View Full Version : Ανακατασκευη CB750 four K7 (1977)
Σελίδες :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
transalpblack
23/07/2010, 09:08
Μπράβο ρε μεγάλε.
Απίστευτος!!!!!!!!!
:a19: :a23: :a19::a23::a19: :a23: :a19:
(έριξα τη χιλιοστή απάντησηηηηηηηηηηηηηηηηη)
Shaolin Monk
23/07/2010, 10:20
:a27:
1000 + 1 :smokin:
ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ Ευχαριστω!!!!!:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
εχε τα ματια σου ανοιχτα,και που ξερεις καποια στιγμη μπορει να ξεχωρισεις την καραφλα μου να γυαλιζει:wave2: :beer:
Ενα εχω να σου πω εισαι ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ!!!!:wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Ενα εχω να σου πω εισαι ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΣ!!!!:wave2: :wave2:
οικογενειαρχης ειμαι με δανεια και μαστορους στο σπιτι ρε:lol: :lol: :lol: :lol:
periklisk
23/08/2010, 08:29
δεν έχω λόγια :beer:
απίστευτη δουλειά!!! :beer:
Σημερα κατι με επιασε!!!!!:rolleyes:
Μια νοσταλγια να πω!!!!! μια φαγουρα ισως??? :smilea: (συμπεθερε εσυ με καταλαβαινεις!!!!!)
Παντως το γιατι το επαθα το ηξερα :uplate:
Ετσι πηγα ταρατσα και καθαρισα το δωματιο (το γνωστο) που ηταν ανω κατω ................ :smokin:
207746
Πολύ άδειο το βλέπω το δωμάτιο!
Κάτι πρέπει να μπει εκεί για να γεμίσει ο χώρος ... και για να διαβάζουμε, να βλέπουμε, να θαυμάζουμε και να μας τρέχουν τα σάλια...
:a18: :a19:
Περιμένω υπομονετικά! :smilea:
:confused: :confused: :confused: :confused:
τι ειναι αυτο?????
207750
sv9cvk σε παω γιατι εισαι νοικοκυρης και μερακλης θυμαμαι και την φωτο που ειχες βαλει με το φορτηγακι σου ολα τα λεφτα:beer: :beer: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panoskl
Πολύ άδειο το βλέπω το δωμάτιο!
Κάτι πρέπει να μπει εκεί για να γεμίσει ο χώρος ... και για να διαβάζουμε, να βλέπουμε, να θαυμάζουμε και να μας τρέχουν τα σάλια...
:a18: :a19:
Περιμένω υπομονετικά! :smilea:
:eek: :a05: :a01: :a01: :a01:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
sv9cvk σε παω γιατι εισαι νοικοκυρης και μερακλης θυμαμαι και την φωτο που ειχες βαλει με το φορτηγακι σου ολα τα λεφτα:beer: :beer: :beer: :wave2:
:beer: :beer: :beer:
:confused: :confused: :confused: :confused:
τι ειναι αυτο?????
Xρήστε έχω την αίσθηση ότι θέλει να μπεί μέσα...?:confused: ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Xρήστε έχω την αίσθηση ότι θέλει να μπεί μέσα...?:confused: ;)
Εχεις μια διαισθηση εσυ!!!!!!!...........:beer: :rotflmao:
ΚΛΙΚ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1848695#post1848695)
εισαι παλιοχαρακτηρας ρε...........:beer:
χρηστο ανοιξε καινουργιο thread προκειται για νεο ταξιδι:wave2:
ελπιζω αυτο να μην το φτιαξεις μαμα:winka:
:a014: :a014: :a014:
εισαι παλιοχαρακτηρας ρε...........:beer:
χρηστο ανοιξε καινουργιο thread προκειται για νεο ταξιδι:wave2:
ελπιζω αυτο να μην το φτιαξεις μαμα:winka:
:a014: :a014: :a014:
ΟΥΠΣ το ειδα,μεταφερομαστε εκει....καλο μας ταξιδι...:wave2:
DimChios
07/09/2010, 14:26
Δυσκολος ο χρονος τουτος απ οταν αρχισε...
ανατροπες πολλες στη ζωή, τη δουλειά μου, το χρόνο μου...
...είχα και το μοντινγκ ακόμα στις αγγελιες... :lol:
..τεσπα, δεν ειχα ανοιξει καν το παρων θρεντ!
Ειχα το Σπυρο να μου λέει για καποιον "Χρηστο με το CB"...(αυτόν με το περίεργο nickname που δε ξέρω αν κανείς το λέει ποτε σωστά) :lol: "που ειναι και Κρητικός"...
..."καλό κοπέλι θά ναι τούτος" έλεγα απο μεσα μου και ένα παραπάνω που το έλεγε ο Σπύρος ο οποίος είναι φίλος και άξιος καλλιτέχνης επίσης...
Με τον Χρήστο λοιπον έγινε μια προσπάθεια να συναντηθούμε στον Αυγουστο που ήμουν Κρήτη η οποία λόγω υποχρεώσεων (που να τις πάρει και να τις σηκώσει, στερούν απ τους ανθρώπους την επαφή δίχως συμφέρον) δεν πραγματοποιήθηκε και κάτι ρακές που είχα σκοπό να μοιραστούμε πήραν αναβολή...
Επιστρέφοντας απ τις διακοπές και δύο μέρες πρίν "πέσει" το moto.gr ξεκινάω να διαβάσω όλη τη διαδικασία και να γνωρίσω το Χρήστο καλύτερα. Η "πτώση" με βρήκε στην σελίδα 48 και η λύσσα μου να τελειώσει για να γράψω κι εγώ δυό λόγια πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις!
Σήμερα, πρίν λίγο το τελείωσα! Είχα δεί τις φωτό από τους καμβάδες που έφτιαξε ο Σπύρος και δεν φανταζόμουν πόση δουλειά έχει πέσει πάνω στο μηχανάκι...
Για να μημακρυγορώ, ήταν ενα υπέροχο ταξίδι και ο Χρήστος μοιάζει πολύ πιο αξιολογος άνθρωπος!... σε κάθε του πόστ όλο και πιό πολύ! Κι ας είναι και περασμένης ηλικίας! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
"Μάστορα", κρίνοντας και απο τα άλλα σου project, οι ρακές "απο καρδιάς" και τα "μπινελίκια" από τα κάρβουνα εύχομαι να λάβουν χώρα συντομως και να μπορέσουν να εκφράσουν στο έπακρο το θαυμασμό μου γι αυτό που είσαι!
Πάμε γερά για το επόμενο (το οποίο το έχω "πιασει" εξ αρχής απ το αυτί) :lol:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:
επιτελους μιλησε για αυτη την ανακατασκευη και τον δημιουργο της ενας ανθρωπος αμεροληπτος.αναγνωρισε την αξια του project,αναγνωρησε τον δημιουργο αλλα αναγνωρησε και...............την ηλικια του δημιουργου.:rotflmao: :lol: :lol: :lol:
DimChios
07/09/2010, 14:59
επιτελους μιλησε για αυτη την ανακατασκευη και τον δημιουργο της ενας ανθρωπος αμεροληπτος.αναγνωρισε την αξια του project,αναγνωρησε τον δημιουργο αλλα αναγνωρησε και...............την ηλικια του δημιουργου.:rotflmao: :lol: :lol: :lol:
υπομονη! Σε 2-3 χρονακια και για σενα τα ιδια θα λεω!
Εχεις ρυτιδιάσει κάργα τελευταιως!
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Δυσκολος ο χρονος τουτος απ οταν αρχισε...
ανατροπες πολλες στη ζωή, τη δουλειά μου, το χρόνο μου...
...είχα και το μοντινγκ ακόμα στις αγγελιες... :lol:
..τεσπα, δεν ειχα ανοιξει καν το παρων θρεντ!
Ειχα το Σπυρο να μου λέει για καποιον "Χρηστο με το CB"...(αυτόν με το περίεργο nickname που δε ξέρω αν κανείς το λέει ποτε σωστά) :lol: "που ειναι και Κρητικός"...
..."καλό κοπέλι θά ναι τούτος" έλεγα απο μεσα μου και ένα παραπάνω που το έλεγε ο Σπύρος ο οποίος είναι φίλος και άξιος καλλιτέχνης επίσης...
Με τον Χρήστο λοιπον έγινε μια προσπάθεια να συναντηθούμε στον Αυγουστο που ήμουν Κρήτη η οποία λόγω υποχρεώσεων (που να τις πάρει και να τις σηκώσει, στερούν απ τους ανθρώπους την επαφή δίχως συμφέρον) δεν πραγματοποιήθηκε και κάτι ρακές που είχα σκοπό να μοιραστούμε πήραν αναβολή...
Δυστυχως αυτοι οι γαμοι και οι βαφτισεις ηταν στο φορτε τους σε λαθος
ωρα παντα (μεσημερι στην περιπτωση μας :sad: )
Επιστρέφοντας απ τις διακοπές και δύο μέρες πρίν "πέσει" το moto.gr ξεκινάω να διαβάσω όλη τη διαδικασία και να γνωρίσω το Χρήστο καλύτερα. Η "πτώση" με βρήκε στην σελίδα 48 και η λύσσα μου να τελειώσει για να γράψω κι εγώ δυό λόγια πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις!
Σήμερα, πρίν λίγο το τελείωσα! Είχα δεί τις φωτό από τους καμβάδες που έφτιαξε ο Σπύρος και δεν φανταζόμουν πόση δουλειά έχει πέσει πάνω στο μηχανάκι...
Για να μημακρυγορώ, ήταν ενα υπέροχο ταξίδι και ο Χρήστος μοιάζει πολύ πιο αξιολογος άνθρωπος!... σε κάθε του πόστ όλο και πιό πολύ! Κι ας είναι και περασμένης ηλικίας! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μεχρι εδω καλα τα πηγαινες!!! Αλλα εδω μου το χαλασες :a38:
Ακου περασμενης ηλικιας!!!!! :mad:
Βρε θα σταματησω να βαφω τα μαλια μου ασπρα και τοτε θα δουμε ποιος ειναι περασμενης ηλικιας !!!!!................ΑΝΤΕ!!!!:a37:
"Μάστορα", κρίνοντας και απο τα άλλα σου project, οι ρακές "απο καρδιάς" και τα "μπινελίκια" από τα κάρβουνα εύχομαι να λάβουν χώρα συντομως και να μπορέσουν να εκφράσουν στο έπακρο το θαυμασμό μου γι αυτό που είσαι!
Το ελπιζω και εγω πιστευω μεσα στον Σεπτεμβρη η αρχες Οκτωβρη να ανεβω:a33: :a33:
Πάμε γερά για το επόμενο (το οποίο το έχω "πιασει" εξ αρχής απ το αυτί) :lol:
Αλλος παλι!!!!
Βρηκαμε συμμαχο ε???
Καλαααααα !!!!!!!:a17: :a26: :a43:
:a024: :beer: :beer:
DimChios
07/09/2010, 17:58
Το ελπιζω και εγω πιστευω μεσα στον Σεπτεμβρη η αρχες Οκτωβρη να ανεβω
Ωραια! Ευκολα πραΜΜατα....
Θα βάλει ο Σπυρος δυο αρνιά στη σούβλα, (ετσι κι αλλιως κατσικοκλέφτες ειναι σα κείθε) που έχει και άπλα, θα βάλει και 2-3 νταμιτζάνες κρασί (έχει και αμπέλια απ όσο ξέρω) κι εμείς θα βάλουμε την παρέα!
Σουπερ!!!
είδες? δεν είμαι με το μέρος του αλλα με το μέρος που με συμφέρει! :evil: :lol: :lol:
Θα βάλει ο Σπυρος δυο αρνιά στη σούβλα, (ετσι κι αλλιως κατσικοκλέφτες ειναι σα κείθε) που έχει και άπλα, θα βάλει και 2-3 νταμιτζάνες κρασί (έχει και αμπέλια απ όσο ξέρω) κι εμείς θα βάλουμε την παρέα!
Σουπερ!!!
είδες? δεν είμαι με το μέρος του αλλα με το μέρος που με συμφέρει! :evil: :lol: :lol:
:D :a01: :a01: :a024: :a024: :a024:
Σουπερ!!!
ρε δημητρακι κουβαρντα παλι τα περισσοτερα βαζεις.
τουλαχιστον φερε τη φυσαρμονικα να μας παιξεις καμια μπαλαλαικα
είδες? δεν είμαι με το μέρος του αλλα με το μέρος που με συμφέρει! :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τα λόγια είναι περιττά..όπως καταλαβαίνεις χρήστο έχεις :a18: :a18: :a18: :a18: :a18: και απο τη μπάντα του λασιθίου!!!Πάντα τέτοια....και υγεία για να γουστάρεις!!!!!:beer: :beer: :beer:
DimChios
08/09/2010, 08:12
εσυ, οταν μαθεις να κανεις quote τοτε θα μπορεις εν μερη να με χλευαζεις!
Ακους???? :evil:
Παρηγγειλε τωρα τα αρνια και τα λεμε απο κοντα! θα μιλησουν τα ποτηρια!
εσυ, οταν μαθεις να κανεις quote τοτε θα μπορεις εν μερη να με χλευαζεις!
Ακους???? :evil:
Παρηγγειλε τωρα τα αρνια και τα λεμε απο κοντα! θα μιλησουν τα ποτηρια!
αυτο ηταν χτυπημα κατω απο τη μεση:mad:
κριμα και ειχα ενα πακετακι να σου στειλω:evil:
el-Gatto
20/09/2010, 14:06
:look: Κακώς μεν...αλλά...μολις σημερα το ανακάλυψα...:blush:
Αν και..,ειχα διαφορα στο σημερινο μου προγραμμα ,για καποιον "μαγικο" λογο ,βρεθηκα 4,5 ωρες αργοτερα ,να γραφω τουτες τις -λιγοστες- αράδες...
Τι να πω εγω τωρα???...Οτι κ να πω ειναι λιγο ....
Ισως ,η Πιο Ρομαντικη Ιστορια ΜοτοΑγαπης ,που εχω διαβασει ποτε μου!!!
Να'σαι Παντα Γερος κ Ορθιος!! αγνωστε μου φιλε....
..και να χαιρεσαι ο.τι ποθεις κι οτι αγαπας!
.........................:wave2:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Εδω ο Αντωνης μετα την τοποθετηση ........
Γελαει ακομα γιατι σε λιγο........
Αν ηξερε τι τον περιμενει................
:rolleyes: [/QUOα
αααααα......ο αντωνης τσαλ......που θα ευρησκες καλυτερο παιδι δεν ξερω...??????:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από pav.ion
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Εδω ο Αντωνης μετα την τοποθετηση ........
Γελαει ακομα γιατι σε λιγο........
Αν ηξερε τι τον περιμενει................
:rolleyes: [/QUOα
αααααα......ο αντωνης τσαλ......που θα ευρησκες καλυτερο παιδι δεν ξερω...??????:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ειδες !!!:cool:
Τα καλυτερα και οι καλυτεροι ειμαστε εδω!!!!
Αυτος τωρα ετοιμαζει μια φλορετα ........:ninja: tsalapis (http://www.moto.gr/forums/member.php?s=&action=getinfo&userid=36848)
Πιστευω να τον πεισω να βαλει την ανακατασκευη εδω
Το μονο κακο ειναι οτι πηρε μεταθεση στο Καστελλι και δεν θα ξεβιδωσω πολλες βιδες!!!!
:beer: :beer: ]
Ειδες !!!:cool:
Τα καλυτερα και οι καλυτεροι ειμαστε εδω!!!!
Αυτος τωρα ετοιμαζει μια φλορετα ........:ninja: tsalapis (http://www.moto.gr/forums/member.php?s=&action=getinfo&userid=36848)
Πιστευω να τον πεισω να βαλει την ανακατασκευη εδω
Το μονο κακο ειναι οτι πηρε μεταθεση στο Καστελλι και δεν θα ξεβιδωσω πολλες βιδες!!!!
:beer: :beer: ]
ναι..ναι γυρισε στα πατρεια εδαφη παντρευτηκε κιολας το σαββατο παει κι αυτος..... :rotflmao: :rotflmao:
φλορετα ???? χμμμμ.....
τεσπα....παντα τετοιες επιτυχιες να εχεις και εις ανωτερα {αντε και με κανενα ευρωπαικο }:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
GiannisBlessed
06/10/2010, 06:48
πω φιλε!!:eek: :eek: :eek:
εισαι τρομερος!
τρομερη δουλεια!!!τοσο καιρο εδω και δεν το ειχα δει το θρεντ σου.
καταπληκτικο το αποτελεσμα:beer:
συνεχισε ετσι!!!!!
tsalapis
07/10/2010, 22:31
Ξεκινησα και εγω την διαδικασια και το ξεβιδωμα ......;) ;)
Δεν προλαβαινω σημερα να ανοιξω νεο θεμα :sad: :sad: τα παιξε ο υπολογιστης ..
Αυριο πιστευω με πολυ εικονικα για τους εικονοβλεψιες:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsalapis
Ξεκινησα και εγω την διαδικασια και το ξεβιδωμα ......;) ;)
Δεν προλαβαινω σημερα να ανοιξω νεο θεμα :sad: :sad: τα παιξε ο υπολογιστης ..
Αυριο πιστευω με πολυ εικονικα για τους εικονοβλεψιες:rotflmao: :rotflmao:
προσεχε γιατι αυτο ειναι δεσμευση.ρωτα και θα μαθεις ποσο αυστηρως ειμαι με τις φωτο:lol:
καλη αρχη:beer:
προσεχε γιατι αυτο ειναι δεσμευση.ρωτα και θα μαθεις ποσο αυστηρως ειμαι με τις φωτο:lol:
καλη αρχη:beer:
Δικιο εχει ο Σπυρος...
Ετσι ειναι Αντωνη και βγαζε φωτο απο οτιδηποτε ακομα και το πιο ασημαντο γιατι καποια στιγμη ισως σε βοηθησει ,Εγω εχω 10Gb φωτο και 7Gb βιντεο μονο απο το ενα :eek:
Φαντασου ,πριν ομαδοποιησω και βαλω σε φακελους αναλογα με την πορεια των εργασιων, οταν ανοιγα τον φακελο κολαγε ο υπολογιστης:eek:
Καλη αρχη!!!!:beer:
Θα καβαλησω το CB κανα Σαββατο η Κυριακη και θα ερθω ωθε ντο Καστελλι μερια να ξεβιδωσω καμια βιδα (οποτε αφησε και για μενα......)ετσι?
Εγω πως σε αφησα να βαλουμε τον κινητηρα στο CB και μετα τον βγαλαμε ,και μετα παλι πισω?????
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=94119&perpage=15&pagenumber=40
:beer: :beer:
tsalapis
09/10/2010, 14:12
Θα προλαβεις :D δεν ξερω για ξεβιδωμα αλλα στο βιδωμα ;) ;)μιας και του εχω καταληκτικη ημερομηνια πριν τα Χριστουγεννα
Ειδαλλως θα το καβαλησω και ερθω ρεθυμνο:eek:
Ο τυπος που το πειρα μου λεγε οτι το 1986 με 90 επερνε την γυναικα του και πηγαιναν στονν Αγιο Νικολ για καφε :eyepop: :eyepop:
και διχως γέμισμα και στάσεις απο υπερθερμάνσεις
δεν έχω λόγια
εισαι ΜΕΡΑΚΛΗΣ
:beer: :beer: :beer: :wave2:
Γεια χαρα σε ολους
Εψαχνα αρκετο καιρο ενα CB750 four (απωθημενα :) )
Ετσι βρηκα ενα Κ7 σε αρκετα καλη κατασταση και τιμη απο Γερμανια το οποιο μεσω ενος φιλου φορτωθηκε μεσα σε ενα βανακι και ηρθε στο σπιτι μου "πακετο"!!!:beer:
Μετα απο ενα ψιλοservice :smilea: μπηκε μπροστα με την πρωτη!! :a54:
Αρχικος σκοπος μου ηταν να το ανακατασκευασω ετσι και το ανεβασα στην ταρατσα μου
:alien: ναι στην ταρατσα μου μιας και μονο στην αποθηκη που εχω εκει θα ειχα χρονο και χωρο να ασχοληθω με το project :winka:
δεν ξερω αν εχεις αυτο http://www.car.gr/parts/view/552619/ στα υποψην σου...?????
Αρχικά δημιουργήθηκε από pav.ion
δεν ξερω αν εχεις αυτο http://www.car.gr/parts/view/552619/ στα υποψην σου...?????
Ναι και βεβαια !!
Μου ειχε στειλει το λινκ ο hidefnick και μιλησα μαζι του (εχει και καποια ενδεικτικα και σηματα καινουρια κλπ κλπ):beer: :beer:
Δειτε πως το παρκαρω εγω και ο Γιωργος τα μηχανακια μας!!!!
Ε?????
Αυτο θα πει περιποιηση :smokin: :o :cool:
το κοκκινο χαλι τους λειπει!!!!
Η μηπως οχι????:D :D :D
215990
zefos1100xx
12/12/2010, 14:30
φιλε εισαι απιστευτος!
Αυτη ειναι αγαπη για την μοτοσυκλετα!
(....με τον γερανο πειστηκαμε οτι εισαι εντελως τρελος!)χα χα χα!:rotflmao: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
(....με τον γερανο πειστηκαμε οτι εισαι εντελως τρελος!)χα χα χα!:rotflmao: :beer:
Δεν ξερω γιατι.........Αλλα αυτο το λενε και οι γειτονες ........................:eyepop:
Γιατι αραγε????:confused: :confused:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer:
airpanos
12/12/2010, 18:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
δεν έχω λόγια
εισαι ΜΕΡΑΚΛΗΣ
:beer: :beer: :beer: :wave2:
+10000000!!!:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
motomaniac
17/04/2011, 23:54
ειπα στον κολλητο μου οτι ανεβηκε το φορουμ.. δεν εχει μηχανη αλλα παρακολουθει.. και με λεει: αυτος ο τρελος ο κρητικος με τα CB συνεχιζει? λεω εχουμε προβλημα με τις φωτο. α καλα τοτε δεν μπαινω. αν διορωθει θα μπω να τον δω.. μιλαμε σε εχει ινδαλμα ανακατασκευαστη.. και μετα κραζει εμενα που ειμαι τσαπατσουλης.. χαχαχαχχαα
tsalapis
19/04/2011, 21:12
Εσυ δεν προχωρας
Πετας:D :D
Ωραιες εξεληξεις βλεπω
Εγω παλι, ολο και κατι τυχαινει και δεν προλαβαινω, με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω καμια φωτο
Ενα χρονο περιπου μετα την ανακατασκευη ειχα μερικα θεματα αλλα και βελτιωσεις που επρεπε να γινουν...
Και με το καλοκαιρι να ερχεται δεν ειχα περιθωριο επρεπε να ξεκινησω...
Οι εργασιες ειναι..
1) Υπηρχε ενα θεμα με το πισω φαναρι ,καποιες στιγμες αναβε καποιες οχι ,
2) Οι διακοπτες ηταν βαμενοι μεν αλλα δεν οχι τα γραμματα (ειχα φτιαξει ενα σετ με γραμματα)
3) Προστατευτικα καγκελα στον κινητηρα
4) διακοσμητικα νικελ κατω απο το τεποζιτο (δεν τα ειχα βαλει γιατι δεν τα εβρισκα )
5) καγκελακι γυρω απο την σελλα που χρησιμευει για να μπει στο κεντρικο σταντ η μηχανη (τρομερα δυσκολο χωρις αυτο ,ειναι και 230 κιλα αδειο!!)
και να κραταει ο συνεπιβατης)
Αυτα ηταν στην ατζεντα ενος Σαββατοκυριακου....
Ετσι....
226537
Με συνοπτικες διαδικασιες εβγαλα τον πιο ευκολο διακοπτη (αυτον του συμπλεκτη)
Ο αλλος εχει και το γκαζ οποτε ελυσα τις ντιζες απο τα καρμπς για να βγει :eyepop:
226543
Οι διακοπτες μπηκαν ...
Με τα γραμματα τους....Το χρειαζοταν γιατι κατι ελειπε...:D
226547
Το πισω φαναρι δεν αναβε η εκανε καποια περιεργα ..
Οποτε το ελυσα ,ελεγχος ,ταση στην πλεξουδα πριν το φαναρι ΟΚ! αλλα μετα..... ΟΧΙ :mad:
226548
Ετσι ελυσα τοφαναρι και .......
Επειδη δεν εβρισκα αλλο φαναρι γνησιο καινουριο πηρα ενα ημιτασιον το οποιο ηταν απαραδεκτο....ετσι κρατησα το εξωτερικο απο το παλιο που ηταν σε καλη κατασταση και εκανα "μεταμοσχευση" το υπολοιπο ...Ε! δεν αλλαξα το καλωδιο που εδινε το πλην (σωμα) στην λαμπα και ετσι εκοψε ....με τα γνωστα αποτελεσματα!!!
226549
Στην συνεχεια πηγα να βαλω τα προστατευτικα του κινητηρα (τα ανιστοιχα "μανιταρια" της εποχης ) αλλα καπου εδω αρχισαν τα θεματα...
Το ενα που στηριζεται στην αριστερη βιδα της βασης του κινητηρα θελει απο 2 εκατοστα μεγαλυτερη για να μπει ετσι μπηκε την αλλη μερα
226551
Ενα σκουπισματακι δεν κανει κακο....
226552
Εδω φαινεται τι αλλαγες εγιναν...μενει ακομα το νικελ κατω απο το τεποζιτο..
226553
John Steed
18/05/2011, 23:25
Αχχχ!
Μπλινγκ! :cool:
Υπηρχε ενα θεμα με τον λαιμο ..
Χτυπουσε και αν τον εσφιγκα παραπανω μου εκανε οκταρακια...:mad:
Επειδη απο μαμα δεν ειχε κωνικα ρουλεμαν εμπαινε μια προσθηκη κατω απο το κατω ρουλεμαν για να το ανασηκωνει και να μην ακουμπαει στον λαιμο...
Ετσι νομισα οτι ενω την ειχα βαλει δεν ειχε το απαιτουμενο παχος ωστε να μην ακουμπαει στον σκελετο το Τ..
Μιας και ειχα παρει φορα ειπα να το λυσω...
Τεταρτη απογευμα ξεκινησαμε με τον Γιωργο με σκοπο την Παρασκευη να ειναι ετοιμο και να παμε βολτα .
(κουνια που μας κουναγε.... :sad: )
Ετσι ..μεχρι να κανει μπουγαδα στο λασπωμενο kawasaki του.......
226554
Ετσι ..μεχρι να κανει μπουγαδα στο λασπωμενο kawasaki του.......
Εγω ξεκινησα ....
Την εδεσα στον "Νικητα" εβαλα ντακους κατω και ξεβιδωμα ..
226556
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Αχχχ!
Μπλινγκ! :cool:
Εσυ χαθηκες τελειως...:wave2: :beer:
Εγω ξεκινησα ....
Την εδεσα στον "Νικητα" εβαλα ντακους κατω και ξεβιδωμα ..
Ο μπροστινος τροχος και τα συνναφη..:cool: :p
226557
Βγαζοντας την δαγκανα εβαλα ενα κοματι ξυλο αναμεσα στα τακακια μηπως και παει καπιος και πατησει κατα λαθος το φρενο...
226558
Εδω με τον Γιωργο.. βγαζοντας τις μπουκαλες. :)
226559
Δεν μου φτανει το ενα τωρα εχω δυο λυμενα .... :bawl: :bawl:
226560
Οταν πηρα το ρουλεμαν στο χερι καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα...
Δεν ελεγε να αποχωριστει την βιδα του λαιμου :rolleyes:
Και υπηρχε και μια ωραια λακουβα η οποια ηταν και στο εξωτερικο του ρουλεμαν....
Και επειδη κανεις δεν εχει βαλει χερι εκτος απο μενα....
Ποιον μαστορα θα βριζω??:eyepop: :mad: :eek:
226563
ατιμα γερονταματα:p
εκοψε την παρουσιαση στη μεση και πηγε για υπνο:ZZZ:
:lol:
τα νικελακια πραγματικα ελειπαν,για συνεχισε με τα ρλμαν:beer: :beer:
makis206
19/05/2011, 06:11
Δεν μου φτανει το ενα τωρα εχω δυο λυμενα .... :bawl: :bawl:
Τι κλαι ρε; Εμείς που δεν έχουμε ούτε μισό;..:hypnotize :rotflmao:
John Steed
19/05/2011, 20:10
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εσυ χαθηκες τελειως...:wave2: :beer:
"[...] Στην προσπάθειά του ο Weitzmann να εντοπίσει εικονογραφικά παράλληλα, επέλεξε να στραφεί προς τα χειρόγραφα και στην προσπάθειά του να εντοπίσει επιρροές, δημιούργησε τη θεωρία του αρχέτυπου χειρόγραφου από το οποίο επηρεάστηκε ο καλλιτέχνης των τοιχογραφιών της Δούρας αλλά και οι δημιουργοί κάποιων υστερότερων εικονογραφημένων χειρόγραφων.
Στο βιβλίο του “The Frescoes of the Dura Synagogue and Christian Art” ο Weitzmann προσπαθεί μέσα από εικονογραφικά παράλληλα, τα οποία αντλεί από χειρόγραφα, ανάγλυφα, αλλά και μετάλλια να αποδείξει την ύπαρξη ενός αρχέτυπου που επηρέασε την εικονογραφική τέχνη και άφησε τα σημάδια του στις θρησκευτικές αναπαραστάσεις για αρκετούς αιώνες αργότερα. [...]"
Και που είσαι ακόμα.....
Δυστυχώς αν δεν τελειώσω την εργασία δεν το κουνάω γιατί θα χάσω τον οίστρο μου, είναι ψυχολογικό και πρακτικό το θέμα.
Αν είναι να το πούμε Σαβ/κο και με τον άλλον για λίγο εξαγνιστικό νερό της φωτιάς... :smokin:
Οταν πηρα το ρουλεμαν στο χερι καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα...
Δεν ελεγε να αποχωριστει την βιδα του λαιμου :rolleyes:
Και υπηρχε και μια ωραια λακουβα η οποια ηταν και στο εξωτερικο του ρουλεμαν....
Και επειδη κανεις δεν εχει βαλει χερι εκτος απο μενα....
Ποιον μαστορα θα βριζω??:eyepop: :mad: :eek:
Τί έγινε δηλαδή, δεν το έβαλες καλά? :eek:
τα νικελακια πραγματικα ελειπαν,για συνεχισε με τα ρλμαν:beer: :beer:
:a48: :a48:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Τι κλαι ρε; Εμείς που δεν έχουμε ούτε μισό;..:hypnotize :rotflmao:
Και νομιζεις οτι δυο μισα κανουν ενα???
Εισαι γελασμενος!!!:( :bawl:
Σταυρο καλα ξεμπερδεματα και μιλαμε για το νερο της φωτιας..:a33: :a33:
John Steed
19/05/2011, 22:45
Και νομιζεις οτι δυο μισα κανουν ενα???
Εισαι γελασμενος!!!:( :bawl:
:rotflmao: :lol: Σωστό!
Υπηρχε ενα θεμα με τον λαιμο ..
Χτυπουσε και αν τον εσφιγκα παραπανω μου εκανε οκταρακια...:mad:
Επειδη απο μαμα δεν ειχε κωνικα ρουλεμαν εμπαινε μια προσθηκη κατω απο το κατω ρουλεμαν για να το ανασηκωνει και να μην ακουμπαει στον λαιμο...
Ετσι νομισα οτι ενω την ειχα βαλει δεν ειχε το απαιτουμενο παχος ωστε να μην ακουμπαει στον σκελετο το Τ..
Τελικα η προσθηκη απο κατω ηταν ΟΚ αλλα πανω οταν εβαλα το κωνικο ρουλεμαν το σταθερο του κοματι (το μεσα) πηγε και μπηκε στην εσοχη που εχει η βιδα ,αλλα το κινητο (το εξω) βιδωνωντας την βιδα να ρυθμιστει ακουμπουσε πανω της με αποτελεσμα να μαγκωνει,ετσι με το ρυθμιζε -ξερυθμιζε (που να παει το μυαλο μου..) μου εσπασε το εργαλειο και αναγκαστικα να το κανω με το ειδικο εργαλειο για ολες τις χρησεις........
Ποιο???
Μα το σφυροκατσαβιδο φυσικα...
το αποτελεσμα:
να φυγει το κατσαβιδι να ξεπρεσσαρει το καλυμα ,και να καρφωθει στο ρουλεμαν και να το στραβωσει με αποτελεσμα αυτο να χειροτερεψει :a13:
Εχω φυσικα το ελανφρυντικο του προτερου εντιμου βιου αλλα μεχρι εδω :mad:
226668
Ετσι εμεινα να περιμενω να ερθει το ρουλεμαν για να το αλλαξω ...
Και μια και ειναι λυμενο το μπροστινο ειπα να το φτιαξω και αυτο γιατι ειχε αισθηση βουτυρου....
Ετσι το πηρα σπιτι και ..
226673
Συμφωνα με τον Ko Honda το λαδι στο πηρουνι πρεπει να ειναι 10W-30 εγω δεν θυμαμαι τι λαδι του ειχα βαλει (εχω πεταξει το δοχειο που το ειχε..) αλλα η συμπεριφορα του μπροστινου ηταν αρκετα μαλακη και δεν ειχε και σωστη επαναφορα...
Ετσι το ελυσα το καθαρισα,εβαλα 155cc fork oil αντι του 10W-30
226685
Συμφωνα με τον Ko Honda το λαδι στο πηρουνι πρεπει να ειναι 10W-30 εγω δεν θυμαμαι τι λαδι του ειχα βαλει (εχω πεταξει το δοχειο που το ειχε..) αλλα η συμπεριφορα του μπροστινου ηταν αρκετα μαλακη και δεν ειχε και σωστη επαναφορα...
Ετσι το ελυσα το καθαρισα,εβαλα 155cc fork oil αντι του 10W-30
Και εβαλα και για προσθηκες ( για να τονωσω λιγο τα ελατηρια ) το ειδικο και πολυ σπεσιαλ εξειδικευμενο εξαρτημα που φαινεται στην φωτο..:smokin: :p
226687
Μετα απο δυο εβδομαδες ηρθε και το ρουλεμαν οποτε καιρος να τελειωνουμε
226690
Αλλαξα καλου κακου και την θηκη
226692
Οταν το περασα και πηγα να το σφυξω ειδα οτι καπου κατι δεν μου πηγενε καλα...:confused:
Και εδω καταλαβα αυτο που αναφερα πιο πριν,
Οσο το εσφιγγα τοσο ακουμπουσε το "χειλακι" που μπαινει το μεσα μερος του ρουλεμαν πανω στο εξω μερος του και μου δημιουργουσε το προβλημα...:mad: ,βαζοντας την ροδελα που βρηκα (στην φωτο) και ταιριαζε εφτιαχνε αρκετα, αλλα οχι τελειως
Στην φωτο η παλια βιδα με την ροδελα που εκανα την δοκιμη,φαινεται και το "χειλακι" που καθεται το ρουλεμαν
226701
Ετσι βρηκα μια αλλη ροδελα πιο παχεια και εφαγα το κεντρο ωστε να μπαινει στο Τ και ...
226703
Ετσι βρηκα μια αλλη ροδελα πιο παχεια και εφαγα το κεντρο ωστε να μπαινει στο Τ και ...
Επιτυχια...Ο λαιμος εσφυγγε κανονικα χωρις να κολαει η να μαγκωνει καπου...:beer:
:D
226704
Ετσι σιγα σιγα αρχισα να δενω, εχοντας αγωνια για το αποτελεσμα...:eek:
226705
Ηρθε και ο Shaolin monk για βοηθεια ...
226707
πατησε στις ροδες της....:D
Δεν κρατηθηκα και δοκιμασα το μπροστινο...
Για πρωτη φορα δεν κολουσε και ειχε και σωστη επαναφορα...
226708
Επομενο βημα και αλλη μερα φυσικα...
Ωρα για τα ηλεκτρικα...
Και μιας και τωρα ειχα κονεκτορακια ενω οταν την εφτιαχνα οχι αλλαξα μερικα, και τα συμμαζεψα..
226709
Καλα το παμε....:beer: :D :smokin:
226711
Επιτελους τελειωσε.....
226723
Μετα απο μια βολτα ειδα οτι αξιζε ο σχεδον μηνας αναμονης...
Η συμπεριφορα της στον δρομο ειναι σαν να ειναι αλλη μοτοσυκλετα,τεραστια διαφορα το μπροστινο που ηταν παλιοτερα τοσο μαλακο που συντονιζε σε χαμηλη ταχυτητα ...
Σε γενικες γραμμες και με λιγα λογια :
WOW :a25: :beer: :a024:
σε καφεδοκατανυξη με τα παιδια του k-shock καταλαβα οτι αποφευγουν σαν το διαολο το λιβανι δυο πραγματα.το κοψιμο των ελατηριων και............τις προσθηκες.αν δουλευει σε σενα καλα ομως ολα τα παραπανω ειναι .........θεωριες καφεδοκατανυξης.:lol:
βαλε και κανα video να δουμε το εργαλειο εν κινηση:beer: :beer: :beer:
John Steed
20/05/2011, 16:54
WOW :a25: :beer: :a024:
Επιτέλους, να τη χαρείς όπως της αξίζει! :beer:
Βάλε βίντεο λεεεεμεεε!!!!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
zefos1100xx
20/05/2011, 22:12
Και εβαλα και για προσθηκες ( για να τονωσω λιγο τα ελατηρια ) το ειδικο και πολυ σπεσιαλ εξειδικευμενο εξαρτημα που φαινεται στην φωτο..:smokin: :p
καρυδακια ε???
πονηρουλη!:cool:
τα καρυδακια ηταν η πρωτη μου σκεψη οταν εβαλα πρωτη φορα προσθηκες στο xv.....τελικα συμβιβαστηκα (τοτε) με δυο ροδελες αλλα ηταν λιγη η προσφορτιση που πηρα.....μετεπειτα κατεληξα σε αποστατες....
αν και ο σπυρος εχει δικιο περι κοψιμο/προσθηκων απο την στιγμη που δεν κυνηγας ''γυρολογια'' στην πιστα (και σου δουλευει) - καλα εκανες!
....κανε και μια δοκιμη σε δυνατο φρεναρισμα να δεις πως συμπεριφερεται το μπροστινο οταν πιεζονται τα ελατηρια με μεγαλο φορτιο ακαριαια , εκτος αν εχεις κανει ηδη....
για την υπολοιπη δουλεια δεν χωρανε οι θριαμβομογιες ολου του κοσμου για να περιγραφει!
αριστος!:beer:
σε καφεδοκατανυξη με τα παιδια του k-shock καταλαβα οτι αποφευγουν σαν το διαολο το λιβανι δυο πραγματα.το κοψιμο των ελατηριων και............τις προσθηκες.αν δουλευει σε σενα καλα ομως ολα τα παραπανω ειναι .........θεωριες καφεδοκατανυξης.:lol:
βαλε και κανα video να δουμε το εργαλειο εν κινηση:beer: :beer: :beer:
Σπυρο χωρις προσθηκες οταν πατουσε η μηχανη κατεβαινε αρκετα εκατοστα (3 με 4) οταν παλι με πατημενο φρενο την σουσταρα τοτε εμενε σε καποιο σημειο σαν να μην ειχε την δυναμη να την επαναφερει ,και σε αυτο δεν φταινε τα λαδια που υπαρχουν μεσα.. μην ξεχνας οτι ειναι μια μηχανη 34 χρονων και εχει κανει πανω απο 80000 χιλιομετρα ισως πολυ περισσοτερα και ειναι και 230 κιλα αδεια..
Το μπροστινο δεν ειναι κατι εξεζητημενο αλλα απλα ενα ελατηριο και ενα σωληνακι με 4 τρυπουλες ...
Χωρις προσθηκες επρεπε να βρω αλλα ελατηρια σκληροτερα ,και που θα τα βρω??
Τρεχα γυρευε δηλαδη...... :beer:
Βιντεο με την πρωτη ευκαιρια..:wave2:
Ζεφο τα καρυδακια (τα 17αρια ) ειναι ακριβως αυτο,για τα καλαμια μου...μπαινουν ισα ισα... και σε δυνατο φρεναρισμα συμπεριφερεται αρκετα καλα ,περισσοτερα στην πρωτη βολτα ...Συντομα..:smokin:
zefos1100xx
21/05/2011, 01:40
...μιας και ανοιξαμε αυτην την κουβεντα....
βασικα ειμαι σιγουρος οτι τα ξερεις αυτα τα πραγματα , αλλα μιας και εχουμε χρησιμοποιησει ολοι προσθηκες κατα διαστηματα , καλο ειναι να τα αναφερουμε επιγραμματικα....
ο σπυρος το λεει αυτο γιατι με προσθηκες στα ελατηρια ναι μεν αυτα προφορτιζονται , δηλαδη ειναι ηδη σε συμπιεσμενη κατασταση μεσα στο καλαμι , αλλα επισης μειωνεται η ωφελιμη διαδρομη του μπροστινου.....
....ελατηρια που βρισκονται σε προ-συμπιεσμενη σταση αν κληθουν να συμπιεστουν περισσοτερο (πχ με φρενα) ανταποκρινονται με αυτο που ''διαβαζει'' ο αναβατης σαν σκληροτερη λειτουργια καθως η αρχικη συμπιεση ενος ελατηριου ειναι ευκολη ενω στην πορεια γινεται ολοενα και δυσκολοτερη εως οτου αυτο τερματισει.... (κατι που ισχυει για ΟΛΑ τα ελατηρια -προοδευτικα και μη).
εν κατακλειδι μια αναρτηση για να δουλευει σωστα πρεπει να καταναλωνει και αρκετη διαδρομη (ειδικα στον δρομο) , αν λοιπον μειωσουμε αυτην την διαδρομη μπορει να εχουμε αρνητικα αποτελεσματα (σε μερικες περιπτωσεις μιλαμε για τοσο κακη λειτουργια που καλυτερα να αφηναμε το μπροστινο να ειναι ''σουπα''....)
βεβαια αναλογα παντα το ΜΗΚΟΣ των προσθηκων , αναλογα την μοτοσυκλετα και ακομα πιο αναλογα με τον τροπο οδηγησης ενος αναβατη......απο την στιγμη που το cb οδηγηθηκε και κρινεις οτι στεκεται σωστοτερα στον δρομο η θεωρια αυτη παει ''περιπατο''....:wave2:
μιλαω γενικοτερα γιατι στην χωρα μας επικρατει μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ νοοτροπια , οπως αυτη που πανε ολοι οι μ@λακες ειδικα στα αυτοκινητα , τα χαμηλωνουν 7 ποντους , αναγκαστικα τα κανουν ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ (γιατι ''βρισκουν'' με το παραμικρο) και μετα ισχυριζονται οτι στριβουν σαν τον σουμαχερ , ενω στην ουσια εχουν πληρωσει 1000€ για να χαλασουν το αυτοκινητο και πανε και σκοτωνονται σαν τα γιδια.......και μετα αναρωτουνται γιατι!:rolleyes:
...και στις μοτοσυκλετες δεν παμε πισω βεβαια , ενας φιλος πηρε προσφατα ενα 636 το οποιο ειχε δηθεν ''αγωνιστικο'' set up , ενω στην ουσια ηταν λες και δεν ειχε αναρτησεις.....ηταν τοσο χαλια που δεν μπορουσε να οδηγηθει λεμε....
Μολις αποφορτισαμε τα μπροστινα , και δωσαμε λιγο πιο γρηγορη επαναφορα το μηχανακι ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.....
σορυ για την πολυλογια μου , απλα μιας και λεγαμε για αναρτησεις....:D
zefos1100xx
21/05/2011, 02:03
κσι μια μικρη αναφορα για το κοψιμο των ελατηριων (μην το ξεχναμε ε?) ....θα το πω οσο πιο απλα γινεται....
αν υποθεσουμε οτι εχουμε μια αναρτηση που το ελατηριο της αποτελειται απο 10 μη-προοδευτικες σπειρες και κοψουμε τις 5 , τοτε καλουνται οι 5 εναπομειναντες σπειρες να συμπιεστουν απο το ιδιο βαρος (στις ιδιες συνθηκες καταπονησης) με το οποιο συμπιεζοντουσαν οι αρχικες 10 σπειρες....
διπλασιο εργο για τις μισες σπειρες που εμειναν δηλαδη....
περα απο το μηκος που αφαιρειται ως ''εξαρτημα'' , θα εχουμε περισσοτερο (διπλο) φορτιο για καθε σπειρα και αυτη θα συμπιεζεται περισσοτερο μειωνοντας το συνολικο μηκος κιαλλο......διπλο το κακο με λιγα λογια....
βεβαια μπορει απο τις 10 σπειρες να κοψουμε την μια η τις δυο....
ενδεικνυται ΜΟΝΟ στην περιπτωση που χρησιμοποιουμε ΑΛΛΟ (σκληροτερο) ελατηριο που προοριζεται για βαρυτερο οχημα η για οχημα που καταπονειται περισσοτερο (πχ mx/πιστα κλπ) και το ''ταιριαξαμε'' στο δικο μας , αλλα και παλι θα πρεπει να γνωριζουμε μαθηματικους τυπους για να ξερουμε ποσο ακριβως θα κοψουμε...
βρασε ορυζα....
Συνέχισε Χρήστο, μη μας κρατάς σε αγωνία.
danaos75
21/05/2011, 09:30
Κουκλα, ΒΙΝΤΕΟ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ειδα τελικα οτι υπαρχουν ελατηρια για την μηχανη μου και ισως παρω ενα σετ και να βγαλω τις προσθηκες ,αν και κανονικα πρεπει να ψαχνω και για μποτες... αλλα εδω λενε βρασε ορυζα...:rotflmao:
Εχω κανει αρκετα χιλιομετρα και η συμπεριφορα της ειναι ικανοποιητικοτατη ,αν και νομιζω οτι θελει λιγο σφιξιμο ακομα ο λαιμος ...
Βιντεο συντομα...
Ξεχασα να ευχαριστησω τον Σταυρο τον Κεχαγια (απο τα Χανια) για την εξυπηρετηση και την προσφορα του fork oil :beer: αλλα πρεπει να πω οτι ελειπε το παξιμαδι (λαδι χωρις ντακο δεν λεει ) :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zefos1100xx
κσι μια μικρη αναφορα για το κοψιμο των ελατηριων (μην το ξεχναμε ε?) ....θα το πω οσο πιο απλα γινεται....
αν υποθεσουμε οτι εχουμε μια αναρτηση που το ελατηριο της αποτελειται απο 10 μη-προοδευτικες σπειρες και κοψουμε τις 5 , τοτε καλουνται οι 5 εναπομειναντες σπειρες να συμπιεστουν απο το ιδιο βαρος (στις ιδιες συνθηκες καταπονησης) με το οποιο συμπιεζοντουσαν οι αρχικες 10 σπειρες....
διπλασιο εργο για τις μισες σπειρες που εμειναν δηλαδη....
περα απο το μηκος που αφαιρειται ως ''εξαρτημα'' , θα εχουμε περισσοτερο (διπλο) φορτιο για καθε σπειρα και αυτη θα συμπιεζεται περισσοτερο μειωνοντας το συνολικο μηκος κιαλλο......διπλο το κακο με λιγα λογια....
βεβαια μπορει απο τις 10 σπειρες να κοψουμε την μια η τις δυο....
ενδεικνυται ΜΟΝΟ στην περιπτωση που χρησιμοποιουμε ΑΛΛΟ (σκληροτερο) ελατηριο που προοριζεται για βαρυτερο οχημα η για οχημα που καταπονειται περισσοτερο (πχ mx/πιστα κλπ) και το ''ταιριαξαμε'' στο δικο μας , αλλα και παλι θα πρεπει να γνωριζουμε μαθηματικους τυπους για να ξερουμε ποσο ακριβως θα κοψουμε...
βρασε ορυζα....
συμφωνω με ολα....
και βαζω μια παραμετρο για συζητηση.η δυναμη του ελατηριου δινεται απο τον τυπο F=1/2 x K x ΔΛχΔΛ.το τελευταιο 2 φορες γιατι δεν ξερω πως μπαινει το τετραγωνο:lol: οπου κ μια σταθερα διαφορετικη για καθε ελατηριο και ΔΛ το μηκος.και ρωταω εγω τωρα,κοβοντας σπειρα απο το ελατηριο στο σημειο εκεινο με τη θερμοκρασια που αναπτυσετε απο την κοπη,δεν εχουμε μια μινι βαφη μεταλλου?ισχυουν επειτα τα μηχανικα χαρακτηριστικα του ελατηριου?:rolleyes:
συμφωνω με ολα....
και βαζω μια παραμετρο για συζητηση.η δυναμη του ελατηριου δινεται απο τον τυπο F=1/2 x K x ΔΛχΔΛ.το τελευταιο 2 φορες γιατι δεν ξερω πως μπαινει το τετραγωνο:lol: οπου κ μια σταθερα διαφορετικη για καθε ελατηριο και ΔΛ το μηκος.και ρωταω εγω τωρα,κοβοντας σπειρα απο το ελατηριο στο σημειο εκεινο με τη θερμοκρασια που αναπτυσετε απο την κοπη,δεν εχουμε μια μινι βαφη μεταλλου?ισχυουν επειτα τα μηχανικα χαρακτηριστικα του ελατηριου?:rolleyes:
lspiros το ελατηριο ειναι ιδη βαμενο , αν κοπει με τροχο δεν υπαρχει προβλημα να ξεβαψει (να χασει την σκληροτητα του) , αν κοπει με φωτια και το αφησεις να κρυωσει μονο του παλι δεν υπαρχει σοβαρο προβλημα ,αν ομως το κρυωσεις αποτομα την ωρα που ειναι πυρωμενο τοτε ξεβαφει αλλα οχι ολο το ελατηριο μονο το σημειο που πυρωθηκε.
Η δυναμη του ελατηριου ειναι K x ΔΛ.
Και αφαιροντας σπειρες αυξανεις το Κ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Η δυναμη του ελατηριου ειναι K x ΔΛ.
Και αφαιροντας σπειρες αυξανεις το Κ.
λαθος... η σταθερα Κ του ελατηριου εξαρταται μονο απο το υλικο του ελατηριου και οχι το μηκος του. Εκτος αν μιλαμε για μη γραμμικο ελατηριο που και παλι το νεο Κ θα ειανι αναμεσα στα 2 η 3 Κ που οριζαν οι προηγουμενες σπειρες.
η δυναμη του ελατηριου ειναι F=-k*Δλ (το μειον ειναι επειδη το ελατηριο ασκει δυναμη παντα αντιθετα απο την πλευρα που το επιμηκυνουμε ως προς το φυσικο του μηκος)
Κοβοντας λοιπον το ελατηριο μειωνεται το μηκος του αλλα δεν αλλαζει η σκληροτητα του. Αν κοψει ομως το ελατρηιο θα κατεβει και η μηχανη πιο κατω. Ειναι το βλακωδες χαμηλωμα που εκαναν πριν καμια 10αρια χρονια σε swift-gti-σαξοραλα για να τα χαμηλωσουν χωρις κοστος. Δε συστηνεται γιατι στα πολλα χλμ πλεει υπερβολικα το συστημα ελατηριο-αμορτισερ και γινεται ασαφες. Η διαδρομη δε μειωνεται παντα ομως τερματιζει πολυ ευκολοτερα.
Με τις προσθηκες αυτο που εγινε ειναι να συμπιεστει περισσοτερο το ελατηριο. Αρα ειναι ηδη φορτισμενο σε σχεση με το φυσικο μηκος και ασκει ηδη μια δυναμη F. Αν λοιπον παμε να το συμπιεσουμε κι αλλο, λογω φρεναρισματος η ανωμαλιων τοτε ασκει μια δυναμη F` συν την αρχικη F . Ειναι λοιπον σαν να αυξανεις τη σταθερα K του ελατηριου αρα και να το κανεις πιο σκληρο. Αυτο θεωρητικα δεν ειναι κακο μιας και ο μονος περιορισμος ειναι μην φτασουν πολυ κοντα οι σπειρες και πρακτικα τερματισει νωριτερα απο τη διαδρομη του αμορτισερ.
Ομως οπως ξερουμε τα ελατηρια ειναι σχεδιασμενα για καθε μηχανακι με συγκεκριμενα μηκη και συγκεκριμενες διαδρομες. Οταν υπερεπεκτεινουμε η υπερσυμπτυσουμε ενα ελατηριο τοτε υπαρχει κυνδινος να περασουμε τη γραμμικη περιοχη λειτουργιας του και να εχουμε πλαστικη παραμορφωση. Δηλαδη το ελατηριο να αποκτησει νεο φυσικο μηκος, ειτε πιο μικρο, ειτε πιο μεγαλο. Εν ολιγοις μπορει μετα απο λιγο καιρο να νιωσεις οτι το μηχανακι ξαναμαλακωσε μπροστα και οτι ειναι οπως πριν..
Ολα τα παραπανω ισχυουν εντονοτερα οσο μεγαλυτερες εινια οι επεμβασεις που κανουμε. Πχ αν κοψουμε 1 εκατοστο απο ελατηριο 15cm μιλαμε για 7% διαφορα οποτε καπως ετσι μεταβαλεται και η συμπεριφορα. Αν κοψουμε 3cm μιλαμε για 20% διαφορα οποτε εχουμε θεμα. Το ιδιο και με τις προσθηκες που μεταβαλουν τη σκληροτητα.
ελπιζω καπως να σας κατατοπισα