Σύνδεση

View Full Version : Όλα είναι δρόμος. Βαλτική και πίσω Ffw...

Σελίδες : 1 [2] 3

PanVas
17/03/2010, 09:38
Πολύ όμορφη πόλη.

192312

PanVas
17/03/2010, 09:50
:)

192313

PanVas
17/03/2010, 09:51
Εκσυγχρονισμένη και απολύτως Ευρωπαϊκή.

192314

PanVas
17/03/2010, 09:52
Έχοντας στο μυαλό την ιδέα του χαλαρώματος και του πιο τουριστικού χαρακτήρα εκείνη την ημέρα, προχωρήσαμε προς την λίμνη Peipsi (http://en.wikipedia.org/wiki/Peipsi).

192315

PanVas
17/03/2010, 09:58
Είναι η Πέμπτη μεγαλύτερη λίμνη της Ευρώπης, ενώ αποτελεί και φυσικό σύνορο με την Ρωσία.

192316

PanVas
17/03/2010, 10:00
Για υδροβιότοπο, παρθένα φύση και τα λοιπά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να τα αναφέρω καν.

192317

PanVas
17/03/2010, 10:02
Στόχος μας ήταν το άραγμα, το στήσιμο σκηνής και η χαλάρωση. Περιηγηθήκαμε στην γύρω περιοχή. Εντοπίσαμε το σημείο που θα στήναμε την σκηνή μας και ψάξαμε για πολιτισμό και εφόδια.

192318

PanVas
17/03/2010, 10:03
Νερά, μπύρες και κανα δυο μπινελίκια για το βραδάκι.

192319

PanVas
17/03/2010, 10:03
Τέτοιες ταμπέλες συναντάς σε όλη την χώρα, όπως και κατά μήκος της ακτογραμμής της συγκεκριμένης λίμνης. Υπάρχουν θέσεις για τροχοβίλες, για σκηνή. Θέσεις όπου υπάρχει έτοιμο διαθέσιμο μπάρμπεκιου ή ακόμα και καλύβες όπου μπορείς να κοιμηθείς χωρίς κανένα κόστος. Σηματοδοτημένα είναι ακόμα και οι κάδοι για την απόρριψη των σκουπιδιών σου… Πραγματικά διαφορετική νοοτροπία.
Τα δάση τους απίστευτα οργανωμένα, καθαρά και ζωντανά από κόσμο και οικογένειες που τους αρέσει να έρχονται σε επαφή με την φύση. Παντού έβλεπες διακριτική παρουσία ανθρώπινου πολιτισμού, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Όλα τα βενζινάδικα είχαν προϊόντα προσανατολισμένα στο ελεύθερο κάμπινγκ. Μπορούσες να βρεις και στο πιο μικρό βενζινάδικο από κάρβουνα και πυρότουβλα για την φωτιά σου, συσκευασμένα κρέατα και λουκάνικα για μπάρμπεκιου, έτοιμα γεύματα όπως σούπες και πουρέδες αλλά μέχρι και σκηνές και υπνόσακους.

192320

PanVas
17/03/2010, 10:05
Το σημείο που είχαμε διαλέξει ήταν ιδανικό. Μέσα στο δάσος, με φυσικό ανάχωμα από πίσω μας για προστασία από τον αέρα που ερχόταν από την λίμνη και την κρύα Ρωσία.

192321

PanVas
17/03/2010, 10:06
Πριν ξεκινήσουμε το στήσιμο βρέξαμε και τα πόδια μας στην λίμνη, κάνοντας ένα μικρό περίπατο στην αμμουδιά.

Έτοιμο!

192322

PanVas
17/03/2010, 10:07
Ήταν ιδανικά. Το ταξίδι μόλις έπαιρνε τον τίτλο του απόλυτου ταξιδιού…
430 χιλιόμετρα για εκείνη την ονειρική μέρα…

224726

PanVas
17/03/2010, 10:08
Η νύχτα πέρασε με ελαφρύ και γλυκό πονοκέφαλο από τις μπύρες. Το νυχτερινό κατούρημα στην λίμνη δεν επιφύλαξε τίποτα εκπλήξεις (thanks for sharing… ).
Morning tea in Estonia, τιτλοφορείται η παρακάτω φωτό και γεμάτοι ενέργεια ήμασταν πανέτοιμοι για μία ακόμα γεμάτη μέρα.

192324

PanVas
17/03/2010, 10:10
Ξυπνήσαμε στις 7 παρά γεμάτοι ενέργεια και καλή διάθεση.
Ο καιρός είχε αρχίσει να αλλάζει. Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα δροσερή, αλλά και από νωρίς το πρωί σύννεφα, μαύρα και κακοδιάθετα έρχονταν από την Ρωσία…
Παρόλο την έλλειψη χρόνου και την βροχή που μας έπιασε στον δρόμο, επέμεινα να πάμε μέχρι τα σύνορα με την Ρωσία. Ήταν κύκλος και άχρηστα χιλιόμετρα, αλλά δεν θα έχανα την ευκαιρία για μία τέτοια φωτογραφία…
Προχωρήσαμε με κατεύθυνση την Νάρβα. Την τελευταία πόλη στα βόρεια σύνορα.

Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έδινε ιδιαίτερα κέφια για στάσεις και φωτογραφίες. Η όψη ταμπελών του στυλ 144 χιλιόμετρα για Αγ. Πετρούπολη μου πρόσφεραν έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα… Αδρεναλίνη να είμαι τόοσο κοντά, απογοήτευση που δεν υπήρχε χρόνος – βίζα κτλ για να την επισκεφτώ. Να είσαι 132 χιλιόμετρα μακριά και εσύ απλά να κοιτάς την μπάρα…?
Μία γρήγορη και κλεφτή φωτό από τα σύνορα, μιας και οι καρέκλες που έπεφταν μας είχαν ξενερώσει απίστευτα..

192326

PanVas
17/03/2010, 10:10
Στο επόμενο ταξίδι χωρίς δεύτερη συζήτηση βίζα και είσοδος στην Φιλανδία από Ρωσία. Ούτε καράβια ούτε τίποτα…

Χαρακτηριστική φωτό των συναισθημάτων εκείνης της ημέρας…
Ο ποταμός Νάρβα και στην αντίπερα όχθη η Ρωσία. Το φελέκι μου μέσα… Ακούς QSpec και λοιποί μνηστήρες του Νορντκαπ?

192327

PanVas
17/03/2010, 10:11
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν αντικρίσαμε την θάλασσα μέρος του κόλπου της Φιλανδίας.

192328

PanVas
17/03/2010, 10:12
Και η βροχή έπεφτε στρέιτ θρου…

192329

PanVas
17/03/2010, 10:13
Η περιοχή θεωρείται απόλυτος τουριστικός προορισμός για τους Δυτικούς Ρώσους, αλλά κάτι η βροχή και το κρύο, κάτι τα έργα στους δρόμους δεν το νιώσαμε αυτό το συναίσθημα…

192330

PanVas
17/03/2010, 10:15
Προχωρήσαμε για Ταλίν. Από κει θα περνάγαμε με καράβι στην Φιλανδία.
Σταματήσαμε κατευθείαν στο λιμάνι, να ρωτήσουμε για τις διαθέσιμες επιλογές που είχαμε για να περάσουμε απέναντι. Δεν βόλευε τίποτα… Όχι τόσο από θέμα ωραρίων αλλά πιο πολύ από θέμα κόστους…
Αποφασίσαμε να περάσουμε την μέρα μας στην Ταλίν. Να αράξουμε, να την δούμε και μετά να ψάξουμε για καμιά καλή καβάτζα για την σκηνή μας.

Πανέμορφη πόλη το Ταλίν.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tallinn

192332

PanVas
17/03/2010, 10:16
Τσιμπήσαμε κάτι πρόχειρο στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, έχοντας κατά νου ότι και σήμερα το βράδυ θα μαγειρεύαμε δίπλα από την σκηνή μας…

192333

PanVas
17/03/2010, 10:17
Παντού σε όλες αυτές τις χώρες το ποδήλατο είναι το βασικό μέσο μετακίνησης των ντόπιων. Άλλη κουλτούρα. Μεγάλη συζήτηση… Πολύ μεγάλη.

192334

PanVas
17/03/2010, 10:18
Πριν φύγουμε, είχα βρει κάποιες πληροφορίες από το αντβράιντερςντοτκομ.
Για Ταλίν ελεύθερο κάμπινγκ κάτω από τον πύργο της τηλεόρασης έλεγαν τα ρεπορτς…
Το βρήκαμε στον χάρτη, μετά στο τζιπιες και μετά το βλέπαμε κιόλας μπροστά μας το θεόρατο κτίσμα. Είναι στην άκρη της πόλης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν φάρος, μιας και είναι δίπλα από την θάλασσα…

Το αξιοθαύμαστο του θέματος είναι το απίστευτο δάσος που βρίσκεται γύρω από τον πύργο… Μιλάμε για τα όρια της πόλης με ένα παρθένο δάσος που το διασχίζει ακόμα και ποταμός… Μέχρι και μπάνιο σε αμμώδες παραλία είδαμε τους ντόπιους να κάνουν… Ιδιαίτερα πρωτόγνωρο θέαμα.
Σαν να λέμε πάω να ρίξω μια βουτιά στον Κηφισό να δροσιστώ…

Να 'χαμε τέτοιο δάσος μέσα στις πόλεις μας…?

Μπλερ Γουίτς Πρότζεκτ στάιλ...

192335

PanVas
17/03/2010, 10:20
Στήσαμε, περπατήσαμε λίγο στο πυκνό δάσος, αλλά ήταν τόσο πυκνό όπου χανόσουν πάρα πολύ εύκολα. Ήλιο δεν έβλεπες από τις πυκνές φυλωσιές. Στα πέντε μέτρα δεν είχες ορατότητα και η σκηνή ούτε που φαινόταν… Γυρίσαμε πίσω και πλακωθήκαμε στις μπύρες… Πραγματικά όποιος περάσει μην χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσει την μπύρα Σακού…

Μόνο 360 χιλιόμετρα για εκείνη την ημέρα και είχα αρχίσει να νιώθω άβολα με τόσο λίγα…
Άντε πότε θα έρθουν οι οχτακοσάρες να ξανανιώσω όμορφα..;

192336

PanVas
17/03/2010, 10:22
Το βράδυ εκτός από έναν σχετικό φόβο που είχαμε μιας και ήμασταν στην απόλυτη ερημιά, πάνω στην δεύτερη βράση της σούπας μας, έπιασε βροχή…
Καταιγίδα για την ακρίβεια…
Όλη νύχτα δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Η κούραση δεν μας άφησε περιθώρια για να επηρεαστεί ο ύπνος μας. Ξυπνήσαμε το πρωί με πολύ δυσκολία. Το καράβι έφευγε κατά τις 7 κάτι…
Περήφανος τσέκαρα πόσο καλά δούλεψαν τα αυλάκια αποστράγγισης, που είχα φτιάξει για τα νερά από το πανί της τέντας…
Γρήγορο καφέ, για μένα πάντα τσάι και κατευθείαν για το καράβι που θα μας μεταφέρει στην Φιλανδία!

Δωρεάν μαθήματα πρόσδεσης μοτοσακό από τους εργάτες του καραβιού. Πολύ σφίξιμο ρε παιδάκι μου… Φοβήθηκα μην φύγουν τίποτα κάγκελα στον αέρα…

192337

PanVas
17/03/2010, 10:24
Ουφ... Σας βαρέθηκα.
Σταματάω...
Δεν βλέπω και ανταπόκριση...
:lol:

Πάω τράπεζα. Κάποια στιγμή θα συνεχίσω... Άλλωστε έχω μέχρι την Παρασκευή...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

MikeG
17/03/2010, 10:25
Είμαι μόνος στη δουλειά & έχω & σένα να με καταστρέφεις! Δεν έχω & ρακή εδώ...

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

kalesin
17/03/2010, 10:28
σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω σε μισω

:beer:

VANDA
17/03/2010, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas

Δεν βλέπω και ανταπόκριση...
:lol:

:look: Δεν τους βλέπεις που χτυπιούνται; :lol:

Nostradamus
17/03/2010, 10:51
α ρε Παναγιωτη τι μας κανεις!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Στο τελος αν θυμηθεις και θελεις κανε και εναν οικονομικο απολογισμο, μπας και..
:beer: :beer: :beer:

DAN_DAN
17/03/2010, 10:54
Να σου παραγγείλουμε μερικές μπύρες Σακου για να συνεχίσεις;

:beer: :beer: :wave2:

Hiro
17/03/2010, 11:06
:a20: Ζήλεψα! Άντε ακόμα στην τράπεζα??
(Κοίτα που τελικά το V-strom κάνει για ταξίδια:a013: . Τσάμπα οι συζητήσεις επί τούτου!!!)

costas81
17/03/2010, 11:12

Δωρεάν μαθήματα πρόσδεσης μοτοσακό από τους εργάτες του καραβιού. Πολύ σφίξιμο ρε παιδάκι μου… Φοβήθηκα μην φύγουν τίποτα κάγκελα στον αέρα…

Οχι διαφωνώ!!Οι δικοί μας τις δένουν καλύτερα! Τριχιά και πιάσιμο από τα πλαστικά της μηχανής!

:mad:

costas81
17/03/2010, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hiro
:a20: Ζήλεψα! Άντε ακόμα στην τράπεζα??
(Κοίτα που τελικά το V-strom κάνει για ταξίδια:a013: . Τσάμπα οι συζητήσεις επί τούτου!!!)

και όπως βλέπεις δίπλα από την σκηνή πάει και χώμα ε???????
χαχαχαχαχα

Elesun
17/03/2010, 11:38
Η παρουσίαση σου είναι πολύ καλή! Μπράβο σου!
Πάντα όρθιος και πάντα τέτοια...
:beer:

(Άντε, βάλε και τις υπόλοιπες... :) )

filipp0s
17/03/2010, 12:17
θελω να σε βρισω ασχημα. Με εχει παρει απο κατω. :lol: :lol:

Απο τα καλυτερα που μας εχεις παρουσιασει μεχρι στιγμης εδω μεσα :beer: :beer:

QSpec
17/03/2010, 12:19
Στο επόμενο ταξίδι χωρίς δεύτερη συζήτηση βίζα και είσοδος στην Φιλανδία από Ρωσία. Ούτε καράβια ούτε τίποτα…

Χαρακτηριστική φωτό των συναισθημάτων εκείνης της ημέρας…
Ο ποταμός Νάρβα και στην αντίπερα όχθη η Ρωσία. Το φελέκι μου μέσα… Ακούς QSpec και λοιποί μνηστήρες του Νορντκαπ?

Ε-ΝΝΟ-ΕΙ-ΤΑΙ!

Όταν πάω Nordkapp η Αγία Πετρούπολη είναι σίγουρα μέσα. Δεν ξέρω τι παίζει με βίζες κτλ αλλά του πούστη, θα έχουν παντού νάρκες; :p

Κοίτα ρε φυτίλια που μου βάζετε φέτος, μια ο ένας μια ο άλλος. Γαμώ τα αμάξια που παραβιάζουν STOP, τα πλαίσια που στραβώνουν και τα κόκκαλα που σπάνε!

DimChios
17/03/2010, 12:38
αχ... :(

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΝΟ!!!

ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ!!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :sun:

J.T.R
17/03/2010, 13:27
Εισαι για Murmansk?:D :D

J.T.R
17/03/2010, 13:33
Ήταν το κρύο που μας έδιωξε από εκείνη την όμορφη στιγμή. Κοιμηθήκαμε πάλι σε ξενοδοχείο αρχίζοντας πλέον να με ενοχλεί το γεγονός και βάζοντας στόχο την επόμενη μέρα να στήσουμε την σκηνή, έστω και μέσα σε στάβλο…
700 χιλιόμετρα και πάνω από 15 ώρες στους δρόμους, μιας και εκείνη την ημέρα κλείσαμε το τζιπιες στις 1.22 την νύχτα, στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου.

Η Ρήγα περίεργο πως, δεν μας ενθουσίασε. Καθόλου. Φύγαμε από το κέντρο την επόμενη το πρωί με συνοπτικές διαδικασίες.
Το ταξίδι όπως το είχα στο μυαλό μου ξεκινούσε. Ατέλειωτα δάση, δέντρα και φύση άγνωστη προς το μάτι μου, ξανθομαλλούσες Ευρωπαϊκές χωριατοπούλες να κουβαλάνε γάλα και άλλα αγαθά σε χωματόδρομους στην μέση του πουθενά. Δεν ξέρω γιατί αλλά τέτοια είχα στο μυαλό μου για την εκεί περιοχή. Και δεν έπεσα έξω.
Χαλαρώνοντας τον ρυθμό, γυρνώντας το σε πιο τουριστικό και περιηγητικό, μπήκαμε στα πιο επαρχιακά μονοπάτια. Για τις εκεί περιοχές από όσο κατάλαβα ο επαρχιακός δρόμος εύκολα αντιστοιχίζεται και στον χωματόδρομο, όπου οι ταχύτητες δεν πέφτουν νόου μάτερ γοτ… Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν με προσπέρασε η πιτσιρίκα με το A-Class με καμιά 80 αριά χιλιόμετρα στον γαρμπιλένιο, πανέμορφο κατά τα άλλα δρόμο… στις στροφές έβλεπες το αυτοκίνητο να υποστρέφει και αυτή απλά να το διορθώνει και να συνεχίζει ατάραχη… Δεν ήταν η μόνη. Όλοι έτσι πήγαιναν… Αξιζει η παλια πολη:)

J.T.R
17/03/2010, 13:38
Περάσαμε τα σύνορα με την Λιθουανία κατά τις 12.30.
Κινηθήκαμε Βορειοανατολικά προς Τρακάι και Βίλνιους.

Κάναμε στάση για μεσημεριανό στο πανέμορφο, αλλά ιδιαίτερα τουριστικό Τρακάι
http://en.wikipedia.org/wiki/Trakai Τα συνορα τα περασατε μετα το Augustow,η πιο πανω μετα το Suwalki?

J.T.R
17/03/2010, 13:43
Το βράδυ εκτός από έναν σχετικό φόβο που είχαμε μιας και ήμασταν στην απόλυτη ερημιά, πάνω στην δεύτερη βράση της σούπας μας, έπιασε βροχή…
Καταιγίδα για την ακρίβεια…
Όλη νύχτα δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Η κούραση δεν μας άφησε περιθώρια για να επηρεαστεί ο ύπνος μας. Ξυπνήσαμε το πρωί με πολύ δυσκολία. Το καράβι έφευγε κατά τις 7 κάτι…
Περήφανος τσέκαρα πόσο καλά δούλεψαν τα αυλάκια αποστράγγισης, που είχα φτιάξει για τα νερά από το πανί της τέντας…
Γρήγορο καφέ, για μένα πάντα τσάι και κατευθείαν για το καράβι που θα μας μεταφέρει στην Φιλανδία!

Δωρεάν μαθήματα πρόσδεσης μοτοσακό από τους εργάτες του καραβιού. Πολύ σφίξιμο ρε παιδάκι μου… Φοβήθηκα μην φύγουν τίποτα κάγκελα στον αέρα… Ο κοσμος στο καραβι ηταν σε νορμαλ κατασταση η :a34: :a34: :a33: :a33:

MikeG
17/03/2010, 13:47
Μόλις τελειώσεις το Ταξιδιωτικό, θα καθαρίσω τα σχόλια να τα πάω σε ένα καινούριο thread. :wave2:

PanVas
17/03/2010, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.T.R
Εισαι για Murmansk?:D :D

Έχω άλλα πρώτα στο μυαλό μου...

Αξιζει η παλια πολη:)

Το κατάλαβα αργότερα. Άλλη φορά.
Έχω πει. κάθε πόλη και τόπος όπως κάτσει.

Τα συνορα τα περασατε μετα το Augustow,η πιο πανω μετα το Suwalki?

Suwalki -> Szypliszki

Ο κοσμος στο καραβι ηταν σε νορμαλ κατασταση η :a34: :a34: :a33: :a33:

θα αναφερθώ σ αυτό το θέμα παρακάτω. μην ξεχνάς ότι ήταν και 7 το πρωί...

PanVas
17/03/2010, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μόλις τελειώσεις το Ταξιδιωτικό, θα καθαρίσω τα σχόλια να τα πάω σε ένα καινούριο thread. :wave2:

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο. Μου αρέσει και το ότι να 'ναι...
Όπως νομίζεις καλύτερα.

MikeG
17/03/2010, 14:55
Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο. Μου αρέσει και το ότι να 'ναι...
Όπως νομίζεις καλύτερα.

No problemo for me :winka: :wave2:

StavrosMAGNA
17/03/2010, 15:41
Ρε Πάνο σε παραδέχομαι , όμως !
Κάθε ταξιδιωτικό , και μια 'κατάθεση ψυχής' ...
Οχι απλά μια κατοστάρα СНИМКИ άτακτα εριμμένες ;)
Αυτό που παρα ταύτα δεν καταφέρνω να εξηγήσω (sic) Είναι πώς τα καταφέρνεις και τις περισσότερες φορές ,απαθανατίζεις τα τοπία με 'ενθετα' τα τοπικά γκομενάκια ;
-Επίτηδες το κάνεις ;
-Τυχαίνει ;
-Τίποτα από τα παραπάνω ;

Αι στα κομμάτια .... στο κάτω κάτω της γραφής !~!

Συνέχα ,η PIREAUS έκλεισε !!!

PanVas
17/03/2010, 15:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από StavrosMAGNA
Ρε Πάνο σε παραδέχομαι , όμως !
Κάθε ταξιδιωτικό , και μια 'κατάθεση ψυχής' ...
Οχι απλά μια κατοστάρα СНИМКИ άτακτα εριμμένες ;)
Αυτό που παρα ταύτα δεν καταφέρνω να εξηγήσω (sic) Είναι πώς τα καταφέρνεις και τις περισσότερες φορές ,απαθανατίζεις τα τοπία με 'ενθετα' τα τοπικά γκομενάκια ;
-Επίτηδες το κάνεις ;
-Τυχαίνει ;
-Τίποτα από τα παραπάνω ;

Αι στα κομμάτια .... στο κάτω κάτω της γραφής !~!

Συνέχα ,η PIREAUS έκλεισε !!!

:) :) :) :)

PostBank για μας...

Η τράπεζα μπορεί να έκλεισε, αλλά σήμερα παρέλαβα υπογεγραμμένο ΑΝΕΧ για 2010...
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό..; Πρέπει να τιμολογήσω για τρεις μήνες... Και εγώ την άλλη Πέμπτη πάω πατρίδα για να ξεκινήσω άλλες περιπέτειες...!!!!!!! Οπότε άλλο ένα ΣΚ βεντούζα...
Όταν συνεχίσω, θα πάει μια και έξω.

magelanos
17/03/2010, 20:37
:beer: Μπραβο συνονοματε, πολυ καλη αφηγηση, και φωτο τελειες. Το περιμενω με αγωνια μεχρι τελος. Ετσι το εχω σκεφτει κ'εγω για φετος τον Αυγουστο. Η διαφορα θα ειναι στο οτι θα συνεχισω για Ρωσια-Αγια Πετρουπολη, και αλλα 500χιλ βορειοτερα παραλληλα με συνορα Φιλλανδιας, μια περιοχη που ονομαζεται Καρελια αν δεν κανω λαθος. ειναι κατι μεγαλες λιμνες, και με μνημεια ενταγμενα στην UNESCO. Μετα επιστρωφη για Μοσχα, και κατεβασμα απο Πολωνια μεχρι Βενετια καραβι και Ελλαδα. Να εισαι παντα καλα, και να κανεις παντα τετοια ομορφα πραγματα... :wave2:

koulis19
17/03/2010, 23:12
Συγχαρητηρια φιλε μου που μπορεσες να με ταξιδεψεις και εμενα.:beer:

jimmis5
17/03/2010, 23:33
Γεια σου Pano εισαι ο δικος μας BALKAN XPRESS :beer: :beer: :wave2:

J.T.R
17/03/2010, 23:39
Τσιμπήσαμε κάτι πρόχειρο στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, έχοντας κατά νου ότι και σήμερα το βράδυ θα μαγειρεύαμε δίπλα από την σκηνή μας… :wave2: :wave2: :wave2: :beer: :beer:

Sapadak
18/03/2010, 06:53
Kαθε ταξιδιωτικο σου ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο και ευτυχως?δυστυχως? αναβει φωτιες

:beer: :beer:

Και στα δικας μας οι λεφτερες

PanVas
18/03/2010, 07:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Γεια σου Pano εισαι ο δικος μας BALKAN XPRESS :beer: :beer: :wave2:

Καλημέρες...
Έχω μία ερώτηση...
Με την παλιά ή με την καινούρια παρουσιάστρια με παρομοιάζεις..; Γιατί αν είναι με την παλιά μου λείπει λίγο εμπρόσθιος όγκος. :lol: :lol:

Η καινούρια από την άλλη, παντρευόμουν εύκολα... :blush:

Balcan Expresss (http://www.balcanexpress.gr/)

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

PanVas
18/03/2010, 07:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από magelanos
:beer: Μπραβο συνονοματε, πολυ καλη αφηγηση, και φωτο τελειες. Το περιμενω με αγωνια μεχρι τελος. Ετσι το εχω σκεφτει κ'εγω για φετος τον Αυγουστο. Η διαφορα θα ειναι στο οτι θα συνεχισω για Ρωσια-Αγια Πετρουπολη, και αλλα 500χιλ βορειοτερα παραλληλα με συνορα Φιλλανδιας, μια περιοχη που ονομαζεται Καρελια αν δεν κανω λαθος. ειναι κατι μεγαλες λιμνες, και με μνημεια ενταγμενα στην UNESCO. Μετα επιστρωφη για Μοσχα, και κατεβασμα απο Πολωνια μεχρι Βενετια καραβι και Ελλαδα. Να εισαι παντα καλα, και να κανεις παντα τετοια ομορφα πραγματα... :wave2:

Παναγιώτη,
Αυτό θα ήταν ένα σωστό ταξίδι.
Όχι ερασιτεχνισμοί... :)

Θα ήταν πολύ ωραίο να δούμε όλο αυτό το όνειρο στην πράξη με ένα πλήρες ταξιδιωτικό.
Και στην άνοδο, σφύρα μπας και είμαι Βουλγαρία.

PanVas
18/03/2010, 07:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Kαθε ταξιδιωτικο σου ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο και ευτυχως?δυστυχως? αναβει φωτιες

:beer: :beer:

Και στα δικας μας οι λεφτερες

Και στα δικά σας βέβαια.
Να μου επιτρέψεις να αυτοχαρακτηριστώ και να πω ότι αυτό το ταξιδιωτικό δεν μου αρέσει όσο το προηγούμενο... :)
Ελπίζω στο επόμενο..

TROOPER
18/03/2010, 07:16
ρε πανο...θυμισε μου να σε βρισω οταν βρεθουμε και μαλλον αυτο θα γινει συντομα :winka:

παντα τετοια ρε (κλοπηραιτ)

PanVas
18/03/2010, 07:21
Που είχαμε μείνει;

Είχαμε μπει στο καράβι από Εσθονία για Φιλανδία.
Νωρίς το πρωί και μετά από ολονύκτια βροχή στην σκηνή. (Το πορτοκαλί τσουβάλ πάνω στην μηχανή στο αμπάρ)

Επιτέλους φύγανε τα μαύρα σύννεφα.

192446

PanVas
18/03/2010, 07:22
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun:

192447

PanVas
18/03/2010, 07:24
Πρώτη φορά σε επαφή με Ευρωπαϊκό καραβάκι… Καμία σχέση η ποιότητα που σου παρέχουν στα εκεί δρομολόγια. Από τους σταθμούς, επιβίβασης, το προσωπικό, τους χώρους του καραβιού, μέχρι και την τιμή…

Από τα πιο οργιασμένα σόπινγκ που έχω δει στην ζωή μου. Όλοι με τα μούτρα λες και τα χαρίζανε.
Βότκα και μπύρα σε πολύ καλή τιμή και απίστευτη ποιότητα.
Μπήκα και γω στον πειρασμό και πήρα μια εικοσιτετράδα από την καταπληκτική μπύρα σακού.
Πραγματικά όποιος περάσει από την περιοχή πρέπει να δοκιμάσει την συγκεκριμένη μπύρα ή την A.Le Coq. Για τους αλκοολικούς ψάχτε και για το (τζιν) Saare Tsin.

http://www.saku.ee/
http://en.wikipedia.org/wiki/Saku_Brewery

192449

PanVas
18/03/2010, 07:26
9.30 - δέκα παρά ήμασταν στο Ελσίνκι.
http://en.wikipedia.org/wiki/Helsinki
Παράξενο πως, η πόλη κοιμόταν ακόμη.
Κάναμε μπόλικες βόλτες στο άδειο σχετικά κέντρο.

192450

PanVas
18/03/2010, 07:27
Πανέμορφα.
Σαν από μακέτα πολλά από τα κτήρια της πόλης…

192451

PanVas
18/03/2010, 07:28
Πολύ μου αρέσει αυτό το εφέ…

192452

PanVas
18/03/2010, 07:29
Προχωρήσαμε προς την έξοδο της πόλης, παραλιακά.
Κάτι το τοπίο κάτι η αισθητική τους, είναι άλλη φάση.

192453

PanVas
18/03/2010, 07:31
Αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, καταλάβαμε ότι είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και μπορούσαμε να χαλαρώσουμε λίγο.
Μετά από δεκατιανό, απλώσαμε την σκηνή στον ήλιο να στεγνώσει από την ολονύχτια καταιγίδα. Ήταν καταπληκτικό συναίσθημα. Μηχανή, κοπελιά, σκηνή απλωμένη στον ήλιο γιατί φάγαμε βροχή την νύχτα…

Έλυσα και έδεσα για εκατοστή φορά το σταντ όπου έβρισκε στην αλυσίδα. Την τέντωσα και λάδωσα μιας και την είχα αμελήσει λίγο, ενώ ήταν σχετικά καινούρια.
Άδειασα την βαλίτσα και την φόρτωσα με τα 22 εναπομείναντα κουτάκια μπύρας… Βόλεψα όπως και όπου μπορούσα τα υπόλοιπα πράγματα που πλέον δεν είχαν και πολύ σημασία, μιας και το πολύτιμο υλικό είχε αποθηκευτεί.

Στην φωτογραφία διακρίνεται η αρχική τοποθέτηση του δεματοκιβωτίου κουτακίων ζύθου Εσθονικής προελεύσεως…

192455

PanVas
18/03/2010, 07:34
Είχαμε μπόλικο χρόνο μέχρι την ώρα που έφευγε το καράβι από Τουρκού για Στοκχόλμη.
Συνεχίσαμε δυτικά, σε ένα αδιάφορο δρόμο, ανάμεσα σε ένα πανέμορφο δάσος με στόχο να φτάσουμε στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Φιλανδίας, το ακρωτήριο Χάνκο

192456

PanVas
18/03/2010, 07:39
Πανέμορφα τοπία, αλλά κάπως ανιαρά.

Αγναντεύοντας την Βαλτική

192457

PanVas
18/03/2010, 07:40
:sun: :sun: :sun: :sun:

192458

PanVas
18/03/2010, 07:41
Γυρίσαμε προς τα πίσω και μετά βορειοδυτικά για να φτάσουμε στο λιμάνι Τούρκου από όπου και θα παίρναμε το καράβι για Σουηδία.

Ο καθεδρικός ναός στο Τούρκου.

192459

PanVas
18/03/2010, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
:beer: :beer: :wave2:

Σαπήλας, Ίσπηρος και λοιποί καμένοι με τις αρχαιολογίες...

:blush: :blush: :blush: :blush:

192460

PanVas
18/03/2010, 07:51
:sun: :sun: :sun: :sun:

192461

PanVas
18/03/2010, 07:52
Μπορεί να την αδικώ, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχω να πω για την πόλη.

192462

PanVas
18/03/2010, 07:52
Κατά τις 8 πήραμε το παπόρι μετά δίκλινης καμπίνας.

192463

PanVas
18/03/2010, 07:54
Άλλη μία πρωτόγνωρη εμπειρία το φέρυ. Μαγνητικό εισιτήριο, χωρίς τσεκ ιν. Κατευθείαν στην καμπίνα σου, με μαγνητικές κλειδαριές. Πεντακάθαρα, πρακτικά και λειτουργικά τα πάντα στην καμπίνα.
Πρωτόγνωρο και το πάρτι των ντόπιων… Πενταήμερη να ήταν δεν θα ξεφάντωναν έτσι. Παντού στο καράβι ένα ατελείωτο πάρτι χωρίς λόγο και αιτία.
Τύφλα να χει το πατρινό το καρναβάλι…

Ολόκληρη πολιτεία. Αυτόνομη με τα πάντα μέσα. Ολόκληρο μολ βρίσκεις με σχετικά ανταγωνιστικές τιμές. Μέχρι και λέγκο πήρα για τα ανίψια μου..

192464

PanVas
18/03/2010, 07:56
Στο τσακ γλιτώσαμε το καρδιακό, μετά από τρελό τσιμπούσι στο σελφ σέρβις εστιατόριο. Πήραμε και από το μαρκετ του καραβιού δυο μπύρες και τις ήπιαμε στο κατάστρωμα. Λιώσαμε στον ύπνο στην άντερ γότερ καμπίνα μας, έχοντας κάτι πολωνούς πιτσιρικάδες έξω από την πόρτα, να καπνίζουν μαύρο και να σπάνε κάτι καρέκλες…
414 χιλιόμετρα για εκείνη την ημέρα που δεν μας φάνηκαν καθόλου.

Πίνακας μέσα στον καράβι με ένδειξη θέσης (ζωντανό στίγμα) κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

192465

PanVas
18/03/2010, 07:57
Φτάσαμε Στοκχόλμη λίγο πριν της 7.30.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm
Άδεια η πόλη τέλεια για να κάνεις της βόλτες σου στο κέντρο.
Πανέμορφη.

192466

devil's animal
18/03/2010, 07:58
Μπραβο ρε Παναγιωτη!!

πολυ ωραιες περιγραφες, ακομα πιο ωραιες φωτογραφιες που με (μας) οδηγουν σε ανειπωτα συναισθηματα ευφοριας και θετικισμου!!

PanVas
18/03/2010, 08:00
Κάπου εκεί στις βόλτες μας παραλίγο να έχουμε το μοιραίο…
Κάτι η κάφρικη για τα τοπικά στάνταρτς οδήγησή μου, σε κόκκινο φανάρι βγήκα μπροστά από το πρώτο σταματημένο αυτοκίνητο, μόλις που πάταγα την διάβαση. Κάτι ο κοιμισμένος οδηγός του Σάαμπ, ανάβει το φανάρι και με σημαδεύει στην αριστερή βαλίτσα…
Φεύγει το βεστρομ δεξιά, μαζί με την εικοστρετράδα τις μπύρες και όλο το φορτίο του… Με κούφια δευτέρα, συμπλεξάρισμα όσο δεν πάει και μοχλικό προς αριστερά, σηκώνεται η μηχανή. Η απειρία της συνεπιβάτιδος μαζί και με το λογικό φόβο της όμως, συνέχισε να ρίχνει το σώμα της προς τα αριστερά. Πάμε πάλι να το σώσουμε και να μην πέσουμε στις ρόδες του κοιμισμένου, φίλτατου κατά τα άλλα οδηγού… Πάμε τραμπάλα και τέρμα γκάζι πάντα, μέχρι που τερμάτισε η δευτέρα…
Όποτε πας να πέσεις, άνοιξε το γκάζι. Με κλειστά τα μάτια το έκανα. Με έσωσε και η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που μου το είπε εκείνος ο καραφλός εκδότης, εγώ το κάνω πάντα…
Με τράβηγμα στον ώμο, δυο γρατζουνιές αμελητέες στην βαλίτσα, ελαφρύ πόνο στο δεξί πέλμα της συνεπιβάτηδος καθώς πάτησε κάτω κατά την πρόσκρουση και πολλά κιλά ιδρώτα λιγότερο σταμάτησα με την πρώτη ευκαιρία να ηρεμήσουμε. Έψαξα να δω τι είχε φταίξει, αλλά δεν το βρήκα. Ίσως ήταν η στιγμή, ίσως μήνυμα να μην ξανατολμήσω σε χώρες σαν και αυτή, να μην οδηγώ μπάι δε μπουκ…
Όλα καλά. Να έχουμε να το θυμόμαστε…

192467

PanVas
18/03/2010, 08:00
Ξημέρωμα σε μία πολλά υποσχόμενη μέρα…

192468

PanVas
18/03/2010, 08:01
:smilea: :smilea: :smilea: :smilea:

192469

PanVas
18/03/2010, 08:02
Πήραμε την κατηφόρα με στόχο να φτάσουμε το νοτιότερο δυνατόν.

192470

PanVas
18/03/2010, 08:08
Πολλά τα χιλιόμετρα, όμορφα τοπία, αλλά ελάχιστες αναμνήσεις.
Άξιο παρατήρησης το σύστημα που υπάρχει σε ρόλο διαζώματος.
Ασφάλεια, ασφάλεια και Ευρώπη φωνάζουμε όλοι, αλλά παιδιά εγώ πολύ το φοβήθηκα αυτό το σύστημα…
Τσεκάρετε τι εννοώ στα αριστερά της φώτος (http://rosssmodels.hobbyvista.com/MBMZDubbo/Img_0027%5B1%5D.jpg). (Κλεμμένη από αντβράιντερς)

192471

PanVas
18/03/2010, 08:11
Πολλά και διάφορα είδαμε αλλά αξιόλογο φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει. Με στόχο τα πάνω από 1000 χιλιόμετρα εκείνη την ημέρα ήμασταν λίγο εμπρός καλό μου ελικόοοπτεροο… (http://www.youtube.com/watch?v=7tuOd6vgMJA)

192472

PanVas
18/03/2010, 08:14
Σαν λαντς μπρέικ διαλέξαμε να επισκεφτούμε το νησί Ολαντ (http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%96land), το μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας, όπου περνάς με γέφυρα.

192473

PanVas
18/03/2010, 08:15
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun:

192474

PanVas
18/03/2010, 08:19
Πιέσαμε και προχωρήσαμε.
Τρούπερ συχγώραμε αλλά δεν έχω πολλά να πω για την αγαπημένη σου χώρα…

Φτάσαμε στην Μαλμόε (http://en.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6), την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και τελευταία πριν την γέφυρα που σε περνάει στην Δανία και την
Κοπενγχάγη (http://en.wikipedia.org/wiki/Copenhagen).

192475

PanVas
18/03/2010, 08:21
Πολύ όμορφη πόλη. Με το ποτάμι της...
Την ευχαριστηθήκαμε.
Είχαν κάποιο φεστιβάλ και μουσικές έπαιζαν παντού.
Τσακίσαμε από δύο ντούνεροφαλάφελ στον παλαιστίνιο φίλο μας που είχε πολλούς Έλληνες φίλους, αλλά και πολλούς φίλους στην Ελλάδα…

192476

PanVas
18/03/2010, 08:22
Είπαμε. Το πρόγραμμα μας πίεζε.
Το είπα από την αρχή. Χάσαμε, παραλείψαμε και πηδήξαμε πολλά από τα αξιοθέατα.
Τα χιλιόμετρα που γράψαμε πάνω στο βεστρομ τα απολαύσαμε όσο τίποτα άλλο.

192477

PanVas
18/03/2010, 08:23
Σειρά είχε η γέφυρα Oresund (http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%98resund_Bridge).

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και ένα θαύμα της μηχανικής.

192478

PanVas
18/03/2010, 08:25
Εθνική οδός δύο κατευθύνσεων και διπλή σιδηροδρομική γραμμή στην μέση.

Ένα θαλάσσιο αιολικό πάρκο παραδίπλα...

192480

PanVas
18/03/2010, 08:28
Ξεκινώντας από Σουηδία, οδηγάς για σχεδόν πεντέμισι χιλιόμετρα φτάνεις στο τεχνητό νησί Peberholm (http://en.wikipedia.org/wiki/Peberholm) όπου και τα σύνορα των δύο χωρών. Συνεχίζοντας εισέρχεσαι υποθαλάσσια για τα επόμενα 3 χιλιόμετρα όπου και έχεις βγει στα όρια της πόλης της Κοπεγχάγης…

192481

PanVas
18/03/2010, 08:30
Τα σύνορα των δύο χωρών…

192482

PanVas
18/03/2010, 08:30
Άντεργώτερ….

192483

PanVas
18/03/2010, 08:31
Τσουπ… Κοπεγχάγη.

192484

PanVas
18/03/2010, 08:32
Την Κοπεγχάγη την λάτρεψα.
Από όλο το ταξίδι ήταν η πόλη που συμπάθησα περισσότερο από όλες.

192485

PanVas
18/03/2010, 08:32
Ζωντανή, πανέμορφη, με πολύ όμορφο και σύγχρονο κόσμο.

192486

PanVas
18/03/2010, 08:33
Πανάκριβη, αλλά… Πολύ όμορφη...

192487

DimChios
18/03/2010, 08:37
θα μας γ@μ@ς για πολυ ακομα!?

:sad:

Α ρε Πανο, Α ΡΕ ΠΑΝΟ!!!!!

ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

TROOPER
18/03/2010, 08:37
Φτάσαμε Στοκχόλμη λίγο πριν της 7.30....

παω να κουμπωσω τα υπογλωσια :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

PanVas
18/03/2010, 08:41
Κάναμε τις βόλτες μας, χαζέψαμε και προχωρήσαμε.
Ήταν 8.30 το βράδυ και είχαμε μεγάλη νύχτα μπροστά μας..
Περάσαμε από το δεύτερο αρχιτεκτονικό θαύμα της περιοχής, την γέφυρα Great_Belt (http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Belt_Fixed_Link)
Δυστυχώς το σούρουπο δεν βοήθησε στην φωτογράφηση και χρόνος δεν υπήρχε για τρίποδο και εύρεση τοποθεσίας… Άλλη φορά είπαμε. Μην τα κάνουμε όλα τώρα και μετά δεν έχουμε λόγο να ξαναέρθουμε…
Πρόκειται για την Τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_longest_suspension_bridge_spans) γέφυρα στον κόσμο και το συναίσθημα να την περνάς νύχτα με μοτό είναι μοναδικό.
Άι μπιλίβ άι κεν φλάι και τέτοια...

Συνεχίσαμε.
Ήταν Παρασκευή 14 Αυγούστου και τα δοκιμαστικά είχαν ξεκινήσει στο Μπρνο…
Το είχα πει από την αρχή. Δεν καιγόμουν για το τζι πι. Δεν θα το έχανα όμως με τίποτα…
Όσο πέρναγε η ώρα τα χιλιόμετρα δεν έβγαιναν τόσο εύκολα.
Στάση και ψάξιμο για τον καλύτερο προορισμό με στόχο την διανυκτέρευση.
Έπρεπε άμεσα να κινηθούμε μιας και δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε εκείνο το βράδυ. Είχαμε κάνει πάνω από 1000 χιλιόμετρα και βρισκόμασταν στην όγδοη μέρα του ταξιδιού. Η κούραση είχε αρχίσει να βγαίνει στα καταπονημένα κορμιά μας.
Η διάθεσή μας αντίθετα παρέμενε πολύ καλή.
Επιλέξαμε την πόλη Kolding (http://en.wikipedia.org/wiki/Kolding) όπου αναφερόταν στον οδηγό σαν βιομηχανικό λιμάνι και τίποτα παραπάνω. Μείναμε έκπληκτοι με την αισθητική της πόλης και των κατοίκων της. Θα έλεγα ότι η Δανία γενικότερα μας εξέπληξε με την αισθητική της και το καταπληκτικό ντιζάιν.
Φτάσαμε στο ξενοδοχείο στις 01.00 την νύχτα μετά από 1024 χιλιόμετρα και σχεδόν 18 ώρες στους δρόμους… Πόσο πιο τέλεια..;

Στην Γέφυρα επάνω ένιωθα σαν αεροπλάνο....

192490

QSpec
18/03/2010, 08:42
Πολύ μου αρέσει αυτό το εφέ…

Έχεις πάρει tilt shift φακό ή το παίζεις στο PS;

Όλα υπέροχα by the way, μου επιβεβαίωσες και ότι φανταζόμουν για την Κοπενχάγη, πρέπει να επισπευθεί και η δικιά μου επίσκεψη.