View Full Version : Αυριο Τεταρτη 10.09.08 ξεκινα το "πειραμα του αιωνα" στο Cern
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
+1000
Ρε Andy τι ψαχνεις να βρεις; Εδω ειπα σε φιλο για το πειραμα και μου ειπε "αααα, αυτο το Illuminati λες;;;" :rolleyes: :a018: :a018: :a018:
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος φίλε ταξιδευτή....
Ίσως να του κάνει κακό, η τόση δημοσιότητα που πείρε το πείραμα
Σαν να Βλέπω την αντίστοιχη Ελβετίδα Λουκά με τσεμπέρι έξω από το CERN να ουρλιάζει :Higgs is bad.....very bad…..me no want him come here…go away….go away……
Gandalf dr685sm
10/09/2008, 10:53
για το στοίχημα που αναφέρεσαι.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50876
Με δεδομένο οτι ο συγκεκριμένος επιστήμονας έχει υποστηρίξει την θεωρία της επέκτασης του διαστήματος και οχι της κατάρρευσης του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ... κάτι που έχει αποδείξει με κβαντική μηχανική/μαθηματικά ..
Με δεδομένο οτι ήταν απο τους πρώτους που υποστήριξε την τότε θεωρία (σήμερα γενικώς αποδεκτή) οτι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν σκοτεινή ενέργεια...
Είναι λογικό να έχει και "εχθρούς" αλλά και "φίλους" προς τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν σε σημεία είναι ανατρεπτικές προς το σκεπτικισμό που διακατέχει μέχρι απόλυτου σημείου αρκετούς επιστήμονες. Ειδικά η προσέγγιση του προς το "Θεϊκό στοιχείο".
όσον αφορά το
Δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο αυτοτροφοδοτούμενη. Δεν υπάρχει τρόπος να παράγεις ενέργεια από το πουθενά. Να κινηθείς από την ενέργεια προς την μάζα, και το αντίστροφο ναι, αλλά από το πουθενά να παράγεις ενέργεια όχι.
μπορείς τότε να μου πείς πως έγινε η Δημιουργία του Σύμπαντος πριν απο την στιγμη της ύπαρξης της συμπυκνωμένης ύλης,αντι-ύλης,ενέργειας στο χάος; Με την μέχρι τώρα Φυσική σαφώς και ο νόμος δράσης-αντίδρασης και εντροπείας ισχύει... αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι με αυτό το πείραμα δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει το παραπάνω. Όπως είπες και πιο πάνω , σε κάποιο σημείο, υπάρχουν θεωρητικά σώματα πολύ παλαιότερα ηλικιακά απο την θεωρία της Δημιουργίας.
Στην λέξη αναπαραγωγή γεγονότων , μπορείς να τοποθετήσεις το προσομείωση αφού ουσιαστικά θα υπάρξει ταυτοποίηση συνθηκών με το τότε χρονικό σημείο όπως το αντιλαμβανόμαστε (πάντα θεωρητικά) σήμερα.
Δεν μου αρέσει ο απόλυτος τροπος σκέψης και νομιζω είναι εμφανές. Η απαλοιφή πιθανοτήτων είναι κάτι που δεν ταιριάζει στο συγκεκριμένο πείραμα. Όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και την δημιουργία τους.. κάτι σημαντικό που το λές αλλά συνάμα το αγνοείς. Οι μαύρες τρύπες μένουν και υπάρχουν σαν σημείο κατάρρευσης της βαρύτητας απορροφώντας τα όποια υλικά υπάρχουν γύρω τους... ανεξαρτήτως μεγέθους. Σαφώς και δεν επεκτείνονται και δεν μεγαλώνουν αλλά δεν σταματούν να υπάρχουν κιόλας επειδή διακόπτεται η παροχή "τροφής" (ενέργεια/υλικά).
Gandalf
Nikoskazer2000
10/09/2008, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
Αυτο αν θυμαμαι καλα,το προεβλεπε ο Ηawking στην θεωρια του περι εξατμιζομενων (δεν ξερω αν χρησιμοποιω την σωστη λεξη) μαυρων τρυπων.Εχει να κανει με το οτι εχουν ανιχνευσει ακτινοβολια να εκπεμπεται απο μαυρες τρυπες.
Ακτίνες γάμμα για την ακρίβεια.
Αλλα αυτό δε μας σώζει ούτως ή αλλως απο ανα επεκτεινόμενο βαρυτικό πεδίο 100.000 φορές μεγαλύτερο αυτού της Γης.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Είναι λογικό να έχει και "εχθρούς" αλλά και "φίλους" προς τις σκέψεις του. Πόσο μάλλον όταν σε σημεία είναι ανατρεπτικές προς το σκεπτικισμό που διακατέχει μέχρι απόλυτου σημείου αρκετούς επιστήμονες. Ειδικά η προσέγγιση του προς το "Θεϊκό στοιχείο".
Σωστό, δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άλλωστε.....
μπορείς τότε να μου πείς πως έγινε η Δημιουργία του Σύμπαντος πριν απο την στιγμη της ύπαρξης της συμπυκνωμένης ύλης,αντι-ύλης,ενέργειας στο χάος
Ασφαλώς και όχι , γιατί κανείς δεν γνωρίζει.
Ίσως το Big Bang να είναι αποτέλεσμα του φαινομένου της τυχαίας μετάπτωσης πρωτονίου.
Ίσως να έχει δίκαιο ο Νανόπουλος με της θεωρία της σύγκρουσης πεδίων.
Ίσως να συμβαίνουν εκατομμύρια Big Bang το δευτερόλεπτο , σύμφωνα με την θεωρία των παράλληλων συμπάντων.
Να γεννιούνται και να πεθαίνουν Κόσμοι και Σύμπαντα τριγύρω μας , και να μην τα αντιλαμβανόμαστε , γιατί απλά είναι σε διαφορετικές διαστάσεις από αυτές του δικού μας , και δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Μπορεί ένα άλλο Big Bang, να πείρε άλλο δρόμο στις πρώτες στιγμές του (για κάποιο λόγο) και να δημιούργησε ένα άλλο Κόσμο, δίπλα μας , αλλά αόρατο για μας.
Για την ώρα ψάχνουμε τις πρώτες στιγμές μετά το δικό μας Big Bang (αν ποτέ συνέβη) , οι οποίες στιγμές καθόρισαν την τύχη του δικού μας Σύμπαντος.
Με την μέχρι τώρα Φυσική σαφώς και ο νόμος δράσης-αντίδρασης
ΟΧΙ για την Κβαντική Φυσική (π.χ. αυτόνομη διάσπαση Πρωτονίου).
ΜΗΝ ξεχνάς ...είμαστε σε υποατομικό επίπεδο, ξέχνα τον Νεύτωνα και τον Αλβέρτο , δεν τους παίρνει εδώ κάτω.
Εδώ κάνουν παιχνίδι , ο Χαίζενμπεργκ, ο Μπορ, ο Εντιγκτον, ο Φέινμαν, ο Χώκινς, ο Λέντερμαν....κτλ κτλ
Δεν μου αρέσει ο απόλυτος τροπος σκέψης και νομιζω είναι εμφανές
Εδώ συμφωνούμε , και αυτός είναι και ο λόγος που μπορούμε και κουβεντιάζουμε άλλωστε
Όσον αφορά τις μαύρες τρύπες και την δημιουργία τους.. κάτι σημαντικό που το λές αλλά συνάμα το αγνοείς. Οι μαύρες τρύπες μένουν και υπάρχουν σαν σημείο κατάρρευσης της βαρύτητας απορροφώντας τα όποια υλικά υπάρχουν γύρω τους... ανεξαρτήτως μεγέθους. Σαφώς και δεν επεκτείνονται και δεν μεγαλώνουν αλλά δεν σταματούν να υπάρχουν κιόλας επειδή διακόπτεται η παροχή "τροφής" (ενέργεια/υλικά).
Αναφέρεσαι πάλι σε μακροσκοπικές μαύρες τρύπες.
Χωρίς να έχω πρόθεση να σε θίξω , έχεις κάποιες γνώσεις κβαντομηχανικής?
Αρχή τις απροσδιοριστίας για παράδειγμα, αρνητικό spin, σημειακό σωματίδιο κτλ....
Ειλικρινά , ρωτάω απλά και μόνο για να βοηθήσω την κουβέντα μας...
Χωμάτινος
10/09/2008, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
...
Όλα συνδέονται!
π.χ. δεδομένου ότι ο μεγάλος νταλκάς της κβαντομηχανικής είναι η υποψία ότι ίσως μπορεί μία πληροφορία να μεταφερθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, αν αυτό όντως ισχύει, κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να "δούμε" τι γίνεται μέσα σε μία μαύρη τρύπα!!
Ποιο είναι το site για live αναμετάδοση?
Αυτό που δίνει στην αρχή ο Νίκος, δε παίζει.
notakos600
10/09/2008, 11:57
Πολύ για τον Θεό μιλάμε και κάπου τα έχουμε μπερδέψει. Λέγοντας Θεός στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το εννοούμε πάντα με την στενή θρησκευτική έννοια του όρου αλλά μια ανώτερη δύναμη.
Όσον αφορά το πείραμα ας είμαστε ρεαλιστές...
Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τόσες πολλές συμπτώσεις στο σύμπαν που πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα για να συντελεστεί ένα γεγονός που θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή εμείς και αρκετές γενεές ακόμη, ώστε να αρχίσουμε να μυριζόμαστε τα πράγματα, πόσο μάλλον να τα αναλύουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Θεωρητικά, το βλέπεις και εδώ
http://webcast.cern.ch/
Κανένα από ότι λέει, έχουν πολλές αιτήσεις για view που πρέπει να προσπαθείς συνέχεια και ΑΝ...
LHC First Beam - 10th September 2008 - 9am CEST (GMT+2) Due to a huge interest for this live video feed of the LHC First Beam day, you may not be able to see the live video stream and we apologise for this. Please try reloading the page, come back later, or check the other connection options available on this page. Many thanks for your interest in CERN and the LHC!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Χωμάτινος
δεδομένου ότι ο μεγάλος νταλκάς της κβαντομηχανικής είναι η υποψία ότι ίσως μπορεί μία πληροφορία να μεταφερθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, αν αυτό όντως ισχύει, κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να "δούμε" τι γίνεται μέσα σε μία μαύρη τρύπα!!
Σωστά , αλλά τότε θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε κάτι σωματίδια - ταχυόνια το όνομα τους - που θα πρέπει να κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός , για να μην παραβιάζουν την σχετικότητα.
Τον μόνο πρόβλημα είναι ότι , αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει.....να κινούνται από το μέλλον προς το παρελθόν......:rolleyes: , και τότε θα παραβιάζουν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ....και πάει λέγοντας.......
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων ένα πράμα
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εγώ απ'την άλλη αναρρωτιέμαι με σας τους ανθρώπους, χρειάζεται τόση αναμπουμπούλα και τόσα έξοδα για να ανακαλύψετε τα του Θεού, τα του Σύμπαντος και ότι άλλη απορία σας βασανίζει...; :uplate:
Τι να κάνουν και οι επιστήμονες, οι εκπρόσωποι τύπου του θεού εδώ ασχολούνται με Real Estate δεν έχουν χρόνο για τέτοια ερωτήματα :sun: :sun:
notakos600
10/09/2008, 12:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Τι να κάνουν και οι επιστήμονες, οι εκπρόσωποι τύπου του θεού εδώ ασχολούνται με Real Estate δεν έχουν χρόνο για τέτοια ερωτήματα :sun: :sun:
Και εννίοτε να εξαφανίζονται... (βλέπε ''αιφνίδια'' ασθένεια Ευφραίμ και μεταφορά του στην Αγγλία με κότερο Κύπριου επιχειρηματία).
End of off topic.
Χωμάτινος
10/09/2008, 12:20
...
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι , αν το κάνουν αυτό, θα πρέπει.....να κινούνται από το μέλλον προς το παρελθόν......:rolleyes: , και τότε θα παραβιάζουν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής ....και πάει λέγοντας.......
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων ένα πράμα
Έεεετσι, μ' αυτά και μ' αυτά στραμπουλάνε το μυαλό τους στην Οξφόρδη και την Χαϊδελβέργη :lol:
Gandalf dr685sm
10/09/2008, 12:43
Χωρίς να έχω πρόθεση να σε θίξω , έχεις κάποιες γνώσεις κβαντομηχανικής?
Αρχή τις απροσδιοριστίας για παράδειγμα, αρνητικό spin, σημειακό σωματίδιο κτλ....
Ειλικρινά , ρωτάω απλά και μόνο για να βοηθήσω την κουβέντα μας...
Ασχολούμαι μόνο ερασιτεχνικά και απο ενδιαφέρον. Πολλά πράγματα μου διαφεύγουν ή τα αγνοώ καθότι δεν ειναι το αντικείμενο μου. Αλλά όπως και να το κάνεις είναι συναρπαστικός και καταπληκτικός ο τρόπος σκέψης που αποδίδεται η Φυσική σήμερα.
Κάποια απο όσα αναφέρεις τα γνωρίζω.. άλλα οχι. Αλλά ας το τοποθετήσουμε οτι δεν γνωρίζω τίποτα , καθότι ημιμαθείς αλλά και προς χάριν της κουβέντας για να συμμετάσχουν και άλλοι.
Στην περίπτωση της μαύρης τρύπας, το κοινό σημείο είναι πως τροφοδοτείται απο καύσιμο όπως είπες αλλά αν δεν υπάρχει τίποτα προς κατανάλωση (λαϊκά δοσμένο) αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη της. Αν κάπου κάνω λάθος ή αγνοώ κάποια πράγματα , κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη.
Gandalf
Χωμάτινος
10/09/2008, 13:01
...
Στην περίπτωση της μαύρης τρύπας, το κοινό σημείο είναι πως τροφοδοτείται απο καύσιμο όπως είπες αλλά αν δεν υπάρχει τίποτα προς κατανάλωση (λαϊκά δοσμένο) αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη της. Αν κάπου κάνω λάθος ή αγνοώ κάποια πράγματα , κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη.
Gandalf
Ορθόν!
Το αν ένας πλανήτης που εκρήγνυται (super nova) καταλήξει σε :
α) αστέρα νετρονίων ή
β) μαύρη τρούπα
εξαρτάται μόνο από την αρχική (προ εκρήξεως) μάζα του πλανήτη. Αν η μάζα του ήταν μεγαλύτερη από το όριο Chandrasekhar (Ινδός αστρονόμος) γίνεται μαύρη τρύπα και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάποια πηγή ενέργειας γιά να συντηρεί το "ρουφηχτήρι", απλά, έχει ΠΟΛΥ ισχυρό μαγνητικό πεδίο λόγω συγκέντρωσης πολλής μάζας σε αναλογικά μικρό όγκο. Άλλωστε, ποτέ δεν μένει από φαΐ καθώς ρουφάει συνέχεια το πανταχού παρόν φως, που είναι μιά χαρά μορφή ενέργειας (όχι ότι την χρειάζεται, αλλά λέμε τώρα . .)
Gandalf
Ναι θα εξατμιστεί....
....γιατί -σε αντίθεση με την Γενική Σχετικότητα - που τις περιγράφει ως μία σημειακή παραδοξότητα στο κέντρο , και έναν ορίζοντα γεγονότων γύρω-γύρω.......
........η κβαντομηχανική..... (που είναι πιθανότερο , αυτή να κάνει κουμάντο στις συνθήκες του κέντρου μίας Μαύρης Τρύπας - βλέπε κβαντική βαρύτητα για παράδειγμα) .....λεει ότι υπάρχει κάποιου είδους θερμική διαρροή-ακτινοβολία από το κέντρο της ( Hawking radiation ή αν θες Bekenstein-Hawking radiation) που προκαλεί την εξάτμιση της όταν αυτή μείνει από καύσιμα.
Ανήγαγε αυτό στα δεδομένα του πειράματος , οπότε αν δημιουργηθεί , θα εξατμιστεί το ίδιο γρήγορα, σχεδόν αυτοστιγμή.
Οι Μαύρες Τρύπες είναι, μία παραδοξότητα, ένα singularity, ένα λάθος του Θεού, και – είπαμε - αυτά δεν τα γουστάρει η Φυσική
Gandalf dr685sm
10/09/2008, 13:41
Στην συγκεκριμένη θεωρία που αναφέρεις όμως είναι όπως προ-είπα αξίωμα κβαντικής οτι "εξατμίζεται" η ενέργεια αυτή και μάλιστα σε αναντιστοιχεία μεγέθους της τρύπας (μικρότερη - γρηγορότερα). Έχουμε μάθει όμως πως γενικά σε επιστήμη, η Φυσική πρώτα αυτοκαθοριζεται και μετά την προσδιορίζουμε με το ανθρώπινο μυαλό.
Τι θέλω να πω;... οτι η ύπαρξη αυτής της απειροελάχιστης πιθανότητας που ανέφερα και στην αρχή , δεν αμφισβητείται. Ναι λοιπόν ειναι ελάχιστη να πραγματοποιηθεί και να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα που δεν θα ελέγχεται αλλά δεν είναι και απίθανο.
Εκεί βασίζεται η κεντρική ιδέα της απορίας μου και οχι στο τι θα βρούν και πως θα το βρούν. Η ερώτηση μου είναι απλή. Σε ενα φαινόμενο του Σύμπαντος-Χάους που οδήγησε στην Δημιουργία, πόσο ικανοί σαν "μικροί-Θεοί" είμαστε να το τερματίσουμε στην απειροελάχιστη περίπτωση που κάτι πάει στραβά;... Δεν είναι καταστροφολογία... είναι απλή και λογική σκέψη, σκεπτόμενος το τι λάθη έχουμε κάνει στο παρελθόν θεωρώντας οτι προβλέπουμε και είμαστε ικανοί για τα "πάντα".
Gandalf
Χέχε... έχουν πλάκα
http://www.youtube.com/watch?v=BXzugu39pKM&feature=related
Τέσπα, επι της ουσίας MAYΡΗ ΤΡΥΠΑ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7_%CF%84%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1)
Φανταστείτε για αρχή το μέγεθος και τον όγκος της γης και δείτε τον ορισμό...
Αναφέρει μέσα ότι "Αν μπορούσαμε να συμπιέσουμε τη Γη μας ολάκερη στο μέγεθος ενός κερασιού, θα την είχαμε μετατρέψει σε μία "μαύρη τρύπα". Φυσικά δεν υπάρχει καμία γνωστή διαδικασία που θα μπορούσε να μετατρέψει τη Γη ή και τον Ήλιο ακόμη, σε "μαύρη τρύπα".
Ελάτε τώρα στο μικρόκοσμο.... αυτα τα μεγέθη είναι τόσο μικρά που ακόμα και μια μαύρη τρύπα να δημιουργηθεί θα είναι σχεδόν αδύνατον να ανιχνευτεί πόσο μάλλον να συντηρηθεί....
Στην συγκεκριμένη θεωρία που αναφέρεις όμως είναι όπως προ-είπα αξίωμα κβαντικής οτι "εξατμίζεται" η ενέργεια αυτή και μάλιστα σε αναντιστοιχεία μεγέθους της τρύπας (μικρότερη - γρηγορότερα). Έχουμε μάθει όμως πως γενικά σε επιστήμη, η Φυσική πρώτα αυτοκαθοριζεται και μετά την προσδιορίζουμε με το ανθρώπινο μυαλό.
Τι θέλω να πω;... οτι η ύπαρξη αυτής της απειροελάχιστης πιθανότητας που ανέφερα και στην αρχή , δεν αμφισβητείται. Ναι λοιπόν ειναι ελάχιστη να πραγματοποιηθεί και να οδηγήσει σε κάποιο πρόβλημα που δεν θα ελέγχεται αλλά δεν είναι και απίθανο.
Εκεί βασίζεται η κεντρική ιδέα της απορίας μου και οχι στο τι θα βρούν και πως θα το βρούν. Η ερώτηση μου είναι απλή. Σε ενα φαινόμενο του Σύμπαντος-Χάους που οδήγησε στην Δημιουργία, πόσο ικανοί σαν "μικροί-Θεοί" είμαστε να το τερματίσουμε στην απειροελάχιστη περίπτωση που κάτι πάει στραβά;... Δεν είναι καταστροφολογία... είναι απλή και λογική σκέψη, σκεπτόμενος το τι λάθη έχουμε κάνει στο παρελθόν θεωρώντας οτι προβλέπουμε και είμαστε ικανοί για τα "πάντα".
Gandalf
Δεν μπορώ να πω ότι η συλλογιστική σου είναι λάθος......
Αυτό που αναρωτιέσαι είναι.....
....ποιοι είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να πάρουμε το ρίσκο-το όποιο ρίσκο- και με πιο δικαίωμα αποφασίσουμε.
Θα σε ρωτήσω όμως και γω με την σειρά μου.
Δεν σου λεει κάτι , το γεγονός ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προσβλέπει και αναμένει αυτό το πείραμα , το εγκρίνει και συμφωνεί μαζί του.
Οι επιστήμονες που διαφωνούν και εκφράζουν φόβους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Ίσως πραγματικά να ανησυχούν , ίσως πάλι να κυνηγούν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που αλλιώς δεν θα τα είχαν ποτέ την ευκαιρία να έχουν, ίσως πάλι να είναι επιστήμονες σαν τον παλικαρά της πόλης μου, τον Λιακό.......
Κάποτε ο κόσμος όταν του είπαν ότι ο Κόσμος είναι στρόγγυλος και όχι επίπεδος, και ότι γυρίζει γύρω-γύρω, φοβόταν να το πιστέψει γιατί θα έπεφτε στο κενό όταν νύχτωνε....
one more,
Υπάρχει κανα videaki στα ελληνικά γιατί έχω ζαλιστεί εδώ και ώρες με τα αγγλικά, όσο μέτρια και αν ξέρω :D γίνονται κουραστικά με τους τεχνικούς όρους.
Gandalf dr685sm
10/09/2008, 14:22
Άλλο η ανακάλυψη κάποιου πλανήτη ή της μορφής του στο ήδη σταθερό και φυσικό του σχήμα και άλλο να αναπαράγεις/αναπαριστάς συνθήκες που δεν γνωρίσαμε ποτέ και να προκαλείται ουσιαστικά μια κίνηση ενέργειας που δεδομένο είναι πως δεν ελέγχεται απο τα σημερινά μας μέσα. Παρατηρητές είμαστε... οχι ελεγκτές.
Συμμερίζομαι οτι πραγματικά ο κίνδυνος είναι ελαχιστότατος. Αλλά απο εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι πως όποτε προσπαθήσαμε να γίνουμε "Θεοί" την πατήσαμε πολύ άσχημα. Έστω και μεταγενέστερα.. όπου "ξεθαρέψαμε" αν θες.
Είπα και πριν... δεν καταστροφολογώ.... απλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό , με έχει προλάβει ο σκεπτικισμός στο κατά πόσο ..
1- μας είναι απαραίτητο αυτό που γίνεται τώρα με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ράτσα όντων σε ενα πλανήτη που αργοπεθαίνει. Ίσως ενα αντίστοιχο κύμμα επιστημόνων και πόρων να έδιναν λύσεις σε πολύ πιο βασικά και σημαντικά μας προβλήματα.
2- Η μανία του ανθρώπου να γίνει Θεός , πολλές φορές εθελοτυφλώντας μπροστά στα όρια του. Σε αρκετά σημεία έχουμε παίξει με την φωτιά και κάπου την γλυτώσαμε με τελευταίο την πυρηνική ενέργεια. Μπορεί εδώ λοιπόν να δούμε κάτι που δεν πρέπει..."το κωλοδάχτυλο" που είπε και κάποιος πιο πριν που θα μας δείξει ο Θεό-Ανώτερη Δύναμη.
3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική. Επέτρεψε μου να είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός ειδικά μετά απο τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για αυτό.
Εντύπωση πάντως αν θες μου κάνει η μεγάλη και κύρια συμμετοχή πολλών Ελλήνων (όπως ο κ. Νανόπουλος) που αποδυκνείουν την θλιβερή πραγματικότητα για την χώρα μας και την αναξιοκρατία που την δέρνει. 60+ επιστήμονες και πανεπιστήμια πρωτοπορούν και η χώρα προέλευσης τους , αδιαφορεί και αγνοεί... όπως και οι περισσότεροι πολίτες της.
Gandalf
one more,
Υπάρχει κανα videaki στα ελληνικά γιατί έχω ζαλιστεί εδώ και ώρες με τα αγγλικά, όσο μέτρια και αν ξέρω :D γίνονται κουραστικά με τους τεχνικούς όρους.
http://www.youtube.com/watch?v=apIrlZNIYlQ&feature=related
1- μας είναι απαραίτητο αυτό που γίνεται τώρα με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ράτσα όντων σε ενα πλανήτη που αργοπεθαίνει. Ίσως ενα αντίστοιχο κύμμα επιστημόνων και πόρων να έδιναν λύσεις σε πολύ πιο βασικά και σημαντικά μας προβλήματα.
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου κάθετα.
Αμέτρητοι είναι αυτοί που με τριμμένα τζιν ψάχνουν μέσα σε εργαστήρια φάρμακα για την ηπατίτιδα C , μοντέλα για την αύξηση του φυτοπλαγκτόν με συνέπεια την μείωση του CO2, υλικά που θα κάνουν τα κράνη μας πιο ασφαλή κτλ κτλ
2- Η μανία του ανθρώπου να γίνει Θεός , πολλές φορές εθελοτυφλώντας μπροστά στα όρια του. Σε αρκετά σημεία έχουμε παίξει με την φωτιά και κάπου την γλυτώσαμε με τελευταίο την πυρηνική ενέργεια. Μπορεί εδώ λοιπόν να δούμε κάτι που δεν πρέπει..."το κωλοδάχτυλο" που είπε και κάποιος πιο πριν που θα μας δείξει ο Θεό-Ανώτερη Δύναμη.
Μάλλον η μανία του ανθρώπου να μάθει.
Αν είναι να μάθει αυτά που ξέρει ο Θεός ακόμη καλύτερα -για μένα.-.
3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική. Επέτρεψε μου να είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός ειδικά μετά απο τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για αυτό.
Τα αποτελέσματα τέτοιων αναζητήσεων δεν θα τα δούμε (ίσως) ποτέ σε ράφια από σούπερ-μάρκετ.
Από την άλλη μεριά θέλεις να σου απαριθμήσω πόσα προϊόντα-αποτελέσματα της κβαντομηχανικής εκμεταλλεύεσαι κάθε φορά που βάζεις μπροστά και κινείσαι με την μηχανή σου?
δυο παρατηρήσεις στα γρήγορα, γιατί είμαι και στη δουλειά...
1) οι πλανήτες δεν έχουν αρκετή μάζα ώστε να μετατραπούν σε μαύρες τρύπες, μόνο τα πολύ μεγάλα άστρα (το όριο chandrasekar είναι ~1,45 η μάζα του ήλιου!)
2) γιατί συνεχίζει να επανέρχεται η έννοια "θεός" στην κουβέντα; είναι καταφανώς άσχετος με αυτήν
Χωμάτινος
10/09/2008, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από ntontos
δυο παρατηρήσεις στα γρήγορα, γιατί είμαι και στη δουλειά...
1) οι πλανήτες δεν έχουν αρκετή μάζα ώστε να μετατραπούν σε μαύρες τρύπες, μόνο τα πολύ μεγάλα άστρα ...
Ουπς! μου ξέφυγε :a013:
Ο,τι και να συζητήσουμε για το πείραμα θα είναι λίγο.
Εγώ όμως θα σας πω κάτι διαφορετικό.
Πύργος της Βαβέλ
Το ίδιο πράγμα τυγχάνει ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει!
:bigcry:
Gandalf dr685sm
10/09/2008, 16:47
Anty12 θα απαντούσα αλλά θα πάμε σε διαμάχη φιλοσοφική που δεν έχει σχέση με το θέμα και θα ξεφύγουμε ώς συνήθως. Θα το συμπυκνώσω μόνο σε μια άποψη που είναι δική μου αλλά την συμμερίζονται και άλλοι απο όσο μίλησα.
Πριν μάθουμε την προέλευση μας, μήπως θα έπρεπε να διαθέσουμε πάσα πόρους ώς προς το ευ ζείν μας στο παρόν;
και μετά μαθαίνουμε και τι υπάρχει σε παράλληλο σύμπαν ή ακόμα και αν θέλουμε στην παντοτινή ερώτηση του τι κάνουμε εδώ!
Ο άνθρωπος κατά τα άλλα είναι ενας μικρός θεός κατά όνομα που όμως αδυνατεί να κατανοήσει οτι τόση γνώση δεν μπορεί να την κερδίσει στον εγκέφαλο του. Σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε σε ενα ποτήρι τον Ωκεανό. Και χρόνο θέλει που μπορει και να μην τον διαθέτουμε (βλ. Απόφις) και χώρο που επίσης δεν έχουμε.
Ας παραμείνουμε όμως στα του LHC-CERN και ας δούμε τι τελικά θα γίνει.
Gandalf
3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική.
τα επιστημονικά επιτεύγματα που βρέθηκαν με πρόγραμμα είναι πολύ λίγα, τα περισσότερα είναι "παράπλευρες" επιτυχίες στην αναζήτηση για κάτι ίσως και άσχετο,
πχ όταν ο θείος Albert δημοσίευσε το περίφημο paper του για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο (που του έδωσε το Nobel και όχι η σχετικότητα η οποία πολεμήθηκε αφάνταστα όταν πρωτοεμφανίστηκε), δεν είχε καν φανταστεί ότι μπορεί κάποτε να φτιαχτεί η "τηλεόραση"
όσο για τη φιλοσοφία, διαφέρει από την επιστήμη σε ένα βασικό σημείο: επιστήμη χωρίς πείραμα και παρατήρηση δεν νοείται
χαίρομαι που τουλάχιστον κουβεντιάζουμε σοβαρά για το θέμα και δεν το γυρίζουμε σε μπαρούφες τύπου Dan Brown
el_hymador
10/09/2008, 22:48
Αυτη την στιγμη εχει εκπομπη στην ΕΤ3 (Ανιχνευσεις) αφιερωμενη στο CERN
Το πρωϊ που χαζεψα λιγο τηλεοραση πρινα φυγω για δουλεια η ΕΤ2 ειχε επισης εκτενες αφιερωμα στο πειραμε με καλεσμενο το κ.Γραμματικακη
Τι ιδιωτικα καναλια τον χαβα τους....ντροπη!
one more,
Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
και στο κουτί της πανδώρας για όποιον θέλει
http://www.veoh.com/videos/v6524356c7nYfsEZ
http://www.greek-movies.com/shows.php?c=25
Χωμάτινος
11/09/2008, 08:22
...
Πριν μάθουμε την προέλευση μας, μήπως θα έπρεπε να διαθέσουμε πάσα πόρους ώς προς το ευ ζείν μας στο παρόν;
και μετά μαθαίνουμε και τι υπάρχει σε παράλληλο σύμπαν ή ακόμα και αν θέλουμε στην παντοτινή ερώτηση του τι κάνουμε εδώ!
...
Gandalf
Α, να σε χαρώ!
Είναι σαν να μην έχεις σπίτι να μείνεις και να αγοράζεις δορυφορική τηλεόραση ένα πράμα :rolleyes:
δε ξερω τι λετε αλλα εγω ειμαι μεσα στη μαυρη ρουφηχτερη τρυπα και δεν εχω φακο να δω τον δημιουργο μου !!!!:mad: :mad: :mad:
:lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
δε ξερω τι λετε αλλα εγω ειμαι μεσα στη μαυρη ρουφηχτερη τρυπα και δεν εχω φακο να δω τον δημιουργο μου !!!!:mad: :mad: :mad:
:lol: :lol: :lol:
Εγώ πάλι έχω μια μαύρη τρύπα στην τσέπη μου τα τελευταία χρόνια, αλλά ειναι επιλεκτική στο τι θα ρουφάει...
Ταξιδευτής
11/09/2008, 09:40
Α, να σε χαρώ!
Είναι σαν να μην έχεις σπίτι να μείνεις και να αγοράζεις δορυφορική τηλεόραση ένα πράμα :rolleyes:
Συγνωμη Μανωλιο αλλα διαφωνω καθετα! :nono:
Οπως ειπε πριν και ο Andy υπαρχουν χιλιαδες επιστημονες και γιατροι που εργαζονται προσπαθωντας να κανουν τον κοσμο καλυτερο.
Τι αλλο δηλαδη θα μπορουσε να γινει;
Το οτι για να δημιουργηθει ο LHC συνασπιστηκαν 60 κρατη του πλανητη -και μαλιστα χωρις να υπαρχει προσδοκιμο οικονομικο οφελος απο αυτο- ΔΕΝ ειναι επιτευγμα απο μονο του;
Επισης ακουω συνεχεια για το κοστος και το κοστος. Ε λοιπον το ολο πειραμα κοστισε 60 δις δολλαρια. Αυτο ειναι ενα πεπερασμενο ποσον. Τι αλλο σημαντικο για τον πλανητη θα μπορουσε να ειχε γινει με αυτα τα λεφτα; Να ταιστουν οι ταλαιπωρες χωρες του 3ου κοσμου; Να βοηθηθουν να σβησουν τα χρεη τους; Συμφωνω. Αλλα για ποσο;
Αυτο το πειραμα θα ανοιξει τα στεγανα στην επιστημη και την κατανοηση του Κοσμου -περα απο τις γνωστες μπουρδολογιες των θρησκειων και δοξασιων. Τι παει να πει "το κωλοδαχτυλο του Θεου" η ο "Πυργος της Βαβελ";
Σαφως και χρειαζεται προσεκτικα βηματα, μελετη και σεμνοτητα, αλλα αυτα υπαρχουν (για να φτασουμε εδω χρειαστηκαν πανω απο 10 χρονια μελετης και σχεδιασμου).
Και κατι ακομα για οσους λενε για την επερχομενη καταστροφη.
Ο LEP (ο προηγουμενος μεγαλος επιταχυντης του CERN) δουλευε περιπου 8 χρονια πριν καταργηθει για να φτιαχτει ο LHC. Επαθε κανεις κατι απο αυτον; Οι περισσοτεροι αγνοουν καν την υπαρξη του. Ο LHC πηρε υπερβολικη δημοσιοτητα με τις γνωστες συνεπειες.
Ταξιδευτής
11/09/2008, 09:43
Μιχαλη, τα links ηταν σωστα, αλλα λογω τρομακτικης ζητησης, τα live feeds ηταν σχεδον αδυνατον να φορτωσουν.
Παρολαυτα αν επεμενες πολυ τα καταφερνες. Εγω μετα απο καμια 20αρια λεπτα τελικα καταφερα να συνδεθω και ειδα σε ζωντανη μεταδοση στιγμη προς στιγμη τα τεκτενομενα, απο τη στιγμη που αρχισαν να στελνουν την πρωτη δεσμη απο τομεα σε τομεα μεσα στον LHC... :):wave2:
Ευτυχως δηλαδη γιατι αν περιμενα απο τα κ@λοκαναλα.... :mad:
VanDiemen
11/09/2008, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
..................δουλεια η ΕΤ2 ειχε ..............
Το ΥΕΝΕΔ εννοείς; :rolleyes:
Αν βρει κανείς site που να κάνει έστω μια στοιχειώδη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών του πειράματος ας το δώσει να παρακολουθούμε πότε πότε, εννοώ Ελληνικό site
http://www.youtube.com/watch?v=apIrlZNIYlQ&feature=related
αυτο το video ειναι απο την εκπομπη του Μπαξεβανη (αν δεν κανω λαθος)
που παιχτηκε πριν περιπου 3 μηνες.
στο εν λογο ντοκιμαντερ ειχε πολλες συνεντευξεις απο επιστημονες που συμμετεχουν στο πειραμα κ πολλοι απο αυτους ελληνες.
πολλα ενδιαφεροντα πραγματακια ειπαν,
ενα απο αυτα που μου εκανε εντυπωση ως "υπονοουμενο",ηταν μιας ελληνιδας κυριας
φυσικου, η οποια ανεφερε οτι ενας βασικος λογος που το πειραμα "τρεχει" απο την
δεκαετια του 80' κ τωρα εφτασε στο τελικο σταδιο ειναι οτι τα μηχανηματα (πχ τεραστιοι ηλεκτρομαγνητες κ μετασχηματιστες κλπ) δεν υπαρχουν διαθεσημα απο κατασκευαστικες εταιριες κ επρεπε να τα κατσκευασουν ολα μονοι τους.
ειπε χαρακτηριστικα, οτι υπαρχουν μονο για στρατιωτικους σκοπους κ ειναι απλησιαστα σε τιμες, οποτε δεν ηταν εφικτη η αγορα τους (εκτος το μπατζετ,ενα πραμα).
ισως λεπον τετοιου ειδους πειραματα,πιθανον μικροτερης κλιμακας ή κ μεγαλητερης χου νοου,
να εχουν γινει στο παρελθον χωρις να κοινοποιηθουν στο "ευρυ κοινο" !!!
Gandalf dr685sm
11/09/2008, 12:03
Ταξιδευτή...
Εκείνο που λέω εγώ είναι πως έχουμε απείρως πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτούμε στο πως θα αντιμετωπίσουμε με όσους και όποιους πόρους διαθέτουμε. Και στο επιχείρημα οτι θα μας βοηθήσει αυτή η γνώση να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το παρόν , αντιπαραθέτω οτι τα ίδια έλεγε ο Αινστάιν με την πυρηνική ενέργεια και μετά ζήταγε συγνώμη γιατί η χρήση της γνώσης αυτής δεν ήταν αυτή που θα ήθελε.
Το να γίνεις ενας "μικρός θεός" δεν αρκεί να έχεις μόνο τις ικανότητες αλλά και να κάνεις σωστή χρήση τους.
Gandalf
Εκείνο που λέω εγώ είναι πως έχουμε απείρως πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτούμε στο πως θα αντιμετωπίσουμε με όσους και όποιους πόρους διαθέτουμε. Και στο επιχείρημα οτι θα μας βοηθήσει αυτή η γνώση να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το παρόν , αντιπαραθέτω οτι τα ίδια έλεγε ο Αινστάιν με την πυρηνική ενέργεια και μετά ζήταγε συγνώμη γιατί η χρήση της γνώσης αυτής δεν ήταν αυτή που θα ήθελε.
Το να γίνεις ενας "μικρός θεός" δεν αρκεί να έχεις μόνο τις ικανότητες αλλά και να κάνεις σωστή χρήση τους.
Gandalf
Δεν έχουμε μάθει αν έχει εμπλακεί το υπουργείο Άμυνας κανενός κράτους..... (κι ούτε πρόκειται να το μάθουμε, εάν κι εφόσον ισχύει....)
Χωμάτινος
11/09/2008, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
Συγνωμη Μανωλιο αλλα διαφωνω καθετα! :nono:
...
Βρε δεν είπα να μην προωθείται η γνώση, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο. Τι να το κάνω το μποζόνιο του Higgs το 2015 όταν δεν θα υπάρχει πλέον νερό σε λίμνες και ποτάμια; Ας το ανακαλύψω το 2065, δε χάθηκε ο κόσμος.
Τι να κάνουν όλα αυτά τα χρήματα;
Φαντάσου την βελτίωση στο κλίμα του πλανήτη αν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είχαν μηδενικούς ρύπους . . έλα όμως που τα "καθαρά" αυτοκίνητα έχουν καμιά 20αριά χιλιάρικα γιατί πληρώνεις το R&D και την αποκλειστικότητα της τεχνογνωσίας.. πόσοι τα έχουν; Λίγοι!
.. μία ιδέα θα ήταν να φτιάξουν ένα εργοστάσιο κατασκευής "καθαρών" οχημάτων, όπου με το R&D ήδη πληρωμένο και χωρίς αποκλειστικότητες στην τεχνογνωσία θα μπορούσαν να παράγουν "πράσινα" οχήματα με 4.000 € αντί γιά 20.
Αφελές; Ίσως..
Αποτελεσματικό; Σίγουρα!
1 μονο θα πω.... Half-Life
οσοι καταλαβαν καταλαβαν:D
είναι η υποψία ότι ίσως μπορεί μία πληροφορία να μεταφερθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός
Άν μιλάμε για πληροφορία, τότε δεν πρόκειται για υποψία, αλλά για γεγονός.
Άν σε ενδιαφέρει ψάξε για "συσχετισμένα σωματίδια"
Χωμάτινος
11/09/2008, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
:winka:
Τα αποτελέσματα του πειράματος θα έχουν εφαρμογές - σε έναν ορίζοντα δεκαετίας- στην πυρηνική ιατρική, στην επεξεργασία ραδιενεργών αποβλήτων και στην μελέτη του κλίματος και του περιβάλλοντος............ to name a few
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Σωστό για υποατομικά επίπεδα.... (EPR) :a10:
Λάθος ......για μακροσκοπικά σώματα-αντικείμενα....θα ήταν έξω από τον κώνο φωτός τότες η πληροφορία .....και αυτό το απαγόρεψε ο θείος Αλβέρτος (μέχρι νεοτέρας:D )
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Το ΥΕΝΕΔ εννοείς; :rolleyes:
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
πόρους
+
Τι να κάνουν όλα αυτά τα χρήματα;
Έχουν ανακοινώσει ήδη το κόστος. Το υπολογίζουν στο 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σε παρόμοια επίπεδα με τα διαστημικά προγράμματα. :smilea:
Τι να το κάνω το μποζόνιο του Higgs το 2015 όταν δεν θα υπάρχει πλέον νερό σε λίμνες και ποτάμια; Ας το ανακαλύψω το 2065, δε χάθηκε ο κόσμος.
Από την άλλη, θα ακυρώσει ή θα επικυρώσει εργασίες 50+ χρονών και θα δώσει το έναυσμα για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.
Πάντως ο Higgs έκανε σαν μικρό παιδί χτες. :p
Φαντάσου την βελτίωση στο κλίμα του πλανήτη αν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είχαν μηδενικούς ρύπους . . έλα όμως που τα "καθαρά" αυτοκίνητα έχουν καμιά 20αριά χιλιάρικα γιατί πληρώνεις το R&D και την αποκλειστικότητα της τεχνογνωσίας.. πόσοι τα έχουν; Λίγοι!
.. μία ιδέα θα ήταν να φτιάξουν ένα εργοστάσιο κατασκευής "καθαρών" οχημάτων, όπου με το R&D ήδη πληρωμένο και χωρίς αποκλειστικότητες στην τεχνογνωσία θα μπορούσαν να παράγουν "πράσινα" οχήματα με 4.000 € αντί γιά 20.
Αφελές; Ίσως..
Αποτελεσματικό; Σίγουρα!
Άσχετο αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Ένα κατσαριδάκι καταναλώνει 4-5lt/100χλμ όσο και ένα τυπικό super-duper υβριδικό ή ντηζελάκι της ίδιας αξίας. Μήπως εάν μείωσουμε την καταναλωτική μας μανία θα πέσει και η αντίστοιχη ρύπανση;
Η Nissan παρουσίασε ένα μικρό με ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ (http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=8301) το οποίο δείχνει ότι η τεχνολογία μπορεί πλέον να τα υποστηρίξει. Συν τις παράλληλες τεχνολογίες των ΚΥΨΕΛΩΝ (http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=8&art_id=7670).
Μιας και αναφερόμαστε στο σωματίδιο Higgs.........
.....ας γνωρίσουμε (http://www.youtube.com/watch?v=kw0iRW2hoC4) και τον άνθρωπο Higgs..
Μιας και αναφερόμαστε στο σωματίδιο Higgs.........
.....ας γνωρίσουμε (http://www.youtube.com/watch?v=kw0iRW2hoC4) και τον άνθρωπο Higgs..
+1
http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/edinburgh_and_east/7608342.stm
για το χτεσινό που ξέχασα το link. :p
το να λες ότι κάποια επιστημονική ανακάλυψη είναι προτιμότερη από κάποια άλλη, βασιζόμενος στο τι φαντάζεσαι ότι μπορούν αυτές οι ανακαλύψεις να σου προσφέρουν είναι κάτι ανεδαφικό, πολύ απλά γιατί πολλές φορές η χρήση τους ανακαλύπτεται ή γίνεται τεχνολογικά και εμπορικά εφικτή μετά από αρκετό καιρό
το γεγονός ότι δεν δίνεται στην περιβαλλοντική πλευρά της επιστήμης η δέουσα διάσταση, δεν σημαίνει ότι όλες οι άλλες πλευρές της είναι άχρηστες, ούτε και μπορείς να βάλεις την έρευνα στο ζύγι
να το πω χαριτολογώντας, και μια και είμαστε σε forum μοτοσυκλετιστών:
το ότι έχοντας και αυτοκίνητο και μηχανή πληρώνεις παραπάνω βενζίνη, δεν νομίζω να σε οδήγησε να πουλήσεις τη μηχανή σου για οικονομία...
sergiosm
11/09/2008, 18:04
«Τσακώνονται» οι υποψήφιοι νομπελίστες Χόκινγκ και Χιγκς για το CERN
Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η πρώτη ημέρα του πειράματος του αιώνα για το LHC καθώς τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!
Οι δέσμες των πρωτονίων που είχαν εισαχθεί στον επιταχυντή, όπως προβλέπονταν, διάνυσαν με επιτυχία το μήκος των 27 km και καταγράφηκαν από τους τέσσερεις ανιχνευτές, ενώ δοκιμάστηκαν και οι δύο φορές κίνησης των πρωτονίων μέσα στον επιταχυντή.
Τις πρώτες «ανάσες» του LHC κατέγραψαν στο πείραμα ΑTLAS και οι Ελληνικοί θάλαμοι ανίχνευσης μιονίων που κατασκευάστηκαν στο Α.Π.Θ. Η καταγραφή και η ανάλυση των τροχιών των μιονίων από τους θαλάμους του Α.Π.Θ. και από ολόκληρο το μαγνητικό φασματόμετρο, πέρα από την άριστη λειτουργία των θαλάμων, αποδεικνύει και την αποδοτικότητα του λογισμικού για την ανακατασκευή των τροχιών των μιονίων.
Ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες στο εργαστήριο SACLAY της Γαλλίας και στο οποίο η συμβολή της ομάδας του Α.Π.Θ. ήταν καθοριστική.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 130 θάλαμοι (128 βρίσκονται σήμερα στο ATLAS και οι δύο επιπλέον βρίσκονται στο εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Α.Π.Θ. για την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών), κατασκευάστηκαν στο Α.Π.Θ. Επίσης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είχαν αναλάβει τη συναρμολόγηση και έλεγχο των μοναδιαίων κυψελίδων από τις οποίες αποτελούνται.
Γιατί τσακώνονται οι δύο υποψήφιοι νομπελίστες Χόκινγκ και Χιγκς με αφορμή το πείραμα του CERN
Το στοίχημα των 100 δολαρίων που έβαλε ο Στίβεν Χόκινγκ, καθηγητής Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ και ο πιο γνωστός εν ζωή φυσικός, ότι το μεγάλο πείραμα του CERN δεν θα βρει το μποζόνιο του Χιγκς και η δήλωσή του ότι «θα ήταν πιο συναρπαστικό» αν το σωματίδιο δεν βρισκόταν, μάλλον δεν άρεσε στον 79χρονο Πίτερ Χιγκς, ο οποίος δείχνει να μην έχει την ίδια αίσθηση χιούμορ με τον πιο διάσημο συνάδελφό του που είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι.
Στο βάθος, ίσως αυτό που διακυβεύεται, είναι ένα από τα επόμενα βραβεία Νόμπελ Φυσικής. Και οι δύο επιστήμονες είναι κατ εξοχήν υποψήφιοι για να το πάρουν, όμως αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο το πείραμα θα επιβεβαιώσει ή όχι τις θεωρίες τους. Αν το λεγόμενο και «σωματίδιο του Θεού» (που ονομάστηκε έτσι επειδή θεωρείται ότι βρίσκεται παντού γύρω μας, αλλά κανείς δεν το έχει δει) δεν βρεθεί, ο Χιγκς δύσκολα θα πάρει το δικό του Νόμπελ.
Η κόντρα Χόκινγκ-Χιγκς, που ξέφυγε από τα συνήθη επιστημονικά παρασκήνια, ήλθε να επισκιάσει κάπως το πανηγυρικό κλίμα για την έναρξη του πειράματος του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) της Γενεύης και, με τον τρόπο της, να δείξει πόσα διακυβεύονται για το επιστημονικό κατεστημένο από την εξέλιξη του πειράματος.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία των Times του Λονδίνου, ο Χιγκς, επιτιθέμενος ευθέως κατά του Χόκινγκ σε συνέντευξη στο Εδιμβούργο, την πόλη γέννησης και εργασίας του, δήλωσε ότι το έργο του τελευταίου «δεν είναι αρκετά καλό» και πρόσθεσε ότι κανείς φυσικός δεν θα θεωρούσε σωστή την πεσιμιστική άποψη του Χόκινγκ ότι δεν θα βρεθεί το επίμαχο μποζόνιο, το οποίο εξηγεί πώς αποκτούν μάζα τα υπόλοιπα σωματίδια.
Ο Χόκινγκ υποβαθμίζει συστηματικά τη σημασία της ανεύρεσης του μποζονίου του Χιγκς και προτιμά να τονίζει ότι υπάρχουν άλλες πιο ενδιαφέρουσες πιθανές ανακαλύψεις από το πείραμα, π.χ. σε σχέση με τις μαύρες τρύπες, κατ εξοχήν πεδίο έρευνας του ίδιου.
Ο Χιγκς, που για πρώτη φορά, πριν από 44 χρόνια, υπέθεσε την ύπαρξη του σωματιδίου, το οποίο τελικά πήρε το όνομά του, απάντησε ανάλογα: «Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει την εργασία όπου ο Στίβεν Χόκινγκ κάνει αυτόν τον ισχυρισμό. Όμως, έχω διαβάσει μια που έγραψε, που νομίζω είναι η βάση για το είδος των υπολογισμών που κάνει, και ειλικρινά δεν νομίζω ότι ο τρόπος που τους κάνει, είναι αρκετά καλός. Η κατανόησή μου είναι ότι βάζει μαζί θεωρίες της σωματιδιακής φυσικής και της βαρύτητας με έναν τρόπο που κανείς θεωρητικός φυσικός δεν θα πίστευε ότι αποτελεί σωστή θεωρία».
Ο Χιγκς συνέλαβε αρχικά την ιδέα για το νέο σωματίδιο, το μποζόνιο, τον Ιούλιο του 1964 και την ίδια χρονιά το ευρωπαϊκό περιοδικό ?European Journal of Physics Letters? απέρριψε το σχετικό άρθρο του. Η ιστορική ειρωνεία είναι ότι το περιοδικό έδρευε στο CERN, που τέσσερις δεκαετίες μετά επρόκειτο να ξεκινήσει το μεγαλύτερο πείραμα του κόσμου, για να αναζητήσει, μεταξύ άλλων, το «πνευματικό παιδί» του Χιγκς!
Λίγο μετά, μια αναθεωρημένη έκδοση του άρθρου έγινε δεκτή στο αμερικανικό περιοδικό ?Physical Review Letters?. Στη συνέχεια, η αρχικά αιρετική θεωρία του Χιγκς για το μποζόνιο έμελλε να καθιερωθεί και να αποτελέσει πλέον τμήμα του Βασικού Μοντέλου της Φυσικής, του «κατεστημένου» θεωρητικού πλαισίου εξήγησης του σύμπαντος.
Ο Χιγκς, συνταξιούχος εδώ και μια σχεδόν 20ετία, έχει πια αποσυρθεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα, προτιμώντας να διαβάζει μυθιστορήματα, να παίζει με τα εγγόνια του - και να περιμένει το Νόμπελ! Θα χρειαστούν όμως λίγα χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα, πριν το πείραμα της Γενεύης τον δικαιώσει ή όχι. Αν συμβεί το τελευταίο, όπως είπε, θα είναι μεγάλη απογοήτευση για τον ίδιο και πολλούς άλλους επιστήμονες.
Από την άλλη, ο LHC της Γενεύης δεν αποκλείεται να κάνει το θαύμα του και να δημιουργήσει μικρές «μαύρες τρύπες», οι οποίες πάντως δεν πρόκειται να καταπιούν τη Γη - όπως καθησύχασαν οι επιστήμονες τους ανησυχούντες. Απλώς δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ, ώστε να καταφέρουν κάτι τέτοιο. Αυτό που αναμένεται να συμβεί, είναι να διαλυθούν γρήγορα στη λεγόμενη «ακτινοβολία Χόκινγκ», μια θεωρία του διάσημου φυσικού, η οποία, αν όντως επιβεβαιωθεί από τα πειράματα, θα του δώσει πιθανότατα το επόμενο βραβείο Νόμπελ Φυσικής.
http://tech.flash.gr//news/world/2008/9/11/12138id/
vestromas
12/09/2008, 03:05
Θυμηθητε , πιος ηταν ο Νομπελ και τι ανακαλυψε.
Θυμηθητε , τι γινετε στον πλανητη απο πεινα δυστηχια (φυσικες καταστροφες)
Θυμηθητε , πιοι προοδευσαν ραγδαια μετα τον χιτλερ.
Αναρωτηθειτε τι γινετε ξαφνικα μεσα σε τοσα λιγα χρονια μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο και εχουμε τοσο ραγδαια αυξηση της τεχνολογιας, σε ολους τους τομεις.
Αναρωτηθειτε εαν ολα αυτα που γινοντε τοσα χρονια, εαν γινοντε για το καλο ολων μας, η για καποιον αλλων.
Μαθετε γιατις μορφες ενεργειας που υπαρχουν αφθονες στο στη γη και οχι μονο, και δεν χρησιμοποιουντε.
Θεος υπαρχει και σε λιγο, αυτο το θεατρο του παραλογου θα τελειωσει.
Παραπομπη στην υπογραφη μου και καλο θα ητανε και μια βολτα στο φορουμ της αληθειας για πολλα παραξενα και γραφικα, που δεν μπορω να αναλυσω εδω γιατι σιγουρα θα με βρουν εκτος θεματος, τα καλα παιδια, αυτοι οι μοντερατορες.:lol: :beer: :wave2:
Gandalf dr685sm
12/09/2008, 08:57
Οι διαμάχες μεταξύ επιστημόνων υπάρχουν πάντα και είναι πάρα πολύ έντονες καθώς θίγουν πιστεύω και τρόπο σκέψης/αντιμετώπισης που χρησιμοποιούν στην δουλειά τους. Απλά όταν επιχειρηματολογούν είναι φοβερά δύσκολο να τους παρακολουθήσεις αν δεν έχεις κάποια γνώση του αντικειμένου.
Σήμερα όμως που το πείραμα του CERN έφερε στην επιφάνεια και στα μάτια των αδηφάγων τηλεθεατών με IQ αιγοπρόβατου , είναι αναμενόμενο τα ΜΜΕ να σπέυσουν να βρούν και τα "κουτσομπολιά" που θα ρίξουν και λίγο πικάντικο χρώμα στο όλο θέμα.... Μην βαρεθεί και ο χαζοκουτάκιας που περιμένει να δεί κανά μπούτι απο ξέκωλο ή κανά γνωστό παραθυρικό τσακωμό , ξενερώσει και αλλάξει και κανάλι.
Μην απομακρυνόμαστε απο το θέμα... Το ίδιο το πείραμα, τι αποτελέσματα θα δώσει, που θα έχουν εφαρμογή και οχι τι υπαγορεύει ή προβαλεται οτι υπαγορεύει η ατζέντα του κάθε επιστημονα προσωπικά!
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Θυμηθητε , πιος ηταν ο Νομπελ και τι ανακαλυψε.
Θυμηθητε , τι γινετε στον πλανητη απο πεινα δυστηχια (φυσικες καταστροφες)
Θυμηθητε , πιοι προοδευσαν ραγδαια μετα τον χιτλερ.
Αναρωτηθειτε τι γινετε ξαφνικα μεσα σε τοσα λιγα χρονια μετα τον 2ο παγκοσμιο πολεμο και εχουμε τοσο ραγδαια αυξηση της τεχνολογιας, σε ολους τους τομεις.
Αναρωτηθειτε εαν ολα αυτα που γινοντε τοσα χρονια, εαν γινοντε για το καλο ολων μας, η για καποιον αλλων.
Μαθετε γιατις μορφες ενεργειας που υπαρχουν αφθονες στο στη γη και οχι μονο, και δεν χρησιμοποιουντε.
Θεος υπαρχει και σε λιγο, αυτο το θεατρο του παραλογου θα τελειωσει.
Παραπομπη στην υπογραφη μου και καλο θα ητανε και μια βολτα στο φορουμ της αληθειας για πολλα παραξενα και γραφικα, που δεν μπορω να αναλυσω εδω γιατι σιγουρα θα με βρουν εκτος θεματος, τα καλα παιδια, αυτοι οι μοντερατορες.:lol: :beer: :wave2:
Καλός τονα και ας άργησε......:beer:
Έθεσες τα ερωτήματα....δεν δίνεις και τις απαντήσεις....
Όχι για τον Νομπέλ , αυτόν τον ξέρουμε....στα υπόλοιπα
vestromas
12/09/2008, 12:24
Οι απαντησεις ειναι παντου, για ολους αυτους που θελουν να τις δουν, για ολα αυτα και απειρα αλλα που δεν συμβαδιζουν με την λογικη και ομως γινοντε.
Το θεμα ειναι ομως.
Θελουν οι κοτες που ζουν στο ελεγχομενο περιβαλον του ορνιθοτροφιου να παρουν χαμπαρι τι γινετε, η θελουν να εξακολουθησουν να βοσκουν αμεριμνες κατω απο τις λαμπες, αυτα που τις ταιζουν, σε υλικο και πνευματικο επιπεδο;:lol:
Και αν αρχισω να δινω απαντησεις;
Τα κοκορια που διαχειριζοντε το ορνιθοτροφιο απο μεσα; Αυτα ειναι ψημενα οτι δεν ζουν μεσα, αλλα απλως κανουν κουμαντο στις κοτες.:lol:
Δεν πειραζει ομως, γιατι ο καιρος γαρ εγγυς και πολλοι που τωρα ζουν στη νιρβανα τους θα αρχισουν να ψαχνωντε.:lol: :beer: :wave2:
Οι απαντησεις ειναι παντου, για ολους αυτους που θελουν να τις δουν, για ολα αυτα και απειρα αλλα που δεν συμβαδιζουν με την λογικη και ομως γινοντε.
Το θεμα ειναι ομως.
Θελουν οι κοτες που ζουν στο ελεγχομενο περιβαλον του ορνιθοτροφιου να παρουν χαμπαρι τι γινετε, η θελουν να εξακολουθησουν να βοσκουν αμεριμνες κατω απο τις λαμπες, αυτα που τις ταιζουν, σε υλικο και πνευματικο επιπεδο;:lol:
Και αν αρχισω να δινω απαντησεις;
Τα κοκορια που διαχειριζοντε το ορνιθοτροφιο απο μεσα; Αυτα ειναι ψημενα οτι δεν ζουν μεσα, αλλα απλως κανουν κουμαντο στις κοτες.:lol:
Δεν πειραζει ομως, γιατι ο καιρος γαρ εγγυς και πολλοι που τωρα ζουν στη νιρβανα τους θα αρχισουν να ψαχνωντε.:lol: :beer: :wave2:
Ρε vestroma........
.........θα βοηθούσες και μένα , αλλά και την κουβέντα , αν έκανες το "γενικό" , "ειδικό".
Για το πέιραμα μιλάμε εδώ , σ'αυτό πάνω σχολίασε (αν θες και αν μπορείς) και όχι για ορνιθες...
Ούτως ή άλλως , το πείραμα από μόνο του έχει και κάτι το "μεταφυσικό" μέσα του.....
Πάντως στα άλλα λημέρια που συχνάζεις, (σε άκουσα και έκανα μια βόλτα) , παρόλο που είναι "κομμένο και ραμένο" το πείραμα για εκεί, πέφτει πολύ....μα πάρα πολύ άγνοια και αμάθεια μιλάμε
πέφτει πολύ....μα πάρα πολύ άγνοια και αμάθεια μιλάμε
ουουου!
άστα φίλε, στη βιομηχανία που δουλεύω έχουμε γεμίσει πυρηνικούς φυσικούς!
έτυχε να ακούσω μια κουβέντα και μου 'ρχότανε να σκίσω το πτυχίο μου!
δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν γνώσεις επιπέδου...Λιακόπουλου!
δηλώνει φυσικός ο εν λόγω κύριος:eyepop: ; (πάντως βγάζει ΠΟΛΥ γέλιο ο τύπος, δε λέω!)
η πλάκα είναι που υπάρχουν αρκετά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης, και κάποιες καλές εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά φαίνεται πως έχουμε εθιστεί πια στα β@ζιά της μιανής, τα κ@#$μέρια της αλληνής, την τζιπούρα του παραδιπλανού και τις ειδήσεις του Star:sad:
vestromas
12/09/2008, 18:54
Αν νομιζετε ουι ολα αυτα που λεω κατα καιρους και μου τα σβηνουν ειναι ασχετα με τα θεματα που μιλατε, ειστε βαθια νυχτωμενοι και δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο.
Αν παλι νομιζετε οτι ολα αυτα εχουν ερθει στον κοσμο με φυσιολογκη εξελιξη, και βαδιζουμε σε προοδο, με τις δυναμεις μας και την εξυπναδα μας εκει να δειτε σκοταδι.
Οποιος καταλαβει ας καταλαβει.
Παντως η αληθεια υπαρχει διπλα στον καθενα, αλλα δεν θελει να την δει.
Πιο συγγεκριμενος δεν μπορω να γινω, γιατι βαριεμε να γραφω και μετα να μου τα σβηνουνε και δεν θελω να ταλαιπωρω τους mods, που θελουν να κρατησουν το φορουμ σε τοσο υψηλο επιπεδο.:lol: :beer: :wave2:
Αν νομιζετε ουι ολα αυτα που λεω κατα καιρους και μου τα σβηνουν ειναι ασχετα με τα θεματα που μιλατε, ειστε βαθια νυχτωμενοι και δεν μπορω να κανω τιποτα γι αυτο.
Αν παλι νομιζετε οτι ολα αυτα εχουν ερθει στον κοσμο με φυσιολογκη εξελιξη, και βαδιζουμε σε προοδο, με τις δυναμεις μας και την εξυπναδα μας εκει να δειτε σκοταδι.
Οποιος καταλαβει ας καταλαβει.
Παντως η αληθεια υπαρχει διπλα στον καθενα, αλλα δεν θελει να την δει.
Πιο συγγεκριμενος δεν μπορω να γινω, γιατι βαριεμε να γραφω και μετα να μου τα σβηνουνε και δεν θελω να ταλαιπωρω τους mods, που θελουν να κρατησουν το φορουμ σε τοσο υψηλο επιπεδο.:lol: :beer: :wave2:
Σου διαφεύγει το αυτονόητο…..
Όταν τα ποσταρίσματα σου δεν είναι προσβλητικά, και είναι σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται το ποστ, κανένας δεν θα στα σβήσει…δεν το έχω δει να γίνεται δυο χρόνια εδώ μέσα.
Αν όμως αρχίσεις να αναμασάς απόψεις αλλωνών , αλλά και να μεταφέρεις ιδέες (χωρίς να τις επεξεργάζεσαι κιόλας) ενός ανθρώπου, που θέλει να λέγεται Φυσικός , και δεν γνωρίζει –η κάνει ότι δεν γνωρίζει- το φαινόμενο που προκαλεί συμπύκνωση της υγρασίας στις ακροπτέρυγες ενός αεροσκάφους για παράδειγμα, τότε φίλτατε προσβάλεις το φόρουμ , το ποστ (που πραγματεύεται πολύ δύσκολες και πολύ υψηλές έννοιες) την νουμοσύνη μου και την επιστήμη μου , την οποία ειδικά έχω περί πολλού…..
Αν έχεις κάτι να πεις στο προκείμενο, πέστο, αλλιώς θα ήταν καλύτερα να σιωπάς.
Γενικόλογα και αφορισμοί δεν προάγουν την κουβέντα μας , που είναι από την φύση της δύσκολη……
Φιλικά πάντα , γιατί μου είσαι (μέσα από το χιούμορ στην γραφή σου ) συμπαθής…..
vestromas
12/09/2008, 19:27
Το ψεμα βρισκετε σε πολλα επιπεδα. Καθε επιπεδο και ενα ψεμα.
Μου ειναι πολυ δυσκολο να μιλαω για ψεματα ενω ξερω την αληθεια και να σχολιαζω πραγματα που αλλιως φαινοντε και αλλιως ειναι.
Μεχρι εκει που τα ξερεις εσυ και τα καταλαβαινεις, ειναι πολυ ευχαριστα ολα και ενθαρυντικα.
Αμ ελα ομως που το πραγμα ειναι πολυ πιο σαπιο και αρωστο απ οσο το φανταζεσε.
Θα κρατησω την γραφικη αυτη σταση που κρατω τοσον καιρο και θα εισπρατω την χλεβη των συμφορουμιτων, μεχρι να γινει αυτο που πρεπει να γινει.
:lol:
Κ εγω σας συμπαθω ολους και σας ποναω. Ειδικα οταν νιωθετε οτι ειστε ολοι καταρτισμενοι και ξερετε που πατατε.
Πεστε μου τωρα, γιατι γενηθηκατε και που πατε. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια αλλα αυτο το πειραμα να ειστε σιγουροι, οτι δεν ειναι η ελπιδα που χρειαζεστε.:lol: :beer: :wave2:
στην επιστήμη τα πράγματα είναι απλά: κάτι αποδεικνύεται ή όχι, πίστη που στηρίζεται σε πεποίθηση και όχι σε δεδομένα και τη λογική επεξεργασία τους, δεν είναι παρά δεισιδαιμονία και δυστυχώς ο κόσμος είναι γεμάτος τσαρλατάνους
τώρα στο "επιχείρημα" ότι ΟΛΟΙ λένε ψέμματα, ότι στην εποχή που η πληροφορία τρέχει πιο γρήγορα από όσο μπορούμε να τη διαχειριστούμε, κάποιοι μπορούν για πάντα να κρύβουν πράγματα, ε, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να προσπαθήσω να αντιπαραβάλλω τίποτα....
δεν νομίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος περιμένει αυτό ή οπιοδήποτε άλλο πείραμα να του δώσει την απόλυτη απάντηση ή μια (εξ' αποκαλύψεως) υπέρτατη αλήθεια
είναι απλά ένα πείραμα που (μετά από επεξεργασία και διερεύνηση, πράγμα που θέλει χρόνο) είτε θα επιβεβαιώσει ότι οι θεωρίες μας είναι σε σωστή κατεύθυνση, είτε θα μας αναγκάσει να τις τροποποιήσουμε προς κάποια άλλη, άγνωστη ίσως ως τώρα, κατεύθυνση
(προσωπικά το δεύτερο το βρίσκω πιο ενδιαφέρον)
πάντα με διάθεση για κουβέντα επί λογικής βάσεως και διάλογο
vestromas
12/09/2008, 21:03
Σιγουρα δεν ειναι ο vestomas αυτος που θα ικανοποιησει την διαθεση σου για κουβεντα επι λογικης βασεως και διαλογου.:lol:
Θα παρω τα:a014: μου και θα παρακολουθω διακριτικα απο τα παρασκηνια.:smokin: :beer: :wave2:
Θα παρω τα μου και θα παρακολουθω διακριτικα απο τα παρασκηνια.
δεν είχα τέτοιο σκοπό και ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα
vestromas
12/09/2008, 21:08
Προς Θεου αδερφε! Μην τσιμπας με αυτα τα ψαγμενα που λεω.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Θα με συνηθησεις με τον καιρο, εαν δεν με μπαναρουν.:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2:
[B
Θα με συνηθησεις με τον καιρο, εαν δεν με μπαναρουν.:lol: :beer: :beer: :beer: :wave2: [/B]
Όποιος πειράξει Vestroma και Λαζόπουλο θα έχει να κάνει μαζί μου.. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
141396
Ένα είναι το site που θα μας πει όλη την αλήθεια για το πείραμα!! :smokin:
http://hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/
:bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μην ανησυχείς, δεν θα αφήσουμε να σε μπανάρουν, μετά με ποιόν θα τα λέμε;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=937462&lngDtrID=252 :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=937462&lngDtrID=252 :bigcry:
Για την ακρίβεια...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=906539
vestromas
14/09/2008, 00:04
Ετσι μπραβο. ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!:lol: :beer: :wave2:
sergiosm
14/09/2008, 16:09
14/9/2008
Εισβολή Ελλήνων χάκερ στο CERN
Μια ομάδα Ελλήνων χάκερ, με την ονομασία Ελληνική Ομάδα Ασφαλείας, έσπασαν τα
συστήματα ασφαλείας στο δίκτυο υπολογιστών του CERN και εισέβαλαν στο δικτυακό του τόπο, την ώρα που οι πρώτες δέσμες σωματιδίων κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), όπως αποκαλύπτεται.
Οι δράστες, που δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να κάνουν περαιτέρω ζημιά στο ιστορικό πείραμα, ανάρτησαν μήνυμα στα ελληνικά, με το οποίο προειδοποιούσαν για υφιστάμενα κενά στον τομέα της ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Times και Daily Telegraph.
Οι χάκερ ειρωνεύονταν ως «σχολιαρόπαιδα, άσχετους και γραφικούς» τους τεχνικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υπολογιστών του CERN στη Γενεύη και διαβεβαίωναν τους επιστήμονες ότι ήθελαν απλώς να αναδείξουν το πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει και όχι να διαταράξουν το πείραμα. Όπως ισχυρίσθηκαν, απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα του CERN μέσω μιας ιστοσελίδας ανοικτής στους επιστήμονες, την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ο Επιταχυντής πέρασε το πρώτο τεστ.
Η επίθεση των χάκερ έγινε σε ένα δημόσια προσβάσιμο site (cmsmon.cern.ch), που είναι ξεχωριστό από τα ζωτικά υπολογιστικά δίκτυα ελέγχου του πειράματος και το οποίο πλέον δεν λειτουργεί λόγω της επίθεσης. Οι χάκερ άλλαξαν με μια δική τους, που περιείχε το μήνυμά τους, την ιστοσελίδα που σχετίζεται με το πείραμα ενός από τους τέσσερις μεγάλους ανιχνευτές σωματιδίων του πειράματος, του CMS.
Ο εκπρόσωπος του CERN Τζέημς Γκίλις δήλωσε στους Times του Λονδίνου: «Δεν ξέρουμε ποιοι ήταν, αλλά φαίνεται πως δεν έκαναν κάποια ζημιά. Φαίνεται να είναι άνθρωποι που ήθελαν να αναδείξουν ότι μπορεί κάποιος χάκερ να εισβάλει στο CERN». Πρόσθεσε ότι το CERN ανακάλυψε γρήγορα την παραβίαση και είπε ότι το Κέντρο διαθέτει πολλά επίπεδα δικτύου και ασφάλειας.
Πάντως ένας τεχνικός πληροφορικής του CERN χαρακτήρισε την παραβίαση της ιστοσελίδας «τρομακτική εμπειρία».
http://greece.flash.gr//soon/2008/9/14/40935id/
Gandalf dr685sm
14/09/2008, 19:54
exoume varethei na to leme.to defacement (aliosi web selidas) den einai sovaro thema asfaleias. Eidika an ta core systems den exoun apolitos kamia sxesi me to diktyo i akoma kai tin fysiki topothesia tou web server.
kapoioi apla den eixan douleia na kanoun kai ithelan ta 15 lepta dimosiotitas meso enos epikairou thematos.
Gandalf
kapoioi apla den eixan douleia na kanoun kai ithelan ta 15 lepta dimosiotitas meso enos epikairou thematos.
andy, kapoioi 'niw8oun" oti milaeEIs ΜΟΝΟ gia autous.
poso krima einai telika na nomizoume oti ola gyrnane gyrw apo emas....
:sick:
:mad:
:(
:sad:
:bawl:
ΥΓ: ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ.... "ΠΑΤΟΥΣΑ ΣΑΣ...." Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΟΛΗ (...) ΤΗ ΖΩΗ.....:a04:
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
andy, kapoioi 'niw8oun" oti milaeEIs ΜΟΝΟ gia autous.
poso krima einai telika na nomizoume oti ola gyrnane gyrw apo emas....
ΥΓ: ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ.... "ΠΑΤΟΥΣΑ ΣΑΣ...." Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΟΛΗ (...) ΤΗ ΖΩΗ.....:a04:
Μπαρδόν......:confused: :confused:
LsKostas
15/09/2008, 18:08
ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΔΩ . . .
τοσα κυβερνητικα site . . .
τοσα site εταιριων κολοσσων και πολυεθνικων(ειδικα στην Ελλαδα)
που ανεβαζουν 150% τις τιμες για να διαφημισουν στο site τους εκπτωσεις 30% . . .
Τοσες εταιριες με τοσα σκανδαλα πισω τους . . .
Τοσα υπουργεια με κατεβασμενους τους "γενικους" . . . και σκανδαλα επι σκανδαλων . . .
Και οι μαλακες οι συγκεκριμμενοι χτυπησαν το CERN , ενα project καθολα επιστημονικο
το μεγαλυτερο εκ καταβολης πειραματων φυσικης προβαλοντας μια δικια τους εσωτερικη διαμαχη με αλλους crackers.Οτι να ναι δηλαδη . . .
Tους προτεινω να κανουν ακριβως το αντιθετο απ αυτο που λενε στο μηνυμα τους
στο site.
N αφησουν το keyboard και να περασουν το βραδυ σε καμια πλατεια
μπας και ξελαμπικαρουν λιγο...
γ@μω τα υπουργια μου.......................................................................
παιδια χαλαρωστε...
καλα εκαναν τα παλικαρια και μαγκια τους γιατι αυτο που εκαναν ειναι πολυ δυσκολο,κατι που πολυ λιγοι μπουν να κανουν...
μαγκια τους που το εκαναν...
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
N αφησουν το keyboard και να περασουν το βραδυ σε καμια πλατεια
μπας και ξελαμπικαρουν λιγο...
Και γιατι να το κανουν αυτο?
Ειναι ακριβως το ιδιο με το να ερθει ενας προγραμματιστης να σου πει να σταματησεις να καβαλας τη μηχανη και να πιασεις κανα πληκτρολογιο να φτιαξεις κωδικα για να μπει σε λειτουργια ο εγκεφαλος σου...
Δε μπορουμε να κατακρινουμε ατομα επειδη κανουν κατι που τους αρεσει επειδη δε βρησκει εμας συμφωνους...
Ο καθενας κανει οτι θελει για να περασει ευχαριστα και δε μπορουμε να τον κατακρινουμε...
ΥΓ:Ο κοσμος τις τελευταιες δεκαετιες προχωρισε ραγδαια επειδη καποιοι ''βλακες'' τα βραδια αντι να γυρνανε σε πλατειες και να κωλοβαρανε καθονταν πισω απο πληκτρολογια...
LsKostas
15/09/2008, 18:21
Δεν ειπα οτι ηταν ευκολο
(αν και ενα απλο deface δεν σημαινει απαραιτητα προσβαση σε αρχεια.:wave2: )
Διαφωνω με τον στοχο ! ! !
... εχουν πηξει λιγο τα ατομα ... απολυτα κατανοητο :rolleyes:
Πανος το θεμα με τις πλατειες το βλεπουμε λιγο διαφορετικα δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Δεν ειπα οτι ηταν ευκολο
(αν και ενα απλο deface δεν σημαινει απαραιτητα προσβαση σε αρχεια.:wave2: )
Διαφωνω με τον στοχο ! ! !
... εχουν πηξει λιγο τα ατομα ... απολυτα κατανοητο :rolleyes:
Πανος το θεμα με τις πλατειες το βλεπουμε λιγο διαφορετικα δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε.
:wave2:
Κοιτα το αν εχουν πηξει η οχι δε μπορουμε να το κρινουμε...
Κι εγω τα βραδια μια βολτα με τη μηχανη θελω να παω,να δω τους φιλους μου και οχι να καθομοαι στον υπολογιστη, απλα δε μπορεις να πεις ποιος ειναι ο σωστος και ποιος ειναι ο λαθος...
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...
:beer:
Μικρή Λουλού
15/09/2008, 18:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ΥΓ:Ο κοσμος τις τελευταιες δεκαετιες προχωρισε ραγδαια επειδη καποιοι ''βλακες'' τα βραδια αντι να γυρνανε σε πλατειες και να κωλοβαρανε καθονταν πισω απο πληκτρολογια... [/B]
τι σε κανει να πιστευεις οτι "προχωρησε" ο κοσμος ραγδαια ??
εχεις αναλογιστει το "κοστος" αυτης της ραγδαιας εξελιξης??
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού...
τι σε κανει να πιστευεις οτι "προχωρησε" ο κοσμος ραγδαια ??
εχεις αναλογιστει το "κοστος" αυτης της ραγδαιας εξελιξης??
τι με κανει να πιστευω οτι ο κοσμος προχωρισε ραγδαια?
θα σου πω αμεσως...
στο οτι για ηλιθιες ασθενειες που πριν απο καποια χρονια πεθαιναν οι ανθρωποι σαν τα κοτοπουλα τις αντιμετωπιζεις σα να ειναι κατι ασημαντο περνοντας ενα χαπι απ'το φαρμακειο...
στο οτι εχεις ανα πασα στιγμη τροφη,ρουχα,οποτε και οταν τα θελησεις(σε αντιθεση με παλιοτερα)
στο οτι το χειμωνα εχεις ζεστη στο σπιτι σου και το καλοκαιρι δροσια
στο οτι σε χτυπηματα που αλλοτε μπορει να σου κοστιζαν εναν ακρωτηριασμο με πριονι και ξυπνιος τωρα περνεις απλα μια αντιβιωση
στο οτι εχεις σημερα μια πληρη παιδεια και προσβαση σε οσες πληροφοριες θες...
στο οτι εχεις εναν υπολογιστη μπροστα σου αυτη τη στιγμη...
μπορω να σου γραψω παρα πολλα ακομα...
προφανως και σημερα ειμαστε ΠΟΛΥ καλυτερα απ'οτι ηταν οι παπουδες μας πριν απο 60 χρονια, και σε αυτο δε τιθεται θεμα...
μπορω να σου γραψω παρα πολλα ακομα αν θες...
Μικρή Λουλού
15/09/2008, 18:40
μπορω να σου γραψω παρα πολλα ακομα αν θες... [/B]
ασε...
με επεισες..
ασε...
με επεισες..
οκ, ελπιζω να μην παρεξηγηθηκες...
:beer: :beer: :beer:
LsKostas
15/09/2008, 18:45
Κοιτα το αν εχουν πηξει η οχι δε μπορουμε να το κρινουμε...
Κι εγω τα βραδια μια βολτα με τη μηχανη θελω να παω,να δω τους φιλους μου και οχι να καθομοαι στον υπολογιστη, απλα δε μπορεις να πεις ποιος ειναι ο σωστος και ποιος ειναι ο λαθος...
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...
Κι εγω ακριβως το ιδιο νοιωθω. Δεν διαφωνω σε τιποτα εδω ...
Προφανως αναφερεσαι σε επαγγελματιες η φοιτητες
που ξενυκτουν μπροστα στο laptop ωστε να βρουν μια εξυπνη λυση σε c# .Μαζι σου εδω . . .
Μαλλον οι συγκεκριμμενοι θεωρουν κατορθωμα να crackaρουν οποιοδηποτε site
εστω κι αν λεγεται το "Χαμογελο του Παιδιου",μονο και μονο για να γινουν διασημοι...
Επαναλαμβανω οτι ο στοχος τους-CERN-τους εξεθεσε και τους αποδιδεται ο τιτλος nerd
και οχι hacker.-(δραση με αποψη)
el_hymador
15/09/2008, 18:56
Δηλαδη για να καταλαβω...
ειναι δυο αντιμαχομενα στρατοπεδα hackerαδων και η μια ομαδα εκανε επιδειξη δυναμης στην αλλη ομαδα μετετρεποντας σε "πεδιο μαχης" τους υπολογιστες του CERN;
Ποσο μαλακες μπορει να ειναι καποιοι θεε μου...:a31: :a31: :a31: :a31: :a31: :a31:
Ας τους δωσει καποιος κανα φραγκο να πανε να γ@μησουν γιατι τους εφαγε η μαλακια με τα PC:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ας τους δωσει καποιος κανα φραγκο να πανε να γ@μησουν γιατι τους εφαγε η μαλακια με τα PC:rolleyes:
Ή για παράδειγμα ,"χτυπάμε" την @exaco ή @itibank, και στέλνουμε 300.000$ για να αγοραστούν τεχνητά μέλη για τα παιδιά του Ιράκ........άμα το "έχει" η κούτρα μας.
Αλλά οι συγκεκριμένοι είναι γνωστοί...... μόνο όπου τους παίρνει, και όπου φαίνονται...σαν τον Κούγια ένα πράμα.....
Και κουβαλάνε και τα περιπολικά έξω απ' το Μετσόβιο κάθε φορά....
Ολοφάνεροι ...ε...ολοφάνεροι...:mad:
Nikoskazer2000
16/09/2008, 09:12
Κανα νέο για το πείραμα;
Εχω καιρό ν' ακούσω κάτι.
:confused:
παιδια χαλαρωστε...
καλα εκαναν τα παλικαρια και μαγκια τους γιατι αυτο που εκαναν ειναι πολυ δυσκολο,κατι που πολυ λιγοι μπουν να κανουν...
:rotflmao: πιστεψε με, ανετα μπορουσες κι εσυ να το κανεις
Καθυστερημενη εφηβεια περνανε οι συγκεκριμενοι ;)
Μικρή Λουλού
16/09/2008, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Κανα νέο για το πείραμα;
ξανακοιμησου,αν ακουστει κατι σε σκουνταμε...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Nikoskazer2000
16/09/2008, 09:28
ξανακοιμησου,αν ακουστει κατι σε σκουνταμε...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Είσαι και 5-6 τετράγωνα μακριά απ' το σπίτι μου :mad:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Κανα νέο για το πείραμα;
Σταδιακά , για τους επόμενους μήνες , αυτό που θα γίνεται στο CERN, είναι η αύξηση της ισχύος του LHC.
Το κάνουν αυτό γιατί (ανάμεσα σε άλλα) υπάρχει τεράστια δυσκολία στο να οδηγηθούν οι δέσμες μέσα σε ένα σωλήνα 27 Χλμ.
Πρέπει οι μαγνήτες - που "οδηγούν" και επιταχύνουν τις δέσμες, υπεραγώγιμοι και σε θερμοκρασία κοντά -271 C- να τεστάροντε σε όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες-ενέργειες.
Μην ξεχνάμε ότι η δέσμη των πρωτονίων, όταν φθάσει τις ταχύτητες που απαιτούνται για την σύγκρουση, θα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ κινητική ενέργεια , σχεδόν ίση με μια υπερταχεία του ΟΣΕ.
Στο Fermi Lab , σε παρόμοιο πείραμα που τους "ξέφυγε", άνοιξε μία τρύπα στο τούνελ του επιταχυντή , ίση με αυτή του μετρό.
Τώρα που τα φώτα έσβησαν μπορούν να δουλέψουν οι άνθρωποι , χωρίς τους εγωισμούς μερικών σπυριάρηδων εφήβων πίσω απ’ τα πληκτρολόγια....
Nikoskazer2000
16/09/2008, 10:39
Δηλαδή τώρα που μιλάμε έχει γίνει κάποια σύγκρουση έστω και σε χαμηλή ενεργειακή στάθμη ή απλά σβουρίζουμε γύρω-γύρω ολοι;
Υ.Γ: Δεν θα γινόταν το ολο πείραμα με κανόνι ταχυονίων; :confused: κάνω κάτι λάθος;
Nikoskazer2000
16/09/2008, 10:43
Υ.Γ: Δεν θα γινόταν το ολο πείραμα με κανόνι ταχυονίων; :confused: κάνω κάτι λάθος;
Λάθος, μλκ έγραψα. :blush:
Δηλαδή τώρα που μιλάμε έχει γίνει κάποια σύγκρουση έστω και σε χαμηλή ενεργειακή στάθμη ή απλά σβουρίζουμε γύρω-γύρω ολοι;
απλά σβουρίζουμε γύρω-γύρω ολοι...να δούμε αν ζαλιζόμαστε....:D
τι με κανει να πιστευω οτι ο κοσμος προχωρισε ραγδαια?
θα σου πω αμεσως...
στο οτι για ηλιθιες ασθενειες που πριν απο καποια χρονια πεθαιναν οι ανθρωποι σαν τα κοτοπουλα τις αντιμετωπιζεις σα να ειναι κατι ασημαντο περνοντας ενα χαπι απ'το φαρμακειο...
Εκτός αν εισαι ασφαλισμένος στο Δημόσιο ή στο παλιό ΤΕΒΕ οπότε παίρνεις ένα @
στο οτι εχεις ανα πασα στιγμη τροφη,ρουχα,οποτε και οταν τα θελησεις(σε αντιθεση με παλιοτερα)
Ακόμα με τους δικούς σου μένεις;
στο οτι το χειμωνα εχεις ζεστη στο σπιτι σου και το καλοκαιρι δροσια
Βλέπε παραπάνω
στο οτι σε χτυπηματα που αλλοτε μπορει να σου κοστιζαν εναν ακρωτηριασμο με πριονι και ξυπνιος τωρα περνεις απλα μια αντιβιωση
Σε δημόσιο νοσοκομείο ή στο Ιατρικό;
στο οτι εχεις σημερα μια πληρη παιδεια και προσβαση σε οσες πληροφοριες θες...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μετακόμισε η Ελλάδα στην Σουηδία;
στο οτι εχεις εναν υπολογιστη μπροστα σου αυτη τη στιγμη...
Ε και;
μπορω να σου γραψω παρα πολλα ακομα...
προφανως και σημερα ειμαστε ΠΟΛΥ καλυτερα απ'οτι ηταν οι παπουδες μας πριν απο 60 χρονια, και σε αυτο δε τιθεται θεμα...
Πάμε ένα στοίχημα;
μπορω να σου γραψω παρα πολλα ακομα αν θες...
άσε... με έπεισες κι εμένα.....
Gandalf dr685sm
16/09/2008, 11:42
p@nos ....
Απο πότε η αλλοίωση ενός CSS , ή index.html, index.php είναι σοβαρή προσπάθεια;..α... και για να έχετε και μια εμπεριστατωμένη άποψη , για το περιστατικό διαβάστε το παρακάτω απο άτομα που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα security στην πληροφορική.
http://grayhatforensics.secbible.org/index.php/2008/09/13/greek-hackers-deface-cerns-lhc-related-website/
Είπαμε... κάποιοι ήθελαν τα 15 λεπτά δημοσιότητας απο κάτι που βλέπει όλος ο κόσμος τώρα. Δεν βλέπω κάποιο μήνυμα ή κάτι σοβαρό σαν προσπάθεια.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εκτός αν εισαι ασφαλισμένος στο Δημόσιο ή στο παλιό ΤΕΒΕ οπότε παίρνεις ένα @
μια χαρα κανω τη δουλεια μου στο ΙΚΑ,και σιγουρα πολυ καλυτερα απ'οτι οι παπουδες μου
Ακόμα με τους δικούς σου μένεις;
οχι,μενω μονος μου,αλλα πες μου οτι δεν εχεις ενα σουπερ μαρκετ κοντα στο σπιτι σου να παω να πηδηξω απ'τον 3ο
Βλέπε παραπάνω
ξαναλεω οτι μενω μονος μου,πες μου τωρα εσυ οτι το χειμωνα βγαινεις στο δασος και μαζευεις ξυλα να αναψεις φωτια για να πηδηξω απο τον 4ο.
και το κομπλεξ δε κανει καλο...
Σε δημόσιο νοσοκομείο ή στο Ιατρικό;
Και σε δημοσιο νοσοκομειο ειναι πολυ καλυτερα απο το να πας στη γιαγια του χωριου με τα ματζουνια της
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μετακόμισε η Ελλάδα στην Σουηδία;
μη γελας τοσο γιατι και εδω εισαι λαθος...
εκτος αν συγκρινεις τον εαυτο σου με τον καθε τσοπανη σε χωρια που δε ξερει ουτε την αλφαβητο(αν πιστευεις οτι εισαι στο ιδιο επιπεδο δυστυχως εχεις προβλημα).Επεισης στη Σουηδια προχωρισαν πολυ επειδη δε ειχαν πολλους γκρινιαριδες σαν εσενα.
Και για τις πληροφοριες που σου ειπα,καθε μερα στα περιπτερα κυκλοφορουν 509 διαφορετικες εφημεριδες και 100 περιοδικα ειδικου τυπου για να παρεις οποια πληροφορια θες...
Ε και;
αν ουτε αυτο το θεωρεις προοδο τι να πω
no comment
Πάμε ένα στοίχημα;
πες μου τωρα τι στοιχημα θες να βαλουμε
άσε... με έπεισες κι εμένα..... [/B]
ελπιζω τωρα να πειστικες περισσοτερο...
και αμα θελεις να κανουμε μια σοβαρη συζητηση πολυ ευχαριστως...
οπως σεβομαι εγω και απανταω σοβαρα, δωσε κι εσυ αντιστοιχες απαντησεις...
.....
οπως σεβομαι εγω και απανταω σοβαρα, δωσε κι εσυ αντιστοιχες απαντησεις...
Πες μου ότι δεν κάνεις πλάκα στο προφίλ σου και ΔΕΝ γεννήθηκες το 1989.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πες μου ότι δεν κάνεις πλάκα στο προφίλ σου και ΔΕΝ γεννήθηκες το 1989.....
οχι δε κανω καθολου πλακα...
αμα σου προκαλει γελιο ομως τι να πω..
αμα θες τωρα θα απαντησεις σοβαρα?