Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Ταχογράφος ο απατεώνας!

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Ταχογράφος ο απατεώνας!

Καλησπέρα σας.
    Εναρκτήριο λάκτισμα για το topic είναι η τραγική απόκλιση που έχει το κοντέρ του XTZ 660 ('08) και όχι μόνο. Ανέκαθεν ολα τα μηχανάκια μου ψιλοχάνανε δείχνοντας σαφώς περισσότερα χιλιόμετρα απο οτι ήταν πραγματικά αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος προβληματισμός μου.
    Όπως πρόσεξα το κοντέρ γράφει απο τον πίσω τροχό κι οχι απο τον μπροστινό με αποτέλεσμα σπινιαρίσματα και τα τιαύτα να μετράνε ως extra ταχύτητα με ανάλογη την αύξηση των χιλιομέτρων. Το μείζον ΄πρόβλημα' όμως έχει ως εξής:
    Ας πούμε πως κινούμε σε εθνικό δίκτυο σταθερά με 150 χιλιόμετρα κοντερίσια. Εμπειρικά υπολογίζω πως τα πραγματικά μου χιλιόμετρα είναι 130-135. Ο χιλιομετρητής μιας και διαβάζει απο το κοντέρ δεν θα δείξει πως διένυσα μεγαλύτερη απόσταση απο την πραγματική;
    Σε βάθος χρόνου δηλαδή όταν ο χιλιομετρητής θα δείχνει 50.000km εγώ θα έχω διανύσει περίπου 45.000km πραγματικά; Αν ναι αυτό δεν είναι μαλακία; (κι οχι μόνο μεταπωλητικά)
    Τόσα χρόνια δεν μπορούν να στανταριστούν με τους ταχογράφους και να τοποθετήσουν κάτι αξιόπιστο;
    (ας μην μιλήσω εδώ και για το δείκτη καυσίμου)
    Ευχαριστώ και καλές βόλτες!

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    Δεν ξέρω να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά γιατί δεν κάνεις το εξής:

Σε μια στάνταρ απόσταση που γνωρίζεις, πχ σπίτι δουλειά είναι 23χλμ (με αυτοκίνητο).
    Κάνε την απόσταση αυτή με την μηχανή σου, και απάντα μόνο σου στην ερώτησή σου.
    Αν σου γράψει πχ 28-30χλμ, τότε έχεις δίκιο σε αυτό που λές, και ναι, είναι μαλακία.

Εννοώ είναι πιο πρακτικό έτσι, και περισσότερο σίγουρο (σαν αποτέλεσμα).

Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις .

Re: Ταχογράφος ο απατεώνας!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
    Καλησπέρα σας.
    Εναρκτήριο λάκτισμα για το topic είναι η τραγική απόκλιση που έχει το κοντέρ του XTZ 660 ('08) και όχι μόνο. Ανέκαθεν ολα τα μηχανάκια μου ψιλοχάνανε δείχνοντας σαφώς περισσότερα χιλιόμετρα απο οτι ήταν πραγματικά αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος προβληματισμός μου.
    Όπως πρόσεξα το κοντέρ γράφει απο τον πίσω τροχό κι οχι απο τον μπροστινό με αποτέλεσμα σπινιαρίσματα και τα τιαύτα να μετράνε ως extra ταχύτητα με ανάλογη την αύξηση των χιλιομέτρων. Το μείζον ΄πρόβλημα' όμως έχει ως εξής:
    Ας πούμε πως κινούμε σε εθνικό δίκτυο σταθερά με 150 χιλιόμετρα κοντερίσια. Εμπειρικά υπολογίζω πως τα πραγματικά μου χιλιόμετρα είναι 130-135. Ο χιλιομετρητής μιας και διαβάζει απο το κοντέρ δεν θα δείξει πως διένυσα μεγαλύτερη απόσταση απο την πραγματική;
    Σε βάθος χρόνου δηλαδή όταν ο χιλιομετρητής θα δείχνει 50.000km εγώ θα έχω διανύσει περίπου 45.000km πραγματικά; Αν ναι αυτό δεν είναι μαλακία; (κι οχι μόνο μεταπωλητικά)
    Τόσα χρόνια δεν μπορούν να στανταριστούν με τους ταχογράφους και να τοποθετήσουν κάτι αξιόπιστο;
    (ας μην μιλήσω εδώ και για το δείκτη καυσίμου)
    Ευχαριστώ και καλές βόλτες!
    Πρώτον απόκλιση 10% ειναι πολύ (ακόμα και για το ΧΤ)

Δεύτερον, είχα την εντύπωση οτι εδω και χρονια τα κοντέρ δεν παιρνουν ενδειξη απο τον τροχό αλλα από τον άξονα. Εχω χρονια να δω ντιζα απο το κοντέρ (τελευταία ήταν στο funduro που ήταν και μηχανακι του 96...)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αφού τα κοντέρ δείχνουν περισσότερα από τα πραγματικά χιλιόμετρα τότε δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε καν. Το πρόβλημα θα ήταν να δείχνουν λιγότερα από τα πραγματικά...μετά θα λέγαμε στην τροχαία...δεν έφταιγα εγώ, το κοντέρ της μηχανής 100 έδειχνε...και σιγά την διαφορά στα 50.000χλμ να έχεις γράψει στην πραγματικότητα λιγότερα...

Από το σαζμάν έχω την εντύπωση πως διαβάζουν τα κοντέρ πλέον και με τον δείκτη βενζίνης κάνεις τα κουμάντα σου...έτσι κι αλλιώς με 23λίτρα σε μονοκύλινδρο...είναι σαν να βγαίνεις στην σύνταξη...στα @@ σου δηλαδή...

Επουσιώδες πρόβλημα. Το ουσιώδες είναι να βρίσκουμε χρόνο και χρήμα να κάνουμε χιλιόμετρα καβάλα στη μηχανή....
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της banditgr
    γενικά,οι χιλιομετρητες είναι αρκετα πιο ακριβείς απο τα κοντέρ που δείχνουν μια στιγμιαια ταχύτατα.Σε ολες τις μοτο είναι αισιόδοξα τα κοντερ για ευνόητους λόγους.
    Το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος του κόσμου.
    Ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων πεθαίνουν εκεί.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    7% απόκλιση έχει και διαβάζει απ' το σαζμάν. :smilea:
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Πέρασα τα στοιχεία στο Gearing Commander αλλά δεν τα περνάει αμέσως τη βάση δεδομένων του.

Δύο πολύ καλά αρχειάκια μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ και εδω
    Μπορείτε να δείτε τα πραγματικά χλμ της μηχανής σας και να δείτε τι διαφορές θα έχει με άλλα γρανάζια, ελαστικά κτλ.
    Αν έχω κάνει κάποιο λάθος στα στοιχεία διορθώστε το.

Όσοι δεν έχουν τενεκε, στο πρώτο απ' τα παραπάνω μπορούν να βάλουν τα στοιχεία απ' την δική τους μηχανής.

edit. Ναι καλά! Τα url δεν δουλεύουν όταν τα εισάγω εδώ. Έχω ξαναπροσπαθήσει. Όποιος θέλει μου λέει και του τα στέλνω με mail.

Moderator
    Αμφίσημε όλα κλέβουν ρε! Δύσκολα θα βρεις (μη σου πω πως δε θα βρεις) κάποιο που να κλέβει κάτω από 5%

Με το δείκτη τι πρόβλημα έχεις? Όταν ανάβει η ρεζέρβα έχει μέσα 6,7 με 7 λίτρα. Όπως ακριβώς λέει και το μανουάλι.

Οι μπάρες δεν πέφτουν ομοιόμορφα γιατί το ρεζερβουάρ δεν είναι τετράγωνο. Λογικό είναι αυτό και συμβαίνει σε όλα (σε όλα?). Ακόμα και στο αμάξι μου. Αλλά ακόμα και έτσι όταν σου δείχνει πως είναι μισό, είναι πράγματι περίπου στη μέση.

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Aχα!

Ώστε διαβάζει απο το σαζμάν τελικά το διαβολεμένο!
    Ωστόσο αν το κοντέρ έχει απόκληση 7% (ψιλοσεβαστό) τότε δεν θα έχει και ο χιλιομετρητής την ανάλογη απόκλιση; Απο που διαβάζει ο χιλιομετρητής δηλαδή; Απο το κοντέρ δεν παίρνει πληροφορία;
    Οσο αναφορά την ένδειξη του καυσίμου η αλήθεια είναι πως δεν το έχω φτάσει ακόμη ώστε να μου ανάψει λαμπάκι (έχω αυτό το άγχος ρε παιδί μου) και γεμίζω με το που βλέπω να έχει μείνει μια μπάρα και μένω μαλάκας μιας και συνήθως έχει πιει μόλις τα 12 απο τα 23 λίτρα...Το μισό δηλαδή.
    Anyway, ευχαριστώ για τις πληροφορίες - ιδιαίτερα σε σένα Daz που φαίνεσαι υπερψαγμένος με το μηχανάκι μας.
    Οι εταιρείες έχουν τους λόγους τους να κοροϊδεύουν σε νούμερα όσο αναφορά την δύναμη, τα κιλά κτλ αλλά όχι και απο τα κοντέρια ρε παιδιά. Αριθμολάγνος είσαι; - θα ρωτήσεις. Οχι αλλά μιλάμε για απλά πραγματάκια...
    Τέλος θα συμφωνήσω με τον παραπάνω συμφορουμίτη πως το μείζον πρόβλημα είναι ο χρόνος να πάμε καμιά γύρα της προκοπής.
    Όβερ μάγκες!

StoopidMotorForAHead Το avatar του/της aakkuan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
    γενικά,οι χιλιομετρητες είναι αρκετα πιο ακριβείς απο τα κοντέρ που δείχνουν μια στιγμιαια ταχύτατα.Σε ολες τις μοτο είναι αισιόδοξα τα κοντερ για ευνόητους λόγους.
    +1

Moderator
    Και εμένα μου τη σπάει να έχει απόκλιση το κοντέρ. Και 7% δεν είναι μικρή. Και αν έχει το κοντέρ θα έχει και ο χιλιομετρητής. Μπορεί μικρότερη αλλά θα έχει.

Η τελευταία μπάρα πριν αρχίσει να αναβοσβήνει σε βγάζει περίπου 70 με 80χλμ Απ' την στιγμή που θα αρχίσει να αναβοσβήνει έχεις ακόμα 6,7 λίτρα. Με 6,7 λίτρα και burn out να κάνεις, 100 χιλιομετράκια θα τα τα βγάλεις. Κατανάλωση έχω μετρήσει από 4,2 χαλαρή βολτούλα με παρέα, μέχρι 6,3 δικάβαλος, φορτωμένος, με αέρα και 150 στο κοντέρ. (μπορεί και 6,5 δε θυμάμαι ακριβώς, πάντως ήταν πάνω από 6)

Όταν σου δείχνει μισό έχεις μισό ρεζερβουάρ ακόμα + τη ρεζέρβα. Όταν μείνεις με την τελευταία μπάρα έχεις στην χειρότερο περίπτωση πάνω από 150 χλμ τέρμα γκάζι. Μην αγχώνεσαι.

Διατριβή έχω κάνει σου λέω. Έχω φουλάρει με 21 λίτρα μετά από χαλαρή βολτούλα κοντά στα 500χλμ, και μου έχει ανάψει η ρεζέρβα και στα 270 χλμ

Ότι και να κάνεις έχεις πάνω από 340 πραγματικά χλμ (και όχι κοντερίσια), ακόμα και με κατανάλωση 6,7 που δε την περνάει με τίποτα.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap

Re: Re: Ταχογράφος ο απατεώνας!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Πρώτον απόκλιση 10% ειναι πολύ (ακόμα και για το ΧΤ)

Δεύτερον, είχα την εντύπωση οτι εδω και χρονια τα κοντέρ δεν παιρνουν ενδειξη απο τον τροχό αλλα από τον άξονα. Εχω χρονια να δω ντιζα απο το κοντέρ (τελευταία ήταν στο funduro που ήταν και μηχανακι του 96...)
    Δεν είχες κ ένα 955...?

Ποιόν άξονα ρε...?

Σε βάθος χρόνου δηλαδή όταν ο χιλιομετρητής θα δείχνει 50.000km εγώ θα έχω διανύσει περίπου 45.000km πραγματικά;

Μη τρελαινεσαι, δε σημαινει οτι συσχετιζονται αμεσα ταχογραφος κ κοντερ.

Σκεψου ομως οτι κ η φθορα των ελαστικων μπορει να παιξει ρολο κ στα δυο, ενα τερμα φαγωμενο ελαστικο κανει περισσοτερες στροφες για την ιδια αποσταση.

Μην ασχολεισαι μ αυτα...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86

Ας πούμε πως κινούμε σε εθνικό δίκτυο σταθερά με 150 χιλιόμετρα κοντερίσια. Εμπειρικά υπολογίζω πως τα πραγματικά μου χιλιόμετρα είναι 130-135.
    Καλύτερα να το τσεκάρεις με ένα gps αυτό. Δεν νομίζω να έχει πάνω από 10 χλμ διαφορά...

Δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά... Σε μετρήσεις που έχω κάνει με gps σε 3-4 μηχανάκια η διαφορά στα 100 χλμ απόστασης δεν ξεπέρασε ποτέ τα 2 χλμ. Άρα στα 50000 δεν νομίζω να βρεθεις με πάνω από 500 με 1000 χλμ διαφορά... Πιο πολύ θα ανησυχούσα για τις ώρες λειτουργίας που δεν αποτυπώνονται στον χιλιομετρητή... (πόλη κτλ)
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
    στις γιαπωνέζικες μοτό.

στις ευρωπαϊκές έχουν συνήθως ελάχιστη απόκλιση

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απατεώνας μάστορας στην Πάτρα Νο.2
    από ArgyP στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2010, 13:04
  2. Απατεωνας βενζινας.
    από KIMONAS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2010, 12:44