Πλάκα-πλάκα η γενιά μας 40-50 και η προηγούμενη φταίει γι αυτό το έκτρωμα που ονομάζουμε σημερινή κοινωνία ή έχω καταλάβει λάθος;
Και μη μου πει κανείς για ξένες δυνάμεις, νεφελίμ, εξωγήινους και duran-duran γιατί θα μαλώσουμε.
Το κακό είναι πως σαν αποτυχημένοι νοικοκύρηδες θα αφήσουμε στα παιδιά μας μόνο χρέη, καμένα δάση, μολυσμένη γη, ουρανό και θάλασσα και πολλούς λόγους για να μας καταριώνται.
By the way ανατριχιαστικό το κείμενο του Αλκίνοου, δεν είχα ξαναδιαβάσει κείμενό του, με συντάραξε.
Τον είχατε δει τον τιμοκατάλογο πριν παραγγείλετε και μείνει σε μας ο λογαριασμός για να πληρώσουμε? Σας τα σέρβιραν και σας έπιασαν κορόιδο γιατί από την πείνα σας τα φάγατε χωρίς να ρωτήσετε πόσο κάνουν? Άλλοι λένε ότι τον είδαν τον τιμοκατάλογο (για να μην τους πουν βλάκες) και τους λένε ανεύθυνους. Άλλοι λένε ότι δεν τον είδαν τον τιμοκατάλογο (για να μην τους πουν ανεύθυνους) και τους λένε βλάκες. Το να βρούμε ποιός και κατά πόσο φταίει πιάνοντας γενιές και όχι τάξεις (κοιτώντας το χρονικά κι όχι ποιοτικά δηλαδή) είναι λίγο ασ'τα να παν'στο διάλο. Και άδικα θα κρίνουμε και άκρη δε θα βγάλουμε (όχι ότι θα βγάλουμε αλλιώς αλλά λέμε τώρα. Έτσι για τη συμμετοχή στον προβληματισμό).
Χώρια που άμα το πάρουμε χρονικά μπαίνει κι αυτή η κάργια η ιστορία με την ημιτονοειδή καμπύλη της στο παιχνίδι, από την οποία κανείς και ποτέ δε γλίτωσε και πάντα επαληθεύεται. Σαν το δρεπάνι του χάρου ένα πράμα.
Το αιώνιο και βολικό τσουβάλιασμα…
Πρώτα έφταιγε η γενιά του Πολυτεχνείου.
Αυτοί που ήταν μέσα και ξεπούλησαν τα ιδανικά τους (αυτοί που ήταν έξω και λιβάνιζαν τη Χούντα εξαιρούνται γιατί πούλησαν τρέλα κι όχι ιδανικά)
Τώρα φταίει η γενιά των 40 50.
Αυτοί που πήγαν και κούναγαν σημαίες στα κόμματα και το 30% της αποχής που κάθισε σπίτι του, τον ήπιε, και προσπαθούσε να ζήσει έντιμα.
Άι σιχτίρ τελικά, έπρεπε να είχα ακούσει τους συμμαθητές μου και να είχα διοριστεί στην Ολυμπιακή – εθνική τράπεζα.
Τώρα θα ήμουν συνταξιούχος και θα τα άκουγα δίκαια.
-εγώ πάντως χορηγία από το υπ. Πολιτισμού δεν πήρα Αλκίνοε-
![]()
σΕ ΌΛΕς τις ομάδες ανθρώπων υπάρχουν καλοί και κακοί.
Διαφωνώ στο στουβάλιασμα.
Δεν είναι ΟΛΟΙ οι 40 50δες σάπιοι, ούτε ΟΛΟΙ καλοί.
Υπάρχουν και διαβαθμίσεις.
Το κράτος όμως κινούσε τα νήματα.
Από το καλό σχολείο, το στρατό, τη δουλειά, τη μπίζνα, το νοσοκομείο, το νεκτροταφείο...
Τα πάντα όλα.
Είχε βίΖμα?
Ζούσες
Δεν είχες ?
Το Μπούλο.
Ας δήλωνες, ας πούμε ΕΚΚΕ και θα τα λέγαμε...
Να σου ένα νούμερο...
Το 30% των Ελλήνων δεν πήγε ΠΟΤΕ να ψηφίσει. Λέει κάτι?
Λέει ότι ήταν πολλοί αυτοί που δεν πίστεψαν σε τίποτα και δεν βρήκαν διέξωδο -τροπο εκφρασης-
Άρα δεν είχαν φωνή.
![]()
ο Αλκινοος ειναι το προβλημα τωρα,επειδη σαν δημοσιο προσωπο εκανε μια δηλωση?κοιταξτε το δασος και οχι το δενδρο...
Δυστυχως η προηγουμενη γενια μεγαλωσε την τωρινη ετσι,κ.ο.κ.ετσι μας εμαθαν,να γλειφουμε βουλευτες για μια θεση,να σκεφτομαστε το ευκολο χρημα και την μουρη,να μην εχουμε ουτε αξιες ουτε τιποτα,μονο lifestyle...και η νεοτερη γενια ειναι χειροτερη ακομη..ολοι φταιμε,ΟΛΟΙ ανεξαιρετως.αλλοι με την συνενοχη κ αλλοι με την απαθεια.τωρα ας τα λουστουμε
Σοκ από Μπαρνιέ: Με σχέδιο νόμου φόρος στις καταθέσεις της Ευρωζώνης
Αλλαγές στην κοινοτική οδηγία για την εγγύηση καταθέσεων για κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά και για τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών εξετάζει η ΕΕ.
Συγκεκριμένα η Σαντάλ Χιουζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάστασή της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.
Ενα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δεν θα πλήττονται όμως οι αποταμιευτές με λιγότερα από 100.000 ευρώ, όπως είπε την Τρίτη εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», δήλωσε η εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ.
«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», είπε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος Σαντάλ Χιουζ.
Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, η κυρία Χιουζ τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάστασή της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.
«Δεν λέμε ότι είναι ένα μοντέλο διότι δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση στο μέλλον», υπογράμμισε η κυρία Χιουζ, και τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν για τα λάθη των τραπεζών. Στη συνέχεια, η ίδια εξήγησε ότι με την ευρωπαϊκή ενοποίηση θα έχουμε μια πραγματική εποπτεία των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε, είναι θετικό ότι έχει ήδη εγκριθεί η εποπτεία ενώ οι τράπεζες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει ένα πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών που βρίσκεται στο Συμβούλιο και δίνει απαντήσεις.
Πιο σκληροί οι Φινλανδοί
Οπως αναφέρει και το tovima, ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν ακολούθησε πιο σκληρή γραμμή υποστηρίζοντας μιλώντας σε σεμινάριο πως «οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές να αναλάβουν ζημίες σε περιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών», σύμφωνα με το Reuters.
«Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη γενική ιδέα της συμμετοχής του ιδιωτικού κλάδου στο σχέδιο διάσωσης, αν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες περί δίκαιης οικονομίας της αγοράς. Η άποψή μου είναι ότι όλη η τραπεζική ενοποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει το σκεπτικό του bail-in».
«Ολη η Ευρώπη θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονική οικονομία της αγοράς, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες και οι επενδυτές να αναλάβουν ζημίες σε περιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών», υποστήριξε.
Τι έλεγε ο Ντάισελμπλουμ
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη και παράλληλα πρόσθεσε ότι και άλλες χώρες ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τον τραπεζικό τους τομέα.
«Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων», είχε δηλώσει στο Ρόιτερς και τους Financial Times ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
«Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, 'τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι' αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιηθείτε μόνοι σας;'. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ».
«Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, ''Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κιδνύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε», πρόσθεσε.
πηγή: http://www.triklopodia.gr/2013/03/bl...sYcMk.facebook
ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΟΥΜΕ
>>> click here for my youtube channel <<<