαθήκη.
3.Γιατί είναι! Και δε σε υποχρέωσαν να το δεχτείς. Όπως δέχεσαι π.χ. ότι έχεις δυο πόδια (που αν θέλεις εσύ, μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις τέσσερα και να μην πειράξεις κανέναν), έτσι!
4.Φίλε.. Αν σε ρωτήσω εγώ: Ποιος ο λόγος να φάω φασολάκια σήμερα; :mad: Εγώ γουστάρω να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί!!! Τι θα απαντήσεις;;; Ε λοιπόν, πάρε την απάντηση αυτή που θα δώσεις εσύ στην παραπάνω ερώτηση και βάλτη κάτω από τη δική σου ερώτηση και θα έχεις την απάντησή σου!
3.Γιατί είναι! Και δε σε υποχρέωσαν να το δεχτείς. Όπως δέχεσαι π.χ. ότι έχεις δυο πόδια (που αν θέλεις εσύ, μπορείς να ισχυριστείς ότι έχεις τέσσερα και να μην πειράξεις κανέναν), έτσι!
4.Φίλε.. Αν σε ρωτήσω εγώ: Ποιος ο λόγος να φάω φασολάκια σήμερα; :mad: Εγώ γουστάρω να φάω ντολμαδάκια γιαλαντζί!!! Τι θα απαντήσεις;;; Ε λοιπόν, πάρε την απάντηση αυτή που θα δώσεις εσύ στην παραπάνω ερώτηση και βάλτη κάτω από τη δική σου ερώτηση και θα έχεις την απάντησή σου!
Καταπληκτικες απαντησεις! :a46:
Με μεστοτητα λογου κι επιχειρηματων... :D
Μηπως να γινω Χριστιανος τελικα? :dizzy:
:lol: :rotflmao: :lol:
VanDiemen
08/06/2007, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Καταπληκτικες απαντησεις! :a46:
Με μεστοτητα λογου κι επιχειρηματων... :D
Μηπως να γινω Χριστιανος τελικα? :dizzy:
Υπάρχουν απαντήσεις κι απαντήσεις. Σε άλλες χρειάζονται επιχειρήματα και άλλες μπορούν να απαντηθούν με ένα "ναι" ή ένα "όχι". Όταν οι ερωτήσεις σου είναι σοβαρές και χρειάζονται επιχειρήματα για να απαντηθούν, να είσαι σίγουρος ότι θα τα έχεις από πολλούς που είναι σχετικοί με το θέμα σου.
Ερωτήσεις του είδους "ποιος είναι ο Χριστός;" και "γιατί να πιστέψω;" νομίζεις ότι επιδέχονται επιχειρήματα; Εδώ μέσα;
Με ποια απάντηση από αυτές που έδωσα, έχεις κάποιο πρόβλημα; Να το συζητήσουμε το θέμα.
....................
Να το συζητήσουμε το θέμα.
Αστο καλυτερα... :smilea: :wave2:
Ποιός είπε ότι πρέπει να δεχτείς τον Χριστό ή τούς αγίους;
Δηλώνεις άθρησκος και με γεια σου και χαρά σου.Όπως με γεια μου και χαρά μου εμένα που δηλώνω θρήσκος.
Γιατί όμως ζητάς αποδείξεις για την ύπαρξη τού Θεού;Για να καθορίσεις τίς πράξεις και τη συμπεριφορά σου;
:beer: :beer:
Δεν με καταλαβες φιλε μου:confused: Δεν ζηταω αποδειξη της υπαρξης του Θεου.
Αν θες πιστευεις αν θες οχι .Προσωπικο του καθενος.Το προβλημα μου ειναι οι θρησκειες και
συγκεκριμενα η ορθοδοξια,μια και ζουμε στην Ελλαδα.Η καθε θρησκει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια.Εχει αρχες, αξιες,
πιστευω.Ο Χριστος σε ολα αυτα παιζει ενα μικρο ρολο.Ισως τον μικροτερο.Ποιοι την
δημιουργησαν και την στηριξαν φιλοσοφικα ποιες οι ριζες της ποιους αντεγραψαν και κυριως με ποιους πολεμησαν φιλοσοφικα και ποιους κυνηγισαν οταν εγιναν εξουσια.
Ετσι για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη:beer: :beer:
1.Εβραικη ειναι ολη η Αγια Γραφη.Η ημι θεοκρατουμενη χωρα που ζουμε σου επιβάλουν ολα αυτα.Τα προβληματα που εχει ενα παιδι αν δεν βαφτιστεί π.χ.εχουν ειπωθεί παραπανω.Αν υποστήριζα τα ιδια πραγματα πριν 50 π.χ. χρονια το λιγοτερο θα ειχα αφοριστεί.
Το παραδειγμα σου το παραλειπω,και σε ξαναρωτω.Γιατι Χ.Ο.;
Ετσι το μαθαμε απο τους γονεις μας;Σωστο.Αυτο ηξεραν αυτο ειπαν.Εμεις τουλαχιστον θεωρούμαστε πιο μορφωμένοι.Οι περισσοτεροι εχουμε τελειωσει τουλαχιστον γυμνασιο(εγω εκει σταματησα,δεν τα επαιρνε ευκολα η κεφαλα μου)οι περισσοτεροι απο εσας ακομα ποιο πανω απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις σας.Το ψαξατε το θεμα λιγο πιο βαθια;
Απο διαφορετικη πλευρα ισως;
Ισως πεις ετσι τα εμαθα ετσι τα κραταω χωρις να ασχοληθω παραπανω.Δεκτον μεγειασου
με χαρασου αλλα αυτο δεν σου επιτρεπει να εχεις τοσο παθιασμένη αποψη διοτι στερείσαι
επιχειρημάτων.
:beer:
VanDiemen
08/06/2007, 20:33
Αστο καλυτερα... :smilea: :wave2:
Το αφήνω! Αλλά αν δε μπορείς να αιτιολογήσεις κάτι, μην το γράφεις!
VanDiemen
08/06/2007, 21:13
1.Εβραικη ειναι ολη η Αγια Γραφη.Η ημι θεοκρατουμενη χωρα που ζουμε σου επιβάλουν ολα αυτα.Τα προβληματα που εχει ενα παιδι αν δεν βαφτιστεί π.χ.εχουν ειπωθεί παραπανω.Αν υποστήριζα τα ιδια πραγματα πριν 50 π.χ. χρονια το λιγοτερο θα ειχα αφοριστεί.
Ετσι το μαθαμε απο τους γονεις μας;Σωστο.Αυτο ηξεραν αυτο ειπαν.Εμεις τουλαχιστον θεωρούμαστε πιο μορφωμένοι.Οι περισσοτεροι εχουμε τελειωσει τουλαχιστον γυμνασιο(εγω εκει σταματησα,δεν τα επαιρνε ευκολα η κεφαλα μου)οι περισσοτεροι απο εσας ακομα ποιο πανω απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις σας.Το ψαξατε το θεμα λιγο πιο βαθια;
Ισως πεις ετσι τα εμαθα ετσι τα κραταω χωρις να ασχοληθω παραπανω.Δεκτον μεγειασου
με χαρασου αλλα αυτο δεν σου επιτρεπει να εχεις τοσο παθιασμένη αποψη διοτι στερείσαι
επιχειρημάτων.
Έστω και έχεις δίκιο και θα σε είχαν αφορίσει! Ε, και; Σε τι θα σε επηρέαζε αυτό; Κι έπειτα δε ζεις πριν 50 χρόνια. Ζεις σήμερα! Δε μου απάντησες ποιος και με ποιο τρόπο σου επιβάλλει να είσαι Χριστιανός. Είναι πολύ εύκολο να πεις ένα ξερό "η ημιθεοκρατούμενη κοινωνία σου τα επιβάλλει όλα αυτά!". Ποια;
Λες ότι "εβραϊκή είναι όλη η Αγ. Γραφή!" Εννοείς ότι την έγραψαν εβραίοι; Ε, και;
Παραλείπω κι εγώ την επανάληψη των δικών μου λόγων σχετικά με το δικαίωμα ελευθερίας να πιστεύει κανείς ή όχι, γιατί για να σου τα είπα, δεν πάει να πει ότι ξέρω ότι είναι δικαίωμά μου να κρίνω μόνος μου, σε τι θα πιστέψω;
Στερούμαι επιχειρημάτων ε; Τι επιχείρημα θέλεις στο "ποιος είναι ο Χριστός"; Θέλεις να σου κάνει κάποιος τις συστάσεις; Διάβασε και μάθε! Το γιατί Χ.Ο. επίσης! Αν σε πείσει το κοράνι, να γίνεις μουσουλμάνος! Να μην τα ξαναλέμε..
Τέλος λες ότι αν η δικαιολογία μου είναι "επειδή έτσι μου έμαθαν, έτσι λέω κι εγώ" δεν έχω δικαίωμα να έχω παθιασμένη άποψη!!! Ευτυχώς τελικά που δε ζούσες πριν 50 χρόνια γιατί όλο και κάπου θα σε αξιοποιούσε η χούντα! Τι είσαι εσύ που θα κρίνεις το βαθμό που παθιάζομαι και θέτεις όρους ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μου δώσεις αυτό το δικαίωμα;
επιχειρημάτων.
+2 (εγω και ο Λιαντινης τα ιδια περιπου ελεγε....)
Τον Μωυση,τον Ησαια κλπ τους ξερουμε ολοι....τον Καληκρατη,Πορφυριο κλπ ελαχιστοι εως κανενας.....
Και ετσι εβγαζε το πορισμα οτι στην ουσια ειμαστε Εβραιοι ΟΛΟΙ...το ειπα πολυ περιληπτικα υπαρχουν στο νετ και τα αποσπασματα απο ομιλιες του που ειναι τεκμιριωμενα τα οσα λεει....
υ.γ
Περαστικος ειμαι...
VanDiemen
08/06/2007, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
+2 (εγω και ο Λιαντινης τα ιδια περιπου ελεγε....)
Τον Μωυση,τον Ησαια κλπ τους ξερουμε ολοι....τον Καληκρατη,Πορφυριο κλπ ελαχιστοι εως κανενας.....
Και ετσι εβγαζε το πορισμα οτι στην ουσια ειμαστε Εβραιοι ΟΛΟΙ...το ειπα πολυ περιληπτικα υπαρχουν στο νετ και τα αποσπασματα απο ομιλιες του που ειναι τεκμιριωμενα τα οσα λεει....
υ.γ
Περαστικος ειμαι...
Ρε φίλε τον Αχιλλέα και το Μενέλαο τους ξέρεις, υποθέτω.
Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποια ήταν;
Αν δεν τα ξέρεις, τι σημαίνει ότι είσαι; Δωδεκαθεϊστής;
vangelis 64
08/06/2007, 23:13
Δεν με καταλαβες φιλε μου:confused: Δεν ζηταω αποδειξη της υπαρξης του Θεου.
Αν θες πιστευεις αν θες οχι .Προσωπικο του καθενος.Το προβλημα μου ειναι οι θρησκειες και
συγκεκριμενα η ορθοδοξια,μια και ζουμε στην Ελλαδα.Η καθε θρησκει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια.Εχει αρχες, αξιες,
πιστευω.Ο Χριστος σε ολα αυτα παιζει ενα μικρο ρολο.Ισως τον μικροτερο.Ποιοι την
δημιουργησαν και την στηριξαν φιλοσοφικα ποιες οι ριζες της ποιους αντεγραψαν και κυριως με ποιους πολεμησαν φιλοσοφικα και ποιους κυνηγισαν οταν εγιναν εξουσια.
Ετσι για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη:beer: :beer:
Βαριέμαι φρικτά να τα ξαναλέω και βαριώνται ακόμα πιο φρικτά όσοι τα ξαναδιαβάσουνε.
Αν δεν βαριέσαι εσύ,κάνε μια αναδρομή στο thread.:lol: :lol: :lol:
Ρωτάς παρακάτω "Γιατί Χ.Ο";
Δεν ξέρω.Όπως και δεν ξέρω γιατί το Άγιο Φώς στον τάφο τού Χριστού,ανάβει μόνο παρουσία Έλληνα ορθόδοξου.
Βαριέμαι φρικτά να τα ξαναλέω και βαριώνται ακόμα πιο φρικτά όσοι τα ξαναδιαβάσουνε.
Αν δεν βαριέσαι εσύ,κάνε μια αναδρομή στο thread.:lol: :lol: :lol:
Ρωτάς παρακάτω "Γιατί Χ.Ο";
Δεν ξέρω.Όπως και δεν ξέρω γιατί το Άγιο Φώς στον τάφο τού Χριστού,ανάβει μόνο παρουσία Έλληνα ορθόδοξου.
Αυτος ειναι φιλε μου ο προβληματισμος μου. Εαν δεν ξερεις και σε ενδιαφερει ψαξε και
θα βρεις πολλα,εαν οχι αστο.
Υ.Γ.Διαρκειας πηρες;:wave2: :wave2:
Έστω και έχεις δίκιο και θα σε είχαν αφορίσει! Ε, και; Σε τι θα σε επηρέαζε αυτό; Κι έπειτα δε ζεις πριν 50 χρόνια. Ζεις σήμερα! Δε μου απάντησες ποιος και με ποιο τρόπο σου επιβάλλει να είσαι Χριστιανός. Είναι πολύ εύκολο να πεις ένα ξερό "η ημιθεοκρατούμενη κοινωνία σου τα επιβάλλει όλα αυτά!". Ποια;
Λες ότι "εβραϊκή είναι όλη η Αγ. Γραφή!" Εννοείς ότι την έγραψαν εβραίοι; Ε, και;
Παραλείπω κι εγώ την επανάληψη των δικών μου λόγων σχετικά με το δικαίωμα ελευθερίας να πιστεύει κανείς ή όχι, γιατί για να σου τα είπα, δεν πάει να πει ότι ξέρω ότι είναι δικαίωμά μου να κρίνω μόνος μου, σε τι θα πιστέψω;
Στερούμαι επιχειρημάτων ε; Τι επιχείρημα θέλεις στο "ποιος είναι ο Χριστός"; Θέλεις να σου κάνει κάποιος τις συστάσεις; Διάβασε και μάθε! Το γιατί Χ.Ο. επίσης! Αν σε πείσει το κοράνι, να γίνεις μουσουλμάνος! Να μην τα ξαναλέμε..
Τέλος λες ότι αν η δικαιολογία μου είναι "επειδή έτσι μου έμαθαν, έτσι λέω κι εγώ" δεν έχω δικαίωμα να έχω παθιασμένη άποψη!!! Ευτυχώς τελικά που δε ζούσες πριν 50 χρόνια γιατί όλο και κάπου θα σε αξιοποιούσε η χούντα! Τι είσαι εσύ που θα κρίνεις το βαθμό που παθιάζομαι και θέτεις όρους ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μου δώσεις αυτό το δικαίωμα;
Με αλλα λογια να αγαπιομαστε.Εχω την εντυπωση οτι δεν σου αρεσει να συζητας για
αυτα τα θεματα ,αλλα δεν θελεις να τα συζητανε και οι αλλοι.:wave2: :wave2:
Υ.Γ.Το ε και δεν ειναι απαντηση.
Bαγγέλη ούτε εγω ξέρω.
Αλλα είμαι 100% σίγουρος οτι εξηγείται επιστημονικά.
Το οτι μπορεις να κρατήσεις ένα μυστικό δεν σημαίνει θαυμα. :wave2:
vangelis 64
09/06/2007, 01:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Bαγγέλη ούτε εγω ξέρω.
Αλλα είμαι 100% σίγουρος οτι εξηγείται επιστημονικά.
Το οτι μπορεις να κρατήσεις ένα μυστικό δεν σημαίνει θαυμα. :wave2: Δεν ξέρω αν πρόκειται-θαύματος ή απάτης αλλά ούτε κανείς επιστήμονας το έχει εξηγήσει τόσα χρόνια Μάριε.
vangelis 64
09/06/2007, 01:13
Αυτος ειναι φιλε μου ο προβληματισμος μου. Εαν δεν ξερεις και σε ενδιαφερει ψαξε και
θα βρεις πολλα,εαν οχι αστο.
Υ.Γ.Διαρκειας πηρες;:wave2: :wave2:
Έχω ψάξει και συνεχίζω να ψάχνω.Για το μόνο πράγμα που έχω πειστεί είναι ότι,με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εμείς οι άνθρωποι,κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε.
Οπότε τι κάνουμε συνήθως;Ή τα ονομάζουμε θαύματα και προσκυνάμε ή τα απορρίπτουμε χλευάζοντας.
Και όχι...διαρκείας δεν πήρα!:lol: :lol:
ούτε κανείς επιστήμονας το έχει εξηγήσει τόσα χρόνια Μάριε.
Eλα ρε Βαγγέλη.
Και τον κεραυνό κάποτε τον έστελνε ο Θεός.
Όλες οι θρησκείες έχουν τα "θαυματα" τους :wave2:
............................
Μια καλοστημενη απατη ειναι ρε Βαγγελη... :winka:
Μην τσιμπατε ρεεε... :cool: :D
blueblack
09/06/2007, 07:29
Μια καλοστημενη απατη ειναι ρε Βαγγελη... :winka:
Μην τσιμπατε ρεεε... :cool: :D
EIΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.........ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ Τ.V......
Άλοιψε τό κερί μέ κάποιο διάλυμα φωσφόρου καί τό κερί άναψε μόνο του
μέ χρονοκαθυστέρηση περίπου 5-6 λεπτών μπροστά στήν κάμερα.....!!!!!!!
Τό είδα........ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ.......!!!!!!!
Σέ πολλά όμως άλλα πράμματα....ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....δέν τά χωράει
ό νούς.......
Άλλοίμονο όμως άν ότι δέν μπορούσαμε νά τό έξηγήσουμε........
ΤΟ ΘΕΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ..........
Θά πηγαίναμε πάλι στόν Ήράκλειτο........!!!!!!!!!!!
Βαγγέλη μου..........πάντα πρώτος μπαίνει στόν τάφο ό έκπρόσωπος τής
Όρθόδοξης έκκλησίας..........
Άν έμπαινε δεύτερος θά άναβε σέ αύτόν...????
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
........................
Νομιζω οτι καποτε ειχαν δοκιμασει, αλλα ΔΕν ηξεραν το "κολπο"... :winka:
VanDiemen
09/06/2007, 08:19
Με αλλα λογια να αγαπιομαστε.Εχω την εντυπωση οτι δεν σου αρεσει να συζητας για
αυτα τα θεματα ,αλλα δεν θελεις να τα συζητανε και οι αλλοι.:wave2: :wave2:
Υ.Γ.Το ε και δεν ειναι απαντηση.
Οπότε με μια απλή αναφορά της εντύπωσης που σου δημιουργήθηκε (ότι δε μου αρέσει η συζήτηση), επειδή διαφώνησα μαζί σου, αποφεύγεις να απαντήσεις! Το "ε, και;" είναι ξεκάθαρο, ότι υποδηλώνει την απορία μου σχετικά με το τι εννοείς, λέγοντας ότι η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από Εβραίους και ποιες θα ήταν οι συνέπειες σε σένα ως ΚΑΠΛΑΝΙ αν σε είχε αφορίσει η εκκλησία που πρεσβεύει κάτι, στο οποίο δεν πιστεύεις! Τώρα λοιπόν που σου το ζωγράφισα, ακούω την απάντησή σου σε ότι σε ρώτησα μέχρι τώρα, όπως ακριβώς σου απάντησα εγώ και σου έθεσα τις απορίες μου και όχι εκφράζοντας μια υποκειμενική εντύπωση που σου δημιουργήθηκε για το άτομό μου, να αποφύγεις τη συζήτηση.
Επίσης θέλω να μου απαντήσεις στην ερώτηση που σου θέτω στην τελευταία παράγραφο!
VanDiemen
09/06/2007, 08:36
EIΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.........ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ Τ.V......
Άλοιψε τό κερί μέ κάποιο διάλυμα φωσφόρου καί τό κερί άναψε μόνο του
μέ χρονοκαθυστέρηση περίπου 5-6 λεπτών μπροστά στήν κάμερα.....!!!!!!!
Τό είδα........ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ.......!!!!!!!
Σέ πολλά όμως άλλα πράμματα....ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....δέν τά χωράει
ό νούς.......
Άλλοίμονο όμως άν ότι δέν μπορούσαμε νά τό έξηγήσουμε........
ΤΟ ΘΕΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ..........
Θά πηγαίναμε πάλι στόν Ήράκλειτο........!!!!!!!!!!!
Μισό λεπτό ρε συ iriniaa. Επειδή υπάρχει δυνατότητα να ανάψει η φλόγα με χημικά μέσα ώστε να φανεί ότι το κερί άναψε "από μόνο του", σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει κατά την αφή του Αγ. Φωτός; Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι ερευνούν (σωματικά) με λεπτομέρεια τον Ελληνορθόδοξο ιερομένο και του παράσχουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα (για την αφή), πριν εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο. Λέτε τόσα χρόνια, αυτοί να μην κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την απάτη; Κάποια χρονιά, ο αρμένιος παπάς μπήκε πρώτος! Και δεν έγινε τίποτα (οι γρηγοριανοί είναι αιρετικοί). Τι συμβαίνει; Είναι μια καλοστημένη συνομωσία των Ελλήνων παπάδων; Για ποιο λόγο; Το Πάσχα που πέρασε, απεσταλμένος της εκκλησίας μας, ήταν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, που τον γνωρίζω. Είναι άνθρωπος για τον οποίο διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου (ξέρω ότι αυτό δε σημαίνει τίποτα και για κανέναν, αλλά προκαλώ τον οποιοδήποτε να ψάξει να βρει το παραμικρό, μικροσκοπικό ψεγάδι και να του το προσάψει. Ας κάνει έρευνα. Μάκη Τριανταφυλλόπουλε σε προκαλώ!:mad: ). Για ποιο λόγο να εξυπηρετήσει μια απάτη; Πείτε ελεύθερα, τι είναι αυτό που σκέφτεστε. Όλη η εκκλησία είναι μια απάτη; Με τι στόχο; Είναι μια εγκληματική συμμορία; Όλοι εκεί μέσα ξέρουν τα μυστικά και ποτέ δεν έχει διαρρεύσει παραέξω τίποτα; Τι υποννοείτε ότι συμβαίνει;
Μισό λεπτό ρε συ iriniaa. Επειδή υπάρχει δυνατότητα να ανάψει η φλόγα με χημικά μέσα ώστε να φανεί ότι το κερί άναψε "από μόνο του", σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει κατά την αφή του Αγ. Φωτός; Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι ερευνούν (σωματικά) με λεπτομέρεια τον Ελληνορθόδοξο ιερομένο και του παράσχουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα (για την αφή), πριν εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο. Λέτε τόσα χρόνια, αυτοί να μην κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την απάτη; Κάποια χρονιά, ο αρμένιος παπάς μπήκε πρώτος! Και δεν έγινε τίποτα (οι γρηγοριανοί είναι αιρετικοί). Τι συμβαίνει; Είναι μια καλοστημένη συνομωσία των Ελλήνων παπάδων; Για ποιο λόγο; Το Πάσχα που πέρασε, απεσταλμένος της εκκλησίας μας, ήταν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, που τον γνωρίζω. Είναι άνθρωπος για τον οποίο διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου (ξέρω ότι αυτό δε σημαίνει τίποτα και για κανέναν, αλλά προκαλώ τον οποιοδήποτε να ψάξει να βρει το παραμικρό, μικροσκοπικό ψεγάδι και να του το προσάψει. Ας κάνει έρευνα. Μάκη Τριανταφυλλόπουλε σε προκαλώ!:mad: ). Για ποιο λόγο να εξυπηρετήσει μια απάτη; Πείτε ελεύθερα, τι είναι αυτό που σκέφτεστε. Όλη η εκκλησία είναι μια απάτη; Με τι στόχο; Είναι μια εγκληματική συμμορία; Όλοι εκεί μέσα ξέρουν τα μυστικά και ποτέ δεν έχει διαρρεύσει παραέξω τίποτα; Τι υποννοείτε ότι συμβαίνει;
Να σου πώ με μια λέξη?
ΚΟΝΟΜΑ :wave2:
VanDiemen
09/06/2007, 10:49
Να σου πώ με μια λέξη?
ΚΟΝΟΜΑ :wave2:
Το λες και το πιστεύεις αυτό; Απάντησες με μια λέξη, ε; Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις μια μέρα του Ιουλίου φορώντας σκουρόχρωμο ράσο; Λες όλες οι θυσίες στην προσωπική ζωή και άνεση ενός ιερομένου να γίνονται για αυτό που εσύ έμαθες ότι είναι η υπέρτατη αξία; Κι αφού η κονόμα είναι η πρώτη λέξη που σου' ρχεται στο μυαλό, το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας για ποιο λόγο γίνεται; Δώσε περισσότερες εξηγήσεις. Πως κατάφεραν και έκαναν το τέλειο έγκλημα, την τέλεια απάτη κι ακόμα επιβιώνουν; Γιατί σε όλα ανεξαιρέτως π.χ. τα πολιτικά σκάνδαλα, όλοι απαιτούν οι αποδείξεις για να αποκαλυφθεί μια απάτη, να είναι τόσο ξεκάθαρες (ώστε κι ένα μωρό να τις δείχνει με το δαχτυλάκι του), ενώ όταν οι συζήτηση στρέφεται στην εκκλησία, αρκεί μια λέξη (μια υπόθεση του εκατοστού του δευτερολέπτου) για να λήξει κάθε συζήτηση, χωρίς αντιρρήσεις;
Εμπρός τώρα. Ανάφερέ μου τα προσωπικά παραδείγματα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή σου, με τη γνωστή μέθοδο του "μου είπαν, άκουσα, λένε, λέγεται, βγήκε η βρώμα κ.λπ." <--(να ένα καλό κουίζ! Να βρεθούν κι άλλες φράσεις που έχουν αυτή την έννοια!), που θέλουν τους παπάδες κλέφτες, απατεώνες, εκμεταλευτές, κοράκια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στην εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς (γιατί να τους έχουν άλλωστε, αν δεν πιστεύουν πουθενά και θεωρούν εαυτούς ζώα, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μη σεβόμενα απολύτως τίποτα και η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο κεφάλι όταν ακούν εκκλησία, Χριστός κ.λπ. είναι η ΚΟΝΟΜΑ), με μοναδικό σκοπό να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες πους τους δίνονται για να κλέψουν, να αρπάξουν, να εκμεταλευτούν. Άλλωστε είναι κι αυτοί άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, δεν υπάρχει τρόπος να τους φιλτράρουν ικανοποιητικά και είναι ένας μικρός καθρέφτης της. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο και επειδή γνωρίζω καλά από την εικόνα που προσωπικά έχω σχηματίσει, από τους ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι, ότι δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία του προαναφερθέντος μοντέλου, που ίσως αντικατοπτρίζουν κι εσένα, δε δέχομαι με τίποτα, ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκλησία, ανήκουν σε μια μυστικοπαθή, σκοτεινή και κερδοσκοπική οργάνωση, που με συνομωσίες και μηχανοραφίες, κατάφερε να κρατήσει τις πονηρές της προθέσεις, κρυμμένες στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα για άτομα που έχουν το δικό σου τρόπο σκέψης, που κατατάσσουν τους ανθρώπους με μια μονοκονδυλιά στο club του απατεώνα και που βλέπουν την ΚΟΝΟΜΑ πίσω από οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει-εξηγήσει ο τρόπος σκέψης τους, είμαι προσωπικά πολύ λιγότερο επιεικής και προσπαθώ πολύ λιγότερο να δικαιολογήσω αυτόν (τον τρόπο σκέψης τους) και τις πράξεις τους.
blueblack
09/06/2007, 12:12
ΦΙΛΕ ΜΟΥ.............
Δικαίωμα τού καθενός μας είναι νά πιστεύει ότι θέλει...........
Όταν λοιπόν θά πάψουν νά πεθαίνουν έκατομμύρρια παιδιά σέ αύτόν τόν πλανήτη άπό
..........ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΙΤΙΑ.........
Όταν θά σταματήσουν οί άδικίες καί οί σκοτωμοί τών λαών στό όναμα τού....ΘΕΟΥ....
τού έκάστοτε Θεού τού καθενός άνεξάρτητα μέ τό όνομα του...........
Όταν θά γίνουν όλα ίδανικά και όμορφα καί άγγελικά πλασμένα.............
ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΙΣΩΣ ΜΠΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.............ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ........
ΠΩΣ ΑΝΑΨΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΡΙ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αύτό πού τόσο έγωιστικά άναρωτήθηκες γιατί άναψε μόνο μέ τόν Όρθόδοξο παπά....!!!!!!
Έχω τόσα πολλά νά σκεφθώ γιά αύτούς τούς τόσους πονεμένους πάνω σέ αύτό τό
μπουρδέλλο πού λέγεται ....ΓΗ............
έχω τόσες τύψεις νά άντιμετωπίσω άπέναντι σέ όλους αύτούς πού βλέπω κάθε μέρα νά
πεθαίνουν μέσ' στήν έξαθλίωση σέ όλο τόν κόσμο............
ΠΟΥ ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..............γιά τό άν άνάβει καί τό πώς τό κερί.......!!!!!!!!
Καί έπειδή έκανες θέμα καί γιά τό Γολγοθά τού ράσου,τό πόσο δύσκολο καί σκληρό είναι
τό νά φοριέται μέσα στό καλοκαίρι.........
ΑΣΕ ΜΗ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.........!!!!!!!!!!
Άπλά μού άπαντάς σέ μιά έρώτηση.........
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΗΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ.................
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 200 ΚΙΛΑ.....??????
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ........?????????????????????
Ξέρεις φυσικά ποιό ήταν τό πρώτο πράμμα πού έκανε ή κυβέρνηση μόλις άνέλαβε.....
Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ......????????
Όσο γιά τό φιλανθρωπικό έργο.........................νά τιμάς αύτούς πού....
ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.............ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΕΝΕ.........!!!!!!!!
Έτσι μού έμαθαν έμένα...........
Το λες και το πιστεύεις αυτό; Απάντησες με μια λέξη, ε; Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις μια μέρα του Ιουλίου φορώντας σκουρόχρωμο ράσο; Λες όλες οι θυσίες στην προσωπική ζωή και άνεση ενός ιερομένου να γίνονται για αυτό που εσύ έμαθες ότι είναι η υπέρτατη αξία; Κι αφού η κονόμα είναι η πρώτη λέξη που σου' ρχεται στο μυαλό, το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας για ποιο λόγο γίνεται; Δώσε περισσότερες εξηγήσεις. Πως κατάφεραν και έκαναν το τέλειο έγκλημα, την τέλεια απάτη κι ακόμα επιβιώνουν; Γιατί σε όλα ανεξαιρέτως π.χ. τα πολιτικά σκάνδαλα, όλοι απαιτούν οι αποδείξεις για να αποκαλυφθεί μια απάτη, να είναι τόσο ξεκάθαρες (ώστε κι ένα μωρό να τις δείχνει με το δαχτυλάκι του), ενώ όταν οι συζήτηση στρέφεται στην εκκλησία, αρκεί μια λέξη (μια υπόθεση του εκατοστού του δευτερολέπτου) για να λήξει κάθε συζήτηση, χωρίς αντιρρήσεις;
Εμπρός τώρα. Ανάφερέ μου τα προσωπικά παραδείγματα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή σου, με τη γνωστή μέθοδο του "μου είπαν, άκουσα, λένε, λέγεται, βγήκε η βρώμα κ.λπ." <--(να ένα καλό κουίζ! Να βρεθούν κι άλλες φράσεις που έχουν αυτή την έννοια!), που θέλουν τους παπάδες κλέφτες, απατεώνες, εκμεταλευτές, κοράκια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στην εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς (γιατί να τους έχουν άλλωστε, αν δεν πιστεύουν πουθενά και θεωρούν εαυτούς ζώα, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μη σεβόμενα απολύτως τίποτα και η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο κεφάλι όταν ακούν εκκλησία, Χριστός κ.λπ. είναι η ΚΟΝΟΜΑ), με μοναδικό σκοπό να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες πους τους δίνονται για να κλέψουν, να αρπάξουν, να εκμεταλευτούν. Άλλωστε είναι κι αυτοί άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, δεν υπάρχει τρόπος να τους φιλτράρουν ικανοποιητικά και είναι ένας μικρός καθρέφτης της. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο και επειδή γνωρίζω καλά από την εικόνα που προσωπικά έχω σχηματίσει, από τους ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι, ότι δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία του προαναφερθέντος μοντέλου, που ίσως αντικατοπτρίζουν κι εσένα, δε δέχομαι με τίποτα, ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκλησία, ανήκουν σε μια μυστικοπαθή, σκοτεινή και κερδοσκοπική οργάνωση, που με συνομωσίες και μηχανοραφίες, κατάφερε να κρατήσει τις πονηρές της προθέσεις, κρυμμένες στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα για άτομα που έχουν το δικό σου τρόπο σκέψης, που κατατάσσουν τους ανθρώπους με μια μονοκονδυλιά στο club του απατεώνα και που βλέπουν την ΚΟΝΟΜΑ πίσω από οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει-εξηγήσει ο τρόπος σκέψης τους, είμαι προσωπικά πολύ λιγότερο επιεικής και προσπαθώ πολύ λιγότερο να δικαιολογήσω αυτόν (τον τρόπο σκέψης τους) και τις πράξεις τους.
Οι θρησκείες είναι τα μόνα μαγαζιά που μπαινοντας μέσα πληρώνεις χωρις να αγοράζεις τιποτα.
Εκμεταλλεύονται τις ψυχικές αδυναμίες του κάθε αγράμματου και αυτοι τα κονομάνε.
Αν αυτό για σένα δεν είναι η απόλυτη κομπίνα τοτε ποιά ειναι?
Εχω γράψει αρκετά σε αυτό το πόστ. Αν σε ενδιαφέρουν οι απόψεις μου δεν έχεις παρα να ανατρέξει σε αυτές. Δεν μπορούμε να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Ούτε και πρόκειται να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου :wave2:
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΗΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ.................
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 200 ΚΙΛΑ.....??????
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ........?????????????????????
2003 στους Φούρνους Ικαρίας έχει έρθει ο Χριστόδουλας επίσκεψη.
Αν έβλεπες πόσους αστακούς έφαγε δεν θα είχες τέτοιου είδους απορίες :lol: :wave2:
Το λες και το πιστεύεις αυτό; Απάντησες με μια λέξη, ε; Έχεις δοκιμάσει να βγάλεις μια μέρα του Ιουλίου φορώντας σκουρόχρωμο ράσο; Λες όλες οι θυσίες στην προσωπική ζωή και άνεση ενός ιερομένου να γίνονται για αυτό που εσύ έμαθες ότι είναι η υπέρτατη αξία;
Αυτό φίλε δεν είναι θυσία! Αν ήταν έτσι τότε ο μισός κόσμος που μοχθεί για να βγάλει το ψωμί του θα ήταν μάρτυρες...
Η μήπως είναι η νηστία θυσία? ή οι στερήσεις που ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς δεν ακολουθούν (αφού καλοπερνούν) ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του λαού τις ακολουθούν αναγκαστικά λόγω εξαθλίωσης!
Κι αφού η κονόμα είναι η πρώτη λέξη που σου' ρχεται στο μυαλό, το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας για ποιο λόγο γίνεται; Δώσε περισσότερες εξηγήσεις. Πως κατάφεραν και έκαναν το τέλειο έγκλημα, την τέλεια απάτη κι ακόμα επιβιώνουν; Γιατί σε όλα ανεξαιρέτως π.χ. τα πολιτικά σκάνδαλα, όλοι απαιτούν οι αποδείξεις για να αποκαλυφθεί μια απάτη, να είναι τόσο ξεκάθαρες (ώστε κι ένα μωρό να τις δείχνει με το δαχτυλάκι του), ενώ όταν οι συζήτηση στρέφεται στην εκκλησία, αρκεί μια λέξη (μια υπόθεση του εκατοστού του δευτερολέπτου) για να λήξει κάθε συζήτηση, χωρίς αντιρρήσεις;
Φίλε ψάξτο καλύτερα το θέμα! Επιβιώνουν επειδή τους στηρίζει ο θρήσκος λαός αλλά κυρίως οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Η μήπως είδες εσύ καμιά κυβέρνηση να τολμά να κρίνει το έργο της εκκλησίας...δεν τους συμφέρει φίλε :confused:
VanDiemen
μηπως να ξαναδιαβαζες τις απαντησεις σου για να καταλαβεις οτι για αλλη μια φορα εισαι εριστικος και να χαλαρωνες λιγο ???
και για να μη νομιζεις οτι αυτα τα λεω επειδη εχω αντιθετη αποψη απο σενα, ο vangelis 64 με τον οποιο επισης διαφωνω οτι και αν εχει γραψει ΠΟΥΘΕΝΑ δεν ειδα να προσβαλει η να επιτιθεται !!!!
ΧΑΛΑΡΩΣΕ !!!!!!!!
Έχω ψάξει και συνεχίζω να ψάχνω.Για το μόνο πράγμα που έχω πειστεί είναι ότι,με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα εμείς οι άνθρωποι,κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε.
Οπότε τι κάνουμε συνήθως;Ή τα ονομάζουμε θαύματα και προσκυνάμε ή τα απορρίπτουμε χλευάζοντας.
Και όχι...διαρκείας δεν πήρα!:lol: :lol:
Δεν θελω να θιξω την πιστη κανενος.Δεν με ενδιαφερει αλλωστε.
Οι ερωτησεις που εκανα δεν εχουν σχεση ουτε με θαυματα ουτε με πιστη ουτε
καν με θρησκεια.Εχουν σχεση με ιστορια.Οι απαντησεις εκει ειναι ισως πιο ευκολες
και απλες.
Τρεχα παρε και τελειωνουν:beer: :wave2:
VanDiemen
09/06/2007, 15:40
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Πήγαινε λίγο πίσω και δες σε παρακαλώ, ήμουν εγώ που αναρωτήθηκα τον τρόπο που άναψε το κερί; Εγώ απάντησα σε σένα που είπες ότι είδες με τα μάτια σου, να το κάνει χημικός στην τηλεόραση! Είναι έτσι ή όχι; Γιατί τώρα, μετά την ερώτησή μου:
"Επειδή υπάρχει δυνατότητα να ανάψει η φλόγα με χημικά μέσα ώστε να φανεί ότι το κερί άναψε "από μόνο του", σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει κατά την αφή του Αγ. Φωτός; Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι ερευνούν (σωματικά) με λεπτομέρεια τον Ελληνορθόδοξο ιερομένο και του παράσχουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα (για την αφή), πριν εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο. Λέτε τόσα χρόνια, αυτοί να μην κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την απάτη; Κάποια χρονιά, ο αρμένιος παπάς μπήκε πρώτος! Και δεν έγινε τίποτα (οι γρηγοριανοί είναι αιρετικοί). Τι συμβαίνει; Είναι μια καλοστημένη συνομωσία των Ελλήνων παπάδων; Για ποιο λόγο;",
καταλήγεις στο συμπέρασμα "Αύτό πού τόσο έγωιστικά άναρωτήθηκες γιατί άναψε μόνο μέ τόν Όρθόδοξο παπά....!!!!!!";
Ποιος το αναρωτήθηκε αυτό;;; Ποιος εκμεταλεύτηκε εγωιστικά το συγκεκριμένο μέρος της συζήτησης; Μην αλλάξεις θέμα συζήτησης! Σε παρακαλώ! Απάντησε σε ότι σε ρωτάω!
Στο δεύτερο μέρος της απάντησής σου, ασχολείσαι με παπάδες που είναι 200 κιλά κ.λπ.
Copy-paste από την απάντηση προς marios8:
"Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στην εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς (γιατί να τους έχουν άλλωστε, αν δεν πιστεύουν πουθενά και θεωρούν εαυτούς ζώα, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μη σεβόμενα απολύτως τίποτα και η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο κεφάλι όταν ακούν εκκλησία, Χριστός κ.λπ. είναι η ΚΟΝΟΜΑ), με μοναδικό σκοπό να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες πους τους δίνονται για να κλέψουν, να αρπάξουν, να εκμεταλευτούν. Άλλωστε είναι κι αυτοί άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, δεν υπάρχει τρόπος να τους φιλτράρουν ικανοποιητικά και είναι ένας μικρός καθρέφτης της. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο και επειδή γνωρίζω καλά από την εικόνα που προσωπικά έχω σχηματίσει, από τους ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι, ότι δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία του προαναφερθέντος μοντέλου, που ίσως αντικατοπτρίζουν κι εσένα, δε δέχομαι με τίποτα, ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκλησία, ανήκουν σε μια μυστικοπαθή, σκοτεινή και κερδοσκοπική οργάνωση, που με συνομωσίες και μηχανοραφίες, κατάφερε να κρατήσει τις πονηρές της προθέσεις, κρυμμένες στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα για άτομα που έχουν το δικό σου τρόπο σκέψης, που κατατάσσουν τους ανθρώπους με μια μονοκονδυλιά στο club του απατεώνα και που βλέπουν την ΚΟΝΟΜΑ πίσω από οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει-εξηγήσει ο τρόπος σκέψης τους, είμαι προσωπικά πολύ λιγότερο επιεικής και προσπαθώ πολύ λιγότερο να δικαιολογήσω αυτόν (τον τρόπο σκέψης τους) και τις πράξεις τους."
Στην τελευταία παράγραφο, συμφωνώ. Κι εγώ πιστεύω ακριβώς το ίδιο. Τη φιλανθρωπία αυτού του είδους διδάσκει ο Χριστός! Και στο όνομά του γίνεται! Εκτός αν ισχυρίζεσαι ότι οι άθεοι είναι φιλάνθρωποι! Εκτός του ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο για κάτι τέτοιο, ακούγεται εντελώς γελοίο και παράλογο (και εξηγώ παραπάνω τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω αυτό).
marios8. Δεν έχω χρόνο να κοιτάξω τι έχεις πει στο παρελθόν. Κι εγώ μπορώ να πω ότι ήδη τα έχω αναλύσει όλα αυτά κι αν ψάξεις σε παλιότερα μηνύματά μου, θα βρεις απαντήσεις σε όλα! Τώρα, εδώ απλά τα διαφημίζω. Χωρίς διάθεση για καμμιά προσωπική αντιπαράθεση! (ακούς trooper; )
cartman. Το ράσο τον Ιούλιο ήταν ένα παράδειγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν το θεωρώ την υπέρτατη θυσία. Με τον όρο "εκκλησία" δεν εννοούμε μόνο τους κληρικούς, αλλά όλους τους ευσεβείς πιστούς που αποτελούν το πλήρωμα της εκκλησίας και κάνουν μεγάλες θυσίες και φιλανθρωπίες που παραμένουν σε όλους άγνωστες! Τις αμφισβητείς; Για ψάξ' το καλύτερα!
Trooper. Noted.
Εκτός αν ισχυρίζεσαι ότι οι άθεοι είναι φιλάνθρωποι! Εκτός του ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο για κάτι τέτοιο, ακούγεται εντελώς γελοίο και παράλογο (και εξηγώ παραπάνω τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω αυτό).
:hypnotize :look: :confused:
Ρε φίλε τί λες τώρα? Όλοι οι φιλάνθρωποι είναι θρήσκοι? Οι άθεοι δεν βοηθούν τον συνάθρωπό τους? Εγώ πιστεύω ότι οι άθεοι βοηθούν με μόνο κριτήριο την φιλανθρωπία και την αγάπη προς τον συνάθρωπο. Αντίστοιχα ένας θρήσκος μπορεί να το κάνει επειδή κάνοντας μια καλή πράξη θα πάει στον παράδεισο ή δεν ξέρω τί.
Κοίτα δεν θα γράψω άλλα επειδή μάλλον δεν κατάλαβα τί εννοούσες. Αν θες εξήγησέ μου με λίγα λόγια.Αν πάλι πράγματι πιστεύεις αυτό που έγραψες, τότε θα σου πώ και εγώ την γνώμη μου, αν φυσικά την θές.
Φιλικά
afrotwin
09/06/2007, 20:41
Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή. Πήγαινε λίγο πίσω και δες σε παρακαλώ, ήμουν εγώ που αναρωτήθηκα τον τρόπο που άναψε το κερί; Εγώ απάντησα σε σένα που είπες ότι είδες με τα μάτια σου, να το κάνει χημικός στην τηλεόραση! Είναι έτσι ή όχι; Γιατί τώρα, μετά την ερώτησή μου:
"Επειδή υπάρχει δυνατότητα να ανάψει η φλόγα με χημικά μέσα ώστε να φανεί ότι το κερί άναψε "από μόνο του", σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο, ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει κατά την αφή του Αγ. Φωτός; Μην ξεχνάτε ότι οι Εβραίοι ερευνούν (σωματικά) με λεπτομέρεια τον Ελληνορθόδοξο ιερομένο και του παράσχουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα (για την αφή), πριν εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο. Λέτε τόσα χρόνια, αυτοί να μην κατάφεραν να ξεσκεπάσουν την απάτη; Κάποια χρονιά, ο αρμένιος παπάς μπήκε πρώτος! Και δεν έγινε τίποτα (οι γρηγοριανοί είναι αιρετικοί). Τι συμβαίνει; Είναι μια καλοστημένη συνομωσία των Ελλήνων παπάδων; Για ποιο λόγο;",
καταλήγεις στο συμπέρασμα "Αύτό πού τόσο έγωιστικά άναρωτήθηκες γιατί άναψε μόνο μέ τόν Όρθόδοξο παπά....!!!!!!";
Ποιος το αναρωτήθηκε αυτό;;; Ποιος εκμεταλεύτηκε εγωιστικά το συγκεκριμένο μέρος της συζήτησης; Μην αλλάξεις θέμα συζήτησης! Σε παρακαλώ! Απάντησε σε ότι σε ρωτάω!
Στο δεύτερο μέρος της απάντησής σου, ασχολείσαι με παπάδες που είναι 200 κιλά κ.λπ.
"Προσωπικά, δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι μέσα στην εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα, χωρίς ηθικούς φραγμούς (γιατί να τους έχουν άλλωστε, αν δεν πιστεύουν πουθενά και θεωρούν εαυτούς ζώα, που προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, μη σεβόμενα απολύτως τίποτα και η πρώτη λέξη που τους έρχεται στο κεφάλι όταν ακούν εκκλησία, Χριστός κ.λπ. είναι η ΚΟΝΟΜΑ), με μοναδικό σκοπό να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες πους τους δίνονται για να κλέψουν, να αρπάξουν, να εκμεταλευτούν. Άλλωστε είναι κι αυτοί άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, δεν υπάρχει τρόπος να τους φιλτράρουν ικανοποιητικά και είναι ένας μικρός καθρέφτης της. Γι' αυτόν όμως ακριβώς το λόγο και επειδή γνωρίζω καλά από την εικόνα που προσωπικά έχω σχηματίσει, από τους ανθρώπους που γνωρίζω και συναναστρέφομαι, ότι δεν έχουν όλοι τα χαρακτηριστικά και τη νοοτροπία του προαναφερθέντος μοντέλου, που ίσως αντικατοπτρίζουν κι εσένα, δε δέχομαι με τίποτα, ότι όλοι όσοι βρίσκονται στην εκκλησία, ανήκουν σε μια μυστικοπαθή, σκοτεινή και κερδοσκοπική οργάνωση, που με συνομωσίες και μηχανοραφίες, κατάφερε να κρατήσει τις πονηρές της προθέσεις, κρυμμένες στο πέρασμα των αιώνων. Αντίθετα για άτομα που έχουν το δικό σου τρόπο σκέψης, που κατατάσσουν τους ανθρώπους με μια μονοκονδυλιά στο club του απατεώνα και που βλέπουν την ΚΟΝΟΜΑ πίσω από οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει-εξηγήσει ο τρόπος σκέψης τους, είμαι προσωπικά πολύ λιγότερο επιεικής και προσπαθώ πολύ λιγότερο να δικαιολογήσω αυτόν (τον τρόπο σκέψης τους) και τις πράξεις τους."
Στην τελευταία παράγραφο, συμφωνώ. Κι εγώ πιστεύω ακριβώς το ίδιο. Τη φιλανθρωπία αυτού του είδους διδάσκει ο Χριστός! Και στο όνομά του γίνεται! Εκτός αν ισχυρίζεσαι ότι οι άθεοι είναι φιλάνθρωποι! Εκτός του ότι δεν υπάρχει κανενός είδους στοιχείο για κάτι τέτοιο, ακούγεται εντελώς γελοίο και παράλογο (και εξηγώ παραπάνω τους λόγους για τους οποίους το πιστεύω αυτό).
marios8. Δεν έχω χρόνο να κοιτάξω τι έχεις πει στο παρελθόν. Κι εγώ μπορώ να πω ότι ήδη τα έχω αναλύσει όλα αυτά κι αν ψάξεις σε παλιότερα μηνύματά μου, θα βρεις απαντήσεις σε όλα! Τώρα, εδώ απλά τα διαφημίζω. Χωρίς διάθεση για καμμιά προσωπική αντιπαράθεση! (ακούς trooper; )
cartman. Το ράσο τον Ιούλιο ήταν ένα παράδειγμα που μου πέρασε από το μυαλό τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν το θεωρώ την υπέρτατη θυσία. Με τον όρο "εκκλησία" δεν εννοούμε μόνο τους κληρικούς, αλλά όλους τους ευσεβείς πιστούς που αποτελούν το πλήρωμα της εκκλησίας και κάνουν μεγάλες θυσίες και φιλανθρωπίες που παραμένουν σε όλους άγνωστες! Τις αμφισβητείς; Για ψάξ' το καλύτερα!
Trooper. Noted.
i malakia sou tripai asfalto.....
to megalitero pososto tou planiti ine a8eoi ke a8riskoi:lol:
ke zoune iperoxa armonika agapimena xoris ton skotadismo tis gamimenis eklisisas
tis malakies aliomenes tou profiti xristou pou tis pirane ke tis kanane parmi8ia gia ili8ious..
ke vevea vasizete stin treli konoma oli i eklisisa ke i papades spoudazoun na ta ta konomane stis 8eologikes sxoles tous
den tous xrizi kanas 8eos antiprosopous tou apo moni tous xrizonte ependioun ke apalamvanoun ta tis ependisis tous
opios pistevi se afta pou les ine entelos provato ke ipova8mismeno atomo
ke se vlepo na ise edo na kanis propaganda ke gia akomi mia fora se idopio edo den se perni
xalarose asxolisou me ala giati 8a se ponesi i oloi istoria
ke xese mas me tis malakies peri 8eon ke 8riskias
afrotwin
09/06/2007, 20:42
ke stamata satana na katariese osous den simfonoun mazi sou
koloipokriti
VanDiemen
09/06/2007, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
:hypnotize :look: :confused:
Ρε φίλε τί λες τώρα? Όλοι οι φιλάνθρωποι είναι θρήσκοι? Οι άθεοι δεν βοηθούν τον συνάθρωπό τους? Εγώ πιστεύω ότι οι άθεοι βοηθούν με μόνο κριτήριο την φιλανθρωπία και την αγάπη προς τον συνάθρωπο. Αντίστοιχα ένας θρήσκος μπορεί να το κάνει επειδή κάνοντας μια καλή πράξη θα πάει στον παράδεισο ή δεν ξέρω τί.
Κοίτα δεν θα γράψω άλλα επειδή μάλλον δεν κατάλαβα τί εννοούσες. Αν θες εξήγησέ μου με λίγα λόγια.Αν πάλι πράγματι πιστεύεις αυτό που έγραψες, τότε θα σου πώ και εγώ την γνώμη μου, αν φυσικά την θές.
Φιλικά
Sorry για τις παρεμβολές. Ο τύπος βάρεσε μπιέλα, μην ασχολείσαι.
Φίλε ο καλός Χριστιανός κάνει φιλανθρωπία γιατί σύμφωνα με το κήρυγμα του Χριστού, αγαπά το συνάνθρωπό του. Όχι για να σώσει την ψυχή του. Αυτός που κάνει κάτι με την προσδοκία της ανταμοιβής, δεν είναι σωστός! Μην περιμένεις από μένα να σου αναλύσω τη διδασκαλία Του εδώ πέρα, με δυο λόγια! Εσύ σαν άθεος, ποια είναι η ηθική σου; Πως οριοθετείται; Τι είναι αυτό που σε αποτρέπει από το να πάρεις ένα δίκαννο και να σκοτώσεις το γείτονα επειδή έκανε φασαρία;
Sorry για τις παρεμβολές. Μην ασχολείσαι.
Φίλε ο καλός Χριστιανός κάνει φιλανθρωπία γιατί σύμφωνα με το κήρυγμα του Χριστού, αγαπά το συνάνθρωπό του. Όχι για να σώσει την ψυχή του. Αυτός που κάνει κάτι με την προσδοκία της ανταμοιβής, δεν είναι σωστός! Μην περιμένεις από μένα να σου αναλύσω τη διδασκαλία Του εδώ πέρα, με δυο λόγια! Εσύ σαν άθεος, ποια είναι η ηθική σου; Πως οριοθετείται; Τι είναι αυτό που σε αποτρέπει από το να πάρεις ένα δίκαννο και να σκοτώσεις το γείτονα επειδή έκανε φασαρία;
Δηλαδή εσύ αγαπάς τον συνάθρωπό σου επειδή σου είπε ο Χριστός; Από τα λεγόμενά σου φαίνεται να νομίζεις ότι όλα αυτά που λέει ο Χριστιανισμός όπως το αγαπάτε τον συνάθρωπο, μην κλέβετε μην σκοτώνετε κ.τ.λ είναι ιδεολογίες δικές του και όσοι δεν είναι Χριστιανοί δεν την ακολουθούν. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση...
Γενικά ο Χριστιανισμός προσπάθησε να περάσει κάποια ιδεολογία σωστή μεν αλλά με τον λανθασμένο τρόπο. Δεν θα βοηθήσω τον συνάθρωπο μου επειδή μου είπε κάποιος φιλόσοφος όπως πιστεύω ήταν ο Χριστός. Θα τον βοηθήσω όταν κρίνω ΕΓΩ ότι πρέπει και όπως κρίνω ΕΓΩ ότι πρέπει σύμφωνα με την παιδεία που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα από οικογένεια, σχολείο, κοινωνία, φίλους κ.τ.λ.
Η δική μου ηθική είναι να στηρίζεσαι πρώτα στον εαυτό σου, μετά στους γύρω σου (οικογένεια φίλοι κ.τ.λ) αλλά σε καμιά περίπτωση σε φαντάσματα, παραμύθια, παράδεισους και κολάσεις!!!!
Αν είσαι γείτονας μου και κάνεις φασαρία πρώτα πρώτα θα σου την πώ που δεν με κάλεσες στο πάρτυ σου αφού είμαστε γείτονες :smokin: και στην συνέχεια θα σε κρίνω σαν άνθρωπο με ελαττώματα όπως είμαι και εγώ, άρα σε καμιά περίπτωση δεν θα πάρω το δίκανο.
vangelis 64
09/06/2007, 22:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Θα τον βοηθήσω όταν κρίνω ΕΓΩ ότι πρέπει και όπως κρίνω ΕΓΩ ότι πρέπει σύμφωνα με την παιδεία που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα από οικογένεια, σχολείο, κοινωνία, φίλους κ.τ.λ.
To κακό ξέρεις ποιό είναι φίλε μου;Ότι αυτό το "ΕΓΩ" κατά πρώτο λόγο και "παιδεία" που έχουμε λάβει κατά δεύτερο,είναι οι θεοί μας.
Τα λατρεύουμε και δεν τα αμφισβητούμε ποτέ.'Εχουμε μάθει να κρίνουμε ποιό είναι το σωστό και το λάθος και είμαστε σίγουροι γι' αυτό.
Και μη μού πείς τώρα ότι "εγώ βλέπω και δέχομαι τα λάθη μου" γιατί δεν εννοώ αυτό.Ο Χριστούλης είπε πολλά πράγματα με κοινό παρονομαστή την αγάπη.
Οι παπάδες ή καλύτερα,μεγάλη τους πλειονότητα αν θες,τα ξέσκισε όλα.Δεν άφησε όρθιο τίποτα.:wave2:
Επι 1000 χρονια (μεσαιωνας) οι καλοι Χριστιανοι ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΣΑΝ τον πλησιον τους, τοσο πολυ, που ΔΕΝ τον αφηναν να πει την γνωμη του (καψιμο βιβλιων), τον εξαγνιζαν στην πυρα (χαρακτηριζοντας τον αιρετικο ή μαγο) και τελικα τον κατεσφαζαν σε χιλιαδες (Σταυροφοριες) στο ονομα της αντιστοιχης διδαχης του Ιησου! :mad:
Το 'χω ξαναπει...
Ιστορικα, ο Χριστιανισμος ειναι η ΠΙΟ αιμοσταγης θρησκεια που εχει περασει απο αυτον τον πλανητη και αυτος ειναι ο τροπος που εξαπλωθηκε (σαν γαγγραινα ενα πραμα δηλαδης)... :smokin:
blueblack
10/06/2007, 09:19
Trooper. Noted.
ENTAΞΕΙ ΦΙΛΕ..........ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ........
Μόλις τό κερί βλέπει τόν Όρθόδοξο παπά ....ΑΝΑΒΕΙ......!!!!!!!!!
Τά ύπόλοιπα.........4,7 δίς πάνω σέ αύτόν τόν πλανήτη...........
ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.......!!!!!!!!!!!
Ή φανατίλα καί ή θρησκοληψία είναι ...ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ..........
Δέ μέ νοιάζει ποιός άνάβει τό κερί στό ξαναλέω...........
Έσύ έχεις νά δώσεις άπαντήσεις σέ αύτά πού ρώτησα..........ΕΓΩ........!!!!!!!!????????????
Γιά νά τό τελειώσουμε λοιπόν..........
ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ...........ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ.........
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..............
ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ......................
ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΧΕΖΩ ΣΕ ΧΡΥΣΗ ΛΕΚΑΝΗ...................!!!!!!!!!!!!!
τότε μπορεί νά άσχοληθώ μέ αύτό τό κωλοκερί........
Όποιος ύποφέρει ..........ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ 200 ΚΙΛΑ...............
Άπάντησα σέ αύτό πού είπες.............
Ένα χαρτί πού έχει καεί άπό μόνο του έδώ καί έκατοντάδες χρόνια...................τί νά τό πιάσω
έγώ στό στόμα μου............
Τό θέμα τό έξήντλησε ο Κολλάτος 20 χρόνια πρίν μέ τόν.........
ΑΓΙΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ..........:rotflmao: :rotflmao:
vangelis 64
10/06/2007, 11:04
Επι 1000 χρονια (μεσαιωνας) οι καλοι Χριστιανοι ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΣΑΝ τον πλησιον τους, τοσο πολυ, που ΔΕΝ τον αφηναν να πει την γνωμη του (καψιμο βιβλιων), τον εξαγνιζαν στην πυρα (χαρακτηριζοντας τον αιρετικο ή μαγο) και τελικα τον κατεσφαζαν σε χιλιαδες (Σταυροφοριες) στο ονομα της αντιστοιχης διδαχης του Ιησου! :mad:
Το 'χω ξαναπει...
Ιστορικα, ο Χριστιανισμος ειναι η ΠΙΟ αιμοσταγης θρησκεια που εχει περασει απο αυτον τον πλανητη και αυτος ειναι ο τροπος που εξαπλωθηκε (σαν γαγγραινα ενα πραμα δηλαδης)... :smokin:
Νά 'τανε μόνο ο μεσαίωνας Χρήστο.....Από τα πανάρχαια χρόνια,έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος.
Τον Σωκράτη τον αυτοκτονήσανε,τον Αλκιβιάδη( ; ) τον εξοστράκισαν και δήμευσαν την περιουσία του,τον Ιησού τον σταύρωσαν,τον Καζαντζάκη τον αφόρισαν,τον Γαλιλαίο θα τον έκαιγαν στην πυρά αν δεν συμμορφωνόταν...και πόσα άλλα.
Όλες οι μεγάλες μορφές που πέρασαν από τη γη και άφησαν μία πέτρα να πατήσουμε μπας και ανέβουμε λίγο και ανοίξουμε τα στραβά μας,ένοιωσαν την απομόνωση και την καταδίκη.
Αντίθετα κάναμε Μέγα τον Κωνσταντίνο,τον Αλέξανδρο,τον Ναπολέοντα...:sad:
Όπως λέει και ο Κρισναμούρτι,"Μπορεί ο άνθρωπος από τη βοϊδάμαξα να πήγε στο φεγγάρι,ψυχολογικά όμως παραμένει στο ίδιο επίπεδο."
Δυστυχώς δεν έχει άδικο.
Αυτόν όμως που κάνανε Μέγα μόνο και μόνο επειδή σκότωσε κόσμο στο όνομα του Χριστού και ευθύνεται για τις μεγαλύτερες καταστροφές στον Ελλαδικό χώρο τον ξέχασες.
Ναι αυτον που κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμεις τον λέμε και Μέγα.
Δεν τον αναφέρω γιατί σιχαίνομαι και το ονομά του:yuck:
Υγ. Αχ αυτός ο πελοποννησιακός μας κατέστρεψε :sad: :wave2:
Τον Σωκράτη τον αυτοκτονήσανε,τον Αλκιβιάδη( ; ) τον εξοστράκισαν και δήμευσαν την περιουσία του,τον Ιησού τον σταύρωσαν,τον Καζαντζάκη τον αφόρισαν,τον Γαλιλαίο θα τον έκαιγαν στην πυρά αν δεν συμμορφωνόταν...και πόσα άλλα.
Όλες οι μεγάλες μορφές που πέρασαν από τη γη και άφησαν μία πέτρα να πατήσουμε μπας και ανέβουμε λίγο και ανοίξουμε τα στραβά μας,ένοιωσαν την απομόνωση και την καταδίκη.
Πολύ σωστά man. Και ακόμα επιμένουμε να πιστεύουμε σε παραμύθια, αντί να ψάχνουμε να μαθαίνουμε την αλήθεια! :mad:
άσε που πιστεύω ότι οι θρησκείες (ειδικά ο Χριστιανισμός) ρίχνουν τον άνθρωπο αντί να τον εξυψώνουν, αφού του στερούν την απίγνωση της αλήθειας αλλά και το να ψάχνει μόνος του το σωστό από το λάθος και το κακό από το καλό.
vangelis 64
10/06/2007, 18:54
Καμμιά θρησκεία νομίζω δεν έχει σα σκοπό να κοιμήσει και να υποδουλώσει.Μιλάω για την αυτούσια ιδεολογία της.
Αυτό το κάνουν οι διεστραμμένοι πρεσβευτές της.Τι φταίει ο Ιησούς για τίς σταυροφορίες,τι φταίει ο Μωάμεθ για τούς ιερούς πολέμους;
Όσο φταίει ο Αϊνστάιν για την ατομική βόμβα.
Έχουμε χρέος να ψάχνουμε πολύ πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
[B]Sorry για τις παρεμβολές. Ο τύπος βάρεσε μπιέλα, μην ασχολείσαι.
Φίλε ο καλός Χριστιανός κάνει φιλανθρωπία γιατί σύμφωνα με το κήρυγμα του Χριστού, αγαπά το συνάνθρωπό του. Όχι για να σώσει την ψυχή του. Αυτός που κάνει κάτι με την προσδοκία της ανταμοιβής, δεν είναι σωστός!
Και ο παραδεισος με την κολαση τι ρολο παιζουν.
"Αγαπα τον πλησιον σου"Θαλης ο Μιλησιος.
Μημπως να στησουμε καμια νεα θρησκεια τον Θαληνισμο;;;;
Καμμιά θρησκεία νομίζω δεν έχει σα σκοπό να κοιμήσει και να υποδουλώσει.Μιλάω για την αυτούσια ιδεολογία της.
Αυτό το κάνουν οι διεστραμμένοι πρεσβευτές της.Τι φταίει ο Ιησούς για τίς σταυροφορίες,τι φταίει ο Μωάμεθ για τούς ιερούς πολέμους;
Μημπως ομως στο ονομα τους στηριζουμε τις θρησκειες των διεστραμενων πρεσβευτων τους;
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ο Αινσταιν υπεγραψε για να φτιαχτει η βομβα για τον σκοπο που φτιαχτικε απο την Αμερικη
και να προλαβει ετσι τους Γερμανους.
Αυτόν όμως που κάνανε Μέγα μόνο και μόνο επειδή σκότωσε κόσμο στο όνομα του Χριστού και ευθύνεται για τις μεγαλύτερες καταστροφές στον Ελλαδικό χώρο τον ξέχασες.
Ναι αυτον που κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμεις τον λέμε και Μέγα.
Δεν τον αναφέρω γιατί σιχαίνομαι και το ονομά του:yuck:
Υγ. Αχ αυτός ο πελοποννησιακός μας κατέστρεψε :sad: :wave2:
Μιλας μαλλον για τον Θεοδοσιο φιλε μου.Αυτος και ο Κωνσταντινος (που δεν ηταν καν
χριστιανος) ονομαστηκαν ετσι μονο και μονο επειδη για δικα τους συμφεροντα (ενας Θεος στον ουρανο ενας αντιπρωσοπος του στη Γη)νομιμοποιοισαν και στηριξαν τον χριστιανισμο.
Νά 'τανε μόνο ο μεσαίωνας Χρήστο.....Από τα πανάρχαια χρόνια,έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος.
Όπως λέει και ο Κρισναμούρτι,"Μπορεί ο άνθρωπος από τη βοϊδάμαξα να πήγε στο φεγγάρι,ψυχολογικά όμως παραμένει στο ίδιο επίπεδο."
Δυστυχώς δεν έχει άδικο.
Φιλε vangelis 64 συγκρινεις ανομοια πραγματα
Η καταδικη του Σωκρατη δεν ηταν θρησκευτικη(μονο η αφορμη οχι η αιτια)
Ο Αλκιβιαδης ειναι το πλεον αμφιλεγομενο προσωπο της Αρχαιας Ελλαδας
Ολα τα αλλα ειναι καθαρα θρησκευτικος σκοταδισμος.
Οσο για τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ειναι ο μοναδικος κατακτητης που 2500χιλ. χρονια μετα ειναι
θεοποιοιμενος και Ηρωας ολων μα ολων των λαων που κατακτησαι.:wave2: :wave2:
Καμμιά θρησκεία δεν έχει σα σκοπό να κοιμήσει και να υποδουλώσει, όμως αυτό κάνει! Ο χριστιανός καταλαβαίνει ότι είναι λάθος να σκοτώσεις, όχι λόγω παιδίας αλλά λόγω του ότι έτσι λέει η θρησκία του. Γι`αυτό δεν τον νοιάζει να σκοτώνει αλλόθρησκους στο όνομα του Χριστού. Άρα η θρησκεία του δεν τον αφήνει να σκεφτεί από μόνος του σαν λογικό όν. Με το να λές κάποιου μην κάνεις αυτό επειδή θα πας στην κόλαση πιστεύω τον κατευθύνεις, τον κοιμίζεις και σε κάποιες περιπτώσεις τον υποδουλώνεις κιόλας. Γνώμη μου έτσι? :smilea:
vangelis 64
11/06/2007, 01:30
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ο Αινσταιν υπεγραψε για να φτιαχτει η βομβα για τον σκοπο που φτιαχτικε απο την Αμερικη
και να προλαβει ετσι τους Γερμανους. :nono: :nono: :nono:
Ο Οπενχάιμερ.
vangelis 64
11/06/2007, 01:31
Μημπως ομως στο ονομα τους στηριζουμε τις θρησκειες των διεστραμενων πρεσβευτων τους;
Είναι σαν να λες ότι η ΑΕΚ είναι η ορίτζιναλ.:lol: :lol: :lol:
vangelis 64
11/06/2007, 01:36
Φιλε vangelis 64 συγκρινεις ανομοια πραγματα
Η καταδικη του Σωκρατη δεν ηταν θρησκευτικη(μονο η αφορμη οχι η αιτια)
Ο Αλκιβιαδης ειναι το πλεον αμφιλεγομενο προσωπο της Αρχαιας Ελλαδας
Ολα τα αλλα ειναι καθαρα θρησκευτικος σκοταδισμος.
Οσο για τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ειναι ο μοναδικος κατακτητης που 2500χιλ. χρονια μετα ειναι
θεοποιοιμενος και Ηρωας ολων μα ολων των λαων που κατακτησαι.:wave2: :wave2:
Δεν συγκρίνω ατίποτα.Ανέφερα απλώς λίγα παραδείγματα τής βλακείας μού μάς βαράει κατακέφαλα.
Τής βλακείας που οφείλεται στον τεράστιο εγωισμό μας.
Και αν ο Αλέξανδρος δοξάστηκε,όπως λές,τότε γιατί στρατολόγησε τάζοντας χρυσάφι;Γιατί πολέμησε εκτός έδρας;Για να εκπολιτίσει;
Και ποιός ρώτησε αυτούς τούς άμοιρους τούς βαρβάρους αν ήθελαν να εκπολιτιστούν;
Δεν συγκρίνω ατίποτα.Ανέφερα απλώς λίγα παραδείγματα τής βλακείας μού μάς βαράει κατακέφαλα.
Τής βλακείας που οφείλεται στον τεράστιο εγωισμό μας.
Και αν ο Αλέξανδρος δοξάστηκε,όπως λές,τότε γιατί στρατολόγησε τάζοντας χρυσάφι;Γιατί πολέμησε εκτός έδρας;Για να εκπολιτίσει;
Και ποιός ρώτησε αυτούς τούς άμοιρους τούς βαρβάρους αν ήθελαν να εκπολιτιστούν;
Αυτο ακριβως σου ειπα.Δεν δοξαστηκε απο τους δικους του(και εμεις μεσα)αλλα
απο αυτους τους αμοιρους βαρβαρους οπως λες που δεν ρωτησε.Αυτοι τον
Θεοποιοισαν και αυτοι τον σεβονται μεχρι σημερα πολυ περισσοτερο απο ολους εμας.
Αυτο για μενα δηλωνη το μεγαλειο του τον χαρακτηρα του και την ηθικη του
παντα σαν κατακτητη.:wacko:
:nono: :nono: :nono:
Ο Οπενχάιμερ.
Αυτος εχε την ιδεα.Για δες την λιστα υπαρχη Αινσταιν;:confused: :confused:
Είναι σαν να λες ότι η ΑΕΚ είναι η ορίτζιναλ.:lol: :lol: :lol:
Φιλε μου καλε τα λεφτα απο το διαρκειας που πηρα δεν πηγαν στην οριτζιναλ
αλλα στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ:wave2:
Υ.Γ. Δεν πιστευω για αυτο να μην περνεις διαρκειας;:lol: :lol:
Ε να μην πω και εγώ κάτι?:D
Μήπως ξέρουμε την διαφορά Αθεϊσμού και Αγνωστικισμού?
Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικτων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
Η αρνητική έννοια τού Θεού
Όμως υπάρχει και άλλη αντίφαση στη λογική τού αθεϊσμού:
Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
Mάλιστα.
Πρώτα πρώτα δεν είδα κανένα να δηλώνει αγνωστικιστης.
Και κατα δεύτερον μην μπερδεύεις έννοιες όπως η λογική με τον Θεο.
Πρόσεχε τι λές "Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι."
Δηλαδή σύμφωνα με την φιλοσοφία σου το λογικό είναι να υπάρχει θεός αλλα καποιοι αδαείς δεν έχουν πειστεί ακόμα.
Τai να σου πώ εγω τι είναι λογική?
Η λογική φίλε μου έχει να κάνει με αποδείξεις. Η λογική έχει να κάνει με τα μαθηματικά, την φυσική ,την χημεία, την αστρονομία, την βιολογία κτλ και όχι με το Θεό.
Ο μόνος που χρειάζεται τον Θεό είναι ο αμόρφωτος, ο απαίδευτος και κανένας άλλως.
Μην ξεχνάς πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου που τα έχει πολύ καλά με το Θεό αλλα όταν είδε τα δύσκολα ζητησε την βοήθεια της επιστήμης την οποία κυνηγάνε εδω και αιώνες. :wave2:
stavrogin
14/06/2007, 18:38
Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικτων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.
Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:
Ολος ο επιλογος σου ειναι ενα αξιωμα χωρις καμια τεκμυριωση.
Ακομα και η προταση οτι ο αθεος στρεφεται εναντιον του θεου μπαζει.Γιατι δηλ. να μην αγνοει το Θεο;
(ενας φιλος μου εχει απαντησει προ πολλου σε αυτα λεγοντας "υπαρχει δεν υπαρχει τον εχω γραμμενο").Αυτη η υβρις (δια τους θρυσκους) λεει παρα πολλα που δεν φαινεται να δινεις απαντηση.
Η προταση που λεει: "Δε με αφορα" απο τετοιους τυπους ακουγεται και για αλλα σημαντικοτερα του "ερωτηματος Θεου" πραγματα.Οπως "Ουδεν προς ειμας" ,για τον Θανατο.
"Αφησε τις προκαταληψεις σου,γινε αντρας, γινε ανθρωπινος, διχως φοβο και προσδοκια.Αφησε εξω τους θεους και τις θρησκειες σου.Ολα αυτα ειναι για να οπλιζουν το χερι των ανθρωπων.Και μονο στο ονομα αυτων των φρικαλεωτητων χυθηκε περισσοτερο αιμα στην γη απο ολους τους αλλους πολεμους και μαστιγες μαζι (σε ανατολη και δυση,)Απαρνησου την ιδεα ενος αλλου κοσμου ,δεν υπαρχει.Μην απαρνηθεις ομως την απολαυση της ευτηχιας και την υλοποιηση της.Αυτος ειναι ο μονος τροπος που σου προσφερει η φυση για να ζευγαρωσεις την υπαρξη σου ή να την εξαπλωσεις...
Φιλε μου η ηδονη υπηρξε παντοτε το πολιτιμοτερο αγαθο μου,σε ολη μου την ζωη της αναβα καντηλι,τωρα θελω εγω να σβησω στα χερια της."
Μαρκησιος Ντε Σαντ
Παρε και μια αλλη αποψη που ειναι ,σε πληροφορω, ανωφελο να ανατρεψεις με επιχειρηματα (φυσικα και ανατρεπεται οπως οτιδηποτε) , γιατι ειναι μια ωραια αποψη .
Περα απο λογους φιλοσοφικους ή θρυσκευτικους υπαρχουν και λογοι αισθητικης.
Mάλιστα.
Πρώτα πρώτα δεν είδα κανένα να δηλώνει αγνωστικιστης.
Και κατα δεύτερον μην μπερδεύεις έννοιες όπως η λογική με τον Θεο.
Πρόσεχε τι λές "Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι."
Δηλαδή σύμφωνα με την φιλοσοφία σου το λογικό είναι να υπάρχει θεός αλλα καποιοι αδαείς δεν έχουν πειστεί ακόμα.
το λογικότερο είναι να αφήνεις ανοικτο το ενδεχόμενο της απόδειξης στο μέλλον
Τai να σου πώ εγω τι είναι λογική?
Η λογική φίλε μου έχει να κάνει με αποδείξεις. Η λογική έχει να κάνει με τα μαθηματικά, την φυσική ,την χημεία, την αστρονομία, την βιολογία κτλ και όχι με το Θεό.
Ο μόνος που χρειάζεται τον Θεό είναι ο αμόρφωτος, ο απαίδευτος και κανένας άλλως.
άρα μέχρι την απόδειξη αυτών που έχουνε θεωρητικά ανακαλύψει, οι επιστημονικοί ερευνητές, είναι παράλογοι αμόρφωτοι και απαίδευτοι κατά τους χαρακτηρισμούς που δίνεις σε αυτούς που δεν σου αποδεικνύουν, έτσι? Ταυτόχρονα μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού, αφορούν και σένα οι χαρακτηρισμοί Δεν ειναι λάθος να κακοχαρακτηρίζεις τους όμοιούς σου? :)
Μην ξεχνάς πρόσφατο παράδειγμα ανθρώπου που τα έχει πολύ καλά με το Θεό αλλά όταν είδε τα δύσκολα ζητησε την βοήθεια της επιστήμης την οποία κυνηγάνε εδω και αιώνες. Δεν ξέρω για ποιόν λές? Αλλά έχω ξαναγράψει το πόσο 'κυνήγησε' η ορθόδοξη εκκλησία την επιστήμη παραθέτοντας ένα μεγάλο κατεβατό των πανεπιστημίων που υπήρχαν στο 'θεοκεντρικό' Βυζάντιο. Κατά τα 'δικά μας', την φώτιση που δίνει ο θεός στον καθένα περιλαμβανόντων των επιστημονικών επιτευγμάτων, οφείλει να την διαθέτει στην υπηρεσία των ανθρώπων. Δεν υπάρχει κανένα δόγμα κατά των επιστημονικών επιτευγμάτων παρά μόνο ηθικός ενδοιασμός εάν και εφόσον υφήστατε.
Και ξανά
μην μας μπερδεύεις με την δυτική θεολογία ειναι σαν να μας βρίζεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
για να είσαι ενάντια ή αδιάφορος για κάτι, πρέπει (το λιγότερο) να ξέρεις το 'κάτι' ειδάλλως είσαι ανόητος αντιρρησίας.
Πρέπει να ξέρεις σε τι εναντιόνεσε η για πιο αδιαφορείς. Οσο για τον σαντ αν τον διαβάσεις, δεν μιλά για την ηδονή σαν αυτοσκοπό, αλλά για την τελείωση μέσο αυτής. Είχε και αυτός την δική του 'θέωση' και την δική του 'θρησκεία' για να την πετύχεις.:winka:
Tai γράφεις "μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού" .
Ξέρεις πόσα αξιώματα μπορώ εγω να φτιάξω που δεν μπορείς να αποδείξεις?
Δηλαδή εσυ επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγω δεν είμαι η μετενσάρκωση του Α'ι'νστάιν ισχύει μέχρι νεοτέρας?
Είναι δηλαδή αυτό που λέμε αντε να αποδείξεις οτι δεν είμαστε ελέφαντες!!:sick: :wave2:
Tai γράφεις "μια και δέν μπορείς να μου αποδείξεις την θεωρεία της ανυπαρξίας του θεού" .
Ξέρεις πόσα αξιώματα μπορώ εγω να φτιάξω που δεν μπορείς να αποδείξεις?
Δηλαδή εσυ επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγω δεν είμαι η μετενσάρκωση του Α'ι'νστάιν ισχύει μέχρι νεοτέρας?
Είναι δηλαδή αυτό που λέμε αντε να αποδείξεις οτι δεν είμαστε ελέφαντες!!:sick: :wave2: οχι ρε συ:lol: απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου?:lol: δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία:wave2:
οχι ρε συ:lol: απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου?:lol: δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία:wave2:
To παραπάνω είναι "Πηγάδι σκέψης" και δεν μπορούμε να το συζητησουμε απο εδω :( :wave2:
stavrogin
14/06/2007, 19:18
για να είσαι ενάντια ή αδιάφορος για κάτι, πρέπει (το λιγότερο) να ξέρεις το 'κάτι' ειδάλλως είσαι ανόητος αντιρρησίας.
Πρέπει να ξέρεις σε τι εναντιόνεσε η για πιο αδιαφορείς. Οσο για τον σαντ αν τον διαβάσεις, δεν μιλά για την ηδονή σαν αυτοσκοπό, αλλά για την τελείωση μέσο αυτής. Είχε και αυτός την δική του 'θέωση' και την δική του 'θρησκεία' για να την πετύχεις.
Γιατι,δηλ εγω να απολογηθω με κεντρο αναφορας το θεο σου.Εγω ζω αισθανομαι .Ο Θεος σου απο που κι ως που θελει μερτικο της εγνοιας μου και της λογικης μου.Δε με αφορα .δε χρωσταω τιποτα.
Αρκετα εχω ασχοληθει με την παρτη του και θα ασχολουμε οσο θελω χωρις να δινω λογαριασμο σε κανενα ,και ειληκρινα δεν εχω για αυτον την εικονα της ορθοδοξης εκκλησιας.Παντα μου αρεσει να συζητω και να επιχειρηματολογω αλλα basta .Προς το παρων για μενα υπαρχω Εγω ,Εσυ ,ο Κοσμος ...ο Θεος σου ,που ειληκρινα δεν εχω καταλαβει περι τεινος προκειτε δεν υπαρχει στους λογισμους μου.Ε οχι και να απολογηθω γι αυτο!!!...Υμαρτον.
Και λοιπον τι σημαινει το αν η Αθεια, η πιστη στη ζωη ή στην ηδονη ειναι μια μορφη θρυσκειας;
Αυτο δεν αποδεικνιει αλλο ,παρα μονο την υπαρξη της θρησκειας.Δηλ ο θεος σου ειναι πισω απο ολα αυτα;Και λοιπον τι θελει; νοικι;
οχι ρε συ:lol: απλά το να σου γνωρίσω τον θεό, μια και είναι εμπειρία και όχι θεώρημα πρέπει (όπως σε όλα τα πειράματα), να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά των οδηγιών για να έχεις στο πείραμα απόδειξη. Από την στιγμή πού δεν θέλεις να ανακατέψεις τα υλικά που φτιάχνουμε μπαρούτι, πώς θές να κάνει μπαμ το όπλο σου?:lol: δεν μπορώ να σου αποδείξω την εμπειρία μου, παρά μόνο άμα την ζήσεις μόνος σου. Εσύ όμως απο την άλλη, δεν μπορείς να αποδείξεις οτι εγώ ΔΕΝ είχα αυτήν την εμπειρία:wave2:
Αντε επειδή με πέτυχες σε καλή μέρα θα προσπαθήσω να σου δωσω να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης μου.
Εγώ δεν αμφισβητώ οτι πιστεύεις πως είδες το Θεο σου. Ισα ισα είμαι σίγουρος.
Το θ΄εμα είναι ποιές χημικές διαδικασίες έγιναν στο μυαλό σου για να το πιστεύεις αυτό.
ΟΛΑ εξηγούνται με την λογική-επιστήμη.
Για πές μου tai ξέρεις κάποιον Σουδανό που σε μια δύσκολη στιγμή είδε για θεό του τον Οντιν των σκανδιναβών? Οχι τον δικό του, τον μαύρο είδε. Τον πιστεύω οτι τον "είδε".
Μηπως ξέρεις κανα Αβορίγινα της Αυστραλίας την ώρα που ορκίζεται (και τον πιστεύω ) οτι "είδε" τον θεό αυτός να ήταν ο Βούδας? Οχι τον ντόπιο είδε.
Τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την χημεία του εγκεφάλου.
Είμαι ορθολογιστής και λάτρης της γνώσης. Το ξέρω οτι μπορεί να γίνομαι σπαστικός αλλα για μένα θεός είναι η γνώση.
Η αποψη μου είναι ξεκάθαρη.
Στο δικό μου το μυαλό δεν χωράνε θεοί και δαίμονες. :wave2:
:a014: :evil: καλα μιλαμε για super-μαλακα τωρα..........ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!
κιοφτε !!! ε κιοφτε !!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
:a014: :evil: καλα μιλαμε για super-μαλακα τωρα..........ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!
κιοφτε !!! ε κιοφτε !!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ειδες ομως?
Εγω κρατηθηκα! :wacko:
Ειδες ομως?
Εγω κρατηθηκα! :wacko:
καλα σε φανταζομαι να κανεις γιογκα για να ηρεμησεις στο ειδικα διαμορφωμενο δωματιο, στο πατωμα με σταυρωμενα τα ποδια και η druuna την ιδια στιγμη να σου κανει σιατσου στο προσωπο και ολα αυτα ενω παραλληλα προσπαθεις και με αναπνοες να καλμαρεις....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καλα σε φανταζομαι να κανεις γιογκα για να ηρεμησεις στο ειδικα διαμορφωμενο δωματιο, στο πατωμα με σταυρωμενα τα ποδια και η druuna την ιδια στιγμη να σου κανει σιατσου στο προσωπο και ολα αυτα ενω παραλληλα προσπαθεις και με αναπνοες να καλμαρεις....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Μου 'χεις βαλει καμερα ρε μπινε? :mad:
Σε λιγο θα πρεπει ν' αποδειξουμε κι οτι υπαρχει Βαρύτητα και να εφευρουμε και τον τροχο... :( :sick:
Μου 'χεις βαλει καμερα ρε μπινε?
ναι αλλα δε σου λεω που...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
........................
θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική και ιστορική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές.
........................
δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού των ορθοδόξων, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης. :a36:
Τι το κουραζεις ρε Χρηστε...
Πες το με λιγα λογια να το καταλαβουμε αμεσως... :wacko:
Ο Χριστανος (Ορθοδοξος) Θεος ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΣ !!! :dizzy:
:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:
Γεια σου φιλαρακι!
:smokin: :beer: :wave2:
Μου 'χεις βαλει καμερα ρε μπινε? :mad:
Σε λιγο θα πρεπει ν' αποδειξουμε κι οτι υπαρχει Βαρύτητα και να εφευρουμε και τον τροχο... :( :sick:
ωχ, καταλαβα. μετα την φυγοκεντρο, θα μας αρχισεις και οτι δεν υπαρχει βαρυτητα... :sad: