Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 67

Θέμα: Αδαής....ή Απατεώνας ;

Μέλος

Αδαής....ή Απατεώνας ;

Καλημέρα και Καλή χρονιά να έχουμε. Η ιστορία της παρολίγον πώλησης της μηχανής μου, έχει ως εξής και έληξε πολύ σύντομα και "άδοξα" χθες το βράδυ. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Πριν τις γιορτές με παίρνει τηλέφωνο ευγενικότατος νεαρός-πληθυντικός ευγενείας γαρ (και με μουστάκι ρεμπέτη παρακαλώ), για ενδιαφέρον αγοράς.
    Πρώτο ραντεβού έξω από τη δουλειά μου στο Χαιδάρι: "Πολύ ωραία μηχανή και δεν κυκλοφορεί πολύ ενδιαφέρομαι σφόδρα" κλπ. κλπ. βγάζει και τις φωτό του είμαστε οκ για έλεγχο σε συνεργείο της αρεσκείας του.
    Δεύτερο ραντεβού σε συνεργείο στον Πειραιά (σε ένα στενό που δεν το βλέπεις με την καμία), ενώ αυτός μένει ως φοιτητής κατά τα λεγόμενα του στην Πλατεία Αττικής: Ελέγχει ελάχιστα ο μηχανικός "καθαρό το εργαλείο, πάρτο με κλειστά τα μάτια". Παρατηρώ μια εξοικείωση στους μεταξύ τους διαλόγους, στην οποία δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία εκείνη τη στιγμή. Αποτέλεσμα συνάντησης: ¨είμαστε οκ, αλλά θα μιλήσεις για την τιμή με τον μπαμπά μου, ο οποίος θα αγοράσει την μηχανή στο όνομα του". Ο νεαρός έχει μηχανή άλλης κατηγορίας και θέλει περισσότερα γκάζια βλέπετε...περί ορέξεως...
    Συμφωνώ και επειδή θέλει άμεση αγορά, το επόμενο βράδυ δέχομαι τηλέφωνο από τον μπαμπά που μένει Χαλκίδα (, όπου με παζάρι 1-2 λεπτών, πέφτω 200 ευρώ και συμφωνούμε για μεταβίβαση....

Περνάνε 5 μέρες, περνάνε τα Χριστούγεννα πουθενά οι 2 κύριοι, κάτσε λέω να πάρω τον νεαρό που καίγεται...."έλα τι γίνεται, σας έχασα"-"ναι ξέρεις, αρρωστήσαμε οικογενειακά και δεν μπορούσαμε", με παραπέμπει πάλι στον μπαμπά, αφού με διαβεβαιώνει πως ότι είπαμε ισχύει.....οκ λέω και συμφωνούμε να τα πούμε μετά την Πρωτοχρονιά....όπως και έγινε χθες το βράδυ.

Το ζουμί τώρα:

Με παίρνει χθες ο μπαμπάς, πουθενά πάλι ο νεαρός: "Λοιπόν μεταβίβαση την Τετάρτη, αλλά μου στέλνεις προηγουμένως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και σκαναρισμένα στο μέιλ μου: άδεια κυκλοφορίας, ταυτότητα και ΙΒΑΝ λογαριασμού σου"-"τι την θες την άδεια και την ταυτότητα ;" τον ρωτάω και ΕΠΙΜΕΝΕΙ χωρίς πειστική εξήγηση...(να το ασφαλίσω-ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, να φτιάξω τις υπεύθυνες δηλώσεις-ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τις κάνουμε επιτόπου).
    Όσο προχωράει η άνευ σημασίας κουβέντα αρχίζω και "φορτώνω" με τις απίθανες απαιτήσεις του: "μα γιατί εκνευρίζεσαι¨εγώ έκανα υπομονή¨(για ποιο λόγο άραγε και άλλα τέτοια.
    Στην προτροπή μου δε, να γίνει η μεταβίβαση μέσω γραφείου διεκπεραιώσεων (που έχει φίλη μου) δίπλα από το Υπουργείο Μεταφορών στην Ελευσίνα με δικά μου έξοδα, αφού η μηχανή είναι στο Χαιδάρι (10 λεπτά δρόμος και από εκεί θα την έπαιρνε) και θα ξεμπερδέψουμε λόγω μειωμένης κίνησης σε μισή ώρα, το αποκλείει και αντιδρά έντονα....Κλέινουμε ρωτάω και εγώ τη φίλη μου-η οποία μου αποκλείει κατηγορηματικά, λόγω εμπειρίας-να του στείλω άδεια και ταυτότητα. Μιλάμε πάλι και αφού του λέω ότι δεν θα του στείλω τα παραπάνω, ρωτώντας τον σχετικά με τον πως θα μου δώσει τα χρήματα όσο προχωρά η μεταβίβαση ΟΠΟΥ θέλει ΕΚΕΙΝΟΣ (Υπουργείο) η απάντηση του είναι: "αφού δεν με εμπιστεύεσαι, θα πάρει ο γιος μου την άδεια και θα με δέσεις εκεί μέσα για να μην χάσεις τα χρήματα σου"-χαχα γελάσαμε), μου λέει ότι θα με πάρει τηλέφωνο αφού πάρει έξτρα πληροφορίες σε 5 λεπτά......

Μετά από 1,5 ώρα αναμονής......η σύντομη απάντηση επί λέξει: "Έλα ξέρεις θέλω να το τελειώσουμε εδώ, δεν ενδιαφέρομαι πλέον...".

Και όπως είπα παραπάνω....τα συμπεράσματα δικά σας....

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Μπορεί απλά να ήθελε να είναι εξασφαλισμένος. Είναι δύσκολη η εμπιστοσύνη στις μέρες μας. Όπως και να'χει, αν δε νιώθεις σίγουρος με μια πώληση, δεν την κάνεις. Μην το σκέφτεσαι πολύ.
    Life begins at 45°.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Δε μπορεις να ξερεις τι εχει παιξει. Παντως μεχρι εκει που εφτασε, δεν εγινε κατι το μεμπτο. Οποτε το ξεπερνας και παμε γι αλλα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kalampokas Προβολή μηνύματος
    Και όπως είπα παραπάνω....τα συμπεράσματα δικά σας....
    όχι δεν μπορείς να βγάλεις ένα υποτυπώδες συμπέρασμα άμα ακούς μόνο τη μία πλευρά.

γεγονός και το ότι η φάση "μεταβίβαση και μετά πάμε να πάρεις την μηχανή" δεν θα μου άρεσε σαν αγοραστή (θα προτιμούσα να είναι εκεί απ' έξω) και η φάση "στείλε μου ότι στοιχείο χρειάζεται για να κάνω απατεωνιά αν θέλω" δεν θα μου άρεσε σαν πωλητή.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    γεγονός και το ότι η φάση "μεταβίβαση και μετά πάμε να πάρεις την μηχανή" δεν θα μου άρεσε σαν αγοραστή (θα προτιμούσα να είναι εκεί απ' έξω) και η φάση "στείλε μου ότι στοιχείο χρειάζεται για να κάνω απατεωνιά αν θέλω" δεν θα μου άρεσε σαν πωλητή.
    Έτσι ακριβώς είναι. Όποιος καίγεται πιο πολύ, θα κάνει πίσω και θα ελπίζει να μην πέσει σε πραγματικό απατεώνα.
    Life begins at 45°.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    εχει γινει μπουρδελο η αγορα με τα capital και το κασερι δεν υπαρχει.απο εκει ξεκινανε ολα...
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    εχει γινει μπουρδελο η αγορα με τα capital και το κασερι δεν υπαρχει.απο εκει ξεκινανε ολα...
    cashier's check δεν παίζει πιά, για το ποσό;

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    αυτο που ξερω εγω και αυτο που κανουμε ολοι μας αν μια μηχανη μας ενδιαφερει τοσο παμε οι ιδιοι και σε μικρο χρονικο διαστημα εχει ολοκληρωθει η μεταβιβαση.Ολα τα αλλα ειναι χασιμο χρονου.Καταστασεις τετοιες αντιμετωπιζω αυτη την στιγμη σε αγγελια που εχω στο car.Οι πιο απιθανοι τυποι επικοινωνουν γιατι; Μα φυσικα για τον ημερησιο αυνανισμο τους και οχι για την μηχανη.
    Τελειωσε εκει η υποθεση σου αν και κατα την αποψη μου επρεπε να την ειχες τελειωσει εσυ φιλε μου νωριτερα.
    Καλη συνεχεια.

Τανασεν δεν ητο γραφτον να πωληθει την εν λογω στιγμη...ισως κ καλυτερα ετσι γιατι μπερδευε συνεχεια το πραμα.
    υπομονη κ θα βρεθει ο καταλληλος.
    ''Εμείς τις βόλτες τις κάνουμε ταξίδια..!!

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    πολύ καλα έκανες και δε μετέφερες κανένα προσωπικό στοιχείο, εάν ηθελε τη μηχανή σου θα πηγαίνατε όπου εσύ αισθανόσουν διασφαλισμένος για να κάνετε μεταβίβαση. όπως επίσης το ραντεβού για να το δει θα ήταν σε γνώριμο συνεργείο και ωρα αιχμής μονο, ούτε τύπου να το δω ουτε σάλια αν το θέλεις και αν σου κάνει προχωράμε.

με τόσα που ακούγονται αναρωτιέμαι πως διασφαλίζονται αγοραστής / πωλητής κατά την διαδικασία της επιτόπου μεταβίβασης οτι παρέδωσε / παρέλαβε?
    you rise you fall you're down then you rise again

Μέλος
    εγώ πάντως παρέθεσα το στόρι, σαν φαγητό για σκέψη περισσότερο και για να πάρω γνώμες....η αλήθεια είναι ότι εμπιστοσύνη δεν υπάρχει, αλλά ρε φίλε μου ζητάς ταυτότητα+άδεια σκαναρισμένα ; άσε που η ατάκα "με δένεις μέσα στο υπουργείο, για να πάρεις τα λεφτά" (από ποιον άραγε είναι τουλάχιστον γελοία.....σημειωτέον ότι για να διασφαλιστείς νομικά (τρέχα στα δικαστήρια δηλαδή) πρέπει επιτόπου να γράψεις στην άδεια κυκλοφορίας για "παρακράτηση κυριότητας", μέχρι να πάρεις το λιλί....τρέχα-γύρευε δηλαδή...
    η ουσία είναι ότι ούτε καίγομαι, ούτε το σκοτώνω, αλλά και ούτε θεωρώ ως άνθρωπος-ακόμα και σήμερα ως ¨εν δυνάμει" απατεώνα τον κάθε υποψήφιο αγοραστή...και μάλλον επειδή έτσι θέλω να με αντιμετωπίζουν τσάκισε η δουλειά....
    συμπέρασμα: μεταβιβάσεις και πωλήσεις πλέον, μόνο σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους χαχαχαχαχααχα

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    όχι δεν μπορείς να βγάλεις ένα υποτυπώδες συμπέρασμα άμα ακούς μόνο τη μία πλευρά.
    όντως ακούς μόνο τη δική μου πλευρά.....όμως για αυτό και εγώ επέμενα για μεταβίβαση μέσω επαγγελματία του χώρου (έστω και δικού μου γνωστού), προκειμένου να είναι αμφότεροι διασφαλισμένοι. αν δεν σου κόβει λιγάκι κύριε αγοραστή να το καταλάβεις, δικό σου πρόβλημα.....

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    δίκιο έχεις αλλά δεν τα έγραψα και εγώ σωστά: ραντεβού στο Χαιδάρι του είπα, μετάβαση Ελευσίνα με την μηχανή, μεταβίβαση και όλα οκ. δεν του άρεσε.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της astrapogiannos7
    Να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική ( πρώτη αγορά μηχανής ) έστω ότι βλέπω κάποια αγγελία στο car παίρνω τήλ τι ρωτάω ρε παιδιά για να καταλάβω αν αξίζει να κλείσω ραντεβού γιατί πήρα έναν και μου τα μάσαγε και θα δούμε θα σε πάρω εγω κτλ...
    Την Κρήτη δεν θα την αφήσω ποτέ και για τίποταααααααααααα

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απατεώνας μάστορας στην Πάτρα Νο.2
    από ArgyP στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2010, 13:04
  2. Ταχογράφος ο απατεώνας!
    από Αμφίσημος στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2010, 14:51
  3. Απατεωνας βενζινας.