View Full Version : Αλλαγή Λωρίδας, spamm (Σε Είδα..)
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Κωστα η ουσια ειναι μια και στις δυο περιπτωσεις.ΠΡΕΠΕΙ να προσεχουμε και να προβλεπουμε τις κινησεις οσων βρισκονται γυρω μας ΟΤΙ οχημα κι αν οδηγαμε.Δεν υπαρχει αλανθαστος οδηγος.Υπαρχει καλος και κακος οδηγος.Το μεσον ειναι αδιαφορο μαλλον.
και καπου εδω με αυτο το ποστακι δραττομαι της ευκαιριας να ξαναθυμισω αυτο το θρεντακι (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=53592&perpage=15&pagenumber=1) μια και θεωρω πολυ πιο αξιολογη την προσπαθεια να ειμαστε ασφαλεις απο το να τρωμε τα μουστακια μας.
:wave2:
la_villa
21/04/2009, 22:43
Πανο ξεκολα.Ο τυπος με το τουτου θα εκανε το ιδιο και σε σενα αν περναγες με 60.Θα εβγαινε και θα σου εκοβε το δρομο,η θα στεκοταν στη μεση η θα σε επαιρνε παραμαζωμα.Ειναι το ιδιο επικινδυνος με τον κ@υλογκαζο των 250 χλμ.
αχταρμα τα κάνετε για να βγάλετε σώνει και καλά αποκλειστικά υπαίτιο των κουτάκια...
αν πήγαινε με 60 η μοτο ΟΤΑΝ βγήκε το τουτού θα είχαν μια απόσταση 300 μέτρων ...όχι μόνο δεν υπήρχε περίπτωση σύγκρουσεις αλλά ούτε σε άλλο σύμπαν δεν θα γινόταν...
όπως είπε και ο δικηγόρος ισχύει....
σε αντίστοιχη πειπτωση που γνωρίζω αμάξι έστριψε σε δρόμο και απο το άλλο διάζωμα ερχόταν μοτοσυκλέτα με ταχύτητα >150χλμ όπως έγινε γνωστό...
λοιπόν το παληκάρι με την μηχανή ο Θεος να τον συγχωράει εκεί που βρίσκεται και ο οδηγός του αυτοκινήτου κυκλοφορέι κανονικά γιατι αθωώθηκε...
ο δρόμος όπως και στο βιντεακι στο σημείο είχε μια μικρή μεν καμπή αλλά κ πάλι ορατότητα είχε...
εντάξει παιδιά όλοι μας οδηγάμε μηχανές και κάνουμε μαλακίες αλλά καλό είναι να ημαστε κ αντικειμενικοί...αυριο μπορεί να δούμε φίλος μας να κάνει αντίστοιχη παπαρια με αυτόν στο βιντεάκι κ να ζητάει και τα ρέστα...καλό θα είναι να του δώσουμε μια σωστή γνώμη κ όχι να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό του είμαι ο γ#@μιας των δρόμων κ πάντα φταίνε οι άλλοι
la_villa
21/04/2009, 22:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
αυτο που προσπαθω να πω, ειναι οτι το αμαξι δε μπορεσε λογο της ταχυτητας της μοτο να καταλαβει ποσο γρηγορα θα πλησιαζε, γιατι στη διασταυρωση το μονο που ειδε ηταν ενα φαναρακι να πλησιαρει απο πολυ μεγαλη αποσταση...
δεν ηθελε να του κοψει τη φορα ουτε να τον σκοτωσει, απλα δε μπορεσε να καταλαβει ποσο γρηγορα πλησιαζε...
ακριβως αυτό...
ο κουτάκιας είναι αδύνατο να αντιληφθεί την ταχύτητα μιας μοτοσυκλέτας...κ λόγω εμπειρίας και μόνο...
βλέπει ενας φως 500 μετρα μακρια....αδυνατώντας να καταλάβει τα 240 χλμ της μηχανης -και δεν φταίει σε αυτό,λογικό είναι- βγαίνει....
τελος ΑΝ ο αναβάτης γνώριζε ότι στο σημείο αυτό έχει διαστάυρωση και δεν κατέβασε μόνος του ρυθμό -δεν λέμε να πεσει στα 70χλμ - πρόκειται για μεγάλο ΜΑΛΑΚΑ...
ΑΝ δεν γνώριζε τον δρόμο -δεν φαίνεται κατι τέτοιο- και έτρεχε έτσι επίσης πρόκειται για μεγάλο ΜΑΛΑΚΑ...
Ρε παιδιά ............ συγκεντρωθείτε ........... ΔΕΝ μιλάμε για το βιντεάκι που πήγαινε 240 !!!
ΜΙΛΑΜΕ για το πρώτο ποστ του θρεντ !!!
Κωστα η ουσια ειναι μια και στις δυο περιπτωσεις.ΠΡΕΠΕΙ να προσεχουμε και να προβλεπουμε τις κινησεις οσων βρισκονται γυρω μας ΟΤΙ οχημα κι αν οδηγαμε.Δεν υπαρχει αλανθαστος οδηγος.Υπαρχει καλος και κακος οδηγος.Το μεσον ειναι αδιαφορο μαλλον.
Καμμία διαφωνία ................ αυτό γράφω και εγώ με άλλο ίσως τρόπο !!!
ΑΛΛΆ ζητάς συγγνώμη και το βουλώνεις όταν την κάνεις την μαμακια ......... δεν πας να βγεις και απο πάνω .........
Για αυτά που γράφει ο druende στα ποστ του, τι έχεις να πεις ;;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από la_villa
αχταρμα τα κάνετε για να βγάλετε σώνει και καλά αποκλειστικά υπαίτιο των κουτάκια...
αν πήγαινε με 60 η μοτο ΟΤΑΝ βγήκε το τουτού θα είχαν μια απόσταση 300 μέτρων ...όχι μόνο δεν υπήρχε περίπτωση σύγκρουσεις αλλά ούτε σε άλλο σύμπαν δεν θα γινόταν...
εκτος και αν ο μοτοσυκλετιστης ειχε φυγει απο το σπιτι του κανα 10λεπτο νωριτερα :winka:
θελω να πω οτι ευκολα καταριπτεται η θεωρια ''αν πηγαινε με λιγοτερα δε θα ηταν καν εκει''
και επισης δεν περναμε, συμφωνα με τον κωδικα παντα, αν δεν ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αδειος ο δρομος.αρα δεν υπαρχει το ''τον ειδα 1 χλμ μακρυα και περασα'' γιατι και 800 χλμ μακρυα να ειναι αν τον εχεις δει και ειναι σε δρομο προτεραιοτητας εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να περιμενεις.
ναι κανουμε 1000αδες παπαριες αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση η εξοδος του αυτοκινητου θα ευθυνοτανε για ενδεχομενο ατυχημα και οχι η υπερβολικη ταχυτητα.
τωρα αν πιασουμε παραδειγματα του τυπου ειχα καποτε ενα φιλο που...εχω να σου πω...ουυυυυ.
και σε τελικη αναλυση αν τα 80 ειναι οριο και πηγαινε με 85 (θα παραβιαζε δλδ παλι το οριο η μηχανη) θα λεγατε τα ιδια?οτι δλδ φταιει η μηχανη?αστειο μου φαινεται.οποτε με τι κριτηριο λεμε οτι τα 5 πανω απο το οριο ειναι οκ ενω τα 80-200-1000 πανω απο το οριο ειναι μαλακια?
ελεος ρε παιδια.
η προτεραιοτητα δεν συζητιεται.διαβαστε κωδικα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ρε παιδιά ............ συγκεντρωθείτε ........... ΔΕΝ μιλάμε για το βιντεάκι που πήγαινε 240 !!!
ΜΙΛΑΜΕ για το πρώτο ποστ του θρεντ !!!
για ολα μιλαμε κωστη
Καμμία διαφωνία ................ αυτό γράφω και εγώ με άλλο ίσως τρόπο !!!
ΑΛΛΆ ζητάς συγγνώμη και το βουλώνεις όταν την κάνεις την μαμακια ......... δεν πας να βγεις και απο πάνω .........
ουδεν σχολιο ρε φιλε.
τι να πεις...
Ο οποίος πέταξε το καρότο του και άντε γειά.....
:rotflmao: :rotflmao:
la_villa
21/04/2009, 23:43
ακριβώς
μπαίνει ένας και γράφει ότι σε ΑΔΕΙΑ παραλιακή ΑΛΛΑΖΕΙ λωρίδα χωρίς λόγο....(!!!)
κ γίνεται ότι γίνεται
αυτο που προσπαθω να πω, ειναι οτι το αμαξι δε μπορεσε λογο της ταχυτητας της μοτο να καταλαβει ποσο γρηγορα θα πλησιαζε, γιατι στη διασταυρωση το μονο που ειδε ηταν ενα φαναρακι να πλησιαρει απο πολυ μεγαλη αποσταση...
δεν ηθελε να του κοψει τη φορα ουτε να τον σκοτωσει, απλα δε μπορεσε να καταλαβει ποσο γρηγορα πλησιαζε...
Είπαμε και νωρίτερα αλλά δεν πρόσεχες. 200 χλμ/η είναι 50+ μέτρα/sec
Όταν βγήκε η μοτοσυκλέτα ήταν γύρω στα 300 μέτρα μακριά.
Το κουτί βγήκε διαγώνια. Θα έπρεπε να βλέπει την μοτοσυκλέτα απο το πίσω τζάμι του συνοδηγού.
Απλά ο τύπος βγήκε. Ούτε κοίταξε σοβαρά, ούτε σωστά...
Μόνο νταλίκα στα 50 μέτρα θα ήταν ικανή να τον κάνει να σκεφτεί να μην βγει ΚΑΙ ΑΝ...
ο άλλος(gsxr) είναι απλός πρώτα και κυριότερα για τον εαυτό του...
liakaros
22/04/2009, 03:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από duende
που μου "χαριστηκε" γιατι ειχα μωρα και γυναικα στο αμαξι
Eμενα παντως η ολη φαση μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον λαγο και το λιονταρι που γυρναει και λεει
ο λαγος του λιονταριου...
''θα σε γ@μουσα και στο σπιτι αλλα να εχεις χαρη που ηταν τα κοπελια μπροστα...''
Think once
think twice
think bike !!!!!!!!!!!
PortisHead
22/04/2009, 09:25
Για το θεμα του βιντεο,επειδη ειναι λιγα χλμ. πιο κατω απο το χωριο μου,ειναι η εξοδος απο το χωριο Σκαμνός προς την Εθνικη Οδο Αμφισσας-Λαμιας με κατευθυνση προς Λαμια.
Ασχετα απο Κ.Ο.Κ. και απο τυπικοτητες...απορω πως πιστευετε καποιοι οτι θα ΕΠΡΕΠΕ ο οδηγος του αυτοκινητου να περιμενει οτι τον πλησιαζει σε δημοσιο δρόμο μια μηχανη με 240χλμ για να ξερει αν προλαβαινει να βγει η οχι.
Εξαλλου φαινεται καθαρα οτι οι προθεσεις του ηταν να βγει και να παει αμεσως δεξια και οχι να καθισει στην αριστερη.
ΝΑΙ...αν κατεγραφε η τροχαια καποιο ατυχημα θα εφταιγε 100% το αυτοκινητο.Απλα λεω να το δουμε με την κοινη λογικη.
Βλεπει ο πατερας σας μια κουκιδα στα 2 χλμ.Δεν θα εβγαινε στο δρομο να διανυσει 20 μετρα για να κατσει στην δεξια λωριδα ? Τι περιεργο εκανε δηλ.?
Απλα μετα εχουμε τα "ηλεκτρονικα μνημοσυνα" , "χαθηκε αλλος ενας στον Μπραλλο" , "το καλυτερο παιδι" , μπλα μπλα μπλα.
Οσον αφορα το αρχικο ποστ του φιλου εδω , απο τα γραφομενα βλεπω οτι την ολη φαση την ξεκινησε ο μοτοσυκλετιστης βριζοντας τον και χειρονομωντας.
Δλδ.ειχε την απαιτηση ο αλλος να μπορει με sonar να μετρησει με ποσα χλμ τον πλησιαζει , σε ποσα sec θα ειναι διπλα του,να κανει τους υπολογισμους του και να δει αν κανει να αλλαξει λωριδα ή οχι.
Sorry, αλλα οταν κανουμε υπερβολες,δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση ο αλλος να αντιλαμβανεται καταστασεις και να εχει αντανακλαστικα τυπου Flashman.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Για το θεμα του βιντεο,επειδη ειναι λιγα χλμ. πιο κατω απο το χωριο μου,ειναι η εξοδος απο το χωριο Σκαμνός προς την Εθνικη Οδο Αμφισσας-Λαμιας με κατευθυνση προς Λαμια.
Ασχετα απο Κ.Ο.Κ. και απο τυπικοτητες...απορω πως πιστευετε καποιοι οτι θα ΕΠΡΕΠΕ ο οδηγος του αυτοκινητου να περιμενει οτι τον πλησιαζει σε δημοσιο δρόμο μια μηχανη με 240χλμ για να ξερει αν προλαβαινει να βγει η οχι.
Εξαλλου φαινεται καθαρα οτι οι προθεσεις του ηταν να βγει και να παει αμεσως δεξια και οχι να καθισει στην αριστερη.
ΝΑΙ...αν κατεγραφε η τροχαια καποιο ατυχημα θα εφταιγε 100% το αυτοκινητο.Απλα λεω να το δουμε με την κοινη λογικη.
Βλεπει ο πατερας σας μια κουκιδα στα 2 χλμ.Δεν θα εβγαινε στο δρομο να διανυσει 20 μετρα για να κατσει στην δεξια λωριδα ? Τι περιεργο εκανε δηλ.?
Απλα μετα εχουμε τα "ηλεκτρονικα μνημοσυνα" , "χαθηκε αλλος ενας στον Μπραλλο" , "το καλυτερο παιδι" , μπλα μπλα μπλα.
Οσον αφορα το αρχικο ποστ του φιλου εδω , απο τα γραφομενα βλεπω οτι την ολη φαση την ξεκινησε ο μοτοσυκλετιστης βριζοντας τον και χειρονομωντας.
Δλδ.ειχε την απαιτηση ο αλλος να μπορει με sonar να μετρησει με ποσα χλμ τον πλησιαζει , σε ποσα sec θα ειναι διπλα του,να κανει τους υπολογισμους του και να δει αν κανει να αλλαξει λωριδα ή οχι.
Sorry, αλλα οταν κανουμε υπερβολες,δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση ο αλλος να αντιλαμβανεται καταστασεις και να εχει αντανακλαστικα τυπου Flashman.
Απ' τη στιγμή που την είδε την κουκίδα (εφ' όσον την είδε) να περιμένει να περάσει.
Κι επειδή μιλάμε και για επαρχία όπου έχω ζήσει σχεδόν 6 χρόνια δεν πάει να σε βλέπει το αγροτικό (παράδειγμα) στα 50 μέτρα θα βγεί!!! Είτε πηγαίνεις με 30 είτε με 230 θα βγεί.
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά μνημόσυνα είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για ένα φίλο, για ένα γνωστό, για έναν άγνωστο, για ένα συνάδελφο μοτοσυκλετιστή σταθμίζοντας το τραγικό με τις παπαριές που όλοι κάνουμε από καιρό σε καιρό.
Και τέλος σχετικά με τον τύπο με το αυτοκίνητο ότι έγραψα και παραπάνω, εφ' όσον είδε τη μηχανή να κάτσει εκεί που είναι και να περιμένει να περάσει. Αν δεν την είδε κι εφ' όσον δεν έγινε κανένα άσκημο να είναι πιο συγνωμονικός αναλογιζόμενος έναν άνθρωπο που δε βρίσκεται στη σχετική ασφάλεια του κουτιού και μόλις είδε νοερά τη ζωή του να κομματιάζεται κι όχι τάχα μου ''δε σεβάστηκε τα νήπια'' ενώ ο ίδιος είχε ανταποδώσει τη χειρονομία αλλά μόλις πήγε να χοντρύνει το πράγμα κλείστηκε στο κουτάκι του και κοίταγε απ' την άλλη. Κι όπως αναφέρθηκε αρκετές φορές παραπάνω, ανέφερε (γιατί τα μόνα μας δεδομένα είναι αυτά που ισχυρίζεται ο ίδιος) πως ήταν καθ' όλα εντάξει, έλεγξε; προειδοποίησε για την επικείμενη ενέργεια του με φλας;
αβέτε τσάο ρουμπινέτι ..........
red_monster
22/04/2009, 10:14
προς τον μπασταρδο που μου τσαμπουκαλευτηκε σημερα το απογευμα στη παραλιακη στο υψος της αλιμου γιατι αλλαζοντας λωριδα τον αναγκασα να "κοψει" και ακομα χειροτερα να αλλαξει λωριδα (ωιμε..) γιατι ερχοταν πατημενος, στην αδερφαρα που μου "χαριστηκε" γιατι ειχα μωρα και γυναικα στο αμαξι, εδω ειμαι ρε μαλακα, οποτε γουσταρεις, ελα να κανονισουμε το λογαριασμο χωρις μωρα στη μεση και χωρις να φορας το κρανος σου ψευτομαγκα αληταρα
όταν λες εδώ είσαι τι εννοείς???
οτι είσαι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ενός φορουμ??
και αρχιμ@λ@κας και κότα...
το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε οι 2κυκλιστές είναι να σας σπάμε κανα καθρέφτη μπας και βάλεται μυαλό...να ξεθυμάνουμε εμείς , να σας μείνει και εσάς κάτι...
όταν κάνεις μ@λακία στο δρόμο απλά ζήτα συγγνώμη, σε όλους συμβαίνει και μετά κανείς δεν μπορεί να σου πει τπτ, αλλά να το παίζεις και τσαμπουκάς ενώ έχεις κάνει τον άλλο να δει το χάρο με τα μάτια του ...
:a26:
Αρχικά δημιουργήθηκε από red_monster
όταν λες εδώ είσαι τι εννοείς???
οτι είσαι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ενός φορουμ??
και αρχιμ@λ@κας και κότα...
το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε οι 2κυκλιστές είναι να σας σπάμε κανα καθρέφτη μπας και βάλεται μυαλό...να ξεθυμάνουμε εμείς , να σας μείνει και εσάς κάτι...
όταν κάνεις μ@λακία στο δρόμο απλά ζήτα συγγνώμη, σε όλους συμβαίνει και μετά κανείς δεν μπορεί να σου πει τπτ, αλλά να το παίζεις και τσαμπουκάς ενώ έχεις κάνει τον άλλο να δει το χάρο με τα μάτια του ...
:a26:
Μάγκες ............ σημειώστε την ημερομηνία !!!
Πρώτη φορά που συμφωνούμε με τον red monster !!!
:lol: :lol: :lol:
SnakeMJK
22/04/2009, 10:54
80% φταίει η μηχανή
αν πήγαινε με όσο λέει ο ΚΟΚ (μιας και τον αναφέρετε συνέχεια τον... κώδικα) δηλαδή με 80χλμ/ω (ίσως και 70 στο συγκεκριμένο σημείο), αλλά ακόμα και με 120 να πήγαινε, όχι απλά δεν θα πλησίαζε το αυτοκίνητο που βγήκε, αλλά θα το έφτανε πολύ πιο κάτω και ενώ θα χει αναπτύξη κανονική ταχύτητα και το ίδιο το αυτοκίνητο.
20% φταίει το αυτοκίνητο
δεν ξέρω αν την ώρα που έβγαινε φαινόταν η μηχανή στο βάθος ή αχνοφαινόταν ή οτιδήποτε. αν ήταν η μηχανή 300-400 μέτρα μακρυά δεν θα την είδε καθόλου. ή αν την είδε τόσο μακρυά σίγουρα υποθέτεις ότι προλαβαίνεις να βγεις.
αλλά όπως είπαν και οι παραπάνω, σε υποθέσεις και πράξεις φυσικής μέσα σε 5 second δεν μπορεί να βασιστεί κανένας μοτοσυκλετιστής. αν θέλουμε να πηγαίνουμε με 240 σε επαρχιακούς δρόμους, οι μοναδικοί υπευθυνοι για ότι πάθουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. αν δεν γουστάρουμε, υπάρχουν και τα μέγαρα-σέρρες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
80% φταίει η μηχανή
αν πήγαινε με όσο λέει ο ΚΟΚ (μιας και τον αναφέρετε συνέχεια τον... κώδικα) δηλαδή με 80χλμ/ω (ίσως και 70 στο συγκεκριμένο σημείο), αλλά ακόμα και με 120 να πήγαινε, όχι απλά δεν θα πλησίαζε το αυτοκίνητο που βγήκε, αλλά θα το έφτανε πολύ πιο κάτω και ενώ θα χει αναπτύξη κανονική ταχύτητα και το ίδιο το αυτοκίνητο.
20% φταίει το αυτοκίνητο
δεν ξέρω αν την ώρα που έβγαινε φαινόταν η μηχανή στο βάθος ή αχνοφαινόταν ή οτιδήποτε. αν ήταν η μηχανή 300-400 μέτρα μακρυά δεν θα την είδε καθόλου. ή αν την είδε τόσο μακρυά σίγουρα υποθέτεις ότι προλαβαίνεις να βγεις.
αλλά όπως είπαν και οι παραπάνω, σε υποθέσεις και πράξεις φυσικής μέσα σε 5 second δεν μπορεί να βασιστεί κανένας μοτοσυκλετιστής. αν θέλουμε να πηγαίνουμε με 240 σε επαρχιακούς δρόμους, οι μοναδικοί υπευθυνοι για ότι πάθουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. αν δεν γουστάρουμε, υπάρχουν και τα μέγαρα-σέρρες.
Ωραία αφού απάντησες σχετικά με το video για το αρχικό ποστ του duende τί λες; :confused:
SnakeMJK
22/04/2009, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Ωραία αφού απάντησες σχετικά με το video για το αρχικό ποστ του duende τί λες; :confused:
Φταίει ξεκάθαρα το αυτοκίνητο. Σε κάθε αλλαγή πορείας κοιτάμε καθρεύτες-βγάζουμε φλας, και κάτι μου λέει ότι δεν έκανε τίποτα από τα δύο! Αφού ήταν.... άδεια :eyepop: έλεος...
Κάποτε οδηγώντας αυτοκίνητο, βγήκα από stop, ενώ πίστευα ότι είχα ελέγξει. Ξαφνικά και ενώ έχω βγει κανονικά στο ρεύμα του κεντρικού δρόμου, αντιλαμβάνομαι ένα μηχανάκι δικάβαλο, και τον οδηγό του να φωνάζει, προφανώς σοκαρισμένο που παραλίγο να τον έπαιρνα σβάρνα.
Κατεβάζω το παράθυρο και ενώ ήταν έτοιμος για μανούρα, του λέω φίλε μου με συγχωρείς, δυστυχώς δε σε είδα. Εκεί έληξε. Χαιρετηθήκαμε και ο καθένας πήρε το δρόμο του.
Τι θέλω να πω; Για να γίνει ατύχημα στο 99% των περιπτώσεων, πρέπει να βρεθούν 2 μ@λάκες ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος. Ευτυχώς όταν έκανα την παπαριά μου ο άλλος οδηγούσε (ευτυχώς) συνετά.
Περιττό φυσικά να πω, πόσες φορές έχουν κοντέψει να πάρουν εμένα παραμάζωμα και το έχω σώσει, ακριβώς γιατί τι να το κάνω αν έχω δίκιο βάση ΚΟΚ αν βρεθώ 1 μέτρο μέσα στο χώμα.
Akatanomastos
22/04/2009, 13:26
για μενα ενα βασικο θεμα ειναι κατα ποσον ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ οι οδηγοι στα ΣΤΟΠ που νομιζουν οτι εχουν ΠΛΗΡΗ ορατοτητα και οχι απλα ελεγχουν
(δεν συζηταω για στοπ που δεν εχεις ορατοτητα και μονο ενας τρελος ή μεθυσμενος θα παραβιασζε)
red_monster
22/04/2009, 13:36
Μάγκες ............ σημειώστε την ημερομηνία !!!
Πρώτη φορά που συμφωνούμε με τον red monster !!!
έχεις πάρει τον κακό τον δρόμο...:lol:
red_monster
22/04/2009, 13:39
...και χωρις να φορας το κρανος σου ψευτομαγκα αληταρα
Τώρα το είδα τούτο...:hypnotize :hypnotize
Ρε τον ψευτόμαγκα που οδηγούσε μηχανή με κράνος , ρε τον φλώρο ρε τον...!
Πες μου πραγματικά ...είσαι τόσο ... ή το παίζεις για να μας νευριάσεις???
Κάπου είχα πετύχει μια βέσπα που έφερε κάτι σαν κανόνι :rotflmao:
devil's animal
22/04/2009, 13:58
ακριβως αυτό...
ο κουτάκιας είναι αδύνατο να αντιληφθεί την ταχύτητα μιας μοτοσυκλέτας...κ λόγω εμπειρίας και μόνο...
βλέπει ενας φως 500 μετρα μακρια....αδυνατώντας να καταλάβει τα 240 χλμ της μηχανης -και δεν φταίει σε αυτό,λογικό είναι- βγαίνει....
και προς ολους εσας που λετε οτι αν πηγαινε με λιγοτερα χλμ θα ειχε αποφευχθει αυτο...
οταν ελεγχεις ρε μαγκες εναν δρομο για να "ενταχθεις" και εσυ δεν κοιτας απλως. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ. βλεπεις ενα οχημα (ανεξαρτητως αν ειναι μηχανη,αυτοκινητο ή φορτηγο) και τσεκαρεις να δεις ποσα μετρα καλυπτει περιπου το δευτερολεπτο.
και μην μου πει κανενας οχι γιατι αυτο κανουμε ολοι ασυναισθητα οταν τσεκαρουμε τον δρομο και θελουμε να τον περασουμε πεζοι. γιατι?? γιατι ειμαστε εντελως απροστατευτοι και αν ερθει ο αλλος με 1000 θα γινουμε 1001 κομματια.
το ιδιο πρεπει να γινεται και με τα κουτια. δεν ειναι δικαιολογια "τον ειδα μακρυα και σε 5 δευτερολεπτα ηταν διπλα μου".
αν ησουν πεζος ρε τριμ@λακα θα καθοσουν και θα κοιταγες που βρισκοταν στο δευτερολεπτο 1 και που στο δευτερολεπτο 2 και μετα θα περναγες.
επειδη ομως εισαι στο κουτακι/τρακερ/φορτηγο κλπ, λες δε πα να γ@μηθει, τον ειδα, μακρυα ειναι προλαβαινει.:evil:
το quote εγινε εντελως τυχαια στον la_villa επειδη υποστηριζε την παραπανω αποψη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
και προς ολους εσας που λετε οτι αν πηγαινε με λιγοτερα χλμ θα ειχε αποφευχθει αυτο...
οταν ελεγχεις ρε μαγκες εναν δρομο για να "ενταχθεις" και εσυ δεν κοιτας απλως. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ. βλεπεις ενα οχημα (ανεξαρτητως αν ειναι μηχανη,αυτοκινητο ή φορτηγο) και τσεκαρεις να δεις ποσα μετρα καλυπτει περιπου το δευτερολεπτο.
και μην μου πει κανενας οχι γιατι αυτο κανουμε ολοι ασυναισθητα οταν τσεκαρουμε τον δρομο και θελουμε να τον περασουμε πεζοι. γιατι?? γιατι ειμαστε εντελως απροστατευτοι και αν ερθει ο αλλος με 1000 θα γινουμε 1001 κομματια.
το ιδιο πρεπει να γινεται και με τα κουτια. δεν ειναι δικαιολογια "τον ειδα μακρυα και σε 5 δευτερολεπτα ηταν διπλα μου".
αν ησουν πεζος ρε τριμ@λακα θα καθοσουν και θα κοιταγες που βρισκοταν στο δευτερολεπτο 1 και που στο δευτερολεπτο 2 και μετα θα περναγες.
επειδη ομως εισαι στο κουτακι/τρακερ/φορτηγο κλπ, λες δε πα να γ@μηθει, τον ειδα, μακρυα ειναι προλαβαινει.:evil:
το quote εγινε εντελως τυχαια στον la_villa επειδη υποστηριζε την παραπανω αποψη.
Ρε Ταζ δεν ειδε τιποτα ο κουτακιας λεμε.Εριξε μια ματια και μπηκε στο δρομο χαλαρα.Τοχει ξανακανει και θα το ξανακανει πολλες φορες ακομα.Το κακο ειναι οτι ειναι πολλοι σαν αυτον.
Το αλλο που διαβασα εδω ηταν φοβερο.Αν πηγαινε με 60 θα ειχε προλαβει το αυτοκινητο να αναπτυξει ταχυτητα:eyepop: .Δλδ κανω τη μαλακια και πεταγομαι στο δρομο χωρις να ελεγξω,ερχεται ο αλλος (μαλακας γιατι με 240 δεν πας) με τη μηχανη,κοντευει να γινει χαλκομανια πανω μου και θα του την πω κιολας:
Μεγαλε αν πηγαινες με λιγοτερα θα ειχα προλαβει να μπω στο δρομο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φιλε μου εσυ που το εγραψες αυτο κοιτα να το θυμασαι οταν σου πεταχτει αντιστοιχος μαλακας κι εσυ πηγαινεις με το οριο ταχυτητας.
DimChios
22/04/2009, 18:35
Ρε Ταζ δεν ειδε τιποτα ο κουτακιας λεμε.Εριξε μια ματια και μπηκε στο δρομο χαλαρα.Τοχει ξανακανει και θα το ξανακανει πολλες φορες ακομα.Το κακο ειναι οτι ειναι πολλοι σαν αυτον.
Το αλλο που διαβασα εδω ηταν φοβερο.Αν πηγαινε με 60 θα ειχε προλαβει το αυτοκινητο να αναπτυξει ταχυτητα:eyepop: .Δλδ κανω τη μαλακια και πεταγομαι στο δρομο χωρις να ελεγξω,ερχεται ο αλλος (μαλακας γιατι με 240 δεν πας) με τη μηχανη,κοντευει να γινει χαλκομανια πανω μου και θα του την πω κιολας:
Μεγαλε αν πηγαινες με λιγοτερα θα ειχα προλαβει να μπω στο δρομο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φιλε μου εσυ που το εγραψες αυτο κοιτα να το θυμασαι οταν σου πεταχτει αντιστοιχος μαλακας κι εσυ πηγαινεις με το οριο ταχυτητας.
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
Τσεκαρισε ποιος ξεκινησε τις απόψεις αυτης τις πλευρας και θα καταλαβεις οτι συζηταμε μλκιες επι τοσες σελιδες!
:winka: :wave2:
alexxxcbr
22/04/2009, 18:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
Τσεκαρισε ποιος ξεκινησε τις απόψεις αυτης τις πλευρας και θα καταλαβεις οτι συζηταμε μλκιες επι τοσες σελιδες!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
alexxxcbr
22/04/2009, 18:51
Αυτό λέω από την αρχή και βγήκαν κάποιοι από εδώ μέσα να το παίξουν έξυπνοι,
να δώσουν συμβουλές και να δώσουν και δίκιο μάλιστα στους αυτοκινητάκηδες.....
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
:rolleyes: μηπως το κουραζετε? :rolleyes:
161733
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
Ναι ρε Μητσο αλλα αυτο το 20% δικηο στον τυπο με το αυτοκινητο ειναι αδιανοητο(για το συγκεκριμενο θεμα παντα)να ακουγεται απο ανθρωπο που καβαλαει ποδηλατο,τραινο,φορτηγο η μηχανη.
Ο αλλος εκανε ταρζανιες στην παραλιακη(τι ασυνηθιστο)και αναδρομικα ειπε να κανει και το μαγκα μεσα απ το μοτο.Οτι ναναι λεμε.
SnakeMJK
22/04/2009, 19:19
Δηλαδή τόσο πέρα από τα όρια της φυσικής είναι αυτό που λέω; Αν πήγαινε με 100km/h δεν θα προλάβαινε το αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα και πιθανότατα να μην υπήρχε κανένας απολύτος κίνδυνος, καθώς θα έβρισκε το αυτοκίνητο δεκάδες μέτρα πιο πέρα; Απλα μαθηματικά είναι. Για ένα φρενάρισμα μιας SS μηχανής από τα 100km/h στο μηδέν αρκούν 30 με 40 μέτρα. Όταν πηγαίνεις με 240km/h διανύεις την ίδια ακριβώς απόσταση μόνο και μόνο για να σκεφτείς να πατήσεις φρένο (reaction time 0,5sec ~ 32 μέτρα).
Λες και έδωσα δίκιο στο αυτοκίνητο κάνεις! Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι στο αυτοκίνητο φυσικά, αλλά και η μηχανή με 240 στο συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι άγια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:rolleyes: μηπως το κουραζετε? :rolleyes:
+1
Δηλαδή τόσο πέρα από τα όρια της φυσικής είναι αυτό που λέω; Αν πήγαινε με 100km/h δεν θα προλάβαινε το αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα και πιθανότατα να μην υπήρχε κανένας απολύτος κίνδυνος, καθώς θα έβρισκε το αυτοκίνητο δεκάδες μέτρα πιο πέρα; Απλα μαθηματικά είναι. Για ένα φρενάρισμα μιας SS μηχανής από τα 100km/h στο μηδέν αρκούν 30 με 40 μέτρα. Όταν πηγαίνεις με 240km/h διανύεις την ίδια ακριβώς απόσταση μόνο και μόνο για να σκεφτείς να πατήσεις φρένο (reaction time 0,5sec ~ 32 μέτρα).
Λες και έδωσα δίκιο στο αυτοκίνητο κάνεις! Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι στο αυτοκίνητο φυσικά, αλλά και η μηχανή με 240 στο συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι άγια.
Εσυ μιλας για μαθηματικα κι εγω σου λεω για τον ΚΟΚ.
Οταν ενας οδηγος μπαινει σε εθνικη οδο οφειλει να σιγουρευτει οτι ΔΕΝ θα προκαλεσει ατυχημα.Εδω στην Κηφισιας και πανε με 160.Τι πρεπει να γινει δλδ?Να βγαινουμε οπως αυτος ο ανεκδιηγητος?Κανονικα θαπρεπε να του παρουν το διπλωμα του κοπανου.
Το ποσο μλκς ειναι καποιος που παει στον Μπραλλο με 240 νομιζω το αναλυσαμε διεξοδικα.Αν το αυτοκινητο ειχε δικηο θα το λεγαμε φιλε μου.
Απλος ειναι ο ΚΟΚ αλλα θελει διαβασμα και πολλα χλμ σε ολες τις συνθηκες και με διαφορα οχηματα.:wave2:
SnakeMJK
22/04/2009, 19:42
Να τα βλέπουμε όλοι εμείς και να προσέχουμε ακόμα περισσότερο, γιατί χωρίς την υγεία μας τίποτα άλλο δεν αξίζει!
:beer:
Αλλά όντως, όχι απλά το κουράσαμε. Το ξεφτιλίσαμε :p
panos1050
22/04/2009, 19:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dimos35
Κάποτε οδηγώντας αυτοκίνητο, βγήκα από stop, ενώ πίστευα ότι είχα ελέγξει. Ξαφνικά και ενώ έχω βγει κανονικά στο ρεύμα του κεντρικού δρόμου, αντιλαμβάνομαι ένα μηχανάκι δικάβαλο, και τον οδηγό του να φωνάζει, προφανώς σοκαρισμένο που παραλίγο να τον έπαιρνα σβάρνα.
Κατεβάζω το παράθυρο και ενώ ήταν έτοιμος για μανούρα, του λέω φίλε μου με συγχωρείς, δυστυχώς δε σε είδα. Εκεί έληξε. Χαιρετηθήκαμε και ο καθένας πήρε το δρόμο του.
Τι θέλω να πω; Για να γίνει ατύχημα στο 99% των περιπτώσεων, πρέπει να βρεθούν 2 μ@λάκες ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος. Ευτυχώς όταν έκανα την παπαριά μου ο άλλος οδηγούσε (ευτυχώς) συνετά.
Περιττό φυσικά να πω, πόσες φορές έχουν κοντέψει να πάρουν εμένα παραμάζωμα και το έχω σώσει, ακριβώς γιατί τι να το κάνω αν έχω δίκιο βάση ΚΟΚ αν βρεθώ 1 μέτρο μέσα στο χώμα.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
ευτυχως που υπαρχουν και καποιοι λογικοι εδω μεσα...
la_villa
22/04/2009, 23:11
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
πλευράς???
δηλ τι έχουμε πολεμο??
προσωπικά ούτε πλευρά πήρα (και πιστεύω κανείς αλλος) ούτε τπτ...δεν υποστήριξα ούτε εσένα ούτε τον panos....
μια άποψη είπαμε για ένα συμβάν....
επειδή αναφέρετε ο ΚΟΚ συνέχεια κ η μηχανή είχε παραβιασει τον ΚΟΚ και ΑΝ τον τηρούσε δεν θα βρισκόταν στο σημείο που βρισκόταν εκείνη την χρονική στιγμή....δηλ αν θέλουμε να το μαλακίσουμε άνετα
αλλά μην μπλέκετε τα προσωπικά σας βάζοντας και εμάς σε ΠΛΕΥΡΕΣ....απόψεις είναι κ ολες είναι σεβαστές...
DimChios
22/04/2009, 23:27
πλευράς???
δηλ τι έχουμε πολεμο??
προσωπικά ούτε πλευρά πήρα (και πιστεύω κανείς αλλος) ούτε τπτ...δεν υποστήριξα ούτε εσένα ούτε τον panos....
επειδή αναφέρετε ο ΚΟΚ συνέχεια κ η μηχανή είχε παραβιασει τον ΚΟΚ και ΑΝ τον τηρούσε δεν θα βρισκόταν στο σημείο που βρισκόταν εκείνη την χρονική στιγμή....δηλ αν θέλουμε να το μαλακίσουμε άνετα
αλλά μην μπλέκετε τα προσωπικά σας βάζοντας και εμάς σε ΠΛΕΥΡΕΣ....απόψεις είναι κ ολες είναι σεβαστές...
Μιλησα εγω για μενα και τον αλλο?
Ειπα εγω πουθενα το ονομα καποιου?
Μη μπερδευεσαι!
:nono:
Μιλησα εγω για μενα και τον αλλο?
Ειπα εγω πουθενα το ονομα καποιου?
Μη μπερδευεσαι!
:nono:
μπερδευεται εεε???
για να το δουμε αναλυτικοτερα...
τι ψαχνεις ρε συ τωρα!?
Τσεκαρισε ΠΟΙΟΣ ξεκινησε τις απόψεις...
η λεξη ΠΟΙΟΣ ειναι προσωπικη αντωνυμια...
που παει να πει οτι απευθυνεσαι σε καποιον, αν και λες οτι δεν απευθυνεσαι...
στη συνεχεια ξεκαθαριζεις σε ποιον απευθυνεσαι, λεγοντας το εμμεσα...
αρα λοιπον η καλα ελληνικα δε ξερεις, η μας δουλευεις...
σταματα να κρυβεσαι λοιπον πισω απο το δαχτυλο σου και παραδεξου το οτι σε τρωει να φαγωθεις μαζι μου...
(το χατηρι δε προκειται να στο κανω παντως)
DimChios
22/04/2009, 23:58
μπερδευεται εεε???
για να το δουμε αναλυτικοτερα...
που παει να πει οτι απευθυνεσαι σε καποιον, αν και λες οτι δεν απευθυνεσαι...
στη συνεχεια ξεκαθαριζεις σε ποιον απευθυνεσαι, λεγοντας το εμμεσα...
αρα λοιπον η καλα ελληνικα δε ξερεις, η μας δουλευεις...
σταματα να κρυβεσαι λοιπον πισω απο το δαχτυλο σου και παραδεξου το οτι σε τρωει να φαγωθεις μαζι μου...
(το χατηρι δε προκειται να στο κανω παντως)
Μαλιστα κ.Φυντανιδη
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
vangelis 64
23/04/2009, 00:54
Πριτς!Ερωτηματική είναι.:rotflmao:
Mα το πρόβλημα είναι πως το 80% όσων απάντησαν έχουν ανακατέψει το video με τα 240 χλμ με το αρχικό ποστ στο ''σε είδα'' απ' τον duende :rolleyes: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Πριτς!Ερωτηματική είναι.:rotflmao:
σωστα :blush:
επιτηδες το εργαψα λαθος για να δω ποιος θα το προσεξει :lol: :lol: :lol: :lol:
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο DUENTE (Και εδω θελω να ρωτησω το ΠΟΙΟΣ σε αυτην την προταση ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?)
:look:
DimChios
23/04/2009, 01:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο DUENTE (Και εδω θελω να ρωτησω το ΠΟΙΟΣ σε αυτην την προταση ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?)
:look:
ΑΑΑΑΑΑ-ΥΤΟΣ!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΑΑΑΑΑΑ-ΥΤΟΣ!
:blush: :blush: :blush:
αυτος ποιος? (σε αυτην την προταση το ΠΟΙΟΣ τι ειναι?-ασε μην μου πεις λολ)
:lol:
DimChios
23/04/2009, 01:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
:blush: :blush: :blush:
αυτος ποιος? (σε αυτην την προταση το ΠΟΙΟΣ τι ειναι?-ασε μην μου πεις λολ)
Δεικτική-προστακτικη!
:winka:
Ρωτα τον αλλο παντως, ισως να ξερει καλυτερα!
Μη με ρωτησεις ποιον, ΑΑΑΑΑ-ΥΤΟΝ θα σου απαντησω!
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
mikros boudas
23/04/2009, 01:39
τσαααααακ
1-0:beer:
εχω την εντυπωση οτι σπαμαρετε :sick:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
παραβιαση ρυθμιστικης πινακιδας στοπ
τελος
nikos force
23/04/2009, 09:11
πλευράς???
+1
σε αυτο το σημειο ποιος παραβιαζει τον ΚΟΚ ??
161816
nikos force
23/04/2009, 09:20
δεν σας καταλαβαινω ...
αν ειστε ολοι τοσο τσακαλια και νομοταγεις αναβατες θα ειχαμε ενα τεραστιο ποσοστο μειωσης των ατυχηματων ...
αλλα το οτι δεν υπαρχει αυτη η μειωση σημαινει ,οτι ουτε τοσο τσακαλια ειμαστε ουτε τοσο νομοταγειςς ...
οποτε ...βγαλε τη σκουφια σου και βαραμε...
ο κυριος που ξεκινησε το ποστ οσο κοτας και μαλακας και να ειναι που κρυφτηκε πισω απο ενα πληκτρολογιο ,προφανως εθιξε καποια ευαισθητα σημεια της εξισου ανωριμης συμπεριφορας καποιων και ξαφνικα γιναμε εδω μεσα ολοι αναμαρτητοι και κρινουμε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ολων των κακων που συμβαινουν στο κοσμο ...
τωρα παροτι δεν ειναι του παροντος και παροτι δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται αυτη η ανανδρη επιθεση στον πανο απο τον ντιμχιο ...εχω απλα να πω πως ειναι εμφανεστατη
LogOutGoRide
23/04/2009, 09:29
Ο πρώτος που ξεκίνησε την κουβέντα τώρα γιατί δεν ξεναγράφει;
Μάλλον πέτυχε αυτό που ήθελε και τώρα γελάει με την ψυχή του :wave2:
LogOutGoRide
23/04/2009, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
σε αυτο το σημειο ποιος παραβιαζει τον ΚΟΚ ??
Ο φωτογράφος !!!
Πόση ώρα περίμενε για τραβήξει αυτήν την φοτο;
nikos force
23/04/2009, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
Μάλλον πέτυχε αυτό που ήθελε και τώρα γελάει με την ψυχή του :wave2: οσο και αν ηθελε να μας εκνευρισει ,δεν μπορω να πιστεψω οτι ουτε στα πιο τρελα του ονειρα δεν ειχε φανταστει οτι θα καταφερνε να βριζομαστε μεταξυ μας ...
LogOutGoRide
23/04/2009, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
οσο και αν ηθελε να μας εκνευρισει ,δεν μπορω να πιστεψω οτι ουτε στα πιο τρελα του ονειρα δεν ειχε φανταστει οτι θα καταφερνε να βριζομαστε μεταξυ μας ...
Σ'αυτό έχεις δίκιο
Το αποτέλεσμα όμως:confused:
οσο και αν ηθελε να μας εκνευρισει ,δεν μπορω να πιστεψω οτι ουτε στα πιο τρελα του ονειρα δεν ειχε φανταστει οτι θα καταφερνε να βριζομαστε μεταξυ μας ...
Ναι, γιατί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο και σοκαριστίκαμε....
nikos force
23/04/2009, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
Ναι, γιατί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο και σοκαριστίκαμε....
:lol: :lol: :lol: οποτε περιτρανα αποδεικνυουμε οτι δεν μπορουμε να τα βρουμε σαν μοτοσυκλετιστες ,μεταξυ μας ουτε μεσω ενος πληκτρολογιου, ποσο μαλλον δλδ ,στο δρομο και ανμεσα σε αλλες τροχοφορες ''φυλες''
αξιοι της μοιρας μας λοιπον
Μάλλον πέτυχε αυτό που ήθελε και τώρα γελάει με την ψυχή του :wave2: ...............εμαθα οτι κανει εντατικα μαθηματα για νταλικα με τρακτορα ,,,
Ο φωτογράφος !!!
Πόση ώρα περίμενε για τραβήξει αυτήν την φοτο; ,,,,,,,,,,,,, λαθος μεγαλε προσεξε τα ουρα της παραλιακης αριστερα του γουλφη
LogOutGoRide
23/04/2009, 09:58
...............εμαθα οτι κανει εντατικα μαθηματα για νταλικα με τρακτορα ,,,
Για ποιόν λόγο ;(σορρυ δεν το έπιασα )
οποτε περιτρανα αποδεικνυουμε οτι δεν μπορουμε να τα βρουμε σαν μοτοσυκλετιστες ,μεταξυ μας ουτε μεσω ενος πληκτρολογιου, ποσο μαλλον δλδ ,στο δρομο και ανμεσα σε αλλες τροχοφορες ''φυλες''
αξιοι της μοιρας μας λοιπον
Ρε 'σεις, το ότι οδηγούμε όλοι μοτοσυκλέτα ίσως να είναι και το μόνο κοινό στοιχείο μεταξύ αρκετών από εμάς. Άνθρωποι είμαστε, με διαφορετική μόρφωση, άλλα βιώματα και σίγουρα διαφορετικές απόψεις.
Εδώ πολλές φορές δεν τα βρίσκουμε με κολλητούς μας, πόσο μάλλον με αγνώστους σε ένα φόρουμ.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να είμαστε κόσμιοι... αν και δεν είναι εύκολο για όλους.
LogOutGoRide
23/04/2009, 10:07
Ρε 'σεις, το ότι οδηγούμε όλοι μοτοσυκλέτα ίσως να είναι και το μόνο κοινό στοιχείο μεταξύ αρκετών από εμάς. Άνθρωποι είμαστε, με διαφορετική μόρφωση, άλλα βιώματα και σίγουρα διαφορετικές απόψεις.
Εδώ πολλές φορές δεν τα βρίσκουμε με κολλητούς μας, πόσο μάλλον με αγνώστους σε ένα φόρουμ.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να είμαστε κόσμιοι... αν και δεν είναι εύκολο για όλους.
Μερικοί ''ρομαντικοί'' πιστεύαμε οτι το ''Ρε 'σεις, το ότι οδηγούμε όλοι μοτοσυκλέτα'' θα μπορούσε να είναι αρκετό :beer:
Μερικοί ''ρομαντικοί'' πιστεύαμε οτι το ''Ρε 'σεις, το ότι οδηγούμε όλοι μοτοσυκλέτα'' θα μπορούσε να είναι αρκετό :beer:
Καλά θα ήταν, αλλά μάλλον δεν είναι αρκετό...:beer:
...............εμαθα οτι κανει εντατικα μαθηματα για νταλικα με τρακτορα ,,,
Οκ, όλοι σπίτια σας και κλειδώστε τα μηχανάκια!!!! :lol: :lol: :lol:
SnakeMJK
23/04/2009, 10:16
Παρόμοιοι φαντάζομαι θα είναι αυτοί που οδηγήθηκαν στην μηχανή για τους ίδιους λόγους. Άλλη ράτσα αυτοί που το έκαναν από ανάγκη μετακίνησης, άλλη ράτσα αυτοί που το έκαναν για την "μούρη" και άλλη αυτή που την αγάπησαν γι αυτό που είναι και τους προσφέρει!
ξεφεύγουμε :p
LogOutGoRide
23/04/2009, 10:24
και άλλη αυτή που την αγάπησαν γι αυτό που είναι και τους προσφέρει!
Έρχεται και καλοκαίρι ,θα γεμήσει ο τόπος απο δ'αύτους:mad:
δεν σας καταλαβαινω ...
αν ειστε ολοι τοσο τσακαλια και νομοταγεις αναβατες θα ειχαμε ενα τεραστιο ποσοστο μειωσης των ατυχηματων ...
αλλα το οτι δεν υπαρχει αυτη η μειωση σημαινει ,οτι ουτε τοσο τσακαλια ειμαστε ουτε τοσο νομοταγειςς ...
οποτε ...βγαλε τη σκουφια σου και βαραμε...
ο κυριος που ξεκινησε το ποστ οσο κοτας και μαλακας και να ειναι που κρυφτηκε πισω απο ενα πληκτρολογιο ,προφανως εθιξε καποια ευαισθητα σημεια της εξισου ανωριμης συμπεριφορας καποιων και ξαφνικα γιναμε εδω μεσα ολοι αναμαρτητοι και κρινουμε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ολων των κακων που συμβαινουν στο κοσμο ...
τωρα παροτι δεν ειναι του παροντος και παροτι δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται αυτη η ανανδρη επιθεση στον πανο απο τον ντιμχιο ...εχω απλα να πω πως ειναι εμφανεστατη
αστο ρε Νικο...
:winka:
PortisHead
23/04/2009, 10:33
Πολη σωστη επισημανση.
Καποιοι εχουν μπλεξει τα αυγα με τα πασχάλια.
:beer:
Πλακα μας κανεις ή το κανεις επιτειδες?
Στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ βιντεο φταιει το αμαξι!
Ειδες απο που βγηκε?
Τι δεν καταλαβαινεις?
Plaka kaneis etsi; Enw, den paizei na to les sobara afto poy egrapses e?
Dromos einai pista? Pas me 250+ kai exeis panta to dikio soy? :rotflmao:
Ksipna, sta 500metra blepeis me posa erxete mia mixani? Ean h mixani phgaine
me sosth taxitita ola tha htan mia xara. Ean trexeis, ee.. ksereis ti mporei na soy
tixei.
Diladi esi poy ezises omorfo tank slapping, ftaei o dromos diladi;
Gia na katalabw e.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Mr.T
Diladi esi poy ezises omorfo tank slapping, ftaei o dromos diladi;
ωχχχχ αμαν!!!
φιλε μου δε θελω να σε στεναχωρισω, αλλα τωρα ΤΗ Γ@Μ#ΣΕΣ!!!!!
ωχχχχ αμαν!!!
φιλε μου δε θελω να σε στεναχωρισω, αλλα τωρα ΤΗ Γ@Μ#ΣΕΣ!!!!!
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Orea afta, ala den apantise :D
edit: sorry Pano topa eida oti esi apantises :rotflmao:
παμε αλλη 1.
το να πηγαινεις με 250 ειναι μλκια τελος!
αλλα (πωπω η βλακεια με εξουθενωνει) στο βιντεακι που εβαλε ο πανος εαν συνεβαινε ατυχημα υπευθυνο θα ητανε το αυτοκινητο γιατι αυτο θα ητανε ο λογος που θα προκαλουσε ατυχημα.
αν το αμαξι δεν εβγαινε η μηχανη θα συνεχιζε (μαλακωδως και παρανομα) να πηγαινει με 250 αλλα δεν θα υπηρχε ατυχημα (παρανομια ναι.ατυχημα οχι) αρα ο υπευθυνος για το ενδεχομενο ατυχημα ειναι το αυτοκινητο το οποιο παραβιαζει ΣΤΟΠ!
και σε οσους μιλανε για το αν η μηχανη πηγαινε νορμαλ......μπλα μπλα μπλα......ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να ισχυριστει οτι αφου προλαβε και εσωσε το μπαμ (εστω και οριακα) νορμαλ πηγαινε.
δεν παιζει αυτο που λετε (αν δεν ετρεχε δεν θα.....), μπορει και να.......
σαφως δεν επικροτω το να πηγαινει καποιος με 250 σε δημοσιο δρομο και εαν εχανε τη μηχανη μονος του η επεφτε σε αλλο αυτοκινητο, φυσικα και θα ελεγα οτι πηγαινε γυρευοντας αλλα στο βιντεακι φταιει το αμαξι που ενω βλεπει κατι να ερχεται (αν το ειδε) παρ ολα αυτα βγηκε.
τελος απο μενα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
παμε αλλη 1.
Oloi to kanoyme, ala toylaxiston to gnorizoyme.
αν το αμαξι δεν εβγαινε η μηχανη θα συνεχιζε (μαλακωδως και παρανομα) να πηγαινει με 250 αλλα δεν θα υπηρχε ατυχημα.......
...δεν παιζει αυτο που λετε (αν δεν ετρεχε δεν θα.....), μπορει και να.......
Ekei s'exasa :rotflmao:
Ekei s'exasa :rotflmao:
δεν ειμαι τοοοοοοσο γρηγορος.ξαναπροσπαθησε :cool:
παμε αλλη 1.
αλλα (πωπω η βλακεια με εξουθενωνει) στο βιντεακι που εβαλε ο πανος εαν συνεβαινε ατυχημα υπευθυνο θα ητανε το αυτοκινητο γιατι αυτο θα ητανε ο λογος που θα προκαλουσε ατυχημα.
αν το αμαξι δεν εβγαινε η μηχανη θα συνεχιζε (μαλακωδως και παρανομα) να πηγαινει με 250 αλλα δεν θα υπηρχε ατυχημα (παρανομια ναι.ατυχημα οχι) αρα ο υπευθυνος για το ενδεχομενο ατυχημα ειναι το αυτοκινητο το οποιο παραβιαζει ΣΤΟΠ!
και σε οσους μιλανε για το αν η μηχανη πηγαινε νορμαλ......μπλα μπλα μπλα......ο οποιοσδηποτε θα μπορουσε να ισχυριστει οτι αφου προλαβε και εσωσε το μπαμ (εστω και οριακα) νορμαλ πηγαινε.
δεν παιζει αυτο που λετε (αν δεν ετρεχε δεν θα.....), μπορει και να.......
σαφως δεν επικροτω το να πηγαινει καποιος με 250 σε δημοσιο δρομο και εαν εχανε τη μηχανη μονος του η επεφτε σε αλλο αυτοκινητο, φυσικα και θα ελεγα οτι πηγαινε γυρευοντας αλλα στο βιντεακι φταιει το αμαξι που ενω βλεπει κατι να ερχεται (αν το ειδε) παρ ολα αυτα βγηκε.
τελος απο μενα.
trooper(και χωρις καμια διαθεση πραγματικα να θελω να σου την πω/βγω/παιξω εξυπνος)
αν συνεβαινε ατυχημα, αυτο που θα λεγανε θα ηταν οτι εγινε λογω υψηλης ταχυτητας της μοτο...
διαβασε και το quote που εκανα απο την αποψη ενος δικηγορου...
αυτο που λετε καποιοι για την παραβιαση της προτεραιοτητας για το στοπ του αυτοκινητου, δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, το αναφερει ο κοκ, αλλα δεν εχω το βιβλιο αυτη τη στιγμη για να το βρω...
αν ισχυε αυτο που λετε, τοτε αν υπηρχε ενα στοπ σε μια διασταυρωση, που ο δρομος θα ηταν 5χλμ ευθεια και εβλεπε ο οδηγος στο στοπ το οχημα στα 5 χλμ μακρυα, θα περιμενε 2 λεπτα στο στοπ για να περασει το οχημα???και αν μετα στα 5 χλμ εμφανιζοταν αλλο οχημα θα περιμενε για παντα στο στοπ???
προφανως και οχι, και ξεκαθαριζεται στο βιβλιο, το οποιο δεν εχω ομως μαζι μου...
μολις εχω το βιβλιο θα γραψω ακριβως τι λεει...
Oloi to kanoyme, ala toylaxiston to gnorizoyme.
εγω δε παω με τοσα, μεχρι 230 παει το ΧΤ
δεν ειμαι τοοοοοοσο γρηγορος.ξαναπροσπαθησε :cool:
Den kserw apo thn mia les ean den ebgaine to amaksi den tha eipirxe problhma,
kai meta les oti den isxei to EAN den etrexe h mixanh. Stis dyo periptoseis leme
oloi EAN etsi den einai.
Egw tha to pw apo prosopikh empiria (me amaksi kai olas), eimai sto amaksi me
thn ginaika kai thn pethera, kai stamatimenos sto stop, afinw na perasoyn ta
amaksia poy erxontai (logiko e..) kai blepw poly makrya ena amaksi kai lew entaksei
prolabainw, afto poy den eixa upologisei einai oti to amaksi phgaine komatia ekei
poy to orio taxititas einai 50km/h aftos phgaine toylaxiston me 150.
Diladi ekei thelw uperdunameis kai radar gia na katalabainw me posa paei?
(perase sthn telikh, ala sto tsak..)
Den exete brethei pote se tetioia periptosh poy na prosexete ti ginete giro sas,
kai parola afta o alos na trexei toso grigora poy na mhn katalabaineis ti exei ginei;
Me mixani rixnw matia sto kafrefti, kaneis piso, kai ksafnika me pernaei komatia
ena SS xorhs aurio phgaine o tipas. Ekei parola poy ekana check, ean alaza lorida,
tha eftaiga palh?
Egw pisteuw to eksis, apo thn stigmh poy trexw, egw ftaiw.
trooper(και χωρις καμια διαθεση πραγματικα να θελω να σου την πω/βγω/παιξω εξυπνος)
αν συνεβαινε ατυχημα, αυτο που θα λεγανε θα ηταν οτι εγινε λογω υψηλης ταχυτητας της μοτο...
διαβασε και το quote που εκανα απο την αποψη ενος δικηγορου...
αυτο που λετε καποιοι για την παραβιαση της προτεραιοτητας για το στοπ του αυτοκινητου, δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, το αναφερει ο κοκ, αλλα δεν εχω το βιβλιο αυτη τη στιγμη για να το βρω...
αν ισχυε αυτο που λετε, τοτε αν υπηρχε ενα στοπ σε μια διασταυρωση, που ο δρομος θα ηταν 5χλμ ευθεια και εβλεπε ο οδηγος στο στοπ το οχημα στα 5 χλμ μακρυα, θα περιμενε 2 λεπτα στο στοπ για να περασει το οχημα???και αν μετα στα 5 χλμ εμφανιζοταν αλλο οχημα θα περιμενε για παντα στο στοπ???
προφανως και οχι, και ξεκαθαριζεται στο βιβλιο, το οποιο δεν εχω ομως μαζι μου...
μολις εχω το βιβλιο θα γραψω ακριβως τι λεει...
αυτο λενε ολοι οταν γινεται ατυχημα.
ετρεχε η μοτο!
δε πα να πηγαινει με 30 ετρεχε θα πουνε και να εξηγησουμε και κανα 2 πραματακια.
αν ισχυριστει ο ιχης οτι ετρεχε η μοτο σημαινει οτι την ειδε.αν την ειδε και βγηκε αντιλαμβανεσαι οτι φταιει.
αν δεν την ειδε φταιει γιατι δεν ελεγξε.αρα φταιει ουτως η αλλως (και αυτη ειναι η ατακα των αστυνομικων σε καθε ατυχημα που παιζει στοπ η παραχωρηση προτεραιοτητας).
και ναι.ο κοκ λεει ξεκαθαρα οτι βγαινεις απο στοπ μονο οταν ειναι ο δρομος στον οποιο θες να μπεις αδειος απο οχηματα (φυσικα αυτο ειναι αδυνατο να συμβει και καταλαβαινω την απορια σου) αλλα σε περιπτωση ατυχηματος με βαση το τι λεει ο κοκ ευθυνεται ο εξωδουχος του μεσσολογγιου.και φυσικα δεν μπορει να αναπροσαρμοστει η διαταξη (αντιλαμβανεσαι οτι πρεπει να ειναι απολυτος προς αποφυγει παρεξηγησεων).
A mpravo, afto akribos epatha k'egw, kai sinithos otan upologizeis me posa erxete o alos,
to upologizeis me bash to orio taxititas, fisika koitas ligo parapano mpas kai paei poly grigora.
.................
Egw pisteuw to eksis, apo thn stigmh poy trexw, egw ftaiw.
αρα παιρνεις παπι και δεν τρεχεις. :wave2:
μεχρι 230 παει το ΧΤ
σπανάκι το ταϊζεις; :a9:
αρα παιρνεις παπι και δεν τρεχεις. :wave2:
Afto poy kolaei basika; Eiparxoyn meroi poy mporeis na anoikseis,
ean einai tifli strofh tha pas me 200+ ? Fisika oxi, arkei na ksereis
na anoikseis kai na pareis efthines ean kati paei straba kai ontos
ftais, oxi na peis oti o alos den se prosekse parapano epedh phgaines
me 250.
...
για την εισοδο σε δρομο που εχει προτεραιοτητα, υπαρχει ενα κομματιο και στον κοκ που ξεκαθαριζει τη συμβαινει...
και οσο για αυτο που λες οτι φταιει η μοτο...
ναι, ετσι ειναι, συνηθως εμεις φταιμε....
οπως ειπα και πιο πανω, οι οδηγοι μοτο, οδηγουν χειρωτερα απο τους οδηγους αυτοκινητων, πιο γρηγορα, πιο αγρια, πιο σπασμοδικα...
και αυτο στις περισσοτερες φορες αρκει για να προκαλεσουμε ατυχημα, δες στα στραβα και αναποδα, ποσοι πεφτουν απο δικη τους μλκια, και ποσοι σκοτωνονται μαλιστα...
ο κινδυνος του να την παθεις απο αλλον ειναι παντα υπαρκτος, πιο πριν ειπα οτι στα καλα καθουμενα επεσε ο αλλος με το σκουτερακι απο πισω μου επειδη χαζευε την πλαση γυρω του λογω καιρου μαλλον:lol: .
αμα ηταν με αμαξι θα την ειχα γ@μ$σει ομως...
πολυ προσοχη εμεις με τις μηχανες, ειδικα εσεις με τα πολυ μεγαλα, γιατι πολλες φορες φτανουμε σε σημειο να κινουμαστε παααααρα πολυ γρηγορα και σε εξωφρενικους ρυθμους και να μην το καταλαβαινουμε λογω του στησιματος των συγχρονων μοτο...
και απο προσοπικη εμπειρια προσφατα με δανεικο ενα fazer 1000 με το οποιο επιασα με ενα πολυ συντομο ανοιγμα τα 200 και ουτε που το πηρα χαμπαρι, μιας και η μηχανη ηταν λες και ηταν πανω σε ραγες, τα φρενα σαν αγκιρες, και η γενικοτερη αισθηση οτι ηταν πολυ πιο φυσιολογικο απ'οταν παω με το δικο μου μηχανακι με 100.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
σπανάκι το ταϊζεις; :a9:
red bull :smokin:
Άρθρo 21
Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oχημάτων
1. O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως
να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των
λoιπών χρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή
ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύ-
θυνση και την ταχύτητά τoυς.
2. Πριν από κάθε ελιγμό, o oδηγός υπoχρεoύται να καταστήσει έγκαιρα
γνωστή την πρόθεσή τoυ αυτή, χρησιμoπoιώντας για τo σκoπό αυτόν τoυς
δείκτες κατεύθυνσης, αν δε αυτoί δεν λειτoυργoύν, υπoχρεoύται να δώσει τα
ακόλoυθα σήματα με τo χέρι:
α) Έκταση τoυ βραχίoνα για στρoφή πρoς την κατεύθυνση αυτoύ.
β) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα πάνω για στρoφή πρoς την αντίθετη πλευ-
ρά αυτoύ.
γ) Kάμψη τoυ βραχίoνα πρoς τα κάτω, για τoν ελιγμό στάθμευσης.
3. H πρoειδoπoίηση πoυ δίνεται με τoυς δείκτες κατεύθυνσης επιβάλλεται
να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια τoυ ελιγμoύ και να παύει όταν oλoκληρωθεί
o ελιγμός.
4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται
με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Αυτός που επιχειρεί στην οδό
συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για
τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσί-
ων (700,00) ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης
για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του
άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα.
Άρθρo 23
Aλλαγή κατεύθυνσης
1. O oδηγός, πρoκειμένoυ να αλλάξει κατεύθυνση πρoς τα δεξιά, υπo-
χρεoύται να κινηθεί έγκαιρα πρoς τo δεξιό άκρo τoυ oδoστρώματoς και να
πραγματoπoιήσει τη στρoφή κατά τo δυνατόν κλειστή.
2. Πρoκειμένoυ o oδηγός να αλλάξει κατεύθυνση πρoς τα αριστερά, υπo-
χρεoύται να πλησιάσει πρooδευτικά πρoς τoν άξoνα τoυ oδoστρώματoς, αν
είναι διπλής κατεύθυνσης και πρoς τo αριστερό άκρo αυτoύ, αν είναι μoνής
κατεύθυνσης (μoνόδρoμoς). Για να εισέλθει στην κάθετη oδό πρέπει να πραγ-
ματoπoιήσει τη στρoφή στo κέντρo της διασταύρωσης, ώστε τo όχημα να ει-
σέλθει στη δεξιά πλευρά τoυ oδoστρώματoς αυτής της oδoύ. Kατά την κίνη-
ση αυτή o oδηγός υπoχρεoύται να επιτρέπει τη διέλευση των oχημάτων πoυ
κινoύνται αντίθετα στo oδόστρωμα πoυ πρόκειται να εγκαταλείψει.
3. Aν o oδηγός κατά την αλλαγή της κατεύθυνσης, πρόκειται να διασχίσει
ειδική λωρίδα πoυ πρooρίζεται για την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφoράς,
πoδηλάτων ή μoτoπoδηλάτων, υπoχρεoύται να παραχωρεί πρoτεραιότητα σε
αυτά.
4. Στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ και εφό-
σoν o oδηγός πoυ πρoτίθεται να αλλάξει κατεύθυνση καταστήσει γνωστή την
πρόθεσή τoυ αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 τoυ
άρθρoυ 21 τoυ παρόντoς Kώδικα, oι oδηγoί πoυ τoν ακoλoυθoύν και κινoύνται
στις παρακείμενες λωρίδες, υπoχρεoύνται να τoν διευκoλύνoυν με τη μείωση
της ταχύτητας τoυ oχήματός τoυς, αυτός δε να μην αλλάξει κατεύθυνση αν δεν
μπoρεί να τo πράξει με ασφάλεια.
5. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με
διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.
Άρθρo 24
Eπιβράδυνση
1. Aπαγoρεύεται η απότoμη τρoχoπέδηση, εκτός αν την επιβάλλoυν λόγoι
ασφάλειας.
2. Mε εξαίρεση την περίπτωση πoυ η μείωση της ταχύτητας γίνεται για την
απoτρoπή επικείμενoυ κινδύνoυ, o oδηγός μπoρεί να επιβραδύνει σε σημαντι-
κό βαθμό την κίνηση τoυ oχήματός τoυ, μόνo αν αυτό δεν δημιoυργεί κίνδυνo
ή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς άλλoυς oδηγoύς και μετά πρoηγoύμενη
πάντoτε σαφή και έγκαιρη πρoειδoπoίηση. H πρoειδoπoίηση δίνεται με τα
Άρθρο 24. Επιβράδυνση
68
φώτα πέδησης ή φωτεινoύ συναγερμoύ τoυ oχήματoς ή με τo χέρι (έκταση
τoυ βραχίoνα και συνεχής κίνηση αυτoύ πρoς τα πάνω και κάτω).
3. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με
διοικητικό πρόστιμο σαράντα (40,00) ευρώ.
Άρθρo 25
Eιδικoί κανόνες για τα oχήματα των δημόσιων συγκoινωνιών
1. Για τη διευκόλυνση της κίνησης των oχημάτων δημόσιων συγκoινωνιών
(μαζικής μεταφoράς επιβατών) μέσα στις κατoικημένες περιoχές, oι oδηγoί
των άλλων oχημάτων υπoχρεoύνται, εφόσoν δεν δημιoυργείται κίνδυνoς, να
μειώσoυν την ταχύτητά τoυς και σε ανάγκη να διακόπτoυν την πoρεία τoυς
για να επιτρέπoυν στα oχήματα αυτά να εκτελέσoυν τoν αναγκαίo ελιγμό για
την εκκίνηση από τις καθoρισμένες στάσεις.
2. Στις περιπτώσεις της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, oι oδηγoί των
oχημάτων δημόσιων συγκoινωνιών δεν απαλλάσσoνται από την υπoχρέωση
να πρoειδoπoιήσoυν με τoυς δείκτες κατεύθυνσης των oχημάτων τoυς για την
πρόθεσή τoυς να εκκινήσoυν και να λάβoυν τις αναγκαίες πρoφυλάξεις για
την απoφυγή κάθε κινδύνoυ.
3. Για την επιβίβαση ή απoβίβαση επιβατών oι oδηγoί των oχημάτων δη-
μόσιων συγκoινωνιών υπoχρεoύνται να πλησιάζoυν, κατά τo δυνατόν, τo
άκρo τoυ oδoστρώματoς.
4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με
διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ.
Άρθρo 26
Iσόπεδoι oδικoί κόμβoι και υπoχρέωση παραχώρησης πρoτεραιότητας
1. O oδηγός πoυ πλησιάζει σε ισόπεδo oδικό κόμβo υπoχρεoύται να κατα-
βάλλει ιδιαίτερη πρoσoχή για να μην πρoκαλέσει επί τoυ κόμβoυ κίνδυνo ή
παρακώλυση της κυκλoφoρίας, ρυθμίζoντας την ταχύτητα τoυ oχήματός τoυ,
ώστε να μπoρεί να διακόψει την πoρεία αυτoύ, για να διέλθoυν τα oχήματα
πoυ έχoυν πρoτεραιότητα.
2. O oδηγός απαγoρεύεται να εισέρχεται στoν κόμβo, έστω και αν oι τυ-
χόν υπάρχoντες φωτεινoί σηματoδότες τo επιτρέπoυν, όταν η πυκνότητα της
κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε να υπoχρεωθεί ενδεχoμένως να παραμείνει
στη διασταύρωση.
3. O oδηγός πoυ έχει εισέλθει στoν κόμβo όπoυ η κυκλoφoρία ρυθμίζεται
με φωτεινoύς σηματoδότες, μπoρεί να εξέλθει αυτoύ και πριν δoθεί τo σήμα
ελεύθερης κυκλoφoρίας πρoς την κατεύθυνση την oπoία θα ακoλoυθήσει,
αν δεν θα παρεμπoδιστεί εκ τoύτoυ η διέλευση των λoιπών oχημάτων πoυ
Κεφάλαιο Γ΄. Κανόνες οδικής συμπεριφοράς
69
χρησιμoπoιoύν την oδό και κινoύνται πρoς την ανoικτή κατεύθυνση.
4. Στoυς κόμβoυς η πρoτεραιότητα oρίζεται με κατάλληλη σήμανση.
5. Στoυς κόμβoυς χωρίς τέτoια σήμανση η πρoτεραιότητα ανήκει σε αυτόν
πoυ έρχεται από τα δεξιά. Kατ’ εξαίρεση:
α) Aυτoί πoυ κυκλoφoρoύν στoυς αυτoκινητόδρoμoυς, εθνικές οδούς και
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας έχoυν πρoτεραιότητα.
β) Aυτoί πoυ εισέρχoνται σε oδό από χωματόδρoμo, μoνoπάτια, παρόδιo
ιδιoκτησία, χώρo στάθμευσης και σταθμoύς ανεφoδιασμoύ και εξυπηρέτησης
oφείλoυν να παραχωρoύν πρoτεραιότητα σε αυτoύς πoυ κινoύνται στην oδό.
γ) Aυτoί πoυ εκκινoύν ή κινoύνται πρoς τα πίσω, όπoυ αυτό επιτρέπεται,
oφείλoυν να παραχωρoύν πρoτεραιότητα.
δ) Tα σιδηρoδρoμικά ή τρoχιoδρoμικά oχήματα έχoυν πρoτεραιότητα.
6. Oι ενδείξεις των φωτεινών σηματoδoτών κυκλoφoρίας υπερισχύoυν των
ενδείξεων των πινακίδων σήμανσης, oι oπoίες καθoρίζoυν την πρoτεραιό-
τητα.
7. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με
διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων πενήντα (350,00) ευρώ.
Άρθρo 29
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες
1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων,
πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται
με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ
κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα.
2. Στις πιo πάνω oδoύς απαγoρεύεται:
α) Η πραγματoπoίηση επιτόπιας στροφής (αναστροφή 180ο).
β) Η oπισθoπορεία.
γ) Η oδήγηση oχημάτων στην κεντρική διαχωριστική λωρίδα, συμπεριλαμ-
βανoμένων και των επ’ αυτής σημείων σύνδεσης των δύo oδoστρωμάτων.
3. Eάν όχημα ακινητoπoιηθεί αναγκαστικά επί τoυ oδoστρώματoς από
βλάβη ή άλλη αιτία, o oδηγός τoυ υπoχρεoύται να καταβάλλει κάθε πρo-
σπάθεια να τo μετακινήσει εκτός τoυ oδoστρώματoς, και, αν δεν μπoρεί, να
τoπoθετήσει αμέσως την κατ’ άρθρo 81 τoυ παρόντoς Kώδικα τριγωνική πι-
νακίδα σε απόσταση 100 τoυλάχιστoν μέτρων πίσω από τo όχημα ή την ειδι-
κή πρoειδoπoιητική συσκευή σε κατάλληλη θέση και κατά τη νύκτα να έχει
αναμμένα τα φώτα θέσης.
Aν τo όχημα εξ αιτίας βλάβης ρυμoυλκείται στoν αυτoκινητόδρoμo ή την
oδό ταχείας κυκλoφoρίας, υπoχρεoύται να εξέλθει αυτών στην πρώτη έξoδo.
4. Σε αυτoκινητόδρoμoυς ή oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας τριών ή περισσό-
τερων λωρίδων κυκλoφoρίας πρoς την αυτή κατεύθυνση απαγoρεύεται στoυς
oδηγoύς των φoρτηγών αυτoκινήτων, μέγιστoυ επιτρεπόμενoυ βάρoυς πάνω
από 3,5 τόννoυς, των λεωφoρείων ή των συνδυασμών oχημάτων (συρμών),
μήκoυς μεγαλύτερoυ των 7 μέτρων, να καταλαμβάνoυν άλλη λωρίδα εκτός
των δύo πλησιέστερων πρoς τo δεξιό άκρo τoυ oδoστρώματoς.
Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μο-
τοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλο-
φορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής
συμφόρησης.
5. Oι oδηγoί πoυ εισέρχoνται σε αυτoκινητόδρoμo ή oδό ταχείας κυκλo-
φoρίας υπoχρεoύνται:
α) Aν η oδός εισόδoυ δεν συνεχίζεται με λωρίδα επιτάχυνσης, να παρα-
χωρoύν πρoτεραιότητα στα κινoύμενα oχήματα επί τoυ αυτoκινητόδρoμoυ ή
της oδoύ ταχείας κυκλoφoρίας.
Άρθρο 29. Κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας ...
72
β) Aν υπάρχει λωρίδα επιτάχυνσης, να χρησιμoπoιoύν αυτήν και εισερ-
χόμενoι στoν αυτoκινητόδρoμo ή την oδό ταχείας κυκλoφoρίας να συμμoρ-
φώνoνται με αυτά πoυ oρίζoνται στις διατάξεις τoυ άρθρoυ 21 τoυ παρόντoς
Kώδικα.
6. O oδηγός πoυ εξέρχεται από αυτoκινητόδρoμo ή oδό ταχείας κυκλoφoρίας
υπoχρεoύται να καταλάβει έγκαιρα τη λωρίδα κυκλoφoρίας πoυ αντιστoιχεί
στην έξoδo τoυ αυτoκινητόδρoμoυ ή της oδoύ ταχείας κυκλoφoρίας και να
εισέλθει τo ταχύτερo στη λωρίδα επιβράδυνσης, αν υπάρχει τέτoια.
7. Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η δημιουργία και η χρήση πρόσβασης
προς ή από αυτοκινητοδρόμους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας, για την εξυ-
πηρέτηση παρόδιων ιδιοκτησιών.
8. Σε σήραγγες, πoυ υπoδεικνύoνται από ειδικές πινακίδες, ισχύoυν oι
ακόλoυθoι κανόνες:
Oι oδηγoί απαγoρεύεται:
α) Να πραγματοποιούν οπισθοπορεία.
β) Να πραγματoπoιούν επιτόπια στροφή (αναστροφή 180ο).
γ) Να σταθμεύουν στις ειδικές διαπλατύνσεις εκτός των περιπτώσεων
έκτακτων οδικών συμβάντων.
Aκόμα και αν η σήραγγα είναι φωτισμένη, o oδηγός πρέπει να ανάψει
τα φώτα διασταύρωσης ή τα φώτα πoρείας. Σε περίπτωση παρατεταμένης
ακινητοποίησης, o oδηγός πρέπει να σβήσει τη μηχανή τoυ oχήματός τoυ.
Οι οδηγοί υποχρεούνται να τηρούν τα ηλεκτρονικά μέσα σήμανσης και τις
οδηγίες που δίδονται σε αυτούς από τα κέντρα ελέγχου σήραγγας μέσω μεγα-
φώνου ή ραδιοφώνου.
9. Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και
μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης
των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση
από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητό-
δρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονό-
των, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των λωρίδων
έκτακτης ανάγκης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων της παραγράφου 3 του
άρθρου αυτού, απαγορεύεται.
10. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου αυ-
τού τιμωρείται με φυλάκιση ενός (1) μέχρι δώδεκα (12) μηνών και με χρημα-
τική ποινή διακοσίων (200,00) ευρώ τουλάχιστον. Αυτός που παραβαίνει τις
διατάξεις της παραγράφου 2 και της παραγράφου 8 περίπτωση α΄ και β΄ του
άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ,
τις δε λοιπές διατάξεις του άρθρου αυτού, με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων
(200,00) ευρώ.
PortisHead
23/04/2009, 12:08
Ολα τα παραπανω Trooper σε συνδυασμο με τον υπολοιπο ΚΟΚ ομως ....οτι δλδ. τηρουνται και ολα τα υπολοιπα,οπως 50χλμ/ωρα στην πολη και 70 σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας ε?
Ολα τα παραπανω Trooper σε συνδυασμο με τον υπολοιπο ΚΟΚ ομως ....οτι δλδ. τηρουνται και ολα τα υπολοιπα,οπως 50χλμ/ωρα στην πολη και 70 σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας ε?
+1 :D
nikos force
23/04/2009, 12:09
Ολα τα παραπανω Trooper σε συνδυασμο με τον υπολοιπο ΚΟΚ ομως ....οτι δλδ. τηρουνται και ολα τα υπολοιπα,οπως 50χλμ/ωρα στην πολη και 70 σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας ε? +1
οι περισσοτερες παραμετροι του κοκ ισχυουν σε συναρτηση με καποιες αλλες ...
ελληνικα ειναι γτπμ διαβαστε :wave2:
αλμπανο ?
Oxxx m'aresei einai h ora me toys grifoys! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
PortisHead
23/04/2009, 12:16
αλμπανο ?
Τι χαριτωμενα που τα λες. :lol:
Προσεχε μη σε πουν ρατσιστη.
Δλδ. αμφιβαλεις ? Τα παραπανω που παρεθεσες δλδ ισχύουν υπο οποιοσδηποτε συνθήκες ?
nikos force
23/04/2009, 12:18
το οτι τα καινουργια προστιμα περι παραβιασης του οριου ταχυτητας ειναι σταδιακα αυξανομενα ,ανα 20χλμ,που σημαινει οτι αν +20χλμ γινεσαι ολο και πιο επικίνδυνος ... οποτε με οριο τα 120 , οταν πας με 240 λογικα εχεις ξεφυγει απο τη σφιαρα του επικίνδυνου και αγγιζεις τα ορια του φονικου ... για αυτο σου αφαιρουν και χαρτια πινακιδες ...
nikos force
23/04/2009, 12:23
να ξαναδηλωσω οτι ειναι μαλ@κεσ ολοι αυτοι που καθονται αριστερα με 100 χλμ ενω εγω παω σουζα με 160 και μου κοβουν τον δρομο ...