PDA

View Full Version : ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σελίδες : 1 2 3 [4]

leftos
04/06/2019, 07:35
Μια βδομάδα μας έπαιρνε όλη η διαδικασία.
Φαντάζομαι όμως οτι παίζει ρόλο και το υπουργείο αλλά και το θέμα που υπάρχει με τις εξετάσεις τόσο καιρό οτι θα έχει μαζευτεί κάποιος όγκος και μπορεί να πάει πιο πίσω.

leo1964
04/06/2019, 12:56
Οχι δεν με κατάλαβες.
Δεν λήγει το δίπλωμα μου.
Απλώς αναρωτιέμαι πόσο χρόνο χρειάζεται για να το αλλάξω με το νέου τύπου αν θελήσω.

Εγώ έκανα όλη την διαδικασία στην Κέρκυρα,μου είπαν γύρω στο 6άμηνο

o_gavros
04/06/2019, 14:35
Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας.
Εν συνεχεία, διαπιστώνει κανείς το μπάχαλο της Ελληνικής πραγματικότητας.
Δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά ο πολίτης ούτε κάτι τόσο απλό.
Όλα στον αέρα και στο "θα δούμε", εκτός κι αν βάλεις "διεκπεραιωτή" όπου εκεί ως δια μαγείας δουλεύει το πράμα.
Παίρνω απο το πρωί τηλέφωνο στην οικεία Διεύθυνση Μεταφορών μπας και πάρω επίσημη ενημέρωση αλλά μάλλον ξύνονται πολύ σκληρά για να σηκώσουν το τηλέφωνο.

McGyver
04/06/2019, 14:38
http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?sid=760

o_gavros
04/06/2019, 14:43
ρε συ μαγκάηβερ, μερικές ερωτήσεις.
α)πως έψαξες για αυτό το λινκ; εννοώ ότι έγραψα κι εγω διαφορα στο γκουγκλ αλλά αυτη τη σελίδα δεν την εμφάνισε στα αποτελέσματα. Βρήκα μια σελίδα κάποιου ΚΤΕΟ νομίζω που περιέγραφε τα ίδια αλλά έλεγε και για το σχετικό καπέλο της αμοιβής τους.
β)απο το λινκ αυτό δεν προκύπτει η απαιτούμενη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Dennis-
04/06/2019, 21:40
Αν σε βοηθαει πριν γινει αυτο το μπαχαλο του τωρα ειχα δωσει 60 ευρο,ξανα φωτογραφιες διαβατηριου και περιμενα 2 μηνες περιπου

katsar
08/06/2019, 10:11
Εν συνεχεία, διαπιστώνει κανείς το μπάχαλο της Ελληνικής πραγματικότητας.
Όλα στον αέρα και στο "θα δούμε"

Λίγο οφτοπικ Κ. Γενικέ Διευθυντά ,σε δικιά μου περίπτωση με την άδεια,όταν έγινε η μεταβίβαση δεν είχαν τα πράσινα και μου έδωσαν ένα χαρτί Α4.
Ξαναπήγα μετά από μήνες,δεν είχαν και πάλι.
Ξαναπήγα μετά από μήνες,έλειπε ο ''υπεύθυνος'',κανείς δεν ήξερε κάτι,(αποκλείεται,απλά δεν είχαν όρεξη να ασχοληθούν).
Ε,δεν ξαναπήγα και έμεινα με την κόλα χαρτί,κααααααποια στιγμή ίσως ξαναπάω :zzz:

leftos
08/06/2019, 12:18
Οπως γράφει και σε άλλο τοπικ ένας υποψήφιος
"Εξ αιτιας των απεργιων εξεταστων κλπ πληροφορηθηκα οτι θα εχω στα χερια μου το διπλωμα σε 4 μηνες "
Οπότε μάλλον το εξάμηνο είναι στο πλάνο!

o_gavros
12/06/2019, 14:57
Λίγο οφτοπικ Κ. Γενικέ Διευθυντά ,σε δικιά μου περίπτωση με την άδεια,όταν έγινε η μεταβίβαση δεν είχαν τα πράσινα και μου έδωσαν ένα χαρτί Α4.
Ξαναπήγα μετά από μήνες,δεν είχαν και πάλι.
Ξαναπήγα μετά από μήνες,έλειπε ο ''υπεύθυνος'',κανείς δεν ήξερε κάτι,(αποκλείεται,απλά δεν είχαν όρεξη να ασχοληθούν).
Ε,δεν ξαναπήγα και έμεινα με την κόλα χαρτί,κααααααποια στιγμή ίσως ξαναπάω :zzz:

Καταρχάς ένα ξεκαθάρισμα, η μαρκίζα δε γράφει Γενικός Διευθυντής, το ωμέγα δεν είναι εκεί τυχαία, μη μπερδεύεστε :D

Αυτό που λες με τις άδειες σε μπακαλόχαρτο Α4 ήταν μια περίοδος προ 7ετίας, πολύ σοβαρής οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού που είχε ως αποτελεσμα να τελειώσει το πράσινο χαρτόνι και ως απολύτως φερέγγυος αγοραστής που είναι, το σαμποτάρανε τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον κλάδο και είχαν την απαίτηση να πληρωθούν για τα προϊόντα που παραδίδουν (λέγε με χαρτόνι).

Το ίδιο μπακαλόχαρτο μου δώσανε και μενα και το κράτησα κάνα δίχρονο προτού αρχίσει να ξαναδουλεύει (μερικώς) το σύστημα.

Τωρα όσο για το αρχικό ερώτημα, μου μένει μόνο η απορία για το τι γίνεται αφού καταθέσεις για το νέο τύπου.
Σου δίνουν κάποιο χαρτι ως βεβαίωση ή κρατας το παλιό ροζ μέχρι να βγει το νέο "πλαστικό";

billy84
12/06/2019, 16:35
Καταρχάς ένα ξεκαθάρισμα, η μαρκίζα δε γράφει Γενικός Διευθυντής, το ωμέγα δεν είναι εκεί τυχαία, μη μπερδεύεστε :D

Αυτό που λες με τις άδειες σε μπακαλόχαρτο Α4 ήταν μια περίοδος προ 7ετίας, πολύ σοβαρής οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού που είχε ως αποτελεσμα να τελειώσει το πράσινο χαρτόνι και ως απολύτως φερέγγυος αγοραστής που είναι, το σαμποτάρανε τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον κλάδο και είχαν την απαίτηση να πληρωθούν για τα προϊόντα που παραδίδουν (λέγε με χαρτόνι).

Το ίδιο μπακαλόχαρτο μου δώσανε και μενα και το κράτησα κάνα δίχρονο προτού αρχίσει να ξαναδουλεύει (μερικώς) το σύστημα.

Τωρα όσο για το αρχικό ερώτημα, μου μένει μόνο η απορία για το τι γίνεται αφού καταθέσεις για το νέο τύπου.
Σου δίνουν κάποιο χαρτι ως βεβαίωση ή κρατας το παλιό ροζ μέχρι να βγει το νέο "πλαστικό";

Και εγώ την ίδια απορία έχω γιατι θα ήθελα και εγώ να βγάλω το νέου τύπου.Εχω την αίσθηση οτι ως συνήθως για να γίνει σβέλτα η δουλειά θα χρειαστούμε ''διεκπεραιωτή''...

Αυτό το ''σε 4 μήνες'' ή ''6 μήνες'' ταράζει τα νεύρα μου μόνο που το διαβάζω.

o_gavros
12/06/2019, 16:55
Εγώ να δεις πως ταράζομαι με τον "διεκπεραιωτή"...

leftos
12/06/2019, 17:35
Ακομα και να έχει λήξει κρατάς το ληγμένο και ισχύει κανονικά δεν αλλάζει ο αριθμός του διπλώματος μόνο το "χαρτι " αλλάζει.
Κρατας το παλίο και μόλις είναι έτοιμο πάς και δίνεις το παλιό και πέρνεις το καινούργιο.
Το μόνο θέμα είναι οτι θα αργήσει δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην δικιά σου κυκλοφορία.

George6633
25/08/2019, 14:59
Καλησπέρα...Καλώς σας βρίσκω παιδιά,έχω μια απορία που δεν ξέρω αν την γραφω στο σωστό μέρος ή αν έχει ερωτηθεί ξανά.Εχω δίπλωμα για 125cc και σε λίγες μέρες ξεκινάω μαθήματα για να δώσω το απεριόριστο.Στο τωρινό μου δίπλωμα γράφει περιορισμό 78 που διάβασα ότι είναι ο συμπλέκτης.Αν αγοράσω ένα 125αρι yamaha ybr που είδα και με σταματήσουν πριν βγάλω το δίπλωμα,ποια είναι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται;

BLiTzER
25/08/2019, 15:01
Στο τωρινό μου δίπλωμα γράφει περιορισμό 78 που διάβασα ότι είναι ο συμπλέκτης.Αν αγοράσω ένα 125αρι yamaha ybr που είδα και με σταματήσουν πριν βγάλω το δίπλωμα,ποια είναι η μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται;

Δεν έχεις το κατάλληλο δίπλωμα = δεν έχεις δίπλωμα (το οποίο σημαίνει επίσης ότι δεν έχεις ασφάλιση).

George6633
25/08/2019, 15:23
Κατάλαβα.Θέλω να πάρω κάτι με συμπλέκτη να το μάθω πιο άνετα μαζί με τα μαθήματα παράλληλα αλλά οκ θα περιμένω για το δίπλωμα. Ευχαριστώ

BLiTzER
25/08/2019, 15:28
Κατάλαβα.Θέλω να πάρω κάτι με συμπλέκτη να το μάθω πιο άνετα μαζί με τα μαθήματα παράλληλα αλλά οκ θα περιμένω για το δίπλωμα. Ευχαριστώ

Καλύτερα να κάνεις λίγη υπομονή ή απλά να κάνεις περισσότερα μαθήματα, αν νομίζεις ότι τα χρειάζεσαι, παρά να οδηγήσεις χωρίς - κατάλληλο - δίπλωμα. Σε μια στιγμή μπορεί να βρεθείς να τρέχεις για μια ζωή.

George6633
25/08/2019, 19:11
Ισχύει αυτό που λες,έχω βρει μια καλή ευκαιρία (στα μάτια μου τουλάχιστον) και είπα να κάνω την αρχή αλλά όχι και να βρούμε κανέναν μπελά δεν το θέλω.Καλύτερα υπομονή.

o_gavros
08/11/2019, 19:13
Μια ενημέρωση για όποιον ενδιαφέρεται, αφού τελικά αναγκάστηκα να προχωρήσω σε έκδοση νέου διπλώματος, καθώς μου ψειρίσανε το παλιό μαζί με ταυτότητα,κάρτες,κλπ.
συνολικά θέλουν:
- πρωτότυπη άδεια οδήγησης (σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω φθοράς)
- 69€ για 3 παράβολα (30 απώλειας, 30 εκτύπωση νέου, 9,02 χαρτόσημο- ναι όπως το ακούτε, χαρτόσημο, το οποίο είναι σε μορφή ηλεκτρονικού παραβόλου, ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου) τα οποία μπορεί ο καθένας να τα βρει,να τα τυπώσει και να τα πληρώσει μέσω ιντερνετ.
- μία φωτό διαβατηρίου (χωρίς γυαλιά). έχουν συγκεκριμένα σπεξ αυτες οι φωτό και συνήθως τα φωτογραφεία τις βγάζουν σε 5αδα.
- χαρτί απώλειας απο αστυνομία. Αυτό ίσως και να μην χρειάζεται γενικά. Εγω το έβγαλα καθως μου τα πήραν όλα και έπρεπε να περάσω απο την ασφάλεια για να δηλώσω την απώλεια, προτού μπορέσω να βγάλω νέα ταυτότητα.
Εναλλακτικά εντυπο υπ. δήλωσης "Μ70" όπως το έχουν στην υπηρεσία μεταφορών.
- Αυτό το έντυπο (https://www.diekpereoseis.gr/images/entypa/Aitiseis/Aitisi-ektiposis-adeias-odigisis.pdf) συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο εντός πλαισίου
- και αυτή την δήλωση (https://www.diekpereoseis.gr/images/entypa/Aitiseis/Entypo%20M68.pdf) συμπληρωμένη
- και ένα σκάρτο δίμηνο αναμονή. Συγκεκριμένα η κυρία μου είπε έλα μετά τις γιορτές να το πάρεις.

MAIK72
08/11/2019, 19:26
:uplate: και ακύρωση πιστωτικών!Τις βγάζουν αμέσως αυτές? Ελπίζω να ξεμπεδρέψεις σύντομα(σχετικο κι αυτό..) . Πακέτο ... :(

νεοσσός
12/11/2019, 20:41
Επίσης να ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό τράπεζες, εφορία και όποιον άλλο οργανισμό ή υπηρεσία θεωρείς κρίσιμο, για την απώλεια της ταυτότητας και την έκδοση νέας.

Για μελλοντική χρήση από άλλον άτυχο, διότι 4 μέρες μετά είναι πολύ αργά: Οι κάρτες πρέπει να ακυρώνονται το συντομότερο δυνατό. Τα κλεφτρόνια έχουν κυκλώματα διακίνησης και ξεπλύματος χρήματος, που σου εξαντλούν το όριο αγορών μέσα σε δύο ώρες από τη χρονική στιγμή της κλοπής, χωρίς να κινδυνεύουν να ταυτοποιηθούν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

o_gavros
12/11/2019, 20:53
Ακύρωση καρτών έγινε άμεσα. Την εφορία δεν την σκέφτηκα να πω την αλήθεια, θα το φροντίσω όμως,θενξ.
Ταυτότητα πλέον βγάζεις σε δεκα λεπτά αν έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αναλογιζόμενος τι είχα τραβήξει πριν 12 χρόνια για να βγάλω, αυτη που βαλανε και λατινικά γράμματα τότε, αυτή τη φορά ήταν αστεία εύκολο. Επιτέλους!
Δίπλωμα, όπως τα γράφω παραπάνω. Υποθέτω ότι αν δεν είχε προηγηθεί η παρατεταμένη απεργία, μπορεί να το ετοιμαζαν και νωρίτερα.

Εdit: με μεγάλη εκπληξη διαπίστωσα ότι με την έκδοση νέας ταυτότητας, ενημερώθηκε αυτόματα και η Εφορία μέσω των αντιστοιχων μητρώων! Μου εστειλαν και μήνυμα στο taxis! Ελβετία και λίγα λέω :p

R1D3R
19/03/2020, 22:42
Γειά σας θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχω δίπλωμα Α1 και έχω δώσει με παπάκι, αλλά δεν αναγράφετε πάνω στο δίπλωμα ο κωδικός 78, αν μπορώ να οδηγήσω με συμπλέκτη. Ο κωδικός 78 από ότι έχω διαβάσει σε περιορίζει σε αυτόματο μόνο, υπάρχει περίπτωση να μην έχει περαστεί στο δίπλωμα; Και αν ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ για να μου πούνε σίγουρα τι ισχύει.

SoR
20/03/2020, 12:03
μου φαίνεται παράξενω να διαχωρίζονται σε σε "αυτόματα" ή "με συμπλέκτη".

πρέπει να χωρίζονται σε kw.... αυτό κοίτα

R1D3R
21/03/2020, 10:11
Αν κατάλαβα καλά λέτε για τα kw η τα cc που λένε σαν περιορισμό.
Από ότι έχω διαβάσει για το Α1 πρέπει να ισχύουν και τα δύο για να είσαι καλυμμένος.
Τώρα για το αυτόματο και με συμπλέκτη το είχα διαβάσει αλλά δεν έχω δει κάποιο θέμα τόσο πρόσφατα. Και δεν είχα δει πουθενά το παπάκι που συγκαταλέγεται.
Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως!

A-nik-i
21/05/2020, 17:54
Καταλαβαίνω οτι το thread είναι γενικών ερωτήσεων γύρω από τα διπλώματα οπότε ρωτώ. Ο αδερφός μου έχει 2 χρόνια το Α2 δίπλωμα. Ξέρει κανείς τί περιλαμβάνει η αναβάθμιση σε Α; Δίνει θεωρία; Δίνει οδήγηση; Πρέπει να κάνει ώρες μαθημάτων; Ευχαριστώ