Δημοσιεύθηκε αρχικά από
npat
Σόρυ φίλε συνονόματε, αλλά... ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
Ούτε ο ψαροντουφεκάς, ούτε ο ιστιοπλόος, ούτε ο πεζοπόρος, ούτε ο αεροπόρος, ούτε ο κολυμβητής δεν αποζητούν τον κίνδυνο, ούτε "την βρίσκουν απ' την αδρεναλίνη". Να δεχτώ ότι σε κάποιες ασχολίες η, εκ του ασφαλούς, αίσθηση του κινδύνου μπορεί να συμβάλει λίγο στην απόλαυση. Δεν αποτελεί όμως ούτε τον μοναδικό ούτε τον κεντρικό ούτε καν ιδιαίτερα σημαντικό λόγο για τον οποίο οι περισσότεροι κάνουμε ότι κάνουμε (εξαιρέσεις υπάρχουν, το είπα και προηγουμένως). Αν ήταν έτσι θα βάζαμε τύπους να μας κάνουν "μπου" στην γωνία και θα τη βρίσκαμε κάργα, χωρίς να κινδυνεύουμε κιόλας!
Μπορεί να γουστάρω να ανοίξω το γκάζι λίγο παραπάνω σε μια στριφτερή διαδρομή, μπορεί να θέλω ακόμη-ακόμη να δοκιμάσω και τα όριά μου, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ δεν το κάνω ΕΠΕΙΔΗ είναι επικίνδυνο. Απεναντίας, το κάνω ΠΑΡΟΤΙ είναι επικίνδυνο και οι λόγοι που το γουστάρω δεν έχουν να κάνουν με το ότι με "φτιάχνει ο κίνδυνος και η αδρεναλίνη". Απεναντίας, ο φόβος συνήθως καταστρέφει την εμπειρία, παρά την εξιδανικεύει. Αν μιλούσες για αδρεναλίνη και εγρήγορση, αντί για φόβο, επιχειρώντας μια γελοιωδώς υπεραπλουστευτική βιοχημική ερμηνεία της απόλαυσης, τότε ίσως να το συζητούσα (αλλά πλέον το πάμε αλλού). Πάντως η καραμελίτσα "προκαλείς τον κίνδυνο γι αυτό γουστάρεις", ειδικά όταν γενικεύεται και όταν επιχειρείται να μεταφερθεί σε ευρύτερα πλαίσια συμπεριφοράς, ανάγει τον μοτοσικλετιστή σε τζογαδόρο και πρεζάκι του ρίσκου και, εμένα τουλάχιστον, προσωπικά, με προσβάλει.