Σύνδεση

View Full Version : Τσάι στη Σαχάρα...και τινες ακόμη μοναχικές περιπλανήσεις

Σελίδες : 1 2 [3] 4

Uriah Heep
23/05/2007, 09:24
Η Τύνιδα είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη με έντονο το άρωμα της Ανατολής...
Μετά τον καφέ μου, ρώτησα μία τροχονόμο, βοϊδομάτα με φιλήδονα χείλη, παχουλή και με σπιρτάδα...ναρκωμένου κάτοικου του Αρκτούρου, που αποχαυνωμένη κοιτούσε ...το Υπερπέραν μισοξαπλωμένη σ΄ένα παγκάκι, αν μπορούσα να αφήσω τη "βασίλισσα" πάνω στην αλέα της λεωφόρου. Η απάντησή της ήταν ..."κάνε ότι θέλεις"...
Δεν κυκλοφορούσαν πολλά μηχανάκια στην Τυνησία γενικά και δεν υπήρχε το πρόβλημα με τα κακοπαρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια. Εκτός αυτού πρέπει να τονίσω ότι η στάση των αστυνομικών γενικά προς τους τουρίστες είναι εξαιρετικά φιλική και εξυπηρετική...
Ένα εντυπωσιακό που δεν ανέφερα μέχρι τώρα είναι ότι σε ΟΛΕΣ τις διασταυρώσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε ΟΛΗ τη χώρα υπάρχει ένα σήμα STOP, όπου όλοι είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν εκτός κι αν τους γνέψει ο αστυνομικός να φύγουν...Οι έλεγχοι είναι παντού τρομεροί...Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε πριν 12 χρόνια γυρίζοντας το Μαρόκο και θα συμβαίνει φαντάζομαι ακόμα και τώρα...Από αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται οι ξένοι τους οποίους τους κάνουν φιλικό νόημα να περάσουν και να φύγουν...Καλύτερα να μη βλέπουν σου λέει...
Στις 100άδες τέτοιων ελέγχων, μόνο δύο φορές μου κάνανε νόημα να πάω στην άκρη επειδή ήταν ερημιά και δεν υπήρχε ψυχή...για να με ρωτήσουν πόσο τρέχει η μηχανή και άλλα παρόμοια...

Έτσι αφήνοντας τη "βασίλισσα" μόνη της να σεριανάει την κίνηση, ξεκίνησα να ανακαλύψω τις πιό ανατολίτικες περιοχές...παίρνοντας τα στενά...

89860

Uriah Heep
23/05/2007, 09:30
Το επάγγελμα του λούστρου "ανθεί" στην Τύνιδα...

89861

Uriah Heep
23/05/2007, 09:33
Στο τέρμα των τραμ οι λούστροι έχουν κάνει κατάληψη στην απέναντη πλατεία..

89862

Uriah Heep
23/05/2007, 09:45
Σκεφτόμουν ότι η εικόνα του λούστρου με το φέσι έχει ...σημειολογικές προεκτάσεις...

89864

Uriah Heep
23/05/2007, 09:47
Συνέχιζα μέσα στα στενά όπου η κίνηση ολοένα και μεγάλωνε...

89865

Uriah Heep
23/05/2007, 09:50
...και όσο απομακρυνόμουν από το κέντρο, η κατάσταση "έφτιαχνε"...

89866

Uriah Heep
23/05/2007, 09:56
Βλέποντας τις καυτερές πιπεριές...ήμουνα σίγουρος ότι πήγαινα στο σωστό δρόμο...

89867

Uriah Heep
23/05/2007, 10:34
Μετά το χαμάμ, το ταξίδι και το περπάτημα...από την κοιλιά μου άρχσε να ακούγεται η sinfonia n.88 σε sol maggiore για βιολί σε ...allegro con spirito που σήμαινε ότι έπρεπε να σταματήσω κατεπειγόντως για "σαβούριασμα"...
Έβλεπα εδώ και καιρό κάτι περίεργα πράγματα σαν τυρόπιττες αλλά δεν τολμούσα να δοκιμάσω...Μπούκαρα λοιπόν σ΄ένα μαγαζί που έφτιαχνε μόνο τέτοια...Μου είπε ο "μάστορας" ότι είναι παραλλαγές του briq a' l' oeuf...δηλαδή αυγά τηγανισμένα μέσα σ΄ένα τρίγωνο με λεπτή ζύμη που τη λένε malsouqa και τρώγεται με τα χέρια και με λίγο λεμόνι...Ο εξυπηρετικότατος "μάστορας" έφτιαξε μία μπροστά μου η οποία μόλις κρύωσε εξαϋλώθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτων...Υπό τις οδηγίες του έφτιαξα με τα χέρια μου τα επόμενα 2 πιάτα που τα λένε ojja, με τήν παραλλαγή ότι έβαλα αυγά ποσέ με πικάντικη σάλτσα ντομάτα που έχει για βάση τη harissa δηλαδή καυτερή πιπεριά...
Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να καταλάβουν γιατί την έκανα μόνος και πόση πιπεριά έριξα μέσα...Ίσως να το προδίδει το τρομαγμένο βλέμμα του βοηθού του "μάστορα"...

89868

Uriah Heep
23/05/2007, 11:32
Βασικός κανόνας. Σ΄όλα τα μέρη του κόσμου, για να μπεις στον παλμό ενός λαού πρέπει να επισκεφτείς την...ψαραγορά...

89870

Uriah Heep
23/05/2007, 11:34
...τα λεμονάδικα...

89872

Uriah Heep
23/05/2007, 11:35
...λαδάδικα, τυρέμπορους και παστουρμαδέμπορους...

89873

Uriah Heep
23/05/2007, 11:40
Τελικά ...ο Μεγάλος ήτανε σαφέστατος....

..."σ΄αυτή τη τσέπη τα έβαλα τα λεφτά..."

89874

Uriah Heep
23/05/2007, 11:42
Ξαναβγήκα στο δρόμο ψάχνοντας για τη μεδίνα...

89875

Uriah Heep
23/05/2007, 11:50
Σ΄ένα μικροσκοπικό σαντουϊτσάδικο γίνεται συνωστισμός για αρνίσιες λιχουδιές...
...ένα λαδόχαρτο (πραγματικό όμως-όχι πλαστικούρα) με παϊδάκια και ψωμί ...ήρθε κι έκατσε για κυρίως πιάτο, κάνοντάς με να γίνω σαν γουρούνι τρώγοντας στο δρόμο, μιάς και δεν διέθετε τραπεζάκια το κατάστημα...
...φαίνεται ήταν του δόγματος..."στα όρθια και με λύσσα...is better"...

Οι φωτογραφίες του χλαπακιάσματος κρίθηκαν ακατάλληλες ως ...πορνογραφικού περιεχομένου...

89878

Uriah Heep
23/05/2007, 11:57
Είμαι σε καλό δρόμο για τη μεδίνα...

89883

Uriah Heep
23/05/2007, 12:02
Μετά από αυτή την πλατεία, μέσα στα στενά κάτι πρέπει να γίνεται...

89886

Uriah Heep
23/05/2007, 12:06
Αρχίζει το πράγμα να αποκτά ενδιαφέρον...

89887

Uriah Heep
23/05/2007, 12:13
Χαμός στο ανατολίτικο παζάρι...
Σ΄αυτά τα μέρη αμα δεν τους κάνεις ΚΑΘΟΛΟΥ παζάρι...παρεξηγιούνται!

89892

Uriah Heep
23/05/2007, 12:20
Ο τύπος με την κόκκινη μπλούζα μ΄έχει κολλήσει για να με πάει στο μαγαζί του παρακάτω που πουλάει χύμα αρώματα...
Σ΄αυτές τις αγορές υπάρχουν πολύ συχνά διάφοροι φορτικοί τύποι....

89895

Uriah Heep
23/05/2007, 12:26
Για τις γυναίκες του φόρουμ... η κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι ΄07 για ...ανατολίτικες καταστάσεις...

89897

Uriah Heep
23/05/2007, 12:28
Μπαίνοντας στα "ενδότερα"...

89899

Uriah Heep
23/05/2007, 12:38
Εδώ η κατάσταση είναι αυθεντική...
Άνθρωποι της πιάτσας απολαμβάνουν τσιγαράκι και τον καφέ τους...

89901

Uriah Heep
23/05/2007, 12:56
Κάποτε τον αργκιλέ τον κάπνιζαν μόνο οι σκυλόμαγκες...
...σήμερα στα νερόβραστα, ντεκαφεϊνέ και με ανατολίτικη διακόσμηση μαγαζιά μπορεί και τον καπνίζει κι ο έσχατος φλώρος...
Και ο τελευταίος γιάπης βουτάει το ματσούκι και τραβάει τζούρες...επιμελώς τζούφιες...
Αυτό το σαχλεπίσαχλο φολκλόρ των...trendy και μεταλλαγμένων τεκέδων...
...δεν έχει να κάνει σε ΤΙΠΟΤΕ με το αυθεντικό στέκι στη στοά, όπου καραγωγείς και εργαζόμενοι στην αγορά, απολαμβάνουν...τουμπεκί ψιλοκομμένο...

Το κλίμα είναι τόσο αυθεντικό που άμα αντί για τον ...Σαχνούν ακουγόταν ο Δελιάς ή ο Μπαγιαντέρας θα ήτανε απόλυτα φυσικό!

89905

Uriah Heep
23/05/2007, 14:05
Άμα σας "έφτιαξα" με τα ανατολίτικα πασούμια και τους ναργκιλέδες...

...μπορούμε να προχωρήσουμε και ...στα περαιτέρω...

89910

Uriah Heep
23/05/2007, 14:21
Ο τύπος με την κόκκινη μπλούζα επιμένει...
Βάζει το βαρύ πυροβολικό..... ψήνοντάς με να τον ακολουθήσω σε κάτι αχλαδόσχημα, με απόκρημνα ντεκολτέ, κορίτσια που εξασκούνται στο ινδοτσιφτετέλι, φορώντας τα αρώματα της επιχείρησής του...

89911

Uriah Heep
23/05/2007, 14:22
...και ενώ προσποιούμαι ότι τον ακολουθώ...

89912

Uriah Heep
23/05/2007, 14:25
...προχωρώντας στα δαιδαλώδη σοκάκια της μεδίνας...

89915

Uriah Heep
23/05/2007, 14:29
...βλέπω στ΄αριστερά μου το τζαμί...
...γλυστράω σε δευτερόλεπτα μέσα...κι εξαφανίζομαι από τον σωσία του Ριβάλντο, σε μικρή όμως ηλικία, με την κόκκινη μπλούζα, που "μ΄έπαιζε man to man" από την είσοδό μου στη μεδίνα....

89916

Uriah Heep
23/05/2007, 14:47
Άμα είσαι λίγο αφελής και "χάψεις" τα βρεφονηπιακού σταθμού επιχειρήματα και υποσχέσεις περι λαγνοθεραπαινίδων του beli dance...
...το λιγότερο που θα σου συμβεί είναι να συνεχίσεις τον περίπατό σου...ξελαφρωμένος από πορτοφόλι, φωτογραφική ή κινητό...

Κάθησα για ένα γλυκό τσάι με μέντα...που το πετυχαίνουν εξαιρετικά, σε τέτοιου είδους λαϊκά καφενεδάκια....

89917

Uriah Heep
23/05/2007, 14:51
Βγήκα από την τεράστια πύλη της μεδίνας στο βάθος δεξιά και προχώρησα προς την λεωφόρο, να ρωτήσω τη "βασίλισσα" πως πέρασε τη μέρα της... στην avenue Habib Bourguiba...

89918

Uriah Heep
23/05/2007, 16:23
Πήρα τη λεωφόρο προς την πλατεία της "7ης Νοεμβρίου ΄87" (ή πλατεία της Ανεξαρτησίας)...

...που φαίνεται στο βάθος...

89939

Uriah Heep
23/05/2007, 16:25
Πλησιάζοντας στην αλέα όπου λίγο παρακάτω περιμένει η "βασίλισσα"...

89940

Uriah Heep
23/05/2007, 16:29
Περαστικοί χαλαρώνουν και κάνουν χάζι στα σκαλοπάτια ενός εντυπωσιακού κτιρίου στην κεντρική λεωφόρο...

89941

Uriah Heep
23/05/2007, 17:08
Η "βασίλισσα" στη σκιά της αλέας με κοιτάζει διερευνητικά για να μαντέψει τις προθέσεις μου...
Ήταν 10 Μαίου και κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πλοίο για Σικελία το βράδυ...
Το επόμενο θα έφευγε μετά από 3 μέρες...Έτσι πήρα τη μηχανή για μιά βόλτα στο La Goulet, το λιμάνι γύρω στα 6-7 χλμ, να δω άμα το πλοίο θα φύγει κανονικά (γιατί από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάϊο τα δρομολόγια είναι αραιά και όχι πολύ στάνταρ) και επιστρέφοντας ξανά στην Τύνιδα "περί έναν καφέ", θα αποφάσιζα για τη συνέχεια...
Είχα αφήσει τα πράγματα να προχωρούν μόνα τους...χωρίς πιεσμένα προγράμματα, χρονοδιαγράμματα, κωλοδιαγράμματα και πάσης φύσεως ...ράμματα...
...και όλα πήγαιναν καταπληκτικά...

Ο τροχονόμος που αντικατέστησε τη "βοϊδομάτα" σταμάτησε την κυκλοφορία(!) για να κατεβάσω τη μηχανή από το πεζοδρόμιο και αφού αλληλοχαιρετηθήκαμε ξεκίνησα την απογευματινή μου βόλτα παραλιακά για το La Goulet...

89943

Uriah Heep
23/05/2007, 17:15
Πριν βγώ στον παραλιακό, αποχαιρετήθηκα και με τον ....Μεγάλο...

89947

Uriah Heep
23/05/2007, 17:19
Έφτασα στο La Goulet που στα γαλλικά σημαίνει...ο οισοφάγος, λόγω της θέσης του λιμανιού στην ένωση της θάλασσας με την λίμνη της Τύνιδας...

89949

Uriah Heep
23/05/2007, 17:21
Χαρακτηριστική είναι η Οθωμανική Κάσμπα...το φρούριο δηλαδή...

89950

Uriah Heep
23/05/2007, 17:32
Με το που φθάνω στο λιμάνι πλακώνουν πιτσιρικάδες που πουλάνε οτιδήποτε μπιχλιμπίδι μέχρι και αμφορείς...
Εκτός της πραμάτιας τους, πουλάνε και άχρηστη εξυπηρέτηση για το πού είναι τα γραφεία, που να σταματήσεις, που βγάζεις εισιτήρια, από που θα πας στο τελωνείο στη συνέχεια και άλλα τρελλά...
...λες και στην Αφρική φτάσαμε με αερόστατο!
Εδώ στη φωτογραφία μέχρι να πάω στα γραφεία της εταιρίας να ρωτήσω για το καράβι, μου έχουν κολλήσει και αυτοκόλλητο για να έχω προνομιακή σειρά στον έλεγχο για το πλοίο που θα φύγει σε λίγο με την ίδια εταιρία αλλά για ...Μασσαλία!

Το βίσμα για τη σειρά και το τουμπερλέκι πακέτο 2 ευρώ! Ήταν άτυχος ο πιτσιρικάς γιατί δεν θα ταξίδευα για Μασσαλία...Παρ΄όλα αυτά μου χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο στη φωτογραφία...

89951

Uriah Heep
23/05/2007, 17:37
Με το που πλακώσανε και δύο BMW από πίσω μου...περιμένοντας να προχωρήσω προς το τελωνείο...
...την έκανα για Τύνιδα γιατί χωρίς να το καταλάβω θα μπορούσα να βρεθώ στη Μασσαλία...

89952

Uriah Heep
23/05/2007, 17:45
Πίσω στο κέντρο πάρκαρα σ΄ένα πεζόδρομο και έκανα μια βόλτα για να δώ που θα απολάμβανα έναν απογευματινό καφέ...

89953

Uriah Heep
23/05/2007, 17:51
Για τις ενδιαφερόμενες σικάτες κυρίες, ο maitre Abdullah ενημερώνει την πελατεία του (με ταμπελίτσα στο κλειστό κατάστημα) ότι δέχεται μόνον κατόπιν ραντεβού...

89954

Uriah Heep
23/05/2007, 18:08
Αφρικανός χρηματιστής μόλις πληροφορήθηκε την έρευνα που διέταξε στην Ελλάδα ο εισαγγελέας και για άλλα ομόλογα, λιποθύμησε στην είσοδο του γραφείου του...

89957

Uriah Heep
23/05/2007, 18:11
Μια πρόταση από Αφρικάνο διακοσμητή, για επένδυση τοίχων σε εισόδους κτιρίων...

89958

Uriah Heep
23/05/2007, 18:21
Σύσσωμη η καλλιτεχνική dream-team της Τυνησίας...ποζάρει στις αφίσσες του καταστήματος...

...ο ήχος απο τα μεγάφωνα του καταστήματος "καλύπτει" όλο τον πεζόδρομο...

89959

Uriah Heep
23/05/2007, 19:13
Στο καφενείο που κάθησα για ν΄απολαύσω το απογευματινό μου τσάι αφού τελείωσα με το απογευματινό briefing με το σπίτι, έχοντας αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά...

...και ενώ απολάμβανα τα αράβικα κομμάτια από τον παραδιπλανό μουσικό οίκο, έρχεται μ΄ένα ποδήλατο, βαρυφορτωμένο με τσάντες μπρος-πίσω, ένας τύπος με τον οποίον είχα "ξανατρακαριστεί" στους δρόμους της Τυνησίας τουλάχιστον δύο φορές...Το ίδιο με θυμόταν κι αυτός...Κάθεται στο τραπέζι και μου συστήνεται: Bertrand στο μικρό, Ελβετός δημοσιογράφος, ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο!
Εν ολιγοις, είχε τελειώσει με το Λωζάνη-Σιγκαπούρη και γύρω στους 7-8 μήνες έκανε τον γύρο της Μεσογείου. Είχε έρθει από την Αλγερία "παίζοντας" το κεφάλι του κάθε μέρα. Στον χάρτη που μου έδειξε ανα 50 χλμ είχε διάφορα κυκλάκια σε χωριά που τον συμβουλεύανε οι ντόπιοι να αποφύγει λογω απαγωγών, ληστειών και ...τινών ακόμη δολοφονικών πράξεων...Κυκλοφορούσε αυστηρά μέχρι τις 5 το απόγευμα και μετά σε ξενοδοχείο. Για σκηνή στην Αλγερία ούτε λόγος. Γύρισε όλη τη Β. Τυνησία, κατέβηκε όλη την παραθαλάσια ανατολική πλευρά και δοκίμασε να μπεί στη Λιβύη. Η βίζα θα αργούσε 9 μέρες (εξ ού και "του κώλου τα ενιάμερα") και για να μη χάνει τζάμπα χρόνο ανέβηκε Τύνιδα με το τρένο, για να περάσει απόψε στη Σικελία, να κάνει ένα ψιλογύρο 2-3 μέρες και απο εκεί να περάσει με καράβι στη Μάλτα ώστε μετά να ξαναγυρίσει στην Τυνησία για να περάσει από εκεί στη Λιβύη...
Υπήρχε καλύτερη αφορμή, για να πάρω κι εγώ το ίδιο καράβι τα μεσάνυχτα μαζί με τον Μπερτράν για την Σικελία?
Η συζήτηση και η παρέα μαζί του ήταν ...εμπειρία ζωής...
Οι καθημερινές του ιστορίες ήταν ...τόσο παράδοξες για τον κοινό εκπρόσωπο του μεταλλαγμένου μέσου όρου...
Το χιούμορ του "killing"...
Ο στόχος του ...να ζήσει αυτό που υπάρχει στον πλανήτη...πέραν των πλασματικών δελτίων ειδήσεων...
Η πρόσκληση από πλευράς μου, να τον φιλοξενίσω όταν φτάσει στην Ελλάδα γύρω στο τέλος Φθινοπόρου (πάντα μιλάει με εποχές και όχι με ημερομηνίες) και να συμμετάσχει σε ένα ΔΣ στη Μυρσίνη έγιναν με ενθουσιασμό αποδεκτά από την πλευρά του...
Ξεκινήσαμε λοιπόν για το La Goulet. Εγώ με τη μοτό αυτός με το ποδήλατο... Στο δρόμο σταμάτησε και για μιά βουτιά στην λίμνη της Τύνιδας για να του φύγει η κούραση από την ολοήμερη ποδηλασία.....είναι τρελλοί αυτοί οι Ελβετοί...

Uriah Heep
23/05/2007, 19:39
Αφού περάσαμε όλες τις διαδικασίες ανεβήκαμε στο καράβι της Grimaldi ferries για Παλέρμο.
Ήταν μιά γλυκιά βραδυά, η θάλασσα ήρεμη και η θέα της Tunis by night εξαιρετική...
Η τελευταία εικόνα από την Αφρική...
...αύριο θα ξημέρωνε... για μας στην Ευρώπη...

89962

Uriah Heep
23/05/2007, 20:03
Φάγαμε στο πολύ καλό σέλφ σέρβις του πλοίου από μία σπαγγετάτα αλ πομοντόρο και συνεχίσαμε στο μπαρ μεχρι τις 3 τα ξημερώματα πίνοντας μπύρες...ακούγοντας απίστευτες ιστορίες από διάφορα μέρη του κόσμου από διηγήσεις του Μπερτράν...
Ο Μπερτράν κοιμήθηκε έξω στο κατάστρωμα, στο σλίπιν-μπάγκ, στο ζεστό θαλασσινό αεράκι μιας καταπληκτικής βραδυάς, μεσοπέλαγα μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης...
Τον ζήλεψα...Είχα κλείσει πάλι 4κλινη καμπίνα. Αυτή τη φορά ήμουν τυχερός, υπήρχε μόνο ένας Τυνήσιος συγκάτοικος που κοιμώτανε...
...με ένα ροχαλιτό σαν ρόγχο ετοιμοθάνατου ρινόκερου!
Ήμουνα γλυκά κουρασμένος.... μεθυσμένος ανάμικτα και από την μαγεία του ταξιδιού και των λίτρων μπίρας που καταναλώσαμε με τον Μπερτράν...

Στη φωτό με τον Μπερτράν πάνω στο καράβι...

89966

Uriah Heep
23/05/2007, 20:29
Φτάσαμε το πρωί στο Παλέρμο. Ο Μπερτράν θα διανυκτέρευε οπωσδήποτε μία βραδυά εκεί, για ανασυγκρότηση μετά από 3 μήνες στην Β. Αφρική. Χρειαζόταν σαμπρέλες, λάστιχα, ανταλλακτικά κλπ κλπ
Τον συνόδεψα στο Bed & breakfast που είχα μείνει την προηγούμενη βδομάδα στο Παλέρμο, αποχαιρετηθήκαμε και συνέχισα τον δρόμο μου προς Μεσίνα...
Φτάνοντας στη λιμάνι της, πήρα σχεδόν αμέσως το καράβι για το Ρέτζο Καλάμπρια...
Αμέσως ήρθαν στη μνήμη μου οι Πολωνοί με την κόκκινη GS1100...Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναβρεθούμε μ΄αυτό το ζευγάρι...
Τι μαγεία, τελικά, μπορεί να προσφέρει ένα ταξίδι...
Έφτασα στο λιμάνι του Ρέτζο. ΄Εβαλα βενζίνη και ξεκίνησα καρφί για Μπρίντιζι ή Μπάρι...
Θα έμπαινα στον Τάραντα και θα μάθαινα από που θα εύρισκα καράβι για την Ηγουμενίτσα. Από εκεί θα ήμουν σε απόσταση βολής. Τα κανονικά δρομολόγια των 7μμ δεν τα προλάβαινα με τίποτα...

Uriah Heep
23/05/2007, 23:56
Τα πράγματα έρχονταν αβίαστα μόνα τους...Το ταξίδι έκλεινε τον κύκλο του...Είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής...Ούτε καν σκέφτηκα να το "παιδέψω" ακόμα λίγο σε καμιά ακόμα πόλη της Ιταλίας...Ήμουν γεμάτος από έκπληκτικές εμπειρίες...
Σαν άνθρωπος ναϊφ και ρομαντικός στις αντιλήψεις, εισέπραξα σ΄αυτό το ταξίδι αυτό που ζητούσα...Ακατέργαστες εικόνες, αυθεντικές εμπειρίες και γεύσεις αληθινής ζωής...
Ταξιδεύοντας ασταμάτητα προς το βορρά και ακούγοντας το βελούδινο γουργουριτό της "βασίλισσας", άρχισα να ξαναβλέπω το "έργο" χωρίς υποτίτλους...
Οι εικόνες περνούσαν από μπροστά μου σαν τηλεοπτικά "τρέιλερ"...Ανακατωμένες...χωρίς συγκεκριμένη σειρά...
Ο Ζοζέφ, ο ημίθεος Σιτσιλιάνος, ο Πάουλ και η Ρικάρντα, ο ιδιοκτήτης του campement Ghilan, οι Πολωνοί, οι σφιχτοκούραδοι Γερμανοί, ο ινδός σταρ, οι 2 μαύροι να ροχαλίζουν στη μαύρη νύχτα προς τη μαύρη ήπειρο, ο καθηγητής κομπιούτερ στη Νεφτά, τα πιτσιρίκια που σκαρφάλωναν στη μηχανή στο Λε Κεφ...
Την στιγμή που περνούσε από τη ζελατίνα του κράνους το "τρέιλερ" με την μελιτζανί-ξεπερασμένης ημερομηνίας λήξεως-κυρία, με τον βετεράνο χίππυ να της ροκανίζει την σύνταξη, αδιαφορώντας αν αυτή μετουσιώνονταν σε ορυκτό...
...διακόπτεται η προβολή από το κορνάρισμα σπορ αυτοκινήτου που με ειδοποιεί για κάποιο πρόβλημα στα δεξιά!
Σε δέκατα του δευτερολέπτου βλέπω από τον καθρέφτη την δεξιά βαλίτσα να κρέμεται...

89981

Uriah Heep
24/05/2007, 08:21
Δεν ήθελε πολύ ακόμα, για να απαγκιστρωθεί η βαλίτσα και να "σκάσει" στην αουτοστράντα με ταχύτητα 130-140 χλμ...Το πρόβλημα ήταν το τι μπορούσε να προκαλέσει, σ΄αυτούς που ακολουθούσαν...
Οι δύο νεαροί Ιταλοί στο χαμηλό σπορ αυτοκίνητο, που με πλεύρισαν από τα αριστερά και με τις έντονες χαρακτηριστικές κινήσεις παντομίμα, "καθάρισαν" στο δευτερόλεπτο!

89997

Uriah Heep
24/05/2007, 08:40
Το πρόβλημα με τις πλαστικές βαλίτσες, που θα καταπονούνταν από το μεγάλο βάρος σε εκτός δρόμου κομάτια ήταν κάτι που με απασχολούσε πριν από την αναχώρησή μου...
Το τελευταίο βράδυ, κάθησα κι έκοψα ιμάντες σε διαστάσεις για αγκάλιασμα της βαλίτσας και για δέσιμο της μηχανής στα καράβια και τους έραψα "σταυροβελονιά" σε πλαστικά "κλιψάκια", με τα χεράκια μου δια παν ενδεχόμενον...
Θα έπρεπε να τους τοποθετώ καθημερινά στις βαλίτσες προαιρετικά...
Με αυτό το απλό δέσιμο η βαλίτσα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα για τα επόμενα 800 χλμ...

89999

Uriah Heep
24/05/2007, 09:08
Έφτασα το βράδυ στο σούρουπο...Έβγαλα στο λιμάνι εισιτήριο και μπήκα με τη "βασίλισσα" για την τελευταία θαλάσσια διαδρομή πριν τον επαναπατρισμό...
Πήγα αμέσως στο κατάστρωμα του πλοίου βλέποντας το Μπάρι να καλύπτεται σιγά-σιγά από το σκοτάδι...
Το να βλέπω από το κατάστρωμα ενός πλοίου το πέλαγος, μου προκαλούσε έναν ακαθόριστο μαγνητισμό και μιά παντοδύναμη γοητεία...
Όταν αυτό συνδέονταν και μ΄ένα υπέροχο ταξίδι ένοιωθα ότι είχα δραπετεύσει από την πεζή πραγματικότητα και είχα οδηγηθεί σ΄έναν άγνωστο παράδεισο...
Αυτή τη φορά δεν την πάτησα με καμπίνες και τα όσα συνεπάγεται τέτοιου είδους διανυκτέρευση...Δεν θα άφηνα...οι κλανιές ενός βιοτέχνη παστών ψαριών σε μια καμπίνα, να μου χαλάσουν το θεϊκό άρωμα που μου άφηνε το απίθανο ταξίδι...
Είχα κλείσει μία θέση πολυθρόνας αριθμημένης, που έμπαινες στην καλοκλιματισμένη αίθουσα μόνο με το εισιτήριο κλειδί...
Κι αυτό θα συνέβαινε μόνο για τις λίγες ώρες ύπνου που θα έκανα, μετά την απόλαυση της θαλασσινής αύρας, πίνοντας μπύρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες....

Φωτό...το λιμάνι του Μπάρι...

90000

Uriah Heep
24/05/2007, 09:17
Κάνοντας μιά φιλότιμη προσπάθεια να κατεβάσω την στάθμη, της τελευταίας Warsteiner παρέα με άλλους ξενύχτιδες στο πολύ καλό μπαρ τo πλοίου...

90001

Uriah Heep
24/05/2007, 09:23
Μόλις κατεβήκαμε στην Ηγουμενίτσα, φούλαρα και έφυγα "καρφί" για Σαλονί...

Τα μέρη γνωστά και χιλιοπερασμένα...
...αλλά τα παιγχνίδια της φύσης απίθανα, απρόβλεπτα κι ωραία...

90002

Uriah Heep
24/05/2007, 09:28
Η απάντηση της περιοχής της Κοζάνης, στους πανέμορφους λουλουδιασμένους αγρούς της Dougga...

90003

Uriah Heep
24/05/2007, 09:47
Έφτασα στη Θεσσαλονίκη...
...ευτυχισμένος στις αγκαλιές των αγαπημένων μου προσώπων...
...σε κατάσταση νιρβάνα...που δεν μπορούσε να αγγίξει το διάχυτο eurovision-mood εκείνης της βραδυάς, που βύθιζε μέχρι τα μπούνια τη χώρα σ΄ένα παράπηγμα πολιτιστικού πορνό...
Άκουγες από παντού..."Η Μολδαβία μας έδωσε τόσα, η Λιθουανία πήρε τόσα..."

...θυμίζοντάς μου ...το απίθανο που είπε ο Μπόστ..."αν έρθετε στην κηδεία μου...θα έρθω κι εγώ στη δική σας..."

Uriah Heep
24/05/2007, 10:21
Λίγες σκέψεις αντί για...ΕΠΙΛΟΓΟ

Το μοναχικό ταξίδι έδωσε ...αυτή την "άλλη διάσταση" στις εμπειρίες αυτής της γλυκιάς περιπέτειας...
...που για να πραγματοποιηθεί δεν απαιτήθηκαν περισσότερα χρήματα από ένα after market αμορτισέρ και μιά εξάτμιση...που ΔΕΝ έβαλα...ούτε και που χρειάστηκαν...
Ας σταματήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε για ...σπόνσορες σχεδιάζοντας περισπούδαστα και απρόσιτα γκλάμορους ταξίδια...
...Η περιπέτεια και το ταξίδι είναι δίπλα μας...
Απλά...γίνετε οι ίδιοι σπόνσορες της ...ζωής σας...

.................................................................................................... ..........
Ο απόηχος...

...ποιός άλλος?

Το κελάιδισμα των χιλιάδων πουλιών στην όαση Ksar Ghilan ανακατεμένη με τα γέλια των παιδιών που με περικύκλωναν όπου σταματούσα...
.
.
.
................θα αντηχούν για ΠΑΝΤΑ στην ψυχή μου...

......................................the end......................

crs-k
24/05/2007, 10:24
Τι να πει κανεις... :wacko:

Μαγικο το ταξιδι, μαγεια κι η περιγραφη! :a46:

How I wish... How I wish I was there ... :rolleyes:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
.................................................................................................... ..............................
Ο απόηχος...

...ποιός άλλος?

Το κελάιδισμα των χιλιάδων πουλιών στην όαση Ksar Ghilan ανακατεμένη με τα γέλια των παιδιών που με περικύκλωναν όπου σταματούσα...
...θα αντηχούν για ΠΑΝΤΑ στην ψυχή μου...

Ευχαριστω και για την τιμή που μου εκανες, να τ' ακουσω κι εγω. :a23:

Δεν εχω αλλα λογια ... :(

... εκτος απο το να σου ευχηθω...

Παντα τετοια φιλαρακι !!!

:smokin: :beer: :beer: :beer: :wave2:

:lol: :rotflmao: :lol:

Stergios69
24/05/2007, 10:27
Αυτό ακριβώς... :)
Αντε να σε δούμε και από κοντά για live περιγραφές... :D

PanVas
24/05/2007, 10:42

Ας σταματήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε για ...σπόνσορες σχεδιάζοντας περισπούδαστα και απρόσιτα γκλάμορους ταξίδια...

the end
Πες τα Χρυσόστομε!!!!!

Θα μπορούσε κανείς να κάνει όλο σου το κείμενο παράθεση και να έχει κάτι να πει για κάθε σου κουβέντα!

Συγχαρητήρια και λιτανείες περιττεύουν.
Νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια κρίσης του τρόπου μετάδοσης και περιγραφής των εμπειριών σου!

Για το ταξίδι καθ' αυτό πάλι...
:a18: :a19: :a20: :a012: :a08:

Προσωπικά θα ήθελα να σε γνωρίσω με την πρώτη ευκαιρία και να διακρίνω το κρυφό χαμόγελο της ικανοποίησης και της γαλήνης που υπάρχει μετά από ένα τόσο γεμάτο αναμνήσεις, χρώματα και αρώματα ταξίδι! Να ακούσω και από κοντά όλες αυτές τις ιστορίες που βίωσες και μέσα από το γυαλί της οθόνης δεν μπόρεις να μας μεταδώσεις.

Πάμε για άλλα, πιο τρελά και πιο μεγάλα!
Γιατί ως γνωστόν, όταν γυρνάς από ένα τέτοιο ταξίδι, αντί να νιώσεις ότι γέμισες και δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο, απλά σου έχει ανοίξει η όρεξη και θες να φύγεις πάλι και πάλι!
Είναι ιός και εξαπλώνεται! Σε όλο μας το σώμα, σε όλο το forum!(?)

Και πάλι μπράβο!

Άντε και στο Νational Geographic!
Και αν δεν σε θέλουν εκεί μπορείς να γράφεις σε περιοδικό γκουρμέ με συνταγές για παστούς γαύρους!!!!! :rotflmao:

Μπύρες, φιλίες και λιακάδα να συντροφεύουν όλα σου τα χιλιόμετρα!!!
:beer: :beer: :sun: :sun: :beer: :beer:

powerphot
24/05/2007, 10:46
Τελείωσε? :( Τι θα διαβάζω τώρα? :(
:a013: :a013: :a013:
:a23: :a23: :a23: :a23:
:a013: :a013: :a013:
:beer: :beer: :beer:

x-rider
24/05/2007, 10:48
ομορφες εμπειριες

:sun: :beer: :beer: :sun:

TOMASKTM
24/05/2007, 10:49
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!

Cpt. Haddock
24/05/2007, 10:51
Βασίλη...

Ότι και να πω ειναι λίγο....

Απλά ανυπομονω, όταν θα ανέβω πάνω με τον Τίγρη να σε ακούσω να μου τα λές απο κοντά!

Να είσαι πάντα καλά και να ταξιδεύεις άρχοντα

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

και να βάζεις και πιο μεγάλες φωτό :rotflmao: :beer: :wave2:

makis206
24/05/2007, 10:55
Τι να πω αφού αυτά :a23: αυτά :a19: κι αυτά :a20: δείχνουν πάρα πολύ λίγα..

Να ευχηθώ μόνο να ξαναζήσεις σύντομα κάτι παρόμοια μοναδικό !

Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που τα μοιράστηκες μαζί μας Βασίλη !

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

OldMan
24/05/2007, 11:46
:wave2: :beer: :wave2: :beer: :wave2:

Τελικά ....

Πολύ καλά έκανες...!!! :a19:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
και να βάζεις και πιο μεγάλες φωτό
Άστο αυτό τώρα....:D

MikeG
24/05/2007, 11:51
Απλά καταπληκτική η περιγραφή, το όλο σου ταξίδι.Εύχομαι να είσαι γερός και δυνατός και να κάνεις πράξη ότι άλλο βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου. Ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσεις ήδη να επεξεργάζεσαι το επόμενο βήμα.
Δε πρόλαβα να σε χεραιτήσω μιας & κατηφόρησα προς τα νότια αλλά σίγουρα θα τα ξαναπούμε σε κάποια διαδρομή.
Καλή επιτυχία & στο επόμενο!

:beer: :beer: :wave2: :a19: :a18:

618RR
24/05/2007, 12:03

Το μοναχικό ταξίδι έδωσε ...αυτή την "άλλη διάσταση" στις εμπειρίες αυτής της γλυκιάς περιπέτειας...
...που για να πραγματοποιηθεί δεν απαιτήθηκαν περισσότερα χρήματα από ένα after market αμορτισέρ και μιά εξάτμιση...που ΔΕΝ έβαλα...ούτε και που χρειάστηκαν...

.................................................................................................... ..............................
Ο απόηχος...

...ποιός άλλος?

...θα αντηχούν για ΠΑΝΤΑ στην ψυχή μου...

the end

Απλά... σ΄ ευχαριστώ...

:a012:
:a18:
:a08:

Ελπίζω να σε πετύχω κάποια στιγμή στη Μυρσίνη... για να σε ευχαριστήσω από κοντά...

Και οι μπύρες :beer: (κρασί, ρακί, whatever) δικές μου!

:wave2: :wave2: :wave2:

Nostra
24/05/2007, 12:59
Δάκρυσα...

χαμογελώ...

ξαναδακρύζω...

σε ευχαριστώ...

:smilea:

cityfly
24/05/2007, 14:03
:wave2: :wave2: :wave2:

Timberg
24/05/2007, 14:04

Για να θυμόντε οι "παπούδες" και να ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ οι νέοι.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
για το ταξίδι, για την αφήγηση, για όλα

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

raistlin
24/05/2007, 14:48
Ένα μεγάλο μπράβο για το ταξίδι και ένα μεγαλύτερο για την περιγραφή...ήταν πολύ όμορφα απ όσο μπορώ να φανταστώ να σαι καλά να τα ξανακάνεις και όλοι να τα πάνε τέτοια τα ξίδια στη ζωή τους:)

filipp0s
24/05/2007, 15:42
Mπράβο κι από μένα, καταπληκτικές και αρκετά "ευστοχες" οι περιγραφές σου...Μου αρεσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι και αναλύεις τον κόσμο γύρω σου...
...σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να κάνεις τα ταξίδια που γουστάρεις, μόνος σου ή με παρέα.

Φίλε Uriah :a19:

Φίλιππος:wave2: :wave2:

Druuna
24/05/2007, 17:02
Τα λογια ειναι πολυ φτωχα για να περιγραψουν τα συναισθηματα που μου προκαλεσες....

Απλα απο εμενα :a10: :a18: :a23: :a23: :a19:

Tropeas
24/05/2007, 17:05
....
δεν έχω πολλά να πώ,
σίγουρα μας ταξίδεψες με τις εικόνες σου ...
αλλά με την περιγραφή σου απογείωσες και τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας!!!
απλά ΜΠΡΑΒΟ!!!:beer: :a19: :a18: :a20:

BIG BLACK
24/05/2007, 18:37
Πριν δύο χρόνια ήμουν και εγώ εκεί.....

Από τις περιγραφές σου είναι σαν να πήγα πρώτη φορά:p

Trickster
24/05/2007, 20:55
Ήταν ίσως το καλύτερο thread που έχω διαβάσει στο forum του moto.gr. :beer: :beer:
Πραγματικά με είχες σε μια οθόνη κολλημένο τόσες μέρες... :D
Είναι αυτά τα ταξίδια, σαν το δικό σου, από τα λίγα που όσο στα αφηγούνται γίνονται σιγά σιγά όνειρο ζωής..

Να πώ μπράβο; Και πάλι λίγο είναι..
:wave2: :wave2:

BTW επειδή δεν ξέρουμε που πέφτουν όλες οι τοποθεσίες που περιέγραψες.. αν μπορεί κανένας ας ποστάρει ένα χάρτη με την διαδρομή που διάνυσες...

kalesin
24/05/2007, 21:00
Απο την ωρα που ξεκινησαν να μπαινουν οι πρωτες φωτογραφιες κ περιγραφες, σκεφτομουν τι θα μπορουσα να γραψω για να εκφρασω ολα αυτα τα συναισθηματα που αρχισαν να γεμιζουν την ψυχη μου

Σε καποια φαση τα συναισθηματα ξεχυλεισαν κ δεν μπορεσαν να βρουν τροπο να εκφραστουν, βλεπεις οι περιγραφες σου κ το ξεδιπλωμα του ταξιδιου ειχαν μπλοκαρει τους εκφραστικους μου τροπους

οσο εφτανες με τις περιγραφες πισω στην μαμα πατριδα, τοσο ευχομουν να εχεις ξεχασει να περιγραψεις πολλες ακομα καταστασεις, περιμενα μετα το The End για καποιες ακομα εικονες, για λιγη ακομα καταθεση ψυχης.

Το επαθα οπως σε καποιες ταινιες που μου αρεσουν που καθομαι κ χαζευω τους τιτλους τελους περιμενωντας να πεταχτει κατι κ να πει "ξερετε δεν τελειωσαμε ακομα. εχει αλλο τοσο το εργο"

Ευχαριστω για το ταξιδι που μου εκανες. Να εισαι παντα καλα να ζεις τη ζωη σου οπως της αρμοζει κ χωρις να την προσβαλεις

:beer:

σε καποια στιγμη, διαλεξε μερικες φωτογραφιες κ ανεβασε τις καπου στο κανονικο τους μεγεθος..

Uriah Heep
24/05/2007, 21:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
BTW επειδή δεν ξέρουμε που πέφτουν όλες οι τοποθεσίες που περιέγραψες.. αν μπορεί κανένας ας ποστάρει ένα χάρτη με την διαδρομή που διάνυσες...

Όντως, μετά τον χάρτη-γιαουρτόπιττα που έβαλα σε κάποιο πόστ, είχα στο νού μου να βάλω έναν συνοπτικό όλου του ταξιδιού με την βοήθεια γνωστού στο φόρουμ για την "μαεστρία" του στους χάρτες, φίλου...
...αλλά το ξέχασα!
Εδώ ξέχασα να περάσω τον χάρτη της Τυνησίας στο GPS!!!

Παραμένω γραφικός και πιστός στο δόγμα..."ρωτώντας πας στην πόλη..."

...κι αν τελικά χαθείς και βρεθείς αλλού...ακόμα καλύτερα!!!

Lupo
24/05/2007, 22:34
Περίμενα, πρίν να γράψω εδώ μέσα, με την ελπίδα να έχει κι άλλο.

Νά 'σαι καλά, και σ'ευχαριστώ. :beer: :wave2:

Σε κάτι τέτοια ταξίδια, πάντα γνωρίζεις έναν σημαντικό άνθρωπο.
Τον εαυτό σου!

dirtbird
24/05/2007, 22:37
Όταν δεν ήμουν σε πραγματικά καλή διάθεση, δεν άνοιγα να διαβάσω την συνέχεια του ταξιδιωτικού σου παρόλο που έβλεπα τα updates.

Didn't want to ruin the experience.... :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

the_passenger
24/05/2007, 23:44
:a23: :a23: :a23:

kostasnaoum
25/05/2007, 01:47
:a20: :a20: :a20: :a20:

Να εισαι καλα να ταξιδευεις

kostasnaoum
25/05/2007, 01:55
Υπαρχει προσβαση για την Κσαρ γκιλαν απο ασφαλτο?
Γιατι το TDM δεν νομιζω να τα καταφερει στην ερημο με τα ασφαλτινα λαστιχα του.
Φευγουμε σε 2 μηνες και θα ηθελα να παω στην συγκεκριμενη οαση.

:) :) :) :) :) :)

Uriah Heep
25/05/2007, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasnaoum
Υπαρχει προσβαση για την Κσαρ γκιλαν απο ασφαλτο?
Γιατι το TDM δεν νομιζω να τα καταφερει στην ερημο με τα ασφαλτινα λαστιχα του.
Φευγουμε σε 2 μηνες και θα ηθελα να παω στην συγκεκριμενη οαση.

:) :) :) :) :) :)

Από τον δρόμο Douz-Matmata υπάρχει κάπου στα μισά η παληά διασταύρωση, απ΄ όπου ξεκινούσε προς το νότο, ο δρόμος του πετρελαϊκού αγωγού που μέχρι τελευταία ήταν χωμάτινος και πολλές φορές σκεπασμένος με άμμο...
Αυτός τώρα είναι ολόκληρος ασφαλτοστρωμένος, όλο ευθεία καρφί, αλλά θέλει προσοχή γιατί έχει πολλά κομμάτια που ανηφορο-κατηφορίζουν...και μόλις βγείς από μιά ανηφορίτσα και δεν έχεις ορατότητα υπάρχει η πιθανότητα να τρακάρεις με καμήλες...χωρίς πλάκα...
Εγώ το έμαθα μόνο την στιγμή που τον πάτησα, γιατί σε όλα τα γύρω μέρη το κρύβουν επιμελώς για να "πουλήσουν" διαδρομή με 4Χ4 η Quad...Η άσφαλτος τους έκανε μεγάλη ζημιά...
Εάν το γνώριζα κι εγώ από την αρχή, δεν θα τραβούσα το ζόρι για το πως θα πάω, αλλά από εκεί θα προγραμμάτιζα τις εξορμήσεις μου για άλλες οάσεις...
Καλό ταξίδι και ότι πληροφορία χρειαστείς...εδώ είμαστε...

latris mixanis
25/05/2007, 13:06
Απλά :a23: :a23:

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!

tifoefs
25/05/2007, 13:43
Καταπληκτικη αφηγηση Βασιλη !
Κριμα που τα καλα τελειωνουν γρηγορα αλλα μενουν οι αναμνησεις να δινουν γραμμη για νεες εξορμησεις !

Η κοριομαχια σου με εκανε να λοιωσω στα γελια και ο τροπος που ειδες τους ανθρωπους εκει ειναι οτι ακριβως βλεπω απο τους αφρικανους μεταναστες εδω !
Ειναι οι μονοι ανθρωποι που ειναι ακομα απλοι και πονηροι και δε σε "μαμανε" με το χαμογελο και την ευγενεια των βορειοευρωπαιων !

Καλα νασαι και μην αφησεις την ορεξη σου να βγαλει αραχνες !
Μια στο καρφι και μια στο πεταλο !

:beer: :beer: :beer: :wave2:

dimzab
25/05/2007, 13:50
Πάντα τέτοια!!!

Mimas
25/05/2007, 14:08
Νά'σαι πάντα καλά και να μας ταξιδεύεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

VANDA
25/05/2007, 14:19
Συγκινήθηκα γμτ..

Μπράβο για όλα! :a19: :a18: :a10:

$py
25/05/2007, 15:43
Με ταξίδεψες, με έκανες να ζηλέψω και να ονειρευτώ.

Ευχαριστώ

:beer: :wave2: :beer:

Αν επιτρέπετε το κόστος το ταξιδιού συνολικά πόσο ήταν?

Zid
25/05/2007, 18:02
:a18: πολύ όμορφο ταξίδι , φοβερή εμπειρία ,ταξιδεύω ακόμα με τις περιγραφές , θα το ξαναδιαβάσω σίγουρα χεχεχ :a19:

adam_tsouk
26/05/2007, 10:33
θελω να βρω λιγο παραπανω χρονο ακι να το διαβασω ΟΛΟ αργα και χαλαρα.

ο,τι και να πουμε ειναι λιγο.

για μενα Βασίλη εκανες αυτο που ισως μεινει μια ζωή ανεκπλήρωτο όνειρο για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Όπως και να έχει σου εύχομαι να είσαι πάντα γερός και να τα καταφερεις για ακομα πιο μακρυα

AXL954
26/05/2007, 12:15
Οι φωτογραφίες σε συνδυασμό με την μυθιστορηματικού ύφους περιγραφή, και το καταπληκτικό χιούμορ που με έκανε πολές φορές να πεθαίνω στα γέλια ακόμα και στο γραφείο, με έκαναν να αισθανθώ ότι έκανα και εγώ αυτό το ταξίδι, ένιωσα την ίδια χαρά, μοιράστηκα τις ίδιες εικόνες και τις ίδιες ... μυρωδιές. Πέτυχες αυτό που λίγοι καταφέρνουν: να μας κάνεις κοινωνούς των εμπειριών και των εικόνων σου!!!

Πραγματικά ένα μεγάλο Ε Υ Γ Ε!!!

"Η περιπέτεια και το ταξίδι είναι δίπλα μας...
Απλά...γίνετε οι ίδιοι σπόνσορες της ...ζωής σας..."[B]

:a23: :a23: :a23:

el_hymador
26/05/2007, 12:31
Ενα μεγαλο ευχαριστω που μοιραστηκες τις εμπειριες σου μαζι μας.

Και ενα μεγαλο μπραβο.

Ο επιλογος-κλεισιμο του ταξιδιωτικου σου πρεπει να γινει sticky.

:wave2:

gcrook
26/05/2007, 17:46
Ισως η μοναδικη φορα εδω μεσα που η αφηγηση ηταν καλυτερη απο το ιδιο το ταξιδιωτικο.
Και οταν μιλαμε για ενα ταξιδιωτικο, ανειρο ζωης, τοτε εχουμε στα χερια μας μια very fucking good αφηγηση!

FZMAN
27/05/2007, 07:52
Μπράβο πολύ καλό το ταξιδιωτικό σου.:a013:

road spirit
27/05/2007, 22:17
νιωθω λιγος, πραγματικα λιγος, γιατι εχω στο μυαλο τετοια ταξιδια και δεν ξερω ποτε θα παρω το θαρος και την αποφαση να τα κανω.

ΜΠΡΑΒΟ!

funmoto
28/05/2007, 15:59
Σε μια τέτοια αφήγηση ενός αντίστοιχα ονειρεμένου ταξιδιού δύο λέξεις ταιριάζουν θαρρώ:

ΔΕΟΣ

και

ΣΕΒΑΣΜΟΣ

:a23:

Ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα να το μοιραστούμε!!!

Uriah Heep
29/05/2007, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Με ταξίδεψες, με έκανες να ζηλέψω και να ονειρευτώ.
Ευχαριστώ
:beer: :wave2: :beer:
Αν επιτρέπετε το κόστος το ταξιδιού συνολικά πόσο ήταν?

Το "καθαρό" κόστος του ταξιδιού ήταν 850 ευρώ, μετά των περιγραφθέντων γευμάτων συμπεριλαμβανομένων και των ποτών, ΦΠΑ κλπ κλπ...
Σ΄αυτά προσθέτεις έναν γενικό έλεγχο σε μία άψογα συντηρημένη μηχανή που οφείλεις να διατηρείς ΠΑΝΤΑ + μία αλλαγή λαδιών-φίλτρου + ΜΙΣΗ φθορά ενός σετ χωμάτινων ελαστικών.
Επι πλέον πράσινη κάρτα (διεθνής ασφάλεια) 10 ευρώ+διεθνές δίπλωμα από την ΕΛΠΑ, που το είχα...και έχει ισχύ για 3 χρόνια...

...και για να γίνω πιό σαφής...μ΄αυτά τα λεφτά δεν αγοράζεις ούτε ...υπογλώσσιο εικονικής περιπέτειας από την Touratech...