View Full Version : Τεκμήρια Διαβίωσης
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Δεν το νομίζω φίλε μου. Ρίξε μια ματιά στα σκάνδαλα των τελευταίων 2 χρόνων πχ και πες μου αν δικαιούσαι ή όχι να κατακρίνεις.
Στο κάτω κάτω εθελοντικά προσφέρθηκαν να βγάλουν την χώρα απ΄τον βούρκο της διαφθοράς και να την πάνε περήφανα στον 21ο αιώνα.
Ναι αλλά κατακρίνεις μόνο τον κάθε πολιτικό που εναπλάκει στο σκάνδαλο τον οποίο στην τελική εσύ κι εγώ ψηφίσαμε... Το άλλο μέλος της κοινωνίας γιατί το αφήνεις "στην απ'έξω" δηλαδή?
Στην τελική τον κάθε πολιτικό τον "τιμωρείς" και με την ψήφο σου αργότερα, ο άλλος που μπλέχτηκε βγαίνει και μάγκας απο πάνω. ΓΙΑΤΙ???? Κλεισ'του και αυτού το μαγαζί όπως μπορείς!!! Να μάθει τι πάει να πει κοινωνία!!!
VanDiemen
02/09/2008, 16:51
Δεν το νομίζω φίλε μου. Ρίξε μια ματιά στα σκάνδαλα των τελευταίων 2 χρόνων πχ και πες μου αν δικαιούσαι ή όχι να κατακρίνεις.
Στο κάτω κάτω εθελοντικά προσφέρθηκαν να βγάλουν την χώρα απ΄τον βούρκο της διαφθοράς και να την πάνε περήφανα στον 21ο αιώνα.
Αυτό που λέω είναι πως αν κλέβεις, δε μπορείς να ωρύεσαι και να χτυπιέσαι γιατί δεν πιάνουν όλους τους υπόλοιπους εκτός από σένα! Αυτό το απλό! Όταν κατηγορείς αυτούς που είναι υπεύθυνοι να πατάξουν την κατάσταση, για την οποία έχεις μερίδιο ευθύνης, λες κάτι που κατά βάθος δεν το πιστεύεις πραγματικά, υποβαθμίζοντας έτσι την αξιοπιστία αυτών που νομιμοποιούνται να κατακρίνουν.
doomantia
02/09/2008, 18:09
Χαμός
Πήγα να δώσω το μάθημα και έγιναν 100 posts
Aldo, τί πάει να πει "εγώ κι εσύ ψηφίσαμε". Δηλαδή το 60% του εκλογικού σώματος που δεν τους ψήφισε μπορεί άνετα να φασκελώσει;
Η μόνη άμυνά τους είναι η ανοχή μας. Κάποιος είπε να καταφύγουμε σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθούμε στο θέμα. Να χάσουμε δηλαδή κι άλλα λεφτά, κι άλλο χρόνο και να κάνουμε και μια τρύπα στο νερό. Όποιος έχει καταφύγει νομικά εναντίον του κράτους ξέρει τι εννοώ.
Το πρόβλημα είναι η ανοχή, αλλά και η αφέλεια του κόσμου. Πραγματικά, πόσους άκουσα να ισχυρίζονται πως στήριξαν την κυβέρνηση με την ψήφο τους, επειδή εγγυάται ασφάλεια και καλύτερο μέλλον; Πόσους από όσους γράφουν τώρα είναι σε αυτή την κατηγορία; Πόσοι συνεχίζουν να το πιστεύουν; Πόσοι είναι εν τέλει τόσο ρόμπες και κομφορμιστές ;
Δε θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω αριστερίστικη προπαγάνδα, αλλά η ανευθυνότητα και η ανικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Με την ανάληψη της Υπουργίας από τον Αλογοσκούφη, αυξάνεται κατά 1% ο ΦΠΑ. Οι δείκτες φαίνονται καλοί, αλλά η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν. Τα ταμεία ζητούν μεγαλύτερες εισφορές από τους εργαζόμενους, και δηλώνουν ότι σε 10 χρόνια θα αδυνατούν να παρέχουν συντάξεις. Τα ασφάλιστρα αυξάνονται. Τα καύσιμα ακριβαίνουν. Αλλά σύμφωνα με τον κύριο Αλογοσκούφη, όλα βαίνουν καλώς και η Ελλάδα είναι ανεπηρέαστη από τη διεθνή κρίση. Οι φόροι αυξάνονται αδιακρίτως και τώρα επανέρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης.
Και ερωτώ
Ένας υπουργός που παρέλαβε μια οικονομία σε κακή κατάσταση, και μέσα σε 5 χρόνια την έφερε σε χειρότερη από ότι ήταν, επαναφέροντας μάλιστα μέτρα που το 2003 καταργήθηκαν ως αντιλαϊκά και αναχρονιστικά, είναι αποτυχημένος ή όχι; Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε χρόνο. Είναι όμως διαρκώς στο απυρόβλητο. Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι δεν πάει καλά η οικονομία, απάντησε με στόμφο ότι εγκατέλειψε ακαδημαϊκή καριέρα, για να αναλάβει την Υπουργία. Σώπα ρε Αλογοσκούφη ααδημαϊκέ!
Και ξαναερωτώ
Πόσο ρόμπες νιώθουν όσοι τους ανέδειξαν; 2 φορές μάλιστα. Εκτός αν οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση είναι καθαρά πελατειακές, οπότε να το παραδεχτούν και να λιθοβολιστούν πάραυτα.
VanDiemen
02/09/2008, 18:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia
Χαμός
......................
φίλε εδώ (http://democracy.pasok.gr/democracy/content/recentpostings.aspx) είσαι. Λάθος site! Έφυγες.. :rolleyes:
Λοιπόν...
1) Στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισα καθόλου!!! Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί θα βγώ εκτός θέματος.
2) Αν το 60% λύσει τα προβλήματά του φασκελώνοντάς με ας το κάνει!!! Εγώ δεν παρεξηγούμαι ισα-ισα το βλέπω ως κοινοφελές έργο!
3) Το πρόβλημά μας είναι ο Αλογοσκούφης και ο κάθε Αλογομούρης??? Σκοπός είναι να βρεθεί μια λύση μακροχρόνια και να βγούμε απο τα τωρινά δεδομένα! Όλα όσα εισηγείται ο Αλογοσκούφης είναι προσωρινές λύσεις για εμένα! Θα υπάρξει μία ανακαμπή και μετά όλα θα καταργηθούν μέχρι να ξαναπιάσει πάτο η οικονομία.
4) Sorry κιόλας αλλά για την βενζίνη και τις τιμές του πετρελαίου δεν φταίει κανεις στη Ελλάδα... Φταίμε για την κερδοσκοπία που προκλήθηκε και που δεν κράξαμε κόσμο!
Εγώ προτείνω να αλλαξουμε πρώτα από ολα εμείς νοοτροπία!
VanDiemen
02/09/2008, 18:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από aldo
Λοιπόν...
1) Στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισα καθόλου!!! Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί θα βγώ εκτός θέματος.
2) Αν το 60% λύσει τα προβλήματά του φασκελώνοντάς με ας το κάνει!!! Εγώ δεν παρεξηγούμαι ισα-ισα το βλέπω ως κοινοφελές έργο!
3) Το πρόβλημά μας είναι ο Αλογοσκούφης και ο κάθε Αλογομούρης??? Σκοπός είναι να βρεθεί μια λύση μακροχρόνια και να βγούμε απο τα τωρινά δεδομένα! Όλα όσα εισηγείται ο Αλογοσκούφης είναι προσωρινές λύσεις για εμένα! Θα υπάρξει μία ανακαμπή και μετά όλα θα καταργηθούν μέχρι να ξαναπιάσει πάτο η οικονομία.
4) Sorry κιόλας αλλά για την βενζίνη και τις τιμές του πετρελαίου δεν φταίει κανεις στη Ελλάδα... Φταίμε για την κερδοσκοπία που προκλήθηκε και που δεν κράξαμε κόσμο!
Εγώ προτείνω να αλλαξουμε πρώτα από ολα εμείς νοοτροπία!
Μην αφήνεις το φανατισμό σου να σε παρασύρει. Είναι δίκαιο το εκλογικό και γενικά το πολιτικό μας σύστημα; Όχι! Θα το κατέκρινες εξίσου εάν στα πράγματα βρίσκονταν το κόμμα σου; Η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη από αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα!
Το συμπέρασμά σου στο (3) από ποιο επιχείρημα προκύπτει;
Αυτό που προτείνεις εσύ (και όπως προκύπτει απ' τον τρόπο που το παρουσιάζεις, κανένας άλλος) στο (4) είναι η σωστή λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας και όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα νοοτροπία και πρακτική μας, μη εφικτή!
Πάρε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά σου και άμε στο μανάβικο να πουλήσεις πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.
@aldo & vandiemen
Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν με βρίσκουν αντίθετο τα μέτρα που θα βαλει στους επαγγελματίες που δηλώνουν 4.000 και 5.000 ? εισόδημα, αφού προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας. η αντίθεση μου βρίσκεται στην επαναφορά των τεκμηρίων για τον απλο λόγο του ότι μας δουλεύουν κανονικά και πραγματικός σκοπός είναι να αρμέξουν κυρίως από εκεί.
Οι ανακοινώσεις είναι τουλάχιστον γελοίες/λαϊκίστικες και στοχεύουν στον εντυπωσιασμό κρύβοντας από κάτω τις πραγματικές διαθέσεις.
Αυτό που προβάλλουν τι έιναι ρε παίδες? Τα ιδιωτικά σχολεία (τι ποσοστό αντιπροσωπεύει αλήθεια αυτό?), τις πισίνες (πανεύκολο να τους βρούν. Μια βόλτα στις πολεοδομίες και ο έλεγχος όσων έχουν πάρει άδεια δεξαμενής ή ποτίστρας θα δείξει αμέσως τις πισίνες της λούφας) και τα σκάφη.
Τα σκάφη τα ελέγχουν εδώ και 5-6 χρόνια, επομένως στοχεύουν στους ελάχιστους που δεν τα έχουν δηλώσει και δεν τους απασχολεί ότι απ΄το Πασαλιμάνι μέχρι την Βουλιαγμένη ελλιμενίζονται σκάφη που είναι 2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας και είναι υπό σημαία Αγγλίας ή Μάλτας (και φορολογούνται με 25%).
Τους κατηγορώ λοιπόν πως είναι λαμόγια επειδή δεν διεκδίκησαν την ψήφο κανενός λέγοντας ότι το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι η καταπολεμηση της φοροδιαφυγής.
Ο κοσμάκης τους ψήφισε επειδή είπαν ότι θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα παράγουν αναπτυξη. Και μετά από τόσα χρόνια φίφας (απ΄όλους) η Ελλαδίτσα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ με επενδύσεις επί του ΑΕΠ στο 13%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 33%
Τους κατηγορώ γιατί είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν οτιδήποτε και συγκαλύπτουν τα πάντα. Και τους κατηγορώ γιατί απροκάλυπτα μου λένε τόσα ψέματα και μου λένε ότι θα με πηδάνε μέχρι να ψοφήσω.
Τους κατηγορώ γιατί στραγγαλίζουν οικονομικά και με την γραφειοκρατία οποιονδήποτε θελήσει να κάνει δική του επιχείρηση, οδηγώντας τους μισούς Ελληνες στο όνειρο του Δημοσίου.
Με αυτά και με άλλα, υπό μια σκοπιά η φοροδιαφυγή θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυτοάμυνα.
ΥΓ: Αποδείξεις ζητάω σε βαθμό που γίνομαι γραφικός. :wave2:
VanDiemen θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν γαμήσεις την κουβέντα με προκλητικούς χαρακτηρισμούς. Πολύ ευγενικά και χωρίς να κάνω πλάκα....
VanDiemen
02/09/2008, 18:45
Αν το "γ%#$@ς" δεν είναι προκλητικό τότε τι είναι; Σε προκαλώ να βρεις έστω μια συζήτηση στην οποία να μίλησα με τέτοιο τρόπο! Δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους σου και μακάρι να έκανες πλάκα! Τι ήταν αυτό τώρα; Προληπτική καταστολή;
τα μέτρα που θα βαλει στους επαγγελματίες που δηλώνουν 4.000 και 5.000 ? εισόδημα, αφού προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας
Δύο παράπλευρες απώλειες είναι
όσοι τόσα δηλώνουν γιατί τόσα βγάζουν (όπου δε φτάνει που δεν τους φτάνουν, θα δίνουν και το 10%)
και όσοι δηλώνουν πάνω από 10.500 (δηλαδή 11, 14, 16 χιλιάρικα κτλ) που ξαφνικά θα πληρώνουν 1000 ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ φόρο από όσο ήδη πληρώνουν!!!!!
Αυτοί που δηλώνουν τα μισά ή το ένα τρίτο από αυτά που βγάζουν, είτε είναι πάνω είτε κάτω από τα 10.000 "σκασίλα" τους και αν θα δώσουν κάτι παραπάνω!
Όπως όλοι, έτσι και εγώ ξέρω άνθρωπο που δηλώνει γύρω στα 26χιλιάρικα τη στιγμή που βγάζει καθαρά 8000/μήνα :rolleyes: (96χιλιάδες το χρόνο μας κάνει αυτό, έτσι)
Θα τον πειράξει που θα κληθεί να πληρώσει 1000ευρώ παραπάνω φόρο, ή θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με αυτόν τον τρόπο;
Αντίθετα, οι οικογένειες των ΕΕ που βγάζουν όντως 15 με 25 χιλιάρικα, πόσο μεγάλη ζημιά τους κάνει η κατάργηση του αφορολόγητου που σε αυτό το εισόδημα σχεδόν τους ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το φόρο εισοδήματος;
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Αν το "γ%#$@ς" δεν είναι προκλητικό τότε τι είναι; Σε προκαλώ να βρεις έστω μια συζήτηση στην οποία να μίλησα με τέτοιο τρόπο! Δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους σου και μακάρι να έκανες πλάκα! Τι ήταν αυτό τώρα; Προληπτική καταστολή;
Η κουβέντα ενδιαφέρει πολλούς και είναι αρκετά σοβαρή. Το να μπαίνεις σε μια κουβέντα και να αποκαλείς τον έναν κομματικό μέλος και στον άλλο να παει να μαζέψει ελιές προσβάλλει και δείχνει αγένεια προς όσους έχουν αντίθετη άποψη απ΄τη δική σου.
Και επειδή τα σχόλια σου ΕΙΝΑΙ υβριστικά και το θέμα θα γίνει μπάχαλο, βγάζω από τώρα την κίτρινη γιατί δεν σου μίλησε κανείς με τον τρόπο που απάντησες.
Προληπτική καταστολή δεν είναι, γιατί αν ήταν θα σου ξύριζα με τη μία τα προσβλητικά ποστ. Αλλά μην ξεχνάς κιόλας ότι ισχύει η δικτατορία των mods.
Και λυπάμαι που οι μισθωτοί έχουν την αίσθηση ότι οι περισσότεροι ΕΕ είναι καρχαρίες και πλούσιοι.
Εγώ από αυτά που ξέρω,
ένα 60% περίπου των ΕΕ τα βγάζουν πέρα μέρα με τη μέρα
(όπως οι περισσότεροι μισθωτοί, με τη διαφορά το άγχος που έχουν αν την ακριβώς επόμενη μέρα θα έχουν δουλειά και συνεπώς "φαΐ", οπότε ουσιαστικά, δε σχολάνε ποτέ...και το βράδυ δεν κοιμούνται)
ένα 20% αποτυγχάνει και καταστρέφεται
(δεν μένει απλά χωρίς δουλειά, ειδικά σε επιχειρήσεις μεγαλύτερες από ατομικές ή που έχουν να κάνουν με εμπόριο, "πάνε και φυλακή για πλάκα" τρόπον τεινά)
και το πολύ ένα 20% πετυχαίνει και πλουτίζει ή "πλουτίζει".
Υπάρχει πολύ μεγάλη αντιστοιχία με τους μισθωτούς (τους χαμάληδες και τους καλοπληρωμένους αντίστοιχα) αλλά το καθημερινό άγχος δεν πρόκειται να το καταλάβει κάποιος μισθωτός ποτέ (ήμουν και ξέρω) όπως επίσης όταν ο ΕΕ αποτύχει (όχι όλοι όπως ανέφερα, αλλά πολλοί) η πίπα που τρώει τον κυνηγάει με τα χίλια για πολλά χρόνια...
Νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη άγνοια του τί σημαίνει ΕΕ που υπάρχουν έντονα ρατιστικά φαινόμενα.
με αυτα με βλεπω για γενικο πουλημα.
Παει το ΧΤ παει και το Μ3......
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Θα παρω 49κ.ε μοτοποδηλατο και θα τα δινω στην Τροχαια.
Μην αφήνεις το φανατισμό σου να σε παρασύρει. Είναι δίκαιο το εκλογικό και γενικά το πολιτικό μας σύστημα; Όχι! Θα το κατέκρινες εξίσου εάν στα πράγματα βρίσκονταν το κόμμα σου; Η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη από αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα!
Το συμπέρασμά σου στο (3) από ποιο επιχείρημα προκύπτει;
Αυτό που προτείνεις εσύ (και όπως προκύπτει απ' τον τρόπο που το παρουσιάζεις, κανένας άλλος) στο (4) είναι η σωστή λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας και όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα νοοτροπία και πρακτική μας, μη εφικτή!
Πάρε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά σου και άμε στο μανάβικο να πουλήσεις πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.
Προς τι η επίθεση??? Επειδή δεν ψήφισα? Ούτε έκρινα το εκλογικό σύστημα ή το πολιτικό ως δίκαιο ή μη. Δεν έχω κόμμα και ούτε με ενδιαφέρει να έχω! Αν ο τόπος πήγαινε μπροστά οι κομματικές διακρίσεις θα ήταν περιττές απλά, γιατί θα υπήρχε ευημερία!! Και λέω οτι αυτός θα έπρεπε να ήταν ο στόχος που πιστεύω οτι πρέπει να ξεκινάει από την κοινωνία!
Όσο για το (3) αυτό που εννοώ ειναι οτι και ο Αλογοσκούφης να μην ήταν υπουργός ή η ΝΔ κυβέρνηση, δεν νομίζεις οτι και ο άλλος που θα ήταν στις θέσεις τους τα ίδια θα έκανε? Έδωσαν όλα αυτά τη λύση εως τώρα??? Όχι!
Πάω τώρα γιατί έπεσε δουλειά στο μανάβικο!!! :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Μπορώ βεβαίως να υποθέσω ότι ο καλύτερος εργάτης είναι
αυτός που χρωστάει άρα δεν είναι ελεύθερος να αγωνιστεί.
+ 1000
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Δυστυχως δουλευω 9 με 21 οποτε σπανια προλαβαινω τα δελτια ειδησεων. Χθες παντως μ' ενημερωσε ενας φιλος για την επαναφορα του μετρου. Εχω μια απορια λοιπον. Αυτη τη φορα εχουν σκοπο να φορολογησουν κι αυτους που τα βγαζουν απο μετοχες; Η και παλι θα ειναι μαυρα και νομιμως αφορολογητα; Αυτη η κυβερνηση μας εφαγε με το μπουλη. Οχι βεβαια οτι ο ψυχακιας του αλλου κομματος θα ηταν καλυτερος αλλα τελος παντων. Οι περισσοτεροι εξαιτιας της μη καταλληλοτητας του ξαναβγαλαμε το μπουλη κυβερνηση και φυσικα μας φερμαρησε καλα. Αλλα τα συνορα παραμενουν ανοιχτα και οι αλλοδαποι ευημερουν. Διολου δε με απασχολει τι θα κανουν σ' αυτον με το Καγιεν και το Χ5 γιατι στο τελος της μερας στα δικα μου αυτια θα τη ριξουν την καμτσικια. Επισης διολου δε με απασχολει γι' αυτους που δεν κοβουν αποδειξεις αφου το ΣΔΟΕ αποδειχτηκε αναποτελεσματικο κι αυτοι τρωνε με χρυσα κουταλια.
Εγω λεω οτι η επαναφορα του μετρου δε θα διαρκεσει πανω απο 2 χρονια δηλαδη ως τις εκλογες και σκοπο εχει να μας δειξει οτι αδικως παραπονιομασταν αφου υπαρχουν και χειροτερα. Κι οταν τελικα παλι το καταργησουν για λιγο καιρο θα μας κατευνασουν αφου θα ειναι καλυτερα απο το πριν, δηλαδη το τωρα. Αυτο ομως δεν ειναι προοδος ειναι συνεχη πισωγυρισματα και γι' αυτο ετουτο το κρατος μονο κατ' ευφημισμο λεγεται κρατος. Αποκαιδι ειναι.
Αυτοι που επρεπε να φορολογουνται δε φορολογουνται και ουτε θα φορολογηθουν. Υπαρχουν πολλα παραθυρακια σ' αυτο το κρατος του ανεξελεγκτου πισωγυρισματος ωστε οι χοντροι να μενουν χοντροι παντα κινουμενοι σε μια νομιμοφανεια κι ολοι οι υπολοιποι να ωθουμαστε στην παρανομια οπως καλειται η φοροδιαφυγη οταν βγαζεις 2 δραχμες και θελεις να δηλωσεις τη μια γιατι στην τελικη πρεπει να εχεις καβατζα την αλλη μια, γιατι αν αρρωστησεις το κρατος φροντισε η δημοσια και δωρεαν υγεια να ειναι της πλακας και γιατι οτι πληρωνουμε ειναι για την τσεπη τους και οχι για καλυτερους δρομους, παιδεια, διασφαλιση των Ελληνων εργαζομενων και ολα αυτα για τα οποια υποτιθεται οτι πληρωνουμε.
Ειναι μια προταση - μετρο που ακομη δεν εχει εφαρμοστει. Οπως λεω και παραπανω σχετικα με τις μετοχες που και παλια δεν φορολογουνταν εγω προσωπικα αν εφαρμοστει θα ισχυριστω οτι εχω βγαλει ο,τι εχω βγαλει απο μετοχες.
Ναι μεν στεκει ο συλλογισμος οτι αν βγαζεις 1000 ευρω και δινεις 400 για δανειο και 200 για δεκο κανεις δεν πιστευει οτι ζεις η εστω φυτοζωεις με τα υπολοιπα 400, αλλα κανεις δε σου απαγορευει απο προηγουμενα χρονια να εχεις δημιουργησει ενα αποθεματικο. Υπηρχαν εποχες που δεν ειχες ουτε τουτου, ουτε μοτο, ουτε δανειο και νοικιαζες μια τρωγλη κι ολα τα υπολοιπα τα 'βαζες στην τσεπη για τις δυσκολες ωρες. Απο που κι ως που θα φορολογηθουν αυτα τα λεφτα οταν το κρατος δε σε καλυπτει επαρκως σε θεματα υγειας, εργασιας και για ολα αυτα πληρωνεις ουτως η αλλως φορους. Πριν μερικα χρονια οπως ειμαι σιγουρος και παρα πολλοι αλλοι ειχα πολυ γερο ανθρωπο στο σπιτι. Με ποιο δικαιωμα ενω πληρωνω το ρευμα και τους υπερβολικους φορους και δημοτικα τελη εκτος ρευματος χωρις καμια ειδοποιηση μεσα στο κατακαλοκαιρο αφηνετε να γινει μπλακ αουτ τη στιγμη που ενα μερος απο τους φορους υποτιθεται οτι παει στην ιδια τη ΔΕΗ ωστε να τα προλαβαινετε και προβλεπετε. Αληθεια ο μπουλης θα φορολογηθει για τα 15 διαμερισματα που εχει; Εμενα με ρωτησε κανενας αν πρεπει ο μισθος του να ειναι μια hayabusa καθε μηνα; Αυτος ο,τι και να γινει θα πληρωθει, δε θα στερηθει τιποτα. Επισης αν χρειαστει ο ιδιος να παει στο γιατρο εστω οτι θα παει σε ΕΣΥ και οχι ιδωτικα [που ιδιωτικα θα παει] σ' αυτον θα κανουν τουμπες.
Με ποιο δικαιωμα καθε κρατικος φορεας με τα λεφτα μου αναβαθμιζει τα φωτοτυπικα του κι εμενα με στελνει να πληρωνω τις φωτοτυπιες στα διαφορα copy center;
Αυτα για τωρα, φευγω :wave2:
Ρε παιδιά...σαν παιδιά κάνετε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Προς τι η τόση φασαρία ??? Τουλάχιστον ότι αφορά τις μοτό το θέμα δεν μας απασχολεί...Οι τιμές κτήσεις των περισσότερων βρίσκονται σε επίπεδα που εύκολα διακαιολογούνται ακόμα και από βασικότατους μισθούς, ενώ αν το σούπερ-ντούπερ μοντέλο των 20.000+ ευρώ θεωρηθεί τεκμήριο...εεε καλά θα κάνει...Στο κάτω-κάτω της γραφής με κάποια εισοδήματα αποκτήθηκε κι αυτό...
ΙΣΩΣ (και λέω ίσως γιατί όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί) το πρόβλημα να το έχουν τα δεκάδες πανάκριβα τζιποειδή που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και που οι περισσότεροι κατοχοί τους λίγο-πολύ φαίνονται στην εφορία ότι φυτοζωούν... Σε βαθμό που ίσως να παίρνουν και επίδομα ΕΚΑΣ κάποιοι... :lol:
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα επικρατούσε και επικρατεί φοβερή φοροδιαφυγή (όπως και φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα...) και κάποια στιγμή κάτι - έστω και ελάχιστο -πρέπει να γίνει γιαυτό μιας και τις συνέπειες του τις πληρώνουμε όλοι...
Σε καμμία περίπτωση τα τεκμήρια δεν είναι Η λύση (εξ'άλλου είχαν αποτύχει στο παρελθόν), αλλά πλέον με την δυνατότητα γρήγορης-ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων ένα καλομελετημένο σύστημα τεκμηρίων θα μπορούσε να δώσει ένα χέρι βοηθείας προς την δικαιότερη φορολογική μεταχείρηση των πολιτών.
Το αν θα πετύχει τους στόχους του μένει να το δούμε - προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ελλάδα τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα έργα δύσκολα, αλλά έστω και ψυχολογικά είναι κάτι μιας και είναι εντελώς αδιανόητο να παραμείνει ανέγγιχτη η σημερινή κατάσταση όπου σχεδόν το 90% των εσόδων από την άμεση φορολογία προέρχεται από τους μισθωτούς...
Υπομονή λοιπόν και θα δούμε... :wave2:
palios_er500
02/09/2008, 21:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Ρε παιδιά...σαν παιδιά κάνετε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Προς τι η τόση φασαρία ??? Τουλάχιστον ότι αφορά τις μοτό το θέμα δεν μας απασχολεί...Οι τιμές κτήσεις των περισσότερων βρίσκονται σε επίπεδα που εύκολα διακαιολογούνται ακόμα και από βασικότατους μισθούς, ενώ αν το σούπερ-ντούπερ μοντέλο των 20.000+ ευρώ θεωρηθεί τεκμήριο...εεε καλά θα κάνει...Στο κάτω-κάτω της γραφής με κάποια εισοδήματα αποκτήθηκε κι αυτό...
ΙΣΩΣ (και λέω ίσως γιατί όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί) το πρόβλημα να το έχουν τα δεκάδες πανάκριβα τζιποειδή που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και που οι περισσότεροι κατοχοί τους λίγο-πολύ φαίνονται στην εφορία ότι φυτοζωούν... Σε βαθμό που ίσως να παίρνουν και επίδομα ΕΚΑΣ κάποιοι... :lol:
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα επικρατούσε και επικρατεί φοβερή φοροδιαφυγή (όπως και φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα...) και κάποια στιγμή κάτι - έστω και ελάχιστο -πρέπει να γίνει γιαυτό μιας και τις συνέπειες του τις πληρώνουμε όλοι...
Σε καμμία περίπτωση τα τεκμήρια δεν είναι Η λύση (εξ'άλλου είχαν αποτύχει στο παρελθόν), αλλά πλέον με την δυνατότητα γρήγορης-ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων ένα καλομελετημένο σύστημα τεκμηρίων θα μπορούσε να δώσει ένα χέρι βοηθείας προς την δικαιότερη φορολογική μεταχείρηση των πολιτών.
Το αν θα πετύχει τους στόχους του μένει να το δούμε - προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ελλάδα τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα έργα δύσκολα, αλλά έστω και ψυχολογικά είναι κάτι μιας και είναι εντελώς αδιανόητο να παραμείνει ανέγγιχτη η σημερινή κατάσταση όπου σχεδόν το 90% των εσόδων από την άμεση φορολογία προέρχεται από τους μισθωτούς...
Υπομονή λοιπόν και θα δούμε... :wave2:
+1:wave2:
hidefnick
02/09/2008, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Δύο παράπλευρες απώλειες είναι
όσοι τόσα δηλώνουν γιατί τόσα βγάζουν (όπου δε φτάνει που δεν τους φτάνουν, θα δίνουν και το 10%)
και όσοι δηλώνουν πάνω από 10.500 (δηλαδή 11, 14, 16 χιλιάρικα κτλ) που ξαφνικά θα πληρώνουν 1000 ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ φόρο από όσο ήδη πληρώνουν!!!!!....
Θα τον πειράξει που θα κληθεί να πληρώσει 1000ευρώ παραπάνω φόρο, ή θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με αυτόν τον τρόπο;
Αντίθετα, οι οικογένειες των ΕΕ που βγάζουν όντως 15 με 25 χιλιάρικα, πόσο μεγάλη ζημιά τους κάνει η κατάργηση του αφορολόγητου που σε αυτό το εισόδημα σχεδόν τους ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το φόρο εισοδήματος;
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα βασικά σχετικά με το σύστημα.
Δεν θα πληρώσουν 1 χιλιαρικο παραπάνω οι ΕΕ. Θα πληρώσουν βάση των ακινήτων και αυτοκινήτων και πιστωτικών καρτών και διδάκτρων κλπ κλπ κλπ
Αν όντως δεν έχουν έξοδα που να αποτελούν τεκμήριο θα πληρώσουν όντως 1 χιλιάρικο. Αλλιώς :a021: :a021: :a021:
Οσο για τα κοματικά να θυμίσω ότι το σύστημα εφαρμοζόταν μια χαρά από τους πράσινους.
apatsi02
02/09/2008, 23:08
μια ακόμη αδικία βρίσκεται στο ότι τα τεκμηρια θα μπουν πάλι με βάση τα κυβικά
είναι κατάφωρη αδικία
κάποιοσ δηλαδή που αγόρασε ένα bandit 1200 των 9000 είναι στο ίδιο τσουβάλι
με αυτόν που αγόρασε r1200gs φουλ εξτρα των 18000
το δικαιότερο θα ήταν να μπει ένα όριο όπως τα 50.000 στα ιχ
άλλα τετοια συστήματα απαιτουν χρόνο και μελέτη και όταν θέλεις ζεστό χρήμα εδώ και τώρα
ακόμη πιο άδικος είναι ο βαθμός μείωσης της αξίας
στην 5ετία είναι 15% δηλαδή για το κράτος κάτι αγορασμένο σήμερα 10000 σε 5 χρόνια πωλείται 8500
:rotflmao:
και μην νομίζεται ότι θα μαζέψει το κράτος λεφτά
ίσως μόνο το 08 που μας πιάνει απροετοίμαστους
μετά όλοι θα έχουν κυβικά εναρμονισμένα με το εισόδημά τους
(θα βγαίνουμε πάλι στις εθνικές με τα 250αρια)
οπότε προφανως μετατοπίζοντας τον κόσμο σε λιγότερα κυβικά
εισπράτεις λιγότερα τέλη κυκλοφορίας και λιγοτερο τέλος ταξινόμησης
αν αυτό συνυπολογίστει και με το αυξημένο κόστος ελέγχου των δηλώσεων λόγω της πολυπλοκότητας που θα προκύψει το ταμείον πάλι μείον θα είναι
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα βασικά σχετικά με το σύστημα.
Δεν θα πληρώσουν 1 χιλιαρικο παραπάνω οι ΕΕ. Θα πληρώσουν βάση των ακινήτων και αυτοκινήτων και πιστωτικών καρτών και διδάκτρων κλπ κλπ κλπ
To 1000αρικο που λέω δεν έχει να κάνει με τα τεκμήρια αλλά με την κατάργηση του αφορολόγητου.
Τώρα που υπάρχει το αφορολόγητο, για τα πρώτα 10.500 πληρώνει φόρο 0
με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα πρώτα 10.500 θα πληρώνει φόρο 10%
δηλαδή 1050 για την ακρίβεια.
Αυτό είναι μόνο για τους ΕΕ.
Τα τεκμήρια θα είναι για όλους.
Αρχικά δημιουργήθηκε από apatsi02
μια ακόμη αδικία βρίσκεται στο ότι τα τεκμηρια θα μπουν πάλι με βάση τα κυβικά είναι κατάφωρη αδικία κάποιοσ δηλαδή που αγόρασε ένα bandit 1200 των 9000 είναι στο ίδιο τσουβάλι
με αυτόν που αγόρασε r1200gs φουλ εξτρα των 18000
και όχι μόνο.
Το ίδιο θα συμβεί και με την αγορά ενος μεταχειρισμένου 600αριού με κόστος 4000?
και ένα του κουτιού με κόστος 8500?
Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι αποσύρει την κατάργηση του αφορολόγητου
και ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, όπου θα συνυπολογίζεται
και η ρύπανση που προκαλεί το όχημα, παράλληλα με "κίνητρα" απόσυρσης.
apatsi02
03/09/2008, 07:23
και ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, όπου θα συνυπολογίζεται
αυτό ο σοφός λαός το λέει χρυσώνω το χαπι........
VanDiemen
03/09/2008, 09:00
Η κουβέντα ενδιαφέρει πολλούς και είναι αρκετά σοβαρή. Το να μπαίνεις σε μια κουβέντα και να αποκαλείς τον έναν κομματικό μέλος και στον άλλο να παει να μαζέψει ελιές προσβάλλει και δείχνει αγένεια προς όσους έχουν αντίθετη άποψη απ΄τη δική σου.
Και επειδή τα σχόλια σου ΕΙΝΑΙ υβριστικά και το θέμα θα γίνει μπάχαλο, βγάζω από τώρα την κίτρινη γιατί δεν σου μίλησε κανείς με τον τρόπο που απάντησες.
Προληπτική καταστολή δεν είναι, γιατί αν ήταν θα σου ξύριζα με τη μία τα προσβλητικά ποστ. Αλλά μην ξεχνάς κιόλας ότι ισχύει η δικτατορία των mods.
Άμα είναι έτσι, τότε έχεις δίκιο! :rolleyes:
«Ρε συ ,Αλογοσκούφη για ρίξε εκατό φόρους και πάρε πίσω τους δέκα …
Κάποιοι θα νομίζουν ότι τους κάνουμε και φοροαπαλλαγές…τόσο ζώα είναι …»
Σε τρεις μέρες είναι η Δ.Ε.Θ…..φαντάζομαι ότι θα χειροκροτηθεί θερμά ο …prime minister …
:winka:
VanDiemen
03/09/2008, 10:37
...........
Όχι για όλους. Όχι γι' αυτούς που κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών.
catmaster
03/09/2008, 10:56
Ωραία .... επειδή το βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι και είμαι και καλό επιχειρηματικό κεφάλι :lol: :lol:
..... πάω να κρύψω στο κατώι το Ζούπερ Φόρ και το Rvf ..... :D
.... (θα τα μοσχοπουλήσω σε κάνα - δυό χρόνια ) ....
:smokin: :smokin: :smokin:
reinmeister
03/09/2008, 11:06
το τραγικο καραγκιοζολικι ειναι η εκφραση "παταξη της φοροδιαφυγης"...
παρα πολυ απλα η οικονομικη δυναμη,ανα μοναδα, των κατω του ενος 1000αρικου ειναι μηδαμινη,οποτε κατ επεκτασιν και η κοινωνικη "φωνη" τους ειναι μηδαμινη...
συσπειρωση δεν παιζει οποτε τα παιρνουμε απο αυτον που θα βγαλει τον σκασμο...
ο μικρος βγαζει 20 και δηλωνει 5 ,ενω ο καρχαριας βγαζει 1000000 και δηλωνει 100...ελατε πειτε μου ποιου η φοροδιαφυγει πληττει περισσοτερο...
απλως το ελλειμμα εχει χτυπησει ρεκορ ολων των εποχων και πρεπει να μπει κανα ψιλο στα ταμεια για να βουλωθουν οι τρυπες απο τις μιζες...ο καρχαριας αν τον τσιγκλησεις θα σου κοψει τα @@ εν ριπη οφθαλμου...η αθερινα ομως δεν θα πει κουβεντα...απλα πραγματα...
stefanos
03/09/2008, 11:23
Εγώ αμφιβάλλω αν μέτρα όπως το τεκμήριο είναι ποτέ δυνατόν να αποδώσουν.
Προσωπικά με το που θα ανακοινωθούν θα πάρω μολύβι και χαρτί και αν δεν βγαίνω
:wave2: :wave2: και βαρκά και αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και ποδήλατα και όλα.
Οι μεγαλοέχοντες θα τα μεταβιβάσουν στις εταιρείες τους, οπότε οι μόνοι που θα πάνε κατά διαόλου είναι οι έμποροι μεταχειρισμένων.
Δεν την αποσυρει.Απλα λεει (για να προστατεψει τη γενια των 700€ , και εχει το θρασος να την αποκαλει ετσι ο γελοιος) οτι εφοσον εισαι μισθωτος με μπλοκακι και μπορεις να αποδειξεις οτι εχεις εναν εργοδοτη , τοτε και μονο τοτε θα ισχυει το αφορολογητο.
Χμμμ.....
Για να δουμε......
Πρεπει λοιπον να αποδείξεις οτι το αφεντικο σου ειναι παρανομο και εισφοροδιαφευγει διοτι οταν κοβεις ΑΠΥ ως ΕΕ πρεπει να κοβεις σε δυο και πανω , αλλιως ειναι υποχρεωμενος να σε προσλαβει ως μισθωτο και να σε εχει στο ΙΚΑ (με αφορολογητο 12.000€), πραγμα που ευκολως αποδεικνυεται απο τους ελεγχους του ΙΚΑ (τους ποιους ; ) οταν οι ΑΠΥ ειναι αριθμημενες 32,33,34,35... και οχι 33,36,38,41....
Μιλαμε για την απολυτη ξεφτιλα. Αντι να στειλει ελεγχους στις επιχειρησεις και να κοψει κωλους σε τετοιες περιπτωσεις , το παραδεχεται επισημα και το περναει ως de facto.
Οσον αφορα τα τεκμηρια δεν διαφωνω πληρως. Απλα πιστευω οτι δεν θα φερουν αποτελεσμα. Διοτι οποιος εχει να παρει Cayene δεν καθεται να φορολογηται ως μισθωτος , αλλα εχει εταιρια και τα παιρνει με leasing για να μπαινουν και στα εξοδα και αλλα ωραια λογιστικα που βαριεμαι να αναλυσω τωρα.
Καποιος ειπε οτι ειναι φοιτητης η ανεργος , δεν θυμαμαι , και πηρε μηχανη και φοβαται οτι θα πληρωσει φορο τωρα με τα κριτηρια και αυτο του φαινεται αδικο.
-Sorry αλλα που τα βρηκες τα 9000€.
-Μου τα δωσε ο πατερας μου
-Ε ας πληρωσει ο πατερας σου τον φορο που εχει
-Δουλευα το καλοκαιρι στην Παρο ως μπαρμαν
-Τα δηλωσες ; Πληρωνε τωρα
κλπ κλπ
yannis24
03/09/2008, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Απλα λεει (για να προστατεψει τη γενια των 700€ , και εχει το θρασος να την αποκαλει ετσι ο γελοιος)
+10000000000000
Αισχος.............
Καποιος ειπε οτι ειναι φοιτητης η ανεργος , δεν θυμαμαι , και πηρε μηχανη και φοβαται οτι θα πληρωσει φορο τωρα με τα κριτηρια και αυτο του φαινεται αδικο.
κλπ κλπ
+990
κλπ κλπ [/B]
Το κλειδί εδώ είναι να ανακοινωθούν τα ποσά που πρόκειται να κυμανθούν τα τεκμήρια.
Πχ έχεις ένα αυτοκίνητο 1600 και μια μηχανή 1000cc = βγάζεις 15.000?
Αν το βάλει πχ 25000? ε συγνώμη αλλά είναι παράλογο.
Αν δεν δούμε αυτά τότε νόημα δεν βγαίνει.
Για τα πρώτα που έγραψες ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο έχεις!
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Το κλειδί εδώ είναι να ανακοινωθούν τα ποσά που πρόκειται να κυμανθούν τα τεκμήρια.
Φανταζομαι οτι τα τεκμηρια θα εχουν μια λογικη (αν και ποτε δεν ξερεις με δαυτους)
Φανταζομαι οτι τα τεκμηρια θα εχουν μια λογικη (αν και ποτε δεν ξερεις με δαυτους)
sapila racing
03/09/2008, 15:37
Τα τεκμήρια δεν εχουν καμμια λογική ετσι κι αλλιώς και ειναι μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο.
Απλά ειναι ενας βολικός τρόπος γι αυτούς να γεμίζουν τα ταμεία που αδειάζουν υπογείως.
Εγω μπορεί να ειμαι μουρλός και να μαζευω μοτοσυκλέτες (που είμαι), δεν πάει να πει οτι ειμαι σωνει και καλά εκατομμυριούχος (δεν ειμαι).
Θα βρεθω ξαφνικά να πληρώνω τώρα σαν να ειμαι όμως...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Τα τεκμήρια δεν εχουν καμμια λογική ετσι κι αλλιώς και ειναι μοναδικό Ελληνικό φαινόμενο.
Απλά ειναι ενας βολικός τρόπος γι αυτούς να γεμίζουν τα ταμεία που αδειάζουν υπογείως.
Εγω μπορεί να ειμαι μουρλός και να μαζευω μοτοσυκλέτες (που είμαι), δεν πάει να πει οτι ειμαι σωνει και καλά εκατομμυριούχος (δεν ειμαι).
Και που να δεις εκείνος ο κατμάστερ τι έχει να πληρώσει...... :lol:
catmaster
03/09/2008, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και που να δεις εκείνος ο κατμάστερ τι έχει να πληρώσει...... :lol:
:a26: :a26: :a26: :a26:
- άστο γάμα το μετακομίζω +_
Τα τεκμήρια καταργήθηκαν για να μπορεί κάθε μικρομεσαίος να χρεωθεί σε κάρτες και αμάξια κλπ κλπ κλπ.
Ηταν σε ανάπτυξη η οικονομία και έπρεπε να πεσουν στην παγίδα όσοι πιο πολλοί γίνετε, κάρτες, δόσεις, αυτοκίνητα, μηχανές, δάνεια κλπ κλπ κλπ.
Τώρα που το οικονομικό σύστημα κορέστηκε και δεν μπορούν να τυλίξουν ακόμα αρκετούς με κάρτες δάνεια κλπ κλπ.
Τα ρουφάνε πίσω με τα τεκμήρια....
Λογικότατο
Και το 'λεγα εγω οτι επρεπε να κρατησω και το sf. Τωρα βασιλιας θα 'μουν:rotflmao: Καλα που ξες μπορει να βγει κανα χαγιαμπουζακι 400αρι :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ρε φιλε
δεν ειμαι υπερ των τεκμηριων
αλλα....
αμα μαζευεις μοτσυκλετες και δηλωνεις λιγα , που τα βρηκες και τις μαζευεις ; και πως τις συντηρείς ;
Πουλησες τιποτα και τα βρηκες ;(αν ναι δεν σε πιανει το τεκμηριο)
Στα εδωσε ο πατερας σου ;(να κανει δηλωση δωρεας και να πληρωσει αυτος το φορο)
Αν δεν απαντησες τιποτα απο τα παραπανω shut up και πληρωνε.
εκκατομυριουχος μπορει να μην εισαι αλλα καπου τα βρηκες (και δεν τα δηλωσες)
φιλικα
sapila racing
03/09/2008, 17:11
Ρε φιλε
αλλα....
αμα μαζευεις μοτσυκλετες και δηλωνεις λιγα , που τα βρηκες και τις μαζευεις ; και πως τις συντηρείς ;
φιλικα
Kαταλαβαίνω πως το βλέπεις.
Εχω μούρλα και τις μαζευω, τις φτιάχνω μόνος μου και τις κάνω βόλτα οταν προλάβω, εκτός μίας που καβαλάω κάθε μέρα.
Εχω 5 μοτοσυκλέτες.
2 BMW (ενα 250 κι ενα 750) που τις εχω κληρονομήσει απο τον πατέρα μου και τις εφτιαξα.
Ενα Yamaha SR500 του 81 που του εκανα 120.000 χλμ και μετα το παρόπλισα αφού το ξαναφτιαξα.
Ενα Bimota 1100 του 1995 που αγόρασα φέτος και οτι πρόβλημα ειχε το εφτιαξα μόνος μου.
Κι ενα Hornet 900 που καβαλάω κάθε μέρα.
Ισως κατάλαβες την δικη μου πλευρά τώρα. Ειναι η κ@#λα μου, και γι αυτό θα πρέπει να πληρώσω κατα τη γνωμη τους.
Ολες μαζί δεν φτάνουν την τιμή ενος καινούριου αυτοκινήτου πολυτελείας απ αυτα που βλέπουμε συνεχεια, αλλά τώρα θα προστεθούν και θα μπουν σαν νούμερα.
Ενα 750, ενα 900 κι ενα 1100 κάνουν τόσο. Τα αλλα ελπίζω να παραμεινουν εκτός οπως ηταν παλια (μεχρι 500 δηλαδή).
Κατα τη γνωμη μου οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν καμμια δουλειά να χρησιμοποιούνται σαν τεκμήρια φορολόγησης, δεν ειναι δείγμα πλούτου εκτός κι αν κανουν 25.000!
Κατα πάσα πιθανόητα δεν θα πληρώσω παραπάνω, λόγω δήλωσης, αλλά αυτό δεν αλλάζει το οτι δεν θα επρεπε να ειναι τεκμήρια οι μοτό!
Σε πιανω αλλα παλι στα λογια μου ερχεσαι.
Αν η δηλωση σου δεν "αντεχε" δεν θα τις ειχες φιλε μου. Το προβλημα σου θα ηταν να επιβιωσεις. Το χομπι σου ειναι λιγο ακριβο για καποιον που δηλωνει 10.000€ το χρονο.
Anyway τα α.κ. παντως δεν θα λυσουν το προβλημα , το πολυ πολυ να γαμησουν κανα φουκαρα , περιπτωση της περιπτωσης σαν εμενα που παλια ειχα μαγαζι και ενω δεν εβγαζα , με τον εξωλογιστικο συντελεστη κερδους πληρωνα μια χαρα.
"Υπάρχουν κάποιες συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στις οποίες οι εργοδότες υποκρύπτουν μισθωτή εργασία. Καταστρατηγούν οι εργοδότες εργατική νομοθεσία, ενώ θα έπρεπε δηλαδή να πληρώνουν μισθό, ασφάλιστρα, δώρα, πληρώνουν με τα μπλοκάκια, εδώ μιλάμε για μία παρανομία φυσικά. Εμείς, συνέχισε ο κ. Αλογοσκούφης, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες να δώσουν μία βεβαίωση ότι ο εργαζόμενος αυτός εργάζεται ως μισθωτός και στην περίπτωση αυτή θα τον βάλουμε στην κλίμακα του μισθωτού. Δεν μπορεί να γίνεται καταστρατήγηση εργατικής νομοθεσίας"
ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ:mad:
catmaster
03/09/2008, 18:55
Ρε φιλε
αλλα....
φιλικα
Τα ίδια με το παλιοτόμαρο το Sapila το φοροφυγά που κλέβει το Ελληνικό κράτος και εγώ ...
έχω καμιά δεκαριά μηχανάκια που άλλα πήρα από το γέρο μου και άλλα τα αγόρασα εγώ μέσα στην προηγούμενη δεκαπενταετία με πάααααρα πολύ κόπο και ότι δουλειά μπορούσα εύκολη δύσκολη ότι έβρισκα και πολλές φορές και 2 δουλειές μαζί έκανα ...
όπως ο Άρης τις συντηρώ μόνος μου και τις γουστάρω -ΟΛΕΣ - κόλλημα θες πέστο όπως θες ρε παιδάκι μου εγώ όλα τα λεφτά που έβγαζα μια εποχή τα έκανα σίδερα ...
αυτή τη στιγμή είμαι μισθωτός και οι κρατήσεις που έχω κάθε μήνα (ΙΚΑ και εφορία) φτάνουν ένα καλό μισθό ενός υπαλλήλου ... και προσωπικά δεν έχω πάρει από ταμείο ούτε ασπιρίνη ποτέ μου (έχω να ανανεώσω το βιβλιάριο ασθενείας μου εδώ και μια δεκαετία)....
μέχρι εδώ το δέχομαι . καύλα μου είναι θα μου πεις και οι καύλες πληρώνονται ...
αλλά.
είναι τελείως διαφορετικό το να φορολογήσεις στην ΑΓΟΡΑ και τελείως άδικο να φορολογείς βάση τεκμηρίου τεκμαρτού εισοδήματος που κάποιος νομοθέτης θα ορίσει λόγω του αρνητικού υπολοίπου των ταμείων ... για να κλείσει τρύπες που κάποιοι ανίκανοι (?) και άχρηστοι (?) προκάλεσαν και θα συνεχίσουν να προκαλούν ....
Πέραν του τεκμηρίου για τις Μοτοσυκλέτες (προσωπικά στα @@ μου καταθέτω πινακίδες και θα τις ξαναπάρω όταν έρθει πριν τις εκλογές κάποιος άλλος τυχάρπαστος να καταργήσει τα τεκμήρια σαν "φοροαπαλλαγή" και να τα βαφτίσει ελαφρύνσεις ) το θέμα είναι άλλο ....
....το θέμα είναι ότι για ένα μισθωτό που κατάφερε με χίλια ζόρια και δόσεις και γραμμάτια να αγοράσει ένα χιλιοεξακοσάρι αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες που να μην τρίζει σαν κουβάς για να πάει αυτός και η οικογένεια του κάπου με σχετική ασφάλεια είναι πολύ άδικο να του αποκομίζεις ευθύνες για την κατάντια που φτάσαμε και να του ρίχνεις χαράτσι επειδή είναι το πιο εύκολο θύμα να αρμέξεις ... δεν θα μπω στη λογική να αναλύσω νούμερα και δείκτες ευημερίας - απλά σας λέω ότι τα τελευταία 25 - 30 χρόνια οι τύποι που κυβερνούν τα έχουν κάνει τελείως σκατά είτε λόγω ασχετοσύνης είτε λόγω κουτάλας ...
και το πιο άσχημο είναι αυτό που θα πω και τέλειωσα.
.... έζησα στην Αγγλία για αρκετά χρόνια και έχω ταξιδέψει έξω και σε άλλες πιο ανθρώπινες κοινωνίες.Αυτό που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι ότι ο φτωχότερος κόσμος έχει χάσει το πιο βασικό αγαθό (που έξω υπήρχε και υπάρχει τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό )....
...την ελπίδα για να του ξημερώσει κάτι καλύτερο γι' αυτόν και τους γύρω του ... και αυτό αν το καλοσκεφτώ είναι πάρα μα πάρα πολύ άσχημο ...
Ακη θα το παρεις τωρα? :a7:
catmaster
03/09/2008, 19:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ακη θα το παρεις τωρα? :a7:
όχι απλά θα το πάρω .... θα το κάνω και τούμπανο μάγκα ....
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
όχι απλά θα το πάρω .... θα το κάνω και τούμπανο μάγκα ....
Τι θα τουμπανιάσεις ρε μάγκα ναούμ???:look:
filipp0s
03/09/2008, 19:56
Τι θα τουμπανιάσεις ρε μάγκα ναούμ???:look:
ψιτ που σαι...θα ανανεωθει (http://www.artedelstein.com/images/Honda71_CB450a.jpg) κιόλας! :a07: :a07:
:rotflmao: :rotflmao:
catmaster
03/09/2008, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
ψιτ που σαι...θα ανανεωθει (http://www.artedelstein.com/images/Honda71_CB450a.jpg) κιόλας! :a07: :a07:
:rotflmao: :rotflmao:
τώρα έτσι και βγάλει άκρη ο Βύρωνας εμένα να με χέσεις ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
τώρα έτσι και βγάλει άκρη ο Βύρωνας εμένα να με χέσεις ... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εχει βγαλει ηδη.:smokin: :hypnotize
catmaster
03/09/2008, 20:01
Εχει βγαλει ηδη.:smokin: :hypnotize
:a013:
(κανόνισε την άλλη εβδομάδα όποια μέρα σε βολεύει να σΕ κάνω μια επίσκεψη ... ):D :D
140251
catmaster
03/09/2008, 20:05
(πιάνεται και ο φουσμπάς για τεκμήριο ;;; )
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πανω η Φουντα. :wacko:
Παω Λαυριο.:wave2:
.... έζησα στην Αγγλία για αρκετά χρόνια και έχω ταξιδέψει έξω και σε άλλες πιο ανθρώπινες κοινωνίες.Αυτό που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι ότι ο φτωχότερος κόσμος έχει χάσει το πιο βασικό αγαθό (που έξω υπήρχε και υπάρχει τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό )....
...την ελπίδα για να του ξημερώσει κάτι καλύτερο γι' αυτόν και τους γύρω του ... και αυτό αν το καλοσκεφτώ είναι πάρα μα πάρα πολύ άσχημο ...
+1200 :beer:
stefanos
04/09/2008, 01:50
Συμφωνώ βέβαια απόλυτα με όλους, αλλά δεν έχετε ποτέ πληρώσει κάποιον ελεύθερο επαγγελματία που δεν έχει μπλόκ αποδείξεων, ούτε έναρξη στην εφορία?
Το θεωρείτε σωστό?
Γιατί να πληρώνουμε εμείς?
Θα μου πείτε να τους πιάσει.
Συμφωνώ.
Αν πάτε όμως στο συνεργείο και σας πεί ο μάστορας 800 με απόδειξη 450 χωρίς τι θα πείτε?
Λέω συνεργείο που είναι καθημερινό και το έχετε κάνει όλοι, αλλά υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που οι διαφορές "με"-"χωρίς" είναι χιλιάρικα.
Μην λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια, τα τεκμήρια μας βολεύουν καλύτερα απο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Eγώ ήθελα σε ενα-ενάμιση χρόνο να πάρω ενα cbr 600rr του 2003 που μ'αρέσει..
Με αυτά που βλέπω τώρα μάλλον τ'α*&%$@α μου θα πάρω:rotflmao:
Πραγματικά στεναχωριέμαι απο το γεγονός οτι ζώ σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως είναι η Ελλάδα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι οι χειρότερες της Ευρώπης!!!
Θα προτιμούσα να έμενα στην Ολλανδία και να ζούσα σαν άρχοντας και Ελλάδα μόνο για διακοπές! :sun:
catmaster
04/09/2008, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Συμφωνώ βέβαια απόλυτα με όλους, αλλά δεν έχετε ποτέ πληρώσει κάποιον ελεύθερο επαγγελματία που δεν έχει μπλόκ αποδείξεων, ούτε έναρξη στην εφορία?
Το θεωρείτε σωστό?
Γιατί να πληρώνουμε εμείς?
Θα μου πείτε να τους πιάσει.
Συμφωνώ.
Αν πάτε όμως στο συνεργείο και σας πεί ο μάστορας 800 με απόδειξη 450 χωρίς τι θα πείτε?
Λέω συνεργείο που είναι καθημερινό και το έχετε κάνει όλοι, αλλά υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που οι διαφορές "με"-"χωρίς" είναι χιλιάρικα.
Μην λέμε λοιπόν μεγάλα λόγια, τα τεκμήρια μας βολεύουν καλύτερα απο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Βρε Στέφανε καλά τα λές και εσύ , αλλά το ζήτημα της φοροδιαφυγής είναι θέμα που αυτή την στιγμή δεν ενδιαφέρει τους καρεκλάδες καθόλου .... αυτοί βλέπουν ότι το ταμείο είναι μείον και πάει το καράβι για φούντο και κάπως πρέπει γρήγορα να το γεμίσουν ...
(άσε που αυτή η λογική με τις αποδείξεις και τα τεκμήρια θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή μακροπρόθεσμα)
Το θέμα δεν είναι να πατάξεις την φοροδιαφυγή (που πάντα θα έχεις σε μεγαλύτερο η μικρότερο ποσοστό) ....
το ζήτημα είναι να έχεις σωστή και δίκαιη φορολογική κατανομή για όλους και για να γίνει αυτό πρέπει να σχεδιάσεις μακροπρόθεσμα και όχι κοντόφθαλμα .... πρώτα πρέπει να ελέγξεις αυτούς που χρωστάνε και δεν θα πληρώσουν ποτέ (μιλάω για τεράστια ποσά από επιχειρήσεις κολοσσούς που εκβιαστικά δεν πληρώνουν), να ελέγξεις και το μισό δημόσιο που είναι ένα μεγάλο μπουρδέλο και χρωστάει παντού είτε ενδουπηρεσιακά είτε σε επιχειρήσεις , να κοντρολάρεις τους παχυλούς μισθούς όλων αυτών που δουλεύουν στις μεγάλες ΔΕΚΟ και ένα σωρό άλλα πράγματα ... όλα αυτά τα κάνεις για να μπορέσεις να τα επενδύσεις πίσω σωστά και να παράγεις υγιής επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα φέρουν νέο χρήμα ...
....και όλα αυτά θα τα κάνεις με σκοπό να προσφέρεις καλύτερες υπηρεσίες και ποιότητα ζωής στο σύνολο της κοινωνίας και ακόμη περισσότερο στους ασθενέστερους ...
Σκέψου ότι το ποσοστό των ανθρώπων που είναι στη βάση της φορολογικής κλίμακας πληρώνει καθημερινά φόρους είτε άμεσους είτε έμμεσους ... από το ψωμί που θα αγοράσω το πρωί τα τσιγάρα στο περίπτερο μέχρι τη βενζίνη που θα βάλω στο όχημα μου η το εισιτήριο του μετρό και τους λογαριασμούς ρεύματος και ένα σωρό άλλα ... ήδη αυτοί οι φόροι που είναι άδικοι για τις ασθενέστερες τάξεις πληρώνονται ....
και εγώ ξέρω γιατρούς και δικηγόρους και συμβολαιογράφους που πράγματι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 1000 ευρώ το μήνα και έχουν και νοίκια και ένα σωρό έξοδα .... και πάρα πολύς κόσμος είναι έτσι και παλεύει καθημερινά .... καί εγώ σαν κράτος τους λέω "πήρατε την προηγούμενη πενταετία ένα αμάξι η ένα μηχανάκι που κάνει χ λεφτά άρα θα πληρώστε φόρο τώρα"
και απαντάει ο φουκαράς " μα πριν πέντε χρόνια που το πήρα δεν υπήρχε τεκμήριο για το αμάξι η το μηχανάκι "
"ναι αλλά τώρα αλλάξαμε γνώμη .... και θα στον πιάσουμε " λέει το κράτος ...
:wacko:
"ναι αλλά τώρα αλλάξαμε γνώμη .... και θα στον πιάσουμε " λέει το κράτος ...
:wacko:
Το άλλο το ωραίο που σκέφτονται να δημεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, μετοχές υπέρ του δημοσίου αν δεν έχουν κίνηση την τελευταία 5-10-20ετία το ακούσατε; :look:
Ρε αυτοί είναι καλοί, λέμε :lol:
Το άλλο το ωραίο που σκέφτονται να δημεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, μετοχές υπέρ του δημοσίου αν δεν έχουν κίνηση την τελευταία 5-10-20ετία το ακούσατε; :look:
Πλάκα κάνεις, ε; :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Πλάκα κάνεις, ε; :look:
μπαα ...δεν κάνει πλάκα ....
Το μετρό το εφάρμοσε και ο ....Μπερλουσκόνι .....
Πιάνει άραγεςςςςςςςςςς ο νόμος και τους εν Ελβετία λογαριασμούς των Υπουργών και Βουλευτών ;;;
:confused: :confused: :confused:
Όχι τίποτις άλλο αλλά θα θέλουνε ΠΑΛΙ αυξηση της βουλευτικής αποζημίωσης ............ διότι εζημιώθησαν !!!
:yuck: :yuck: :yuck:
catmaster
04/09/2008, 10:02
:confused:
:D
(στο τέλος θα τους πεί κάνας συνταξιούχος "επειδή έχω να γαμήσω 5-10-15 χρόνια .....ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΑ @@ ΜΟΥ !!! " )
sapila racing
04/09/2008, 10:06
Eπόμενος στόχος οι συλλογές γραμματοσήμων!!
Ξέρετε πόσο κάνουν μερικά γραμματόσημα ??
Την πρόταση την έκανε ο Μανώλης (http://www.capital.gr/news.asp?Details=567241) αλλά ανέκρουσε (οπως προέβλεπε το σχέδιο φυσικά :rolleyes: ) αργότερα.
Παρόλα αυτά ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά την πρόταση......:lol:
Και η απάντηση από τον υπουργό ήταν η ακόλουθη:
"Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα φέρουμε σχέδιο νόμου που θα αφορά ευρύτερα τον τραπεζικό τομέα, που θα ρυθμίζει θέματα του Τειρεσία, των πλειστηριασμών και άλλα ζητήματα, όπως έχει εξαγγείλει ο κ. πρωθυπουργός. Η πρόταση σας για το Ταμείο της φτώχειας είναι θετική και θα την εξετάσω".
Γιαγιάδες και τους παπούδες που βάλατε ένα 10χίλιαρο στο εγγόνι όταν γεννήθηκε, σηκωθείτε από πολυθρόνες, καναπέδες, κρεββάτια και πάπιες και τρεχάτεεεεεε.
Horsecap ante portas :D
yannis24
04/09/2008, 10:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από erefer
Θα προτιμούσα να έμενα στην Ολλανδία και να ζούσα σαν άρχοντας και Ελλάδα μόνο για διακοπές! :sun:
σιγα........
Να ερχομουνα στην Ελλαδα γιατι ?
για να με κλεβουν και εκει ο καθε ξενοδοχος ΄η ο καθε εστιατορας ή οι ακτοπλοικες ?
ΟΧΙ φιλε μου....θα πηγαινα στις Μαλδιβες, στην κουβα κτλ, κτλ, που θα μου εκανα και τουμπες !
Update: Θα συναντήσει μεγάλες νομικές δυσκολίες ο Horsecap (http://www.capital.gr/news.asp?Details=568223) , αλλά δεν μασάει....
«Και όπως λένε το «Δημόσιο καλυπτόμενο πίσω από ένα κατοχικό νόμο θέλει να καρπωθεί αρκετά δισ. ευρώ».
Οι νομικοί χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματικό το Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942, καθώς αντιβαίνει βασικές αρχές του Συντάγματος αλλά και των κοινοτικών οδηγιών για την προστασία της περιουσίας.
Οι τραπεζίτες προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την κίνηση του υπουργού για να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Όμως η είδηση έχει ήδη θορυβήσει χιλιάδες αποταμιευτές που ψάχνουν τα ξεχασμένα βιβλιάρια καταθέσεων, ώστε να προλάβουν πρώτοι να φτάσουν στην τράπεζα, πριν το Δημόσιο «σηκώσει» τα χρήματα τους.
Ωστόσο πηγές του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν χθες ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι αποφασισμένος και με νέο νόμο να βάλει στο... χέρι στις "ακίνητες" καταθέσεις. Άλλωστε την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανέφερε ότι «το υπουργείο θα εξετάσει με θετικό πνεύμα το μέτρο».
:lol:
διαβαζω τοσες μερες το θρεντακι και μεσα σε αυτο ανθρωπους που εκτιμω ιδιαιτερα και ειναι γνωστες του οικονομικου συστηματος και αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω εγω σαν ατομο οχι για το ατομο μου μονο αλλα και για το συνολο.εχει φουσκωσει το κεφαλι μου και παει να σπασει αλλα καποια ιδεα δεν ερχεται...
ρε λες να ειμαι σε απογνωση ???:sad: :sad: :sad:
Όχι για όλους. Όχι γι' αυτούς που κόβουν δελτία παροχής υπηρεσιών.
Καλό θα ήταν για αυτούς τουλάχιστον, αλλά ούτε εκεί χαρίζεται τελικά...
"Σύμφωνα με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί την Πέμπτη σε τροπολογία στη Βουλή, το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ θα εξακολουθήσει να ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά από έναν εργοδότη και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 10.500 ευρώ ετησίως.
Έτσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το ετήσιο εισόδημά τους ανέρχεται μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ δεν θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ που αποκτούν με συντελεστή 10%.
Πάντως, όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, και η ρύθμιση αυτή είναι κοινωνικά άδικη, καθώς η απαλλαγή δίνεται μόνο για όσους έχουν μηνιαίο καθαρό εισόδημα 875 ευρώ.
Αν, όμως, για παράδειγμα, έχουν (ή δηλώσουν) εισόδημα 900 ευρώ το μήνα, τότε θα πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία 1.050 ευρώ!"
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=934597&lngDtrID=251
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
διαβαζω τοσες μερες το θρεντακι και μεσα σε αυτο ανθρωπους που εκτιμω ιδιαιτερα και ειναι γνωστες του οικονομικου συστηματος και αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω εγω σαν ατομο οχι για το ατομο μου μονο αλλα και για το συνολο.εχει φουσκωσει το κεφαλι μου και παει να σπασει αλλα καποια ιδεα δεν ερχεται...
«Τοίχο τοίχο με σύνθημα να βήχω» :lol:
Δεν ξέρει κανείς ρε Trooper να σου πει. Όλοι σαν χαζοί κοιτάμε και αναρωτιόμαστε τι αμαρτίες είχε κάνει η Ελλαδίτσα στην προηγούμενη ζωή της και την γ@μούν έτσι.
Σαφώς φτάιει κι η ράτσα μας, αλλά σε ποιά χώρα και σε ποιόν λαό υπάρχουν μόνο τίμιοι και ευσυνείδητοι πολίτες; Παντού υπάρχουν φοροφυγάδες, αλλά το σοβαρό κράτος, κυνηγάει και δεν παίζει τις κουμπάρες.
Μετα το πρόσφατο σκάνδαλο των CD του Lichtenstein που απέσπασε η Γερμανία και έσκισε τους φοροφυγάδες δίνοντας τα ονόματα στη φόρα, το γερμανικό κράτος δήλωσε ότι προσφέρει δωρεάν (αν και είχε πληρώσει 2 ή 3 εκαττ ?) σε όποιο κράτος θέλει, τα ονόματα των δικών τους φοροφυγάδων.
Καμμιά 15αριά κράτη ενδιαφέρθηκαν και έτρεξαν να πάρουν τις λίστες (μεταξυ αυτών και η Νιγηρία (!!) αν δεν κάνω λάθος).
Ποιά χώρα εξετάζει ακόμα την πρόταση ; :D
apatsi02
04/09/2008, 10:56
με βάση όσα ακούω πάω μάλλον για κατάθεση πινακίδας
μια κυριακή το μήνα το πάω βόλτα ε αν με πιασουν με έπιασαν
απο πρόστιμα για οδήγηση χωρίς αδεια τι παίζει?
catmaster
04/09/2008, 10:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από apatsi02
με βάση όσα ακούω πάω μάλλον για κατάθεση πινακίδας
μια κυριακή το μήνα το πάω βόλτα ε αν με πιασουν με έπιασαν
απο πρόστιμα για οδήγηση χωρίς αδεια τι παίζει?
:nono:
.... κατάσχεση ....:sick:
:nono:
.... κατάσχεση ....:sick:
Και στο rosso corsa :sun: δεν παίζει φίλε apatsi :nono: :nono: :nono:
αλλά το σοβαρό κράτος, κυνηγάει και δεν παίζει τις κουμπάρες.
Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνει πάταξη της φοροδιαφυγής (http://www.asxetos.gr/article.aspx?i=1733). Ο Klaus Zumwinkel που τσιμπίσανε πχ, δεν ήταν κανείς τυχαίος, αλλά ο επιτυχημένος πρόεδρος του Deutsche Post, και ένας απ΄τους top managers της Ευρώπης. Παρόλα αυτά μπούκαραν στο σπίτι του και τον έβγαλαν αβίαστα στη σέντρα :wave2:
Η φοροδιαφυγή παίζει ένα ρόλο, δεν λέω...........
...........αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο για τα ελλείμματα παίζει το γεγονός ότι τα 2/3 των δημοσίων υπαλλήλων απλά δεν χρειάζονται. Αν μπει εταιρεία συμβούλων σε όλο το Δημόσιο για να τακτοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας, τα 2/3 των υπαλλήλων θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Και μετά θα δείτε αν θα έχουμε ελλείμματα με 1.000.000 λιγότερους μισθούς.....
Αν γίνει όμως αυτό τι θα γίνει με τόσους ανέργους?
Μμμ?
...........αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο για τα ελλείμματα παίζει το γεγονός ότι τα 2/3 των δημοσίων υπαλλήλων απλά δεν χρειάζονται. Αν μπει εταιρεία συμβούλων σε όλο το Δημόσιο για να τακτοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας, τα 2/3 των υπαλλήλων θα πρέπει να πάνε σπίτι τους. Και μετά θα δείτε αν θα έχουμε ελλείμματα με 1.000.000 λιγότερους μισθούς.....
Μμμ?
θεωρω εδω οτι εισαι λαθος.δεν ειναι οτι δεν χρειαζονται.χρειαζονται και παραχρειαζονται απλα ειναι τοποθετημενοι σε λαθος θεσεις (καβατζομενοι) με αποτελεσμα να μην ειναι παραγωγικοι.συν της γενικοτερης νοοτροπιας που διεπει το δημοσιο και λογω του οπισθοδρομικου συστηματος που λειτουργει αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.
θεωρω εδω οτι εισαι λαθος.δεν ειναι οτι δεν χρειαζονται.χρειαζονται και παραχρειαζονται απλα ειναι τοποθετημενοι σε λαθος θεσεις (καβατζομενοι) με αποτελεσμα να μην ειναι παραγωγικοι.συν της γενικοτερης νοοτροπιας που διεπει το δημοσιο και λογω του οπισθοδρομικου συστηματος που λειτουργει αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.
10000000000% δεν χρειάζονται.
Φίλε μου όταν πάω στο Πρωτόκολλο στο Υπ. Ανάπτυξης (τρομάρα του) και βλέπω άνθρωπο να κοιμάται(!) πάνω σε άδειο γραφείο που έχει πάνω μόνο ένα ραδιοφωνάκι, 3 άλλους να πίνουν καφέ και να διαβάζουν εφημερίδα και μόνο 1 στους 5 να κάνει κάποια δουλειά σε χαρτιά τότε τι να πω?
Αν δεν χρειαζόταν να υπογράψουν επί μήνες δεκάδες έγγραφα, να λαδώσουν αβέρτα, να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους (αν δεν κλέβουν) στην εφορία, και να δουλεύουν 14 ώρες την ημέρα για να καταφέρουν να κρατήσουν μια επιχείρηση για πάνω από 2 χρόνια χωρίς να καταστραφούν, κάτι θα έκαναν....:wave2:
10000000000% δεν χρειάζονται.
Φίλε μου όταν πάω στο Πρωτόκολλο στο Υπ. Ανάπτυξης (τρομάρα του) και βλέπω άνθρωπο να κοιμάται(!) πάνω σε άδειο γραφείο που έχει πάνω μόνο ένα ραδιοφωνάκι, 3 άλλους να πίνουν καφέ και να διαβάζουν εφημερίδα και μόνο 1 στους 5 να κάνει κάποια δουλειά σε χαρτιά τότε τι να πω?
οτι...
ειναι τοποθετημενοι σε λαθος θεσεις (καβατζομενοι) με αποτελεσμα να μην ειναι παραγωγικοι
Μμμ?
ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Αν ηξερες ποσες εταιριες συμβουλων πληρωνει το δημοσιο για "αναδιαρθρωσεις" "business plans" κλπ κλπ..........................:(
Ασε
Ενας τροπος υπαρχει μονο.
Αρση της μονιμοτητας και αποκοματικοποιηση.
Κι αν το πρωτο ειναι ευκολο και εχει ηδη ψιλοεφαρμοστει για τις νεες προσληψεις , το δευτερο ειναι σαν να προσπαθεις να βγαλεις το μουνι απο το κεφαλι του αντρα.:p
συμφωνω!!!!
Κι αν το πρωτο ειναι ευκολο και εχει ηδη ψιλοεφαρμοστει για τις νεες προσληψεις .....
ανεκδοτακι ???
ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Αν ηξερες ποσες εταιριες συμβουλων πληρωνει το δημοσιο για "αναδιαρθρωσεις" "business plans" κλπ κλπ..........................:(
Ασε
Ενας τροπος υπαρχει μονο.
Κι αν το πρωτο ειναι ευκολο και εχει ηδη ψιλοεφαρμοστει για τις νεες προσληψεις , το δευτερο ειναι σαν να προσπαθεις να βγαλεις το μουνι απο το κεφαλι του αντρα.:p
Απόλυτα σωστός.....
Άλλο να κάνουν business plans για να παίρνουν μίζες οι δικοί τους και άλλο να το κάνουν για ουσιαστικούς λόγους.
Τέλος πάντων, bottom line είναι ότι οι μισοί έλληνες είναι κρατικοδίαιτοι..... Με αυτό σαν δεδομένο πως να βγάλεις προϋπολογισμό ρε παιδιά? Σε ποιο άλλο κράτος παίζει αυτό?
Trooper δλδ υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν υπερωρίες και πήζουν? Γιατί εγώ δεν έχω γνωρίσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο να διαμαρτύρεται για κάτι τέτοιο...........
Trooper δλδ υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν υπερωρίες και πήζουν? Γιατί εγώ δεν έχω γνωρίσει κανέναν δημόσιο υπάλληλο να διαμαρτύρεται για κάτι τέτοιο...........
εγω ομως εχω γνωρισει αρκετους stako.φυσικα οι αναγκες που υπαρχουν ειναι παραπανω απο τις δυνατοτητες τους και ετσι ακομα και αυτοι χανονται μπροστα στα προβληματα που πρεπει να αντιμετωπισουν αλλα υπαρχουν και δημοσιοι υπαληλοι που κανουν οτι μπορουν και κατι παραπανω.μην εισαι ισοπεδωτικος...
εγω ομως εχω γνωρισει αρκετους stako.φυσικα οι αναγκες που υπαρχουν ειναι παραπανω απο τις δυνατοτητες τους και ετσι ακομα και αυτοι χανονται μπροστα στα προβληματα που πρεπει να αντιμετωπισουν αλλα υπαρχουν και δημοσιοι υπαληλοι που κανουν οτι μπορουν και κατι παραπανω.μην εισαι ισοπεδωτικος...
Για τι ποσοστό πιστεύεις μιλάμε?
mats8282
04/09/2008, 13:28
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_9_02/02/2007_179482
http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/files/fin/diafthora.htm
<<ένα μικρό κομμάτι της συνολικής φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η οποία υπολογίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα στο 28,6% του ΑΕΠ ή σε 52 δισ. ευρώ. Προφανώς, στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα «φακελάκια» και τα «γρηγορόσιμα» των φυσικών προσώπων και όχι μόνο των επιχειρήσεων που λαμβάνουν υπόψη οι παραπάνω δείκτες.>>
52,000,000,000 ευρω δηλαδη περιπου 5,000,000,000,000 δραχμες αν δεν κανω λαθος....
Μιλαμε για τεραστια νουμερα τα οποια ο κυριος Αλογοσκουφης δεν ακουμπαει καν....
Εκτος αυτου εχουμε το πλεον αδικο φορολογικο συστημα στα οποια οι εμμεσοι φοροι ειναι παρα πολλοι μεγαλοι...
Και θα γινει ακομα πιο αδικο και καταπιεστικο το φορολογικο μας συστημα με τα νεα <<μετρα>>
Δεν ειμαι οικονομολογος/φοροτεχνικος/ή κατι τετοιο για να αναλυσω τα ακριβη αιτια που συμβαινει αυτο αλλα οσο ψηφιζουμε τους ιδιους/κλεβουμε/λαδωνουμε/κανουμε ρουσφετια και γενικα συντηρουμε την διαφθορα αυτα θα εχουμε....
Καλη δυναμη :a021:
Για τι ποσοστό πιστεύεις μιλάμε?
οτι και να πουμε απο τη στιγμη που δεν εχει γινει ερευνα, λογια του αερα θα πουμε.
Ελληναρες ειμαστε ολοι μας Γιωργο μου συμφωνα με το πρωτυπο των πολιτικων μας.Ολα τ'αλλα εγω τ'ακουω βερεσε.
Απ.την στιγμη που δεν υπαρχουν ποια ηγετες να ξεσηκωσουν ομαδες ανθρωπον για ενα καλυτερο αυριο, απ' την στιγμη που κανενας δεν ειναι ενωμενος,απ'την στιγμη που ο καθεις κοιταει την παρτη του , το θεμα εχει ληξει και οι πολιτικοι ηγετες το ξερουν καλα αυτο οποτε χτυπανε αλυπητα.
Η ευκολια του σημερινου Ελληνα: κραξιμο χωρις πραξη, στα λογια ολοι καλοι ειμαστε.
Εμεις σαν μοτοσυκλετιστες τι καναμε για ν'διαμαρτυριθουμε για οποιοδηπωτε μετρο μας βαλει???
Μια κινηση πηγαμε να κανουμε πριν καποιο καιρο(βλεπε οδιγικη αγωγη) και μειναμε 10 ατομα.
Να χεσω τα φορουμ (που και αυτα διασπαστηκαν σε bikenet,kawasaki,moto,fazerclub,sportriding ktl).Ουτε εμεις δεν καταφερνουμε να ειμαστε ενωμενοι φαντασου να αντιδρουσαμε κιολας, θα μεναμε μονοι μας να πλακωνομαστε στο ξυλο.
Που ειναι ρεεεεεεεε μια ενωμενοι κινηση απο μας τους μοτοσυκλετιστες τουλαχιστον?
Οποτε ας κατσουμε ολοι εδω σαν γνησιοι Ελληνες να κρινουμε και να κραζουμε τα παντα εως οτου ερθει μια καλυτερη γενια απο μας , αν και η διδασκαλια πλεον αδυνατη να βγαλει σωστους νεους γιατι τα προτυπα γ@μηθηκαν τελειως.
Θα συνεχισω να παλευω για ενα καλυτερο αυριο για μενα και την οικογενεια μου, αλλα οταν σαν μ@λακας καθομε και ξεχωριζω τα σκουπιδια μου για να τα παω στον καδο ανακυκλωσης και εκει βλεπω τον καδο σαν καδο σκουπιδιων απογοητευομε τελειως.
:sad:
Περαστικας μας ,ας συνεχισουμε.............
οτι και να πουμε απο τη στιγμη που δεν εχει γινει ερευνα, λογια του αερα θα πουμε.
Σωστός...
Πάντως εγώ γενικά είμαι απαισιόδοξος. Είναι πολλά τα στραβά, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις........
.............
:sad: :sad: :sad:
Σωστός...
Πάντως εγώ γενικά είμαι απαισιόδοξος. Είναι πολλά τα στραβά, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις........
μα και εγω ειμαι απαισιοδοξος φιλε μου....:sad:
Ελληναρες ειμαστε ολοι μας Γιωργο μου συμφωνα με το πρωτυπο των πολιτικων μας.Ολα τ'αλλα εγω τ'ακουω βερεσε.
Απ.την στιγμη που δεν υπαρχουν ποια ηγετες να ξεσηκωσουν ομαδες ανθρωπον για ενα καλυτερο αυριο, απ' την στιγμη που κανενας δεν ειναι ενωμενος,απ'την στιγμη που ο καθεις κοιταει την παρτη του , το θεμα εχει ληξει και οι πολιτικοι ηγετες το ξερουν καλα αυτο οποτε χτυπανε αλυπητα.
Η ευκολια του σημερινου Ελληνα: κραξιμο χωρις πραξη, στα λογια ολοι καλοι ειμαστε.
Εμεις σαν μοτοσυκλετιστες τι καναμε για ν'διαμαρτυριθουμε για οποιοδηπωτε μετρο μας βαλει???
Μια κινηση πηγαμε να κανουμε πριν καποιο καιρο(βλεπε οδιγικη αγωγη) και μειναμε 10 ατομα.
Να χεσω τα φορουμ (που και αυτα διασπαστηκαν σε bikenet,kawasaki,moto,fazerclub,sportriding ktl).Ουτε εμεις δεν καταφερνουμε να ειμαστε ενωμενοι φαντασου να αντιδρουσαμε κιολας, θα μεναμε μονοι μας να πλακωνομαστε στο ξυλο.
Που ειναι ρεεεεεεεε μια ενωμενοι κινηση απο μας τους μοτοσυκλετιστες τουλαχιστον?
Οποτε ας κατσουμε ολοι εδω σαν γνησιοι Ελληνες να κρινουμε και να κραζουμε τα παντα εως οτου ερθει μια καλυτερη γενια απο μας , αν και η διδασκαλια πλεον αδυνατη να βγαλει σωστους νεους γιατι τα προτυπα γ@μηθηκαν τελειως.
Θα συνεχισω να παλευω για ενα καλυτερο αυριο για μενα και την οικογενεια μου, αλλα οταν σαν μ@λακας καθομε και ξεχωριζω τα σκουπιδια μου για να τα παω στον καδο ανακυκλωσης και εκει βλεπω τον καδο σαν καδο σκουπιδιων απογοητευομε τελειως.
:sad:
Περαστικας μας ,ας συνεχισουμε.............
Το να κάνεις οργανωμένες κινήσεις είναι ένας τρόπος αντίδρασης.
Το να είσαι εσύ σωστός και να μην κάνεις ότι στραβό κάνουν οι άλλοι είναι ένας άλλος τρόπος αντίδρασης.
Έχω επιλέξει το δεύτερο και προσπαθώ........
:sad: :sad: :sad:
Να ανοιξω ενα θεμα με μια συγκεντρωση εναντια σε καμποια μετρα πχ. φπα στο κρανος να δεις ποση επισκεψιμοτητα θα εχει? :rotflmao:
Το να κάνεις οργανωμένες κινήσεις είναι ένας τρόπος αντίδρασης.
Το να είσαι εσύ σωστός και να μην κάνεις ότι στραβό κάνουν οι άλλοι είναι ένας άλλος τρόπος αντίδρασης.
Έχω επιλέξει το δεύτερο και προσπαθώ........
Και εγω ρε Σταυρο, αλλα ετσι δεν ερχεται η αλλαγη ή αν ερθει θα ειναι σε πολυ μακρινο μελλοντικο χρονο ,που με της μαλακιες που κανουνε δεν ξερω αν υπαρχει ποια ο πλανητης.
Επιτρεπετε να μην κανουμε μια μαζωξη για να διαμαρτυτηθουμε για κατι????? και ομως ειναι αδιανοητο, στο δελεαρ πιο πολυ θα πανε.:wave2:
Και εγω ρε Σταυρο, αλλα ετσι δεν ερχεται η αλλαγη ή αν ερθει θα ειναι σε πολυ μακρινο μελλοντικο χρονο ,που με της μαλακιες που κανουνε δεν ξερω αν υπαρχει ποια ο πλανητης.
Επιτρεπετε να μην κανουμε μια μαζωξη για να διαμαρτυτηθουμε για κατι????? και ομως ειναι αδιανοητο, στο δελεαρ πιο πολυ θα πανε.:wave2:
Μα έχεις δει να βγάζουν κάπου οι συγκεντρώσεις? Τι νόημα έχει αν δεν αλλάζει κάτι? Να ΄χαμε να λέγαμε ότι πήγαμε εκεί και προσπαθήσαμε? Που είναι το αποτέλεσμα?
Κάτι άλλο πρέπει να βρεθεί. Τι? Δεν ξέρω.......
stefanos
04/09/2008, 14:01
Κάτω η παγκοσμιοποίηση
mats8282
04/09/2008, 14:17
Μα έχεις δει να βγάζουν κάπου οι συγκεντρώσεις? Τι νόημα έχει αν δεν αλλάζει κάτι? Να ΄χαμε να λέγαμε ότι πήγαμε εκεί και προσπαθήσαμε? Που είναι το αποτέλεσμα?
Κάτι άλλο πρέπει να βρεθεί. Τι? Δεν ξέρω.......
Αν δεν ειναι μαζικες,οργανωμενες με αποδεκτο οργανωτη και <<εγκριση>> απο την κοινωνια οχι δεν θα βγαλουν πουθενα....
Αλλα βλεπεις τα τελευταια 20-25 χρονια δεν ειναι...Οποτε δεν εχουν τυχη...
Φαντασου μια διαδηλωση απο 2,000,000+ κοσμο στο κεντρο της Αθηνας τι επιπτωσεις θα ειχε στην οποια κυβερνηση....Αλλα ποιος μπορει να κανει τετοιο πραγμα...
Η αριστερα?
Το ΠΑΣΟΚ?
Η ΝΔ?
Ο/Το ΛΑΟΣ?
Οι συνδικαλιστες?
Οι μη κυβερνητικες οργανωσεις?
Το φορουμ μας?
Δεν ειναι ορατος κανενας ικανος να αναλαβει τον <<ξεσηκωμο>>
Δεν υπαρχει καποιος να μπορεσει να πεισει τον κοσμο να ακολουθησει...
Μεχρι να γινει κατι τετοιο....
Απόλυτα σωστός.....
Να σου συστηθω τοτε.....:D Boxer
Υπαρχουν φιλε και βγαζουν ολη τη δουλεια.
Στο Δημοσιο υπαρχει η εξης λογικη :
Εισαι ενας Δ/ντης σε καποια υπηρεσια και εχεις απο κατω σου 3-5 τμηματα απο 3-4 υπαλληλους.
Παιρνουμε το ενα τμημα απο αυτα το οποιο εχει ενα συνδικαλιστη που ξυνει τα παπαρια του ολη μερα , εναν που βαριεται να κουνηθει και αλλους δυο.
Δινεις αντικειμενο σε ολους. Οι δυο το κανουν . Οι αλλοι δυο στα παπαρια τους . Τους φωναζεις στο γραφειο .Τους κανεις παρατηρηση. Τιποτα. Τους περνας πειθαρχικο. Απο δω απο κει κομματικα , μεσω φιλων κλπ κλπ τη γλυτωνουν. Τι κανεις ; Να τους απολυσεις δεν μπορεις.
Να σου πω εγω τι κανεις.
Λες αει στο διαολο ολοι σας καθηστε στο γραφειο , ξυστε τα κανονικα αρκει να μη σας βλεπω μπροστα μου και μου ερθει κανενα εγκεφαλικο , και πιανεις τους αλλους δυο , τους ξηγιεσαι καμμια υπερωρια και κανα πριμακι στο τελος του χρονου και βγαζεις τη δουλεια.
Σε ποσοστα αν θες την εμπειρια μου τα απολυτως κοπροσκυλα (τουλαχιστον στο μικροκλιμα το δικο μου) ειναι στο 10 % (στον αμιγως δημοσιο τομεα εικαζω οτι θα ειναι πιο πολλοι).
Αλλο ενα 50-60 % κανουν τα απολυτως απαραιτητα (δεν μπορεις να πεις οτι δεν δουλευουν αλλα ειτε βαριουνται για το κατι παραπανω ειτε δεν εχουν τις γνωσεις και τα εργαλεια να παραγουν πιο πολυ στις ωρες που δουλευουν με αποτελεσμα να γαμιουνται λιγο τζαμπα)
Ενα 15% που ειναι γνωστες αλλα δουλευουν οκταωρο.
Και ενα υπολοιπο 15% που και ξερουν και γαμιουνται.
Τα ποσοστα ειναι λιγο αυθαιρετα , ετσι ;
Για να καταλαβετε το pc το 90% εδω που ειμαι (και δεν λεω που γιατι μπορει να διαβαζουν) το εχουν για γραφομηχανη. Για excel , access , sql , data bases μη συζητησω.
Αυτα τα ολιγα
Να σου συστηθω τοτε.....:D Boxer
Υπαρχουν φιλε και βγαζουν ολη τη δουλεια.
Στο Δημοσιο υπαρχει η εξης λογικη :
Εισαι ενας Δ/ντης σε καποια υπηρεσια και εχεις απο κατω σου 3-5 τμηματα απο 3-4 υπαλληλους.
Παιρνουμε το ενα τμημα απο αυτα το οποιο εχει ενα συνδικαλιστη που ξυνει τα παπαρια του ολη μερα , εναν που βαριεται να κουνηθει και αλλους δυο.
Δινεις αντικειμενο σε ολους. Οι δυο το κανουν . Οι αλλοι δυο στα παπαρια τους . Τους φωναζεις στο γραφειο .Τους κανεις παρατηρηση. Τιποτα. Τους περνας πειθαρχικο. Απο δω απο κει κομματικα , μεσω φιλων κλπ κλπ τη γλυτωνουν. Τι κανεις ; Να τους απολυσεις δεν μπορεις.
Να σου πω εγω τι κανεις.
Λες αει στο διαολο ολοι σας καθηστε στο γραφειο , ξυστε τα κανονικα αρκει να μη σας βλεπω μπροστα μου και μου ερθει κανενα εγκεφαλικο , και πιανεις τους αλλους δυο , τους ξηγιεσαι καμμια υπερωρια και κανα πριμακι στο τελος του χρονου και βγαζεις τη δουλεια.
Σε ποσοστα αν θες την εμπειρια μου τα απολυτως κοπροσκυλα (τουλαχιστον στο μικροκλιμα το δικο μου) ειναι στο 10 % (στον αμιγως δημοσιο τομεα εικαζω οτι θα ειναι πιο πολλοι).
Αλλο ενα 50-60 % κανουν τα απολυτως απαραιτητα (δεν μπορεις να πεις οτι δεν δουλευουν αλλα ειτε βαριουνται για το κατι παραπανω ειτε δεν εχουν τις γνωσεις και τα εργαλεια να παραγουν πιο πολυ στις ωρες που δουλευουν με αποτελεσμα να γαμιουνται λιγο τζαμπα)
Ενα 15% που ειναι γνωστες αλλα δουλευουν οκταωρο.
Και ενα υπολοιπο 15% που και ξερουν και γαμιουνται.
Τα ποσοστα ειναι λιγο αυθαιρετα , ετσι ;
Για να καταλαβετε το pc το 90% εδω που ειμαι (και δεν λεω που γιατι μπορει να διαβαζουν) το εχουν για γραφομηχανη. Για excel , access , sql , data bases μη συζητησω.
Αυτα τα ολιγα
Κατανοητά όλα...
Αλλά....
Γιατί αυτός ο προϊστάμενος δεν επιμένει? Γιατί δεν βγαίνει στην TV? Σε εφημερίδες? Σε forum? Σε blog?
Γιατί δεν κάνει κάτι άλλο πέρα από τα γνωστά κανάλια που δεν έχουν αποτέλεσμα?
Γιατί γίνεται κι αυτός ένας με τους άλλους?
Για αυτό λέω ότι η βελτίωση θα έρθει μέσα από το τι κάνει ο καθένας σαν μονάδα.
Τα σκατά στο τέλος θα επιπλεύσουν.......
stefanos
04/09/2008, 15:20
Κατανοητά όλα...
Αλλά....
Γιατί αυτός ο προϊστάμενος δεν επιμένει? Γιατί δεν βγαίνει στην TV? Σε εφημερίδες? Σε forum? Σε blog?
Γιατί δεν κάνει κάτι άλλο πέρα από τα γνωστά κανάλια που δεν έχουν αποτέλεσμα?
Γιατί γίνεται κι αυτός ένας με τους άλλους?
Για αυτό λέω ότι η βελτίωση θα έρθει μέσα από το τι κάνει ο καθένας σαν μονάδα.
Τα σκατά στο τέλος θα επιπλεύσουν.......
Δηλαδή να βγεί και να πεί οτι είναι ανίκανος να βάλει την διεύθυνση του να δουλεύει και οτι το χρήμα που παίρνει είναι τσάμπα και οτι την θέση την πήρε με βίσμα και δεν έχει ούτε τα τυπικά προσόντα γι αυτά, και τα μισά που υπογράφει δεν ξέρει τι είναι?
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δηλαδή να βγεί και να πεί οτι είναι ανίκανος να βάλει την διεύθυνση του να δουλεύει και οτι το χρήμα που παίρνει είναι τσάμπα και οτι την θέση την πήρε με βίσμα και δεν έχει ούτε τα τυπικά προσόντα γι αυτά, και τα μισά που υπογράφει δεν ξέρει τι είναι?
Για το πρώτο ναι.
Για τα υπόλοιπα έρχεσαι στα λόγια μου (κρατικοδίαιτοι οι μισοί έλληνες και κοινωνικό πρόβλημα αν απολυθούν).