Σελίδα 40 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 3035363738394041424344455090 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 600 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

Π'ρου τα ζ'α Το avatar του/της tamar
    Για να επανέλθουμε στην Ισλανδία, ένας ενδιαφέρον αντίλογος σε αυτά που είπε ο πρόεδρος της χώρας.
    http://icelandicecon.blogspot.fr/201...n-iceland.html
    Τον παραθέτω όχι γιατί συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που λέει (για να είμαι ειλικρινής δεν τα κατανοώ όλα αλλά έχω τις ενστάσεις μου), αλλά γιατί μου φαίνεται μία σοβαρή άποψη. Και οι σοβαρές απόψεις πρέπει να ακούγονται είτε συμφωνούμε είτε όχι.
    ....and you run, and you run
    to catch up with the sun....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TATAR

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΩΝΙΑ

"ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΜΟΥ!!!

Σαν αντικρύσω το άσπρα άλογα του Αιγαίου, χάνεται η σκέψις μου στον Ουρανό του Θείου, του Ωραίου του Αληθινού!

Δεν είμαι ημίθεος, δεν είμαι άτρωτος, δεν είμαι καν ήρωας! Καημένη Πατρίδα έχεις όλους τους άχρηστους στην πλάτη σου έχεις και μένα.

Μπορεί να μην είμαι σε θέση να ζητήσω από την έρμη Πατρίδα κάτι το καλύτερο για μένα, για τα παιδιά μου, μπορεί να μην είμαι καν ικανός για αυτά που παίρνω !

Όλες αυτές οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου, σφίγγουν το λαιμό και ξεραίνουν το στόμα μου !

Μπορεί να ήξερα πόσο επικίνδυνο και ανούσιο, ίσως και άχρηστο, για πολλούς εκεί κάτω να είναι αυτό που κάνω !

Ίσως και να έχουν δίκιο, βλέπεις εγώ δεν κατεβάζω διακόπτες, εγώ δεν οδηγώ λεωφορείο με 50 ψυχές, εγώ δεν βγάζω φωτοτυπίες στα βουλευτικά έδρανα ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Γενάρη στη ζεστασιά της Βουλής!

Εγώ κάθομαι, σκέπτομαι ,μελετάω και περιμένω τον Τούρκο. Μπορεί και εγώ να μην έχω να πληρώσω τα κοινόχρηστα αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να μην έχω να πληρώσω το χαράτσι στο Πατρικό του χωριού μου, αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει.

Ούτε και πρέπει !

Εγώ όμως πρέπει να αδειάσω το μυαλό μου να κλειδώσω το υποσυνείδητο, να μην σκεφτώ ότι με περιμένουν και εμένα στο σπίτι μου, όπως τόσους και τόσους άλλους που δεν γύρισαν Ποτέ πίσω από μια ακόμη καθημερινή αποστολή. Ίσως και κάποιοι να πουν ότι τα ήθελε και τα έπαθε!

Εγώ όμως δεν πετάω για αυτούς, πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς!

Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του, πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει απο την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας.

Για αυτούς πετάω. Για να μπορούν να κάνουν αυτό που χρόνια κάνουν και να κρατάνε την Πατρίδα μας ζωντανή!

Ούτε αυτοί, ούτε εγώ θα ζητήσω υπερωρίες γιορτές και Κυριακές ,γιατί εγώ πετάω για την Πατρίδα μου.

Πετάω για τους δικούς μου ανθρώπους, αυτούς που γλεντάνε με την ψυχή τους, ζούν για μιά στιγμή και όταν πεθαίνουν ξεπροβοδίζουν τους δικούς τους ανθρώπους με τραγούδια και εύχονται καλήν αντάμωση !

Ίσως κάποιο πρωί όταν κοιτάξεις ψηλά θα με δεις γιατί

Εκεί που Ισιώνει ο Αετός oι Γλάροι δεν πετάνε!"

Την παραπάνω δημοσίευση την αφιερώνει το defencenet.gr εξαιρετικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη 39χρονη, νέα επικεφαλή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου και τα 200.000 ευρώ αμοιβή το χρόνο που της "έκοψε" μισθό ο υπουργός Οικονομικών. Για να μοιράζει στις τράπεζες ("ανακεφαλαιοποίηση", το λένε τώρα) τα δικά μας λεφτά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ....
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΕΡΑΚΙ, ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΜΑ....
    TATAR

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TATAR Προβολή μηνύματος
    Την παραπάνω δημοσίευση την αφιερώνει το defencenet.gr εξαιρετικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη 39χρονη, νέα επικεφαλή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου και τα 200.000 ευρώ αμοιβή το χρόνο που της "έκοψε" μισθό ο υπουργός Οικονομικών. Για να μοιράζει στις τράπεζες ("ανακεφαλαιοποίηση", το λένε τώρα) τα δικά μας λεφτά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Xωρίς παρεξήγηση το defencenet δε χαίρει -και δικαίως κατά τη γνώμη μου- εκτίμησης...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Xωρίς παρεξήγηση το defencenet δε χαίρει -και δικαίως κατά τη γνώμη μου- εκτίμησης...
    Εσύ διαφωνείς με το κείμενο κάπου; Άσε από που προέρχεται. (το defencenet όντως είναι για τα μπάζα εδώ και καιρό).
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Εσύ διαφωνείς με το κείμενο κάπου; Άσε από που προέρχεται. (το defencenet όντως είναι για τα μπάζα εδώ και καιρό).
    Να σου πω την αλήθεια μόλις είδα ότι η πηγή είναι το defencenet δεν το διάβασα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Το Σάββατο γύρισα μετά απο καιρό στην Αθήνα.
    Φτάνοντας στο αεροδρόμιο πήρα το λεωφορείο για Πειραιά.Έτσι είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω λίγο προσεκτικότερα την διαδρομή σαν επιβάτης.
    Το μεγαλύτερο ποσοστό καταστημάτων,σε όλη την διαδρομή,είναι άδεια με ενοικιαστήρια ή υπό διάλυση..Οι πάλαι ποτέ χλιδάτες πολυκατοικίες της παραλιακής και οι αναπτυσσόμενες γειτονιές των μεσογείων,σε κακή κατάσταση ή και ερημωμένες.
    Όπου σταθώ ακούω ιστορίες εξαθλίωσης και προβλημάτων.Μπροστά στα μάτια μου βλέπω καλλιεργημένους,εργατικούς και τίμιους ανθρώπους να ξεφτιλίζονται.
    Όπου νά'ναι θα έρθει και η στιγμή να αποφασίσουμε -ξανά- για το μέλλον μας και της πατρίδας μας..
    Παρόλο που διαβάζω τις απόψεις όλων σε αυτό το θέμα,και αλλού,βλέπω μόνο ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
    The only easy day was yesterday.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Όπου νά'ναι θα έρθει και η στιγμή να αποφασίσουμε -ξανά- για το μέλλον μας και της πατρίδας μας..
    Παρόλο που διαβάζω τις απόψεις όλων σε αυτό το θέμα,και αλλού,βλέπω μόνο ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
    Εδώ φίλε μου δεν μπορούμε να βρούμε διέξοδο από τα προσωπικά μας περιμένεις να βρούμε διέξοδο για όλο το κράτος?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Εδώ φίλε μου δεν μπορούμε να βρούμε διέξοδο από τα προσωπικά μας περιμένεις να βρούμε διέξοδο για όλο το κράτος?
    Στρουθοκαμηλισμός λέγεται αυτό

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Στρουθοκαμηλισμός λέγεται αυτό
    Θα λεγόταν εφόσον υπήρχε εμφανής λύση την οποία ενώ γνωρίζουμε δεν την εφαρμόζουμε.
    Στην περίπτωσή μας εφαρμόζεται μιά λύση (που μην κοροϊδευόμαστε τεράστιο ποσοστό στην κοινωνία μας θεωρεί σωστή) και τραβάμε τα ζόρια των συνεπειών της.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Θα λεγόταν εφόσον υπήρχε εμφανής λύση την οποία ενώ γνωρίζουμε δεν την εφαρμόζουμε.
    Στην περίπτωσή μας εφαρμόζεται μιά λύση (που μην κοροϊδευόμαστε τεράστιο ποσοστό στην κοινωνία μας θεωρεί σωστή) και τραβάμε τα ζόρια των συνεπειών της.
    Το "τεράστιο ποσοστό" που την θεωρεί σωστή πως προκύπτει;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Το "τεράστιο ποσοστό" που την θεωρεί σωστή πως προκύπτει;
    Από την παντελή έλλειψη αντίδρασης?
    Από την μετα χειροκροτημάτων καταστολή οποιονδήποτε απεργιών που ενοχλούν τον πολίτη?
    Από την γενικότερη αντίληψη της κοινονίας τόσα χρόνια ότι όλα τα προβλήματα πηγάζουν από τους δημόσιους υπάλληλους?
    Τελευταία τροποποίηση από stefanos; 05/02/2013 στις 09:09.

Από τα εκλογικά αποτελέσματα.....δυστυχώς.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Από τα εκλογικά αποτελέσματα.....δυστυχώς.
    Αυτό δεν πιάνεται γιατί ο κόσμος απλά αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ουσιατικά άλλη πρόταση για λύση του προβλήματος (εξαιρουμένου του ΚΚΕ)

Από την παντελή έλλειψη αντίδρασης?
    Από την μετα χειροκροτημάτων καταστολή οποιονδήποτε απεργιών που ενοχλούν τον πολίτη?
    Από την γενικότερη αντίληψη της κοινονίας τόσα χρόνια ότι όλα τα προβλήματα πηγάζουν από τους δημόσιους υπάλληλους?
    Στεφανε , έτσι ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ να είναι , άλλα δεν είναι…
    Αν κάποιος ζούσε εκτός των δελτίων των οκτώ , θα έβλεπε ότι και αντίδραση υπήρξε και υπάρχει (και καταστάληκε – καταστέλλεται ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ)και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τους απεργούς (αλλά δεν τους δείχνει ο ΣΚΑΙ) και υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε ποια το παραμύθι των «για όλα φταίνε οι Δ.Υ.»
    Φυσικά , υπάρχουν και πολλοί που είναι έτσι όπως τα περιγραφείς , αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η «συντριπτική» πλειοψηφία….
    Για να πω την αλήθεια , δεν ξερό ποιο από τα δυο «στρατόπεδα» είναι πλειοψηφία γιατί μάλλον σήμερα η κοινωνία είναι απολυτά διχασμένη…

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Στεφανε , έτσι ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ να είναι , άλλα δεν είναι…
    Αν κάποιος ζούσε εκτός των δελτίων των οκτώ , θα έβλεπε ότι και αντίδραση υπήρξε και υπάρχει (και καταστάληκε – καταστέλλεται ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ)και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τους απεργούς (αλλά δεν τους δείχνει ο ΣΚΑΙ) και υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε ποια το παραμύθι των «για όλα φταίνε οι Δ.Υ.»
    Φυσικά , υπάρχουν και πολλοί που είναι έτσι όπως τα περιγραφείς , αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι η «συντριπτική» πλειοψηφία….
    Για να πω την αλήθεια , δεν ξερό ποιο από τα δυο «στρατόπεδα» είναι πλειοψηφία γιατί μάλλον σήμερα η κοινωνία είναι απολυτά διχασμένη…
    Αποπροσανατολισμένη θα έλεγα.

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας