PDA

View Full Version : ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σελίδες : 1 2 [3] 4

xarisk
29/01/2013, 17:13
Καλησπερα και απο μενα στην παρεα. ΟΔηγαω 50cc απο τα 16 ειμαι 32 τωρα. Παρασκευη δινω σηματα για το Α και θελω αν ξερει ή αν εχει δωσει καποιος με το νεο συστημα αν έδωασν και τις 2 νεες δοκιμασιες ή εδωσαν με τις παλιες κανονικα.

Verde
29/01/2013, 17:26
Εδώ πάτρα, πήγα σήμερα στη σχολή οδηγών για να κάνω χαρτιά για το Α2 και μου είπε να τα κάνουμε γρήγορα για να δώσω με τις παλιές δοκιμασίες.
Λογικά ακόμα οι παλιές θα εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα

giannispa
29/01/2013, 18:08
εγω ρωρησα στα χανια σημερα για επεκταση και μου ειπε ο δασκαλος της οδηγησης οτι αμα εχεις κλεισει 2 χρονια με το α1 μεχρι τις 19 ιανουαριου δινεις απεριοριστων με τα παλια,αλλιως με τα καινουρια κολπα.αν και μου ειπε πως οι εξετασεις για τα διπλωματα μοτο εχουν παγωσει σε ολη την ελλαδα και περιμενουν να δουν τι θα κανουν.πολλοι λεει πως εχουν κανει ενσταση για τον καιρουριο νομο.

SG27
30/01/2013, 11:50
Καλησπερα σε ολη τη παρεα, πρωτο μου post στο φορουμ.
Χτες επιτελους παρέλαβα το διπλωμα κατηγορίας Α (επέκταση απο Α1) με το παλιο συστημα, μετα απο αναμονη 1,5 μηνός.
Μπορω ανετα να πω απο τις πιο ευτυχισμενες ημερες της ζωης μου! :)

giannispa
30/01/2013, 13:15
Καλησπερα σε ολη τη παρεα, πρωτο μου post στο φορουμ.
Χτες επιτελους παρέλαβα το διπλωμα κατηγορίας Α (επέκταση απο Α1) με το παλιο συστημα, μετα απο αναμονη 1,5 μηνός.
Μπορω ανετα να πω απο τις πιο ευτυχισμενες ημερες της ζωης μου! :)

φιλε SG27 ειχες κλεισει δυετια με το α1 πριν κανεις την επεκταση?ή εχεις κλεισει τα 21?

SG27
30/01/2013, 13:35
φιλε SG27 ειχες κλεισει δυετια με το α1 πριν κανεις την επεκταση?ή εχεις κλεισει τα 21?

Εχω πολλα χρονια το Α1 και ειμαι αρκετα πανω απο 21 :)

route 66
30/01/2013, 15:39
με το παλιό σύστημα:) χαμογέλα

Verde
31/01/2013, 03:35
UPDATE :

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=105885&page=9

xarisk
01/02/2013, 14:37
παιδες σημερα περασα τα σηματα για μηχανη απεριοριστα. Μολις ειπα στον δασκαλο να ξεκινησουμε τα μαθηματα να παρω ημερομηνια την επομενη εβδομαδα μου ειπε δεν γινετε γιατι πηραν εντολη απο υπουργειο χολαργου οτι οι πιστες θα αλλαξουν για τις νεες δοκιμασιες και απο 7/2 θα ειναι το νεο συστημα οποτε και ο δασκαλος θα πανε λεει σαβατοκυριακο να φτιαξουν την πιστα των μαθηματων με τα νεα μετρα...και μαθηματα απο εβδομαδα....πικρα............εχει ακουσει κανεις κατι ? εγω που ρωτησα και αλλον μου ειπε οντως θα ειναι με τις νεες δοκιμες.

MX RIDER
23/02/2013, 18:57
Ρε παιδιά τελείωσα με τις εξετάσεις του διπλώματος Α1 2.12.2012 αλλα επειδή έδωσα και για αυτοκίνητο και καθηστέρησα, το διπλωμα αυτοκινήτου και Α1 ήρθε στα χέρια μου τον φλεβάρη του 13(ειναι το καινούριο δίπλωμα)...Τι ισχυει στη περίπτωση μου?Με το Α1 οδηγάω μέχρι 25 kw ή μέχρι 125 κυβικά.Έδωσα προκαταβολή για Piaggio Beverly 300 και το τρενάρω μέχρι να πάρω μια απάντηση, πηγα σε αστυνομικό τμήμα και στη σχολή οδηγών και δεν μου απαντησαν κάτι συσκεκριμένο..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Sandra4
07/03/2013, 14:20
Ελπίζω να γράφω στο σωστό σημείο. Σήμερα ήμουν στη Νομαρχία και επί τη ευκαιρία ρώτησα για το ζήτημα της επέκτασης από μικρότερη κατηγορία σε απεριόριστο που απ' οτι βλέπω καίει πολλούς. Λοιπόν, όσοι δικαιούνταν αυτόματα επέκταση πριν τις 19/2/2013 και απλά δεν την έκαναν μπορούν να το κάνουν όπως και πριν τις τελευταίες αλλαγές (δηλ. αν βγήκε το δίπλωμα 12/2010 και γινόταν αυτόματα απεριόριστο 12/2012 και απλά δεν πήγε να φτιάξει τα χαρτιά του τότε ισχύουν τα ίδια με παλιά). Όσοι κλείνουν τα δύο χρόνια μετά τις 19/2/2013 μπορούν απλά να ανέβουν μια κατηγορία πχ από Α1 μπορεί να γίνει Α2, όχι όμως απεριόριστο (αυτό γιατί έχουν μπει νέες κατηγορίες). Οπότε, αν κάποιος θέλει να το κάνει απεριόριστο πάει για παράβολα και μαθήματα. Το θετικό στην υπόθεση είναι οτι τα μαθήματα είναι 1-2 απ' οτι μου είπαν και όχι τα 14 πρακτικά που είναι κανονικά.
Επίσης, όποιος έχει χάσει το δίπλωμά του (αυτοκινήτου ή μηχανής) ή θέλει να το αλλάξει από τρίπτυχο σε νέο (το γνωστό καρτελάκι) να ξέρει πως ενώ αυτό που είχε ίσχυε μέχρι τα 65 έτη, τώρα το νέο δίπλωμα που θα βγάλει θα λήγει στα 15 έτη. Και όπως μου είπαν χαρακτηριστικά "αυτό έχει γίνει για τα λεφτά". Αυτό για διπλώματα που βγήκαν πριν τις 19/2/2013.
Εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο! :wave2:

hasteve
15/03/2013, 20:45
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Αν κάποιος είχε παλαιά Α μικρή και δεν πρόλαβε να αλλάξει το δίπλωμα του έως 19/01/13 για να πάρει Α απεριόριστο πρέπει να κλείσει τα 22 (αν έχει δίπλωμα από 2ετιας) για να έχει δικαίωμα να δώσει εξετάσεις και να είναι 24 ετών αν δεν έχει καθόλου δίπλωμα μηχανής.

Αν κάποιος που έχει το παλαιό έντυπο που λέει ότι το Α μικρό είναι έως 25kw τότε αν αλλάξει το έντυπο αποκτά νέα άδεια κατηγορίας Α2 που είναι έως 35kw και κερδίζει 10kw παραπάνω. Προσοχή όμως πρέπει να είναι πάνω από 20 ετών!

Αν τώρα κάποιος έχει δώσει εξετάσεις με το παλαιό νόμο και δεν καλύπτει τα ηλικιακά κριτήρια της άδειας οδήγησης της νέας νομοθεσίας, παίρνει (κακώς κατά την γνώμη μου) το δίπλωμα που αντιστοιχεί στην ηλικία του και όταν καλύψει τα ηλικιακά κριτήρια τότε χωρίς εξετάσεις παίρνει την κατηγορία που δικαιούται και του αντιστοιχεί! Αυτό γίνεται λόγω αδυναμίας του λογισμικού της έκδοσης αδειών οδήγησης γιατί δεν έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος προσαρμογής από την παλαιά νομοθεσία στην νέα!
Δηλαδή παράδειγμα:
Παλικάρι 18 ετών και 2 μηνών έδωσε εξετάσεις με τον παλαιό νόμο την 04/01/2013 με δίκυκλο Α μικρό CBF 125cc με συμπλέκτη και βάση της νομοθεσίας δικαιούται να οδηγεί έως 25kw αλλά το δίπλωμα που πήρε τελικά στα χέρια του (που είναι το νέο έντυπο) είναι η νέα Α1 κατηγορία που του δίνει δικαίωμα να οδηγεί έως 125cc και αυτό γιατί δεν μπορεί το σύστημα να δεχτεί κάτοχο Α2 κάτω από 20 ετών όπως και δεν μπορεί να δεχτεί κάτοχο Α κάτω από 22 ετών με την προϋπόθεση ότι έχει 2 χρόνια το δίπλωμα!
Αυτός λοιπόν θα κάνει τα εξής:
Όταν συμπληρώσει τα 20 χρόνια και μια μέρα θα πάει στην υπηρεσία που βγάζει τα διπλώματα και θα μετατρέψει χωρίς εξετάσεις το δίπλωμα σε Α2 όπως δικαιούται!
Κατόπιν πρέπει να περιμένει να γίνει 22 και μια μέρα για να πάρει το Α με εξετάσεις αυτή την φορά όμως!.
Αυτό είναι αντίθετο με την νομοθεσία κατά την γνώμη μου και όποιος το έχει υποστεί μπορεί να προσφύγει και να δικαιωθεί πιστεύω! Βέβαια όταν θα γίνει το δικαστήριο θα είναι σίγουρα πάνω από 20 και θα έχει εκλείψει ο λόγος της προσφυγής! Άσε που μπορεί να είναι και παππούς!!! Το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον που έχει δώσει για Α με το παλαιό και το δίπλωμα του λέει Α2. Αντίστοιχα θα πάρει το Α χωρίς εξετάσεις όταν συμπληρώσει τα 2 χρόνια από την μέρα που έδωσε (σίγουρα θα είναι πάνω από 22 ετών) ή όταν γίνει 24 ότι έρθει πρώτο!
Μπάχαλο ε;

Billy7
16/03/2013, 06:58
Ελπίζω να γράφω στο σωστό σημείο. Σήμερα ήμουν στη Νομαρχία και επί τη ευκαιρία ρώτησα για το ζήτημα της επέκτασης από μικρότερη κατηγορία σε απεριόριστο που απ' οτι βλέπω καίει πολλούς. Λοιπόν, όσοι δικαιούνταν αυτόματα επέκταση πριν τις 19/2/2013 και απλά δεν την έκαναν μπορούν να το κάνουν όπως και πριν τις τελευταίες αλλαγές (δηλ. αν βγήκε το δίπλωμα 12/2010 και γινόταν αυτόματα απεριόριστο 12/2012 και απλά δεν πήγε να φτιάξει τα χαρτιά του τότε ισχύουν τα ίδια με παλιά). Όσοι κλείνουν τα δύο χρόνια μετά τις 19/2/2013 μπορούν απλά να ανέβουν μια κατηγορία πχ από Α1 μπορεί να γίνει Α2, όχι όμως απεριόριστο (αυτό γιατί έχουν μπει νέες κατηγορίες). Οπότε, αν κάποιος θέλει να το κάνει απεριόριστο πάει για παράβολα και μαθήματα. Το θετικό στην υπόθεση είναι οτι τα μαθήματα είναι 1-2 απ' οτι μου είπαν και όχι τα 14 πρακτικά που είναι κανονικά.
Επίσης, όποιος έχει χάσει το δίπλωμά του (αυτοκινήτου ή μηχανής) ή θέλει να το αλλάξει από τρίπτυχο σε νέο (το γνωστό καρτελάκι) να ξέρει πως ενώ αυτό που είχε ίσχυε μέχρι τα 65 έτη, τώρα το νέο δίπλωμα που θα βγάλει θα λήγει στα 15 έτη. Και όπως μου είπαν χαρακτηριστικά "αυτό έχει γίνει για τα λεφτά". Αυτό για διπλώματα που βγήκαν πριν τις 19/2/2013.
Εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο! :wave2:
Εγώ το άλλαξα και το καινούργιο(καρτελάκι) λήγει στα 65 μου.

hasteve
16/03/2013, 09:48
Εγώ το άλλαξα και το καινούργιο(καρτελάκι) λήγει στα 65 μου.

για κοιτα αν ειναι μπροστα και πισω η ιδια ημερομηνια!

Sandra4
16/03/2013, 11:26
για κοιτα αν ειναι μπροστα και πισω η ιδια ημερομηνια!
Μπροστά λέει πότε λήγει. Πίσω λέει πότε κλείνει ο καθένας τα 65. Κοίταξέ το μήπως μπερδεύτηκες Billy7.
Πάντως εγώ που το είχα χάσει (το είχα βγάλει πολυυυυυυ πριν τις τελευταίες αλλαγές) και έκανα επανέκδοση αρχές Μάρτη, μου τα άλλαξαν και μου είπαν οτι έτσι γίνεται σε όλους.

hasteve
16/03/2013, 13:39
Μπροστά λέει πότε λήγει. Πίσω λέει πότε κλείνει ο καθένας τα 65. Κοίταξέ το μήπως μπερδεύτηκες Billy7.
Πάντως εγώ που το είχα χάσει (το είχα βγάλει πολυυυυυυ πριν τις τελευταίες αλλαγές) και έκανα επανέκδοση αρχές Μάρτη, μου τα άλλαξαν και μου είπαν οτι έτσι γίνεται σε όλους.

Σωστά τα λες έτσι ειναι!
Δεν θα έπρεπε όμως να γίνεται έτσι για όλους γιατι υπάρχουν περιπτώσεις προσαρμογής νομοθεσίας που ειναι λάθος! Αλλα βασιζόμενοι ότι είμαστε σε μεταβατική περίοδο μετα απο 2-3 χρόνια που ειναι τα πρωτα και τα δύσκολα ως γνωστόν θα έχουν όλοι προσαρμοστεί!

Sandra4
16/03/2013, 15:00
Σωστά τα λες έτσι ειναι!
Δεν θα έπρεπε όμως να γίνεται έτσι για όλους γιατι υπάρχουν περιπτώσεις προσαρμογής νομοθεσίας που ειναι λάθος! Αλλα βασιζόμενοι ότι είμαστε σε μεταβατική περίοδο μετα απο 2-3 χρόνια που ειναι τα πρωτα και τα δύσκολα ως γνωστόν θα έχουν όλοι προσαρμοστεί!
Το τι θα έπρεπε να γίνεται το τι όχι είναι μια τεράστια συζήτηση χωρίς τέλος. Κι εγώ δεν έπρεπε να βγάλω το δίπλωμα του αυτοκινήτου και να πληρώσω τσάμπα λεφτά αφού θα έβγαζα καινούργιο με αυτοκίνητο και μηχανή μαζί αλλά τα έδωσα. Το παράλογο θα υπάρχει πάντα. Γι' αυτό θα πρέπει να χωνέψουμε οτι ζούμε στην Ελλάδα και κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Δίνουμε τα λεφτά μας για να τα τρώνε οι "κύριοι" που ξύνουν τη μύτη τους στη βουλή και οι οικογένειές τους. Γιατί μήπως σε 15 χρόνια αν πάει κάποιος να ανανεώσει το δίπλωμά του, θα υπάρξει γιατρός που θα του πει δεν μπορείς? Όχι γιατί υπάρχουν τα οικονομικά συμφέροντα στη μέση. Τα πάντα γι΄αυτό γίνονται.

hasteve
16/03/2013, 18:09
Το τι θα έπρεπε να γίνεται το τι όχι είναι μια τεράστια συζήτηση χωρίς τέλος. Κι εγώ δεν έπρεπε να βγάλω το δίπλωμα του αυτοκινήτου και να πληρώσω τσάμπα λεφτά αφού θα έβγαζα καινούργιο με αυτοκίνητο και μηχανή μαζί αλλά τα έδωσα. Το παράλογο θα υπάρχει πάντα. Γι' αυτό θα πρέπει να χωνέψουμε οτι ζούμε στην Ελλάδα και κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Δίνουμε τα λεφτά μας για να τα τρώνε οι "κύριοι" που ξύνουν τη μύτη τους στη βουλή και οι οικογένειές τους. Γιατί μήπως σε 15 χρόνια αν πάει κάποιος να ανανεώσει το δίπλωμά του, θα υπάρξει γιατρός που θα του πει δεν μπορείς? Όχι γιατί υπάρχουν τα οικονομικά συμφέροντα στη μέση. Τα πάντα γι΄αυτό γίνονται.

Συμφωνώ με όλα εκτός απο την παραδοχή ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε τα κάποια πράγματα που λες! Δεν φταίνε οι θεσμοί αλλα οι άνθρωποι! Οταν ένας φίλος μοτοσικλετιστης χάνει τον έλεγχο της μηχανής απο μια λακκούβα που ξεφυτρωσε ξαφνικά και τραυματίζεται δεν φταίει η λακκούβα αυτή κάθε αυτή αλλα οι άνθρωποι που άφησαν την λακκούβα να υπάρχει.!! Το ίδιο συνέβη παλαιότερα και με τις δολοφονικές παράνομες διαφημιστικές πινακίδες για τα δίκυκλα!!! Και θα συμπλήρωσει κάποιος εύκολα έναν μακρύ κατάλογο περιπτώσεων που το κράτος αμελει και φέρει ολική ή μερική ευθύνη για κάποιο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή! Αυτο δεν ειναι το θέμα όμως της παρούσας συζήτησης! Και για να πω κάτι για το θέμα που αφορά την συζήτηση αυτή που θα σας δώσει μια ιδέα για το μπάχαλο που επικρατεί, η αλλαγή του νομου είχε τελική ημερομηνία εφαρμογής ΕΩΣ 19/01/2013 και όχι ΑΠΟ!! Η νομοθεσία αυτή ειναι προσαρμογή σε κοινοτική οδηγία του 2006!!!!!
Γιατι πρέπει δηλαδή να περιμένουμε να περάσει η ημερομηνία αυτή για να ψάχνουμε όλοι μαζί τι ισχύει και τι όχι! Ούτε κάνει στο παρά πέντε αλλα στο και πέντε! Και για να μην το παρακουραζουμε θα πω μόνο ότι κρίμα που είμαστε όλοι τόσο αναξιοπιστοι και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι και εγω πρώτος!
Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε ;;; Μπα χλωμο το βλέπω!!!

Sandra4
16/03/2013, 19:06
Συμφωνώ με όλα εκτός απο την παραδοχή ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε τα κάποια πράγματα που λες! Δεν φταίνε οι θεσμοί αλλα οι άνθρωποι! Οταν ένας φίλος μοτοσικλετιστης χάνει τον έλεγχο της μηχανής απο μια λακκούβα που ξεφυτρωσε ξαφνικά και τραυματίζεται δεν φταίει η λακκούβα αυτή κάθε αυτή αλλα οι άνθρωποι που άφησαν την λακκούβα να υπάρχει.!! Το ίδιο συνέβη παλαιότερα και με τις δολοφονικές παράνομες διαφημιστικές πινακίδες για τα δίκυκλα!!! Και θα συμπλήρωσει κάποιος εύκολα έναν μακρύ κατάλογο περιπτώσεων που το κράτος αμελει και φέρει ολική ή μερική ευθύνη για κάποιο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή! Αυτο δεν ειναι το θέμα όμως της παρούσας συζήτησης! Και για να πω κάτι για το θέμα που αφορά την συζήτηση αυτή που θα σας δώσει μια ιδέα για το μπάχαλο που επικρατεί, η αλλαγή του νομου είχε τελική ημερομηνία εφαρμογής ΕΩΣ 19/01/2013 και όχι ΑΠΟ!! Η νομοθεσία αυτή ειναι προσαρμογή σε κοινοτική οδηγία του 2006!!!!!
Γιατι πρέπει δηλαδή να περιμένουμε να περάσει η ημερομηνία αυτή για να ψάχνουμε όλοι μαζί τι ισχύει και τι όχι! Ούτε κάνει στο παρά πέντε αλλα στο και πέντε! Και για να μην το παρακουραζουμε θα πω μόνο ότι κρίμα που είμαστε όλοι τόσο αναξιοπιστοι και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι και εγω πρώτος!
Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε ;;; Μπα χλωμο το βλέπω!!!
Συμφωνώ κι εγώ σ' αυτά που λες. Αν και αυτό για το 2006 δεν το γνώριζα και αν ισχύει επιβεβαιώνεται και πάλι αυτό που λένε οτι είμαστε της τελευταίας στιγμής. Απλά όταν λέω οτι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα εννοω σαν μονάδες. Όχι σαν σύνολο. Σαν σύνολο αν διεκδικούσαμε κάποια πράγμα μπορεί και να καταφέρναμε αυτό που κυνηγάμε. Αλλά το κακό είναι οτι μένουμε στη γκρίνια και δεν κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Πχ εγώ σαν μονάδα δεν μπορούσα να αντιδράσω στη νομαρχία όταν μου ζητούσε να πληρώσω 70€ τσάμπα επειδή δεν τους άρεσε το χαρτί της αστυνομίας (όταν σε ένα μήνα θα επέστρεφα το καρτελάκι που θα έπαιρνα για να το καταστρέψουν και να βγει το νέο, όπως είπαν). Άντε να βρω το δίκιο μου....Σημασία δεν μου έδιναν.

giannispa
20/03/2013, 19:21
εγω που εχω το α1 1 χρονο και 9 μηνες(τον ιουνιο θα γινω 21 χρονων) θα παω τωρα οπως μου ειπε και ο δασκαλος να το κανω α2 χωρις εξετασεις.το Α μεγαλο ποτε θα το παρω ομως?στα 22?η στα 23 που θα εχω 2 χρονια το α2?

hasteve
20/03/2013, 20:46
εγω που εχω το α1 1 χρονο και 9 μηνες(τον ιουνιο θα γινω 21 χρονων) θα παω τωρα οπως μου ειπε και ο δασκαλος να το κανω α2 χωρις εξετασεις.το Α μεγαλο ποτε θα το παρω ομως?στα 22?η στα 23 που θα εχω 2 χρονια το α2?
Γιάννη δεν αξίζει να το κανεις Α2 γιατι θα κερδίσεις μόνο 10kw παραπάνω απο αυτο που έχεις τώρα, γιατι αυτο που έχεις δεν ειναι Α1 αλλα Α σταδιακής μικρό που σου δίνει το δικαίωμα να οδηγας εώς 25kw. Οπότε όταν είσαι 22 και μια μέρα και αφού θα έχεις ήδη το Α σταδιακής μικρό πάνω απο 2 έτη ( και τα 2 πρέπει ) πρέπει να πας τότε να δώσεις εξετάσεις για να πάρεις Α. Αν όμως σε καλύπτει το Α2 κανετο απο τώρα και κρατά το!

giannispa
21/03/2013, 07:48
Γιάννη δεν αξίζει να το κανεις Α2 γιατι θα κερδίσεις μόνο 10kw παραπάνω απο αυτο που έχεις τώρα, γιατι αυτο που έχεις δεν ειναι Α1 αλλα Α σταδιακής μικρό που σου δίνει το δικαίωμα να οδηγας εώς 25kw. Οπότε όταν είσαι 22 και μια μέρα και αφού θα έχεις ήδη το Α σταδιακής μικρό πάνω απο 2 έτη ( και τα 2 πρέπει ) πρέπει να πας τότε να δώσεις εξετάσεις για να πάρεις Α. Αν όμως σε καλύπτει το Α2 κανετο απο τώρα και κρατά το!
ειναι σιγουρο ομως οτι αυτο το διπλωμα που εβγαλα το 2011 θα τους καλυπτει αφου θα το εχω πανω απο δυο χρονια οταν γινω 22 για να παρω το α απεριοριστο η θα μου πουν επρεπε να πας σταδιακα στο α2?

hasteve
21/03/2013, 12:49
ειναι σιγουρο ομως οτι αυτο το διπλωμα που εβγαλα το 2011 θα τους καλυπτει αφου θα το εχω πανω απο δυο χρονια οταν γινω 22 για να παρω το α απεριοριστο η θα μου πουν επρεπε να πας σταδιακα στο α2?
Γιάννη το διπλωμα που εχεις ειναι ηδη Α2 γιατι ετσι οριζει η αντιστοιχεια με τον νεο νομο.
επειδη εσυ ομως εχεις παρει το διπλωμα με τον παλαιο νομο τοτε αν δεν αλλαξεις το εντυπο του διπλωματος που εχεις θα οδηγας εως 25kw οτι δικυκλο θελεις. Αν αυριο το πρωι πας και αλλαξεις το εντυπο που εχεις τοτε θα παρεις το νεο Α2 που ειναι εως 35kw. Για να παρεις το μεγαλο διπλωμα πρεπει να εισαι 24 ετων ή να εισαι κατοχος Α2 (που εισαι ηδη) για 2 ετη τουλαχιστον και 22 ετων κλεισμενα! πρεπει να εκπληρωνεις και τις 2 προυποθεσεις!
αυτο που προτεινω εγω ειναι: περιμενε να βγαλεις το Α με μαθηματα και εξετασεις γιατι οτι εξοδα κανεις ειναι τσαμπα!

SoulGR
01/04/2013, 02:25
αν καποιος ειχε κλησει τα 21 πριν την αλλαγη του νομου δεν παιζει να βγαλει απεριοριστο ε?

Sandra4
01/04/2013, 14:05
αν καποιος ειχε κλησει τα 21 πριν την αλλαγη του νομου δεν παιζει να βγαλει απεριοριστο ε?
:nono:

hasteve
01/04/2013, 14:49
Αν δεν έχεις δίπλωμα τότε πρέπει να γίνεις 24 για να έχεις δικαιωμα να πάρεις ανεξάρτητο! Αν έχεις μοτο τότε ισχύουν τα παραπάνω posts!

SoulGR
01/04/2013, 18:01
ειπα μπας και....:P

στα 22 τοτε :/

Sandra4
02/04/2013, 01:40
στα 22 τοτε :/
στα 24...

Giorgos19
02/04/2013, 09:17
Έχω έναν γνωστό, που του είπαν από τη σχολή οδηγών που κάνει μαθήματα, πως τόσο στα πρακτικά όσο και στην τελική εξέταση πρέπει να είναι με φουλ εξοπλισμό! Ισχύει αυτό ρε παιδιά ή του λένε λαλακίες;

sniper
02/04/2013, 12:00
Έχω έναν γνωστό, που του είπαν από τη σχολή οδηγών που κάνει μαθήματα, πως τόσο στα πρακτικά όσο και στην τελική εξέταση πρέπει να είναι με φουλ εξοπλισμό! Ισχύει αυτό ρε παιδιά ή του λένε λαλακίες;

Tι εννοούν με τον όρο "φουλ εξολισμό";

Corvo
02/04/2013, 12:13
πλεον θελουν full face κρανος, μπουφαν με προστασιες, παντελονι με προστασιες γονατα και γοφους, και τουλαχιστον ημι-μποτο

sniper
02/04/2013, 12:16
πλεον θελουν full face κρανος, μπουφαν με προστασιες, παντελονι με προστασιες γονατα και γοφους, και τουλαχιστον ημι-μποτο

Ποιος τα λεει αυτά; Που ορίζει ο ΚΟΚ οτι έτσι πρέπει να κυκλοφορουμε;

Bladerunner
02/04/2013, 12:26
Ποιος τα λεει αυτά; Που ορίζει ο ΚΟΚ οτι έτσι πρέπει να κυκλοφορουμε;

Η υπουργική απόφαση 552/88/2013 που ορίζει τον τρόπο εκπαίδευσης και εξετάσεων. (http://www.scribd.com/doc/120162228/%CE%A5-%CE%91-552-88-2013-%C2%AB%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%92-4-7-1-2013)

Αντιγράφω από το άρθρο 10

"Ο υποψήφιος οδηγός οφείλει να διαθέτει εγκεκριμένο κράνος ασφαλείας κλειστού τύπου (full face) και για τις κατηγορίες Α1, Α2 και Α επενδύτη (μπουφάν) μοτοσικλέτας εγκεκριμένου τύπου, το οποίο να φέρει εσωτερικά προστατευτικά στους ώμους, αγκώνες, βραχίονες και χέρια, παντελόνι με προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1621.1., γάντια τα οποία να εξασφαλίζουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες (όπως κρύο, βροχή), προστασία από την τριβή και τέλος καλή αίσθηση των χειριστηρίων κατά την οδήγηση. Επίσης ο υποψήφιος οδηγός των κατηγοριών αυτών πρέπει να φορά κατά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς μπότες με αντιολισθητικό πέλμα, οι οποίες να προστατεύουν τουλάχιστον το πόδι έως το ύψος των αστραγάλων."

sniper
02/04/2013, 12:28
Η υπουργική απόφαση 552/88/2013 που ορίζει τον τρόπο εκπαίδευσης και εξετάσεων. (http://www.scribd.com/doc/120162228/%CE%A5-%CE%91-552-88-2013-%C2%AB%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD%C2%BB-%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%92-4-7-1-2013)

"Ο υποψήφιος οδηγός οφείλει να διαθέτει εγκεκριμένο κράνος ασφαλείας κλειστού τύπου (full face) και για τις κατηγορίες Α1, Α2 και Α επενδύτη (μπουφάν) μοτοσικλέτας εγκεκριμένου τύπου, το οποίο να φέρει εσωτερικά προστατευτικά στους ώμους, αγκώνες, βραχίονες και χέρια, παντελόνι με προστατευτικά σε γοφούς και γόνατα σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1621.1., γάντια τα οποία να εξασφαλίζουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες (όπως κρύο, βροχή), προστασία από την τριβή και τέλος καλή αίσθηση των χειριστηρίων κατά την οδήγηση. Επίσης ο υποψήφιος οδηγός των κατηγοριών αυτών πρέπει να φορά κατά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς μπότες με αντιολισθητικό πέλμα, οι οποίες να προστατεύουν τουλάχιστον το πόδι έως το ύψος των αστραγάλων."

Μάλιστα... ευχάριστη έκπληξη...

Sandra4
02/04/2013, 13:21
Εγω που κανω μαθηματα αυτη τη περιοδο δεν εχω δει κανεναν να κανει μαθημα με φουλ εξοπλισμο. Κρανος εννοειται και γαντια φορανε οσοι θελουν. Μονο στις εξετασεις τους εχω δει που ερχονται με φουλ εξοπλισμο. Και εχω εναν ενδοιασμο για μποτες (θα το παρατηρησω και θα σας πω).

harris_x
03/04/2013, 08:31

very nice...

Εγω που κανω μαθηματα αυτη τη περιοδο δεν εχω δει κανεναν να κανει μαθημα με φουλ εξοπλισμο. Κρανος εννοειται και γαντια φορανε οσοι θελουν. Μονο στις εξετασεις τους εχω δει που ερχονται με φουλ εξοπλισμο. Και εχω εναν ενδοιασμο για μποτες (θα το παρατηρησω και θα σας πω).

Για αυτό προφανώς φταίει η σχολή οδηγών... κανονικά θα έπρεπε να είναι πλήρως εξοπλισμένοι και κατα τα μαθήματα

hasteve
03/04/2013, 12:59
κακα τα ψεματα παιδια αλλα δυστυχως ακομα απο τον ΚΟΚ δεν ειναι υποχρεωτικος ο προστατευτικος εξοπλισμος εκτος απο το κρανος! σκεφτητε ποσοι φιλοι και αδερφοι θα ηταν μαζι μας και δεν θα ειχαν φυγει αν ηταν τυπικοι στην χρηση του εξοπλισμου! ελπιζω τωρα που θα αλλαξει παλι σε καποια θεματα ο ΚΟΚ να βαλουν και αλλες υποχρεωσεις στον εξοπλισμο του αναβατη στα δικυκλα! καποια στιγμη πρεπει οπως και σε καποιες χωρες στην ευρωπη να γινει υποχρεωτικος παντου και να μπει στον ΚΟΚ! τουλαχιστον το μπουφαν!
η φιλοσοφια αυτη να εξοπλιζεται ο υποψηφιος οδηγος για την εκπαιδευση και την εξεταση με μπουφαν παντελονι μποτες γαντια και το κρανος βεβαια ειναι προς την σωστη κατευθυνση! γιατι ομως μονο ο υποψηφιος;;;;
ολοι μας πρεπει και οι παλαιοι και οι νεοι!!! το ζητημα ειναι να καταλαβουμε ολοι μας που καβαλαμε οτι αν πεσεις, φταις δεν φταις, εσυ θα χτυπησεις και γιαυτο εγω παντα φορω οσα μπορω περισσοτερα! για εμενα προκειται!
τωρα αν καποιος βγαζει διπλωμα και δεχεται παρανομως να μην φερει τον προβλεπομενο εξοπλισμο οταν κανει μαθημα ειναι αξιος της μοιρας του! και αυτος και ο δασκαλος που τον αφηνει να καβαλαει το μηχανακι χυμα!! οταν μαθαινεις εισαι νεος και κινδυνευεις πολυ περισσοτερο να πεσεις και απο την δικη σου κακη στιγμη αλλα και την κακη στιγμη του αλλου νεου που γυρνατε μαζι γυρω γυρω στα μαθηματα!
ο καθενας κοστολογει το κεφαλι του με τον δικο του τροπο!

andimitris
10/04/2013, 19:22
Νέος στο φόρουμ (από άποψη ποστ γιατί κατά τα άλλα διαβάζω συχνά-πυκνά) και έχω μια ερώτηση να κάνω!!
είμαι κάτοχος του Α έως 25kw από το 2010!
επειδή όμως σπουδάζω και συνεπώς μένω στην Ιταλία δεν είχα χρόνο να πάω να το κάνω απεριόριστο.. εδώ έχω φέρει μαζί μου τα τελευταία 2 χρόνια το σκούτερ της μεγάλης μου αδερφής το οποίο θέλω να της επιστρέψω για να πάρω κάτι πιο μεγάλο και άνετο για ταξίδια βόλτες άλλα και για τα 300 km που απέχω από το λιμάνι για να περάσω Ελλάδα!
Πήρα σήμερα τηλέφωνο στο υπουργείο και μετά από πολλές πάσες ένας μόνο μου απάντησε πως δικαιούμαι Α χωρίς εξετάσεις αλλά δεν ακουγόταν και πολύ σίγουρος!!
Οπότε η ερώτησή μου είναι αν ξέρει κανείς σας τι παίζει στην περίπτωσή μου.?
Υ.Γ. Τον Σεπτέμβρη γίνομαι 22 ετών!

hasteve
10/04/2013, 20:46
Νέος στο φόρουμ (από άποψη ποστ γιατί κατά τα άλλα διαβάζω συχνά-πυκνά) και έχω μια ερώτηση να κάνω!!
είμαι κάτοχος του Α έως 25kw από το 2010!
επειδή όμως σπουδάζω και συνεπώς μένω στην Ιταλία δεν είχα χρόνο να πάω να το κάνω απεριόριστο.. εδώ έχω φέρει μαζί μου τα τελευταία 2 χρόνια το σκούτερ της μεγάλης μου αδερφής το οποίο θέλω να της επιστρέψω για να πάρω κάτι πιο μεγάλο και άνετο για ταξίδια βόλτες άλλα και για τα 300 km που απέχω από το λιμάνι για να περάσω Ελλάδα!
Πήρα σήμερα τηλέφωνο στο υπουργείο και μετά από πολλές πάσες ένας μόνο μου απάντησε πως δικαιούμαι Α χωρίς εξετάσεις αλλά δεν ακουγόταν και πολύ σίγουρος!!
Οπότε η ερώτησή μου είναι αν ξέρει κανείς σας τι παίζει στην περίπτωσή μου.?
Υ.Γ. Τον Σεπτέμβρη γίνομαι 22 ετών!

Ακου τι θα κανεις!
Πήγαινε στην υπηρεσία και ζήτα να κανεις αντικατάσταση του εντυπου άδειας που έχεις με το νέο έντυπο!
Αν ζητήσεις να κανεις επέκταση τότε θα δώσεις εξετάσεις!
Αν όμως έχεις κατοχυρώσει το δικαίωμα σταδιακής πρόσβασης τότε το σύστημα θα στο δώσει με την αλλαγή του έντυπου αυτόματα χωρίς εξετάσεις!
Και απο ότι κατάλαβα μάλλον το έχεις κατοχυρώσει γιατι τον Γενάρη ήσουν πάνω απο 20 ετών και είχες το δίπλωμα 2 χρόνια!
Οπότε πρώτα πάρε τηλ εκεί που πήρες στην περιφέρεια της περιοχής σου και πες τους τον αριθμό του διπλώματος να το δουν στο σύστημα τι δίπλωμα έχεις και αν σου πουν ότι έχεις Α τότε πάρε ενα παράβολο 30€ απο την ΕΤΕ και μια φωτογραφία διαβατηρίου και ενα φάκελο και πήγαινε να το φτιάξεις!
Αυτά.

diogenis
12/04/2013, 08:47
Ερώτηση παιδια γιατί έχω μπερδευτεί. Πήρα το δίπλωμα το 2007, μεχρι 25 kw, σε ηλικία 23 χρονών και οδηγούσα μια χαρά το viragaki μου 250. Απο αμέλεια δε πήγα να κάνω επέκταση μετά απο δύο χρόνια. Μετά τις πρόσφατες αλλάγες δε μπορώ να το ασφαλίσω γιατί δε δικαιούμαι,λέει η ασφάλεια να οδηγώ τέτοιων κυβικών μηχανή. Πήγα στο υπουργείο μεταφορών και μ'ενα παράβολο θα μου κάνουν επέκταση. Θα είναι το μεγάλο δίπλωμα ή μέχρι 35 kw?

hasteve
12/04/2013, 09:23
Ερώτηση παιδια γιατί έχω μπερδευτεί. Πήρα το δίπλωμα το 2007, μεχρι 25 kw, σε ηλικία 23 χρονών και οδηγούσα μια χαρά το viragaki μου 250. Απο αμέλεια δε πήγα να κάνω επέκταση μετά απο δύο χρόνια. Μετά τις πρόσφατες αλλάγες δε μπορώ να το ασφαλίσω γιατί δε δικαιούμαι,λέει η ασφάλεια να οδηγώ τέτοιων κυβικών μηχανή. Πήγα στο υπουργείο μεταφορών και μ'ενα παράβολο θα μου κάνουν επέκταση. Θα είναι το μεγάλο δίπλωμα ή μέχρι 35 kw?
1. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δίπλωμα που έχεις γιατι μπορείς να οδηγείς κανονικα το virago γιατι δεν έχουν σημασία τα κυβικά αλλα τα kw. Η ασφάλεια θα έπρεπε να το ξέρει αυτο!
2. Θα πάρεις λογικα το μεγάλο. Ισχύουν τα ίδια που έγραψα στο προηγούμενο post.

htsopelas
12/04/2013, 09:59
σωστος ο hasteve

Antonisss
12/04/2013, 21:17
Αυτό που λέει για "ανανέωση" της άδειας κάθε 15 χρόνια για τους μοτοσυκλετιστές, πιάνει και εμάς τους παλαιότερους?

hasteve
12/04/2013, 22:30
Αυτό που λέει για "ανανέωση" της άδειας κάθε 15 χρόνια για τους μοτοσυκλετιστές, πιάνει και εμάς τους παλαιότερους?
Ειναι υποχρεωτικό όλα τα διπλώματα που κυκλοφορούν να αντικατασταθούν εώς το 2033! Οπότε ακομα και αν το δίπλωμα σου λήγει μετα το 2033, ισχύει μέχρι τότε! Αν όμως χρειαστεί να κανεις κάποια επέκταση ή κάποια φθορά ή απώλεια τότε το νέο έντυπο θα έχει διάρκεια 15 χρόνια max ή λιγότερο

ki11ua
13/04/2013, 10:10
παιδιά δεν ηθελα να καώ νέο post, μιας και πιθανώς κάπου εδω μέσα το έχετε καλύψει ήδη το θέμα, αλλά επειδή έχω μπερδευτεί με το τί έγινε μπαίνω στο ψητό.
Έβγαλα τον Ιούνιο 2012 το A1 24KW. Τώρα τί ισχύει? Τι κυβικά μπορώ τώρα? Θα αναβαθμιστεί αυτόματα και αν ναι σε τι κατηγορία?
Ευχαριστώ πολύ.

hasteve
13/04/2013, 11:25
παιδιά δεν ηθελα να καώ νέο post, μιας και πιθανώς κάπου εδω μέσα το έχετε καλύψει ήδη το θέμα, αλλά επειδή έχω μπερδευτεί με το τί έγινε μπαίνω στο ψητό.
Έβγαλα τον Ιούνιο 2012 το A1 24KW. Τώρα τί ισχύει? Τι κυβικά μπορώ τώρα? Θα αναβαθμιστεί αυτόματα και αν ναι σε τι κατηγορία?
Ευχαριστώ πολύ.

το διπλωμα που εχεις τωρα, εχει καταργηθει με την νεα νομοθεσια. οσο εχεις στα χερια σου αυτο το εντυπο θα ισχυει κανονικα εως το 2033. με αυτο μπορεις να οδηγεις κανονικοτατα οτι μηχανη θελεις εως 25kw.Δεν εχουν σημασια τα κυβικα! η αντιστοιχια του διπλωματος σου με την νεα κατηγοριοποιηση των διπλωματων ειναι η νεα κατηγορια Α2 που σου δινει δικαιωμα εως 35kw. Αν πας και αλλαξεις το διπλωμα σου με το νεο θα σου δωσουν το Α2 μονο αν εισαι πανω απο 20 ετων. αν θελεις ανεξαρτητο τοτε θα πρεπει να περιμενεις τον Ιουνιο του 2014 (αν εισαι τοτε πανω απο 22 ετων) για να δωσεις εξετασεις με τα νεα κολπα. αυτα!

ki11ua
13/04/2013, 12:18
το διπλωμα που εχεις τωρα, εχει καταργηθει με την νεα νομοθεσια. οσο εχεις στα χερια σου αυτο το εντυπο θα ισχυει κανονικα εως το 2033. με αυτο μπορεις να οδηγεις κανονικοτατα οτι μηχανη θελεις εως 25kw.Δεν εχουν σημασια τα κυβικα! η αντιστοιχια του διπλωματος σου με την νεα κατηγοριοποιηση των διπλωματων ειναι η νεα κατηγορια Α2 που σου δινει δικαιωμα εως 35kw. Αν πας και αλλαξεις το διπλωμα σου με το νεο θα σου δωσουν το Α2 μονο αν εισαι πανω απο 20 ετων. αν θελεις ανεξαρτητο τοτε θα πρεπει να περιμενεις τον Ιουνιο του 2014 (αν εισαι τοτε πανω απο 22 ετων) για να δωσεις εξετασεις με τα νεα κολπα. αυτα!

Είμαι 30.Σ'ευχαρίστω πολύ και φαντάζομαι ότι είναι επιβεβαιωμένο αυτό, επειδή έχω διαβάσει και ακούσει εντελώς αντικρουόμενα πράγματα (και από υπεύθυνους στο συγκοινωνιών ή δασκάλους οδήγησης).
Με λίγα λόγια αν καταλαβαίνω, ιδανικά με συμφέρει να αλλάξω το δίπλωμα μόνο όταν θέλω να έχω πάνω από 25kw (και θα λήξει 13 χρόνια μετά την ανανέωση) ή από το 2020 και μετά (13 χρόνια πριν το 2033), και πηγαίνω στη νέα Α2 έως 35kw, χωρίς να δώσω εξετασεις.
Αλλιώς μένω στα 25kw (συνήθως 250-400 cc max) και λήγει αυτόματα το 2033.

Σωστά? Ευχαριστώ και πάλι

hasteve
13/04/2013, 12:37
Είμαι 30.Σ'ευχαρίστω πολύ και φαντάζομαι ότι είναι επιβεβαιωμένο αυτό, επειδή έχω διαβάσει και ακούσει εντελώς αντικρουόμενα πράγματα (και από υπεύθυνους στο συγκοινωνιών ή δασκάλους οδήγησης).
Με λίγα λόγια αν καταλαβαίνω, ιδανικά με συμφέρει να αλλάξω το δίπλωμα μόνο όταν θέλω να έχω πάνω από 25kw (και θα λήξει 13 χρόνια μετά την ανανέωση) ή από το 2020 και μετά (13 χρόνια πριν το 2033), και πηγαίνω στη νέα Α2 έως 35kw, χωρίς να δώσω εξετασεις.
Αλλιώς μένω στα 25kw (συνήθως 250-400 cc max) και λήγει αυτόματα το 2033.

Σωστά? Ευχαριστώ και πάλι

αν οδηγεις μηχανη εως 25kw μην κανεις τιποτα γιατι εισαι καλυμενος! αν θες να οδηγησεις εως 35 kw (yamaha xt ας πουμε) αλλαξε το εντυπο και μπορεις κανονικα! αν αλλαξεις το εντυπο ομως αυτο που θα παρεις θα εχει ισχυ 15 χρονια. αυτο που εχεις ισχυει εως το 2033.

bougas
18/04/2013, 01:23
Χαίρετε διάβασα πολλά από τα μυνήματα σας τα οποία μερικά έχουν πολλές ασάφειες.Σας παραθέτω το link με όλες τις πληροφορίες όσο αναφορά την έκδοση διπλωμάτων για όσους έχουν πάρει διπλώματα τόσο πριν της 19/1/13 όσο και για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα.

http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli-odigon/stadiaki-prosbasi-me-nea-metra.html

¨Οσο αναφορά τον εξοπλισμό όντως πρέπει να τον έχετε εσείς ωστόσο ήδη οι σχολές οδηγών έχουν προμηθευτεί στολές ή τον νοικιάζουν εκτός από μποτάκια τα οποία πρέπει να έχετε εσείς(ένα απλό μποτάκι που απλά να καλύπτει τον αστράγαλο αλλά όχι σπορτεξ)
Οι πληροφορίες από το link ισχύουν και οτιδήποτε άλλο σας πούνε το πιο πιθανό είναι από άγνοια ακόμα και από τους ίδιους τους υπαλλήλους των υπουργείων μεταφορών.

hasteve
18/04/2013, 08:25
Χαίρετε διάβασα πολλά από τα μυνήματα σας τα οποία μερικά έχουν πολλές ασάφειες.Σας παραθέτω το link με όλες τις πληροφορίες όσο αναφορά την έκδοση διπλωμάτων για όσους έχουν πάρει διπλώματα τόσο πριν της 19/1/13 όσο και για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα.

http://www.bougatsas.gr/ypiresies/sxoli-odigon/stadiaki-prosbasi-me-nea-metra.html

¨Οσο αναφορά τον εξοπλισμό όντως πρέπει να τον έχετε εσείς ωστόσο ήδη οι σχολές οδηγών έχουν προμηθευτεί στολές ή τον νοικιάζουν εκτός από μποτάκια τα οποία πρέπει να έχετε εσείς(ένα απλό μποτάκι που απλά να καλύπτει τον αστράγαλο αλλά όχι σπορτεξ)
Οι πληροφορίες από το link ισχύουν και οτιδήποτε άλλο σας πούνε το πιο πιθανό είναι από άγνοια ακόμα και από τους ίδιους τους υπαλλήλους των υπουργείων μεταφορών.

Αγαπητέ φίλε το link που αναφερεσαι θέλει διόρθωση!
Αν ξέρεις αυτόν που το έγραψε χρειάζεται να ξεχωρίσει το Α1 απο το Α σταδιακής που ειναι άλλο πράγμα!
Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνούμε!

whatever
30/05/2013, 22:56
Eπειδή έχω μπερδευτεί,
σχετικά με το όριο ηλικίας..

Δίπλωμα για 125cc βγάζεις στα 17 ή στα 18;

geo_box2
02/06/2013, 22:14
Διπλωμα για 125 στα 18 και εδω στον Βολο ζητανε να φορας ΣΤΟΛΗ?Δεν λεω ειναι ποιο ασφαλες να εισαι με εξοπλησμο αλλα ρε παιδια ΣΤΟΛΗ?ΕΛΕΟΣ

Bradipous
03/06/2013, 11:49

Αν καταλαβα καλα λοιπον εχουμε και λεμε,
εφοσον εισαι 20+ και εχεις το παλιο διπλομα (εως 25κβ) μπορεις να πας και (χωρις εξετασεις) να βγαλεις το νεο εως 35κβ;
και μετα να περιμενεις ως τα 22 για απεριοριστο ή εναλλακτικα να κρατησεις το παλιο (25κβ) και κατευθειαν στα 22 να πας για το απεριοριστο.
Σωστα?

Και για να πας σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια, δινεις εξετασεις;

hasteve
16/06/2013, 09:46
Αν καταλαβα καλα λοιπον εχουμε και λεμε,
εφοσον εισαι 20+ και εχεις το παλιο διπλομα (εως 25κβ) μπορεις να πας και (χωρις εξετασεις) να βγαλεις το νεο εως 35κβ;
και μετα να περιμενεις ως τα 22 για απεριοριστο ή εναλλακτικα να κρατησεις το παλιο (25κβ) και κατευθειαν στα 22 να πας για το απεριοριστο.
Σωστα?

Και για να πας σε οποιαδηποτε αλλη κατηγορια, δινεις εξετασεις;
Ναι σωστά! Αρκεί όταν είσαι πάνω απο 22 να έχεις και το δίπλωμα τουλάχιστον 2 χρόνια!

boogy_man
17/06/2013, 15:04
Πο ρε παιδιά...Τώρα το πήρα πρέφα ότι άλλαξαν οι κανονισμοί και φρίκαρα.Επειδή χάθηκα στο τι ισχύει και στο τι όχι,αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει παρακαλώ.
Έχω βγάλει δίπλωμα <25 KW στις 4.6.2009.Μπορώ,πλέον, με το παράβολο να το αναβαθμίσω σε απεριόριστο ή θα θέλει εξετάσεις κτλπ??Σε περίπου δυο μήνες γίνομαι 25,αν έχει κάποια σημασία η ηλικία..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

makaros33
24/06/2013, 20:40
καλησπέρα

είμαι και εγώ (δύστυχος) ενας ακόμη οδηγός μοτο & κουτι που απλα με αυτο το θεμα ψηλό μπερδεύτηκα

εχω το κλασικό τρίπτυχο ροζέ δίπλωμα με ημερομηνία έκδοσης 21/11/1996 και λίγη 24/05/2043
με αυτο το δίπλωμα οδηγό όπως λέει:
Α/α μοτοσυκλέτες δίκυκλες η τρικικλες
Β/β και επιβατικά μεχρει 3,500 τον και μεχρει 8 θεσεων +την θεση του οδηγού
το ερώτημα μου ειναι το το εξης

οδηγώ ενα kle 500cc ενα παπι 125cc ενα ενα βεσπακι 49cc και συντομα θα ειμαι με ενα παπι 90cc .To δίπλωμα που εχω εγώ τελικά με καλυπτη η οχι????
και το ρωταω γιατι δεν θα ηθελα να το διαπιστώσω σε κάποιο πιθανό μπλόκο

ευχαριστώ εκ των προτέρων

SHOOTER045
24/06/2013, 23:10
εχεις το διπλωμα παλαιου τυπου και απεριοριστων κυβικων
με αυτο οδηγας οποιαδηποτε μοτο κυκλοφοραει,και το 50αρι ακομα ΝΟΜΙΜΑ

makaros33
25/06/2013, 22:42
οκ
και για να σε ευχαριστήσω

τσιμπα και μια κρυα :beer:

SHOOTER045
26/06/2013, 00:45
μολις την ανοιξα :beer: :D

aekexodia
13/07/2013, 17:17
παιδιά έχω κατά μπερδευτεί.. λοιπών αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει. στις 05.05.2011 και 22ετών έβγαλα το μικρό A, με τον παλιό νομο σε 2 έτη δηλαδή 05.05.2013 και 24ετών όπως και είμαι, έβγαζα με χαρτιά και χωρίς εξετάσεις το μεγάλο A δηλαδή το απεριόριστο. τώρα με τους νέους νομους τι γίνετε? την πάτησα? τσάμπα είχα δώσει 400e?!

SHOOTER045
13/07/2013, 23:00
αφου το εβγαλες με το παλιο καθεστως αρα δεν τρεχει τιποτα
για σιγουρια πανε μια βολτα απο συγκοινωνιων και αν ειναι ετσι το σφραγιζεις και φευγεις

GiannisBlessed
18/07/2013, 12:38
παιδιά έχω κατά μπερδευτεί.. λοιπών αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει. στις 05.05.2011 και 22ετών έβγαλα το μικρό A, με τον παλιό νομο σε 2 έτη δηλαδή 05.05.2013 και 24ετών όπως και είμαι, έβγαζα με χαρτιά και χωρίς εξετάσεις το μεγάλο A δηλαδή το απεριόριστο. τώρα με τους νέους νομους τι γίνετε? την πάτησα? τσάμπα είχα δώσει 400e?!

γιατι δεν εβγαλες τοτε το Α κατευθειαν?
νομιζω οτι αφου εκλεισες 2 χρονια με το διπλωμα σου μετα την αλλαγη του νομου δεν εχεις δικαιομαι για αναβαθμιση χωρις εξετασεις.
εχεις ομως δικαιομα καθως εισαι 24 να δωσεις ΞΑΝΑ για απεριοριστο.

aekexodia
19/07/2013, 16:55
γιατι δεν εβγαλες τοτε το Α κατευθειαν?
νομιζω οτι αφου εκλεισες 2 χρονια με το διπλωμα σου μετα την αλλαγη του νομου δεν εχεις δικαιομαι για αναβαθμιση χωρις εξετασεις.
εχεις ομως δικαιομα καθως εισαι 24 να δωσεις ΞΑΝΑ για απεριοριστο.

το θέμα είναι να μην δώσω εξετάσεις.. γιατί θέλει να δώσω πάλι 400e...

aekexodia
19/07/2013, 16:56
αφου το εβγαλες με το παλιο καθεστως αρα δεν τρεχει τιποτα
για σιγουρια πανε μια βολτα απο συγκοινωνιων και αν ειναι ετσι το σφραγιζεις και φευγεις

αυτό θα κάνω..
και ελπίζω να γίνετε. ευχαριστώ

Er3bus
01/05/2014, 21:23
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους! Δίνω τώρα για δίπλωμα Α2 κατηγορίας (μέχρι 35kw) και η ερώτησή μου είναι η εξής. Εγώ θέλω να πάρω το ΧΤ660Χ το οποίο είναι
{(Max Power 33.8 kW / 48 hp @ 6000 rpm) http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xt660x%2004.htm} θα μπορώ να το οδηγήσω ΝΟΜΙΜΑ ή θα έχω πρόβλημα με τον νόμο?

yiannis172
01/05/2014, 21:28
Αν το διπλωμα ειναι μεχρι 35kw και το XTX εχει 33,8,τοτε ειναι ξεκαθαρο οτι εισαι νομιμος.Που μπερδευεσαι ακριβως;

Er3bus
01/05/2014, 21:34
Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Μπερδεύομαι στο ότι είναι έτσι τα πράγματα ή θα πάρω μια μηχανή και δεν θα μπορέσω να την οδηγώ νόμιμα. Π.χ να κοιτάξω για κάτι μικρότερο.

Bradipous
01/05/2014, 21:34
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους! Δίνω τώρα για δίπλωμα Α2 κατηγορίας (μέχρι 35kw) και η ερώτησή μου είναι η εξής. Εγώ θέλω να πάρω το ΧΤ660Χ το οποίο είναι
{(Max Power 33.8 kW / 48 hp @ 6000 rpm) http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_xt660x%2004.htm} θα μπορώ να το οδηγήσω ΝΟΜΙΜΑ ή θα έχω πρόβλημα με τον νόμο?

Καλυτερα τσεκαρε απο το σαιτ της γιαμαχα τα χαρακτηριστικα της μοτο, ειναι πιο αξιοπιστο.
Οτιδηποτε ειναι <35kw και λογο ισχυος προς βαρος <0,2kw μπορεις να το οδηγησεις.

http://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/adventure/xt660x.aspx?view=featurestechspecs

yiannis172
01/05/2014, 21:42
Καλυτερα τσεκαρε απο το σαιτ της γιαμαχα τα χαρακτηριστικα της μοτο, ειναι πιο αξιοπιστο.
Οτιδηποτε ειναι <35kw και λογο ισχυος προς βαρος <0,2kw μπορεις να το οδηγησεις.

http://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/adventure/xt660x.aspx?view=featurestechspecs

Το XTX αποτι βλεπω τα πληρει και τα 2.

Er3bus
01/05/2014, 21:44
Καλύτερα τσέκαρε από το σαιτ της γιαμαχα τα χαρακτηριστικα της μότο, είναι πιο αξιόπιστο.
Οτιδήποτε είναι <35kw και λόγο ισχύος προς βάρος <0,2kw μπορείς να το οδηγήσεις.

Τώρα με μπέρδεψες περισσότερο. έστω ότι η μηχανή είναι 35kw (εγώ κοιτάζω για μοντέλο 2004-2005) αυτή που λες εσύ είναι 2014? μπορεί να της αύξησαν την ιπποδύναμη? και πες ότι είναι ακριβός 35kw αυτό το "λόγος ισχύος προς βάρος <0,2kw πώς το βγάζω για να δω εάν μπορώ να την οδηγήσω νόμιμα ?

Bradipous
01/05/2014, 22:02
Τώρα με μπέρδεψες περισσότερο. έστω ότι η μηχανή είναι 35kw (εγώ κοιτάζω για μοντέλο 2004-2005) αυτή που λες εσύ είναι 2014? μπορεί να της αύξησαν την ιπποδύναμη? και πες ότι είναι ακριβός 35kw αυτό το "λόγος ισχύος προς βάρος <0,2kw πώς το βγάζω για να δω εάν μπορώ να την οδηγήσω νόμιμα ?

Απο οτι θυμαμαι μεχρι πριν 1-2 χρονια ηταν λιγο πανω απο τα 35κβ (νομιζω 35,3) και φανταζομαι λογω των νεων διπλωματων εγινε αυτη η αλλαγη, οποτε δεν ξερω τι παιζει με τα προηγουμενα μοντελα. Αυτο που εχεις να κανεις ειναι να ελεγξεις τι γραφει η αδεια της μοτο.

λογος ισχυος προς βαρος = ισχυς (kw) / βαρος

35 / 186 = 0,188...

railDG
02/05/2014, 18:38
Να κάνω μια ερώτηση κι αν βρίσκομαι σε λάθος θέμα ή έχει απαντηθεί νωρίτερα παραπέμψτε με αλλού.
Μπορώ να βγάλω για μηχανάκι χωρίς να δώσω εξετάσεις;Μου είχαν πει ότι αν πάρεις αυτόματο δεν χρειάζεται να δώσεις,απλά το αγοράζεις και πληρώνεις κάτι παράβολα.Γνωρίζετε μήπως τι ισχύει αυτό το διάστημα;

drspeed
02/05/2014, 19:28
φοργκετ ιτ!!!!
Δήπλωμα για τα πάντα!
Γίναμε Ευρώπη

railDG
04/05/2014, 16:35
Και για 50ράκι;

drspeed
04/05/2014, 17:11
για τα πάντα!!!
http://drivingschool.gr/diplomata/

kalisperis
06/02/2015, 23:36
Γεια σας παιδια, συγνωμη για το ξεθαψιμο του topic αλλα δεν ηθελα να κανω καινουριο.
Ειμαι 23 χρονων και θελω να βγαλω διπλωμα.. Εχω αυτοκινητου κατηγοριας Β και ειχα βγαλει στα 16 μου για μοτοποδηλατο το οποιο το εχω ακομα.
Διαβαζω οτι για να βγαλω διπλωμα ανεξαρτητου κυβισμου (Α) πρεπει να εχω κλεισει τα 24 (τα οποια κλεινω το Σεπτεμβρη). Επειδη ομως το χρειαζομαι αμεσως, φανταζομαι οτι πρεπει να βγαλω κατηγοριας Α2. Η ερωτηση μου ειναι: Η Α2 θα γινει Α στα 25 μου αμα τη βγαλω τωρα; Η μπορω να βγαλω την Α2 τωρα και οταν κλεισω τα 24 να την αλλαξω παλι;

Ευχαριστω πολυ.

theo92
08/02/2015, 21:45
Ναι σωστά! Αρκεί όταν είσαι πάνω απο 22 να έχεις και το δίπλωμα τουλάχιστον 2 χρόνια!

δλδ αν εχω 4 χρονια το διπλωμα με 25kw και ειμαι πανω απο 22 χρονων μπορω να το αλλαξω σε απεριοριστο? μπορειτε να μου βρειτε το νομο που το λεει αυτο ρε παιδια γτ εγω οπου εχω ψαξει δεν το βρισκω..

hasteve
08/02/2015, 22:36
Γεια σας παιδια, συγνωμη για το ξεθαψιμο του topic αλλα δεν ηθελα να κανω καινουριο.
Ειμαι 23 χρονων και θελω να βγαλω διπλωμα.. Εχω αυτοκινητου κατηγοριας Β και ειχα βγαλει στα 16 μου για μοτοποδηλατο το οποιο το εχω ακομα.
Διαβαζω οτι για να βγαλω διπλωμα ανεξαρτητου κυβισμου (Α) πρεπει να εχω κλεισει τα 24 (τα οποια κλεινω το Σεπτεμβρη). Επειδη ομως το χρειαζομαι αμεσως, φανταζομαι οτι πρεπει να βγαλω κατηγοριας Α2. Η ερωτηση μου ειναι: Η Α2 θα γινει Α στα 25 μου αμα τη βγαλω τωρα; Η μπορω να βγαλω την Α2 τωρα και οταν κλεισω τα 24 να την αλλαξω παλι;

Ευχαριστω πολυ.
πρέπει να περάσεις την άδεια μοτοποδηλάτου που έχεις στο δίπλωμα του αυτοκίνητου και όταν έχεις περάσει τα 24 κανε αίτηση για χορήγηση διπλώματος Α κατηγορίας που οδηγάς τα πάντα και τελείωσες.αν βγάλεις Α2 πρέπει να ξαναδώσεις εξετάσεις με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Καμιά μετατροπή δεν είναι εφικτή πλέον με το νέο σύστημα.

hasteve
08/02/2015, 22:47
δλδ αν εχω 4 χρονια το διπλωμα με 25kw και ειμαι πανω απο 22 χρονων μπορω να το αλλαξω σε απεριοριστο? μπορειτε να μου βρειτε το νομο που το λεει αυτο ρε παιδια γτ εγω οπου εχω ψαξει δεν το βρισκω..

http://www.yme.gr/index.php?tid=884
άρθρο 3 παράγραφος 1
αν έχεις ημερομηνία ενάρξεως της άδειας οδήγησης πριν την 19/01/2011 τότε το δίπλωμα σου είναι ήδη καταχωρημένο ως Α και με μια απλή αλλαγή εντύπου παίρνεις το Α (ανεξάρτητα κυβικά). σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να ξαναδώσεις εξετάσεις μετά τα 24.

pougka
05/03/2015, 14:01
Καλησπερα, εβγαλα διπλωμα οδηγησης μηχανης 14.12.2010 το διπλωμα Α1 σε ηλικια 18 ετων.
με την καινουργια νομοθεσια μπορω να κανω επεκταση μονο σε Α2 η επειδη εχω βγαλει διπλωμα πριν απο το 2013 μπορω να το κανω κατευθειαν Α?
Επισης αν μπορω να το κανω κατευθειαν Α πρεπει να περιμενω να γινω 24 η μπορω και τωρα που ειμαι 22 στα 23? Ευχαριστω

Μανολης67
29/03/2015, 20:31
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από madtank
[B]

Το διπλωμα σου ισχυει κανονικα για ολες τις μοτοσυκλετες αυτο που αναφερεται παραπανω ειναι Α1 εσυ εχεις Α !!!!

Αν ομως καταλαβα καλα εσυ εχεις το παλαιο κοκκινο βιβλιαρακι σαν αδεια οδηγησης το οποιο εχει ισχυ μεχρι τα 65 χρονια σου !!
αν συνχρονως εχεις και αδεια οδηγησης παλαιου τυπου αυτοκινητου πιθανον να αντιμετωπισεις προβλημα αν θελεις περετερω πληροφοριες στειλε mail γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα!!:) :) :)

Ειχα και εγώ την παλιά, κόκκινη άδεια οδήγησης, για αυτοκίνητο Β και μοτοσυκλέτας, πήγα στο συγκοινωνιων και μου έβγαλαν καινούργια......άδεια, δεν μου ζήτησαν τίποτα άλλο, μόνο φωτό διαβατηρίου και παράβολα...

p2panoulis
20/07/2015, 10:11
σκαλιζω να δω αν καταλαβα σωστα και να μην τρεχω στο υπουργειο.
λοιπον εχω το διπλωμα α το μικρο απο 5-2005. μπορω με ενα παραβολο των 30 ευρω να το κανω απεριοριστο?
επισης επειδη τωρα βγαζω διπλωμα γ κατηγοριας μπορω να τα ανανεωσω ταυτοχρονα? και αν ναι τι πληρωνω γι αυτο?

leftos
20/07/2015, 16:41
Μαλλον μπορεις αλλα για να εισαι σιγουρος μονο υπουργειο.
Ακομα και οι σχολες εχουν χασει την μπαλα με τις αλλαγες που εχουν γινει ολα αυτα τα χρονια.
Θα κανεις και την αιτηση για το μηχανακι οταν δωσει για το φορτηγο για να βγει ετοιμο μια και καλη.

p2panoulis
20/07/2015, 20:24
αρα υπουργειο να ειμαστε κ σιγουροι!! ευχαριστω :beer: :beer:

Shazam
10/08/2015, 20:54
Λοιπόν, ανανέωσα το δίπλωμα σήμερα. Το μετατρέπω δηλαδή, από Α1 σε Α2 (ανεξάρτητο). Βάση Μηχανολογικού Γραφείου, άρα βάση Υπουργείου μεταφορών αυτά που χρειάζονται είναι :

1. Αίτηση που παίρνεις από το Μηχανολογικό Γραφείο (του εκάστοτε νομού που υπάγεσαι)
2. Μια (1) φωτογραφία τύπου Διαβατηρίου
3. Παράβολο των 30 ευρώ ( που είτε βρίσκεις σε ένα ΚΕΠ, είτε εκτυπώνεις εσύ online από το taxis ). Το παράβολο αυτό το πληρώνεις σε οποιαδήποτε τράπεζα.
4. Φωτοτυπία του παλιού Διπλώματος και της Ταυτότητας.

Η ημερομηνία παραλαβής του καινούργιου (πλαστικοποίηση) και ανανεωμένου (ανεξάρτητης κατηγορίας) είναι 3,5 περίπου μήνες μετά.

-Η διαδικασία έγινε: Αύγουστο 2015-

leftos
11/08/2015, 07:44
Δεν ειναι για ολους ιδιο εχει σημασια ποτε εβγαλες το Α1.
Απο χρονια σε χρονια αλλαζαν τα πραγματα.

gerokost
15/03/2017, 08:26
Καλημέρα παίδες, αν και παλιό το θέμα, γράφω γιατί έχω μπερδευτεί.
Έβγαλα το δίπλωμα για μηχανάκι (παπί, Α1) τον 6ο του 2000.
Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το κάνω Α2 με μία δήλωση και μόνο ?

Red Rider
15/03/2017, 10:26
Πρέπει να δώσεις και οδήγηση ξανα.
Αν το δίπλωμα είχε βγει μεταγενέστερα,που άλλαξε ο νομος,θα το έκανες μεγάλο με 1 παράβολο μόνο..
Εγώ με Α1 που έβγαλα το 2001,ξανά έδωσα οδήγηση για το μεγαλο διπλωμα.
Η γυναίκα μου με πολύ νεοτερο Α1,το επεκτείνει μόνο με το παράβολο....

Panos76
15/03/2017, 11:11
Η γυναίκα μου με πολύ νεοτερο Α1,το επεκτείνει μόνο με το παράβολο....

Αρκεί να είναι Α1 με συμπλέκτη σωστά;

Red Rider
15/03/2017, 16:53
Αρκεί να είναι Α1 με συμπλέκτη σωστά;

Το Α1 τότε δεν όριζε συμπλεκτες και λοιπές χαζές υπακατηγοριες.
Έλεγε μόνο μέχρι 34 άλογα αν θυμάμαι καλα.

teo_g7
04/05/2017, 10:46
Ωραίο, ολοκληρωμένο ποστ. ^^ Στην "υποδύναμη" μας τα χάλασες λίγο, αλλά οκ.

Σχετικά με το παραπάνω, είχα κι εγώ την ίδια εντύπωση, αλλά κάπου διάβασα ότι στο ΦΕΚ αναφέρεται ως "βάρος" το μεικτό βάρος μοτοσικλέτας/αναβάτη.

Λέγε τωρα;Δε μπορεί να είμαστε τόσο για τον πούτσο;Δηλαδή βγάνει τη πλάστιγγα το όργανο και σου λέει ανεβείτε να δω κατι;;;;
Ήταν ήδη αστεία η κατηγοριοποίηση με την ιπποδύναμη μιας και οι άδειες δεν την αναφέρουν (οι παλιές τουλάχιστο, δεν ξέρω οι καινουργιες) αλλά αυτό παραπαει...

BLiTzER
04/05/2017, 10:53
Άρθρο 2
(παρ. 1,2,3,4 του άρθρου 4, άρθρο 7 και άρθρο 12 Οδηγίας 2006/126/ΕΚ) Ορισμοί

....

στ) «Μέγιστος λόγος ισχύος προς βάρος»: Αναφέρεται στις μοτοσικλέτες και είναι ο λόγος, ισχύς
προς βάρος, όπου:
Ισχύς είναι η μέγιστη καθαρή ισχύς (σε kW), η οποία ορίζεται με την έγκριση τύπου της μοτοσικλέτας και
Βάρος, είναι η αριθμητική τιμή της μάζας της μοτοσικλέτας, σε κατάσταση λειτουργίας, με οδηγό (σε kg).
ζ) Όπου στο διάταγμα αυτό αναφέρεται μάζα, το μέγεθός της, αριθμητικά, είναι το ίδιο με το βάρος του μηχανοκίνητου οχήματος.

http://www.esd.gr/nomika-nea/item/2004-allages-sta-diplomata-odigisis-pd-51-2012-fek

You're welcome.

AristidisZ
04/05/2017, 11:16
Αυτό παίζει να είναι είτε μλκια από την ΕΕ είτε μλκία από το μεταφραστή

Αξίζει να ψάξουμε να βρούμε το πρωτότυπο άραγε ;

VANDA
04/05/2017, 11:46
Μπορεί να εννοείται ότι το βάρος ατόμου υπολογίζεται στα 75 κιλά. Όπως στα ασανσέρ. :look:

BLiTzER
04/05/2017, 11:52
γ. Κατηγορία Α2:
Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας.

Έστω το πιο δυνατό μηχανάκι της κατηγορίας, δηλαδή 35 kW, τότε πρέπει το βάρος να ξεπερνάει τα 170kg για να βρισκόμαστε εντός ορίου. Δεδομένου ότι τα μηχανάκια της κατηγορίας βρίσκονται στα 150-160kg, πρέπει ο αναβάτης να είναι τουλάχιστον 20 κιλά για να είναι νόμιμος. Οπότε μάλλον δε χρειάζονται τα μπιφτέκια.

giorgosiraklio
17/06/2018, 20:02
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή δε μπορώ να βγάλω άκρη, αν Μπορεί κάποιος ας απαντήσει. Έχω δίπλωμα από το 2000 έως 25 kw. Έχει γίνει αυτόματα επέκταση σε απεριοριστο ή πρέπει να δώσω ξανά εξετασεις;

sanctusan
17/06/2018, 20:10
εγώ το έκανα πριν 10 χρόνια αλλά δεν έγινε μόνο του. πήγα στο υπουργείο και μου αλλάξανε το δίπλωμα. δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά δεν γίνετε αυτόματα. πρέπει να πας εκεί. Καινούργιες φωτογραφίες και το παράβολο, είχα πληρώσει σίγουρα τότε αλλά σε 15 λεπτά ήμουν έτοιμος.

o_gavros
03/06/2019, 18:10
έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία απο αντικατάσταση διπλώματος σε νέου τύπου (σαν πιστωτική), να μου πει πόσο περίπου χρόνο τους παίρνει για να το εκδώσουν;
Στο μεσοδιάστημα πως πάει η φάση; κυκλοφορείς με το παλιό χάρτινο ροζ φύλλο;

leftos
03/06/2019, 19:23
Εγω αλλάζω κάθε 5 χρόνια ( λόγω γ κατηγορίας ) απλά πάς πρίν την λήξη καταθέτεις χαρτία σου δίνουν ένα χαρτί οτι έχεις καταθέσει και καμία βδομάδα θέλει παραδίδεις το παλιό και πέρνεις το καινούργιο.
Αντε τώρα να καθηστερήσουν λίγο παραπάνω λόγω που δεν έδιναν εξετάσεις στα υπουργεία και έχει μαζευτεί ένας όγκος. Αλλά σε καλύπτει κανονικά ακόμα και να έχει λήξει αφού έχεις κάνει την αίτηση.

o_gavros
03/06/2019, 22:05
Οχι δεν με κατάλαβες.
Δεν λήγει το δίπλωμα μου.
Απλώς αναρωτιέμαι πόσο χρόνο χρειάζεται για να το αλλάξω με το νέου τύπου αν θελήσω.