Σελίδα 25 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 152021222324252627282930 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 361 έως 375 από 482

Θέμα: Τζάκια : Σήμερα ντουμανιάσαμε στην αιθάλη στα ΒΠ

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    .
    Υ.Γ.2 Ναι, BMW έχω, γιατί;
    Γιατί φαίνεσαι μυαλωμένο άτομο.....................

(μην παρεξηγηθούμε κι' εγώ είχα γιά 8 χρόνια F650 ST .........)
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    NAI ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ!!! Όσο θα υπάρχει εξουσία -γιατί η εξουσία είναι κάτι που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ακόμα και εμείς οι 2 να μείνουμε μόνο πάνω στη γη, ένας θα είναι πιο ισχυρός- θα υπάρχει διεφθαρμένος Άκης, Σημίτης, η εξουσία ως γνωστόν διαφθείρει. Λες μόνος σου ότι ο Έλληνας σκεφτόταν "ωχχχ εγώ να τη βολέψω", το εγώ που έλεγα παραπάνω. Η Φινλανδία είναι υπόδειγμα κοινωνικού-κράτους... απέναντι στους πολίτες, στα σκυλιά, στα γατιά, στα αδέσποτα, όπου θες. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχουν μίζες; Κι εκεί έπεσαν μίζες για κάτι τεθωρακισμένα με τη Σλοβενία. Δεν είναι ελληνικό προνόμιο ούτε φαινόμενο η μίζα. Έχουν όμως και κοινωνικό κράτος όπως σου είπα. Εκεί έχουν μάθει ότι το γενικό καλό είναι πάνω από το ατομικό καλό. Και μην κολλάς στην πληρωμή φόρων μόνο. Να στο πω αλλιώς. Εδώ έχεις τον Μπόμπολα που τα έχει καλά με την εξουσία και πλακάκια και παίρνει μίζες και δίνει μίζες και είναι μεγαλοεργολάβος και τρώει ασύστολα δημόσιο χρήμα. Δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αλλά φίλε μου καλέ ο Μπόμπολας έχει όρεξη να φτιάξει κι ένα Mega Channel να χειραγωγεί και να έχει και ένα Έθνος να πηγαίνει με όποιον φυσάει και όποιν τον συμφέρει. Κι ενώ δε μπορείς σαν πολίτης να εμποδίσεις τον Μπόμπολα να παίρνει μίζες για δημόσια έργα, μπορείς να σταμάτήσεις να βλέπεις το δελτίο ειδήσεων του Μega, τα τούρκικα, τη Ρούλα την Κούλα και τη Σούλα στα σαχλά πρωϊνάδικα, να μη διαβάζεις Έθνος, να μην τον γιγαντώσεις να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις...να παραμείνει μεγαοεργολάβος και όχι και μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης. Φωνάζει ο Έλληνας για τα διόδια και τα υπερτιμολογημένα έργα και μετά ανοίγει το Mega να ακούσει τρομάρα του την αλήθεια, να δει τη Σιλά και την 892η επανάληψη από το σήριαλ του 1995, να έχει να φάει κρέας μια βδομάδα αλλά να δει τους τηλεμάγειρες να φτιάξουν φιλέτο ζαρκαδιού με σάλτσα από σαφράν και βελουτέ τρούφας να επιβραβεύσει το Mega με θεαματικότητες. Και μη μου πεις κανα τσιτάτο τις θεαματικότητες τις φτιάχνουν οι ίδιοι. Έχω σιχαθεί πια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ο Άκης δεν ήρθε με κανα τάνκ να μπει στη Βουλή, κάποιοι τον ψήφισαν. Ήταν κλέφτης και τον επιβράβευαν να κλέψει κι άλλο. Ο Χίτλερ δεν ήταν κανας δικτάτορας όπως το 99,9% νομίζει, ήταν ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Η περίφημη συλλογική ευθύνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης στη Γερμανία για το κατά πόσο είχε ευθύνη ή όχι ο λαός σε αυτό που επακολούθησε. Όσο για την παιδεία που λες ότι είναι υποχρέωση του κράτους, πρέπει να ξεκινά από αυτό και να είναι υποχρεωτική δεν διαφώνησα. Αλλά για να το λες μάλλον δεν κατάλαβες τί είπα και τί εννοούσα. Στο σχολείο λοιπόν δεν έμαθα ποτέ για το Μπελογιάννη, για τον Λαμπράκη, για το 1-1-4, για τα Ιουλιανά, για τον Τσιριμώκο, για τον Πλουμπή, για τον Παππά τον κυβερνήτη του Βέλους επί χούντας, για τους Χίτες, για το ρετσινόλαδο του Μανιαδάκη, για τον ανεκδιήγητο παππού του ΓΑΠ που έμεινε στην Ιστορία ως ο Γέρος της Δημοκρατίας . Αυτά τα διάβασα ΜΟΝΟΣ μου γιατί μεγάλωσα σε ένα σπίτι με βιβλία. Ενώ τα κεφάλαια που αφιερώσαμε στην Ιστορία του σχολείου για το κίνημα του ροκοκό στην Ευρώπη δεν τα θυμάμαι καν. Γιατί στο δικό μου το παιδί όταν κάνουνε ιστορία για τη μάχη των Θερμοπυλών και πούμε για τον Εφιάλτη θα του πω και για τον Παπανδρέου και για τον Παπακωνσταντίνου που ήταν επίσης προδότες. Ναι, η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους. Οποιαδήποτε παιδεία... υπάρχει και οδηγική παιδεία. Όταν όμως βλέπω ότι δεν υπάρχει οδηγική παιδεία και το κράτος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα στείλω το παιδί μου έτσι έξω να γίνει μια ακόμα στατιστική, θα προσπαθήσω να του διδάξω εγώ παιδεία. Εάν με δει το παιδί μου να κορνάρω στη γριά στη διάβαση και να τη βρίζω την παλιόγρια που σταμάτησε στη μέση του δρόμου να περπατήσει, το παιδί μου θα διαβάσει τον ΚΟΚ, θα διαβάσει ότι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα, μπορεί και να μην το διαβάσει καθόλου, αλλά θα ξέρει ότι ο μπαμπάς έχει πάντα προτεραιότητα και ότι όταν περνάει ο μπαμπάς οι άλλοι πρέπει να κάνουν πίσω και αυτό είναι το σωστό. Όταν το κράτος λέει ότι πρέπει να φοράμε κράνος για να μη μας γράφουν εάν με βλέπει με την κατσαρόλα στο κεφάλι και το κουβαδάκι για την παραλία θα ξέρει ότι το κάνουμε για να μη μας γράψουν κι όχι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
    Αυτό που δεν θες να καταλάβεις, όπως και όλος ο χώρος των αναρχικών άλλωστε, είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί.
    Να γίνει δηλαδή δημοκρατία.
    Αν δεν λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί όσο και να φωνάζεις απλά φασαρία θα κάνεις.
    Ούτε τη διαφθορά θα σταματήσεις, ούτε τα ναρκωτικά, ούτε οικονομία θα φτιάξεις
    Για την ιστορία τα κανάλια και οι εφημερίδες είναι όλα προβληματικά.
    Πάει να πει μπαίνουν μέσα.

Ως εκ τούτου είναι μέσα προπαγάνδας τα οποία λειτουργούν ανεξάρτητα από το αν τα βλέπει ο κόσμος.
    Αν είχαμε όμως έστω καπιταλισμό τα ΜΜΕ αυτά θα είχαν κλείσει.
    Εδώ όμως κλείνουν οι σωστοί και μένουν οι άλλοι.
    Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς δηλαδή όντας νόμιμος κάποιον που είναι παράνομος.
    Ή παρανομείς κι εσύ ή μένεις άνεργος.
    Φυσικά μπορείς πάντα να ελπίζεις ότι οι άνθρωποι με συνείδηση θα πάρουν από εσένα το κράνος με 200 ευρώ πχ όταν ο δίπλα το πουλάει μαύρο 150… (τυχαίο παράδηγμα)
    Δε ν κακό !

Εν κατακλείδι
    Αν δεν πάρουν την εξουσία άνθρωποι με ιδέες και ιδανικά δεν πρόκειται ν αλλάξει
    ΤΙΠΟΤΑ
    Όλα οι λύσεις που προτείνεις είναι ασπιρίνες.
    Δημοκρατία είναι η λύση (κράτος, δικαίου, ισονομία κλπ)
    Χωρίς να διαφωνώ σ αυτά που λες προσθέτω ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται ν αλλάξουν τον κόσμο.

Άρα τελειώσαμε (δηλαδή το καταλάβαμε ότι τελειώσαμε)

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αυτό που δεν θες να καταλάβεις, όπως και όλος ο χώρος των αναρχικών άλλωστε, είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι θεσμοί.
    Να γίνει δηλαδή δημοκρατία.
    Βρε χρυσέ μου (όχι Τέρη...) που διαφώνησα με αυτό που λες; Το χώρο των αναρχικών τον έχω συγγνώμη χεσμένο, αυτό θέλω κι εγώ, να γίνουμε ένα ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ!!! Να μην ισχύει αυτό που έλεγε ο Τσώρτσιλ "εάν θες να καταστρατηγήσεις ένα νόμο δώστον στους Έλληνες να τον εφαρμόσουν". Να λειτουργούν νόμοι και θεσμοί. Και θα συμφωνήσω και δέκα εκατομμύρια φορές μαζί σου ότι χρειάζονται άνθρωποι με ιδανικά και ιδέες, δεν πρότεινα κάποια λύση ασπιρίνη, μη μπερδεύεις τα παραδείγματα που έδωσα, δεν είπα ότι αυτά είναι η λύση. Εν πάση περιπτώση, νομίζω πως μακράν είναι το πιο επικό thread που αλλού ξεκίνησε κι αλλού κατέληξε. Ίσως όμως κι αυτή να είναι η ομορφιά του φόρουμ, η άγρια γοητεία του, να εξασκούμε όλοι τη ρητορική μας. Για να επανέλθω λοιπόν στα ουσιώδη και στο θέμα μας, ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ (άσε που έχω δουλέψει ως βοηθός μάστορα σε τζάκια 2 χρονάκια...ακόμα θυμάμαι που έτριβα τα κόκκινα διακοσμητικά πυρότουβλα και έφτυνα κόκκινη σκόνη 2 μέρες μετά...)

Καρχάριος προχωρημένος Το avatar του/της kostas777
    ρε συ τι απορείς ?
    Εδώ δεν είχανε προβλέψη τη κρίση, αυτό μας μάρανε ???
    υπάρχει ημερομηνία έναρξης της κρίσης; πότε έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα; γιατί εγώ από τότε που θυμάμαι έχουμε κρίση αλλά νομίζουμε ότι είμαστε πλούσια χώρα.

δηλαδή να το εξηγήσω αλλιώς. το να κατηγορούμε οποιουσδήποτε από εδώ κι από εκεί για το νέφος της αιθάλης, κάτι πρωτόγνωρο και ίσως που δεν το περιμέναμε (π.χ. αν φύσαγε πολύ δεν θα υπήρχε πρόβλημα μάλλον), είναι σαν να κατηγορούμε τους πελάτες ενός supermarket που, χωρίς προειδοποίηση, ψώνισαν και ήπιαν το χαλασμένο γάλα που πουλούσε και μετά αρρώστησαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostas777 Προβολή μηνύματος
    υπάρχει ημερομηνία έναρξης της κρίσης; πότε έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα; γιατί εγώ από τότε που θυμάμαι έχουμε κρίση αλλά νομίζουμε ότι είμαστε πλούσια χώρα.

δηλαδή να το εξηγήσω αλλιώς. το να κατηγορούμε οποιουσδήποτε από εδώ κι από εκεί για το νέφος της αιθάλης, κάτι πρωτόγνωρο και ίσως που δεν το περιμέναμε (π.χ. αν φύσαγε πολύ δεν θα υπήρχε πρόβλημα μάλλον), είναι σαν να κατηγορούμε τους πελάτες ενός supermarket που, χωρίς προειδοποίηση, ψώνισαν και ήπιαν το χαλασμένο γάλα που πουλούσε και μετά αρρώστησαν.
    Αυτό συνέβη κάπου το 90.
    Πιο πριν οι άνθρωποι δεν είχαν τέτοιες ιδέες.
    Ύστερα εγώ δεν κατηγορώ κανένα δεξιά και αριστερά.
    Στη δημοκρατία υπάρχουν ευθύνες ονομαστικές.
    Κατηγορώ λοιπόν όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για παντελή έλλειψη προγραμματισμού και για διαφθορά.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάνε σπίτι τους, το λιγότερο.
    -----------------------------------------

Σε γενικές γραμμές ο άνθρωπος είναι ζώο που βολεύεται. (ικανοποιείται) ως εκ τούτου θα πάει να κάνει ότι του είναι πιο βολικό. Θα κάψει φελιζόλ πχ κλπ
    Για αυτό υπάρχει η εκ-παίδευση που σε διδάσκει να κάνεις όχι το βολικό – ευχάριστο αλλά το σωστό. Αυτό το πράττεις γιατί καταλαβαίνεις το λόγο και την ανάγκη.
    Μετά έρχεται ο νόμος να επιβάλει ότι δε σε δίδαξε η εκπαίδευση.
    Όταν ο νόμος όμως έχει συνταχτεί από λαμόγια με σκοπό να βολευτεί η παρέα και όχι το κοινό καλό, όλα αυτά είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε !

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Άρα τελειώσαμε (δηλαδή το καταλάβαμε ότι τελειώσαμε)

Θα σου απαντήσω με ένα στοίχο της εποχής μου

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…

Θα σου απαντήσω με ένα στοίχο της εποχής μου

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ…
    Οοοοο πράσινος; Μπρρρρρρρ

Πλάκα με κάνεις ?
    Όταν ο ποιητής τα έγραφε αυτό ο ήλιος ήταν νορμάλ... Δε βόσκαγε ακόμα !

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από la_villa Προβολή μηνύματος
    να του πεις ότι είναι υποχρεωμένος απο τον νόμο να πληρώνει το 30%.
    τον νόμο ή το καταστατικό της πολυκατοικίας;

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    τον νόμο ή το καταστατικό της πολυκατοικίας;
    Nomothesia einai

3175/2003 αν θυμαμε καλα, αλλα 10 ανθρωποι θα το διαβασουν 8 γνωμες θα παρουμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Nomothesia einai

3175/2003 αν θυμαμε καλα, αλλα 10 ανθρωποι θα το διαβασουν 8 γνωμες θα παρουμε
    λάθος κάνεις 11 γνώμες θα πάρεις....

πάμε παρακάτω....

κατά έναν περίεργο τρόπο, αν καταναλώνεις πολύ, σε συμφέρει πιο πολύ από ότι αν δεν καταναλώνεις πολύ.... ειδικά αν είσαι στα χαμηλά πατώματα....

Παλαιό μέλος
    ....
    Εν κατακλείδι
    Αν δεν πάρουν την εξουσία άνθρωποι με ιδέες και ιδανικά δεν πρόκειται ν αλλάξει
    ΤΙΠΟΤΑ
    Όλα οι λύσεις που προτείνεις είναι ασπιρίνες.
    Δημοκρατία είναι η λύση (κράτος, δικαίου, ισονομία κλπ)
    Χωρίς να διαφωνώ σ αυτά που λες προσθέτω ότι τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται ν αλλάξουν τον κόσμο.

Έτσι που τα λες δεν αμφιβάλλω για την πρόθεσή σου,
    Εμπασειπεριπτώσει θες να υπάρχει ένα κράτος δικαίου, να είναι προβλέψιμο ως προς τους κανόνες του και να φέρεται ισόνομο στους πολίτες του, δηλαδή να ισχύει το ίδιο για όλους (φαντάζομαι όμως όπως το λες όμως δίχως κατάργηση των τάξεων αλλά με τη συνέχιση ύπαρξης ανισοτήτων μικρών-μεγάλων)

Προκύπτουν 2 ερωτηματάρες με βάση αυτό: 1) Πως το "φτιάχνεις" αυτό το κράτος, σήμερα στην Ελλάδα ;
    2) Αν ξέρεις κάποια τέτοια ιστορική περίπτωση κράτους ;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Μιας και ξέφυγε λιγάκι και οι καθαρίστριες του φόρουμ θα πάρουν σφουγγαρίστρα, ας προλάβω τουλάχιστον να βάλω αυτό

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	MHN KRYONEIS.jpg 
Προβολές:	100 
Μέγεθος:	59,9 KB 
ID:	278607
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παρόμοια θέματα

1. Η πρωτη πιστα στην Κρητη στα Χανια!!!
    από DrIoannis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 19:54
  2. Καφεδακι (με ολιγη βολτα), σημερα στις 6:00 στην καντινα
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 16:42
  3. Σημερα τριτη καφες στα Λιμανακια στις 6+
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2005, 16:34
  4. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στην Ιταλία