Καλησπέρα
Πρίν μερικούς μήνες, ένας φίλος, μου έδωσε ένα c50 12V, πού είχε παραπεταμένο. Εξωτερικά έχει πολλά θέματα που θα φτιαχτούν εν καιρό.
Αυτό που με ένοιαζε ήταν το μοτέρ του που ακουγόταν η μπιέλα. Με τη βοήθεια ενός φίλου μάστορα που ειδικεύεται βέβαια σε florett-sachs κλπ ανοίξαμε μοτέρ και είδαμε μια μπιέλα με 1-1.5mm τζόγο και ψιλοαρπαγμένο κύλινδρο-πιστόνι. Τα αντικατέστησα όλα όπως ήταν όταν το πήρα. 51mm κύλινδρο και αντίστοιχο πιστόνι narita καινούρια ελατήρια και toko μπιέλα με τη διαδρομή του c50. Γενικά σαν σύνολο δε ξέρω πόσο θα αντέξει.
Όταν χωρίσαμε κάρτερ, είδα με λύπη πως κάποτε κάποιος μάλλον πήγε να κατέβει απότομα πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να κοπανίσει τη βίδα για τα λάδια, να στραβώσει ένα κομμάτι του κάρτερ (γύρω από τη βίδα) και να ξηλώσει και τα πάσα της τάπας λαδιού η οποία έχει και μια ωραιότατη μικρή ρωγμή και τεράστια πλέον βίδα. Γενικά δε πρέπει να χάνει λάδι πολύ, μερικές σταγόνες.
Το θέμα μου είναι όμως πως επειδή είναι φασαριόζικο το μοτέρ, βαράει καδένα και κάπου κολλάει γενικά( αν γυρίσω το βολάν τεντώνει πάνω κρεμάει κάτω) και έχω και την εντύπωση πως κάνει και ο συμπλέκτης μια φασαρία, θα το ξανακατεβάσω στο άμεσο μέλλον ώστε να γίνουν τα πράγματα πιο σωστά.
Σκεφτόμουν λοιπόν να αντικαταστήσω και το δεξί κάρτερ. Από ποια μοντέλα ταιριάζει; C90 είναι ίδια; Μεταχειρισμένο ή ιμιτασιόν; Επίσης μπορώ να βάλω 4αρι κιβώτιο καθώς νομίζω πως οι 3 είναι λίγες; Εαν ναι από τι? Από Glx μόνο ή ταιριάζει και κανένα κινέζικο;