Σύνδεση

View Full Version : Αδελφές και παλικάρια, γίναμε μαλλιά κουβάρια...

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5

x-rider
03/11/2004, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Τι οικογενειες να θελουν ρε?
Καραγκιοζλικια ειναι αυτα !
Θελουν να μπορουν να συζουν και να απολαμβανουν της ευννοιας του νομου οπως ολα τα ζευγαρια που συζουν (παντρεμενα)!
Ο ιδιος ο γαμος ειναι για μενα καραγκιοζλικι.
Μια απλη δηλωση συμβιωσης θα επρεπε να ειναι αρκετη.
Δηλαδη την συνοχη σε μια οικογενει την ενισχυει το κωλοχαρτο που υπογραψε ενας Παππας ή ενας Δημαρχος?
Δυναμωνει την αγαπη σου για τα παιδια σου?
Καραγκιοζλικια!!!
Εεεε!!! Σ' αυτα τα καραγκιοζλικια θελουν να συμετεχουν κι αυτοι(ες)!

ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΕΩ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΥΤΑ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ? ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ???????

Θάνος
03/11/2004, 12:11
Οταν δυστυχως ξεκινανε οι ρατσιστοφασιστικες συμπεριφορες, δεν εχουν σταματημο.
Το καλυτερο ειναι η ενημερωση και η μορφωση.

Οσο για την τηλεοραση ...
Τι να κανουμε?
Αυτα πουλανε στο κοινο εκεινων των ωρων ...
Ας προσπαθησουμε να αλλαξουμε αυτο το κοινο.
Να το κατευθυνουμε καπου αλλου ...
Ας ξεκινησει ο καθενας μεσα απο το σπιτι του ...
Μεχρι τοτε ...
Κλεισε την τηλεοραση, οπως κι εγω.

Ρε συ Χρήστο... νομίζω ότι δεν τα βλέπεις σωστά τα πράγματα...

Για να μην φτάνουμε σε ρατσιστοφασιστικές συμπεριφορές, είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιους κανόνες ηθικής ως λαός. Στο κάτω κάτω το ήθη μαζί με τα έθιμα αντέχουν στο χρόνο και καθορίζουν το ποιοι είμαστε.

Η ενημέρωση και η μόρφωση είναι εποχιακά. Αύριο γίνεται ένας πόλεμος και περνάνε 1-2 γενιές μέχρι να αποκτήσουμε ξανά το επίπεδο μόρφωσης που έχουμε σήμερα. Τι θα γίνει; Θα γίνουμε όλοι ανήθικοι εγκληματίες;

Ακόμα και η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στον τομεά αυτό κι ας ξέρω ότι δεν συμφωνείς. Εκείνο που εγώ βλέπω τον τελευταίο καιρό είναι ότι χάνουμε την ηθική μας. Έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα και αδιαφορούμε προκλητικά. Η μόδα των γκέυ είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος.

Το να λες κλείσε την τηλεόραση δεν είναι λύση. Εσύ μπορείς και θέλεις να την κλείσεις. Εσύ όμως είσαι ένας. Οι πολλοί δεν θα την κλείσουν για χίλιους δυο λόγους. Περιμένεις λογική και σωστή κρίση από τη μάζα;

crs-k
03/11/2004, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από x-rider
ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΑ
ΛΕΩ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΥΤΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ? ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ???????

Εγω προσωπικα οχι !!!
Τι θα λεει το παιδακι ο μπαμπας μου και ο μαμας μου ή ο μαμας μου και η μαμα μου ???

:lol: :rotflmao: :lol:

Απο την αλλη θα πει καποιος πιο ανοιχτομυαλος απο μενα, θα βρουν στεγη και αγαπη καποια παραπεταμενα παιδακια ακομα ... :rolleyes:

Δεν ξερω ...

bm_gr
03/11/2004, 12:16
Εχω δωσει καποιες εντολες νομιζω ...

"Μη αναφερεις το Ονομα μου επι ματαιω!"

Γαμ#$%το παλι 0δενικο (κουλουρα) θα φαω...

crs-k
03/11/2004, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
Ρε συ Χρήστο... νομίζω ότι δεν τα βλέπεις σωστά τα πράγματα...

Για να μην φτάνουμε σε ρατσιστοφασιστικές συμπεριφορές, είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιους κανόνες ηθικής ως λαός. Στο κάτω κάτω το ήθη μαζί με τα έθιμα αντέχουν στο χρόνο και καθορίζουν το ποιοι είμαστε.

Η ενημέρωση και η μόρφωση είναι εποχιακά. Αύριο γίνεται ένας πόλεμος και περνάνε 1-2 γενιές μέχρι να αποκτήσουμε ξανά το επίπεδο μόρφωσης που έχουμε σήμερα. Τι θα γίνει; Θα γίνουμε όλοι ανήθικοι εγκληματίες;

Ακόμα και η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στον τομεά αυτό κι ας ξέρω ότι δεν συμφωνείς. Εκείνο που εγώ βλέπω τον τελευταίο καιρό είναι ότι χάνουμε την ηθική μας. Έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα και αδιαφορούμε προκλητικά. Η μόδα των γκέυ είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος.

Το να λες κλείσε την τηλεόραση δεν είναι λύση. Εσύ μπορείς και θέλεις να την κλείσεις. Εσύ όμως είσαι ένας. Οι πολλοί δεν θα την κλείσουν για χίλιους δυο λόγους. Περιμένεις λογική και σωστή κρίση από τη μάζα;

Το μεγαλο προβλημα φιλε, ειναι αυτο ακριβως που αποκαλεις "μεγαλη μαζα".
Ολοι την χρησιμοποιουν!
Και για να την κατευθυνουν μετερχονται εργαλεια, οπως η θρησκεια (φοβος), τα ηθη και εθιμα, κ.α.
Το κρατος που θελει πραγματικα να προοδευσει, ΜΟΡΦΩΝΕΙ αυτην την μαζα, ωστε να διασπαστει σε ατομα με αυτονομη σκεψη!

Εγω που στην ζωη μου δεν περπαταω παντα με τους κανονες αυτης της μαζας και ειμαι "ανηθικος" γι' αυτην, θεωρω τον εαυτο μου πολυ πιο ηθικο ατομο σε σχεση με την μεγαλη πλειοψηφια αυτης της μαζας.

Γιατι η ηθικη ειναι κατι που το κουβαλαει μεσα του ο καθενας.
Δεν ειμαι ηθικος αν πηγαινω καθε Κυριακη και προσευχομαι, ενω βγαινοντας κλωτσαω το γατακι που καθοταν στ' αμαξι μου ...

Θα μπορουσα να πω πολλα για το θεμα της ηθικης, και ισως πω πιο μετα γιατι τωρα πρεπει να φυγω για δουλεια ...

milaber
03/11/2004, 12:22
Εγω προσωπικα οχι !!!
Τι θα λεει το παιδακι ο μπαμπας μου και ο μαμας μου ή ο μαμας μου και η μαμα μου ???

Απο την αλλη θα πει καποιος πιο ανοιχτομυαλος απο μενα, θα βρουν στεγη και αγαπη καποια παραπεταμενα παιδακια ακομα ...

Θα λένε μάλλον ο μαμπάς μου και η μπαμά μου!

Τα παραπεταμένα παιδάκια θα βρουν στέγη και όταν μεγαλώσουν θα την πουλήσουν για να πληρώνουν ψυχολόγους...

x-rider
03/11/2004, 12:24
Εγω προσωπικα οχι !!!

Απο την αλλη θα πει καποιος πιο ανοιχτομυαλος απο μενα, θα βρουν στεγη και αγαπη καποια παραπεταμενα παιδακια ακομα ... :rolleyes:

Δεν ξερω ...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΛΟΓΚΑΝ

ΠΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ,ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΣ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΣ

ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΑΤΑ..

ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΤΟΥ ΚΚΕ(ΚΝΕ) ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗΣΟΥ, Η ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,(ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΑΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ

ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΥΖΙ

ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!

free rider
03/11/2004, 12:29
....

Θάνος
03/11/2004, 12:47
Το μεγαλο προβλημα φιλε, ειναι αυτο ακριβως που αποκαλεις "μεγαλη μαζα".
Ολοι την χρησιμοποιουν!
Και για να την κατευθυνουν μετερχονται εργαλεια, οπως η θρησκεια (φοβος), τα ηθη και εθιμα, κ.α.
Το κρατος που θελει πραγματικα να προοδευσει, ΜΟΡΦΩΝΕΙ αυτην την μαζα, ωστε να διασπαστει σε ατομα με αυτονομη σκεψη!

Εγω που στην ζωη μου δεν περπαταω παντα με τους κανονες αυτης της μαζας και ειμαι "ανηθικος" γι' αυτην, θεωρω τον εαυτο μου πολυ πιο ηθικο ατομο σε σχεση με την μεγαλη πλειοψηφια αυτης της μαζας.

Γιατι η ηθικη ειναι κατι που το κουβαλαει μεσα του ο καθενας.
Δεν ειμαι ηθικος αν πηγαινω καθε Κυριακη και προσευχομαι, ενω βγαινοντας κλωτσαω το γατακι που καθοταν στ' αμαξι μου ...

Θα μπορουσα να πω πολλα για το θεμα της ηθικης, και ισως πω πιο μετα γιατι τωρα πρεπει να φυγω για δουλεια ...

Η θρησκεία δεν είναι φόβος. Μπορεί να περιέχει και λίγο φόβο αλλά δεν είναι αυτό το βασικό της δίδαγμα. Μάλλον εσύ επέλεξες να τη βλέπεις έτσι. Τέλος πάντων δεν είναι αυτό νομίζω το θέμα. Τη θρησκεία την ανέφερα ως μέσο διατήρησης ενός επιπέδου ηθικής πολύ καλύτερο από τα ΜΜΕ που δυστυχώς έχουν πια πάρει τα υνία.

Δηλαδή πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα ως λαός να γίνουμε άθεοι;

Να απορρίψουμε τη θρησκευτική έννοια του γάμου αλλάζοντας την με ένα απλό χαρτί συμβίωσης;

Να αποδεχτούμε την ομοφυλοφιλία ως κάτι καθημερινό, φυσιολογικό και να το βιώνουμε σε κοινή θέα;

Να επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται όπως όλοι οι άλλοι;

Καλά... θα ήθελες πραγματικά να δεις κάτι τέτοιο; Θα το χαρακτήριζες πρόοδο δηλαδή ή απλά φιλοσοφούμε εκ του ασφαλούς;

Τέλος πάντων... νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ! Ας πιούμε καμιά μπύρα καλύτερα! :beer:

Θάνος
03/11/2004, 13:27
Χαχα κοιτάχτε να δείτε πόσο επίκαιροι είμαστε. Μόλις είδα ότι στη ΝΕΤ συζητάνε ο Βαλιανάτος, ο Ασκητής, ένας ακόμα γιατρός και ένας παπάς με θέμα την ομοφυλοφιλία.

Ο μεν Βαλιανάτος πέφτει από τα σύννεφα όταν οποιοσδήποτε από τους καλεσμένους αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία ως πρόβλημα, διαταραχή ή τέλος πάντων ιδιαιτερότητα και λέει ότι "όχι είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι κανείς ομοφυλόφιλος και ουδέποτε αναρωτήθηκα γιατί κι εγώ είμαι ομοφυλόφιλος!"

Ο δε Ασκητής λέει ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε την ομοφυλοφιλία η οποία σαφώς και αποτελεί διαταραχή, αλλά οφείλουμε επίσης να μην την ενισχύουμε και να προσπαθούμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας προς την ετεροφυλοφιλική κατεύθυνση.

Αυτά... διαλέχτε και πάρτε!

Και επειδή το πρόβλημα της ηθικής δεν σταματάει εδώ, να ρωτήσω και κάτι άλλο...

Δεν έχει πέσει στην αντίληψη σας ότι έχει γίνει πολύ πολύ της μόδας το κέρατο; Τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, διαφημίσεις κλπ κλπ αναφέρονται συνέχεια με χιούμορ και απόλυτα φυσιολογικό και μοδάτο τρόπο στο κέρατο.

Σε λίγο καιρό το να κερατώνεις τη γυναίκα σου ή και το ανάποδο, δεν θα θεωρείται απλά φυσιολογικό, αλλά θα είσαι και πολύ ξενέρωτος, μπανάλ και ξεπερασμένος τύπος αν δεν το κάνεις.

Ας κλείσουμε την τηλεόραση... Κατά τα άλλα είμαστε στο σωστό δρόμο...

sniper
03/11/2004, 13:50
Χαχα κοιτάχτε να δείτε πόσο επίκαιροι είμαστε. Μόλις είδα ότι στη ΝΕΤ συζητάνε ο Βαλιανάτος, ο Ασκητής, ένας ακόμα γιατρός και ένας παπάς με θέμα την ομοφυλοφιλία.

Ο μεν Βαλιανάτος πέφτει από τα σύννεφα όταν οποιοσδήποτε από τους καλεσμένους αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία ως πρόβλημα, διαταραχή ή τέλος πάντων ιδιαιτερότητα και λέει ότι "όχι είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι κανείς ομοφυλόφιλος και ουδέποτε αναρωτήθηκα γιατί κι εγώ είμαι ομοφυλόφιλος!"

Ο δε Ασκητής λέει ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε την ομοφυλοφιλία η οποία σαφώς και αποτελεί διαταραχή, αλλά οφείλουμε επίσης να μην την ενισχύουμε και να προσπαθούμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας προς την ετεροφυλοφιλική κατεύθυνση.

Δεν έχει πέσει στην αντίληψη σας ότι έχει γίνει πολύ πολύ της μόδας το κέρατο; Τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, διαφημίσεις κλπ κλπ αναφέρονται συνέχεια με χιούμορ και απόλυτα φυσιολογικό και μοδάτο τρόπο στο κέρατο.

Σε λίγο καιρό το να κερατώνεις τη γυναίκα σου ή και το ανάποδο, δεν θα θεωρείται απλά φυσιολογικό, αλλά θα είσαι και πολύ ξενέρωτος, μπανάλ και ξεπερασμένος τύπος αν δεν το κάνεις.

Σαν να βλέπω κάποιον να αρχίζει να φοβάται..... Θάνο! Δεν είναι μόδα, οι συνθήκες της ζωής αλλάζουν. Αν προσέξεις δεν έχεις πρόβλημα.

Τα πράγματα είναι απλά :

Το νορμάλ είναι αυτό που βγαίνει από την φύση. Έχετε δει ποτέ gay σκύλο ή αρκούδα ή σκίουρο ή ......

Η ομοφυλοφιλία είναι καθαρή ανωμαλία, δεν είναι διαταραχή - είναι καθαρή ανωμαλία. Και όσοι λένε το αντίθετο ή δεν το "καταλαβαίνουν", τότε 2 πράγματα συμβαίνουν : Ή είναι τουλάχιστον αφελείς (για να μην πω τίποτα άλλο) ή κινούνται με κάποιο απώτερο σκοπό.

Με άλλα λόγια ΟΥΣΤ ΛΟΥΓΚΡΕΣ!!!

:lol:

DUKASII
03/11/2004, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Σαν να βλέπω κάποιον να αρχίζει να φοβάται..... Θάνο! Δεν είναι μόδα, οι συνθήκες της ζωής αλλάζουν. Αν προσέξεις δεν έχεις πρόβλημα.

Τα πράγματα είναι απλά :

Το νορμάλ είναι αυτό που βγαίνει από την φύση. Έχετε δει ποτέ gay σκύλο ή αρκούδα ή σκίουρο ή ......

Η ομοφυλοφιλία είναι καθαρή ανωμαλία, δεν είναι διαταραχή - είναι καθαρή ανωμαλία. Και όσοι λένε το αντίθετο ή δεν το "καταλαβαίνουν", τότε 2 πράγματα συμβαίνουν : Ή είναι τουλάχιστον αφελείς (για να μην πω τίποτα άλλο) ή κινούνται με κάποιο απώτερο σκοπό.

Με άλλα λόγια ΟΥΣΤ ΛΟΥΓΚΡΕΣ!!!

εγώ ρε Νικόλα έχω δει στο χωριό της μάνας μου...κοτέτσι μόνο για κοκόρια[δε ξέρω το λόγο] και ενανε εκεί κοκορα..τον είχανε κάνει κρασάτο οι αλοι!κρασατο όταν λεω.. εννοω.. οτι ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ!!
ΤΟΝ ΠΗΔΑΓΑΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΑΔΕΣ!

ΑΛΟ??Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ [ΧΤΜΠΑΜ]...ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟΥΒΛΟ???ΤΟ ΞΕΚΩΛΙΑΣΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΒΑΡΑ!
ΑΡΣΕΝΙΚΟ -ΘΗΛΥΚΟ ...ΤΟ ΓΑΜΗΣΕ ΡΕ!

ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΟΠΟΤΕ ΑΣΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ...ΔΕ ΙΣΧΥΕΙ!

sniper
03/11/2004, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
εγώ ρε Νικόλα έχω δει στο χωριό της μάνας μου...κοτέτσι μόνο για κοκόρια[δε ξέρω το λόγο] και ενανε εκεί κοκορα..τον είχανε κάνει κρασάτο οι αλοι!κρασατο όταν λεω.. εννοω.. οτι ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ!!
ΤΟΝ ΠΗΔΑΓΑΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΑΔΕΣ!

ΑΛΟ??Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ [ΧΤΜΠΑΜ]...ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟΥΒΛΟ???ΤΟ ΞΕΚΩΛΙΑΣΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΒΑΡΑ!
ΑΡΣΕΝΙΚΟ -ΘΗΛΥΚΟ ...ΤΟ ΓΑΜΗΣΕ ΡΕ!

ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΟΠΟΤΕ ΑΣΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ...ΔΕ ΙΣΧΥΕΙ!

Σπυράκο... Να προσέχεις τις παρέες σου... κινδυνεύεις
:rotflmao: :rotflmao: :lol:

GST
03/11/2004, 14:10
και να φανταστεισ οτι λενε οτι τα σκυλια περνουν στοιχεια απο το αφεντικο τουσ:lol: :lol: :lol: ρε συ γιωργο:confused:

crs-k
03/11/2004, 14:36
1. Η θρησκεία δεν είναι φόβος. Μπορεί να περιέχει και λίγο φόβο αλλά δεν είναι αυτό το βασικό της δίδαγμα. Μάλλον εσύ επέλεξες να τη βλέπεις έτσι. Τέλος πάντων δεν είναι αυτό νομίζω το θέμα. Τη θρησκεία την ανέφερα ως μέσο διατήρησης ενός επιπέδου ηθικής πολύ καλύτερο από τα ΜΜΕ που δυστυχώς έχουν πια πάρει τα υνία.

2. Δηλαδή πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα ως λαός να γίνουμε άθεοι;

3. Να απορρίψουμε τη θρησκευτική έννοια του γάμου αλλάζοντας την με ένα απλό χαρτί συμβίωσης;

4. Να αποδεχτούμε την ομοφυλοφιλία ως κάτι καθημερινό, φυσιολογικό και να το βιώνουμε σε κοινή θέα;

5. Να επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται όπως όλοι οι άλλοι;

6. Καλά... θα ήθελες πραγματικά να δεις κάτι τέτοιο; Θα το χαρακτήριζες πρόοδο δηλαδή ή απλά φιλοσοφούμε εκ του ασφαλούς;

7. Τέλος πάντων... νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ! Ας πιούμε καμιά μπύρα καλύτερα! :beer:

Τα αριθμησα εγω ...

1. Οι θρησκειες απο την γεννηση τους ειχαν σαν μοναδικο σκοπο τον ελεγχο μεσα απο τον φοβο για το ανεξηγητο!
Η (τωρινη) δικια μας, ειναι απο τις πιο φρεσκες, παρ' ολα αυτα ΔΕΝ καταφερε να ειναι καλυτερη απο τις προηγουμενες. Να ενστερνιστει πιο "συγχρονα" πραγματα !
Οσο για ηθικη μεσω της θρησκειας, αυτο ισχυει σε πολυ ελαχιστες περιπτωσεις και για ανθρωπους που ετσι κι αλλιως θα ηταν ηθικα στοιχεια στην ζωη τους.
Οι μεγαλυτεροι και γνωστοτεροι ρουφιανοι, κατα την Δικτατορια στην γειτονια μου, οι μεγαλυτερες Πουτανες της περιοχης, οι Κλεφτες, οι Καταχραστες και οι Απατεωνες απανταχου των Τουρκοβουνιων ειναι την Κυριακη στην Εκκλησια και κανουν μετανοιες, αφου καταγαμησαν κοσμο και κοσμακη.
Σε προκαλω να παμε μια Κυριακη μαζι, να παρουμε και κανα δυο αλλα παιδια απο την γειτονια για μαρτυρες, και να κατσουμε σε ενα στασιδι να σου πω την ιστορια του καθενος εκει μεσα. Θα φριξεις!
Οι ιδιοι οι "υπηρετες του Θεου" δεν πανε πισω πουθενα! Ο καλυτερος απο τους παπαδες που περασε, εχει φτιαξει τριοροφο, χρησιμοποιοντας τους εργολαβους που καλουσε για το χτισιμο της εκκλησιας και ενσωματωνοντας τα στα εξοδα της εκκλησιας.

2. Τουλαχιστον ΔΕΝ θα ειχαμε την "οπισθοδρομικοτητα" που μας "δεσμευει" σε πολλα πραγματα.

3. Γιατι ο Πολιτικος Γαμος εχει κατι κακο? Φυσικα και ΝΑΙ !!! Εγω μαλιστα λεω, ΟΥΤΕ Πολιτικος Γαμος, απλα μια δηλωση συμβιωσης!

4. Να το αποδεχτουμε ως κατι κοινο στο 4% του πληθυσμου! Οπως αποδεχομαστε και τους ξενους εργατες. Οπως αποδεχτηκαμε και τα αυτοκινητα, αντι για τα γαϊδουρια, και τοσα αλλα.
Οσο για την κοινη θεα ...
Οσο με ενοχλουν δυο παιδακια που φιλιουνται μεσα στο Λεωφορειο, αλλο τοσο με ενοχλουν κι αυτοι. Καθολου δηλαδη εμενα προσωπικα. Αν και σε "κοινη θεα" εγω δεν εχω πετυχει ζευγαρι ομοφυλοφιλων ...
Σε απομονομενα μερη ναι, τοσο προκλητικα ομως, οχι.

5. Εχω αναφερθει γι' αυτο πιο πριν.
Καραγκιοζλικι γενικως !!!

6. Οχι δεν θα ηθελα να το 'δω! Αλλα δεν κλεινω και τα ματια για να μην το 'δω. Δεν ειναι επ' ουδενι λογω "προοδος". Ειναι ομως δυστυχως "εξελιξη".
Παντα οτι λεω το πιστευω. Δεν ειμαι εξ' αλλου φιλοσοφος. Μαθηματικος ειμαι, Πρακτικος ανθρωπος δηλαδη.

7. Κι ομως σιγα- σιγα θα συμφωνουμε ολο και περισσοτερο.
Να ηδη συμφωνησαμε για ΄κεινη την Μπυριτσα ...

:beer: :beer:

crs-k
03/11/2004, 14:47
Χαχα κοιτάχτε να δείτε πόσο επίκαιροι είμαστε.
...............

Θα διαλεξω τον Ασκητη ...

Πριν 60 χρονια ΔΕΝ μπορουσαν καν να διανοηθουν οτι μια γυναικα θα εκανε βολτα στην παραλια, γιατι θα επρεπε να βγαλει τα παπουτσια της και να ανασηκωσει το φουστανι.
Πριν 50 χρονια δεν θα μπορουσαν να διανοηθουν οτι σημερα γυναικες και αντρες θα κανανε μπανιο μαζι με ενα ελαχιστο κομματι υφασμα ή πιο φυσικα (για μενα) εντελως γυμνοι.

Σημερα οι "γαμοι" ειναι πολυ "ανοικτοι", "απερισκεπτοι", 85% διαζυγια!!!

Αυριο μπορει να ζουμε σε κοινοβια και οι συντροφοι να μην ειναι "ατομικοι", αλλα "ομαδικοι", οπως και τα παιδια. Οπως συμβαινει και στις κοινωνιες των ζωων. Η φυση διδασκει ...
Ποιος ξερει .... :lol:

Οσο για το κερατωμα "εφευερεθηκε" μαζι με το "πουλι" !!! :lol:
Παντως οι πιο φανατικοι της Μονογαμιας ειναι και οι πρωτοι που κερατωνουν τον συντροφο τους!
Φοβου τους Ορκους Αιωνιας Αγαπης !!! :lol: :rotflmao: :lol:

crs-k
03/11/2004, 14:52

........................
.......................

Εδω θα συμφωνησω με τον Σπυρο!
Εγω εχω πετυχει πολλες περιπτωσεις.
Ειχα διαβασει κι ενα αρθρο προσφατα για την ομοφυλοφιλια στα ζωα, στο National Geographic νομιζω, αλλα δεν το βρισκω τωρα, χωρια που βαριεμαι να το πληκτρολογησω.
Μορφωθητε Μονοι σας!!! :lol: :rotflmao: :lol:

Θάνος
03/11/2004, 15:01
Πωπω ρε Χρήστο... οδοστρωτηρας είσαι! Θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχεις κάνει την αντίδραση αυτοσκοπό!

Σ'εμένα πάλι αρέσει το πατροπαράδοτο πρότυπο της ελληνικής οικογένειας. Μ'αρέσει να υπάρχει η εκκλησία και η θρησκεία έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και ας πηγαίνουν και οι πουτάνες και οι κλέφτες την κυριακή να εκκλησιαστούν. Εγώ δεν έχω πάει ποτέ... Είμαι πουριτανός τελικά;

Ίσως και τα διαζύγια να οφείλονται στην έκπτωση των ηθικών φραγμών που υπήρχαν στο κέρατο. Ποιος ξέρει... αν πάμε έτσι όπως τα λες, σε 50 χρόνια από τώρα μπορεί να μειωθεί και η αξία της ανθρώπινης ζωής, να σπάσουμε και τους ηθικούς φραγμούς γύρω από το φόνο και ν'αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο.

Άλλωστε τέτοια παραδείγματα υπάρχουν σε λαούς που τα τελευταία χρόνια ως φιλόξενοι δημοκράτες φιλοξενούμε και στη χώρα μας...

Και θα σου πω και κάτι τελευταίο... Έχω δει γιαγιά να βάζει τα καλά της για να στηθεί στην τηλεόραση και να δει ειδήσεις, νομίζοντας ότι ο εκφωνητής τη βλέπει...

Υπάρχουν άνθρωποι αγαθοί και άνθρωποι που αυτό που εσύ θεωρείς αυτονόητο, δεν μπορούν ούτε να το διανοηθούν! Γι'αυτούς τους ανθρώπους θέλω να υπάρχει μία πηγή ηθικής που δεν θα εξαρτάται από το ρεύμα της εποχής και τα οικονομικά συμφέρονται κάποιων επιχειρηματιών. Αν έχεις κάτι καλύτερο και πιο διαχρονικό να μου προτείνεις από τη θρησκεία πες το μου.

sniper
03/11/2004, 15:17
Εδω θα συμφωνησω με τον Σπυρο!
Εγω εχω πετυχει πολλες περιπτωσεις.
Ειχα διαβασει κι ενα αρθρο προσφατα για την ομοφυλοφιλια στα ζωα, στο National Geographic νομιζω, αλλα δεν το βρισκω τωρα, χωρια που βαριεμαι να το πληκτρολογησω.
Μορφωθητε Μονοι σας!!! :lol: :rotflmao: :lol:

ρε συ Χρήστε......

χρονια πολλά έχω ζήσει στην επαρχία αλλά δεν τα είδα εγώ...

Τώρα ποιοί γράφουν στα διάφορα περιοδικά, έγκρητα ή μη .......
Μπορεί να γράφει και ο Βαλιανάτος (φτου!!!!! είπα και το όνομα)

DUKASII
03/11/2004, 15:21

ρε συ Χρήστε......

ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΥΤΑ!!
ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑΣ ΛΕΜΕ!![ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ-ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ]

sniper
03/11/2004, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΥΤΑ!!
ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑΣ ΛΕΜΕ!![ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ-ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ]

Σπύρο; δώσε συντεταγμένες ρε συ να το αποφύγουμε το χωριό σου ρε λέμε!!!!!

Αν βάλεις και 10 αντρες μαζί σε ένα χώρο κλειδωμένους (όπως στισ φυλακές) τότε σιγουρα ο πιο δυνατός θα έχει γκόμενες κάποιους από τους άλλους :winka:

:lol: :lol:

crs-k
03/11/2004, 15:27
Πωπω ρε Χρήστο... οδοστρωτηρας είσαι! Θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχεις κάνει την αντίδραση αυτοσκοπό!

Οχι μου βγαινει μονη της !!! :lol: :lol:

Σ'εμένα πάλι αρέσει το πατροπαράδοτο πρότυπο της ελληνικής οικογένειας. Μ'αρέσει να υπάρχει η εκκλησία και η θρησκεία έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι και ας πηγαίνουν και οι πουτάνες και οι κλέφτες την κυριακή να εκκλησιαστούν. Εγώ δεν έχω πάει ποτέ... Είμαι πουριτανός τελικά;

Και μενα μ' αρεσει η οικογενεια, αλλα αυτο το "πατροπαραδοτο" με χαλαει.
Ειχαμε (πριν 2000 χρονια) μια απο τις ωραιες θρησκειες που περασαν ποτε απο αυτον τον πλανητη ως τωρα. Γιατι μας την κλεψανε γαμωτο. Οι Θεοι της ηταν πολυ κοντα στον ανθρωπο. Με ανθρωπινα ελατωματα και χαρες. Τι το ομορφο να βρω μετα στην Εβραϊκη? Τι παραπανω εχει που ΔΕΝ το ειχε η δικια μας?
Παντως να εισαι σιγουρος οτι σιγουρα κι εγω θα ειμαι πολυ Πουριτανος για καποιους αλλους! Ειναι βλεπεις σχετικη εννοια ... :lol:

Ίσως και τα διαζύγια να οφείλονται στην έκπτωση των ηθικών φραγμών που υπήρχαν στο κέρατο. Ποιος ξέρει... αν πάμε έτσι όπως τα λες, σε 50 χρόνια από τώρα μπορεί να μειωθεί και η αξία της ανθρώπινης ζωής, να σπάσουμε και τους ηθικούς φραγμούς γύρω από το φόνο και ν'αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο.

Μπαααα. Μαλλον στο οτι τα βρισκουν ολα ετοιμα απο τους γονεις οφειλεται. Ετσι δεν καθονται να σκεφτουν τις δυσκολιες ενος τετοιου εγχειρηματος. Οταν τα βρουν σκουρα, ειναι ηδη παντρεμενοι, οποτε ....
Για τις κορες μου παντος εγω δεν θα επιτρεψω τον γαμο (τους το 'χω πει), αν δεν εχουν συζησει ενα μεγαλο χρονικο διαστημα (πανω απο χρονο) με το αγορι τους, σε σπιτι που θα συντηρουν μονοι τους ...
Θελω να δοκιμασουν πραγματικα την 'σχεση" τους πρωτα.

Ο φονος (ομοειδων), πουθενα στην φυση δεν ειναι και δεν προκειτε να γινει, ηθικος!

.................
Υπάρχουν άνθρωποι αγαθοί και άνθρωποι που αυτό που εσύ θεωρείς αυτονόητο, δεν μπορούν ούτε να το διανοηθούν! Γι'αυτούς τους ανθρώπους θέλω να υπάρχει μία πηγή ηθικής που δεν θα εξαρτάται από το ρεύμα της εποχής και τα οικονομικά συμφέρονται κάποιων επιχειρηματιών. Αν έχεις κάτι καλύτερο και πιο διαχρονικό να μου προτείνεις από τη θρησκεία πες το μου.

Το εχω ξαναπει !!!
Η ΜΟΡΦΩΣΗ !!!
Μορφωσε ενα λαο, για να τον βγαλεις απο την "αγνοια" στην οποια τον κραταει η θρησκεια. Η ηθικη ειναι μεσα στον καθενα μας. Δεν μας την δινει η θρησκεια.
Αν διδαξεις σε καποιον, οτι ειναι κακο να στερησεις απο τον διπλανο σου αυτο το οποιο μοχθησε για να αποκτησει ....
Δεν χρειαζεται να τον "φοβησεις", με το οτι ειπε ο Θεος "ου κλεψεις".
Το ενα του το δινεις να το καταλαβει με επιχειρηματα, τον βαζεις π.χ. στην θεση του θυματος. Το αλλο προσπαθεις να του το επιβαλεις. Ποιο νομιζεις οτι θα καταλαβει καλυτερα?
Βεβαια το πρωτο θελει πιο πολυ κοπο (γιατι πρεπει να εξηγεις το καθε τι), αλλα απο την αλλη παραγει μοναδες "σκεπτομενες" μεσα στο κοινωνικο συνολο.

Το καθε Κρατος μπορει να κανει τις επιλογες του. Η Ελληνικη επιλογη παντως μοιαζει να ειναι προς την πρωτη κατευθυνση, αλλα χωλαινουμε πολυ στο συστημα της παιδειας ...

crs-k
03/11/2004, 15:30

ρε συ Χρήστε......

Εχω δει εγω σου λεω ρε!!!
Στην γειτονια μου μικρος π.χ.
Στα Τουρκοβουνια (τοτε ηταν χειροτερα κι απο χωριο, πηγαιναμε στο χωριο να δουμε κοσμο!).

dez
03/11/2004, 15:39
ρε συ Χρήστε......

Οι γατοι πηδανε τα αρσενικα γατακια για να τους επιβληθουν (οσοι ειχαν ποτε γατο ξερουν)

Κι επιτελους, σταματηστε ν αναφερεστε στη φυση και τα παραδειγματα της καθως δεν ειστε και πολυ ενημερωμενοι...

Βαριεμαι να πληκτρολογω οποτε αναφορικα:

-Λουλουδια: υπαρχουν λουλουδια εξοπλισμενα και με τα 2 αναπαραγωγικα οργανα (αντρικο, γυναικειο)

-Υπαρχουν ερμαφροδιτα σκουληκια και σαλιγκαρια

-Ομοφυλοφιλια σε ποντικια: σε κοινωνιες ποντικιων που απειλουνται απο πεινα 'η' ασθενειες, το sex συνεχιζεται μονο μεταξυ των αρσενικων (για να μην υπαρχει περαιτερω γεννητικοτητα)

-σε σχεδον ολα τα ειδη πιθηκων παρατηρειται λανθανουσα ομοφυλοφιλια (το ενα αρσενικο καβαλαει το αλλο προσομοιωνοντας διεισδυση)

σε μερικα ειδη πιθηκων (μακακοι, σκιουρο-πιθηκοι) υπαρχει και πρωκτικη διεισδυση (μετακσυ αρσενικων)

σε καποια αλλα ειδη πιθηκων (ιαπωνικοι μακακοι, γοριλλες κλπ) παρατηρειται (εκτος απο πρωκτικη διεισδυση) και εξπερματωση

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ που βαριεμαι ν αναφερω...

η αγνοια ειναι ευτυχια για μερικους...

periklisk
03/11/2004, 15:40
Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη φάση είναι πως όλες οι αδερφούλες το παίζουν αδικημένες και καταπιεσμένες και διάφορα άλλα τέτοια......

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως έχουμε γεμίσει από δαύτους ειδικά στα ΜΜΕ και αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις που πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν.....

Και όχι τίποτα άλλο το έχουμε κάνει και μόδα το ψιλοκουνιστό και λυγιστό και θα έχουμε άλλα....

ΟΞΩ ΟΙ ΠΙΣΩΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ ΛΕΜΕ!!!!!!!

crs-k
03/11/2004, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη φάση είναι πως όλες οι αδερφούλες το παίζουν αδικημένες και καταπιεσμένες και διάφορα άλλα τέτοια......

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως έχουμε γεμίσει από δαύτους ειδικά στα ΜΜΕ και αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις που πολλοί δεν μπορούν να αντιληφθούν.....

Και όχι τίποτα άλλο το έχουμε κάνει και μόδα το ψιλοκουνιστό και λυγιστό και θα έχουμε άλλα....

ΟΞΩ ΟΙ ΠΙΣΩΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΙ ΛΕΜΕ!!!!!!!

Αϊντε πλυνε τα μουτρα σου εσυ ρε ....
Πιες και τον καφε για να ξυπνησεις!
Αϊντε γιατι θα κρυωσει ....
Και μετα κλεισε και την Τατιανα που βλεπεις και μετα κανεις πως δεν σ΄αρεσει ...

Δηλαδη ΟΛΑ τ' αλλα που βλεπεις ειναι καλα καμωμενα και σε χαλανε μονο οι πισωγλεντηδες στην τηλεοραση ?

Α, ρε ΚΡΥΦΟΛΟΥΓΚΡΕΣ !!!

Θάνος
03/11/2004, 15:48
Οχι μου βγαινει μονη της !!! :lol: :lol:

Και μενα μ' αρεσει η οικογενεια, αλλα αυτο το "πατροπαραδοτο" με χαλαει.
Ειχαμε (πριν 2000 χρονια) μια απο τις ωραιες θρησκειες που περασαν ποτε απο αυτον τον πλανητη ως τωρα. Γιατι μας την κλεψανε γαμωτο. Οι Θεοι της ηταν πολυ κοντα στον ανθρωπο. Με ανθρωπινα ελατωματα και χαρες. Τι το ομορφο να βρω μετα στην Εβραϊκη? Τι παραπανω εχει που ΔΕΝ το ειχε η δικια μας?
Παντως να εισαι σιγουρος οτι σιγουρα κι εγω θα ειμαι πολυ Πουριτανος για καποιους αλλους! Ειναι βλεπεις σχετικη εννοια ... :lol:

Μπαααα. Μαλλον στο οτι τα βρισκουν ολα ετοιμα απο τους γονεις οφειλεται. Ετσι δεν καθονται να σκεφτουν τις δυσκολιες ενος τετοιου εγχειρηματος. Οταν τα βρουν σκουρα, ειναι ηδη παντρεμενοι, οποτε ....
Για τις κορες μου παντος εγω δεν θα επιτρεψω τον γαμο (τους το 'χω πει), αν δεν εχουν συζησει ενα μεγαλο χρονικο διαστημα (πανω απο χρονο) με το αγορι τους, σε σπιτι που θα συντηρουν μονοι τους ...
Θελω να δοκιμασουν πραγματικα την 'σχεση" τους πρωτα.

Ο φονος (ομοειδων), πουθενα στην φυση δεν ειναι και δεν προκειτε να γινει, ηθικος!

Το εχω ξαναπει !!!
Η ΜΟΡΦΩΣΗ !!!
Μορφωσε ενα λαο, για να τον βγαλεις απο την "αγνοια" στην οποια τον κραταει η θρησκεια. Η ηθικη ειναι μεσα στον καθενα μας. Δεν μας την δινει η θρησκεια.
Αν διδαξεις σε καποιον, οτι ειναι κακο να στερησεις απο τον διπλανο σου αυτο το οποιο μοχθησε για να αποκτησει ....
Δεν χρειαζεται να τον "φοβησεις", με το οτι ειπε ο Θεος "ου κλεψεις".
Το ενα του το δινεις να το καταλαβει με επιχειρηματα, τον βαζεις π.χ. στην θεση του θυματος. Το αλλο προσπαθεις να του το επιβαλεις. Ποιο νομιζεις οτι θα καταλαβει καλυτερα?
Βεβαια το πρωτο θελει πιο πολυ κοπο (γιατι πρεπει να εξηγεις το καθε τι), αλλα απο την αλλη παραγει μοναδες "σκεπτομενες" μεσα στο κοινωνικο συνολο.

Το καθε Κρατος μπορει να κανει τις επιλογες του. Η Ελληνικη επιλογη παντως μοιαζει να ειναι προς την πρωτη κατευθυνση, αλλα χωλαινουμε πολυ στο συστημα της παιδειας ...

Ρε Χρήστο... δεν μπαίνουμε σε κανένα chat να τα πούμε; :D :lol:

Το θέμα της θρησκείας έχει πολύ βάθος και δεν έχω τις γνώσεις να το αναλύσω. Νομίζω κανείς δεν τις έχει στο βαθμό που απαιτείται. Δέχομαι την ελευθερία του καθενός να πιστεύει σε ότι τον ικανοποιεί!

Στο θέμα της οικογένειας θα διαφωνήσω. Δεν έχω δει κανέναν να χωρίζει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Απλά έχει χαθεί η έννοια των "ιερών δεσμών του γάμου"... όπως έχουν χαθεί και πολλές ακόμα αξίες που έδιναν δύναμη στο θεσμό.

Θα αντισταθώ στον πειρασμό να το σχολιάσω περισσότερο γιατί θα το πάμε αλλού...

Ο φόνος των ομοειδών όπως το λες μπορεί να μη γίνει ποτέ ηθικός. Αλλά το ηθικός δεν είναι απαραίτητα το αντίθετο του ανήθικος...

Η μόρφωση μπορεί σίγουρα να φέρει αποτελέσματα. Αλλά η μόρφωση είναι εποχιακή πολυτέλεια. Χρειάζεται κάτι που ν'αντέχει στο χρόνο και στις οικονομικοπολιτικές αλλαγές.

Αν ζούσαμε πριν από 60 χρόνια θα ήμασταν εξ ορισμού αμόρφωτοι!

periklisk
03/11/2004, 15:58
ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΛΟΥΓΚΡΑ!!!

ΟΧΙ ΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ????

sniper
03/11/2004, 15:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
Οι γατοι πηδανε τα αρσενικα γατακια για να τους επιβληθουν (οσοι ειχαν ποτε γατο ξερουν)

Κι επιτελους, σταματηστε ν αναφερεστε στη φυση και τα παραδειγματα της καθως δεν ειστε και πολυ ενημερωμενοι...

Όπα ρε Παραμορφωμένε....

-Λουλουδια: υπαρχουν λουλουδια εξοπλισμενα και με τα 2 αναπαραγωγικα οργανα (αντρικο, γυναικειο)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Αλλο ερμαφροδυτο κι αλλο ομοφυλοφιλία κ. μορφωμένε

-Ομοφυλοφιλια σε ποντικια: σε κοινωνιες ποντικιων που απειλουνται απο πεινα 'η' ασθενειες, το sex συνεχιζεται μονο μεταξυ των αρσενικων (για να μην υπαρχει περαιτερω γεννητικοτητα)

Υπάρχει πρόβλημα - δεν είναι φυσιολογικό κ. μορφωμένε

-σε σχεδον ολα τα ειδη πιθηκων παρατηρειται λανθανουσα ομοφυλοφιλια (το ενα αρσενικο καβαλαει το αλλο προσομοιωνοντας διεισδυση)

σε μερικα ειδη πιθηκων (μακακοι, σκιουρο-πιθηκοι) υπαρχει και πρωκτικη διεισδυση (μετακσυ αρσενικων)

σε καποια αλλα ειδη πιθηκων (ιαπωνικοι μακακοι, γοριλλες κλπ) παρατηρειται (εκτος απο πρωκτικη διεισδυση) και εξπερματωση

Δεν πας ρε Δεζ εκεί στους πιθήκους τους μακάκους να είσαι και κοντα στο φυσικό περιβάλλον....

Κοίτα ρε που τσακωνόμαστε για εάν είναι φυσιολογικό να τον παίρνεις....

crs-k
03/11/2004, 16:06
1. Ρε Χρήστο... δεν μπαίνουμε σε κανένα chat να τα πούμε; :D :lol:

2. Το θέμα της θρησκείας έχει πολύ βάθος και δεν έχω τις γνώσεις να το αναλύσω. Νομίζω κανείς δεν τις έχει στο βαθμό που απαιτείται. Δέχομαι την ελευθερία του καθενός να πιστεύει σε ότι τον ικανοποιεί!

3. Στο θέμα της οικογένειας θα διαφωνήσω. Δεν έχω δει κανέναν να χωρίζει λόγω οικονομικών δυσκολιών. Απλά έχει χαθεί η έννοια των "ιερών δεσμών του γάμου"... όπως έχουν χαθεί και πολλές ακόμα αξίες που έδιναν δύναμη στο θεσμό.

4. Θα αντισταθώ στον πειρασμό να το σχολιάσω περισσότερο γιατί θα το πάμε αλλού...

5. Ο φόνος των ομοειδών όπως το λες μπορεί να μη γίνει ποτέ ηθικός. Αλλά το ηθικός δεν είναι απαραίτητα το αντίθετο του ανήθικος...

6. Η μόρφωση μπορεί σίγουρα να φέρει αποτελέσματα. Αλλά η μόρφωση είναι εποχιακή πολυτέλεια. Χρειάζεται κάτι που ν'αντέχει στο χρόνο και στις οικονομικοπολιτικές αλλαγές.

7. Αν ζούσαμε πριν από 60 χρόνια θα ήμασταν εξ ορισμού αμόρφωτοι!

Η αριθμηση δικη μου (με βολευει καλυτερα) ...

1. Δεν με βολευει το chat. Ετσι μπορω και δουλευω παραλληλα.

2. Καποτε ηταν 5! Ο δυνατοτερος τους βαραγε με το ροπαλο στο κεφαλι και επιβαλοταν. Οταν γινανε 15-20 αρχισαν οι δυσκολιες ... :(
Ηταν πια πολλοι! Τοτε επεσε κι η πρωτη φαϊνη ιδεα! "Το βλεπετε εκεινο το βουνο που πεταει φωτια και μας καιει? Ε, ειναι κολητος μου, κι αν δεν κατσετε καλα, θα του πω να σας καψει!". Στην αρχη λοιπον οι αρχηγοι των κοινωνιων, ηταν και ιερεις και οι "θεοι" ηταν διαφορα φυσικα φαινομενα.
Αργοτερα, ειτε επειδη μεγαλωσαν κι αλλο οι κοινωνιες, ειτε επειδη οι παλιοι θεοι ΔΕΝ φοβιζανε τοσο πολυ, τα πραγματα γινανε ολο και πολυπλοκοτερα. Οι θεοι πιο μπερδεμενοι, καστα ιερεων (χρειαζοντουσαν περισσοτεροι απο εναν), που ομως ηταν παντα οργανα των "βασιλιαδων"! Σιγα-σιγα εχουμε φτασει και στις σημερινες "συγχρονες" μορφες, που ομως βαθυτερα (αν και ειναι πολυ πιο πολυπλοκες) ΔΕΝ εχουν αλλαξει καθολου, ουτε ως προς τον σκοπο, ουτε ως προς την χρηση!
Παρε σαν παραδειγμα την Ισλαμικη θρησκεια, στην οποια εισαι "απ' εξω" και μπορεις να "βλεπεις" καλυτερα ....
Ειναι νομιζω φανερος και ο σκοπος και η χρηση!
Εγω ειμαι "απ' εξω" και στον Χριστιανισμο και τον κρινω κι αυτον.

Απο την αλλη μερια για αναρωτηθειτε ...
Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι ειναι μολις 108.000.000 συμπεριλαμβανομενων και των νεοκοπων Ρωσσων.
Τα αλλα 6.200.000.000 κατοικων αυτου του πλανητη ειναι ηλιθιοι και εμεις (βαζω και μενα μεσα) μαγκες?

3,4,5,6,7: Λιγο πολυ ψιλοσυμφωνουμε αλλα τ' αφηνω γι' αργοτερα, μιας και πιασαμε την Θρησκεια τωρα ... :lol:

sniper
03/11/2004, 16:08
Ποιος θέλει να του προσομοιάσω ένα γ@μίσι;

Φυσιολογικό είναι :winka:

periklisk
03/11/2004, 16:11
ΟΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!!!!!!!!

crs-k
03/11/2004, 16:12

..............................

Γι' αυτο καταλαβες οτι "τσακωνομαστε" (ανταλλασουμε αποψεις) ρε Νικε?

Εγω παντως για την Δημοκρατια "τσακωνομαι" !!!

Λες να 'μαι παλι σε λαθος ποστ ρε γαμωτο ??? :rolleyes: :( :sad:

sniper
03/11/2004, 16:15
Γι' αυτο καταλαβες οτι "τσακωνομαστε" (ανταλλασουμε αποψεις) ρε Νικε?

Εγω παντως για την Δημοκρατια "τσακωνομαι" !!!

Λες να 'μαι παλι σε λαθος ποστ ρε γαμωτο ??? :rolleyes: :( :sad:

Δεν τσακωνόμαστε για την δημοκρατία......

Για τον αν χωράει το αγγούρι στον κ@λο μας λέμε.....

Και η ερώτηση είναι απλή : Αν είχες γιο και ερχόταν σπίτι και σου έλεγε Πατέρα από εδώ αυτός που μου περιποιείτε τον κ@λο μου εσύ τι θα έλεγες; Για σου ρε Βαλιανάτε και δικαίωμα διαφορετικότητας;

Εγώ θα προσομοίαζα πρωκτική διείσδυση πάντως στον απαυτό του "φίλου"......

crs-k
03/11/2004, 16:16
ΟΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ!!!!!!!!

Μαζι σου (εστω) ...
Και πως θα τους ξεχωριζουμαι ρε Περι ???

Θα βγαζουμε τον που#$% μας εξω και θα τον κουναμε, για να δουμε μην "τσιμπησει" κανεις ???

Μπα σε καλο σας παλι σημερα ....

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

"Ξεκωλιαστηκα" στο γελιο λεμε ....

Φανταζομαι τον Περι να ψαρευει Πουστηδες ....

periklisk
03/11/2004, 16:19
Μαζι σου (εστω) ...
Και πως θα τους ξεχωριζουμαι ρε Περι ???

Θα βγαζουμε τον που#$% μας εξω και θα τον κουναμε, για να δουμε μην "τσιμπησει" κανεις ???

Μπα σε καλο σας παλι σημερα ....

"Ξεκωλιαστηκα" στο γελιο λεμε ....

Φανταζομαι τον Περι να ψαρευει Πουστηδες ....

Σιγά μην ασχοληθώ με τους μαλάκες τους ανώμαλους!

Ουστ ρε λέμε!!!

crs-k
03/11/2004, 16:23

Δεν τσακωνόμαστε για την δημοκρατία......

Για τον αν χωράει το αγγούρι στον κ@λο μας λέμε.....

Και η ερώτηση είναι απλή : Αν είχες γιο και ερχόταν σπίτι και σου έλεγε Πατέρα από εδώ αυτός που μου περιποιείτε τον κ@λο μου εσύ τι θα έλεγες; Για σου ρε Βαλιανάτε και δικαίωμα διαφορετικότητας;

Εγώ θα προσομοίαζα πρωκτική διείσδυση πάντως στον απαυτό του "φίλου"......

Για την ελευθερια τους να κανουν οτι θελουν το κορμι τους λεμε ...
Και ταυτοχρονα να ειναι μελη της κοινωνιας ...

Τωρα για το δευτερο σιγουρα θα ειμουνα ετοιμοθανατος και θα εκανα το παν για να το αποτρεψω. Βεβαια αυτο "το παν" θα επρεπε να το ειχα κανει οταν ηταν στην προσεξουαλικη ηλικια ...
Απο 'κει και μετα, και εφοσον ΔΕΝ καταφερνα τιποτα ...
Εεεεε ....
Δεν θα το 'σφαζα και στο γονατο για να ηρεμησω εγω και να κυκλοφορω με "καθαρο κουτελο στην κοινωνια" ...
Δεν θα 'παυε να ειναι παιδι μου κι ας τραβαγε το δρομο που διαλεξε.
Ουτε καν θα ελεγα "ΔΕΝ θελω να σε ξαναδω στα ματια μου" κι αλλες τετοιες αηδιες, γιατι απλουστατα ξερω πολυ καλα οτι θελω να βλεπω τα παιδια μου, και θα ΄λεγα μαλακιες.

dez
03/11/2004, 16:33
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από dez

Όπα ρε Παραμορφωμένε....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Αλλο ερμαφροδυτο κι αλλο ομοφυλοφιλία κ. μορφωμένε

Για τα παραπανω σου σχολια, απλα ν αναφερω οτι απαντουσα στο δικο σου:
"
Το νορμάλ είναι αυτό που βγαίνει από την φύση. Έχετε δει ποτέ gay σκύλο ή αρκούδα ή σκίουρο ή ......"

Δηλαδη, γενικοτερα για "abnormal" συμπεριφορες στην φυση, ΟΚ?

Υπάρχει πρόβλημα - δεν είναι φυσιολογικό κ. μορφωμένε

σε περιπτωση που δεν το εξηγησα καλα πριν, το ομοφυλοφιλικο sex χρησιμοποιειται απο τη φυση ως μετρο καταπολεμησης διαφορων προβληματων στο παραπανω παραδειγμα.

Δεν πας ρε Δεζ εκεί στους πιθήκους τους μακάκους να είσαι και κοντα στο φυσικό περιβάλλον....

Θα μπορουσα να σου απαντησω διαφορα πανω στο σχολιο σου αλλα επιλεγω να το προσπερασω και θελω να προσθεσω οτι δεν υπαρχει λογος να με ειρωνευεσαι...

δεν τσακωνονμαστε γι αυτο.
Τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι δεν μπορεις εσυ 'η εγω να τ απαντησουμε και να τ αποφασισουμε, μην λεμε κι οτι μας κατεβει ομως...

sniper
03/11/2004, 16:39
.........
Τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι δεν μπορεις εσυ 'η εγω να τ απαντησουμε και να τ αποφασισουμε, μην λεμε κι οτι μας κατεβει ομως...

Εδώ κάνεις λάθος.... Μπορούμε και άνετα μάλιστα....

Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά αλλά αν δεν έχεις άστο.. Αμπελοφιλοσοφία........ αν έχεις όμως, δες τι ρώτησα τον crs-k και απάντησε....

Και τελειώνω και δεν ασχολούμε άλλο με μια απλή ερώτηση:

Πηγαίνετε και ρωτήστε μία μάνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του δολοφόνου του παιδιού της....... ΤΕΛΟΣ!

dez
03/11/2004, 16:48
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
.........

Εδώ κάνεις λάθος.... Μπορούμε και άνετα μάλιστα....

Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά αλλά αν δεν έχεις άστο.. Αμπελοφιλοσοφία........ αν έχεις όμως, δες τι ρώτησα τον crs-k και απάντησε....

Και τελειώνω και δεν ασχολούμε άλλο με μια απλή ερώτηση:

Πηγαίνετε και ρωτήστε μία μάνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του δολοφόνου του παιδιού της....... ΤΕΛΟΣ!

Εισαι το θεατρο του παραλογου φιλε!
:rotflmao:

Κι ενταξει, εσυ το δηλωσες, δεν ασχολεισαι αλλο... εγω γιατι ασχολουμαι τοση ωρα????

crs-k
03/11/2004, 16:51

........................

Ο φονος (ομοειδους) ειναι "ανηθικος" οπουδηποτε στην φυση!
Το ξαναπα σε προηγουμενο ποστ!
Δεν μπορουμε να τον συγχαιουμε με το θεμα ...

Απο την αλλη ο dez κανει μια παραθεση στοιχειων απο επιστημονικες αναφορες.
Οι επιστημονες ειναι και οι μονοι αρμοδιοι για να βγαλουν συμπερασματα και οχι εμεις.

Και για να μην βιαστει καποιος ναπει οτι ενας "λουγκροεπιστημονας" εγραψε κατι και εμεις το δεσαμε ....
Θα πω οτι για να γινει μια εργασια αποδεκτη απο την επιστημονικη κοινοτητα, επρεπε να "δημοσιευτει" με πληρη αναλυση και αποτελεσματα σε τρια παγκοσμιου κυκλοφοριας επιστημονικα περιοδικα. Κατοπιν αφου επιβεβαιωνοταν και απο αλλες ομαδες, γινοταν αποδεκτη. Η "καθυστερηση" αυτων των δημοσιευσεων, δημιουργησε την αναγκη για μια πιο αμεση διασυνδεση της Παμεπιστημιακης κοινοτητας. Ετσι γεννηθηκε το Internet που με τον καιρο ξεφυγε απο τα ορια των Παμεπιστημιων και εξαπλωθηκε.
Τωρα η επικοινωνια και οι δημοσιευσεις ειναι αμεσα, και πολλες φορες ερχονται επαληθευσεις ή μη διαφορων εργασιων και μεσα στην ιδια μερα. :cool:

crs-k
03/11/2004, 16:54

...............

Και να προσθεσω οτι το "ρωτα αυτον" δεν στεκει και πολυ σαν επιχειρημα, γιατι αν για παραδειγμα "ρωταγαμε" την κυρια Λουκά, ευχαριστως θα "καθαριζε" 6 Δισεκατομμυρια πανω σ΄αυτον τον πλανητη, με την κατηγορια του "αμαρτωλου"! :lol:

Θάνος
03/11/2004, 17:00
Ο φονος (ομοειδους) ειναι "ανηθικος" οπουδηποτε στην φυση!
Το ξαναπα σε προηγουμενο ποστ!
Δεν μπορουμε να τον συγχαιουμε με το θεμα ...

Το είπες και προηγουμένως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό...

Και επειδή εγώ δεν έχω κοντά μου τη βιβλιογραφία θα σου πω ένα πολύ μικρό παράδειγμα που το είδα ο ίδιος. Χάμστερ θηλυκό ζευγαρώνει με το αρσενικό και γεννάει 8 μικρά.

Το ένα το έφαγε! Και όταν λέω το έφαγε, δεν το κατάπιε, το έβαλε στο στόμα της το οποίο χρησιμοποιεί σαν αποθήκη και το κράτησε εκεί μέχρι που προφανώς ψόφησε...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα ηθικής στο παράδειγμα αυτό όπως δεν θα πρέπει να υπάρχει καν η έννοια αυτή στα ζώα. Πιθανόν να το σκότωσε επειδή είδε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει!

Ακόμα και αν δεχτώ ότι ο φόνος μεταξύ των ανθρώπων δεν θα γίνει ποτέ ηθικός, μπορεί κάλλιστα να γίνει αποδεκτός από μία κοινωνία που δεν μεγαλώνει τα παιδιά της με τους σχετικούς ηθικούς φραγμούς.

crs-k
03/11/2004, 17:14
Το είπες και προηγουμένως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό...

Και επειδή εγώ δεν έχω κοντά μου τη βιβλιογραφία θα σου πω ένα πολύ μικρό παράδειγμα που το είδα ο ίδιος. Χάμστερ θηλυκό ζευγαρώνει με το αρσενικό και γεννάει 8 μικρά.

Το ένα το έφαγε! Και όταν λέω το έφαγε, δεν το κατάπιε, το έβαλε στο στόμα της το οποίο χρησιμοποιεί σαν αποθήκη και το κράτησε εκεί μέχρι που προφανώς ψόφησε...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα θέμα ηθικής στο παράδειγμα αυτό όπως δεν θα πρέπει να υπάρχει καν η έννοια αυτή στα ζώα. Πιθανόν να το σκότωσε επειδή είδε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει!

Ακόμα και αν δεχτώ ότι ο φόνος μεταξύ των ανθρώπων δεν θα γίνει ποτέ ηθικός, μπορεί κάλλιστα να γίνει αποδεκτός από μία κοινωνία που δεν μεγαλώνει τα παιδιά της με τους σχετικούς ηθικούς φραγμούς.

Σαν το παραδειγμα που αναφερεις υπαρχουν κι αλλα, αλλα ολα ειναι ενα ειδος "φυσικης επιλογης" ή καλυτερα προστασιας της επιβιωσης των υπολοιπων.
Γενικα παντως οι ζωολογοι αναφερουν οτι ειναι "ανηθικος".
Ακομα και σε περιπτωσεις ακουσιων φονων, σε μονομαχιες για την αρχηγια, οι νικητες ΔΕΝ χαιρουν της ιδιας εκτιμησης αν ο αντιπαλος τελικα πεθανει.

Το μελλον της ανθρωπινης κοινωνιας (αν υπαρξει) δεν ειναι ευκολο να προβλεφθει ειναι αληθεια. Η μεγαλυτερη ομως πιθανοτητα που δινουν σημερα οι επιστημονες μελλοντοκοινωνιολογοι, μιλαει για μια κοινωνια που εχει προβλεφθει (οπως και πολλα αλλα πραγματα) απο την "Επιστημονικη Φαντασια"!!!
Μιλανε λοιπον για μια κοινωνια "Star Trek". Δηλαδη μια παγκοσμιοποιηση με οικογενιακη δομη κοντα στην σημερινη, με πολυ λιγοτερη, πνευματικη κατα κανονα, εργασια και καθολου αμοιβη. Δεν θα υπαρχει προσωπικος πλουτισμος μιας και η κοινωνια θα τα παρεχει ολα σε ολους, και δεν θα υπαρχει αναγκη συναλλαγων.
Φυσικα μια τετοια κοινωνια θα εχει σχεδον εξαλειψει τελειως το εγκλημα ...
Ποιος μπορει να ξερει ομως ??? :cool:

Θάνος
03/11/2004, 17:22
Σαν το παραδειγμα που αναφερεις υπαρχουν κι αλλα, αλλα ολα ειναι ενα ειδος "φυσικης επιλογης" ή καλυτερα προστασιας της επιβιωσης των υπολοιπων.
Γενικα παντως οι ζωολογοι αναφερουν οτι ειναι "ανηθικος".
Ακομα και σε περιπτωσεις ακουσιων φονων, σε μονομαχιες για την αρχηγια, οι νικητες ΔΕΝ χαιρουν της ιδιας εκτιμησης αν ο αντιπαλος τελικα πεθανει.

Το μελλον της ανθρωπινης κοινωνιας (αν υπαρξει) δεν ειναι ευκολο να προβλεφθει ειναι αληθεια. Η μεγαλυτερη ομως πιθανοτητα που δινουν σημερα οι επιστημονες μελλοντοκοινωνιολογοι, μιλαει για μια κοινωνια που εχει προβλεφθει (οπως και πολλα αλλα πραγματα) απο την "Επιστημονικη Φαντασια"!!!
Μιλανε λοιπον για μια κοινωνια "Star Trek". Δηλαδη μια παγκοσμιοποιηση με οικογενιακη δομη κοντα στην σημερινη, με πολυ λιγοτερη, πνευματικη κατα κανονα, εργασια και καθολου αμοιβη. Δεν θα υπαρχει προσωπικος πλουτισμος μιας και η κοινωνια θα τα παρεχει ολα σε ολους, και δεν θα υπαρχει αναγκη συναλλαγων.
Φυσικα μια τετοια κοινωνια θα εχει σχεδον εξαλειψει τελειως το εγκλημα ...
Ποιος μπορει να ξερει ομως ??? :cool:

Αχ τι ωραία να γινόταν έτσι... (όχι δεν είμαι κομμουνιστής το δηλώνω!)

Νομίζω ότι το μοντέλο αυτό όπως και στο Star Trek μόνο σε καμία αποικία στο διάστημα μπορεί να το δούμε.

Εμείς οι πολλοί εδώ στη γη βλέπω να πηγαίνουμε για έναν ακόμα παγκόσμιο πόλεμο και να ξεκινάμε το χρόνο απ'την αρχή.

crs-k
03/11/2004, 17:35
Αχ τι ωραία να γινόταν έτσι... (όχι δεν είμαι κομμουνιστής το δηλώνω!)

Νομίζω ότι το μοντέλο αυτό όπως και στο Star Trek μόνο σε καμία αποικία στο διάστημα μπορεί να το δούμε.

Εμείς οι πολλοί εδώ στη γη βλέπω να πηγαίνουμε για έναν ακόμα παγκόσμιο πόλεμο και να ξεκινάμε το χρόνο απ'την αρχή.

Μωρε μακαρι να γινοτα ειναι αληθεια ...
Προς το παρον η "Παγκοσμιοποιηση" που εφαρμοζεται ειναι για να εκμεταλευτουν περισσοτερο οι πλουσιοτεροι τους φτωχοτερους ... :lol:

Δεν μπορουν να δουν οι ηλιθιοι πως ειναι συμφερον τους να ταϊσουν και να μορφωσουν τον λεγομενο Τριτο Κοσμο!
Κι απο συμφερον να το δουν καθαρα, με τον τροπο αυτο θα δημιουργησουν νεες μεγαλυτερες και αναπτυσομενες αγορες και θα "πουλησουν" πολυ περισσοτερο ...
Βλεπε το παραδειγμα της Κινας τωρα!
Οι αγορες των πλουσιων χωρων ειναι πια κορεσμενες!

Βλεποντας το πιο σφαιρικα, θα εκλειψουν τα αυτονομα Κρατη. Θα γινου σιγα-σιγα "Ηνωμενες Πολιτειες" ειτε Ευρωπης (που εχει γινει ηδη) ειτε Αφρικης, ειτε Ασιας κλπ Με τελικη καταληξη μια Γηινη Ομοσπονδια !!!

Μη με ρωτησεις για αρχηγους ...
Το πιο πιθανο ειναι οτι οι γνωστες ΗΠΑ θα εχουν χασει προ πολλου την δυναμη τους. Αυτο ειναι φανερο και σημερα, μιας και αντιμαχονται και φερνουν διαφορα εμποδια στην δημιουργεια των Η.Π.Ευρωπης. Ειναι φανερο οτι Δεν θελουν αντιπαλο, ειδικα επειδη η Ευρωπη εχει πολυ μεγαλυτερη ιστορια, παιδεια, κουλτουρα και επιστημονικο δυναμικο.

Ιδωμεν !!!

ΥΓ: Σιγα μην προλαβουμε να δουμε εμεις ... :lol: :rotflmao: :lol:

idi
03/11/2004, 20:54
Εχω μια αίσθηση... οτι καποιος απο τους συμμετέχοντες στη κουβεντα μας...

ΤΗ ΛΑΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao:

tai
03/11/2004, 21:21
Λοιπόν, μετά από τα όσα διάβασα, έχω να πω τα εξής.

1ον το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης δεν μπορεί να υπερβεί τα κοινώς αποδεχτά ήθη.
Και αυτό συμβαίνει διότι σαν πολίτες-μέλη μια κοινωνίας-ομάδας. πρέπει να κάνουμε της απαραίτητες υποχωρήσεις προκειμένου να συνυπάρχουμε με τα άλλα μέλη της ομάδας. Ιδ’άλλως γινόμαστε περιθωριακοί-ιδιώτες - ακοινώνητοι.
Αν είσαι αλλιώτικος από εμάς, δεν σε παίζουμε.
Όλοι μαζί και ο ψωριαρης χώρια.
Αλλά επειδή δεν μας συμφέρει να χάσουμε τα καλά του ψωριαρη, ακολουθούμε το ρητό που λέει, τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.
Για να μην πάρει αέρα όμως ο ψωριαρης, τον τιμούμε μετά θάνατω.
Έτσι και το έργο του απολαμβάνουμε και δεν τον παίζουμε.

Μακιαβελική αλήθεια, πικρή, αλλά ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μόνο αν είσαι συνειδητά πιστός χριστιανός, αλλάζουν αυτά.

tai
03/11/2004, 21:23
2ον Η ευρομαλακια ότι η ελευθερία μου σταματάει στο δικαίωμα του άλλου, αν αντιστραφεί τότε το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου -(γαμιεμε), θα ενοχλήσει την ελευθερία του πουτσου μου.
Αν αντιδράσει ο πούτσος μου, τότε καταπατώ το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του άλλου.
Αρα δεν υπάρχει συνύπαρξη της ελευθερίας μου με την ελεύθερη επιλογή του άλλου.
Αποτελεσμα.
Για να συνυπάρξουμε πρέπει να αλληλοσφαζόμαστε, και με αυτόν τον τρόπο να επέλθη η ισορροπία του τρόμου.
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, και δεν επιτίθεται κανείς.
Ειρήνη λοιπόν μέσω της ισορροπίας του φόβου.
Τα άλλα περί αλληλοεκτίμησης και αγγαλιτσες και φιλάκια είναι μπουρδες.
Μόλις η εκάστοτε πλευρά αποκτήσει πλεονέκτημα θα επιβάλει τον νόμο της στην άλλη πλευρά.

Μέχρι τώρα η πλευρά με το πλεονέκτημα είναι η λεγόμενη ηθική. Αν χαλαρώσει και ανεχτή τα αιτήματα της μειοψηφούσας πλευράς, βάζει τον εαυτό της στο δρόμο της ήττας.
Αν είναι καλύτερο η χειρότερο αυτό θα το δούμε παρακάτω.
Το θέμα μας πάει στην θρησκεία και στην ανάπτυξη της.

Α) Αν χρειάζεται η θρησκεία στην εξέλιξη του ανθρώπου.
Β) πια θρησκεία βολεύει και σε πια εποχή.
Γ) θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν σήμερα αντί του χριστιανισμού επικρατούσε το δωδεκάθεο στην δύση? Για ανατολή και της άλλες θρησκείες δεν μιλάμε, έχουμε δει τα αποτελέσματα.

Gandalf dr685sm
03/11/2004, 23:33
tai , το θέμα ακούγεται απλό αλλά είναι τρομερά και απίστευτα δύσκολο....

το μόνο σίγουρο είναι οτι η κάθε θρησκεία τοποθετέι και αφαιρεί φραγμούς στην κοινωνική συνείδηση και δομή....

Αν χρειαστεί να το αναπτύξεις αυτό , θα γίνει μια αίθουσα κοινωνικών επιστημών του ανοιχτού πανεπιστημίου εδώ...

Πολύ δύσκολο θέμα σου λέω...

Gandalf

periklisk
03/11/2004, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Εχω μια αίσθηση... οτι καποιος απο τους συμμετέχοντες στη κουβεντα μας...

ΤΗ ΛΑΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ!!!!

Έλα ρε τη λαδώνεις????

Για έλα μια γιατί θέλει γρασσάκι....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μ@λ@κ@!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

crs-k
04/11/2004, 06:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
tai , το θέμα ακούγεται απλό αλλά είναι τρομερά και απίστευτα δύσκολο....
το μόνο σίγουρο είναι οτι η κάθε θρησκεία τοποθετέι και αφαιρεί φραγμούς στην κοινωνική συνείδηση και δομή....
Αν χρειαστεί να το αναπτύξεις αυτό , θα γίνει μια αίθουσα κοινωνικών επιστημών του ανοιχτού πανεπιστημίου εδώ...
Πολύ δύσκολο θέμα σου λέω...
Gandalf

Συμφωνω απολυτα.
Πολυ δυσκολο θεμα και θελει πολυ χρονο και θεληση για να αναλυθει.

Ετσι επιγραμματικα μονο και χωρις να επεκταθω στο μελλον, να πω οτι απο τις "συγχρονες" θρησκειες, η "καλυτερη" με διαφορα, ειναι για μενα η "Βουδιστικη".

crs-k
04/11/2004, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Λοιπόν, μετά από τα όσα διάβασα, έχω να πω τα εξής.

1ον το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης δεν μπορεί να υπερβεί τα κοινώς αποδεχτά ήθη.
Και αυτό συμβαίνει διότι σαν πολίτες-μέλη μια κοινωνίας-ομάδας. πρέπει να κάνουμε της απαραίτητες υποχωρήσεις προκειμένου να συνυπάρχουμε με τα άλλα μέλη της ομάδας. Ιδ’άλλως γινόμαστε περιθωριακοί-ιδιώτες - ακοινώνητοι.
Αν είσαι αλλιώτικος από εμάς, δεν σε παίζουμε.
Όλοι μαζί και ο ψωριαρης χώρια.
Αλλά επειδή δεν μας συμφέρει να χάσουμε τα καλά του ψωριαρη, ακολουθούμε το ρητό που λέει, τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.
Για να μην πάρει αέρα όμως ο ψωριαρης, τον τιμούμε μετά θάνατω.
Έτσι και το έργο του απολαμβάνουμε και δεν τον παίζουμε.

Οι πιο "κακοι" ανθρωποι ειναι τα παιδια στις μικρες ηλικιες.
Δεν συγχωρουν κανενα "κουσουρι" και προσπαθουν να "πληγωσουν" τα διπλανα τους οσο το δυνατον περισσοτερο!
"Γυαλακιας", "Χοντρος", "Κουτσος", κλπ ειναι "οπλα" που χρησιμοποιουν κατα κορον.
Αυτο οφειλεται στο οτι δεν εχουν ακομα αναπτυξει λογικη και κοινωνικη συνειδηση.
Ειναι ομως ανεπιτρεπτο, η συμπεριφορα αυτη να συνεχιζεται και σε ενηλικες ανθρωπους. Οταν συνεχιζεται σημαινει οτι η λογικη και η κοινωνικη συνειδηση, ΔΕΝ εχει αναπτυχθει, στον βαθμο που πρεπει τουλαχιστον.

Μακιαβελική αλήθεια, πικρή, αλλά ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μόνο αν είσαι συνειδητά πιστός χριστιανός, αλλάζουν αυτά.

Δηλαδη, ξαναρωταω, 6,2 Δισεκατομμυρια Ανθρωποι σε αυτον τον πλανητη, που ΔΕΝ ειναι συνειδητα πιστοι Χ.Ο. δεν ειναι "καλοι"?
Ελεος πια μ' αυτον τον Χριστιανισμο ... :lol:
Δεν ειναι φαρμακο για πασα νοσο και πασα μαμακια ...

crs-k
04/11/2004, 09:06
2ον Η ευρομαλακια ότι η ελευθερία μου σταματάει στο δικαίωμα του άλλου, αν αντιστραφεί τότε το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου -(γαμιεμε), θα ενοχλήσει την ελευθερία του πουτσου μου.
Αν αντιδράσει ο πούτσος μου, τότε καταπατώ το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του άλλου.
Αρα δεν υπάρχει συνύπαρξη της ελευθερίας μου με την ελεύθερη επιλογή του άλλου.

Η σοφιστια στην περιπτωση, ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει συγκρουση συμφεροντων, αναμεσα σε εσενα και εναν ομοφυλοφιλο.
Οποτε μπορειτε πολυ ευκολα να συνυπαρξετε!

Αποτελεσμα.
Για να συνυπάρξουμε πρέπει να αλληλοσφαζόμαστε, και με αυτόν τον τρόπο να επέλθη η ισορροπία του τρόμου.
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, και δεν επιτίθεται κανείς.
Ειρήνη λοιπόν μέσω της ισορροπίας του φόβου.
Τα άλλα περί αλληλοεκτίμησης και αγγαλιτσες και φιλάκια είναι μπουρδες.
Μόλις η εκάστοτε πλευρά αποκτήσει πλεονέκτημα θα επιβάλει τον νόμο της στην άλλη πλευρά.

Αυτο ειναι ιδιον της ανθρωπινης φυλης εδω και πολλααααα χρονια.
Ισχυει για πολλα πραγματα. Αλλα οι προσπαθειες των πιο πολιτισμενων κοινωνιων ειναι να εξαληφθει αυτο το φαινομενο και να υπαρχει σεβασμος και στα δικαιωματα των μειωνοτητων, αντι για προσπαθεια εξαλειψης τους.

Μέχρι τώρα η πλευρά με το πλεονέκτημα είναι η λεγόμενη ηθική. Αν χαλαρώσει και ανεχτή τα αιτήματα της μειοψηφούσας πλευράς, βάζει τον εαυτό της στο δρόμο της ήττας.
Αν είναι καλύτερο η χειρότερο αυτό θα το δούμε παρακάτω.

Δηλαδη ενας ομοφυλοφιλος ή οποιοσδηποτε αλλος που ανηκει σε μια "μειοψηφια" δεν μπορει να εχει ηθικη?
Ειναι καλυτερος ενας "στρεϊτ" καλος χριστιανος, που κανει απατες, κλεψιες κλπ, απο εναν "γκεϊ" που τηρει ολους τους νομους της κοινωνιας του?
Εγω ΔΕΝ ειμαι πχ "καλος Χριστιανος" αλλα ειμαι πολυ πιο "ηθικο στοιχειο" απο ΟΛΟΥΣ τους "καλους Χριστιανους" που εγω προσωπικα ξερω ...

Το θέμα μας πάει στην θρησκεία και στην ανάπτυξη της.

Α) Αν χρειάζεται η θρησκεία στην εξέλιξη του ανθρώπου.
Β) πια θρησκεία βολεύει και σε πια εποχή.
Γ) θα ήταν καλύτερος ο κόσμος αν σήμερα αντί του χριστιανισμού επικρατούσε το δωδεκάθεο στην δύση? Για ανατολή και της άλλες θρησκείες δεν μιλάμε, έχουμε δει τα αποτελέσματα.

Οι εκαστοτε θρησκειες ΔΕΝ εχουν προσφερει τιποτα στην "εξελιξη" του ανθρωπινου γενους. Τουναντιον απειρες φορες εχουν καθυστερηση την εξελιξη αυτη.
Π.χ. το Βατικανο μολις πριν 1,5 χρονο παραδεχτηκε την εξελικτικη θεωρια του Δαρβινου, πραγμα το οποιο η Ορθοδοξια ΔΕΝ εχει κανει ακομα.
Ολες μεχρι τωρα οι θρησκειες εχουν χρησιμοποιηθει ΜΟΝΟ για χειραγωγηση των "μαζων"!

Τωρα για το ποια θρησκεια θα ητα καλυτερη, δεν μπορω να απαντησω, αλλα σιγουρα αυτη που θα επεβαλε τους λιγοτερους περιορισμους.
Ακομα καλυτερα, αν ΔΕΝ υπηρχαν καθολου περιορισμοι ...
Και επειδη ΔΕΝ υπαρχει θρησκεια που δεν εχει καθολου περιορισμους ... :D

Θάνος
04/11/2004, 10:32
Μα καλά ρε παιδιά τι συζητάμε; Αν η θρησκεία είναι χρήσιμη; Αν έχει προσφέρει στην εξέλιξη; Αν η μία είναι καλύτερη από την άλλη;

Και ποιος είναι εκείνος που με τέτοια ελαφρότητα μπορεί να αποφανθεί για τα παραπάνω; Ποιος μπορεί να αξιολογήσει τη συμμετοχή της κάθε θρησκείας στην εξέλιξη και να πει με τέτοια σιγουριά ότι ήταν άχρηστη; Δεν υπάρχει τίποτα πιο παράλογο και επιπόλαιο από ένα τέτοιο συμπερασμα.

Εγώ ξέρω ότι κάτι άχρηστο δεν θα άντεχε στο χρόνο. Μπορώ επίσης να εικάσω ότι αν δεν υπήρχαν οι διάφορες θρησκείες μπορεί ως είδος και να μην είχαμε επιβιώσει. Και ποιος είναι εκείνος που μπορεί να με πείσει για το αντίθετο;

Έλεος πια. Δεν θέλετε να πιστεύετε σε τίποτα; Θέλετε να είστε οι ορθολογιστές τεχνοκράτες, αρνητές των πάντων; Οκ δικαίωμα σας. Ας μην το τραβάμε όμως και απ'τα μαλλιά.

Δεν σας αρέσει ο Χριστιανισμός; Οκ! Θέλετε να γίνετε Βουδιστές; Οκ και πάλι, αλλά μην προσπαθείτε να μας πείσετε για την ανωτερότητα της μιας θρησκείας έναντι της άλλης. Είναι τουλάχιστον αφελές. Μπορεί οι διάφορες θρησκείες να είναι διαφορετικές μορφές της ίδιας ανώτερης ύπαρξης. Και ποιος μπορεί να μου πει ότι δεν είναι έτσι; Με στοιχειοθετημένα επιχειρήματα και όχι απλοϊκές σκέψεις...

Μπαίνουμε σε άγνωστα χωράφια. Ας τα αντιμετωπίσουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα. Αλλιώς ας μιλήσουμε πάλι για τις λούγκρες.

periklisk
04/11/2004, 10:35

Και ποιος είναι εκείνος που με τέτοια ελαφρότητα μπορεί να αποφανθεί για τα παραπάνω; Ποιος μπορεί να αξιολογήσει τη συμμετοχή της κάθε θρησκείας στην εξέλιξη και να πει με τέτοια σιγουριά ότι ήταν άχρηστη; Δεν υπάρχει τίποτα πιο παράλογο και επιπόλαιο από ένα τέτοιο συμπερασμα.

Εγώ ξέρω ότι κάτι άχρηστο δεν θα άντεχε στο χρόνο. Μπορώ επίσης να εικάσω ότι αν δεν υπήρχαν οι διάφορες θρησκείες μπορεί ως είδος και να μην είχαμε επιβιώσει. Και ποιος είναι εκείνος που μπορεί να με πείσει για το αντίθετο;

Μπαίνουμε σε άγνωστα χωράφια. Ας τα αντιμετωπίσουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα. Αλλιώς ας μιλήσουμε πάλι για τις λούγκρες.

Ακριβώς έτσι!!!

Γίναμε όλοι ξερόλες και κριτές των πάντων!!!!

Για να ισιώνουμε λίγο!

crs-k
04/11/2004, 10:59
Μα καλά ρε παιδιά τι συζητάμε; Αν η θρησκεία είναι χρήσιμη; Αν έχει προσφέρει στην εξέλιξη; Αν η μία είναι καλύτερη από την άλλη;

........................

Το μονο που κανω, με αμεριστη "ελαφροτητα" ειναι αληθεια, ειναι να κοιταω την πορεια της ανθρωποτητας μεσα στο χρονο, και να βγαζω συμπερασματα απο την Ιστορια και μονο!
Δεν ειμαι "επιστημονας" επι του θεματος. Προσωπικες σκεψεις ειναι.

Αναφερω λοιπον επιγραμματικα μερικα παραδειγματα ...

"Μεσαιωνας"! 4 αιωνες οπισθοδρομισης. Καψιμο βιβλιων. Καταστροφη της συσσωρευμενης γνωσης. Αρνηση της επιστημης.

"Σταυροφοριες"! Οι μεγαλυτερες σφαγες στο ονομα αυτης της υπεροχης θρησκειας!

Δεν συνεχιζω! Ξερω οτι θιγω ενα θεμα που για πολλους ειναι "ταμπου" και "ενοχλητικο"!
Ειναι κατι που ειναι βαθεια ριζωμενο μεσα μας(σας) και ειναι πολυ δυσκολο να το βαλουμε κατω απο το πρισμα της λογικης.
Παρεπιπτοντως να αναφερω οτι μικρος πηγαινα πολλα χρονια στο Κατηχητικο και ειμουνα και Παπαδακι ... :lol:
Επιπλεον, για τους λογους που προανεφερα, δεχομαι οποιαδηποτε επιθετικη ή ειρωνικη συμπεριφορα, χωρις φυσικα εγω να απαντησω ποτε σε αναλογο υφος.
Αν και απλα θετω θεματα για ΒΑΘΥ Προβληματισμο, καταλαβαινω οτι αυτη τη στιγμη, "κλεβω" κατι απο μεσα σας, σας "σπαω" το αγαπημενο σας παιχνιδι, και οσο κι αν υπαρχει καλη θεληση για διαλογο, θα υπαρχει ταυτοχρονα και "μισος"!

Βαρατε!
Αντεχω!

crs-k
04/11/2004, 11:02
Ακριβώς έτσι!!!

Γίναμε όλοι ξερόλες και κριτές των πάντων!!!!

Για να ισιώνουμε λίγο!

"Πιστευω εις εναν Θεο, Πατερα Παντοκρατορα,
Ποιητη ουρανου και Γης, ορατων τε παντων και αορατων.
..."

Αρχισα να ισιωνω καθολου ???

sniper
04/11/2004, 11:05
Το μονο που κανω, με αμεριστη "ελαφροτητα" ειναι αληθεια, ειναι να κοιταω την πορεια της ανθρωποτητας μεσα στο χρονο, και να βγαζω συμπερασματα απο την Ιστορια και μονο!

"Μεσαιωνας"! 4 αιωνες οπισθοδρομισης. Καψιμο βιβλιων. Καταστροφη της συσσωρευμενης γνωσης. Αρνηση της επιστημης.

Δεν συνεχιζω! Ξερω οτι θιγω ενα θεμα που για πολλους ειναι "ταμπου" και "ενοχλητικο"!
Ειναι κατι που ειναι βαθεια ριζωμενο μεσα μας(σας) και ειναι πολυ δυσκολο να το βαλουμε κατω απο το πρισμα της λογικης.
Παρεπιπτοντως να αναφερω οτι μικρος πηγαινα πολλα χρονια στο Κατηχητικο και ειμουνα και Παπαδακι ... :lol:
Επιπλεον, για τους λογους που προανεφερα, δεχομαι οποιαδηποτε επιθετικη ή ειρωνικη συμπεριφορα, χωρις φυσικα εγω να απαντησω ποτε σε αναλογο υφος.
Αν και απλα θετω θεματα για ΒΑΘΥ Προβληματισμο, καταλαβαινω οτι αυτη τη στιγμη, "κλεβω" κατι απο μεσα σας, σας "σπαω" το αγαπημενο σας παιχνιδι, και οσο κι αν υπαρχει καλη θεληση για διαλογο, θα υπαρχει ταυτοχρονα και "μισος"!

Βαρατε!
Αντεχω!

Που το είδες το "μίσος" ρε Χρήστο;
Οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθένα είναι σεβαστές.....

Οι Σταυροφορίες παρεπιπτώντως δεν έγιναν στο όνομα του Χριστιανισμού, άσχετα αν αυτό έλεγαν οι Βασιλειάδες τότε..

Είναι σαν να λέμε ότι οι Αμερικανοί μπηκαν στο ΙΡΑΚ για να σώσουν την χώρα από τον Σαντάμ και όχι για τα πετρέλαια......

Για να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις.....
:wave2:

periklisk
04/11/2004, 11:09
"Πιστευω εις εναν Θεο, Πατερα Παντοκρατορα,
Ποιητη ουρανου και Γης, ορατων τε παντων και αορατων.
..."

Αρχισα να ισιωνω καθολου ???

αααα καλό:mad:

crs-k
04/11/2004, 11:27

Που το είδες το "μίσος" ρε Χρήστο;
Οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθένα είναι σεβαστές.....

Γι αυτο το βαζω και σε "" ...
Δεν μιλαω για πραγματικο μισος, αλλα οπωσδηποτε μια οργη υπαρχει, οταν θιγονται κατεστημενα.
Και φυσικα σεβομαι τις θρησκευτικες πεποιθησεις του καθενα.

Οι Σταυροφορίες παρεπιπτώντως δεν έγιναν στο όνομα του Χριστιανισμού, άσχετα αν αυτό έλεγαν οι Βασιλειάδες τότε..

Είναι σαν να λέμε ότι οι Αμερικανοί μπηκαν στο ΙΡΑΚ για να σώσουν την χώρα από τον Σαντάμ και όχι για τα πετρέλαια......

Για να μπορούμε να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις.....

Οι Σταυροφοριες φυσικα και εγιναν στο ονομα του Χριστιανισμου!
Αλλα ειχα πει και προηγουμενα οτι ΠΑΝΤΑ οι "ιερεις" ηταν το δεξι χερι του "βασιλια".
Σαφως και υπηρχαν αλλα συμφεροντα και ηταν επεκτατικος πολεμος, αλλα στο ονομα του Χριστιανισμου εσφαζαν!

Θάνος
04/11/2004, 11:30

Βαρατε!
Αντεχω!

Η κακομεταχείριση του Χριστιανισμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βαρύνει τον ίδιο το Χριστιανισμό. Και αν νομίζεις ότι υπερασπίζομαι το αγαπημένο μου παιχνίδι, βγάλε τη λέξη Χριστιανισμός και βάλε στη θέση της ό,τι εσύ νομίζεις.

Τον βαθύ προβληματισμό που αναφέρεις σκέψου μήπως και θα έπρεπε να εφαρμόσεις πρώτα εσύ και να αναρωτηθείς μήπως και βλέπεις τα πράγματα λίγο επιφανειακά και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.

Μην θεωρείς ότι εγώ τουλάχιστον σου μιλάω ειρωνικά. Δεν το συνηθίζω για κανέναν, πολύ περισσότερο για σένα που σε έχω γνωρίσει και από κοντά. Απλά θεωρώ πλέον τις απόψεις σου ακραίες και επιπόλαιες και δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.

Σε ό,τι με αφορά, θα προσπαθήσω να μην συνεχίσω τη συζήτηση γιατί βλέπω ότι δεν μας βγάζει πουθενά. Ας κρατήσει ο καθένας τα συμπεράσματα και τις εντυπώσεις του μέχρι εδώ.

sniper
04/11/2004, 11:35
Εχει δίκιο ο Θάνος...

Δεν βγάζει πουθενά αυτή η κουβέντα....

Πάντα ρε συ Χρήστο θα πηγαίνεις κόντρα σε όποια άποψη ακουστεί....

Ας κρατήσει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα γιατί κάνουμε κύκλους.

periklisk
04/11/2004, 11:43
Μάλλον κάπως έτσι είναι....

Εγώ ήθελα να πω πως θα πρέπει, αν μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητά μας ως Έλληνες, να αφήσουμε τους ψευτο-προοδευτισμούς και ας σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά αυτά που λαμβάνουμε ως πρότυπα και ως συμπεριφορές.....

Καλή είναι η πρόοδος και η εξέλιξη αλλά δεν μπορεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να θυσιάζεται το ήθος και το ύφος μας.....

Γιατί στην τελική όταν εμείς είχαμε πολιτισμό όλοι αυτοί οι δήθεν φιλελεύθεροι και προοδευτικοί δεν υπήρχαν ούτε σε σπηλιές.....

crs-k
04/11/2004, 11:45
Η κακομεταχείριση του Χριστιανισμού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βαρύνει τον ίδιο το Χριστιανισμό. Και αν νομίζεις ότι υπερασπίζομαι το αγαπημένο μου παιχνίδι, βγάλε τη λέξη Χριστιανισμός και βάλε στη θέση της ό,τι εσύ νομίζεις.

Τον βαθύ προβληματισμό που αναφέρεις σκέψου μήπως και θα έπρεπε να εφαρμόσεις πρώτα εσύ και να αναρωτηθείς μήπως και βλέπεις τα πράγματα λίγο επιφανειακά και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.

Μην θεωρείς ότι εγώ τουλάχιστον σου μιλάω ειρωνικά. Δεν το συνηθίζω για κανέναν, πολύ περισσότερο για σένα που σε έχω γνωρίσει και από κοντά. Απλά θεωρώ πλέον τις απόψεις σου ακραίες και επιπόλαιες και δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.

Σε ό,τι με αφορά, θα προσπαθήσω να μην συνεχίσω τη συζήτηση γιατί βλέπω ότι δεν μας βγάζει πουθενά. Ας κρατήσει ο καθένας τα συμπεράσματα και τις εντυπώσεις του μέχρι εδώ.

Ξερεις οτι κι εγω σε εκτιμαω πολυ, απλως καποια στιγμη μου φανηκε οτι ειδα μια επιθετικοτητα (πολυ φυσιολογικη). Προφανως ειναι ενα απο τα συνηθισμενα λαθη μιας συζητησης πισω απο πληκτρολογια. Ζηταω συγνωμη.

Απο 'κει και μετα. Εγω για το θεμα εχω αρχισει να προβληματιζομαι πριν απο 30 χρονια! Εχω διαβασει εκατονταδες βιβλια, κυριως ιστορικα και τελικα εφτασα σ' αυτην την σταση ζωης που παραθετω, καθολου μα καθολου απροβληματιστα.

Τωρα αν για τα εγκληματα του Ισλαμ, δεν φταιει το Ισλαμ, για τα του Χριστιανισμου, δεν φταιει ο Χριστιανισμος κ.ο.κ., εγω θα μεινω με την απορια του ποιος φταιει τελικα.

Επειδη οντως ειναι αρκετα σοβαρη η συζητηση, παρ' ολο που μπορω να παραθεσω αδιαψευτα ιστορικα παραδειγματα και παρα πολυ μεγαλη βιβλιογραφια για το θεμα, θα προτιμουσα κι εγω να την συνεχισουμε καποια στιγμη απο κοντα την κουβεντα. Ειναι πιο αμεση η παραθεση επιχειρηματων.

Εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι αν δεν σε πεισω, τουλαχιστον θα σε προβληματισω σε μεγαλο βαθμο, τοσο οσο να αρχισεις να "ψαχνεις" κι εσυ!

crs-k
04/11/2004, 11:47

Εχει δίκιο ο Θάνος...

Δεν βγάζει πουθενά αυτή η κουβέντα....

Πάντα ρε συ Χρήστο θα πηγαίνεις κόντρα σε όποια άποψη ακουστεί....

Ας κρατήσει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα γιατί κάνουμε κύκλους.

Πασσο ...

Με τρεις Ασσους!

crs-k
04/11/2004, 11:48
αααα καλό:mad:

"...
Και εις εναν Κυριον Ιησουν Χριστον,
τον υιον του Θεο τον Μονογενη ..."

Παω καλυτερα τωρα ???

Gandalf dr685sm
04/11/2004, 11:51
Οι Σταυροφοριες φυσικα και εγιναν στο ονομα του Χριστιανισμου!

Η καλύτερη διατύπωση θα ήταν οτι το όνομα του Χριστιανισμού υπήρξε η αφορμή για να ικανοποιηθούν οι αιτίες των Σταυροφοριών που έκρυβαν επεκτατισμό σε συμφέροντα και κυριαρχικά δικαιώματα...

Απο εκεί και πέρα ....

Το να προσπαθήσω να ανπτύξω το τι σημαίνει θρησκεία και τι σημαίνει "πιστεύω" , είναι κάτι πολύ δύσκολο , ειδικά μέσω ενος forum....

Ειδικά για τον Χριστιανισμό να αναφέρω οτι και μόνο το οτι υπάρχουν 10 και κάτι "παρακλάδια-αιρέσεις" του υποδηλώνει το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ή αν θέλετε εκμεταλεύεται τα μυνήματα κάποιων πιστεύω που δήλωσε η ύπαρξη του Ιησού περίπου 2000 χρόνια πριν....

Gandalf

crs-k
04/11/2004, 12:15
.......................
Ειδικά για τον Χριστιανισμό να αναφέρω οτι και μόνο το οτι υπάρχουν 10 και κάτι "παρακλάδια-αιρέσεις" του υποδηλώνει το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται ή αν θέλετε εκμεταλεύεται τα μυνήματα κάποιων πιστεύω που δήλωσε η ύπαρξη του Ιησού περίπου 2000 χρόνια πριν....

Gandalf

Δεν ειναι μονο 10 ειναι πολυ πανω απο 100. Καμμια 10αρια ειναι μονο τα κυρια ρευματα. Αν προσθεσουμε δε και τις Αμερικανικες αιρεσεις (οπου σχεδον καθε Παστορας εχει και μια Δικη του Εκκλησια), ξεπερναμε κατα πολυ τις 2000!!!

Κανοντας πιθανον γκριζα (ή πρασινη ή κοκκινη) διαφημιση, θα συνιστουσα το βιβλιο του μεγαλυτερου Ελληνα Ιστορικου, Γερασιμου Κορδατου, "Ιησους Χριστος και Χριστιανισμος".
Ειναι απο τις πιο τεκμηριωμενες "Ιστοριες" (απειρη αναφορα σε Βιβλιογραφιες) και αναζητα το Ιστορικο προσωπο του Χριστου.
Ειναι διτομο, πολυ και θελει κουραγιο ... :lol:

Θάνος
04/11/2004, 13:00
Ένα πράγμα μου κάνει μεγάλη εντύπωση.

Αναφέρεστε όλοι στα εγκλήματα στο όνομα του Χριστιανισμού με πρώτο και καλύτερο το γνωστό πια παράδειγμα των σταυροφοριών.

Είπε ο Χριστός ποτέ στη διδασκαλία του "Σκοτώστε τους άπιστους"; Βρίσκεται πουθενά γραμμένο στα διδάγματα του Χριστιανισμού κάτι ανάλογο που να ωθεί τους ανθρώπους στον πόλεμο και το έγκλημα;

Θεωρείτε ότι υπεύθυνος ήταν ο Θεός, ο Χριστός ή μήπως το Άγιο πνεύμα που μας δαιμόνισε και αρχίσαμε να σκοτώνουμε; Μήπως φταίει η εκκλησία για τον "πιστό" που βγαίνοντας από την εκκλησία θα κλωτσήσει τα γατάκι που κάθεται στο καπό του αυτοκινήτου του;

Αν νομίζετε ότι ο Βούδας τα είπε καλύτερα από το Χριστό... ασπαστείτε το Βουδισμό. Αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τίποτα "εκεί πάνω", μην πιστεύετε σε τίποτα... Ας βρει ο καθένας τι τον εκφράζει και τι του δίνει δύναμη κι ας το κρατήσει για τον εαυτό του. Fair enough!

Αλλά σας παρακαλώ... αφήστε πια την ιστορία με τα εγκλήματα. Και αφήστε και ένα μικρό περιθώριο να μην είναι όλα άσπρα ή μαύρα.

Μπορεί κάποια στιγμή να είχαμε κι εμείς τους προβληματισμούς μας. Μπορεί κάποια στιγμή να αναρωτηθήκαμε κι εμείς αν πραγματικά πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι.

Απλά τελικά δεν γίναμε άθεοι.

crs-k
04/11/2004, 14:47
Ένα πράγμα μου κάνει μεγάλη εντύπωση.

Αναφέρεστε όλοι στα εγκλήματα στο όνομα του Χριστιανισμού με πρώτο και καλύτερο το γνωστό πια παράδειγμα των σταυροφοριών.

Είπε ο Χριστός ποτέ στη διδασκαλία του "Σκοτώστε τους άπιστους"; Βρίσκεται πουθενά γραμμένο στα διδάγματα του Χριστιανισμού κάτι ανάλογο που να ωθεί τους ανθρώπους στον πόλεμο και το έγκλημα;

Θεωρείτε ότι υπεύθυνος ήταν ο Θεός, ο Χριστός ή μήπως το Άγιο πνεύμα που μας δαιμόνισε και αρχίσαμε να σκοτώνουμε; Μήπως φταίει η εκκλησία για τον "πιστό" που βγαίνοντας από την εκκλησία θα κλωτσήσει τα γατάκι που κάθεται στο καπό του αυτοκινήτου του;

Οχι και παλι Οχι !!!
Δεν ειπα εγω κατι τετοιο!
Οι περισσοτερες θρησκειες ΔΕΝ διδασκουν τον φονο τον απιστων!
Ειναι ομως το μεσον, ο φορεας, ο κυριος αιτιος.
Δεν φταιει η ηρωινη αν ο πρεζακιας μεσα στην τρελλα του με μαχαιρωσει !
Ομως ΟΛΟΙ ξερουμε πως τελικα αυτη φταιει ...

Αν νομίζετε ότι ο Βούδας τα είπε καλύτερα από το Χριστό... ασπαστείτε το Βουδισμό. Αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τίποτα "εκεί πάνω", μην πιστεύετε σε τίποτα... Ας βρει ο καθένας τι τον εκφράζει και τι του δίνει δύναμη κι ας το κρατήσει για τον εαυτό του. Fair enough!

Αυτη ειναι μια μικροσυγκριση. Σαν να προσπαθουμε να βρουμε πιο Ναρκωτικο ειναι το πιο "υγειινο" ...

Αλλά σας παρακαλώ... αφήστε πια την ιστορία με τα εγκλήματα. Και αφήστε και ένα μικρό περιθώριο να μην είναι όλα άσπρα ή μαύρα.

Μπορεί κάποια στιγμή να είχαμε κι εμείς τους προβληματισμούς μας. Μπορεί κάποια στιγμή να αναρωτηθήκαμε κι εμείς αν πραγματικά πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι.

Απλά τελικά δεν γίναμε άθεοι.

Υπαρχει και αλλο καλυτερο σταδιο για εναν ανθρωπο που εχει προβληματιστει πραγματικα!
Ο "Αθρησκος"!
Σ' αυτην την κατηγορια ανηκει το μεγαλυτερο μερος της επιστημονικης κοινοτητας.

Οσο για μενα προσωπικα, εχω βαρεθει να λεω οτι ΔΕΝ υπαρχει στην ζωη Ασπρο/Μαυρο. Μονο αποχρωσεις του Γκρι !!! :cool:

Gandalf dr685sm
04/11/2004, 15:05
thano ...

Δεν λέω οτι φταίει ο Χριστιανισμός ...αλλοίμονο..... αυτοί που φταίνε ΠΑΝΤΑ , είναι οι ανθρώπινοι εκπρόσωποι του , που συνήθως είναι και ψηλά στην ιεραρχία του Ιερατείου..... και αυτό συμβαίνει παντού... ακόμα και στον Ταοισμό και στο Βουδισμό.... να θυμίσω την περίφημη περίπτωση του Θιβέτ και της Κίνας, που οι μεν μοναχοί του Θιβέτ υπέφεραν απο την επεκτατική βλέψη της Κινεζικής πρώτα κυβέρνησης αλλά και της επίσημης τότε θρησκείας τους που θέλησε να υπάγει τα εκεί μοναστήρια στην ιεραρχία της Κεντρικής Χώρας της Κίνας.....;.....;

Ο ανθρωπινος παράγοντας είναι που αλλοιώνει κύριοι και οχι τα ιδανικά....Για να γυρίσουμε στον Χριστιανισμό , ψάξτε στην απέραντη βιβλιοθήκη του web για "κομμάτια" που αφαιρέθηκαν απο τα ιερά βιβλία μας , καθώς παραφράστηκαν ή μεταφράστηκαν κατά το δοκούν των τότε συγραφέων....

Gandalf

afrotwin
04/11/2004, 15:12
E RE TI EXASA
STA GRIGORA KE 8A EPANEL8O

OPIOS PISTEVI STIS GRAFES TIS XRISTIANOSINIS
INE SAN NA PISTEVI STIN KOKINOSKOUFITSA

8EO APOKALOUME TIN IKANOTITA TOU SIMPATOS NA SKEFTETE

O XRISTOS INE IPARKTO PROSOPO
ALA DEN EXI KAMIA SXESI ME TON TROPO POU TON PAROUSIAZOUN I EVREOI
OS 8AVMATOPIO KE OTI ANESTI8I KE ALES MPOURDES
ITAN ENAS APLOS PROFITIS POU DIDASKE TIN AGAPI
KE TO POLI NA AN8IPOVALE ORISMENOUS DISTIXISMENOUS
KE NA ENIOSAN KALITERA
TA ALA INE MPOURDES

TO EVAGKELIO DEN INE PARA NOMI GIA MAS TOUS AMNOUS (PROVATA DILADI) GIA TIN KALITERI DIAXIRISI MAS

O SATANAS DEN IPARXI
EPINOI8IKE APO TIN IERA EKSETASI TO 600 META XRISTON
ISOS I AKRIVI IMEROMINIA NA INE TO 666 GIA AFTO 8EORITE TO NOUMERO TOU DIAVOLOU:rotflmao:
EPREPE NA VROUNE KATI TO ISXIRO GIA NA MAS SOSOUN KE NA FOVOMASTE GIA NA PISTEPSOUME
KE AN 8IMASTE KATASTRAFIKAN I GRAFES KE KSANAGRAFTIKAN
ME TIN EKSISTORISI ENOS AGKELOU
ARXIDIA
EPREPE NA PROSTE8I KE O DIAVOLOS MESA SE AFTO
OPOTE KSANAGRAFTIKAN ME TIN SIMETOXI TOU EKSO APO EDO
:rotflmao: :rotflmao:

IPARXOUN GRAFES GIA TON XRISTO STA ARXIA TON VOUDISTON
KE MPORI OPIOS PSAXNI NA VRI TIN ALI8IA GIA AFTON TON PROFITI

EPISIS AN TON XRISTO TON ELEGAN XARALAMPO
TA XRISTOUGENA 8A GIORTAZAME TA XARALAMPOUGENA

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

crs-k
04/11/2004, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
E RE TI EXASA
STA GRIGORA KE 8A EPANEL8O
..........................

Ποιο σεμνα ρεεεε ...

Θα μου τους τρομαξεις ακομα πιο πολυ και δεν θα 'χω με ποιον να "τσακωνομαι" !!!

Γερα παληκαρια μου, μη μασατε!
Εγω ΔΕΝ εγκατεστησα το ΝΕΟ CM (Football Manager λεγεται τωρα), για να μεινω εδω μαζι σας ....

Βαρατε αλυπητα!

Θάνος
04/11/2004, 15:21
Οσο για μενα προσωπικα, εχω βαρεθει να λεω οτι ΔΕΝ υπαρχει στην ζωη Ασπρο/Μαυρο. Μονο αποχρωσεις του Γκρι !!! :cool:

Χρήστο παρά τη διαφωνία μας την ευχαριστήθηκα τη συζήτηση μας μέχρι τώρα. Όπως και όλων των υπόλοιπων που συμμετείχαν.

Θα κρατήσω την τελευταία πρόταση σου και θα σου πω ότι δεν υπάρχει μόνο το γκρίζο χρώμα...

Υπάρχει και το χρώμα της μπύρας! :beer:

Να τα πούμε από κοντά καλύτερα...

crs-k
04/11/2004, 15:24
Χρήστο παρά τη διαφωνία μας την ευχαριστήθηκα τη συζήτηση μας μέχρι τώρα. Όπως και όλων των υπόλοιπων που συμμετείχαν.

Θα κρατήσω την τελευταία πρόταση σου και θα σου πω ότι δεν υπάρχει μόνο το γκρίζο χρώμα...

Υπάρχει και το χρώμα της μπύρας! :beer:

Να τα πούμε από κοντά καλύτερα...

Μα κι εγω για να ευχαριστηθω μια συζητηση, πρεπει να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις, αλλιως ειναι βαρετη!

Το καλυτερο χρωμα ειναι .....
Μετα του τσιπουρου !!!

Αντε να κανονισουμε απο κοντα ...

:beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
04/11/2004, 15:33
Afrotwin....

έχεις ενα δίκιο φίλε μου...αλλά οχι απόλυτο...

όσον αφορά τον Ιησού , τα θαύματα του , υπήρξαν και μάλιστα σε καταγραφές ακόμα και σε Ελληνικά έγγραφα ....
Ειδικά το θαύμα της γέννησης αλλά και του Θανάτου του όσον αφορά τα αστρικά φαινόμενα....

Υπάρχουν Αραμαικές γραφές που αναφέρουν και την ανάσταση του Λαζάρου αλλά και αρκετές αναφορές στην ζωή του...

Πολλές απο αυτές όμως είτε παραποιήθηκα ν , είτε αφαιρέθηκαν απο τους μετέπειτα γραφόντες....

Η Βίβλος είναι όντως μια αναφορά ιστορική της εποχής και πλέον έχει αρκετές παραποιήσεις απο ιερείς του Μεσαίωνα αλλά και νωρίτερα...

Σημαντικό κομμάτι που είχα βρεί κάποια στιγμή σε κάποιο site ,ήταν η αναφορά στην Λίλιθ την πρωτόπλαστη.... σε αντίθεση με αυτή που έχουμε μάθει ως Εύα.... και έχει αφαιρεθεί απο την Βίβλο για τις διάφορες αναφορές που έχει μέσα....
Kαι φυσικά θα βρείτε ακόμα περισσότερα...

Gandalf

crs-k
04/11/2004, 15:44
Gandalf ...

Η "ιστορικοτητα" του Χριστου αναλυεται παρα πολυ καλα στο βιβλιο που προανεφερα.
Αναφερεται σε ΟΛΟΥΣ σχεδον τους Ιστορικους της Εποχης, Ελληνες, Ρωμαιους, Ασσυριους, Αιγυπτιους, Σουμεριους κ.α.
Απο ολους αυτους παιρνει μαρτυριες, κατατασοντας τες χρονολογικα και συγκρινοντας τις προσπαθει να ανακαλυψει την "Ιστορικη Αληθεια".
Ελεγχει ακομα και την περιπτωση ο Χριστος να μην ηταν ΕΝΑ προσωπο ...
Ειναι κοντα στις 1200 σελιδες, αλλα αξιζει τον κοπο!

afrotwin
04/11/2004, 15:53
Afrotwin....

έχεις ενα δίκιο φίλε μου...αλλά οχι απόλυτο...

όσον αφορά τον Ιησού , τα θαύματα του , υπήρξαν και μάλιστα σε καταγραφές ακόμα και σε Ελληνικά έγγραφα ....
Ειδικά το θαύμα της γέννησης αλλά και του Θανάτου του όσον αφορά τα αστρικά φαινόμενα....

Υπάρχουν Αραμαικές γραφές που αναφέρουν και την ανάσταση του Λαζάρου αλλά και αρκετές αναφορές στην ζωή του...

Πολλές απο αυτές όμως είτε παραποιήθηκα ν , είτε αφαιρέθηκαν απο τους μετέπειτα γραφόντες....

Η Βίβλος είναι όντως μια αναφορά ιστορική της εποχής και πλέον έχει αρκετές παραποιήσεις απο ιερείς του Μεσαίωνα αλλά και νωρίτερα...

Σημαντικό κομμάτι που είχα βρεί κάποια στιγμή σε κάποιο site ,ήταν η αναφορά στην Λίλιθ την πρωτόπλαστη.... σε αντίθεση με αυτή που έχουμε μάθει ως Εύα.... και έχει αφαιρεθεί απο την Βίβλο για τις διάφορες αναφορές που έχει μέσα....
Kαι φυσικά θα βρείτε ακόμα περισσότερα...

Gandalf

AGAPITE GADALF
KSERIS GIATI MIA ZOI MAS EKMETALEVONTE GIATI MAS STELNOUN NA SKOTO8OUME GIA TA SIMFERONTA TOUS GIATI PISTEVIS AFTO POU PISTEVIS GIA TON XRISTO
DEN EXIS EPILOGI NA ISE KATI ALO PARA ETIMOS STIN PROSTAGI TOUS
STO ONOMA TOU XRISTOU 8A SKOTOSIS KE 8A SKOTO8IS
GIATI PISTEVIS AFTO POU IPES ISE PEPISMENOS PISTEVIS STO APOLITO KALO EXIS ANAGKI APO 8AVMATA EPISIS SE VOLEVI NA APODIDIS ALOUS KAPIE PRAKSIS SOU NA SINXORISE GIA MERIKES APO AFTES.INE OLA PROVLEPOMENA APO POLI EKSIPNOUS AN8ROPOUS.
OLOI OTAN GENIOMASTE TIXENOUME TA ASTERIA SE KAPIA 8ESI MIAS KE AFTO TO ASTEROFENOMENO STON OURANO KINITE METAKINITE DIARKOS.PISTEVIS STO PARAMI8I ME TOUS MAGOUS? ENA ASTERI TOUS EDIXNE TIN PORIA?:rotflmao: KAPIOS PLANITIS DILADI KSEKINISE KE ARXISE NA TRAKARAI ME TOUS ALOUS NA KATASTREFI TO SIMPAN GIA NA KINI8I SE MIA EGOISTIKI PORIA:rotflmao:
TOU STIL EGO 8A DIKSO TIN PORIA APO EDO PEDIA ELATE:rotflmao:
KE META TI EGI AFOU EFTASE PANO APO TIN FATNI?
SE MIA EMVELIA XILIADON TETRAGONIKON XILIOMETRON IPEDIKSE KLANONTA ASTROSKONI NA EKI INE I FATNI
FILE MOU EXO PARI KE EGO NARKOTIKA ALA AFTA DEN PIANONTE OUTE ME TO PIO ISXIRO TRIPAKI:rotflmao: :rotflmao:
TO TI MALAKIES LENE I XRISTIANIKES GRAFES DEN PERIGRAFETE
GENIKA EXOUN FTIAKSI I EVREI MIA ISTORIA GEMATI MAGIES VIA DISIDEMONIES KE APAGOREFSIS KE MAS TIN EXOUN PLASARI GIA 8RISKIA KE AFTI PISTEVOUN SE ALA DIKA TOUS KE TELIKA EXOUN PETIXI TON SKOPO TOUS IMASTE 8IMATA TOUS
8A PREPI NA INE KANIS LIGO KA8ISTERIMENOS GIA NA PISTEVI TETIA PRAGMATA KE AN TO PAROUME APO TIN MERIA TOU PARAMI8IOU TO KATALAVENO SAN PARAMI8I INE POLI OREO ALA OXI KE NA KANOUME PISTEVO MAS TIN KOKINOSKOUFITSA I TA TRIA GOUROUNAKIA :rotflmao: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
04/11/2004, 18:13
Κρίνεις με την ανθρώπινη λογική φίλε afrotwin που ούτως ή άλλως είναι πεπερασμένη και περιορισμένη στα στενά όρια της... Μην ξεχνάς οτι μέχρι πρότινος πιστεύαμε οτι είχαμε επίπεδη Γή και είμασταν το κέντρο του σύμπαντος...

Για το αστέρι της Γέννησης αν σου δώσω μια πάραπολύ καλή εξήγηση επιστημονική που την αποδέχονται πολλοί , μα πάρα πολλοί επιστήμονες;...

Την έκρηξη των άστρων φαντάζομαι την έχεις ακούσει... Ισχυρισμός υπάρχει λοιπον που δηλώνει έκρηξη άστρου , όπου η φωτεινή προβολή του συνέπεσε κατά την χρονική περίοδο εκείνη . Όσο για την κίνηση που είχε ,αυτό εξηγήται εύκολα λόγω της περιστροφικής κίνησης της Γης .... ακριβώς όπως βλέπεις και τον Αυγερινό να γίνεται Εσπερινός και τούμπαλιν....

Το περίεργο είναι οτι οι καταγραφές όπως σου είπα , υπάρχουν και σε Αρχαία Ελληνικά κείμενα και οχι μόνο σε εβραικά....υπάρχουν αναφορές για κάποιο άστρο που διύνειε αστρική πορεία στον ουράνιο στερέωμα (λογικό μιας και η Γη κινήται γύρω απο τον εαυτό της) υπάρχουν και για το ωχρό-κόκκινο νέφος στα Νότια της Αθήνας καθώς και την αισθητή σεισμική δόνηση που συνέπεσε με τον Θάνατο του Ιησού... πολλές συμπτώσεις όμως δεν νομίζεις;... και βάση επιστημονικών μεθόδων να το πας...πολλαπλές συμπτώσεις υποδυκνείουν αξίωμα.....

Τώρα όσον αφορά το πόσο καθορίζεται η πορεία και ο θάνατος ενός ανθρώπου , υπάρχει ενα κομμάτι στην όλη διδασκαλία του Ιησού που είναι πέρα ως πέρα αληθινό και πραγματοποιήσιμο μέχρι και σήμερα....

"Ο άνθρωπος πάντα έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής....να πιστέψει ή οχι"......και φυσικά αυτό συνεπάγεται και για το πως θα καθορίσεις το τι μέλλει γενέσθαι....

Αν μου επιτρέπεις με όλο το θάρρος της συνομιλίας μας...διακρίνω μια έντονη επιθετικότητα στα γραφόμενα σου εδώ.... υπάρχει κάτι που σε έχει ενοχλήσει, πειράξει , στον Χριστιανισμό;.... και δεν μιλάω για την θρησκεία που αναφέρουν οι ρασοφόροι αλλά το κεντρικό του νόημα που είναι η εφαρμογή όσο μπορούμε καί ίσως παραπάνω της αγάπης με όλες τις έννοιες;......

Gandalf

tai
04/11/2004, 22:12
Γαμώτο! Μπαίνω βράδι για λίγο και δεν σας προβαίνω.
Χρήστο, θα κάνω ότι μπορώ την δευτέρα, για να μου απόδειξης από κοντά ότι δεν υπάρχει Θεός.

AFRO έλα και εσύ για την ένταση. Έλα, να σου τα ψάλω και από κοντά για την Κρήτη σου:wave2: :lol:

Τελικά αν δεν είσαι χριστιανός μπορείς να τον ζαχαρώνεις τον κουραμπιέ?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

crs-k
05/11/2004, 06:22
Χρήστο, θα κάνω ότι μπορώ την δευτέρα, για να μου απόδειξης από κοντά ότι δεν υπάρχει Θεός.

AFRO έλα και εσύ για την ένταση. Έλα, να σου τα ψάλω και από κοντά για την Κρήτη σου:wave2: :lol:

Τελικά αν δεν είσαι χριστιανός μπορείς να τον ζαχαρώνεις τον κουραμπιέ?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Πρωτα απ' ολα τα 'χω με τις "θρησκειες" κι οχι με τον "Θεο".
Ο "Θεος" ειναι μια πολυ πιο γενικευμενη εννοια που παιρνει πολυ νερο ...
Δευτερον δεν προσπαθω να προσυλητησω κανενα! Βλεπεις εγω, αντιθετα με τις θρησκειες, ΔΕΝ εχω κανενα οφελος ... :cool:
Τριτον, μηπως θα ηταν πιο ευκολο να μου αποδειξετε εσεις την "υπαρξη" ??? :lol:

Τεταρτον ....
6,2 Δις σ' αυτον τον τον πλανητη, "γυαλιζουν το πομολο"???
Ειμαστε μια αισχρη μειοψηφια! :lol:
Βαζω κι εμενα μεσα (η ταυτοτητα μου, που ειναι παλια, γραφει ακομα Χ.Ο.!) !!! :rotflmao:

Πεμπτον, συνεχιζουμε απο κοντα ...

monstermind
05/11/2004, 07:55

Που σαι Ιdi... Ξερεις τι ειναι η φυσικη επιλογη? Αν δε ξερεις, ρωτα να μαθεις, ειναι πολυ σημαντικο! Αν ξερεις, περιμενε λιγο αλλα προσεχε (!) μηπως σε μερικα χρονια, σε μια μελλοντικη κοινωνια ομοφυλοφιλων, κυνηγανε εσενα και τις ελαχιστες γυναικες που εχουν απομεινει, να σας καψουν στην πυρα της αγνωμοσυνης, θεωροντας σας "ανωμαλους" και "μη φυσιολογικους" ... Στην ιδια πυρα που καις εσυ μια ομαδα ανθρωπων για τους οποιους δεν ξερεις σχεδον τιποτα.

Με αλλα λογια, ποιος εισαι εσυ κι εγω και ολοι μας, ωστε να κρινουμε τι ειναι αποδεκτο και φυσιολογικο?? Ποσο καιρο εισαι εδω ανθρωπε? Τι??? 10000 χρονια μονο??? Και που ξερεις εσυ τι γινοταν πριν απο 3000000 χρονια και που ξερεις τι υπαρχει περα απο τη μυτη σου, μικρο ανθρωπακι Idi kai dez και ολοι σας???

Με αλλα λογια, χαλαρωσε δικε μου, ζησε τη ζωουλα σου, αλλαξε οτι μπορεις ν αλλαξεις σ αυτη και προπαντος, προσπαθησε να εισαι ανοιχτομυαλος :)

Καλα μεγάλε μιλάμε με έστειλες!!!!

δεν θα σε πειράξουμε ρε... δεν πειράζει που είσαι gay... αλλα σταμάτα να ονειρεύεσαι οτι θα κυριαρχήσετε καποτε.

τόσο σουρεάλ επιχειρήματα που ξεχηλίζουν απο άπλετη γελοιότητα μόνο σε συζήτηση υπέρ των gay θα ταιριάζαν...

και κάτι ακόμα. εγώ αύριο θα μπω στο σπίτι σου και θα φάω ζωντανό τον πατέρα σου και και θα βιάζω μέχρι θανάτου την μάνα σου και την κόρη σου, και τον αδερφό σου θα τον γδάρω για να πάρω το δέρμα του γιατι έρχεται και χειμώνας!

...και μην τολμήσεις να με κρίνεις γιατί... πόσα χρόνια ζείς σε αυτόν τον κόσμο? 1000, 1000000, 1000000000000 .... τίποτα δεν έχεις δει, και απαγορεύεται να κρίνεις αν δεν έχεις την ηλικιά του Ήλιου, τουλάχιστον.

χάρην σε κάποιους "ανοιχτόμυαλους" σαν και εσένα έχουμε φτάσει στα χάλια αυτά... άντε βούτα το κεφάλι σου σε κανα λάκκο να μην ακούμε μπούρδες.

monstermind
05/11/2004, 08:24
τι διαολο... πότε φτάσατε τις 13 σελίδες?

:eyepop:

και τι σχέση έχει η θρησκεία με τους γκέι ?

να ανοίξετε άλλο πόστ παρακάλω. εδώ μιλάμε μόνο για γκέι!

ΙDIIIII που είσαι ρε να δεις το ποστ σου. ποστ 13ών σελίδων για γκέι!. μεγάλη η χάρη τους!

.αφρο: η πίστη είναι ανάγκη για πολλούς. το οτι έχεις τη ικανότητα να αποδείξεις την ανυπαρξία της σε κάποιους που ο εγκέφαλος τους δεν ειναι παστουρμάς, είναι ικανότητα αλλά όχι ορθή κίνηση. για κάποιο λόγο πιστεύουν. και δεν χρειάζεται να κουνάς το πάτωμα κάτω από τα πόδια τους. επίσης με ενα καλό τριπακι η βιβλος μοιάζει απόλυτα αληθινή. ειδικά ο δράκος του άι γιώργη.

και κάτι απο τα εφηβικά μου χρόνια!

Γιος: ΜΠΑΜΠΑ! ΜΠΑΜΠΑ! ΧΤΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!

Πατέρας: ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ... ΕΥΓΕ ! ΕΛΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ

Γιος: Δεν μπορώ! πονάει ο κώλος μου!!!

crsk ερώτηξης! που ακριβώς αναφέρεται η λέξη "εραστής" να περιγράφει τα ζευγάρια των στρατιωτών στην αρχαία ελλάδα?

crs-k
05/11/2004, 08:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
....................
crsk ερώτηξης! που ακριβώς αναφέρεται η λέξη "εραστής" να περιγράφει τα ζευγάρια των στρατιωτών στην αρχαία ελλάδα?

Στον Ιερο Λοχο των Θηβαιων (Βοιωτων ορθοτερα) και σε χιλιαδες αλλα κειμενα.
Εχω στο σπιτι μια σειρα με τα κειμενα ΟΛΩΝ των Αρχαιων Ελληνων.
Αν σου τα δανεισω υποσχεσαι οτι θα κατσεις να τα διαβασεις ??? :lol:
Θα ειναι δυο μπαγκαζιερες πραμα ...
Και τωρα αν κατσεις και ψαξεις στο Διαδικτυο, θα βρεις, πιθανον, κειμενα και αναφορες ...
Εγω βαριεμαι. :cool:
Ετσι κι αλλιως τα ξερω ... :lol:

afrotwin
05/11/2004, 08:34

Τελικά αν δεν είσαι χριστιανός μπορείς να τον ζαχαρώνεις τον κουραμπιέ?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ase tai se la8os kritiko epeses
aftos o kritikos ine moufa:rotflmao: :rotflmao:

na dis papa pou ir8e gia efxeleo stin pe8era mou
na ta leei me galiki aksan na sou figi to mialo apo ta gelia
aftos o papopoustas sigoura forage zartieres kato apo to raso
ke oxi mono ton kourampie zaxaronis ama ise xristianos mexri ke to tapsi fournizis ama laxi:rotflmao: :rotflmao:

monstermind
05/11/2004, 08:35
ελα ρε φίλε! ποια σειρά είναι? απο που μοπρω να την πάρω? για δώσε ινφο!

crs-k
05/11/2004, 08:42
ελα ρε φίλε! ποια σειρά είναι? απο που μοπρω να την πάρω? για δώσε ινφο!

Δεν θυμαμαι τωρα ποιος ειναι ο Εκδοτικος Οικος.
Εγω τα ειχα παρει μεσω της "Ελευθεροτυπιας" πριν 6-7 χρονια.

afrotwin
05/11/2004, 08:55
.αφρο: η πίστη είναι ανάγκη για πολλούς. το οτι έχεις τη ικανότητα να αποδείξεις την ανυπαρξία της σε κάποιους που ο εγκέφαλος τους δεν ειναι παστουρμάς, είναι ικανότητα αλλά όχι ορθή κίνηση. για κάποιο λόγο πιστεύουν. και δεν χρειάζεται να κουνάς το πάτωμα κάτω από τα πόδια τους. επίσης με ενα καλό τριπακι η βιβλος μοιάζει απόλυτα αληθινή. ειδικά ο δράκος του άι γιώργη.

o ai giorgis pou skotoni to lakost?

ase re mpas tous kouni8oun ligo ta miala ke arxisoun na psaxnonte an ke xlomo to vlepo
oso apodexonte tin viomixania 8riskia ke ekmetalevonte apo afti ine kalitera? na tous afisoume eki stin tifla tous?
na min tous dosoume ena ere8isma na psaxtoun ligo?
epimenoun oti o xristos ipirxe ke i didaskalia tou iparxi
ke nomizoun oti exoun mini anepafa osa ipe ke didakse o xristos
ke mplekoun ke tous arxeous elines me ton xristianismo
tous megaliterous mi8omanis olokliris tis iparksis ke an mas exi mini kati apo aftous tou lalakides ine i mi8omania mas ke perimenoun na vroun stixia ke ali8ies gia ton xristo se aftous
re mono i voudistes kratane arxia apo tin arxeotita leme pou ine aksiopista ke anaferonte orismenes grafes ston xristo o opios perase apo eki ke ma8itefse akoma ke me tous indouistes
den iparxi alou grafi i ntokoumento pou leei tin ali8ia gia ton xristo

exo arxisi ke varieme
ala pio kala na pistevis se mia omada para stin xristianosini
o xristos didaske tin aplotita ke tin siniparksi ke tin alilegkioi ke agapi metaksi ton an8ropon se mia epoxi pou i an8ropoi itan agrimia ke etroge o enas ton alo
ta ipolipa ine foumara pote den exrise papades me xrisa petraxilia ke varies xrises alisides ston lemo
afta ine evraika kataskevasmata
ke aftous tous ieris tou evrise asxima o xristos aftous pou simera prosilitizoun sto onoma tou xristou
asto dialo vare8ika na milao gia ta aftonoita
ama pistevete ston xristianismo ine san na pistevete ston kolo tis maimous ke opios den to katalaveni ine ikanos gia elaxista pragmata stin zoi

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

monstermind
05/11/2004, 09:19

ke aftous tous ieris tou evrise asxima o xristos aftous pou simera prosilitizoun sto onoma tou xristou

ΔΩΣΕ ΑΦΡΟ ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕ'

ama pistevete ston xristianismo ine san na pistevete ston kolo tis maimous

δεν ξέρω για τον κώλο της μαιμούς... αλλά εγώ στον κώλο πιστεύω... κρύβει μια κάποια μαγία! είναι μυστήριο ...

afrotwin
05/11/2004, 09:32
ΔΩΣΕ ΑΦΡΟ ΔΩΣΕΕΕΕΕΕΕ'

δεν ξέρω για τον κώλο της μαιμούς... αλλά εγώ στον κώλο πιστεύω... κρύβει μια κάποια μαγία! είναι μυστήριο ...

alo afto re file ke ego ime latris tou kolou
:rotflmao: :rotflmao:

exo ton kolo odigo ine to astro pou mou dixni tin poria

ke opos ipe ke o xristos: gineka dixos kolo
limani dixos molo:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

crs-k
05/11/2004, 10:12
................

Σου παραθετω ενα μικρο κομματι απο αρθρο σχετικο με την "Ομοφυλοφιλια" που αναφερεται στην αρχαιοτητα.
Σε προηγουμενο ποστ εχω και το link για το πληρες, αρθρο.

Στην Ηλεία και στη Βοιωτία η σχέση του εραστή και του ερωμένου γινόταν γνωστή δημοσίως (Πλάτωνας 182 b), ενώ στη Σπάρτη ο εραστής (εισπνήλας) αναγνωριζόταν ως κηδεμόνας και ήταν υπεύθυνος απέναντι στην πολιτεία για τις παρεκτροπές του ερωμένου (άιτας). Όπως μας πληροφορεί ο Στράβων, στο θεσμό απέδιδαν παιδαγωγικό χαρακτήρα και οι Κρήτες. Εξάλλου ο Ιερός Λόχος των Θηβών, ονομαστός για την ανδρεία των πολεμιστών του, αποτελούνταν από εραστές και ερωμένους (Πλούταρχος, Ερωτικός, 761 d).

monstermind
05/11/2004, 10:18
Στον Ιερο Λοχο των Θηβαιων (Βοιωτων ορθοτερα) και σε χιλιαδες αλλα κειμενα.
Εχω στο σπιτι μια σειρα με τα κειμενα ΟΛΩΝ των Αρχαιων Ελληνων.

έχω μια φίλη αρχαιολόγο, που έχει λέει μελέτήσει τα αρχαία κείμενα, και είχαμε κάνει ένα βράδυ μια συζύτηση περί του θέματος. αυτή μου είχε πεί οτι όλα αυτά είναι παρεξηγημένα. οι αρχαίοι γενικώς, έβαζαν καθόλη την διάρκεια της θητείας 2 αντρες μαζί, έναν έμπειρο και έναν άπειρο για να μάθει ο άπειρος. αυτή η σχέση δασκάλου-μαθητή είχε ερωτικές προεκτάσεις (σπάνια σεξουαλικές) όπως άλλωστε κάθε σχέση μαθητή-δασκάλου (όσοι έχουν διδάξει καταλαβαίνουν), και είχε ώς σκοπό την δημιουργία δυνατών και παθιασμένων ομάδων στην μάχη (βλ Αχχιλέας και Πάτροκλος). για κάποιο λόγο θεωρώ πιο ειδικευμένη την φίλη μου αυτή, και πιο λογικά τα λόγια της, για αυτό και ασπάζομαι τα λεγόμενα αυτά ώς το πιό πιθανό σενάριο. οι gay στην αρχαία ελλάδα ανήκαν σε περιθωριακές ομάδες και ήταν περίγελοι. οι αμφισεξουαλικοί είναι άλλο θέμα και καθόλου κατακριτέοι κατεμε.

όπως και να έχει το θέμα, μια φυλή με τόση ορμη και αποτελεσματικότητα στις μάχες είναι αδύνατον να πούστιζε. αυτό πιστεύω είναι απλή λογική. μην πέφτεις και εσύ στο λάθος λοιπον να εξάγεις συμπεράσματα και να εμμένεις σε αυτά. να χρησιμοποιηείς παρεξηγήσημες έννοιες γιατί έτσι πέφτεις στο λάκκο της ημιμάθειας που κατακρίνεις. μιλάμε για θέματα που όσο και να προσπαθήσουμε δεν θα τα μάθουμε ποτέ, οπότε καλο είναι να βάζουμε και κανα "ίσως" στις καταφατικές προτάσεις μας (που είσαι ρε πλάτωνα!).

οι γνώσεις σου δεν περνάνε απαρατήρητες και ούτε έχω καμιά διάθεση να σε χλευάσω ούτε να σε υπονομεύσω, τα χρόνια και μόνο που μου ρίχνεις στην κράνα, μου το απαγορεύουν.

αυτά είναι τα συμπεράσματα μου σχετικά...

εγώ προσωπικά τους gay ούτε τους πάω ούτε με ενοχλούν. είχα και φίλους gay αλλα δεν με ενοχλούσαν ( εκτός απο μερικές φορες που ξεχνάγανε να ξυρίσουν το κωλαράκι τους ) αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν είναι ωραίο θέαμα (αισθητικά) να βλέπεις αγοράκια να γλύφονται. εσένα μπορεί να μην σε ενοχλεί, ίσως και να σου αρέσει, αλλα εσένα μπορει και να σου αρέσει να κυκλοφορείς γυμνός μέσα στο κέντρο μέρα μεσημέρι. ούτε εσύ, ούτε εγώ αποφασίζουμε όμως. η κοινωνική αισθητική δεν γουστάρει τους gay, αλλά αυτή η σύγχρονη τάση για χαοτική ανοιχτομυαλια μας αναγκάζει, οχι απλά να τους ανεχόμαστε, αλλά να τους αντιμετωπίζουμε καθημερινά μέσα στο σπίτι μας. αυτό είναι το χαζό και ενοχλητικό της υπόθεσης... οτι σε λίγο και μονο που θα μορφάζουμε απο αηδία θα μας δικάζουν. ε όχι ρε φίλε. όχι και έτσι.

crs-k
05/11/2004, 10:46
έχω μια φίλη αρχαιολόγο, που έχει λέει μελέτήσει τα αρχαία κείμενα, και είχαμε κάνει ένα βράδυ μια συζύτηση περί του θέματος. αυτή μου είχε πεί οτι όλα αυτά είναι παρεξηγημένα.
..................................
ε όχι ρε φίλε. όχι και έτσι.

Η αδελφη μου ειναι Αρχαιολογος.
Η γυναικα μου εχει παθος με την Αρχαιολογια, και επειδη εχει και πολυ ελευθερο χρονο ξερει πολυ περισσοτερα απο την αδελφη μου ... :lol:
Αλλωστε εχει τελειωσει "κοντινη" σχολη ...
Φυσικα και οι δυο συμφωνουν με αυτα που σου λεω!

Απο την αλλη μερια εχω κι εγω συναντησει πολλους ανθρωπους, που επειδη "ντρεπονται" για κατι, διαστρευλωνουν (προσπαθουν τουλαχιστον) την ιστορια.
Παγκοσμιως το ποσοστο των ομοφυλοφιλων, ανερχεται σε ενα 4-5% με αναφορες απο πολυ παλια. Δεν καταλαβαινω γιατι εμεις θα ειμασταν εξαιρεση στον κανονα αυτον.
Εγω ΔΕΝ ντρεπομαι για την Ιστορια μας, οπως δεν πρεπει να ντρεπεται κανεις και να την διαστρευλωνει. Αν η ιστορια ενος λαου εχει κατι "κακο", ας προσπαθησει αυτος ο λαος να το διορθωσει και οχι να ντρεπεται γι' αυτο και να διαστρευλωνει την ιστορια.
Τα πρωτοτυπα κειμενα το γραφουν τοσο καθαρα που ΔΕΝ χωραει καμμια παρερμηνια και οποιαδηποτε αλλη "εξηγηση" εμπιπτει στην περιπτωση διαστρευλωσης που ανεφερα πιο πριν.
Ο δε Ιερος Λοχος ηταν το φοβητρο της εποχης του. Ηταν προϋποθεση μαλιστα να καταταγεις μαζι με τον εραστη σου. Πιστευαν ετσι οτι στην μαχη θα εδινα ακομα περισσοτερα, οπως και συνεβαινε.
Εξ' αλλου εκεινη την εποχη και σε εκεινες τις κοινωνιες αντιμετωπιζοταν πολυ διαφορετικα το θεμα.

Επειδη μπηκες μολις σημερα στην συζητηση και δεν ξερω ποσο προσεκτικα διαβασες τα προηγουμενα ποστς, το ξαναλεω ...
Για μενα ΔΕΝ ειναι το προβλημα αυτου του thread η ομοφυλοφιλια, αυτη καθ' εαυτη, αλλα η Δημοκρατια και η Ελευθερια.
Απο το 1950 στην Ελλαδα ΔΕΝ ειναι ποινικα κολασιμη, ομως το 80% περιπου ακομα νιωθει μια απεχθεια και τους απομομωνει.
Ομως το ιδιο αυτο ποσοστο, με αυτα τα μυαλα, θα απομονωσει και τα ατομα με ειδικες αναγκες, και και ...
Ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ τροπος σκεψης αυτος.
Αυτο φωναζω τοσες μερες.
Γι' αυτο φερνω παραδειγματα ομοφυλοφιλων που προσφεραν στην Ελληνικη κοινωνια, κυριως στον τομεα των Γραμματων και των Τεχνων.
Μπορει η θεα ενος παραπληγικου να μου προκαλει απεχθεια, με μια πρωτη ματια. Αν ομως δουλεψει η Λογικη μου, θα 'δω απο πισω τον Ανθρωπο. Το λαμπερο μυαλο (βλεπε Hawkins). Και την ψυχη του.

Αυτα ηταν μια μικρη περιληψη των οσων γραφω εδω και μερες ... :lol:

Μετα με αναφορες στην "καθαροτητα", ηρθε και το θεμα της θρησκειας και εμπλεξε ...

Επειδη η μεγαλη πλειοψηφια εδω μεσα ειναι μικροτεροι απο μενα και ΔΕΝ εχουν ζησει καποιες καταστασεις, θα πω μονο αυτο ...

Ακομα ανατριχιαζω οταν ακουω γι το γνωστο τριπτυχο ...

ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ :dizzy:

Αρκετα κακα εγιναν σ' αυτον τον τοπο ...
Ας παμε επιτελους μπροστα ...

monstermind
05/11/2004, 11:04

Ακομα ανατριχιαζω οταν ακουω γι το γνωστο τριπτυχο ...

ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ :dizzy:

Αρκετα κακα εγιναν σ' αυτον τον τοπο ...
Ας παμε επιτελους μπροστα ...

σε αυτό συμφωνώ, αλλά η λύση σε μια ακραία κατάσταση δεν είναι το άλλο άκρο.

το πρόβλημα δεν είναι οτι υπάρχουν γκέι... αλλά οτι πάει να γίνει της μόδας.

γιά κοίτα λίγο γύρω σου.
αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!
πλέον αν τους προσέξεις, κυκλοφορούν στους δρόμους με κόκκινα δαντελωτά τάνγκα κιλοτάκια, και τουρλώνουν και το κωλαράκι τους με καμάρι για να το δούμε.
σε λίγο θα αρχίσουν να πηδιούνται και μέσα στους δρόμους, και μετά να μας πηδάνε και εμας! :lol:

και να με ρωτάει εμένα ο μικρός μου αδερφός: "μαρίνο γιατι αυτός εκεί φοράει γυναικείο βρακάκι?"... άντε απάντησε του, χωρίς συνέπειες...

dez
05/11/2004, 11:28
Καλα μεγάλε μιλάμε με έστειλες!!!!

δεν θα σε πειράξουμε ρε... δεν πειράζει που είσαι gay... αλλα σταμάτα να ονειρεύεσαι οτι θα κυριαρχήσετε καποτε.

τόσο σουρεάλ επιχειρήματα που ξεχηλίζουν απο άπλετη γελοιότητα μόνο σε συζήτηση υπέρ των gay θα ταιριάζαν...

και κάτι ακόμα. εγώ αύριο θα μπω στο σπίτι σου και θα φάω ζωντανό τον πατέρα σου και και θα βιάζω μέχρι θανάτου την μάνα σου και την κόρη σου, και τον αδερφό σου θα τον γδάρω για να πάρω το δέρμα του γιατι έρχεται και χειμώνας!

...και μην τολμήσεις να με κρίνεις γιατί... πόσα χρόνια ζείς σε αυτόν τον κόσμο? 1000, 1000000, 1000000000000 .... τίποτα δεν έχεις δει, και απαγορεύεται να κρίνεις αν δεν έχεις την ηλικιά του Ήλιου, τουλάχιστον.

χάρην σε κάποιους "ανοιχτόμυαλους" σαν και εσένα έχουμε φτάσει στα χάλια αυτά... άντε βούτα το κεφάλι σου σε κανα λάκκο να μην ακούμε μπούρδες.

Καλα, τι απ ολα αυτα που εγραψα, σ οδηγησαν σ αυτη την επιθεση που ξεχειλιζει κακια και εμπαθεια? Εγω σου προκαλεσα τοσα αρνητικα συναισθηματα για να φτασεις να εκπεμπεις μισος απεναντι μου?

Ηταν πολυ μεγαλη εκπληξη παντως. Παρολο που δεν σε ξερω καθολου (περα απ αυτα που ενιοτε γραφεις εδωμεσα), εισουν απο τους τελευταιους που περιμενα μια τετοιου ειδους απαντηση, ειχα μια εντελως διαφορετικη ιδεα για σενα.

Τι να κανουμε, δε πειραζει, σ ευχαριστω για την κριτικη σου.

υ.γ. χωρις να νοιωθω την παραμικρη αναγκη να δικαιολογηθω, απλα να δηλωσω οτι δεν ειμαι ομοφυλοφιλος και απ οτι φαινεται δεν θα γινω (μπορει να μου λειπουν τα καταλληλα γονιδια, ξερω γω?), μπορει μαλιστα να μ εκνευριζουν καποιες συμπεριφορες ομοφυλοφιλων (η αναγκη για προβολη η οποια ομως πιθανα πηγαζει απο καταπιεση)... ξερω ομως οτι αποφευγω τους αφορισμους και προσπαθω παντα (οχι μ επιτυχια) να δω τα πραγματα απο οσες πλευρες μου επιτρεπει η πεπερασμενη νοημοσυνη μου.

idi
05/11/2004, 13:40
Δε μου αρέσει όπως κατέληξε το ποστ

Αρχικά ξεκίνησε σα πλάκα, μετά πήγε στο σοβαρό, εν κακό...

Ναι θεωρώ γελοίο και αρρωστημένο να είσαι gay πράγμα ούτε φυσιολογικό ούτε αποδεκτό από εμένα. Είναι όμως επιλογή του καθενός και ποτέ δε το αμφισβήτησα. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να μη μας το παρουσιάζει σαν ...φυσιολογικό!

Αλλά απορώ πως συνδυάσατε τις σεξουαλικές προτιμησεις (αρρωστημένες ή μη) με το θέμα της θρησκείας, το οποίο άσχετα από το θεό που πιστεύει ο καθένας, είναι τουλάχιστον αρκετά πιο σοβαρό από το καραπουσταριο και τους κραγμένους

Ειλικρινά έχω χεσμένους τους ομοφυλοφίλους και να πάνε να γαμηθούνε δε μου καίγεται καρφί, χέστηκα αν με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, δε θα είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία...

Δε μπορώ να μη σχολιάσω αρνητικά όμως την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζετε τους ανθρώπους που έχουν πίστη (άσχετα με ποιο δόγμα, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι ή οτιδήποτε) και με την απαξίωση αξιών που για μερικούς ανθρώπους είναι Ιερές.

Υπόψιν δεν είμαι θρήσκος, εκκλησιά δε πάω ούτε το Πάσχα... Σέβομαι όμως τα ιερά και τα όσια , και το τονίζω ακόμα και άλλων θρησκευτικών δογμάτων και όχι μόνο του ορθόδοξου χριστιανισμού...

dimitris74
05/11/2004, 13:50
φιλε crs-k παρεθεσε και το αρχαιο κειμενο αν δεν σου κανει κοπο,
γιατι στο λεω, απλα τα αρχαια κειμενα, οι αρχαιοι συγγραφεις και γενικα οτιδηποτε υπηρχε στην αρχαια ελλαδα καλυπτεται απο ενα πεπλο μυστηριου. ο καθενας φτιαχνει αποδεχεται μια ξεχωριστη ερμηνεια, παλιοτερα θα σου παρεθετα και καποια κειμενα που οταν τα ειχα διαβασει ειχα τρελαθει τελειως.. πχ το αρμα του θεου ηφαιστου ειχε τεσσερα αλογα τα οποια ξερναγαν φλογες απο το πισω τους μερος, κατι σαν σημερινο αεροπλανο.. η χαρτογραφηση της ανταρτικης λες και ηταν απο αεροπλανο εως κατι προσφατο που πηρε το ματι μου αλλα δεν προλαβα να δω καλα για τις θεσεις των ναων των ελληνων, σουνιου δελφοι, ακροπολη κλπ σχηματιζουν ενα σχημα του οποιου η πιθανοτητα να σχηματιστει κατα τυχη ειναι παρα μα παρα πολυ μικρη.
βλεπεις οτι μπορει να ακουγονται κουφα αλλα κανεις δεν ξερει, οπως και κανεις δεν ξερει τι εννουσε με τον ορο εραστης και ερωμενη και αν οντως υπαρχουν αυτες οι αναφορες αυτολεξη στα αρχαια κειμενα.

afrotwin
05/11/2004, 13:52
Δε μου αρέσει όπως κατέληξε το ποστ

Αρχικά ξεκίνησε σα πλάκα, μετά πήγε στο σοβαρό, εν κακό...

Ναι θεωρώ γελοίο και αρρωστημένο να είσαι gay πράγμα ούτε φυσιολογικό ούτε αποδεκτό από εμένα. Είναι όμως επιλογή του καθενός και ποτέ δε το αμφισβήτησα. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αρκεί να μη μας το παρουσιάζει σαν ...φυσιολογικό!

Αλλά απορώ πως συνδυάσατε τις σεξουαλικές προτιμησεις (αρρωστημένες ή μη) με το θέμα της θρησκείας, το οποίο άσχετα από το θεό που πιστεύει ο καθένας, είναι τουλάχιστον αρκετά πιο σοβαρό από το καραπουσταριο και τους κραγμένους

Ειλικρινά έχω χεσμένους τους ομοφυλοφίλους και να πάνε να γαμηθούνε δε μου καίγεται καρφί, χέστηκα αν με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, δε θα είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε η τελευταία...

Δε μπορώ να μη σχολιάσω αρνητικά όμως την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζετε τους ανθρώπους που έχουν πίστη (άσχετα με ποιο δόγμα, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι ή οτιδήποτε) και με την απαξίωση αξιών που για μερικούς ανθρώπους είναι Ιερές.

Υπόψιν δεν είμαι θρήσκος, εκκλησιά δε πάω ούτε το Πάσχα... Σέβομαι όμως τα ιερά και τα όσια , και το τονίζω ακόμα και άλλων θρησκευτικών δογμάτων και όχι μόνο του ορθόδοξου χριστιανισμού...

agapite idi efxome to post mou na se evri kala.....
ti les re pontie pilate
o sindiasmos egine giati milagame gia afton ton pousti ton 8eo:rotflmao: :rotflmao:
ke meta ti provlima exis me ta omofilofila?
den to kanoun me ton kolo sou:lol:
me ton kolo tous to kanoun....
ine dikeoma tou ka8ena i sexualiki tou epilogi
opos safos ine ke i 8riskeftiki tou epilogi
ala opos den 8es esi na sou tonizi o alos tin omofilofilia tou etsi ke meriki den 8eloume na mas tonizoun tin kolo8riskia tous pou exoun dikeoma na tin exoun ine elef8eri na tin exoun
ala na tin valoun sto kolo tous:rotflmao:
ke efoson tin vazoun ston kolo tous entasonte ke afti stous omofilofilous:rotflmao:
ides pos ginonte alilendeta afta ta dio
diladi or8odoksos=poustis:rotflmao:
ke pos leme ante g@m1s0y ke esi ke i 8riskia sou
to idio les ke esi gia tous poustides pou tous stelnis na pane na g@m180yne
katalaves ine apla pragmatakia min zorizese

gia na sinopsiso
den mas apasxoli ti kani o ka8e enas me ton prokto tou
oute pos ntinete oute ti 8riskia exi arki na min mas ta prizi me afta

periklisk
05/11/2004, 13:54

Ακριβώς έτσι Γιώργο!

Ο μηδενισμός και η άρνηση των πάντων είναι η εύκολη λύση για όποιον είναι "βολεμένος" ή αν θέλεις "αδρανής" και "κομπλεξικός"....

Οι λέξεις σε εισαγωγικά για να δώσει ο καθένας τη σημασία που θέλει......