NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!! Όσο θα υπάρχει εξουσία -γιατί η εξουσία είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμα και εμείς οι 2 να μείνουμε μόνο πάνω στη γη, ένας θα είναι πιο ισχυρός- θα υπάρχει διεφθαρμένος Άκης, Σημίτης, η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει. Λες μόνος σου ότι ο Έλληνας σκεφτόταν "ωχχχ εγώ να τη βολέψω", το εγώ που έλεγα παραπάνω. Η Φινλανδία είναι υπόδειγμα κοινωνικού-κράτους... απέναντι στους πολίτες, στα σκυλιά, στα γατιά, στα αδέσποτα, όπου θες. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχουν μίζες; Κι εκεί έπεσαν μίζες για κάτι τεθωρακισμένα με τη Σλοβενία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο ούτε φαινόμενο η μίζα. Έχουν όμως και κοινωνικό κράτος όπως σου είπα. Εκεί έχουν μάθει ότι το γενικό καλό είναι πάνω από το ατομικό καλό. Και μην κολλάς στην πληρωμή φόρων μόνο. Να στο πω αλλιώς. Εδώ έχεις τον Μπόμπολα που τα έχει καλά με την εξουσία και πλακάκια και παίρνει μίζες και δίνει μίζες και είναι μεγαλοεργολάβος και τρώει ασύστολα δημόσιο χρήμα. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά φίλε μου καλέ ο Μπόμπολας έχει όρεξη να φτιάξει κι ένα Mega Channel να χειραγωγεί και να έχει και ένα Έθνος να πηγαίνει με όποιον φυσάει και όποιν τον συμφέρει. Κι ενώ δε μπορείς σαν πολίτης να εμποδίσεις τον Μπόμπολα να παίρνει μίζες για δημόσια έργα, μπορείς να σταμάτήσεις να βλέπεις το δελτίο ειδήσεων του Μega, τα τούρκικα, τη Ρούλα την Κούλα και τη Σούλα στα σαχλά πρωϊνάδικα, να μη διαβάζεις Έθνος, να μην τον γιγαντώσεις να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις...να παραμείνει μεγαοεργολάβος και όχι και μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης. Φωνάζει ο Έλληνας για τα διόδια και τα υπερτιμολογημένα έργα και μετά ανοίγει το Mega να ακούσει τρομάρα του την αλήθεια, να δει τη Σιλά και την 892η επανάληψη από το σήριαλ του 1995, να έχει να φάει κρέας μια βδομάδα αλλά να δει τους τηλεμάγειρες να φτιάξουν φιλέτο ζαρκαδιού με σάλτσα από σαφράν και βελουτέ τρούφας να επιβραβεύσει το Mega με θεαματικότητες. Και μη μου πεις κανα τσιτάτο τις θεαματικότητες τις φτιάχνουν οι ίδιοι. Έχω σιχαθεί πια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Άκης δεν ήρθε με κανα τάνκ να μπει στη Βουλή, κάποιοι τον ψήφισαν. Ήταν κλέφτης και τον επιβράβευαν να κλέψει κι άλλο. Ο Χίτλερ δεν ήταν κανας δικτάτορας όπως το 99,9% νομίζει, ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Η περίφημη συλλογική ευθύνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης στη Γερμανία για το κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι ο λαός σε αυτό που επακολούθησε. Όσο για την παιδεία που λες ότι είναι υποχρέωση του κράτους, πρέπει να ξεκινά από αυτό και να είναι υποχρεωτική δεν διαφώνησα. Αλλά για να το λες μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα και τί εννοούσα. Στο σχολείο λοιπόν δεν έμαθα ποτέ για το Μπελογιάννη, για τον Λαμπράκη, για το 1-1-4, για τα Ιουλιανά, για τον Τσιριμώκο, για τον Πλουμπή, για τον Παππά τον κυβερνήτη του Βέλους επί χούντας, για τους Χίτες, για το ρετσινόλαδο του Μανιαδάκη, για τον ανεκδιήγητο παππού του ΓΑΠ που έμεινε στην Ιστορία ως ο Γέρος της Δημοκρατίας

. Αυτά τα διάβασα ΜΟΝΟΣ μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλία. Ενώ τα κεφάλαια που αφιερώσαμε στην Ιστορία του σχολείου για το κίνημα του ροκοκό στην Ευρώπη δεν τα θυμάμαι καν. Γιατί στο δικό μου το παιδί όταν κάνουνε ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών και πούμε για τον Εφιάλτη θα του πω και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου που ήταν επίσης προδότες. Ναι, η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οποιαδήποτε παιδεία... υπάρχει και οδηγική παιδεία. Όταν όμως βλέπω ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία και το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα στείλω το παιδί μου έτσι έξω να γίνει μια ακόμα στατιστική, θα προσπαθήσω να του διδάξω εγώ παιδεία. Εάν με δει το παιδί μου να κορνάρω στη γριά στη διάβαση και να τη βρίζω την παλιόγρια που σταμάτησε στη μέση του δρόμου να περπατήσει, το παιδί μου θα διαβάσει τον ΚΟΚ, θα διαβάσει ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, μπορεί και να μην το διαβάσει καθόλου, αλλά θα ξέρει ότι ο μπαμπάς έχει πάντα προτεραιότητα και ότι όταν περνάει ο μπαμπάς οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και αυτό είναι το σωστό. Όταν το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε κράνος για να μη μας γράφουν εάν με βλέπει με την κατσαρόλα στο κεφάλι και το κουβαδάκι για την παραλία θα ξέρει ότι το κάνουμε για να μη μας γράψουν κι όχι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.