Καλησπέρα σας.
Εναρκτήριο λάκτισμα για το topic είναι η τραγική απόκλιση που έχει το κοντέρ του XTZ 660 ('08) και όχι μόνο. Ανέκαθεν ολα τα μηχανάκια μου ψιλοχάνανε δείχνοντας σαφώς περισσότερα χιλιόμετρα απο οτι ήταν πραγματικά αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος προβληματισμός μου.
Όπως πρόσεξα το κοντέρ γράφει απο τον πίσω τροχό κι οχι απο τον μπροστινό με αποτέλεσμα σπινιαρίσματα και τα τιαύτα να μετράνε ως extra ταχύτητα με ανάλογη την αύξηση των χιλιομέτρων. Το μείζον ΄πρόβλημα' όμως έχει ως εξής:
Ας πούμε πως κινούμε σε εθνικό δίκτυο σταθερά με 150 χιλιόμετρα κοντερίσια. Εμπειρικά υπολογίζω πως τα πραγματικά μου χιλιόμετρα είναι 130-135. Ο χιλιομετρητής μιας και διαβάζει απο το κοντέρ δεν θα δείξει πως διένυσα μεγαλύτερη απόσταση απο την πραγματική;
Σε βάθος χρόνου δηλαδή όταν ο χιλιομετρητής θα δείχνει 50.000km εγώ θα έχω διανύσει περίπου 45.000km πραγματικά; Αν ναι αυτό δεν είναι μαλακία; (κι οχι μόνο μεταπωλητικά)
Τόσα χρόνια δεν μπορούν να στανταριστούν με τους ταχογράφους και να τοποθετήσουν κάτι αξιόπιστο;
(ας μην μιλήσω εδώ και για το δείκτη καυσίμου)
Ευχαριστώ και καλές βόλτες!