Είπαμε για μάχες, είπαμε για μουσικές υποκρούσεις, είπαμε και για το αβγανιστάν, ρε τι μου θυμήσατε τώρα...
Τα "ζεστά σαν ψωμάκι φούρνου" σκάνδαλα που σκάσανε τελαυταία, αφορούν σε υπεξαιρέσεις εκατομμυρίων ευρώ και κομπίνες, από αυτούς που ονομάζουμε "υμέτερους". Ε και; Θα μου πει κάποιος... τα πρώτα ή μήπως τα τελευταία είναι; Τι μας λες τώρα; Τον τροχό ανακάλυψες;
Συμφωνώ... απλά τυγχάνει και τα δύο αυτά σκάνδαλα, να συνοδεύονται στις διαδικτυακές σχετικές αναφορές, από φωτογραφίες εξώφθαλμης σημειολογίας, κατά τη γνώμη μου τις πιο χαρακτηριστικές και ταιριαστές που έχουν αναρτηθεί ποτε σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Όχι, εδώ δεν έχουμε τη σύζυγο Άκη με ύφος τεθλιμένης χήρας και τον μελετημένα "απολογητικό και σοβαροφανή" ενδυματολογικό κώδικα να προσέρχεται στον ανακριτή... ούτε έχουμε τα κάθε λογής λαμόγια, δεμένα με χειροπέδες, αλλά με το προκλητικά αγέρωχο ύφος του "καθαρού μετώπου" και τις παπαριές πέρί πολιτικών εχθρών, συκοφαντιών και δικαστικής πλάνης.
Εδώ έχουμε ωμό πράγμα, ιν γιουρ φείς μαδεφακερ! Αυτές οι δύο φωτογραφίες, είναι 30+ χρόνια συμπυκνωμένης νεοελληνικής ιστορίας και το αντίκτυπο τους είναι όμοιο με αυτό που είχε για τους Λίβυους η φωτογραφία του εκτελεσμένου Καντάφι. Μα ποιοί είναι αυτοί οι άγνωστοι μέχρι εχθές; Ήταν τόσο τυρρανικοί όσο ο Καντάφι και έπαιξαν τόσο μεγάλο ρόλο στην ιστορία της χώρας; Όχι. Ούτε και εγώ τους ήξερα... είναι μερικοί από τους χιλιάδες άλλους σαν και αυτούς (και αυτό είναι ίσως το πιο εκενευριστικό) και μπορεί να μην ευθύνονται 100% για την κατάντια μας, απλά στις συγκεκριμένες φωτογραφίες τυγχάνει να τους βλέπουμε επί το έργω και αυτό είναι πολύ σημαντικό!![]()
Οι φωτογραφίες αυτές, απογυμνωμένες απο τις πληροφορίες που τις συνοδεύουν, είναι ανάξιες οποιασδήποτε αναφοράς και προφανώς επιπεδου facebook. Ωστόσο η σημαίνουσα -ύστερα από τις αποκαλύψεις- διάσταση τους, αποκτά τεράστιο και πολυεπίπεδο μέγεθος.
Εγώ δεν βλέπω απλώς έναν βλάκα να διακεδάζει στα μπουζούκια με τα πανέρια γαρούφαλλα σε πρώτο πλάνο, ούτε βλέπω μόνο ένα τσόκαρο να το παίζει η βασίλισσα του beach bar, απαστράπτουσα στα χρυσά της κοσμήματα. Βλέπω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα νεολληνικής ξετσιπωσιάς, του δόγματος της μαγκιάς κλανιάς και εξάτμισης, δύο original εκπροσώπους της ισχύουσας μέχρι πρώτινως (και ίσως ακόμα εν ισχύ) ξεφτίλας νοοτροπίας, δυο συναυτουργούς για το θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας και την εξαθλίωση εκατομμύρια άλλων. Βλέπω όλα αυτά που χρειάζονται για να ειπωθούν, όχι χίλιες, αλλά εκατό χιλιάδες λέξεις και τα οποία περιγράφουν τον εκμαυλισμό, τον πλήρη εκχυδαϊσμό και την κατάπτωση της κοινωνίας μας.
Συμπυκωμένο σε αυτές τις δύο φωτογραφίες βλέπω τo κενό μίγμα dolce vita και τουρκοπαρόκ γυφτοβλαχογκλαμουριάς επί πτωμάτων και την κυρίαρχη "ηθική" του νεοελληνικού γίγνεσθαι που σε ήθελε μαλάκα αν ήσουν συνεπείς και ηθικός, "μάγκας" και "ξύπνιος" αν ήσουν λαμόγιο. Χωρίς να νοιάζεσαι για τις συνέπεις τον πράξεων σου, χωρίς να σκέφτεσαι το αντίκτυπο αυτών που κάνεις για τους συνανθρώπους σου, χωρίς να έχεις την παραμικρή τσίπα και ευαισθησία να αναλογιστείς ότι την ώρα που εσύ σκορπάς ανούσια αυτά που έχει κλέψει, άλλοι πολίτες "εισπράτουν" το λογιστικό κενό που δημιούργησες, στιβαζόμενοι σε ράντζα, πεθαίνοντας στις ουρές του ΙΚΑ, αγωνιώντας για το αύριο, υποσκελιζόμενοι συνεχώς από το δικό σου συνάφι, δίνοντας καθημερινό αγώνα για να την παλέψουν όπως μπορούν, αλλά πάντα με ηθικό τρόπο, με αυτό που κοροίδευες εσύ τύπε στα μπουζούκια και τύπισσα στο beach bar... "με τον σταυρο στο χέρι". Και όλα αυτά συνέβαιναν πρό κρίσης, φαντάσου τώρα....
Δεν ψάχνω εξιλαστήρια θύματα, δεν διψάω για αίμα, ούτε επιζητώ πρακτικές παραδειγματικής τιμωρίας για όλους εσάς, τύπε στα μπουζούκια και τύπισσα στο beach bar...απλά ελπίζω και εύχομαι, όσο και αν αυτό φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σε κάποια φασή να συνειδητοποιησετε τι έχετε κάνει και να βιώσετε κάτι που προϋποθέτει βέβαια ένα αξιακό υπόβαθρο (άρα εξαιρετικά δύσκολο για εσάς)... τύψεις!
Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 12/11/2012 στις 11:49.
Κώστα, το προωθώ να ξέρεις...
Ο συντροφος την βρηκε την λυση...........http://www.youtube.com/watch?v=yGBfGaOqbgQ
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Άριστο κείμενο που τοποθετεί πολλά πράγματα στη θέση τους, αλλά ματαιοπονείς Κωστή αν πιστεύεις έστω κι ελάχιστα στις "τύψεις". Όλα τα αυτοκίνητα θηρία που είχαν αγοράσει τότε και δεν μπορούν να συντηρήσουν σήμερα, τα κυκλοφορούν κανονικά στο όνομα της "γκλαμουριάς", ανασφάλιστα και με πινακίδες από μικρότερου κυβισμού γιατί τις κανονικές τις έχουν καταθέσει.
Και το σημαντικό είναι ότι το περηφανεύονται κιόλας, αντί να το βουλώσουν απλά το κουβεντιάζουν στην καφετέρια και χασκογελούν.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
μαζι σου.... γι 'αυτο και οι αυτοκτονιες... ο ελληνΑρας δεν δεχεται να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα, η ψευδοπερηφανεια και το καλομαθημενο του κωλαρακι δεν του επιτρεπουν να διανοηθει πως υπαρχει και πιο απλη ζωη, που δουλευεις και κοιμασαι , σαν ησυχο μυρμηγκακι...
αμα δεν κανει αισθητη την παρουσια του καθε μερα για καφε, καθε δευτερη σε ρεστωραν και 1 μηνα το καλοκαιρι με καροτεν, ΔΕΝ αξιζει να ζει
Accipere quam facere praestat injuriam
Ρε σεις, η συτριπτικη πλειοψηφια οσων εχουν αυτοκτονησει το εκαναν γιατι τους επνιγαν τα χρεη και γιατι δεν μπορουσαν να συντηρησουν της οικογενειες τους...
Τυπακια σαν και τα ανωτερω, εχουν κανει τις καβατζες τους, τα πακετα με τα ευρα εχουν ταξιδεψει ολο το κοσμο μεσω off-shore, ουτε ο Φιλεας Φογκ τετοιο πραγμα και τωρα καπου καθονται αναπαυμενα ετοιμα για ξεκοκκαλισμα επι 3-4 γεννιες...
Η μονη ανησυχια τους και ενοχληση ειναι το οτι δεν μπορουν εκδηλα και με περισσο θρασσος να περιφερουν τα σαρκια και τα Cayenne φατσα φορα... κατα τα αλλα στα @@δια τους!
για ελλάδα μιλάμε πάντα;
αυτά είναι το τι μέλλει γενέσθαι ή έχουν γίνει και δεν πήρα χαμπάρι;στιβαζόμενοι σε ράντζα, πεθαίνοντας στις ουρές του ΙΚΑ, αγωνιώντας για το αύριο, ..., δίνοντας καθημερινό αγώνα για να την παλέψουν όπως μπορούν, αλλά πάντα με ηθικό τρόπο, με αυτό που κοροίδευες εσύ τύπε στα μπουζούκια και τύπισσα στο beach bar...
εξ'ού και η διασκευή του άσματος που θα γίνει χιτ στο half note με μουσική τζάζ φυσικάαπλά ελπίζω και εύχομαι, όσο και αν αυτό φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σε κάποια φασή να συνειδητοποιησετε τι έχετε κάνει και να βιώσετε κάτι που προϋποθέτει βέβαια ένα αξιακό υπόβαθρο (άρα εξαιρετικά δύσκολο για εσάς)... τύψεις!
μη κρύβεσαι άλλο και μη προσποιείσαι,
τα έμαθα όλα τι κάνεις ποια είσαι, (μέχρι και φωτό στο μοτο.γρ σε έβαλααααα)
μου είπαν για σένα πολλές ιστορίες,
πως είναι η ζωή σου γεμάτη αμαρτίες, (μέχρι και στη λίστα λαγκάρ σε ειδααααα)
Κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις,
κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις,
όταν πας ξένα φράγκα ν' αγγίξεις,
κι αν τα βράδια ο ύπνος σε πιάνει,
μ' όλα αυτά που σε μένα έχεις κάνει,
απορώ,
απορώ,
Μου είπαν για σένα πως κρύβεις κινδύνους, (και μερικά μύρια στην ελβετία)
μα εγώ δεν τρομάζω δεν είμαι από 'κεινους, (τους χρυσαυγίτες λέει)
εγώ σ' αγαπάω και δε σε αφήνω, (γιατί αν πας ελβετία, πάνε και τα λεφτά)
απλά σε κοιτάω απλά σε κοιτάω, (και τα λεφτά μου περιμένω να πάρωωωωωωωω)
Κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις,
κι απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις,
κι αν τα βράδια ο ύπνος σε πιάνει,
μ' όλα αυτά που σε μένα έχεις κάνει,
απορώ,
απορώ,
egw pali den katalavainw giati tha prepei oloi autoi na aisthanontai tupseis.....
epidi exoun zisei tin zwi tous?
mipws "zileuete" pou den to exete kanei kai eseis? :s
den katalavainw pou einai to provlima...
tupseis prepei na exoun autoi pou ta efagan kai sta trwne akoma...
oxi osoi zousan tin zwi tous.
ektos kai an kapoioi apo esas, ta lefta tous ta skorpane se agathoergies kai dwrees, kai oxi gia diaskedasi glamouria klp klp
Δεν καταλαβες Γιωργο, τα τυπακια στις φωτογραφιες, μονο νομιμως και με ορθο τροπο δεν εκαναν τα λεφτα τους... ειναι και οι δυο ενοχομενοι σε πολυ μεγαλα σκανδαλα με καταχρασμο πολλων μυριων.
Απο εκει και επειτα, οσοι αλλοι τα εβγαζαν με προσωπικη εργασια και δικο τους κοπο, καλα εκαναν οι ανθρωποι και τα χαιροντουσαν και μπραβο, τα λεφταγια αυτο ειναι!