Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Θεματάκια με κινητήρα c50.

Μέλος

Θεματάκια με κινητήρα c50.

Καλησπέρα

Πρίν μερικούς μήνες, ένας φίλος, μου έδωσε ένα c50 12V, πού είχε παραπεταμένο. Εξωτερικά έχει πολλά θέματα που θα φτιαχτούν εν καιρό.
    Αυτό που με ένοιαζε ήταν το μοτέρ του που ακουγόταν η μπιέλα. Με τη βοήθεια ενός φίλου μάστορα που ειδικεύεται βέβαια σε florett-sachs κλπ ανοίξαμε μοτέρ και είδαμε μια μπιέλα με 1-1.5mm τζόγο και ψιλοαρπαγμένο κύλινδρο-πιστόνι. Τα αντικατέστησα όλα όπως ήταν όταν το πήρα. 51mm κύλινδρο και αντίστοιχο πιστόνι narita καινούρια ελατήρια και toko μπιέλα με τη διαδρομή του c50. Γενικά σαν σύνολο δε ξέρω πόσο θα αντέξει.
    Όταν χωρίσαμε κάρτερ, είδα με λύπη πως κάποτε κάποιος μάλλον πήγε να κατέβει απότομα πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να κοπανίσει τη βίδα για τα λάδια, να στραβώσει ένα κομμάτι του κάρτερ (γύρω από τη βίδα) και να ξηλώσει και τα πάσα της τάπας λαδιού η οποία έχει και μια ωραιότατη μικρή ρωγμή και τεράστια πλέον βίδα. Γενικά δε πρέπει να χάνει λάδι πολύ, μερικές σταγόνες.

Το θέμα μου είναι όμως πως επειδή είναι φασαριόζικο το μοτέρ, βαράει καδένα και κάπου κολλάει γενικά( αν γυρίσω το βολάν τεντώνει πάνω κρεμάει κάτω) και έχω και την εντύπωση πως κάνει και ο συμπλέκτης μια φασαρία, θα το ξανακατεβάσω στο άμεσο μέλλον ώστε να γίνουν τα πράγματα πιο σωστά.
    Σκεφτόμουν λοιπόν να αντικαταστήσω και το δεξί κάρτερ. Από ποια μοντέλα ταιριάζει; C90 είναι ίδια; Μεταχειρισμένο ή ιμιτασιόν; Επίσης μπορώ να βάλω 4αρι κιβώτιο καθώς νομίζω πως οι 3 είναι λίγες; Εαν ναι από τι? Από Glx μόνο ή ταιριάζει και κανένα κινέζικο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Σίγουρα σε συμφέρει να το επισκευάσεις;;;

Μέλος Το avatar του/της dimitrisTr
    αν αποφασισεις να φτιαξεις αυτο το μοτερ,για να το το κανεις 4ταχυτο πρεπει το καρτερ απο την μερια την του γραναζιου της αλυσιδας να γραφει GK4 και μπαινει κομπλε το σασμαν απο glx 50, αν γραφει GB4 θελει τορνο.

Banned
    Μπαινει αυτουσιο απο glx
    Μαλλον και απο astrea
    Και σιγουρα lifan

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    lifan ταιριαζει και απο astrea επισης.

Μέλος
    Σίγουρα σε συμφέρει να το επισκευάσεις;;;
    Γενικά με συμφέρει να του βάλω ένα Lifan άμιζο. 160ευρώ και 1ωρα μετά θα κάνω τις βόλτες μου. Αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Μπαινει αυτουσιο απο glx
    Μαλλον και απο astrea
    Και σιγουρα lifan
    lifan ταιριαζει και απο astrea επισης.
    Κάρτερ ή σασμάν;

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.

καρτερ ΜΑΖΙ με το σασμαν

Μέλος
    Ευχαριστώ!

Άρα αυτό που διάβασα κάπου πως τα κάρτερ των κινέζικων είναι κλώνοι του τριτάχυτου ισχύει;

Αν μπορείτε κάντε ένα κόπο να ακούσετε και τον ήχο που κάνει το μοτέρ στα παρακάτω βιντεάκια και μπορείτε να πείτε καμιά άποψη, θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Σημειωτέον πως η μπιέλα αλλάχτηκε πρίν από 500-700 χλμ. Και ο ήχος νομίζω πως είναι πιό έντονος από δεξιά. Γίνεται επίσης πιο έντονος (σαν των βίντεο) όταν το μηχανάκι είναι ζεστό.

Ορίστε τα βίντεο και ελπίζω να μη κουράσω με τυχόν μελλοντικά βιντεάκια καθώς προσπαθώ να λύσω τα τυχών προβλήματα.

http://tinypic.com/r/23m54so/8

http://tinypic.com/r/9qjrqo/8

Θα προσπαθήσω να τραβήξω και ένα βίντεο με το μοτέρ κρύο, καθώς και ένα με τη καδένα του και το κόλλημά της.

Banned
    ισχυει
    αλλα για να μην παιδευεσαι με κοψε ραψε η ψαχνεις μοτερ ολοκληρο c50-90
    η lifan
    κρατας το αριστερο καπακι του honda μοτερ και το βαζεις πανω στο lifan
    απο δεξια που εχει δυο βιδες με μια χαραξη lifan(απο κατω ειναι η βιδα-ρυθμιστης του σαζμαν)βγαζεις το πλακακι γεμιζεις την χαραξη lifann με σιδηροστοκο,βαφεις και ξαναπερνας
    ετσι εχεις μια<ψευδαισθηση>μοτερ honda

Εμένα γιατί μου ακούγονται βαλβίδες και μπιέλα?

Μέλος
    Βαλβίδες ρύθμισα σήμερα στο περίπου, αφού δεν καθόταν ήσυχο το βολάν στο άνω νεκρό. Γενικά όμως ήταν ΟΚ και οι δύο χωρούσαν "γλειφτά" το φιλεράκι του 0.05. Η εισαγωγής ήταν λίγο σφιχτή και τη χαλάρωσα.

Μπιέλα παίζει να βάρεσε στο στρώσιμο; Δυσκολάκι... Δε ξέρω.

Το αλυσιδάκι δε μας τα λέει καθόλου καλά. Ανάμεσα στο F και το T του βολάν κρεμάει τόσο που ακουμπά σίδερο. Έπαιξα με τεντωτήρα, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα λύσω τα ρεύματα(πηνίο) για να δω τι παίζει στη διαδρομή του.

Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις ιδέες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από steliosp. Προβολή μηνύματος
    Βαλβίδες ρύθμισα σήμερα στο περίπου, αφού δεν καθόταν ήσυχο το βολάν στο άνω νεκρό. Γενικά όμως ήταν ΟΚ και οι δύο χωρούσαν "γλειφτά" το φιλεράκι του 0.05. Η εισαγωγής ήταν λίγο σφιχτή και τη χαλάρωσα.

Μπιέλα παίζει να βάρεσε στο στρώσιμο; Δυσκολάκι... Δε ξέρω.

Το αλυσιδάκι δε μας τα λέει καθόλου καλά. Ανάμεσα στο F και το T του βολάν κρεμάει τόσο που ακουμπά σίδερο. Έπαιξα με τεντωτήρα, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα λύσω τα ρεύματα(πηνίο) για να δω τι παίζει στη διαδρομή του.

Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις ιδέες.
    Δεν χρειάζεται να λύσεις πηνίο.
    Κοίταξε την καδένα του εκκεντροφόρου αν είναι οκ. Την σφήνα του βολάν. Τεντωτήρα καδένας. Τροχαλία εκκεντροφόρου.
    Αν είναι εντάξει αυτά τότε θέλει άνοιγμα για παραμέσα έλεγχο.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Δεν χρειάζεται να λύσεις πηνίο.
    Κοίταξε την καδένα του εκκεντροφόρου αν είναι οκ. Την σφήνα του βολάν. Τεντωτήρα καδένας. Τροχαλία εκκεντροφόρου.
    Αν είναι εντάξει αυτά τότε θέλει άνοιγμα για παραμέσα έλεγχο.
    Δε το πολυπιάνω.Τεντωτήρα πως να δω με ρεύματα πάνω ενώ είναι από πίσω τους;
    Τροχαλία εκκεντροφόρου εννοείς το γρανάζι του; Γενικά μόνο αυτό το κομμάτι της αλυσίδας βλέπω εαν δε βγάλω βολάν.

Δεν πρέπει να έχει τζόγο η καδένα του εκκεντροφόρου που-θε-να ....

πρέπει να λύσεις το βολάν και να τα τσεκάρεις όλα
    τεντωτήρας , καδένα , γλύστρες , γραναζάκι τεντωτήρα , ράουλο (αυτό που είναι στο χιτώνιο) και γρανάζι εκκεντροφόρου

(Tip ... όταν αλλάζεις πιστόνι μπιέλα και γενικά όλο το μηχανάκι το ξαναφτιάχνεις τα αλλάζεις και αυτά μάστορα ... ούτε ακριβά είναι ούτε κόπος και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο)

επίσης σε τέτοιο παλιό μηχανάκι να τσεκάρετε την αντλία λαδιού οπωσδήποτε

Μέλος
    Ευχαριστώ άπαντες για τις συμβουλές.

Σήμερα ανοίξε μοτέρ και αλλάχτηκαν όλα τα ράουλα και η καδένα. Το γρανάζι της τρόμπας ήταν σε κάκιστη κατάσταση αλλά είχε μια υποψία από δόντια. Πλέον δε παίζει πουθενά το αλυσιδάκι και χρονίστηκε και ακριβώς.
    Μεγάλη ταλαιπωρία το λύσιμο του γραναζιού του λαδιού. Κοίταξα και την αντλία, κόπηκαν φλάντζες από βαλανιδόχαρτο και όλα καλά. Έχω πλέον αθόρυβο μηχανάκι στο ρελαντί, τόσο που σήμερα νόμιζα συνέχεια πως στα φανάρια έσβηνε. Μπροστά κάτι ακούγεται ακόμα όταν ρολάρει, θα βρεθεί όμως. Επόμενο βήμα είναι να λυθεί η κεφαλή και να τριφτούν και να ελεγθούν οι βαλβίδες.

Τη καμπάνα την έβγαλα αλλά δεν την έλυσα, τη καθάρισα από τα γρέζια και τώρα ψιλοπατινάρει και είναι σκληρό (αλλά οκ) στις αλλαγές.
    Παίζει να πήγε καθόλου λάδι στα ελατηριάκια ή στα δισκάκια και για αυτό?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βimota DB7 με κινητηρα 1098
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2007, 11:56
  2. με κινητηρα ducati..
    από GST στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2007, 15:15
  3. smart με κινητηρα gsxr!!!
    από GTZ750 στο forum Off topic