Από ότι φαίνεται η ΚΤΜ δεν ρωτάει ΕΜΑΣ για τον προσανατολισμό των μοντέλων της. Γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε πολύ σκληροί χωματεροί και ΕΜΕΙΣ θέλουμε μηχανάκια για χώμα και δεν μας αρέσουν τα ασφάλτινα μηχανάκια! Μήπως να κοιταχτούμε λίγο σε κανένα καθρέφτη;
Όσο για το μηχανάκι, ωραίο φαίνεται, αλλά όχι για τις ανάγκες μου. Τώρα σε καμμιά 10αριά χρόνια... βλέπουμε.
Προφανος για λόγους μάρκετινγκ και η κτμ αποφάσισε να διαχωρίσει τα πράγματα
έβγαλε ένα μεγάλο χιλιομετροφαγο , σύγχρονο και δυνατό που τόσο καιρο δεν είχε
και άφησε το fun factor για το 800αρι που ακολουθει που τόσο καιρο οι λάτρεις του χρώματος ζητούσαν σαν τρελοί ...
Πολλοί τα μπλέκουν λίγο τα πράγματα, πλέον πολλοί κατασκευαστές έχουν on-off στα 1200 και στα 800 περιπου , η KTM έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει , είχε το μοτέρ έτοιμο από το rc8 και έφτιαξε την μεγάλη adventure , η κατηγορία αυτή έχει κραχτει από πολλούς εδώ μέσα , εγω αυτό που ξέρω είναι ότι ο αναβάτης ,ο καθένασ ξεχωριστά παίρνει αυτό που θέλει από την μηχανή του και την χρησημοποιει αντίστοιχα , άλλοι την θέλουν για Μούρη και πνεύμα υπερadventure , άλλοι για άλλο λόγο και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και δικαιωμα του είναι.
Πάμε τώρα στο 1190 , σίγουρα είναι κατώτερο στο off κομμάτι από το 990 -950 , δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς ,όμως δεν γίνετε να έχει 265 διαδρομές με 150 ίππους , ούτε να είναι hardcorε στην εκτός οδήγηση , πολλοί κάτοχοι 990 που πηγαίνουν χώμα όπως και εγω και δεν αρκούνται σε ένα απλό πέρασμα σε μια φλαταδουρα θα πουν ότι δεν μου κανει, σωστότατο , και εγω δεν νομίζω να το έπαιρνα και να άλλαζα το R που έχω , γιατί μου αρέσει το εντούραδικο στήσιμο , το μεγάλο ύψος και οι τεράστιες αναρτήσεις που ακόμα και αυτές μερικές φορές μου τερματίζουν.
Ομως δεν πιστεύω ότι έχει κάποιος αμφιβολία , ότι σε ένα μια αντιπαράθεση με Ολα τα Αλλα του ανταγωνισμου , το 1190 θα είναι το πιο γρήγορο , το πιο ελαφρύ , το πιο διασκεδαστικό , και το περισσότερο χωματινο, το θέμα άνεση δεν το βάζω γιατί δεν με ενδιαφερει προσωπικά αν και πιστεύω ότι και εκεί θα είναι καλό.
Δεν βλέπω κάποιο μεγάλο να έχει τα specs του ,οπότε πάμε για τον καινούριο βασιλιά της μεγάλης κατηγοριας, και αυτό δεν έχει να κάνει με τα ποσά θα πουλήσει για μενα .
Τώρα όσο αφορά το 800 που έρχεται , αυτός θα είναι ο πραγματικός αντικαταστάτης του 990-950 , και πολύ θα καταπιούν την γλώσσα του μόλις κυκλοφορήσει , αυτό περιμένω και εγω όπως και άλλοι πολλοί που έχουν σαφείς χωματινους hard core προσανατολισμους
Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει
Μακάρι πάντως για το 800άρι ρε παίδες μακάρι. Γιατί εγώ δεν έχω πειστεί οτι όντως το χουν στα σκαριά.
Το 800 ήδη εξελίσσεται και θα έχει 100 ίππους με σαφείς χωματινους προσανατολισμούς .
Οι αληθινοί παράδεισοι είναι οι παράδεισοι που έχουμε χάσει
Ακριβώς , σωστοτατος ο el patron
Ο πραγματικός αντικαταστάτης του 990 ειναι το νέο 800,
Εκει θα τριβουμε τα ματιά μας όλοι .
Στην ουσία το 1190 ειναι μια νέα κατηγορία για την ktm που αναγκάστηκα μπήκε για να πάρει και απο εκεί ένα κομμάτι απο την πίτα ...
δλδ ρε παιδες, εσείς με τα 950/990 θα τα σπρώξετε να πάρετε το 800???
να είμαστε καλά να το δούμε και αυτό.....
Οχι ρε Σπυρε δεν νομιζω να πουλησει καποιος το 950 για να παει στο 800...
Αυτο το μηχανακι καλως ή κακως το παντρευεσαι με την καλη εννοια..
Αμα θες εντουροκατασταση πιστευω θα πας σε ΑΛΛΟ μηχανακι οχι στο 800..
Δεν νομιζω να σου πρεσφερει κατι παραπανω απο το υπαρχων 950!!!!!
Γνωμη μου παντα......
Την Μηχανη Μου Την Σκηνη Μου Και Μια Καλη Παρεα......
Το οτι (θα) σου προσφερει παρακατω κιλα δεν μετραει? Δηλαδη εσυ αν ειχες ενα μαγικο κουμπι και σου λεγανε οτι το πατας και εχεις το ιδιο μηχανακι που εχεις τωρα (ισως με λιγο μικροτερη ικανοτητα φορτωματος) αλλα 40 κιλα κατω, δεν θα το παταγες?
Εν προκειμενω το μαγικο κουμπι ειναι τα λεφτα.
Ελπιζω να ελυσα τον νοητικο γορδιο δεσμο.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
+1
+2
Αν έχει το ίδιο βάρος και την ίδια κατανάλωση (που δεν νομίζω) τότε σίγουρα δεν θα προσφέρει τίποτε περισσότερο από ανανεωμένο λουκ.
Όσοι δεν έχουν πρόβλημα με τα παραπάνω δεν έχουν και λόγο να το αλλάξουν. Για όσους έχουν πρόβλημα και πιστεύουν ότι η διαφορές σε αυτά τα δύο είναι αντιπροσωπευτικές της διαφοράς που θα κληθούν να πληρώσουν για να το αλλάξουν ας το κάνουν. Χαμένοι δεν θα βγουν.
Είμαι περίεργος να δω τι παιδικές ασθένειες θα βγάλει το 1190. Ελπίζω να μην έχουμε την ίδια ιστορία με το 950. Και για να μην κατηγορηθώ για εμπάθεια, ελπίζω να μην έχουμε το ίδιο θρίλερ με τον ψεκασμό των xt.
Sent from me using a computer.
Την Μηχανη Μου Την Σκηνη Μου Και Μια Καλη Παρεα......