Εγκρίνω τα λεγόμενά σου απολύτως. Όχι απλά ως κάτοχος του 1000 αλλά ακόμα και δοκιμάζοντας ανάμεσα σε πολλές μηχανές, ακόμα και συγκριτικά με το 650, πράγμα άτοπο μια και είναι εντελώς διαφορετικά μηχανάκια.Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι θα αγόραζα το 650 γιατί θα με βόλευε καλύτερα στην μικτή χρήση για την οποία θα το έπαιρνα, και γιατί είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια ανθρώπων που ΔΕΝ έχουν καβαλήσει το 1000, ΔΕΝ έχουν ζήσει μαζί του, και μιλάνε με βάση τεχνικά χαρακτηριστικά και φήμες...
Λοιπόν για να τελειώνουμε με τις μπούρδες....Το 1000άρι είναι ΠΟΛΥ πιο δυνατό από το 650...Πολύ περισσότερο από ότι λένε τα χαρτιά και τα νούμερα.....το "σκάψιμο" στο άνοιγμα του γκαζιού, οι ροπές του, και ο τρόπος που επιταχύνει δυνατά χωρίς να νοιώθεις καν ότι ζορίζεται, δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με το 650... εδώ που τα λέμε δεν έχει σχέση ούτε με καν με το Varadero- πόσο μάλλον με το 650... επίσης το γεγονός ότι η διαφορά στην τελική του ταχύτητα με το 650 είναι μόνο της τάξης των 20-25 χιλιομέτρων είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ και από εκεί παρασύρονται όλοι και νομίζουν ότι η διαφορά τους είναι μικρή...Ο περιοριστής που έχει το 1.000 του στερεί καμμία 15αριά κοντερίσια ακόμα και αν θέλει κάποιος τον παρακάμπτει πανεύκολα.... Και επίσης αν κάποιος έχει όρεξη και χρήμα μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει από τον μεγάλο V2 πολλά και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ επιπλέον άλογα μιας και ο ίδιος κινητήρας φοριέται σε πολύ πιο ισχυρές στρήτ εκδόσεις....
Και για μην κολλάμε στον κινητήρα μόνο να σας πω και μερικά άλλα που δεν τα ακούτε συχνά...
Το "πάτημά" του, η στιβαρότητά του, η ακλόνητη σταθερότητά του στα πολλά, η πιο ραφιναρισμένη λειτουργία των αναρτήσεών του, και η καλύτερη αισθητική του (μιας και το 650 οπτικά φαίνεται "άδειο" μπροστά του) είναι σημεία που ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ από το 650 και που δεν τα αναφέρει κανένας γιατί όλοι νομίζουν ότι αφού έχει το ίδιο πλαίσιο με το 650 είναι και ίδιο μηχανάκι στον δρόμο - έλα ντε όμως που δεν είναι έτσι και οι κάτοχοί του το γνωρίζουν καλά, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τρόπο να το αποδείξουν σε αυτούς που κάνουν τέστ από τα προσπέκτους...
Όλα αυτά μαζί με επιπλέον διακοσμητικές χούφτες, καρίνα κλπ τα πληρώνεις σήμερα μόλις 2.000 χιλιάρικα πάνω από το 650....
Λοιπόν....μπορεί όντως για χρήση μικτή χρήση και για τα Ελληνικά δεδομένα το 650 να είναι πιο "λογική" αγορά και να καλύπτει τις ανάγκες μεγαλύτερης μερίδας αναβατών κοστίζοντας λιγότερο και σε αγορά και σε κατανάλωση (γιαυτό και πουλάει καλά-και καλά κάνει...), αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα...και μην τρώτε την φόλα ότι είναι τα ίδια μηχανάκια με μόνο 25 άλογα διαφορά...
Και για να μην νομίζετε ότι αυτά τα λέει ένας κάτοχος για να υπερασπιστεί την επιλογή του...ΗΜΟΥΝ κάτοχος του 1000αριού- όχι πια εδώ και 2 χρόνια, αλλά έχοντας μια εικοσαετή εμπειρία με δεκάδες μηχανάκια που περάσαν από την κατοχή μου και έχοντας οδηγήσει σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά νομίζω ότι μπορώ να κρίνω και δεν έχω κανένα πρόβλημα να λέω τα πράγματα με το όνομά τους-πολλές φορές και κόντρα στο "ρεύμα"....
Έχω στο παρελθόν εκφράσει την εκτίμησή μου στο 650 που πράγματι είναι best value for money μηχανάκι, και πράγματι επαναπροσδιόρισε τα όρια της κατηγορίας, αλλά δεν αντέχω και όλη αυτή την αμπελοφιλοσοφία που κυκλοφορεί για το 1000 επειδή τυχαίνει να μοιάζουν οπτικά...