Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Μόλις επέστρεψα από την Κυπριακή βουλή. Γύρω στα 1000 άτομα, οι περισσότεροι υπάλληλοι της Λαϊκής. ακουγόταν συνθήματα "κούρεμμα για όλους" και άκουσα σε συζητήσεις πάνω από 5 άτομα να κατηγορούν την ελλάδα που δεν τους έδωσε τα 2 δις και φυσικά είναι η Ελλάδα και το κούρεμμα των ομολόγων που ευθύνεται για την κατάσταση. Τα νομοσχέδια λέγεται πως φερουν υπογραφή 15/01/2013 http://offsite.com.cy/sike-i-stasi-t...pezas-gnorize/
Εντομεταξει οι περισσότεροι μικροκαθατέτες τώρα που πιστεύουν πως έσωσαν τα λεφτά τους λένε για τη Λαϊκή ότι καλά να πάθει και τέτοια.
Το συμπέρασμα είναι πως οι κουμπάροι δεν ξέρουν που τους παν τα 4 και τώρα που ξεκίνησε ο πανικός θα φανεί πόσο "μάγγες" είναι. Επειδή τους έχω ζήσει, δεν υπάρχει καμία ομοψυχία, παρτάλια και καβατζόπουστες μέχρι αηδίας. Το κακό είναι ότι όλοι έχουν G3 και σφαίρες στα σπίτια!!!
εις αναμονή εξελίξεων...
WHO RUNS THE SHOW
δεν εχω κανεναν λογο να αμφισβητησω οτιδηποτε απο αυτα που λες σε σχεση με τα νουμερα μια και θα ηταν τοσο ηλιθιο οσο θα ηταν να αμφισβητησεις εσυ το ποσο καιρο χρειαζεται η αποκατασταση ενος καταγματος.
προφανως και η φαση ειναι ενα ποκερ αναμεσα σε βρωμικους παιχτες και προφανεστερο ειναι οτι ομηροι αυτων ειναι το πλανεμενο ποπολο που χαζα (κατ' εμε) εχει ακομα πιστη σε τραπεζικα συστηματα, κρατη, πολιτικους, ηγετες κλπ κλπ.
οτι συζηταω, το συζηταω σαν ενας θεατης μιας παρτιδας ποκερ και τπτ περισσοτερο.ουτε θεωρω νικη το κουνημα του δεικτη στη μερκελ, ουτε θα αλλαξει κατι επι της ουσιας ειτε γλιτωσουν οι κουμπαροι ειτε οχι.
αυτη τη διευκρινιση την κανω για να μην παρεξηγηθω σαν .... οτι τελοσπαντων.
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Στις ποδιές τους σφάζονται παλληκάρια, κοίτα να δεις ρέντα οι ασχημομούρες...
http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1757118
κορυφαίο σχόλιο χρήστη στο θέμα
Πάντως εμένα τό όλο σκηνικό μου αρέσει.
Ο πρωθυπουργός μιας πτωχευμένης χώρας δίδει εντολή στους τραπεζίτες των επίσης πτωχευμένων τραπεζών να αγοράσουν υποκαταστήματα μιας υπο κατάρευση
ξένης τράπεζας.
Και αυτοί λες και παίζουν monopoly διαγκωνίζονται ποιός θα τα αγοράσει.
Πολύ σουρεαλισμός.
Και τελικά το μάρμαρο θα το πληρώσει ο μ...κας φορολογούμενος.
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Στα ''Σταφύλια της οργής'' σε παρόμοιο σκηνικό λέει ο ένας αγρότης στον άλλον (και οι δυο στο μεταξύ καταχρεωμένοι, έχουν χάσει σπίτι χωράφι τα πάντα και ξεκινάνε για Καλιφόρνια) :
-Θα πάρω το όπλο κια θα πάω στην τράπεζα και θα κάνω και θα ράνω..
-Και ποιόν νομίζεις πως θα σκοτώσεις? του λέει ο άλλος, η τράπεζα είναι οργανισμός χωρίς πρόσωπο, κάτι ά'υ'λο δηλαδή.
Αλληγορικό μεν, πραγματικό δε, όπου αγρότης με όπλο βάλε την Κύπρο και όπου τράπεζα βάλε διεθνή γεωπολιτικο-οικονομικά συμφέροντα.
Αντιλαμβάνεσαι οτι αυτό που περιγράφεις με μηδενιστικό τρόπο παραπάνω, είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας, ο τρόπος που καλώς ή κακώς λειτουργούμε.
Και επείδη ο κόσμος απέχει πάρα πολύ από το να χορεύουμε αγκαλιά στις πλατείες τραγουδώντας «θα τον γυρίσουμε τον ήλιο», θα ήταν καλό να έχουμε στο νου μας οτι συμφέροντα υπήρχαν και θα υπάρχουν και δεν πρέπει να λαμβάνει κάποιος αποφάσεις εν θερμώ, ιδίως αν οι συνέπειες αφορούν κάποιες χιλιάδες κόσμο και την ζωή τους από εδώ και πέρα.
Οι αδελφοί Κύπριοι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζητάνε λεφτά, και τους όρους δεν μπορούν να τους επιβάλλουν αυτοί. Μπορούν μόνο να διαπραγματευτούν ότι μπορούν, αλλά φαίνεται οτι προτιμούν να προστατεύσουν τα αφεντικά τους παρά τον λαό τους.
Αυτό που κρατάω απ΄όσα διαβάζω εδώ, αλλά και τριγύρω, είναι οτι δεν ξέρουμε τι θέλουμε και υπάρχει βαθύτατη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος μας (μεχρι στιγμής τουλάχιστον). Εχω διαβάσει και εδώ μέσα αλλά και σε δεκάδες blog, αναλύσεις επί αναλύσεων για τον περήφανο δρόμο που χάραξε η Ισλανδία και το φωτεινό παράδειγμα που σκόρπισε στην οικουμένη.
Αλήθεια, γνωρίζει τι κανείς τι ακριβώς έκανε η Ισλανδία για να ξεφύγει απ΄τα νύχια του ΔΝΤ και των υπολοίπων?
Απλά, άφησε τις τράπεζες της να χρεωκοπήσουν, και όσοι είχαν λεφτά εκεί πήραν το μακρύτερο.
Και οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν κάνει ευαγγέλιο το παράδειγμα της Ισλανδίας, θεωρούν οτι είναι έσχατη προδοσία αν εφαρμοστεί σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο ??
Πιθανόν να κάνω λάθος εγώ, αλλά μέχρι να με πείσει κάποιος για ποιόν λόγο είναι καλύτερο να χρεωκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία μιας χώρας παρά να κουρευτούν οι καταθέσεις κάποιων «αυτοδημιούργητων» Ρώσων που έχουν εκεί το «υστέρημα» τους, πιστεύω οτι δεν ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα.
ψαναψόφα φούστη γλάρε